Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

852 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilka har sett Tunna Blå Linjen på SVT? Vad tyckte ni om den?

  Svara

   Ja! Jättebra!

   Svara

   Jag tycker den är väldigt bra hittills 🙂 brukar inte vara ett fan av svenska serier men tycker den här grym! Helt klart värd att kolla på för er som inte gjort det än!

   Svara

   Väldigt bra och mycket verklighetstrogen!!

   Svara

    Verklighetstroget att en turk spelar jude?

    Svara

     *) Polsk jude

     Svara

     Det kallas skådespel. Det är lite som när europeer spelar Jesus, amerikaner spelar tyska nazister och människor spelar hobbitar.

     Svara

      😄 Hobbitar!

      Svara

      Och som när en vit spelar svart.

      Svara

      PS: ”poliserna” är inga riktiga poliser, utan – ja, just det – skådespelare.

      Svara

     @21:11
     Imponerande hur jävla oangelägen man kan va om sin egen intellektuella förmåga ändå…

     Svara

   ÄLSKAR! Mange 😍😍😍

   Svara

   Tyvärr ingen höjdare. Vi i Sverige är inte särskilt bra på att filmatisera utanförskap.
   Tror mycket handlar om svensk ängslighet. Skulle någon gjort ”Gomorra” eller ”Un Prophet” skulle kulturvänstern bli vansinniga. Vi vill ju inte verka rasistiska. Sen har jag hört att det ställs krav på jämställdhet och representation för att man överhuvudtaget ska kunna få filmstöd nuförtiden. Sånt här gör att det blir en mall som man måste följa för att få sin ”konst” godkänd och publicerad överhuvudtaget och det är rätt wac då det inte direkt fostrar kreativitet.

   Svara

    Tycker ändå att Tunna Blå Linjen visar det mer än andra filmer. Blev förvånad över att de ens lyfte problematiken med lösdrivande ungdomar etc.

    Svara

    ”Tyvärr ingen höjdare” inleder du men kommer inte med ett enda exempel på varför du inte gillar serien. Istället svamlar du om kulturvänster, rasism och något ”du hört” som verkar bekräfta dina egna fördomar om SVT produktioner. Ett tips, ska du komma med kritik av något, bli liiiite bättre på att dölja din politiska hemvist *host*sd*host*

    Svara

     LOL. Ännu en lallare som slänger upp rasistkortet. Om jag säger såhär. Serien är väldigt mellanmjölk precis som många svenskar. Kanske därför som du gillar den. Jag gillar när man porträtterar mörka draman från utanförskapsområden på det hänsynslösa sätt som är verkligheten. Som tex Gomorra från Italien, Top Boy från England. The Wire från USA.

     Svara

      Men detta är MALMÖ. Det går liksom inte att jämföra med The Wire eller Gomorra. Snälla rara.

      Svara

       Säg det till Karolin Haqim, de andra oskyldiga och ”skyldiga” som fallit offer för gängkriminaliteten i Malmö dom senaste åren. Bror Sverige ligger i toppen av Europa på dödsskjutningar bland unga män (15-29 år) och det är just storstäder som Malmös, Stockholms och Göteborgs utanförskapsområden som står för lejonparten.

       Statistik från WHO
       https://i0.wp.com/d3jo9v3q67jiro.cloudfront.net/wp-content/uploads/2018/11/09083447/skjutningar_europa.png

       Svara

        Tja, hon var ju gift med en gängkriminell…

        Svara

      Lallare kan du vara själv. Jag är inte svensk. Du är bara butthurt för att jag såg rakt igenom din lilla ”analys”.

      Svara

    Finns det någonting som backar upp detta påstående om vad som krävs för att få filmstöd. Hör det då och då när man pratar om svensk film men det är alltid någon som hört det av någon som hört det. Ligger det faktisk sanning bakom det?

    Svara

   Ja, gillar den mycket! Bra blandning av vanligt polisarbete typ snacka med lokala fyllot, jobbiga kollegor och byråkrati och det riktigt svåra som att komma med dödsbesked och bemöts aggressiv allmänhet.

   Svara

   Pinsam. Hu.

   Svara

    Vi gav serien 20 minuter. Nä. Ingen höjdare.

    Svara

   Nää gillade den inte. För likt dessa polis/vägens hjältar program på tv. Kan inte med dem längre.

   Svara

  Nån har förgiftat vattenhålet!

  Svara

   Det är då man använder whiskey.

   Svara

   Jag har en skallerorm i min stövel.

   Svara

   ❤️

   Svara

   En främling från utsidan, wow!!

   Svara

    Var hälsad, jag är Buzz Lightyear, jag kommer i fred

    Svara

  Vilka har tittat nya säsongen av gift vid första ögonkastet? Tankar?

  Svara

   Jag! Lasse är sååå tradig! 😂 Och HERREGUD… Det andra paret, Anton ochvad hon heter. Deras middag va ju bara pinsam 😬😬😬

   Svara

    Jaaaa den där bröllopsmiddagen. Jag satt och cringeade!

    Svara

     JAG MED! Det gjorde ont att se 😂 De skulle struntat i middagen typ. Och han Lasse. Uuuuusch alltså nej. ”Du säger alltid ja, du donerade blod ocv sen va redo att operera”. Jättefint men ähhhh det känns så… ähhhh haha

     Vad tycker du annars hittills? Känns ändå som eth bättre matchande än tidigare 😬

     Matchade med en gammal deltagare i somras. Träffades o hånglade loss (han va sämst).. Kul ändå nu i efterhand 😂

     Svara

      Vilken deltagare??

      Svara

       Magnus Nilsson 🙈 Han va sååå mysig i serien. IRL har han skaffat megalångt ofräscht skägg som stank rök. Och han är svinlång. Och vi matchade inte i hånglet haha! Men kul ändå nu i efterhand 😂

       Svara

        Hur lång??

        Svara

         Typ 2m 😂 1.99 eller 1.98 – jämfört med mina 1.62 så va det jävligt långt 😂

         Svara

    Haha jag är bekant med Sofia och kan säga att det inte alls var så där stelt som svt ville få det till…

    Svara

   Jag! Älskar ju programmet men sitter med skämskudden framme mest hela tiden. Men paren känns faktiskt jämna i år jämfört med tidigare säsonger. Alla verkar tycka partnern ser bra ut och de har gemensamma intressen som förmodligen gör det enklare att ta förhållandet vidare. Ska bli spännande att se hur det går för alla men tror mest på skogsparet!

   Svara

    Tror också mest på skogshuggaren och vadhonnuheter 😂

    Svara

     Hon verkar ju dock så hetsig och skrattig. Får panik bara av tanken av att ha en vardag med henne.

     Tycker dock alla matchningar känns bra i år!

     Svara

      Va jag kände fy fan vilken härlig och go tjej!

      Svara

       Tror att han är lite för WT för att passa henne. Kommer nog märkas mer när bröllopskostymen är av och de ska leva i vardagen.

       Svara

      Håller med! Härligt med folk som skrattar mycket men med henne är det nästan som ett tvångsbeteende. Allt är inte jätteKUL, men hon var kanske nervös 😅

      Svara

   Ska se andra avsnittet till frukosten imorgon, älskar annars det programmet. Bara sett första och utifrån det så hejar jag på han som gav bort hoodien och den tjejen, minns inte namnen, det känns som att de skulle kunna bli bra ihop.😊

   Svara

    Va beredd med skämskudden 😂 Tyckte det va halvjobbigt att se på 😂

    Svara

     Ja råkade läsa det😅😅 synd, de kändes bra i teorin..

     Svara

      Haha sorry 🙈😂

      Svara

   Men ja, alltså jag tror att han Lasse kommer vara på väldigt mycket. Alltså kyssas och vara för på.

   Han Anton och Sofia (?) kommer nog matcha men vara väldigt försiktiga. Känns som att båda är så försiktiga av sig att det kommer bli stelt och obekvämt att titta på 😂 Men detta är ju spontana fördomar efter 2 avsnitt haha..

   Skogshuggaren känns som en toffel. Han kommer göra aaaallt för tjejen. Susanna? Och hon kommer behövs nån som är mer självständig och tar för sig 😂 Men samtidigt så tror jag mest på dom. Ja hon verkar vara skitglad (jobbigt glad typ? Alltså i tv, att titta på).

   Ahh vad tror du TS? 😃

   Svara

   Ska se andra avsnittet imorgon. Älskar det här programmet. saknar gamla säsongerna! Hade gärna sett om dem. Varit så bra! Roligaste var förra säsongen när ett par fick åka på husbilssemester men bara en hade körkort 🤣

   Svara

   Fick en känsla av att Ellinor är mer intresserad av Lasse än han är intresserad av henne. Anton och Sofia är båda för blyga, hur ska den relationen ta sig fram?? Susanna verkar vara en riktigt härlig tjej, hoppas skogshuggaren orkar med henne energi 😂

   Svara

    Tror att Anton och Sofia är blyga inför kamerorna, men kommer trivas bra i varandras sällskap!

    Svara

  Fundering kring influencer

  Läste igenom kommentarerna häromdagen gällande margaux och började fundera på en sak.

  Kommer alla stora influencers från lite otrygga bakgrunder? Isabella Löwengrips föräldrar var ju skilda och enligt henne verkade uppväxten sådär. Flyttade hemifrån tidigt osv. Samma med kenza, margaux och Bianca ingrosso, alla de har/hade separerade föräldrar. Absolut kan man ha en bra barndom fastän att föräldrar är skilda men som skilsmässobarn vet jag att det inte alltid är lätt och man har många känslor i kroppen.

  Så till min fundering, är det som så att influencers egentligen kommer från lite otrygga bakgrunder och söker bekräftelsen online? För dem säljer ju ut sitt liv på ett eller annat sätt i jakten på likes/kommentarer/engagemang. Varför skulle man annars vilja dela med sig om allt i livet om man i grunden inte är lite otrygg och behöver bekräftelsen?? Finns det någon stor influencer som kommer från en trygg uppväxt? (Genuin fråga, kan inte så många influencers 🙈🙊)

  Svara

   Det är intressant, jag har haft samma spaning kring kändisar generellt, typ popstjärnor. Många har en sån enorm drivkraft att ”bevisa att de är något”, en drift som kanske inte hade funnits där om de hade haft en lugn och trygg uppväxt. Men det kan ju vara individernas personlighet också (en kombo kanske?).

   Svara

   Linn Ahlborg har väl inte en sån bakgrund och syskonen Holmqvist verkar också haft en trygg uppväxt. Kommer inte på fler just nu.

   Om de räknas som stora förstås..

   Svara

    Har för mig att Linn sagt att hon började med YouTube för att hon var ensam/hade inga vänner/mobbad typ, och behövde en hobby. Måste ju inte vara föräldrarna som utgör en slags otrygghet.

    Svara

   Forni även fast hon skrev ett inlägg någon gång om att hon kom från ghettot?? 😂

   Svara

    Är hon inte från typ Saltsjö-boo? Orminge (om det är därifrån hon är) är väl iof inte Solsidan direkt men ghetto var kanske att ta i från tårna.

    Svara

     Ja men det är det jag menar. Hon växte upp i typ Nacka i sin kärnfamilj och hade en rik uppväxt men för ett tag sedan skrev hon ett blogginlägg där hon försökte få det att låta som att hon var uppvuxen i ghettot för att hon hade varit på hemmafest i typ Hjulsta en gång i tonåren? Och att någon där haft ett vapen eller liknande. Hon döpte blogginlägget ”från kalashnikov till kindpussar” eller något liknande 😂😂😂 Jag kan minnas fel dock

     Svara

  Letade efter en ny podd att lyssna på och råkade klicka mig in på ”2 meter dumhet”, men vad i helskotta är det för vidriga människor Emilio Araya och Rosanna Charles som har den podden, skitjobbiga att lyssna på och så otroligt nedlåtande mot allt och alla som ”inte är något” vilket jag tolkar som någon sorts C-kändisar eller likande.

  Jäklar tur att det går att stänga av men jag blev faktiskt förvånad hur många blåsta och oförskämda uttalanden någon kunde klämma ur sig på den kvarten jag ändå gav podden. Den där Rosanna var nog värst av dem, har fattat att hon är programledare för något men inte mer än så, och vad det än var för program som kommer jag aldrig kolla på det med en så vidrig människa som leder det, BLÄ!!!!

  Sen blir jag lite nyfiken om ni som säkert har bättre koll på dessa, stämmer mitt första intryck eller har jag helt fel och det är världens härligaste människor?

  Svara

   Ja det stammer

   Svara

  Är intresserad av en kollega. Hur visar jag det på ett diskret sätt?

  Svara

   För det första- är ni båda singlar?

   Svara

    Svar ja. För det andra?

    Svara

   Och är någon av er i chefsposition? Om ja, lägg ner.

   Svara

    Svar nej.

    Svara

    Är upp till var och en tycker jag. Vuxna människor kan ta ansvar för sitt eget liv.

    Svara

     Haha kan en verkligen det? Denna pandemin visar ju på att vuxna inte kan ta ansvar!

     Svara

   Vet inte hur ni har det på ert jobb men om ni har gemensamma fika- och matraster så sätt dig hos personen och umgås. Så lär ni känna varandra bättre och märker om ni vill bygga vidare. Föreslå en aktivitet efter jobbet eller så om ni har kemi.

   Svara

   Ät lunch ihop eller ta en promenad efter jobbet..!

   Svara

   Om ni bestämmer något se till att båda är med på noterna och inte tror att det har o göra med jobb. Läst om killar som bjuder ut tjejer vilka tror de vill snacka om något projekt, och det sedan visar det sig att det är en ”romantisk middag” de tackat ja till.

   Svara

   Se till att åka på tjänsteresa ihop. Så gjorde jag. Sen går man ut och dricker vin ihopa på kvällen och så är saken biff.

   Svara

    Skäggbiff.

    Svara

     Nej!

     Svara

  Och Fayme är återigen ute på IG story och letar efter folk med sjukdomar så hon kan ställa frågor. Har människan aldrig hörttalas om Google?

  Svara

   Är SÅ trött på hennes gnäll. Det gnäll konstant om allting. Aldrig har en människa mått så dåligt som henne. 😴😴😴

   Svara

    Inte så konstigt att hon mår dåligt.
    Det ända hon spyr ur sig är hat, förakt och skitsnack tillsammans med LD i deras podd.
    Har lyssnat på nästan alla avsnitt och med tanke på deras rena manshat de sprider så kan jag bara känna glädje När hon mår dåligt.

    Svara

     Låter helt sjukt att du lyssnat på alla avsnitt av en podd gjord av människor som du tycker såpass illa om att du känner glädje när de mår dåligt?

     Sök hjälp!

     Svara

      Anledning till att jag lyssnat på deras podd är att några vänner bad mig lyssna så jag skulle förstå vad feminism innebär och varför alla bör vara feminister.
      Det har fått helt motsatt effekt och är snarare ett tydligt bevis på varför man som man bör hålla sig långt ifrån feminister såsom LD och Fayme.
      Körde en gång en typ av fyllebingo tillsammans med några polare och varje gång LD eller Fayme sa K*lla, K*K eller f*tta så var vi tvungen att ta en snaps….satan va fulla vi blev den kvälken🍻🍻🍻

      Svara

       Ja du har säkert jättemånga kompisar. Men fint att du och Mållgan blev packade ihop ❤️

       Svara

   Fayme är mitt guilty pleasure. Älskade bilden hon la upp på sitt blodsocker som var typ 6,7 och skrev något i stil med ”det börjar bra… 😕”. Sen klagar hon på alla som hörde av sig om blodsockret och sa att hennes gräns var 6,4 och hon ville inte ha massa dm om detta. Men skriv allt i första bilden då, annars kan man ju räkna ut med röven att folks kommer skicka dm i all välmening.

   Svara

   Förstår mig inte på kvinnan. Mitt guilty pleasure också! Så gnällig, helt verklighetsfrånvänd?! Gud skaffa ett jobb och kom ut i livet.

   Svara

    ”Jag har två inkomster”
    Hon anser att hon arbetar för att hon lägger upp samarbeten samt poddar emellanåt när LD orkar

    Svara

     Ja det är humor 😂😂😂

     Svara

   Verkar inte umgås med LD nu heller 😶😶

   Svara

    Haha så sant att hon är ens bästa guilty pleasure! Finns det ett problem man kan ha så har hon det.
    Lägger upp klagosånger och blir kränkt när hon får svar.
    En följare skrev att hon som tillsammans med LD promotar övervikt nu fått en överviktsrelaterad sjukdom och hon svarar i stil med ”graviditetsdiabetes är inte en överviktssjukdom” reality check någon?

    Svara

     Nja inte helt rätt att graviditetsdiabetes är överviktsrelaterat. Jag hade det båda mina graviditeter, BMI på 19 och var under 30 år 🤷‍♀️

     Svara

      Det är det. Googla. Det finns alltid undantag men övervikt är definitivt en riskfaktor.

      Svara

       En riskfaktor ja, men det gör inte sjukdomen till en överviktssjukdom.

       Svara

    LD vill ju inte hänga med någon som 1) inte dricker 2) inte kan moffa i sig mat

    Svara

     Fettföraktet är tröttsamt. Så fort en kvinna visar att hon äter så ”moffar” hon tydligen. Sluta följ om det är jobbigt att se.

     Svara

      Finns det något positivt med överätande och övervikt enligt dig?
      Vilka feta män moffar i sig mat på Instagram och blir inte kritiserade för det?

      Svara

       Jag skiter väl i vad andra äter? Vad menar du med moffar? Hon postar bara helt vanliga middagar och typ gifflar?

       Så jävla sjukt att man ska bli kritiserad för att man äter. Skaffa ett liv.

       Svara

        Ja, hade hon varit smal hade det inte ens kommenterats. Se t.ex Margaux, hon äter väl ungefär likadant.

        Svara

       Edward Blom

       Svara

        Edward Blom får massor av näthat pga sin vikt. Och ändå klär han inte av sig och hävdar att han har lika mycket rätt att bli fotad i boxershorts som Brad Pitt.

        Svara

         Men det har han ju. Han kan lägga ut såna bilder om han vill, inget fel.

         Svara

         Ja va fn det har han ju! Ingen annan som bestämmer vem som får lägga upp sånt eller inte överviktig eller ej??

         Svara

      Jättemånga kvinnor lägger upp mat och ätande på sociala medier, problemet med fettsktivisterna är väl inte att de äter utan att de överäter och propagerar för att resultatet inte ska kritiseras.

      Svara

       Hur kan du veta att någon överäter? Och oavsett – hur är det ditt problem?

       Svara

        1) syns 2) påverkar negativt. Även jag har varit inne i den svängen, lät mig påverkas att slappna av i min övervikt, att det är ok osv. Min kropp mådde inte bra av det, ingen kropp mår bra av övervikt. Insåg att själen och kroppen hör ihop, slutade äta för mycket varje dag och började vara mer fysiskt aktiv. Det är bra för kropp och själ att vara i form. Det är dåligt att påstå något annat.

        Svara

         Vad härligt för dig! Men fortfarande, hur kan det vara ett problem för DIG att någon annan är ohälsosam?

         Svara

          Läs igen. Det påverkar en att tro att det är normalt och att man kan fortsätta i sin dåliga bana.

          Svara

           Hur menar du? Det finns ju INGEN som inte vet om riskerna med övervikt?

           Flera påstår att överviktiga och smala har samma förutsättningar för god hälsa om de tränar och lever hälsosamt i övrigt, jag gick på detta ett tag men vet nu att det är fel. Kom en ny stor studie också nyligen, som tydligt visar att feta som tränar ändå har högre hälsorisker än smala otränade.

           Jaha? Tror du att alla strävar efter att vara så hälsosamma som möjligt?

   Vem är hon?? Aldrig hört talas om faktiskt

   Svara

    Influencer på Instagram

    Svara

    Hon är/var med i Unga Mammor på tvn.

    Svara

   Fattar inte hur hon och hennes man har råd med villa volvo och snart fyra barn när hon inte ens fyllt 25 år?!

   Svara

    Deras föräldrar betalar. Moltas mamma har stått för mycket

    Svara

    Oj! Är hon så ung? LD är väl en bit över 40? Såklart kan man vara kompisar ändå och det spelar ingen roll, men det kändes ovanligt med så stor ålderskillnad på nära vänner.

    Svara

     Fayme blev gravid när hon var 16… det var inte planerat och troligtvis inte de roligaste för moltas föräldrar… faymes mamma skaffade ju barn väldigt tidigt men moltas föräldrar var mer ”normal ålder” när de skaffade barn.
     Och nu försörjer moltas henne och alla barnen medans hon får lajva feminist på instagram och skrika hur mycket hon hatar män. Förstår verkligen inte män som är tillsammans med feminister slm uttryckligen säger hur mycket de hatar män exakt hela tiden.
     Vänd på steken, hur många kvinnor skulle vilja vara med en man som hatar kvinnor 🙃🙃🙃🙃
     Jag är allt för jämställdhet men det är bara toxiskt det hon delar med sig av, ingen upplyftande girl Power direkt 🙃🙃🙃

     Svara

   Kändes så skönt att avfölja henne wow

   Svara

    Jag tittade på hennes och LDs stories för att få motivation att gå ner i vikt… det funkade 🤣

    Svara

     Men haha exakt samma gjorde jag! Hade fluffat till mig alldeles för mycket och började använda dem för att motivera mig att gå ner.

     Svara

  Ibland kan jag typ hoppas att någon flunsa dör av Covid så resten faktiskt börjar ta detta på allvar.

  Svara

   Eller ett helg gäng som blir riktigt dåliga, inte så dåliga att de behöver ligga på sjukhus och belasta vården, men så dåliga att de inte orkar något annat än ligga hemma och kolla i taket!

   Svara

    Och sen får långtidscovid.

    Svara

   Sjukt att önska någon annan död.

   Svara

    Nej, men ett ganska okey tänkande.

    Svara

   Anmäler din kommentar, hoppas den blir borttagen.

   Svara

    Anmälde också!

    Svara

     Klart du gjorde din lilla härmapa!

     Svara

      Jajemän 🐵🐵🐵

      Svara

    Jösses!
    Anmäl influencerna istället som med sitt idiotiska beteende sett till att så många oskyldiga dött!

    Svara

    Anmäl för vadå? Att hen ”ibland typ hoppas” att någon dör har absolut ingen påverkan på huruvida någon kommer att dö eller inte.

    När jag ser personer gå mot rött ljus brukar jag önska att de ska bli påkörda. Bara för att jag tycker att det är så fruktansvärt störigt när folk inte kan vänta på sin tur och respektera andra trafikanter. Det är dock inget mer än en tanke i mitt huvud. Tanken är fri hur dum den än må vara….

    Svara

   Man behöver kanske inte gå så långt. Men respirator i 3-4 veckor kanske skulle få upp ögonen på en del.

   Svara

   Oj. Aggressivt.

   Svara

   Nämen dessa flunsor och bloggare blir dösjuka och sen blir de immuna mot alla Coronasmittor som finns. De kan både kramas och träffas i flock. Å resa förstås över hela världen. De är superklassen av mänskligheten.

   Svara

  Hallå! Någon som fått något vaccin mot Covid/jobbar med det/har någon källa på om det är ok att dricka alkohol efter att man fått vaccinet? Dvs samma dag.

  Svara

   Jag har fått vaccinet och de sa inget om alkohol. Däremot tex ”kör inte bil de närmsta 20 minutrarna” typ. Det här var dock i England så vet inte vad det finns för råd i Sverige.

   Svara

    Jag tog min andra dos i onsdags, jobbar i vården. Här säger de inger om bilkörning, men har man haft stark allergisk reaktion nån gång tidigare så stannar man på observation 15 min, ifall man skulle få det.

    Inga restriktioner gällande alkohol, men jag skulle kanske inte dricka en massa, vissa blir ganska påverkade med huvudvärk, ont i kroppen, feber. Hade inte velat må så med en baksmälla på köpet. 😅

    Svara

   Ingen källa på det, men inga andra vaccin har den restriktionen.

   Svara

    Tack snälla ni för hjälpen 🙏🏻😊

    Svara

   Ring 1177.

   Svara

    Nej!!! Ring inte 1177 för sådana frågor. Dom har tillräckligt att göra. Ställ din fråga hellre till ett forum/vänner

    Svara

   Har fått båda doserna (Pfizer). Fick inga restriktioner över huvud taget.

   Alla som vaccinerades fick sitta på observation i femton min, sen var det bara att åka hem.

   Har heller inte fått några biverkningar (1,5 dygn sen dos två nu). Aningens ondare i armen efter dos två, känns mest som ett blåmärke.

   Fråga när du får sprutan alt ring 1177/googla

   Svara

    Varför har du fått vaccin?

    Svara

     Varför skulle personen i fråga inte få vaccin?

     Svara

      Är säkert 80+. De är väl de som ska få doserna eller?

      Svara

  Veckans låt? 🎶🎵

  Svara

   Another world av Rebecca & Fiona, skitnice fredagslåt

   Svara

   HKF (Håll käften & försvinn) – Myra Granberg

   Svara

   Tomas di Leva – faller
   Såååå bra!

   Svara

   Familjen – Malmö stad

   Svara

   Skaka loss med Daidalos….

   Svara

   The kid laroy- without you

   Svara

   Double Trouble, från Eurovision-filmen. 😁

   Svara

    PLAY JAJA DING DONG!!

    Svara

   ”Pokerkväll i Vårby Gård” med Florence Valentin. Hela albumet, till och med.

   Svara

    Älskar den låten!

    Svara

   Forever young med Benjamin Ingrosso och Thomas Stenström.

   Svara

   Okej. Denna vecka faller det alltså på min lott att skriva:
   Don’t stop believin’ med Journey

   Svara

    Haha väntade på din kommentar. Starkt

    Svara

   Ryn Weaver- Pierre

   Svara

   Jerusalema 🤩

   Svara

   Nolan Neal – lost

   Svara

  I veckan fick jag höra av en person att jag försöker för mycket. Har gått runt och tänkt på det hela veckan och det har gjort mig ledsen. Jag ser gärna att folk gillar mig men jag anser inte att jag försöker för mycket för att få det hända.

  Vad utmärker en person som försöker för mycket?

  Svara

   Vem säger så? Så elakt

   Svara

    Undrar också vem som säger så. Oavsett skulle jag dock inte bry mig.

    Svara

    En jag känner. Vi är ganska nära.

    Svara

     Jag brukar tänka så här: så länge jag är mig själv och bemöter alla jag träffar på ett trevligt och respektfullt sätt så får folk tycka vad de vill. Är snart 30 år och är SÅ glad över att kunna koppla bort okonstruktiva kommentarer om hur man är som person. När jag började jobba som jurist tog jag mycket personligt, ibland kan det vara rätt hård stämning på byrå, och livet blev så mycket bättre när jag bestämde mig för att sluta bry mig.

     Svara

   Vill vara med överallt, hela tiden. Har en åsikt om allt. Pratar hela tiden med allt och alla och saknar den naturliga karisman.

   Svara

    Karisman har väl ingenting att göra med att försöka för mycket.

    Svara

     Vad innebär karisma egentligen? Hur vet man om man har det?

     Svara

     Alltså med karisma menar jag att det där naturligt pratglada och vilja prata och vara med saknas, att det liksom tvingas fram

     Svara

    Inget jag känner igen mig i förutom den sociala biten.

    Svara

    Ställer sig in.

    Svara

     Vad betyder det?

     Svara

      Försöker för mycket för att vara andra till lags.

      Svara

   Nej alltså… Nej. Den människan låter inte som någon vars åsikter man borde bry sig om.

   Svara

   Hmmm jag skulle säga en person som liksom bjuder sig in i konversationer och planer och kanske inte har så mycket egna åsikter eller stil utan anammar umgängets?

   Svara

   Låter mest som att någon försöker trycka ner dig. Strunta i det även fast det är svårt.

   Svara

   Kan ju fråga personen vad som menades.

   Svara

    Kommer göra det, men har varit så ledsen att jag vill landa lite först så att jag kan göra det på ett sakligt sätt haha

    Svara

   Men fy så elakt! 💗 vilken jäkla kommentar!! Oförskämd sak att slänga ur sig, nä usch så osmakligt. Säker på att du är en urhärlig, fin person! Försök att släppa den kommentaren, säger nog mer om personen själv i fråga än något om dig!

   Svara

    Tack vad snällt. Ska försöka göra det 🥰

    Svara

     Fundera på om det där är någon som du vill ha i ditt liv. Du kommer knappast må bättre och bli mer trygg med en sån person i ditt liv!❤️ Ta inte åt dig, den personen verkar inte må bra.

     Svara

   Men gud vad osoft av den personen att säga så. Jag tycker ofta att folk som kritiserar andra har någon personlig svaghet kring ämnet. Den här personen kanske önskar att den var mer framåt, och blir bitter när den ser att du vågar vara det?

   Svara

   Kan det vara så att personen egentligen menar väl, men uttryckt sig klumpigt? I vilken sammanhang sa personen det?
   Tänker tex på en kompis som lägger väldigt mycket energi på att ordna för sina vänner och göra ”något extra” för dem. Är förstås en väldigt fin egenskap. Men det tar också mycket energi och ork från personen och hon skulle vara lika älskad från sina vänner även om hon inte gjorde allt detta eller sa nej till att hjälpa till osv.
   Om det är en liknande situation att din vän menar att ”försök inte så mycket och slit ut dig själv för att bli omtyckt, för du är lika älskad även om du inte lägger massa energi på detta.”

   Svara

  Någon annan som ser fram emot nästa Jurassic world film som kommer nästa år? Är såååå pepp (Gissningsvis extra pga finns inte så mycket annat att se fram emot under corona.)
  Är så taggad på att se orginal casten igen.

  Svara

   Ledmotivet!! Jag ryser. Varje. Gång. 🦕🦖

   Svara

   Ganska sjukt ändå att de kommer tillbaka efter över 20år och i ledande roller. Ellie, Alan och Ian.

   Svara

   Han ju inte bli värre än de andra två skit filmerna med Chris Pratt…

   Svara

   Gud ja! Jag kan knappt tygla mig! (På riktigt alltså, om jag lät ironisk och dryg.)

   Svara

  Finns det några här inne som är användare på OnlyFans? Antingen köpt eller sålt tjänster.
  Ska skriva en uppsats kring OnlyFans, detta är ett långskott men man kan alltid testa!

  Svara

  Frågor om Isotretinoin (Roaccutan):

  Jag har just påbörjat en sådan behandling mot akne. Har velat göra det i så många år men har inte vågat pga alla biverkningar. Nu kände jag dock att jag måste ge det en chans.

  Tre frågor:

  – har någon ätit detta, blivit bra och sedan fått tillbaka det?

  – har ni som tagit det tränat under tiden eller låtit kroppen vila?

  – jag har pcos, någon annan med pcos som gjort detta?

  Jag känner redan till alla biverkningar så det behöver man inte upplysa om.

  Svara

   Jag åt det för ett par år sen nu. Får absolut finnar då och då (vid mens, mkt stress osv) men inte ens i närheten av så mycket eller så enorma cystor som jag fick förr. Det hjälpte min akne sjukt mycket, då jag hade testat allt annat. Trots biverkningarna under den perioden är jag glad över att jag åt iso!

   Svara

    Får man fråga vilka biverkningar du hade?

    Svara

     Genrellt väldigt torr, men ögonen och läpparna var värst så använde ögondroppar (och glasögon istället för linser under en period) och Burts bees (det enda läppbalsamet som funkade). Hårbotten var också torrare minns jag men det va rätt nice för det blev typ aldrig flottigt. Fick även lite ont i ryggen ett tag, men det gick över. Ang träningen, tror jag tränade en del men inte jättemycket eller tungt.

     Svara

   Vad är det som gör att finnarna i princip håller sig borta för alltid (förutom mindre finnar)? Förstör man något eller vad?

   Svara

    Tror man väcker det naturliga försvaret i kroppen. Ibland märker inte din kropp om du har tex vårtor och finnar därför att det är relativt harmlöst, och sätter inte igång immunförsvaret av sig självt.

    Svara

     Nej det stämmer inte. Man stoppar oljeproduktionen nästan helt och den återgår inte till hur den var förr. Går liksom inte att ”sätta igång den igen”. Fö, jag tog en kur, har typ haft en finne sen dess och det var flera år sedan. Var torr. Tränade hela tiden som vanligt. Bästa jag gjort. Dock tycker jag inte man ska gå in med det med tankesättet ”vilka biverkningar får jag för då kommer liksom varenda kroppskänningatt bli en biverkning. Ha tillit till din läkare och var positiv. Lycka till

     Svara

   Jag åt roaccutan pga svår acne för typ 15 år sedan (var då 22år) och det är det bästa jag gjort. Allt försvann och kom aldrig tillbaka.
   Enda biverkningen var att jag blev supertorr men det var ju bara att smörja 👍
   De där med att man inte skulle kunna träna har jag inte hört. Man fick inte bli gravid och inte vara i solen.
   Hoppas det går lika bra för dig! 💛

   Svara

   Jag åt det för drygt 20 år sedan och fick markant bättre hy. Någon liten blemma ibland såklart men inte regelrätt acne. Nu efter en drös med år och två graviditeter (om det nu har ned saken att göra ens?) så började jag få tillbaka de stora böldliknande finnarna och har fått påbörja en ny kur. Fick inga biverkningar förra vändan och inga hittills nu heller.

   Svara

   Åh… trodde inte man fick äta det över sommaren pga sol.
   Äter just nu fjärde (!) kuren tetralysal a 3 månader samt epiduo kräm. Funkar noll. Remiss-stopp på min hudmottagning så får vackert vänta. Förra remissen, skickades för ca 2 år sen, avslogs från hud.
   Blir så jävla trött. Överallt rekommenderas iso. framför all jövla antibiotika men ändå är det ju omöjligt att få… hatar att se ut såhär 😞😞😞

   Svara

    Vilken stad bor du i?

    Svara

     Vingåker

     Svara

     Tillhör Göteborg

     Svara

    Men vad sjukt, jag får inte tetralysal mer pga ätit det tre gånger för några år sedan. Hur kan du få det så många gånger?

    Svara

     Helt sjukt, speciellt när det inte ens hjälper… känns ju förjökligt. Sökte igen pga ingen effekt men de sa ” är klart kuren, är remiss-stopp så sök igen om tre månader”

     Svara

      För mig fungerar det! Är bra i minst 6 mån efter kur. Men får inte mer pga ANTIBIOTIKA

      Svara

       Dom tappar effekt efter några gånger. Man måste rotera penicillin om man behöver det ofta.

       Svara

    Vad tråkigt! Jag åt tetralysal för många år sedan, typ 10 kanske. Funkade så där. Men Epiduo funkade asbra. Kämpa på, det som passar dig finns där ute!

    Svara

    Gå till en privat hudläkare om du inte gör det. Bor du i Gbg kan jag tipsa om grimmereds hudläkargrupp, så bra! Visst, det var längesedan jag var där men min sambo var där förra året och tog bort födelsemärken och de var superbra då med.

    Svara

   Åt det för ca 5 år sedan och det blev verkligen bättre men såg inte det ”färdiga” resultatet förens ca 1 månad efter avslutad kur. Hade lite småa utbrott under tiden och blev suuuupertorr. Nässpray med olja blev räddningen för att inte få näsblod hela tiden och tips är att använda ögondroppar 🙂

   Var också rädd för biverkningarna men har inte ångrat mig en sekund! Håret blev fantastiskt och behövde bara duscha det en gång i veckan tack vare torrheten😅

   Kunde absolut träna under tiden men var uppmärksam på om jag fick ont, då tog jag det lugnare några dagar.

   Efter ca 1 år började det komma tillbaka lite utbrott men inte alls samma bölder som innan. Funderade på en till omgång då vissa behöver det men då kom graviditet ivägen för den planen. Nu efter graviditet har jag små finnar ibland och pormaskar, klassisk hormonutbrott vid mens som jag inte alls stör mig på. Lycka till!❤

   Svara

   Jag har ätit roaccutan och fått tillbaka acnen. Jag fick äta en kur till och sedan dess har inget kommit tillbaka. Andra kuren åt jag 6 år efter den första.

   Svara

    Hade du vanlig akne eller hormonell? Om du förstår skillnaden? 😊

    Svara

     Hudläkaren sa att det var hormonell.

     Svara

     I vuxen ålder alltså, 30+

     Svara

   Jag hade medelsvår akne för antal år sedan och åt en kur Roaccutan. Hade finnar i ansiktet, pannan, axlarna och övre delen av ryggen. Allting försvann och jag fick ett jättebra hy. Akne kom tillbaka efter 2-3 år, dock var det inte så illa som tidigare. Jag åt en kur Roaccutan igen och allt försvann igen. Efter det har jag inte haft finnar, det har gått nu över 10 år efter den andra kuren. När jag åt Roaccutan levde jag som vanligt, tränade och så.

   Svara

   Åt roaccutan för 8 år sen. Blev bra i några år. Blossade upp igen nu för ca 2 år sen. Vill absolut inte äta de igen så fick epiduo utskrivet. Har fungerat sisådär. Är idag 33 år.

   Inte hört ngt ang träning.
   Lider inte av pcos. Men jag är infertil om de är till nån hjälp.

   Svara

   Jag är snart 5 månader in i min kur (har ej pcos) och min hy har aldrig varit såhär fin förut! Har väl haft medel acne men ätit tetralysal ett flertal gånger förut och bytte till Jasmine p-piller utan resultat. ISO har verkligen varit min räddning. Jag har fått bromsa träning (lyft) för medicinerna har gjort mig så extremt trött och jag blir väldigt stel efteråt. Jag har lagt all fokus på att fixa 100% plugg och 50% jobb och accepterat att det är så situationen är nu. Jag har blivit lite mjuk och go men vad gör det om 100 år nu när man känner sig SÅ SNYGG för att acnen äntligen är borta!? Men ja som ni skriver, man blir torrare än ett havreflarn! Läpparna är kaos, ögonen är kaos, håret är kaos (mitt har till och med gått av en hel del) och jag har haft mycket eksem men det har hjälpt med lite kortison. Jag har också varit humörsvängningarnas drottning under mensen men annars så har humöret varit helt fine vanligtvis.
   Men kämpa på, det kommer att bli vissa tuffa dagar men det är SÅ värt det.

   Svara

   Åt roaccutan för herrans många år sedan. Inte fått tillbaka mina finnar..klart en enstaka dyker upp men kan räkna på min hand under ett år hur många det varit… Biverkningarna torr som tusan och sämre mörkerseende, som dessvärre kvarstår….. Fick också väldigt värk i kroppen när jag åt medicinen.
   Tränade under tiden..inga problem.
   Har en kompis som ätit roaccutan 3 gånger, efter tredje gången blev det lite bättre för hen men inte helt..

   Svara

  Kan Paula och Hugo bötfällas för att resa till Sälen?

  Svara

   Nej. Man FÅR resa inom Sverige.

   Svara

    Och utomlands också btw.

    Svara

    Nej inte från mitt län där jag bor. Där får man inte resa inom länet helst ens och bara utanför länet om man bara absolut MÅSTE! Sälen är inte ett måste!

    Svara

     Får eller bör..?

     Svara

   Om de har konstaterad corona kanske.

   Svara

   Tyvärr inte. Dessutom befinner sig typ halva Sveriges befolkning i fjällen just nu. Hoppas på ett stort corona utbrott där.

   Svara

    Varför hoppas man på corona?? Herregud ni är som en sekt.

    Svara

    Det är väl taskigt mot dem som bor där permanent? Bättre att de tar med sig smittan hem till Stockholm igen.

    Svara

     De som bor i fjällen vill ha turister! Frågan gick runt i flera byar och majoriteten sa ja. Rapporterat på TV- nyheter och i blaskorna.

     Svara

      Majoriteten av de som var med på tv eller?

      Svara

     Det är väl taskigt mot oss som bor i Stockholm men stannar hemma och följer restriktionerna?

     Svara

      Det är det inga stockholmare som gör.

      Svara

       Nä alla stockholmare härjar runt i landet 😂 Stockholm är tomt just nu eh

       Svara

   Läs nyheterna vet ja

   Svara

  Vill unna mig en klocka!! Tips på fina prisvärda klockor?

  Svara

   Kolla på större auktionshus, köp klassisk vintage.

   Svara

   Eb sån där farfarsklocka som låter ding dong tycker jag är fina.

   Svara

    😂😂😂

    Svara

   Vad har du för budget?

   Svara

   Svårt att säga när jag inte har en aning om vad du har för budget. Men on du vill ha något prisvärt så kolla begagnat på förslagsvis Blocket eller Chrono24. Har du en bra budget så är Rolex alltid ett säkert kort då dom historiskt sett ökar bra i värde. Olika mycket beroende på modell men den jag köpte för 72k 2011 fick jag förra året värderad till 220k.

   Svara

    Använder du den?

    Svara

     Nej.

     Svara

      Haha varför svarar du på min fråga 🙂

      Använder den endast vid speciella tillfällen. Har två andra klockor som jag använder till vardags.

      Svara

    Kan också tipsa om uret.se

    Svara

   Beror väldigt mycket på vilken prisklass du är intresserad av. Jag skulle säga Nordgreen Unika om du vill hålla dig under 5000. IWC om du vill ta fram den stora plånboken.

   Svara

   Hur långt är ett snöre?!
   Jättesvårt att veta vad prisvärd är för dig. För nån är det under 500kr och för en annan runt 30k. Ge oss lite mer så kan du säkert få bra tips!

   Svara

   Daniel Wellington!

   Svara

  Nu har vi det svart på vitt, det vi redan visste men inte har fått tala om:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/svensk-studie-detta-ar-den-vanligaste-valdtaktsdomde/

  ”Studien visar bland annat att 60 procent är första eller andra generationens invandrare och att nära hälften tidigare dömts för våldsbrott.”

  Svara

   Vem har sagt att ni inte få tala om det? 🤔

   Svara

    Har du bott under en sten de senaste tio åren eller?

    Svara

     Nej? Varför skulle du inte få tala om våldtäktsmän? Att 60 av 100 inte är etniskt svenska är ju ingen jättegrej.

     Svara

      Ok, prova ta upp det nästa gång du hänger med folk! :)))

      Svara

       Vi har pratat om det många gånger, nykomna har toppat överfallsvåldtäkter ett bra tag nu. Jag kan prata med mina vänner. 🤷🏼‍♀️ Vad umgås du med för folk som inte låter dig ha åsikter eller prata om fakta?

       Svara

      Ta med av att de bara är 20% av befolkningen, så de är i minoritet och ändå är det 60% av en minoritet som är gravt överrepresenterade. Fattar du hur illa det är?

      Svara

       Det är gräsligt. Hur många kvinnor och barn hade kunnat slippa detta hemska öde med en bättre kontroll och utvisning vid brott. 🙁 Hälften av alla våldtäkter i Sverige är på barn dessutom.

       Svara

        Bättre att de våldtar kvinnor och barn i ”sina” länder alltså?

        Svara

         Självklart vore det bättre om vi slapp problemet, ja.

         Svara

         Ja. Skulle vi skicka våra svenska våldtäktsmän till andra länder tycker du?

         Svara

    Gör dig inte dummare än du är…

    Svara

   Du länkar till en låst artikel…

   Svara

   Och de övriga 40 % talar vi desto mer om eller?

   Svara

    Om vi haft socialt fungerande 60 procent, så hade det inte varit så mycket att diskutera.

    Svara

    Hört talas om överrepresentation?

    Svara

   Det handlar inte om etnicitet utan om social utsatthet. Nu råkar det vara så att en stor del av denna grupp i Sverige består av första eller andra generationens invandrare. Förstår inte vad du vill ha segt med detta?

   Svara

    Du menar att de våldtar för att de har det dåligt ställt? Luktar inte så lite rasism om din kommentar …

    Svara

     Du har missuppfattat mig. Jag skrev att våldsbrott handlar om social utsatthet, inte om etnicitet. Hur är det rasistiskt att konstatera?

     Svara

      Hur kan det då komma sig att alla gruppvåldtäkter utförs av utlänningar (företrädesvis MENA)? Det finns inte ett enda fall där samtliga gärningsmän var pursvenskar.

      Svara

      Varför våldtog inte finnarna och Samerna när de levde i utanförskap och lägst på stegen.

      Svara

    Man behöver väl inte våldta folk för att man är fattig eller?

    Svara

     🤦

     Svara

    😂😂
    Jag är socialt och ekonomiskt utsatt, står utanför samhället socialt och ekonomiskt – jag våldtar ingen för det.

    Svara

     Våldsbrott har inte med etnicitet att göra, nej. Att du inte gör något som är typiskt för den gruppen du tillhör betyder absolut ingenting.

     Svara

      ”Våldsbrott har inte med etnicitet att göra”

      Källa på det, tack!

      Svara

       Är du på riktigt så dum att du tror att man är mer våldsbenägen för att man föds i ett annat land eller med en annan hudfärg?

       Svara

        Det har med kvinnosyn att göra. Förstår av dina kommentarer att du är fruktansvärt naiv.

        Svara

        Förstår att du menar väl. Jag hade verkligen hoppats att det inte var så, men faktum är att statistik visar (kolla tex Brå), att utrikes födda och barn till utrikes födda är kraftigt överrepresenterade vad gäller våldsbrott och sexualbrott. Det bara ÄR så, sen finns flera teorier om varför så som ekonomisk och social utsatthet.

        Svara

   Hade det varit 80-90% så hade det väl varit nått att diskutera, de här siffrorna visar ju bara att våldtäktsmän finns och de är vidriga. 🤷🏼‍♀️

   Svara

    Du tycker inte att en överrepresentation på flera hundra procent är något att diskutera?

    Svara

     Exakt min tanke. Med tanke på överrepresentationen för MENA-länder är det verkligen oroväckande.

     Svara

     Hur kan något vara flera 100% när 100% är det högsta?

     Svara

      Ett litet råd i all välmening: Om du hade IG i matte, fråga en vuxen innan du gör bort dig på internet.

      Svara

      Haha, gulligt hur du försöker vara smart här. Go back to school

      Svara

      Hahaha! Fantastisk kommentar. Lätt att inte se problemet med våldtäktsstatistiken när man inte förstår statistik.

      Svara

      Om jag har 1 äpple och du har 3 äpplen så har du 200% mer äpplen än mig, det är så det menas

      Svara

       Men om jag har 4 äpplen och du 6 äpplen så kan väl inte du ha flera hundra procent mer än mig?

       Svara

        🤦‍♀️

        Svara

        Jo om det bara finns 10 äpplen och 6 av dom våldtar. Medans det finns 300 päron men bara 4 våldtar

        Svara

   Det handlar ju om fällande domar och inte om vilka som begår våldtäkt. Ganska stor skillnad!!!

   Svara

    Men snälla. Jobbar du själv i rättsväsendet? Att 60% är invandrare betyder inte att polisen eller domarkåren är rasister som försöker sätta dit invandrare i högre utsträckning. Det förekommer troligtvis då och då, på samma sätt som det har visat sig att män tenderar att få längre straff än kvinnor vid samma brottslighet, men det förklarar inte 60%. Vakna nu.

    Svara

     Undersökningar finns på att lagen inte ser lika ut för alla. Men det handlar mest om att majoriteten av våldtäkter inte ens anmäls, vi vet alltså inte hur vilka större delen av förövarna är

     Svara

    Har du fakta på att det skiljer sig?

    Svara

     Kriminalstatistiken och NTU

     Svara

      Jag kan också häva ur mig random ord. Det där är inga fakta.

      Svara

       Googlade du och såg att det inte är random ord? Det är där faktan kommer ifrån. Men om du vill att jag ska berätta siffror

       297 lagföringsbeslut gällande våldtäkt och 12 lagföringsbeslut gällande oaktsam våldtäkt 2019
       198 st lagföringsbeslut gällande våldtäkt 2018
       Kriminalstatistiken

       Antalet som blivit utsatta för våldtäkt eller försök till våldtäkt 2019
       82 000 personer
       NTU 2019

       Svara

        Det står fortfarande ingenting om att mörkertalet skulle ha en annorlunda etnisk sammansättning.

        Svara

   Är det chockerande eller?? Det måste vara sjukt svårt att komma till ett nytt land. Med dålig integration hamnar man utanför samhället och har därför större benägenhet att gå över till en kriminell bana. Det är samma i alla länder.

   Svara

    Tänkte du efter innan du skrev den kommentaren? Du ursäktar alltså våldtäktsmän med att ”det måste ha varit jobbigt att komma till ett nytt land”. Man tar sig för pannan …

    Svara

    Mår du bra när du sprider dessa lögner? Känns det skönt att offra kvinnor på lögnernas altare? Ditt jävla as.

    Svara

    Men då är det kanske bäst att avsluta invandring från gravt annorlunda kulturer? Det blir ju beviserligen kvinnor och barn som får betala ett högt pris.

    Svara

   Problemet är att det här är en undersökning på dömda våldtäktsmän, och vi vet att det är ytterst få våldtäktsmän som blir dömda. Vad för slutsatser ska vi göra utifrån så bristfällig statistik?

   Svara

   Det här är alltså personer som blivit dömda, så vad studien egentligen säger, är väl vilka vi är mest benägna att lagföra 🤔 inte för att jag egentligen ifrågasätter resultatet i studien, men ändå.

   Svara

  Fascinerande ändå, Sveriges största matblogg och ändå copy/paste på Leif Mannerströms recept på pepparsås…

  https://www.jennysmatblogg.nu/2021/02/26/vad-blir-det-for-fredagsmiddag/
  https://www.koket.se/nyhetsmorgon/leif-mannerstrom/oxfile-med-pepparsas/

  Svara

   säger inget om att man använder sig av andras recept, men är det så svårt att ange var receptet kommer ifrån

   Svara

    Var Leif Mannerström först i världen med att göra pepparsås? Most likely not.

    Svara

     Aldrig sagt det 🙂 Men när hon ständigt tar andras recept och inte anger varifrån de kommer, det är annorlunda

     Svara

   Pinsamt!

   Svara

   Sett att hon tidigare lagt upp ett recept på kakor som är från Leila utan att länka eller ange källa..

   Svara

    Ja, hon har fått kritik för det flera gånger. Redan när jag började läsa hennes blogg när hon var rätt så ny fick hon kritik i kommentarerna för att ha stulit recept helt ogenerat.

    Svara

   Alltså fattar inte alla som följer den bloggen? Hon lagar recept med massa grädde och créme fraîche, lite fond kanske. Alltid samma sak. Noll finess?

   Svara

  Tredje veckan med hälften av pedagogerna borta på förskolan…. ingen orkar mer och mina kollegor gråter konstant. Vädjan skickad ut men ingen jävla förälder tar till sig av den. Så jävla trött på detta. Och vi måste hålla uppe fasaden för Gud förbjuds att föräldrarna får veta verkligheten.

  Kommer aldrig sätta mina barn på förskola. Aldrig.

  Svara

   Vädjan om vad? Vad ska föräldrar göra?

   Svara

    Hämta tidigare eller om möjligt, ha barnen hemma. Det sista är ju svårt att genomföra såklart men att hämta tidigare borde kunna lösas då hälften jobbar hemifrån.

    Svara

     Fast även om man arbetar hemifrån måste arbetstider följas, åtminstone på mitt jobb.

     Svara

      Restiden borde ju däremot minska?

      Svara

       Inte nödvändigtvis. För mig är det närmare mellan mitt jobb och förskolan än vad det är hem – förskolan.

       Svara

       Detta. Många har en total restid på 2 timmar men nu när de jobbar hemifrån så tar det 5 minuter för alla, då alla bör i området. Man behöver alltså inte lämna sitt barn 6.30 och hämta vid stängning

       Svara

        Kan ni inte skicka nåt meddelande om att alla bör kolla över sina tider för att ni måste planera in vikarier. Ordet vikarie brukar skrämma många 🙃

        Svara

         Du kan inte vända dig till din chef och meddela att det är en ohållbar arbetssituation och att ni behöver mer personalresurser? Förstår att kortsiktigt så känns det som att föräldrar kan trixa i sina scheman för att avlasta men det är ju inte hållbart i längden. Om ni som personal håller på att gå under behövs det ju verkligen sättas in mer personal på er förskola.

         Svara

        Vi har fått ett väldigt bestämt meddelande från förskolan om diverse direktiv samt råd och om möjligt kortare dagar, men vi har typ samma 8-15.30 pga jag kan inte mer förkorta dagarna då jag pratar mycket i telefon eller sitter på olika möten och det är rätt tungt med barnen hemma. Ja vi testade. 6 veckor förra våren. Vi höll hela familjen på att bli tokiga med det. Så vi har de kortaste dagarna vi kan, ibland kan jag söka vid 15 ibland går det till tyvärr 16.30 men så är det…

        Svara

       Kan bara tala för mig själv och visst har restiden minskat men när jag jobbade från kontoret var jag alltid tvungen att jobba ikapp på kvällen för att kompensera för att jag behövde gå tidigare/komma senare för att hämta/lämna. Nu när jag jobbar hemifrån och har fem minuters promenad till förskolan/skolan kan jag få hela arbetsdagen gjord och slipper därmed kvällsjobb. Så mina barn har samma tider som innan men en lite mer pigg mamma som inte måste jobba på kvällarna.

       Svara

        Exakt samma här! Mina barn går 08-16 och vi föräldrar jobbar båda heltid. Märker dock att förskolan blir typ ”sura” på oss för vi jobbar hemma men ändå har barnen heltid där. Jag brukar springa på lunchen och det har påpekats av pedagogerna. Borde jag inte få göra vad jag vill med min lunchtimme?

        Svara

         Varför skuldbelägger så många förskolepersonal barnens föräldrar för att de har sina barn på förskolan? Personalen har väl sina arbetstider och har själva valt sitt yrke. Om de är för få på för många barn så ska de väl klaga och vara upprörda på cheferna, inte på de enskilda föräldrarna? Många föräldrar som måste ha barnen på förskola heldagar har nog tillräckligt dåligt samvete ändå, och de har kanske också lika jobbiga och stressiga dagar som förskolepersonalen. Jobbar inte själv på förskola och har inte barn i förskoleålder men tycker hela den här shame-grejen verkar så märklig och felriktad?

         Svara

         Helt ärligt, jag jobbar inte på förskola men alla borde hjälpas åt mer, springa på sin lunchtimme som om livet är som vanligt? Klart att det sticker i ögonen.

         Svara

          Så det är bättre att hen sitter hemma bara på sin lunch?

          Svara

          Vad ska hon göra istället då, hämta hem sina barn den timmen?

          Svara

          Måste också ifrågasätta denna kommentar. Hur är det fel att springa på lunchen?! Hon kan ju inte gå in och hämta barnet och sen lämna igen 50 min senare? Vad skulle det hjälpa? Blir väl snarare merjobb för personalen i så fall pga förvirrat barn? (Är väl dessutom toppen i sjukdomstider att vara ute och röra på sig).

          Svara

          Du tycker inte att det är viktigt att få komma ut och röra på sig på sin lunch i dessa tider? När man knappt lämnar sin bostad på hela dagen? Är ju viktigare än någonsin att man får komma ut och röra på sig nu när man sitter hemma och jobbar.

          Svara

   Vad består vädjan i?

   Svara

    Gissningsvis vädjar man om att föräldrar som inte jobbar (pga arbetslöshet, sjukdom, föräldraledighet) inte lämnar barnen på förskolan då alla pedagoger är sjuka i covid-19. Så är läget på mitt barns förskola åtminstone, men inget som tycks nämnas i media särskilt mycket.

    Svara

     Jag förstår faktiskt inte arbetslösa/föräldralediga som lämnar sina barn så mycket de får, vecka efter vecka, i en jävla pandemi. Vad har man missat då.

     Svara

      Ibland händer det att vår förskola ber om hjälp. Och då hjälper vi såklart till. Jag är föräldraledig men känner att jag vill ge mitt yngsta barn lite egentid och försöka sätta rutiner som inte riktigt går att få till när den äldre sonen är hemma. Dessutom, som jag tror att många inte tänker på, är att många partners jobbar hemma. Precis som min man gör. Dvs det är redan svårt nog att jobba hemma med en bebis i bakgrunden, att då ha en snart 4 åring som också springer omkring och leker är alltså inte det lättaste. Men som sagt, behöver förskolan hjälp så hjälper vi, men känner ändå att det kan vara bra med en förståelse för att alla föräldralediga inte kan hålla sina barn hemma under hela pandemin.

      Svara

     Men alltså hur stor andel av föräldrarna kan det röra dig om? Den absoluta majoriteten har väl jobb eller studier varje dag?

     Svara

      Det beror väldigt mycket på område skulle jag påstå. Sedan kan det såklart skilja sig mycket från år till år också, men vissa områden har ju generellt en högre arbetslöshet än andra.

      Svara

       När jag arbetade i ett område i Malmö med hög arbetslöshet bland föräldrarna rörde det sig om nästan 60%.

       Svara

     Blev faktiskt irriterad när vårt barns förskola gick ut med att de hade väldigt ont om personal, de som var föräldralediga med yngre syskon lämnade varje dag trots att de hade all möjligheter att ha det äldre barnet hemma. Inte ens under en kortare period kunde de ställa upp för att underlätta för personalen.

     Svara

      Nu tycker jag att man borde hjälpa till när förskolan ber om hjälp, men alla har inte ”alla möjligheter” att hålla barnen hemma. Många jobbar ju hemma i dessa tider, vilket innebär att den som inte är föräldraledig sitter hemma. Det är inte så lätt att jobba hemma med barn i förskoleåldern och en bebis som springer runt och leker och väsnas.

      Svara

       Är det alltså bättre att då skicka barnet till förskolan där det knappt finns personal, och på det sättet riskera ditt och andras barns säkerhet. För ja, det är faktiskt det som sker. Personalen kan inte garantera barnens säkerhet, eller helt uppfylla deras omsorg.
       Hade jag fått välja hade jag inte tvekat på att hålla mitt barn hemma i en sådan situation. Kanske gå ut till skogen/lekplats så att sambon fått jobba i fred någon timma under dagen.

       Svara

        Som jag skrev så tycker jag att man borde hjälpa till om nu förskolan ber om hjälp. Men att skriva att man har alla möjligheter att hålla hemma sina barn bara för att man är föräldraledig håller jag inte riktigt med om.

        Svara

      Har aldrig riktigt förstått varför man frivilligt lämnar sitt äldsta barn på förskola när man är hemma med en liten? Varför? Vad har jag missat? Och ja, jag har barn. Dessutom under en pågående pandemi 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

      Svara

       Kan komma på massa scenario trots att jag inte är där själv… tex: man har en jätteaktiv och krävande 4-åring som är i en fas där hen behöver aktiveras hela tiden och ha full uppmärksamhet, samt ett spädbarn med kolik som behöver bli buren konstant och ändå gallskriker. Då kanske?

       Eller så har man ett småbarn och en ny bebis samtidigt som man fortfarande har rejält ont efter förlossningen och inte klarar av två barn ensam dygnet runt utan behöver avlastning med ena barnet på vardagar.

       Man har kanske tre barn i förskoleåldern samt en liten bebis plus en partner som jobbar hemifrån.

       Mammor verkar ha så svårt att tänka sig in i andra mammors situation. Tror det är bidragande till att det är så vanligt med depression efter förlossning etc idag tyvärr.

       Svara

        Fast egentligen, ska man skaffa fler barn om man måste förlita sig på diverse institutioner för att orka? Det handlar inte om att skamma nån, jag undrar bara helt ärligt.

        Svara

         Man vet kanske inte att man kommer att få en kolikbebis, en förlossningsskada, att partnern kommer jobba hemifrån, att äldre barnet kommer gå in i en särskild fas just då, att det blev tvillingar… it goes on and on. De flesta mammor har nog de allra bästa ambitioner.

         Vi har ju förskola för att man ska kunna lämna sina småbarn där och är det tillåtet medan man är föräldraledig, och man betalar för det och följer reglerna, varför skuldbelägga? Är det bättre att mamman går in i väggen?

         Kommentaren ”varför skaffar man barn om…” tycker jag personligen är så himla konstig. Skulle kunna förstå den om det var ett scenario där föräldrarna har nanny 24/7 och inte tar hand om barnen, men för att mamman lämnar på förskolan medan hon är hemma ensam med ett spädbarn….? Nej, det är väl inte så jäkla konstigt?

         Svara

          Spot on!

          Svara

          Ja okej om det är barn typ 3 år eller äldre, då de har ett eget utbyte av förskolan (och har rätt till allmän förskola) men handlar det om mindre barn håller jag helt enkelt inte med. Det är i min värld orimligt att lämna en bebis för att orka med en annan.

          Svara

       Jag ville sova. Min yngsta var vaken hela natten och min äldsta var vaken hela dagen. Så jag lämnade äldsta på förskolan för att sova.

       Svara

   Förstår precis. Det är inte kul att gå till jobbet längre. 22 barn 3-5 år, jag är ensam ordinarie och fick en vikarie som knappt pratade svenska. Hon gav pasta till barn med glutenallergi och mjölk till han som är laktosintolerant. Sen har föräldrar och rektor mage att gnälla på mig för det, jag som satt med ett av våra utåtagerande barn som precis hotat att ”kniva” mig och omöjligt kunde hålla koll på vad barnen äter/dricker samtidigt. Ber till en gud jag inte tror på att mina ordinarie kollegor är tillbaka på måndag

   Svara

    Men gud vad är detta för förskola

    Svara

   Ingen jävla förälder? Är du klok eller?

   Svara

    I sitt eget huvud och på ett anonymt forum måste man ju dock få tycka vad man vill? Huvudsaken att man fortfarande gör sitt jobb.

    Svara

     Och inte jobbar på HM, då får man sparken…

     Svara

      Kan chefer på HM läsa tankar? Jobbigt på riktigt.

      Svara

    Ja, det är jag. Till skillnad från föräldrarna som gång på gång visar sig vara egoistiska.

    Svara

     Menar du att alla föräldrar bara ska hålla sina barn hemma? Hur ska de jobba? (Som ju majoriteten gör)

     Svara

   Låter riktigt tufft att vara så överbelastade på jobbet, ni gör ett grymt jobb som kämpar igenom den här skiten.
   Kan bara tala från perspektiv som förälder men min uppfattning är att alla föräldrar gör så gott de kan också, och att ingen vill vare sig er eller sina barn illa. Jag och min man jobbar hemma (men har ju givetvis lika mycket arbetsuppgifter för det…), dock har vi ju ingen resväg nu så kan både lämna och hämta senare än vanligt. Hemmajobb innebär dock inte per automatik att man har behov av mindre barnomsorg, så förstår inte hur du resonerar när du tycker att föräldrar borde hämta tidigare för den sakens skull. Vi behöver ju också sköta våra jobb…
   Var inte meningen att låta anklagande, tycker genuint att förskolepersonal är underbara människor som tar hand om det finaste folk har. Men samtidigt gör de allra flesta av oss så gott vi kan genom den här skitpandemin. Jag tror ingen chillar hemma och skiter i att hämta barnen för att jävlas med er…

   Svara

    Ohhh om du bara visste 🙃

    Svara

     Vill inte att min son börjar förskolan.

     Svara

     Kom med fakta istället.

     Svara

   Sjukskriv er ni också, för utmattning(vilket är fullt förståeligt att ni får), eller om ni vill ”fula er” lite, för covidsymptom.

   Svara

    Det hjälper ju ingen dock. Då blir det ju någon annan pedagog det går ut över mer

    Svara

     Om alla pedagoger sjukskriver sig finns det inga kvar att tillgå.

     Svara

   Om man vädjar att den som kan bör hålla sitt barn hemma så kan det ju tolkas på väldigt olika sätt. Någon anser att den inte kan eftersom den har en bebis hemma och inte kan stimulera förskolebarnet hemma. En annan pratar med son arbetsgivare, går upp extra tidigt på morgonen och jobbar efter att barnet lagt sig på kvällen, tar om möjligt ut semester, hjälps åt med vänner/familj för barnvakt, byter pass för att jobba skift med den andra föräldern etc. Men fe flesta vill väl inte göra den uppoffringen om inte alla hjälps åt. Antar att du redan pratat med din chef men du måste fortsätta tills de fattar allvaret och föräldrarna måste förstå att det är kris och att varje timme räknas och hjälper, det är ju deras barns säkerhet det handlar om.

   Otroligt märkligt om arbetsgivare skulle vara så stelbenta också, mitt under en rådande pandemi. Bor själv i ett annat land och min, min partners, vänners arbetsgivare har varit väldigt förstående och hjälpsamma med att planera in när man ska jobba, att man inte kan vara tillgänglig hela tiden etc. Alla måste ju hjälpas åt just nu. Sen finns det såklart en del som verkligen inte KAN men då måste ju de barnen prioriteras först och andra bara i mån av plats. Och då menar jag såklart inte fysisk plats utan en plats med ordentlig tillsyn. Hoppad situationen blir bättre snart.

   Svara

    Check your privilege. Kom ur medelklassbubblan. Alla har inte arbetsgivare som är ”väldigt förstående och hjälpsamma med att planera in när man ska jobba”.
    Mvh/ fabriksarbetaren

    Svara

    Och varför kan man inte ”stimulera” sitt äldsta barn? Alltså herregud vad ÄR det för socialt accepterat bullshit? Det borde vara förbjudet.

    Svara

   Vad tycker du att föräldrarna ska göra? De har väl jobb att sköta. Kräv att få vikarier. Så glad att mina barn gick på en underbar förskola med pedagoger som älskade sitt arbete, på nätet verkar det vara fullt av förskolepersonal som borde byta jobb.

   Svara

    Det är ju att det är massa vikarier som är problemet? Och då blir det jobbigt för de få
    ordinarie som är friska.

    Svara

     Det borde vara bättre rutin för vikarier. Namnlista i handen, antal barn som ska vara på plats, allergier, tider och gärna hälsa på vikarien. Jag har arbetat som vikarie under pandemin och jag är en socialt kompenent, trevlig och arbetsvillig person. Jag blev varslad från ett bra jobb och tänkte göra nytta. Så otroligt många pedagoger är så sjukt otrevliga, snäsiga och rent av elaka. Ibland har de medvetet skitit i att berätta att ett barn tex är glutenintolerant för att sen skälla på en för att ha gett fel mat. De är otrevliga framför barnen och pratar över en som om man inte fanns. De snackar skit om personalen på andra avdelningar framför barnen och refererar stället som ”dårhuset” flera gånger när barnen hör. Jag har blivit refererad till ”vikarien” hela dagar fast jag har presenterat mig tydligt och pratat med barnen om vad jag heter. Tack och lov blev jag fast vikarie på två bra förskolor men jag tycker så synd om barnen som får gå hela dagarna med dessa sura människor. De skäller på barnen, straffar dom, dumförklarar, tar tag hårt i och har även satt barn i skamvrån. Jag hade blivit vansinnig om mina barn behandlades så och jag har uttryck sån stor tacksamhet för mina barns pedagoger för deras fantastiska jobb. För att nämna det, den värsta förskolan ligger i ett ”fint” område.

     Svara

  Jag känner bara att jag måste ventilera då jag stört mig som bara den att Kenza gick ut med uttalande om Danis barn innan hon själv gjorde det. Och dessutom vände fokus åt sig själv. Är jag den enda som stör mig på detta??

  Svara

   Nej det gjorde hon inte. Hon skrev aldrig nåt om vem det var eller vad det handlade om. Hon skrev en nära vän till mig går igenom en ”living nightmare” och hon måste finnas för henne. Sluta nu att hitta fel i Kenza som inte ens stämmer.

   Svara

   Detta måste jag ha missat. I ett inlägg på insta? Eller instastory? Hur gick hon ut med ett uttalande?

   Svara

   Du får gärna förklara lite mer vad du menar. Vad för uttalande?

   Svara

   Jag med, jag blev chockad så själviskt av henne. För er som inte såg, hon skrev på sin story att hon skulle vara borta från instagram för att en nära vän till henne går igenom det värsta en förälder kan vara med om eller liknande. Det tog inte många hjärnceller att lista ut att det kunde ha med Danis graviditet att göra och mycket riktigt…

   Svara

    Nej, hon skrev inget om en nära väns graviditet.

    Svara

    1. Nej, hade inte tänkt direkt att det skulle vara Dani. Tror jag faktiskt med de orden inte automatiskt tänkt på någon som var gravid, utan ett fött barn. Med det menar jag inte att förminska vad Dani och hennes partner går igenom, inte alls. Bara hur mina tankar går automatiskt om jag hör/ser sådana ord.
    2. Ni antar att Kenza inte okejat med Dani allt hon lägger ut innan. De är väl väldigt nära varandra, ingen av oss har ju någon aning om hon okejat vare sig det eller dagens story med Dani innan. Onödigt att bli sekundär kränkta och upprörda för något ni inte vet stämmer.

    Svara

    Skitsnack! Hon skrev ingenting om förälder, barn eller graviditet eller liknande. Hon skrev BARA att en kompis går igenom en mardröm. Hade kunnat vara vilken vän som helst, hon har många. Så vidrigt att ni försöker sprida falska rykten mitt i en sån här hemsk tragedi. Usch på er.

    Svara

  Skenheliga Paula!
  Det värsta är inte att hon skiter och har skitit i restriktioner senaste året. Det värsta är hennes jäkla offerkofta!!! Hon måste vara den person i influenser-världen som har den största offerkoftan och minsta självinsikten av dem alls. Någon karantän lär hon ju inte heller sitta i efter sin resa. Bättre man hade stängt skidorter istället för att behöva stänga skolor och barn/ ungdomars sporter. CANCEL Paula nu tack, allihop!

  Svara

   Håller med dig!

   Svara

   Vad gör skolbarnen när dom är lediga? Vare sig dom är i fjällen eller hemma, så träffar dom massor av andra människor. Och då sprids smitta. Så ingen vits att stänga skidorter.

   Svara

    Men skola är ändå viktigare än åka på pinnar ner för en backe…

    Svara

    Som förälder får man väl förbjuda dem att ”träffa massa andra människor”. Herregud de springer väl inte omkring hejvilt.

    Svara

  Någon här som gjort fillers i näsan? Hur länge höll det?

  Svara

   Vill också gärna höra! Skulle gärna vilja korrigera en liten knöl på min näsrygg. Näsoperationen känns så drastiskt, så tänkte att fillers kunde vara ett bra alternativ.

   Svara

    Ja för en liten knöl på näsryggen kan verkligen förstöra livet. Suck på riktigt.

    Svara

    Jag gjorde, men tyvärr försvann det inom någon månad. Balanserade bort knöl. Inte värt pengarna.

    Svara

   Ja, jag gjorde fillers i näsan, fyllde igen näsborrarna helt, det höll en vecka ungefär, sen kunde jag andas normalt igen. Inte värt pengarna.

   Svara

   Jag gjorde på Akademikliniken, har hållit i snart 3 år.

   Svara

   Jag tycker att du ska tänka över det väldigt noga. Det finns en ökad risk för nekros när man sprutar in fillers på näsan.

   Svara

  Har ni tips på en bra, basic ansiktskräm som återfuktar utan att vara fet? Har helt normal/blandhy. Använder en billig från Garnier som jag har upptäckt lämnar en äcklig hinna på hyn som man sen kan gnugga bort med fingrarna. Så helst en som verkligen går in i huden. Kan tänka mig att lägga ca 200 kr på en burk. Finns det något bra där ute?

  Svara

   Tycker vitamin e serien från Body Shop är bra

   Svara

   Avène är bra märke om man är ute efter fukt. Franskt, finns på apotek.

   Svara

   Nivea och Lumens är bra budgetmärken när det kommer till ansiktskräm.

   Svara

   Jag tycker att L300 är trevlig och jag är ganska kräsen. Finns både som lätt formula och lite tjockare för torr hy. Finns på apoteket. Prisvärd, sjunker in snabbt, kladdar inte. Bra, basic, lagom.

   Svara

   L300.

   Svara

   Gillar lumenes

   Svara

   Skin treat

   Svara

   L300 alla gånger!

   Svara

   Tack för alla svar! Ska klicka hem Body shops och L300 och prova 😊

   Svara

    Cetaphil (Daily Facial Mouisturizer).
    Finns på apoteket.
    Smälter in i huden och man är mjuk hela dagen utan att bli glansig eller att huden känns fet, helt fantastiskt faktiskt!
    Har samma sorts hy som du.
    Jag har testat mååånga ska du veta och denna är helt klart bäst! 👌

    Svara

   Niveas mörkblå med Q10 i namnet.
   Den enda nattkrämen (tycker jag) som gör att huden runt ögonen fortfarande känns mjuk och insmörjd på morgonen. Bra pris också!

   Svara

   Weleda mandel, Cream på vintern och lotion på sommaren. Apotea brukar ha erbjudande då och då

   Svara

  Är det bara jag eller är det bara Lovisa Worge som får skit pga hennes beteende? Jag vet att det var hon som tog fram mini fiolen och offerkoftan efter nyår men Lovisa Wallin, Hanna Friberg, Bianca, Molly Rustas (som dessutom åkte till Sverige för 5 dagars semester) och massa fler var ju också ute. Tycker de alla borde få kommentarer så vi kanske lyckas banka vett i de

  Svara

   Kolla i Biancas kommentarsfält så ser du kritik där också. Även Hanna och Lojsan har fått det men dom raderar alla ”hat”kommentarer.

   Svara

  Kan jag ha smittat mig själv med herpes i näsan? Får herpes utbrott på läppen nån gång per år. Har nu de klassiska herpesblåsorna fast innanför näsborren. Kan man ha herpes i näsan..? Eller kan man få det av annat?

  Svara

   Ja, det får jag också ibland tyvärr.

   Svara

   Du har ju slemhinnor i näsan så det går säkert att få herpes där

   Svara

   Ja det kan man ha.

   Svara

   Klant!

   Svara

  Jag känner bara att jag måste ventilera då jag stört mig som bara den att K*nza gick ut med uttalande om D*nis barn innan hon själv gjorde det. Och dessutom vände fokus åt sig själv. Är jag den enda som stör mig på detta??

  Svara

   Har hon inte alls gjort. Läste det hon la upp då och det hon la upp idag. Hon har inte sagt ett ord om hur eller varför, bara skickat kärlek. Om du stör dig på det är du konstig. Folk undrar såklart dagligen varför Kenza inte uppdaterar eftersom hon annars är så aktiv, att skriva att hon haft en tuff vecka är inget konstigt.

   Svara

   Det gjorde hon väl inte??

   Svara

   Hon har INTE vänt fokus till sig själv. Hon har heller inte gått ut med något. Varför ljuger du för när storyn är uppe för alla att se?

   Svara

    Tror att A menar att Kenza skrev att något fruktansvärt har hänt en vän innan Dani ens skrivit något. Tycker dock inte Kenza gjort något fel.

    Svara

    Tror att A menar att K*nza skrev att något fruktansvärt har hänt en vän innan D*ni ens skrivit något själv.

    Ser dock inte problemet i det.

    Svara

   Vaaa? Gjorde hon?

   Svara

    Nej

    Svara

     Jo, Kenza la först upp en story där hon skrev att hon är inaktiv på sociala medier pga att en nära vän till henne går igenom en levande mardröm. Sen tog hon bort denna story och la upp en nästan likadan, bara det att hon tagit bort delen om hennes vän.

     Svara

      Jag såg den storyn. Det stod att hennes vän gick igenom ett helvete och att hon behövde finnas för sin vän och att det känns fel att vara aktiv då. Hur är det att lägga ut vad d*ni går igenom så man vet att det handlar om henne och vad som hänt hennes bebis?

      Svara

   Att säga att veckan varit tuff (Som en förklaring på varför hon inte varit aktiv) och ösa kärlek på sin vän är fel enligt dig? 🤦🏼‍♀️ Tycker hon har hanterat situationen ypperligt. Hon har varit väldigt respektfull i det hon lagt upp.

   Svara

   På vilket sätt vände hon fokus tycker du?

   Svara

    Jag tyckte hon vände fokus då D*ni inte gick ut med något uttalande själv och fick andra att börja spekulera. Jag tyckte det var fel att gå ut med det så tidigt, när det inte var officiellt

    Svara

     Va? Hon skrev ju bara att hon inte hade fött än.

     Svara

      Ja eller hur? Hon skrev väl inget om att det gällde Dani innan idag heller vad jag sett?

      Svara

      Jo hon skrev ju att det hänt en av hennes vänner något illa och av respekt har hon inte uppdaterat och det fick folk att börja spekulera, sen tog hon bort den storyn och skrev en NY där hon uteslöt det om vännen & endast hade med om att hon ej fött än blabla.

      Svara

     Skojar du? Hon skrev ingenting om henne överhuvudtaget. Hon skrev att hon inte varit aktiv men inte fött än pga att folk frågade. Chilla lite.

     Svara

      Jo hon skrev ju att det hänt en av hennes vänner något illa och av respekt har hon inte uppdaterat och det fick folk att börja spekulera, sen tog hon bort den storyn och skrev en NY där hon uteslöt det om vännen & endast hade med om att hon ej fött än blabla.

      Svara

     Hon lär väl ha pratat med Dani innan eftersom de är nära vänner.

     Svara

   När då? Dani postade ju för några dagar sen, när gjorde Kenza det?

   Svara

    Hon postade en story INNAN dani la upp sin bild, sen när folk började spekulera i vilken vän till henne och vad som hade hänt, så ändra hon sin story!

    Svara

     Oj, ja det låter ju illa. Usch så vidrigt för D. Lider verkligen med henne.

     Svara

   Hon skrev ingenting om VAD som hänt innan D själv la upp en bild. Hon skrev bara att hon stöttade en vän som gick igenom ett helvete. Det är ju först idag som K lagt upp något där hon skriver om det otroligt tragiska som hänt.

   Svara

    Nej det gjorde hon inte har print på förata storyn, står inget om att det hänt något. Först idag hon nämner det och idag gpr hon inte heller ut med någon som helst information om det.

    Svara

     De stämmer visst att hon skrev att en vän gick igenom ett helvete. Dock så ändrade hon den storyn efter en liten stund!

     Svara

      Hon skrev inte vem det är eller vad. Jag såg också den första storyn och det var inget om d*ni mer än att en vän gick igenom en ”living nightmare” kunde vart vilken vän till henne som helst. Sluta sprid skit som inte ens stämmer.

      Svara

   Men styleelin då? Hon var inte sen med att dela danis inlägg i sin story.

   Svara

  Jag har grälat med min blivande man ikväll och önskar honom käpprätt åt helvete 😒 Han säger att jag ska bestämma allt, att jag är en diktator och att han aldrig får ha några åsikter om något. Jag anser att det är skitsnack, han är så galet passiv och säger alltid att han inte klarar att tänka på mer än ett projekt i taget. Han vill aldrig något, planerar aldrig något, säger ”vet inte” när jag frågar om hans åsikter. Känns som att det enda han vill göra är att klaga på det som jag vill/gör/planerar men han vill inte komma på något eget. Blir så frustrerad. Hur tar man sig ur detta? Vi är över 35, planerar bröllop och har varit ihop i snart 10 år.

  Svara

   Låter som din f.d. blivande man.

   Svara

    Och låter som om du kommer vara singel för evigt om du tror att man inte behlver jobba på saker i ett förhållande.

    Svara

     Förlåt men har aldrig önskat min man åt helvete haha. Man kan bråka men här ovan känns det som att det är världens lataste människa som inte kan ta några initiativ? Vem orkar med en sån

     Svara

   Om en trivs mer att bara leva för dagen och den andra vill planera massor så är ni väl inte kompatibla med varandra. Det finns väl inget rätt eller fel när det kommer till att vilja vara mer aktiv eller mindre aktiv.

   Svara

    Ska man bara ge upp då? Eller finns det något man kan göra för att jobba på det?

    Svara

   Har du upptäckt det först nu, efter tio år? Det kommer inte att bli bättre, sorry.

   Svara

    Har uppkommit efter att vi började planera bröllop i kombination med flera dödsfall i familjen. Aldrig upplevt det innan men senaste året har det smugit sig på.

    Svara

     Han kanske mår för dåligt för att fatta beslut om massa just nu. Pausa allt planerande en period istället.

     Svara

   Du får fråga honom hur han önskar att du ska ta reda på vad han vill och tycker. Det funkar uppenbarligen inte att fråga och han tar inga egna intiativ för att berätta heller. Kanske ska ni skjuta på bröllopet och använda en del av budgeten till parterapi för att hitta ett sätt för er att kommunicera på ett bättre sätt?

   Svara

    Det har vi gjort faktiskt. Skulle gift oss i år men har skjutit på det till 2022. Tycker hela grejen är så märklig för innan har han alltid uppskattat att jag är stark, har åsikter och tagit initiativ. Nu är det plötsligt fel…

    Svara

   Relationsterapi

   Svara

    Ja det låter som en bra idé. Undrar så hur det är för andra som planerar, är de alltid överens? 🤔

    Svara

     Säkert inte alla, men det kanske beror på vad man har för förväntningar på varandra? Tycker verkligen ni ska testa relationsterapi, man kommer till så mycket insikter och lär sig mycket om sig själv.

     Svara

      Tack! Jag ska föreslå det! Vore nog bra för så som det är nu vill jag inte ha det.

      Svara

     Nope. Vi planerar bröllop och är verkligen inte sams hela tiden. Vi har precis flyttat och det har inte varit rosenblad och ljuv fågelsång för förhållandet, det kan jag säga.

     Svara

   På riktigt, varför ska ni gifta er? Han vill inte vara med dig och du gillar inte hur han är. Tror du att det blir bättre när ni gift er? Tror du ert liv är bättre om 20 år? Lägg ner giftermålet. Hitta någon som du kan dela livet med.

   Svara

   Jag förstår att du känner frustration över att din kille är passiv och inte tar ställning. Men jag känner också igen mig i honom, jag mår väldigt dåligt i stunden främst pga av en sjukdom, men även pga av covid med alla restriktioner, oro att insjukna i covid och avsaknad av tidigare livskvalitet (restaurangbesök, bio, umgås med vänner etc). Jag klarar också bara ett projekt i taget, orken räcker inte till något annat. Det kanske är så enkelt att din kille mår dåligt efter dödsfallen och covid mm. Jag tror att ni skulle behöva sätta er ner i lugn och ro och prata, om allt och ingenting. Hur ni mår, hur går tankarna med covid, hur kommer det att kännas att gifta sig utan de familjemedlemmar som inte finns med er längre mm. Sedan vill jag också säga att det inte är okej att han kallar dig diktator, om ni sätter er ner och pratar, berätta för honom att du blir sårad av hans ord och att du upplever att han är väldigt negativt inställd till dina förslag och int bidrar med andra alternativ.

   Svara

  Vädjan om vadå?

  Svara

   Fred på jorden.

   Svara

    Det är vad alla barn vill ha, mest av allt.

    Svara

     😂 Så kul sketch.

     Svara

     Ä du dum i huvudet?! 😂

     Svara

  Varför är det så förbannat svårt för folk att hålla höger på gågator och trottoarer? Vad är det för FEL på er?

  Svara

   Går alltid på vänster. Känns bättre så.

   Svara

    Jag är den som kör in en armbåge i sidan på dig

    Svara

     ”Det är den som möter som ska gå åt sidan!” Sagt av en äldre herre, 70+.

     Svara

     Jag är den som ger dig en rak höger.

     Svara

      Gör det, men du är fortfarande dum i hela huvudet som går på vänster sida

      Svara

       När man enligt lag ska gå på vänster? Är ju du som går fel.

       Svara

        Gäller ej på trottoarer.

        Svara

   Men på ställen där man delar med cyklister ska man gå till vänster, och cyklisterna till höger. Där det är bara trottoar ska man hålla till höger däremot.

   Svara

    Ja exakt, men på sådana gator går ju folk både kors och tvärs. Jag FÖRSTÅR INTE hur svårt det kan vara??

    Svara

   Haha jag är så förvirrad sedan det blev allmän lag/ordning om hur man ska gå så tacksam för alla skyltar som visar detta 😂 avskyr små vägar i parker och liknande där man får gå och cykla men ingen jävel vet vilken sida man ska gå och cykla på, och oavsett vilken sida så är det fel sida eftersom det går och cyklar folk åt båda hållen.

   Svara

   Det värsta är vuxna människor som ska gå o BREDD, typ fyra pers på en trottoar som är smal för 2…..

   Svara

    Jag går rakt in i dom ibland

    Svara

     Det gjorde jag innan pandemin, nu kallar jag dem ”jävla idioter” och ber dem dra åt helvete.

     Svara

    Ja jag brukar stanna och därmed tvinga sällskapet att gå på led. I den här stan är folk så jävla egoistiska (jag är inflyttad från landet, typ, där är vi lite snällare mot varandra) så det är bara JAG, JAG, JAG här.
    Var t.ex ute och sprang på en smal stig, bred nog för två pers att gå i bredd men inte fler. Mötte ett par som absolut inte lät mig komma fram utan tvingade upp mig bland alla rötter som var vid sidan. Mötte dem flera gånger under min runda och det var samma sak varje gång.

    En annan gång var jag på promenad och gick på en vanlig trottoar. Mötte ett annat par som på avstånd gick på min högra sida så tänkte att det var ju bra, då kan jag gå kvar. Men när de kom närmare gick de mer och mer åt deras högra sida. Vem gör så när det finns gott om plats att gå på?! Idioter.

    Svara

     Hahaha jaaaa det sådant sinnessjukt beteende. Upplevde det innan men tycker fan att det är värre nu när jag går med barnvagn. Vissa tycker det är rimligare att jag tvingas ut på bilvägen med barnvagn istället för att sällskapet jag möter går på led i en halvsekund

     Svara

      Alltså, jag tycker väl inte att någon alls ska tvingas ut i vägen och möter jag en barnvagn och jag går i bredd med någon (eller möter vem som helst egentligen) så ser jag till att vi går på led. Och jag förväntar mig att någon (med eller utan barnvagn) gör samma sak, tar hänsyn till mötande. Jag hatar när folk med barnvagn förväntar sig ”specialbehandling” för att de har en barnvagn.

      Svara

       Man brukar visa extra välvillighet mot mammor med barn. Fattar inte vart detta hat för allt som har med barn att göra kommer från.

       Svara

        ”Hat”, hahaha.

        Svara

        Hahahaha

        Svara

       Känner du samma för rullstolar? Tänk gärna lite längre än näsan räcker.

       Svara

        Nej det gör jag inte. En rullstol anpassar jag mig efter.
        Om personen med barnvagn gör sitt bästa för att anpassa sig också och ta hänsyn, samarbeta i gångtrafiken gör jag detsamma. Annars inte, är de ego är jag ego.

        Hade det varit jag hade jag inte tagit för givet att jag skulle få komma fram för att jag hade en barnvagn utan hade väntat på mötande person. Jag hade anpassat mig efter alla utan barn. Och ja, jag vet att jag hade gjort det. De gånger jag kört en barnvagn har jag väntat på den som vill förbi.

        Svara

         Exakt! Bra där anonym 22.23!

         Svara

   För att man ska gå på vänster? 😅😂

   Svara

    Nej!!????

    Svara

     Jo 😅 Sorry men så är det haha

     Svara

      Inte på trottoarer.

      Svara

   Jag brukar gå på cykelbanan med ett paraply i sidled. Fungerar rätt bra, särskilt med musik i öronen så att jag slipper höra vad cyklisterna säger.

   Svara

   Svara

    Ja, om det är en gemensam cykel- och gångväg. Inte trottoar.

    Svara

     Att vi har regler som säger hur vi ska gå på en trottoar är ju det sjukaste 😂😂
     Vi kan ingenting utan regelboken 🐒

     Svara

      Varför det? Människor kommer från båda håll på en trottoar och istället för att det hela tiden ska råda osäkerhet och man går in i varandra/nästan går in i varandra, så kommer man överens på samhällsnivå att man helt enkelt går till höger om varandra.

      Svara

      Hålla till höger på trottoar är för att den som går närmast körfältet ska möta trafiken. Bättre uppsikt och säkrare.

      Svara

   För att man ska gå på vänster sida, vad är problemet?

   Svara

    Men NEJ inte på trottoarer?!!?

    Svara

   Man ska ju dock gå på vänster sida.

   Svara

    På delad cykelbana/gångbana. När det BARA är gångbana så håller man till höger.

    Svara

     Hur vet man vilken som är vilken då?? Vore ju lättare om man alltid gick till vänster?

     Svara

      Vet du inte skillnad på trottoar och gång- och cykelbana?

      Svara

    Vänster sida om cyklisterna ja. Men den gångtrafikant du möter ska du gå till höger om.

    Svara

     Nej men det blir väl jättekrångligt? Ska man hoppa fram och tillbaka?

     Svara

      Nej inte alls. Tänk att gång- och cykelbanan är uppdelad. Fotgängare till vänster och cyklister till höger, och i fotgängarnas vänstra del ska du hålla till höger medan de som kommer från motsatt håller sig till din vänster, eftersom man alltid ska hålla till höger om alla man möter som kommer gåendes!

      Svara

       Ah ok. Många såna vägar är ju dock inte uppdelade med linjer i mitten så
       det blir svårt…

       Svara

        Därför du skulle tänka dig att den var uppdelad, alltså föreställa dig.

        Svara

    Till vänster om cyklister, på gång- och cykelbanor, men inte till vänster om gåendes.

    Svara

   Går jag baklänges så går jag också till höger.

   Svara

    Nej fy ajabaja 🤪

    Svara

    Jag kryper upp o ner till vänster eller höger, beror på trafiksituationen.

    Svara

   Det var jag som ställde frågan 👋🏻 Tror att jag har fått mitt svar nu: ni är dumma i huvudet och har inte förstått att ”gå till vänster” betyder till vänster om cyklister, inte till vänster om de gående du möter.

   Svara

    Du ska inte cykla på trottoarer och på gågator har alltid gångtrafikanter företräde och cyklister får anpassa sig.

    Svara

     Nä, cykel = fordon —> högerregel

     Svara

    Det finns inga generella regler för vilken sida du som är gående ska använda på en gångbana eller gångväg. Det kan finnas lokala föreskrifter och de är då utmärkta med vägmärken.

    Här är de viktigaste trafikreglerna för dig som är gående:

    Använd gångbanan eller vägrenen. Om det inte finns någon gångbana eller vägren får du använda cykelbanan eller körbanan.
    Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning, när du använder vägrenen, körbanan eller en gemensam gång- och cykelbana.
    Om du åker rullskidor eller rullskridskor i högre hastighet än gångfart, ska du färdas på höger sida om det är lämpligare.
    Korsa vägen på ett övergångsställe. Om det inte finns något, ska du se dig noga för och gå tvärs över körbanan, helst vid en vägkorsning, och utan att skapa fara eller olägenhet för trafiken.
    När du ska gå ut på ett övergångsställe, ska du ta hänsyn till avståndet och hastigheten hos de fordon som närmar sig.
    Vid obevakade övergångsställen har fordonsförarna väjningsplikt mot dig när du har gått ut på övergångsstället eller just ska gå ut på det.

    Svara

     Text från Transportstyrelsen.se. Läs och ta in folk! Gå på vänster sida, varför krångla.

     Svara

   Men neeeeej, alltid vänster om ingen skylt säger annat då det kan förekomma lokala föreskrifter.
   Från Transportstyrelsen: ”Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning.”
   Tycker att det är ganska tydligt? 🙄

   Svara

   ”Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning när du använder väggrenen, körbanan eller en gemensam gång- och cykelbana”. Vart står det att man ska hålla höger? 😅

   Jag är en av de som av princip alltid håller mig till vänster och stör ihjäl mig på de jag möter…vägrar röra på mig 🙃

   Svara

  Alltså svettiga ljumskar!

  När jag promenerar, har sex eller tränar så känner jag mig sjukt äcklig för att ljumskarna luktar svett typ. Jag duschar och tvättar (ljumskarna, inte in i underlivet ofc) mig men ändå luktar det tillslut.

  Funderar på om absolut torr eller nån annan deo-liknande kan hjälpa? Det är sjukt pinsamt att träna tex eller gå på promenad osv eller ha sex och sen lukta svett 😞

  Jag sköter min hygien. Har testat intimdeo (spray – i ljumskarna så ingen tror jag sprayar ner hela fiffi) men tycker inte den är bra. Någon som haft liknande problem och har bra tips?

  Det är inget extremt så behöver inte få tips om gyn tex.

  Svara

   Vad hände med granskningen av leyglow?!?!?

   Svara

    Vet inte 😱 Men tror inte det är svar på min ljumsk-fråga? Men vet inte 😅🤣

    Svara

   Jag har samma, kom som ett brev på posten när jag gick upp 15 kilo.
   Alltså jag stinker som typ rutten infekterad tåsvamp.
   Jag har testat svampsalva, hydrokortison, absolut torr och deo. Deo funkar bäst!
   Så sjukt jäkla snuskigt.

   Svara

    Åh jag tänker att jag luktar pungsvett typ 😂 Har gått upp i vikt med.

    Nån deo du kan tipsa om? Deodoc i spray gillar jag inte. Är typ deo-stick bättre än roll on? Eller ahhh vad? 😭😭😭

    Svara

     Jag tar en oparfymerad med alkohol, vit m röd kork och avlång smal flaska. Tar ett drag i varje ljumske och lägger mig och skrevar i sängen 5 minuter och kollar fb så den torkar helt.
     Funkar med alla men just jag gillar att använda just med alkohol där för att den snustorra känslan.
     Jag pendlar mycket vikt och med mig så har det just med övervikten att göra. Flest trodde jag att jag hade bac vag för det luktade ruttet när jag gick på toa och drog ner byxorna och särade på benen men det var dessvärre detta.

     Svara

      Ska testa någon! Googlade lite nu och läste många som testat Rexona deostick! Men skriver upp din med! Tack för hjälpen ☺️

      Svara

       Bats röda deo för kvinnor på apoteket, tunn och bra roller som lätt kommer in i skrevor och veck! Har denna både i ljumskar och mellan låren högst upp. Äntligen slipper jag svett och skav efter tio år av puder och tights

       Svara

    Upplevde också det när jag gick upp i vikt.

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Men dra!

     Svara

      De skriver ju det själva 🤷‍♀️

      Svara

     Har aldrig svettats illaluktande i ljumskarna. varken i mina smala eller tjocka perioder

     Svara

      Grattis till dig. Kommer kanske mer med åldern, jag är 45 och har fått det på senare år trots samma vikt som tidigare.

      Svara

   Använder Baby puder, efter tvätten i ljumskarna, håller då svetten borta och därmed lukten.

   Svara

    För mig blev det en vit salva av pudret när det började vätska sig. Typ flens 🤮

    Svara

   Jag använder Rexona eller Dove deostick. Ingen torktid och funkar perfekt. Vågade knappt lämna huset innan och deo högst upp på låren har på riktigt förändrat mitt liv till det bättre!

   Svara

   Läste att någon fick något injicerat i ljumskarna mot svett. Verkade som en lätt procedur man kan gå till doktorn och få.

   Svara

    Botox, jag går var 6 månad och får det injicerat i armhålorna

    Svara

  Svar till Ninni

  Svara

  God kväll!

  Jag ligger här och funderar över min granne och om jag eventuellt kan hjälpa honom på något sätt…

  Han har ibland varit uppenbart kraftigt narkotiapåverkad mitt på dagarna. Med jämna mellanrum har det varit stortbråk i hans lägenhet som jag uppfattat som, vad ska man säga…. Ja men det låter som att det är någon som inte har kontroll över sig själv som bråkar. Han bor själv och det är med sina kompisar (antar jag) har bråkar, det är alltså inte så att jag misstänker relationsvåld eller att något barn far illa för så hade jag såklart ringt polisen osv. Han ser också medtagen ut för sig unga ålder.

  Kan man hjälpa honom på något vis? Om jag t ex skulle ringa polisen skulle det kunna hjälpa om de kom hit och han kanske fälldes för nakotilainnhav? Tänker t ex (nu spånar jag alltså) på om han kanske har föräldrar som bryr sig om honom och det skulle kunna bidra till att han t ex Kan få beslut om tvångsomhändertagande för missbrukare?

  Eller kan jag som granne göra absolut noll? Han är inte mycket mer än ett barn om än myndig och jag blir bara orolig för hans framtid helt enkelt.

  Svara

   Du kan göra en orosanmälan till vuxenenheten på socialtjänsten angående missbruk. Det behöver inte finnas skäl för tvångsomhändertagande för att han knarkar, finns ju även annan stöd och behandling.
   Polisen kan du såklart ringa om du misstänker brott och anser att han ska lagföras. Men någon hjälp i hans missbruksproblematik är det sannerligen inte att bli lagförd för innehav.
   Han för böter, som han kanske ev inte kan betala. En prick i registret som sabbar snarare än hjälpa. Och 10 minuter efter snuten varit där har han ringt sin kran igen.

   Svara

    Tack för ett konkret svar från någon med lite erfarenhet!

    Svara

     Eller kunskap menar jag! (menade inte att du verkar bara en erfaren knarkare eller så)

     Svara

      Haha. Jodå jag är en erfaren knarkare
      Men ren sen många år tillbaka och arbetar själv inom beroendevården.
      Tycker för övrigt att det är fint med människor med så mycket hjärta att de till och med bryr sig om grannar de inte känner.
      Men det är svårt att hjälpa människor med beroende, även för närstående.

      Svara

   Jag vet inte möjliga vägar att gå, men vill bara säga att jag tycker att det är väldigt fint och viktigt av dig att tänka så. Jag hoppas att det ska ge något för honom.

   Svara

   Ring polisen nästa gång du hör bråk. Bättre än att göra ingenting.

   Svara

    Övervägde det men det lät ju inte som misshandeln utan mer som någon som var väldigt arg. Sen när det gått en stund tackade hans vänner för sig och gick hem, och de verkar helt lugna… Visst ska man ringa om men kanske inte om man inte ens är orolig för att någon blir utsatt brott, eller? Men funderade absolut på det.

    Svara

  Alla höjer satisfyer till skyarna – är det då ”standard” modellen pro 2 alla menar eller är någon av de andra också bra? Pro 2 känns så stor och klumpig, har kikat på curvy 2+/curvy 3+ och love triangle men är lite rädd att de ska vara svaga? Någon som har erfarenhet av dessa?

  Svara

   Jag har Satisfyer curvy 2+!

   Jag tycker inte att den är svag. Jag har provat maxstyrkan och det var tortyr. 😂 Blev mer avdomnad samtidigt som det var obehagligt.
   Den är skön men upplever den för stark. Den gör jobbet men den är så pass effektiv att jag har hunnit komma innan jag ens hunnit bli upphetsad nästan. Det blir för mekaniskt och inte upphetsande skönt. Om man nu kan förklara det så.
   Dock är den väldigt trevlig tillsammans med en partner. Den är rolig att testa om man använder appen till den och har lite mer nyfikenhet och leksam inställning. 🙂

   Svara

    Tack för bra svar!! Jo precis, har tänkt att jag (även) ska använda den med min kille så det låter ju kul att appen är bra. Jaha oj hahah då behöver jag inte oroa mig för styrkan iaf😅

    Svara

  Jag fick barn för ett halvår sen och känner att det varit så himla tufft. Nu har vi visserligen haft en utmanande första tid med vår bebis (kolik, vagnvägrare, vill inte ta flaska, vaknar fortfarande varannan timme eller oftare på nätterna osv). Hon är allmänt mer missnöjd än många andra bebisar omkring mig… Så det kan säkert påverka min känsla. Alla pratar om hur mysigt och härligt det är med en bebis, jag känner bara – herregud vad skönt att hon blir större. Grät mig i princip igenom ”bebisbubblan”. Kan inte alls relatera till föräldrar som bara: ”åh vad gjorde jag innan mitt barn?!”. för jag vet precis vad jag gjorde innan och jag saknar den tiden! Jag känner helt enkelt att jag inte riktigt är så glad som jag trodde att jag skulle vara. Ofta är jag bara helt slut och bitter för att jag är avundsjuk på andra som har ”enkla” bebisar och jag skäms över den känslan. Snälla säg att någon annan känt likadant?

  Svara

   Inte jag men min kompis!! Hon har helt förstörd i ett drygt år efter att ha fått sitt första barn (hennes andra två var enklare). Var inte ett dugg avundsjuk på henne och helt ärligt var hennes barn anledningen till att jag väntade med att skaffa egna… Det var en fruktansvärt period på henne. Kämpa <3 Det varar inte för evigt.

   Svara

   Jag hade också en tuff första tid med min bebis. Tyckte omställningen var brutal och hade en jobbig förlossning som orsakade fysiska smärtor en tid efteråt. Nu är mitt barn ett år och by kan jag ärligt säga att jag älskar att vara förälder. Det blir bara roligare och roligare ju mer barnet lär sig och vi kan kommunicera med varandra. Håll ut, det blir bättre!

   Svara

    Eller så blir det värre. Finns barn som är riktigt jobbiga även när de är äldre och visar sig ha diagnoser och bokstavskombinationer. Är nog bara att vara förberedd på det om man väljer att bli förälder.

    Svara

     Ja fast de flesta växer in i rollen som förälder och även sk ”jobbiga” barn (hemskt uttryck btw) har fina sidor och är älskade av sina föräldrar. Bebistiden är speciell på så sätt att bebisar är noll självständiga och sover ofta dåligt på natten vilket inte äldre barn gör.

     Svara

    Tack! 💕 Så skönt att höra. Jag hoppas det blir detsamma för oss!

    Svara

   Jag tror på riktigt att de flesta föräldrar ljuger när de pratar om hur härligt det är, hur mycket sömn de får och hur livet innan barnet var tomt osv. Förmodligen är det långt fler som också ångrar sig än som vågar erkänna det. Visar bara sanningen att barn inte alls är meningen med livet.

   Svara

    Alltså visst att det kan vara jobbigt med barn men det är nog ändå få föräldrar som ångrar sina barn.

    Svara

    De flesta? Där tror jag du tar i. Men de finns såklart. För oss hinduer, som utgör en ansenlig del av världens population, så är det viktigt att få barn så förfäder kan återfödas. Den tron bar ju även de nordiska hedningarna förr. Cirkeln sluts inte, utan barn. Men en mer linjär livssyn med ökad individualism skänker mindre rum till ett barn. De blir då nästan en börda.

    Svara

   Läs om High need baby. Våga prata med BVC om detta också.

   Har du någon typ av avlastning?

   Svara

    Tack, jag har läst om High need baby (har blivit en hel del desperat googlande av diverse…) och det stämmer verkligen med vår bebis. Jag har min sambo och han gör verkligen vad han kan men eftersom hon inte tar napp/flaska och dessutom ammar väldigt ofta så blir det ju automatiskt att jag måste dra ett större lass både dagtid och nattetid…

    Svara

   Jag! Det blev bättre när hon blev äldre. Inte konstigt man reagerar så med extrem sömnbrist och noll egentid och noll möjlighet att vara sin egen person. En del barn behöver mer än andra. Ta så mkt hjälp du kan (min bebis skrek som en stucken gris så fort inte just jag höll i henne dock🤷‍♀️), och kom ihåg att vi är inte gjorda för att ta hand om barn själva. Vi är ju gruppdjur, ska ha en grupp runt oss där man hjälper varandra. Jag har en kompis från Taiwan, där ska mamman bara ligga ner och göra ingenting dom första 4 veckorna, och så blir hon serverad mat och ngn tar bebisen så hon får sova osv. Älskar den traditionen😊

   Svara

    Tack, skönt att inte vara ensam 💕 Lite samma här, svårt med avlastning då hon dels ammar så ofta och dessutom också helst vill sitta fast på mig (eller pappan som funkar lika bra tack och lov!). Men att mormor/farmor skulle kunna ta henne på en promenad med vagnen eller dyl är ju tyvärr inte aktuellt… Så vi får avlasta varandra bäst vi kan 🙈

    Svara

   Det blir bättre. Mitt första barn skrek nätterna igenom hela första året och vägrade också vagn och flaska. Jag var så dödstrött om dagarna (på grund av nätterna) att jag också mest grät mig igenom de första månaderna. Alla sa ”du kommer se tillbaka på det här som en kort period bara” och jag tänkte mest ”dra åt helvete”. Men, det visade sig att de hade rätt! Ett par års sömn senare och jag har typ glömt hur jobbigt vi hade det i början. Kan dock ”sörja” att jag inte fick en sådan klassiskt mysig bebistid med kaffe på stan, mammagrupper och vagnpromenader i solskenet. Men åren efter har varit fantastiska så vem bryr sig! (Tänker jag såhär efterklok, i efterhand).

   Svara

    Men precis så! Tröttheten och sen mini-sorgen över att ingenting blir som man hade tänkt sig (addera en piss-pandemi på det). Tack för att du delar med dig och skönt att höra att det blivit bättre, förhoppningsvis blir det bättre även här med tiden!

    Svara

     Det är jag säker på att det kommer att bli! Jag brukar tänka att det ger ett särskilt starkt band mellan barnet och en själv när man går igenom en tuff tid tillsammans, typ som två vänner i som återvänt från krig, brukade jag trösta mig själv med 😂

     Svara

      Haha men åh, det lät ju fint! Så ska jag också tänka ❣️

      Svara

   Jag har gått igenom de du går igenom nu, du är absolut inte ensam om att känna såhär!
   Min dotter hade också kolik, sov dåligt på nätterna och sov max 20 minuter intervaller på dagarna. Man fick aldrig vila.
   Har ni bytt till sittdelen på vagnen? Det hjälpte för oss, vi bytte när vår dotter var 4 månader tror jag. Finns speciella dynor att köpa.

   Jag vill bara säga till dig att kämpa på! Det blir bättre. Jag var också avundsjuk på andra föräldrar som kunde göra saker med sina bebisar, medan jag själv satt med en bebis som kunde skrika hela dagarna pga magen.
   Skäms inte över hur du känner!

   Läs på lite om plusbarn/high need baby. Det fick mig att få lite mer förståelse.

   Det blir bara roligare ju äldre de blir, hade man kunnat föda en 2.5 åring hade jag gärna gjort det för att slippa bebistiden.
   Du är en bra förälder och alla känslor är ok!
   Hade kunnat skriva hur mycket som helst till dig men det är så svårt att få ner allt i ord.
   Stor kram till dig!

   Svara

    Tack!!! Igenkänning på hela din kommentar. Min tjej sover också 20-30 minuter på dagarna, det är också ett moment som bidrar till tröttheten… Känner verkligen igen min bebis i high need baby. Skönt att höra att det kan bli bättre. Tack för din kommentar 💕

    Svara

   Mitt första barn var så. Mitt andra barn var en Walk in the park.
   Mitt enda råd till dig är, känn ingen skam för att att du känner dessa känslor.
   Vissa saker är bara att härda ut. Det går över. Jag lovar. Nu är min förstfödde snart 8 år och vi har så sjukt kul tillsammans, hen är rolig, klok och gör mitt liv spännande och roligt.
   Men första året kändes där och då som 100 år. I backspegeln är den tiden försvinnande kort…

   Det är inte lätt att söka stöd i dessa känslor då de kan vara ganska skamfyllda.
   Men jag har lovat mig själv att alltid vara öppen med att jag har haft de känslorna som du beskriver till andra mammor. Jag berättar alltid om mitt första år för nyblivna mammor… eftersom det som de oftast får höra är typ ” njut nu”. Ganska stressande…

   Svara

    Tack, vad fint av dig! Jag önskar att fler hade gett mig en mer nyanserad bild av föräldraskapet. Alla kollegor med barn osv bara ”åh du kommer ha en uuunderbar höst med långa barnvagnspromenader” och så satt jag typ bara hemma och vaggade henne och grät om vartannat. Men de kanske liksom du nästan glömt hur jobbigt det var, eller så hade alla enkla bebisar 😉

    Svara

     Lita inte på folk som
     sugarcoatar livet med barn helt enkelt…

     Svara

   Kan tipsa dig om att gå in på @asabea på instagram. Hon har en sparad story om vad som var oväntat svårt och tungt med att få barn som folk fått svara på. Tror att du kommer hitta stor igenkänning där.

   Svara

   Det där hade jag kunnat skriva efter mitt första barn! Verkligen varenda ord. Herregud vad jag var förstörd. När folk beskrev sina barn med ”han/hon är så glad hela tiden, verkligen världens gladaste bebis” så kände jag bara ”eh, jag kan verkligen inte beskriva mitt barn som världens gladaste, världens mest missnöjda bebis passar så mycket bättre”. Som i de flesta fall så blir det bättre, men det var fan en jobbig tid. Nu när barn nr 2 har kommit så kan jag mer känna igen det som många andra beskrev om sina ”snälla” barn. Glad och lätt att ha att göra med (sen har hon såklart också sämre sidor). Och kan inte låta bli att känna att de som inte har haft ett riktigt jobbigt barn (kolik, missnöjd osv) vet inte hur det är att ha barn på riktigt 🙈 jag veeet, alla lever i sin verklighet och man kan inte jämföra sådär och alla har rätt att tycka att det är jobbigt, men både jag och min man känner att om folk tycker att deras barn är jobbiga när de är som vår nr 2 så har de fan inte känt på att ha barn på riktigt 😆 Säger varje dag att fasen vad livet med ett barn hade varit lätt om vår nr 2 hade varit nr 1, så som många verkar ha (men verkar vara omedvetna om) 😅

   Svara

    Haha, jag förstår dig också! Blir lite lätt provocerad när andra säger typ ”det är så jobbigt, hon vaknar fortfarande två gånger per natt nu fast hon är 6 månader”. Två gånger per natt?!? Det har aldrig hänt här, jag skulle vara överlycklig om hon vaknade så sällan! Hoppas att vi också vågar skaffa en nr två i framtiden (främst min sambo har nästan blivit lite rädd att det ska bli lika tufft igen…). Men tiden kanske gör att vi glömmer exakt hur jobbigt det varit, hehe 🥰

    Svara

   Jag! Blev provocerad när alla tjatade om att njuta av bebisbubblan första tiden. Det var allt annat än njutbart. Hemsk var första tiden, mådde jättedåligt. Älskar min bebis men sömnbristen, att hon aldrig var nöjd, kämpandet med amningen och alla hormoner gjorde mig så nere. Får ångest av att bara tänka på den tiden. Nu är hon 1 år och det känns mkt bättre. Håll ut:)

   Svara

    Tack, vad skönt att höra att det blivit bättre med tiden! Det jobbiga här är att hon nu är 6 månader så det känns som att jag borde ha ”landat” mer i glädjen efter det du beskriver med amning, hormoner, förlossning osv. Men hon är fortfarande en ganska krävande liten dam och dagarna är fortfarande präglade av mycket ”krångel”, ingenting känns riktigt kul och mysigt utan allt är typ ett projekt som ändå slutar med att hon är missnöjd… Men jag håller modet uppe, ni är så många som skriver att det blir bättre så säkert blir det så med tiden! 💕

    Svara

   Förlossningsdepression?

   Svara

   Jag tror att du har fått en förlossningsdepression. Prata med din barnmorska om hur du mår. Jag talar av egen erfarenhet här 🌷🌿

   Svara

  Jag har varit tillsammans med min sambo i 9 år till sommaren. Vi är förlovade och skulle egentligen gift oss i sommar men skjuter på det pga pandemin. Julen 2019 köpte vi hus som vi drömt om så länge och jag tycker att vi är i ett perfekt stadie i livet.

  Men nu till min panik. Vi har alltid haft (bra) ursäkter till varför vi inte skaffat barn tidigare. Alla i vår släkt undrar typ varför vi inte har barn än. Det har varit för att någon av oss pluggat, någon inte har haft stadig inkomst eller för att vi ville komma ifrån det dåliga området vi bodde i och en liten hyresrätt. Men nu har vi ju det där perfekta läget, och vi har sagt att vi ska börja försöka efter mina p-pillet har tagit slut. Och jag börjar äta min sista karta imorgon.

  Varför har jag PANIK? Det känns som att jag inte är tillräckligt vuxen för det här trots att jag längtat efter barn sen jag var 16 år. Alla pusselbitar är på plats men det känns fortfarande som att barn är flera år i framtiden. Det känns så läskigt! Är det någon annan som haft ett långt förhållande innan barn kom in i bilden? Hur kändes det för er? Eller är det helt normalt att tycka det är såhär läskigt och så släpper det när man väl är gravid? Eller har barnet i famnen?

  Mvh 27-årig tjej med 31-årig sambo

  Svara

   Att få barn är en stor livsförändring så det är inte konstigt att ha en massa olika känslor inför det.

   Det går bra att vänta några år till om du vill det. Du behöver nog analysera om det är lite livsförändringsångest eller om det är så att du har saker du vill göra innan du skaffar barn. Att andra undrar varför ni inte har barn ska du bara strunta i. Otroligt respektlöst att ställa sådana frågor, de får undra i tysthet.

   Livet måste inte följa ett visst mönster, man måste inte göra som förväntat eller följa nån mall.

   Svara

    Håller verkligen med om att det är respektlöst att ställa sånna frågor. Man börjar väl bli van och tycker det är okej.

    Jag vill ju ha barn men det känns bara så läskigt

    Svara

   Samma här alla tjatade om barn , men jag kände inte för det .
   Men när jag var 35 helt plötsligt ville jag ha barn
   O all blev förvånade förstås
   Men allt gick bra ,kände mig mer mogen när barnet kom
   Enda nackdelen var att alla andra mammor var mycket yngre

   Svara

    Fick du ditt första barn i den åldern? Fick du många kommentarer? Känns som att man redan får många kommentarer för att man inte har barn än.

    Svara

     Fast 35 är ju inte så sent för att vara förstföderska? Speciellt inte i Stockholm. Min mamma var 37 när hon fick mig och det var ju ett tag sen….