Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

850 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilka har sett Tunna Blå Linjen på SVT? Vad tyckte ni om den?

      Ja! Jättebra!

      Jag tycker den är väldigt bra hittills 🙂 brukar inte vara ett fan av svenska serier men tycker den här grym! Helt klart värd att kolla på för er som inte gjort det än!

      Väldigt bra och mycket verklighetstrogen!!

        Verklighetstroget att en turk spelar jude?

          *) Polsk jude

          Det kallas skådespel. Det är lite som när europeer spelar Jesus, amerikaner spelar tyska nazister och människor spelar hobbitar.

            ? Hobbitar!

            Och som när en vit spelar svart.

            PS: ”poliserna” är inga riktiga poliser, utan – ja, just det – skådespelare.

          @21:11
          Imponerande hur jävla oangelägen man kan va om sin egen intellektuella förmåga ändå…

      ÄLSKAR! Mange ???

      Tyvärr ingen höjdare. Vi i Sverige är inte särskilt bra på att filmatisera utanförskap.
      Tror mycket handlar om svensk ängslighet. Skulle någon gjort ”Gomorra” eller ”Un Prophet” skulle kulturvänstern bli vansinniga. Vi vill ju inte verka rasistiska. Sen har jag hört att det ställs krav på jämställdhet och representation för att man överhuvudtaget ska kunna få filmstöd nuförtiden. Sånt här gör att det blir en mall som man måste följa för att få sin ”konst” godkänd och publicerad överhuvudtaget och det är rätt wac då det inte direkt fostrar kreativitet.

        Tycker ändå att Tunna Blå Linjen visar det mer än andra filmer. Blev förvånad över att de ens lyfte problematiken med lösdrivande ungdomar etc.

        ”Tyvärr ingen höjdare” inleder du men kommer inte med ett enda exempel på varför du inte gillar serien. Istället svamlar du om kulturvänster, rasism och något ”du hört” som verkar bekräfta dina egna fördomar om SVT produktioner. Ett tips, ska du komma med kritik av något, bli liiiite bättre på att dölja din politiska hemvist *host*sd*host*

          LOL. Ännu en lallare som slänger upp rasistkortet. Om jag säger såhär. Serien är väldigt mellanmjölk precis som många svenskar. Kanske därför som du gillar den. Jag gillar när man porträtterar mörka draman från utanförskapsområden på det hänsynslösa sätt som är verkligheten. Som tex Gomorra från Italien, Top Boy från England. The Wire från USA.

            Men detta är MALMÖ. Det går liksom inte att jämföra med The Wire eller Gomorra. Snälla rara.

              Säg det till Karolin Haqim, de andra oskyldiga och ”skyldiga” som fallit offer för gängkriminaliteten i Malmö dom senaste åren. Bror Sverige ligger i toppen av Europa på dödsskjutningar bland unga män (15-29 år) och det är just storstäder som Malmös, Stockholms och Göteborgs utanförskapsområden som står för lejonparten.

              Statistik från WHO
              https://i0.wp.com/d3jo9v3q67jiro.cloudfront.net/wp-content/uploads/2018/11/09083447/skjutningar_europa.png

                Tja, hon var ju gift med en gängkriminell…

            Lallare kan du vara själv. Jag är inte svensk. Du är bara butthurt för att jag såg rakt igenom din lilla ”analys”.

        Finns det någonting som backar upp detta påstående om vad som krävs för att få filmstöd. Hör det då och då när man pratar om svensk film men det är alltid någon som hört det av någon som hört det. Ligger det faktisk sanning bakom det?

      Ja, gillar den mycket! Bra blandning av vanligt polisarbete typ snacka med lokala fyllot, jobbiga kollegor och byråkrati och det riktigt svåra som att komma med dödsbesked och bemöts aggressiv allmänhet.

      Pinsam. Hu.

        Vi gav serien 20 minuter. Nä. Ingen höjdare.

      Nää gillade den inte. För likt dessa polis/vägens hjältar program på tv. Kan inte med dem längre.

    Nån har förgiftat vattenhålet!

      Det är då man använder whiskey.

      Jag har en skallerorm i min stövel.

      ❤️

      En främling från utsidan, wow!!

        Var hälsad, jag är Buzz Lightyear, jag kommer i fred

    Vilka har tittat nya säsongen av gift vid första ögonkastet? Tankar?

      Jag! Lasse är sååå tradig! ? Och HERREGUD… Det andra paret, Anton ochvad hon heter. Deras middag va ju bara pinsam ???

        Jaaaa den där bröllopsmiddagen. Jag satt och cringeade!

          JAG MED! Det gjorde ont att se ? De skulle struntat i middagen typ. Och han Lasse. Uuuuusch alltså nej. ”Du säger alltid ja, du donerade blod ocv sen va redo att operera”. Jättefint men ähhhh det känns så… ähhhh haha

          Vad tycker du annars hittills? Känns ändå som eth bättre matchande än tidigare ?

          Matchade med en gammal deltagare i somras. Träffades o hånglade loss (han va sämst).. Kul ändå nu i efterhand ?

            Vilken deltagare??

              Magnus Nilsson ? Han va sååå mysig i serien. IRL har han skaffat megalångt ofräscht skägg som stank rök. Och han är svinlång. Och vi matchade inte i hånglet haha! Men kul ändå nu i efterhand ?

                Hur lång??

                  Typ 2m ? 1.99 eller 1.98 – jämfört med mina 1.62 så va det jävligt långt ?

        Haha jag är bekant med Sofia och kan säga att det inte alls var så där stelt som svt ville få det till…

      Jag! Älskar ju programmet men sitter med skämskudden framme mest hela tiden. Men paren känns faktiskt jämna i år jämfört med tidigare säsonger. Alla verkar tycka partnern ser bra ut och de har gemensamma intressen som förmodligen gör det enklare att ta förhållandet vidare. Ska bli spännande att se hur det går för alla men tror mest på skogsparet!

        Tror också mest på skogshuggaren och vadhonnuheter ?

          Hon verkar ju dock så hetsig och skrattig. Får panik bara av tanken av att ha en vardag med henne.

          Tycker dock alla matchningar känns bra i år!

            Va jag kände fy fan vilken härlig och go tjej!

              Tror att han är lite för WT för att passa henne. Kommer nog märkas mer när bröllopskostymen är av och de ska leva i vardagen.

            Håller med! Härligt med folk som skrattar mycket men med henne är det nästan som ett tvångsbeteende. Allt är inte jätteKUL, men hon var kanske nervös ?

      Ska se andra avsnittet till frukosten imorgon, älskar annars det programmet. Bara sett första och utifrån det så hejar jag på han som gav bort hoodien och den tjejen, minns inte namnen, det känns som att de skulle kunna bli bra ihop.?

        Va beredd med skämskudden ? Tyckte det va halvjobbigt att se på ?

          Ja råkade läsa det?? synd, de kändes bra i teorin..

            Haha sorry ??

      Men ja, alltså jag tror att han Lasse kommer vara på väldigt mycket. Alltså kyssas och vara för på.

      Han Anton och Sofia (?) kommer nog matcha men vara väldigt försiktiga. Känns som att båda är så försiktiga av sig att det kommer bli stelt och obekvämt att titta på ? Men detta är ju spontana fördomar efter 2 avsnitt haha..

      Skogshuggaren känns som en toffel. Han kommer göra aaaallt för tjejen. Susanna? Och hon kommer behövs nån som är mer självständig och tar för sig ? Men samtidigt så tror jag mest på dom. Ja hon verkar vara skitglad (jobbigt glad typ? Alltså i tv, att titta på).

      Ahh vad tror du TS? ?

      Ska se andra avsnittet imorgon. Älskar det här programmet. saknar gamla säsongerna! Hade gärna sett om dem. Varit så bra! Roligaste var förra säsongen när ett par fick åka på husbilssemester men bara en hade körkort ?

      Fick en känsla av att Ellinor är mer intresserad av Lasse än han är intresserad av henne. Anton och Sofia är båda för blyga, hur ska den relationen ta sig fram?? Susanna verkar vara en riktigt härlig tjej, hoppas skogshuggaren orkar med henne energi ?

        Tror att Anton och Sofia är blyga inför kamerorna, men kommer trivas bra i varandras sällskap!

    Fundering kring influencer

    Läste igenom kommentarerna häromdagen gällande margaux och började fundera på en sak.

    Kommer alla stora influencers från lite otrygga bakgrunder? Isabella Löwengrips föräldrar var ju skilda och enligt henne verkade uppväxten sådär. Flyttade hemifrån tidigt osv. Samma med kenza, margaux och Bianca ingrosso, alla de har/hade separerade föräldrar. Absolut kan man ha en bra barndom fastän att föräldrar är skilda men som skilsmässobarn vet jag att det inte alltid är lätt och man har många känslor i kroppen.

    Så till min fundering, är det som så att influencers egentligen kommer från lite otrygga bakgrunder och söker bekräftelsen online? För dem säljer ju ut sitt liv på ett eller annat sätt i jakten på likes/kommentarer/engagemang. Varför skulle man annars vilja dela med sig om allt i livet om man i grunden inte är lite otrygg och behöver bekräftelsen?? Finns det någon stor influencer som kommer från en trygg uppväxt? (Genuin fråga, kan inte så många influencers ??)

      Det är intressant, jag har haft samma spaning kring kändisar generellt, typ popstjärnor. Många har en sån enorm drivkraft att ”bevisa att de är något”, en drift som kanske inte hade funnits där om de hade haft en lugn och trygg uppväxt. Men det kan ju vara individernas personlighet också (en kombo kanske?).

      Linn Ahlborg har väl inte en sån bakgrund och syskonen Holmqvist verkar också haft en trygg uppväxt. Kommer inte på fler just nu.

      Om de räknas som stora förstås..

        Har för mig att Linn sagt att hon började med YouTube för att hon var ensam/hade inga vänner/mobbad typ, och behövde en hobby. Måste ju inte vara föräldrarna som utgör en slags otrygghet.

      Forni även fast hon skrev ett inlägg någon gång om att hon kom från ghettot?? ?

        Är hon inte från typ Saltsjö-boo? Orminge (om det är därifrån hon är) är väl iof inte Solsidan direkt men ghetto var kanske att ta i från tårna.

          Ja men det är det jag menar. Hon växte upp i typ Nacka i sin kärnfamilj och hade en rik uppväxt men för ett tag sedan skrev hon ett blogginlägg där hon försökte få det att låta som att hon var uppvuxen i ghettot för att hon hade varit på hemmafest i typ Hjulsta en gång i tonåren? Och att någon där haft ett vapen eller liknande. Hon döpte blogginlägget ”från kalashnikov till kindpussar” eller något liknande ??? Jag kan minnas fel dock

            Kalasjnikov ????

    Letade efter en ny podd att lyssna på och råkade klicka mig in på ”2 meter dumhet”, men vad i helskotta är det för vidriga människor Emilio Araya och Rosanna Charles som har den podden, skitjobbiga att lyssna på och så otroligt nedlåtande mot allt och alla som ”inte är något” vilket jag tolkar som någon sorts C-kändisar eller likande.

    Jäklar tur att det går att stänga av men jag blev faktiskt förvånad hur många blåsta och oförskämda uttalanden någon kunde klämma ur sig på den kvarten jag ändå gav podden. Den där Rosanna var nog värst av dem, har fattat att hon är programledare för något men inte mer än så, och vad det än var för program som kommer jag aldrig kolla på det med en så vidrig människa som leder det, BLÄ!!!!

    Sen blir jag lite nyfiken om ni som säkert har bättre koll på dessa, stämmer mitt första intryck eller har jag helt fel och det är världens härligaste människor?

      Ja det stammer

    Är intresserad av en kollega. Hur visar jag det på ett diskret sätt?

      För det första- är ni båda singlar?

        Svar ja. För det andra?

      Och är någon av er i chefsposition? Om ja, lägg ner.

        Svar nej.

        Är upp till var och en tycker jag. Vuxna människor kan ta ansvar för sitt eget liv.

          Haha kan en verkligen det? Denna pandemin visar ju på att vuxna inte kan ta ansvar!

      Vet inte hur ni har det på ert jobb men om ni har gemensamma fika- och matraster så sätt dig hos personen och umgås. Så lär ni känna varandra bättre och märker om ni vill bygga vidare. Föreslå en aktivitet efter jobbet eller så om ni har kemi.

      Ät lunch ihop eller ta en promenad efter jobbet..!

      Om ni bestämmer något se till att båda är med på noterna och inte tror att det har o göra med jobb. Läst om killar som bjuder ut tjejer vilka tror de vill snacka om något projekt, och det sedan visar det sig att det är en ”romantisk middag” de tackat ja till.

      Se till att åka på tjänsteresa ihop. Så gjorde jag. Sen går man ut och dricker vin ihopa på kvällen och så är saken biff.

        Skäggbiff.

          Nej!

    Och Fayme är återigen ute på IG story och letar efter folk med sjukdomar så hon kan ställa frågor. Har människan aldrig hörttalas om Google?

      Är SÅ trött på hennes gnäll. Det gnäll konstant om allting. Aldrig har en människa mått så dåligt som henne. ???

        Inte så konstigt att hon mår dåligt.
        Det ända hon spyr ur sig är hat, förakt och skitsnack tillsammans med LD i deras podd.
        Har lyssnat på nästan alla avsnitt och med tanke på deras rena manshat de sprider så kan jag bara känna glädje När hon mår dåligt.

          Låter helt sjukt att du lyssnat på alla avsnitt av en podd gjord av människor som du tycker såpass illa om att du känner glädje när de mår dåligt?

          Sök hjälp!

            Anledning till att jag lyssnat på deras podd är att några vänner bad mig lyssna så jag skulle förstå vad feminism innebär och varför alla bör vara feminister.
            Det har fått helt motsatt effekt och är snarare ett tydligt bevis på varför man som man bör hålla sig långt ifrån feminister såsom LD och Fayme.
            Körde en gång en typ av fyllebingo tillsammans med några polare och varje gång LD eller Fayme sa K*lla, K*K eller f*tta så var vi tvungen att ta en snaps….satan va fulla vi blev den kvälken???

              Ja du har säkert jättemånga kompisar. Men fint att du och Mållgan blev packade ihop ❤️

      Fayme är mitt guilty pleasure. Älskade bilden hon la upp på sitt blodsocker som var typ 6,7 och skrev något i stil med ”det börjar bra… ?”. Sen klagar hon på alla som hörde av sig om blodsockret och sa att hennes gräns var 6,4 och hon ville inte ha massa dm om detta. Men skriv allt i första bilden då, annars kan man ju räkna ut med röven att folks kommer skicka dm i all välmening.

      Förstår mig inte på kvinnan. Mitt guilty pleasure också! Så gnällig, helt verklighetsfrånvänd?! Gud skaffa ett jobb och kom ut i livet.

        ”Jag har två inkomster”
        Hon anser att hon arbetar för att hon lägger upp samarbeten samt poddar emellanåt när LD orkar

          Ja det är humor ???

      Verkar inte umgås med LD nu heller ??

        Haha så sant att hon är ens bästa guilty pleasure! Finns det ett problem man kan ha så har hon det.
        Lägger upp klagosånger och blir kränkt när hon får svar.
        En följare skrev att hon som tillsammans med LD promotar övervikt nu fått en överviktsrelaterad sjukdom och hon svarar i stil med ”graviditetsdiabetes är inte en överviktssjukdom” reality check någon?

          Nja inte helt rätt att graviditetsdiabetes är överviktsrelaterat. Jag hade det båda mina graviditeter, BMI på 19 och var under 30 år ?‍♀️

            Det är det. Googla. Det finns alltid undantag men övervikt är definitivt en riskfaktor.

              En riskfaktor ja, men det gör inte sjukdomen till en överviktssjukdom.

        LD vill ju inte hänga med någon som 1) inte dricker 2) inte kan moffa i sig mat

          Fettföraktet är tröttsamt. Så fort en kvinna visar att hon äter så ”moffar” hon tydligen. Sluta följ om det är jobbigt att se.

            Finns det något positivt med överätande och övervikt enligt dig?
            Vilka feta män moffar i sig mat på Instagram och blir inte kritiserade för det?

              Jag skiter väl i vad andra äter? Vad menar du med moffar? Hon postar bara helt vanliga middagar och typ gifflar?

              Så jävla sjukt att man ska bli kritiserad för att man äter. Skaffa ett liv.

                Ja, hade hon varit smal hade det inte ens kommenterats. Se t.ex Margaux, hon äter väl ungefär likadant.

              Edward Blom

                Edward Blom får massor av näthat pga sin vikt. Och ändå klär han inte av sig och hävdar att han har lika mycket rätt att bli fotad i boxershorts som Brad Pitt.

                  Men det har han ju. Han kan lägga ut såna bilder om han vill, inget fel.

                  Ja va fn det har han ju! Ingen annan som bestämmer vem som får lägga upp sånt eller inte överviktig eller ej??

            Jättemånga kvinnor lägger upp mat och ätande på sociala medier, problemet med fettsktivisterna är väl inte att de äter utan att de överäter och propagerar för att resultatet inte ska kritiseras.

              Hur kan du veta att någon överäter? Och oavsett – hur är det ditt problem?

                1) syns 2) påverkar negativt. Även jag har varit inne i den svängen, lät mig påverkas att slappna av i min övervikt, att det är ok osv. Min kropp mådde inte bra av det, ingen kropp mår bra av övervikt. Insåg att själen och kroppen hör ihop, slutade äta för mycket varje dag och började vara mer fysiskt aktiv. Det är bra för kropp och själ att vara i form. Det är dåligt att påstå något annat.

                  Vad härligt för dig! Men fortfarande, hur kan det vara ett problem för DIG att någon annan är ohälsosam?

                    Läs igen. Det påverkar en att tro att det är normalt och att man kan fortsätta i sin dåliga bana.

                      Hur menar du? Det finns ju INGEN som inte vet om riskerna med övervikt?

                      Flera påstår att överviktiga och smala har samma förutsättningar för god hälsa om de tränar och lever hälsosamt i övrigt, jag gick på detta ett tag men vet nu att det är fel. Kom en ny stor studie också nyligen, som tydligt visar att feta som tränar ändå har högre hälsorisker än smala otränade.

                      Jaha? Tror du att alla strävar efter att vara så hälsosamma som möjligt?

      Vem är hon?? Aldrig hört talas om faktiskt

        Influencer på Instagram

        Hon är/var med i Unga Mammor på tvn.

      Fattar inte hur hon och hennes man har råd med villa volvo och snart fyra barn när hon inte ens fyllt 25 år?!

        Deras föräldrar betalar. Moltas mamma har stått för mycket

        Oj! Är hon så ung? LD är väl en bit över 40? Såklart kan man vara kompisar ändå och det spelar ingen roll, men det kändes ovanligt med så stor ålderskillnad på nära vänner.

          Fayme blev gravid när hon var 16… det var inte planerat och troligtvis inte de roligaste för moltas föräldrar… faymes mamma skaffade ju barn väldigt tidigt men moltas föräldrar var mer ”normal ålder” när de skaffade barn.
          Och nu försörjer moltas henne och alla barnen medans hon får lajva feminist på instagram och skrika hur mycket hon hatar män. Förstår verkligen inte män som är tillsammans med feminister slm uttryckligen säger hur mycket de hatar män exakt hela tiden.
          Vänd på steken, hur många kvinnor skulle vilja vara med en man som hatar kvinnor ????
          Jag är allt för jämställdhet men det är bara toxiskt det hon delar med sig av, ingen upplyftande girl Power direkt ???

      Kändes så skönt att avfölja henne wow

        Jag tittade på hennes och LDs stories för att få motivation att gå ner i vikt… det funkade ?

          Men haha exakt samma gjorde jag! Hade fluffat till mig alldeles för mycket och började använda dem för att motivera mig att gå ner.

    Ibland kan jag typ hoppas att någon flunsa dör av Covid så resten faktiskt börjar ta detta på allvar.

      Eller ett helg gäng som blir riktigt dåliga, inte så dåliga att de behöver ligga på sjukhus och belasta vården, men så dåliga att de inte orkar något annat än ligga hemma och kolla i taket!

        Och sen får långtidscovid.

      Sjukt att önska någon annan död.

        Nej, men ett ganska okey tänkande.

      Anmäler din kommentar, hoppas den blir borttagen.

        Anmälde också!

          Klart du gjorde din lilla härmapa!

            Jajemän ???

        Jösses!
        Anmäl influencerna istället som med sitt idiotiska beteende sett till att så många oskyldiga dött!

        Anmäl för vadå? Att hen ”ibland typ hoppas” att någon dör har absolut ingen påverkan på huruvida någon kommer att dö eller inte.

        När jag ser personer gå mot rött ljus brukar jag önska att de ska bli påkörda. Bara för att jag tycker att det är så fruktansvärt störigt när folk inte kan vänta på sin tur och respektera andra trafikanter. Det är dock inget mer än en tanke i mitt huvud. Tanken är fri hur dum den än må vara….

      Man behöver kanske inte gå så långt. Men respirator i 3-4 veckor kanske skulle få upp ögonen på en del.

      Oj. Aggressivt.

      Nämen dessa flunsor och bloggare blir dösjuka och sen blir de immuna mot alla Coronasmittor som finns. De kan både kramas och träffas i flock. Å resa förstås över hela världen. De är superklassen av mänskligheten.

    Hallå! Någon som fått något vaccin mot Covid/jobbar med det/har någon källa på om det är ok att dricka alkohol efter att man fått vaccinet? Dvs samma dag.

      Jag har fått vaccinet och de sa inget om alkohol. Däremot tex ”kör inte bil de närmsta 20 minutrarna” typ. Det här var dock i England så vet inte vad det finns för råd i Sverige.

        Jag tog min andra dos i onsdags, jobbar i vården. Här säger de inger om bilkörning, men har man haft stark allergisk reaktion nån gång tidigare så stannar man på observation 15 min, ifall man skulle få det.

        Inga restriktioner gällande alkohol, men jag skulle kanske inte dricka en massa, vissa blir ganska påverkade med huvudvärk, ont i kroppen, feber. Hade inte velat må så med en baksmälla på köpet. ?

      Ingen källa på det, men inga andra vaccin har den restriktionen.

        Tack snälla ni för hjälpen ???

      Ring 1177.

        Nej!!! Ring inte 1177 för sådana frågor. Dom har tillräckligt att göra. Ställ din fråga hellre till ett forum/vänner

      Har fått båda doserna (Pfizer). Fick inga restriktioner över huvud taget.

      Alla som vaccinerades fick sitta på observation i femton min, sen var det bara att åka hem.

      Har heller inte fått några biverkningar (1,5 dygn sen dos två nu). Aningens ondare i armen efter dos två, känns mest som ett blåmärke.

      Fråga när du får sprutan alt ring 1177/googla

        Varför har du fått vaccin?

          Varför skulle personen i fråga inte få vaccin?

            Är säkert 80+. De är väl de som ska få doserna eller?

    Veckans låt? ??

      Another world av Rebecca & Fiona, skitnice fredagslåt

      HKF (Håll käften & försvinn) – Myra Granberg

      Tomas di Leva – faller
      Såååå bra!

      Familjen – Malmö stad

      Skaka loss med Daidalos….

      The kid laroy- without you

      Double Trouble, från Eurovision-filmen. ?

        PLAY JAJA DING DONG!!

      ”Pokerkväll i Vårby Gård” med Florence Valentin. Hela albumet, till och med.

        Älskar den låten!

      Forever young med Benjamin Ingrosso och Thomas Stenström.

      Okej. Denna vecka faller det alltså på min lott att skriva:
      Don’t stop believin’ med Journey

        Haha väntade på din kommentar. Starkt

      Ryn Weaver- Pierre

      Jerusalema ?

      Nolan Neal – lost

    I veckan fick jag höra av en person att jag försöker för mycket. Har gått runt och tänkt på det hela veckan och det har gjort mig ledsen. Jag ser gärna att folk gillar mig men jag anser inte att jag försöker för mycket för att få det hända.

    Vad utmärker en person som försöker för mycket?

      Vem säger så? Så elakt

        Undrar också vem som säger så. Oavsett skulle jag dock inte bry mig.

        En jag känner. Vi är ganska nära.

          Jag brukar tänka så här: så länge jag är mig själv och bemöter alla jag träffar på ett trevligt och respektfullt sätt så får folk tycka vad de vill. Är snart 30 år och är SÅ glad över att kunna koppla bort okonstruktiva kommentarer om hur man är som person. När jag började jobba som jurist tog jag mycket personligt, ibland kan det vara rätt hård stämning på byrå, och livet blev så mycket bättre när jag bestämde mig för att sluta bry mig.

      Vill vara med överallt, hela tiden. Har en åsikt om allt. Pratar hela tiden med allt och alla och saknar den naturliga karisman.

        Karisman har väl ingenting att göra med att försöka för mycket.

          Vad innebär karisma egentligen? Hur vet man om man har det?

          Alltså med karisma menar jag att det där naturligt pratglada och vilja prata och vara med saknas, att det liksom tvingas fram

        Inget jag känner igen mig i förutom den sociala biten.

        Ställer sig in.

          Vad betyder det?

            Försöker för mycket för att vara andra till lags.

      Nej alltså… Nej. Den människan låter inte som någon vars åsikter man borde bry sig om.

      Hmmm jag skulle säga en person som liksom bjuder sig in i konversationer och planer och kanske inte har så mycket egna åsikter eller stil utan anammar umgängets?

      Låter mest som att någon försöker trycka ner dig. Strunta i det även fast det är svårt.

      Kan ju fråga personen vad som menades.

        Kommer göra det, men har varit så ledsen att jag vill landa lite först så att jag kan göra det på ett sakligt sätt haha

      Men fy så elakt! ? vilken jäkla kommentar!! Oförskämd sak att slänga ur sig, nä usch så osmakligt. Säker på att du är en urhärlig, fin person! Försök att släppa den kommentaren, säger nog mer om personen själv i fråga än något om dig!

        Tack vad snällt. Ska försöka göra det ?

          Fundera på om det där är någon som du vill ha i ditt liv. Du kommer knappast må bättre och bli mer trygg med en sån person i ditt liv!❤️ Ta inte åt dig, den personen verkar inte må bra.

      Men gud vad osoft av den personen att säga så. Jag tycker ofta att folk som kritiserar andra har någon personlig svaghet kring ämnet. Den här personen kanske önskar att den var mer framåt, och blir bitter när den ser att du vågar vara det?

      Kan det vara så att personen egentligen menar väl, men uttryckt sig klumpigt? I vilken sammanhang sa personen det?
      Tänker tex på en kompis som lägger väldigt mycket energi på att ordna för sina vänner och göra ”något extra” för dem. Är förstås en väldigt fin egenskap. Men det tar också mycket energi och ork från personen och hon skulle vara lika älskad från sina vänner även om hon inte gjorde allt detta eller sa nej till att hjälpa till osv.
      Om det är en liknande situation att din vän menar att ”försök inte så mycket och slit ut dig själv för att bli omtyckt, för du är lika älskad även om du inte lägger massa energi på detta.”

    Någon annan som ser fram emot nästa Jurassic world film som kommer nästa år? Är såååå pepp (Gissningsvis extra pga finns inte så mycket annat att se fram emot under corona.)
    Är så taggad på att se orginal casten igen.

      Ledmotivet!! Jag ryser. Varje. Gång. ??

      Ganska sjukt ändå att de kommer tillbaka efter över 20år och i ledande roller. Ellie, Alan och Ian.

      Han ju inte bli värre än de andra två skit filmerna med Chris Pratt…

      Gud ja! Jag kan knappt tygla mig! (På riktigt alltså, om jag lät ironisk och dryg.)

    Finns det några här inne som är användare på OnlyFans? Antingen köpt eller sålt tjänster.
    Ska skriva en uppsats kring OnlyFans, detta är ett långskott men man kan alltid testa!

      Paow kan hjälpa dig med ett telefonnummer.

      Nej, är det nakenbilder eller vad är det?

      Hej. Inte personligen användare men känner två tjejer som har OF och en av dom tjänar typ ingenting och den andra har ca 15-20 prenumeranter som betalar en viss summa i månaden för hennes kontent. Du kan kolla upp Bella Thorne och OF, även Belle Delphine.
      https://www.insider.com/belle-delphine-net-worth-onlyfans-dropped-out-school-why-2021-2

      Här är en annan artikel jag läste igår.
      https://www.thecut.com/2021/02/school-expels-kids-because-of-their-moms-onlyfans-account.html

        Tack för svar, hade jag kunnat komma i kontakt med dig närmare på något sätt om de tjejer du kände? Om du svarar på detta så kan jag ge dig en mailadress!

          tatianasupernova@yahoo.com
          du kan maila mig

    Frågor om Isotretinoin (Roaccutan):

    Jag har just påbörjat en sådan behandling mot akne. Har velat göra det i så många år men har inte vågat pga alla biverkningar. Nu kände jag dock att jag måste ge det en chans.

    Tre frågor:

    – har någon ätit detta, blivit bra och sedan fått tillbaka det?

    – har ni som tagit det tränat under tiden eller låtit kroppen vila?

    – jag har pcos, någon annan med pcos som gjort detta?

    Jag känner redan till alla biverkningar så det behöver man inte upplysa om.

      Jag åt det för ett par år sen nu. Får absolut finnar då och då (vid mens, mkt stress osv) men inte ens i närheten av så mycket eller så enorma cystor som jag fick förr. Det hjälpte min akne sjukt mycket, då jag hade testat allt annat. Trots biverkningarna under den perioden är jag glad över att jag åt iso!

        Får man fråga vilka biverkningar du hade?

          Genrellt väldigt torr, men ögonen och läpparna var värst så använde ögondroppar (och glasögon istället för linser under en period) och Burts bees (det enda läppbalsamet som funkade). Hårbotten var också torrare minns jag men det va rätt nice för det blev typ aldrig flottigt. Fick även lite ont i ryggen ett tag, men det gick över. Ang träningen, tror jag tränade en del men inte jättemycket eller tungt.

      Vad är det som gör att finnarna i princip håller sig borta för alltid (förutom mindre finnar)? Förstör man något eller vad?

        Tror man väcker det naturliga försvaret i kroppen. Ibland märker inte din kropp om du har tex vårtor och finnar därför att det är relativt harmlöst, och sätter inte igång immunförsvaret av sig självt.

          Nej det stämmer inte. Man stoppar oljeproduktionen nästan helt och den återgår inte till hur den var förr. Går liksom inte att ”sätta igång den igen”. Fö, jag tog en kur, har typ haft en finne sen dess och det var flera år sedan. Var torr. Tränade hela tiden som vanligt. Bästa jag gjort. Dock tycker jag inte man ska gå in med det med tankesättet ”vilka biverkningar får jag för då kommer liksom varenda kroppskänningatt bli en biverkning. Ha tillit till din läkare och var positiv. Lycka till

      Jag åt roaccutan pga svår acne för typ 15 år sedan (var då 22år) och det är det bästa jag gjort. Allt försvann och kom aldrig tillbaka.
      Enda biverkningen var att jag blev supertorr men det var ju bara att smörja ?
      De där med att man inte skulle kunna träna har jag inte hört. Man fick inte bli gravid och inte vara i solen.
      Hoppas det går lika bra för dig! ?

      Jag åt det för drygt 20 år sedan och fick markant bättre hy. Någon liten blemma ibland såklart men inte regelrätt acne. Nu efter en drös med år och två graviditeter (om det nu har ned saken att göra ens?) så började jag få tillbaka de stora böldliknande finnarna och har fått påbörja en ny kur. Fick inga biverkningar förra vändan och inga hittills nu heller.

      Åh… trodde inte man fick äta det över sommaren pga sol.
      Äter just nu fjärde (!) kuren tetralysal a 3 månader samt epiduo kräm. Funkar noll. Remiss-stopp på min hudmottagning så får vackert vänta. Förra remissen, skickades för ca 2 år sen, avslogs från hud.
      Blir så jävla trött. Överallt rekommenderas iso. framför all jövla antibiotika men ändå är det ju omöjligt att få… hatar att se ut såhär ???

        Vilken stad bor du i?

          Vingåker

          Tillhör Göteborg

        Men vad sjukt, jag får inte tetralysal mer pga ätit det tre gånger för några år sedan. Hur kan du få det så många gånger?

          Helt sjukt, speciellt när det inte ens hjälper… känns ju förjökligt. Sökte igen pga ingen effekt men de sa ” är klart kuren, är remiss-stopp så sök igen om tre månader”

            För mig fungerar det! Är bra i minst 6 mån efter kur. Men får inte mer pga ANTIBIOTIKA

              Dom tappar effekt efter några gånger. Man måste rotera penicillin om man behöver det ofta.

        Vad tråkigt! Jag åt tetralysal för många år sedan, typ 10 kanske. Funkade så där. Men Epiduo funkade asbra. Kämpa på, det som passar dig finns där ute!

        Gå till en privat hudläkare om du inte gör det. Bor du i Gbg kan jag tipsa om grimmereds hudläkargrupp, så bra! Visst, det var längesedan jag var där men min sambo var där förra året och tog bort födelsemärken och de var superbra då med.

      Åt det för ca 5 år sedan och det blev verkligen bättre men såg inte det ”färdiga” resultatet förens ca 1 månad efter avslutad kur. Hade lite småa utbrott under tiden och blev suuuupertorr. Nässpray med olja blev räddningen för att inte få näsblod hela tiden och tips är att använda ögondroppar 🙂

      Var också rädd för biverkningarna men har inte ångrat mig en sekund! Håret blev fantastiskt och behövde bara duscha det en gång i veckan tack vare torrheten?

      Kunde absolut träna under tiden men var uppmärksam på om jag fick ont, då tog jag det lugnare några dagar.

      Efter ca 1 år började det komma tillbaka lite utbrott men inte alls samma bölder som innan. Funderade på en till omgång då vissa behöver det men då kom graviditet ivägen för den planen. Nu efter graviditet har jag små finnar ibland och pormaskar, klassisk hormonutbrott vid mens som jag inte alls stör mig på. Lycka till!❤

      Jag har ätit roaccutan och fått tillbaka acnen. Jag fick äta en kur till och sedan dess har inget kommit tillbaka. Andra kuren åt jag 6 år efter den första.

        Hade du vanlig akne eller hormonell? Om du förstår skillnaden? ?

          Hudläkaren sa att det var hormonell.

          I vuxen ålder alltså, 30+

      Jag hade medelsvår akne för antal år sedan och åt en kur Roaccutan. Hade finnar i ansiktet, pannan, axlarna och övre delen av ryggen. Allting försvann och jag fick ett jättebra hy. Akne kom tillbaka efter 2-3 år, dock var det inte så illa som tidigare. Jag åt en kur Roaccutan igen och allt försvann igen. Efter det har jag inte haft finnar, det har gått nu över 10 år efter den andra kuren. När jag åt Roaccutan levde jag som vanligt, tränade och så.

      Åt roaccutan för 8 år sen. Blev bra i några år. Blossade upp igen nu för ca 2 år sen. Vill absolut inte äta de igen så fick epiduo utskrivet. Har fungerat sisådär. Är idag 33 år.

      Inte hört ngt ang träning.
      Lider inte av pcos. Men jag är infertil om de är till nån hjälp.

      Jag är snart 5 månader in i min kur (har ej pcos) och min hy har aldrig varit såhär fin förut! Har väl haft medel acne men ätit tetralysal ett flertal gånger förut och bytte till Jasmine p-piller utan resultat. ISO har verkligen varit min räddning. Jag har fått bromsa träning (lyft) för medicinerna har gjort mig så extremt trött och jag blir väldigt stel efteråt. Jag har lagt all fokus på att fixa 100% plugg och 50% jobb och accepterat att det är så situationen är nu. Jag har blivit lite mjuk och go men vad gör det om 100 år nu när man känner sig SÅ SNYGG för att acnen äntligen är borta!? Men ja som ni skriver, man blir torrare än ett havreflarn! Läpparna är kaos, ögonen är kaos, håret är kaos (mitt har till och med gått av en hel del) och jag har haft mycket eksem men det har hjälpt med lite kortison. Jag har också varit humörsvängningarnas drottning under mensen men annars så har humöret varit helt fine vanligtvis.
      Men kämpa på, det kommer att bli vissa tuffa dagar men det är SÅ värt det.

      Åt roaccutan för herrans många år sedan. Inte fått tillbaka mina finnar..klart en enstaka dyker upp men kan räkna på min hand under ett år hur många det varit… Biverkningarna torr som tusan och sämre mörkerseende, som dessvärre kvarstår….. Fick också väldigt värk i kroppen när jag åt medicinen.
      Tränade under tiden..inga problem.
      Har en kompis som ätit roaccutan 3 gånger, efter tredje gången blev det lite bättre för hen men inte helt..

    Kan Paula och Hugo bötfällas för att resa till Sälen?

      Nej. Man FÅR resa inom Sverige.

        Och utomlands också btw.

        Nej inte från mitt län där jag bor. Där får man inte resa inom länet helst ens och bara utanför länet om man bara absolut MÅSTE! Sälen är inte ett måste!

          Får eller bör..?

      Om de har konstaterad corona kanske.

      Tyvärr inte. Dessutom befinner sig typ halva Sveriges befolkning i fjällen just nu. Hoppas på ett stort corona utbrott där.

        Varför hoppas man på corona?? Herregud ni är som en sekt.

        Det är väl taskigt mot dem som bor där permanent? Bättre att de tar med sig smittan hem till Stockholm igen.

          De som bor i fjällen vill ha turister! Frågan gick runt i flera byar och majoriteten sa ja. Rapporterat på TV- nyheter och i blaskorna.

            Majoriteten av de som var med på tv eller?

          Det är väl taskigt mot oss som bor i Stockholm men stannar hemma och följer restriktionerna?

            Det är det inga stockholmare som gör.

              Nä alla stockholmare härjar runt i landet ? Stockholm är tomt just nu eh

      Läs nyheterna vet ja

    Vill unna mig en klocka!! Tips på fina prisvärda klockor?

      Kolla på större auktionshus, köp klassisk vintage.

      Eb sån där farfarsklocka som låter ding dong tycker jag är fina.

        ???

      Vad har du för budget?

      Svårt att säga när jag inte har en aning om vad du har för budget. Men on du vill ha något prisvärt så kolla begagnat på förslagsvis Blocket eller Chrono24. Har du en bra budget så är Rolex alltid ett säkert kort då dom historiskt sett ökar bra i värde. Olika mycket beroende på modell men den jag köpte för 72k 2011 fick jag förra året värderad till 220k.

        Använder du den?

          Nej.

            Haha varför svarar du på min fråga 🙂

            Använder den endast vid speciella tillfällen. Har två andra klockor som jag använder till vardags.

        Kan också tipsa om uret.se

      Beror väldigt mycket på vilken prisklass du är intresserad av. Jag skulle säga Nordgreen Unika om du vill hålla dig under 5000. IWC om du vill ta fram den stora plånboken.

      Hur långt är ett snöre?!
      Jättesvårt att veta vad prisvärd är för dig. För nån är det under 500kr och för en annan runt 30k. Ge oss lite mer så kan du säkert få bra tips!

      Daniel Wellington!

    Nu har vi det svart på vitt, det vi redan visste men inte har fått tala om:

    https://www.expressen.se/kvallsposten/svensk-studie-detta-ar-den-vanligaste-valdtaktsdomde/

    ”Studien visar bland annat att 60 procent är första eller andra generationens invandrare och att nära hälften tidigare dömts för våldsbrott.”

      Vem har sagt att ni inte få tala om det? ?

        Har du bott under en sten de senaste tio åren eller?

          Nej? Varför skulle du inte få tala om våldtäktsmän? Att 60 av 100 inte är etniskt svenska är ju ingen jättegrej.

            Ok, prova ta upp det nästa gång du hänger med folk! :)))

              Vi har pratat om det många gånger, nykomna har toppat överfallsvåldtäkter ett bra tag nu. Jag kan prata med mina vänner. ??‍♀️ Vad umgås du med för folk som inte låter dig ha åsikter eller prata om fakta?

            Ta med av att de bara är 20% av befolkningen, så de är i minoritet och ändå är det 60% av en minoritet som är gravt överrepresenterade. Fattar du hur illa det är?

              Det är gräsligt. Hur många kvinnor och barn hade kunnat slippa detta hemska öde med en bättre kontroll och utvisning vid brott. 🙁 Hälften av alla våldtäkter i Sverige är på barn dessutom.

                Bättre att de våldtar kvinnor och barn i ”sina” länder alltså?

                  Självklart vore det bättre om vi slapp problemet, ja.

                  Ja. Skulle vi skicka våra svenska våldtäktsmän till andra länder tycker du?

        Gör dig inte dummare än du är…

      Du länkar till en låst artikel…

      Och de övriga 40 % talar vi desto mer om eller?

        Om vi haft socialt fungerande 60 procent, så hade det inte varit så mycket att diskutera.

        Hört talas om överrepresentation?

      Det handlar inte om etnicitet utan om social utsatthet. Nu råkar det vara så att en stor del av denna grupp i Sverige består av första eller andra generationens invandrare. Förstår inte vad du vill ha segt med detta?

        Du menar att de våldtar för att de har det dåligt ställt? Luktar inte så lite rasism om din kommentar …

          Du har missuppfattat mig. Jag skrev att våldsbrott handlar om social utsatthet, inte om etnicitet. Hur är det rasistiskt att konstatera?

            Hur kan det då komma sig att alla gruppvåldtäkter utförs av utlänningar (företrädesvis MENA)? Det finns inte ett enda fall där samtliga gärningsmän var pursvenskar.

            Varför våldtog inte finnarna och Samerna när de levde i utanförskap och lägst på stegen.

        Man behöver väl inte våldta folk för att man är fattig eller?

          ?

        ??
        Jag är socialt och ekonomiskt utsatt, står utanför samhället socialt och ekonomiskt – jag våldtar ingen för det.

          Våldsbrott har inte med etnicitet att göra, nej. Att du inte gör något som är typiskt för den gruppen du tillhör betyder absolut ingenting.

            ”Våldsbrott har inte med etnicitet att göra”

            Källa på det, tack!

              Är du på riktigt så dum att du tror att man är mer våldsbenägen för att man föds i ett annat land eller med en annan hudfärg?

                Det har med kvinnosyn att göra. Förstår av dina kommentarer att du är fruktansvärt naiv.

                Förstår att du menar väl. Jag hade verkligen hoppats att det inte var så, men faktum är att statistik visar (kolla tex Brå), att utrikes födda och barn till utrikes födda är kraftigt överrepresenterade vad gäller våldsbrott och sexualbrott. Det bara ÄR så, sen finns flera teorier om varför så som ekonomisk och social utsatthet.

      Hade det varit 80-90% så hade det väl varit nått att diskutera, de här siffrorna visar ju bara att våldtäktsmän finns och de är vidriga. ??‍♀️

        Du tycker inte att en överrepresentation på flera hundra procent är något att diskutera?

          Exakt min tanke. Med tanke på överrepresentationen för MENA-länder är det verkligen oroväckande.

          Hur kan något vara flera 100% när 100% är det högsta?

            Ett litet råd i all välmening: Om du hade IG i matte, fråga en vuxen innan du gör bort dig på internet.

            Haha, gulligt hur du försöker vara smart här. Go back to school

            Hahaha! Fantastisk kommentar. Lätt att inte se problemet med våldtäktsstatistiken när man inte förstår statistik.

            Om jag har 1 äpple och du har 3 äpplen så har du 200% mer äpplen än mig, det är så det menas

              Men om jag har 4 äpplen och du 6 äpplen så kan väl inte du ha flera hundra procent mer än mig?

                ?‍♀️

                Jo om det bara finns 10 äpplen och 6 av dom våldtar. Medans det finns 300 päron men bara 4 våldtar

      Det handlar ju om fällande domar och inte om vilka som begår våldtäkt. Ganska stor skillnad!!!

        Men snälla. Jobbar du själv i rättsväsendet? Att 60% är invandrare betyder inte att polisen eller domarkåren är rasister som försöker sätta dit invandrare i högre utsträckning. Det förekommer troligtvis då och då, på samma sätt som det har visat sig att män tenderar att få längre straff än kvinnor vid samma brottslighet, men det förklarar inte 60%. Vakna nu.

          Undersökningar finns på att lagen inte ser lika ut för alla. Men det handlar mest om att majoriteten av våldtäkter inte ens anmäls, vi vet alltså inte hur vilka större delen av förövarna är

        Har du fakta på att det skiljer sig?

          Kriminalstatistiken och NTU

            Jag kan också häva ur mig random ord. Det där är inga fakta.

              Googlade du och såg att det inte är random ord? Det är där faktan kommer ifrån. Men om du vill att jag ska berätta siffror

              297 lagföringsbeslut gällande våldtäkt och 12 lagföringsbeslut gällande oaktsam våldtäkt 2019
              198 st lagföringsbeslut gällande våldtäkt 2018
              Kriminalstatistiken

              Antalet som blivit utsatta för våldtäkt eller försök till våldtäkt 2019
              82 000 personer
              NTU 2019

                Det står fortfarande ingenting om att mörkertalet skulle ha en annorlunda etnisk sammansättning.

      Är det chockerande eller?? Det måste vara sjukt svårt att komma till ett nytt land. Med dålig integration hamnar man utanför samhället och har därför större benägenhet att gå över till en kriminell bana. Det är samma i alla länder.

        Tänkte du efter innan du skrev den kommentaren? Du ursäktar alltså våldtäktsmän med att ”det måste ha varit jobbigt att komma till ett nytt land”. Man tar sig för pannan …

        Mår du bra när du sprider dessa lögner? Känns det skönt att offra kvinnor på lögnernas altare? Ditt jävla as.

        Men då är det kanske bäst att avsluta invandring från gravt annorlunda kulturer? Det blir ju beviserligen kvinnor och barn som får betala ett högt pris.

      Problemet är att det här är en undersökning på dömda våldtäktsmän, och vi vet att det är ytterst få våldtäktsmän som blir dömda. Vad för slutsatser ska vi göra utifrån så bristfällig statistik?

      Det här är alltså personer som blivit dömda, så vad studien egentligen säger, är väl vilka vi är mest benägna att lagföra ? inte för att jag egentligen ifrågasätter resultatet i studien, men ändå.

    Fascinerande ändå, Sveriges största matblogg och ändå copy/paste på Leif Mannerströms recept på pepparsås…

    https://www.jennysmatblogg.nu/2021/02/26/vad-blir-det-for-fredagsmiddag/
    https://www.koket.se/nyhetsmorgon/leif-mannerstrom/oxfile-med-pepparsas/

      säger inget om att man använder sig av andras recept, men är det så svårt att ange var receptet kommer ifrån

        Var Leif Mannerström först i världen med att göra pepparsås? Most likely not.

          Aldrig sagt det 🙂 Men när hon ständigt tar andras recept och inte anger varifrån de kommer, det är annorlunda

      Pinsamt!

      Sett att hon tidigare lagt upp ett recept på kakor som är från Leila utan att länka eller ange källa..

        Ja, hon har fått kritik för det flera gånger. Redan när jag började läsa hennes blogg när hon var rätt så ny fick hon kritik i kommentarerna för att ha stulit recept helt ogenerat.

      Alltså fattar inte alla som följer den bloggen? Hon lagar recept med massa grädde och créme fraîche, lite fond kanske. Alltid samma sak. Noll finess?

    Tredje veckan med hälften av pedagogerna borta på förskolan…. ingen orkar mer och mina kollegor gråter konstant. Vädjan skickad ut men ingen jävla förälder tar till sig av den. Så jävla trött på detta. Och vi måste hålla uppe fasaden för Gud förbjuds att föräldrarna får veta verkligheten.

    Kommer aldrig sätta mina barn på förskola. Aldrig.

      Vädjan om vad? Vad ska föräldrar göra?

        Hämta tidigare eller om möjligt, ha barnen hemma. Det sista är ju svårt att genomföra såklart men att hämta tidigare borde kunna lösas då hälften jobbar hemifrån.

          Fast även om man arbetar hemifrån måste arbetstider följas, åtminstone på mitt jobb.

            Restiden borde ju däremot minska?

              Inte nödvändigtvis. För mig är det närmare mellan mitt jobb och förskolan än vad det är hem – förskolan.

              Detta. Många har en total restid på 2 timmar men nu när de jobbar hemifrån så tar det 5 minuter för alla, då alla bör i området. Man behöver alltså inte lämna sitt barn 6.30 och hämta vid stängning

                Kan ni inte skicka nåt meddelande om att alla bör kolla över sina tider för att ni måste planera in vikarier. Ordet vikarie brukar skrämma många ?

                  Du kan inte vända dig till din chef och meddela att det är en ohållbar arbetssituation och att ni behöver mer personalresurser? Förstår att kortsiktigt så känns det som att föräldrar kan trixa i sina scheman för att avlasta men det är ju inte hållbart i längden. Om ni som personal håller på att gå under behövs det ju verkligen sättas in mer personal på er förskola.

                Vi har fått ett väldigt bestämt meddelande från förskolan om diverse direktiv samt råd och om möjligt kortare dagar, men vi har typ samma 8-15.30 pga jag kan inte mer förkorta dagarna då jag pratar mycket i telefon eller sitter på olika möten och det är rätt tungt med barnen hemma. Ja vi testade. 6 veckor förra våren. Vi höll hela familjen på att bli tokiga med det. Så vi har de kortaste dagarna vi kan, ibland kan jag söka vid 15 ibland går det till tyvärr 16.30 men så är det…

              Kan bara tala för mig själv och visst har restiden minskat men när jag jobbade från kontoret var jag alltid tvungen att jobba ikapp på kvällen för att kompensera för att jag behövde gå tidigare/komma senare för att hämta/lämna. Nu när jag jobbar hemifrån och har fem minuters promenad till förskolan/skolan kan jag få hela arbetsdagen gjord och slipper därmed kvällsjobb. Så mina barn har samma tider som innan men en lite mer pigg mamma som inte måste jobba på kvällarna.

                Exakt samma här! Mina barn går 08-16 och vi föräldrar jobbar båda heltid. Märker dock att förskolan blir typ ”sura” på oss för vi jobbar hemma men ändå har barnen heltid där. Jag brukar springa på lunchen och det har påpekats av pedagogerna. Borde jag inte få göra vad jag vill med min lunchtimme?

                  Varför skuldbelägger så många förskolepersonal barnens föräldrar för att de har sina barn på förskolan? Personalen har väl sina arbetstider och har själva valt sitt yrke. Om de är för få på för många barn så ska de väl klaga och vara upprörda på cheferna, inte på de enskilda föräldrarna? Många föräldrar som måste ha barnen på förskola heldagar har nog tillräckligt dåligt samvete ändå, och de har kanske också lika jobbiga och stressiga dagar som förskolepersonalen. Jobbar inte själv på förskola och har inte barn i förskoleålder men tycker hela den här shame-grejen verkar så märklig och felriktad?

                  Helt ärligt, jag jobbar inte på förskola men alla borde hjälpas åt mer, springa på sin lunchtimme som om livet är som vanligt? Klart att det sticker i ögonen.

                    Så det är bättre att hen sitter hemma bara på sin lunch?

                    Vad ska hon göra istället då, hämta hem sina barn den timmen?

                    Måste också ifrågasätta denna kommentar. Hur är det fel att springa på lunchen?! Hon kan ju inte gå in och hämta barnet och sen lämna igen 50 min senare? Vad skulle det hjälpa? Blir väl snarare merjobb för personalen i så fall pga förvirrat barn? (Är väl dessutom toppen i sjukdomstider att vara ute och röra på sig).

                    Du tycker inte att det är viktigt att få komma ut och röra på sig på sin lunch i dessa tider? När man knappt lämnar sin bostad på hela dagen? Är ju viktigare än någonsin att man får komma ut och röra på sig nu när man sitter hemma och jobbar.

      Vad består vädjan i?

        Gissningsvis vädjar man om att föräldrar som inte jobbar (pga arbetslöshet, sjukdom, föräldraledighet) inte lämnar barnen på förskolan då alla pedagoger är sjuka i covid-19. Så är läget på mitt barns förskola åtminstone, men inget som tycks nämnas i media särskilt mycket.

          Jag förstår faktiskt inte arbetslösa/föräldralediga som lämnar sina barn så mycket de får, vecka efter vecka, i en jävla pandemi. Vad har man missat då.

            Ibland händer det att vår förskola ber om hjälp. Och då hjälper vi såklart till. Jag är föräldraledig men känner att jag vill ge mitt yngsta barn lite egentid och försöka sätta rutiner som inte riktigt går att få till när den äldre sonen är hemma. Dessutom, som jag tror att många inte tänker på, är att många partners jobbar hemma. Precis som min man gör. Dvs det är redan svårt nog att jobba hemma med en bebis i bakgrunden, att då ha en snart 4 åring som också springer omkring och leker är alltså inte det lättaste. Men som sagt, behöver förskolan hjälp så hjälper vi, men känner ändå att det kan vara bra med en förståelse för att alla föräldralediga inte kan hålla sina barn hemma under hela pandemin.

          Men alltså hur stor andel av föräldrarna kan det röra dig om? Den absoluta majoriteten har väl jobb eller studier varje dag?

            Det beror väldigt mycket på område skulle jag påstå. Sedan kan det såklart skilja sig mycket från år till år också, men vissa områden har ju generellt en högre arbetslöshet än andra.

              När jag arbetade i ett område i Malmö med hög arbetslöshet bland föräldrarna rörde det sig om nästan 60%.

          Blev faktiskt irriterad när vårt barns förskola gick ut med att de hade väldigt ont om personal, de som var föräldralediga med yngre syskon lämnade varje dag trots att de hade all möjligheter att ha det äldre barnet hemma. Inte ens under en kortare period kunde de ställa upp för att underlätta för personalen.

            Nu tycker jag att man borde hjälpa till när förskolan ber om hjälp, men alla har inte ”alla möjligheter” att hålla barnen hemma. Många jobbar ju hemma i dessa tider, vilket innebär att den som inte är föräldraledig sitter hemma. Det är inte så lätt att jobba hemma med barn i förskoleåldern och en bebis som springer runt och leker och väsnas.

              Är det alltså bättre att då skicka barnet till förskolan där det knappt finns personal, och på det sättet riskera ditt och andras barns säkerhet. För ja, det är faktiskt det som sker. Personalen kan inte garantera barnens säkerhet, eller helt uppfylla deras omsorg.
              Hade jag fått välja hade jag inte tvekat på att hålla mitt barn hemma i en sådan situation. Kanske gå ut till skogen/lekplats så att sambon fått jobba i fred någon timma under dagen.

                Som jag skrev så tycker jag att man borde hjälpa till om nu förskolan ber om hjälp. Men att skriva att man har alla möjligheter att hålla hemma sina barn bara för att man är föräldraledig håller jag inte riktigt med om.

            Har aldrig riktigt förstått varför man frivilligt lämnar sitt äldsta barn på förskola när man är hemma med en liten? Varför? Vad har jag missat? Och ja, jag har barn. Dessutom under en pågående pandemi ??‍♀️??‍♀️

              Kan komma på massa scenario trots att jag inte är där själv… tex: man har en jätteaktiv och krävande 4-åring som är i en fas där hen behöver aktiveras hela tiden och ha full uppmärksamhet, samt ett spädbarn med kolik som behöver bli buren konstant och ändå gallskriker. Då kanske?

              Eller så har man ett småbarn och en ny bebis samtidigt som man fortfarande har rejält ont efter förlossningen och inte klarar av två barn ensam dygnet runt utan behöver avlastning med ena barnet på vardagar.

              Man har kanske tre barn i förskoleåldern samt en liten bebis plus en partner som jobbar hemifrån.

              Mammor verkar ha så svårt att tänka sig in i andra mammors situation. Tror det är bidragande till att det är så vanligt med depression efter förlossning etc idag tyvärr.

                Fast egentligen, ska man skaffa fler barn om man måste förlita sig på diverse institutioner för att orka? Det handlar inte om att skamma nån, jag undrar bara helt ärligt.

                  Man vet kanske inte att man kommer att få en kolikbebis, en förlossningsskada, att partnern kommer jobba hemifrån, att äldre barnet kommer gå in i en särskild fas just då, att det blev tvillingar… it goes on and on. De flesta mammor har nog de allra bästa ambitioner.

                  Vi har ju förskola för att man ska kunna lämna sina småbarn där och är det tillåtet medan man är föräldraledig, och man betalar för det och följer reglerna, varför skuldbelägga? Är det bättre att mamman går in i väggen?

                  Kommentaren ”varför skaffar man barn om…” tycker jag personligen är så himla konstig. Skulle kunna förstå den om det var ett scenario där föräldrarna har nanny 24/7 och inte tar hand om barnen, men för att mamman lämnar på förskolan medan hon är hemma ensam med ett spädbarn….? Nej, det är väl inte så jäkla konstigt?

                    Spot on!

                    Ja okej om det är barn typ 3 år eller äldre, då de har ett eget utbyte av förskolan (och har rätt till allmän förskola) men handlar det om mindre barn håller jag helt enkelt inte med. Det är i min värld orimligt att lämna en bebis för att orka med en annan.

              Jag ville sova. Min yngsta var vaken hela natten och min äldsta var vaken hela dagen. Så jag lämnade äldsta på förskolan för att sova.

      Förstår precis. Det är inte kul att gå till jobbet längre. 22 barn 3-5 år, jag är ensam ordinarie och fick en vikarie som knappt pratade svenska. Hon gav pasta till barn med glutenallergi och mjölk till han som är laktosintolerant. Sen har föräldrar och rektor mage att gnälla på mig för det, jag som satt med ett av våra utåtagerande barn som precis hotat att ”kniva” mig och omöjligt kunde hålla koll på vad barnen äter/dricker samtidigt. Ber till en gud jag inte tror på att mina ordinarie kollegor är tillbaka på måndag

        Men gud vad är detta för förskola

      Ingen jävla förälder? Är du klok eller?

        I sitt eget huvud och på ett anonymt forum måste man ju dock få tycka vad man vill? Huvudsaken att man fortfarande gör sitt jobb.

          Och inte jobbar på HM, då får man sparken…

            Kan chefer på HM läsa tankar? Jobbigt på riktigt.

        Ja, det är jag. Till skillnad från föräldrarna som gång på gång visar sig vara egoistiska.

          Menar du att alla föräldrar bara ska hålla sina barn hemma? Hur ska de jobba? (Som ju majoriteten gör)

      Låter riktigt tufft att vara så överbelastade på jobbet, ni gör ett grymt jobb som kämpar igenom den här skiten.
      Kan bara tala från perspektiv som förälder men min uppfattning är att alla föräldrar gör så gott de kan också, och att ingen vill vare sig er eller sina barn illa. Jag och min man jobbar hemma (men har ju givetvis lika mycket arbetsuppgifter för det…), dock har vi ju ingen resväg nu så kan både lämna och hämta senare än vanligt. Hemmajobb innebär dock inte per automatik att man har behov av mindre barnomsorg, så förstår inte hur du resonerar när du tycker att föräldrar borde hämta tidigare för den sakens skull. Vi behöver ju också sköta våra jobb…
      Var inte meningen att låta anklagande, tycker genuint att förskolepersonal är underbara människor som tar hand om det finaste folk har. Men samtidigt gör de allra flesta av oss så gott vi kan genom den här skitpandemin. Jag tror ingen chillar hemma och skiter i att hämta barnen för att jävlas med er…

        Ohhh om du bara visste ?

          Vill inte att min son börjar förskolan.

          Kom med fakta istället.

      Sjukskriv er ni också, för utmattning(vilket är fullt förståeligt att ni får), eller om ni vill ”fula er” lite, för covidsymptom.

        Det hjälper ju ingen dock. Då blir det ju någon annan pedagog det går ut över mer

          Om alla pedagoger sjukskriver sig finns det inga kvar att tillgå.

      Om man vädjar att den som kan bör hålla sitt barn hemma så kan det ju tolkas på väldigt olika sätt. Någon anser att den inte kan eftersom den har en bebis hemma och inte kan stimulera förskolebarnet hemma. En annan pratar med son arbetsgivare, går upp extra tidigt på morgonen och jobbar efter att barnet lagt sig på kvällen, tar om möjligt ut semester, hjälps åt med vänner/familj för barnvakt, byter pass för att jobba skift med den andra föräldern etc. Men fe flesta vill väl inte göra den uppoffringen om inte alla hjälps åt. Antar att du redan pratat med din chef men du måste fortsätta tills de fattar allvaret och föräldrarna måste förstå att det är kris och att varje timme räknas och hjälper, det är ju deras barns säkerhet det handlar om.

      Otroligt märkligt om arbetsgivare skulle vara så stelbenta också, mitt under en rådande pandemi. Bor själv i ett annat land och min, min partners, vänners arbetsgivare har varit väldigt förstående och hjälpsamma med att planera in när man ska jobba, att man inte kan vara tillgänglig hela tiden etc. Alla måste ju hjälpas åt just nu. Sen finns det såklart en del som verkligen inte KAN men då måste ju de barnen prioriteras först och andra bara i mån av plats. Och då menar jag såklart inte fysisk plats utan en plats med ordentlig tillsyn. Hoppad situationen blir bättre snart.

        Check your privilege. Kom ur medelklassbubblan. Alla har inte arbetsgivare som är ”väldigt förstående och hjälpsamma med att planera in när man ska jobba”.
        Mvh/ fabriksarbetaren

        Och varför kan man inte ”stimulera” sitt äldsta barn? Alltså herregud vad ÄR det för socialt accepterat bullshit? Det borde vara förbjudet.

      Vad tycker du att föräldrarna ska göra? De har väl jobb att sköta. Kräv att få vikarier. Så glad att mina barn gick på en underbar förskola med pedagoger som älskade sitt arbete, på nätet verkar det vara fullt av förskolepersonal som borde byta jobb.

        Det är ju att det är massa vikarier som är problemet? Och då blir det jobbigt för de få
        ordinarie som är friska.

          Det borde vara bättre rutin för vikarier. Namnlista i handen, antal barn som ska vara på plats, allergier, tider och gärna hälsa på vikarien. Jag har arbetat som vikarie under pandemin och jag är en socialt kompenent, trevlig och arbetsvillig person. Jag blev varslad från ett bra jobb och tänkte göra nytta. Så otroligt många pedagoger är så sjukt otrevliga, snäsiga och rent av elaka. Ibland har de medvetet skitit i att berätta att ett barn tex är glutenintolerant för att sen skälla på en för att ha gett fel mat. De är otrevliga framför barnen och pratar över en som om man inte fanns. De snackar skit om personalen på andra avdelningar framför barnen och refererar stället som ”dårhuset” flera gånger när barnen hör. Jag har blivit refererad till ”vikarien” hela dagar fast jag har presenterat mig tydligt och pratat med barnen om vad jag heter. Tack och lov blev jag fast vikarie på två bra förskolor men jag tycker så synd om barnen som får gå hela dagarna med dessa sura människor. De skäller på barnen, straffar dom, dumförklarar, tar tag hårt i och har även satt barn i skamvrån. Jag hade blivit vansinnig om mina barn behandlades så och jag har uttryck sån stor tacksamhet för mina barns pedagoger för deras fantastiska jobb. För att nämna det, den värsta förskolan ligger i ett ”fint” område.

    Jag känner bara att jag måste ventilera då jag stört mig som bara den att Kenza gick ut med uttalande om Danis barn innan hon själv gjorde det. Och dessutom vände fokus åt sig själv. Är jag den enda som stör mig på detta??

      Nej det gjorde hon inte. Hon skrev aldrig nåt om vem det var eller vad det handlade om. Hon skrev en nära vän till mig går igenom en ”living nightmare” och hon måste finnas för henne. Sluta nu att hitta fel i Kenza som inte ens stämmer.

      Detta måste jag ha missat. I ett inlägg på insta? Eller instastory? Hur gick hon ut med ett uttalande?

      Du får gärna förklara lite mer vad du menar. Vad för uttalande?

      Jag med, jag blev chockad så själviskt av henne. För er som inte såg, hon skrev på sin story att hon skulle vara borta från instagram för att en nära vän till henne går igenom det värsta en förälder kan vara med om eller liknande. Det tog inte många hjärnceller att lista ut att det kunde ha med Danis graviditet att göra och mycket riktigt…

        Nej, hon skrev inget om en nära väns graviditet.

        1. Nej, hade inte tänkt direkt att det skulle vara Dani. Tror jag faktiskt med de orden inte automatiskt tänkt på någon som var gravid, utan ett fött barn. Med det menar jag inte att förminska vad Dani och hennes partner går igenom, inte alls. Bara hur mina tankar går automatiskt om jag hör/ser sådana ord.
        2. Ni antar att Kenza inte okejat med Dani allt hon lägger ut innan. De är väl väldigt nära varandra, ingen av oss har ju någon aning om hon okejat vare sig det eller dagens story med Dani innan. Onödigt att bli sekundär kränkta och upprörda för något ni inte vet stämmer.

        Skitsnack! Hon skrev ingenting om förälder, barn eller graviditet eller liknande. Hon skrev BARA att en kompis går igenom en mardröm. Hade kunnat vara vilken vän som helst, hon har många. Så vidrigt att ni försöker sprida falska rykten mitt i en sån här hemsk tragedi. Usch på er.

    Skenheliga Paula!
    Det värsta är inte att hon skiter och har skitit i restriktioner senaste året. Det värsta är hennes jäkla offerkofta!!! Hon måste vara den person i influenser-världen som har den största offerkoftan och minsta självinsikten av dem alls. Någon karantän lär hon ju inte heller sitta i efter sin resa. Bättre man hade stängt skidorter istället för att behöva stänga skolor och barn/ ungdomars sporter. CANCEL Paula nu tack, allihop!

      Håller med dig!

      Vad gör skolbarnen när dom är lediga? Vare sig dom är i fjällen eller hemma, så träffar dom massor av andra människor. Och då sprids smitta. Så ingen vits att stänga skidorter.

        Men skola är ändå viktigare än åka på pinnar ner för en backe…

        Som förälder får man väl förbjuda dem att ”träffa massa andra människor”. Herregud de springer väl inte omkring hejvilt.

    Någon här som gjort fillers i näsan? Hur länge höll det?

      Vill också gärna höra! Skulle gärna vilja korrigera en liten knöl på min näsrygg. Näsoperationen känns så drastiskt, så tänkte att fillers kunde vara ett bra alternativ.

        Ja för en liten knöl på näsryggen kan verkligen förstöra livet. Suck på riktigt.

        Jag gjorde, men tyvärr försvann det inom någon månad. Balanserade bort knöl. Inte värt pengarna.

      Ja, jag gjorde fillers i näsan, fyllde igen näsborrarna helt, det höll en vecka ungefär, sen kunde jag andas normalt igen. Inte värt pengarna.

      Jag gjorde på Akademikliniken, har hållit i snart 3 år.

      Jag tycker att du ska tänka över det väldigt noga. Det finns en ökad risk för nekros när man sprutar in fillers på näsan.

    Har ni tips på en bra, basic ansiktskräm som återfuktar utan att vara fet? Har helt normal/blandhy. Använder en billig från Garnier som jag har upptäckt lämnar en äcklig hinna på hyn som man sen kan gnugga bort med fingrarna. Så helst en som verkligen går in i huden. Kan tänka mig att lägga ca 200 kr på en burk. Finns det något bra där ute?

      Tycker vitamin e serien från Body Shop är bra

        Exakt vad jag skulle säga. Den eller Clinique 72-hour hydrator.

      Avène är bra märke om man är ute efter fukt. Franskt, finns på apotek.

      Nivea och Lumens är bra budgetmärken när det kommer till ansiktskräm.

      Jag tycker att L300 är trevlig och jag är ganska kräsen. Finns både som lätt formula och lite tjockare för torr hy. Finns på apoteket. Prisvärd, sjunker in snabbt, kladdar inte. Bra, basic, lagom.

      L300.

      Gillar lumenes

      Skin treat

      L300 alla gånger!

      Tack för alla svar! Ska klicka hem Body shops och L300 och prova ?

        Cetaphil (Daily Facial Mouisturizer).
        Finns på apoteket.
        Smälter in i huden och man är mjuk hela dagen utan att bli glansig eller att huden känns fet, helt fantastiskt faktiskt!
        Har samma sorts hy som du.
        Jag har testat mååånga ska du veta och denna är helt klart bäst! ?

      Niveas mörkblå med Q10 i namnet.
      Den enda nattkrämen (tycker jag) som gör att huden runt ögonen fortfarande känns mjuk och insmörjd på morgonen. Bra pris också!

      Weleda mandel, Cream på vintern och lotion på sommaren. Apotea brukar ha erbjudande då och då

    Är det bara jag eller är det bara Lovisa Worge som får skit pga hennes beteende? Jag vet att det var hon som tog fram mini fiolen och offerkoftan efter nyår men Lovisa Wallin, Hanna Friberg, Bianca, Molly Rustas (som dessutom åkte till Sverige för 5 dagars semester) och massa fler var ju också ute. Tycker de alla borde få kommentarer så vi kanske lyckas banka vett i de

      Kolla i Biancas kommentarsfält så ser du kritik där också. Även Hanna och Lojsan har fått det men dom raderar alla ”hat”kommentarer.

    Kan jag ha smittat mig själv med herpes i näsan? Får herpes utbrott på läppen nån gång per år. Har nu de klassiska herpesblåsorna fast innanför näsborren. Kan man ha herpes i näsan..? Eller kan man få det av annat?

      Ja, det får jag också ibland tyvärr.

      Du har ju slemhinnor i näsan så det går säkert att få herpes där

      Ja det kan man ha.

      Klant!

    Jag känner bara att jag måste ventilera då jag stört mig som bara den att K*nza gick ut med uttalande om D*nis barn innan hon själv gjorde det. Och dessutom vände fokus åt sig själv. Är jag den enda som stör mig på detta??

      Har hon inte alls gjort. Läste det hon la upp då och det hon la upp idag. Hon har inte sagt ett ord om hur eller varför, bara skickat kärlek. Om du stör dig på det är du konstig. Folk undrar såklart dagligen varför Kenza inte uppdaterar eftersom hon annars är så aktiv, att skriva att hon haft en tuff vecka är inget konstigt.

      Det gjorde hon väl inte??

      Hon har INTE vänt fokus till sig själv. Hon har heller inte gått ut med något. Varför ljuger du för när storyn är uppe för alla att se?

        Tror att A menar att Kenza skrev att något fruktansvärt har hänt en vän innan Dani ens skrivit något. Tycker dock inte Kenza gjort något fel.

        Tror att A menar att K*nza skrev att något fruktansvärt har hänt en vän innan D*ni ens skrivit något själv.

        Ser dock inte problemet i det.

      Vaaa? Gjorde hon?

        Nej

          Jo, Kenza la först upp en story där hon skrev att hon är inaktiv på sociala medier pga att en nära vän till henne går igenom en levande mardröm. Sen tog hon bort denna story och la upp en nästan likadan, bara det att hon tagit bort delen om hennes vän.

            Jag såg den storyn. Det stod att hennes vän gick igenom ett helvete och att hon behövde finnas för sin vän och att det känns fel att vara aktiv då. Hur är det att lägga ut vad d*ni går igenom så man vet att det handlar om henne och vad som hänt hennes bebis?

      Att säga att veckan varit tuff (Som en förklaring på varför hon inte varit aktiv) och ösa kärlek på sin vän är fel enligt dig? ??‍♀️ Tycker hon har hanterat situationen ypperligt. Hon har varit väldigt respektfull i det hon lagt upp.

      På vilket sätt vände hon fokus tycker du?

        Jag tyckte hon vände fokus då D*ni inte gick ut med något uttalande själv och fick andra att börja spekulera. Jag tyckte det var fel att gå ut med det så tidigt, när det inte var officiellt

          Va? Hon skrev ju bara att hon inte hade fött än.

            Ja eller hur? Hon skrev väl inget om att det gällde Dani innan idag heller vad jag sett?

            Jo hon skrev ju att det hänt en av hennes vänner något illa och av respekt har hon inte uppdaterat och det fick folk att börja spekulera, sen tog hon bort den storyn och skrev en NY där hon uteslöt det om vännen & endast hade med om att hon ej fött än blabla.

          Skojar du? Hon skrev ingenting om henne överhuvudtaget. Hon skrev att hon inte varit aktiv men inte fött än pga att folk frågade. Chilla lite.

            Jo hon skrev ju att det hänt en av hennes vänner något illa och av respekt har hon inte uppdaterat och det fick folk att börja spekulera, sen tog hon bort den storyn och skrev en NY där hon uteslöt det om vännen & endast hade med om att hon ej fött än blabla.

          Hon lär väl ha pratat med Dani innan eftersom de är nära vänner.

      När då? Dani postade ju för några dagar sen, när gjorde Kenza det?

        Hon postade en story INNAN dani la upp sin bild, sen när folk började spekulera i vilken vän till henne och vad som hade hänt, så ändra hon sin story!

          Oj, ja det låter ju illa. Usch så vidrigt för D. Lider verkligen med henne.

      Hon skrev ingenting om VAD som hänt innan D själv la upp en bild. Hon skrev bara att hon stöttade en vän som gick igenom ett helvete. Det är ju först idag som K lagt upp något där hon skriver om det otroligt tragiska som hänt.

        Nej det gjorde hon inte har print på förata storyn, står inget om att det hänt något. Först idag hon nämner det och idag gpr hon inte heller ut med någon som helst information om det.

          De stämmer visst att hon skrev att en vän gick igenom ett helvete. Dock så ändrade hon den storyn efter en liten stund!

            Hon skrev inte vem det är eller vad. Jag såg också den första storyn och det var inget om d*ni mer än att en vän gick igenom en ”living nightmare” kunde vart vilken vän till henne som helst. Sluta sprid skit som inte ens stämmer.

      Men styleelin då? Hon var inte sen med att dela danis inlägg i sin story.

    Jag har grälat med min blivande man ikväll och önskar honom käpprätt åt helvete ? Han säger att jag ska bestämma allt, att jag är en diktator och att han aldrig får ha några åsikter om något. Jag anser att det är skitsnack, han är så galet passiv och säger alltid att han inte klarar att tänka på mer än ett projekt i taget. Han vill aldrig något, planerar aldrig något, säger ”vet inte” när jag frågar om hans åsikter. Känns som att det enda han vill göra är att klaga på det som jag vill/gör/planerar men han vill inte komma på något eget. Blir så frustrerad. Hur tar man sig ur detta? Vi är över 35, planerar bröllop och har varit ihop i snart 10 år.

      Låter som din f.d. blivande man.

        Och låter som om du kommer vara singel för evigt om du tror att man inte behlver jobba på saker i ett förhållande.

          Förlåt men har aldrig önskat min man åt helvete haha. Man kan bråka men här ovan känns det som att det är världens lataste människa som inte kan ta några initiativ? Vem orkar med en sån

      Om en trivs mer att bara leva för dagen och den andra vill planera massor så är ni väl inte kompatibla med varandra. Det finns väl inget rätt eller fel när det kommer till att vilja vara mer aktiv eller mindre aktiv.

        Ska man bara ge upp då? Eller finns det något man kan göra för att jobba på det?

      Har du upptäckt det först nu, efter tio år? Det kommer inte att bli bättre, sorry.

        Har uppkommit efter att vi började planera bröllop i kombination med flera dödsfall i familjen. Aldrig upplevt det innan men senaste året har det smugit sig på.

          Han kanske mår för dåligt för att fatta beslut om massa just nu. Pausa allt planerande en period istället.

      Du får fråga honom hur han önskar att du ska ta reda på vad han vill och tycker. Det funkar uppenbarligen inte att fråga och han tar inga egna intiativ för att berätta heller. Kanske ska ni skjuta på bröllopet och använda en del av budgeten till parterapi för att hitta ett sätt för er att kommunicera på ett bättre sätt?

        Det har vi gjort faktiskt. Skulle gift oss i år men har skjutit på det till 2022. Tycker hela grejen är så märklig för innan har han alltid uppskattat att jag är stark, har åsikter och tagit initiativ. Nu är det plötsligt fel…

      Relationsterapi

        Ja det låter som en bra idé. Undrar så hur det är för andra som planerar, är de alltid överens? ?

          Säkert inte alla, men det kanske beror på vad man har för förväntningar på varandra? Tycker verkligen ni ska testa relationsterapi, man kommer till så mycket insikter och lär sig mycket om sig själv.

            Tack! Jag ska föreslå det! Vore nog bra för så som det är nu vill jag inte ha det.

          Nope. Vi planerar bröllop och är verkligen inte sams hela tiden. Vi har precis flyttat och det har inte varit rosenblad och ljuv fågelsång för förhållandet, det kan jag säga.

      På riktigt, varför ska ni gifta er? Han vill inte vara med dig och du gillar inte hur han är. Tror du att det blir bättre när ni gift er? Tror du ert liv är bättre om 20 år? Lägg ner giftermålet. Hitta någon som du kan dela livet med.

      Jag förstår att du känner frustration över att din kille är passiv och inte tar ställning. Men jag känner också igen mig i honom, jag mår väldigt dåligt i stunden främst pga av en sjukdom, men även pga av covid med alla restriktioner, oro att insjukna i covid och avsaknad av tidigare livskvalitet (restaurangbesök, bio, umgås med vänner etc). Jag klarar också bara ett projekt i taget, orken räcker inte till något annat. Det kanske är så enkelt att din kille mår dåligt efter dödsfallen och covid mm. Jag tror att ni skulle behöva sätta er ner i lugn och ro och prata, om allt och ingenting. Hur ni mår, hur går tankarna med covid, hur kommer det att kännas att gifta sig utan de familjemedlemmar som inte finns med er längre mm. Sedan vill jag också säga att det inte är okej att han kallar dig diktator, om ni sätter er ner och pratar, berätta för honom att du blir sårad av hans ord och att du upplever att han är väldigt negativt inställd till dina förslag och int bidrar med andra alternativ.

    Vädjan om vadå?

      Fred på jorden.

        Det är vad alla barn vill ha, mest av allt.

          ? Så kul sketch.

          Ä du dum i huvudet?! ?

    Varför är det så förbannat svårt för folk att hålla höger på gågator och trottoarer? Vad är det för FEL på er?

      Går alltid på vänster. Känns bättre så.

        Jag är den som kör in en armbåge i sidan på dig

          ”Det är den som möter som ska gå åt sidan!” Sagt av en äldre herre, 70+.

          Jag är den som ger dig en rak höger.

            Gör det, men du är fortfarande dum i hela huvudet som går på vänster sida

              När man enligt lag ska gå på vänster? Är ju du som går fel.

                Gäller ej på trottoarer.

      Men på ställen där man delar med cyklister ska man gå till vänster, och cyklisterna till höger. Där det är bara trottoar ska man hålla till höger däremot.

        Ja exakt, men på sådana gator går ju folk både kors och tvärs. Jag FÖRSTÅR INTE hur svårt det kan vara??

      Haha jag är så förvirrad sedan det blev allmän lag/ordning om hur man ska gå så tacksam för alla skyltar som visar detta ? avskyr små vägar i parker och liknande där man får gå och cykla men ingen jävel vet vilken sida man ska gå och cykla på, och oavsett vilken sida så är det fel sida eftersom det går och cyklar folk åt båda hållen.

      Det värsta är vuxna människor som ska gå o BREDD, typ fyra pers på en trottoar som är smal för 2…..

        Jag går rakt in i dom ibland

          Det gjorde jag innan pandemin, nu kallar jag dem ”jävla idioter” och ber dem dra åt helvete.

        Ja jag brukar stanna och därmed tvinga sällskapet att gå på led. I den här stan är folk så jävla egoistiska (jag är inflyttad från landet, typ, där är vi lite snällare mot varandra) så det är bara JAG, JAG, JAG här.
        Var t.ex ute och sprang på en smal stig, bred nog för två pers att gå i bredd men inte fler. Mötte ett par som absolut inte lät mig komma fram utan tvingade upp mig bland alla rötter som var vid sidan. Mötte dem flera gånger under min runda och det var samma sak varje gång.

        En annan gång var jag på promenad och gick på en vanlig trottoar. Mötte ett annat par som på avstånd gick på min högra sida så tänkte att det var ju bra, då kan jag gå kvar. Men när de kom närmare gick de mer och mer åt deras högra sida. Vem gör så när det finns gott om plats att gå på?! Idioter.

          Hahaha jaaaa det sådant sinnessjukt beteende. Upplevde det innan men tycker fan att det är värre nu när jag går med barnvagn. Vissa tycker det är rimligare att jag tvingas ut på bilvägen med barnvagn istället för att sällskapet jag möter går på led i en halvsekund

            Alltså, jag tycker väl inte att någon alls ska tvingas ut i vägen och möter jag en barnvagn och jag går i bredd med någon (eller möter vem som helst egentligen) så ser jag till att vi går på led. Och jag förväntar mig att någon (med eller utan barnvagn) gör samma sak, tar hänsyn till mötande. Jag hatar när folk med barnvagn förväntar sig ”specialbehandling” för att de har en barnvagn.

              Man brukar visa extra välvillighet mot mammor med barn. Fattar inte vart detta hat för allt som har med barn att göra kommer från.

                ”Hat”, hahaha.

                Hahahaha

              Känner du samma för rullstolar? Tänk gärna lite längre än näsan räcker.

                Nej det gör jag inte. En rullstol anpassar jag mig efter.
                Om personen med barnvagn gör sitt bästa för att anpassa sig också och ta hänsyn, samarbeta i gångtrafiken gör jag detsamma. Annars inte, är de ego är jag ego.

                Hade det varit jag hade jag inte tagit för givet att jag skulle få komma fram för att jag hade en barnvagn utan hade väntat på mötande person. Jag hade anpassat mig efter alla utan barn. Och ja, jag vet att jag hade gjort det. De gånger jag kört en barnvagn har jag väntat på den som vill förbi.

                  Exakt! Bra där anonym 22.23!

      För att man ska gå på vänster? ??

        Nej!!????

          Jo ? Sorry men så är det haha

            Inte på trottoarer.

      Jag brukar gå på cykelbanan med ett paraply i sidled. Fungerar rätt bra, särskilt med musik i öronen så att jag slipper höra vad cyklisterna säger.

        Ja, om det är en gemensam cykel- och gångväg. Inte trottoar.

          Att vi har regler som säger hur vi ska gå på en trottoar är ju det sjukaste ??
          Vi kan ingenting utan regelboken ?

            Varför det? Människor kommer från båda håll på en trottoar och istället för att det hela tiden ska råda osäkerhet och man går in i varandra/nästan går in i varandra, så kommer man överens på samhällsnivå att man helt enkelt går till höger om varandra.

            Hålla till höger på trottoar är för att den som går närmast körfältet ska möta trafiken. Bättre uppsikt och säkrare.

      För att man ska gå på vänster sida, vad är problemet?

        Men NEJ inte på trottoarer?!!?

      Man ska ju dock gå på vänster sida.

        På delad cykelbana/gångbana. När det BARA är gångbana så håller man till höger.

          Hur vet man vilken som är vilken då?? Vore ju lättare om man alltid gick till vänster?

            Vet du inte skillnad på trottoar och gång- och cykelbana?

        Vänster sida om cyklisterna ja. Men den gångtrafikant du möter ska du gå till höger om.

          Nej men det blir väl jättekrångligt? Ska man hoppa fram och tillbaka?

            Nej inte alls. Tänk att gång- och cykelbanan är uppdelad. Fotgängare till vänster och cyklister till höger, och i fotgängarnas vänstra del ska du hålla till höger medan de som kommer från motsatt håller sig till din vänster, eftersom man alltid ska hålla till höger om alla man möter som kommer gåendes!

              Ah ok. Många såna vägar är ju dock inte uppdelade med linjer i mitten så
              det blir svårt…

                Därför du skulle tänka dig att den var uppdelad, alltså föreställa dig.

        Till vänster om cyklister, på gång- och cykelbanor, men inte till vänster om gåendes.

      Går jag baklänges så går jag också till höger.

        Nej fy ajabaja ?

        Jag kryper upp o ner till vänster eller höger, beror på trafiksituationen.

      Det var jag som ställde frågan ?? Tror att jag har fått mitt svar nu: ni är dumma i huvudet och har inte förstått att ”gå till vänster” betyder till vänster om cyklister, inte till vänster om de gående du möter.

        Du ska inte cykla på trottoarer och på gågator har alltid gångtrafikanter företräde och cyklister får anpassa sig.

          Nä, cykel = fordon —> högerregel

        Det finns inga generella regler för vilken sida du som är gående ska använda på en gångbana eller gångväg. Det kan finnas lokala föreskrifter och de är då utmärkta med vägmärken.

        Här är de viktigaste trafikreglerna för dig som är gående:

        Använd gångbanan eller vägrenen. Om det inte finns någon gångbana eller vägren får du använda cykelbanan eller körbanan.
        Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning, när du använder vägrenen, körbanan eller en gemensam gång- och cykelbana.
        Om du åker rullskidor eller rullskridskor i högre hastighet än gångfart, ska du färdas på höger sida om det är lämpligare.
        Korsa vägen på ett övergångsställe. Om det inte finns något, ska du se dig noga för och gå tvärs över körbanan, helst vid en vägkorsning, och utan att skapa fara eller olägenhet för trafiken.
        När du ska gå ut på ett övergångsställe, ska du ta hänsyn till avståndet och hastigheten hos de fordon som närmar sig.
        Vid obevakade övergångsställen har fordonsförarna väjningsplikt mot dig när du har gått ut på övergångsstället eller just ska gå ut på det.

          Text från Transportstyrelsen.se. Läs och ta in folk! Gå på vänster sida, varför krångla.

      Men neeeeej, alltid vänster om ingen skylt säger annat då det kan förekomma lokala föreskrifter.
      Från Transportstyrelsen: ”Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning.”
      Tycker att det är ganska tydligt? ?

      ”Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning när du använder väggrenen, körbanan eller en gemensam gång- och cykelbana”. Vart står det att man ska hålla höger? ?

      Jag är en av de som av princip alltid håller mig till vänster och stör ihjäl mig på de jag möter…vägrar röra på mig ?

    Alltså svettiga ljumskar!

    När jag promenerar, har sex eller tränar så känner jag mig sjukt äcklig för att ljumskarna luktar svett typ. Jag duschar och tvättar (ljumskarna, inte in i underlivet ofc) mig men ändå luktar det tillslut.

    Funderar på om absolut torr eller nån annan deo-liknande kan hjälpa? Det är sjukt pinsamt att träna tex eller gå på promenad osv eller ha sex och sen lukta svett ?

    Jag sköter min hygien. Har testat intimdeo (spray – i ljumskarna så ingen tror jag sprayar ner hela fiffi) men tycker inte den är bra. Någon som haft liknande problem och har bra tips?

    Det är inget extremt så behöver inte få tips om gyn tex.

      Vad hände med granskningen av leyglow?!?!?

        Vet inte ? Men tror inte det är svar på min ljumsk-fråga? Men vet inte ??

      Jag har samma, kom som ett brev på posten när jag gick upp 15 kilo.
      Alltså jag stinker som typ rutten infekterad tåsvamp.
      Jag har testat svampsalva, hydrokortison, absolut torr och deo. Deo funkar bäst!
      Så sjukt jäkla snuskigt.

        Åh jag tänker att jag luktar pungsvett typ ? Har gått upp i vikt med.

        Nån deo du kan tipsa om? Deodoc i spray gillar jag inte. Är typ deo-stick bättre än roll on? Eller ahhh vad? ???

          Jag tar en oparfymerad med alkohol, vit m röd kork och avlång smal flaska. Tar ett drag i varje ljumske och lägger mig och skrevar i sängen 5 minuter och kollar fb så den torkar helt.
          Funkar med alla men just jag gillar att använda just med alkohol där för att den snustorra känslan.
          Jag pendlar mycket vikt och med mig så har det just med övervikten att göra. Flest trodde jag att jag hade bac vag för det luktade ruttet när jag gick på toa och drog ner byxorna och särade på benen men det var dessvärre detta.

            Ska testa någon! Googlade lite nu och läste många som testat Rexona deostick! Men skriver upp din med! Tack för hjälpen ☺️

              Bats röda deo för kvinnor på apoteket, tunn och bra roller som lätt kommer in i skrevor och veck! Har denna både i ljumskar och mellan låren högst upp. Äntligen slipper jag svett och skav efter tio år av puder och tights

        Upplevde också det när jag gick upp i vikt.

        [Borttagen kommentar]

          Men dra!

            De skriver ju det själva ?‍♀️

          Har aldrig svettats illaluktande i ljumskarna. varken i mina smala eller tjocka perioder

            Grattis till dig. Kommer kanske mer med åldern, jag är 45 och har fått det på senare år trots samma vikt som tidigare.

      Använder Baby puder, efter tvätten i ljumskarna, håller då svetten borta och därmed lukten.

        För mig blev det en vit salva av pudret när det började vätska sig. Typ flens ?

      Jag använder Rexona eller Dove deostick. Ingen torktid och funkar perfekt. Vågade knappt lämna huset innan och deo högst upp på låren har på riktigt förändrat mitt liv till det bättre!

      Läste att någon fick något injicerat i ljumskarna mot svett. Verkade som en lätt procedur man kan gå till doktorn och få.

        Botox, jag går var 6 månad och får det injicerat i armhålorna

    Svar till Ninni

    God kväll!

    Jag ligger här och funderar över min granne och om jag eventuellt kan hjälpa honom på något sätt…

    Han har ibland varit uppenbart kraftigt narkotiapåverkad mitt på dagarna. Med jämna mellanrum har det varit stortbråk i hans lägenhet som jag uppfattat som, vad ska man säga…. Ja men det låter som att det är någon som inte har kontroll över sig själv som bråkar. Han bor själv och det är med sina kompisar (antar jag) har bråkar, det är alltså inte så att jag misstänker relationsvåld eller att något barn far illa för så hade jag såklart ringt polisen osv. Han ser också medtagen ut för sig unga ålder.

    Kan man hjälpa honom på något vis? Om jag t ex skulle ringa polisen skulle det kunna hjälpa om de kom hit och han kanske fälldes för nakotilainnhav? Tänker t ex (nu spånar jag alltså) på om han kanske har föräldrar som bryr sig om honom och det skulle kunna bidra till att han t ex Kan få beslut om tvångsomhändertagande för missbrukare?

    Eller kan jag som granne göra absolut noll? Han är inte mycket mer än ett barn om än myndig och jag blir bara orolig för hans framtid helt enkelt.

      Du kan göra en orosanmälan till vuxenenheten på socialtjänsten angående missbruk. Det behöver inte finnas skäl för tvångsomhändertagande för att han knarkar, finns ju även annan stöd och behandling.
      Polisen kan du såklart ringa om du misstänker brott och anser att han ska lagföras. Men någon hjälp i hans missbruksproblematik är det sannerligen inte att bli lagförd för innehav.
      Han för böter, som han kanske ev inte kan betala. En prick i registret som sabbar snarare än hjälpa. Och 10 minuter efter snuten varit där har han ringt sin kran igen.

        Tack för ett konkret svar från någon med lite erfarenhet!

          Eller kunskap menar jag! (menade inte att du verkar bara en erfaren knarkare eller så)

            Haha. Jodå jag är en erfaren knarkare
            Men ren sen många år tillbaka och arbetar själv inom beroendevården.
            Tycker för övrigt att det är fint med människor med så mycket hjärta att de till och med bryr sig om grannar de inte känner.
            Men det är svårt att hjälpa människor med beroende, även för närstående.

      Jag vet inte möjliga vägar att gå, men vill bara säga att jag tycker att det är väldigt fint och viktigt av dig att tänka så. Jag hoppas att det ska ge något för honom.

      Ring polisen nästa gång du hör bråk. Bättre än att göra ingenting.

        Övervägde det men det lät ju inte som misshandeln utan mer som någon som var väldigt arg. Sen när det gått en stund tackade hans vänner för sig och gick hem, och de verkar helt lugna… Visst ska man ringa om men kanske inte om man inte ens är orolig för att någon blir utsatt brott, eller? Men funderade absolut på det.

    Alla höjer satisfyer till skyarna – är det då ”standard” modellen pro 2 alla menar eller är någon av de andra också bra? Pro 2 känns så stor och klumpig, har kikat på curvy 2+/curvy 3+ och love triangle men är lite rädd att de ska vara svaga? Någon som har erfarenhet av dessa?

      Jag har Satisfyer curvy 2+!

      Jag tycker inte att den är svag. Jag har provat maxstyrkan och det var tortyr. ? Blev mer avdomnad samtidigt som det var obehagligt.
      Den är skön men upplever den för stark. Den gör jobbet men den är så pass effektiv att jag har hunnit komma innan jag ens hunnit bli upphetsad nästan. Det blir för mekaniskt och inte upphetsande skönt. Om man nu kan förklara det så.
      Dock är den väldigt trevlig tillsammans med en partner. Den är rolig att testa om man använder appen till den och har lite mer nyfikenhet och leksam inställning. 🙂

        Tack för bra svar!! Jo precis, har tänkt att jag (även) ska använda den med min kille så det låter ju kul att appen är bra. Jaha oj hahah då behöver jag inte oroa mig för styrkan iaf?

    Jag fick barn för ett halvår sen och känner att det varit så himla tufft. Nu har vi visserligen haft en utmanande första tid med vår bebis (kolik, vagnvägrare, vill inte ta flaska, vaknar fortfarande varannan timme eller oftare på nätterna osv). Hon är allmänt mer missnöjd än många andra bebisar omkring mig… Så det kan säkert påverka min känsla. Alla pratar om hur mysigt och härligt det är med en bebis, jag känner bara – herregud vad skönt att hon blir större. Grät mig i princip igenom ”bebisbubblan”. Kan inte alls relatera till föräldrar som bara: ”åh vad gjorde jag innan mitt barn?!”. för jag vet precis vad jag gjorde innan och jag saknar den tiden! Jag känner helt enkelt att jag inte riktigt är så glad som jag trodde att jag skulle vara. Ofta är jag bara helt slut och bitter för att jag är avundsjuk på andra som har ”enkla” bebisar och jag skäms över den känslan. Snälla säg att någon annan känt likadant?

      Inte jag men min kompis!! Hon har helt förstörd i ett drygt år efter att ha fått sitt första barn (hennes andra två var enklare). Var inte ett dugg avundsjuk på henne och helt ärligt var hennes barn anledningen till att jag väntade med att skaffa egna… Det var en fruktansvärt period på henne. Kämpa <3 Det varar inte för evigt.

      Jag hade också en tuff första tid med min bebis. Tyckte omställningen var brutal och hade en jobbig förlossning som orsakade fysiska smärtor en tid efteråt. Nu är mitt barn ett år och by kan jag ärligt säga att jag älskar att vara förälder. Det blir bara roligare och roligare ju mer barnet lär sig och vi kan kommunicera med varandra. Håll ut, det blir bättre!

        Eller så blir det värre. Finns barn som är riktigt jobbiga även när de är äldre och visar sig ha diagnoser och bokstavskombinationer. Är nog bara att vara förberedd på det om man väljer att bli förälder.

          Ja fast de flesta växer in i rollen som förälder och även sk ”jobbiga” barn (hemskt uttryck btw) har fina sidor och är älskade av sina föräldrar. Bebistiden är speciell på så sätt att bebisar är noll självständiga och sover ofta dåligt på natten vilket inte äldre barn gör.

        Tack! ? Så skönt att höra. Jag hoppas det blir detsamma för oss!

      Jag tror på riktigt att de flesta föräldrar ljuger när de pratar om hur härligt det är, hur mycket sömn de får och hur livet innan barnet var tomt osv. Förmodligen är det långt fler som också ångrar sig än som vågar erkänna det. Visar bara sanningen att barn inte alls är meningen med livet.

        Alltså visst att det kan vara jobbigt med barn men det är nog ändå få föräldrar som ångrar sina barn.

        De flesta? Där tror jag du tar i. Men de finns såklart. För oss hinduer, som utgör en ansenlig del av världens population, så är det viktigt att få barn så förfäder kan återfödas. Den tron bar ju även de nordiska hedningarna förr. Cirkeln sluts inte, utan barn. Men en mer linjär livssyn med ökad individualism skänker mindre rum till ett barn. De blir då nästan en börda.

      Läs om High need baby. Våga prata med BVC om detta också.

      Har du någon typ av avlastning?

        Tack, jag har läst om High need baby (har blivit en hel del desperat googlande av diverse…) och det stämmer verkligen med vår bebis. Jag har min sambo och han gör verkligen vad han kan men eftersom hon inte tar napp/flaska och dessutom ammar väldigt ofta så blir det ju automatiskt att jag måste dra ett större lass både dagtid och nattetid…

      Jag! Det blev bättre när hon blev äldre. Inte konstigt man reagerar så med extrem sömnbrist och noll egentid och noll möjlighet att vara sin egen person. En del barn behöver mer än andra. Ta så mkt hjälp du kan (min bebis skrek som en stucken gris så fort inte just jag höll i henne dock?‍♀️), och kom ihåg att vi är inte gjorda för att ta hand om barn själva. Vi är ju gruppdjur, ska ha en grupp runt oss där man hjälper varandra. Jag har en kompis från Taiwan, där ska mamman bara ligga ner och göra ingenting dom första 4 veckorna, och så blir hon serverad mat och ngn tar bebisen så hon får sova osv. Älskar den traditionen?

        Tack, skönt att inte vara ensam ? Lite samma här, svårt med avlastning då hon dels ammar så ofta och dessutom också helst vill sitta fast på mig (eller pappan som funkar lika bra tack och lov!). Men att mormor/farmor skulle kunna ta henne på en promenad med vagnen eller dyl är ju tyvärr inte aktuellt… Så vi får avlasta varandra bäst vi kan ?

      Det blir bättre. Mitt första barn skrek nätterna igenom hela första året och vägrade också vagn och flaska. Jag var så dödstrött om dagarna (på grund av nätterna) att jag också mest grät mig igenom de första månaderna. Alla sa ”du kommer se tillbaka på det här som en kort period bara” och jag tänkte mest ”dra åt helvete”. Men, det visade sig att de hade rätt! Ett par års sömn senare och jag har typ glömt hur jobbigt vi hade det i början. Kan dock ”sörja” att jag inte fick en sådan klassiskt mysig bebistid med kaffe på stan, mammagrupper och vagnpromenader i solskenet. Men åren efter har varit fantastiska så vem bryr sig! (Tänker jag såhär efterklok, i efterhand).

        Men precis så! Tröttheten och sen mini-sorgen över att ingenting blir som man hade tänkt sig (addera en piss-pandemi på det). Tack för att du delar med dig och skönt att höra att det blivit bättre, förhoppningsvis blir det bättre även här med tiden!

          Det är jag säker på att det kommer att bli! Jag brukar tänka att det ger ett särskilt starkt band mellan barnet och en själv när man går igenom en tuff tid tillsammans, typ som två vänner i som återvänt från krig, brukade jag trösta mig själv med ?

            Haha men åh, det lät ju fint! Så ska jag också tänka ❣️

      Jag har gått igenom de du går igenom nu, du är absolut inte ensam om att känna såhär!
      Min dotter hade också kolik, sov dåligt på nätterna och sov max 20 minuter intervaller på dagarna. Man fick aldrig vila.
      Har ni bytt till sittdelen på vagnen? Det hjälpte för oss, vi bytte när vår dotter var 4 månader tror jag. Finns speciella dynor att köpa.

      Jag vill bara säga till dig att kämpa på! Det blir bättre. Jag var också avundsjuk på andra föräldrar som kunde göra saker med sina bebisar, medan jag själv satt med en bebis som kunde skrika hela dagarna pga magen.
      Skäms inte över hur du känner!

      Läs på lite om plusbarn/high need baby. Det fick mig att få lite mer förståelse.

      Det blir bara roligare ju äldre de blir, hade man kunnat föda en 2.5 åring hade jag gärna gjort det för att slippa bebistiden.
      Du är en bra förälder och alla känslor är ok!
      Hade kunnat skriva hur mycket som helst till dig men det är så svårt att få ner allt i ord.
      Stor kram till dig!

        Tack!!! Igenkänning på hela din kommentar. Min tjej sover också 20-30 minuter på dagarna, det är också ett moment som bidrar till tröttheten… Känner verkligen igen min bebis i high need baby. Skönt att höra att det kan bli bättre. Tack för din kommentar ?

      Mitt första barn var så. Mitt andra barn var en Walk in the park.
      Mitt enda råd till dig är, känn ingen skam för att att du känner dessa känslor.
      Vissa saker är bara att härda ut. Det går över. Jag lovar. Nu är min förstfödde snart 8 år och vi har så sjukt kul tillsammans, hen är rolig, klok och gör mitt liv spännande och roligt.
      Men första året kändes där och då som 100 år. I backspegeln är den tiden försvinnande kort…

      Det är inte lätt att söka stöd i dessa känslor då de kan vara ganska skamfyllda.
      Men jag har lovat mig själv att alltid vara öppen med att jag har haft de känslorna som du beskriver till andra mammor. Jag berättar alltid om mitt första år för nyblivna mammor… eftersom det som de oftast får höra är typ ” njut nu”. Ganska stressande…

        Tack, vad fint av dig! Jag önskar att fler hade gett mig en mer nyanserad bild av föräldraskapet. Alla kollegor med barn osv bara ”åh du kommer ha en uuunderbar höst med långa barnvagnspromenader” och så satt jag typ bara hemma och vaggade henne och grät om vartannat. Men de kanske liksom du nästan glömt hur jobbigt det var, eller så hade alla enkla bebisar ?

          Lita inte på folk som
          sugarcoatar livet med barn helt enkelt…

      Kan tipsa dig om att gå in på @asabea på instagram. Hon har en sparad story om vad som var oväntat svårt och tungt med att få barn som folk fått svara på. Tror att du kommer hitta stor igenkänning där.

      Det där hade jag kunnat skriva efter mitt första barn! Verkligen varenda ord. Herregud vad jag var förstörd. När folk beskrev sina barn med ”han/hon är så glad hela tiden, verkligen världens gladaste bebis” så kände jag bara ”eh, jag kan verkligen inte beskriva mitt barn som världens gladaste, världens mest missnöjda bebis passar så mycket bättre”. Som i de flesta fall så blir det bättre, men det var fan en jobbig tid. Nu när barn nr 2 har kommit så kan jag mer känna igen det som många andra beskrev om sina ”snälla” barn. Glad och lätt att ha att göra med (sen har hon såklart också sämre sidor). Och kan inte låta bli att känna att de som inte har haft ett riktigt jobbigt barn (kolik, missnöjd osv) vet inte hur det är att ha barn på riktigt ? jag veeet, alla lever i sin verklighet och man kan inte jämföra sådär och alla har rätt att tycka att det är jobbigt, men både jag och min man känner att om folk tycker att deras barn är jobbiga när de är som vår nr 2 så har de fan inte känt på att ha barn på riktigt ? Säger varje dag att fasen vad livet med ett barn hade varit lätt om vår nr 2 hade varit nr 1, så som många verkar ha (men verkar vara omedvetna om) ?

        Haha, jag förstår dig också! Blir lite lätt provocerad när andra säger typ ”det är så jobbigt, hon vaknar fortfarande två gånger per natt nu fast hon är 6 månader”. Två gånger per natt?!? Det har aldrig hänt här, jag skulle vara överlycklig om hon vaknade så sällan! Hoppas att vi också vågar skaffa en nr två i framtiden (främst min sambo har nästan blivit lite rädd att det ska bli lika tufft igen…). Men tiden kanske gör att vi glömmer exakt hur jobbigt det varit, hehe ?

      Jag! Blev provocerad när alla tjatade om att njuta av bebisbubblan första tiden. Det var allt annat än njutbart. Hemsk var första tiden, mådde jättedåligt. Älskar min bebis men sömnbristen, att hon aldrig var nöjd, kämpandet med amningen och alla hormoner gjorde mig så nere. Får ångest av att bara tänka på den tiden. Nu är hon 1 år och det känns mkt bättre. Håll ut:)

        Tack, vad skönt att höra att det blivit bättre med tiden! Det jobbiga här är att hon nu är 6 månader så det känns som att jag borde ha ”landat” mer i glädjen efter det du beskriver med amning, hormoner, förlossning osv. Men hon är fortfarande en ganska krävande liten dam och dagarna är fortfarande präglade av mycket ”krångel”, ingenting känns riktigt kul och mysigt utan allt är typ ett projekt som ändå slutar med att hon är missnöjd… Men jag håller modet uppe, ni är så många som skriver att det blir bättre så säkert blir det så med tiden! ?

      Förlossningsdepression?

      Jag tror att du har fått en förlossningsdepression. Prata med din barnmorska om hur du mår. Jag talar av egen erfarenhet här ??

    Jag har varit tillsammans med min sambo i 9 år till sommaren. Vi är förlovade och skulle egentligen gift oss i sommar men skjuter på det pga pandemin. Julen 2019 köpte vi hus som vi drömt om så länge och jag tycker att vi är i ett perfekt stadie i livet.

    Men nu till min panik. Vi har alltid haft (bra) ursäkter till varför vi inte skaffat barn tidigare. Alla i vår släkt undrar typ varför vi inte har barn än. Det har varit för att någon av oss pluggat, någon inte har haft stadig inkomst eller för att vi ville komma ifrån det dåliga området vi bodde i och en liten hyresrätt. Men nu har vi ju det där perfekta läget, och vi har sagt att vi ska börja försöka efter mina p-pillet har tagit slut. Och jag börjar äta min sista karta imorgon.

    Varför har jag PANIK? Det känns som att jag inte är tillräckligt vuxen för det här trots att jag längtat efter barn sen jag var 16 år. Alla pusselbitar är på plats men det känns fortfarande som att barn är flera år i framtiden. Det känns så läskigt! Är det någon annan som haft ett långt förhållande innan barn kom in i bilden? Hur kändes det för er? Eller är det helt normalt att tycka det är såhär läskigt och så släpper det när man väl är gravid? Eller har barnet i famnen?

    Mvh 27-årig tjej med 31-årig sambo

      Att få barn är en stor livsförändring så det är inte konstigt att ha en massa olika känslor inför det.

      Det går bra att vänta några år till om du vill det. Du behöver nog analysera om det är lite livsförändringsångest eller om det är så att du har saker du vill göra innan du skaffar barn. Att andra undrar varför ni inte har barn ska du bara strunta i. Otroligt respektlöst att ställa sådana frågor, de får undra i tysthet.

      Livet måste inte följa ett visst mönster, man måste inte göra som förväntat eller följa nån mall.

        Håller verkligen med om att det är respektlöst att ställa sånna frågor. Man börjar väl bli van och tycker det är okej.

        Jag vill ju ha barn men det känns bara så läskigt

      Samma här alla tjatade om barn , men jag kände inte för det .
      Men när jag var 35 helt plötsligt ville jag ha barn
      O all blev förvånade förstås
      Men allt gick bra ,kände mig mer mogen när barnet kom
      Enda nackdelen var att alla andra mammor var mycket yngre

        Fick du ditt första barn i den åldern? Fick du många kommentarer? Känns som att man redan får många kommentarer för att man inte har barn än.

          Fast 35 är ju inte så sent för att vara förstföderska? Speciellt inte i Stockholm. Min mamma var 37 när hon fick mig och det var ju ett tag sen….

          Oj, får du det? Som 27-åring?? Det är ingen ålder… Du bor kanske på en mindre ort?

      Ovan sa det bra. Att få barn är en stor livsförändring som ställer om allt. Dessutom så är det kopplad med mycket oro: kan jag bli gravid, kommer graviditeten förlöpa bra, hur är förlossningen och hur kommer jag klara av det, drabbas jag av depression, finns det stödet som jag (och vi) kommer att behöva… Och all oro kring barnet sen, är barnet ok, kommer det klara av förlossningen, alla sjukdomar…. Och sen är läget i världen inte det mest stabila med pandemin. Så det är stort och omvälvande.

      Med det sagt så är det också fantastiskt att bli föräldrar och kunna dela det med någon. (Tänker att det är fantastiskt även som ensamstående om än mycket tuffare).

      Ta det lungt. Känns det inte ok just nu så vänta med det. Det är ok det med.

        Känns som att du beskriver alla känslor så bra. Jag vill ju verkligen ha barn så jag förstår inte varför det känns så läskigt när jag hittat någon som är så bra.

      Eller så struntar ni i vad andra tycker och skaffar barn när ni känner för det?
      MVH Hon som väntade med barn tills hon var 43 år

        Oj, 43 år? Jag hade nog inte vågat vänta så länge på mitt första barn. Är fortfarande orolig att jag inte kan bli gravid. Men vad kul att allt gått bra ?

          Men gud vilken håla är du ifrån? Du verkar bli chockad över alla över 30 som får sitt första barn?

            Fast 43 är ju väldigt sent för att bli förstagångsmamma ändå?

            /från hålan Stockholm

              Läs igen snälla

      Same! 9 år hade vi varit tillsammans när jag blev oplanerat gravid. Då hade vi allting ”i ordning” så det kändes inte rätt med något annat beslut än att behålla. Det är tur att man är gravid så pass länge för det tog ett tag för paniken att släppa? men det blev bra tillslut, tror det är naturligt att ha panik ändå.

        Vad skönt att du säger så. Tror också man hinner släppa paniken innan barnet kommer. Man har ju lite tid på sig ?

      Jag är i (typ) samma situation just nu, hade till och med tänkt ställa en fråga om det i ÖS idag haha… jag och min sambo pratar om att vi ska börja försöka skaffa barn nästa år någon gång, vi är i typ samma ålder som ni. Men jag har också PANIK över tanken, även om det är ett tag kvar. Jag har dock aldrig velat ha barn innan jag blev tillsammans med min sambo, så kan väl ha något med det att göra. För mig tror jag att det handlar om att det blir så verkligt när man pratar om det och ”sätter ett datum” på planeradet. Jag tänker på alla saker jag inte hunnit, allt jag tagit för givet, och allt jag kommer missa. Det stressar skiten ur mig. Skönt att man inte är helt ensam om dessa känslor iaf ?

      Stressa inte!! Vänta med att försöka tills du är säker. Jag lät mig övertalas av min sambo innan jag var redo och fick sån sjuk panik att det slutade i abort som var jättejobbig. Sen gjorde vi slut. Har ny man nu och underbara barn.

        Men låter jättejobbigt! Vad fint att höra att du hittade rätt ❤️

        Verkligen, jätteviktigt!

      Sen att alla säger att man ska ha barn. Det gör typ folk i brist på samtalsämne. Jag och min partner har varit ihop sen jag var 23 och efter vi bodde ihop undrar många om barn. Det är ju en sjukt omodern (?) fråga. Vem som helst fattade ju att vi inte ville ha barn. Vi har rest, säsongsjobbat, vandrat i månader osv. Plus ganska panka mest hela tiden. Nu är vi över 30 och pandemin har ju tvingat oss att bo på en plats i ett år och nu funderar väl vi lite på barn. Men vi har noll procent bråttom och egentligen vill vi nog mest ha en husbil och en till hund.

      Du kanske inte är riktigt redo eller vill ännu? Ta det lugnt och utvärdera dina känslor, du är ung ännu. Man måste inte ha några ursäkter för att inte skaffa barn, allt kan se bra ut på ytan men insidan måste ju hänga med också.

      Jag och min sambo hade också tänkt sätta igång att försöka bli gravida nu. Men man får ju inte ta covid-vaccinet som gravid och fhm uppmanar till att inte bli gravid nu OM man kan undvika det. Jag känner mig sjukt deppig över att behöva ”skjuta på det”. Hur har ni resonerat? OBS no shame såklart, bara intressant att höra hur andra tänker

    Helt ärligt nu, har ni sämre attityd och möjligen fördomar mot folk som kör små, billiga, skruttiga bilar? Helt ärligt? Ni tänker väl ofta att det är en tant som kör, eller att personen kommer köra långsamt eller dåligt, eller hur? Om ni ska vara helt ärliga alltså. Särskilt ni med finare bilar.
    Jag frågar just för att jag ibland kör en sportig bil och ibland en skruttig och jag märker enorm skillnad i hur jag blir bemött. Folk blir tex jävligt provocerade av att bli omkörda av en skruttig gammal tant-Peugeot men kör man om i en fräsch sportig prestandabil så händer ingenting. Samt att de verkar tänka att man är helt tappad om man råkar tveka i något fall när man kör skruttig bil men de har mycket ner tålamod när man kör en bil som signalerar status. Kör i och omkring Stockholm, om det har någon betydelse.

      Tänker inget om folk med skruttiga bilar. Enda bilarna jag tänker ngt kring är extremt vräkiga bilar. Typ orange Lamborghini. Tänker alltid medelålderskris och penisförlängare.

        Inte ens när du står i en korsning och ser att det kommer en skrotbil så tänker du ”oj jävlar den där skruttbilen vill man intehamna bakom, det är säkert en dement tant som ska köra i 30 på den här 70-vägen. Bäst jag kör ut snabbt så jag hamnar framför den.” Aldrig?

          Haha nej jag har aldrig tänkt så. Verkligen aldrig. Men kanske för att jag är en ganska osäker förare själv som är fullt fokuserad på att köra så bra som möjligt och följa alla regler så noga som möjligt. Kör aldrig en kilometer för fort osv. Har en ny bil men ingen flashig. En bra bil med alla tänkbara hjälpmedel men ej fancy.
          Kanske är många människor som jag som kör såna bilar? Människor som behöver hjälp av bilen för att kunna fickparkera och inte kan backa utan backkamera osv. Som har automat bil för att de är värdelösa på att hitta dragläget osv.
          Tänker nog att människor med gamla skruttiga bilar måste kunna köra bil bra, jag hade fått panik av att köra en.

          Guilty, så tänker jag ?/alltid stressad

      Hahaha rolig observation som jag tycker stämmer! Har många fördomar i trafiken och trafikvett mot andra och känner mig själv lite mer självsäker när jag kör vår SUV. Blir mer stressad i vår mini även om jag vet att jag kör bra.

        Eller hur! Jag kan ofta komma hem och känna mig mobbad när jag kört skruttiga bilen för att bilister är så otrevliga. Man är liksom inget värt i en billig bil. En jävel krockade dessutom i min skrotbil med sin lyxbil men ville inte lämna sina uppgifter för ”varför ska man bry sig om en sån skruttig bil”. Jag ba ”hallå, mina KÄNSLOR då!?”?? Inget värt.?‍♀️

      Absolut inte

        Var du verkligen helt ärlig nu? ?

      Jag kör också i och omkring Stockholm och min teori är att folk har lägre förväntningar på en bil som signalerar status.
      Man vet liksom att BMW förare är skitstövlar och att blinkers är ett tillval som i princip ingen vill betala för. Därför tutar man inte på dem i större utsträckning.
      Däremot ÄR det ju provocerande att bli omkörd av en skrotbil. En skrotbil signalerar ju liksom att ägaren är helt ointresserad av bilar/motorer, att denne inte underhåller grejerna osv. Och man kan ju inte bli omkörd av någon som ska försöka komma och visa upp något liksom 😉

      Men, jag kan också säga att folk faktiskt blir märkbart mer provocerande när de vet att det är kvinnor som kör.
      Jag har gjort en högst ovetenskaplig studie där jag en period kört motorcykel i typiska ”tjejiga” kläder. Det är mycket rosa, fläta utanför hjälmen, kurvorna syns osv.
      Och så har jag kört en period i helsvart, bylstiga skinnkläder där man inte ser kurvorna så lätt och håret gömt innanför hjälm/krage.
      Det är påtagligt mycket oftare som man träffar på folk som beter sig idiotiskt om man har tjejiga kläder. De klarar inte av att bli omkörda, tillsagda och väldigt ofta markerar faktiskt bilar att de uppenbart inte tycker att man hör hemma på vägen, utan att man ska stå vid spisen typ.

        Haha du har nog en poäng där! Som den bråkiga killen i klassen som slapp förmaningar för sitt beteende för ingen förväntade sig något annat från honom.

        Japp, de blir gränslöst provocerade. Har hänt att man gör en omkörning med skruttiga bilen för att någon kör helt utan driv framför en och när man då ska ta sig förbi dem så gasar de på och blockar så man inte kan ta sig in i filen igen. Alltså jag menar VERKLIGEN gasar på, fast med långsam acceleration så jag sitter där och inte riktigt är säker på om jag uppfattar det rätt att han försöker blocka mig, och istället drivs jag till att också vilka accelerera för att skapa avstånd och komma in. Farligt. Fick ju ge mig och låta honom vinna för nån jävla styrkemätning var jag ju inte ute efter. Ville bara inte köra 55 på en 70-väg. Så de blir JÄVLIGT provocerade av någon anledning. Och ja, att man är kvinna gör nog saken ännu värre. Intressant studie du gjort med motorcykelåkandet! Lovar att jag fått samma resultat om jag gjorde den studien.

          Ja exakt som den bråkiga killen i klassen!
          Mina erfarenheter säger mig också att de med ”statusbilar” är rätt gränslösa och att det är relativt vanligt ändå att en sådan situation där man blir irriterad eskaleras väldigt snabbt om man visar sitt missnöje mot en sådan förare.
          Jag har faktiskt till och med blivit påkörd av en snubbe som gjorde det med flit för att jag markerade för honom att jag ville att han skulle hålla avstånd och inte ligga slickad mot mig (på motorcykel är det en väldigt känslig grej liksom). Och jag blev påkörd efter att han på riktigt försökt preja mig från motorvägen.
          Annan gång var det en bakom mig som gick ut ur bilen vid ett rödljus och var på väg att hoppa på mig, men stoppades av passageraren så han nöjde sig med att lägga en stor fet spottloska på bakrutan istället.
          Därför ser jag mellan fingrarna väldigt mycket oftare när det är ”statusbilar”, för att de inte är värda min energi.

          Motorcyklister verkar vara något som provocerar överlag. Det är alltid någon dåre som ska göra något hyss eller blir sur för att jag kör om på sidan vid bilköer, ställer mig längst fram vid rödljus etc. när jag är ute och åker.
          Men det är som sagt påtagligt mycket mer och värre när man ser att jag är kvinna. Det är fruktansvärt synd för det gör faktiskt att kvinnor drar sig till att köra mc, vilket är sjukt trist för vi behöver bli fler. Jag börjar bli så trött på att bara köra med gubbar!

      Okej helt ärligt, så tänker jag inte så mycket på det. Om jag ska vara ärlig får jag nästan mindre respekt för uppenbart dyra bilar då jag inte förstår hur man kan lägga så mycket pengar på ett transportfordon som går ner fort i värde. Mina fördomar säger också att personer med dyra bilar är allmänt fåfänga och inte är bra på att köra bil, så jag håller mig gärna en bit ifrån. Men det får stå för mig och jag försöker att inte tänka så. Helt ärligt.

        Men hur tänker du att personer med dyra bilar inte är bra på att köra bil? Jag tänker mig att om man lägger pengar på en prestandabil så är körning något som ligger en varmt om hjärtat, och säkerligen har man känsla för motorer, mekanik och körteknik, tänker kurvtagning och sånt där som de håller på med. Om vi tex tar den sportiga bilen jag ibland kör så KÖRS den verkligen, medan skruttbilen, den ÅKER man. Jag som gammal hästtjej vill göra paralleller att RIDA hästen eller ÅKA häst.
        En prestandabil tillåter ju mer körning än den obalanserade skruttbilen. Någon typ av kurvatagningsteknik är helt ointressant att tänka på med en gammal tant-Peugeot.
        Visserligen är ju ”köra bra” en fråga om vad man definierar som bra. Jag tänker primärt att bra körning är säker körning, inte kanske att man effektiviserar kurvtagning osv för att bibehålla hastighet bla bla eller vad de nu gör, men tänker att har man vett att köra säkert så är man väl troligen också ganska ”bra” på att köra bil. Att ta sig igenom en rallybana snabbast är inte min definition på att köra bra.

          Jag tänker att köra vårdslöst är att köra dåligt. Det är så jag uppfattar förare av dyrare bilar. Lite ”störst-kör-först” mentaliteten. Och då håller man gärna lite avstånd.

            På vems nivå av vårdslöshet?
            Jag tänker att om någon som är rätt ovan körde på samma sätt som mig så skulle nog denne tycka att det är vårdslöst. Medan jag har 120% koll på allt med bilen, trafiken och omgivningen.

              Men där känner jag att jag vill ifrågasätta lite. Min sambo skulle nämligen beskriva sin körning som du beskriver din när han kör ?. Men jag skulle kalla hans körning vårdslös trots att han alltid kommer undan med sina manövrar. Men han kommer ju undan pga det som kallas offensiv körning, att alla andra täcker upp för hans risktagande och ”misstag”. Skulle han råka stöta på någon som tittar ner i sin mobil en halv sekund, eller är osäker och själv har dålig koll så skulle det inte gå. Det är det jag menar med att snabbast i mål på en rallybana inte innebär ”köra bra” för mig.
              Jag tycker det är lite knepigt att säga att man ”har koll” på sin omgivning. Det går ju inte att veta vad omgivningen har för sig eller får för sig att göra i nästa ögonblick. Tex när han kör om på högra sidan för att han tycker det är smidigast och för att han vill markera mot mittfilåkarna (trots att vänsterfilen är fri) och dessutom gör det utan att blinka och bilen i mittenfilen äntligen kommer på att den ska flytta sig till höger så kör den in i min sambo (som då troligen befinner sig i andra bilens döda vinkel) för den hade inte tillräcklig koll. Hur ska min sambo veta det? Nä de vet han inte så han ska inte anta att han har koll på omgivningen.
              Jag imponeras av trygg och säker körning. Blir inte impad av sambons manövrar som ger mig handsvett men smälter i hjärtat om en man kör så tryggt att jag till o med vågar slumra en stund. Åh villen man!?

      Beror på. Blir jag omkörd 400-600 m innan tvåfiligt går ihop kan jag bli förbannad. Detta för att bilen förmodligen ligger runt 100 hk och inte är anpassad för högre hastigheter. Omkörningen blir farlig för oss omkörda.
      Samtidigt kan det vara kul med någon som varvar ihjäl den lilla besten och ger den vad den tål. Men då på vägar där det är tomt och det finns marginaler.

      Jag kan bli lika förbannad på mer motorstarka bilar men där föraren gör långsamma omkörningar som aldrig tycks ta slut. Kommer jag bakom i vänsterfil vill jag inte behöva bromsa in och kanske ligga och avvakta tills personen har vinglat sig förbi x antal fordon. I värsta fall kan jag behöva falls tillbaka bakom i trångt utrymme.

        Nej gud det skulle jag aldrig göra. En omkörning med 90hk är inte alls samma känsla som med ”normala” hk utan det är direkt obehagligt även för mig i skruttbilen. Så såna omkörningar gör jag inte med den. Får skräck-adrenalin av det. När jag kör om är det på flerfilig motorväg. Marginal är nödvändigt med klena bilar. Jag tror det är styrkan i prestandabilar som gör att förare av dessa kan ta mer risker, för man kan liksom gasa iväg sig från problemet. Man är lite mer blottad i en konservburk med flintstones-motor.

        Ja sega omkörningar är också enerverande. Ska man köra om så kör man om , inte ligger och segar och blockerar.

      När jag ser en man sitta i en riktigt skruttig liten skitbil så tänker jag att han förmodligen har en riktigt jävla ordentlig ? och inte måste kompensera för nånting.

        Storkukslugn! ?

      Tvärtom, jag ser på dem som smarta, ekonomiska människor. Nej, jag har ingen bil.

      Tycker det är väldigt charmigt med små skruttbilar, lite nervöst om jag kör nära en och det är väldigt halt, annars är det mest trevligt. Däremot, hamnar jag bakom en brukar jag kanske spontant tänka ”nej nu kommer det gå segt”, men det är ju ingenting som gör att jag beter mig annorlunda? Jag kör ju inte om i förebyggande syfte. Hur märker du skillnad i hur folk beter sig?

        Jag är inte TS, men svarar ändå 🙂
        Jag märker skillnad främst på att folk blir mer hetsiga. Även fast man kör lagligt och håller exakta hastighetsbegränsningen så gör folk oftare farliga omkörningar, både vid tillfällen utan sikt framåt, att de ligger för nära när själva omkörningen görs och kastar sig in på tok för tidigt. Det är oftare att bilar bakifrån lägger sig sjukt nära, och kanske till och med blinkar med helljus och till och med tutar för att på det sättet berätta att de vill att man ska gasa.

        Och också sådana exempel som getts i tråden, att man gör en omkörning, men bilen man kör om börjar accelerera och lägga sig jämsides med en.

        Jag märker att när jag tex kommer mot en t-korsning och en bil vill svänga upp på min väg (men jag har företräde) så ser de mig och kastar sig ut rakt framför för att de vill inte vara bakom mig för de tror skruttig bil kör långsamt. Sen är det jag som ligger där bakom dem och vill om för det visar sig att jag visst höll en högre fart än de tänker göra.
        Och sedan som sagt, när jag kör om så börjar de kapplöpa och vägrar släppa in mig så det blir farligt och jag måste avbryta omkörningen. I vissa fall genomförs omkörningen men den andra bilen ska prompt köra om och lägga sig före. Har testat då att köra om igen och ja beteendet bara fortsätter och fortsätter. Så märkligt. Jag får helt enkelt inte ligga före, oavsett vilken hastighet jag håller. Eftersom jag är en vanlig bilist i övrigt och jag inte är med om detta när jag kör prestandabilen så kan jag inte komma fram till annat än att det svider för folk att bli omkörda av en ful gammal rostig rishög. Men jag menar ju inget illa.? Men de verkar ju verkligen bli ohyggligt provocerade. ALLTID medelålders män. Det är ju verkligen noll procent kvinnliga förare som beter sig sådär.
        Sen är ju folk extremt oförsiktiga med ens bil på parkeringar. Nån har parkerat bredvid mig så sjukt vårdslöst att det är en repa av andra bilens front längs halva förarsidan. Man skulle ju aldrig parkera så illa bredvid någons nya Volvo eller Audi eller Mercedes. Det sista är ju kanske en fråga i hur man värderar objektet monetärt, men i övrigt märker jag stor skillnad när jag kör de olika bilarna. Får vara ifred i den sportiga bilen men kan komma hem gråtfärdig med den skruttiga bilen.

          Vet ej, vad klassas som skitbil? Jag tänker seriöst ingenting, kanske tycker synd om vissa som typ kör med någon rostig bil från 99, men inte så att jag känner mig överlägsen. Dock kör jag bara en vanlig liten standard-Kia så.

    Är det någon som har följt dramat med Lydia millen och frisören nicky?

      JAAA haha trodde ingen annan i Sverige gjorde det förutom jag ? men ja Lydia är ju helt galen?! Läser du tattle? Brittisk skvallersite. Folk är sjuka därinne men det dom skriver om Lydia stämmer ju… är ju även en öm tå mellan henne och inthefrow och josie

        Jag trodde att detta var över?

        Anser att det är Lydia som gjort fel för hon sa att hon var så nöjd när ögon precis gjort håret hos Nicky.

        Jag tolkade det som att hon pratade om att hon varit ensam hemma hos en man och blivit hotad av honom, när det visade sig att det var en gravid frisör! Och att göra så stor grej av hår är ju sjukt. Men tycker att folk går till överdrift lite med att försöka cancel henne.
        Vet du varför det är så mellan de tre? Såg bananen hos inthefrow haha

          Ja fyy alltid haft svårt för Lydia, men ändå kollat hejnes kanal då och då. Men nu känns hon bara vidrig.

    Köpa bostadsrätt eller fortsätta hyra? Tycker det är läskigt att ha lån, så tvekar över att köpa men alla säger att det är bättre ekonomisk, hur tänker ni?

      Beror på hur stort lånet är. Räkna på det så du vet att du har råd även om räntan går upp och du blir sjukskriven samtidigt.

      Det beror helt på. Det ena är egentligen inte bättre än det andra egentligen, utan det finns för och nackdelar med båda.

      Jag valde att köpa bostadsrätt just för att kunna bestämma precis allt i hemmet. Jag kan renovera precis vad jag vill och när jag vill (så länge ekonomin tillåter dvs).
      Jag kan t.ex. byta ut hela mitt kök om jag vill. Medan min pappa som bor i hyresrätt är fast med sitt 50-tals kök. Däremot behöver han bara ringa ett samtal och så får han på en gång hjälp med sin droppande kran gratis.
      Jag måste antingen ringa någon som kostar så mycket att jag får sälja min själ, eller fixa det själv.

        Fast så mycket kostar det inte att få hjälp med saker som ska fixas i en lägenhet, särskilt inte med rot-avdraget

          Det beror ju på. Om du får en läcka en lördagkväll och behöver akut hjälp blir det svindyrt. Det med rot-avdraget. Rot-avdraget har också ett maxtak och man kan inte använda det oändligt mycket.

            Då stänger man väl av vattnet. Finns väl inga akutrörmokare?
            Maxtaket är väl 50000 i avdrag, hur ofta gör man saker i en lägenhet då man kan dra av så mycket?

              Det är inte bara hantverkare som man kan använda avdraget för.
              Och jo, det finns i allra högsta grad rörmokare som har 24/7 jour

                Det är fortfarande mycket pengar du behöver ut med för att komma upp i maxtaket.
                Ok, kanske finns i större städer. Dock inte på små orter.

                  Fast du har ju även en hemförsäkring som täcker kostnader över självrisken?

                    Det var ju det jag menade. Att man väldigt sällan behöver tänka på att rot-avdraget har ett tak, för så ofta når man inte upp till det, särskilt inte i en lägenhet.

            Skillnaden är väl också att du har möjligheten att ta dit en jourröris om du vill och vill betala. I en hyresrätt har du inte det utan allt ska ske genom hyresvärden.
            Du har större ansvar i en bostadsrätt men med det också större flexibilitet och valmöjligheter.
            I en hyresrätt betalar du dessutom 100% till
            Någon annan för att bo, du kommer aldrig få tillbaka dom pengarna du lägger ut.
            En bostadsrätt betalar du i vart fall amorteringen till dig själv och kan oftast dessutom räkna med en värdeökning på bostaden över tid.

              Och lycka till med att få tag på en hyresvärd sent en lördagskväll.. Då ringer jag hellre en ett rörmokare direkt och betalar för det.

                Oftast har ju hyresvärden också avtal med en jour som man kan ringa direkt. Iaf vettiga hyresvärdar

      Bostadsrätt blir billigare i längden. Min är upp 900% sedan 1990-talet. Betalar 3000 i månaden för en trea på Östermalm.

    Jag! Det blev bättre när hon blev äldre. Inte konstigt man reagerar så med extrem sömnbrist och noll egentid och noll möjlighet att vara sin egen person. En del barn behöver mer än andra. Ta så mkt hjälp du kan (min bebis skrek som en stucken gris så fort inte just jag höll i henne dock?‍♀️), och kom ihåg att vi är inte gjorda för att ta hand om barn själva. Vi är ju gruppdjur, ska ha en grupp runt oss där man hjälper varandra. Jag har en kompis från Taiwan, där ska mamman bara ligga ner och göra ingenting dom första 4 veckorna, och så blir hon serverad mat och ngn tar bebisen så hon får sova osv. Älskar den traditionen?

      Du har så rätt! Det finns nån slags föreställning att vi ska klara allt själva, annars är vi dåliga.

      I Sverige förväntas du vara på gymmet efter några veckor och helst gått ner alla gravidkilon direkt också.

    Har någon testat online träning på Nordic Wellness eller Sats eller liknande? Eller ett mindre ställe eller kanske ett utländskt ställe? Yogastudio? Är ute efter något ställe (eller några olika) som har en bra blandning mellan stryka o cardio som också erbjuder yinyoga, kanske pilates. Behöver inte vara ett o samma ställe som sagt iom det är online. Kan också tänka ett ställe som erbjuder en blandning mellan streaming o färdiga pass som jag kan göra när som. Yoga with Ariadne har jag koll på men såna 30-dagars utmaningar funkar inte för mig. Tänker träna 3-4 gånger i veckan, helst pass runt 30 min långa.

    Vad har ni för erfarenheter? Funkar online träning bra/dåligt för dig, fördelar o nackdelar? Vad behöver man ha för utrustning hemma, typ minimikrav? Streaming eller färdiga kurser?

    Ge mig era bästa tips på nästa ställen. Tack!

      *bästa ställen!

      Youtube. Helt gratis och har alla sorters pass!

      Du behöver ju inte yoga med Adrienne varje dag i 30 dagar. Du kan ju köra dom dagarna du vill ara att det blir 30 pass totalt, då kanske du har yogapass för 60 dagar istället ?
      Jag kör lite online pass med Wellness online nu do jag inte vill gå till gymet men tycker det är sådär. Men kör helst med skivstång, så jag får inte riktigt ut det jag vill med bara kroppsvikt och Miniband.
      I vanliga fall brukar man ju kunna få provträna 1 vecka gratis, kolla om samma gäller för onlineträning?

      Jag älskar Nordic Wellness! Dock är det nog för dyrt för att ”bara” ha online-passen? Eller kanske finns billigare kort att ta för det? ☺️

        Och på NW (sorry glömde svara på resten) finns det pass med olika grader och olika tex där utrustning krävs och ibland stol, matta, ibland inget. Finns Zumba, Booty move, Mamma/barn, cx, grit, bodypump.. Allt! Älskar utbudet ?

          (Ahhh, alltså online-träning ??)

      Alla sats och Nordic wellness pass kommer från Les Mills. De har numera en egen online streaming site, då kan du köra passen innan de ens kommit till de svenska gymmen 🙂 Les Mills on demand heter det tror jag!

      Och generellt: träna online är ungefär som studier på distans, enkelt och bekvämt men kräver mycket mer disciplin. Jag själv är katastrofal… fuskar för att ”ingen ser” även om jag tränar för min egen skull ?

      Tips! Appen SWEAT av Kayla Itsines. Det började som en töntig Bikini Body Guide i pdf-format men nu när de gått över till app så är den grym. Massa olika 12 veckors program, 3-4 pass i veckan, tydliga instruktioner, 30 min långa pass, du väljer själv program med eller utan redskap. Tror det kostar 200kr/mån men det är den värd ☺️

      (Om du startar en prenumeration och sen avslutar den så får du snart en rabattkod på mailen för de är så sad to see you go ?)

    Börjar på mitt första, fasta jobb efter examen förra året på måndag. Är så JÄVLA nervös. Lider sjukt av imposter syndrome och är livrädd att misslyckas och inte leva upp till förväntningarna och att de ska syna mig.

    De poängterade på intervjun att det är mycket jobb, går snabbt och kommer bli intensivt, och det känns skitnervöst och blir typ rädd att jag inte ska hänga med och att de tycker jag är får långsam om jag inte fattar något etc.

    Och som cherry on top kommer mycket av jobbet vara på engelska (intervjun var delvis det också) och jag tvivlar på min egen förmåga något brutalt. Och tvivlar på om jag kommer palla detta med min låga självkänsla och självförtroende.

    Aaaaah. Panik.
    Ville bara skriva av mig 🙁

      Du fick jobbet för att de gjorde bedömingen att du kommer att klara av det!

      De allra flesta lider av imposter syndrome – även de som har jobbat i en evighet. Minns när jag gjorde praktik på regeringskansliet. Jag sa att jag hela tiden funderade på om jag var tillräckligt smart och chefen sa: ”jag har jobbat i 40 år och undrar fotfarande när någon ska komma på mig. Det gör typ alla. Fokusera istället på att hitta en rimlig good enough-nivå så löser det sig” 🙂 njut av att vara ny, kommer du till ett bra bolag kommer de ha ordnat en bra introduktions- och upplärningsperiod. Kom ihåg att du inte förväntas kunna allt i början och våga fråga. Även om det går snabbt och är högt tempo är det bättre att du frågar i början, så kommer det att gå bättre sen.

      De hade inte anställt dig om de inte trodde att du skulle klara jobbet. Grattis till nytt jobb och lycka till! <3

        Det är väl det som är mitt problem – att jag inte kan hitta en good enough-nivå, för jag tycker aldrig jag är good enough. Lider av generell ångest och tillhörande prestationsångest och är rädd att de inte är förstående för det. Jag har precis tänkt söka hjälp och få typ ångestdämpare och en samtalskontakt, men hur säger man till sin nya arbetsgivare att man måste gå till läkare/psykolog pga psykiska problem liksom? Åh, det är så mycket som spökar 🙁

        Tack för din fina kommentar i alla fall, jag hoppas att du har rätt <3

          Det behöver man inte säga, man säger att man ska till läkare och tar (möjligtvis tjänstledigt/kompledigt en timme.

    Beror på. Blir jag omkörd 400-600 m innan tvåfiligt går ihop kan jag bli förbannad. Detta för att bilen förmodligen ligger runt 100 hk och inte är anpassad för högre hastigheter. Omkörningen blir farlig för oss omkörda.
    Samtidigt kan det vara kul med någon som varvar ihjäl den lilla besten och ger den vad den tål. Men då på vägar där det är tomt och det finns marginaler.

    Jag kan bli lika förbannad på mer motorstarka bilar men där föraren gör långsamma omkörningar som aldrig tycks ta slut. Kommer jag bakom i vänsterfil vill jag inte behöva bromsa in och kanske ligga och avvakta tills personen har vinglat sig förbi x antal fordon. I värsta fall kan jag behöva falls tillbaka bakom i trångt utrymme.

    Behöver råd!
    Min tjejkompis har träffat en annan kille än den hon är gift med. Hon är kär i nya killen men säger ändå att hon väljer sin man i alla lägen (vilket hon inte gör då hon regelbundet träffar andra killen och hånglar med).
    Min kompis och hennes man har barn, villa, hund och allt.
    Har försökt prata med henne men det är svårt! Vad hade ni gjort /sagt..?
    Jag tycker så synd om hennes man, och andre killens fru!

      Din kompis är en slampa.

      Förlåt men fy fan för din kompis. Skulle inte kunna vara vän med en sådan person, hon saknar uppenbart empati.

      Jag hade låtit henne sköta det dramat själv. Måste man alltid hålla med sin väns handlingar till 100%. Om ja, dumpa henne då och hitta en ny vän.

    Vart tror vi Bingo och Katrin ska åka med barnen?
    Sköterskan som topsade Bingo sa ju att när det är klart kan man ut och resa.
    Jag tippar på alperna. Eftersom han också köpt massa skidutrustning.

      Vem bryr sig var de två puckona ska resa!

      Katrin som i början isolerade sig o va panisk med allt.
      Nu skiter hon i familjen i allt. Det partajas, kramas, ute o äter osv osv osv.

    När jag tränat håller träningsvärken i sig SÅ länge, alltså upp mot en vecka är jag ordentligt öm och stel. Varför????

      Antagligen för att du inte har en tillräckligt bra träningsrutin.
      Tränar du regelbundet några gånger i veckan så kommer träningsvärken minska med tiden.

      Låter som du övertränar. Över två dagars träningsvärk tyder på överträning sa min gymnasielärare, och 4 dagar definitivt överträning.

        Eller för att personen i fråga är otränad.

    Jag gjorde en så jävla dålig arbetsintervju till ett drömjobb… Svamlade och var så nervös 🙁

      Sånt händer! Sitter man på andra sidan stolen vet man att kandidaten är nervös. Det kan ju verkligen visa att man vill ha jobbet, vilket är positivt. Det är inte det som kommer att avgöra om du får jobbet eller ej!

      I en intervju virrade jag bort ordningen på månaderna juni och juli 🙂 Fick jobbet ändå.

        Haha åh, tack för stöd!!

    My Martens visar sin son naken på sin nya blogg, tydligen tycker Må Bra att det är OK. Det står att kommentarerna inte modereras och ändå kommer inga kommentarer fram.

      [Borttagen kommentar]

    Bäst i test 2021. Vad tycker vi om första avsnittet? Testerna, gästerna, fasta panelen?

      Efter att ha sett den riktiga Taskmaster är den svenska versionen bara en blek kopia

        Jo, så är det ju. Men kopian är ändå helt okej tycker jag. Lite mellanmjölksrolig liksom.

        Tycker tvärtom, den svenska är roligare och mysigare.

      Blääää löskokt ägg???

      Bara så jäkla gött att få skratta.

      Jag har sett ett mönster i deltagarna. För varje säsong så är det alltid
      1. Blond ung tjej som säger roliga och extremt ogenomtänkta saker: Pia, Ellen, Clara, Keyyo och nu Johanna.
      2. Lite smartare, äldre kvinna gärna med utländskt påbrå: Bianca, Marika, Annika, Carin, Arantxa
      3. Äldre man som är lite gubbig och kommer med ”visdomsord”: Claes, Ola, Anders, Ankan, Morgan
      4. Ung manlig komiker som är pajasen i gruppen: Kodjo, Erik, Nassim, Kristoffer och Olof

      Det är helt ärligt som att titta på exakt samma avsnitt varje gång.

      Vem är den där Olof?

        Med i humorgruppen Klungan, som bland annat gjort ”Mammas nya kille” och ”Ingen bor i skogen”.

    Min mamma kan vara så sjukt långsint och bli supersur för minsta lilla, skriker o säger att hon inte vill leva, att jag kommer ha det bättre utan henne (min pappa har redan gått bort) och hon vill slippa allt i livet och lämnar rummet. Därefter följer en plågsam silent treatment där jag får be om ursäkt för allt jag någonsin gjort tills hon förlåter mig eller bara vänta i några timmar med mina skuldkänslor, tills hon lugnar sig/glömmer det och kommer tillbaks. Är det här normalt?

      Hade det varit normalt så hade du nog inte frågat. Låter hemskt.

      Nej, det är inte normalt. Din mamma har vad som kallas narcissistisk personlighet och jag skulle råda dig att söka någon att prata med. Kurator, psykolog eller liknande. Du behöver stöd för att slippa det dåliga samvete din mamma ”planterar” varje gång hon gör så där. Var rädd om dig!

        Det känns så tungt att höra det, men jag tror att du kan ha rätt. Min mamma har kämpat för mig otroligt mycket för mig och varit med om många tuffa saker i sitt liv, men hon har nog alltid varit såhär.. bara att jag trodde det var normalt och så alla var när de blev arga typ

      Låter som mig när jag har pms. Jag brukar dock inse att jag överreagerade och be om ursäkt när jag lugnat ner mig.

    Har nyss skaffat HBO. Tipsa mig om vad jag borde se 🙂

      Band of Brothers

      Killing Eve!

      Vikings
      A discovery of witches
      His dark materials
      Sharp objects
      Euphoria

      Game of thrones, sharp objects, big little lies ⭐️

      Justified
      Bosch
      Game of thrones

      Your honor…bland det bästa jag sett

      The night of

      Glöm alla tips du har fått. Detta är prio 1:

      – The wire
      – Sopranos

      Handmaids tale, euphoria, your honor, big little lies, the night of – finns mycket bra på HBO ?

    Någon som kan ge bra tips på hur man blir revisor samt vad man har att vänta sig?? Är snart färdig civilekonom

      Har en historia av cystisk akne som behandlades och blev bättre av isotretinoin. Nu har jag börjat få stora bölder på baksidan av låren och underdelen av rumpan typ. Någon som också haft det? Vill helst inte äta en till kur, men vet inte hur jag ska bli av med de och de mörka ärren??

        Oj det skulle absolut inte vara ett svar??‍♀️

          Detta felsvar gjorde min kväll. Tack för skratt ??

            Hahaha varsågod??

      yrket varierar väldigt beroende på byrå. Att arbeta som revisor på de stora byråerna är krävande då man arbetar väldigt mycket, ständigt är tillgänglig osv. Arbetet på en mindre byrå är nog inte lika krävande även om man såklart arbetar mycket i perioder. Å andra sidan är det ”bättre” förutsättningar på större byråer att lyckas bli revisor. De har ofta färdiga utbildningsplaner osv för alla de som arbetar och ska skriva provet. Det är andra förutsättningar på mindre byråer. Arbetet med revision är roligt, relationsbyggande och lärorikt. Man lär sig ständigt nya saker och relationen med kund är viktig.

      Fundera på vilken byrå du vill jobba på. The Big 4 söker ofta studenter osv tidigt så du kan nog vända dig till dom innan du ens är klar med skola. Var inte rädd för att söka jobb som revisorassistent eller liknande även om du inte har någon erfarenhet. Ibland föredrar vi helt gröna personer som vi på företag kan forma efter våra arbetssätt, snarare än någon som är självgående men som arbetar för olikt oss. Gör spontanansökningar hos olika byråer och företag, vi lägger inte ut annonser så ofta utan får in folk på andra sätt. Jag tror inte att folk upplever att de har svårt att få jobba inom revision. Däremot kanske du ska fundera på hur och vart du vill jobba så du söker dig rätt från början. Lycka till!

    Jag mailade någon på Bonnier och frågade hur de ser på att deras plattform vimlar av inflönsers som går tvärt emot alla råd och riktlinjer. Om Bonnier har någon policy eller liknande som det stora företag de är. Om jag fått svar? Näe.
    Man kan tänka sig att reklamintäkterna är så stora att samhällets väl och ve inte spelar någon roll. Sad!

    Hur gör man för att inte framstå som självupptagen? Det har hänt väldigt många jobbiga saker i mitt liv det senaste året och det blir liksom att man alltid halkar in på de sakerna. Hur kan jag vända samtalen så att det inte bara handlar om mig? Vad kan ja ställa för frågor? De händer ju liksom inte så mycket till vardags för nån av oss 3 som brukar träffas

      Prata inte om dig själv så länge ingen frågar. Ta själv upp allmänna ämnen, som inte handlar om er. Typ tv program, nån hobby, skitsnack om nån/nått ni inte gillar eller whatever så samtalen blir inbjudande för alla.

      Brukar fråga andra vad deras högsta mål är typ, eller varför de går sin utbildning. De flesta verkar inte veta vad de vill.

        Det kan man ju inte fråga varje gång man träffar sina kompisar.

        Låter som en jobbig fråga som sätter folk ”på pottkanten” och får frågeställaren att framstå som dryg istället för nyfiken.

    Får så jävla ont i magen av den här pandemiskiten nu!! Så många som umgås och hänger runt som vanligt och det speciellt influencers som skyller det på ”jobb”.

      Jag tycker du förstör för oss som har ont i magen på riktigt när du skriver så.

        Jävla tönt.

        ?

        ??

    Träffade min pojkvän för första gången på över ett år den här veckan. Var en helt underbar vecka med honom men nu är jag hemma ensam i min lägenhet igen och det känns mer ensamt än någonsin.

      Känner igen den där känslan..

    Någon som äter / ätit Paroxetin / seroxat?

    Hur hade ni gjort?
    Jag födde en liten pojke för 6 månader sen här i Frankrike, ingen i min familj hemma har träffat honom. Jag vill inte att de reser nu.. jag vill gärna åka hem. Hade ni väntat till vaccinet gåt mer framåt? Känns inte ok att resa med ett spädbarn i en pandemi speciellt till Sverige, landet alla pratar om för de inte ens använder munskydd…. barnet måste ta Coronatest innan flyget med ?

      Vänta lite till. Men du vet att Frankrike är värre drabbat än Sverige va?

      Det är aldrig ok att flyga med spädbarn…

    Kan ni tipsa om godaste alkoholfria proseccon? Gärna så torr som möjligt!

    Jag hittade precis ett hårstrå som satt fast _i_ en chokladruta.
    Undrar hur många hårstrån jag ätit genom den halvan av kakan jag ätit :)))))

    Jag krääääääks det är så vidrigt.

    Vad gör jag? Ringer Aftonbladet? Mailar Marabou? Bränner upp fabriken? Ser till att de konkar?
    DET ÄR SÅ JÄVLA ÄCKLIGT.

      Kontakta kundtjänst. Står på förpackningen vart du ska vända dig. Annars googlar du Marabou + kundtjänst

      Antagligen får du en ursäkt och en värdecheck när de svarar.

      Ta en bild på det och maila den till marabou. Eller ring eller nåt.?

      Har aldrig förstått varför det skulle vara såååååå äckligt med ett hårstrå i maten. Man plockar bort det och äter vidare. Verkligen ingen stor grej.

        Håller verkligen med dig.

        Försök plocka bort det här du: https://i.imgur.com/xgeEDQN.jpg

        Det sitter som berget _inuti_ chokladrutan, så det LÄR vara någon millimeter till inuti chokladen.
        Det ser dessutom ut som pubishår, så tankarna flyger iväg och det känns skitvidrigt.

          Jag har plockat bort hår från sallader och pizzor typ, som bara ligger ovanpå, men det här sitter verkligen fast. Känns extra äckligt med tanke på hur stort företag det är, och hur bra hygien de BÖR ha.

      Men varför ska du ringa aftonbladet? De kan inte hjälpa dig. Kontakta kundtjänst och reklamera chokladkakan.

        Hahah det var ju absolut ett skämt, trodde alla skulle fatta det.

          Det kan man inte ta för givet här inne????

    Har ni nå tipps

      Har flera! Vad vill du ha tips om?

      Ät inte gul snö.

        Ät gul snö, det kan va öl.

      Kissa inte i motvind.

      lyssna på Everybody’s Free (To Wear Sunscreen) med Baz Luhrmann
      Där finns alla tips man behöver i livet.

      När du känner att du behöver fler tips. Lyssna på den igen

    Börjat tappa mycket mer hår än jag är van vid ?. Finns det något knep för att minska det?

      När jag tappade mycket hår så hade jag brist på B-vitamin (har fel på köldkörteln). Nu äter jag Holistic B-vitamin komplex (tror jag att den heter) och även Silicea och har fått fantastiskt fint hår.

      MSM.

        M&M’s

    Sorry men måste få skriva av mig?
    Är så sjukt trött på alla som måste klaga på
    influenser och andra som inte följer restriktionerna.
    Så trött på människor som inte kan hålla avstånd när dem springer och ska flåsa förbi nära mig.
    Trött på idioter som den utländska snubben som hostade min son i ansiktet på Coop TVÅ gg för han inte tyckte att han höll avstånd
    Men mest trött på att denna JÄVLA pandemi aldrig kommer att ta slut om inte vI ALLA hjälps åt att stanna hemma och ta vårt ansvar så att smittspridningen går ner.??????????????????????????
    PLEASE ALLIHOP!!!!!!!!!!!

      Hänger inte riktigt med. Hade det någon betydelse att mannen på coop var utländsk?

      Varför höll inte din son avstånd?

        Barnet var förmodligen inte så gammal.

      Du är trött på idioter som inte kan hålla avstånd men du är trött på idioter som hostar på din son för att han inte håller avstånd? Logiken….
      Men trevlig fredag på dig!

      Ursäkta? Varför skulle du nämna att mannen var utländsk, vad spelar det för någon roll?

      Jag är så sjukt trött på alla som tror att någons påbrå är något som är relevant när de berättar en historia.

      Ja man vill ju mycket hellre att en svensk snubbe hostar en i ansiktet. Då gör det inget alls.

      ?

      Fick lite anna book feeling av emojisarna i denna kommentar. Är det du, Anna? ??????
      Ps. Visst är du medveten om att du skriver att du är trött på alla som måste klaga på influencers och de som inte följer restriktionerna – när din kommentar inte innefattar något annat än klagomål på den utländska snubben, influencers, springande människor, pandemin och sist men inte minst alla människor överlag?

    Jag KOKAR av ilska!
    ”Runt 22 500 turister väntas dyka upp i Åre under helgen och i nästa vecka, då Stockholms skolor har sportlov.”
    https://www.expressen.se/nyheter/friheten-lockar-utlandska-turister-till-are-som-att-pandemin-aldrig-existerat-har-/

      Men samtidigt måste vi stänga ner serveringar i gallerior så att det max får sitta en person per bord. Avgå alla!

        Det är väl lite viktigare att få åka skidor än att få hänga i gallerior.

          Varför då?

            Sportlov finns ju i Sverige så barnen kunde komma ut och sporta i friska luften just när virus florerar som mest. Det är sen gammalt.

              Ja det är verkligen därför vi har sportlov i Sverige….

                Umm ja? Läs sportlovets historia.

                  Sportlovet infördes för att skolorna skulle kunna hålla stängt och på så vis spara på uppvärmningen. Läs på om sportlovets historia.

                  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sportlov_i_Sverige

      Dessutom ska skolorna hålla stängda veckan efter sportlovet för att de som har råd absolut MÅSTE få åka skidor! ? ?

        Så är det ju inte riktigt dock.. Det är ju för att man befarar att många kommer resa och därför minimerar risken genom att ha distansundervisning veckan efter. Helst skulle de nog se att de inte reste.

    Skrev att jag kände mig ensam men kommentaren fastnade så klart i modd. Skitkväll. Går och lägger mig.

      ♥️

      ❤️❤️

      Du är inte ensam, du har oss!!

        Hjälp.

          Hahaha verkligen!

      Förhoppningsvis blir morgondagen bättre.
      ❤❤

    Jag blir arg på de som åker till skidorter nu, så fruktansvärt egoistiskt och världsfrånvänt. Men mest arg blir jag på våra politiker och fhm som är så sjukt tafatta. Stäng bara ner skiten! Nu har de en pandemilag som de kan använda. Om den inte ska användas nu så när fan ska den då användas?! De ber verkligen om en tredje våg. Och vad kul för de elever som verkligen behöver vara i skolan för att klara av den, som måste plugga distans igen för att snorungar med deras puckoföräldrar måste åka skidor. Dra åt helvete och avgå ALLA!

      I Helsingfors inför undantagstillstånd nu. Det var enda sättet att stänga ner alla restauranger. Tacka vet jag handlingskraftiga kvinnor vid makten. Ebba, skit i huset och kliv in som statsminister! (Du får Sagerska på köpet!)

        Ebba!? Slickar hellre på Åres alla skidliftar

          Go ahead, make my day.

      Du låter fanatisk.

    Min mamma är kring 65 och har en obotlig lungsjukdom. Hur ska jag få henne att träffa folk efter corona? Jag tror hon saknar en livskamrat men hur kan hon hitta någon när hon har så dåligt självförtroende pga sjukdom samt att hon inte orkar gå längre promenader och inte orkar alls med trappor? Hur hittar man andra i samma sits? Hon har vänner men jag känner att hon skulle bli glad av en ny vän också romantiskt eller ej. Hon gick i pension 2 år innan corona men nu träffar hon ju ingen alls! Inte ens mig för jag är livrädd att råka döda henne om jag bär på corona.

      Jag vet inte men önskar dig och din mamma lycka till ❤️

    Det här med att OM man går och fikar på café i en galleria. Jag och min man till exempel. Ska vi då sitta vid varsitt bord? Innan någon skriker, jag har ingen tanke på att göra det men OM.

      Varför skulle man sitta vid varsitt bord? Är det fortfarande inte sällskap om 4 som gäller?

        Nej! Bara en person!

        Ett tips är att följa med i nyhetsrapporteringen…varje dag…

          Sluta dumförklara.

            Hm, fast det är ju på nyhetsprogrammen man får veta vad som gäller om man inte aktivt söker upp en sida på nätet som man kan få den informationen man vill ha

      Ingenting kommer att hända. Ni kan fika precis som vanligt. Ingen kommer säga till och ingen kommer gå runt för att kolla att reglerna efterlevs.
      Så har det funkat under hela det senaste året.

        Ja det går bra för Sverige med folk som har den inställningen. Sorgligt!

      Ja exakt, en person per sällskap får de ha, om de inte har egen ingång.

    Nagon som lyssnat pa tva hockeyfruars intervjupodd med Annica Englund?
    https://www.owltail.com/podcast/pX7DI-Our-Hockey-Life/episodes
    Lite intressant hur hon framstaller sig som i forsta hand DJ och hart arbetande karriarskvinna, men det kanske ar forstaeligt att hon inte kanner for att namna att hennes influencerbana kickades igang i och med Big Brother. Vart att lyssna till!

    Hur skiljer man på faktiskt otrohet och rädsla för otrohet?

      Vad menar du?

    Jag behöver hjälp. Har ett fåtal vänner och de allra flesta tycks jag inte kunna ha en ”normal” inställning till. Blir ofta ledsen för att det känns som att det är jag som behöver vara drivande i att träffas etc samtidigt som jag ibland distanserar mig med flit för att se om de självmant tar kontakt med mig.. Blir även svartsjuk när jag ser dom på sociala medier umgås med andra och tänker att de hellre vill umgås med andra än mig vilket gör att jag ”straffar” dom genom att spela svår igen. Gör det aldrig tydligt utan mer subtilt. Förstår inte vad jag ska göra. En ”nära” vän har inte hört av sig på länge och jag har gett mig fan på att vänta tills hon hör av sig vilket tar så mycket energi och blir så ledsen för varje dag som går typ.. Vad ska jag göra??

      Tilläg; är 30 år. Läste texten och kändes som att det var en 15 åring som skrivit den. Skäms så hemskt mycket för detta.

        Skäms inte. Tror dina känslor inte är så ovanliga och kan själv känna så i perioder. Jag är också 30 år.

          Samma här. Exakt samma känslor. 30 år

      Omg jag är precis likadan, fyller 30 år. Blir också ”svartsjuk” när jag ser bekanta umgås med sina vänner, men när vi väl ses känns allt jättebra, bara de att jag hela tiden är den drivande. Jag tänker att förmodligen är jag för ointressant för de bekanta, att ingen vill ha mig som nära vän, trots att vi trivs när vi ses, nä jag vet inte. Jag är så trött på att inte ha en nära vän i orten jag bor, har en barndomsvän som jag är 100% trygg med men vi bor en bit ifrån varandra så vi ses väldigt sällan. Önskar så jag hade någon i min ort som jag kunde ringa för en spontan promenad, känner mig så fruktansvärt ensam i denna pandemi också. ”skönt” att höra att man inte är ensam om denna känsla, du beskrev det så bra

        Känner igen mig 110 %. Ensam och avundsjuk även om jag har väldigt trevligt med mina vänner när vi väl ses och alltid konstaterar att vi måste bli bättre på att ses. Ändå är det alltid jag som initierar en ny träff ett par veckor efteråt och känner mig alltid efterhängsen och oönskad. All dumma ”spel” man kör ibland för att ”testa” vännerna är ju så pinsamt. Fyller år nästa vecka och det är särskilt ångestfyllt. Har inte alls pratat om min födelsedag eller planerat heller (såklart) men förväntar mig ju telefonsamtal/sms särskilt då jag fyller 30. Är så jobbigt att ha dessa känslor då jag i övrigt är nöjd med mitt liv.

          Ja exakt så, varje gång man ses så får man höra ”vi måste träffas oftare!” men likt förbannat går veckor där personen inte hör av sig. Sen dyker det upp storys på instagram där personen är ute och grillar med vänner (som även jag träffat) och jag känner mest att, jaha.. Varför frågar ingen mig? Jag fyller också 30 år snart och jag har sån ångest för att jag inte kommer ha någon att bjuda (inte särsklit pandemin) men andra 30 åringar drar ihop stora fester med vänner, nä men jag bjuder väl mamma och syrran då.. Känns som ingen annan skulle vilja komma ? jag borde kanske prata med någon om detta eller så går det över, verkar ju vara vanliga känslor runt 30..

            Tyvärr är jag glad att fylla 30 just under pandemisk (inte glad över pandemi såklart) då det känns som att förväntningarna minskar för jag har INGEN att bjuda. Känns som ett misslyckande när man når milstolpen 30 år ändå känns som. Blir frustrerad över att inte vara lättsam av mig och kunna skita i att det är jag som ser till att jag och mina vänner ses.

      Samma här…

    Mitt jobb flyttade in på ett nytt kontor efter årsskiftet och jag fick ett eget rum. Efter ett par dagar så märkte jag att jag har en ”granne” med kontor rakt över gatan vars fönster jag alltså ser rakt in i om dagarna. Det är en väldigt smal gata så husen står nära varandra och killen som jobbar där och jag får ögonkontakt rätt så ofta, ni vet när man typ tittar ut genom fönstret när man pratar i telefon eller funderar. Det här börjar nästan bli lite jobbigt då jag blivit otroligt medveten om honom och känner mig iakttagen (fast att han 95% av tiden verkligen inte tittar på mig), jag har även blivit SÅ nyfiken på vad han jobbar med och vem han är… vad hade ni gjort? Vinkat? Smilat? Ignorerat? Jag vill inte dra ner persienner eller dylikt för jag njuter mycket av att kunna se ut och få in ljus osv. Samtidigt märker jag hur jag mer och mer typ undrar om han tittar på mig…? Hahah alltså jag börjar bli knäpp! Svar på två frågor som antagligen kommer följa:
    1. Ja han ser bra ut och är i min ålder
    2. Jag är inte singel och vill alltså inte ragga upp honom

      Köp gardiner?

      Sätt upp insynsskydd. Det finns både plast att sätta på fönstret, och sådana man ställer upp på fönsterbrädan. Då behåller du ljuset men slipper bli iakttagen eller distraherad,

    Någon här som gått igenom en ADHD-utredning som vuxen? Hur gick det till, via vårdcentralen? Är det långa väntetider och bättre att gå privat?
    Tacksam för tips!

      Ja, du skickar egen vårdbegäran till din hälsocentral. Där träffar du först en läkare och ev psykolog. De skickar sedan remiss till psykiatrin. Psykiatrin har dock rätt mycket att göra, fick vänta åtminstone ett år. Kan nog vara kortare väntetid privat, om det är bättre kan jag dock inte säga.

        Fick 2 års väntetid. Väntar fortfarande efter 3 år.

    Har gått över tiden och ska snart bli igångsatt…
    Förutom det uppenbara, att man längtar efter sitt barn och att bli mamma, så är jag så extremt glad över att få SLIPPA vara gravid snart.. (har haft det riktigt tufft)… äntligen!

    Så.. vad längtade ni mest efter att få göra under graviditeten som ni inte kunde då? Och mätte det upp till förväntningarna sen?

    Jag längtar efter att; trycka i mig en rumstempererad mögelost, äta sushi, kunna sova på mage, slippa flåsa av att bara resa mig ur soffan, gå lååååånga promenader med min hund igen…

      Åh, mögelost??

      Äta sushi kan du göra som gravid ? bara vissa fisksorter du ska undvika, sen ofc schabbiga ställen som kanske inte håller så hög kvalité på fisken. Men jag uppskattade framförallt att kunna sova i normalt läge utan att ha ont. Var verkligen en känsla av att ”få tillbaka sin kropp”!

      Sova på mage! (Dröjde dock då brösten växte istället).
      Äta/dricka vad jag ville!
      Röra mig som vanligt utan dunderkulan!
      Klä mig i mina vanliga kläder!
      En riktig massage! SÅ välbehövligt och underbart!

      Är i vecka 34 och har haft en fruktansvärd graviditet. Jag längtar så efter att kunna gå ordentligt. Promenera. Slippa den här förbannade foglossningen. Allt annat känns fruktansvärt sekundärt. Träna och promenera är på riktigt vad jag dagligen fantiserar om.

      Vända mig i sängen och gå i trappor. Låter kanske sjukt men njuter fortfarande 3 år senare av att kunna gå i trappan på jobbet och slippa ta hissen.

      Glhf att få vara ensam morän en kvart.

      De sista dagarna av en graviditet behöver du nog inte tänka så mycket på matrekommendationerna. De flesta handlar ju antingen om fosterutveckling eller risk att äta för mycket av fisk med hög blyhalt. Fosterutvecklingen är avklarad, så mycket fisk hinner du inte äta innan det är dags.

    Har ni smakat marabou bobcorn och vad tyckte ni?

      God!

      Tyckte den va en riktig jävla höjdare faktiskt. 5 av 5. Min sambo fick en ruta. Jag åt resten.
      Inte riktigt lika nöjd med estrellas chokladdoppade jordnötsringar som jag också provade idag. Jordnötssmör och choklad är ju en succé rent generellt men de levde inte helt upp till förväntningarna dessvärre. Men goda var de ju, så sett. Hade inga problem att trycka den påsen om vi säger så.

      Fast popcorn då. Den är asgod.

    Rimligt att hannalicious gråter på sin story för att hon är tom och känner att hon inte har något mål i livet när hennes nära vän förlorat ett barn nyss

      Har också reflekterar över det – alla influensers som bara kort efter, timmar, en dag, postar helt random ”bra content”. Känner inte D men blev otroligt berörd ändå och det kändes så långt bort att tänka på att posta något ”positivt” själv. Inte för att jag tror att hon sitter och scrollar Instagram.. men ändå sjukt att man samma dygn kunde scrolla förbi många ytliga poster från hennes ”nära” vänner. Kändes lite absurt

      Trodde ni att influencers är nära vänner på riktigt?

    Har ett bekymmer. Min son har ett turkiskt namn (vi föräldrar är turkar) och han har gått på fsk i ca 1,5 år. Har börjat störa mig på att pedagogerna uttalar hans namn med en så ”ful” betoning vilket förvränger hela hans mjuka namn. Känns som att det är typ ”för sent” att säga att de uttalar det fel och skäms lite. Kan bli svårt för dom att plötsligt ändra hur de säger hans namn. Namnet är inte svårt att uttala, inget ”turkiskt” uttal som jag förväntar att de ska naila liksom. Hur ska jag ta upp det med dom? De är tre pedagoger och vill inte säga till dom enskilt tre gånger utan bara en gång.

      Prata till ditt barn genom att använda hans namn vid upprepade tillfällen så att pedagogerna hör. Använd hans namn ofta när du pratar med pedagogerna.
      Om de inte snappar upp uttalet är de ändå lite småtröga enligt mig. Lika bra att säga till då. Om du gör det på ett trevligt sätt så tas det nog emot helt okej, de vill ju säkert uttala det rätt!

        Tack! Jag gör det men de vägrar gå ifrån sitt uttal vilket gör mig så irriterad! Måste hitta ett bra sätt att ta upp det så att de slutar. Tycker det är så konstigt att de envisas med att fortsätta uttala det fel när jag och pappan uttalar det annorlunda och pojkens namn uppenbarligen inte uttalas på det sätt de gör. I början ville jag inte vara besvärlig då jag tänkte att de kommer lära sig tids nog men nu är pojken tre år liksom och gått på fsk 1,5 år.

          Säg bara till direkt nästa gång du hör när de säger fel och fortsätt att rätta tills de lärt sig.

            Min son heter Elian, uttalas som Elias fast med N alltså. Men de betonar fösta ”E:et” och säger ”Eeeelian”. Borde ju inte vara svårt att uttala Elian som Elias fast med N eller? Blir fundersam om det är svårt om man aldrig hört namnen innan.

              Har aldrig hört namnet, men läste det automatiskt som ”Eeeelian”. Kan det ha med didia lekt att göra? (Är från Dalarna) Eller att det ligger nära namnet Elin där betoning ligger på E…
              Eeeelin.

              Men Jag förstår att derad utt asl stör, han mig heter ju inte så. Ta upp det på utvecklingssamtalet tycket jag. Säg att det känns pinsamt att ta upp det så här sent, men att de uttalar fel. Då får de chansen att ändra sig. Fick själv veta att jag uttalat namnet på mitt barns kompis fel i flera år av barnets mamma. Inte blev jag sur för det, jag fock ändra på mitt uttal helt enkelt.

                Tror det är något med E. En släkting heter Kevin, i början minns jag att alla de äldre sa Keeevin.

                (Och nej alla, han, sportkille, skitbra betyg, bra utbildning, han är allt annat än en bråkstake. Inte alla Kevin osv)

              Det normala blir att uttala Eeelian så inte så konstigt. EliAn som Elias, blir som en bestämd form av Elia för mig. ”Titta, där är den där Kallen” t.ex.

                Så tänkte jag också först, men tänk kort E istället som i Elinor.

                  Ja, exakt! Blir liksom ”Ellianne” med samma melodi som Adrian? Kan väl inte vara omöjligt att lära sig? Har börjat tänka att det kommer bli jobbigt för vår son att behöva rätta alla men jag älskar ju namnet och dess betydelse.

                    Ok, det var inte som Elias alltså. Det låter mer mer som ett namn, men förstår att man tror det uttalas som med långt E. En del har ju dock svårt att höra såna skillnader har jag förstått, eller så är det vanan som gör att det är svårt att få det rätt nu…

                      Nah inte riktigt men uttalas det som Elias med N blir det ”close enough”. Förväntar mig inte ett perfekt uttal och att säga att det uttalas som Elias med N blir lättare att förstå inbillar jag mig och sen bara justera något om man är riktigt duktig ? ”Elliane” är det helt korrekt turkiska uttalet liksom. Har rimliga förväntningar, har själv ett namn som år svårt för vissa att uttala (Mariame) och förväntar mig inte att folk ska naila det på första försöket.

                      Hmm, det blir inte lättare tycker jag. Ellinor som nån sa är en bättre liknelse för att förstå.

                    Ja det kommer han nog få göra genom livet, men så är det.

              Känns som standard bland svenskar att dra till med ett sånt uttal så fort det är ett utländskt namn, oavsett varifrån det kommer ?

                Kanske är något med svenska språkets utal/språkmelodi som ligger i bakgrunden och färgar uttalet av andra ord? Tänker att man kanske gissar att något uttalas så som man är van att uttala?

                  Det är klart det är så, så är det i alla språk. Inget konstigt.

      I princip alla uttalar vårt barns namn fel, inklusive släktingar, och det hjälper inte att rätta, så bara att vänja sig…

        Åh vad synd! Är det väldigt svårt att uttala eller? Tycker det är respektlöst att inte anstränga sig för att uttala någons namn rätt.

        Detta gjorde mig ledsen.

    Ovanligt argsint kommentarsfält här idag. Ryck upp er, det är helg! ?

      Det brukar vara här alla arga samlas, och värre och värre verkar det bli.

    Denna vecka har jag känt ett stort sug på att skådespela (antagligen har det med covid-livet att göra, inte att pjäsen skulle handla om det obs men att man har lite mer tid över…) och jag vill börja med teater igen (jag slutade för 25-30 år sen, efter ett par år som barn på Vår teater, typ Peter Pan, Huckleberry Finn och sånt).

    Har någon bra tips på hur man kan komma igång? Typ några särskilda övningar att göra hemma, något grymt youtube-klipp att spana in, ett samtal på Clubhouse att delta i, en bra monolog att öva in osv.

    Bäst tips till lammgryta, smaksättning osv?

    Tack på förhand!

    Ny lön ? Jag hade lönesamtal med min chef och blev så besviken över min höjning. Lönen är försenad sedan höstas. Till bakgrunden hör också att genom en omorganisering blivit förflyttad till min chefs avdelning och jag tjänar flera tusenlappar mindre än andra som gör samma jobb. Hade hoppats på en justering. Sen har jag givetvis presterat enligt förväntningarna. MEN jag har ju landat ett nytt jobb så ska sluta om en månad.

    Fattar dem inte vill satsa på mig lönemässigt nu men detta lönesamtal skulle vi haft i höstas.

    Nu är jag besvärlig och har mejlat att jag inte tycker höjningen är skälig och kontaktat facket. Usch känner mig så girig. Men ännu värre att veta vad mina kollegor tjänar – jag har lägst men gör ändå uppgifter dem inte heller gör.

    Sånt man tänker på kl 03 en natt. Grubblar. Vill inte ens läsa mejlet jag får tillbaka från chefen. Åhh varför ska jag vara så jobbig

      Åh vad tråkigt, och typiskt beteende av arbetsgivaren. Jag tycker det är bra att du säger ifrån. Jag gjorde en liknande grej igår, då jag blir enda handläggaren av mitt slag under en tid. Facket svarade att det är bra att säga ifrån ?skönt, då det inte är roligt att vara besvärlig på jobbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.