Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

880 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En fråga. Jag känner att jag mer och mer drar mig på ett ytterparti (kommer inte skriva om det är höger eller vänster) och jag känner inte igen mig själv i det. Det går emot mot vad jag tror att jag är och vilka värderingar jag har men pga dagens samtalsklimat har jag så svårt att inte sympatisera med dom. Försökte försiktigt lyfta detta med min sambo som blev alldeles paff och sa att detta var en dealbreaker om jag röstar på dom. Känner ni att ni dras åt ngt ytterparti?

  Svara

   Jag röstar SD sedan tre val och är fullkomligt nöjd med det. Man har ingen skyldighet att berätta för någon alls vad man röstar på.

   Svara

    Röstar också SD men tycker de har varit fega under covid-19 så är ärligt talat inte nöjd med dem längre.

    Svara

     Läs på om Medborgelig Samling om ni är höger/liberalkonservativa men inte är nöjda med varken M, KD eller SD

     Svara

    Samma här.

    Svara

    Folkets diktatur

    Svara

    Kanske är fördomsfullt av mig men jag är övertygad om att alla som röstar på SD inte alls är inlästa varken inom politik eller migrationsrätt. Förstår verkligen inte annars hur man kan rösta på dem.

    Svara

     Enda förklaringen jag kan tänka mig är att de erbjuder en enkel lösning till ett mycket komplext problem och detta köper folk rakt av för att de helt enkelt är lättlurade.

     Svara

      Skrev ett inlägg om att jag är jurist med politisk bakgrund och som röstar på SD. Känner få inom rättsväsendet som inte uttalat att de ska rösta SD. Osäker på varför det raderades. Är det möjligt att få ett inlägg med vilka ord som gör att inlägg modereras bort?

      Svara

       Är du verkligen jurist och någon som ”jobbar inom rättsväsendet”? Det tvekar jag på. Ingen jurist, mig själv inkluderat, som jag har träffat har stöttar ett parti som SD, som inte har förmåga – eller hade förmått – att leda ett land med deras okonkreta ”lösningar”. De flesta jurister som jag har träffat röstar antingen på Centern eller Moderaterna.

       Svara

        Jag är snart färdigutbildad jurist och det är delvis på grund av min utbildning som jag har väldigt svårt att förstå hur någon som har kunskap inom rättsväsendet och migrationsrätt ändå kan välja att rösta på dem. Om man har kunskap om såväl mänskliga rättigheter som SD och SD:s bakgrund så måste man ju vara iskall som människa om man fortfarande vill rösta på dem?

        Svara

        Ja, det är jag. Men jobbar på byrå nu. Tror säkert det skiljer sig åt mellan olika distrikt, men min uppfattning är att det är mycket vanligt. När du säger att du aldrig har träffat en jurist som röstar SD tänker jag att du kanske inte diskuterar politik särskilt mycket? Låter konstigt att det skulle skilja sig så mycket åt. Har vänner som suttit ting på ett par olika platser runt om i landet och flera har liknande uppfattning, så har svårt att tro att det till exempel är en ”Stockholmsgrej”.

        Svara

         Jurist alltså, svarade på kommentaren innan.

         Det är viss skillnad att plugga juridik dock. Jag röstade först på SD i förra valet, och det hade inte funnits på kartan när jag fortfarande pluggade. Då drev dessutom SD en helt annan politik i många frågor, än vad de gör nu.

         Svara

          Jag har jobbat både på byrå och domstol och känner inte alls igen mig i dina påståenden. Som tidigare skrivit är det nog flera utbildade (jurist eller annat) som inser att SD är ett missnöjesparti. Sen har jag råkat på en del domare med unkna åsikter, men tror de är och förblir gamla socialdemokrater som inte ens de känner för SD.

          Svara

         Sluta sprida sån här skit som inte stämmer över huvud taget. Jag arbetar som domare i en stor stad och har arbetat inom rättsväsendet i flera flera år och på olika domstolar. Jag känner/ är bekant med väldigt många personer inom denna bransch. Har aldrig hört en enda jurist inom rättsväsendet, varken notarie, domare eller åklagare, uttala något som helst stöd för SD. Snarare absolut tvärtom, eftersom alla med någon form av grundläggande kunskap i rättsväsendet förstår att problemen vi har i samhället är mycket mer komplexa än vad SD vill framhålla. Och jo, vi pratar mycket politik, eftersom det i allra högsta grad berör oss.

         Svara

          Det är vanskligt att så självsäkert hävda att man vet hur andra röstar.
          Hur man röstar är väldigt personligt och många gånger något man håller för sig själv. Vet många som påstått sig rösta på ett parti, men i själva verket röstat på ett helt annat.

          Absolut inte alltid SD utan även personer som kommer från en extremt röd bakgrund som istället röstar blått osv. En kompis och hennes syster har politiskt aktiva socialdemokrater till föräldrar (en förälder som är kommunpolitiker) och de ljuger för att de inte skulle orka med reaktionerna och efterföljderna. Det var bara ett exempel.

          Svara

     Fördomsfullt och direkt felaktigt. Jag är jurist med politisk bakgrund (inte alls på någon höger- eller vänsterkant) och röstar SD. Den nuvarande migrations- och integrationspolitiken kommer att vara ett svart kapitel i historieboken. Ingen kommer att tacka Sverige för att vi främjat grovt organiserad brottslighet, hederskultur, segregerade förorter där ingen pratar svenska, områden som styrs av moralpoliser eller en utbildnings- och vårdsektor där personal dagligen hotas av kriminella. För de som arbetar inom rättsväsendet är detta verkligheten, och jag känner faktiskt få som inte uttalat att de åtminstone ska rösta SD i nästa val.

     Svara

      Upplever detsamma. Känner en notarie som tillsammans med sina medarbetare svängt från M till SD på sistone.

      Svara

       Ja, jag har fått uppfattningen att det är så inom polisen också. Har en släkting som jobbar i Stockholm och en vän som jobbar långt norrut, och enligt dem är SD relativt vanligt. Men det här är ju bara våra uppfattningar, det är trots allt valresultaten som visar hur det verkligen står till.

       Svara

      Älskar hur alla är jurister här inne😂😂😂

      Svara

       Det utbildas väldigt många jurister, och den här bloggen har uppenbarligen relativt höga läsarsiffror, så jag är inte förvånad. Sedan jobbar såklart inte alla inom rättsväsendet.

       Svara

        Det som är kul är hur alla måste ta upp det i var och vartannat kommentarsfält. Nu fattar jag att det har med diskussionen att göra, men har lika svårt att tro på att ”alla” är jurister som att ”alla” forskar i något specifikt ämne på universitetet, verkar finnas en del såna här också.

        Svara

         Haha ja, håller visserligen med. Kan bero på att många av oss gillar att diskutera och dessutom är besserwissers.

         Svara

      Tycker bara det är märkligt med tanke på SD:s oseriösa politik och bakgrund att någon som ändå har inblick i migrationspolitikens komplexitet köper deras argumentation. I mina ögon är SD inget annat än ett missnöjesparti som försöker vinna billiga poäng genom att utlova förändringar som i praktiken inte ens är möjliga, bl.a. för att Sverige även har skyldigheter på internationell nivå, t.ex. skyldighet att respektera mänskliga rättigheter och principen om non-refoulement.

      Svara

   Sd? Läs på om deras historia och värdegrund så kanske du ändrar sig.

   Svara

    Jag kommer inte skriva vilket parti det är, inte heller om det är höger eller vänster, men jag har läst på om vad partiet står för

    Svara

     Ok. För mig handlar politik om att sätta de svagaste i samhället först, även om det innebär att jag som lite mer privilegierad behöver bidra med lite mer. Fråga dig själv vem du sätter först…

     Svara

      Mig själv!

      Svara

       Jag med! Bryr mig inte om tiggare eller folk från Långtbortistan.

       Svara

        Nej, känns ju ganska skevt att rösta för deras skull när vårt land har egna problem. Hade vi haft det 100% bra och stabilt i landet hade man kunnat börja tänka på andra.

        Svara

         Jag antar att det även finns de som har det svårt i Sverige. Oaktat etnicitet. Jag tycker definitivt att vi ska ta hand om dem som har det sämre ställt på ett eller annat sätt. Har dock faktiskt aldrig röstat på Socialdemokraterna. Tror att det beror på att jag uppfattar dem som maktfullkomliga och måhända korrupta.

         Svara

        Så enligt dig är befolkningen i Sverige du, tiggare och folk från Långtbortistan?

        Svara

         Det finns runt 8 miljoner svenskar i Sverige.

         Svara

          Nej, 10 miljoner. Därav min fråga.

          Svara

           Du verkar lite trög. Jag bryr mig om mina svenska bröder och systrar. Jag bryr mig inte om tiggare och folk från Långtbortistan. De kan åka hem. Var det svårt att förstå?

           Det här är lite intressant. Som svensk är man noga med att räkna alla som svenskar, men jag har aldrig hört någon av mina vänner kalla sig själva för svenskar. De är stolta iranier, chilenare och araber. De pratar gott om att bo i Sverige, men tror inte någon av dem ser sig själva som svensk faktiskt.

           Jag är inte född i Sverige, kom hit som 6åring. Jag känner mig mer svensk än det land jag kommer ifrån. När någon frågar mig så säger jag stolt att jag är svensk, men de allra flesta säger då ”men vart kommer du ifrån ursprungligen?”. Så att folk säger vart man är född tex kanske också handlar om att man vet att det kommer en följdfråga ifall man svarar jag är svensk.

        Varför bryr du dig inte om tiggare?

        Svara

         Man måste inte bryr sig om tiggare. Jag vill inte stötta det.

         Svara

          Jag undrade varför

          Svara

         Jag bryr mig väldigt mycket om tiggare. Önskar nämligen att tiggeri förbjuds så att de åker hem och får hjälp av Rumänska staten som fått miljarder i bistånd från EU för att ta hand om sina romer. Pengar som är öronmärkta just för att förbättra romernas situation i hemlandet.

         Så de ska bort härifrån och istället få den hjälp de har rätt till hemma!

         Svara

          +1

          Svara

          Tack för informationen, jag visste inte att det var så. Egentligen stör det inte mig att de sitter utanför butiker, men det känns inte som ett bra ”jobb”. Det är ju svårt att förbjuda både fattigdom och migration. Företeelserna är förmodligen lika gamla som människosläktet. Men jag tycker att vi har ett gemensamt ansvar för att alla ska ha det så bra som möjligt. Där kunde förmodligen rumänska staten göra mer.

          Svara

      Hur vet du att personen inte tillhör de svaga då?

      Svara

       Det sa jag inte. Jag tog ett exempel, och sen får man ju göra sin egen bedömning.

       Svara

        Jag röstar för mitt eget bästa, hur jag vill ha det. Att slösa sin egen röst på andra skulle inte falla mig in.

        Svara

         Det handlar om att få ett bättre samhälle. Om samhället utvecklas på ett sådant sätt att de som har det sämst får det bättre så gynnas alla till slut – även du. Synd att så många inte verkar inse detta…

         Svara

          Så fruktansvärt naivt. Antar att du är väldigt ung …

          Svara

           Naivt att tro att du själv aldrig skulle kunna bli sjuk eller råka ut för en olycka eller dylikt

           Haha och då skulle jag få bättre hjälp för att jag har röstat för tiggeri? 😂😂😂

           20:44 Hur vet du att vården tex inte är en av de saker personen anser är viktig då? Att man lägger sin röst på det som gynnar en själv innebär ju inte att det är dåliga saker?

           Jag skrev kommentaren till er som ”röstar för sitt eget bästa”. Man kan ju även tänka på hur man vill ha det om man skulle bli sjuk ellrr liknande. Om ni redan tänker så så är det ju toppen 👍

           21:09 Fast vaddå om? Varför tar du för givet att de som röstar för sitt eget bästa tex inte redan är sjuka? Varför skulle en röst flr sitt eget bästa per automatik vara dålig?

           Klart man kan. Mitt resonemang utgick dock lite från ”Att slösa sin egen röst på andra skulle inte falla mig in”.

           Tvärtom klokt och personen verkar dessutom påläst.

           Nä stopp. Att de flesta har det bra i ett samhälle eller i en stat, eller världen är det bästa för att skapa stabilitet. Och stabilitet är ju det bästa för alla människors väl och ve. Det måste man inte vara ung för att tycka. Macciavelli, Thomas Hobbs med flera är i alla fall överens om det!

         Tur att alla andra som kom före sig inte var lika egoistiska….

         Svara

          Folk har alltid varit egoistiska. Bra naivt att tro att folk röstar för att andra ska ha det bättre.

          Svara

           Vissa betalar gärna högre skatt för att andra ska ha det bättre, tro det eller ej.

           Det finns det många som gör och har gjort genom tiderna. Skulle jag rösta för att just gruppen jag tillhör skulle jag välja ett annat parti än jg gör. Jag vill ha ett bättre samhälle för alla.

         Du verkar vara oerhört sympatisk

         Svara

      Jag känner även att hela mitt liv har jag brytt mig om andra länder och folk. Vi är helt enkelt skolade så i Sverige. Der var insamlingar till Nicaragua i första klass och det fortsatte från där. Nu vill jag bry mig om Sverige lite. Min moder behöver mig nu. Inget fel med att fokusera på det egna först då och då.

      Svara

       Vi lever i en globaliserad värld. Inte mycket av det du äger, har på dig och äter kommer från din ”moder” Sverige.. bästa sättet att beskriva svenskar på skulle jag säga är som parasiter som lever på tredje världens arbetsinsats.

       Svara

    Jag kommer aldrig ändra mig. Vänsterpartiet är mot allt vad djurplågeri heter i form av cirkus och pälsindustrin så de står egentligen mig varmast om hjärtat men deras invandringspolitik och övriga åsikter är så pinsamma så det går bara inte. SD får det bli för alltid.

    Svara

     Starkt verkligen

     Svara

     Sååååå… Du är emot djurplågeri men mänskliga rättigheter är inte viktigt? Det var ju en intressant kombo.

     Svara

      Vet du vad mänskliga rättigheter egentligen är? Att vilja begränsa mängden invandring och ställa krav på att de som söker medborgarskap bidrar i samhället genom att lära sig svenska, utbilda sig och arbeta är INTE i strid med mänskliga rättigheter.

      Svara

       SDs politik och värdegrund är i strid med mänskliga rättigheter. Att människor i Sverige ska lära sig svenska, kunna utbilda sig eller översätta sin befintliga utbildning, och arbeta behöver man inte rösta på SD för. Det enda SD vill är att invandrare ska inte komma hit, och att de som är här ska återvända. Tex asylrätten är en mänsklig rättighet. Det är bara några dagar sedan som JÅ påminde om deras påminde om deras vision för den typen av invandring.

       Svara

        Men snälla, häng med lite i matchen så förstår du att SD inkräktar på asylrätten lika lite som M och KD.

        Svara

   Är emot extremism i alla former men måste jag välja så väljer lever jag hellre i ett kommunistiskt land än ett nazistiskt/fascistiskt.

   Man ska dock aldrig glömma eller förneka att varje människoliv som spillts i fascismens, nazismens eller kommunismens namn ska fördömas och är otroligt hemskt.

   Svara

    Såg att vänsterpartiets ungdomsförbund har som mål att införa ett kommunistiskt styre i Sverige. Fick lust att skicka dem mitt ex av Gulagarkipelagen.

    Svara

     Källa på den alltså

     Svara

      Ungdomsförbundets principprogram: ”Ung Vänster analyserar verkligheten och utformar sin politik med hjälp av marxistiska och feministiska teorier. Vårt mål är ett klasslöst samhälle, fritt från förtryck – ett kommunistiskt samhälle.”

      Svara

      Står uttryckligen i deras manifesto.

      Svara

    Kommunismen har dödat 10 gånger fler än nazismen. Så om alla människoliv är lika mycket värda, är kommunismen 10 gånger värre, vidrigare och dödligare än nazismen. Men detta pratas det inte så mycket om. Undrar varför…?

    Svara

     För att så många journalister återfinns långt ut på vänsterkanten.

     Svara

      Stämmer tyvärr inte alls.

      Svara

       Jo, det stämmer definitivt.

       Svara

   Förstår inte riktigt hur du menar? Partiets värderingar går inte ihop med dina värderingar så hur kan du sympatisera med deras politik?

   Gissar på att du uppfattar att andra partier inte talar klarspråk och hanterar de problem som finns. Ett förslag är att du engagerar dig i ett parti som delar dina värderingar och människosyn och där hittar människor som också vill tala klarspråk om samhällsproblemen.

   Förstår din partner, om han sympatiserade med ett parti med en människosyn jag absolut inte delar skulle det vara en dealbreaker för mig. Har svårt att se att jag skulle dela livet med någon vars värderingar är riktigt långt ifrån mina egna.

   Svara

    Hej,
    Ja ursäkta jag hör att de låter rörigt..

    Om ngn skulle fråga mig för några år sedan om jag kunnat rösta på dom så hade jag skrattat och sagt tvär nej.

    Nu känner jag lite att jag ”måste” göra det för att konskevsen annars skulle bli så dålig får samhället. Även fast det är ett ytterparti. Jag tror kanske att jag har mer problem med att identifiera mig med en person som röstar på dom, mer än deras värderingar..

    Nej jag förstår dig och kah förstår min partner också. Jag har väl ändrats :/ vet inte riktigt vad detta innebär

    Svara

     Inte svårt att räkna ut att det är SD.

     Svara

      Jag kommer inte skriva om det är höger eller vänster. Och det är inte heller poängen..

      Svara

       Du behöver inte skriva vilket parti det är men det är uppenbart att det är SD.

       Svara

        Det är inte det minsta uppenbart. Skulle lika gärna kunna vara AFS, Medborgerlig samling eller något annat mindre parti på ytterkanten. Sluta tro att du vet när du inte gör det.

        Svara

      Eller vidriga AFS

      Svara

       Hur är de vidriga? De för exakt samma punkter som en stor del av världens länder driver?

       Svara

        So? Finns många länder och partier i världen som för en helt vidrig politik. Men vilka länder driver AFS politik? Uganda?

        Svara

   Jag har röstat sd sista gångerna, men ärligt talat är jag sjukt missnöjd med precis alla partier just nu då jag inte tycker att någon har hanterat corona bra. Ingen aning vem jag tänker rösta på, vet bara att jag INTE kommer rösta på socialdemokraterna eller kristdemokraterna.

   Svara

    Hade ingen aning om att det hängde så mycket rasister på bloggbevakning, läskigt

    Svara

     Jag är inte rasist. 🤷🏼‍♀️ Jag är för invandring, jag är bara emot den värdelösa invandringspolitik vi haft i många år i Sverige.

     Svara

      Och då tror du SD är lösningen? Skrämmande!

      Svara

       Vad är lösningen anser du?

       Svara

      Håller med! Har röstat på moderaterna (Reinfeldt) och sen Centerpartiet förra valet eftersom jag kände att moderaterna började röra sig för mycket åt höger.
      Men nu känner jag lite wtf Sverige? Ska vi inte ställa mera krav på människor som vill bosätta sig i Sverige?

      Samtidigt som jag är orolig för vad som kommer hända om Sverige tar steget och blir mer restriktiv. Hur vet man att det stannar där och inte går för långt?

      Svara

       Eller hur?! Helt kört invandringspolitiken i botten. Bor alldeles för nära järvafältet nu. Small ju för fan i Sumpan bara för ngn dag sedan. De som säger annat ser inte verkligheten. Problem med home-invasions i villakvarter runt om i Stockholm-välkommen till Sverige

       Svara

        Jamen herregud, utbytesstudenter I småstäder har ju flytt Sverige. Det finns absolut ingen rasism i att säga hur helt katastrofal den svenska migrationspolitiken är och hur den skapar motsättningar I samhället. Invandring kan vara kanon men hur det här har hanterats är gräsligt. Bara knökats på helt utan tanke på hantering, kostnad, regelsystem kring brottslighet och integration.

        Svara

     Sååå tröttsamt med folk som skriker rasist innan de frågat VARFÖR man röstar som man gör. Att SD har ökat har tvingat de andra partierna att ta tag i invandringspolitiken. En invandringspolitik som varit väldigt dålig särskilt för invandrare.

     Svara

     Håller med. Så jävla läskigt!

     Svara

      Vad tycker du är bra med vår invandringspolitik då? De års långa väntetiderna på asyl? Segregerade områden med ingen eller lite hjälp från samhället att ta sig därifrån?
      Bostadslöshet, svårt att få hjälp av psykiatrin med trauman?

      Det är jättefint att ta hit så många som möjligt, men utan en fungerade politisk plan blir det bara fel. Varför ska vi ta hit människor i hopp om hjälp och sen lämna dem till sina öden?

      Svara

       Dom har verkligen lyckats bra med sin hjärntvätt

       Svara

        Sen när blev fakta hjärntvätt? Finns ju statistik på allt.

        Svara

         Räcker att kolla på nyheterna. Pang pang!

         Svara

       VI tar inte hit människor och lämnar dem åt sina öden. De kommer hit. Och jag är rätt säker på att de allra flesta föredrar ett öde i Skärholmen än att vara fast i ett flyktingläger. Tror också de allra flesta föredrar ett öde i Husby än dinglandes i en kran, kvar i sitt hemland. Det är ju just det som är hjälpen. Sedan är det klart att vore bra för alla om det var lättare för människor att komma in på den svenska arbetsmarknaden, men då är ju knappast SD lösningen. Vad har SD för integrationspolitik menar du som skulle göra det lättare för invandrare att komma in i samhället ? Mig veterligen så har de inte det. De vill skära ner på insatser för integration. De är inte intresserade av att göra det lätt för människor att komma in i samhället. Tvärtom så vill de ju att invandraren ska trivas och ha det så svårt som möjligt så att hen väljer att åker hem igen. Om någon skulle lämna invandrare åt sitt öde så är det SD.

       Svara

     Det måste du väl ha märkt? Kryllar ju av dom här. Och då syftar jag inte på de som bara säger att de röstar Sd.

     Svara

     Verkar som att rasisterna har möte här ikväll.

     Svara

     Hade ingen aning om att det hängde så många svagbegåvade på bloggbevakning som anser att man är rasist pga vilket parti man röstar på, skrämmande.

     Svara

      Varför röstar man på ett rasistisk politik om man inte är rasist?

      Svara

       Varför röstar man på ett parti som vill översaturera arbetstagare och därmed skapa bättre villkor för de redan rika? Fri invandring slår ut den inhemska arbetarklassen och göder överklassen.

       Svara

        Vi har inte fri invandring i Sverige och inte heller många partier som för en sån politik. Sedan att översaturera arbetstagare är skitsnack. Däremot föredrar jag invandring, självklart reglerad sådan, men med vägar in i Sverige för flyktingar, anhöriga mfl, framför att behöva jobba till jag är 70 år. Problemet är inte att vi har invandring i Sverige. Vi behöver befolkningstillskott. Problemet är svårigheten för de som kommer och är i Sverige att släppas in på arbetsmarknaden. Ta tex de unga ensamkommande som kom 2015. De är en ypperlig grupp att ta tillvara på. Unga, formbara, nu nyutbildade med gymnasieutbildning med ambition att vidareutbilda sig, talar nu bra svenska, ambitiösa och arbetsamma. Det är ofta VÅRAN syn på dem som är deras problem in i samhället, inte de själva. SD är inte bästa parti att ta tillvara på och se de resurser som de kan vara för samhället. De vill försvåra för dem så mycket som möjligt så att de åker hem igen.

        Svara

       Jag är invandrare och röstar SD. Vad är jag då?

       Svara

        Rasist..

        Svara

        Rasist, och rätt så korkad.

        Svara

        Roligt hur folk drar in intelligens när ngn säger vad de röstat på… Skärpning. Låt folk rösta på vad de vill.

        Svara

        Om inget annat så är du rätt korkad då du röstar på ett parti som A) inte vill ha dig här, B) som vill med alla medel till buds ”uppmuntra” dig att återvända, samt C) som även om du är född här och är svensk medborgare inte anser dig vara lika inför lagen som andra medborgare. Du kan heller aldrig bli svensk, hur svensk du än känner dig, och inte heller dina barn. De skulle också skratta åt dig, och fira om du tex dog i en olycka. Sedan finns det inget som säger att man inte kan vara invandrare och rasist. Självklart kan man det. Läste senast igår en finne som tyckte att en pilotstuderande flykting skulle ta flyget hem. Varför tar han inte båten hem kan man fråga.

        Svara

         Wow, du lyckades ha fel i precis alla punkter. Grattis!

         Svara

   Jag dras också åt ett parti (som jag även röstat på) vars värdegrund inte alls rimmar med min.
   Men, när jag läser varje partis program så finns det inget parti som har en rakt igenom tydlig värdegrund som de står fast vid.

   Alla partier skiftar for när det blåser, alla vill vinna makt och fiskar röster.

   Ett parti, som är på uppgång, som jag hyste enormt stort hopp till, tappad helt min respekt när de plötsligt vill legalisera sexköp.

   Så, rösta på det parti du vill, om någon frågar vad du röstar på så svarar du bara att du inte vill berätta. Ingen får utöva påtryckningar för att du ska tala om det. Det är vår demokratiska rättighet att få rösta fritt utan påtryckningar.

   Svara

    Tack för ditt svar 🙂

    Svara

    Måste vara C. Där verkar alla perversa i Sverige ha samlats.

    Svara

     Nej, medborgerlig samling.
     Jag har försökt diskutera med en del av dom, som sitter på lite högre psoriatiker, och de är absolut öppna för samtal, de dumförklara inte eller sticker huvudet i sanden. Men de vill inte förändra sin ståndpunkt.

     Svara

     Och jag var otydlig med ”uppgång”, de är inte med i riksdagen än. Så alltså inte C ☺️

     Svara

   Det är väl bara att inte rösta på detta ytterpatti då och försöka sluta med de tankarna. Påminn dig om dina riktiga värderingar. De är lätt att dras till extrema partier då de har en enkel världsbild och en sån retorik, lockande i en komplex värld, inte så konstigt.

   Svara

   Ironin i att det enda som undanbedes här är politiska diskussioner – och det första inlägget är en politisk fråga 🙂🙂

   Svara

    Endast en rekommendation, och vi vet ju hur bra vi svenskar är att följa sådana 😉

    Svara

     Kvällens bästa replik.

     Svara

   Du har rätt att rösta på vilket parti du vill utan att skämmas.
   Så mycket som Sverige har förändrats och de politiska klimatet har ändrats så är det givet att många kommer rösta på andra partier än vad de gjorde för 10 år sedan.
   T ex Jag röstade på MP för 10 år sedan det skulle jag aldrig någonsin göra idag, mp har förstörts Sthlm totalt…

   Rösta på vad du vill utan att berätta det för någon, det är ingen annans ensak än din och din sambo har ingen rätt att bestämma eller ens vet om vad du röstar på i nästa val…

   Svara

   Jag har gått i samma spår. Men tror inte något parti kommer erbjuda full satisfaction. Ibland måste man rösta på ngt man inte till fullo tror på, lite som att man måste skapa kaos före man stabiliserar igen. För annars ändras inget av att stampa i samma spår och fega. Det säger inget om dig som människa vad du röstar på och om ngn skamma dig för vad du röstat på är det förmodligen en sosse.. Dom tror alla som röstar på annat är onda människor. Vilket är mer flockbeteende än att folk faktiskt ska ha rätten att rösta på vad de vill. Tkr de känns lite som i skolan, tkr man inte och tänker som alla andra i Allt ja då utesluts man… Bara en tanke jag haft. Löjliga vuxna som skamma andra vuxna… Meeeen med det sagt rösta på vad du vill, du behöver inte säga vad du röstar på till någon.. Och om du säger och den någon inte vill vara vän med dig är den personen mer idiot än vad du är.. Kram

   Svara

  Jag är så sugen på ett karriärsbyte och har alltid velat jobba inom modebranschen. Mina tankar går mot att arbeta som inköpare men har varken utbildning eller erfarenhet inom klädhandeln.

  Tänkte ta en sömnadskurs men vet inte om det ens öppnar några dörrar. Finns en utbildning till att bli inköpare också men den kostar 36.000 kr. Det finns även en till utbildning i Stockholm men jag tror att man kommer in dit via sin arbetsgivare. Typ som på FEI.

  Hur kom ni som jobbar med mode in i branschen? Vad har ni för tips?

  Trevlig kväll! ❤

  Svara

   Jag studerade på FEI i göteborg till inköpare, det är bara att söka 🙂 är som vilken YH som helst. Vet inte hur Fei stockholm är men i göteborg var det mer mot hård industri, typ fordon osv. Dom uppmuntra inte så mycket att söka sig till textilbranschen då den industrin är lite tuffare. Min kompis jobbar inom textil (inköp) och trivs jättebra, men hon fick gå in på ganska låg lön som nyexad

   Svara

   Ja du, det är stor konkurrens inom branschen och en del glider in lite hipp som happt från att ha arbetat några år i butikerna och på lagren medan andra tar vägen genom utbildning, tex textilhögskolan i Borås. Så en sömnadskurs är väl mest för din skull, bra att ha men öppnar kanske inga dörrar, mer en ventil på glänt? Finns dessutom utbildningar som är helt avgiftsfria så hade nog valt något sådant istället. Men självklart är det möjligt om man verkligen vill.

   Svara

   Kolla upp vad Textilhögskolan har för utbildningar. Finns även någon YH utbildning. Att ha rätt utbildning är absolut bästa sättet att komma in i branschen. Numera är det ganska svårt att gå via lager/butiksjobb och få jobb på en inköpas delning.

   Svara

  Kollar på dokumentären om seriemördaren Richard Ramirez, aka the Night Stalker. Tänker specifikt på Lady Dahmer som relativt nyligen la upp en bild från dokumentären för att visa hon är med då hon skickat bilder på sig själv till Ramirez.

  Hur får man för sig att detta är en bra idé? Typ varför känner människor behov av att kontakta en seriemördare? Att brevväxla med en seriemördare som våldtog och mördade vuxna människor och barn? Är man intresserad av att förstå hur deras psykopati? Jag uppfattar det som sjukt empatistört att få för sig att kommunicera med en sådan person. Tänk så hade ens någon nära till en blivit utsatt för ett sådant hemskt brott. Hade man förstått kvinnor som skriver till personen som mördat och/eller våldtagit någon du älskar? Sjukt.

  Svara

   Det handlar om fascination. Du själv var ju såpass intresserad att du såg på dokumentären. Vissa vill ta det steget längre genom att brevväxla. Fascination som sagt.

   Svara

    Exakt. Varför är tex true crime så extremt populärt?

    Svara

     Tänker att det är intressant för det är så ofattbart för den ”vanliga” människan. Dock förstår jag inte hur man kan kommunicera med en sådan person oavsett hur stort intresset är för hur sjuka saker de gjort.

     Svara

      Hur är podden eller dokumentären gjord? Jo ofta genom att någon har kommunicerat med gärningsmännen.

      Svara

   Hon verkar ju gått igång på det med tanke på lättkkädda bilder osv hon skickat.
   Jag skulle kunna tänka mig att brevväxla med en seriemördare faktiskt, men för att försöka förstå personens psyke. Inte för att jag vet om man kan göra det via brev. Jag vill veta vad och varför. Vad får en person att göra så? Vad driver dem? Hur går det så långt att man kan upprepa en sån gärning. Jag avskyr sånna personer, men skulle vilja försöka förstå vad som ligger bakom.

   Svara

    Nej, men man måste sticka ut för att få svar. De får ju mängder med brev. Genom att skicka vågade bilder blir de intresserade och svarar.

    Svara

   Jag förstår inte det heller. Såg den dokumentären också och den var skrämmande. Jag har sett alla dokumentärer som finns om olika seriemördare men att skicka brev är fan sjukligt.

   Svara

   Ja det stod om det i en tidning. Att hon och andra kvinnor brevväxlat med honom. Jag fattar det inte? Vem vill lära känna en sådan hemsk människa?

   Svara

  Kan man läsa någonstans om hur många i Sverige som har dött pga covid-19? Vår statistik visar ju personer som dött MED covid-19 i kroppen, inte nödvändigtvis av. Är ju ganska ointressant om någon som dör i en hjärtinfarkt har covid-19, fattar inte varför de hamnar i statistiken över döda av covid…?

  Svara

   Nej vi gör inte den bedömningen

   Svara

    Men. Jag tänker att det är mer troligt att covid alltjämt är orsaken till hjärtstoppet, snarare än att en covidsjuk även råkade få en hjärtinfarkt under pågående infektion. Eller vad säger du?

    Svara

     Hjärtstopp och hjärtinfarkt är olika saker, hjärtstopp kan du få av många olika orsaker men hjärtinfarkt får du för att du har en blodpropp som täppt till hjärtats kranskärl.

     Svara

   Vore bra att veta. Hur länge är det rimligt att fortsätta ”stänga” ner samhället om dödstalen egentligen inte är så höga. Läste om köerna med uppskjutna operationer, finns det en risk att fler dör av det till slut än i covid tex.

   Svara

    Det finns inte personal till operationer p.g.a. Covid-19.

    Svara

     Sant! My mistake. Skyller på glöggen.

     Svara

      Glögg!? I februari?

      Svara

       Varför inte glögg i februari? Jag dricker året runt. 🤷🏽‍♀️ Gott ju.

       Svara

        *skålar med dig* (dricker cider) 🥂

        Svara

         Vill också skåla, med rött bag in box! 🥂🍷

         Svara

     Men frågan kvarstår, hur länge är det rimligt att stänga ner om dödsfallen egentligen inte är så höga? Nu när det kommer rapporter om att vaccin eventuellt inte biter på vissa mutationer. Ska vi leva resten av våra liv så här eller kommer vi till slut bara få acceptera att leva med sjukdomen i vårt samhälle?

     Svara

      Ju förr vi kan acceptera risken och återgå till någorlunda normala liv desto bättre.

      Svara

      Ja jag ser inte hur något skulle bli bättre av att fortsätta som vi gör nu. Det hjälper ju inte. Länder har samma toppar och dalar som resten av världen oavsett hur man hanterar situationen.

      Svara

     Ja, det är snarare belastningen på sjukvården, i synnerhet IVA, än dödligheten som är det samhälleliga problemet o den viktigaste anledningen till alla restriktioner.

     Svara

     Läget i region Stockholm just nu är att inte skjuta upp på vården mer, utan att man nu återupptar även icke akuta fall med operationer och dylikt.

     Svara

   Så är det väl inte alls??

   Svara

    Jo. Avlider någon inom 30 dagar efter positivt covid-19 test eller om de har covid-19 vid dödsfallet så räknas de in i statistiken över döda.

    Svara

     Men allvarligt. Då är ju covid ”droppen som fick bägaren att rinna över”. Vi vet ju till exempel att personer med hjärt- och kärlsjukdomar är i riskgrupp för covid.

     Svara

      Nej, eftersom Corona är så spritt i samhället så trollar man ju bort alla andra dödsfall som sker under ett år. Så helt plötsligt dör alla i Corona, inget annat?

      Svara

    Det finns till och med personer som har dött i trafikolycka som vid tillfället råkat vara covid positiva som är med i statistiken. Men denna info har dom redan gått ut med. Det är så skevt…

    Svara

     Man dör av, eller med, corona i kroppen.

     Svara

   Man kan kolla på överdödlighet, den statistiken finns på SCB. Enligt deras siffror bör det vara (fortfarande gissningar) ca 6000 personer som dött på grund av Corona under 2020.

   https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/overdodligheten-2020-tyder-pa-lagre-dodstal-i-covid-19/

   Svara

    ”I detta register kan alltså dödsfall av personer med konstaterad covid-19, men som blivit överkörda av en buss, komma att registreras.”

    Så orimligt..

    Svara

     Ja FHMs sätt att räkna dödsfall är sjukt orimligt – de måste väl ändå förstå att man får uppblåsta siffror av det!?

     Svara

      Det är ju ändå det vedertagna sättet att räkna, absolut inte något som FHM är ensamma i världen om. Ja, blir du överkörd av ett tåg, dör inom några timmar av blödningar och samtidigt råkar ha Corona så är ju såklart Corona inte den primära dödsorsaken. Men i många många fall är det i princip omöjligt att avgöra om Corona är själva orsaken, en bidragande orsak eller helt orelaterat. Enklast för att få en uppfattning är alltså att räkna såsom man gör nu så behöver man inte dividera om varje fall och det underlättar jämförelser.

      Svara

       Ja jag förstår att det inte finns något bättre sätt att göra det på, iaf inte som kräver betydligt mer resurser.

       Jag skulle bara önska att man kunde kommunicera detta på ett annat sätt i media – att ja, vi räknar alla som dör MED Corona, och det leder till att våra officiella siffror blir högre än verkligheten, och definitivt högre än länder som inte räknar så, och därmed är det helt orimligt att jämföra länder rakt av…

       Svara

        Jag tycker nog ändå att att personer i riskgrupp som fått komplikationer och avlidit, förmodligen hade varit vid liv om det inte vore på grund av Corona. Alltså är dödsorsaken covid. Det är ju ingen hemlighet att vissa personer tillhör riskgrupperna. Men om de avlider med viruset i kroppen, ska de ju räknas in i statistiken!

        Svara

         I Sverige dör 90k + personer varje år. Har vi då som nu ett virus som är spritt i hela samhället skulle nästan samtliga dödsfall kunna räknas om Corona relaterade. Men det skulle ju innebära att alla andra dödsorsaker försvunnit.

         Det är också det man sett, många andra dödsorsaker har minskat i statistiken – ex säsongsinfluensa, cancer och lunginflammation – vilket såklart endast kan förklaras med att dessa nu har registrerats som Corona dödsfall.

         Svara

        Vet inte vilka nyhetsmedier du följer men DN tycker jag är tydliga med det här. Aftonbladet och expressen är mest ute efter klick och har en helt annan approach, skräm och överdriv…

        Svara

    Men kan det inte vara så att de som dör med (inte av) corona skulle kunna ha tillfrisknad om de inte fått corona? Därför är det väl inte helt orimligt att räkna med dessa.

    Svara

     Nej läs artikeln. När man räknat utifrån överdödlighet (hur många fler som dött ett år jämfört med förväntat), så ser man att de officiella siffrorna med coronadödsfall som FHM presenterar är betydligt högre än i verkligheten.

     Svara

      Överdödlighet, precis som de själva skriver, varierar och hur ska man kunna bestämma vilka åt man ska jämföra med, ska man korrigera för befolkningssammansättning etc, det är knappast ett glasklart sätt och speciellt inte om man ska jämföra mot andra länder. Beroende på hur du väljer kan du förmodligen presentera statistik att färre än väntat dog. Frågan är väl vad man ska ha statistiken till? Vägleda restriktioner? Jämföra med andra länder? Få en uppfattning om smittan ökar eller minskar i landet, månad för månad?

      Svara

       Uppskatta antalet dödsfall, så att man vet om dagens restriktioner verkligen är rimliga givet hur dödligt det här viruset faktiskt är. Räknar man totala antalet dödsfall med hänsyn till befolkningsmängd så ser man att det dog fler människor både 2002 och 1993.

       Är det verkligen rimligt att stänga ner hela samhället för detta virus, som verkar vara som en tuff influensasäsong? Vad händer om det skulle komma ett farligt virus på riktigt om några år? Samhället kommer inte palla en till nedstängning.

       Svara

     Nej, eftersom de även räknar in personer som dör i olyckor.

     Svara

     Om du blir överkörd av ett tåg och du har corona tror du att du hade överlevt utan corona?

     Svara

      Stopp. Det där är förmodligen undantaget som bekräftar regeln!

      Svara

       Då tar vi ett vanligare scenario. En brukare på ett äldreboende har obotlig lungcancer (metastaser överallt) och behandlas som palliativ. En i personalen visar sig vara positiv till covid och alla boende testas. Brukaren är symtomfri från just covid, men positiv ändå. Brukaren dör och registreras som coviddödsfall.

       Svara

  Ni som har sett Sopranos – har ni någonsin sett en serie som är bättre?

  Svara

   NEJ aldrig sett en bättre serie faktiskt!

   Svara

    Så deppigt att man aldrig kommer se något bättre 😢

    Svara

   Ja. The Wire.

   Svara

    Har sett den och tyckte den var sjukt bra, men inte bättre!

    Svara

   Ja, Breaking Bad.

   Svara

    Den är ju inte i närheten!

    Svara

     Precis. Mycket bättre.

     Svara

    Ja 100 gånger!!!

    Svara

   Fargo

   Svara

   Ja flera. Men den är bra, visst. Gullade inte slutet dock.

   Svara

    Gillade…

    Svara

    Då måste du givetvis berätta vilka som är bättre så att jag har något att titta på!

    Svara

     Tror inte du kommer hålla med dock! 😄

     Svara

   Ja, jag tycker Oz är bättre.

   Svara

   Nej! Och slutet är lysande!

   Svara

    Va? Det är ju det sämsta tycker jag, inget riktigt slut. Man får inte veta vad som ska hända…

    Svara

   Ja, t ex The Fall.

   Svara

   Nä bästa serien någonsin! Sörjer fortfarande att den är slut och saknar karaktärerna!

   Svara

   Bästa! ♥️

   Svara

   Ja, ingenting slår Lost

   Svara

   Jag kan fortfarande inte lyssna på D.S.B med ”Journey” utan att bli fullkomligt galen av frustration över slutscenen 🙃🙃🙃
   HELVETE! Nu blev jag frustrerad för att jag började tänka på det igen!!

   Svara

  Hobbyläkare här?

  En vän blir så röd i ansiktet och att det hettar ibland. Tror inte på rosacea alls. Blir inga knottor osv.
  Kan det ha med hjärtat/blodtryck att göra?
  Kommer med viss mat, alkohol ibland. Annars väldigt oklart.

  Vadfan? 🤪

  Svara

   Min man och svärmor får det när dem dricker rödvin

   Svara

    De

    Svara

   Vilken mat och vilken alkohol?

   Svara

    Nu är jag inte TS men livsmedel som oftast utlöser det är rött vin, choklad eller kryddstark mat. Vissa mediciner kan också utlösa det i kombination med alkoholförtäring.

    Svara

   Couperosa?

   Svara

   Kan vara Rosacea ändå då man inte behöver få knottror. Be din kontakta sin vårdcentral om be om Tetralysal och Soolantra. Testa produkter från La roshe posay och CeraVe under tiden.

   Svara

    Tack. Får be honom testa eller verkligen GÅ.TILL.LÄKARE 🙄😵 #envissnubbe

    Svara

    Det heter flush och kallas ibland ”asian flush”.

    Svara

   Histaminintolerans

   Svara

    Ska kollas upp! 👍

    Svara

   Är din vän väldigt ljus i hyn? För mig som är supersuperljus syns minsta rodnad jättetydligt. Kan se ut som en tomat för minsta lilla

   Svara

    Ja, det är han.
    Men hettar din rodnad? Att du nästan känner dig febrig samtidigt?

    Svara

     Ja ibland. Det är som att kinderna glöder liksom. Känns som att det brinner. Jag får det om jag dricker alkohol när jag är trött, ibland när temperaturen skiftar hastigt, typ går från kallt utomhus till varmt inomhus. Vissa gånger händer det på öronen och bröstkorgen (uppe vid nyckelbenen typ). Speciellt om jag blir lite nervös eller uppspelt.

     Svara

      Samma för mig med!

      Svara

   Vissa har tunn hy så blodkärlen syns tydligare = de är ofta röda om kinderna eller syns när de rodnar etc. KBT behandling.

   Svara

    Hur ska KBT hjälpa mot tunn hy?

    Svara

     Komplex

     Svara

      Fattar fortfarande inte

      Svara

       Kbt för att lära sig acceptera den man är och hur man ser ut

       Svara

        Ingen säger ju att man skäms för sitt rodnande ansikte eller sin tunna hy.

        Svara

   Det heter flush och kan utlösas av alkohol eller vissa sorters mat men också stress.
   Rödvin är väldigt vanligt, kryddstark mat och choklad.

   Svara

   Sök på ”keratosis pilaris rubra facii” och läs om den flush man kan få om man har det! Låter väldigt likt det du beskriver

   Svara

   Kräm med svavel i, googla🤓

   Svara

   Haha så märkligt, fick detta för 5 minuter sen. Knallröd och febrig på kinderna. Jag har dock inte druckit alkohol, då blir jag röd men inte på samma sätt. Fick för mig att det blev nån reaktion av nattkrämen.. men äsch, det går över

   Svara

   Rosacea kan vara bara rodnad. Ljushyade nordbor har mer ytliga blodkärl i ansiktet för att hålla ansiktet varmt i kyla. Det är en klimatanpassning som skett över tusentals år och otaliga generationer, i kallt klimat. Dessa ytliga blodkärl kan skapa problem i form av rosacea t.e.x

   Svara

   Histaminintolerans.

   Svara

   Jag har rosacea och får inga knottror.

   Svara

  Hade en duschtanke –

  Får man ”klaga” och säga att man är trött på att slaviskt restriktioner och pandemi-livet, ej bryta mot några restriktioner alltså utan bara ventilera rent klag – eller ska det helst hållas tyst om då vi faktiskt bör vara tacksamma att vi ”bara” är ombedda att sitta inne och hålla avstånd.. det faller ju inga bomber på gatorna om nätterna liksom. Det kunde varit så mycket värre menar jag.

  Mig har det drabbat rätt hårt då min identitet delvis var att vara social, gå ut, träffa människor men man är bara en priviligerad snorunge va? Hehe

  Svara

   Det klart man får klaga!

   Svara

   Jadå, svenskar kan (och får) klaga på allt. Det är våran grej.

   Ps, är du av annan nationalitet vågar jag inte uttala mig.

   Svara

    Läste något klokt idag. Att säga hur saker är, är inte samma sak som att klaga!

    Svara

   Det är klart man får uttrycka att det är jobbigt. Så länge man samtidigt kan ha perspektiv och inse att många har det värre.

   Svara

   Scrollar upp och ner, måste vara någon bugg(?) för hittar inte skrivrutan för nya inlägg, så skriver här, FÖRLÅT TS.

   VILKA DAGAR OCH TIDER ÄR ÖPPET SPÅR?

   Kan inte du Camilla Gervide typ skriva ett veckoschema för ÖS i ditt intro eller något för oss som är senila och aldrig kan komma ihåg?

   Svara

    Onsdag fredag lördag kl 20. Lägg till det i en egen anteckning eller kalender nu på en gång så har du det sparat 👍

    Svara

   Ja klart man får, livet är ganska pest nu för många, även här. Men jag skulle inte göra det framför nån som mist jobbet eller en anhörig, som med allt får man ha koll på sin publik.

   Svara

   Klart att man får klaga! Det är ju ganska skönt ibland och lättar på trycket. Men samtidigt är du ju en vettig människa som vet att du egentligen är priviligerad. Det går alldeles utmärkt att kombinera.

   Svara

  Någon som diagnostiserats med ADD i vuxen ålder? Hur visste du att du hade det? Hur påverkar det dig?

  Hur var utredningen, vad gjordes?

  Tar du medicin? På vilka sätt gör det skillnad?

  Svara

   Jag har blivit rekommenderad att gå en utredning, men är typ rädd, vet inte varför, har sagt att jag ska tänka på det.

   Finns det några konkreta nackdelar med att få diagnosen? Förstår att det såklart kan vara jättetacksamt att få hjälp med sin problematik, om man visar sig ha ADD, men kan det påverka ens liv negativt på något sätt att ha det i skrift?

   T ex. när man söker jobb, eller vill flytta utomlands, adoptera barn, eller vad som helst annat?

   Svara

    Ursäkta tusen frågor på raken, men vilka är de konkreta skillnaderna på DIG och DITT LIV före och efter medicinering/annan behandling?

    Svara

     Psykologen jag pratat med sa också att personer med ADHD och ADD med mera ”fungerar annorlunda”, vad menas exakt med detta? På vilket sätt då? Är det någon väldigt grundläggande skillnad i funktionen, eller har man typ exempelvis för mycket av något hormon?

     Borde såklart ställt alla dessa frågor till honom när vi träffades, men kom förstås inte att tänka på allt det här där och då.

     Svara

      Skulle skriva att deras HJÄRNOR fungerar annorlunda*

      Svara

      Alltså ja, det är ju det som är själva diagnosen. Skillnader i hjärnan. Men finns individuella olikheter såklart. Prata mer med läkaren tycker jag.

      Svara

    Arbetsgivare har inte rätt att få veta sådant.

    Svara

     Oavsett vilket jobb?

     Svara

      Ja

      Svara

       Konstigt.

       Svara

        Väldigt bra.

        Svara

        Du behöver inte heller uppge orsaken till en sjukskrivning, bara hur länge du är sjukskriven. Bra tycker jag 😃

        Svara

      Om du vill bli polis måste de väl få reda på det? Fast ioförsig har jag hört att man kan ta bort diagnoser från pappret

      Svara

      Polisen får väl veta? Alltså om man söker jobb där. Har för mig det.

      Svara

       Nä polisen får inte veta. Inte som att de får ut dina sjukvårdsjournaler. Det finns liksom inget adhd-register de kan slå i.
       Däremot ska du ju klara psykologisk bedömning för att bli antagen till polishögskolan. Och då är det ju rimligt att berätta om eventuella diagnoser.
       Men alla vill ju inte bli snutar heller så det kanske inte är ett jättestort problem.

       Svara

   Hade en pojkvän som fick diagnos under våra år. Det hjälpte enormt mycket, många ”märkliga” saker han gjorde/sa fick man helt annan förståelse för. Innan han fick sin utredning och diagnos så kunde jag flippa för han kunde fråga helt sjuka saker från ingenstans. Men han förstod ju inte att det va ”konstigt”. Sociala koder osv. Senare kunde han själv förstå mer att andra reagerade.

   Svara

    Det låter mer som asperger att inte kunna tolka sociala koder? Det har väl inget med ADD att göra?

    Svara

     Precis.

     Svara

      Gränsen är nog lite flytande och förmodligen finns det fler indikationer på ADD/ADHD. Men ändå. När man är i en relation tänker jag att man kan ställa rätt många frågor till varandra utan att behöva tänka på sociala koder.

      Svara

   Alla ska ha/kan få den trenddiagnosen. Symptom på ”ADD” är symptom på att vara människa. Har haft diagnosen själv. Var ett tag jag var med i nån add-grupp på facebook, folk frågade typ ”har fått hemorrojder någon annan med add som känner igen sig? Så svårt attt hantera med vår tuffa diagnos”

   Svara

    Då hade du nog en väldigt mild form haha. För oss med ”riktigt” ADD så funkar ju inte livet utan medicinering. Tråkigt att du blev feldiagnotiserad? Och fbgrupper är ju alltid sådär sjuka, oavsett ämne.

    Svara

     Åh anonym 21:57 berätta snälla mer om hur det är för dig! Hur märker du av det i vardagen? Hemma som på jobb/i skola? Och vad är det för skillnad efter medicinering? Hur påverkar medicinen exakt?

     Skulle uppskattas jättemycket! 💗

     Svara

      Hinner tyvärr inte skriva utförligt men läs tråden ”allt om Add” på flashback så får du dina frågor besvarade <3

      Svara

      Hinner inte svara utförligt men läs tråden ”allt om Add” på forumet flash back så får du svar på dina frågor <3

      Svara

       Tack snälla för tipset, ska spana in den! <3 Återkom gärna om du har tid senare eller en annan dag, är helt okej om du inte hinner/orkar såklart med! <3

       Svara

    Skrev lite hastigt. Menade att du antingen hade en väldigt mild form alternativt blivit feldiagnostiserad?

    Svara

    Du säger ”har haft”, har du inte diagnosen längre? Omprövas man då?

    Svara

   Hur är man om man har ADD?

   Svara

    Som ADHD fast utan hyperaktivitet. Man har svårt att hålla fokus på sysslor och uppgifter, svårt ta tag i saker, lättdistraherad. Med mera.

    Svara

     Samt svårt att hålla ordning och reda på saker, passa tider, med mera. Fast till den grad att man har svårt att få ihop livet eller att fungera på jobbet eller i studierna.

     Svara

      Var också med i en grupp då min son ska utredas för adhd och läste också massa saker som jag tycker gör till att bara vara barn. Om 90% av barnen har adhd är det inte de 10% som inte har en diagnos som är fel. Då är ju adhd helt enkelt att vara normal.

      Svara

       Läs på seriösa sidor istället för fbgrupper! 90% av alla barn har absolut inte adhd.

       Svara

     Är det någon som vet hur man utreds för det? Alltså jag vet på ett ungefär vad man kollar efter för det kan man ju läsa sig till. Det jag inte kan förstå är dock hur läkaren(?) kan veta om barnet har ADHD eller om ”symptomen” beror på att barnet får äta alldeles för mycket socker hela tiden, inte får utöva fysisk aktivitet och har föräldrar som inte sätter gränser och inte har några rutiner? Känns som att det är stor risk att många sådana barn blir feldiagnostiserade och får medicin trots att de kanske inte alls har ADHD. Nån som har erfarenhet?

     Svara

  Haha att halva influencersverige är ute och festar idag.. vad bra :)))))))

  Svara

   Det är verkligen inte bara influencers. Folk lever sina liv, även vanliga Svenssons.

   Svara

    Ännu värre då 🙂

    Svara

   Vilka då? 🙃

   Svara

    Kolla Lojsanwallin och leozuffanelli story

    Svara

     Aj aj, lovisa som pudlade och skulle inte göra samma misstag igen. Va bra det gick

     Svara

      Nej lojsanwallin (inte Worge) tillsammans med Lovisa Barkman och Hannalicious bland annat

      Svara

       Lovisa Worge är där. Hon är med på både lojsans och Leos insta story

       Svara

       Fast worge syns sitta i samma taxi på lojsans story….

       Svara

       Glöm vad jag skrev, Worge är med dem och han där assistenten till Alice som också var med på födelsedagsfirandet

       Svara

   Komiskt att Worge är ute och festar med massor av människor, hennes pudling sist betydde visst inte så mycket som hon ville få det att framstå som

   Svara

   Fattar inte hur man kan festa, är inte såna ställen stängda? Och restaurangerna har bordsservering och måste sluta med alkohol tidigt? Eller är det privata fester?
   Tack alla idioter för att det här aldrig försvinner och vi får leva normalt igen.

   Svara

  Att Nellie Berntsson köpt en smuggelhundar av en kriminell tjej får mig att börja undra om inte ryktena om att det barreras hemma på gården med stämmer.
  Är man inte så noga med saker så tenderar det till att gälla det mesta tyvärr.
  Kändes ju som att Nellie såg upp till Madeleines sätt att dra in snabba pengar på att sälja hästar med förkärlek för att åka runt i dyra bilar och flasha med att pengarna rullar in.
  Det var ju viktigt med en hund med kul färg istället för en med godkänd färg enligt rasklubben och att den då levererades utan riktiga papper och då fick det bli en smuggelvalp för 30 tusen av en tidigare dömd fängelseintern som alla vet timmar på allt vad lagar och regler heter, allt för att tjäna svarta pengar.

  Svara

   Jag är övertygad om att Nellie själv inte skulle barrera sina hästar. Däremot har ju hennes häst Joe med 99% säkerhet blivit barrerad hos tidigare ägare vilket Nellie blundar helt för..

   Svara

    Jag är så också ganska säker på att nellie inte barrerar med tanke på att många hästar har lugnat sitt hoppande något hos henne. Tex Laissa hoppade ju likadant hos Tyra. Däremot är jag relativt säker på att hon köpt flera hästar som blivit barrerade av andra.

    Svara

   Tror inte det var en smuggelvalp, snarare en köksuppfödning.

   Svara

    Men hon köpte ju den av el Hanif som är den som är utpekad som den som smugglat in massa valpar som tullen fått avliva för att de var i då dåligt skick när de hittades i smugglarns bil.

    Svara

    Det är fasen lika illa. Det avlas på hundar de inte vet bakgrunden på. Kräks på folk som inte har mer vett i huvet än att tjäna pengar på oskyldiga djur. Sen är köparna inte mycket bättre dom.

    Svara

   Detta borde lyftas camcam! Tycker så ofantligt synd om dessa smuggelhundar som tyvärr är en växande problem. Vad dessa pengar sen finansierar är också ett växande problem.

   Svara

  Så sugen på vin men har ingen korkskruv.😅

  Svara

   Tips! Prova med en skruv om du har! Skruva ner och sen tar du tag i skruven med en tång eller nåt 😅

   Svara

   Är ju lätt fixat? Sko, spik och hammare, galge, skruv och något att dra med förslagsvis en tång.

   Svara

    Inga skruvar eller spikar, verktygen ligger i bilen och bilen står parkerad en bit från min lägenhet och så törstig är jag inte att jag tänker gå och hämta dem. Sko? Har massor, men hur skulle det gå till?

    Svara

     Du sätter vinflaskan i skon, och slår sen skon försiktigt i en vägg, korken kommer upp lite för varje slag och sen drar du ut den för hand. Googla, finns säkert 100 videos som visar hur du gör.

     Svara

      Men var försiktig. Finns lika många filmer på när det går fel..

      Svara

   Har du ingen skruv lös i skallen som du kan använda?

   Svara

    Idiot.

    Svara

     Ja, exakt det jag menade.

     Svara

      Du är en.

      Svara

       Du kan va.

       Svara

        Inte värre än vad du är.

        Svara

    Varför känner du ens att det är en rimlig kommentar att lägga, obviously du som har en och annan skruv lös.

    Svara

     Usch vad ni är humorlösa här inne

     Svara

      Du är inte direkt rolig.

      Svara

   Har du någon granne?

   Svara

    Ja men han är så otroligt obehaglig att jag undviker honom om jag kan. Det är liksom inget världsproblem att jag inte får upp min vinflaska.

    Svara

     Nej det är det ju såklart inte, trots att du framställer det som det. De allra flesta har iaf en någorlunda normal granne man kan fråga.

     Svara

      Framställer det inte alls som det.

      Svara

       Och nja, mina grannar: en obehaglig snuskgubbe, ett medium, ett ungt par som skäller hela tiden. Mediumet är den mest normala men går jag dit kommer jag aldrig därifrån, vet ingen som pratar mer än vad hon gör😁

       Svara

        Mina grannar är bra. Kom med blommor efter jag varit på sjukhus och sa att dom tänker på mej. ❤

        Svara

         Drömmer om lika bra grannar. Eller, drömmen hade varit att vara vän med någon i samma hus, a la Vänner. Men jag bor i ett jävla dårhus. Kommer flytta så fort jag bara kan!

         Svara

   Fråga grannen 🙂

   Svara

   Gaffel.

   Svara

    Min pappa använde sig av en kniv för att dra upp den. Sen tog han en tång också som hjälpte

    Svara

   Tändare

   Svara

   Har du en mascara hemma? Använd den för att trycka ner korken i vinet 🍷

   Svara

    Varför just en mascara?

    Svara

     Feminint och bra storlek.

     Svara

    Då får man ju kork i vinet?

    Svara

    Haha hur fan skulle man få ner en kork i vinet innan man skruvat upp korken och släppt på trycket?

    Svara

   Jag är sugen på pizza men har inga kalorier kvar för dagen.

   Svara

    Starkt jobbat

    Svara

    Äh ta en och kör 500 mindre i morgon. Klart.

    Svara

     500 räcker tyvärr inte för en pizza.

     Svara

    Äsch ät en ändå😍

    Svara

     Åt lite gurka med pizzakrydda på istället, haha. Inte riiiktigt samma sak, men men.

     Svara

      Hahahahaha, mums, lördagsgodis😂

      Svara

  Okej handen på hjärtat – har du börjat dricka mer alkohol sedan Corona bröt ut?

  Jag tror nog lätt att jag gör det; jag dricker hemma varje helg, minst 2 dagar. Innan drack jag ute, lite mer åt gången kanske men det hände typ max 1 gång i månaden.

  Svara

   Ja. I somras drack jag mycket rosé och under vintern har jag druckit mycket öl. Köper t.o.m folköl numera, blir en ganska mysig fylla på ett 6 pack.

   Svara

   Nej, jag dricker mindre. Dricker aldrig mycket alkohol visserligen, men eftersom jag inte varit på krogen sen före pandemin har det blivit ännu mindre alkohol. Tror på riktigt att jag kanske druckit alkohol fyra gånger på ett år, annars kanske det i alla fall är en gång i månaden. Typ därför jag är sugen på vin idag tror jag😅

   Svara

   Nej, mycket mindre.

   Svara

   Dricker mindre nu när jag mest är hemma. Tycker mest om att dricka socialt.

   Svara

   Handen på hjärtat- jag har inte druckit alkohol på flera månader och jag saknar det inte heller.

   Svara

   Mindre!

   Svara

   Mycket mindre. Träffar ju inte folk och dricker (såklart) inte ensam.

   Svara

   Dricker absolut ingenting

   Svara

   Mindre, nu blir det ca 1 glas en fredag och lördag kväll, förr var vi och festa ca 1 gång i månaden.. nu var vi för 3 veckor sedan med några tjejer hemma hos ena och drack lite mer vin än man är van vid nu i dessa tider, oh lord mitt huvud nästa dag samt dagen efter det!

   Svara

   Slutade helt för två år sedan

   Svara

    Om man inte dricker alls så är ens svar kanske inte så relevant 😅

    Svara

     Sorry!

     Svara

   Nej, dricker mycket mindre. Dels för jag har en tvååring och jag gillar inte riktigt att dricka ensam. Dricker mest bara om jag går ut på middagar, fest osv. Nu var det nog ca 2 månader jag drack senast, drack då bubbel för jag hade köpt ny lägenhet 😋

   Svara

   Dricker oftare men inte mer, skulle jag säga. Gör mer ”ordentliga” drinkar hemmavid och dricker oftare goda viner eller öl till maten, men blir sällan att jag dricker fler glas på en gång som det blev innan när jag hängde/festade mer med kompisar.

   Svara

    Samma här! Blir ett glas vin eller en öl till maten någon gång i veckan – men har inte varit full sedan innan coronis. Lite salongs på sin höjd.

    Svara

   Mycket mycket mindre. Dricker aldrig själv och nu är jag typ konstant ensam. Så kanske blir ett glas vin en gång i månaden nuförtiden och innan betydligt mer då jag brukade gå ut på krogen relativt ofta och dricka en hel del

   Svara

   Så härligt med lite mer hemmamys med vin mitt i veckan. Så länge man är nykter två dagar per vecka, för mig.

   Svara

    Oj du det där låter inte bra

    Svara

     Äh

     Svara

    Lol

    Svara

    Dricker samma mängd som innan, älskar vin och unnar mig vin 4 dagar i veckan men blir aldrig mer än en halv flaska per kväll

    Svara

     Ursäkta en dum fråga kanske, men är en halv flaska per gång inom normalspannet? Jag började dricka mer under Corona och för att vara en som drack max 2 ggr i månaden så blev jag lite orolig. Drack en halv flaska vin ca 4-5 ggr vecka och slutade dricka helt för 2 månader sen pga att jag blev orolig för mitt bruk. Inte för att jag känner att jag behöver dricka men jag kanske inte behöver noja min för att vara i riskgruppen.

     Svara

      Att dricka den mängden du drack är definitivt förenat med risker. Bra att du slutade!

      Svara

    Det är ungefär samma här. Misstänker att jag kan känna abstinens om jag inte tagit ett glas vin på några dagar. Håller med om att det inte låter så bra. Tror att jag dricker oftare nu än innan Corona, då jag tränade mer och sov gott efter det. Nu är det som att jag ersatt gymmet med ett glas vin per kväll.

    Svara

     Då är det bättre att du går till gymmet. Eller går ut och joggar. Ingen är immun mot att utveckla alkoholism. Ta hand om dig!

     Svara

   Dricker kanske oftare men inte så mycket per gång. Lite slentrialmässigt liksom.

   Svara

    Det är så beroende börjar

    Svara

     Ett-två glas vin per dag förtjänar man. Är värre med helgsupande och dunderbakfylla.

     Svara

      Så resonerar folk som är beroende

      Svara

       Nä, det är sant faktiskt.

       Svara

     Du behöver inte oroa dig men tack ändå <3

     Svara

     För en del, ja, och naturligtvis ska man vara uppmärksam på om man känner att man måste ha den där alkoholen. De flesta har dock inga problem att dricka lite mer ofta en period. Som svar på frågan så drack jag helt klart oftare i somras, ett glas vin på eftermiddagen, inga mängder alltså men också lite slentrian och det var en trevlig rutin. Sedan några månader tillbaka kanske ett/två glas var tredje vecka ungefär. Vet inte ens varför det blivit så mycket mindre, har bara inte varit sugen.

     Svara

   Nej. Dricker bara på fest. Aldrig ensam hemma.

   Svara

    Så tråkigt.

    Svara

     Men bra om man kan hålla sig!

     Svara

  Nämen hörni, kan ni inte dra era värsta svärmors/sambons jobbiga släktingar-historier?

  Svara

   Kan säga att min första pojkväns familj kallade mig alltid för Frida, som var hans ex namn. Fick höra det på släktmiddagar framför alla. Osäker på om de ens visste mitt namn.

   Svara

   Svärmor som lägger sig i amning 🙄

   Svara

   Lite mer generella saker som att man märker att hon vill vara nr 1 för mitt barn. Försöker lägga sig i hur jag pratar med mitt barn, hur jag uppfostrar. Hon bara måste lufta sina åsikter hur malplacerade de än är.. Nu är det mycket ojojojande från henne för jag har lämnat hennes son. Tydligen är det så synd om mitt barn som måste flytta och byta förskola osv. Men att hennes lille pöjk attackerat mig fysiskt, spottat på mig, kallat mig fula saker hör ju inte hit.

   Svara

    Usch, lider med dig. Alldeles oavsett vem man är så måste man inse var gränsen går.

    Svara

    Har hon uttryckt det så? Jag menar, att tycka synd om ett barn som får flytta och byta förskola = byta vänner är ju inte samma sak som att stå bakom att ens son misshandlat dig? Är ju två helt skilda saker.

    Svara

     Men det är väl lite irrelevant i sammanhanget att ta upp? Vad ska hon göra enligt fd svärmor? Bo kvar? Fel fokus liksom.

     Svara

      Det är mer synd om ett barn som måste bo med nån som misshandlar dess mamma liksom.

      Svara

     Nej, nej hon ifrågasätter inte mitt val att lämna, men hon bara måååste liksom påpeka alla negativa aspekter som mitt barn säkert känner med alla förändringar kring det beslutet. Tro mig, jag som mamma har redan koll (och ångest) så det räcker.

     Svara

    Men då slipper du väl henne nu då, om du vill? Eller får han delad vårdnad fast han gjort det han gjort?!

    Svara

     Vi kommer ha delad vårdnad fortfarande. Jag och fd svärmor kommer bra överens även om hon ibland driver mig till vansinne. Nu vill jag inte kapa tråden med OT men mitt ex var en usel partner mot mig, men är faktiskt en hängiven pappa. Alla situationer är inte svarta eller vita och jag vet att han till 100% inte kommer skada vårt barn, hade jag varit det minsta orolig hade hon inte fått vara med honom obevakad.

     Svara

      Han har dock redan skadat ditt barn genom att använda våld mot dig. Barn som upplever våld i hemmet är lika utsatta som om de själva blir utsatta för våldet.
      Jag hoppas så att du har rätt. Men barn i hem där det förekommer våld mot mamman löper också större risk att bli utsatta själva. Och för vissa är först när de är lite äldre (alltså inte.förskoleålder), då de ska fostras på ett annat sätt i vissa föräldrars ögon.

      Svara

       Som sagt så är inte situationen svart eller vit. Jag förminskar inte vad som hänt (därav att jag lämnar). Men han har inte pucklat på mig i flera år framför henne. Han gick över gränsen vid ett par gräl på olika sätt där hon inte var närvarande. Vi har många omkring oss som älskar mitt barn och ingen har höjt på ögonbrynen för upplägget vi kör på för de vet exakt hur situationen sett ut. Det är alltid lätt att sitta och peka finger när man aldrig varit i en liknande sits själv.

       Svara

        Det är väl just att jag varit I liknande situation själv som gör att jag reagerar.
        Jag har varit det barnet vet du. Och jag har också varit kvinnan som lämnar.

        Svara

      Låter helt sjukt, skulle inte låta en sån man vara nära mitt barn…

      Svara

       Tillåter socialen detta verkligen?

       Svara

        Eh ja. Ni lever i en illusion om ni tror att alla kvinnor som blivit misshandlade av sin partner får ensam vårdnad. Särskilt i en sådan här situation där föräldrarna är överens om gemensam vårdnad. Men även i de situationer där kvinnan är rädd att lämna barnet hos pappan pga att hon blivit misshandlad så blir det verkligen inte alltid ensam vårdnad för mamman ändå.

        Svara

         Exakt så /domaren

         Svara

         Tragiskt.

         Svara

   När jag och min pojkvän ( som idag är min man) var i början av vårat förhållande köpte han en lägenhet som vi tillsammans flyttade in i. Vi var unga och det var bådas första egna boende.

   Jag hade längtat hela sommaren efter att få fixa och inreda i lägenheten. Dagen efter inflytt behövde jag jobba, när jag kommer hem har lilla svärmor varit där och packat upp allting, fyllt skåp och lådor. Hon hade tagit över helt. Jag reagerade då och kände att det var ett övertramp men att hon säkert bara ville vara snäll.

   Några veckor senare fick vi hem ett kort från svärmor som var adresserat till mannen där det stod: Grattis ******** till DIN ( även understryket) lägenhet! Hoppas att DU kommer att trivas.
   Det var väldigt viktigt för henne att markera att det var hennes sons lägenhet.
   Samma dag som vi flyttade ihop blev hon helt förändrad gentemot mig. Kommentarer, pikar osv.

   Svara

    Wow… Hur är ert förhållande idag? Ditt och hennes? Klart över gränsen där…

    Svara

    Usch. Förstår att du blev besviken. Sån kärring 😐

    Svara

    Gud! Nästan exakt så gjorde min svärmor med! Min kille fick dock en hyresrätt som vi skulle flytta in i gemensamt som bådas första boende. Hon var väääldigt noga med att poängtera att det var HANS lägenhet, och att HON var så glad för att HON skulle få inreda. Hon köpte t.ex. massa grejer till oss som hon kom förbi med oannonserat. Pratade alltid med min kille om saker hon sett som skulle ”passa så bra i din lägenhet”. En gång ville hon ta med oss båda (ja faktiskt!) för att handla på IKEA, och hon skulle betala hela kalaset men bara om vi valde sånt hon hade tittat ut :):):):):)

    Som du säger är det svårt att förhålla sig till, för det känns som ett övertramp men det kommer från att hon bara vill vara snäll.

    Svara

   Den enda historien jag kan komma på var när min svärfar tappade min sprillans nya iPhone i golvet för några år sedan. Hade fått den typ 1 dag innan… Blev så jävla arg och ledsen för han var så klumpig när han höll i den för att se den. Slutade med att han åkte och köpte en helt ny pga dåligt samvete vilket var snällt förstås. Men jag var ändå arg efteråt pga hans klumpighet. 😂

   Svara

    Men vaaa? Du låter sinnessjukt bortskämt, och att du ändå var arg när du fick en helt ny? Hade väl räckt att fixa glaset om det sprack?

    Svara

     Haha nej snarare tvärtom. Alltid fått jobba för det jag ville ha, spara på egen hand, inga föräldrar som betalade. Så när jag äntligen fick min nya telefon (som.f.ö kostade skitmkt för en student) som jag själv betalat för så betydde det mer. Ville ju inte ha en ny, utan ville ha den jag själv köpt. Kanske sjukt orimlig, men just då var jag arg och ledsen (och en fattig student). 😂 Nu skrattar vi åt händelsen så allt är förlåtet.

     Svara

      Du skrev att du hade fått den men okej haha. Men varför lät du honom köpa en ny om du ändå inte ville ha en ny? Och vad gjorde ni med den första? Blir nyfiken haha

      Svara

       Oj, kanske var otydlig. Menade fått, som i fått den skickad av levrantören, sorry!

       Jag sa faktiskt att jag inte ville att han skulle köpa en ny, men han åkte ändå och köpte. Han tog den som var tappad, fixade den och sålde den vidare sen. 👍

       Svara

        Okej fattar. Han verkar väldigt snäll!

        Svara

   Min man har 6 syskon och vi bjöd alla på vårt bröllop även om han kanske inte hade jättelust med det. 2 av dem kom, en svarade aldrig på inbjudan och påminnelse, en annan ville inte komma pga ”hade ingen kostym och tänkte då inte köpa en heller” och en fick vi svar av hans sambo efter påminnelse att dom inte kunde. Hans syster skulle först komma men skrev några dagar innan att hon var sjuk och gick sedan på en annan fest på vår bröllopsdag.

   Svara

    😳 stackars din man

    Svara

   Att vi inte har någon relation till svärmor och hennes sambo sedan ungefär sex, sju, åtta år. Jag minns inte exakt. Och att barnen inte vet hur farmor ser ut längre.

   Svara

   Alltid när jag var hos sambons familj på middag så pratade de på sitt modersmål som jag inte pratar. Så där satt jag:))) 20 år och vågade inte säga till

   Svara

  Har era barns förskolor stängts pga coronautbrott? Eller begränsat deras öppettider?

  Svara

   Nej inte än. Vi föräldrar får dock inte komma in ens i hallen längre, och de slår inte ihop avdelningarna efter kl 17 som vanligt. Annars märker vi ingenting, har inte ens varit märkbar personalbrist eller nånting. Har typ sett en vikarie.

   Svara

   Mina barns förskola stängde en vecka då i princip hela personalen insjuknat i Corona/ vanlig sjukdom. Jag fick ha barnen hemma och ta ut vab.

   Svara

    Var det bara personalen som blev sjuka eller många barn också?

    Svara

   Hälsningar från en annan del av Europa: min unges förskola har varit stängd sedan Lucia.

   Svara

   Inifrån förskolan då – vårdnadshavarna har nog inte mkt förändrat förutom att vi har ute hämtning/lämning. Föräldrarna messar oss så lämnar vi ut barnen. Och att om nån i familjen är sjuk i corona ska alla vara hemma (gäller ju i hela landet) och att vi vill att man håller syskon hemma vid förkylning.

   Inne på förskolan är det dock mkt mer restriktioner.

   Svara

   Yes! Stängt i 2 veckor.. precis öppnat igen!

   Svara

  Fin klänning?

  Jag ska gifta mig väldigt snart och tänkte köpa en fin klänning,från Sverige då jag inte hinner få den annars. Någon som har tips på bra ställen? Kollade Bubbleroom innan men är osäker.

  Gärna bra pris. ska inte ha någon fest eller mottagning för den som är nyfiken på varför jag inte går till en bröllopsbutik heh

  Svara

   Nu vet jag inte vilken prisklass du rör dig i, men Boozt har fina klänningar från både By Malina och Ida Sjöstedt, till exempel.

   Svara

   Nelly har väl en bröllopssektion?

   Svara

   Vintage kanske?

   Svara

   Vet ju inte vad du gillar för stil men jag tycker att bonprix har fina brudklänningar i min smak.

   Svara

   Tycker bla Ida sjöstedt gör fina klänningar, finns hyfsat bra pris på Boozt ex. Annars om du är ute efter budget finns det en sida som heter Hebeos.se, jag har dock inte själv provat handla där så jag kan inte säga något om kvalitén tyvärr.

   Svara

   Inte så stort utbud, men det finns lite i alla fall på boozt. Tror länkar fastnar men det finns en kategori under klänningar som beter brudklänningar. Om du inte vill ha en brud-brudklänning är klänningen Emily från By Malina fin, man ser den här och var dock, men jag tycker den är jättefin och kommer själv köpa en när jag nått min målvikt.

   Svara

   Måste den vara vit?

   Svara

    Nej, har inte bestämt färg än 🙂

    Svara

   Tycker det finns mycket fint på bonprix .
   Det beror helt på vad för typ av klänning du ska ha. Bra priser är det oxå.

   Svara

   Oj tack för snabba svar!!
   Ska kolla runt på sidorna ni skrev.
   Tack! ❤️

   Svara

   Zalando har många fina festklänningar till överkomliga priser

   Svara

   Köpte min bröllopsklänning på Zalando

   Svara

   Kolla blocket/Marketplace, såg flera där idag

   Svara

   Jag körde jeans och bikinitopp. Måste det vara en klänning?

   Svara

    Eller juicy couture velourdress funkar också!

    Svara

   Asos bride!

   Svara

   Afound.com har många fina klänningar till superbra priser. Många fina märken osv. Kolla där.

   Svara

  Vilken influencer tror ni har den rikaste partnern? Får intrycket av att Danis Babak är sjukt tät, stämmer det? Michaela Fornis Damon är väl inte fattig heller. Men finns kanske ännu rikare respektive där ute? Skvallra gääärna. Obs snackar endast respektive här, fattar att influencerna själva tjänar bra med pengar! Men nyfiken på deras partners (har absolut för mycket covid-fritid)

  Svara

   Emilia de poirets man. Hon kommer iofs också från en stenrik familj

   Svara

    Emilia de Poret är nog rikare än kille. Hennes pappa äger en kapitalfond

    Svara

     Han är från en förmögen familj själv också.

     Svara

   Molly Rustas kille verkar tjäna bra. Och Natacha Peyres man

   Svara

    Natachas man har ju avlidit för ett tag sedan?

    Svara

   Molly Rustas kille?

   Svara

   Tror inte Damon har så särskilt mycket pengar, särskilt inte jämfört med babak. En som är svintät är Linn Herbertssons kille! Ägde en lägenhet värd 16miljoner innan dom träffades, och betalade deras landställe på Värmdö värt 8-9 miljoner…

   Svara

    Uh deras landställe måste vara sjukt mycket mer värt än så? Vi har ett ställe Stockholms skärgård också som inte är i närheten lika glassigt som deras med pool och helt nybyggt hus? Vårt är värderat till 12 mille, deras måste vara minst det tredubbla…

    Svara

     Mm jag menade mer att när han köpte huset och tomten så betalade han 8-9 miljoner. Ingen aning vad det är värt idag.

     Svara

   Molly Rustas, sofi fahrman, Johanna E Olsson

   Svara

    Lätt Sofi Fahrman!

    Svara

     Ah just det Molly Rustas! Vad gör Sofi Fahrmans man som gjort honom så tät?

     Svara

      Han var med och grundande ryska motsvarigheten till Blocket som han sen sålde (vi snackar miljarder här).

      Svara

       Haha 🙁 varför stadgade jag mig med en VANLIS?!

       Svara

        Du träffade han för tidigt😕

        Svara

         Honom

         Svara

          Camilla har bett alla språkpoliser att hålla sig undan 🙂

          Svara

           Bryr mig ej. Språket är viktigare.

         Om språket vore viktigt för dig hade du bejakat det i alla dess former. För dig verkar det bara vara en viss del av språket som är viktigt. Håll dig till romaner och sluta låtsas om att du gillar språk.

         Svara

          Det rätta språket. Det heter inte han i den kontexten.
          Så för att älska språk ska man älska fel grammatik, stavfel o.sv.? Går inte ihop för mig.

          Svara

           Nej men älska talspråk ingår i att älska språk. Där ingår bland annat dialektalt språk,där man bland annat här i Norrland byter ut dig mot du ”går det bra för du?”.

           Du älskar inte språk om du inte älskar alla delar, du älskar utvalda delar utav språket vilket är ganska platt.

           Hahahaha herregud. Du har inte mandat att bestämma hur man älskar språk. Weirdo.

           Man skriver heller inte på dialekt.

      Säger bara: Avito

      Svara

   Molly rustas och rebecca Stellas killar

   Svara

   Bellas ex.

   Svara

   Maja Nilsson lindelöf eller vad hon heter

   Svara

   Babak borde vara svintät för så stor influencer är väl inte Dani att hon kan bekosta deras hem, sommarhusbygge och livsstil?

   Någon som vet vad Kenzas Aleks jobbar med nu när Ivyrevel lagt ner?

   Svara

    Jag menar det! Bara kollade på hennes Gravid vecka för vecka där hon undrade om de behöver ha barnflicka typ hela tiden när de får nästa bebis. Det fick mig att inse att de måste leva en jävligt lush livsstil :))

    Svara

     Har för mig att D jobbade på B’s företag? Sedan blev dom ett par och hon slutade. Minns dock inte vad det var men borde vara rätt lätt att googla fram

     Svara

    Vad jobbar babak med?

    Svara

     Co-founder av Cure media. D & B verkar även ha ett gemensamt bolag; BDV invest

     Svara

      Haha, A. Brings kille är väl grundare av Tourn? Börjar ana en trend!

      Svara

       Väldigt vanligt att man träffar sin partner på arbetsplatsen. Inget speciellt eller unikt för just influensers

       Svara

    aleks jobbar med att flirta

    Svara

     Har också hört att han har haft svårt att hålla sig i den äktenskapliga bädden 🙁

     Svara

      Vaaa?

      Svara

      Hörde också det ryktet, av min kusin som är kompis med någon som jobbar på typ en PR-firma (?) som på nå vis hade mött honom via jobbet och ja det ena ledde till det andra.
      Sen om det är sant eller inte vet jag inte.

      Svara

       Ja har också hört detta av en som jobbade på Ivyrevel 🙁 Så ledsen för kenza för tycker verkar vara en så fin människa

       Svara

     vaaa… berätta mer

     Svara

     Vaa berätta

     Svara

   Egoinas partner är ganska tät, tror jag.

   Svara

    Jaså! Vad jobbar han med?

    Svara

     Han är väl ”bara” ingenjör tror jag.

     Svara

    Hon lever ju dock inte särskilt flådigt alls? Och hennes kille verkar vara lite vem som helst? Om det stämmer att han ”bara” är ingenjör så tjänar han nog inte i närheten av vad babak och gänget tjänar

    Svara

    Haha nej han är vablig ingenjör? Om du inte har något skvaller om att han fått ett fett arv eller liknande?

    Svara

   Vad är babak rik från? Har noll koll på han eller Dani

   Svara

    En va grundarna till cure media.

    Svara

     *av. Sen tror jag de har en rätt bra burnrate och säkert en hel del lån, SÅ jäkla bra ser inte bolaget ut att gå.

     Svara

    Kollade precis hans LinkedIn. Han har varit med och grundat Ziperall, ABC-gruppen och CURE.

    Svara

   Jon Ohlsson är ju tät som fan! Dock räknas ju han som influenser själv så kanske inte får räkna med honom här. Och sen är ju janni från en förmögen familj också

   Svara

    Såg att Janni’s pappas hus i Spanien såldes för 45.000.000 SEK nyss

    Svara

     Varför är folk så rika??? Varför är jag så trash??? Pappa skulle satsat på fastigheter istället för hembränt.

     Svara

      Äh. Jannis pappa fixade väl med strippor till Jons svensexa? Rik betyder inte att man inte är trash 🙂

      Svara

       Inget fel med strippor

       Svara

        Det är trashigt.

        Svara

        Jo väldigt äckligt att utnyttja kvinnor så.

        Svara

       Men det var ju en shemale

       Svara

      Haha anonym 21:48 ❤️😂

      Svara

  Vad ser ni fram emot att göra när pandemin är över?

  Svara

   Krama min mamma, pappa och farmor. Och åka till badhuset och något lekland med mina barn.

   Svara

   Gå ut och handla på affären utan rädsla att dö.

   Svara

   Jobba normalt. Träffa vänner och släktingar.

   Svara

   Gå ut och äta på restaurang, resa, strosa planlöst i butiker, hitta på roliga aktiviteter med min bebis och krama min 91-åriga mormor.

   Svara

   Kolla på tennis i Båstad.

   Svara

    Glöm inte rosetterna!!

    Svara

     Ska köpa hela lagret!

     Svara

   Resa, gå på sexklubb, konserter.

   Svara

   Kunna gå på gym och träna obegränsat. Nu går jag bara 05:00 eller typ 22..

   Svara

    Ooh att du vågar erkänna det här inne, folk går i taket om man går till gymmet ens när det är lite/inga folk😉

    Svara

    Saknar gymmet såååå mycket 🙁🙁🙁

    Svara

     Jag har precis blivit ”beordrad” att träna på gym av min läkare. Jag var väldigt tveksam faktiskt, men jag vill ju må bättre.
     Mitt gym, Actic, har gjort en liveuppdatering på hemsidan så att man kan se hur många som är där. Är det tillräckligt många blir man inte insläppt. De har så klart även begränsat antalet som får vara där samtidigt, rejält. Överallt sitter skyltar om hur många som får vara i varje avdelning. Yt- och handsprit finns verkligen överallt.

     På gruppträningspassen är antalet superbegränsat och det finns prickar på golvet, med tre meters mellanrum, där man måste stå. Även där finns sprit överallt och man MÅSTE torka av allt man rört innan och efter passet.

     Min poäng är att gymträning inte måste fördömas helt och totalt. Många ställen gör verkligen ALLT för allas säkerhet.

     Svara

   Åka och hälsa på mina vänner som bor i en annan stad samt träffa släkten och ha släktkalas

   Svara

   Göra normala vardagssaker utan att känna stress/skuld/känna efter varenda litet symptom. Och typ hänga hemma hos kompisar 🥺

   Svara

   Gå på fotboll eller hockey

   Svara

   Introducera min bebis till nära och kära ❤️

   Svara

   Gå i en matbutik. Träffa mina äldre släktingar.

   Svara

   RESA

   Svara

   Åka till jobbet!! Dör hemmajobbsdöden…. 😫😣

   Svara

   Hitta på roliga saker med min man. Träffa släkt och vänner. Resa.

   Svara

   Krama folk, träffa familj och vänner obegränsat, gå på konsert, resa, gå mer på restaurang och barer, inte tänka på avstånd och skit jämt!

   Svara

   Fortsätta leva ensam 🙂
   ”When you find out your daily lifestyle is called ’quarantine'”.

   Svara

   Åka till new York! Gå och se Hamilton!

   Svara

  TALANG: varför går alla barn vidare? Särskilt om de är normbrytande på något sätt? Blir så matt, fan alla går ju vidare i Talang.

  Svara

   Det är väl ett barnprogram

   Svara

   Denna säsongen är USEL.

   Svara

   Jadu, bra fråga. Alla barn är ju faktiskt inte så pass duktiga att de förtjänar 4 ja eller golden buzzer. Tänkte också på det nu när du nämnde talang att den som får en golden Buzzer kommer med största sannolikhet in som siste talang i programmet, har gärna en historia att berätta och får guldet

   Svara

   Håller med! Hen som fick en golden buzzer igår fick det garanterat pga sin historia istället för sin ”talang”

   Svara

   Det är därför jag tycker att det borde finnas två program. Ett ”Talang junior” och ett för vuxna (typ >16 år). Det blir ju sjukt svårt för en vuxen att tävla mot ett barn när barn alltid favoriseras…lite störigt, haha!

   Svara

   Det är bara för att juryn skulle känna sig elaka annars. En usel idé, denna programidé, eftersom det blir skevt när alla barn går vidare och barnen o deras föräldrar kan även få en skev bild av barnets talang, att talangen är större än den verkligen är. Och fokusera på att hålla på med det istället för andra, vettigare saker. Liiite som detta med att flunsor exponerar barn, dessa barn exponeras ju också, för reklamintäkter.

   Svara

  Knulla.

  Svara

   Men unge man, tvättar du inte munnen med tvål?!

   Svara

    Efter en cumshot i ansikte och mun, annars aldrig.

    Svara

  I gårdagens ÖS råkade jag använda ordet m*latt (* = u). Inlägget blev borttaget. Får man inte använda det ordet längre?

  Svara

   Jag tror Stina var moderator igår.

   Svara

   Nej de användes förr i tiden som benämning på barn till de våldtagna poc av vita slavägare. Väldigt laddat!

   Svara

    poc = puss o cram?

    Svara

    Enligt Wikipedia betecknar det bara ”barn i ett blandäktenskap mellan en vit man och en svart kvinna eller vice versa”. Det var vad jag trodde det innebar. Det står inget om slavar eller våldtäkter.

    Svara

     Jag tror (obs TROR) att jag läste någonstans att ordet härstammar från typ mulåsna, där en åsna är parad med en häst(?). Och att det användes på ett sätt som var att den vita människan var den finare hästen, liksom. Det går säkert att googla fram.

     Svara

      Tycker att biten med att den vita människan var den finare ”hästen” låter som en efterhandskonstruktion.

      Svara

       Jag minns inte helt om det var så, vill jag vara tydlig med. Det finns mycket om man googlar typ ”why should I not say m*latto”.

       Svara

     Nämen om man har en smula bildning och kunskap om historia känner man till förhållandet mellan slavar av afrikanskt ursprung och plantageherrar samt vad det resulterat i.

     Svara

   Får och får. Det finns väl inget direkt förbud. Men det är ett rasistiskt ord och inget som du ska använda om du inte är okej med att säga sårande/kränkande saker.
   Mitt barn är av blandad härkomst och om någon kallar honom för m*latt så kan de förvänta sig en tillsägelse/föreläsning beroende på om personen enbart är okunnig eller om det är ignorans snarare än okunskap. Du kan ju prova att googla din fråga så får du svar. Men du kanske bara ville få klaga på att ”man inte får säga saker i dagens samhälle”.

   Svara

    Verkar ofarligt enl. Wikipedia:

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Mulatt

    Svara

     Bara för att Wikipediasidan inte problematiserar ordets användning är det väl inte samma som att det är helt oproblematiskt att använda?

     Svara

     Var en bakåtsträvare då och fortsätt använd det. Men du får räkna med att det kommer finnas de som ifrågasätter varför du gör det. Och det har de ju rätt att göra.

     Svara

   Oj vad ängsligt! Det går utför med stackars Sverige 🙁

   Svara

    Fråga till er som tycker att ”det går för långt” osv: Om någon tar illa upp för ett ord eller tycker att det är fel/kränkande varför är det så svårt att respektera det och bara sluta använda ordet? Oavsett om det är m eller n ordet?

    Svara

     För att luften är fri, jag pratar pk bland folk jag inte känner för att inte förstöra kontakter som kan va bra att ha men mellan vänner så använder vi alla ord man inte får som t.ex n*g*r, detta är bakom stängda dörrar och folk som ses som medvetna med ”rumsrent” språk utåt hahaha

     Svara

      Fy vad vidrig du är

      Svara

   Äsch, inget å skämmas över. Jag säger negress ibland då jag tycker det låter fint.

   Svara

    Och jag brukar kalla människor som dig för mongoloider då jag tycker det låter fint.

    Svara

    Så om jag kallar någon ”fitta” så är det okej bara för att JAG tycker att ordet fitta är vackert? Logik på hög nivå 🙄

    Svara

    Usch

    Svara

    Bara ordet låter lite som ett bakverk. Precis som att klamydia låter som ett flicknamn. Inte lika trevliga ord när man tänker på vad de faktiskt är dock.

    Svara

   Jag skulle nog inte använda det ordet. Annars håller jag inte med Stina. Allt är inte rasism, även om det så klart finns strukturell rasism också.

   Svara

  Vadå ett måste i din godispåse?

  Svara

   Menade givetvis VAD ÄR ett måste i din godispåse

   Svara

   Menade givetvis VAD ÄR och inte VADÅ
   / Ts

   Svara

   Där finns bara choklad 🍫

   Svara

   50 shades of choklad och häxvrål.

   Svara

   Inget, köper aldrig påsar med godis. Chips ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   Svara

    Favorit? 🙂

    Svara

     Havsalt, vinäger eller grill.

     Svara

   Gelegodis!!

   Svara

    Gelehjärtan, geléhallon, sega råttor sååå gott

    Svara

   Lakrits.

   Svara

   Slemlor

   Svara

    Vad är det?

    Svara

     En mosad semla 🙂

     Svara

    Ica?

    Svara

   SURISAR!!

   Svara

    Stämmer på dom flesta här inne.

    Svara

   Oooh vad jag saknar lösgodis, har inte nu ätit på ett år pga pamdemin 😭 men gud vad jag tänker shoppa loss på lösgodis då detta h*lvete är över!

   Svara

    Finns färdiga burkar i vissa affärer där dom plockat ihop ett kg. Man kanske inte gillar allt men mycket är nog i ens smak 🙂 det

    Svara

    Corona sprids inte via mag-tarmkanalen…

    Svara

     Nej men folk som hostar och nyser vid godisar och skeden man tar med sprider ju massa bobbor, alltid äcklats av bobbor och nu börjar jag bli paranoid med allt…
     Men lösgodis som man plockar själv kommer jag inte på väldigt länge att äta!

     Svara

      Bobbor? Menar du att det finns snorkråkor på skedarna i din affär? Då skulle jag nog aldrig vilja köpa där…

      Svara

      Ta med en egen sked att ta med 😍

      Svara

       Men gud nej.

       Svara

    Folk hostar och snorar vid Lösgodiset även när det inte pågår en pandemi.🤷🏼‍♀️
    Med andra ord, är inte lösgodis speciellt fräscht i normala fall heller.🤪

    Svara

   Salmiak

   Svara

   Geléhallon!

   Svara

   Geisha, Tutti Frutti passion, skolkritor, hallonlakritsskallar.

   Svara

   Körbärsgelegodisar. Och några lysmelk.

   Svara

   Blåbärsbumlingar!

   Svara

   Sura cola nappar å lysmelk daim

   Svara

   Blå bumlingar. På senare tid har jag börjat gilla sega råttor som jag inte alls gillade som barn.

   Svara

  Så sjukt stolt över min man som gjorde en mega-affär igår!! Ville bara få det ur mig 😅 haha
  Med vänlig hälsning, stolt fru ❤️

  Svara

   Fick han äran att köpa ett PS5 eller?

   Svara

    Vad menar du med det?

    Svara

     Den som är insatt förstår storheten

     Svara

      Haha, min son förhandsbokade och köpte ett PS5 för flera månader sedan. Han har redan tröttnat och funderar på att sälja det till en kompis.

      Svara

       Hur jävla rik är din son???

       Svara

        Han använde sina sparpengar 😄

        Svara

        Kostar ju 6000 så fullt möjligt. Spara månadspengen så blir det 1200 per år om man har 100kr per månad. Lägg till sedan mor- och farföräldrar som ger pengar vid födelsedagar.

        Själv köpte jag ca 5 spel och sparade resten. Köpte min första dator för 5000 när jag gick i gymnasiet 🙂

        Svara

         Exakt! Min son är tonåring så han har haft små inkomster under sommaren när han klippt gräs och rensat ogräs. Dessutom har han studiebidrag och sparar alla pengar han får från mor- och farföräldrar.

         Jag är stolt och tycker det är jättebra att han lärt sig spara och planera sin ekonomi.

         Svara

   Köpte han en ny golfklubba?

   Svara

    Trista referensramar om en mega-affär för dig innebär att köpa en ny golfklubba. 😅😂

    TS, va kul! berätta mer! Vad är det för typ av affär? ☺️

    Svara

     Haha golfklubba nej…
     Han äger ett fastighetsbolag och sålde ett väldigt stort fastighetsbestånd igår. Mycket slit som äntligen givit utdelning ☺️

     Svara

      Coolt! Vi är ju anonyma här så jag är fräck… vad tjänade han på det då? 😂 intressant att höra vilka världar andra lever i.. kanske roligare än ens egen 😅

      Svara

       Haha det tror jag inte 😅
       Ja okej, vi är ju anonyma.. tjänade ungefär 100 MSEK på den affären.

       Svara

        Hundra miljoner? Hur funkar det, är det liksom hans firma som får dom pengarna, eller kan han ta ut som?
        Kanske jättedum fråga, haha. Man kan inte ha koll på allt.

        Svara

         Jaa. Precis, firman får dem. Men han äger firman helt själv så han kan plocka ut dem med utdelning sen.

         Svara

          Då förstår jag. Grattis till er! Kul när det går bra för andra, haha.

          Svara

        Jävlar!!! Grattis!!

        Svara

        Fast vadå anonyma. I fastighetsvarlden.se skriver om dessa affärer! 🤦🏼‍♀️ Står på första sidan.

        Svara

         Vadå, såg du på förstasidan om det TS skriver om?

         Svara

          Lugn nu, det står inget på Fastighetsvärlden om denna transaktion nej. Ingen release har gått ut. Och jag skrev vinst. Inte köpeskilling. Lite skillnad. ☺️

          Svara

           Ojojoj nu har frugan avslöjat att hon hänger på BB!!!

           Ledsen att göra er besvikna men det där är inte jag 😅

           TS skrev ju att han tjänat 100 miljoner. Den där beskriver ju bara nån som sålt för en viss summa, inte vinst/tjänat. Sorry gänget, men det är nog inte TS i artikeln 😉

  jag är så jävla less på detta. Jag har inget att kolla på (gillar ej att kolla på serier, film själv.) Ingen jävla influenser lägger upp något, och det är inte ens så att jag är så intresserad av deras liv, mer att jag har inget annat att göra?
  Jag är trött på min musik.
  Bor i Nederländerna så jag har varit i lockdown och curfew ett tag så börjar verkligen ta på mig psykiskt.

  Har ni några musik tips? Gillar techno, rap, hiphop (19-2015(?)), och elektronisk musik i allmänhet.

  Svara

   Städa, studera eller starta företag. 🙂 gör något produktivt.
   Förresten vad gör du annars i Nederländerna, jobbar?

   Svara

    jag har redan ”startat” företag – jag säljer en produkt jag tillverkar. Men jag vill inte bara jobba hela tiden…

    Jag jobbar, sedan 3,5 år sedan!
    Påverkas du mkt av restriktionerna i Sverige?

    Svara

     Nej, jag påverkas inte mycket på grund av restriktionerna. Jag är i riskgrupp och vågar inte gå ut pga. är rädd att dö. Så restriktionerna är för slappa enligt mig.

     Kanske kan du starta ett litet inredningsprojekt? Typ renovera en möbel eller nåt? 🙂

     Svara

      tycker inte du att dom som är i riksgrupp borde stanna inne då? Vilken riksgrupp är du i? Eller varför? Förlåt inte bortt i Sverige på många år så är inte så bra på svenska.

      Det är svårt att motivera sig att göra något. Jag hyr en lägenhet möblerad så de flesta möblerna är inte mina.
      Jag borde städa men varför?

      Svara

       Jo jag stannar inne. Men eftersom så lite görs i Sverige så känns det frustrerande- som att den här pandemin kommer dras ut på mycket längre i Sverige än i många andra länder.

       Jag har delvis förlamad andningsmuskel.

       Svara