Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

850 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilka har sett Tunna Blå Linjen på SVT? Vad tyckte ni om den?

   Ja! Jättebra!

   Jag tycker den är väldigt bra hittills 🙂 brukar inte vara ett fan av svenska serier men tycker den här grym! Helt klart värd att kolla på för er som inte gjort det än!

   Väldigt bra och mycket verklighetstrogen!!

    Verklighetstroget att en turk spelar jude?

     *) Polsk jude

     Det kallas skådespel. Det är lite som när europeer spelar Jesus, amerikaner spelar tyska nazister och människor spelar hobbitar.

      ? Hobbitar!

      Och som när en vit spelar svart.

      PS: ”poliserna” är inga riktiga poliser, utan – ja, just det – skådespelare.

     @21:11
     Imponerande hur jävla oangelägen man kan va om sin egen intellektuella förmåga ändå…

   ÄLSKAR! Mange ???

   Tyvärr ingen höjdare. Vi i Sverige är inte särskilt bra på att filmatisera utanförskap.
   Tror mycket handlar om svensk ängslighet. Skulle någon gjort ”Gomorra” eller ”Un Prophet” skulle kulturvänstern bli vansinniga. Vi vill ju inte verka rasistiska. Sen har jag hört att det ställs krav på jämställdhet och representation för att man överhuvudtaget ska kunna få filmstöd nuförtiden. Sånt här gör att det blir en mall som man måste följa för att få sin ”konst” godkänd och publicerad överhuvudtaget och det är rätt wac då det inte direkt fostrar kreativitet.

    Tycker ändå att Tunna Blå Linjen visar det mer än andra filmer. Blev förvånad över att de ens lyfte problematiken med lösdrivande ungdomar etc.

    ”Tyvärr ingen höjdare” inleder du men kommer inte med ett enda exempel på varför du inte gillar serien. Istället svamlar du om kulturvänster, rasism och något ”du hört” som verkar bekräfta dina egna fördomar om SVT produktioner. Ett tips, ska du komma med kritik av något, bli liiiite bättre på att dölja din politiska hemvist *host*sd*host*

     LOL. Ännu en lallare som slänger upp rasistkortet. Om jag säger såhär. Serien är väldigt mellanmjölk precis som många svenskar. Kanske därför som du gillar den. Jag gillar när man porträtterar mörka draman från utanförskapsområden på det hänsynslösa sätt som är verkligheten. Som tex Gomorra från Italien, Top Boy från England. The Wire från USA.

      Men detta är MALMÖ. Det går liksom inte att jämföra med The Wire eller Gomorra. Snälla rara.

       Säg det till Karolin Haqim, de andra oskyldiga och ”skyldiga” som fallit offer för gängkriminaliteten i Malmö dom senaste åren. Bror Sverige ligger i toppen av Europa på dödsskjutningar bland unga män (15-29 år) och det är just storstäder som Malmös, Stockholms och Göteborgs utanförskapsområden som står för lejonparten.

       Statistik från WHO
       https://i0.wp.com/d3jo9v3q67jiro.cloudfront.net/wp-content/uploads/2018/11/09083447/skjutningar_europa.png

        Tja, hon var ju gift med en gängkriminell…

      Lallare kan du vara själv. Jag är inte svensk. Du är bara butthurt för att jag såg rakt igenom din lilla ”analys”.

    Finns det någonting som backar upp detta påstående om vad som krävs för att få filmstöd. Hör det då och då när man pratar om svensk film men det är alltid någon som hört det av någon som hört det. Ligger det faktisk sanning bakom det?

   Ja, gillar den mycket! Bra blandning av vanligt polisarbete typ snacka med lokala fyllot, jobbiga kollegor och byråkrati och det riktigt svåra som att komma med dödsbesked och bemöts aggressiv allmänhet.

   Pinsam. Hu.

    Vi gav serien 20 minuter. Nä. Ingen höjdare.

   Nää gillade den inte. För likt dessa polis/vägens hjältar program på tv. Kan inte med dem längre.

  Nån har förgiftat vattenhålet!

   Det är då man använder whiskey.

   Jag har en skallerorm i min stövel.

   ❤️

   En främling från utsidan, wow!!

    Var hälsad, jag är Buzz Lightyear, jag kommer i fred

  Vilka har tittat nya säsongen av gift vid första ögonkastet? Tankar?

   Jag! Lasse är sååå tradig! ? Och HERREGUD… Det andra paret, Anton ochvad hon heter. Deras middag va ju bara pinsam ???

    Jaaaa den där bröllopsmiddagen. Jag satt och cringeade!

     JAG MED! Det gjorde ont att se ? De skulle struntat i middagen typ. Och han Lasse. Uuuuusch alltså nej. ”Du säger alltid ja, du donerade blod ocv sen va redo att operera”. Jättefint men ähhhh det känns så… ähhhh haha

     Vad tycker du annars hittills? Känns ändå som eth bättre matchande än tidigare ?

     Matchade med en gammal deltagare i somras. Träffades o hånglade loss (han va sämst).. Kul ändå nu i efterhand ?

      Vilken deltagare??

       Magnus Nilsson ? Han va sååå mysig i serien. IRL har han skaffat megalångt ofräscht skägg som stank rök. Och han är svinlång. Och vi matchade inte i hånglet haha! Men kul ändå nu i efterhand ?

        Hur lång??

         Typ 2m ? 1.99 eller 1.98 – jämfört med mina 1.62 så va det jävligt långt ?

    Haha jag är bekant med Sofia och kan säga att det inte alls var så där stelt som svt ville få det till…

   Jag! Älskar ju programmet men sitter med skämskudden framme mest hela tiden. Men paren känns faktiskt jämna i år jämfört med tidigare säsonger. Alla verkar tycka partnern ser bra ut och de har gemensamma intressen som förmodligen gör det enklare att ta förhållandet vidare. Ska bli spännande att se hur det går för alla men tror mest på skogsparet!

    Tror också mest på skogshuggaren och vadhonnuheter ?

     Hon verkar ju dock så hetsig och skrattig. Får panik bara av tanken av att ha en vardag med henne.

     Tycker dock alla matchningar känns bra i år!

      Va jag kände fy fan vilken härlig och go tjej!

       Tror att han är lite för WT för att passa henne. Kommer nog märkas mer när bröllopskostymen är av och de ska leva i vardagen.

      Håller med! Härligt med folk som skrattar mycket men med henne är det nästan som ett tvångsbeteende. Allt är inte jätteKUL, men hon var kanske nervös ?

   Ska se andra avsnittet till frukosten imorgon, älskar annars det programmet. Bara sett första och utifrån det så hejar jag på han som gav bort hoodien och den tjejen, minns inte namnen, det känns som att de skulle kunna bli bra ihop.?

    Va beredd med skämskudden ? Tyckte det va halvjobbigt att se på ?

     Ja råkade läsa det?? synd, de kändes bra i teorin..

      Haha sorry ??

   Men ja, alltså jag tror att han Lasse kommer vara på väldigt mycket. Alltså kyssas och vara för på.

   Han Anton och Sofia (?) kommer nog matcha men vara väldigt försiktiga. Känns som att båda är så försiktiga av sig att det kommer bli stelt och obekvämt att titta på ? Men detta är ju spontana fördomar efter 2 avsnitt haha..

   Skogshuggaren känns som en toffel. Han kommer göra aaaallt för tjejen. Susanna? Och hon kommer behövs nån som är mer självständig och tar för sig ? Men samtidigt så tror jag mest på dom. Ja hon verkar vara skitglad (jobbigt glad typ? Alltså i tv, att titta på).

   Ahh vad tror du TS? ?

   Ska se andra avsnittet imorgon. Älskar det här programmet. saknar gamla säsongerna! Hade gärna sett om dem. Varit så bra! Roligaste var förra säsongen när ett par fick åka på husbilssemester men bara en hade körkort ?

   Fick en känsla av att Ellinor är mer intresserad av Lasse än han är intresserad av henne. Anton och Sofia är båda för blyga, hur ska den relationen ta sig fram?? Susanna verkar vara en riktigt härlig tjej, hoppas skogshuggaren orkar med henne energi ?

    Tror att Anton och Sofia är blyga inför kamerorna, men kommer trivas bra i varandras sällskap!

  Fundering kring influencer

  Läste igenom kommentarerna häromdagen gällande margaux och började fundera på en sak.

  Kommer alla stora influencers från lite otrygga bakgrunder? Isabella Löwengrips föräldrar var ju skilda och enligt henne verkade uppväxten sådär. Flyttade hemifrån tidigt osv. Samma med kenza, margaux och Bianca ingrosso, alla de har/hade separerade föräldrar. Absolut kan man ha en bra barndom fastän att föräldrar är skilda men som skilsmässobarn vet jag att det inte alltid är lätt och man har många känslor i kroppen.

  Så till min fundering, är det som så att influencers egentligen kommer från lite otrygga bakgrunder och söker bekräftelsen online? För dem säljer ju ut sitt liv på ett eller annat sätt i jakten på likes/kommentarer/engagemang. Varför skulle man annars vilja dela med sig om allt i livet om man i grunden inte är lite otrygg och behöver bekräftelsen?? Finns det någon stor influencer som kommer från en trygg uppväxt? (Genuin fråga, kan inte så många influencers ??)

   Det är intressant, jag har haft samma spaning kring kändisar generellt, typ popstjärnor. Många har en sån enorm drivkraft att ”bevisa att de är något”, en drift som kanske inte hade funnits där om de hade haft en lugn och trygg uppväxt. Men det kan ju vara individernas personlighet också (en kombo kanske?).

   Linn Ahlborg har väl inte en sån bakgrund och syskonen Holmqvist verkar också haft en trygg uppväxt. Kommer inte på fler just nu.

   Om de räknas som stora förstås..

    Har för mig att Linn sagt att hon började med YouTube för att hon var ensam/hade inga vänner/mobbad typ, och behövde en hobby. Måste ju inte vara föräldrarna som utgör en slags otrygghet.

   Forni även fast hon skrev ett inlägg någon gång om att hon kom från ghettot?? ?

    Är hon inte från typ Saltsjö-boo? Orminge (om det är därifrån hon är) är väl iof inte Solsidan direkt men ghetto var kanske att ta i från tårna.

     Ja men det är det jag menar. Hon växte upp i typ Nacka i sin kärnfamilj och hade en rik uppväxt men för ett tag sedan skrev hon ett blogginlägg där hon försökte få det att låta som att hon var uppvuxen i ghettot för att hon hade varit på hemmafest i typ Hjulsta en gång i tonåren? Och att någon där haft ett vapen eller liknande. Hon döpte blogginlägget ”från kalashnikov till kindpussar” eller något liknande ??? Jag kan minnas fel dock

      Kalasjnikov ????

  Letade efter en ny podd att lyssna på och råkade klicka mig in på ”2 meter dumhet”, men vad i helskotta är det för vidriga människor Emilio Araya och Rosanna Charles som har den podden, skitjobbiga att lyssna på och så otroligt nedlåtande mot allt och alla som ”inte är något” vilket jag tolkar som någon sorts C-kändisar eller likande.

  Jäklar tur att det går att stänga av men jag blev faktiskt förvånad hur många blåsta och oförskämda uttalanden någon kunde klämma ur sig på den kvarten jag ändå gav podden. Den där Rosanna var nog värst av dem, har fattat att hon är programledare för något men inte mer än så, och vad det än var för program som kommer jag aldrig kolla på det med en så vidrig människa som leder det, BLÄ!!!!

  Sen blir jag lite nyfiken om ni som säkert har bättre koll på dessa, stämmer mitt första intryck eller har jag helt fel och det är världens härligaste människor?

   Ja det stammer

  Är intresserad av en kollega. Hur visar jag det på ett diskret sätt?

   För det första- är ni båda singlar?

    Svar ja. För det andra?

   Och är någon av er i chefsposition? Om ja, lägg ner.

    Svar nej.

    Är upp till var och en tycker jag. Vuxna människor kan ta ansvar för sitt eget liv.

     Haha kan en verkligen det? Denna pandemin visar ju på att vuxna inte kan ta ansvar!

   Vet inte hur ni har det på ert jobb men om ni har gemensamma fika- och matraster så sätt dig hos personen och umgås. Så lär ni känna varandra bättre och märker om ni vill bygga vidare. Föreslå en aktivitet efter jobbet eller så om ni har kemi.

   Ät lunch ihop eller ta en promenad efter jobbet..!

   Om ni bestämmer något se till att båda är med på noterna och inte tror att det har o göra med jobb. Läst om killar som bjuder ut tjejer vilka tror de vill snacka om något projekt, och det sedan visar det sig att det är en ”romantisk middag” de tackat ja till.

   Se till att åka på tjänsteresa ihop. Så gjorde jag. Sen går man ut och dricker vin ihopa på kvällen och så är saken biff.

    Skäggbiff.

     Nej!

  Och Fayme är återigen ute på IG story och letar efter folk med sjukdomar så hon kan ställa frågor. Har människan aldrig hörttalas om Google?

   Är SÅ trött på hennes gnäll. Det gnäll konstant om allting. Aldrig har en människa mått så dåligt som henne. ???

    Inte så konstigt att hon mår dåligt.
    Det ända hon spyr ur sig är hat, förakt och skitsnack tillsammans med LD i deras podd.
    Har lyssnat på nästan alla avsnitt och med tanke på deras rena manshat de sprider så kan jag bara känna glädje När hon mår dåligt.

     Låter helt sjukt att du lyssnat på alla avsnitt av en podd gjord av människor som du tycker såpass illa om att du känner glädje när de mår dåligt?

     Sök hjälp!

      Anledning till att jag lyssnat på deras podd är att några vänner bad mig lyssna så jag skulle förstå vad feminism innebär och varför alla bör vara feminister.
      Det har fått helt motsatt effekt och är snarare ett tydligt bevis på varför man som man bör hålla sig långt ifrån feminister såsom LD och Fayme.
      Körde en gång en typ av fyllebingo tillsammans med några polare och varje gång LD eller Fayme sa K*lla, K*K eller f*tta så var vi tvungen att ta en snaps….satan va fulla vi blev den kvälken???

       Ja du har säkert jättemånga kompisar. Men fint att du och Mållgan blev packade ihop ❤️

   Fayme är mitt guilty pleasure. Älskade bilden hon la upp på sitt blodsocker som var typ 6,7 och skrev något i stil med ”det börjar bra… ?”. Sen klagar hon på alla som hörde av sig om blodsockret och sa att hennes gräns var 6,4 och hon ville inte ha massa dm om detta. Men skriv allt i första bilden då, annars kan man ju räkna ut med röven att folks kommer skicka dm i all välmening.

   Förstår mig inte på kvinnan. Mitt guilty pleasure också! Så gnällig, helt verklighetsfrånvänd?! Gud skaffa ett jobb och kom ut i livet.

    ”Jag har två inkomster”
    Hon anser att hon arbetar för att hon lägger upp samarbeten samt poddar emellanåt när LD orkar

     Ja det är humor ???

   Verkar inte umgås med LD nu heller ??

    Haha så sant att hon är ens bästa guilty pleasure! Finns det ett problem man kan ha så har hon det.
    Lägger upp klagosånger och blir kränkt när hon får svar.
    En följare skrev att hon som tillsammans med LD promotar övervikt nu fått en överviktsrelaterad sjukdom och hon svarar i stil med ”graviditetsdiabetes är inte en överviktssjukdom” reality check någon?

     Nja inte helt rätt att graviditetsdiabetes är överviktsrelaterat. Jag hade det båda mina graviditeter, BMI på 19 och var under 30 år ?‍♀️

      Det är det. Googla. Det finns alltid undantag men övervikt är definitivt en riskfaktor.

       En riskfaktor ja, men det gör inte sjukdomen till en överviktssjukdom.

    LD vill ju inte hänga med någon som 1) inte dricker 2) inte kan moffa i sig mat

     Fettföraktet är tröttsamt. Så fort en kvinna visar att hon äter så ”moffar” hon tydligen. Sluta följ om det är jobbigt att se.

      Finns det något positivt med överätande och övervikt enligt dig?
      Vilka feta män moffar i sig mat på Instagram och blir inte kritiserade för det?

       Jag skiter väl i vad andra äter? Vad menar du med moffar? Hon postar bara helt vanliga middagar och typ gifflar?

       Så jävla sjukt att man ska bli kritiserad för att man äter. Skaffa ett liv.

        Ja, hade hon varit smal hade det inte ens kommenterats. Se t.ex Margaux, hon äter väl ungefär likadant.

       Edward Blom

        Edward Blom får massor av näthat pga sin vikt. Och ändå klär han inte av sig och hävdar att han har lika mycket rätt att bli fotad i boxershorts som Brad Pitt.

         Men det har han ju. Han kan lägga ut såna bilder om han vill, inget fel.

         Ja va fn det har han ju! Ingen annan som bestämmer vem som får lägga upp sånt eller inte överviktig eller ej??

      Jättemånga kvinnor lägger upp mat och ätande på sociala medier, problemet med fettsktivisterna är väl inte att de äter utan att de överäter och propagerar för att resultatet inte ska kritiseras.

       Hur kan du veta att någon överäter? Och oavsett – hur är det ditt problem?

        1) syns 2) påverkar negativt. Även jag har varit inne i den svängen, lät mig påverkas att slappna av i min övervikt, att det är ok osv. Min kropp mådde inte bra av det, ingen kropp mår bra av övervikt. Insåg att själen och kroppen hör ihop, slutade äta för mycket varje dag och började vara mer fysiskt aktiv. Det är bra för kropp och själ att vara i form. Det är dåligt att påstå något annat.

         Vad härligt för dig! Men fortfarande, hur kan det vara ett problem för DIG att någon annan är ohälsosam?

          Läs igen. Det påverkar en att tro att det är normalt och att man kan fortsätta i sin dåliga bana.

           Hur menar du? Det finns ju INGEN som inte vet om riskerna med övervikt?

           Flera påstår att överviktiga och smala har samma förutsättningar för god hälsa om de tränar och lever hälsosamt i övrigt, jag gick på detta ett tag men vet nu att det är fel. Kom en ny stor studie också nyligen, som tydligt visar att feta som tränar ändå har högre hälsorisker än smala otränade.

           Jaha? Tror du att alla strävar efter att vara så hälsosamma som möjligt?

   Vem är hon?? Aldrig hört talas om faktiskt

    Influencer på Instagram

    Hon är/var med i Unga Mammor på tvn.

   Fattar inte hur hon och hennes man har råd med villa volvo och snart fyra barn när hon inte ens fyllt 25 år?!

    Deras föräldrar betalar. Moltas mamma har stått för mycket

    Oj! Är hon så ung? LD är väl en bit över 40? Såklart kan man vara kompisar ändå och det spelar ingen roll, men det kändes ovanligt med så stor ålderskillnad på nära vänner.

     Fayme blev gravid när hon var 16… det var inte planerat och troligtvis inte de roligaste för moltas föräldrar… faymes mamma skaffade ju barn väldigt tidigt men moltas föräldrar var mer ”normal ålder” när de skaffade barn.
     Och nu försörjer moltas henne och alla barnen medans hon får lajva feminist på instagram och skrika hur mycket hon hatar män. Förstår verkligen inte män som är tillsammans med feminister slm uttryckligen säger hur mycket de hatar män exakt hela tiden.
     Vänd på steken, hur många kvinnor skulle vilja vara med en man som hatar kvinnor ????
     Jag är allt för jämställdhet men det är bara toxiskt det hon delar med sig av, ingen upplyftande girl Power direkt ???

   Kändes så skönt att avfölja henne wow

    Jag tittade på hennes och LDs stories för att få motivation att gå ner i vikt… det funkade ?

     Men haha exakt samma gjorde jag! Hade fluffat till mig alldeles för mycket och började använda dem för att motivera mig att gå ner.

  Ibland kan jag typ hoppas att någon flunsa dör av Covid så resten faktiskt börjar ta detta på allvar.

   Eller ett helg gäng som blir riktigt dåliga, inte så dåliga att de behöver ligga på sjukhus och belasta vården, men så dåliga att de inte orkar något annat än ligga hemma och kolla i taket!

    Och sen får långtidscovid.

   Sjukt att önska någon annan död.

    Nej, men ett ganska okey tänkande.

   Anmäler din kommentar, hoppas den blir borttagen.

    Anmälde också!

     Klart du gjorde din lilla härmapa!

      Jajemän ???

    Jösses!
    Anmäl influencerna istället som med sitt idiotiska beteende sett till att så många oskyldiga dött!

    Anmäl för vadå? Att hen ”ibland typ hoppas” att någon dör har absolut ingen påverkan på huruvida någon kommer att dö eller inte.

    När jag ser personer gå mot rött ljus brukar jag önska att de ska bli påkörda. Bara för att jag tycker att det är så fruktansvärt störigt när folk inte kan vänta på sin tur och respektera andra trafikanter. Det är dock inget mer än en tanke i mitt huvud. Tanken är fri hur dum den än må vara….

   Man behöver kanske inte gå så långt. Men respirator i 3-4 veckor kanske skulle få upp ögonen på en del.

   Oj. Aggressivt.

   Nämen dessa flunsor och bloggare blir dösjuka och sen blir de immuna mot alla Coronasmittor som finns. De kan både kramas och träffas i flock. Å resa förstås över hela världen. De är superklassen av mänskligheten.

  Hallå! Någon som fått något vaccin mot Covid/jobbar med det/har någon källa på om det är ok att dricka alkohol efter att man fått vaccinet? Dvs samma dag.

   Jag har fått vaccinet och de sa inget om alkohol. Däremot tex ”kör inte bil de närmsta 20 minutrarna” typ. Det här var dock i England så vet inte vad det finns för råd i Sverige.

    Jag tog min andra dos i onsdags, jobbar i vården. Här säger de inger om bilkörning, men har man haft stark allergisk reaktion nån gång tidigare så stannar man på observation 15 min, ifall man skulle få det.

    Inga restriktioner gällande alkohol, men jag skulle kanske inte dricka en massa, vissa blir ganska påverkade med huvudvärk, ont i kroppen, feber. Hade inte velat må så med en baksmälla på köpet. ?

   Ingen källa på det, men inga andra vaccin har den restriktionen.

    Tack snälla ni för hjälpen ???

   Ring 1177.

    Nej!!! Ring inte 1177 för sådana frågor. Dom har tillräckligt att göra. Ställ din fråga hellre till ett forum/vänner

   Har fått båda doserna (Pfizer). Fick inga restriktioner över huvud taget.

   Alla som vaccinerades fick sitta på observation i femton min, sen var det bara att åka hem.

   Har heller inte fått några biverkningar (1,5 dygn sen dos två nu). Aningens ondare i armen efter dos två, känns mest som ett blåmärke.

   Fråga när du får sprutan alt ring 1177/googla

    Varför har du fått vaccin?

     Varför skulle personen i fråga inte få vaccin?

      Är säkert 80+. De är väl de som ska få doserna eller?

  Veckans låt? ??

   Another world av Rebecca & Fiona, skitnice fredagslåt

   HKF (Håll käften & försvinn) – Myra Granberg

   Tomas di Leva – faller
   Såååå bra!

   Familjen – Malmö stad

   Skaka loss med Daidalos….

   The kid laroy- without you

   Double Trouble, från Eurovision-filmen. ?

    PLAY JAJA DING DONG!!

   ”Pokerkväll i Vårby Gård” med Florence Valentin. Hela albumet, till och med.

    Älskar den låten!

   Forever young med Benjamin Ingrosso och Thomas Stenström.

   Okej. Denna vecka faller det alltså på min lott att skriva:
   Don’t stop believin’ med Journey

    Haha väntade på din kommentar. Starkt

   Ryn Weaver- Pierre

   Jerusalema ?

   Nolan Neal – lost

  I veckan fick jag höra av en person att jag försöker för mycket. Har gått runt och tänkt på det hela veckan och det har gjort mig ledsen. Jag ser gärna att folk gillar mig men jag anser inte att jag försöker för mycket för att få det hända.

  Vad utmärker en person som försöker för mycket?

   Vem säger så? Så elakt

    Undrar också vem som säger så. Oavsett skulle jag dock inte bry mig.

    En jag känner. Vi är ganska nära.

     Jag brukar tänka så här: så länge jag är mig själv och bemöter alla jag träffar på ett trevligt och respektfullt sätt så får folk tycka vad de vill. Är snart 30 år och är SÅ glad över att kunna koppla bort okonstruktiva kommentarer om hur man är som person. När jag började jobba som jurist tog jag mycket personligt, ibland kan det vara rätt hård stämning på byrå, och livet blev så mycket bättre när jag bestämde mig för att sluta bry mig.

   Vill vara med överallt, hela tiden. Har en åsikt om allt. Pratar hela tiden med allt och alla och saknar den naturliga karisman.

    Karisman har väl ingenting att göra med att försöka för mycket.

     Vad innebär karisma egentligen? Hur vet man om man har det?

     Alltså med karisma menar jag att det där naturligt pratglada och vilja prata och vara med saknas, att det liksom tvingas fram

    Inget jag känner igen mig i förutom den sociala biten.

    Ställer sig in.

     Vad betyder det?

      Försöker för mycket för att vara andra till lags.

   Nej alltså… Nej. Den människan låter inte som någon vars åsikter man borde bry sig om.

   Hmmm jag skulle säga en person som liksom bjuder sig in i konversationer och planer och kanske inte har så mycket egna åsikter eller stil utan anammar umgängets?

   Låter mest som att någon försöker trycka ner dig. Strunta i det även fast det är svårt.

   Kan ju fråga personen vad som menades.

    Kommer göra det, men har varit så ledsen att jag vill landa lite först så att jag kan göra det på ett sakligt sätt haha

   Men fy så elakt! ? vilken jäkla kommentar!! Oförskämd sak att slänga ur sig, nä usch så osmakligt. Säker på att du är en urhärlig, fin person! Försök att släppa den kommentaren, säger nog mer om personen själv i fråga än något om dig!

    Tack vad snällt. Ska försöka göra det ?

     Fundera på om det där är någon som du vill ha i ditt liv. Du kommer knappast må bättre och bli mer trygg med en sån person i ditt liv!❤️ Ta inte åt dig, den personen verkar inte må bra.

   Men gud vad osoft av den personen att säga så. Jag tycker ofta att folk som kritiserar andra har någon personlig svaghet kring ämnet. Den här personen kanske önskar att den var mer framåt, och blir bitter när den ser att du vågar vara det?

   Kan det vara så att personen egentligen menar väl, men uttryckt sig klumpigt? I vilken sammanhang sa personen det?
   Tänker tex på en kompis som lägger väldigt mycket energi på att ordna för sina vänner och göra ”något extra” för dem. Är förstås en väldigt fin egenskap. Men det tar också mycket energi och ork från personen och hon skulle vara lika älskad från sina vänner även om hon inte gjorde allt detta eller sa nej till att hjälpa till osv.
   Om det är en liknande situation att din vän menar att ”försök inte så mycket och slit ut dig själv för att bli omtyckt, för du är lika älskad även om du inte lägger massa energi på detta.”

  Någon annan som ser fram emot nästa Jurassic world film som kommer nästa år? Är såååå pepp (Gissningsvis extra pga finns inte så mycket annat att se fram emot under corona.)
  Är så taggad på att se orginal casten igen.

   Ledmotivet!! Jag ryser. Varje. Gång. ??

   Ganska sjukt ändå att de kommer tillbaka efter över 20år och i ledande roller. Ellie, Alan och Ian.

   Han ju inte bli värre än de andra två skit filmerna med Chris Pratt…

   Gud ja! Jag kan knappt tygla mig! (På riktigt alltså, om jag lät ironisk och dryg.)

  Finns det några här inne som är användare på OnlyFans? Antingen köpt eller sålt tjänster.
  Ska skriva en uppsats kring OnlyFans, detta är ett långskott men man kan alltid testa!

   Paow kan hjälpa dig med ett telefonnummer.

   Nej, är det nakenbilder eller vad är det?

   Hej. Inte personligen användare men känner två tjejer som har OF och en av dom tjänar typ ingenting och den andra har ca 15-20 prenumeranter som betalar en viss summa i månaden för hennes kontent. Du kan kolla upp Bella Thorne och OF, även Belle Delphine.
   https://www.insider.com/belle-delphine-net-worth-onlyfans-dropped-out-school-why-2021-2

   Här är en annan artikel jag läste igår.
   https://www.thecut.com/2021/02/school-expels-kids-because-of-their-moms-onlyfans-account.html

    Tack för svar, hade jag kunnat komma i kontakt med dig närmare på något sätt om de tjejer du kände? Om du svarar på detta så kan jag ge dig en mailadress!

     tatianasupernova@yahoo.com
     du kan maila mig

  Frågor om Isotretinoin (Roaccutan):

  Jag har just påbörjat en sådan behandling mot akne. Har velat göra det i så många år men har inte vågat pga alla biverkningar. Nu kände jag dock att jag måste ge det en chans.

  Tre frågor:

  – har någon ätit detta, blivit bra och sedan fått tillbaka det?

  – har ni som tagit det tränat under tiden eller låtit kroppen vila?

  – jag har pcos, någon annan med pcos som gjort detta?

  Jag känner redan till alla biverkningar så det behöver man inte upplysa om.

   Jag åt det för ett par år sen nu. Får absolut finnar då och då (vid mens, mkt stress osv) men inte ens i närheten av så mycket eller så enorma cystor som jag fick förr. Det hjälpte min akne sjukt mycket, då jag hade testat allt annat. Trots biverkningarna under den perioden är jag glad över att jag åt iso!

    Får man fråga vilka biverkningar du hade?

     Genrellt väldigt torr, men ögonen och läpparna var värst så använde ögondroppar (och glasögon istället för linser under en period) och Burts bees (det enda läppbalsamet som funkade). Hårbotten var också torrare minns jag men det va rätt nice för det blev typ aldrig flottigt. Fick även lite ont i ryggen ett tag, men det gick över. Ang träningen, tror jag tränade en del men inte jättemycket eller tungt.

   Vad är det som gör att finnarna i princip håller sig borta för alltid (förutom mindre finnar)? Förstör man något eller vad?

    Tror man väcker det naturliga försvaret i kroppen. Ibland märker inte din kropp om du har tex vårtor och finnar därför att det är relativt harmlöst, och sätter inte igång immunförsvaret av sig självt.

     Nej det stämmer inte. Man stoppar oljeproduktionen nästan helt och den återgår inte till hur den var förr. Går liksom inte att ”sätta igång den igen”. Fö, jag tog en kur, har typ haft en finne sen dess och det var flera år sedan. Var torr. Tränade hela tiden som vanligt. Bästa jag gjort. Dock tycker jag inte man ska gå in med det med tankesättet ”vilka biverkningar får jag för då kommer liksom varenda kroppskänningatt bli en biverkning. Ha tillit till din läkare och var positiv. Lycka till

   Jag åt roaccutan pga svår acne för typ 15 år sedan (var då 22år) och det är det bästa jag gjort. Allt försvann och kom aldrig tillbaka.
   Enda biverkningen var att jag blev supertorr men det var ju bara att smörja ?
   De där med att man inte skulle kunna träna har jag inte hört. Man fick inte bli gravid och inte vara i solen.
   Hoppas det går lika bra för dig! ?

   Jag åt det för drygt 20 år sedan och fick markant bättre hy. Någon liten blemma ibland såklart men inte regelrätt acne. Nu efter en drös med år och två graviditeter (om det nu har ned saken att göra ens?) så började jag få tillbaka de stora böldliknande finnarna och har fått påbörja en ny kur. Fick inga biverkningar förra vändan och inga hittills nu heller.

   Åh… trodde inte man fick äta det över sommaren pga sol.
   Äter just nu fjärde (!) kuren tetralysal a 3 månader samt epiduo kräm. Funkar noll. Remiss-stopp på min hudmottagning så får vackert vänta. Förra remissen, skickades för ca 2 år sen, avslogs från hud.
   Blir så jävla trött. Överallt rekommenderas iso. framför all jövla antibiotika men ändå är det ju omöjligt att få… hatar att se ut såhär ???

    Vilken stad bor du i?

     Vingåker

     Tillhör Göteborg

    Men vad sjukt, jag får inte tetralysal mer pga ätit det tre gånger för några år sedan. Hur kan du få det så många gånger?

     Helt sjukt, speciellt när det inte ens hjälper… känns ju förjökligt. Sökte igen pga ingen effekt men de sa ” är klart kuren, är remiss-stopp så sök igen om tre månader”

      För mig fungerar det! Är bra i minst 6 mån efter kur. Men får inte mer pga ANTIBIOTIKA

       Dom tappar effekt efter några gånger. Man måste rotera penicillin om man behöver det ofta.

    Vad tråkigt! Jag åt tetralysal för många år sedan, typ 10 kanske. Funkade så där. Men Epiduo funkade asbra. Kämpa på, det som passar dig finns där ute!

    Gå till en privat hudläkare om du inte gör det. Bor du i Gbg kan jag tipsa om grimmereds hudläkargrupp, så bra! Visst, det var längesedan jag var där men min sambo var där förra året och tog bort födelsemärken och de var superbra då med.

   Åt det för ca 5 år sedan och det blev verkligen bättre men såg inte det ”färdiga” resultatet förens ca 1 månad efter avslutad kur. Hade lite småa utbrott under tiden och blev suuuupertorr. Nässpray med olja blev räddningen för att inte få näsblod hela tiden och tips är att använda ögondroppar 🙂

   Var också rädd för biverkningarna men har inte ångrat mig en sekund! Håret blev fantastiskt och behövde bara duscha det en gång i veckan tack vare torrheten?

   Kunde absolut träna under tiden men var uppmärksam på om jag fick ont, då tog jag det lugnare några dagar.

   Efter ca 1 år började det komma tillbaka lite utbrott men inte alls samma bölder som innan. Funderade på en till omgång då vissa behöver det men då kom graviditet ivägen för den planen. Nu efter graviditet har jag små finnar ibland och pormaskar, klassisk hormonutbrott vid mens som jag inte alls stör mig på. Lycka till!❤

   Jag har ätit roaccutan och fått tillbaka acnen. Jag fick äta en kur till och sedan dess har inget kommit tillbaka. Andra kuren åt jag 6 år efter den första.

    Hade du vanlig akne eller hormonell? Om du förstår skillnaden? ?

     Hudläkaren sa att det var hormonell.

     I vuxen ålder alltså, 30+

   Jag hade medelsvår akne för antal år sedan och åt en kur Roaccutan. Hade finnar i ansiktet, pannan, axlarna och övre delen av ryggen. Allting försvann och jag fick ett jättebra hy. Akne kom tillbaka efter 2-3 år, dock var det inte så illa som tidigare. Jag åt en kur Roaccutan igen och allt försvann igen. Efter det har jag inte haft finnar, det har gått nu över 10 år efter den andra kuren. När jag åt Roaccutan levde jag som vanligt, tränade och så.

   Åt roaccutan för 8 år sen. Blev bra i några år. Blossade upp igen nu för ca 2 år sen. Vill absolut inte äta de igen så fick epiduo utskrivet. Har fungerat sisådär. Är idag 33 år.

   Inte hört ngt ang träning.
   Lider inte av pcos. Men jag är infertil om de är till nån hjälp.

   Jag är snart 5 månader in i min kur (har ej pcos) och min hy har aldrig varit såhär fin förut! Har väl haft medel acne men ätit tetralysal ett flertal gånger förut och bytte till Jasmine p-piller utan resultat. ISO har verkligen varit min räddning. Jag har fått bromsa träning (lyft) för medicinerna har gjort mig så extremt trött och jag blir väldigt stel efteråt. Jag har lagt all fokus på att fixa 100% plugg och 50% jobb och accepterat att det är så situationen är nu. Jag har blivit lite mjuk och go men vad gör det om 100 år nu när man känner sig SÅ SNYGG för att acnen äntligen är borta!? Men ja som ni skriver, man blir torrare än ett havreflarn! Läpparna är kaos, ögonen är kaos, håret är kaos (mitt har till och med gått av en hel del) och jag har haft mycket eksem men det har hjälpt med lite kortison. Jag har också varit humörsvängningarnas drottning under mensen men annars så har humöret varit helt fine vanligtvis.
   Men kämpa på, det kommer att bli vissa tuffa dagar men det är SÅ värt det.

   Åt roaccutan för herrans många år sedan. Inte fått tillbaka mina finnar..klart en enstaka dyker upp men kan räkna på min hand under ett år hur många det varit… Biverkningarna torr som tusan och sämre mörkerseende, som dessvärre kvarstår….. Fick också väldigt värk i kroppen när jag åt medicinen.
   Tränade under tiden..inga problem.
   Har en kompis som ätit roaccutan 3 gånger, efter tredje gången blev det lite bättre för hen men inte helt..

  Kan Paula och Hugo bötfällas för att resa till Sälen?

   Nej. Man FÅR resa inom Sverige.

    Och utomlands också btw.

    Nej inte från mitt län där jag bor. Där får man inte resa inom länet helst ens och bara utanför länet om man bara absolut MÅSTE! Sälen är inte ett måste!

     Får eller bör..?

   Om de har konstaterad corona kanske.

   Tyvärr inte. Dessutom befinner sig typ halva Sveriges befolkning i fjällen just nu. Hoppas på ett stort corona utbrott där.

    Varför hoppas man på corona?? Herregud ni är som en sekt.

    Det är väl taskigt mot dem som bor där permanent? Bättre att de tar med sig smittan hem till Stockholm igen.

     De som bor i fjällen vill ha turister! Frågan gick runt i flera byar och majoriteten sa ja. Rapporterat på TV- nyheter och i blaskorna.

      Majoriteten av de som var med på tv eller?

     Det är väl taskigt mot oss som bor i Stockholm men stannar hemma och följer restriktionerna?

      Det är det inga stockholmare som gör.

       Nä alla stockholmare härjar runt i landet ? Stockholm är tomt just nu eh

   Läs nyheterna vet ja

  Vill unna mig en klocka!! Tips på fina prisvärda klockor?

   Kolla på större auktionshus, köp klassisk vintage.

   Eb sån där farfarsklocka som låter ding dong tycker jag är fina.

    ???

   Vad har du för budget?

   Svårt att säga när jag inte har en aning om vad du har för budget. Men on du vill ha något prisvärt så kolla begagnat på förslagsvis Blocket eller Chrono24. Har du en bra budget så är Rolex alltid ett säkert kort då dom historiskt sett ökar bra i värde. Olika mycket beroende på modell men den jag köpte för 72k 2011 fick jag förra året värderad till 220k.

    Använder du den?

     Nej.

      Haha varför svarar du på min fråga 🙂

      Använder den endast vid speciella tillfällen. Har två andra klockor som jag använder till vardags.

    Kan också tipsa om uret.se

   Beror väldigt mycket på vilken prisklass du är intresserad av. Jag skulle säga Nordgreen Unika om du vill hålla dig under 5000. IWC om du vill ta fram den stora plånboken.

   Hur långt är ett snöre?!
   Jättesvårt att veta vad prisvärd är för dig. För nån är det under 500kr och för en annan runt 30k. Ge oss lite mer så kan du säkert få bra tips!

   Daniel Wellington!

  Nu har vi det svart på vitt, det vi redan visste men inte har fått tala om:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/svensk-studie-detta-ar-den-vanligaste-valdtaktsdomde/

  ”Studien visar bland annat att 60 procent är första eller andra generationens invandrare och att nära hälften tidigare dömts för våldsbrott.”

   Vem har sagt att ni inte få tala om det? ?

    Har du bott under en sten de senaste tio åren eller?

     Nej? Varför skulle du inte få tala om våldtäktsmän? Att 60 av 100 inte är etniskt svenska är ju ingen jättegrej.

      Ok, prova ta upp det nästa gång du hänger med folk! :)))

       Vi har pratat om det många gånger, nykomna har toppat överfallsvåldtäkter ett bra tag nu. Jag kan prata med mina vänner. ??‍♀️ Vad umgås du med för folk som inte låter dig ha åsikter eller prata om fakta?

      Ta med av att de bara är 20% av befolkningen, så de är i minoritet och ändå är det 60% av en minoritet som är gravt överrepresenterade. Fattar du hur illa det är?

       Det är gräsligt. Hur många kvinnor och barn hade kunnat slippa detta hemska öde med en bättre kontroll och utvisning vid brott. 🙁 Hälften av alla våldtäkter i Sverige är på barn dessutom.

        Bättre att de våldtar kvinnor och barn i ”sina” länder alltså?

         Självklart vore det bättre om vi slapp problemet, ja.

         Ja. Skulle vi skicka våra svenska våldtäktsmän till andra länder tycker du?

    Gör dig inte dummare än du är…

   Du länkar till en låst artikel…

   Och de övriga 40 % talar vi desto mer om eller?

    Om vi haft socialt fungerande 60 procent, så hade det inte varit så mycket att diskutera.

    Hört talas om överrepresentation?

   Det handlar inte om etnicitet utan om social utsatthet. Nu råkar det vara så att en stor del av denna grupp i Sverige består av första eller andra generationens invandrare. Förstår inte vad du vill ha segt med detta?

    Du menar att de våldtar för att de har det dåligt ställt? Luktar inte så lite rasism om din kommentar …

     Du har missuppfattat mig. Jag skrev att våldsbrott handlar om social utsatthet, inte om etnicitet. Hur är det rasistiskt att konstatera?

      Hur kan det då komma sig att alla gruppvåldtäkter utförs av utlänningar (företrädesvis MENA)? Det finns inte ett enda fall där samtliga gärningsmän var pursvenskar.

      Varför våldtog inte finnarna och Samerna när de levde i utanförskap och lägst på stegen.

    Man behöver väl inte våldta folk för att man är fattig eller?

     ?

    ??
    Jag är socialt och ekonomiskt utsatt, står utanför samhället socialt och ekonomiskt – jag våldtar ingen för det.

     Våldsbrott har inte med etnicitet att göra, nej. Att du inte gör något som är typiskt för den gruppen du tillhör betyder absolut ingenting.

      ”Våldsbrott har inte med etnicitet att göra”

      Källa på det, tack!

       Är du på riktigt så dum att du tror att man är mer våldsbenägen för att man föds i ett annat land eller med en annan hudfärg?

        Det har med kvinnosyn att göra. Förstår av dina kommentarer att du är fruktansvärt naiv.

        Förstår att du menar väl. Jag hade verkligen hoppats att det inte var så, men faktum är att statistik visar (kolla tex Brå), att utrikes födda och barn till utrikes födda är kraftigt överrepresenterade vad gäller våldsbrott och sexualbrott. Det bara ÄR så, sen finns flera teorier om varför så som ekonomisk och social utsatthet.

   Hade det varit 80-90% så hade det väl varit nått att diskutera, de här siffrorna visar ju bara att våldtäktsmän finns och de är vidriga. ??‍♀️

    Du tycker inte att en överrepresentation på flera hundra procent är något att diskutera?

     Exakt min tanke. Med tanke på överrepresentationen för MENA-länder är det verkligen oroväckande.

     Hur kan något vara flera 100% när 100% är det högsta?

      Ett litet råd i all välmening: Om du hade IG i matte, fråga en vuxen innan du gör bort dig på internet.

      Haha, gulligt hur du försöker vara smart här. Go back to school

      Hahaha! Fantastisk kommentar. Lätt att inte se problemet med våldtäktsstatistiken när man inte förstår statistik.

      Om jag har 1 äpple och du har 3 äpplen så har du 200% mer äpplen än mig, det är så det menas

       Men om jag har 4 äpplen och du 6 äpplen så kan väl inte du ha flera hundra procent mer än mig?

        ?‍♀️

        Jo om det bara finns 10 äpplen och 6 av dom våldtar. Medans det finns 300 päron men bara 4 våldtar

   Det handlar ju om fällande domar och inte om vilka som begår våldtäkt. Ganska stor skillnad!!!

    Men snälla. Jobbar du själv i rättsväsendet? Att 60% är invandrare betyder inte att polisen eller domarkåren är rasister som försöker sätta dit invandrare i högre utsträckning. Det förekommer troligtvis då och då, på samma sätt som det har visat sig att män tenderar att få längre straff än kvinnor vid samma brottslighet, men det förklarar inte 60%. Vakna nu.

     Undersökningar finns på att lagen inte ser lika ut för alla. Men det handlar mest om att majoriteten av våldtäkter inte ens anmäls, vi vet alltså inte hur vilka större delen av förövarna är

    Har du fakta på att det skiljer sig?

     Kriminalstatistiken och NTU

      Jag kan också häva ur mig random ord. Det där är inga fakta.

       Googlade du och såg att det inte är random ord? Det är där faktan kommer ifrån. Men om du vill att jag ska berätta siffror

       297 lagföringsbeslut gällande våldtäkt och 12 lagföringsbeslut gällande oaktsam våldtäkt 2019
       198 st lagföringsbeslut gällande våldtäkt 2018
       Kriminalstatistiken

       Antalet som blivit utsatta för våldtäkt eller försök till våldtäkt 2019
       82 000 personer
       NTU 2019

        Det står fortfarande ingenting om att mörkertalet skulle ha en annorlunda etnisk sammansättning.

   Är det chockerande eller?? Det måste vara sjukt svårt att komma till ett nytt land. Med dålig integration hamnar man utanför samhället och har därför större benägenhet att gå över till en kriminell bana. Det är samma i alla länder.

    Tänkte du efter innan du skrev den kommentaren? Du ursäktar alltså våldtäktsmän med att ”det måste ha varit jobbigt att komma till ett nytt land”. Man tar sig för pannan …

    Mår du bra när du sprider dessa lögner? Känns det skönt att offra kvinnor på lögnernas altare? Ditt jävla as.

    Men då är det kanske bäst att avsluta invandring från gravt annorlunda kulturer? Det blir ju beviserligen kvinnor och barn som får betala ett högt pris.

   Problemet är att det här är en undersökning på dömda våldtäktsmän, och vi vet att det är ytterst få våldtäktsmän som blir dömda. Vad för slutsatser ska vi göra utifrån så bristfällig statistik?

   Det här är alltså personer som blivit dömda, så vad studien egentligen säger, är väl vilka vi är mest benägna att lagföra ? inte för att jag egentligen ifrågasätter resultatet i studien, men ändå.

  Fascinerande ändå, Sveriges största matblogg och ändå copy/paste på Leif Mannerströms recept på pepparsås…

  https://www.jennysmatblogg.nu/2021/02/26/vad-blir-det-for-fredagsmiddag/
  https://www.koket.se/nyhetsmorgon/leif-mannerstrom/oxfile-med-pepparsas/

   säger inget om att man använder sig av andras recept, men är det så svårt att ange var receptet kommer ifrån

    Var Leif Mannerström först i världen med att göra pepparsås? Most likely not.

     Aldrig sagt det 🙂 Men när hon ständigt tar andras recept och inte anger varifrån de kommer, det är annorlunda

   Pinsamt!

   Sett att hon tidigare lagt upp ett recept på kakor som är från Leila utan att länka eller ange källa..

    Ja, hon har fått kritik för det flera gånger. Redan när jag började läsa hennes blogg när hon var rätt så ny fick hon kritik i kommentarerna för att ha stulit recept helt ogenerat.

   Alltså fattar inte alla som följer den bloggen? Hon lagar recept med massa grädde och créme fraîche, lite fond kanske. Alltid samma sak. Noll finess?

  Tredje veckan med hälften av pedagogerna borta på förskolan…. ingen orkar mer och mina kollegor gråter konstant. Vädjan skickad ut men ingen jävla förälder tar till sig av den. Så jävla trött på detta. Och vi måste hålla uppe fasaden för Gud förbjuds att föräldrarna får veta verkligheten.

  Kommer aldrig sätta mina barn på förskola. Aldrig.

   Vädjan om vad? Vad ska föräldrar göra?

    Hämta tidigare eller om möjligt, ha barnen hemma. Det sista är ju svårt att genomföra såklart men att hämta tidigare borde kunna lösas då hälften jobbar hemifrån.

     Fast även om man arbetar hemifrån måste arbetstider följas, åtminstone på mitt jobb.

      Restiden borde ju däremot minska?

       Inte nödvändigtvis. För mig är det närmare mellan mitt jobb och förskolan än vad det är hem – förskolan.

       Detta. Många har en total restid på 2 timmar men nu när de jobbar hemifrån så tar det 5 minuter för alla, då alla bör i området. Man behöver alltså inte lämna sitt barn 6.30 och hämta vid stängning

        Kan ni inte skicka nåt meddelande om att alla bör kolla över sina tider för att ni måste planera in vikarier. Ordet vikarie brukar skrämma många ?

         Du kan inte vända dig till din chef och meddela att det är en ohållbar arbetssituation och att ni behöver mer personalresurser? Förstår att kortsiktigt så känns det som att föräldrar kan trixa i sina scheman för att avlasta men det är ju inte hållbart i längden. Om ni som personal håller på att gå under behövs det ju verkligen sättas in mer personal på er förskola.

        Vi har fått ett väldigt bestämt meddelande från förskolan om diverse direktiv samt råd och om möjligt kortare dagar, men vi har typ samma 8-15.30 pga jag kan inte mer förkorta dagarna då jag pratar mycket i telefon eller sitter på olika möten och det är rätt tungt med barnen hemma. Ja vi testade. 6 veckor förra våren. Vi höll hela familjen på att bli tokiga med det. Så vi har de kortaste dagarna vi kan, ibland kan jag söka vid 15 ibland går det till tyvärr 16.30 men så är det…

       Kan bara tala för mig själv och visst har restiden minskat men när jag jobbade från kontoret var jag alltid tvungen att jobba ikapp på kvällen för att kompensera för att jag behövde gå tidigare/komma senare för att hämta/lämna. Nu när jag jobbar hemifrån och har fem minuters promenad till förskolan/skolan kan jag få hela arbetsdagen gjord och slipper därmed kvällsjobb. Så mina barn har samma tider som innan men en lite mer pigg mamma som inte måste jobba på kvällarna.

        Exakt samma här! Mina barn går 08-16 och vi föräldrar jobbar båda heltid. Märker dock att förskolan blir typ ”sura” på oss för vi jobbar hemma men ändå har barnen heltid där. Jag brukar springa på lunchen och det har påpekats av pedagogerna. Borde jag inte få göra vad jag vill med min lunchtimme?

         Varför skuldbelägger så många förskolepersonal barnens föräldrar för att de har sina barn på förskolan? Personalen har väl sina arbetstider och har själva valt sitt yrke. Om de är för få på för många barn så ska de väl klaga och vara upprörda på cheferna, inte på de enskilda föräldrarna? Många föräldrar som måste ha barnen på förskola heldagar har nog tillräckligt dåligt samvete ändå, och de har kanske också lika jobbiga och stressiga dagar som förskolepersonalen. Jobbar inte själv på förskola och har inte barn i förskoleålder men tycker hela den här shame-grejen verkar så märklig och felriktad?

         Helt ärligt, jag jobbar inte på förskola men alla borde hjälpas åt mer, springa på sin lunchtimme som om livet är som vanligt? Klart att det sticker i ögonen.

          Så det är bättre att hen sitter hemma bara på sin lunch?

          Vad ska hon göra istället då, hämta hem sina barn den timmen?

          Måste också ifrågasätta denna kommentar. Hur är det fel att springa på lunchen?! Hon kan ju inte gå in och hämta barnet och sen lämna igen 50 min senare? Vad skulle det hjälpa? Blir väl snarare merjobb för personalen i så fall pga förvirrat barn? (Är väl dessutom toppen i sjukdomstider att vara ute och röra på sig).

          Du tycker inte att det är viktigt att få komma ut och röra på sig på sin lunch i dessa tider? När man knappt lämnar sin bostad på hela dagen? Är ju viktigare än någonsin att man får komma ut och röra på sig nu när man sitter hemma och jobbar.

   Vad består vädjan i?

    Gissningsvis vädjar man om att föräldrar som inte jobbar (pga arbetslöshet, sjukdom, föräldraledighet) inte lämnar barnen på förskolan då alla pedagoger är sjuka i covid-19. Så är läget på mitt barns förskola åtminstone, men inget som tycks nämnas i media särskilt mycket.

     Jag förstår faktiskt inte arbetslösa/föräldralediga som lämnar sina barn så mycket de får, vecka efter vecka, i en jävla pandemi. Vad har man missat då.

      Ibland händer det att vår förskola ber om hjälp. Och då hjälper vi såklart till. Jag är föräldraledig men känner att jag vill ge mitt yngsta barn lite egentid och försöka sätta rutiner som inte riktigt går att få till när den äldre sonen är hemma. Dessutom, som jag tror att många inte tänker på, är att många partners jobbar hemma. Precis som min man gör. Dvs det är redan svårt nog att jobba hemma med en bebis i bakgrunden, att då ha en snart 4 åring som också springer omkring och leker är alltså inte det lättaste. Men som sagt, behöver förskolan hjälp så hjälper vi, men känner ändå att det kan vara bra med en förståelse för att alla föräldralediga inte kan hålla sina barn hemma under hela pandemin.

     Men alltså hur stor andel av föräldrarna kan det röra dig om? Den absoluta majoriteten har väl jobb eller studier varje dag?

      Det beror väldigt mycket på område skulle jag påstå. Sedan kan det såklart skilja sig mycket från år till år också, men vissa områden har ju generellt en högre arbetslöshet än andra.

       När jag arbetade i ett område i Malmö med hög arbetslöshet bland föräldrarna rörde det sig om nästan 60%.

     Blev faktiskt irriterad när vårt barns förskola gick ut med att de hade väldigt ont om personal, de som var föräldralediga med yngre syskon lämnade varje dag trots att de hade all möjligheter att ha det äldre barnet hemma. Inte ens under en kortare period kunde de ställa upp för att underlätta för personalen.

      Nu tycker jag att man borde hjälpa till när förskolan ber om hjälp, men alla har inte ”alla möjligheter” att hålla barnen hemma. Många jobbar ju hemma i dessa tider, vilket innebär att den som inte är föräldraledig sitter hemma. Det är inte så lätt att jobba hemma med barn i förskoleåldern och en bebis som springer runt och leker och väsnas.

       Är det alltså bättre att då skicka barnet till förskolan där det knappt finns personal, och på det sättet riskera ditt och andras barns säkerhet. För ja, det är faktiskt det som sker. Personalen kan inte garantera barnens säkerhet, eller helt uppfylla deras omsorg.
       Hade jag fått välja hade jag inte tvekat på att hålla mitt barn hemma i en sådan situation. Kanske gå ut till skogen/lekplats så att sambon fått jobba i fred någon timma under dagen.

        Som jag skrev så tycker jag att man borde hjälpa till om nu förskolan ber om hjälp. Men att skriva att man har alla möjligheter att hålla hemma sina barn bara för att man är föräldraledig håller jag inte riktigt med om.

      Har aldrig riktigt förstått varför man frivilligt lämnar sitt äldsta barn på förskola när man är hemma med en liten? Varför? Vad har jag missat? Och ja, jag har barn. Dessutom under en pågående pandemi ??‍♀️??‍♀️

       Kan komma på massa scenario trots att jag inte är där själv… tex: man har en jätteaktiv och krävande 4-åring som är i en fas där hen behöver aktiveras hela tiden och ha full uppmärksamhet, samt ett spädbarn med kolik som behöver bli buren konstant och ändå gallskriker. Då kanske?

       Eller så har man ett småbarn och en ny bebis samtidigt som man fortfarande har rejält ont efter förlossningen och inte klarar av två barn ensam dygnet runt utan behöver avlastning med ena barnet på vardagar.

       Man har kanske tre barn i förskoleåldern samt en liten bebis plus en partner som jobbar hemifrån.

       Mammor verkar ha så svårt att tänka sig in i andra mammors situation. Tror det är bidragande till att det är så vanligt med depression efter förlossning etc idag tyvärr.

        Fast egentligen, ska man skaffa fler barn om man måste förlita sig på diverse institutioner för att orka? Det handlar inte om att skamma nån, jag undrar bara helt ärligt.

         Man vet kanske inte att man kommer att få en kolikbebis, en förlossningsskada, att partnern kommer jobba hemifrån, att äldre barnet kommer gå in i en särskild fas just då, att det blev tvillingar… it goes on and on. De flesta mammor har nog de allra bästa ambitioner.

         Vi har ju förskola för att man ska kunna lämna sina småbarn där och är det tillåtet medan man är föräldraledig, och man betalar för det och följer reglerna, varför skuldbelägga? Är det bättre att mamman går in i väggen?

         Kommentaren ”varför skaffar man barn om…” tycker jag personligen är så himla konstig. Skulle kunna förstå den om det var ett scenario där föräldrarna har nanny 24/7 och inte tar hand om barnen, men för att mamman lämnar på förskolan medan hon är hemma ensam med ett spädbarn….? Nej, det är väl inte så jäkla konstigt?

          Spot on!

          Ja okej om det är barn typ 3 år eller äldre, då de har ett eget utbyte av förskolan (och har rätt till allmän förskola) men handlar det om mindre barn håller jag helt enkelt inte med. Det är i min värld orimligt att lämna en bebis för att orka med en annan.

       Jag ville sova. Min yngsta var vaken hela natten och min äldsta var vaken hela dagen. Så jag lämnade äldsta på förskolan för att sova.

   Förstår precis. Det är inte kul att gå till jobbet längre. 22 barn 3-5 år, jag är ensam ordinarie och fick en vikarie som knappt pratade svenska. Hon gav pasta till barn med glutenallergi och mjölk till han som är laktosintolerant. Sen har föräldrar och rektor mage att gnälla på mig för det, jag som satt med ett av våra utåtagerande barn som precis hotat att ”kniva” mig och omöjligt kunde hålla koll på vad barnen äter/dricker samtidigt. Ber till en gud jag inte tror på att mina ordinarie kollegor är tillbaka på måndag

    Men gud vad är detta för förskola

   Ingen jävla förälder? Är du klok eller?

    I sitt eget huvud och på ett anonymt forum måste man ju dock få tycka vad man vill? Huvudsaken att man fortfarande gör sitt jobb.

     Och inte jobbar på HM, då får man sparken…

      Kan chefer på HM läsa tankar? Jobbigt på riktigt.

    Ja, det är jag. Till skillnad från föräldrarna som gång på gång visar sig vara egoistiska.

     Menar du att alla föräldrar bara ska hålla sina barn hemma? Hur ska de jobba? (Som ju majoriteten gör)

   Låter riktigt tufft att vara så överbelastade på jobbet, ni gör ett grymt jobb som kämpar igenom den här skiten.
   Kan bara tala från perspektiv som förälder men min uppfattning är att alla föräldrar gör så gott de kan också, och att ingen vill vare sig er eller sina barn illa. Jag och min man jobbar hemma (men har ju givetvis lika mycket arbetsuppgifter för det…), dock har vi ju ingen resväg nu så kan både lämna och hämta senare än vanligt. Hemmajobb innebär dock inte per automatik att man har behov av mindre barnomsorg, så förstår inte hur du resonerar när du tycker att föräldrar borde hämta tidigare för den sakens skull. Vi behöver ju också sköta våra jobb…
   Var inte meningen att låta anklagande, tycker genuint att förskolepersonal är underbara människor som tar hand om det finaste folk har. Men samtidigt gör de allra flesta av oss så gott vi kan genom den här skitpandemin. Jag tror ingen chillar hemma och skiter i att hämta barnen för att jävlas med er…

    Ohhh om du bara visste ?

     Vill inte att min son börjar förskolan.

     Kom med fakta istället.

   Sjukskriv er ni också, för utmattning(vilket är fullt förståeligt att ni får), eller om ni vill ”fula er” lite, för covidsymptom.

    Det hjälper ju ingen dock. Då blir det ju någon annan pedagog det går ut över mer

     Om alla pedagoger sjukskriver sig finns det inga kvar att tillgå.

   Om man vädjar att den som kan bör hålla sitt barn hemma så kan det ju tolkas på väldigt olika sätt. Någon anser att den inte kan eftersom den har en bebis hemma och inte kan stimulera förskolebarnet hemma. En annan pratar med son arbetsgivare, går upp extra tidigt på morgonen och jobbar efter att barnet lagt sig på kvällen, tar om möjligt ut semester, hjälps åt med vänner/familj för barnvakt, byter pass för att jobba skift med den andra föräldern etc. Men fe flesta vill väl inte göra den uppoffringen om inte alla hjälps åt. Antar att du redan pratat med din chef men du måste fortsätta tills de fattar allvaret och föräldrarna måste förstå att det är kris och att varje timme räknas och hjälper, det är ju deras barns säkerhet det handlar om.

   Otroligt märkligt om arbetsgivare skulle vara så stelbenta också, mitt under en rådande pandemi. Bor själv i ett annat land och min, min partners, vänners arbetsgivare har varit väldigt förstående och hjälpsamma med att planera in när man ska jobba, att man inte kan vara tillgänglig hela tiden etc. Alla måste ju hjälpas åt just nu. Sen finns det såklart en del som verkligen inte KAN men då måste ju de barnen prioriteras först och andra bara i mån av plats. Och då menar jag såklart inte fysisk plats utan en plats med ordentlig tillsyn. Hoppad situationen blir bättre snart.

    Check your privilege. Kom ur medelklassbubblan. Alla har inte arbetsgivare som är ”väldigt förstående och hjälpsamma med att planera in när man ska jobba”.
    Mvh/ fabriksarbetaren

    Och varför kan man inte ”stimulera” sitt äldsta barn? Alltså herregud vad ÄR det för socialt accepterat bullshit? Det borde vara förbjudet.

   Vad tycker du att föräldrarna ska göra? De har väl jobb att sköta. Kräv att få vikarier. Så glad att mina barn gick på en underbar förskola med pedagoger som älskade sitt arbete, på nätet verkar det vara fullt av förskolepersonal som borde byta jobb.

    Det är ju att det är massa vikarier som är problemet? Och då blir det jobbigt för de få
    ordinarie som är friska.

     Det borde vara bättre rutin för vikarier. Namnlista i handen, antal barn som ska vara på plats, allergier, tider och gärna hälsa på vikarien. Jag har arbetat som vikarie under pandemin och jag är en socialt kompenent, trevlig och arbetsvillig person. Jag blev varslad från ett bra jobb och tänkte göra nytta. Så otroligt många pedagoger är så sjukt otrevliga, snäsiga och rent av elaka. Ibland har de medvetet skitit i att berätta att ett barn tex är glutenintolerant för att sen skälla på en för att ha gett fel mat. De är otrevliga framför barnen och pratar över en som om man inte fanns. De snackar skit om personalen på andra avdelningar framför barnen och refererar stället som ”dårhuset” flera gånger när barnen hör. Jag har blivit refererad till ”vikarien” hela dagar fast jag har presenterat mig tydligt och pratat med barnen om vad jag heter. Tack och lov blev jag fast vikarie på två bra förskolor men jag tycker så synd om barnen som får gå hela dagarna med dessa sura människor. De skäller på barnen, straffar dom, dumförklarar, tar tag hårt i och har även satt barn i skamvrån. Jag hade blivit vansinnig om mina barn behandlades så och jag har uttryck sån stor tacksamhet för mina barns pedagoger för deras fantastiska jobb. För att nämna det, den värsta förskolan ligger i ett ”fint” område.

  Jag känner bara att jag måste ventilera då jag stört mig som bara den att Kenza gick ut med uttalande om Danis barn innan hon själv gjorde det. Och dessutom vände fokus åt sig själv. Är jag den enda som stör mig på detta??

   Nej det gjorde hon inte. Hon skrev aldrig nåt om vem det var eller vad det handlade om. Hon skrev en nära vän till mig går igenom en ”living nightmare” och hon måste finnas för henne. Sluta nu att hitta fel i Kenza som inte ens stämmer.

   Detta måste jag ha missat. I ett inlägg på insta? Eller instastory? Hur gick hon ut med ett uttalande?

   Du får gärna förklara lite mer vad du menar. Vad för uttalande?

   Jag med, jag blev chockad så själviskt av henne. För er som inte såg, hon skrev på sin story att hon skulle vara borta från instagram för att en nära vän till henne går igenom det värsta en förälder kan vara med om eller liknande. Det tog inte många hjärnceller att lista ut att det kunde ha med Danis graviditet att göra och mycket riktigt…

    Nej, hon skrev inget om en nära väns graviditet.

    1. Nej, hade inte tänkt direkt att det skulle vara Dani. Tror jag faktiskt med de orden inte automatiskt tänkt på någon som var gravid, utan ett fött barn. Med det menar jag inte att förminska vad Dani och hennes partner går igenom, inte alls. Bara hur mina tankar går automatiskt om jag hör/ser sådana ord.
    2. Ni antar att Kenza inte okejat med Dani allt hon lägger ut innan. De är väl väldigt nära varandra, ingen av oss har ju någon aning om hon okejat vare sig det eller dagens story med Dani innan. Onödigt att bli sekundär kränkta och upprörda för något ni inte vet stämmer.

    Skitsnack! Hon skrev ingenting om förälder, barn eller graviditet eller liknande. Hon skrev BARA att en kompis går igenom en mardröm. Hade kunnat vara vilken vän som helst, hon har många. Så vidrigt att ni försöker sprida falska rykten mitt i en sån här hemsk tragedi. Usch på er.

  Skenheliga Paula!
  Det värsta är inte att hon skiter och har skitit i restriktioner senaste året. Det värsta är hennes jäkla offerkofta!!! Hon måste vara den person i influenser-världen som har den största offerkoftan och minsta självinsikten av dem alls. Någon karantän lär hon ju inte heller sitta i efter sin resa. Bättre man hade stängt skidorter istället för att behöva stänga skolor och barn/ ungdomars sporter. CANCEL Paula nu tack, allihop!

   Håller med dig!

   Vad gör skolbarnen när dom är lediga? Vare sig dom är i fjällen eller hemma, så träffar dom massor av andra människor. Och då sprids smitta. Så ingen vits att stänga skidorter.

    Men skola är ändå viktigare än åka på pinnar ner för en backe…

    Som förälder får man väl förbjuda dem att ”träffa massa andra människor”. Herregud de springer väl inte omkring hejvilt.

  Någon här som gjort fillers i näsan? Hur länge höll det?

   Vill också gärna höra! Skulle gärna vilja korrigera en liten knöl på min näsrygg. Näsoperationen känns så drastiskt, så tänkte att fillers kunde vara ett bra alternativ.

    Ja för en liten knöl på näsryggen kan verkligen förstöra livet. Suck på riktigt.

    Jag gjorde, men tyvärr försvann det inom någon månad. Balanserade bort knöl. Inte värt pengarna.

   Ja, jag gjorde fillers i näsan, fyllde igen näsborrarna helt, det höll en vecka ungefär, sen kunde jag andas normalt igen. Inte värt pengarna.

   Jag gjorde på Akademikliniken, har hållit i snart 3 år.

   Jag tycker att du ska tänka över det väldigt noga. Det finns en ökad risk för nekros när man sprutar in fillers på näsan.

  Har ni tips på en bra, basic ansiktskräm som återfuktar utan att vara fet? Har helt normal/blandhy. Använder en billig från Garnier som jag har upptäckt lämnar en äcklig hinna på hyn som man sen kan gnugga bort med fingrarna. Så helst en som verkligen går in i huden. Kan tänka mig att lägga ca 200 kr på en burk. Finns det något bra där ute?

   Tycker vitamin e serien från Body Shop är bra

    Exakt vad jag skulle säga. Den eller Clinique 72-hour hydrator.

   Avène är bra märke om man är ute efter fukt. Franskt, finns på apotek.

   Nivea och Lumens är bra budgetmärken när det kommer till ansiktskräm.

   Jag tycker att L300 är trevlig och jag är ganska kräsen. Finns både som lätt formula och lite tjockare för torr hy. Finns på apoteket. Prisvärd, sjunker in snabbt, kladdar inte. Bra, basic, lagom.

   L300.

   Gillar lumenes

   Skin treat

   L300 alla gånger!

   Tack för alla svar! Ska klicka hem Body shops och L300 och prova ?

    Cetaphil (Daily Facial Mouisturizer).
    Finns på apoteket.
    Smälter in i huden och man är mjuk hela dagen utan att bli glansig eller att huden känns fet, helt fantastiskt faktiskt!
    Har samma sorts hy som du.
    Jag har testat mååånga ska du veta och denna är helt klart bäst! ?

   Niveas mörkblå med Q10 i namnet.
   Den enda nattkrämen (tycker jag) som gör att huden runt ögonen fortfarande känns mjuk och insmörjd på morgonen. Bra pris också!

   Weleda mandel, Cream på vintern och lotion på sommaren. Apotea brukar ha erbjudande då och då

  Är det bara jag eller är det bara Lovisa Worge som får skit pga hennes beteende? Jag vet att det var hon som tog fram mini fiolen och offerkoftan efter nyår men Lovisa Wallin, Hanna Friberg, Bianca, Molly Rustas (som dessutom åkte till Sverige för 5 dagars semester) och massa fler var ju också ute. Tycker de alla borde få kommentarer så vi kanske lyckas banka vett i de

   Kolla i Biancas kommentarsfält så ser du kritik där också. Även Hanna och Lojsan har fått det men dom raderar alla ”hat”kommentarer.

  Kan jag ha smittat mig själv med herpes i näsan? Får herpes utbrott på läppen nån gång per år. Har nu de klassiska herpesblåsorna fast innanför näsborren. Kan man ha herpes i näsan..? Eller kan man få det av annat?

   Ja, det får jag också ibland tyvärr.

   Du har ju slemhinnor i näsan så det går säkert att få herpes där

   Ja det kan man ha.

   Klant!

  Jag känner bara att jag måste ventilera då jag stört mig som bara den att K*nza gick ut med uttalande om D*nis barn innan hon själv gjorde det. Och dessutom vände fokus åt sig själv. Är jag den enda som stör mig på detta??

   Har hon inte alls gjort. Läste det hon la upp då och det hon la upp idag. Hon har inte sagt ett ord om hur eller varför, bara skickat kärlek. Om du stör dig på det är du konstig. Folk undrar såklart dagligen varför Kenza inte uppdaterar eftersom hon annars är så aktiv, att skriva att hon haft en tuff vecka är inget konstigt.

   Det gjorde hon väl inte??

   Hon har INTE vänt fokus till sig själv. Hon har heller inte gått ut med något. Varför ljuger du för när storyn är uppe för alla att se?

    Tror att A menar att Kenza skrev att något fruktansvärt har hänt en vän innan Dani ens skrivit något. Tycker dock inte Kenza gjort något fel.

    Tror att A menar att K*nza skrev att något fruktansvärt har hänt en vän innan D*ni ens skrivit något själv.

    Ser dock inte problemet i det.

   Vaaa? Gjorde hon?

    Nej

     Jo, Kenza la först upp en story där hon skrev att hon är inaktiv på sociala medier pga att en nära vän till henne går igenom en levande mardröm. Sen tog hon bort denna story och la upp en nästan likadan, bara det att hon tagit bort delen om hennes vän.

      Jag såg den storyn. Det stod att hennes vän gick igenom ett helvete och att hon behövde finnas för sin vän och att det känns fel att vara aktiv då. Hur är det att lägga ut vad d*ni går igenom så man vet att det handlar om henne och vad som hänt hennes bebis?

   Att säga att veckan varit tuff (Som en förklaring på varför hon inte varit aktiv) och ösa kärlek på sin vän är fel enligt dig? ??‍♀️ Tycker hon har hanterat situationen ypperligt. Hon har varit väldigt respektfull i det hon lagt upp.

   På vilket sätt vände hon fokus tycker du?

    Jag tyckte hon vände fokus då D*ni inte gick ut med något uttalande själv och fick andra att börja spekulera. Jag tyckte det var fel att gå ut med det så tidigt, när det inte var officiellt

     Va? Hon skrev ju bara att hon inte hade fött än.

      Ja eller hur? Hon skrev väl inget om att det gällde Dani innan idag heller vad jag sett?

      Jo hon skrev ju att det hänt en av hennes vänner något illa och av respekt har hon inte uppdaterat och det fick folk att börja spekulera, sen tog hon bort den storyn och skrev en NY där hon uteslöt det om vännen & endast hade med om att hon ej fött än blabla.

     Skojar du? Hon skrev ingenting om henne överhuvudtaget. Hon skrev att hon inte varit aktiv men inte fött än pga att folk frågade. Chilla lite.

      Jo hon skrev ju att det hänt en av hennes vänner något illa och av respekt har hon inte uppdaterat och det fick folk att börja spekulera, sen tog hon bort den storyn och skrev en NY där hon uteslöt det om vännen & endast hade med om att hon ej fött än blabla.

     Hon lär väl ha pratat med Dani innan eftersom de är nära vänner.

   När då? Dani postade ju för några dagar sen, när gjorde Kenza det?

    Hon postade en story INNAN dani la upp sin bild, sen när folk började spekulera i vilken vän till henne och vad som hade hänt, så ändra hon sin story!

     Oj, ja det låter ju illa. Usch så vidrigt för D. Lider verkligen med henne.

   Hon skrev ingenting om VAD som hänt innan D själv la upp en bild. Hon skrev bara att hon stöttade en vän som gick igenom ett helvete. Det är ju först idag som K lagt upp något där hon skriver om det otroligt tragiska som hänt.

    Nej det gjorde hon inte har print på förata storyn, står inget om att det hänt något. Först idag hon nämner det och idag gpr hon inte heller ut med någon som helst information om det.

     De stämmer visst att hon skrev att en vän gick igenom ett helvete. Dock så ändrade hon den storyn efter en liten stund!

      Hon skrev inte vem det är eller vad. Jag såg också den första storyn och det var inget om d*ni mer än att en vän gick igenom en ”living nightmare” kunde vart vilken vän till henne som helst. Sluta sprid skit som inte ens stämmer.

   Men styleelin då? Hon var inte sen med att dela danis inlägg i sin story.

  Jag har grälat med min blivande man ikväll och önskar honom käpprätt åt helvete ? Han säger att jag ska bestämma allt, att jag är en diktator och att han aldrig får ha några åsikter om något. Jag anser att det är skitsnack, han är så galet passiv och säger alltid att han inte klarar att tänka på mer än ett projekt i taget. Han vill aldrig något, planerar aldrig något, säger ”vet inte” när jag frågar om hans åsikter. Känns som att det enda han vill göra är att klaga på det som jag vill/gör/planerar men han vill inte komma på något eget. Blir så frustrerad. Hur tar man sig ur detta? Vi är över 35, planerar bröllop och har varit ihop i snart 10 år.

   Låter som din f.d. blivande man.

    Och låter som om du kommer vara singel för evigt om du tror att man inte behlver jobba på saker i ett förhållande.

     Förlåt men har aldrig önskat min man åt helvete haha. Man kan bråka men här ovan känns det som att det är världens lataste människa som inte kan ta några initiativ? Vem orkar med en sån

   Om en trivs mer att bara leva för dagen och den andra vill planera massor så är ni väl inte kompatibla med varandra. Det finns väl inget rätt eller fel när det kommer till att vilja vara mer aktiv eller mindre aktiv.

    Ska man bara ge upp då? Eller finns det något man kan göra för att jobba på det?

   Har du upptäckt det först nu, efter tio år? Det kommer inte att bli bättre, sorry.

    Har uppkommit efter att vi började planera bröllop i kombination med flera dödsfall i familjen. Aldrig upplevt det innan men senaste året har det smugit sig på.

     Han kanske mår för dåligt för att fatta beslut om massa just nu. Pausa allt planerande en period istället.

   Du får fråga honom hur han önskar att du ska ta reda på vad han vill och tycker. Det funkar uppenbarligen inte att fråga och han tar inga egna intiativ för att berätta heller. Kanske ska ni skjuta på bröllopet och använda en del av budgeten till parterapi för att hitta ett sätt för er att kommunicera på ett bättre sätt?

    Det har vi gjort faktiskt. Skulle gift oss i år men har skjutit på det till 2022. Tycker hela grejen är så märklig för innan har han alltid uppskattat att jag är stark, har åsikter och tagit initiativ. Nu är det plötsligt fel…

   Relationsterapi

    Ja det låter som en bra idé. Undrar så hur det är för andra som planerar, är de alltid överens? ?

     Säkert inte alla, men det kanske beror på vad man har för förväntningar på varandra? Tycker verkligen ni ska testa relationsterapi, man kommer till så mycket insikter och lär sig mycket om sig själv.

      Tack! Jag ska föreslå det! Vore nog bra för så som det är nu vill jag inte ha det.

     Nope. Vi planerar bröllop och är verkligen inte sams hela tiden. Vi har precis flyttat och det har inte varit rosenblad och ljuv fågelsång för förhållandet, det kan jag säga.

   På riktigt, varför ska ni gifta er? Han vill inte vara med dig och du gillar inte hur han är. Tror du att det blir bättre när ni gift er? Tror du ert liv är bättre om 20 år? Lägg ner giftermålet. Hitta någon som du kan dela livet med.

   Jag förstår att du känner frustration över att din kille är passiv och inte tar ställning. Men jag känner också igen mig i honom, jag mår väldigt dåligt i stunden främst pga av en sjukdom, men även pga av covid med alla restriktioner, oro att insjukna i covid och avsaknad av tidigare livskvalitet (restaurangbesök, bio, umgås med vänner etc). Jag klarar också bara ett projekt i taget, orken räcker inte till något annat. Det kanske är så enkelt att din kille mår dåligt efter dödsfallen och covid mm. Jag tror att ni skulle behöva sätta er ner i lugn och ro och prata, om allt och ingenting. Hur ni mår, hur går tankarna med covid, hur kommer det att kännas att gifta sig utan de familjemedlemmar som inte finns med er längre mm. Sedan vill jag också säga att det inte är okej att han kallar dig diktator, om ni sätter er ner och pratar, berätta för honom att du blir sårad av hans ord och att du upplever att han är väldigt negativt inställd till dina förslag och int bidrar med andra alternativ.

  Vädjan om vadå?

   Fred på jorden.

    Det är vad alla barn vill ha, mest av allt.