Lite mer info om situationen med Unni Drougges hund

Läs här först om du inte hängt med från början.

När Unni Drougge postade sitt första inlägg om hunden Hipster så var det den första gången som jag hörde talas om hennes hundägande, och därför gjorde jag ingenting annat än att bara sammanfatta det som hänt.
Sammanfatta, men även sympatisera med en hundägare som är på väg att förlora sin familjemedlem, oavsett om det är ett välgrundat beslut eller inte att omhänderta Hipster.

Nu har jag fått ta del av en diskussionstråd som ägde rum i en Cane Corsogrupp på Facebook förra sommaren.
Utan att känna till att Unni Drougge var medlem i gruppen så startar en annan av medlemmarna en tråd där han skriver om Unnis okopplade hundar och att han vid ett flertal tillfällen sett henne rasta dem lösa och att sådant varken gynnar rasen eller hundägarna.
Unni, som läst inlägget, svarar på ungefär samma sätt som nu. Att det är ont förtal, hån och ryktesspridning av icke namngivna personer som sett eller hört saker, kändisskvaller på lägsta nivå och någonting en gravt ifrågasatt influencer påstått och raljanta skadeglada kommentarer om att hon borde lärt sig en läxa nu efter ”allting som hänt”.
Vidare skriver hon att det fanns en tid av oskuld när hon och andra hundägare kunde koppla loss sina hundar, utan att polisen la sig i, förutsatt att de inte störde någon annan. Den tiden är förbi, attityderna har förändrats och det har hon haft att rätta sig efter, vilket hon gjort, menar hon.
Vidare skriver hon att hon alltid har sina hundar kopplade nu för tiden, men att hon, vid några enstaka tillfällen, låtit kopplen släpa i marken, då det funnits givna orsaker till detta, men att hundarna då helt befunnit sig inom hennes kontroll.
Personen som startade tråden och beskriver var och när han sett Unnis hundar lösa på Södermalm, visste, enligt egen utsago, inte ens att Unni var medlem i gruppen utan det uppdagades först i kommentarerna.

Polisens inblandning, som Unni skriver om i sin kommentar, antar jag är det här som SvD skrev om 2019.

 

Det jag inte förstår är varför det skulle finnas någon typ av Cane Corso-komplott mot Unni Drougge, en Södermalmsk sammansvärjning med syfte att ta hundarna ifrån henne, där ALLT praktiskt taget är fabricerat och helt taget ur luften?
Det är en del av den här historien som jag fortfarande saknar.

Om någon sitter och trycker på den så får ni gärna lämna en kommentar eller maila mig på kontakt@bloggbevakning.se

270 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fattar ingenting 😂

   Eller (inser jag nu) så är det för jag har noll intresse i detta samt inte en susning i vem det är 😂

    Unni Drougge är och kommer alltid att vara en dramaqween tror jag.Hon har väl sedan 70-talet levt på att ställa till drama som hon kan skriva om och få publicitet.Tror absolut att Cissi har hittat sin like,och de två ihop blir inte lyckat.
    Mycket bra att kontot Haveristerna börjat granska Wallin och Drougge.
    Hade bara Unni haft sina hundar kopplade så hade det inte gått så här långt med att hennes hundar blir beslagtagna.

   Fattar inte sånna här kommentarer, om du inte har intresse att sätta dig in i det så är det klart att du inte fattar.

    🙏 amen

    Nä det insåg jag ju själv med 😃

    Ja hen skrev ju det 😄😅

     Man ser inte nya kommentarer innan man uppdaterar sidan du vet.

    Vad trevlig du verkar vara…

   Om någon undrar om vilken ras Cane Corso är så kan dem kolla på games of thrones, Ramseys hundar var Cane Corso.

    Eller bara bildgoogla. Den skitserien kan man skippa.

  Värt att tillägga är att Cane Corso inte är någon liten chihuahua utan en rejäl vakthund. Såg i förra kommentarsfältet något om att det ska ha skett en incident där hon fått ett finger avbitet? Samt så antyder hon någon incident i sin kommentar. Vad är det som har skett?

   Ja precis, googlade precis rasen och de är verkligen enorma! Man kan bara lita på sin hund till 99%, och de övriga 1% kan bli väldigt farligt med en Cane Corso.

    Vad menar du egentligen? De övriga 1% kan bli livsfarliga med vadsomhelst. Du kan ju knappast skylla på att din aggressiva enprocentshund blev ”provocerad av en cane corso” (förutsatt att cc beter sig snyggt alltså. och attackerar den din hund är det ju ingen skillnad mot om en staffe gör det). Jag fattade bara inte din poäng.

     Läs om läs rätt.

     Personen syftar på att ingen hund oavsett ras går att lita på till 100% och att om något faktiskt går fel så kan situationen som uppstår bli potentiellt farligare för omgivningen om det är en Cane Corso jämfört en Chinese Crested.

      NU kopplade jag 🤓 ursäkta dålig läsförståelse!

     En cane corso har en helt enorm bitkraft motsvarande ett lejons så ska du välja att bli rejält biten av en cc eller rottweiler så tar du rottisen alla dagar i veckan.

     En cc har dock långt till bett och vaktar genom att stöta angripare (vid korrekt vaktande). Givetvis kan de bitas också men det är inte första alternativ.

     En märkligt avlad cc är en farlig cc. En cc bör inte platsa i stadsmiljö öht, det är som att be om en katastrof förr eller senare. De ska vakta gård, jaga högvilt och agera skarpt när så krävs.

      Nu förstår jag vad som hände i Tantolunden när Unnis ena hund Znuten kom rusande och typ stångade min ena hund i sidan. Tyckte det var ett så märkligt beteende och tack och lov stod min stabila hund helt still utan att svara upp. Samtidigt stod Unni och filmade mig med mobilen och förolämpade mig med en massa dynga. Själv kunde jag inte annat än skratta åt alltihop. Sorglig kvinna som inte ska ha hundar🥴 Tror inte på ett ord vad hon säger.

       Ja man kanske kan kalla Unni för sorglig. Hon är den typ av person som vägrar inordna sig i någon form av mall för att passa in. Istället kämpar hon för att vara motvalls. På ett sätt värt att beundra men frågan är om det faktiskt bara är sorgligt. Hon slåss mot väderkvarnar utan att egentligen lyckas med att lämna efter sig något av värde.

        Fast nej. Man får ju också respektera att människor är olika- jag kan tycka personer som inte förstår att det finns fler än en ”mall” också är rätt sorgliga.

         Men det är inte ok att hoppa i olagliga och potentiellt farliga mallar, som UD gör.

         Tycker absolut att man ska respektera anorlunda människor som går sin egen väg så länge det inte skadar någon annan.
         Unni skadar andra genom sitt sätt och sin hundhållning,kan aldrig vara ok att skrämma andra människor med sin attityd och med sina hundar.

       Jag är hundrädd och jag och min sambo har mött den här kvinnan med 2 lösa hundar utan att känna igen att det var Unni Drougge. Vi gick liksom rejält åt andra hållet när vi såg två såna biffiga hundar komma lösa tillsammans med en som vi trodde var en knarkare.

        Jag är hundrädd och jag och min sambo har mött den här kvinnan med 2 lösa hundar utan att känna igen att det var Unni Drougge. Vi gick liksom rejält åt andra hållet när vi såg två såna biffiga hundar komma lösa tillsammans med en som vi trodde var en knarkare. Men häromdagen mötte vi henne i ett annat sammanhang och då ”kopplade” (🤣🤣🤣) vi att det var hon med hundarna.

        Att ni trodde hon var en knarkare säger ju dock mer om er än om Unni.

    Finns ingen ras man kan lita på till 100%

     Nej, men konsekvenserna blir värre med en Cane Corso på 50 kg än en liten chihuahua. Dessutom har olika raser helt olika instinkter. En CC:s instinkt är alltid att vakta.

      Ja bara läs rasförteckningen på cane corso och chiauhua så ser du storlek och vad de främst är framavlade för.

      Fattar inte varför amstaff cane corso mfl hundraser blivit så populära? Kräver ju ett genuint intresse att uppfostra hundar samt kunskap. Obs! Ej kommentar för att ifrågasätta Unni och hennes hundar, utan generell fundering?🤔

       Håller med här men antar att de är väldigt fina och att folk fäster sig vid nån rastypisk egenskap utan att liksom fundera över resten. Men tycker också det är lite konstigt de blivit så oerhört poppis.

       För att folk uppfattar dem som tuffa/coola. Eller för att folk är rädda i dagens samhälle och vill känna trygghet.
       Och i rätt händer är en amstaff, cane corso, rottis, osv, trevliga hundar.

       De har väl sätt Games of Thornes och tycker att Ramseys hundar är balla

       Jag kan bara svara för mig själv. Jag har min cc främst utifrån vaktegenskapen. Jag har en annorlunda livssituation och jag har aldrig känt mig så trygg med min hund vid min sida. Min cc läser av allt som sker runt omkring mig och även hur jag reagerar och han agerar utifrån det. Gör mig uppmärksam långt innan jag ens hunnit reagera. Förutom det är han min bästa vän.

      Är det därför Unni har denna ras! För vakta! Har Unni anledning att vara rädd!

   Precis, undrar vad det är för incident hon nämner med 2 små barn?

   Som både hundägare, djur och människor älskare och empati finner jag allt detta helt sjukt
   Va fan är problemet med människan och hennes vapendragare CW???
   Försöker de få nått slags rekord i idioti, förtal och offerkofta OS eller?
   OM Hipster blir avlivad är det pågrund av dessa 2 och deras sjuka drev

    *emoat

     Empat

   På hennes insta ser man 2 fingrar inlindade men står inte vad som hänt.

    Lyssna ca37 minuter in i deras fin fina poddavsnitt #14 kallat ANMÄL, ANMÄL, ANMÄL (Japp skrivet med versaler👨🏼‍💻Naturligtvis 🥳)

     Vad säger dom?

      Kräver du en transkription? Personen skrev ju vilken podd, avsnitt och tid.

       Personen kanske behöver en transkripiton pga hen är döv.

    Hon la också upp en bild på hunden som liten gullig valp med caption ”det var inte den här som choppade av mitt finger”.

     Hela unnis insta är fylld med tveksamma captions om hennes hundar.

    På haveristernas inlägg visas det att Unni själv kommenterar att hunden choppat hennes fingrar. Hon har ju även hamnat i bråk med poliser då hundarna varit okopplade! Verkar oerhört oansvarig hundägare och då kvittar det om hon ”älskar dom”.

    https://www.instagram.com/p/CLtXVCipVCE/?igshid=1u86synwi5dpr

   Unnis ena hund hade angripit en annan hund, hon gick emellan men kunde inte avbryta förrän hon strypt lufttillförseln på sin hund, i samma veva blev hon biten i ett pekfinger av hunden och blev tvungen att amputera bort halva fingret. Finns bilder på hennes instagram och det är den incidenten som länsstyrelsen hänvisar till i förra inlägget där hon blivit skadad.

   Den incidenten anklagade Mona en läsare för…. Hur hon nu var tvungen att blanda sig i?

    En läsares hund då alltså

    Mona har ju halva huvudet uppe i CW’s anus.

  Men vad finns det att älta om det här. Hon är en dålig hundägare punkt liksom. Det är inte synd om henne. Alla ska inte ha djur. Hon ska inte ha hund.

  Vill man engagera sig i något så engagera er i att få hunden omplacerad till lämplig ägare istället för avlivad, om det nu stämmer att hunden inte är aggresiv. Har hunden skador/sjukdom whatever som kräver avlivning så ska han såklart avlivas.

   Var det något med ett bakben som inte var omhändertagen?

    Nej jag tror det var ett vanligt rasfel i höften.

    Nej hon har nog tagit bra hand om sina hundar. Så tycker det är extremt synd om hunden ska avlivas för ett standardfel den inte lider av.

     Har hon tagit bra hand om sina hundar?
     Nej, det har hon inte. Situationen har uppstått pga att hon inte hanterar sina hundar korrekt. Och det ingår i att ta hand om sina djur.

      Men nu handlar ju inte disk om det längre utan om att hundstallet inte vill omplacera en såvitt jag förstår frisk hund som verkar relativt väluppfostrad men borde hållas kopplad. Alltså jag tycker man borde anstränga sig för att hitta en ny ägare iom höftfelet inte orsakar lidande för hunden. Det verkar ju annars vara en jättefin hund som skulle passa jättebra med vissa ägare. Kanske finns ett hem där hunden faktiskt kan vakta?

     Hundar kan dock lida av dåliga höfter. Denna hund verkar vara halt/ha rörelsestörning när den gör = har ont när den går. Det är ett lidande.

      rörelsestörning när den går*

     Läs länsstyrelsens utdrag och komentera efter.

   Alltså detta! Jag skiter i Unni. Men tycker så hemskt synd om hunden som ska få lida för att Unni är en dålig ägare. Om den är snäll borde den få omplaceras. Får helt ont ihjärtat av detta. Stackars stackars.

    Tyvärr svårt att omplacera den rasen. Få bra människor som har kompetensen att hantera en sådan hund. Trist, i rätt händer är de väldigt fina djur.

     Nej det där stämmer faktiskt inte. Många hundar som omplaceras är just CC, staffar (& olika blandningar) & mycket brukshundar. Det brukar gå bra hitta ägare åt dem som vet vad de ger sig in på.

   Det bästa är såklart omplacering om hunden är frisk i alla avseenden, men kan folk sluta insinuera att ett djur skulle lida av att humant avlivas? Det är ett djur liksom.

    Men det är ju hemskt att avsluta ett liv oavsett. Hunden borde få leva hela sitt liv och inte få det förkortat. Man skulle inte resonera så om en människa ”äsch, den känner ju inget så vi kan avliva den”.

     Jag är inte vegetarian men det där resonemanget blir lite sådär för det gäller ju i så fall varenda kyckling, gris, räka och ko också.

     Jo, det är ju de friska djur vi slaktar till hundmat oxå. Sån dubbelmoral. Grisar är lika smarta som hundar.

      Ja absolut, jag tycker samma om grisar, kycklingar osv.

    Och djur är saker, inte personer med känslor, tankar och själ? Fattar inte hur man kan ha en sån platt och grund bild av djur. Empatilöst och ointelligent yttrande.

   Stackars den som ev får Unnis hundar placerade hos sig. Den får väl stå ut med fritagningsförsök från CW och hennes följe…

  Det är ingen komplott mot henne. Hon ska ta till sig att hundar ska vara kopplade.

   så hon ska bli av med sina hundar för att dom är okopplade??

    Ja.

    Självklart.

     Fast varför just hon? Jag bor på Kungsholmen, finns flera i kvarteret som har hund lös. Men till skillnad från människor på Södermalm anmäler vi dem inte till polisen 🧐

      Okej. Jag kan ju inte svara på varför man i ett område anmäler när man inte gör det i andra.

      Men kan man inte ta ansvar för sin hund så ska den tas ifrån en. På samma sätt som att du ska bli av med körkortet om du inte följer trafikregler, eller bli av med alkoholtillstånd om du serverar till minderåriga. Och det oavsett om någon annan kommer undan med samma sak.

      För att just hon har gjort det upprepade gånger trots upprepade kontakter med myndigheter. Det finns andra som blir av med sina djur också pga vanvård.
      Ja, det är vanvård att inte se efter sin hund. Även om hennes hund är stor och stark kan den ändå råka illa ut.
      Lägg till det att de utgör en fara för andra människor och djur, så kanske du förstår.

      Som hundägare har du ansvar att följa de lagar och regler som finns kring hunden. Du har också ansvar för att hunden inte utgör fara för andra. Kan eller vill du inte ta det ansvaret ska hunden tas ifrån dig.

      För att hon systematiskt ignorerat människor och polis som tom bötfällt henne (trots att hon vägrade uppge sina personuppgifter och skrek att de skulle göra något vettigare ist) kanske?

      Ni på Kungsholmen kanske skulle underlåta er till att anmäla en hundägare som återkommande hamnar i situationer där andra hundar och människor blir skadade/riskerar att skadas?

      Förmodligen för att det är skillnad mellan en okopplad cc och en okopplad handväskehund! Finns säkert mest såna på kungsholmen 😃

    Tänk lite längre…

    Ja. Än mer när hennes hund redan attackerat en annan hund och att hon har en ras som många är rädda för. Jag har alltid min golden retriever kopplad i byn. Snällast i världen men har respekt för att andra kan vara rädda för hundar och oftast då för stora hundar oavsett hur gullig jag tycker han är.

     Tack. 🙂 Tänk att något så enkelt och grundläggande blir så abstrakt för många.

    Hon har ju själv fått välja. Har hon dom kopplade så får hon ha dom kvar. Väljer hon att skita i reglerna så blir hon av med dom.
    Hennes val.

    Hon blev av med hundarna för att hon vägrade ha dem kopplade.
    Hon hade t.o.m fått ett föreläggande från länsstyrelsen om koppeltvång = alltid ha hundarna kopplade där man riskerar att möta människor, om detta in följs finns risk att hundarna omhändertas, trots detta väljer hon att ha hundarna lösa.
    Hennes hundar har även attackerat och skadat minst 2 hundar.

    Så nej, hon hade dem inte bara okopplade, hon bröt emot förelägganden från länsstyrelsen och hennes hundar skadade andra hundar.

   Men om hon inte gör det så. Vad är det för fel med människan?

  Avskyr lösa hundar!
  Rottisen som skäller och springer rakt mot en och man vet att man måste skydda strupen och husse som vrålar:
  – Han är snäll, vill bara hälsa och leka lite

   Men tänk om JAG inte är snäll? Tänk om JAG inte vill hälsa och leka? Det tänker dom inte på.

    Exakt!
    Eller tänk om hunden springer in i min kniv…flera gånger.

     Och jag avskyr lösspringande barn som kommer galopperande mot min kopplade hund och skriker FÅJAKLAAAPPA? Det händer i stort sett konstant. Och föräldrarna tillåter det, till och med uppmuntrar det.
     Jag blir galen, avskyr det!! Min hund gillar inte småbarn och det finns ingen anledning att främlingar ska klappa honom.

      Men snälla sluta. Det finns inget likhetestecken mellan hundar och barn. Barn växer upp till slut medan hundar kommer alltid att vara hundar.

       Hur menar du nu? Det är stor skillnad i beteende på en valp, unghund och vuxen hund. Klart den fortsätter vara hund även om den växer upp men detsamma gäller ju människor. Eller elefanter.

        Jaha? Det är fortfarande en hund oavsett hur gammal den blir. Barn blir till vuxna.

         Men det blir ju hunden också? Vuxen alltså. Jag fattar inte din poäng. Du skriver att en människa blir vuxen men att en hund inte blir det? Den är ju inte valp hela livet.

       17:26
       Läs om vad 17:24 skriver. Personen jämför inte barn och hundar. Som hundägare håller jag med. Vill inte att barn ska komma rusande mot mina kopplade hundar.

        Jag tänker att de flesta föräldrar absolut inte vill att barnen ska göra det heller. En enkel anledning är förstås att man inte vet något om hunden, man kan som sagt inte lita på dem till hundra procent.

      Känns inte friskt att jämföra barn med djur. Finns det någon annan grupp av människor vi får jämföra med djur?

       Människan ÄR ju ett djur? Om man inte är väldigt kristen tar man väl knappast illa upp av att ett faktum.

        Nja det blir oerhört förenklat. Vi kallar faktiskt inte människor för djur och behandlar de likadant. Man sätter inte barn i stallet, kallar inte invandrare apor, SD-sympatisörer för råttor osv. Det kallas avhumanisering och är generellt ansett som högst olämpligt. Djur är inte heller människor. Men barn noterar jag här ofta blir kallade det ena och andra ofta helt oemotsagt.

         Men verkar som att du pratar om helt andra saker än vad personen tar upp? Hen skriver apropås nån som skriver att den avskyr lösspringande hundar som hoppar på barn att den avskyr lösspringande barn som hoppar på hundar. Det måste få vara en okej åsikt, har du hund känns det helt rimligt vilja skydda den från respektlösa eller okunniga barn (& inget man bör dra paralleller till rasism för). Hen avskyr barn som hoppar på hens hund: helt okej åsikt.

          21.13 här. Jag svarade ju på ett inlägg där det påstods att människan är ett djur och därför kan likställas. Vet inte om du ser vad jag svarade på?

      Exakt det beteendet försöker jag förebygga hos mitt barn. Han är snart två och varje gång vi ser en hund ute stoppar jag honom och säger att du får bara titta, hunden vill inte leka med dig. Vill inte att han ska gå fram till främmande djur utan först på avstånd fråga om det är ok. Är rädd att han ska bli biten

       Det tycker jag du ska ha en eloge för (obs ej ironisk). Vi hade en tax som var lite rädd för folk med konstigt rörelsemönster (dvs framförallt barn) och reagerade genom att börja skälla väldigt mycket om någon kom för nära plötsligt. Kan inte räkna hur många gånger föräldrar skickat fram barnet ensamt, med resultat att barnet blivit skrämt av hunden för att hunden blev rädd för barnet. Vår tax vet aldrig någon, och det gick alltid bra (utan skall) folk frågade först eftersom han då förstod att det inte var något farligt (bevare mig, han var tyvärr inte den skarpaste taxen i lådan men den bästa❤️). Tax är dessutom en av de raser som biter flest i Sverige (eller var i alla fall), vilket många verkade ha missat när de knuffade fram barnen och sa ”men gå dit och hälsa” pga ”så gulliga”…

       Vi gör likadant. Bor i München precis vid en park där minst 80% av alla hundar är okopplade. Och det är såååå många hundar. Min 19 månaders vet att man aldrig hälsar på en hund (eller jo, hon säger halloo WauWau på håll till hunden när vi går förbi) utan ägares tillåtelse och bara om de är kopplade. För visst finns det en del hussar och mattar som bekräftar att hunden är van vid barn och som säger att det är ok att klappa. Då gör vi det för att lilltjejen såklart tycker att det är kul och för att det är viktigt att hon vänjer sig vid hur man visar djur respekt, det stackars lilla stadsbarnet.

      Jag skulle aldrig låta mina barn hälsa på en okänd hund! Kopplad eller okopplad, stor eller liten.

      Jag är själv hundägare och avskyr barn som springer fram till hunden utan att ha frågat. Vi har även blivit jagade av barn.
      Men tycker din jämförelse är så barnslig. Barn är barn och hundar är hundar. Punkt.
      Unni ska ha sina hundar kopplade. Punkt.
      Barn som springer fram till hundar är en annan diskussion och har inget här att göra.

     MoD
     Så fruktansvärt skrivet!

  Fast skaffar man hund utan att ta till sig att strikt hundägaransvar faktiskt faller på ägaren så blir det väl såhär jobbigt? Jag förstår inte hur det kan komma att bli en överraskning att när man får anmälningar på sig om att man brustit i sitt ansvar och sen inte vidtagit den ändring man fått påminnelse om så blir det så att konsekvenser knackar på?
  Den enda som tjatar om och hänvisar till kändisskap är ju Unni själv.
  Hade hon haft två lösa chiahuor hur fan det nu stavas, så hade det varit minst lika problematiskt. Jag vill inte ha en lös tofsfjäder springa fram och reta min hund lika lite som jag vill bli omkullsprungen av en Cc.

  Problemet är ju lösa hundar. Varför flyttar inte Unni ut på landet så hon kan leva såsom hon vill? Nu får hon ju faktiskt anpassa sig till samhället hon lever i, inte inbilla sig att hon kan köra sitt race pga ”kändis”

   Nä man måste följa lagar och regler på landet också. Om det är alternativet får hon stannar på Östermalm med sina vidunder.

   Vem är denna kändis Unni? Vad är hon så känd för? Förutom sin hundhållning då.
   Vad jobbar hon som? Jag menar, två stora acne Corso är inte billiga i drift.

    Jag undrar också. En lokal kändis i Södermalms parker?

     Hon var mer känd än hon är nu. Författare bland annat.

  Så obegripligt. Nog för att det finns många hundägare som inte kopplar sina hundar i Stockholm. Så på ett sätt fel just Unnis blir omhändertagna- jag kan tipsa om några parker till…Samtidigt, om hon fått så här mycket skit för att inte koppla dem- VARFÖR har hon inte bara kopplat dem?

   För att hon verkligen inte verkar tycka att det är rätt sak att göra, det är väl det hennes oförmåga att lyda koppeltvånget visar.

   Men alltså Länsstyrelsen tar inte ifrån folk deras hundar utan att ha rejält på fötterna. En vanlig hundägare som åker fast några gånger för att han eller hon inte kopplat hunden där det råder koppeltvång skulle inte få sin hund omhändertagen. Krävs mer liksom.

   För att hon inte vill koppla dem, för att hon anser att ingen har rätt att säga till henne.
   För att det varit incidenter där hon inte kunnat hantera hundarna. Hon har för sjutton fått amputera fingret pga hundbett och folk undrar varför just hon blivit anmäld?!?!

   För att hon älskar att bråka. Har alltid gjort.

    Finns artikel på aftonbladet från 6 juli 2013: Författare dödshotar Björklund på twitter.

    Länk till artikeln ovan: ”klicka här”.

  Alltså jag fattar inte detta rent generellt. Det ÄR lag på att hunden SKA va kopplad, punkt slut, hur svårt kan det va? Rastar en hund ibland och blir fan galen på folk som inte har sina hundar kopplade. Skiter i om din hund är världens snällaste och ”bara” vill hälsa.

   Ja precis och för att inte tala om smittorisken. Jag har inte kunnat vaccinera min hund pga av hjärtfel. Vi undviker kontakt med andra hundar minutiöst men kommer en lös hund och ska hälsa hinner man inte alltid springa iväg.
   Så otroligt respektlöst. Speciellt nu när iaf min tik löper, det är många hjärnslöa snällbullar som får lite extra fart i steget när feromoner flyger i vårsolen

    Ursäkta men nog kan du ordna på något vis så din hund blir vaccinerad?

    Du kan få din hund vaccinerad trots hjärtfel, hos min veterinär kommer dem ut och hämtar hunden på parkeringen om ägaren inte kan komma in pga sjukdom under corona.
    Och även om man missar en vaccination är inte den vuxna hunden helt oskyddad. Så risken att den ska bli smittad av någon av dem sjukdomar man vaccinerar emot är ganska liten, utom kennelhosta, men även vaccinerade hundar kan bli dåliga av kennelhosta.

     Men anonym som inte kunnat vaccinera sin hund menar väl att HUNDEN har hjärtfel? Och därför inte kan vaccineras.

      Det finns ingen risk att vaccinera en hund med hjärtfel.

  Men snälla – förtal och hån? Jag har personligen sett hennes hundar springa runt i Tanto lösa flertalet gånger. Hur kan det vara förtal? Koppla dina jävla hundar bara, vad fan är problemet?

  Alltså jag hade ingen aning om vem människan var. Har bara läst om henne här på BB. Med tanke på vad hon själv skriver och vad som hänt hade jag en förutfattad mening om att det var en 20 årig influencer.

  Blev skapligt förvånad när jag googlade vem människan var 😂😂😂

  Cissi Wallin skriver

  ”Tänk dig att du är en offentlig person. Du har ett eller flera husdjur du älskar och vårdar ömt. Men några personer som vill sätta dit dig, för att de ogillar dina åsikter, eller bara stör sig på dig, bestämmer sig för att rikta in sig på något av det mest kära du har.”

  I den här sammansvärjningen mot Unni Drougge ska då polisen, länsstyrelsen och privatpersoner deltagit. En avancerad operation enbart för att sätta dit en kvinna som är störig?

   Det är bara logiskt i Cissis värld.

    Kanske för att det var så hon tänkte mot Virtanen…

   Hahaha såklart. Och helt rimligt. Ungefär som alla konspirationsteorier….

    Det kan ju vara som så att polisen fått in ovanligt många anmälningar om lösa hundar på allmänn plats och genom att det blir så publikt med Unni så får meddelandet mer slagkraft hos allmänheten och det kan säkert ha en bra slagkraftighet och uppmärksamma andra hundägare på hur lagen faktiskt ser ut? Bra!
    Sen att Unni verkar haft ögonen på sig förr, om just sina lösa hundar och sedan så vägrar hon samarbeta när polisen skulle bötfälla henne för detta på plats? Herregud. Ta ditt straff och rätta dig in i ledet för oss andra ansvarstagande hundägarna. Du ger oss alla dåligt rykte!

     Och ett tillägg. Fan vad synd Cissi att du tog den här kampen och på det här sättet. Du hade aå klara och välpålästa tankar om vettiga ämnen här på senaste men nu blir det svårt att riktigt lita på att du har ett öga för det här med vad som faktiskt är rätt och vad som vara känns som en rättighet.
     Tack för mig.

      Inne hos Haveristerna finns det bilder på vad cw skrev själv om lösa hundar får några år sedan.
      Då var det minsann andra bullar och lösa hundar borde skjutas. Helst ägaren åxå.
      Mycket rolig läsning med vetskap om det hon nu skriver.
      Man kan inte annat än älska Haveristerna.

  Hunddiskussioner är så tråkiga. Alltid samma saker som dras upp.

   Fast den här tyckte jag ändå var uppfriskande på något sätt. Skönt att se att Länsstyrelsen faktiskt agerar då och då, att det inte bara är en hittepå-myndighet.

    Hängde dom inte ut Länsstyrelsens man med namn? CW och Monas Universum?

     Intressant frågeställning! Är länsstyrelsen kvinna, man eller icke binär? Och vem är den uthängde mannen? Också lite nyfiken på vad som händer om man vill skilja sig från en myndighet.

  Just därför borde du ha gjort lite research innan du publicerade inlägget (framför allt när Cissi är inblandad).

  Det jag inte förstår är varför Cissi Wallin insertar sig i situationen å det grövsta. Jag vet att hon och UD är polare men det är väl ingen anledning att dra ut i öppen strid? Jag misstänker nästan att Cissi mår bra av drama, av att känna sig förtryckt och förföljd (även by proxy som här) och inte minst, att visa vilken makt hon har när hon bussar sin rabiata svans på enskilda personer som LS-handläggaren i det här fallet.

   hello martyr complex

   Och Mona som backar det hela pga. Cissi även hon verkar ha 0 koll. Hon (Mona) viftar bort all kritik och tjatar bara om att det finns saker som folk inte vet men hoppas att de ska komma fram. Yeah, sure.

    Mona 🥱 spelar ingen roll vad folk ”inte vet”. Det handlar om att U ska koppla sina jäkla hundar. Inga andra variabler är aktuella här. Hon har upprepade gånger setts inga ha dem kopplade, hon erkänner det själv, tillbud har skett. Spelar ingen roll om hon har diskbråck, ptsd eller psykisk sjukdom. Oavsett vad: hundarna ska kopplas. Punkt.
    Eller det kanske är någon som hotar henne och säger att hen ska döda henne om hon kopplar hundarna? Då förstås … punkt på riktigt.

   ALLTING HANDLAR OM CISSI WALLIN.

  Jag tänker mest på den stackars hunden. Ska hunden behöva avlivas pga av att Unni inte följer lagen och går med hunden kopplad i stan?
  Kan den inte omplaceras?

  Till alla ni hundägare som har hundarna lösa i stan. Tänk om! Det är olagligt och väldigt obehagligt för alla andra eftersom det kan sluta illa om hunden skrämmer eller vållar andra skada.
  Åk till skogen i utkanten av stan istället istället och låt hunden var lös om ni har pli på
  den, samtidigt som ni då tränar inkallning.

   Håller med. Helt sjukt hur vissa hundägare tror att deras ”pälskling” alllllllllldrig skulle skada någon. Jo, det är ett djur!!!! Plötsligt biter den en 3-åring och din lilla älskling blir avlivad. Stackars djur som avlas fram för att fylla funktionen som ”familjemedlemmar” för att vissa idioter inte kan bete sig som fungerande människor. Ta hand om ditt djur och gå i terapi om du inte fattar att det är en best som ibland kan bli skrämd och attackera.

    Sant många kommenterar och jämför hundar med människor men man får inte glömma bort att en hund är ett djur som kan skada någon.

    Bara en sådan sak att hunden får för sig att jaga något och springer iväg rakt ut i trafiken kan resultera i en hemsk olycka. Som hundägare har man ett stort ansvar. Jag förstår inte hur CW kan försvara Unni och ge sig på en stackars handläggare som bara gör sitt jobb. Hon är obehaglig i hur hon använder sina följare i syfte att misstänkliggöra de hon ogillar och väldigt partisk i detta fallet. Det verkar inte råda någon tvekan om att Unni har brustit i sitt ägaransvar. Det har hon själv erkänt. Varför skulle hon få tillåtelse att ha sina hundar lösa?

     Det ska hon såklart inte men vad jag funderar över är om det inte finns nån bättre åtgärd än att omhänderta hunden i det här fallet. Det borde ju gå att besluta om koppeltvång vid vite t ex.

      Hon har redan koppelföreläggande som hon inte följer…

       Men vid vite? Alltså man borde ju kunna testa men nån sanktion innan man gör det absolut grövsta?

        Beror på, ibland kan det bli så att om koppelföreläggandet inte följs kan hunden omhändertas, speciellt som i detta fall när hunden skadade en annan hund pga att ägaren inte följde koppelföreläggandet.

    Hundar är inga ”bestar”, haha

   Tvärr svårt att omplacera en carne corso. Krävs mycket av ny ägare. De riskerar att leva hela sitt liv på hundstall och det är inte heller bra.

    Det här är ju dessutom en hund som bitit av sin tidigare ägare ett finger eller två och då blir det ju svårt för ett hundstall att gå i god för den.

     Plus att man antagligen skulle bli förföljd av Unni och Cissi och deras fans om man skulle ta på sig ansvaret för hunden.

     Sjukt! Då förstår jag att den stackars hunden riskerar avlivning.

     Hur kan man ens komma på tanken att skaffa två hundar av den vakthundsrasen när man bor i Sthlms innerstad? Antar hon bor i lght.
     Så extremt opassande. Vad tänkte uppfödaren på? De har ju ett stort ansvar i vilka de säljer sina valpar till.

     Vilket tur att det inte slutat värre än att hon själv blivit svårt biten i fingret, men otroligt ledsamt att en hund ska få sätta livet till.

      Fast det där verkar inte vara sant. Om jag fattat det rätt har hunden som bet redan blivit omplacerad eller orsaken är iaf inte att hunden bedömts som aggressiv så den incidenten ska inte spela roll. Utan det påstås att anledningen är ett rastypiska höftfel. Och om det är sant är det ju hemskt.

       Rastypiska höftfel? det dummaste jag hört, det heter bara höft fel, finns hos många raser, och om dem har grova avvikelsers i höfterna orsakar det kronisk smärta, vilket gör att varje steg hunden tar gör ont. Då är det bästa att låta hunden somna in.
       Så bara för att hunden har höft fel säger det inget om det bästa är att låta hunden leva eller avliva den, utan det beror på hur ont hunden har av sina höftfel.

   Hunden har ont när den går, troligen pga dåliga höfter. Det går inte att bota.
   Det finns inget beslut om avlivning ännu, det kommer troligen tas efter diskussion emellan länsstyrelsen och veterinär.

  Hundmänniskor är läskiga…

   Särskilt såna som måste ha en cc som de inhyser i en lägenhet när de är avlade för att bo och vakta utomhus.

   Folk med barn som ogillar hundar är läskiga

  Jag är hundrädd och dessutom väldigt allergisk. Självklart tycker jag att hundar ska få finnas, men jag tar oftast en liten ”omväg” ut på gräset/ner i diket om jag möter en hund. Både för att jag är lite rädd, men också för att det blir så himla bökigt om jag får hundhår på kläderna.
  Minst en gång i veckan är det någon med flexikoppel som låter sin hund gå fram och hälsa ändå, eller någon som blir sur och snäser ”han är inte farlig!”. Det tycker jag är lite onödigt.
  De allra flesta är förstås trevliga och förstående.

   Håller med. Så sa även hundägaren vars hund som bet mig i ansiktet när jag var barn liksom..

   Gick i vårsolen idag på Linnégatan, plötsligt öppnas en port och en hund flyger ut i flexikoppel så att jag nästan snubblar på den. Gubben kommer ut efter en liten stund talandes i telefon utan en tanke på var hunden är eller vad den gör. Helt otroligt. Hade jag inte varit på så bra humör hade jag sagt till.

  Jag är hundrädd, och knappast ensam om det. Min puls går upp när jag ser lösa hundar springa omkring nära. Hade jag sett en så stor hund hade jag blivit svinrädd. Snälla respektera andra människor som är ute och går. Det är svårt för en som inte känner hunden att veta om den är snäll eller inte.

   Jag är inte hundrädd av mig alls. Men främmande hundar litar jag inte på en sekund innan jag faktiskt fått se hur de reagerar socialt. Det är jäkligt svårt att veta om en framskuttande hund vill hälsa glatt eller kommer ändra sig halvvägs upp i mitt ansikte.
   Så ja även min puls går upp när jag ser lösa hundar.

   Då hoppas jag dock att du även har eller kommer ta tag i det om du har så stor fobi för det?

    Det gör hon säkert och om alla bara kunde koppla sina hundar så hade vi nog inte haft så många hundrädda framöver.

     Koppelkrav ska alltid följas. Kan man dock inte ens hantera en lös hund som går bredvid sin ägare så behöver man ta tag i och jobba med sin rädsla.

      Vem mer än ts tar skada av att hon inte söker hjälp för sin rädsla?

      Vem mer än hundägaren skadar det att hunden inte är kopplad?

       Vet inte vad du försöker säga? Uppenbarligen är det TS bland flera andra som lever i skräck pga sina fobier, då behöver man ta tag i dom. Hundar får vara lösa så länge de är i närheten av sina ägare så länge koppeltvång inte råder. Det är verkligheten och verkligheten anpassar sig inte efter människors olika fobier.

       Man har sin hund lös för hundens skull, inte för sin egen.

      Du har fel där!

  Om det är någon som undrar eller har svårt att förstå varför Unni beter sig på det här sättet och inte bara kopplar sina hundar så har det troligen koppling till att hon är Anarkist och inte tror på lagar och regler. Hon tror att hela det här är en konspiration skapad av etablissemanget och privatpersoner som tjänar det.

   Eller så är hon bara otroligt korkad.

    Nej, hon är känd som anarkist så det ligger mycket i det.

   Jamen det där spekulerar jag också i. Hon är väl uppväxt på 60 talet med anarki & fri sex & punk & progg osv. Alltså för henne är det nog obegripligt man ringer myndigheter om man ser nån med en okopplad hund. Och på ett sätt, även om jag verkligen tycker man ska koppla sina CC i innerstan, så kan jag sympatisera med att det är jäkligt gnidet göra det till en sak för myndigheterna. Det här hade väl gått att lösa på ett bättre sätt?

    Varför skaffar hon inte ett torp på landet med lite tomtmark där hon kan leva lagfritt då?
    Varför ska hon vara över lagen som någon vandrande frizon bland resten av samhället som vill både följa och lita på att lagar och regler finns där även för att skydda oss. Hon är ju bara en samhällets dåliga lagspelare. Då får hon gå av plan. Syssla med ensamsport utan motståndarlag ett tag…

     Jo men teorin här är ju att hon är uppväxt när samhället var annorlunda och betydligt friare. Hon tänker nog inte som dagens generation gör alltså hennes referensramar är nog ganska annorlunda.

      Då är det dags att uppdatera sig hur samhället ser ut idag.

       Sant. Men jag kan samtidigt inte låta bli att tycka att det vore trist om alla excentriker försvinner. Alltså det blir ju ett urtråkigt samhälle om man ringer polisen vid minsta överträdelse av nån administrativ regel.

        Fast min kommentar var inte meningen att på något vis försvara unnis beteende får jag tillägga. Jag ville bara ge ett svar på en eventuell förklaring till varför hon fortsätter att skita i att koppla hundarna när vi alla troligen hade gjort det direkt när vi fått en tillsägelse från myndighet.

        Om man inte är bekväm med att blanda in myndigheterna så bör man leva på ett sätt som inte stöter sig med en massa medmänniskor. Hon fick otaliga tillsägelser av sin omgivning innan myndigheterna kopplades in.

         Ja, det är möjligt- nu har jag inte följt Unnis hundärende längre än igår. Men kan inte låta bli tycka synd om både henne & hunden- hon har nog inte alls förstått konsekvenserna av det här.

      Hon har betett sig så här hela sitt liv. Det har ingenting att göra med när hon växte upp.
      Herre Gud, hur många är inte uppväxta samma år som hon?

    ”Det här hade väl gått att lösa på ett bättre sätt?”

    Nej, för Unni vägrar ha sina hundar kopplade trots tillsägelser. Folk har ju skrivit hur detta har pågått i flera år och Unni kör på sitt race som vanligt. Hundarna ska tydligen ha bitit andra hundar också. Så inte undra på att LS ingrep till slut.

    Det är ju bla poliser som sett henne, sen har det skett tillbud där hon vägrat acceptera ansvar. Ska man inte få ringa myndigheterna om man har att göra med en person som inte är samarbetsvillig? Vilket hon uppenbarligen inte skulle vara eftersom hon mopsat så länge, tom mot myndigheter.

    Hur ska det lösas på annat sätt om hon uppenbarligen inte lyssnar och tar till sig?

    Så du menar att alla som är uppväxta på 60talet har problem med myndigheterna och tycker det är obegripligt med regler?

     Ja det var EXAKT så jag menade, tack för en bra summering!

    Det har försökts lösas på bättre sätt.
    Massor med människor har bett henne koppla hundarna, då blir hon arg och skriker på dem.
    Polisen har informerat att hundarna måste vara kopplade enligt lag, trots det har hon hundarna lösa.
    Länsstyrelsen har gett henne ett föreläggande om koppeltvång = hon MÅSTE alltid ha hundarna kopplade där hon riskerar att möta människor, trots det har hon hundarna lösa.

    Hundarna har attackerat och skadat minst 2 hundar, men Unni fortsätter vägra koppla hundarna. Då måste myndigheten agera innan hundarna dödar en annan hund eller skadar en människa.
    Att omhänderta hundarna var sista utvägen.

   Förlåt men hon verkar lite borta rent allmänt.

  Finns det någon som bryr sig om Unni

   Cissi verkar bry sig.

  Roligt också att Unni tror att hon är kändis bland gemene man, men att majoriteten bara ser henne som en crazy dog lady

  Är själv hundägare till schäfrar.
  Senaste åren har gjort t.om mig hundrädd inför andras hundar!

  Följ lagar och regler.
  Bara för att du uppskattar din vovve så betyder det inte att andra gör det.

   Ja exakt. Man behöver inte vara speciellt hundrädd för att få ökad puls när man ser lösa hundar. Det är inte alla som går hundkurser i början av sitt hundägarskap.

   Samma här. Två schäfrar och en rottismix. Har aldrig dom lösa bland folk, av respekt och förståelse för att alla inte känner som jag för djur. Jag litar på mina djur, dom är snälla och vana vid det mesta i miljö/sociala sammamhang men det är ändå nån enstaka procent hos dom som inte är domesticerad, och jag vill helst undvika att den kommer fram. Det är endast i hundhägn, när där är tomt, eller hemma på gården (inhägnad) dom går lösa. Nåt annat finns det inte behov av.

  Sicket jävla trams. Koppla hundarna och följ lagen el ta konsekvenserna . Finns liksom inget att diskutera el att uppröras över. Att skapa offentligt drama el sticka offerkofta i det här läget när det bara finns ett enda alternativ som är rätt och riktigt är bara löjligt.

  Särskilt stora okopplade hundar som inte lyssnar på sin hundägare är läskigt för oss med små hundar. Fick en Grand Danois som kom framrusande mot oss. Jag hade ju inte ens kunnat lyfta upp min hund I famnen för att skydda honom för den andra hunden nådde ju upp dit. Fick slänga min hund bakom mina ben och försöka få den andra hunden att stanna genom att skrika högt. Skitläskigt.
  Så blev jag utskälld av den andra hundägaren 😡

  Hundar lyssnar inte alltid på en. Det är därför man måste hålla hundar med vaktinstinkt kopplade. Om det där beteendet slår till vid fel tidpunkt kan det sluta så illa.

   Obs min hund hade var fullt upptagen med att kissa på sitt träd och var inte aggressiv mot danoisen

  När jag växte upp hade vi en hund som blev biten som valp, och efter det blev oerhörd rädd för andra hundar. Han var en sån som tyckte att attack var bästa försvar och måste ha utstrålat något som gjorde att han alltid hamnade i bråk med hundar vi mötte.

  Höll självklart alltid honom i koppel, men det spelade ingen roll för det kom alltid någon idiot med en okopplad hund som ”är jättesnäll och aldrig skulle göra något”. Blev ofta slagsmål oavsett hur snäll hunden påstods vara och ägarna blev alltid lika konfunderade över hur deras lilla ängel kunde göra någon illa.

  Hundar är djur och har en kommunikation som inte alltid vi människor kan läsa av, och oavsett hur snälla och fina Unnis hundar påstås vara så kan det alltid hända saker. Ifall man inte förstår det så ska man inte ha hund.

  Det här är alltså ingenting att diskutera. Djur har man enligt vissa regler. Det bör alla djurägare veta om.
  Hon har inte kopplat sina hundar, det förnekar hon inte ens (mentalt koppel gills inte). Hon har fått möjligheter att skärpa sig men inte tagit dem pga någon anledning (anarkist whatever) och nu får en fin hund betala priset med minst en massa otrygghet och i värsta fall avlivning. Sorgligt kommer det att kännas såklart och det är trist när folk är ledsna men hon får skylla sig själv.

  Men vad är det här för ickefråga? Hon följer helt uppenbart inte lagstiftningen och då får det konsekvenser. Det finns ingen story här över huvud taget. Hon är dessutom allt annat än en offentlig eller känd människa, hon har skrivit lite texter hit och dit och dödshotat folk på twitter. 2500 följare på Instagram hahaha så det enda hon har gemensamt men influencers ser ut att vara plastikkirurgin och absurda mängder fillers. Släpp den här dåren och hoppas att hon verkligen fråntas alla djur

   Grejen är ju den att Cissi Wallin med sina 100 000 följare tagit upp kampen med Unni och använder sina följare till att kontakta berörda handläggare och chefer.

    Om det är någon som borde kopplas, så är det Cissi Wallin.

    Cissi Wallin försöker dra nytta av denna trista historia och få fler följare till sitt instagramkonto. Hon har tappat sju tusen följare de senaste månaderna. Hon hoppas kanske vinna tillbaka några?

    Jag tycker verkligen det finns en story när precis som Camilla säger en person med 100 000 följare hänger ut en privatperson som råkar vara tjänsteman och anklagar denne för korruption. Hon beter sig exakt som Joakim lamotte och hela den falangen.
    Du kan själv gå in och läsa hur extremt stort stöd dessa två personer fick till en början och hur de bombade länsstyrelsen och hundstallet med massa skitsnack.

    Här kanske finns/tillkommer lite mer info.
    https://www.instagram.com/p/CLvqP5-HiMp/?igshid=15u5n8esegu6g

     Ingenting som har relevans. Så man ska lägga ner allt polisarbete till den dagen man kan göra allt?

     Ingen info alls i det där. Står inget om att Unni inte kan hantera hundarna, att det varit flera incidenter etc.
     Jag först inte varför Unni fortsätter ljuga. Vi är ju många som sett henne med de lösa hundarna och vet hur det är.
     Men ändå påstår hon något stramt och det värsta: lurar i andra människor att ta hennes kamp.

     Missar snarare massa info.
     Står inte att i ena attacken var båda hundarna inblandade.
     Står inte att ägaren har föreläggande om koppeltvång men har ändå hundarna lösa.
     Står inte att ägaren vägrar koppla hundarna.

  Varför har den ena av hennes hundar kapade öron? Är det lagligt i sverige att göra det? Eller är den importerad?
  Kan inget om hundar så skjut mig inte!

   Den är importerad.

   Det är olagligt att kupera öron och svans i Sverige, men det är lagligt att importera kuperade hundar och det är lagligt i flera länder i Europa. Det är en gammal rasstandard att kupera vissa raser men det finns ingen anledning att göra det, det är helt enkelt en estetisk grej. Bra att det är olagligt, synd att det är lagligt på andra håll!

  Skulle hon bli trakasserad av polis och myndigheter för att hon är (halv)kändis? Knappast. Däremot försöker hon ju utnyttja sitt kändisskap och sina kontakter för att sätta sig över lagar och förordningar.

  Jag som hundägare och hundälskare blir irriterad över hur andra hundägare beter sig. Cane corso är underbara hundar och har en som är bästa kompis med min hund men de är stora och de kräver konsekvent uppfostran om man inte vill att hunden ska rasta en istället för tvärtom. Ha hunden okopplad i stan om den kan gå fot och vara uppfostrad men koppla den om den skadar andra hundar och gör utfall och det gäller alla raser – ska det vara så svårt.

   Alltid kopplad hund även i stan!

    Koppla barnen.

     Åhhh naoowww, en barnhatare….

     Hehe exakt. Så provocerad av alla barn som ska fram till hundarna. Och föräldrar som bara står och tittar på, dem kanske inte borde ha barn.

   Känner också att om du bor mitt i smeten med myller av folk ska du alltid ha din hund kopplad- oavsett hur lydig du tror din hund är. För djurets och andras säkerhet! Passar inte det kan du flytta ut på landet

    Jo absolut men nu menade jag inte mängder med folk direkt. Skulle aldrig ha min hund lös i stora folksamlingar.

     Nej fattar det men sannolikheten att det kommer dyka upp en människa/barn/annat djur i en tätbefolkad storstad är ju ganska stor? För att inte tala om all trafik. Tycker man signalerar respekt mot andra när man har sin hund kopplad där det ofta vistas mkt människor🙃 vill man ha friheten att hunden ska få vara koppellös gör man nog bäst yay åka ut i skog/på landet

  Så det är förtal att vittnen påstår att Unni inte har sina hundar kopplade? Men det är inte förtal att anklaga någon för våldtäkt och sexuella trakasserier? Eller hur menar dem?

  Har aldrig gillat CC. Italiensk vakthund som dreglar till förbannelse. Har av olika anledningar tvingats vara nära flera individer av denna ras och de var inte speciellt vänliga i sina ”lekar”.

   Kan vara så enkelt att hundarna visade att dom inte tyckte om dig. Om du upplever samma sak med flera olika hundar är det uppenbart att du signalerar något.

    Spelar ingen roll. Hundägare ska se till att hunden kan hantera vad andra människor ”signalerar”.

     Nja, jag kan ju inte tvinga min folk att gilla människor som inte kan bete sig runt hundar. Däremot kan ju du säga det om inte jag ser så jag håller mina hundar ifrån dig.

   CC kanske aldrig har gillat dig

  Tycker man kan granska fler influencers och deras hundar. Ribeckas hund går alltid lös, mitt i stan och bland trafikerade gator. Samma med Kammis ena hund. Visst är det en minihund, men om den blir skrämd och sticker ut i trafiken eller framför en cykel kan det bli allvarliga konsekvenser. Håll hundar kopplade på allmän plats, oavsett hur stor den är. Svårare än så behöver det inte vara?

  Unni verkade glad i sista inlägget jag såg av henne idag på Instagram.
  Hon hade lagt upp en flummig film på en kvinna som leker med hennes hundar.

  Har hon fått tillbaka Hipster?

   Nej hon säger själv hon inte fått tillbaks hipsters är en gammal video man ser det är mycket varmare ingen går i shorts nu

  Kontakta Rosanna Charles som har haft sina egna incidenter med de där hundarna och bla har filmbevis. Skönt att den äntligen tas ifrån henne hon är en hemskt osympatisk människa som aldrig borde få äga ett djur.

  JAG HAR BARA RÄTTIGHETER INGA SKYLDIGHETER
  osar det.

  ”Kolingavarning” på det.

   Visst, men det är ju ledsamt detta inte skötts på lägre nivå…har inte din yrkeskår annat att göra?

    Polisen har våldsmonopol .
    I vissa fall assisterar vi vid olika förrättningar. T ex vräkning, omhändertagande av barn och då även djur. För att skydda de som utför ärendet.
    Det är en stor och viktig del av arbetet.
    Vet inte vad du anser viktigare?
    Bevaka Malmlö- Helsingborg supportrar?
    Eller stoppa 11000 idioter vid gränsen (hittills) som inte fattat att gränsen tills Sverige är stängd från Danmark ?

     Åh nej, är du en sån rekryt som kom till efter att man sänkte kraven på polisutbildningen? Antingen det eller generationen som gick i graven 1990.

     Nyutexaminerats med hybris?

  Tycker så fruktansvärt synd om hennes hundar, en av dom riskerar att avlivas för att hon är en inkompetent hundägare. Men jag tycker det är fantastiskt bra att länsstyrelsen gör sitt jobb, för kan man inte ta hand om sitt djur så ska man inte ha djur heller.
  Fan borde va körkort på djur och ungar me för den delen.

  När man nu diskuterar hundar. Nu töar det och alla skitkorvar som oansvariga
  hundägare inte plockat upp kommer fram på gångbanorna.
  Ska det vara så jävla svårt att plocka upp skiten.

   Det räcker att en hundägare i kvarteret inte plockar upp bajset för att det ska märkas. Majoriteten plockar upp både sin hunds och ev omkringliggande hundbajs

  Nu förstår jag vad som hände i Tantolunden när Unnis ena hund Znuten kom rusande och typ stångade min ena hund i sidan. Tyckte det var ett så märkligt beteende och tack och lov stod min stabila hund helt still utan att svara upp. Samtidigt stod Unni och filmade mig med mobilen och förolämpade mig med en massa dynga. Själv kunde jag inte annat än skratta åt alltihop. Sorglig kvinna som inte ska ha hundar🥴 Tror inte på ett ord vad hon säger.

  Vill bara tipsa om att stötta hundstallet eller annat liknande ställe. Alla hundar som behöver flyttas från dåliga hem behöver ju nånstans att bo, och då är det en första anhalt

   Fast nu blir jag fundersam över hundstallet. Om det är sant de inte vill försöka omplacera hunden för ett höftfel den inte lider av känns det inte bra.

   Fast när hunden omhändertas och länsstyrelsen placerar hunden i hundstallet i väntan på beslut får hundstallet betalt för att ta hand om hunden, och det är inga dåliga summor, om jag minns rätt får hundstallet 300 kr/dag, och det enda dem ska göra är att ge hunden mat och rasta den. Så på 1 vecka får dem in 2 100 kr för väldigt lite jobb.

    2100 per vecka för att ge en hund mat och rastning är ju högst skäligt. Trodde faktiskt det skulle vara ännu dyrare.

  Vissa verkar tro att allergi bara är att nysa/vara besvärad vilket det absolut kan vara men också mycket värre!😕 en hundallergi kan vara lika allvarlig som en allvarlig Jordnötsallergi! Min bästa vän med allvarlig allergi delvis mot hund gick omkring med en väska med adrenalinsprutor för att överleva en allergichock , men även om du inte alls är allergisk ska du inte behöva främlingars hundar i ditt ansikte.

   Men om allergin är så allvarlig så brukar man väl förebygga med sprutor? En jag känner är extremt allergisk. Hon tar sprutor varje morgon för att alls klara dagen. När hon väl har tagit dem så är det ingen större fara att t.ex. åka buss med hund i, möta en hund som står kopplad vid ingången i affären, umgås med någon som har hund hemma, eller liknande. Jag är öppen för att jag har fel, jag vet bara vad hon berättade för mig.

  Självklart är det lättare att göra en polisanmälan mot Unni som man känner igen och kan identifiera än killen i 35 års ålder med mörkt hår, blå jacka men sin lösa svarta pudel liksom, den sista anmälan lär bli nerlagd så långt före den som det finns en identifierad person om återkommer gång på gång på gång.

   Håller med dig med jag kan inte beundra en motvallskärring när konsekvensen är flera ordentligt skadade hundar

    Hjälp, hur får du det till att jag beundrar henne??
    Det är nog det sista jag gör… kärringen ska inte ha några hunder. PUNKT!!

   Beror på, i visa områden är samma ägare och hund problem, vilket gör att när man lämnar beskrivningen vet polisen vem man menar.

  Är så svårt att lyckas få sina hundar omhändertagna så Unni måste verkligen ha misskött sig

  Förstår inte. Om man börjar texten med ”Kan du Unni Drugge” så känns det ju väldigt riktat till henne och det finns ju ingen anledning att skriva så om man inte vet att hon kommer att läsa det. Känns ju som personen hade koll på att hon var med i gruppen. Eller förstår jag texten fel? Det är inte så att jag tror att det finns någon hemlig sammansvärjning mot henne, utan mer att jag tycker att texten inte stämmer.

  Håller med dig med jag kan inte beundra en motvallskärring när konsekvensen är flera ordentligt skadade hundar

  Jag har hittat Unnis ”osynliga koppel”, det är inte lydnad.
  Den 2 september 2018 skriver hon
  ”Kan alla bara sluta skrika ihjäl mig med hysteriska befallningar att KOPPLA HUNDEN!
  Snälla chilla – jag har ju fjärrkontroll”

  Fjärrkontrollen hon har går till ett halsband som spreyar citrondoft spray när man trycker på knappen. Lite citrondoft spray hjälper inte för att stoppa en hund som attackerar en annan hund, eller som av annan anledning gör något ägaren inte vill.
  Dessa halsband ska användas vid träning för tex hundar som skäller inomhus, eller liknande problem, inte istället för koppel.

  Det är denna Unni har
  https://www.zoo.se/spray-commander-innotek-fjarrstyrdhalsband.html?utm_source=pricerunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricerunner

   HA!! Som om det där skulle hjälpa om hunden attackerar någon.
   Första eller andra gången kanske hunden tycker det är ”obehagligt” men sen, nej!

   Aha, då fattar jag vad man ser för konstig grej på halsbandet i videon som länkas till här. Tack, Katten.
   Är evigt tacksam att jag inte måste gå med min hund på Söder och riskera att möta hennes två lösa hanar. Hemsk historia alltihop, tragiskt.
   Jag undrar fortfarande på vilket sätt hon är en kändis. En bloggerska? Är det hon som har en tatuerad hand som håller ett gult rep i videon? Ser nergånget ut.

    Du kan ju googla henne. Eller kolla vad det står om henne i Nationalencyklopedin.

  Har jobbat mycket med hundar och har därigenom stött på en hel del hundmänniskor och tyvärr är det inte speciellt ovanligt att folk beter sig ungefär som Unni. De har inte gjort något fel, deras hund har inte gjort något fel, alla andra gör bara fel hela tiden. Kikade på hennes Instagram och på 80% av hennes bilder av hundarna är de okopplade, hon har också lagt upp en hel del inlägg där hon är förbannad på folk som sagt åt henne att koppla hundarna.

  Har länge ställt mig frågande till hur det anses vara en rättighet att få ha hund när man uppenbart varken klarar av att hantera hunden eller att ta till sig vad lagen säger.
  När man utgör för andra, andra hundar, sin egen hund och till och med sig själv (dvs få fingret avbitet) så bör man inte ha hund.

  Har just nu två hundar och skulle aldrig tänka tanken att låta dem gå okopplade på stan, trots att jag litar på att de lyssnar. Är så otroligt rädd för att de ska bli påkörda eller skadas på grund av att jag inte haft koll.

  På tal om tidigare diskussion bland kommentarerna: blir också less när folk kommer fram och ska klappa utan att fråga, som om att alla hundar är allmän egendom.
  Mina är adopterade och har således vissa trauman från tidigare liv. Min ena hund litar inte på män han inte känner väldigt väl och kan därför morra eller skälla mot dem, någonting som kan uppfattas som läskigt trots att han är liten, men jag skulle aldrig ta några risker med honom, dvs jag introducerar nya män stegvis och blir därför väldigt upprörd när folk klampar fram och ska gulla med honom.
  Min andra hund älskar människor, hon hade utan tvekan hoppat upp i knät på vem som helst. Dock är hon väldigt rädd för höga ljud och kan bli väldigt orolig när det händer mycket runt om henne.
  Har många gånger varit med om att barn SPRUNGIT rakt mot mina hundar för att klappa och gosa, med föräldrarna ståendes i bakgrunden, mina hundar blir livrädda trots att de som vill klappa självklart inte vill någonting illa. Men det faktum att hundar blir rädda utgör en risk för ”angriparen” och det är därför extremt korkat att låta sina barn springa fram till främmande hundar. Trots att hundarna är genomsnälla och aldrig huggit tidigare så finns risken om de känner att de måste försvara sig.
  Okej, slut på rant.

  Nej, en sak till, att Unnis hund eventuellt ska avlivas har troligen med att hunden har ont att göra. Jag kan inte uttala mig med 100% säkerhet här, men en hund som är ouppfostrad kan omplaceras och lära sig att ändra sina beteenden, men med tanke på att denna hund attackerat andra hundar så blir jag osäker. Såg att någon skrivit bland kommentarerna att hundar mår dåligt av att leva på hundstall och liknande och detta är inte helt sant, det finns säkerligen sämre hundstall där hundarna inte får den kärlek och omsorg de behöver och det ska självklart inte vara så, det finns ju tyvärr mer eller mindre bra variationer av allt. Har vid några tillfällen varit med om att hundar som omplacerats inte klarat av att det blir förändring iom nya familjernas rutiner och vardagsliv, utan har trivts bättre med det liv den har på hundstallet (obs inte organisationen ”hundstallet” utan hundstall generellt).
  Obs! Jag tycker självklart att alla hundar förtjänar en kärleksfull familj, men jag kände även att jag vill lägga till detta då det i vissa fall inte fungerar.

  Okej nu är jag klar. Förlåt för lång kommentar

  Jag blir inte rädd när jag ser hundar gå lösa så länge ägaren ser ut att ha full kontroll. Där jag bor finns en man med en schäfer, och den är så himla harmonisk att man verkligen kan snacka osynligt koppel. Jag blir inte rädd när jag ser den schäfern, tvärtom blir jag rätt så glad.

  Jag tycker också att det är ganska fint om hundar kan få vara lösa ibland. Jag skulle inte heller vilja leva hela mitt liv i koppel. Det finns hundparker, men jag tror ändå att det ger hundar så himla mycket glädje att få gå lite mer fria, t.ex. i skogen Då anser jag att det är värt risken att hunden möter en hundrädd person. Och t.o.m. värt risken att hunden kommer lite för nära vilt, så länge den till 95+ procent låter det djuret vara. (Jag går ju också i skogen och riskerar att störa vilt.)

  Med allt det sagt så förstår jag inte varför det är så viktigt att ha hunden okopplad när går omkring bor i stan. Där kan den ändå inte springa fritt på samma sätt som i en skog. Om ägaren dessutom ger intrycket av att inte hålla koll på hunden, och hundarna ger intrycket av att inte vara följsamma och lugna i alla lägen, då kan t.o.m. jag bli rädd. Unni framstår INTE som en stabil hundägare.

  Jag arbetar på förskolan som ligger i huset där dessa hundar bor och träffar dagligen på dessa med ägare. Dom är I princip aldrig kopplade! Går alltid runt på gården trots att vi är ute. Flera av våra minsta av blivit omkullpuffade av dessa hundar och flera äldre boende i huset är rädda. Vi har varit i twist med henne tidigare om detta..

   Helt oacceptabelt! Anmäl det till Länsstyrelsen, det kan ju vara en kompletterande info till dem nu när hennes hundhållning är ett ärende där.
   Konstigt att ni inte redan gjort det förresten – eller åtminstone anmält detta till hyresvärden.

    Både vi och flera i huset har anmält detta.

    Det har vi. Vet att det är flera i föreningen som anmält också och att ”vissa åtgärder vidtagits”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *