Vad är egentligen MLM/ pyramid-företag?
Ni är många som reagerat på och undrat över vad det är för företag som vissa influencers hård-marknadsför på sina sociala medier, eftersom personen inte vill skriva ut eller nämna företagets namn särskilt ofta. 
Istället skriver de ”I samarbete med min online shop” eller liknande när sanningen är den att det är MLM-företaget Nuskin som de gör reklam för, men eftersom det är så negativt laddat och förknippat med pyramidspel så låter de bli att skriva ut det, både när de försöker sälja produkter men även när de är ute efter att rekrytera nya människor till sin pyramid.

Affärsmodellen kallas MLM (multi level marketing) och är extremt kritiserad och kontroversiell eftersom de framställs som guld och gröna skogar, när sanningen är den att majoriteten av de som hoppar på tåget, antingen tjänar inga pengar alls, eller rent av går med förlust.
Influencers använder just nu Instagram och Youtube för att marknadsföra sig på, medan TikTok gått så långt att de faktiskt förbjudit den typen av företag på sin plattform.

Jag blev tipsad om en video på Youtube som är extremt informativ och där företag som Nuskin, Forever Living, Mary Kay, Oriflame mm framställs på samma sätt som sekter, med ”masspsykosiska” stormötet och glittrande löften om pengar och välfärd.
Jag skulle rekommendera dig att se den här videon om du funderar på att ge dig in i ett MLM-företag, eller bara vill veta mer om varför den här formen av företagande är så kritiserat.
Videon är 30 minuter lång, men om du verkligen vill veta – se den.

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan även rekommendera subredditen antimlm (r/antimlm).

  Facebookgruppen ”Sounds like MLM but ok” är också himla underhållande!

   Tack för tipset, ska gå med! 👌

   Omg älskar den gruppen!

   Finns en bra podd med samma namn

  Så jäkla less på Annikas instagramreklam för nuskin men kan inte låta bli att följa henne pga alla hennes tokigheter… Var det någon som såg den galna storyn hon lade upp häromdagen när hon pratade om hur hon ABSOLUT inte lever på sin pojkväns pengar? Fick sån dålig magkänsla av den

   Ja jag såg… vem var den till? Känns som att hon försökte intala sig själv 😂

   Det är solklart att pojkvännen står för det mesta t.ex. huset (och det framtida husbygget) och resorna.

   Hon började med MLM för att tjäna egna pengar, tror jag.

   Svårt erkänna det själv kanske men hon har gått rätt in i en klassisk kvinnofälla

    Hon har flera killar på baken så du behöver inte oroa dig 😂

     Stackarn, låter inte kul med flera killar på baken men hey, whatever floats your boat! 😂

     Jag skrattar hela vägen till baken!

     Va? Hahaha vad är det du försöker skriva

      Flera millar på banken, gissar jag.

   Fast varför skulle hon det, hon har tjänat miljoner! Nu är patetiska!

    Miljoner? 😅

     Inte för inte man får köpa lgh för många miljoner då har man deg

      Que? Man behöver verkligen inte ha miljoner på kontot för att kunna köpa en lägenhet för några miljoner?

       Varför har hon börjat med det för. (Nuskin)Berätta gärna vad som händer på hennes story. Hon verkar så omogen.

   Vem är ens Annika? Seriöst. Vet inte.

    Hon var med i Big Brother 2012, det är Annika 🙂

   Fast hon förstår inte poängen någon försökte ge henne, man kan inte bara lämna sin inkomst och stå helt pank om man lever ett normalt liv speciellt inte om man har till exempel barn och kanske ingen närstående som kan ge support i en akut situation. Hon bor i ett mansion med sin pojkvän om hon faller i denna business har hon något o landa på, det som hon hade innan var väl snarare pga Influencer inte nuskin o tvivlar starkt på att hon hade det lika bra som hon har det nu oavsettt hon bor i en mansion som inte är hennes utan hennes pojkväns .

    Men hon har ju pengar!!!

     Nej, kära du. Nada.

     I’m sorry men har man pengar behöver man inte ge sig in i Nuskin eller något annat MLM företag.

      Så sant. MLM är för fattiga och desperata kvinnor.

    Jag tycker hon verkar så fruktansvärt ensam. Tror det är därför hon fallit för nuskin… där får hon ett sammanhang utanför sin hund och sin sambo.

     Jag får också den känslan och tycker uppriktigt synd om henne om det är så. Kollar man hennes stories, typ 1 – 2 år tillbaka i tiden så är det en helt annan människa. Något fattas henne.

      Därför hon vill hon barn. Att lyckan ska komma då.

  Vill jag vill rekommendera den här tjejens kanal där man får se hur deras möten kan låta
  https://m.youtube.com/watch?v=WaOSRHlQYqI&t=2s

   Ja! Så bra. 👌🏻👌🏻

   Jösses vilken sekt de är..

   ”My weed dealer has more compassion for the sick than these cackling witches” 😱😂
   / Youtube kommentar

   Ja, älskar Kiki, hon analyserar så bra!

   Här är också en bra snutt, påminner väldigt mycket om Annika och hennes ”haters”.
   https://youtu.be/qw0H3G7mf_U?t=514

  Kan också rekommendera säsong 1 av amerikanska podcasten The Dream som tar upp just mlm. Superintressant och hårresande.

   Den är så bra!

  Bra! Nu när alla kollar på Tiktok istället

  Var det någon som såg och reagerade på annica englunds story där hon skryter om hur mycket pengar hon tjänar? Hon skröt om att hon brukar gå på minst 1 ansiktsbehandling i veckan, hon köpte sin 4e lägenhet i Sveriges dyraste kvarter etc etc. Har alltid tyckt hon verkade ganska jordnära men det verkar som denna mlm nuskin har stigit henne åt huvudet? Det i kombination med att hon ständigt klankar ned på folk som jobbar 9-5 och har vanliga ”svennebanan” liv fick mig att avfölja

   Nej, hon har aldrig varit jordnära! Räckte för mig att se Big Brother med henne för en herrans massa år sen. Klarar inte av henne sen dess. Upplever henne som falsk.

    Jag tyckte hon var bra på BB men efter det var har hänt? Tycker hennes kille verkar vara så fin.

    MLMs säger åt folk att skryta om vilken livsstil de har och kritisera normala kontorsjobb. Kanske landar lite fel.

   Det var ju för att så många tror att hon lever på sin killes pengar.

   Jag tycker hon verkat tappat det. Hon känns otroligt osympatisk och självcentrerad. Även om man har det bra ekonomiskt, lyckas i det man gör etc så behöver man inte vara så extremt uppfylld av sig själv, så entiteled etc.
   Hon behöver ju inte trycka ner andra för att bli framgångsrik. Och så tjatar hon om hur hårt hon jobbar. Kom igen! När jag jobbat mkt hinner jag inte gå på behandlingar och larva runt som hon gör.

   Jag har också lyxen att kunna välja bort vanligt jobb med kontorstider etc. Men jag inser att det är en lyx inte alla har. Och även att jag inte är mer värd än någon annan. Eller att mitt sätt att leva är bättre.

   Jag har också jobbat galet hårt och prioriterat bort det sociala ibland. Men jag har inte kört över folk, inte brutit med dem om de ger mig relevant kritik etc. Det känns som att Annica sätter sin strävan efter vad det nu än är före relationer. Förutom då en väldigt rik sambo som dessutom verkar orka med hennes mentalitet.
   Det känns som hon just nu har gott självförtroende. Men alltid dålig självkänsla. Och det hålet måste matas.

   Jättefult om hon klankar ner på andra med vanligt jobb. Vad har hänt med henne? Att ni lyssnar på sådant.

   Ja men verkligen! Lite tror jag det handlar om att hon bär med sig ilska och frustration över hela grejen med barn och familjebildande. Känns som att hon gått hårt åt vissa saker som flerbarnstillägg, föräldrar som lämnar barnen på dagis pga jobb, ”svenssonliv” osv. Där hon höjer sina livsval till skyarna och klankar ner på människor som inte lever som hon gör. Kanske ett försvar och ett sätt för henne att må bättre? Hoppas hon får må bättre snart och att hon slipper allt hat på social medier

    Absolut håller med. Sen undrar jag hur mycket hat hon egentligen får och hur mycket som är kritiska frågor till pyramidspelet. Hon lägger ju upp en del konstiga quotes och i lägg på instagram som i stort sett bara får hyllningar (förmodligen från nuskin-sekten men ändå)

   Ja verkligen. Sen de grejer hon postar: ”Did you know that 95% of the people stays in their comfort zone? Only 5% does not! That means that 95% of the people are sharing on 5% of the money. While 5% of the people are sharing on 95%. Who are you?”
   Detta är troligtvis något hon hört på ett av väckelsemötena och sen tror stenhårt på.

   Tydligt även att lycka för henne = pengar och en flashig livsstil. Häromdagen lade hon ju upp en hel serie stories som ”bevis” för att hon hade denna livsstil även innan hon träffade sin kille. Flashiga resor, dyra väskor mm. Känner bara för att skaka om henne och säga ” det där betyder ingenting och gör dig inte lycklig. Det är inte synonymt med lycka!”. Hon verkar så ytlig och vilsen. Förut skrev hon ju att hon kommit fram till att ytliga grejer och pengar inte alls är det som gör henne lycklig och inte är det som är framgång, utan att de små grejerna är det och relationerna till andra människor. Men nu verkar hon vara tillbaka på ruta ett och det är troligtvis för att denna sekt fyller det stora tomrum och den ensamhet hon verkar ha. Hon skriver ju nästan dagligen om att hon förlorar så många vänner och inte kan vara vän med någon. Varför inte rannsaka sig själv istället? Är det verkligen alltid den andra det är fel på när knappt några relationer funkar? Hon ser alltid så ledsen och ensam ut. Varför inte börja jobba med det istället för dessa ytliga sektrelationer baserade på prestation. Nej hon är tyvärr totalt vilsen.

    Haha, något mattegeni verkar hon kanske inte vara.

  Forever Livings produkter är helt fantastiska, så det är synd att det är ett MLM företag och som har så otroligt många oseriösa medlemmar.

   Det är sällan dålig kvalitet på produkterna i sig men det är OFTAST markant dyrare än vad som går att köpa i ett varuhus och produkten i sig är inte unik.

   Det är INTE produkten de tjänar pengar på utan på att värva nya säljare, som värvar nya osv osv.

   Påminner mig om när en Herbalifeförsäljare blev skitförbannad på mig när jag hävdade att de pysslade med pyramidspel. Hon skulle anmäla mig och allt möjligt.

    Haha Herbalife, finns det ens längre, minns typ förr i tiden (90-tal) när var och varannan lyktstolpe var påklistrad med lappar där avsändaren var ”oberoende Herbalifekonsult/-säljare” och uppgav sitt telefonnummer för kontakt …

  Youtubern iilluminaughtii pratar mycket om MLM och har gjort det väldigt länge. Också.

  I min värld är MLM:
  Smarta skrupelfria människor som i sin tur rekryterar *mindre smarta men socialt kompetenta som i sin tur utnyttjar desperata, fattiga och lågbegåvade människors situation och försätter dem i en än värre sits än de var ifrån början.

  *(Alltså inte ”smarta personer som är kortväxta” utan inte så begåvade)

   Det är inte bara i din värld. Det är exakt så pyramidspel funkar.

    Troligtvis inte i Annicas värld dock.

  Hahaha blir LIVRÄDD nu, jag tror Camilla läser mina tankar.

  Käkade lunch framför datorn innan och tänkte ”undrar om jag ska kolla på något på youtube under lunchen” och blev sugen på att grotta ner mig lite i MLM/Pyramid Schemes och såg ovan video.

  Såg en bra, intressant och informativ video men vad jag vill minas var en brittisk influencer/youtuber som pratade om fenomenet, mycket intressant.

   Har du tagit vaccinet mot covid? Kan vara det, har hört att man efter det inte längre varken styr sina känslor eller tankar.

  Kan också tipsa om intervju av Robert FitzPatrick youtubern Coffeezilla kanal ; https://www.youtube.com/watch?v=X-p0G4FEMMg

  Produkten som företaget kränger är oväsentlig – den är bara sockerbiten till att locka flera ”säljare”.

  Självaste America’s top model Tyra Bank grundade ett MLN företag; Tyra beauty … som dock sjönk som en sten strax efter lansering och kvar var hade ”säljarna” varor som de betalat vilket var helt värdelösa.

  Blir lika besviken varje gång man följer någon som sedan visar sig vara en #bossbabe #entreprenöööör med #egetonlineföretag/#pmamigomduärdrivenochintrresserad och så är det fucking Nuskin… avfölj och avsmak.

   Hahahahaah exakt så!!!!!
   Dom borde få böta varje gång ordet entreprenör eller bossbabe används!

  Så bra att detta tas upp! Har fått så många förfrågningar på LinkedIn från personer som frågar mig om ”jag vill ha möjlighet att kunna jobba var som helst och leva mitt drömliv” och så handlar det om Nuskin. Så fort man svarar nej och att man är nöjd med sitt nuvarande jobb så blir de jätteotrevliga!

   Åhh… jag AVSKYR sånt här. Har haft några kollegor (som jag trivts bra med även på fritiden) som har börjat hålla på med aloe vera-bjudningar osv. Det har direkt blivit en otrevlig stämning när jag snällt tackat nej till att delta i deras ”happenings”. De har sagt att jag absolut inte behöver köpa eller beställa nåt, men alla vet ju hur det går till… usch för sånt tvångsmatande av produkter som man inte vill köpa, eller prenumerera på.

  Blev faktiskt i början av pandemin 2020 kontaktad via LinkedIn (!) av en tjej som påstod att hon hade ett jobb hon kunde erbjuda mig. Vi hade ett möte via Teams där hon snackade KONSTANT i en jävla timme om hur bra NuSkin är, att det inte är ett MLM-företag osv. Sjukt obehaglig och tryckte hela tiden på friheten att kunna jobba var man vill osv. Kontaktade mig även under en månads tid trots att jag sa vänligt men bestämt nej.

   Va?!! Tacka nej? När du har möjligheten att kunna jobba dygnet runt, bli skuldsatt och förlora alla dina vänner? What’s not to love, liksom.

  Haha förlåt men detta låter punkt o pricka som vad Annika håller på med, speciellt när dem visar i klippet hur hjärntvättat vissa beter sig när dem säger man ska gå efter succe och pengar och strunta i dem som inte lyckas säger. Också hur hon faktiskt gått ut med hur hon distanserat sig till folk flertal gånger på senaste som dem också tar upp i videon 😊 hoppas ingen går på detta..

   Haha ja men blir oroligt less på alla flosklerspottande ”entrepreneurs” som predikar likt en sekt-präst om det fantastiska livet som neeeeetwooooorrrk marketer.. man känner bara sorg när man ser tjejer på IG och LinkedIn skriva det öppet och till en.

   Exakt! Och hur hon nyligen skev att hon behöver 10 st nya att rekrytera denna månad eller hur hon nu uttryckte sig. Skrämmande hur många punkter man kunde bocka av på henne.

   Ja? Det är ju ingen nyhet. Annica började med mlm (nuskin) för några månader sedan och det har avhandlats i flera inlägg här. Hon gör även reklam för produkter genom att marknadsföra fel. ”Ad to my shop” istället för ”i samarbete med nuskin”

  Rekommenderar John Olivers video om MLM också 👍👍

   Älskar John Oliver, han är mitt frikort! 😋

  Är CYB/choose your body också någon form av MLM?

  Hur ska det gå med Tones finger????

   Vill bara flika in att ALL hemförsäljning inte är MLM/pyramidspel. Vissa seriösa företag gör det riktigt bra och det är ett smidigt sätt att få ut produkter till andra grupper än de som bor i storstäder som bara kan gå in i en butik. Då är ju såklart produkterna viktigare än själva rekryteringen av säljare – jag tror de flesta av er ser den skillnaden men ville bara få in det här för att skapa lite balans så man drar all hemförsäljning över en kam.

    Nooo skulle såklart vara en egen kommentar – sorry att jag svarade på ditt inlägg!!!

  Här har ett antal unga mammor (…) lockats in i MLM-kretsen via ett företag som heter Valentus och som säljer bantningsmedel; nån typ av kaffe och liknande. De lockas med resor till Bahamas, rabatt på lyxbilar, garanterad månadsinkomst etc etc. De tror sig ha hittat sin väg i livet tack vare detta företag. Framtiden är ljus och lyxig. Googlar man på Valentus blir man däremot mörkrädd. ALLA som kommenterat i tjejens fb-inlägg är också säljare visar det sig om man klickar på deras profiler. Samma entusiastiska kommentarer … från säljarkollegerna…..

  Har folk ingen självbevarelsedrift? Gör de inga efterforskningar innan de ger sig hän med hull och hår? Det räcker med en googling!

   En kompis till mig har också fallit för Valentus 🤦‍♀️🙄

   Grejen är att det finns en del av befolkningen som ligger mellan 70-85 i IQ. De är lätta offer.

  Är företagets produkter bra?? Är det därför som folk köper och använder sig av dessa?

  Jag börjar verkligen undra över Annicas psykiska mående. Hon verkar må så otroligt dåligt att hon måste skriva hur otroligt bra hon mår. Snälla lev av pojkvännen istället för att sjunka så lågt som Nuskin 😓😓 eller av alla ”miljoner” du tjänat 🙄

  Orkar inte kolla på 30 min. Bara gissar..

  Mlm/ponzi/pyramid fungerar väl så länge man värvar nya medlemmar? Typ som att gå med i en klubb kostar 20kr, och man får 5kr för varje ny medlem man värvar, så man kan gå plus så länge det värvas nya. När det sedan inte finns nya – och de flesta nya gått minus – så stänger man ned och startar en ny klubb.

  Och istället för en klubb med medlemmar så kan det vara samarbeten med företag.

  Komiskt att Annika ständigt försöker säga att hon är rik och har råd och så vidare men sen går med i en MLM. Har aldrig träffat en människa som gått med i MLM för skojs skull, folk går med för att de är i behov av pengar.

  Komiskt att Annika ständigt försöker säga att hon är rik och har råd och så vidare men sen går med i en MLM. Har aldrig träffat en människa som gått med i MLM för skojs skull, folk går med för att de är i behov av pengar. Tyckte Annika var vettig när hon gått ut och sagt att hon dejtar Elias men nu har hon nästan blivit knäpp av att leva hockeyfrulivet. Pinsamt för henne

  Är det här en granskning? Jag tycker isf att det borde nyanseras lite mer. Tex att det är lagligt i Sverige (och i stora delar av världen) med MLM men att det är problematiskt för att det tex) lovar guld och gröna skogar för inget arbete. Jag kan tycka att likheterna med influencers är många och att det kanske inte är så enkelt som att det enbart är bra/dåligt.

  Och innan alla börjar klaga på att jag är MLM försäljare eller whatever, nej. Jag har bara lite svårt för när det blir så svartvitt att det antingen är jättebra eller jättedåligt.

   Om du är nyrekryterad- är det fantastiskt och du ser endast nyansen ”vitt”

   Är du partner, vän eller kollega med en nyrekryterad är det 100 procent pest och du ser endast nyansen svart.

   Äger du eller deläger företaget ser du garanterat endast vitt, och när den nyrekryterad efter två år inser sitt misstag så ser hen endast svart.

   Så jo, hela idén bygger på all in eller all out, svart eller vitt, sektmentalitet

  Jag tror det är dumt att nämna olika företag o dra dem över samma kam Camilla. Du får nog läsa på lite innan du nämner företagsnamn då det fungerar otroligt olika. I vissa av dessa företag behöver man inte investera egna pengar eller köpa varor, där ger man faktiskt folk en stor möjlighet att bygga sin business och man får alla verktyg av företaget för att lyckas sälja deras otroligt bra produkter (mer noggrant utvecklade än någon av de stora kedjorna har). Vissa företag är ruttna andra företag ger möjligheter och har stark värdegrund.

   Vissa företag finns dessutom på TikTok så detta stämmer inte. Dra inte alla över samma kam…

   Och vilket av dessa företags produkter säljer du?

   Hej på dej, vilket MLM företag ”jobbar” du för??

    Jobbar med retail och inte på nåt utav dessa företag, men jag önskar att man läser på lite o har förståelse för att alla företag är olika och inte bara kastar ur sig saker på den här sidan som inte stämmer. Camilla granskar influensers men vem granskar det hon själv skriver?

   Bullshit

   Bossbabesen har hittat hit!

  Hon lär ju knappast tjäna några poäng på att sitta och va dryg där borta.
  Jag kan ha fel, men det känns som att hon inte riktigt har hittat sin plats och blir lite desperat iom det. Hon är inte den första isf och det är inget att skämmas för.

  Vill bara flika in att ALL hemförsäljning inte är MLM/pyramidspel. Vissa seriösa företag gör det riktigt bra och det är ett smidigt sätt att få ut produkter till andra grupper än de som bor i storstäder som bara kan gå in i en butik. Då är ju såklart produkterna viktigare än själva rekryteringen av säljare – jag tror de flesta av er ser den skillnaden men ville bara få in det här för att skapa lite balans så man drar all hemförsäljning över en kam

   Vilken så kallad ”hemförsäljning ” tänker du på då? Typ New Body

    Typ tupperware

    Mary kay trodde jag också var seriöst men kanske inte?

     Mary Kay och Oriflame har jag aldrig upplevt som pyramidspel? Finns två försäljare på min gata och dom har aldrig försökt ragga fler försäljare. Endast försäljning av produkter till sin kundkrets. Verkar mer som en variant av försäljning utan butiker. Däremot fick en handfull bekanta spatt för ett par år sedan och började kalla sig entreprenörer på Facebook genom någon slags vitamindryck jag aldrig riktigt fick grepp om eller såg.

      Inte svårt att hitta skit om Mary Kay.. de är MLM

  Intervju med Annica, som visar lite hur hon tanker just nu. Hon verkar ganska ensam i Cananda och sa i intervjun att hon skullle forsoka vara trevligare mot folk denna sasongen:
  https://poddtoppen.se/podcast/1473211050/our-hockey-life/episode-57-annica-englund

  Fick det här på Gofrendly idag:

  ”Hej!!
  Hoppas att allt är bra med dig🙌🏼

  Jag har fått chansen att vara med i projekt Malawi, där jag tillsammans med mina vänner och andra personer donerar matpåsar (Vitameal) till svältande barn i ett av världens fattigaste länder Malawi. En påse Vitameal håller ett barn mätt i en månad, vilket är så underbart. Skulle du vilja vara med och rädda livet på dessa barn?❤️”

  Har fått flera meddelanden som detta från random tjejer senaste året. Om jag förstått det rätt ligger Nuskin bakom projekt Malawi, och alla som säljer dessa matpåsar tjänar själva pengar på det.

  Helt jävla sjukt att man använder svältande barn för att få in egna pengar.

   LOL! Det är ju förbjudet att skriva sånt på den plattformen

    I know!! Har anmält kontot så hoppas det blir borttaget snart🙃

    Svarade till och med henne och skrev att hon skulle skänka pengar själv om hon faktiskt brydde sig, hon svarade att hon ”lägger hela sitt hjärta på att andra ska ha det bra och må bra” ja jo visst hahahah

  Hmm, minns att en arbetskollega ville bjuda in mig till ett event för några år sedan.
  Året var 2009 vet jag då nyligen jag fött mitt senaste (sista ?!? ) barn. Det lät ju bra först, han ville bjuda in mig till detta event som hölls av ett par av hans vänner med adliga efternamn (han har för övrigt själv ett adligt efternamn) på fin adress på Östermalm, förtäring, mingel etc.
  Jag frågade vad eventet gällde, svaret var lansering av en ny och helt revolutionerande produkt inom hudvård, bra mot både rynkor och acne. Därefter kom förolämpning nummer ett, ”Ja, för det kan ju du behöva till din hy” ! Tack för den liksom…
  Jag svarade avmätt tack men nej tack, är nog inte intresserad. Han insåg sitt misstag, bytte spår, menade på att det var en affärsmöjlighet för mig att kunna tjäna pengar på denna helt nya och unika produkt. Hurdå, undrade jag. Jo, du ordnar träffar och säljer in denna produkt till vänner och bekanta.
  Som i ett pyramidspel menar du, frågade jag. Nej nej, inte alls, svarade han.
  Förolämpning nummer två, att han trodde att jag inte skulle känna igen ett pyramidspel när det poppar upp rakt framför nosen.
  Och produkten i fråga?
  Nuskin …

  Min undran är tjänar dom ens pengar på det här?? En gammal kollega började med nu skin för flera år sen och skryter hela tiden om hur ekonomiskt oberoende hen är. Sen när man tog ut uppgifter för att se vad hen tjänar så var det inte alls mycket (vi pratar kanske 15 000 kr efter skatt). För mig är inte det att va ekonomiskt oberoende. Min uppfattning är att de däremot verkar få resor ifall de sålt bra. Någon annan som har mer info om det?

   97% tjänar inte pengar. Många blir däremot skuldsatta. Det kan hända att den kollega fått in 15 000, men hur mycket har hen lagt ut?

  Pa samma vis som detta med att bli ekonomiskt beroende av sin man anses vara negativt, kan det vara negativt att till varje pris forsoka vara ’sjalvstandig’. Kanns definfitivt som att indokrtineringen av tjejer ar hardare at det hallet an at att gora dem ’konservativa’. Om man alskar varandra och vill leva resten av sitt liv tillsammans och t.o.m. skaffa barn, tror jag det ar jatteviktigt att man tanker pa varandra som ett ’team’. Om Annicas kille nu har sa manga miljoner, ar det da inte battre att hon agnar tiden at nagot annat an att isolera sig och forsoka bli jattebra saljare? Det hon tjanar in gor ju anda ingen skillnad ekonomiskt. Tror det vore mycket battre for bade henne och hennes kille om hon istallet agnade energin at att forsoka connecta med de andra hockey-flickvannerna. Annars blir det ju jattenesamt de tider han ar borta. Vet sjalv hur viktigt det ar att skaffa nara vanner nar man flyttar utomlands, och ofta ar andra i samma situation sa oppna och omtanksamma sa man nastan blir som en liten ’familj’, om man bara slapper in dem.

   Ja, hon var ju vän med dem tidigare men det verkar ha skurit sig där också. Man får ju inte ses inomhus nu, men de kunde ju åtminstone ses ute eller på promenad eller nåt, och sen hitta på annat när man får ses inomhus igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *