Storbråket i Wahlgrens Värld

Under en lunch på stan så kommer det fram att Bianca anser att hennes och mammans relation hänger på en skör tråd, någonting som Pernilla ställer sig helt frågande till.
Lite senare, när de båda är hemma hos Bianca tillsammans med Biancas lillebror Theo så blossar ett bråk upp eftersom Pernilla glömt bort att hon ska passa de gemensamma hundarna i helgen, och istället har bokat in en helg i Sandhamn.
Bråket eskalerar och kommer att handla om hela andra saker än hundar. Istället bråkar de om konflikter, hur man hanterar dem och Biancas känslor om att hon alltid känner sig missförstådd och skuldbelagd.

Pernillas strategi när jobbiga saker uppstår är att släppa så fort som möjligt och gå vidare, medan Bianca vill att man går till botten med problemen, någonting hon inte känner att hon får något som helst gehör för hos sin mamma. 
Detta är anledningen till att Bianca tycker att hennes och mammas relation hänger på en skör tråd, någonting Pernilla inte alls verkar hålla med om eller ha förståelse för.

Jag vet inte om det här är den situationen som Bianca gråtande pratade om på Youtube för några veckor sedan, och som hon trodde att hon skulle få SÅ mycket skit för eftersom hon återigen kände att hon skulle bli missförstådd eftersom tittarna inte vet alla bakomliggande orsaker till grälet och till det som Bianca säger.
Kanske är vi lite lika där, Bianca och jag, för jag förstår precis vad hon menar och vad hon vill få ut, och varför hon sliter sitt hår i ren frustration.
För mig är det snarare svårt att förstå hur man INTE kan förstå vad Bianca menar och vill få fram här.

Situationen känns som en stor varböld där Pernilla bara vill sätta ett plåster på den och hoppas på att det inte ska lossna, medan Bianca mer vill läka ut den.
Även om det kommer göra lite ondare till en början att börja peta och klämma på den för att rensa ut allt var, och kanske tar lite längre tid och orsakar en smula mer smärta för stunden än om man bara hade satt på ett plåster, så är den är läkt när den väl är läkt och kommer förhoppningsvis aldrig mer tillbaka.

257 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det något av barnen Wahlgrens som INTE är en bortskämd snorunge?

   Nej.

   Det är nog annat de saknar än pengar. Allt handlar verkligen inte om vad man får materiellt

   15.01//
   Tror inte det handlar om vara bortskämd… snare visa lite respekt till mamman. Bianca är så jäkla snabbt kränka andra om hon inte får som hon vill. Är det två som träter- måste man visa hänsyn till det andra/ vill Bianca visa det beteende på media,så är hon närmade riktigt bitch och billigt kärring. Vill hon göra sånt tv, är det bara acceptera att folk ogillar det beteende.
   Hon skriver sedan att hon inte bryr sig folks skriverier- tycker hon ska vara ensam då ist hacka folk.

    Väldigt svårt att spekulera i ju då man inte känner någon av dem, men jag får känslan av att Pernilla kanske inte visar så mycket respekt till Bianca heller.

    Men ärligt talat, hade min mamma sagt till mig ”jag vet att du älskar att älta saker”, hade jag också blivit otroligt sårad. Pernilla avfärdar Biancas känslor helt och hållet och påstår att det bara handlar om att Bianca älskar ältande (VEM älskar det??). Båda är vuxna men Pernilla är föräldern här, hennes ansvar är större. Att säga något sådant är borderline gaslighting. Hon har valt att sätta Bianca till världen. Se ditt barn för bövelen.

     jag är helt enig med dig. jag noterade redan från start under deras lunch att pernilla mer eller mindre sökte konflikt genom att använda en retorik som är direkt defensiv då hon inte höll med B. hade det varit min dotter hade jag tagit upp en meningsskiljaktighet betydligt lugnare, speciellt om jag vet att min dotter inte mår bra vid tillfället. när hon var klar med första klaget till B så tar hon upp ytterligare ett klag och under samma retoriska anda. sen ska vi inte börja med pernillas krokodiltårar (om man kan kalla tårar utan vatten för tårar) som snabbt torkade när hon inte fick gehöret som hon ville från B. Manipulation i sitt esse. jag hade varit förtvivlad om min mamma hade pratat med mig på det sättet, som jag vore hennes fiende.

     Ja och hade min dotter påstått att jag ljuger när jag säger att jag blivit misshandlad hade jag också blivit rejält sårad. Det hon sa var verkligen inget stort, vad med ”du gillar att älta” är så sårande? Inget alls.

      Älskar att älta, sa hon. Du kan ju inte kontrollera vad Bianca eller nån annan blir sårad över. Känslor är subjektiva. Och ja, jag hade också blivit otroligt sårad om mitt barn hade påstått att jag ljugit om att ha blivit misshandlad. Biancas försvarande va sin pappa är ett stort problem. Jag kan hålla två tankar i huvudet.

     Vem ”älskar” att älta saker? Det gör man ju ofrivilligt för att något skaver, för att det inte går att gå vidare. Ingen vill vara fast i gammal skit.

      Det finns de som älskar att älta saker i all evighet. Saker som inte alls går att lösa ens med professionell hjälp. Det är enormt jobbigt att måsta lyssna på ältande som aldrig tar slut. Den som ältar verkar ofta njuta av det, av att spela martyr och dra ner sitt ”offer” till samma trista nivå.

       Jag tror inte att friska människor som lever i harmoni har det behovet. Det måste ha kommit från något.

    Lär dig att stava elaka skata!

    Jag tycker att dom ska bli vänner

   Oliver 🙂 (och Theo?)

   Du tar ju inte med det viktigaste, när Bianca säger att du är inte min mamma och jag är inte din dotter, nästan som att du vinklar det här till biancas fördel. Pernilla går ju sönder i avsnittet, det är vidrigt att se och Bianca bara matar på som att satan sitter framför henne. Vidrigt.

    Men nej vänta nu, det sa hon ju för att förklara att hon säger detta som en vuxen till en annan vuxen, inte som en dotter till sin mamma?

    Hon sa väl att just i den diskussionen och i det grälet var de inte mamma/dotter utan två vuxna som måste lösa problemen.

   Bianca ältar allt på ett mycket ohälsosamt sätt. Hon har exakt samma problem i alla sina relationer, det talar tydligt om att det är hon som har och är problemet, inte de hon bråkar med. Hon säger nästan ordagrant det samma till philippe i senaste avsnittet, du lyssnar aldrig på mig, du förstår mig inte, ingen förstår mig!! Alla är bara dumma och ingen i hela världen förstår Bianca.
   Pernilla har för sjutton ställt upp 110% för sina bortskämda ungar sen de föddes, hon har kämpat för att försörja dem, helt ensam, curlat och stöttat dem i allt de har gjort.
   Biancas förbannade kvinnomisshandlande farsa har inte lyft ett finger för henne under hela hennes uppväxt, men när Bianca blev kändis och han kunde tjäna pengar på henne dök han plötsligt upp som fula gubben i lådan! Och så går Bianca ut i media och påstår att Pernilla ljuger om att Emilio misshandlat henne! Hashtag feminism och brinnförjosefin, men inte om förövaren heter ingrosso, då får han slå och hota hur mycket som helst. Hur tusan är hon funtad?? Hennes egen mamma har blivit misshandlad och hon förnekar det i media? Kan ni förstå vilket fruktansvärt svek det var mot Pernilla? Bianca borde skatta sig lycklig att hon fortfarande har en mamma och sluta förguda skithögen ingrosso. Det är hans fel att hon är en trasig själ med stora psykiska problem, inte Pernillas!

    Kunde inte skrivit det bättre själv

    var har Bianca påstått detta, har jag missat.

    Där satte du huvudet på spiken!

     Håller med om det. Jag har också haft många bråk med vänner som tyvärr inte har någon förståelse för hur jag har fungerat. Har själv en funktionsnedsättning sen barndomen. ?

  Bråkade de inte om exakt samma sak för ett tag sedan?

   OT! Vem är influencern som åkt till sälen med sina sjuka barn och bloggar om detta?

    Hennes blogg heter Malins hus och hem. Vet inte instagram tyvärr.

  Min pappa sa alltid att man får de barn man förtjänar. Vet i och för sig inte om han förtjänade ett så bra barn som mig så han hade nog inte rätt ändå..

   Tror att det finns väldigt många undantag från den regeln, åt alla håll verkligen

    Ja, min pappa var ingen klok man så ta det inte som en livsregel.

   Det där är en helt sjuk sak att säga… min mamma som har gjort allt hon kan och bränt ut sig för att uppfostra min autistiska bror med flera svårigheter förtjänar t ex att bli slagen av honom när han får utbrott? Nä fy vad elakt

    Det blir jättefel när man utgår från sin egen situation i ett uttalande som gjorts av någon som är helt i ovetskap om den.. jättebeklagligt att din mamma blir slagen och jag tror ingen tycker hon förtjänar det. TS skriver även att det är något hennes pappa brukade säga och troligtvis bara till sina egna barn, självklart kan det inte appliceras på alla och ska inte misstas för en sanning.

   Ok vilken idiotisk kommentar

   Din pappa har inte rätt. Blev misshandlat fysiskt och psykiskt av min pappa i flera år 🙂 Han förtjänar inte mig eller mina syskon.

    Samma här! Ingen av mina föräldrar förtjänar mig som barn.

  Igenkänningsfaktor 100 för mig här! Att växa upp med en förälder som hela tiden vill lägga locket på är fan inte lätt. Att dessutom som Bianca få höra att man beter sig respektlöst mot sin förälder, som enligt alla andra är sååååå fantastisk..

   Bianca verkar ju dock vääääldigt ältande.

    Fast får man inte gehör och känner acceptans tror jag att det är väldigt lätt hänt

     Eller så ser man inte att andra bara är less på ens ältande…?

      Eller så tar man själv ansvar för att man blir less på andras ”ältande” och gör något åt saken?

       Haha ska vi fortsätta?

       Är inte här för att bråka. Jag tror bara att man inte alltid ser hur andra ser ens ”rimliga” beteende.

     Ja verkligen. Kan känna igen vissa saker här och så är det absolut.

     Det kommer en tidpunkt då man måste acceptera hur läget är och sluta vilja förändra sina föräldrar. Ytterst så är det Bianca som måste hela Bianca, världen är inte skyldig dig ett skit. Respektera din mamma och sluta förvänta dig något som inte kommer hända.

     Exakt!!! Det B behöver är att en enda gång verkligen verkligen få sina känslor bekräftade och erkända. Då, och först då, kan hon släppa sitt ”ältande” och gå vidare. Hon skriker efter att bli sedd i botten av sina känslor. Se mig. Erkänn mina känslor. Bekräfta mig. Det här är enkel psykologi och inga konstigheter egentligen. Hennes version finns också. Det som är konstigt är att P inte kan gå utanför sig själv o se sitt barn på djupet.
     Hoppas de möts. Kärlek till dem bägge ❤️❤️

      Exakt!

      Hålller helt med, där ringade du in hela problematiken. Pernillas oförmåga till att se det utifrån, sedan att Bianca inte visar Pernilla respekt blir ju ett ”moment 22”. Pernilla har ju inte sett Bianca känslor och därmed blivit respektlöst behandlad själv vilket Bianca själv beter sig gent emot Pernilla för att Pernilla inte kan se sin dotters känslor på djupet.

      Man kan inte bygga sitt läkande från andras bekräftelse. Det är att bygga självkänsla i form av sandslott. Alla har sin skit. Man behöver acceptera vad man känner sen hitta stegen gör att ta sig vidare. B kommer aldrig komma vidare annars. Det finns ingen annan människa som kan fylla hennes tomrum. Det är omättligt. Man måste fylla det själv och tycka om sig själv. Klassisk flunsbeteende som är vanligt även hos många ungdomar eller gamla tiders hemmafruar. Man lever på andras bekräftelse.

       Det är absolut som du säger… i den långa versionen. Men, kan man bli sedd och bekräftad av en annan läker allt mycket finare och snabbare. I det här fallet handlar det dessutom om ett litet barn och hennes mamma.

    Hen är en kvinna

     Har någon sagt annorlunda?

    15:12 Om man inte reder ut problemen, utan istället lägger locket på så finns de kvar och då kan det ses som man ältar det, men man vill prata om det för att reda ut och få någon slags bekräftelse på att man inte inbillar sig.

     15.12//
     Det andra Pernilla har två andra barn med samma pappa- deras beteende är lååångt i från Bianca,s
     Köper inte B argument att mamma älskar,lyssnar inte mig.
     B är bara bitch, svårare är det inte.

    15.12
    Inte konstigt att alla flyr fältet… ingen orkar ta skit bara Q Bianca har svår dag.
    Tom denna Phillippa drog medans han kunde.

   Men måste man älta allt till förbannelse?

   Fast hon är extremt respektlös mot sin mamma, usch. Så bitchig ton absolut hela tiden

    Håller med 17:36
    Det kan finnas förklaringar till varför man blir som man blir ibland men det är inte en ursäkt.

  Jag har aldrig bråkat med mina föräldrar i vuxen ålder. Tror faktiskt inte att jag bråkat med NÅGON som vuxen. Man kan tycka olika, men behöver inte skrika.

  Kanske bara är jag som är timid, jag vet inte.

   Jo men det kanske är du som är timid faktiskt

    Bråkar andra vuxna människor? Alltså, min man och jag är inte alltid överens, men då diskuterar vi saken. Om vi känner att vi börjar bli irriterade tar vi en paus och går undan en stund och fortsätter när vi är lugna.
    Så det är inte så att jag alltid tycker samma som alla andra, menar jag.

     Det är ju betydligt med konstruktivt än att gapa och skrika.

     Jag förstår inte heller varför vuxna människor bråkar. Att ha olika åsikter och diskutera – ja. Men att bråka? Det är sånt som 5-åringar gör.

      Vad räknas som bråka? Det är verkligen inget konstigt att som vuxen bli arg och höja rösten.

       Haha jag håller med, men det beror sig väldigt mycket på vem det är jag har att göra med. Min pappa och bror tror jag aldrig att jag har bråkat med i vuxen ålder, min mamma däremot har borderline och jag har märkt att bästa sättet att hantera henne när hon går igång är att skrika minst lika högt tillbaka, det är fruktansvärt och jag hatar det, men ack så effektivt. Min sambo höjer jag rösten till kanske 1-2 gånger om året.

       Förstår inte varför man skulle höja rösten. Man är oense för att man tycker olika, inte för att den andra personen inte hör. Det gör ju bara att alla går in i affekt och det blir otrevligt.

       Mvh väldigt tyst, försynt och konflikträdd människa.

        Enda gången jag har höjt rösten och rytit ifrån var på jobbet när en annan kollega i rangen under (jag var produktionsadministratör och han var driftsamordnare) hade gått över mitt huvud och ställt till problem och extrajobb som jag sedan ställdes till svar inför. Jag försökte diskutera och förklara vad som hade blivit tokigt när han vräker ur sig ”känner du dig nedvärderad eller bortglömd eller så?” med lillagumman tonen, klockan var 8:50, rasten är 09… Han fick minsann höra att han levde. Det är nu fyra år sedan, av någon anledning är jag fortfarande hon som skriker, och han är projektör.

         Låter väldigt sällsynt att ha höjt rösten 1 gång i hela sitt liv!

        Det är ganska naturligt att höja rösten när man blir arg eller irriterad. Inget onormalt eller konstigt med det.

     Sluta sätta dig på så jäkla höga hästar. Du kanske får barn nån dag som bråkar på ett visst sätt, visst fan kommer du då vara ”timid”

      Vi pratar om vuxna som bråkar med varandra.

   Nej så som Bianca och Pernilla bråkar har jag nog inte heller bråkat med någon i vuxen ålder.

    Det hade nog inte Pernilla heller tills hon träffade Biancas pappa och nu känns det som Bianca tagit upp sin fars roll. Omedvetet eller medvetet, så är ju denna ilska över modern, ett sätt att rentvå fadern. Om hon konstant ältar och tar upp oförrätter, så visas världen att fadern minsann inte blev arg helt utan grund.

     Känner samma som du. Pernilla vill bara att allting ska vara bra men Bianca provocerar konstant fram beteenden och hånar sedan mamman för att vara det ena eller andra, kanske för att rentvå sin misshandlare till pappa.

      Det är ju iofs Pernilla som är gemensamma nämnaren här? Kanske hon som triggar igång andra genom att aldrig visa förståelse för andras könslor och det är enbart hennes sanning som är den rätta sanningen

       Eller så har faktiskt Pernillas misshandlare manipulerat Bianca emot sin mamma. De väljer det barnet som är mest mottagligt och lätt att påverka, och kommer på så vis åt den utsatta föräldern.

   Brukar aldrig bråka heller, men har ett par gånger blivit arg eller upprörd. Brukar hända varannan vår lustigt nog, innan alla deadlines för sommaren.

    Bli arg är en känsla. Betyder inte att man bråkar för det. Man kan hantera den känslan på annat sätt.

   Jag är som du. Bråkar inte heller med vare sig mina föräldrar eller min man. Visst kan vi tycka olika om något, bli ledsen eller sårad, eller bara oense, men då diskuterar vi det. Så långt från min personlighet att skrika åt någon. Skulle dock inte kalla mig timid. Jag är inte rädd för konfrontationer, utan har väl bara ett väldigt lugn temperament och brusar inte upp så lätt.

    Vad skönt det måste vara att ha en familj där man kan diskutera saker och inte behöver höja rösten eller bråka.
    Men alla har inte enfamilj där ens känslor respekteras och man blir lyssnad på. Själv kommer jag från en otroligt dysfunktionell familj där det ofta skriks och bråkas. Det är lätt att hamna i det läget när man upplever att man blir sårad eller illa behandlad och då man inte får känna att det är ok att bli ledsen för det. Istället för att diskutera och lyssna sägs ofta kontakten upp mellan en eller flera personer.

     Och hur man löser konflikter lär man sig som barn. I din familj diskuterade man och när jag växte upp skreks det, bråkades, hotades och brukades även våld. Jag skriker när jag blir arg för det har jag fått lära mig. Men jag har också gått I terapi och jobbat med mig själv för att kunna förändra mitt beteende så gott det går.

   Jo det har jag gjort. Men pga deras bakgrund och känslor så skulle locket läggas på. Men annars undviker jag konflikter. Tycker människor som gärna startar bråk är jobbiga. Tror Pernilla inte orkar med mera tjafs. Och det förstår jag.

  Tycker barnet känns ganska krävande faktiskt.

  Tycker Bianca är enbart dryg.

  Fast om allt nu stämmer om vad Pernilla blev utsatt för av Biancas pappa så är det väl inte så konstigt att hon gärna släpper allt så snabbt som möjligt?

  ”Pernilla bara vill sätta ett plåster på den och hoppas på att det inte ska lossna”

  Lämnar detta till folk som har erfarenhet av våldsamma relationer men är detta inte relativt vanligt för människor som utsatts för våld i familjen?

   Det finns bakomliggande orsaker till alla möjliga beteende, det betyder dock inte att man ska behöva acceptera det.

    Då får väl Bianca säga upp kontakten med sin mamma om hon inte kan acceptera henne.

     Ja eller om det kanske handlar om att Bianca inte blir acceppterad. Oavsett är det inte en helt dum iďé

     15.23
     Eller hur, varför andra måste bara vara måltavla henner vredesutbrott?
     Hon är bara bra dum och visar detta på tv- tycker sånt löser man inom familjen.
     Nu är det alla som läser detta, ev. hennes blivande make… tror killarna drar fort från.

   Det här är nog första gången jag ser Bianca prata om annat än sina produkter eller sin brorsas prestationer. (Jag har som regel att bojkotta wahlgrenarna så jag är verkligen inte insatt.)
   Men wow alltså. Hon har verkligen huvudet på skaft här och kommer med bra argument. Jättesorgligt att hon känner så men det är vanligt att fölräldrar och syskon lätt missar en familjemedlems utveckling och känslor pga förutfattade meningar om denne. Lätt då att man inte känner sig tagen på allvar och bara blir bortviftad som något man inte alls identifierar sig med (längre, eller kanske någonsin)
   Hoppas de tar hjälp av en kunnig inom familjeterapi för Bianca vill reda ut det här, hon vill ju ha en förbättrande förändring och jag hoppas hon får det.

   Eller att hon kanske kapar navelsträngen och kör sitt eget race några år.

   Tror Pernilla är väldigt fast i sin roll som publik person och den hindrar henne från att faktiskt lägga genuin tid och ansträngning på hennes viktigaste relationer.

    Fast Pernilla blev utsatt för misshandels av biancas pappa vilket Bianca hävdar inte är helt sant i media? Så vad ska Pernilla göra när hennes egen dotter går emot henne så offentligt men kysser sin farsa där bak?

     Ja kanske lägga sitt ego åt sidan och jobba på sin relation till B?

      Fast då får du applicera samma tänk på Bianca. Om hennes problem är att hon inte kände sig sedd så får hon väl svälja att det är så och Pernilla får svälja att hennes dotter förminskar den misshandel pappan utsatte emilio för i media.

      Verkar ju faktiskt som Pernilla är den enda som kan lägga sina oförrätter åt sidan. Det är Bianca som ältar.

    Tycker detta var definitivt det vettigaste jag läst här (om detta ämne).
    Bianca är saklig, ärlig och ger konkreta exempel medan Pernilla fortsätter säga saker som inte har med saken att göra. De borde ta hjälp av någon utifrån, känns det som.

     På vilket sätt är Bianca saklig? Du har nog inte sett avsnittet där hon skriker åt sin mamma och säger att hon inte är hennes dotter och Pernilla inte är hennes mamma. Hon är helt rabiat.

     Konkreta exempel? Hon säger angående hundvakt att hon bett Pernilla om hjälp med hundarna

     – Minst två gånger i månaden
     – En gång var tredje månad
     – För sextonde gången

     Vad är det som stämmer? Och varför finns inga sms om hon nu skickat dem?

     Det är omöjligt för Pernilla att ”försvara” sig mot dessa påståenden då de inte verkar stämma alls. Hon försöker så gott hon kan. Jag håller med henne: Släpp det! Gå vidare!

   Jag fattar liksom inte vad Bianca vill av sin mamma? Hon skiter ju fullständigt i Pernilla känslor när hon går ut i media och påstår att mammans upplevelser intr är ”riktiga”. Vad fan ska Pernilla då lyssna på hennes tjat?

    Håller helt med. Innan jag själv blev förälder tyckte jag nog att barnets känslor var viktigast och att man som förälder får lägga sig platt. Men nu när jag är förälder till en 16 åring så inser jag faktiskt att även föräldrar har känslor och blir sårade och att man som förälder faktiskt måste sätta ner foten och säga att detta inte är okej och att jag blir ledsen när du säger si eller så.

     Ja precis. Pernilla verkar ha fått ta en hel dem under barnens uppväxt. Jag menar, att bara försörja tre barn själv och gå igenom ett uppbrott i media kan inte ha varit lätt. Att ens vuxna barn sedan påstår att den misshandel man upplevt inte alls varit som man påstår är ju helt otroligt, det hade hon kunnat säga privat, det är liksom hennes mamma, hon kunde liksom varit tyst av respekt för henne som kvinna, men nä. Pinsamt.

  Jag känner igen situationen MEN om de två absolut inte förstår varandra och kan enas så spelar det ingen roll hur mycket och hur länge (ett par år nu) Bianca gapar och skriker. Hon är en vuxen kvinna som får acceptera att hon och hennes mamma är olika och utifrån det bestämma sig för vilken relation hon vill ha med sin mamma.

   Verkligen! Försökte formulera något liknande men du sa det bättre så jag håller bara med dig.

   Ja och det är ju precis det hon säger till Pernilla också

  Vad är det för influencer som dyngbaggegalan skriver om? Hon gör Sälen med tre sjuka barn, för hängiga för att åka skidor men pigga nog för att åka till skistar lodge experium. Det är ju inte konstigt att allt spårar i det här landet.

   Och lämnat barnen i skolan hade hon också tydligen. Eftersom de skulle åka på fredag efter skolan ?. Vem är denna idiot?

    Hon skriver att dom gick in i en butik, härligt. Är man sjuk ska man ju stanna hemma? Absolut inte handla. Jobbar själv i butik 🙁 man får inte gå in med symtom. Men tydligen gör dom det då..

    Länken funkar inte.

     Verkar som att inlägget är borttaget.

      Men jag hittade bloggen. Herregud vilken människa ??‍♀️

      Nä inlägget är kvar. Och på instagram ropar barnen i kör att de bara varit trötta ?. Efterkonstruktioner har aldrig varit sämre

    Tre orosanmälningar på barnen skriver hon även om i tidigare inlägg..

     Hon lämnar ju ut sin familj precis. Finns inget privatliv. Separationen vänds ut och in. Inte konstigt att det blivit orosanmälan.

   Undrar också!!

   Home by skyman.

   Malins hus och hem

    Hon verkar fruktansvärt otrevlig.

     Läste bloggen nu och vill plocka fram skämskudde. Hon borde tänka lite på integritet, personligt och privat. Barnen är läskunniga och hon borde tänka ett steg länge innan hon börjar knappra på tangenterna.

   Malins hus och hem

  Ot om sociala media. Har Cissi Wallins insta försvunnit eller jag blockad? God knows why om jag skulle vara blockad dock.

   Svarar mig själv. Nu är den tillbaka. Jag fattar noll.

   Tror det är något konstigt med instagram för tillfället, när jag söker på någon så kommer inte de upp alls eller mycket längre ner bland resultaten än de brukar.

  Det finns bakomliggande orsaker till alla möjliga beteende, det betyder dock inte att man ska behöva acceptera det.

   ❄️

  Bianca; me ,me ,me ,me,me . Skaffa ett redigt jobb och arbeta dig trött.

   Ha ha ha… Vad ska hon med ett redigt jobb till när hon är miljonär många gånger om på det hon gör?

    Det är ett uttryck, att man kanske har för mycket fritid.

     Kan man ha för mycket fritid?

      Japp, om du har ett jobb där du jobbar dig trött hinner du inte hålla på att älta gamla saker. Jobba, äta och den fritid du har går åt till roliga saker.

       Bra sagt! De jag känner som ältar ältar ältar jobbar inte och har i princip aldrig gjort. De ligger också vaken på nätterna och grubblar och ältar. De är så fast i grubblandet, utan att någonsin komma fram till en lösning. Nej, kliv upp på morgonen och kan man inre av någon anledning arbeta så ut i friska luften och gör nånting som ger ”normal” trötthet och inte nattugglande!

     Håller inte med dig 15:28. Fritid är det bästa man kan ha.

    Ha något vettigt att göra på dagarna. Något att tänka på förutom att sitta och pilla sig i naveln. Något som hjälper andra.

  Hon gör en serie med sin mamma… käns ju sunt. Not.
  Tror föräldraskapet brustit på flera plan och förstår faktiskt Bianca..

  Hon kände det som att P inte brydde sig riktigt om henne när hon var barn har hon berättat, det mår man ej bra av givetvis.
  Fattar faktiskt inte hur man kan låta bli att vara en närvarande förälder.
  Om en del säger hon e dryg/bråkig mm – ja det blir lätt resultatet

   Det är väl pappan som inte varit där?

    Bianca pratade om Pernilla, att hon inte kände sig viktig mm.
    Minns ej exakt men mamman fanns inte där som hon velat iaf

     Konstigt att en ensamstående med 3 barn inte har tid att lyssna in allas känslor. Skulden ligger på pappan imo.

    Det är skillnad på att vara fysiskt och emotionellt frånvarande som förälder. B kanske upplevde det första från pappan och det senare från det mamman..

     Så varför kastar hon bara skit på den ena i media?

      vågar väl inte göra det mot pappan. Ska va hans lilla ”prinsessa” föralltid

   Tror nog hon var rätt krävande dom barn…

    Ja barn blir krävande när de inte får den uppmärksamhet de behöver

    Ju ”bråkigare” och ”krävande” ett barn är desto mer borde man ifrågasätta sin kommunikation och känslomässiga tillgänglighet för barnet.. det barn som låter högst gör det troligtvis av en anledning..

    Om ett barn är krävande är det väl ofta ett tecken på att nåt är fel.
    Uppfattar du hennes uppväxt som harmonisk?

     Hon är väl ett vanligt skilsmässobarn? Som är extra känslig.

    Det har hon ju själv berättat i sitt Sommarprat.Hur hon genom att vara extremt jobbig som barn och tonåring faktiskt orsakade att Theos pappa inte orkade längre och stack sin kos……

     Sedan tycket jag att hon borde konfrontera sin pappa om sin barndom och inte bara skylla allt på sin mamma.Undrar om han någonsin har fått uppleva sådana utbrott från Biancas sida ….?
     Som någon amnan sa .Pernilla får ta allt skit och Bianca behandlar sin styvmamma bättre än sin egen.Pernilla förtjänar bättre än så här

      Stor eloge till Pernilla som agerar som en normal vuxen person och tänker på vad hon säger och inte faller ner i Biancas djupa hål av kränkthet och ältande.
      Bianca bör nog byta psykolog….

     Tycker däremot att man får ha förståelse för att barn kan tycka att det är jobbigt att det helt plötsligt ska flytta in en ny vuxen i deras hem (kanske med nya ”syskon”) som man bara ska acceptera rakt av. Hur många vuxna hade accepterat om det kom en Bengt in i lägenheten som man nu skulle dela sitt hem med utan att ställa till med besvär.

     Förlåt men jag är så trött på vuxna som kräver att deras barn ska ha förståelse för det. Tro fan att de blir jobbiga.

     Bianca springer sin pappas ärende och sabbar för Pernilla.

   Pappan om någon har ju varit frånvarande och där funkar ju relationen till 100%
   Bianca är ju trevligare mot pappans nya än sin egen mamma.

    Har ju att göra med att han varit frånvarande, att hon inte vet vart hon har honom alls och är desperat över det lilla hon kanske får.

    Hon vågar väl inte bråka med honom

     Precis. Den förälder som man är trygg med är det lättare att kritisera- som Pernilla i det här fallet. Bianca kanske till och med är rädd för sin pappa, och skulle alltså inte våga bråka med honom.

      Känns som en klassiker. Barnet romantiserar den frånvarande föräldern och tar ut sina känslor av övergivenhet på den närvarande föräldern.

    Jag bråkar inte heller med min pappa. Inte när jag var tonåring heller. Med mamma kunde jag bråka. Jag visste ju att vi blev sams igen efteråt och att hon älskade mig ändå. Det var (och är jag) inte så säker på att pappa skulle göra. Det säger ju däremot inget om vilken relation som är tryggast och starkast.

   Pernilla kanske hade ett och annat att göra med att försörja sina tre barn sedan pappan dragit. Liiite förståelse från Bianca sida hade varit klädsamt.

   Hon framställer sin pappa som Guds gåva på jorden.

    Och de vet de flesta att han verkligen inte är!

  Som förälder är man fan TVUNGEN att vara lyhörd och ändra på såna saker som du tar upp här.

  Så uppenbara sår hos båda två, men de har olika sätt att hantera det. Förstår inte varför de inte går i familjeterapi o får hjälp med att prata o läka tillsammans. Det finns ju hjälp att få o de har ju en egentligen en stabil grund av kärlek till varandra.

  Hur kan någon finna deras relationer intressanta? Har så svårt att förstå att folk verkligen tittar på detta.

   Varför är det så svårt att fatta?

    Jag ser inte underhållningsvärdet i det. Men många verkar gilla det så något har det väl!

   Jag tittar inte. Ger mej absolut ingenting.

  Det finns nog många olika anledningar till dessa känslor och bråk. Bianca verkar inte må helt bra, hon verkar väldigt osäker i grund och botten. Hon verkar faktiskt älta mycket, och inte kunna släppa gamla oförrätter. Bianca är vuxen nu, men hon och Pernilla verkar inte ha släppt föräldra-barnrollen ännu.

  Svårt att förklara, men när barn blir vuxna människor måste även relationen till föräldrarna förändras. Det är båda parters ansvar. En sund vuxet barn – föräldrarelation mognar och blir en annan slags relation. Men den måste bygga på gemensam respekt. Som sagt svårt att förklara med någon mening – men jag har vuxna barn och tror att det här måste de flesta föräldrar och barn gå igenom. Kanske skulle Pernilla och Bianca backa undan lite i deras relation och ge varandra svängrum? Det kan vara en väg att hitta tillbaks.

   ??

   Om du ser till Pernillas relation till sina föräldrar så har de ingen vuxen relation heller. Herregud Pernillas pappa gjorde ju hennes räkningar för bara något år sedan.

   Så de ska distansera sig från varandra? Herregud, inte konstigt att vi svenskar är de ensammaste människorna på denna jord. Jag har min familj på andra sidan gatan, min syster, hennes man och barn i samma byggnad. Är helt underbart. Hela världen lever nära sin familj, bara i Sverige uppmanas folk att ”klipp navelsträngen” och träffa sina föräldrar en gång per år. Och jag är helsvensk alltså.

    Ser er relation ut som den mellan Bianca och Pernilla också?

    Inte nödvändigtvis distansera sig, utan ge varandra svängutrymme. Få leva sina egna liv och träffas som vuxna människor. Att ge det utrymmet till varandra kan göra att relationen blir bättre, närmare och mognare. Vi ska vara rädda om varandra i familjer.

  Känner med bianca och tycker ofta att Pernilla beter sig ganska barnsligt. Bianca måste ju få uttrycka sig själv och sina känslor när Pernilla lyssnar och inte var viftar bort det.

  Jag tror det bästa för deras relation är att de gå vidare. Inget blir bättre av att älta i det som varit. Det är inte heller bra att älta och lätt att fastna i.
  Jag tror Pernilla hade det väldigt tufft som ensamstående förälder. Det var ju otroligt jobbigt för henne att bli lämnad. Hon fick ensam försörja familjen. Kan tro att hon måste varit sårad och besviken på Emilio. Klart att hon mått dåligt och att det gått ut över barnen. Ingen förälder är perfekt. Bianca har verkligen rätt till sina känslor men jag tror att den dagen Bianca själv får barn kommer hon inse hur tufft det är att vara mamma/förälder och att livet inte är så svart eller vitt.
  Hon är trots allt väldigt lyckligt lottad. Jag upplever inte att hon riktigt förstår det. Hon har så mycket att vara tacksam över.

  Det finns ingen förälder som inte har dåligt samvete över hur man hanterat vissa situationer. Samtidigt är det väldigt viktigt att få sina barn att känna sig sedda och lyssnade på. Att svälja stoltheten och bara be om ursäkt.

   Alltså håller med så. Vilket helvete Pernilla måste ha gått igenom. Och Bianca verkar vara extremt bortskämd. Hennes mamma har kämpat ihjäl sig som ensamstående, pappan har inte gett dem en krona. Istället för att stå på mammas sida så lyfter hon pappan och trycker ner mamman, vilket jäkla svek. Hon har en stor, underbar familj, hälsa, skönhet, pengar, en mamma som älskar henne, men det räcker inte

    Det är så det ser ut nuförtiden tyvärr hos många, man ska bara ha och ha mer och mer hela tiden. Är så jävla sorgligt. Bara o titta på valfri influencer, säg nån som inte renoverar/flyttar/skaffar en till unge osv osv. Frågan är om det är vad som hade hänt om hela deras liv inte såldes ut till främlingar.

  Varför sitter Moa Mattson alltid ner i sina samarbeten?

   Haha är det verkligen det man undrar mest över i influencervärlden?

    Ja, jag tycker det ser så slött ut när hon sitter ner och visar upp kläder.

   Hahahahahahah va

  Tycker att Biancas beteende är fel, på så många olika sätt Tror allt hör samman med hennes bulimi, bråk och ältande fyller samma behov som hetsätandet. Människor med bulimi blir ofta väldigt egoistiska och självömkan/dålig insikt fyller deras tankes rätt att må dåligt.

   Oj vad trångsynt du verkar vara och problematiserar genom att generalisera och kategorisera alla med bulimi som egoister. Läs på!

  Det är otroligt tröttsamt hus Biancas sätt alltid är det ”enda och rätta sättet”. Hon är en vuxen människa och måste verkligen inse att vi alla är individer med olika sätt att hantera konflikter på, även hennes egna mamma.

   hur*

   Men Pernilla är också en vuxen människa och har varit så bra mycket längre än Bianca, varför kan inte hon ta emot vad Bianca säjer, utan talar om att Bianca älskar att älta, och skuldbelägger Bianca för det.

    Håller med. Har alltid haft exakt samma problematik med min mamma och jag är 40. Svårt att släppa det förrän det diskuterats på djupet men de vill inte förstå tyvärr. Fast det enligt mig vore så ”snabbt” fixat – kan vi bara PRATA om det?

  Upplever att bråket var väldigt destruktivt, det var anklagelser och ältande från den ena personen och en hög mur hos den andra. P skulle ha lyssnat in B och sett det som ett tillfälle att FÖRSTÅ B och tillsammans skulle de istället ha försökt fokusera på vad de kan göra bättre i sin kommunikation med varandra för att undvika att samma typ av bråk uppstår i framtiden. Jag tror också att bråk med just mamman är en trigger för B, det väcker nog gamla känslor i kroppen som hon hade som barn när hon ville att mamman skulle förstå henne och hennes känsloliv. Ett litet barn kräver inte ett slott och äta med silverskedar, men däremot en förälder som lyssnar, bryr sig, håller om och är den förebild man som barn behöver. En förälder måste guida barnet i känslostormarna och agera kontrollerat, inte åka med i stormen. Då eskalerar det, precis som vi fick se igår…

   Låter överdrivet. Tror nog att Pernilla bryr sig om sina barn.

    Ja utan tvekan gör hon det! Men det finns nyansskillnader i allt.

     Jag tror att P bryr sig om sina barn , men som barn vill man bli lyssnad på, Bianca var säkert ledsen av allt bråk mellan hennes föräldrar. Och var hon inte glad, så fick hon inte ta plats i familjen.

  Men vad är att gå till botten med det?
  För Bianca kan nog inte bli nöjd, för Pernilla kommer inte kunna veta exakt hur Bianca kände när hon var liten. Pernilla delar inte den ulevelsen/synvinkeln och jag tror det är det Bianca vill. Vi kan inte tvinga andra mnniskor att förstå eller se det ur vår egen synvinkel. Ibland får man acceptera att vi har olika upplevelser och utifrån det bestämma om man kan gå vidare. Bianca kan inte bestraffa sin mamma till att dela hennes upplevelse.

  Oavsett hur det egentligen förhåller sig, om Bianca har skäl för sin ilska eller inte, så skar det verkligen i mitt hjärta att se Pernilla sådär ledsen. Upplevde hennes tårar äkta och som en person som nått sin bristningsgräns. Trots det pushade Bianca på, det gjorde ännu ondare att se.

   Det var på tiden, ett litet genombrott faktiskt att Pernilla brast ut i tårar när Bianca gick och hon skulle prata med teamet, förhoppningsvis hände det något inom Pernilla i stunden.

  Förstår inte varför folk tycker hon är dryg? Alltså det är väl inte konstigt att hon vill prata om saker istället för att glömma saker? Det finns ju en anledning till deras bråk och det är för att de har inte pratat om och bearbetat de.

   Det har de ju iofs gjort, även i gemensam terapi. Någon gräns för ältandet måste det finnas, det går inte att ändra det som varit och det måste B inse. Acceptera det som inte går att ändra, släppa och gå vidare. Kanske även fundera på varför hon inte ställer sin pappa mot väggen på samma sätt.

    Känner igen mig, ingen av mina föräldrar har brytt sig om mig, och de fattar fortfarande ingenting, det är väldigt svårt när ens föräldrar hela tiden intar försvarställning, man kan inte få bekräftelse på att man mår dåligt för att de inte gjort sitt jobb som förälder.

    Visst måste man acceptera det som har hänt, men varför kan inte Pernilla erkänna att det hänt. Och inse att det som hände har påverkat Bianca och gjort henne ledsen.

  Man får ju inte intrycket av att det i tjafset om hundarna inte hade spelat nån roll vad Pernilla sagt, det hade ändå inte lugnat ner situationen.

   *menar alltså att det ej hade spelat nån roll vad Pernilla sagt.

  Blev helt trött i huvudet av att se detta avsnitt som bestod av 45min bråk. Fattar ej hur Bianca orkar? Hon sa ju bla att hon och phillipe har samma bråk 4-5 gånger i veckan ?

   Därför dom gjort slut hela tiden tidigare. NU förhoppningsvis är det slut på riktigt och P kan gå vidare och hitta en tjej som passar honom bättre. För Bianca väntar ensamheten då få står ut i längden med en sådan bråkig relation.

    Elakt

    Bianca kommer att hitta någon som kan matcha henne och vara ett stöd för henne.

   16.04 Tyvärr är det människor som har sådana här återkommande med sina närmaste, det blir mycket svårt när man inte kommer någonstans, som Bianca säjer det är som att tala till en vägg.

  Har sett en sån relation på nära håll, och jösses vad det är dränerande? Mor och dotter, där dottern tycker modern gjorde massa fel som förälder. Dottern kan inte släppa detta, utan det blir värre för varje år- de bråkar nästan varje gång de träffas och dottern skäms inte ens för att skrika o gapa bland folk. Jag får nästan ångest av att vara i närheten för det är så sjukt jobbigt. Dottern är liksom över 50 år nu, och kommer aldrig släppa det.

   Känner igen mig, ingen av mina föräldrar har brytt sig om mig, och de fattar fortfarande ingenting, det är väldigt svårt när ens föräldrar hela tiden intar försvarställning, man kan inte få bekräftelse på att man mår dåligt för att de inte gjort sitt jobb som förälder.

  Hur svårt ska det vara att sätta sig ner och lyssna på varandra?! Barnrumpor!!

   Säj det till Pernilla.

  Någon som vet vad Bianca förändrat med sitt ansikte? Bläddrade bak och printade bilder från 2016-2017 på henne och sedan dagens bilder för att jämföra. Hon ser ut som en helt annan person. Allt är annorlunda! Till och med ögonen! Hon hade ”tröttare” ögon innan. Kan inte förklara. Sedan hela hakpartiet/leendet. Någon som vet?

   Hon har sattit fillers under ögonen. Kanske det som tar bort tröttheten? Skulle jag också vilja göra.

   Fillers under ögon och kinder. Botox. Lyft av ögonbryn. Fillers i läpparna. Kanske mer?

   Denna diskussion är så j-a tröttsam

   Pannan är vad jag reagerar på. Så slät.

    Hon är 25.. herregud. Jag är 30 och har inte ens en halv rynka

     Bra.

  Alltså herregud, noll integritet, fattar inte vad man fläker ut sitt innersta skit på det här
  Sättet. Sen ser jag verkligen inte hur Pernilla som verkar älska sina barn över allt inte har gjort allt för att hon ska må bra. Hon kanske borde rikta samma besvikna och arga känslor mot sin pappa istället.

  Håller med. Har alltid haft exakt samma problematik med min mamma och jag är 40. Svårt att släppa det förrän det diskuterats på djupet men de vill inte förstå tyvärr. Fast det enligt mig vore så ”snabbt” fixat – kan vi bara PRATA om det?

  Bilden ovan säjer mycket om situationen, Bianca sitter dubbelvikt pga av frustration, matthet känslor allover, Pernilla sitter rak i ryggen och äter sin lunch, som om allt är normalt.

   Fast Pernilla funkar kanske så att hon stänger av sina känslor till en viss gräns, vilket kan uppfattas som kyligt. Tror dock inte att hon är det, utan faktiskt tvärtom.

    Hon kanske bara inte vill ta det framför kamerorna. Förlåt men det är inte normalt att ha så lite integritet. Tycker det är sjukt att inlfuencers vars liv går ut på att fläka ut sina privatliv så mycket som möjligt är förödande för den unga generationen. De kommer inte veta vikten av integritet pga såna som Bianca

     Håller med dig!

   Eller så är det här tusende gången som hon och Bianca har de här diskussionerna utan resultat.

   Det visar ju bara vem av dom som försöker vara balanserad.

    Det handlar inte om att vara balanserad, det handlar om att inte kunna ta in sin dotters känslor.

  Bianca har nog svårt att sätta ord på hennes känslor så istället hamnar hon i affekt. Som min 3-åring, han pratar bra men kan inte sätta ord på känslorna så han skriker rätt ut i frustration. Säger inte att hon beter sig som en 3-åring men det är samma frustration, annars hade hon inte bråkat med sin kille 5 dagar i veckan tänker jag. Kanske litet ordförråd eller så. Måste vara fruktansvärt att bråka så mycket.

   Men vilken passivt nedtryckande kommentar, usch.

    Håller med, bara drygt och elakt skrivet

   Jag tycker verkligen inte att hon har svårt att sätta ord på sina känslor. Tvärt om tycker jag att hon, när de senare pratade om bråket, var extremt tydlig med vad som gör henne arg och ledsen.

  Jag tror att man fortsätter att älta så länge traumat är obearbetat och antagligen är det så för Bianca. De skulle behöva gå i familjeterapi och få hjälp av en objektiv utomstående part.

  Tycker dock synd om Pernilla. Bianca förminskade hennes känslor helt när hon gick ut med att hon blivit misshandlad av Emilio. Alltså hur känns det för henne att hennes egna dotter påstår att det alltid finns två sidor av ett mynt när man blivit misshandlad? Det är ju vidrigt. Och sen att se henne lyfta sin frånvarande pappa som för övrigt inte bidragit med en enda krona under hela barnens uppväxt bli behandlad som en kung? Men inte tar Pernilla det offentligt och skriker mitt på gatan. Bianca behöver verkligen växa upp, inse värdet av integritet (det är dock försent) och prata med sin mamma ut ett vuxet perspektiv.

   Ja finns säkert en psykolog som kan svara på det här, men skulle gissa att det är en försvarsmekanism av något slag.

   Det är ju inget ovanligt att man bråkar med den förälder som står en närmst (den som tar hand om markservicen och tar det största ansvaret) och sätter den frånvarande föräldern på pediestal.

  Klippet strulade för mig men jag såg ett klipp i denna situationen där Pernilla säger något om att hon inte godkänner att Bianca klipper med henne. Och det typ klipps till att Bianca säger jag är inte din dotter och du inte min mamma (någonting sånt iaf) och Pernilla gråter.

  Det är la det som fått mest spridning? Och antagligen det som Bianca mådde dåligt över för hon visste att det ser väldigt hårt ut från hennes sida.

  Va en dokumentär? Var hittar man den?

  Fast med tanke på hur Bianca behandlar sin mamma och den ställning hon tagit mot sin mamma vad gäller misshandeln så är jag def team Pernilla.
  Bianca känns omogen och totalt självcentrerad.

   Håller helt med! Det är någon som är folkkär på riktigt, på sin talang och hjärliga beteende, och inte är det Bianca.
   Pernilla är fan stark med tanke påmall skit hon gått igenom.

  Jaså var finns den dokumentären att se?

  Stor eloge till Pernilla som agerar som en normal vuxen person och tänker på vad hon säger och inte faller ner i Biancas djupa hål av kränkthet och ältande.
  Bianca bör nog byta psykolog….

   Jag tycker hon agerar kyligt. Det enda Bianca vill är att bli lyssnad på och där sitter Pernilla och käkar sallad

  Eftersom pappan är en skit så vågar inte Bianca fronta honom y tar ut allt på sin mamma som hon är trygg med. Klassiskt!

  Stackars Pernilla, vad vill Bianca att hon ska göra?
  Bianca hyllar sin usling till pappa som bara ställde till det i livet för Pernilla, och sedan drog han och levde livet tills barnen blev kända.

  Jag tror problemet till största del är att Bianca hade det jobbigt vid sina föräldrars skilsmässa och ger sin mamma skulden. Bianca är en osäker människa som använder bråk som lösning på problem, precis som med sin pojkvän.

  Jag har tre vuxna barn och skulle gråta blod om dom sa så till mig som Bianca sa till Pernilla, det hade nästan varit svårt att förlåta de hårda orden. Vi mammor är också människor som har både fel och brister och våra barn blir inte alltid som vi uppfostrar dom, dom har ett helt liv jämte hemmet med andra människor som påverkar hur dom tacklar livet. Här håller jag faktiskt på Pernilla som flera gånger frågar vad Bianca vill att hon ska göra, att älta allt hela tiden leder inte framåt.

  Tycker fan synd om Pernilla! Och OM hon nu hade glömt är det hela jävla världen, om Bianca inte hade en resa inbokad får hon väl ha hundarna bara.
  Hon verkar glömma att både hon och hennes mamma är vuxna personer, så jävla tröttsam.
  Fattar att hon alltid har relationsproblem men det har hon ju jämt, ska hon skylla på att hon inte mår bra?

  Pinsamma människa, fattar inte media och partners att det finns roligare människor att jobba med? Hade fan hellre sett Pernilla uppsnoffsad i Talangjuryn även om jag inte anses vara hennes målgrupp.

  Nu följer jag inte serien eller deras sociala medier så jag vet inte hur bråken går till eller vad de innehåller men det du beskriver låter exakt som min relation med min mamma. Och den kraschade till slut. Har i princip ingen kontakt med henne idag. Jag försökte ”en sista gång” med terapi osv. Hon ställde upp på ett samtal men det slutade inget vidare. Efter det gav jag upp. Det är en otrolig sorg att bära, och jag känner så dubbla känslor för att de håller på helt öppet. Men bra om det hjälper till att normalisera att alla mor-dotter relationer faktiskt inte fungerar. Man kan vara för olika som personer. Dock låter det oftast på kommentarer jag läser att folk tycker att de är larviga, bortskämda, egoister och att det kanske inte ens är äkta. Det kan jag ju inte ha åsikter om eftersom jag bara läser om detta och inte ser det med egna ögon men jag vet ju också att hela min familj ser det mest som ett problem mellan mig och mamma när det egentligen påverkar hela familjen och nu är det helt okej att hänga hela familjen utan mig och mina barn ”för hon vill ju inte”. Så jobbigt kan det alltså vara att ta tag i de egna jobbiga känslorna och såren att det är värt att förlora en dotter/syster.

  Ni kan ju gissa hur det känns. Jag tycker så fruktansvärt synd om Bianca.

  Det som känns så sjukt fel för mig i detta är att bianca alltid ska gnälla över hur missförstådd hon är?! Hur missförstådd kan en människa vara egentligen?

  Tips.
  Prata med varandra och lös era familjeproblem/relationer privat. Inte framför betalda tv-program. Pengar finns väl så det räcker?
  Ser inte på programmen men läser här.

  Jag mår illa över hur mycket skit Pernilla får hela tiden av bianca medan Emilio är guld och gröna skogar. Han misshandlade hennes mamma och stack från familjen men han är som Gud för henne ?

  Men varför står saker 3 ggr i det här inlägget?

  Bianca verkar vara en klok och tänkande person som känner mycket och vill lösa upp eventuella problem.
  Jag förstår henne, hon har ett djup och en intelligens som Pernilla saknar.
  Pernilla tramsar och skrattar bort problemen. Hon verkar rädd att gå på djupet, tror inte hon skulle hålla för det.

  Bråka bråka, livet går väl inte ut på att bråka med Pernilla o Philippe, ensam blir man. Tycker Bianca verkar vara väldigt ensam…
  gör sig själv till ett offer…
  Sen är Pernilla väldigt virrig så förstår om Bianca blir trött på att Pernilla inte har koll (om så nu är fallet) tröttsamt !!!

   Bianca är också virrig. En del av Lovisas jobb är att hjälpa Bianca att planera. Det finns hundvakter att hyra, så slipper hon dumpa bebisarna på mamma.

  Menar du på fullt allvar, Camilla, att du går på deras fejkade fajter? Jag ska erkänna att jag inte följer någon av de här personerna (och ni som nu tänker skriva att ”Det gör du säkert!” kan låta bli det eftersom jag säger som det är) men det är ju helt klart att det hela bara är ett spel för gallerierna. Man vill hålla tittarsiffrorna för ”Wahlgrens värld” uppe helt enkelt. Det är väl inte bra att bidra till det?

  Håller med Bianca! Jag hade önskat att jag kunde prata ut med min familj om våra tunga år, men det har vi inte gjort. Jag har inte vågat, för att slippa riva upp gamla sår, trots att jag egentligen hade behövt reda ut allting. Genom att göra det hade jag kanske kunnat få deras perspektiv, jag hade kunnat veta hur de kände och sen hade vi kunnat läka och gå vidare förhoppningsvis starkare. Vill någon i ett förhållande reda ut något tycker jag det är förminskande att bara lägga locket på, det om något tär på relationen trots att det utåt ser ut att vara perfekt.

  Team Bianca! Pernilla är ju helt känslomässigt oförmögen att möta och bekräfta Biancas känslor. Hon vägrar erkänna att Bianca inte kände sig sedd under uppväxten. Om Pernilla bara kunde ta in Biancas känslor och be om ursäkt så hade Bianca inte behövt ”älta”.

   Håller alltid på Bianca Ingrosso.

   Pernilla har säkert gjort vad hon orkat som ensamstående trebarnsmamma med oregelbundna arbetstider inom artistvärlden. Den kärleksrelation som Pernilla hoppades skulle ge henne glädje, gav henne istället smärta och stal hennes energi. Vi kan alla önska att vår barndom var kärleksfull, trygg, sund, lärorik, rolig o.s.v. – men våra föräldrar är människor som gör så gott de kan. De fostrar oss samtidigt som de kämpar med t.ex. depression, arbetslöshet, ångest, fattigdom, spelmissbruk, misshandel. Det går inte alltid att ställa sin barndom till rätta, utan man måste förlika sig med att ens föräldrar inte vill eller orkar förstå att deras uppfostran inte dög. Som vuxet barn kan man lära sig uppskatta att glaset var till hälften fullt, och inte till hälften tomt.

  Min upplevelse är att Bianca är gränslös i sitt förhållande till Pernilla. Bianca uttalar sig om extremt privata saker i diverse forum, allt ifrån Pernillas sexliv, till ekonomi, till privata familjeangelägenheter. Hon kritiserar hur Pernilla ser ut och hur hon för sig. Aldrig hört henne lämna ut sin pappa på samma sätt. Hon förminskar Pernillas utsatthet som brottsoffer och tar sin pappas parti och hon pratar ofta om Pernillas misslyckade som mamma. Hon har även berättat hur hon mer eller mindre trashade Pernillas hem med helt sjuka hemmafester, utan att visa någon egentlig ånger. Hon har berättat hur hon saboterade Pernillas förhållande med flit med mera. Och efter jag såg henne gå på Pernilla i bråket tycker jag att hon är direkt obehaglig. Hur kan en person vara så extremt självcentrerad och oförmögen att acceptera att ALLA människor har dåliga sidor. Hennes krav på Pernilla är omänskliga. Och om Bianca anser att hon hade en utsatt barndom uppmanar jag henne att engagera sig i valfri stiftelse för barn som far illa, typ maskrosbarn. Hon skulle behöver en ordentlig realitycheck.

   Hon gör ju allt det för att hon aldrig har känt sig sedd och bekräftad av Pernilla. Hon är ett barn i detta. Det är Pernillas beteende som har väckt ilska och förakt i Bianca.

   Instämmer i att Bianca är obehaglig mot Pernilla. Hon dominerar och förtrycker med ord. Kan inte låta bli att tänka att detta maktspel är något hon lärt sig av sin far. Senare framstår Bianca som kall och oberörd när hon med perfekt makeup förklarar sin mors brister. Isabella spårade ur p.g.a. sin framgång och nu gör även Bianca det?

  Jag kan tänka mig att Bianca agerande beror på att hon i grunden inte känner sig tillräckligt trygg med pappan och därför inte vågar bråka med honom, för tänk om han lämnar igen? Av egen erfarenhet vet jag att jag bråkade otroligt mycket med min mamma och skällde på henne trots att det egentligen var pappa som betedde sig illa ?

   Behöver ju inte vara så såklart! Pernilla har väl också sina brister men kan tänka mig att det är därför hon får ta emot så mycket kritik från Bianca medan pappan verkar ”komma undan”

    Hej alla som skrivit här, jag vill bara plocka upp en sak en tidigare kommentar poängterade och det var att detta helt uppenbart utgör en trigger för Bianca i den scen som visas i klippet (och möjligtvis också för Pernilla, se nedan). En kan ha alla möjliga åsikter om vad som sägs eller inte sägs från båda parterna och sättet på vilket detta görs, men det är för mig som själv lever med svåra trauman från barndomen supertydligt att Bianca är supertriggad i detta. Vad det kan bero på har jag ingen aning om, och jag håller med dem som har skrivit om denna relation som destruktiv och behovet av en familjeterapeut, men jag ville bara bidra med att poängtera det. Jag vet inte särskilt mkt om någon av dessa, så jag grundar det inte på team Pernilla lr team Bianca, utan bara på en analys av triggat beteende. De stora känslor som Bianca ger uttryck för här visar tydligt att denna situation innebär ett återskapande av något, vilket i sig inte automatiskt innebär ältande lr vilja till ältande som många, mer lr mindre nedlåtande, påpekat. När en i en triggad situation befinner sig i ett återskapande av trauma så beror det på att just vad som skapar trauma i sig består av ej färdigbearbetade händelser, i barns fall ofta på grund av att de inte har den kognitiva kapaciteten av att bearbeta dessa händelser. Vet inte heller särskilt mkt om pappan, men det går väl inte att utesluta att Bianca bevittnat/själv utsatts för trauman lr våld från denne i sin barndom, eller har jag fel? Att skydda en förövare behöver för övrigt inte alltid hänföras till logiken om den trygga vs den frånvarande föräldern, det kan lika mycket handla om att skydda sig själv från förträngda trauman. Vilket för övrigt också kan sägas om Pernillas oförmåga att möta Biancas känslor, då förnekelsen kan ha att göra med att hon själv inte bearbetat saker hon varit med om (och därmed också blir triggad). Oavsett vad en anser om personligheterna här ville jag bara inflika det, och jag hoppas verkligen att både Bianca och Pernilla, och andra inblandade, kan få traumabehandling då det är tydligt att de båda två skulle vara i stort behov av det.

  Har någon kanske tänkt på hur Pernilla blivit hotad och misshandlad av emilio och va tvungen att ta hand om barnen själv? Kanske därför hon ”lägger locket på”. För att hon i slutändan behövt vara stark för sina barn. Sen att ha barn som konstant skyller allt på henne är nog inte enkelt, hela tiden hyllar farsan som knappt varit där. Bianca har def daddy issues, annars hade hon inte varit fram och tillbaks i en situation med Philippe som behandlar henne klart som skit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.