Sandra Beijer är nu även en manusförfattare

I fredags skickade jag in de 8 färdiga avsnitten. Hela säsongen av Allt som blir kvar till SVT.
I ett halvår har jag jobbat heltid med att utforma denna berättelse om en Matilda som försöker laga sitt trasiga hjärta. Nu är det färdigt!
Nu är jag officiellt manusförfattare. Nu har jag skrivit en tv-serie. Sick.

Är så taggad på att all denna text nu ska dramatiseras. Berättelsen är liksom inte slut nu, fastän det finns 170 sidor färdigskrivna.
Nu börjar rollbesättning, regissörsarbete och i sommar spelar vi in. Jag tror det ännu är hemligt vem som ska regissera, men jag är i alla fall väldigt glad över vårt val. Jag tror hon kommer kunna förvalta Matildas universum väldigt fint.

Och tack alla som skickade in till vår öppna skådespelarcasting!
Vi fick över tusen tapes ?.
Tur att det finns en castingansvarig som är utbildad hur man går igenom alla de där, för det känner jag inte är min starka sida. // Sandra Beijer

Sandra Beijer har alltså lämnat in sitt färdiga manus till de 8 avsnitt som kommer bli serien som baseras på hennes bok ”Allt som blir kvar”.
Givetvis kommer hon inte sitta hemma och rulla tummarna utan har redan nya projekt på gång.
Till skillnad från mig när jag ger ett grads upp vad gäller blogginlägg så är det för att de kommer minska i antal, men Sandra gör precis tvärt om.
Hon ger ett heads upp att nu kommer det inte komma sju inlägg per vecka utan TIO!

Måndag till onsdag blir det två gånger om dagen, vid 06.00 och vid 15.00.
Torsdag till söndag ett inlägg om dagen, klockan 06.00.

Så vi hörs igen i eftermiddag! Glad vår! Om ett år vid den här tiden finns min serie på tv.
PepppppppdlcödaämklsdmölXKLKAIXZkd.ladcvmksk!! // Sandra Beijer

Ja, jag hade nog inte kunnat säga det bättre själv!
PepppppppdlcödaämklsdmölXKLKAIXZkd.ladcvmksk och grattis!!!!!

 

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad har hänt i Hannah Olieros liv? Hon skriver om en stor kris?

   Hon berättade men valde att ta bort inlägget för tillfället, så vill inte sprida vidare. Hon kommer som jag uppfattar det lägga upp det ingen men för tillfället är det arkiverat.

    Jag förstår!! Tack!

    Så Paow var i ett förhållande med den där lille killen när hon åkte åkte till Mexico, träffade ny kille väl där, ringde hem och dumpade lille killen och bestämde sig för att stanna där på obestämd tid med den nye killen?

     Paow har sprungit på en av två extremt rika bröder från Danmark. Alexander Zobel och hans bror är arvtagare till nu döda Peter Zobel och Henriette Zobel. Dansk överklass och societet. Förstår att Paowsan inte längtar hem och att killen inte har en aning om vilken ful fisk som ligger i hans säng i Mexico. To be continued….

      Ohhhhh spännande! ?

  Lite tunt med 170 sidor skrivna och känna sig nöjd med det.

   Varför? ??‍♀️

    8 färdiga avsnitt på 170 sidor. Joråsåatte.

     Ja, du har ju ingen aning om hur långa avsnitten ska vara? Tydligen räckte 170

      Beror också på hur komplex handling det är, hur många karaktärer som är med osv.

       Om det är den typen av SVT-serie jag tänker på, så brukar avsnitten vara max 15 minuter

        Och då är ett manusavsnitt på 15 sidor inget konstigt.

      1 manussida brukar motsvara ca 1 minut på film. 180 sidor fördelat på 7 avsnitt ger dryga 20 minuter per avsnitt, vilket låter fullt rimligt för en serie utan reklam.

      //09:32

     Det är över 20 sidor per avsnitt. Ett avsnitt av valfri tv serie har inte SÅ mycket dialog. Det är inte en bok där man i text behöver beskriva miljöer och dyl utan ett manus är i stil med

     X går in
     X säger
     Y säger
     X säger
     L knackar på dörren
     X öppnar

      Låter som avsnittet i Seinfeld när Jerry och George ska författa pilotavsnittet till serien ”about nothing” 🙂

   Klart hon ska känna sig nöjd om hon nu är färdig? Mängden text har ingen betydelse för hur bra en text är, många gånger kan det vara precis tvärtom.

    Har du läst många manus?

     Ja

   Ett manus till ett 15-minutersavsnitt kan vara 15 sidor. Inget konstigt med det.

   Helt normalt med 20-minutersavsnitt för fiktion på SVTPlay, finns många andra serier på olika Playplattformar runt om i Europa som har samma längd. Och ja, 170 sidor manus är mycket jobb.

   Hoppas du skämtar. Coolt att få sin bok dramatiserad. Det råder det väl inga tvivel om?

  Jag är nog den enda i detta verkliga universum som inte förstår hypen kring henne.

   Samma här.

    Ni är båda den enda som inte förstår alltså 🙂

   Tycker att hon förtjänar sin hype 🙂

   Vad skulle hypen ligga i menar du?? Aldrig upplevt henne som hypad men hon har en annan typ av följare än många andra influencers. Dessutom producerar hon faktiskt böcker och nu tvserie till skillnad från många andra flunsor som har ”brunch” på schemat.

    Håller med! Alla går att kritisera, men jag tycker verkligen att SB behövs. Nej, hon är inte mest unik i Sverige (innan nån klagar på det), men hon har en ändå en rätt egen klädstil/inredningsstil (i jämförelse med andra influencers). Hon influerar till vettiga grejer som inte bara handlar om ytlig konsumtion (hon skriver till exempel mycket om bokläsning och matlagning.) Dessutom framstår hon inte som lika präktig som typ Elsa Billgren och Underbara Clara (förlåt). Och hon är bra på att visa upp att man kan ha ett meningsfullt och roligt liv utan barn även när man har fyllt 35. Och dessutom har hon, till skillnad från många andra influencers, en utbildning. Och nej, hennes böcker tilltalar mig inte direkt, men jag uppskattar hennes plats som influencer.

   Jag håller med. Hon skriver tonårstexter så trodde målgruppen är tonåringar, men det är så sjukt många vuxna kvinnor som följer henne och apar efter med ”prick så kände jag” och ”gudars skymning”. Jag blir sekundärgenerad när jag läser hennes kommentarsfält eller inläggen i hennes Facebook-grupp.

    Haha, ”Gudars skymning” är ju ett uttryck min mamma använde sig av (född 1925…..)!

    Jag älskar Sandras blogg och har gjort sedan typ 2007, MEN hennes böcker… Nej, förstår inte? Läste Det handlar om dig och tyckte den var så dålig och konstig. 14-åringar som har heta hångelstunder i hissar? Festar loss på stora hemmafester och dricker massor av alkohol? Kunde inte relatera ett dugg. När jag var 14 spelade jag sims och såg på sailor moon typ.

     Fastnade inte heller för hennes böcker. Men jag brukar inte vara så förtjust i hennes boktips heller så delat väl helt enkelt inte min smak. Tycker den där lite poetiska stilen är så tråkig och spelar inte min bild av världen. Gillar mer tonen i blogginläggen isf.

     Ska bli spännande att se teveserien!

    Jag har aldrig läst Sandras blogg men använder båda uttrycken. Det är ju helt vanliga grejer man säger?

    Håller med! Så pinsamt när de ska använda samma språk som henne. Ser det även i bloggar som tydligt inspirerats av hennes.

     Eller, revolutionerande tanke, så kanske människor som är likasinnade och gillar använda sådana uttryck helt enkelt dras till en blogg som skriver om och på ett sätt de gillar? Konstigt va!

    Varför är du med i hennes grupp på Facebook om du blir sekundärgenerad av inläggen? ?

    Tycker det är ett sjysst uttryck. Ännu hellre ” Ragnarök!”, vilket det egentligen alluderar till.

     Haha, underbart!

   Uppskattar alla influensers som har en kvalitetsambition, och den gruppen tillhör hon ju verkligen.

   Vet inte ens vem det är.

   Nope…töntig människa

  slump att produktionsbolaget som gör serien ingår i samma koncern som hennes morsas produktionsbolag gjorde när det begav sig? tänker att mamma beijer kan ha dammat av EN OCH ANNAN gammal kontakt ur telefonboken här, haha

   Men så är det väl ganska ofta, även för oss vanliga människor. Kontakter hjälper oerhört mycket, har fått massa saker i mitt liv just pga det.

    Fast det får man absolut inte säga om Wahlgrensbarnen?

     ”jAg HAr tAgiT mIg hiT hElT sjÄlV”
     nej bianca

     Jag har respekt för Wahlgrenbarnen som faktiskt visat egen talang, t.ex. Benjamin som skapat musik. Tycker inte musiken är bra direkt, men han har ändå skapat något och visat på någon sorts talang och konstnärlig ådra. Bianca som tävlar i vem som har mest fillers och har gjort flest aborter? Eh där lyser talangen tyvärr med sin frånvaro.

      hur kan du säga att Bianca inte har några talanger? Hon är ju uppenbarligen otroligt begåvad på många områden. Dessutom duktig sångerska och har ju otroliga framgångar som influencer, tv-personlighet OCH Caia-företaget.

      Också, du är elak när du skriver att hon ”tävlar i vem som har mest fillers och gjort flest aborter”.

       Elak eller ärlig…

       Jag ser inte vad för talang hon besitter ändå? Möjligt att hon sjunger bra men hon har ju inte gjort sig någon karriär via sin sångröst? Att tramsa i en reality show kanske vissa ser som talang. Jag gjorde det inte när Paris Hilton slog igenom typ 2001 och jag gjord det fortfarande inte 20 år senare när Bianca bråkar med sin mamma och pojkvän framför kameran.

    jag tror att fördelar genom kontakter är långt ifrån standard (sett procentuellt till sveriges befolkning). tror det är väldigt begränsat till vissa socioekonomiska grupper, exempelvis.
    men det är uppfriskande att att du iaf vill kännas vid att det är så för din del! den upplever man ju inte riktigt hos sb

     Behöver inte alls vara så. Jag fick min första lägenhet pga min helt vanliga pappa hade en helt vanlig kompis, min bästaväns helt vanliga pojkvän fick nyligen jobb pga hennes föräldrar kände ett man med eget företag osv. Är ju supervanligt att få fördelar utifrån kontakter.

      Men ju mer känd man är, ju fler kontakter som finns, desto enklare blir det ju.

      Det är inte konstigt att tex kändisbarn blir kändisar o går i föräldrars fotspår.

      Men det blir patetiskt när dessa människor vill försöka lura på folk att de är ”selfmade”, den titeln är ”tyvärr” reserverad till de som inte har en känd, stor, välbärgad familj.

      Man kan inte få allt, och är nån född in i kändisskap och rikedom finns inte alternativet att bli self-made.

      Däremot får man ju extremt många andra fördelar (stort kontaktnät, försprång pga tidigt kändisskap, pengar osv ) som med råge kompenserar detta.

     Kontakter är ju ofta vänner/släkt och deras vänner/släkt. Är inte jättekonstigt att få hjälp på det hållet. Det låter mer fancy än vad det är.

     Min väns mamma jobbade som vårdbiträde, hon sommarjobbade på samma servicehus. Min pappa är präst och han fixade jobb åt mig inte konstigt eller ovanligt alls.

      Ju mer känd och rik familj man har, desto större kontaktnät och fler fördelar. Kan knappast jämföra att få ett sommarjobb i vården, med att födas in i kändisskap o därmed få en enorm plattform som man kan tjäna lätta, stora pengar på.

     Men det beror ju på vilka fördelar vi pratar om? Att få släppa en skiva eller skapa en serie på TV – nej, de kontakterna har ju inte de allra flesta. Men att få ett sommarjobb eller andrahandskontrakt brukar även invandrarbarn och fattiga kunna få (talar av egen erfarenhet där ja).

      ”Att få släppa en skiva eller skapa en serie” – tror att många inte förstår hur SVÅRT det är att skriva en skiva eller en bok eller en tv-serie. De allra flesta klarar absolut inte av det, så det är verkligen inte konstigt att ett tv-bolag haffar en talangfull författare som har ett eget manér och dessutom äger en story som man bedömer kan bli bra tv. Kontakter är såklart viktigt, men för mig hade det spelat absolut noll roll om jag hade en mamma som kunde ”ge” mig ett kontrakt på en tv-serie – jag skulle ändå aldrig kunna skriva den. Till syvende och sist handlar det om talang och förmågor, om det i slutändan ska bli något bra av det hela. Och vem vill kastas in i projekt man inte klarar av, oavsett hur prestigefulla de är?

       Jo absolut men kändisbarn kan ju aldrig komma och säga att de fått tävla på samma sätt som alla andra när de föddes längst fram i kön. Oavsett hur mycket talang de själva råkar ha, tex Johnny depps dotter.

       Håller helt med dig Karin och tycker Beijer gjort sig förtjänt av denna serie. Visst var hennes mamma med och startade Strix, dock har hon lämnat sedan ganska många år om jag förstått det rätt. Tror själv inte Sandra haft jättestor skjuts i karriären av det. Hon har långsamt byggt sig ett eget stort namn (hon började ju blogga långt innan det var lukrativt).

       Det är inte konstigt att läkarbarn blir läkare, lärarbarn blir lärare och bagarbarn blir bagare.

       Större delen av mänsklighetens historia har det gått till just så.

       Kungens äldste son blev kung osv.

       Bondens äldste son ärvde gården och gick i föräldrarnas fotspår.

       Inga konstigheter, oavsett om man tror mest på arv eller miljö får ju barn i sin uppväxt båda dessa delar, från sina föräldrar.

       Man ärver både genetisk talang och en miljö där man naturligt lärt sig dessa manér och skills som behövs för att ta just den platsen, samt att man ärver självförtroendet att ta just denna platsen i samhället, det blir en naturlig sak när man växt upp med bilden av att ”jag o min familj är såhär, vi är bra på detta”. Så, inga konstigheter.

       Det som blir konstigt är ju när man tror att varken arv eller miljö spelar någon roll och att dessa kändisbarn är ”selfmade”. Det är så långt ifrån sanningen man kan komma.

     Det beror väl på vad man menar som fördelar. Min bror fick sitt första lagerjobb som 19åring för att chefen på stället kände vår pappa. Pappa är lastbilschaufför och hade levererat grus när chefen byggde om.
     En annan gång fick jag rabatt på vinterdäck för att pappa en gång hade hjälpt verkstadskillen när han hade kört i diket.

     Inte Östermalm-överklass direkt, men fortfarande fördelar pga kontakter.

      Jag ser nu att andra skrivit i princip samma sak. Sorry, det var inte meningen att vara tjatig. Jag såg inte de andras när jag skrev.

       Vet du vad du är? Artig. Sällsynt numera! Bra där. 🙂

   Ingen slump att hon bytte till sin mammas efternamn heller…

    tror iof det var pga pappan var idiot? alltså att pappan inte var en del av deras liv. så där har jag inget att sura om 😉

    ?‍♀️

     ??‍♀️

    Hon har ju brutit kontakten med sin pappa så de är ju nte så konstigt, brukar folk väl ofta göra då?

    Beijer är väl inget unikt efternamn heller? Tänker mest på byggubbar…

   Tror jag knappast det var orsaken till att hon fick göra en teveserie. Tror hon fick göra en teveserie helt enkelt för att hon är känd och har en stor hängiven, målgrupp som kommer konsumera det hon producerar. Kolla bara på hur många som sökt till castingen. Hennes mammas CV tror jag har en ytterst marginell effekt jämförelsevis, att ha massor av garanterade tittare väger gissningsvis extremt tungt. Svar samma orsak som att hon fick översätta en diktsamling.

   Sen handlar det såklart också om kompetens, SVT kanske inte sätter Paow på att göra en teveserie eller förlaget Kissie på att översätta diktsamlingar. Men räkmackan består till stor del av bloggen (som hon absolut byggt upp själv, men visst är det en himla stor del tur med tajmningen också).

  Så kul och häftigt! Stort grattis till Sandra ??

  Jag tycker det är ett problem att public service lyfter upp en bloggare. Som f ö gjort bloggkarriär på att kärlekstråna som en tonåring. Vad har det med författande eller dramaturgi att göra? Passar TV4, möjligen.
  Skulle mycket hellre vilja att public service tog emot ett enda manus av någon okänd dramatiker – de får många men svt etc kör sitt race som om de måste ha höga tittarsiffror eller skapa en buzz. De måste de inte, det ingår inte i deras uppdrag att vara kommersiella.

   Men manuset bygger ju på en av hennes romaner som är hyllad och omtyckt…

   Ser om Spung nu, fan vad bra det är!!

    Säpung är bäst. Krossar Skam med hästlängder!

   Att SVT får bra tittarsiffror är ju hur viktigt som helst för att de ska ha fortsatt berättigande som skattefinansierad verksamhet. Sjukt naivt att tro annat.

   Men du gör ju ett antagande att hon blir lyft i egenskap av bloggare? Bloggare ä ju inte allt hon är, det är en sak hon gör bara. Hon är också utbildad inom reklam och har jobbat med det i Stockholm och New York, hon har skrivit krönikor i olika stora tidningar, ich hon har gett ut två (eller tre? kommer inte ihåg) böcker samt flera noveller. Du behöver inte gilla något av det eller hennes stil att skriva/arbete, men det blir ju väldigt fånigt att bara reducera henne till en bloggare som att hon inte har massa annan skrivvana bakom sig. Manuset hon skrivit bygger ju på en av hennes böcker som pitchades som en tv-serie, inget konstigt med det alls.

  Jättekul! Bra jobbat! Trist att vara negativ, meeen… Titeln ”Allt som blir kvar” är rätt trist (enligt mig). Den påminner även om Wallins bok ”Allt som var mitt” (obs, vet att Beijer skrev sin bok före Wallin, så menar inte att hon är influerad). Och Wallin fick väl kritik för att hennes titel påminde om en annan? Eller till och med hette samma sak?

  Summa summarum: Jag tycker bara att det här ”Allt som…” känns rätt intetsägande och pseudofint/-djupt.

   Den är inte direkt bra heller tråkigt nog. Väldigt intetsägande.

   Jag tycker det är en passande titel för boken! Dessutom passar det Beijers stil att skriva.

   Jag förstår inte varför titeln på boken ser ut att den är skriven av ett barn? Det är väl tonåringar det handlar om? Ser ut som min femårings handstil, haha

   Allt som blir kvar är väl ett Håkan Hellström-citat? ”Allt som är kvar är en dröm av vad kärlek kunde va” sjunger han i sin låt Klubbland. Sandra har ju använt citat som boktitlar innan. Hennes första boktitel, Det handlar om dig, är ju en Veronica Maggio-text. Tycker det passar bra, jag som vuxit upp med Sandra Beijers böcker har ju lyssnat på dessa artister i tonåren.

  Vad roligt?

  Kommer säkert titta på nåt avsnitt men har inga höga förhoppningar då boken var usel. Trista karaktärer kanske går att rädda med tv-gestaltning, men handlingen, nej..

   Håller med om att den boken verkligen var usel (gillade hennes första bok även om jag uppenbarligen var fel målgrupp).
   Hon nämnde dock att den här var en ny chans för boken då hon inte riktigt var nöjd med den så förhoppningsvis kan serien ge historian mer rättvisa.

  Läser hennes blogg och gillar den men har inte läst någon av hennes böcker då jag inte gillar den genren. Men kul för henne, det är ändå stort att för det första skriva en bok och sen få den filmatiserad!

  Har lite tankar kring Paulas fjällenresa till Kläppen. På hennes senaste inlägg lät det som att hon inte skulle blogga/uppdatera sociala medier under veckan, kanske för att gömma sig lite under stolen men också för att inte influera/provocera. Ändå lägger både hon och Hugo upp inlägg med anläggningen taggad i alla inlägg. Var det så svårt att inte åka i och med att resan var sponsrad eller vadå? Blir alltid så fundersam ifall resan är sponsrad när hotellet eller anläggningen är taggad i VARJE inlägg hos båda parter.

  Love her. Man får tycka vad man vill (nu gillar jag i princip allt) men att hon har lite yrkesheder kan ingen säga något annat om. Noga, kvalitetssäker och genuin. Och söt!

  Gillade Sandras inlägg om att spellistorna på Spotify har en överrepresentation av manliga artister. Hade varit intressant med ett inlägg här om det med Camillas perspektiv, som kunnig inom musikbranschen.

  Varför tror du det?

  Hörde henne i en pod (pt-fia ofiltrerat tror jag) raljera över att hennes läsare är dumma som inte fattar hur mycket pengar hon tjänar på sin blogg, uppfattade hennes ton som otroligt osympatisk

  Sen snackade hon om att läsarna borde vara glada och tacksamma över att få ta del av hennes välarbetad reklamjobb….det är verkligen kapitalism det, att man förväntas njuta av att någon på ett slugt vis försöker håva in en och trycka ner produkter i halsen på en allt medan de framställer sig som en gullig bästis. Usch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.