Två tummar upp från Instastory

Bild 1: Kena svarar att hon skickar tillbaka de flesta plaggen hon visar upp i hals, medan bild 2 föreställer Angelica Blick som gör reklam för IcanIwills träningstights gjorda på 100% återvunnet material från havet
Bildkälla: Kenza Zouiten Instastory och Angelica Blick Instastory

Positiva saker del 1:
Med tanke på hur många ”hauls” en influencer gör på ett år så blir det en och annan rejäl hög med kläder, väskor och skor av det som visats upp.
Så vad gör de med alla dessa varor? Jag har alltid tänkt att de nog behåller det mesta, alternativt lägger ut det på Sellpy eller säljer på annat sätt då jag bland kunnat hitta nyss uppvisade varor till salu på nätet.
Oavsett vilket så har det alltid skrikit ”allt annat än hållbart tänk” och ”konsumtionshets” – just pga mängden varor som alla influencers visar upp.
Nu avslöjar Kenza att hon skickar tillbaka det mesta av det hon visar upp, så snart hon filmat klart. En del behåller hon lite längre innan hon skickar tillbaka det och en och annan sak skänker hon till välgörenhet.

Jag undrar om alla influencers gör ungefär samma sak, eller om Kenza är ett undantag?
Jag hoppas att hon inte är det, men hon är den första jag sett som svarat på en fråga av det här slaget.
Så det vill jag lyfta fram som en riktigt positiv sak från Instagram, att kläderna i alla fall inte bara läggs på hög i något förråd någonstans för att aldrig användas igen.

Positiva saker del 2:
Angelica Blick marknadsför träningskläder från icaniwill som är gjorda av 100% återvunnet material från våra hav.
Det är tyvärr fulla med så mycket skräp att icaniwill nog skulle kunna tillverka tights i alla evighet utan att behöva riskera att materialet tog slut.

Vacker återvinning. Ocean-kollektionen är gjord av 100% återvunnet material hela vägen från garn till tråd. Huvudmaterialet består av återvunnet skräp från havet, främst fiskenät, därav namnet. När man jobbar med certifierade återvunna material behöver man inte kompromissa med varken kvalitet, känsla eller egenskaper, trots att det är 100% återvunnet.

När jag gick in på icaniwills hemsida för att läsa mer om vad det är för återvunnet material i kläderna så hittade jag det här, som jag OCKSÅ vill lyfta upp.
icaniwill har nämligen tagit fram en kollektion där de, för varje sålt plagg, skänker pengar till Ung Cancer.

ICIW X UNG CANCER Upptäck vår senaste kollektion där vi skänker pengar för varje sålt plagg till Ung Cancer.
Bildkälla: icaniwill

Ps. Kappan som Kenza har på sig på bilden kommer från Asos men verkar vara slutsåld överallt. 
Jag skulle ge min högra skinka för den jackan, så sitter du och trycker på en i storlek M eller L – hör av dig.
Du kan även få pengar för den om inte en skinka är att föredra?

166 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har den jackan i medium, hur sköter vi bytet jacka mot skinka? 🙂

   Jag är också intresserad. Hur mycket skinka? ;]

  Nu kommer alla tycka jag är negativ men om alla influencers får massa grejer skickade till sig som de sedan skickar tillbaka så är det ju allt annat än miljövänligt. Det är ju enorma mängder kläder. Då är det ju bättre att skänka det direkt (som hon även skriver att hon ibland gör).

   Precis, sådant som skickas tillbaka går oftast direkt i soporna hos företagen. Det är ett stort och välkänt problem med returer vid onlineshoppning, finns ingen anledning till att det skulle vara annorlunda i det här fallet.

    Oavsett vad som händer med kläderna så är det otroligt o-miljövänligt med transporterna fram och tillbaks.

     Inte i närheten lika farligt för miljön med transporter som att producera nya plagg.

      Nej, men fortfarande väldigt miljöovänligt!

       Ja, det bästa vore ju helt klart att inte hålla på och skicka en massa kläder hit och dit. Hela industrin är miljöovänlig, det går inte att göra så mycket åt. Det bästa vore att inte ha en så stor klädindustri. Flunsor som gör reklam för kläder o får nya kläder skickade till sig i parti och minut bidrar till ett negativt system. Det riktigt miljövänliga vore att inte jobba med klädindustrin utan slita ut de kläder man redan har och inte försöka påverka andra att köpa. Påverkar man andra att köpa mer blir ju det också dåligt för miljön.

    I soporna?!

    Vänta, uppriktig fråga: menar du att när jag skickar tillbaka ett plagg som inte passar så är det högst troligt att klädföretaget kastar det istället för att packa om och sälja till någon annan? Det låter ju helt vansinnigt! Är det bara jag som inte har känt till detta? Jag är helt chockad.

     Nej det gör det inte. Jobbat på två olika lager, ett stort klädföretag och ett lite mindre och på inget av det har vi slängt returer i soporna så länge de är hela. Kommer de tillbaka med hål i för att något pucko öppnat upp med sax och klippt i plagget så slängs det.

      Obs att det är i Sverige, vet såklart inte hur det funkar om man shoppar från kina, polen osv.

      Men hur kan man med att reklamera när man gjort något så dumt?

       Du skulle bara veta. Folk skickar tillbaka allt möjligt, barnkläder med mat på, klänningar med fläckar osv. Det mesta är helt och rent men en del försöker få tillbaka pengar för använda kläder.

        Hur noga granskar ni kläderna? Är det viktigt att man har vikt ihop snyggt osv?

         Vi kollar igenom dem efter uppenbara fel. Nej, vikning är inte viktigt.

     Det beror på värdet på produkten, hur snabbt returen skett (inklusive hur snabbt den kommer tillbaka till lagret, ofta skickas returerna till öststaterna för att packas om där eftersom det är för dyrt att göra det i Sverige), och vilken typ av produkt det är. Skor kasseras väldigt ofta. Billigare plagg och plagg i mellanprisklassen kostar ofta mer att packa om än att bara slänga. Butiker som byter sortiment ofta eller returer som tar lång tid medför att kollektionen kan ha utgått när varan väl letat sig tillbaka. Många returer går helt enkelt aldrig vidare från speditören, utan hamnar i något soprum hos Schenker eller liknande (ibland får personalen på de företagen köpa produkterna billigt).

     Lagren hos själva klädbolagen märker nog inte av det särskilt tydligt eftersom leveranserna går via andra företag. Det som går tillbaka hela vägen till själva företaget kan nog mycket väl säljas igen. Allt slängs inte, men stora delar slängs. För att ompacketering och omförsäljning ska vara ekonomiskt rimligt så måste vinstmarginalen på produkten täcka kostnaderna för den processen.

      Tack för bra info! ?

   När har Kenza utnämnt sig till någon miljö hjälte då? ?
   Där får man ju gå efter person. Tycker det finns 3 läger både gällande miljö och klimat. De som bryr sig mycket, de som hamnar lite mitt i mellan och de som inte bryr sig alls.
   Många av oss hamnar nog mitt i mellan, vi gör vad vi kan i vardagen men köper saker online som skickas och gillar att resa då och då. ??‍♀️

   Att Kenza som reser över hela jorden, som dessutom själv sålt kläder, skulle bry sig om ifall kläder skickas känns inte helt troligt.

    Fast de flesta köper inte kläder som man vet ska skickas tillbaks (hoppas jag). Det är riktigt onödigt.

     Haha många beställer från kina. Är ju inte det minsta bättre även om man behåller grejerna.

     Och har Kenza hävdat att hon bryr sig?
     Avslutet i första kommentaren är skriven som om Kenza själv tagit upp miljö frågan. (Då är det ju bättre att skänka det direkt (som hon även skriver att hon ibland gör).

      Tycker det handlar mindre om vad Kenza tycker och mer om att Camilla skrev att det är en tumme upp på det. Kenza säger varken att det är bra eller dåligt att skicka tillbaka.
      Tyvärr är det samma med välgörenhet, det mesta skickas till soptippen därifrån också eftersom de flesta inte köper second hand (speciellt inte kläder som är från h&m och dylikt från början). Det finns nog inget miljövänligt vid att göra kläd-Hauls när personen inte tänker behålla och använda kläderna

      Då läser du nog in för mycket. Jag skrev det ur ett allmänt perspektiv. Det är ju tydligt att influencers struntar i miljön och klimatet.

       Ja det kanske det är, men vilka influencers har sagt att de bryr sig då? Alltså varför tar du för givet att de skulle bry sig?

        Men det gör jag ju inte som sagt? Jag skrev min kommentar ur ett allmänt perspektiv och igen: Det är ju tydligt att influencers struntar i miljön och klimatet.

     Väldigt många beställer exempelvis samma plagg i flera storlekar med syftet att bara behålla den storlek som passar bäst eller flera klänningar till ett särskilt tillfälle med syftet att bara behålla den som man gillar mest.

      Ja, det är ju folk som totalt skiter i miljöproblemen som gör sånt.

       Nej. Jag gör det och jag bryr mig även om miljö och klimat, men inte 100% i allt. Hamnar nog nånstans i mitten. Jag går eller cyklar överallt. Reser endast med tåg. Har inte varit utomlands sen 2005, om msn räknar bort Danmark dit jag åker tåg. Äter efter säsong och köper mycket närodlat. Blivit en jävel på att undvika plast. Sorterar. Jag gör ganska mycket ??‍♀️ Men jag köper också två storlekar online om jag är osäker och skickar tillbaka en av dem.

        Låter bra. Jag tänker att oftast så har man koll på ens storlek. Men ibland kan jag förstå om man är osäker.

         Men du tog för givet att de personerna skiter totalt i miljöproblemen. Jag är i behov av min bil tex, men jag bryr mig också om problemen. Världen är inte så svart vit så man kan döma någon utefter en handling.

          Behov ja. Alltså de som verkligen värnar om miljön har inte som vana att returnera massa kläder.

         Storlekarna varierar ju från butik till butik? Ibland har jag 36, ibland 42. Beror ju på hur plaggen sitter.

          Om du köper från aliexpress kan jag förstå att en 36 är 42 men inte annars.

           Låt mig gissa, du är en 32/34 själv va och kan ha allt? Är man lite större eller tex har stora tuttar så varierar storlekarna enormt, även från samma butik. Har allt från 38 till 46 i min garderob.

           Nej, jag har alltid 38-40.

           Du har aldrig hört att storlekar varierar från butik till butik? ?

           Jo, men bara mellan 2 storlekar för mig som sagt. Har inte sett kläder som skiljer 4 storlekar från normalt.

           Haha du var mig verkligen envist fast i din världsbild du! ”ALLA som gör såhär skiter totalt i miljön”, ”Kläder varierar BARA mellan två storlekar från butik till butik”.

           Det går inte att argumentera svartvitt i en värld full av gråskalor, man kommer liksom ingenstans på den vägen…

       Jag gör ofta så om jag inte är säker på storleken, vilket jag sällan är om jag inte har exakt samma plagg sen innan. Ibland krävs det M och ibland XL och det kan variera även inom samma märke. Då tycker jag att det är bättre att beställa 2 storlekar direkt än att jag beställer en och måste byta storlek och det blir 3 fraktvändor.

     Jag vet många som köper typ tre storlekar av samma plagg, ”för det är ändå gratis retur”.

      Man vill ju prova och se om det sitter bra?

       Låter idiotiskt. Visst om det är typ bröllopsklänning, men vanliga kläder bör du ha koll på din storlek? Inte konstigt att klimatet går åt helvete.

        Klimatet mår nog bäst av att inte handla alls.

         Ja, det bästa är ju att ta livet av sig. Men nu när vi ändå lever så får man ju försöka fokusera på att minimera utsläppen på olika sätt. Behöver inte vara allt eller inget liksom.

        Klimatet kommer gå åt helvete oavsett. Vi kan inte stoppa det, så varför inte leva medans vi kan ??‍♀️

         Bright.

        Men vet du hur mycket det kan skilja i storlek mellan olika kedjor och märken? Köper man då från ett märke man inte tidigare provat så kan det bli helt konstigt i storlekarna. Det kan dessutom skilja sig mellan olika plagg och beroende på hur man vill att det ska sitta.

         Ja, mina tuttar kan få plats i ett plagg från h&m i storlek 36 men jag behöver 42 i ett annat plagg från h&m för att de ska få plats.
         Måste alltid testa olika storlekar. ??‍♀️

        Jag blir helt chockad. Såklart behöver man prova olika storlekar? Jag har vägt samma och sett likadan ut de senaste 12 åren och jag växlar mellan 38 och 40 men ibland även 36 eller 42. Jag trodde det var samma för absolut alla.

         Same same. Men det är klart att det inte är samma för alla. Allt beror ju på din kroppstyp.

         Samma här, beställde senast förra veckan byxor från zara, dom ena i storlek 36 var förstora och dom i 40 försmå… Händer hela tiden och är samma med tex HM.

   Håller med! Är det inte lite märkligt också att influensers ska låtsas äga dessa kläder, och gilla dem, men egentligen är det bara en bluff? Ren reklam helt enkelt

  Och vad tror du företaget gör med alla kläder de får tillbaka? Snarare bättre att skänka direkt.

   Lånar ut igen? Säljer?

   Säljer. Vad tror du h&m gör med varor som skickas tillbaka?

    destruerar, rätt ofta

     Nej det gör vi inte. Inte på lagret iallafall

     Verkligen inte. Det är mer pengar i att sälja igen. Sluta anta.

       Om du läser artiklarna så ser du att det där är från produktion och inte kläder som har gått ut till försäljning. H&m brände upp jeans direkt från produktion med nån förklaring om att de innebar hälsofara.
       Sista artikeln handlar inte om h&m överhuvudtaget.

       Absolut fel och skevt, men vad har det med returer att göra?

    Nej det gör vi inte. Inte på lagret iallafall.

  Jag trodde de flesta skickar tillbaka kläderna. Eftersom de inte behöver skatta på produkterna då.

  Hmm vaddå ”behåller lite längre innan jag skickar tillbaka” Vad gör hon med kläderna då? Använder dem lite? Vad blir förmånsvärdet på det? Och säljer företaget vidare kläderna sen? Antingen behåller man väl eller skickar tillbaka?

   Varför ens göra reklam för kläder i en haul som hon inte ens vill ha själv? Bra att hon skickar tillbaka, men varför ens göra reklamen från början när hon inte ens gillar kläderna tillräckligt mycket för att behålla dem?

    Hon kan nog gilla kläderna även om hon skickar tillbaka dom. Fatta hur stor garderob hon skulle ha om hon behöll alla kläder från alla samarbeten ?

    Fast vaddå vill ha. Hur skulle hon kunna behålla allt?

    Håller med dig. Absolut, bra ut ett hållbarhetspersktiv, men inte jättetrovärdigt att hon står och marknadsför kläder som hon själv inte ens vill behålla? Utan bara lånar hem för att prova och filma… skumt

     Så om du går in i en affär, provar en jacka, älskar den men har inte råd med den, så är din åsikt att du älskar den inte trovärdig..? Det blir bara trovärdigt om du köper den?

      Japp. Men inte ens samma sak? Hennes åsikt kan hon väl ha, men nu marknadsför hon ju något som hon själv inte ens äger? Hur är den då trovärdig?

   Finns två olika sätt att låna kläder från företag. Ett är hauls = visa upp kläder i syfte av reklam/att sälja. Ett annat sätt att låna kläder är för att själv bära dem, tex på något event eller liknande.
   Som influencer kan det ju även handla om längre samarbeten, kanske 3-4 inlägg med samma outfit/jacka/väska you name it.

   Enligt skatteverket behöver inget av det skattas så länge det är ett avtalat lån och kläderna skickas tillbaka.

  ZZzzz ZZzzz ZZzzz-Influencers är rena sömnpillret.

   Kanske detta inte är rätt blogg för dig då? Finns nämligen bloggar om annat som kanske intresserar dig mer än influensers tycks göra

    Men eller hur…

  Undra om alla skickar tillbaka? Jag har alltid trott att dom får behålla det dom klickar hem. Typ du får en rabattkod att handla för xxx + detta i arvode. Det har gjort att jag blir otaggad på att använd deras rabattkod för att köpa samma kläder somJag ska betala för och dom får gratis. Är det konstig logik eller någon som fattar?

   De får aldrig saker gratis, de får betala värdet av produkten i skatt. Kostar jackan/tröjan/byxan 499:- så ska de skatta det.

   Så egentligen, om man vill ha något de själva köpt, så kan du handla det de visar upp och du märker att de behållit då det är = de har skattat på den = valt att köpa den.

    Skattar de på inköpspris eller utpris i butik?

     Skatt beräknas på marknadsvärdet.

   Väldigt konstig logik, vad spelar det för roll om de behåller kläderna eller inte sett till din lust att använda rabattkoden? Du vet ju att de får betalt oavsett om kläderna ingår i betalningen eller inte.

    Haha ja. Tycker det känns orättvist bara att dom får välja och vraka och få allt gratis och sen tjänar pengar på det jag ska betala för ?

   Om du ser tips på smink i en tidning – får du avsmak för att köpa det då för att redaktionen fått sminket gratis för att testa och ev publicera i tidningen?

   Om du ser ett par skor på tv – vill du inte köpa dem då fast du gillar den för att kanalen fått betalt för att visa dem?

  Varför skulle det vara bättre att marknadsföra skit hon inte ens vill ha själv?

   Fast vad säger att hon inte vill ha det? Klart hon inte kan köpa ALLT hon vill ha? De bor ju as trångt med tanke på att de snart är 4. Menar lillkilllen har fått deras walk in closet som rum, var tänker du att hon ska göra av alla kläder om hon behåller allt?

    ”astrångt” – beror väl hur man ser det.

     Ja, trångt. Liten hall, ganska litet vardagsrum, litet sovrum till lillkillen, hyfsat stort kök, trångt sovrum. På vilket sätt är deras lägenhet inte trång för 3, snart 4 pers? ? Jag bor själv och har större.

      Finns många familjer med typ 3 barn som bor i 2or. Att du som ensam bor större är inte speciellt vanligt om du trodde det.

       Hur tänkte du nu, blir en 2a större ju fler som bor där? Två vuxna och tre barn i en 2a är inte trångt….? ??‍♀️
       Poängen är att deras lägenhet är liten, hon kan inte behålla alla kläder för det finns ingen plats till det. Hade Kenza bott själv hade det kanske funkat, men inte när de är så många i lägenheten.

        Va? Att du som ensam bor större än vad Kenza och hennes familj gör är inte jättevanligt.

         Jo faktiskt. Det är rätt vanligt om man lämnar tullarna.

          Bor inte ens i stockholm men känner ingen i 20-30 årsåldern som bor själv på 80 kvadrat.

           Stackars dig.

           Varför skulle det vara synd om mig? Du behöver liksom inte se ner på folk som bor litet.

         Bor i Jönköping, är lika gammal som Kenza, jag känner ingen som bor själv som bor mindre.

         Haha lämna huvudstaden ett tag så förstår du att det inte är särskilt ovanligt. Jag bor själv på 125 kvm tex ??‍♀️

          Vad gör du med all yta?

           Är inte 19:55 men har liknande. Jag har möbler i mitt hem. Mina katter utnyttjar golvytan. Mina reptiler utnyttjar väggyta.
           Vad är det ens för fråga liksom, vaddå gör med ytan?

       ??? Kanske inte i Stockholm, men i resten av landet är det inte helt ovanligt att ha en två rum och kök som singel. Brukar vara lättare att få tag på än ett rum och kök.

        Poängen är att det generellt inte är ”astrångt” att bo 3 pers (där en är ett litet barn) i en tvåa på typ 80 (?) kvadrat.

         Jo, det är trångt. Nu handlade det om att ha plats med kläder. Vad testar hon på ett år? Ska vi säga 100 plagg även om det säkert är ett litet tal. Var ska hon förvara dem någonstans? I sina barns sängar?

          Jag bryr mig inte om hennes kläder, jag ville bara säga att 80 kvadrat inte är astrångt för 3 personer varav ett småbarn. Det är inte stort nej, men inte heller astrångt som sagt. Så!

           Men hela tråden är som svar på att det handlar om tre pers PLUS att hon behåller alla kläder. Så varför svarar du ens då? Citat: ”var tänker du att hon ska göra av alla kläder om hon behåller allt?”

           För att jag inte håller med om att det är astrångt SOM SAGT. Väldigt svårt för dig att ta in, så bäst att vi släpper det nu.

           Men hon skrev att Kenza bor trångt om man tänker på att hon skulle behålla alla kläder hon gör haul på. Du reagerar på några få ord ur en längre mening…

           Anonym 19:24. Det är ju du som inte förstår? Personen tar upp att kläderna inte får plats med tanke på hur många de bor i lägenheten. Utrymmet är för trångt.

           Fast personen skriver ”de bor ju astrångt…” och sen i nästa kommentar ”Ja, trångt. Liten hall, ganska litet vardagsrum, litet sovrum till lillkillen, hyfsat stort kök, trångt sovrum.”

           Inte att det endast skulle vara trångt pga mycket kläder.

           19:44 För du missade kommentaren innan det eller? Är ju förtydligat i flera kommentarer även efter att det handlar om för trångt för att ha rum med alla kläder. Sluta va skitnödiga.

         Fast det är klart att det är trångt. Det kommer man inte förbi. Spelar ingen roll hur många familjer som bor så. Är dessutom ganska så säker på att om du erbjöd dessa familjer större så skulle de ta det på en gång.

         Jo det är absolut trångt

        Massor i Stockholm som bor själv i en två:a vad svamlar du om.

         Inte enligt den andra anonym, då är det jätttttteovanligt att bo större än Kenza om man bor själv. ? Massor av tvåor med 5 pers i. ??

          Har du någonsin varit hemma hos en barnfamilj i förorten?

           Nej tack.

         Inte den ålderskategorin, inte innanför tullarna. En person som är 20-någonting brukar inte kunna låna åtta miljoner.

          Kenza är 30.

          Kenza är 29 år (snart 30) och hennes man 36 år. Lägenheten uppskattas vara värderad mellan 5,7 och 6,2 miljoner kr. Ja, det går sannerligen ingen nöd på dem. För heltidsarbetande sammanboende par i 30-årsåldern är ett lånelöfte på 6 miljoner inte helt galet. De lever ju inte så överdådigt och flott som hennes kollegor (t.ex. Alexandra Bring och Dani), och Kenza är ändå ett av de största namnen i influencervärlden.

          https://mrkoll.se/person/Kenza-Zouiten-Subosic-Vastmannagatan-95-Stockholm/ulaTmUxacYfrmUxamUxaulaTbTAQmcYfrkyqRaQkyqRaQcYfruerA

       ”Finns många familjer med typ 3 barn som bor i 2or.”
       Fast bara för att det finns familjer som gör det så innebär det ju inte att det inte är trångt? Klart det är trångt att vara 5 pers på 2 rum.

        Ja, DÅ är det trångt.

  Bisse gör så himla mkt reklam för sina objekt?

   Vem är Bisse? Hon som gör youtube med Mona?

   Är det här en fråga eller ett konstaterande?

   Helt ärligt tycker jag faktiskt att det är rätt sparsamt med objekt i hennes feed?

    Hon lägger mer på sin story!

  Hur fördelaktigt är det för Kenza att gå ut med denna sanning (tänker ur företagens perspektiv)? Jag kan själv säga att hade jag haft en favoritinfluencer och den gör hauls så förutsätter man ju att den även gillar plaggen/lär använda dem, därav köper man liknande plgg själv av det företaget? Känns som förtroendet för henne som influencer sviktar lite.

   Jag håller med. Tyckte det kändes lite konstigt att hon skickar tillbaka allt, då känns inte samarbetet så genuint

    Varför känns det inte genuint? Hon gillar ju fortfarande kläderna? ? Hon har ju valt ut kläder som hon vill ha och visa upp bara att hon inte kan behålla allt.

     Det är sant. Men just att hon säger att hon skickar tillbaka nästan allt. Tycker det känns lite märkligt.

      Har du sett hennes lägenhet? Fattar inte var ni tänker att hon ska förvara allt om hon behöll…? Innan de gjorde om gaderoben hade hon ju klädställningar där hans säng står nu. Försvann ju massa förvaring.

       Är väl bara att packa ner de som man inte använder pga fel säsong. De har väl en sommarstuga och antagligen källarförråd.

        Ska hon behålla allt i lådor. Varför då för? Hoarda allt liksom, det är din lösning?

     Men snälla det är väl klart det inte är trovärdigt att man marknadsför något man själv inte ens ÄGER? Det är som att jag ska stå och marknadsföra en eltandborste jag inte ens använder och förbrukar? Å bara ”åååh denna är så bra, så fin, min favorit, älskar den blabla”. Samma sak med kläderna de står och visar upp i hauls, vad är vitsen då? Att jag ska se dem på en människa bara eller va? Då räcker det väl med hemsidan, alla vet ändå vad alla hemsidor de gör hauls för heter!

      +1

   Fast varför skulle de inte gilla kläderna bara för att de inte har råd/plats/annan anledning inte köper låss dem?

   Om din favorit influencer istället skulle börja tänka mer på miljön och visa bilder på kläderna från företaget tillsammans med länkar till dem, typ väljer ut 10 favoritplagg från Lindex webshop, skulle de automatiskt gilla kläderna mindre då?

    Loss.

    Men det är väl klart att hon inte gillar dem samt att man förstår att hon enbart använder de gör själva samarbetets skull om hon skickar tillbaka dem? Har du någonsin sett Kenza/Blick/Tungården ha på sig samma klädesplagg mer än två gånger? De köper horder av kläder hela tiden så varför skulle de då inte behålla det de får ur samarbeten om de faktiskt gillar dem?

     Ja det har jag, sett Kenza ha samma kläder många gånger. Särskilt jackor och tröjor.

      Ja, jackor värda 25K från Acne absolut, men resten håller jag inte med om.

     Man vill ju som följare inte köpa något som ens favoritinfluencer gillar men aldrig skulle bära, jag antar att man vill köpa det dem vill bära själva.

     Kenza var ett dåligt exempel, hon är en sån där som har ett favoritplagg och använder hela tiden en period tills hon byter. Kollar du på hennes storys eller bara bilder?

      Nu skrev jag just Kenza iom att hon gick ut med att hon skickar tillbaka just sina hauls-kläder men rent generellt influencers (enligt mig) köper och använder enorma mängder kläder, men förstår givetvis att de måste skapa content.

      Vad gäller haulsen tycker jag de förlorar sitt förtroende nu när man vet att kläderna skickas tillbaka.

       Fast du kan väl inte mena att du trodde att de behöll allt? Fattar du hur mycket kläder det blir på ett år?

        19:10 känns som du inte förstår vad jag skriver alls? Jag skrev ju min kommentar med utgångspunkt från att det nu blir TYDLIGT att de inte behåller kläderna och ställer då en följdfråga i huruvida bra det är för hennes varumärke – för tro fan att fans tror att de gillgar och behåller kläderna de gör hauls för, vad är annars meningen? Varför frågar de inte om Josefin 21 undersköterska vill göra hauls? Jo för det säljer inte, när influencers gör hauls säljer de ju in idén att det är något de kommer bära (de bär ju defacto kläderna i själva haulsen vilket yyterligare säljer in idén). Jag lyfte frågan hur smart är det att de går ut med det – då det för fans blir svart på vitt övertydligt att de inte bär de kläderna – därav mindre som köper då de inte köper något som inte bärs av deras idol. Haulsen tappar sin mening helt enkelt och influencernas förtroende sviktar.

  Verkar ju åtminstone som att Bianca är en influencer som inte skickar tillbaka plagg, med tanke på mängden kläder i sin garderob + öppet säger att hon får hur mycket som helst
  Och hur många influencer ser man inte säljer sina saker på Sellpy

   Tror Bianca är lite av en hoarder helt enkelt och har ekonomin att behålla allt. I gamla lägenheten märktes det ju rätt tydligt att hon samlade på sig saker?

    Och säger inte att jag skulle varit bättre, vad var hon när det började, strax över 20? Jag hade nog också levt i överflöd i den åldern om jag kunnat.

   Ha ha ha! Det åker ju rätt ner i sellpypåsen!

  Hört att sellpy är skit.

  Btw har försökt sälja på marketplace men får inte mycket visningar har ni några tips ?

   försök med plick!

  Alltså Paula. Hon, Hugo och barnen var alltså på en och samma dag och hälsade på familj, sen några vänner och sen några helt andra vänner på kvällen. Och så ska de till fjällen också. Hur tänker man?

   Tänker nog att dom är odödliga.

   Kommenterade det på hennes blogg. Det kom inte fram. Så klart 😛

   En gång hade hon lagt upp ett recept och någon komme terade att hon borde ge ut en kokbok. Jag svarade personen (snällt och trevligt) att Paula inte uppfinner recepten själv, utan hittar dom på nätet. Därför blir det svårt att ge ut en kokbok, eftersom personerna bakom recepten förmodligen skulle bli lite sura.
   Kommentaren godkändes först men togs sedan bort. Oklart varför.

    För att du verkar vara en person som sprider negativa vibbar kanske. Varför ska hon godkänna sånna kommentarer för? ?

     Så konstig kommentar. Att på ett trevligt sätt skriva fakta är negativa vibbar? Är konstruktiv kritik hat och avundsjuka också?

      Ja, det är negativt. Hon styr ju själv över vad hon vill visa för kommentarer så varför ska hon ha kvar negativa?

       För att bloggen är ett företag.

   Vissa fattar inte läget helt enkelt. Lever på som vanligt

  Nää hade den jackan som jag precis skickade tillbaka ;(

  Bara jag som tänker att Kenza kanske säger att hon skickar tillbaka allt av skattemässiga skäl? Alltså att hon behåller grejerna men hon vill inte skatta för det så hon säger att hon skickar tillbaka? Sellpy svämmar ju över av kläder som andra influencers visat upp i sina hauls och sen haft på sig kanske 1-2 gånger. Varför skulle Kenza göra annorlunda?
  Mitt förtroende för influencera är ungefär lika med noll som kanske märks.

   Intressant tanke! Man undrar hur noggrant sånt undersöks, ska de behålla returkvitton som bevis t.e.x?

  Apropå återvinning och miljönytta – jag ger lite pengar till denna organisation. Så bra, de har båtar (mm, och annan teknik) som rensar haven på skräp. Så coolt, bra och hands on!

  The ocean Cleanup

  https://theoceancleanup.com/

  Fast varför skulle det vara positivt att hon köper massa kläder bara för att skicka tillbaka? Såklart bra att det inte läggs på hög i ett förråd som du säger, men det finns ju mängder med problem med det här beteendet. 1) skapar ha-begär hos andra och spär på konsumtionshets 2) kläder skickas hit och dit (kanske med flyg om det är från företag som tex wish och sådär) bara för att provas? 3) det finns många exempel på hur företag inte bryr sig om att kolla av/göra rent/packa om kläder som skickats tillbaka, utan bara slänger istället.

  Tycker det är jättebra att det lyfts bra grejer som influencers gör, men det här tycker jag inte är ett ”hållbarhetstänk” som är särskilt värt att hylla, tyvärr.

  Alla munskydd som skräpar ner i världen. Bättre lägga energi på det.

  Angående kläderna i återvunnen plast från havet. Här har vi greenwashing i sitt esse. För det är ju fortfarande plast, vilket släpper ut mikroplast som hamnar i havet. Och så är cirkeln sluten. Företag som profilerar sig som miljövänliga pga återvunnen plast från havet är lika (o)miljövänliga som alla andra fast fashion kedjor. Sluta hurra dom.

  Vad heter det mönstret som jackan är i?

   Hundtandsmönster

    Tack! Älskar också den jackan! Har iaf en klänning i det mönstret 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *