Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

628 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Konstigaste komplimangen ni fått?

  Min sambo tyckte att mina ”prickar” (aka porer) på halsen var ”häftiga” ?

   Ett ex till mig tittade mig djupt i ögonen och sa, ”du har så vackra ögon, som ko-ögon”. ?

   Han menade stora, bruna, snälla ögon ??

    Monica? ??

    Också fått höra att jag har ko-ögon ?

    20:05
    Vilken fin komplimang. Kor har väldigt vackra ögon.

   ”Jag gillar dina vader, de ser ut som en noshörnings” ?

    Fick du ngn förklaring på denna? ?

   “Du ser ut som en porrstjärna”
   Jag var 16, hade stor hoodie, töjning, piercingar, trasiga converse, svart smink och var allmänt wb emo/grunge ?

   Mitt ex: ”Ditt hår är så fint, alldeles slitet”

   En kollega tillika kk sa att jag hade ”alvöron, lite spetsiga och söta”. Detta gav mig komplex och ville inte gå med håret utsläppt ett långt tag efter han sa det haha.

    Menar givetvis att jag inte ville gå med håret uppsatt, dvs jag döljde mina öron! För trött på stavning just nu ?

   Jag tycker om dig men du är lite elak som gör det så trångt i mina jeans.

    ?

     ??

    Äcklad. Vilken tönt och töntig kommentar ?

     Verkligen. Riktig tönt

     Beroende på sammanhang är den varken äcklig eller töntig.

   Pratade om huruvida kön var ofräscht eller inte med en kille jag varit intim med. Han sa då ”men jag har sett dig på nära håll, den är sjukt fräsch”?

   Men du… du… du är söt som en gurka!
   Om det var en komplimang eller inte, har jag funderat på i många år. Hahaha… vad tror ni?

    Gurkor är jättegulliga ju ?

   Du har fina fötter… speciellt med den där knölen på sidan.

    Haha

   Min kille sa till mig att jag hade ”mens-glow”
   Nån form av sorglig motsvarighet till gravid-glow? Ska tilläggas att vi är ofrivilligt barnlösa ? Skrattade dock och tyckte han var söt som försökte

    ❤❤

   Några tjejer på jobbet sa på en fest att de tänkt på hur fin min näsa är. Helt perfekt size. Lät som det diskuterat detta ett flertal gånger haha.

   Det var ett bra tag sedan men ändå så kan jag komma och tänka på denna kommentar och förundras över att den var så random? Vem går runt och tänker på folks näsor? ?

    Haha jag gör! Jag har lite komplex för min stora näsa så det gör nog att jag fort märker av andras. Min svägerska har en helt perfekt naturlig liten näsa. 🙂

     Åh jag gör detsamma med folks armar. Har såna komplex över mina armar så blir typ besatt av att kolla på hur vältränade och muskulösa armar andra har haha

   Min pojkvän sa en gång att jag hade fin rygg ”för att den såg funktionell ut”.

    ? dör

   AAAAAAAAAAH

   FÅR DAMP PÅ ALLA TJEJER SOM SKRATTAR UT I LUFTEN OCH TAR SELFIES

   ELLER HÅLLER KAMERAN I SPEGELN OCH FEJKSRATTAR FÖR SIG SJÄLVA

   TÄNK EN BILD DÄR EN TJEJ ÄTER EN BIT SALLAD OCH SKRATTAR ÅT DEN

    Andas! Ta’t lugnt! Vi förstår dig ?

   Min gymnasielärare sa jag var snygg vid ett fullsatt bord i matsalen. Mest konstigt för att det kom från en lärare, men tog inte illa vid.

    Dat is very weird

   Att jag har en köttig rumpa = fyllig och vältränad visade det sig att han menade.

   ”Du har så gulligt.. men ganska litet ansikte”

  Hejhej, alla goa o glada tjejer! Hur mår ni?

   Ont i foten, mensvärk och trött på att min fot inte blir bättre.

    Du har bäst nickname iaf ?

     Synd att adressen är fejk… Jag hade byggt ett hotell där ?

      Ja det är jättesynd, hade velat åka dit☹

      Åh, ja 🙁 letade efter adressen när jag var i Sydney förra året haha

     Nej, det har Flitens slampa.

   Jag är inte glad. Varit som i en jobbig svacka en vecka nu. Hatar det. Saknar min pappa som är död. vill ringa och prata med honom och få pepp och så går det inte .Jobbigt. ?

    ❤️

    Kram till dig!

   Sådär, svullen orolig mage, stress över saker som jag inte kan kontrollera samt min far åkte in till sjukan idag.

   Tjejer?

    Ååå tjejer, ååå tjejer?

   Hejhej, har sovit gott inatt, haft en glad bebis hela dagen och det har varit sol i flera dagar. Mår faktiskt toppen ? själv?

  Hjälp mig!
  För 2 veckor sedan fick jag min första ”riktiga” panikångestattack. Jag hade precis vaknat och sen så satte allt igång. Jag var ensam hemma, min pojkvän jobbar natt. Ringde min mamma i panik som åkte hit direkt och sen tryckte jag i mig lugnande. I flera dagar efteråt så kände jag mig helt slut. Men nu till problemet. Efter det här så har jag känt mig väldigt konstig i huvet. Känner en konstant rädsla för allting. Känns som jag håller på och bli galen. Vågar inte va ensam för jag är rädd för att få en till attack igen när jag är ensam. Är rädd för mina tankar. Kan liksom gå runt och tänka på ”ingenting” och sen helt plötsligt så kommer känslan av att det är något fel på mig. Min mamma och pojkvän får byta av varandra så jag slipper vara ensam. Jobbar också men har knappt klarat det senaste månaden.
  Söker egentligen efter någon som varit med om liknade, eller som befinner sig i något liknande just nu. Eller någon som kan säga att det blir bättre bara.
  (Jag står i kö för att träffa psykolog och även för att gå DBT så jag kan inte göra så mycket mer på den fronten)

   Jag hade fruktansvärda panikattacker där jag inte kunde andas. De bästa tips jag kan ge dig är att hitta en psykolog som passar dig och fokusera på någonting. Försök vicka på tårna, och bara tänka på det. Att skifta fokus kan hjälpa. För mig hjälpte det att bli av med det som utlöste attackerna. Skoluppgifter som bara låg och växte i hög. Ja hjärnan har dock inte varit sig själv sen dess. Tappar ord, svårt att hålla fokus och sånt. Men hoppas verkligen de hjälper med psykolog.

   Jag tror att det blir bättre! Du kommer att få hjälp och du verkar motiverad att ta emot den. Under tiden, försök att härbärgera ångesten när den dyker upp. Det går över, den fortsätter inte att stiga i oändlighet utan når en topp och sjunker sedan!

   Tråkigt att din omgivning överdramatiserade och att du tog medicin. Självklart blir du nu jätterädd och tror att du inte kan klara av detta på egen hand. Men det är ju inget farligt. Du kan säga till dig själv: jaha nu kom den känslan igen. Andas lugnt. Andas in, håll andan några sekunder, andas ut. Se till att sova tillräckligt många timmar. Du är perfekt som du är, det är inget fel på dig.

   Jag har haft panikångest i flera år till och från. Många fokuserar på att ”få bort” panik ångesten utan att analysera vilka omständigheter den verkar i. Idag använder jag min panikångest som en tecken på att något i mitt liv inte står rätt till. Det har även hjälp att läsa på vad som händer i hjärnan och varför man får panikångest. Det är inget farligt. Du måste lita på dig själv att du är kapabel att hantera det. Detta är bara mina egna nycklar för att hantera det efter år av terapi osv. Hoppas du mår bättre snart. Du är inte ensam?

   Du behöver aldrig oroa dig för att du ska bli galen. Det går inte. Jag har också känt så. Jag har haft grov panikångest. Det är EXTREMT viktigt att du nu, när detta är relativt nytt, tvingar dig själv att göra saker som är jobbiga även om du tror att du kommer känna panik när du gör dessa saker för annars går det fort till att du börjar undvika precis allt. Panikångest är inte farligt. Det är inget farligt som händer i kroppen. Det är bara en KÄNSLA. Det blir bättre, du kommer inte känna så här jämt. Det är bara just nu. När du börjar känna att det jobbiga kommer är nyckel – distraktion! Ta upp telefonen och tänk att du ska beställa nåt roligt på internet och börja leta efter det. Men var lugn, detta går över, det är heller inget farligt! KRAM på dig ❤️

   Varit med om samma! Fick en grov panikångestattack (min första) sedan kunde jag inte gå utanför hemmet på en vecka. Hade sån ångest och stress efteråt. Kände mig EXTREMT skum i huvudet, var rädd för allt inklusive mig själv och fattade ingenting.

   Jag valde att gå emot skiten och rörde på mig som jag brukar- sedan försvann det av sig själv. Alltså går det över! Men se över dina rutiner, vanor och vad som stressar dig. Jättebra att du ska ta hjälp!

   Varför hade du ”lugnande” hemma om det var din första panikångestattack?

    Kanske för att jag lider av ångest och har gjort det i många år?

     Det lät i kommentaren som att det va första gången ever, så förstår personens fråga 🙂 Inte vanligt att man har lugnande hemma bara sådär ?

      Skrev min första panikångestattack. Har haft ångest i mååånga år + andra psykiska problem. Vilket egentligen är helt irrelevant då jag bad om tips och hjälp för det som hände. Kan väl tycka att det är onödigt att ifrågasätta då.

   Yoga och träning hjälpte mig mer än någon psykolog gjort. Du kan ju testa det i väntat på hjälp från vården <3

   Hej! Kommenterar nästan aldrig här, men nu kände jag mig manad att svara eftersom exakt samma sak hände mig för x antal veckor sedan. Var ensam hemma, tittade på tv och från ingenstans fick jag extrem hjärtklappning och svårt att andas, ringde nödnumret till och med – blev så rädd! Det löste sig dock, fick träffa läkare och ta EKG och blodtryck och de sa att det var en panikattack. Hade ändå svårt att tro det och trodde att jag egentligen var mystiskt sjuk då jag, precis som du, hade en extremt konstigt känsla i huvudet. Det var som ett enormt tryck och dessutom intensiv spänning i käkarna och liksom hela huvudet och nacken. Jag var förtvivlad, trodde att mitt liv var förstört och att jag aldrig skulle känna mig normal igen, också var jag jätterädd för att få en till panikattack. Såklart hände det snart igen när jag var ensam hemma, men då hade jag däremellan lagt fokus på andningsövningar och yoga, det gick över snabbare den gången och den konstiga känslan i huvudet har nu avtagit, får bara känningar ibland och då ser jag till att djupandas eller distrahera mig med annat, beroende på hur intensiv känslan är. För min del, för att sluta vara rädd, var det viktigt att utesluta att det faktiskt inte var något fysiskt fel på mig, så därav EKG, blodtryck och blodprov, då kan jag åtminstone försöka släppa den rädslan att det inte är något fysiskt som spökar och acceptera att det är panikångest jag att göra med. Det svåra är även att acceptera att jag inte har någon kontroll över när nästa panikattack kommer, men på sätt och vis hjälper det också: alltså man kan inte göra så mycket annat än det man kan, andningsövningar etc, ta hand om sig själv, sova ordentligt, gå många promenader för att lufta huvudet. Jag jobbar precis som du på som vanligt, och upplever att det är bra. Hade en massa lediga dagar och det hjälpte inte alls, men där är vi alla olika. Samma med att din mamma och pojkvän håller dig sällskap, jag kan egentligen inte säga så mycket om det då jag inte vet något om din historia än det du skriver, men jag tror att det är superviktigt att acceptera att det är en panikattack och det inte är farligt och det kan hända även i sällskap. Jag trodde också att det var ensamheten som skulle trigga, men jag har fått känningar även med familj, så det var inte där det låg för mig. Låter ju toppen att du står i kö för att få hjälp, det tror jag blir superbra så att du får rätt redskap!

  Vad är det Linn och Jenny/Spöktimmen grinar om egentligen?

   Vad menar du?

    De säger att de fått klagomål angående reklam och patreon och la ut en story med omröstning och grejer, och la ut en lång försvarstext som tydligen inte matchar kritiken de fått.

     Håller med om att det är väldigt mycket reklam OCH onödigt snack. Jag betalade för Patreon ett tag men då ska dom läsa upp alla som donerat. Vem fan bryr sig??

      De har enormt mycket reklam i sina obetalda poddavsnitt. Jag förstår att de behöver ha reklam för annars får de ingen inkomst, men tröttnade när de hade 3 minuter reklam till ett traileravsnitt på 1 minut.

       Nu i senaste är det vanlig reklam och reklam för patreon i nästan 10 minuter innan avsnittet börjar. Sedan massor av korta teaser-avsnitt. Den vanliga reklamen har jag inget emot (den förstår jag), men allt tjat om patreon är tråkigt.

     Haha åh jaha. Jag lyssnar bara på podden på Spotify, följer dem ingenstans eller så. Men de börjar bli sämre och sämre imo (och då har jag egentligen aldrig tyckt de är bra, det är sista podden jag lyssnar på när jag vill lyssna på något). Så om de gnäller kanske man ska sluta lyssna helt?

      Håller med, det är verkligen mycket gnäll, framförallt från Linn, både om detta och diverse annat. Podden är tillräckligt underhållande för att jag ska lyssna ibland, men jag skulle aldrig betala 50 kr i månaden för ett extra avsnitt…

       Jag vet inte varför, men på något sätt känns de mycket mer giriga än andra poddare med patreon (lyssnar på tre poddar till som har patreon om man vill stötta dem, så kan inte säga att alla är ogiriga). Sen tycker jag deras reaktioner på varandras berättelser känns så fejkade. De som poddare fångar mig verkligen inte.?

   Jag älskar spöktimmen! Men har så svårt för att deras lista är helt fucked, massa trailers, massa bonusavsnitt där det är gamla avsnitt som dom lämnar en 5 min diskussion kring. Mycket reklam, vilket jag köper men känns som så dåliga samarbeten.

   Jag tål inte dem två, speciellt inte Linn. Sjukt gnälliga och självupptagna tjejer.

    Lyssna på senaste avsnittet där de presenterar sig med ”det är vi som är journalisterna som driver Spöktimmen” ?

     Men de har väl en examen i journalistik? 🙂

      Möjligtvis, men sättet de presenterar det på låter väldigt konstigt och bekräftelsesökande. ?

   De har fått storhetsvansinne. För längesedan. De tål inte kritik öht. Flera avsnitt de är förbannande och lägger flera minuter på att försvara sig och ber folk att sluta kommentera.

  Vem ogillar ni på Big brother ?

   Nardos… Ogillat från dag ett…
   Step ”så här liksom….” så trött på hennes prat….

    Nardos är verkligen hemsk. Aldrig varit med om att någon behöver hävda sig så mycket och så ofta.

   Pontus. Spelar över och gör sig till alldeles för mycket.

   Pontus och Tess.

    Vad är grejen med Tess pekfinger när hon diskuterar saker också?? Härskarteknik?

   Stackars dom som stänger in sig
   Hundra dagar utan heder
   Ja stackars dom som lever så
   Stackars dom som tittar på
   Hur märkligt kan man må

    Alltså nån poet är du ju inte…

     Lars Winnerbäck ?

      Den gamle nassen hehehe

       ???

     En Lars Winnerbäck låt dock

     ? kan inte heller nåt om Winnerbäck. Håller med, mediokert ?

      Skulle Winnerbäck vara medioker eller vad menar du??

       Ja, skriver man inte bättre än sådär så.

        Skriv något bättre då.

         Bara fascinerande att han är så stor när han är så ointressant

          Han är ju bra på att framföra dessa tråkiga mediokra budskap dock. Få svenska artister som kan mätas med gamle Larsa!

   Ogillar starkt Nardos, överdramatisk och jobbig personlighet. Gillar inte heller Katti och Pontus. Tess är sjukt tråkig också. Louis är konstig och får verkligen inget grepp om honom, men stör mig väl inte på honom.

   Gillar mest Judith, Tanja och Simon.

  Har ni någon gång skrivit ngt taskigt här? Om ja, varför?

   Ja. Egentligen bara för att jag var uttråkad och ville provocera lite.

    Visst funkar det så? Jag har skrivit en dryg kommentar en gång och anledningen till det var att jag var uttråkad

     Fan vilken dålig ursäkt.

      Jag försökte inte ursäkta mig, jag förklarade bara anledningen

   Inte taskigt men jag har trollat för att jag hade tråkigt.

    Vad skrev du?

     Att jag hade haft ett ONS med Joel Kinnaman.

      Hahah gick folk på det?

       Jajjemen ?

        Jag vet en som har haft ONS med Joel Kinnaman!!

         Julia Frändfors!

          Enligt honom va? As if.

          Drog han en säck över hennes huvud?

         Julia Frändfors!

      Tror fan jag minns detta ?

       Jag minns också. Folk blev galna ?

      Vi har landställe nära varann…?

    Jag trollar också när jag har tråkigt ibland. Hittar på olika knasiga problem osv.

     Hahahahha jag med. Hittar gärna på omöjliga problem som är svåra att lösa

   Ja. Ibland känner man sig lite elak? 🙂

  På tal om att samla in saker eller pengar.
  Har ni läst detta?

  https://www.expressen.se/kvallsposten/fie-31-lurade-alla-hade-inte-cancer/

   Ja, alla privata tiggerier/insamlingar borde granskas noga. Det är nog extremt många som utnyttjar godhjärtade, naiva människor som vill väl. Tips till alla som vill hjälpa: vänd er till etablerade organisationer med 90-konto och etablerad verksamhet istället, risken att bli lurad av privatpersoner som tigger på nätet är VÄLDIGT stor. Skulle tro att de allra flesta på ett eller annat sätt luras, antingen totalt eller genom att behålla överskott och använda det till annat än det som var sagt.

    Det sjuka i det hela är ju att många inte vill ge till organisationer eftersom de fått för sig att alla pengar går till administrativa kostnader (brukar vara ungefär 10%) och därför vill de inte ge till organisationer.

   Så så sjukt men inte första och sista gången nån fejkar sjukdom.

   Men det där var ju ändå något helt annat än att samla in pengar fejkat (har hon ens samlat in några pengar?). Hon bar alltså lådsas inför inte bara hela omvärlden, utan även inför sin närmaste familj, lådasas att hon är dödligt sjuk i cancer i flera års tid.

   Visst att många tidningar, ung cancer osv låtit sig lurasnär de intervjuat henne, men vad skulle de gjort då? Hon har ju lådsats till 100 % och de kan ju inte begära ut jounaler varje gång de intervjuar någon som är sjuk. Verkar ju som att hon kanske trott på det själv också.

    Jag fastnade verkligen på ordet låd-sats.

     Och ändå skriver du fel…

   Påtal om fejksjukdom. Emely Ekstedt? Hon var döende sa hon. Tyckte hela tiden det
   Lät misstänksamt. Hennes insta är låst med vad säger hon nu?

    Åh det undrar jag med!

  Någon som har erfarenhet av spreadshirt? Trycka egna kläder och sälja ?

   Jag vill ha en tröja som ska vara rosa med röd text: love is madness.

   Jag beställde därifrån för bara några veckor sedan. Funkade utmärkt och plaggen var jättefina. Valde deras premiumplagg i ekologisk bomull.

   Har tryckt egendesignade kläder där och har fungerat fint.

  Vid vilken ålder började ditt barn gå?

   Det finns barn som går tidigt och det finns de som går sent. Alla barn utvecklas i sin takt. Vad tänkte du på? 🙂

    Tycker mest det är intressant att höra hur olika barn är, så ingen oro här.

   Första 10 månader, andra 14 månader

    Exakt samma med mina ? alla bara ”tvåan kommer härma ettan och vara snabbare med allt” eh nä världens latmask var han

   Mitt barn gick vid tio månader. Min bror gick först vid 1,5 år. Så det kan verkligen skilja mycket från barn till barn. Inte nödvändigt att jämföra egentligen, alla barn lär sig i sin egen takt.

   Runt 20 månader tror jag. Hon var jättetidig med allt annat, men just att gå var tydligen inget av intresse?

    20 månader? Din unge var 1,5 år.

     Here we go ?

     Nej, tjugo månader och inte arton. Matte är inte din grej va?

      20 månader, då skulle jag runda av till 1,5 år.

       avrunda säger man

       Du ja men du är ju inte alla andra.

       Hahaha fast om man nu startar en tråd kring frågan i vilken ålder barn lär sig gå vill man ju givetvis ha svaret i antal månader?

       Sen övergår det mitt förstånd hur man kan tycka det är intressant hur gamla random barn är när de lär sig gå, men OM man nu faktiskt tycker det är intresssmt får man ändå gissa att det är antal månader som efterfrågas och inte att 20 Pers ska svara ”1 år”.

    Men bara sluta med era fåniga månader nu. Vad är det med den trötta mammamaffian?

   Ett av mina barn gick för fullt vid sju månader. Hans ben böjdes utåt då skelettet var för mjukt och han var rätt stor får sin ålder. Doktorn hade aldrig sett på maken men lovade att benen skulle räta ut sig av sig själv. Det gjorde de. Mina andra barn gick runt 10-11 månader.

    I vissa adra kulturer är det vanligt att barn går vid 7 månader. ”Vilda barn” skrev om detta någonstsns på instagram.

     Japp! Inom surf-kulturen går barnen när dom är 6 månader.

      ?

     Intressant. Ska försöka hitta något om detta!

     Men hur välförankrad är egentligen all fakta man läser på typ Vildabarn? (Överlag så, inte just detta). Har alltid tagit den för sanning, men se jag började fundera lite över Vulkineros börjar jag undra lite över andra konton i samma stil också….

     Läste för länge sen inne hos LD hur hon som har kontot Vilda barn berättade att hon självklart inte tror på evolutionsteorin och att den faktiskt är mycket ifrågasatt av biologer generellt. Om det är hennes sätt att ta till sig och redogöra för vetenskap, varför ska jag tro på alla andra ”vetenskapliga” fakta hon delar?

     Menar inte att hon hittat på alltså…. Men det är ju inte er diksussionskonto utan ett konto där hon betraktas som allvetande.

   18 månader

    1,5 år säger man. Snälla.

     Oftast inte när man faktiskt fått barn, man blir van att tala om veckor och sedan månader i kontakt med BVC osv. Varför så provocerad? Inga barn va?

     Så kul med folk som stör sig på detta!

     Själv är jag 423 månader

     Ska man skriva på rätt sätt så är den korrekta meningsuppbyggnaden ”Snälla, man säger 1,5 år”

   Men snälla gå in på familjeliv

    Snälla, sluta gnälla. Det går bra att hoppa över trådar man inte är intresserad av.

     Är väl jättebra om de trötta, gnälliga mammorna kan gå in till familjeliv istället. Det finns ju en plats för dem. De kan hålla sig där och älta skrikiga ungar och andra problem.

      Förväntar du dig att omvärlden enbart ska diskutera saker som intresserar dig, allra helst i ett forum om allt möjligt på internet? Du måste vara influencer? Eller millenial? ?

      Du verkar rätt ältig själv.

   1 år och en månad ungefär.

   Första 11 månader, andra 13 ?

    Så båda var ett år

     Nej. Den ena var 1,083 år och den andra 1,25 år

     Nej, den var ena 11 månader och den andra var 13 månader.

     Rekommenderar dig att scrolla denna tråd.

   Några dagar efter ettårsdagen.

    Här har vi en som fattat!

     Det är du som inte fattar, faktiskt. Men du har ju heller inga barn as of now

   Vid 7,5 månader ?

    Gick som i gick långa sträckor eller gick som i tog ett par steg?

     Gick milen.

   Båda var 14 månader (döttrar)

   Hon släppte och gick själv vid 10 månader.

   Har tre barn. Första gick vid 10 mån, andra 14 mån och tredje vid 16 mån. Så olika men alla fick lära sig det i sin egen takt efter sina förutsättningar.

   Runt 12 månader är vanligast, men vissa väntar ända tills de är 18 månader, medan andra går när de är 8 månader. Det viktigaste är dock att de har ålat, krupit och stått själva innan de börjar gå.

  Jag har en kollega vars särbo tog ett positivt covidtest för 1,5 v sen. Min kollega har också blivit sjuk och tagit två test som bägge visat negativt. Hon sade på ett teamsmöte i måndags att hon inte kände någon lukt och idag kom hon in till kontoret?? Vår chef påpekade ingenting mer än typ ”ja vad konstigt att du inte fick det då”.
  Alltså vad ska jag göra?? Jag är helt nyanställd och tyvärr konflikträdd så jag vill gärna inte ifrågasätta chefen det första jag gör.

   Är testen negativa så är de ju. Man kan tappa lukten av vanlig förkylning också.

    Jo, men en i hennes närhet har ju testats positivt bara några dagar innan hon blev sjuk..

     Släpp de Alva. De finns andra sjukdomar än covid..

      ?

    Testen är en ögonblicksbild. Hade ett kompispar där killen var sjuk för ungefär 1,5 vecka sedan. Hon tog ett test på en torsdag. Negativt. På lördag träffade de ett annat par. Hon var helt symptomfri men neg coronatest. Sön efter började hon få symtom. Några dagar sendate insjuknade andra par. Så neg test var neg när de togs och säger inget om smitta vid senare tillfälle.

    Jo men vanlig förkylning ska man ju med vara hemma?

   Smak och lukt kan vara borta i flera månader efter covid, så det enbart är inget symtom man behöver stanna hemma för.

  Min carbonarasås blev grynig när jag blandade den med pastan. Var temperaturen för hög eller rörde jag om för långsamt ?:/

   Sås = ägg och pecorino alltså

   Säkert en kombination av att det var för varmt och att du inte rörde tillräckligt mycket (:

   För hög temperatur, du fick äggröra

   För hög temperatur. Jag brukar alltid blanda i pecorino först med pastavatten så att det blir krämigt. Sen stänger jag av värmen och balndar i äggula. Testa det!

   Häll i mer grädde

    Ärtor är också gott i!

    Ingen grädde i carbonara!

     åh att inte fatta skämt <3

    Glöm inte vitlök och gul lök!

   Kolla youtube när French Guy Cooking gör Cacio e pepe, det är grunden till carbonara och du lär dig ett och annat knep av honom.

   Titta på Philippe Cohens youtube när han lagar det. Skålen med ägget och osten vispar han ovanför pastavattnet bla. Rumstempererade ägg!

  Min man o jag försöker bli gravida o använder ägglossningstest för att pricka in rätt dag. Har hört på flera håll/läst att sannolikheten för graviditet stiger från 2-4% till 25% om man har samlag regelbundet hela den fertila veckan istället för endast ”den bästa dagen” och förstår helt ärligt sagt inte vitsen med att använda ägglossningstest då. Någon som kan förklara?

   Skulle ligga varannan dag.

   Din man kan inte bli gravid oavsett när ni har samlag.

    Haha fyfan va jag blir provocerad av alla som säger: vi är gravida!!!!!! Jag var gravid samtidigt som en kompis och hon och hennes man envisades med att alltid säga vi är i vecka bla bla
    nu och ni då? Jag svarade alltid JAG är i vecka…..

   Ägglossningstest behöver inte betyda att du de facto har ägglossning, bara att ett hormon skickas ut och uppmanar äggledaren att släppa ett ägg. En temperatur ökning efter ägglosningen är enda sättet att ta reda på om du haft ngn. Ha koll på sitt sekret, har du som att de är som lim är det spermi vänligt.
   Ägglossningstester är dyra men om man inte ligger regelbundet så är det bra att ta de för då kan ni ligga regelbundet under den glada perioden

    Så om man fortsätter ta testen till man får ett negativt så vet man väl och behöver inte ”pricka in hela veckan”? Tycker de brukar visa positivt 2 dagar bara. 🙂

     Ja du borde ha ägglossning 12-24 timmar efter glad gubbe. Sen lever ägget i 24h också, så du kanske vill göka massa i 36-48h.

   Vi låg varannan dag i typ 10 dagar innan ägglossning ??‍♀️ lyckades med nåt av försöken eftersom hon nu är 5år!?

   Så man kan pricka in hela den veckan kanske?

   För alla kanske det inte går eller vill ha sex var tredje dag(vilket brukar rekommenderas) och då kan testen vara bra att ha. Jag tog tester för att få bekräftat om jag hade ägglossning. Vilket visade sig att jag ej hade.

    Hur fick du det bekräftat att du inte hade någon ägglossning? Hur kollas det upp? Nyfiken, då jag själv misstänker det samma…

     Inte den som kommenterade men ultraljud innan och efter äl. Har man PCOS kan ägglossningen utebli eller försenas medans man får pluss på stickan (falskt)

     Jag började med ägglossningstester som aldrig gav helt positivt resultat. Strecket ska ju vara starkare än kontrollstrecket och det var det inte riktigt. Via vaginalt ultraljud och sen bekräftat av blodprov visade det sig att jag ”sällan eller aldrig” har ägglossning. Jag har inte pcos. Fick letrozole behandling och blev gravid på kur 4 och med barn nr två på letrozole kur 2.

   Jag har fått två barn och blivit gravid med hjälp av äl test. Samma dag som glad gubbe visades (rekommenderar verkligen de testen, och inte de med stigande färg) så låg vi på kvällen, blev gravid första gången med första barnet. Med andra barnet tog jag stickor som ökade färg och de var först när jag såg Äl sekret och glad gubbe som jag blev gravid (3 försök). Så ett tips är att se efter äl sekret och ta testen, ligg samma dag som glad gubbe och sedan varannan dag

   Jag använde testen bara för att se när i cykeln jag hade ägglossning. Det visade sig att eftersom min menscykeln var lite oregelbunden så hade jag äl senare än jag trott. Så i 5 månaders tid hade vi haft sex varannan dag under den vecka jag trodde att jag hade äl, men i själva verket hade jag äl någon/några dagar senare (minns helt ärligt inte exakt nu ?). Så om vi hade haft sex den 12, 14, 16 och 18 tidigare så hade vi nu också sex den 20 och 22 (bara som ett räkneexempel), och den månaden när vi hade sex några extra dagar blev jag gravid!

    Oj, skulle inte stå TS i parantes! Ett nick från förra ÖS som hängde kvar hehe…

   Mam brukar väl heller inte rekommendera äglossningstest till folk normalt utan att ligga varannan till var tredje dag. T ex det som står på Vårdguiden.

    Ja, jag tänker att det är en god förutsättning ? låter lite som att sparka in öppna dörrar, att ta testen men samtidigt ligga varannan till var tredje dag i en till två veckor. Det borde ge ganska goda förutsättningar att bli gravid även utan ägglossningstesten.

   Vadå för källor? Gör man t.ex. insemination gör man ju det en gång per månad, vältajmat till ÄL.

   Hue gör ni för att han ska bli gravid?

   Är din man född som kvinna men identifierar sig som en man?

  Jared Leto sjunger så bra låt Love is madness med sångerska live. Vad bra musik. ??❤.

  Hej,

  Påhopp och onödiga kommentarer undanbedes ?

  Jag har ett matproblem, är beroende av snabbmat så som McDonalds, Burger King, Max med flera samt friterad kyckling.
  Idag åt jag tre McToast till ”frukost”, en BigMac meny till lunch och nu Birger King till middag.

  Det har spårat ut totalt för mig.
  Har prövat My Fitnesspal, men jag är så fruktansvärt inkonsekvent att jag efter två veckor slutar med att ”tänka-på-vad-jag-äter”.

  Jag är 180 cm lång, väger cirka 94 kilo.

  Är det någon här som kan komma med bra tips på hur jag kan gå till väga för att inte trycka i mig allt det här!?

  Just nu vill jag kräkas upp allt.

   Försök att se det ur ett ekonomiskt perspektiv snarare än ett hälsoperspektiv. Räkna ut hur mycket pengar du faktiskt lägger på snabbmat och sen räknar du på ränta-på-ränta effekten som skulle blivit om du istället investerat pengarna.

    När man har en ätstörning hjälper inte såna resonemang, det handlar inte om vilja.

    Tack! Bra poäng ☺️

   Jag skulle säga att du kanske behöver hjälp utifrån. Kontakta en dietist/pt eller vårdcentralen. Det ska inte behöva gå så långt att du får ätstörningar med tanke på din känsla av att vilja kräkas upp allt. Beroende av alla slag är hemskt. Jag hoppas att du får rätt hjälp. Du kanske ska börja med typ food prep, matlådor? Så att du måste äta den maten och inte snabbmaten. Önskar dig lycka till ❤️

    Jag är inte ts, men jag har aldrig undrat hur en dietist hjälper? Om man redan fattar vad som är dålig mat och vad som är bra mat, men det istället är en ätstörning som ligger i botten, kan en dietist ändå hjälpa?

     Ska jag vara ärlig så vet jag inte. Men tänkte att ts kan få tips och stöd ?

    Tack för omtanken ?

    Är duktig på att laga mat, även nyttig.
    Det handlar om viljan och ibland orken.
    Det är enkelt att tänka ”jag börjar om imorgon” eller ”imorgon ska jag äta nyttigt”.

    Oftast äter jag bara middag, och då blir det nästan alltid snabbmat – stora portioner.

    Skäms så mycket, utåt sett är jag ”framgångsrik” med ett bra jobb, fint hem osv men innerst inne känner jag mig så misslyckad.

     Jag tror ändå att det finns många som kan känna igen sig i det där ”jag börjar på måndag”. Du har inget att skämmas över. Du har kommit en bra bit på vägen bara genom att vara medveten och söka råd. Kram ?

      ?
      Tack för omtanken och kloka råd

       Ta små steg i taget. Om du bara äter ett mål per dag och det är snabbmat, kan du kanske börja med att äta något enkelt övriga måltider. Det kanske gör det lättare att äta mindre mängd till middag, även om det till en början fortsätter att vara snabbmat. Känner igen mig i detta med att orka/idas laga bra mat. Särskilt under veckorna. Är också tjänsteman och försöker väl upprätthålla någon slags fasad. Men nog äter vi en hel del snabbmat och helfabrikat ?

     Kan du inte börja med att byta ut det mot nyttigare snabbmat då? Alltså typ byta ut hamburgaren med laxpytt eller något annat man inte behöver lägga ner mer än ett par minuter på att laga?

     Prova skriv en veckomeny och om du tror att du inte kommer palla laga mat i morgon ich har lite extra energi just för stunden så kan man laga morgondagens mat kvällen innan och bara värma på och alltså få en ”varm rätt serverad”.
     Sen glöm inte att käka lite råa grönsaker mellan målen. Och drick ordentligt med vatten. Kroppen tror ibland att den saknar salt när den saknar vatten pga elektrolytbalansen och det gör att vi blir sugna på saltrika produkter.
     Genom att inte glömma mellanmålet så kan du hålla dig nöjd längre med jämn sockernivå så du inte plötsligt blir vrålhungrig och för matt för att laga mat och istället bara beställer något osunt och snabbt.

     Jag tror att det kan vara bra om du lagar mat till hela veckan. Har man mat hemma så är det lättare att motivera sig att äta den. Ta någon dag när du har orken (och viljan) att laga ett storkok som du kan göra matlådor av och frys in. Det har hjälpt mig jättemycket. Jag orkar väldigt sällan laga mat, så när jag och min sambo inte orkar, så tar vi matlåda ur frysen istället för att köpa typ pizza.

     Har gått ner från 160 till 100 på ett år, och matplaneringen är till stor del att tacka för det 🙂

     Det är också viktigt att ha ett bra mål att jobba mot. Mitt stora mål har hela tiden varit att få börja rida igen, och det är vad som har hållt mig motiverad under hela min viktnedgång.

     Tänk på något du kan spara till eller något liknande, istället för att du spenderar de pengarna på snabbmat! 🙂

   Tror att du ska försöka ta det måltid för måltid. Ha en bra frukost hemma så det blir lättare att välja rätt. Ge dig själv beröm för varje måltid där du väljer ett bättre alternativ. Lägg mindre fokus på vikt ovh mer på att din kropp behöver bra mat, vitaminer och fibrer. Sen om det råkar vara en kaloririk hemmagjord avokado-macka, låt det vara så då. Bättre än vitaminfattig snabbmat.

   Tänk ut några bra mellanmål du kan äta när suget sätter in. Gör en god matlåda att ta med. Gör det enkelt att göra bättre val.

   Snabbmat med fett och socker är lätt att bli beroende av, det är gjort för att du ska vilja ha mer och mer. Se det som ett långsiktigt projekt att vänja din hjärna vid att vilja ha bättre alternativ

    Jag tänkte börja med selleri juice, får för mig att det ska vara nyttigt?

    Tack för väldigt bra inspel, ska definitivt börja tänka måltid för måltid ?

     Du måste inte gå åt det andra extrema håller heller 🙂

     Du skrev ovan att du ofta bara äter ett mål om dagen men väldigt mycket. Det är nog en del av problemet. Ät en vettig frukost, typ yoghurt eller gröt med goda bär, ett gott bröd med pålägg, juice, te, kanske ett ägg.

     Ät nåt du gillar som inte är snabbmat till lunch och middag. Skit i sellerijuice, ät bara vanlig enkelt god mat. Börja med att vänja din hjärna vid nyttigare grejer. Efter det kan du titta mer på kalorier om du vill gå ner i vikt.

     Selleri är jätte bra mot mycket. Jag drack det varje morgon i 1,5 månad! Gick ner 5 kg och mådde toppen! Dock får man ju äta bra resten av dagen också.. ja äter ej mejeri, kött eller socker!

   Hur har du råd?

    Så dyrt är det väl inte? Många människor har råd med det.

   Jag lider med dig! Kan du börja smått, typ bara äta det på kvällen och istället äta någon riktigt god frukost och lunch hemma? Sen trappa ner till bara varannan kväll, sen bara på helgkvällar osv? Jag kämpar också med matberoende och det är hemskt.

    ?
    Ska försöka med måltid-för-måltid metoden ☺️

    Jag lagar så stora och fantastiska planer i huvudet och sen kommer morgondagen och McDonalds påsen …

   Fundera på dina känslor kring mat. Äter du för att du är hungrig och behöver energi, eller har du ångest, är stressad, vill ha tröst, är trött, känner dig ensam, som belöning osv. Är maten egentligen ett substitut för nåt annat..? Det kan vara en pusselbit att få ordning på det… Fundera på VARFÖR du äter det. Lycka till!

    Tack ?

    Tror det är blandning av orsakerna du listade upp.

   Jag tror nog mest på terapi i detta fallet.

    Tänker du en vanlig psykolog?

    Jag är öppen för alla förslag men skäms så fruktansvärt mycket över mitt beteende.

     Sök runt efter nån som jobbar med ångest och matproblem. Eller kolla med Mindler då kan du välja om du vill chatta till en början om det känns bättre.

     Jag satt i liknande sits för ett tag sen och jag började med enkel mat alltså suuuper enkel som jag alltid hade hemma. Sen ser jag till att det alltid finns enkel mat hemma.

     På riktigt, försök att hitta någon som är bra på hypnotherapi, då arbetar du med det undermedvetna och får fram orsaken till problemet. Först när du vet varför kan du faktiskt börja acceptera och arbeta med det verkliga och underliggande problemet!

   https://oasverige.org/

   Sök hjälp, anonyma överätare

   Har för mig att snabbmat har ämnen i sig som faktiskt kan vara beroendeframkallande så kan vara svårt att sluta helt men kanske testa att göra mycket matlådor så ett mål mat om dagen är hemlagat så kanske det kan bli en mjukstart. För mig var det att utbilda mig själv om kost och hälsa som i slutändan hjälpte mig minska på snabbmaten och laga mer egen mat, What the health, cowspiracy, super size me, gamechanger med mera fick mig att se över mina matvanor

    och lägg inte så mycket press på dig själv för då känns varje snabbmåltid som ett misslyckande försök att lägga mer fokus på positiva tankar när du väl äter hemlagad mat, gör mat som du själv tycker är god och kanske till och med inspireras att göra t.ex. hamburgare hemma etc

    Det är extremt mycket socker i snabbmat från t ex McDonalds. Kan vara det som gör det lättare att bli beroende.

   Jag och min man har sedan årsskiftet styrt upp vår kost och börjat gå ner i vikt. Vi ser till att planera väl, göra storkok och se till att det alltid finns nyttiga matlådor i frysen. Det är lättare att sköta sig när det finns nyttiga alternativ lättillgängligt.

   Kanske göra upp en matplan vecka för vecka? Planera vilka måltider du ska äta till frukost, lunch, middag och när du hinner laga dom. Och storhandla inför veckan så alla ingredienser finns hemma. Finns allt redo i kylen så är steget till spisen kanske lite kortare? Jag försöker iallafall tänka ut ett par måltider i taget, och sedan göra matlådor. Och blanda simpla rätter med kanske lite roligare, och lite lyx på helgen.

   Ett tips är att försöka att aldrig bli vrålhungrig. Laga många matlådor så du bara kan ta fram och värma i mikron, ha alltid frukt och några osaltade nötter i närheten, ät regelbundet, fyll ut lunch och middag med rivna morötter eller vitkål. Jag vet själv att jag liksom panikäter om jag blir hungrig och grinig, och just då kommer suget efter snabbmat eller sött.

    Att dricka ordentligt med vatten kan också hjälpa mot suget!

  Ni som har dåligt och trött hår, köp k18 ren magi!! ✨?

   Men varför är det bra för håret. Och kostar typ 900. Berätta mer. ?

    hairtalkbyemilie har en video uppe om det. Jag har testat det en gång, väntar fortfarande på magin ?

    Bättre än orlaplex, agar som håret. Mitt vart var så torrt och livlöst fick sån glans och lyster ? finns billigare småpack, jag betalade 199 för 2 tuber som kommer räcka ca 6 behandlingar. Är frälst!

    Det är lite som Olaplex 2.0, eftersom det lagar både svavelbindningar och hårets keratin ☺️
    Jag har testat och älskade känslan, dock har jag inte särskilt skadat hår och de säger att ju mer skadat hår desto mer effekt!

  Har fått jobb på TUI i sommar. Utomlands såklart. Ska jag ta det?

   Det svaret har nog bara du själv.

   Ja!! Vilken rolig chans, och det är inte säkert att den kommer igen!

   Ja

   Jag har gjort en säsong för TUI! Det var väldigt mycket jobb och fest. Kul erfarenhet absolut. Mycket skulle jag säga handlar om vilken destination du får, eller ja tillslut ser väl alla charter ställen likadana i form av fest/ utflykter osv. Tror också det beror på om man är stationerad på ett hotell (minns inte ens om det heter så) eller var på flera olika hotell. Men det får man ju göra en förfrågan om så antar det blivit ngt som du tkr känns kul 🙂 det jag minns att jag kände var att jag kände mig lite gammal (var typ mitten av 20 års åldern när jag säsongade) då vissa gör det direkt efter studenten men samtidigt får man ju vara med om grejer som man kanske inte stött på tidigare om man är superung; drunkningsolyckor, hjärtattacker, missfall, slagsmål- verkligen ALLT kan hända på semestern. Hade kollegor vars gäster avlidit :/ Så man blir ju en stöttepelaren hemifrån, praktiskt och emotionellt. Det är inte meningen att skrämma dig men allt kan verkligen hända, vilket också gör det till en superbra erfarenhet:)

   Gällande Corona situationen så skulle jag tacka ja och ligga lite lågt, dvs ha i åtanke att situationen kan förvärras och ha en plan B ifall saker skiter sig. Jag vet faktiskt inte vad TUI har tagit för åtgärder för sina anställda.

   Stort grattis till nya jobbet!:)

  Jobbar som vikarie på fritids , hela dagen har jag lekt med barnen . Ålder 8-10 år. Jag spelade kort, vi satt och målade , pärlade och hade tävling, kurragömma osv. Är gravid så lite jobbigt att stå o röra sig så ja sitter för de mesta. Barnen gillar mig och vi hade kul. Jag jobbade med en man som svär mycket. Han är ordinarie personal. Han står för de mesta och bara glor, käkar frukt och bara pratar med barnen. När det bara var 3 barn kvar och jag slutar om 10 min satt jag mig på soffan och smsade min man och frågade om min dotter och om han hämtat henne än på förskolan osv. Barnen spelade Fia med knuff och ja tänkte att ja städar innan jag slutar. Jag städade , vek ihop filtar plockade skräp osv. När jag skulle gå hem
  Tog den där ordinarie personalen mig i armen och sa DU LÄGG NER DEN DÄR JÄVLA MOBILEN NÄSTA GÅNG. Han skrek på mig framför barnen i korridoren , han svär oftast framför dom.. jag som är ganska ny vill inte Ställa till med problem. Jag sa att han såg ju att jag var så aktiv med barnen hela dagen. Sista 10 min tog ja mobilen ( inte hela tiden ) men skrev meddelande och pratade och tittade när barnen spelade. Jag vågar inte jobba där igen. Jag har fått skäll framför alla. Personalen där är dryga mot oss vikarie. Så vet inte. Ska ja skita i det i fortsätta gå till jobbet eller ska ja sluta 🙁 tyckte det var så pinsamt.

   Skrev snabbt och ingen punkt haha men hoppas ni förstår vad jag skrev..

   Anmäl aset. Han ska inte jobba med barn.

   Prata med chefen! Även om det riskerar att du inte får vikariera mer, gör det för barnen! Ett sånt as ska inte vara nära barn.

   Du ska anmäla till chefen och du ska prata med facket.

   Att han tog tag i din arm och skrek åt dig år långt över gränsen. Du må vara vikarie men det är verkligen inte ok! Se till att du dokumenterar vad du och chefen pratat om, se till att du sparar mailkonversationer. Din chef har skyldighet att reda ut detta. Om de försöker bli av med dig kommer du behöva dokumentationen. Om de försöker få det till att huvudfrågan är att du använde din telefon så låt de inte försöka, det är verkligen inte det detta handlar om.

   Nästa gång någon behandlar dig illa på arbetsplatsen så fråga högt och tydligt ”vad menar du med det? Det är inte ok att du behandlar mig på det sättet”

   Du ska absolut inte sluta. Han har gjort fel. Inte du

   Det känns absolut inte bra att han gör så och särskilt inte framför barnen. Håller med övriga, ta gärna upp detta med chefen!
   Sen visst, jag kan förstå det här med mobilen. Att man inte ska använda den under arbetstid såvida det inte är något akut. Du hade kunnat vänta tio minuter och tagit fram mobilen när du slutat.

   Oavsett om du anmäler eller ej så gå inte tillbaka. För din egen skull.

   Han ska inte ens peta på dej!! Och har han synpunkter på dej och din mobil tar han det vid sidan av, inte framför barnen!
   Du måste anmäla honom. Jag skulle rådfråga facket innan du pratar med chefen.
   Pratar du ensam med chefen, spela in det samtalet.
   Lycka till!

   Du gjorde inget fel. ❤

    Man ska väl inte sitta med mobilen på arbetstid?

     Anonym 22:48: att ta upp mobilen lite då och då under dina sista tio minuter på jobbet när du aktiverat dig HELA dagen? Nu får du ge dig.

     Och problemet här är hur en anställd betedde sig som skit mot en anställd. Inte något meddelande skickat från en mobil.

     Verkligen inte. Men han får inte skrika och ta henne i armen (framför barn) för det

     Nej man ska inte ”sitta med mobilen” längre perioder när man arbetar, men att skicka iväg ett sms för att synka saker och ting med sin partner är väl inget problem alls? Precis som att man inte ska slösa med arbetstid i övrigt, men det är helt okej att gå iväg och hämta en kopp kaffe eller fråga hur det är med kollegorna o.s.v. Eller du är en sådan kollega som går och skvallrar till chefen om någon är 4 minuter sen eller går ofta på toaletten?

   Prata med rektorn. Stå på dig. Du har lika stora rättigheter som alla andra. Du förtjänar att bli behandlad med respekt av kollegor även om du är vikarie. Vikarier är fan livsnödvändiga.

   Det kan vara en generationsfråga. Privat mobil var länge inte tillåtet i mitt arbete, man kunde bli avskedad för det.
   Minns att min bästis skulle föda 2009, privata mobiler var ajabaja under arbetstid. Hon var inne på förlossningen och ja… jag var nyfiken. Så jag gick och hämtade mobilen från skåpet i omklädningsrummet.
   Givetvis marscherar chefen in på kontoret och börjar gorma om telefonen. Jag klantade med ”har du någonsin sett mig med en telefon i hand tidigare?”

  Upptäckte att jag blivit blockad av Yayanaomi på instagram. ? Funderar på anledning. Har aldrig gillat, ogillat eller skrivit något till henne. Antar att det kanske är för att mitt konto ser ut som en fakeprofil. Orkar inte följa alla influencers blandat med mina nära och kära så jag gjorde en egen profil för det. Förhoppningsvis överlever jag detta. ?

   Inte så konstigt väl??

   På tal om helt annat om henne;

   Känner inte henne alls men fick ett barn väldigt tidigt till följd av tidig vattenavgång innan v.25 (PPROM) och kunde absolut inte hitta någonting på nätet om detta. Hennes som föddes under liknande omständigheter. Hittade då till hennes blogg för första gången och hon var den enda som svarade. Skrev till enstaka folk på familjeliv etc. utan svar. Kommer aldrig glömma det.

   Hon är speciell, den där kvinnan

    Berätta mer!

  Tips till Camilla! @drjengunter uppmärksammar Biancas reklam med inlägg och på (finns kvar ett par timmar till). Hon skräder inte orden direkt och fullständigt trashar deodoc när de försöker försvara sig i kommentarerna

  Har inte haft mens på tre månader (slutade med p-piller för ett år sedan och har haft mens typ fyra gånger sedan dess, den är mao inte regelbunden och jag misstänker dessutom att jag kan ha PCOS) och nu har jag haft blödningar (inte mycket, men tillräckligt lite för att inte kunna ha tampong) i snart två veckor. Är svinless på det här och att inte veta hur länge jag kommer blöda, eftersom det liksom inte är mens. Tänker också på att killen jag dejtar ska komma till mig nästa helg och jag MÅSTE ha slutat blöda tills dess…

  Hatar att vara kvinna just nu 🙁

   Varför MÅSTE du sluta blöda till dess. Förstår att du vill för att kunna ligga men ni kanske kan köra kondom? Han kanske inte bryr sig. Du får oavsett bara vara ärlig och säga som det är, de flesta killar är faktiskt inte dumma i huvudet utan är tvärtom väldigt förstående. Det är min erfarenhet i alla fall. Är han inte förstående var han ingenting att ha från första början. Lycka till och ha inte ångest! ??

    Kondom kör vi ändå. Jag vet att han skulle vara förstående, han är världens finaste kille. Men jag känner mig så jävla ofräsch när jag blöder, speciellt när det är så lite att jag inte kan ha tampong och därför måste ha binda osv. Så även om HAN inte skulle bry sig skulle JAG göra det, tyvärr. Och det är så mycket annat jag går omkring och tänker på och stressar över, så vill helst slippa tänka på att det här ska bli ett problem…

   Ta det lugnt, ju mer uppstressad du blir desto mer stressar du kroppen. Blöder du bara lite kan du förmodligen säga det också? Duscha innan och säg ”du jag har lite mens men det stör inte mig. Vad sägs om kondom om det gör dig lite nervig?”. Inga konstigheter.

    Fast det stör ju mig, eftersom jag känner mig ofräsch. Och han ska vara här från fredag till söndag, så det är ju inte bara vid ett tillfälle jag kommer behöva smita in och duscha i sådana fall. Jag vet att han skulle förstå och han skulle antagligen inte bry sig, men jag bryr mig tyvärr.

   Varför får man PCOS? Verkar som alla har det nu.

    Varför får man PCOS? Det är inte helt klarlagt varför man får PCOS men forskarna har funnit en rubbning i kroppens blodsockersystem (insulinsystem) hos de som drabbats. Det är också känt att kvinnor med PCOS har en överskottsproduktion av könshormonet testosteron.

  Varför vill rask och Bente hela tiden få Swish pengar från sina följare ?

   fattiga

   Sen när vill Bente ha det?! Rask vet jag,men Bente var det många år sen jag såg lägga ut och fråga om pengar.

    (Forts)
    Alltså vi snackar innan Bente bodde i Malmö som hon ville ha pengar för att hon var fattig. Så kom fan inte och påstå något annat. Hon använder en annan plattform för att lägga upp videos INNAN hon lägger upp på Youtube, där man kan skänka typ 30 kr eller mer tror jag, som oavkortat kommer gå till Ian. Tror absolut inte att hon och Daniel är fattiga. Snarare Rask som är det isf.

   Så vidrigt när giriga, välbeställda människor tigger pengar av unga, fattiga, naiva. Äckligt med människor som inte har förmåga att skämmas fast de verkligen borde. Alla borde bojkotta flunsor, det har verkligen spårat ur.

    Ja fast här anklagar ju TS iallafall en influencer som faktiskt har fötterna på jorden relativt stadigt, Bente.

  Era favoritprodukter på Lidl?

   Inferno chips

   Deras fotkräm (skum) i grön flaska. Den är det bästa jag provat.

   Kajsa, som sitter i kassan.

    Är Kajsa verkligen en produkt?

     Ja, om man är IQ-befriad som anonym 20.17.

   Deras creme brule. Valnötsglassen. Äppelpaj. Handlar där sällan och nu inser jag att det är nog bra. ?

    Åh ja deras creme brulée ?
    God glass har de också ja!
    Och valnötsbrödet med fikon som numera bara säljs ibland på tillfälligt besök ?

   De har en god choklad. Har ingen aning om vad den heter dock, har bara varit där en gång men den hade smak av lakrits.

   Chokladglassen är grym! Runt nyår säljer de förpackningar med potatiskakor med ost i. Otroligt goda!

   Hudkrämen är förvånansvärt bra. Och deras mail polish remover

    Låter bra med mail polish remover, så man slipper rensa inkorgen manuellt!

     Är du säker på att den inte bara tar bort den fina ytan på inkorgen då ? annars är jag också intresserad ?

   Chokladen!
   Vit choklad med torkade jordgubbsbitar och mörk choklad med hela hasselnötter ? Mmmmmh, måste gå till Lidl nu.

   Typ ALL glass, särskilt ministrutar, vegansk lakritsglass och deras sandwich med cookies

   Kanska ska jag vara också. Det första jag kommer på är deras havregrädde och glutenfria pasta, har dom alltid hemma. Även om det inte är nån direkt produkt så gillar jag också skarpt deras påsar med svinnfrukter och -grönsaker (20 kr/påse) samt deras svinn från bake-off (10 kr/påse).

    Ja , riktigt bra! Rena fyndet faktiskt!

     Verkligen! Har t ex fått 3 kg paprikor i grönsakspåsen och närmare 20 st deras valnötsfrallor (kostar typ 6-7 kr/st) i brödpåsen.

   Karelska rispiroger

   crazy frogs

    Omg ja!!

   Hummus.

   Deras drickyoghurt i plastflaska ”jordgubb/banan”. Persikan finns inte kvar(?) annars också ???

   Vit choklad med hasselnötcrisp, bake-offen (särskilt frallorna som har pumpafrön uppepå), peperonipizzan i frysen, och valnötsglassen! ?

   Deras sweetchili tacochips! Herreguuud så goda ?. Fick höra från min tjejkompis att dom påminde om doritos så tipstipstips!!

  Tror någon det är Denniz som hittats i grottan utanför Stockholm igår?

   Kan vara.

   På sätt och vis hade det varit ”coolt” om det var han, sprängt sig själv om man ska tro ryktet på fb.
   (Jag är för självmord och om man gör det kan man ju lika bra göra det med stil… förutsatt att ingen annan kommer till fysisk skada)

   Men framförallt så hade det ju varit skönt för anhöriga att få ett avslut.

    Vad innebär det att vara ”för självmord”?

     Ja jävligt märkligt formulerat.
     Personligen är jag emot självmord men känner ju absolut sympati för de som väljer den utvägen, dömer inte och känner inget negativt mot dem. Snarare mot vårt samhälle som exkluderar människor och lämnar människor som lider psykiskt utan hjälp och vård.

      Självmord är sällan något man väljer..

       Klart man gör. Jag säger inte att det är ett rätt val, ett bra val eller att det verkligen inte finns en utväg men man väljer det. Oftast är det mycket väl planerat och genomtänkt. Folk avslutar sina affärer, de skriver brev, testamente, ger bort hunden till en bra familj osv.

        Men de känner att det är oundvikligt. Förstår du?

        Det märks att du inte vet mycket om självmord. Det du skriver är mer eller mindre myter. Tänk på hur du uttrycker dig. Vi är många som förlorat anhöriga i självmord.

       Du vet inte vad du pratar om Elin. Tyst.

        Hon har ju rätt?

      Ja, väldigt märkligt, särskilt i samband med ”göra det med stil”.

       Tänkte att handgranat var nytänk och passande en militär. Ett avslut som passade det liv han haft liksom.

     ?

     Att jag skriver att jag är för självmord är att jag anser att tabut med att vilja avsluta sitt liv är ett (i vårt samhälle) i grunden ett kristet tänk.

     Däremot tycker jag inte att man ska avsluta sitt liv spontant (tänker mig själv som tonåring, killen gör slut och det känns som livet är slut). Men är det ett genomtänkt och motiverat beslut att avsluta sitt liv, varför inte få göra det? Om det är något man ska få styra över så är det väl sitt liv?

     Svar satt i mod

    Kroppen de hittat var inte sprängd.

    Fy så vidrigt uttryckt. Vissa människor är skörare än andra. Dessa människor har ofta mycket att tillföra och vi borde vara rädda om dem och stötta dem. Andra människor är som kackerlackor, inget biter på dem, de är totalegoistiska, utan empati och skulle kunna förstöra hela jorden utan att känna skam eller få dåligt samvete. Tycker du det vore en fin värld om bara den sistnämnda gruppen skulle finnas kvar?

    Så himla… oempatiskt skrivet. Ingenting är coolt med att en människa mår så dåligt att den tar sitt liv.

   Det var min första tanke.

   Va men gud. Inte tänkt det kan vara han. Men vad hemskt.

   Ja

   Denniz vem?

    Den hunkiga officeraren som försvann spårlöst i somras.

     I november försvann han.

     Räknas slutet på november verkligen som ”somras”???

      Om man bor i Australien.

     Var väl i typ november?

  Ni som haft covid,
  Vad var era första symptom?
  Vad var era värsta eller obehagligaste symptom, under själva sjukdomsförloppet?

  Mvh,
  Väntar på provsvar ?

   Andningssvårigheterna,den tunga känslan på bröstet och känlan av att man inte får tillräckligt mycket luft. Det var så obehagligt ?

    Tillägger att första symptomet jag hade var en helvetisk torrhosta, höll på att hosta ut mina lungor.

   En olustig känsla i kroppen och svår huvudvärk. Det är svårt att förklara, men det kändes som om kroppen inte ”hann med”. Några dagar senare kom febern och illamåendet som ett brev på posten, men då hade jag redan fått provsvaret och isolerat mig.

   Jag fick endast ETT symptom och det var lite konstig metallisk smak i munnen, annars var jag helt symtomfri och fick inga symtom överhuvudtaget under hela min karantän. Jag arbetar inom vården och hade varit hos en smittad patient och var extremt uppmärksam på symtom samt gick sedan och testade mig.

    Så märklig denna sjukdom är!

   Det smällde på direkt med ordentlig influensa-känsla. Värsta var blodproppen i lungan.

   Första symtom: Huvudvärk, kändes som bihåleinflammation.
   Det jobbigaste var nog lukt&smakbortfall, jag var konstant hungrig men kunde inte äta mig mätt för det smakade verkligen ingenting.
   Det ”positiva” var att jag kunde dricka juice direkt efter tandborstning och att tömma kattlådan utan att känna bajslukten 😀

   Halsont och huvudvärk.
   Jag har kommit lindrigt undan, det ”värsta” för mig var den här brinnande känslan på överkroppen, att det typ gjorde ont att ha kläder på sig?? Ingen feber eller så.

  Jag kommer inte åt min skattedeklaration, det står att den kommer 16:e (eller var det 15 ?). Har vänner som skrivit att de fått sin digitalt nu. Varför dröjer min?

   Vad jag har läst så börjar Skatteverket skicka ut från och med idag till de som har en digital brevlåda. Men kanske inte stämmer ? tror det var veckan ut som de skickas.

   Den kommer ngn gång mellan 3-9 mars. Står på skatteverkets hemsida.

    Okej, kan vara klara som strular för tillfället

   Det är den 3:e mars. Du ser den den 10 mars.

   Deklarationen skickas ut mellan 3-9 mars.

   Du har kanske inte fått den ännu. Alla med digital brevlåda får inte den samtidigt, min pappa fick sin nu ikväll men jag har inte fått min. Man får vänta tills den dyker upp där.

   De skickar inte ut den till alla samtidigt. Du får den någon gång mellan 3:e och 9e.

  Deras creme brule. Valnötsglassen. Äppelpaj. Handlar där sällan och nu inser jag att det är nog bra. ?

  Har man ont i sidan under revbenet vid urinvägsinfektion?

   Det har jag inte haft ?

   Vid vilken sida har du ont?

    Vänster. Mest nedåt faktiskt. Och över nedre delen av magen. Har tabletter för urinvägsinfektion, ska ta dem snart.

    Svaret fastnade…Vänster.

   vid njurbäckeninflammation kan man ha det. Sök vård om du misstänker det!

    Man får jätteont då och feber. Men klart du ska söka vård om du är dålig.

     Ja självklart. Blir bara lite fundersam och tänkte fråga eftersom det ju är vanligt med urinvägsinfektioner.

   Började så för mig efter en uvi som jag trodde gått över. Skarpa magsmärtor i en-två dagar, och sen gick det upp i njurarna och jag fick hög feber. Fick åka till akuten. Så kan vara början på en njurbäckeninflammation och det var inte roligt. Kolla upp!

    Ah. Fast det började för några timmar sedan med vad jag tror är uvi. Men ska vara uppmärksam, tack!

    Exakt samma för mig. Slutade med blodförgiftning… Värsta jag varit med om..

     Hade du/ni behandlat uvi:n med antibiotika innan?

      Nej hade struntat i den och trodde att den gått över av sig självt (naivt, men jag var ung) – men det var bara en liten paus tills den tog sig vidare upp till njurarna. En hemsk upplevelse. Man ska aldrig strunta i kraftiga magsmärtor, blev min lärdom (har två stoiska unga människor i min närhet som höll på att stryka med av brusten blindtarm – dvs ignorerade magsmärtor).

  Livet är så tråkigt. 🙁 Ugh.

   Samma här.

    Funderar allvarligt på att ta livet av mig. När jag ens försöker göra något för att ’utvecklas’ får jag sådan ångest att jag inte vill leva mer. Men jag mår inte bra av att ’inte göra någonting’ heller.

     Prata med någon! T.ex. vi mind.se!

     Skickar en kram till dig ❤️

     Nej du ska inte dö

     Ta hjälp! Du måste inte känna så! Har varit där själv men tagit mig ur det.

     Ge inte upp!

     Jag gissar att du är ung? Tro mig man har perioder i livet då man kan känna att allt är meningslöst MEN till slut brukar det lösa sig. Ett självmord går inte att förändra eller ångra. Sånt jäkla slöseri. Vet du vad som krävdes för att just du skulle bli till? Du är typ en på miljonen. Nä du kör på och uppsök läkare. Så många som slösat bort liv som hade kunnat bli mkt bra. Jag blir bara lyckligare med åren.

     + 1. Och så sjukt trött på alla ’sök hjälp, prata med någon’. Vet att ni säkert bara menar väl men ni fattar inte

      Men ändå: prata med någon! Som kommentaren ovan skriver, det blir bättre med åren. Vi som är grubblare och osaliga typer blommar med åren. Som 40+ är jag glad att jag inte gav upp när jag funderade på det ❤️

      Tjena. Jag fattar. Återkommande depressioner i 20 år. Livsleda. Vill för det mesta bara lägga mig ner och dö. Ofta känns livet bara som en enda aslång att-göra-lista och sen dör man.
      Men att prata med psykolog hjälper faktiskt. Min vårdcentral är superhjälpsam och erbjuder massa grejer, utöver psykolog. Yoga, mindfullness, stresskurser, träning osv.
      Livet kan vara roligt. Ge inte upp.

   Livet är fantastiskt, utom just nu, pandemins fel. Men, snart, snart är våren här på riktigt. Det gör så mycket för humöret.?

   Men snälla, skriv inte ”ugh”. Det är bara den amerikanska urbefolkningen som får använda sig av det uttrycket.

    ?

    Haha ?

    Förlåt mig.

     20:23 bry dig inte om 20:28 det är bara en clown som kommit fel. Ugh

  Någon som sitter på en rabattkod på Spotify?

   Bli student I guess

  Snälla ta bort 20:23 kommentar.

   Varför?

   Vad är fel på den??

   Har du anmält kommentaren?

   Varför?

    Också trött och överarbetad. Fick 32 poäng på skattningen som mäter risk för utmattning. 18 poäng eller mer anger att risk föreligger.

   Snöflinga?

   Vilken?

  Jag är så glad. Sover på när idagefter operation tidigare idag. tamejsjutton varenda personal jag mött idag på avdelning, uppvak, operation har varit så otroligt empatiska, lyhörda, omsorgsfulla i sitt arbete. Är så tacksam att jag nästan gråter. ♡♡ vårdpersonal som dessa kan verkligen få en skitsits att kännas okej.

   sover på Näl*

    Man blir så glad (och lite orolig ”känner vi varandra”) när man ser någon vara i sina hemtrakter. Trollhättan❤

    Hoppas du blir bra snabbt?

     haha, jag förstår vad du menar 😛 bor du i Trollhättan? (det gör inte jag. bara vårdas och pluggar här, haha ^^ )

     Tack ♡

      Inte just nu, men är född där så jag är trollhättebo i själen? kommer flytta dit när jag kan?

  Menar inte ta bort ang du som skriver ta livet av dej. Såg det var samma tid som annan kommentar.Snälla sök hjälp. Livet är för kärt att att tas bort. Kram till dej. ❤

   Nej nej… Det är inte för ’kärt’. Livet är väldigt dystert. Men det är läskigt att dö också.

    Då vill du leva. Håll fast vid det!

  Fryser, längtar till värmen och sommaren?❄

  Bästa betet i musfällor? Hittade musskit i mitt sopskåp precis och har PANIK ?? Våningen jag bor i är från tidigt 1800-tal så de nere på gården har haft en del möss då de knappt går att få ett sånt här gammalt hus tätt men trodde inte de tog sig upp på andra våning ?

   Möss är mästare på att klättra.

   möss är så söta?

   Ta hjälp av Anticimex!

   Det är mkt möss i år tydligen. Möss brukar gilla sådant som luktar mkt, choklad, vissa ostar, torkat kött

   Ostbågar! Det använder min bror, tydligen räddat deras hus från invasion.

    Ostkrokar

     Ostbågar då de är bågformade och inte krokformade.

      Inte alla ostkrokar!!!

     Ostkråkar

   Mannen satte i choklad i musfällan och fick i alla 3 fällor ”fångst”!?

   Dumle! Men ja, ring Anticimex, det brukar ingå i hemförsäkringen. Eller kolla med värd om du bor i hyresrätt kanske?

  Jo, hon har varit smal flera gånger? Varför har du följt ngn du stör dig på i 10 år? Snacka om waste of time.

   Nja aldrig sådär som hon vill vara.

    Och? Tycker ändå att det är mer ? att följa ngn man stör sig så ofantligt mycket på i 10 år än att vilja vara smal. Det kanske också är ganska onödigt att diskutera sådant eftersom att sådan problematik kan bottna sig i ätstörningar. Vilket def inte är ?.

     Vad gör du på den här bloggen om du inte ska läsa om folk som stör dig? Det är ju det enda den här bloggen går ut på.

  Vet folk om att det var ett terrordåd idag?

   ja

    Ja. Varför undrar du?

   Jadå

   Jag har inte riktigt förstått eller fått en connection till det eftersom motiv osv verkar oklart. Det klarnar säkert mer imorgon. Hemskt ☹️

   Är Sverige vad förväntar du dig.

   Jag visste inte!

   Det kommer att tystas ner eftersom det var ”fel” gärningsman.

  Finns det några här inne som kör motorcykel?

   Jaaa 🙂 bästa ju!

    Eller hur!?
    Jag kör en indian scout. Vad kör du?

  Min sambo är deprimerad. Han vet inte varför han mår dåligt, men säger ofta att han har gjort fel yrkesval och att han borde ha kunnat bli så mycket mer och känner att han har svikit alla runt sig.

  Trots att han är deprimerad så fixar han i hemmet och tar hand om våra två barn på bästa sätt, men depressionen gör också att han trycker mig längre bort från sig. Han är ofta sur, snäser av mig, kommer med pikar och taskiga kommentarer. Däremellan gråter han och säger att han gör så för att han vet att jag ändå kommer att lämna honom för han är inte värd mig. Dessa taskiga kommentarer m.m. är INTE likt honom. Det kommer av depressionen, men är såklart jobbigt för mig med även om jag vet orsaken. Jag stöttar, pratar med honom och försöker ge honom tid att vila och att hitta glädjeämnen i vardagen, men det är svårt när han inte själv vet vad han blir glad av.

  Vi pratar ofta om hur vi ska kommunicera. Pratar igenom när det har blivit fel och han ber om ursäkt för sitt beteende. Han har nyligen självmant tagit kontakt med en psykolog och har nu tider med denna 1-2 gånger per vecka.

  Ni som har varit/är deprimerade själva: Hur hade ni velat bli bemötta av er partner och vad har hjälpt er?
  Ni som är tillsammans med en deprimerad partner: Hur får ni energi att fortsätta stötta och se förbi den deprimerade sidan hos er partner?

   Tips från någon som levt med en deprimerad man i 10 år;
   Låt dig inte dras med. Unna dig själv, ge dig själv kärlek och egentid. I stunden vill man göra allt för att den deprimerade ska må bättre, vilket gör att man glömmer bort sig själv, gör inte som jag prioritera dig själv också ❤

    Tack för stöd <3

    Jag unnar att ta hand om mig själv och min sambo peppar mig till att unna mig egentid och att göra saker som är roliga. Han vet att jag behöver energi för att kunna stötta honom.

     Försök få honom att ta hjälp för att må bättre. Jag höll på att driva alla som stod mig nära bort från mig på grund av depressionen. Det kan bli ohållbart att leva med någon som är så djupt nere i en depression.

   Jag blev deprimerad av att min man var deprimerad (pga bryr mig mer om andra än mig själv). För mig hjälpte det att acceptera att ”nu är det vad det är, just nu är inte livet och relationen på topp och det får helt enkelt vara så just nu”. Glöm inte bort dig själv! Stötta på det sätt du kan, men ta inte kål på dig själv för att hjälpa honom. Jag tror att du blir lite av hans slagpåse där han tar ut sina aggressioner på grund av att han är trygg med dig, jag tror det är därför det är vanligt att många tar ut aggressioner på typ sina föräldrar eller partner (man känner ovillkorlig kärlek). Det gör det inte mer okej, men jag tror det kan vara en förklaring. Jag hade inte sett det som att han stöter bort dig, men som att han vet var han har dig och därför inte lägger sin energi på dig just nu. Jag hade låtit honom vara så mycket som möjligt, annars blir er relation ännu en sak han kan få ångest över. När jag var deprimerad behövde jag få fokusera endast på mig själv, klarade inte av andras eventuella krav på mig som vän eller partner och var faktiskt tacksam att jag inte hade exempelvis barn just då eftersom jag vet att det är något man inte kan stänga av. Avslutningsvis: Ta hand om dig också i allt detta och SÅ bra att han tagit kontakt med psykolog, det kommer hjälpa massor!<3

   Parteraapi

  Började nyligen på mitt första riktiga jobb inom det jag är utbildad till och min (ena) chef är väldigt speciell. Hen är sjukt intensiv, är snäsig i sina svar till mig (vilket ger mig känslan av att hen inte gillar mig) och säger åt mig hela tiden att det kommer bli jättemycket jobb framöver, att jag ska njuta av lugnet, att jag snart inte kommer få en lugn stund osv. Jag är ganska lättstressad som människa och har sinnessjukt höga krav på mig själv (med tillhörande prestationsångest), och är livrädd att jag inte ska klara av pressen och leva upp till hens förväntningar och typ gå in i väggen. Försöker att inte stressa upp mig innan någonting hänt och bara ta allting som det kommer, men det är jättesvårt. Tror heller inte jag kommer kunna/vilja/våga berätta om det blir för mycket för mig, eftersom hen första dagen sa: ”Du har skrivit på avtalet så du har gett dig in på detta nu” när vi pratade om att det kommer vara mycket att göra. Hen känns inte superförstående liksom.

  Någon som har tips på hur jag ska tackla situationen? Hur jag kan ta det lugnt och bara ta allt som det kommer?
  Känner mig väldigt lost och förvirrad, och har lite halvdålig känsla i magen över allting 🙁

   Låter som en mycket märklig chef. Minimera kontakten med denna person så mycket det går.

   Är den andra chefen mer förstående? Har du haft utvecklingssamtal? Finns det nån facklig att prata med?

    Går inte eftersom chefen också leder eller är verksam i de projekt jag jobbar i. Kommer alltså ha extremt tät kontakt med hen.

    Jag vet inte, kanske. Men spelar inte så stor roll eftersom hen inte jobbar i projekten på samma sätt. Nej, har inte haft något samtal, började för en och en halv vecka sedan. Har inte hunnit gå med i facket men ska nu.

   Skum chef.
   Alltså ibland när folk säger att det är kommer bli mycket jobb osv. Hypear de upp det för mycket och sen står man där och bara jaha var det inte värre än så här. Andas och tänk att du överlevde utbildningen du kan detta

  Någon som använder rss läsare? Vilken tycker ni är bäst?

   Feedly.

    Tack!

  Men det där var ju ändå något helt annat än att samla in pengar fejkat (har hon ens samlat in några pengar?). Hon bar alltså lådsas inför inte bara hela omvärlden, utan även inför sin närmaste familj, lådasas att hon är dödligt sjuk i cancer i flera års tid.

  Visst att många tidningar, ung cancer osv låtit sig lurasnär de intervjuat henne, men vad skulle de gjort då? Hon har ju lådsats till 100 % och de kan ju inte begära ut jounaler varje gång de intervjuar någon som är sjuk. Verkar ju som att hon kanske trott på det själv också.

  5de begravningen på 9 månader, sorg och elende vart man än vänder.

  Så hjälp mig nu, berätta om era busiga, galna eller bara tokiga hys!

  Jag börjar.
  När jag bar liten stack jag hål på alla mor och fars kondomer, lagomt uppskattat i en barnaskara på 5?

   Hur kom de på dig??

    Det har jag också alltid undrat

   Hahaha på tal om kondomer så har mina föräldrar delat badrumsskåp, mamma har ena sidan och pappa andra. När jag var liten hade de inga nattduksbord med förvaring, så kondomerna förvarades på pappas sida i skåpet i badrummet. Jag blev ju nyfiken, fattade absolut ingenting, trodde det var tuggummi. En gång när jag var hemma själv tog jag en och öppnade. Det var visst inte tuggummi?

    Tuggmotstånd i alla fall.
    close enough?

    Brukade även gömma äckliga egg i blomkrukor. Luktade mindre gott

   Minns att jag alltid gömde undan bullar hos min farbror och hans fru, då de var så torra. La de på massa märkliga ställen, i blomkrukan, under soffan..