Att lindra ångest

Jag tror inte ni förstår hur mycket det betyder för mig att ha hjälp av Stodona hemma nu. ❤️ När ångesten trycker på bröstet har jag inte varken någon lust eller ork till att grovstäda här hemma. Att få hjälp med det, tar bort mycket av ångesten faktiskt. // My Martens

Nu är det här inlägget av My Martens ett reklaminlägg, men jag känner inte att det spelar någon roll för det här inlägget. 
My gör reklam för städhjälp och skriver att det lindrar hennes ångest, att få hjälp med just den här biten av livet.
Själv använder jag just städning till att hantera stress och ångest, och skulle inte vilja få hjälp med det – ja, förutom kanske att skrubba duschen då… 😉
Jag blir lugn i min kaosiga insida av att skapa ordning på utsidan, men det får givetvis inte gå till överdrift, särskilt inte om man bor med andra människor. *note to self*

Jag kan tänka mig att det nästan finns lika många olika sätt att hantera ångest på, som det finns ångestdrabbade människor. 
Det som fungerar för en person, kanske inte funkar för nästa och även fast det finns en helt del standardsaker att ta till så finns det nog inget sätt som funkar för alla.
Sen får man ju skilja på vad som är vad, stress är inte ångest, men man kan säkert få ångest av stress och så länge man hittar sätt att må bättre på så är ju terminologin ganska ovidkommande.
Man ska inte slänga sig med diagnoser, men att hitta exakt rätt sätt att benämna någonting på har inte så mycket med själva dämpningen att göra, så länge det funkar.

Har du något knep för att lätta på stress, ångest eller någonting annat som riskerar att hämma dig i din vardag? 
Tänk om du sitter på lösningen till någon annans problematik?
Det som är självklart för en person är kanske inte lika självklart för någon annan.. 🙂

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tyvärr fastnar jag framför skräp-tv när jag mår dåligt, men det gör det väl snarare bara värre i slutändan…

  Svara

   Om det får dig att orka genom dagen och inte får mer ångest behöver det inte vara en dålig lösning. Ta hand om dig 💖

   Svara

    Tack ❤️

    Svara

  Sex enkla effektiva tips:

  Svara

  ”Jag tror inte ni förstår hur mycket det betyder för mig att ha hjälp av Stodona hemma nu”
  Jag trodde först att Stodona var ett ångestdämpande läkemedel typ Sobril eller Stesolid.
  Men sen visade det sig vara ett ångestdämpande städbolag 🙂

  Svara

   I den bästa av världar så skulle läkaren kunna skriva ut två timmar med Stodona istf 10mg Sobril vid begynnande ångestsymptom. Det fina i kråksången är att då skulle rutavdraget kunna bakas in i högkostnadsskyddet och på så sätt lindra ångesten över att det är nytt år och nya dyra mediciner till man kommit upp i beloppet.
   Helvete! My kan ha löst hela skiten iom inlägget utan att hon visste om det!
   Det osar årets viktigaste blogginlägg.

   Svara

    Du är ett geni! 😍

    Svara

     Äsch, så säger du säkert till alla.

     Svara

    Hon vet inte vad hon pratar om angående ångest!

    Svara

     Även en blind höna hitta ett korn ibland!

     Nädå, är benägen att hålla med. Om hon hade haft svår ångest så hade det inte hjälpt med nån jävla städfirma och hon hade definitivt inte försökt intala folk ”köp några timmar av den här städfirman så slipper du din ångest”.
     Tror inte att företaget har sagt till My att det vore bra om hon tryckte på det här med ångest när hon gör reklam för dom.
     Det här är ett korkat inlägg och ett eget påhitt av nån som inte fattar bättre alt står och pissar på dom som lider av riktig ångest. Gör om, gör rätt My.

     Svara

      Och vrf heter jag D helt plötsligt? 😂Brukar ju alltid skriva under med F!

      Svara

      Riktig mirakelfirma som kan konkurrera ut Mys expertteam på psyk. Är det städbolaget som äntligen levererat en diagnos? Fast de jävlarna sabbade ämnesomsättningen i samma veva?
      Kroppen svarar inte, kroppen svarar inte, kroppen……..

      Svara

     Jo, det vet hon nog! Verkar som hon är inskriven på sjukhus… hemma dagtid, sjukhusband runt handleden på bloggbilder…

     Svara

      Hon skulle aldrig kunna/orka göra allt hon gör om det var riktig ångest

      Svara

       Jo vid manodepressiv

       Svara

        Det är inte samma sak som ångest

        Svara

         Bipolär är idag en vanligare benämning för manodepressiv. Kan bestå av de olika faserna mani och depression men behöver inte göra det. En kan vara mera framträdande. Ångest kan vara en del av den depressiva perioden.

         Oavsett vad det nu är My lider av så hoppas jag att hon nu utreds ordenligt och får den hjälp hon behöver. Skriver själv att hon mått dåligt i många år och genomgått olika utredningar, terapier, stresshantering m.m. Försökt självmedicinera genom träning, vila, äta regelbundet, planering etc men det verkar inte räcka till fullt ut.

         Svara

      Var ser du det?

      Svara

       Åh varför hamnar alltid svaren feeeeel?

       Svara

      Var och på vilken bild ser du det sjukhusarmbandet?

      Svara

   ”Vi är Stodona,
   det intelligenta städbolageeet” 🎶🎼🎤
   (sjungs med Iprenmelodin)
   Önskar jag orkat skriva en längre text men för trött efter nattjobb 😉

   Svara

    Nämen va faasn då… 😳😁 ”det ångestdämpande städbolageeet” skulle det ju vara #tröttmössa

    Svara

   Det trodde jag med😂

   Svara

  Det finns olika sätt att hantera ångest på och olika passar olika personer precis som du skriver. Jag själv försökte med allt, men fick till slut ge mig och testa tabletter. Funkar jättebra för just mig. Men jag skulle aldrig någonsin säga till någon annan person vad den ska göra, tipsa om massa, för samma funkar inte för alla. Jag ogillade själv alla tips jag fick av förståsigpåare som aldrig haft ångest. Så vad jag tycker om Mys reklam låter jag vara osagt.

  Svara

  Läser aldrig hennes blogg och Insta men är nyfiken är detta ett märkt samarbete eller vad? Menar för städföretaget? Om hon själv betalar så behöver hon inte ens nämna vem hon tar hjälp av.

  Svara

   Marcelo anlitade dom väll också nu när dom flyttade? Vid ångest har många depression så kanske hon då inte orkat städa. Jag skingrar tankar på att kolla Youtube och filmer om djur. Helst katter o hundar o kakaduor.

   Svara

  Har två sätt att hantera stress eller ledsna tankar:

  – Ut och springa eller köra ett pilatespass. Det hjälper verkligen för mig om jag vill rensa tankarna.
  – Vill jag ha lite verklighetsflykt så kollar jag på gamla Sailor Moonavsnitt från 90-talet och äter godis 🌸

  Svara

   wow sailor moon!!! det ska jag testa nästa gång jag har ångest

   Svara

    Gör det! ❤️

    Svara

   Åh! Var hittar du sailor moon? Letade efter det att streama men hittade ej!

   Svara

    Googla på ”Watch anime online english free”. De jag använder är 9anime, kissanime och AnimeOwl. Där kan du hitta Sailor Moon + Sailor Moon Crystal (som är en ny version, baserad på mangan). Vill du se den från 90-talet så väljer du bara den som heter Orginal, R, S, SuperS, Stars <3

    Svara

    Jag laddade ner alla avsnitt för ungefär 10 år sen, haha. Men jag letar också efter en bra sida att streama från så tack Linnea! 🙂

    Svara

  Nystädat hem, rena lakan, sköna myskläder, kladdkaka, vänner och en bra serie!

  Svara

   Alternativt och ett tips som alltid funkar, en långpromenad i naturen!

   Svara

    Ja men vid svår ångest ligger jag i fosterställning i ett hörn i sängen. Att då ta en promenad finns inte ens som ett alternativ. Man försöker överleva en sekund i taget.
    Det är verkligen skillnad på ångest och att ha en dålig dag/ lite deppig

    Svara

     Jag kan få sån förlamande ångest. Även sån ångest så att kroppsdelar domnar bort (en gång somnade hela kroppen, ni vet myrornas krig. Till och med på magen och hela huvudet så jävla obehagligt). Det ENDA som hjälper mig är att röra mig.
     Finns två typer av ångest för mig, en förlamande och en mer fysisk, panikaktig (men ej panikångest).

     Svara

      Jag brukar också få en mer panikartad form. Kan hyperventilera varvat med att storgrina. Eller så blir kroppen så matt att jag inte kan göra något fysiskt. Ångest är skit.

      Svara

   Allt det – vänner. Vill bara vara ensam då. Men gärna glass till kladdkakan.

   Svara

    Självklart! 👍🏻🍦

    Svara

   Slutat dricka kaffe. Eller ja, slutat med all koffein.

   Svara

  Yoga eller tv-spel.

  Svara

   Vilket tv-spel?

   Svara

    Stardew Valley är mitt bästa spel när jag har ångest

    Svara

  Trycka i mig godis i badkaret medan jag ”hemnettar” är ett effektivt sätt.
  Ångesten dagen därpå lindrar jag med långa promenader med min hund, ut i skogen.

  Svara

  Träna, sport på TV, köra bil med bra musik i högtalarna.

  Svara

  – SSRI (bra grund vid ständig ångest för min del)
  – KBT (i kombination med det ovan)
  – Ta en löptur eller promenad (beroende på nivån av ork)
  – Styrketräna
  – Ringa min syster
  – Sjunga!!
  – Spela nåt menlöst spel på mobilen
  – Andas i fyrkant
  – Fokusera på nåt jag ser i närheten (en blomma, mina händer, en lampa eller vad tusan som helst).

  Svara

   Hur andas man i fyrkant? Jag är kanske trög, jag har fått det här tipset förut men förstår verkligen inte hur man gör. 😭 / dum-tjej93

   Svara

    Andas in räkna till 3, håll andan 3,andas ut 3 ,håll andan i 3.
    Repeat.
    En ”fyrkant ”

    Svara

    Precis som Ulla skriver. Föreställ dig en kvadrat. Följ linjen från t.ex nedre vänstra hörnet och till nästa hörn samtidigt som du andas in och räknar till 3 (eller 5 som jag gör då jag andas väldigt långsamt). Håll sedan andan medan du följer linjen till nästa hörn samtidigt som du räknar till 3 (alltså inne i huvudet – blir svårt att göra detta om man räknar högt). Sen andas du ut medan du följer linjen till nästa hörn och räknar till 3. Och så åter hålla andan och räkna till 3 medan du följer linjen tills du är tillbaka där du började. Man kan andas så här ett tag tills ångesten börjar lätta.

    Svara

     Visst ska man andas in genom näsan och ut genom munnen?

     Svara

      Ja så brukar jag göra 😊

      Svara

  Min ångest utlöses ofta av stress kring studier, en pågående konflikt e. dy. så för mig hjälper det att städa och rensa för att sortera bland mitt inre kaos. Städar även digitalt genom att radera och flytta omkring på saker i telefonen och datorn för att liksom sortera ut det värsta stöket inom mig. Att skriva ”att göra-listor” har också visat sig väldigt lugnande så jag på riktigt får grepp om vad som måste göras resp. vad som faktiskt kan vänta (en stor skillnad när jag befinner mig i ett tillstånd av oro och stresspåslag). Ringer därtill ofta en vän som arbetat inom psykiatrin i 30 + års tid och är en sann mästare på att nysta i känslor av olika slag. Men framför allt måste jag ha ordning omkring mig, alldeles oavsett om det rör hur och hem eller den virtuella världen.

  Svara

   Jag är en väldigt ångestfylld person som blivit diagnostiserad med GAD. Min lista med saker för att bryta ångest är
   -Yoga-andas. Rätt andning hjälper en med mycket
   -Gå ut och gå en närvarande promenad. Andas lugnt och uppmärksamma vad som händer omkring. Vilka ljud hörs? Vad ser jag? Osv
   -ta en dusch
   -prata med någon
   -gosa med min hund
   -läs en bok eller kolla på en serie om den gnagande ångesten inte försvinner. Skrolla INTE på mobilen!
   – Om ingenting fungerar och ångesten är outhärdlig så tar jag en ångestdämpande. Men det händer Max en gång i halvåret då min psykolog vill att jag ska slippa det.

   Svara

    Skulle blivit en egen kommentar men så bliv det tydligen inte!

    Svara

    Jag tar typ 5 ångestdämpande om dagen 🙃
    Inte hållbart på sikt, men är just nu på överleva-dagen-stadiet. Har också GAD och är för tillfället i ett djupt depressionshål. De kommer tyvärr med jämna mellanrum och just nu är det möööööörkt. Jag hoppas hitta ut snart.

    Svara

     Håll ut 💚, efter mörker kommer sol som du vet. Lite hjälp på vägen behöver många.

     Svara

     Varma kramar i luften till dig❤

     Svara

  Tittar på när jacksepticeye spelar happy wheels.

  Svara

  Undvika alkohol. Helt. Under en längre period.

  Svara

  OT: Mona skriver så här om sin dotters hund Ragnar: ”29-åringen var först lite orolig eftersom Ragnar inom loppet av en vecka, har blivit attackerad av andra hundar pga hundjävlaägare som inte haft sina hundar kopplade.” https://www.monasuniversum.se/2021/03/08/soppkok-5/

  Inte så alls länge sen försvarade hon Unni och hennes lösspringande hundar med näbbar och klor. Oj vad det vände snabbt.

  Svara

   En annan OT: enligt Mona är Louie Marti Maggan Graafs nya kille https://www.monasuniversum.se/2021/03/08/nar-solen-skiner-extra-mycket-pa-vanner/

   Svara

    Fattar inte riktigt varför det är Monas jobb att berätta om det?

    Svara

     Kanske Maggan inte vill skriva om det själv men vill ändå att det ska komma ut? (ber då Mona)

     Svara

      Respektlöst att skriva att kärleken är större än till barnens pappor.

      Svara

       Den senaste kärleken verkar för det mesta vara störst. Eller så är det bara så det förmedlas.

       Svara

       Den senaste var otrogen och Hedman hade väl problem med missbruk? Kul att hon gått vidare 🙂

       Svara

        Tycker bara att det är onödigt info. Säg det till mannen men inte till barnen och en annan persons bloggläsare. TMI.

        Svara

         Ja, där kan jag nog hålla med dig 🙂

         Svara

        Hade inte My någon historia med den senaste exet?

        Svara

       Ursäkta?!

       Svara

      För att???

      Svara

       Jag menar vad är det för orsak till att använda en annan bloggare till att berätta?

       Svara

     Mona skriver i en kommentar att MG hellre ville att det kommer ut i en kontrollerad form, alltså i Monas blogg, än i HäntExtra. Känns ändå konstigt att MG inte går ut med det själv, på sin egen blogg?

     Svara

      Så otroligt tråkig blogg

      Svara

       Både Monas och Magdalenas är tråkiga. Mona skrev att hon skulle sluta blogga…. har inte hänt än, undrar varför.

       Svara

        Hon vill väl inte missa inkomsterna bloggen genererar, både reklam från andra företag + sin egen webbshop. Det är väl främst hennes läsare som handlar på hennes webbshop

        Svara

         Så varför säga att man ska sluta blogga då?

         Svara

     Mona gillar att hjälpa sina vänner som hon har valt att ha kvar.

     Svara

      Ja, suck.

      Svara

    Vilken snubbe! 😬

    Svara

    Tror det är ett pr-trick. Bägge behöver ökat intresse från media. Han för att få folk till sin herrgård. Maggan för hon är helt ointressant utan en man vid sin sida.

    Svara

     Ja att hon skulle klara sig ensam var otänkbart, tyvärr.
     ”aldrig varit så kär” – hur gammal är hon, 14?

     Svara

      Snart kommer syrran hitta sitt livs kärlek också, tro mig.

      Svara

       Ja! 😂

       Svara

    Men så sjukt fånigt. Så klart har ju Maggan bett henne gå ut med det, men det gör ju allt ännu töntigare.
    Jösses, på riktigt. Och naturligtvis känner Mona honom också hahahahahaha.

    Svara

     Kan Maggan inte sköta något själv? Undrar på riktigt.

     Svara

     Givetvis!

     ”Sjukt glad för att hon har träffat någon som jag personligen vet avskyr illojalitet och otrohet.”

     Okej… Undrar hur Mona fått reda på det 🤔

     Svara

      Hon kanske försökte förföra honom. En man som nekar Mona måste ju vara tokkär eller homosexuell i erotikens universum.

      Svara

       😂

       Svara

        😉

        Svara

   Ja men MU har väl inte så stor koll på sanningarna. Hon gör som de flesta bloggarna, framför sin egen åsikt som den rätta och enda sanningen. Dessutom tror jag många av hennes läsare är rätt enkelspårig i vad de läser.

   Svara

   Det är ju Mona i ett nötskal. Vänder alltid kappan efter vinden.

   Svara

  – Att gå/springa i skogen

  – Renovera hemma/möbler (Det är förvånansvärt meditativt att stå och måla)

  – Stänga av mobilen

  Svara

   Ja älskar att måla. Tror mina föräldrar ska måla om huset i sommar, jag kommer lätt hjälpa till😍

   Svara

  Låter som smygreklam. Att städa lite hör ju bara till vardagsmotionen.

  Själv får jag mindre ångest genom att inte ta på mig för mycket jobb och läsa webtoons 🙂

  Svara

  Kan du inte skriva om Bingo/Katrins ”karantän” de borde sitta i efter sin resa. Såg att du lagt upp på Instagram men jag vill veta mer. Slutade följa dem båda då de gått över alla gränser, för i världs kunde jag ändå tycks att det fanns något lite kul i deras personligheter men nu så 🤮🤮🤮🤮

  Svara

   Och Paulas 😁

   Svara

    Skrev en kommentar på paulas blogg, inget elakt, men att många förmodligen ser henne lite som en hycklare för att hon med några dagars mellanrum skriver att livet är på paus och det är såå jobbigt, för att sedan fira vänners barn, träffa släkt och ytterligare vänner inom loppet av 2 dygn. Därefter skidresan, Godkändes INTE. Trodde faktiskt hon godkände kommentarer men den kom väl för nära sanningen..

    Svara

     ”Inget elakt”.. nä.. brukar låta så..

     Svara

   De är så äckliga i sitt förakt för andra människor.

   Svara

    Du vet verkligen inte innebörden av ordet äcklig.

    Svara

   De är ej i karantän. De är på väg till leksaksaffären för Falke fyller 4 idag 🦠🦠🦠

   Svara

  Går ut i skogen med hunden, få saker lugnar lika mycket så nu längtar jag efter varmare dagar så man kan sitta och dricka kaffe vid vattnet utan att frysa ihjäl efter en kvart

  Svara

  OT: Har ni sett att JAL har svarat i Sandra Beijers blogg på recensionen.

  Svara

   Jal?

   Svara

    John Ajvide Lindqvist.

    Svara

   Tack för info! Gick genast in och läste 😊

   Svara

  1. Skriva listor – på allt! Bara skönt att få dra ett streck över det jag gjort 😍
  2. Bara ta tag i det. Tex disk, sortera upp glas/tallrikar/bestick så det blir enkelt att diska (om det blivit mycket).
  3. Plocka undan onödigt skräp, lägg i ordning filtar/kuddar så det inte ser stökigt ut. Stäng luckor/lådor.

  Svara

  Tror det kan vara olika för olika personer vad som hjälper. Själv gillar jag att lyssna på musik. Slipper då koncentrera mig på text i bok eller konversation på TV.

  My verkar koppla många sammarbeten mot sin mående nu.
  Mot ångest- städhjälp underlättar vardagen, kanske inte är direkt kopplat mot svår ångest. Funderar om de inte hjälps åt nu när de är sambo.
  Mot viktuppgång -Slevar i varierande storlekar för att mäta upp portionsstorlekar av olika livsmedel, trots att hon själv alltid väger sin mat då hon för det mesta går på kostschema samt en app för registrering av mat.

  Svara

  Städar hos andra, har aldrig ångest.
  Skämt åtsido, det som hjälp mig mot ångest och som fått mig att klara ett liv utan antidepressivmedicin (som jag åt i 10 år) är YOGA! 🙏🏻🧘🏻‍♀️

  Svara

  OT Antonija ska till Spanien 🤯

  Svara

  Min kommentar försvann. Läste i tidning att dom för flera år skulle satsat på psykiatrin. Men den är ju löjligt dålig. Ok att ha råd att gå privat men det har inte många. Detta är så fel. Många människor kommer nog inte klara tillvaron och stressen blir mer och mer. Privata företag tar över och tänker på vinst inte patienter. Detta borde starkt protesterar mot. Jag tänker också på nästa generation. ❤

  Svara

  Många års erf av både ångest och panikångest. Vid det senare hjälper endast piller. Vid mer hanterbar (men förbannat tärande) ångest;
  – göra något, en period var vårt kök jävligt rent då jag skurade där en timme varje kväll
  – tugga tuggummi
  – spela ngt ”hjärndött” mobilspel
  – promenad
  – lyssna på ljudbok eller pod (funkar inte om det är mycket ångest dock)
  – varm dusch

  Svara

  Tar någon/några citodon och bäddar ner mig och läser en bok för att fly ångesten

  Svara

  Om jag är stressad, deppig eller annat negativt så mår jag sämre om det är stökig runt mig. Då hjälper det absolut att få hjälp med städning.
  Ofta är det skönt att få städa själv som terapi men ibland blir allt för mkt.
  När jag renoverad lägenheten själv och jobbade natt heltid så blev jag otroligt stressad.
  Då kom min älskade mamma och storstädade på kvällen när jag åkt till jobbet.
  Hon till och med tvättade fönster.
  Jag grät av lycka när jag kom hem på morgonen.

  Men ångest och depp botar jag alltid med motion och frisk luft. Allt ifrån en lugn promenad i skogen till ett hårt pass på gym eller löptur. Det beror lite på hur jag mår.
  Alla vänner som mår psykiskt dåligt tvingar jag ut i skogen och de mår aldrig sämre efter, istället sover de bättre och allt känns lite bättre.
  En polare fick diagnosen ”kronisk migrän”. Jag släpade ut henne på några mil i veckan i skogen under hela vintern, oavsett väder. Idag har hon migrän några få ggr om året.
  Naturen gör under.

  Svara

  När jag har LINDRIG ångest som går att härleda till något så hjälper det för mig att skjuta på det till min utsatta ”ångest-tid” kl.19. När klockan är 19 får jag ha ångest över det jag samlat på mig under dagen. Har det som sagt varit lindrigt så är det ofta skitsaker som jag då ser på med nya ögon och kan släppa det. Det hjälper mig många gånger att slippa ha ångestklumpen i magen under dagen.

  Svara

  Ska ju vara ett städföretag som booken skrivit avtal för samarbete med också. Samma antar jag då.

  Svara

   Hoppas personalen får sköta sitt jobb utan att hamna i nån live. Eller fotas i smyg. Känns som en dålig arbetsmiljö som ger kobbarna ångest istället.

   Svara

  Förstår inte att Mysan numera bloggar på Måbra och typ de flesta inlägg är reklam blandat med copy paste från blogg/insta. ”Är så stolt över att prata om psykisk ohälsa”. Skämmigt skrivet reklaminlägg uppblandat med ångestsnack. Trovärdigt och ärligt? Nix

  Svara

  Haha o MONA rantar i sin kommentarsfält.
  När folk ifrågasätter henne.
  Muuuuhahahahha.

  Svara

   Vad är det roliga med det?

   Svara

    För att MONA alltid anser att hon har rätt.

    O att alla som säger emot är lågväxlade eller har låga högskolepoäng.

    Svara

   Tror inte att hon lärt sig hur man bemöter kritik utan hon tror att hon sitter på de rätta åsikterna. Jag tycker det är skoj när folk tar åt sig, har dubbelmoral och vänder kappan efter vinden och på nåt sätt fattar de aldrig riktigt vad som händer runt omkring utanför deras egna lilla bubbla

   Svara

    Hon har en liten hög med bloggtanter som håller med henne i allt. Tom hur snygg hon är i lila läppstift….
    Så hon tror att världen ser ut så. Alla tycker att hon är fantastisk. Chocken slår till när folk vågar säga emot.

    Svara

  Nyliberalismens lösning på ett samhälle där klassklyftorna bara växer💅
  Ojämlika samhällen medför att människor mår sämre , ja så är det tyvärr.

  Svara

   Hatar nylibralism!

   Svara

  OT

  Någon som följer Denize Östman på insta? Följde henne för flera år sedan när hon bodde i Spanien med sina barn och letade upp henne nu. Hon verkar inte må så bra och av hennes instagram att döma är/var hon inlagd på psykiatrin pga ätstörningar bla. Hon har inte uppdaterat sedan årsskiftet så tänkte om det är någon här som kanske har koll på henne? Hoppas allt är bra med henne!

  Svara

   Har ingen koll på vem hon är.
   Men läste lite i bloggen.
   Kan man verkligen vara inlagd på psyk så länge som hon har varit?

   Svara

  För mig funkar det att pyssla med något. Tex paint by numbers eller diamond painting.

  Svara

   Åh diamond painting! Ska precis sätta mig med det nu när jobbdagen är slut.

   Svara

  Att sluta dricka kaffe och svart te har varit ett väldigt bra beslut jag tagit för att lindra ångest. Dricker en kopp grönt te på morgonen, lite koffein i det men bra mycket mindre. Samt prioritera sömn.

  Svara

  Jag misstänkte länge att det som funkar bäst för mig är dans, pardans. Nu efter ett år utan dans är jag säker. Jobbigast med corona är helt klart att jag mår så mycket sämre psykiskt när jag inte får dans-endorfinerna och -oxytocinet.

  Svara

   Kör igång bra musik och dansa järnet hemma 😍❤️

   Svara

  För mig beror det på hur grov ångesten är för dagen. Vissa dagar gör jag inte ett skit. Bara låter ångesten vara utan att streta emot, och då ligger jag typ i soffan, tar en powernap och äter godis.

  Är den lite mer hanterlig brukar jag:
  – Måla i akvarell (timmarna bara rinner iväg)
  – Städa, städa, städa
  – Hälsa på mina föräldrar
  – Be min sambo krama mig lite extra
  – Sminka mig och lyssna på hits från typ 2010, fulsjunga och dansa i badrummet
  – Drömma på Hemnet

  ❤️

  Svara

   Och tiktok. Haha. Så icke-krävande att bara scrolla runt och få sig ett skratt!

   Svara

  Jag städar bort ångest och oro. Får dock tyvärr ångest och oro av ostädat hem. Precis blivit med (smått stökig) sambo, han är världens mest förstående, men är svårt ibland ändå.
  Tips mottages tacksamt ❤️

  Svara

  Jag är hjälpt av att titta på skräckfilm vid ångest. Har aldrig kunnat förklara varför, men det håller topparna borta.

  Svara

  Det som funkar bäst för mig är(förutom medicin):
  -Skjuta upp ångesten till en specifik tidpunkt på dagen. Glömmer ofta bort den tidpunkten sen.
  – Andning, funkar bra på jobbmöten. Spelar ingen roll ”hur” jag andas bara det kräver aktiv tankeverksamhet.
  – ”Byta situation”. Tex jag får ofta ångestpåslag när jag ska sova, då kan jag gå upp och titta på tv eller nåt istället. Gå ur sängen iaf.
  – Lyssna på pod när jag ska sova så inte tankarna tar över.
  – Ta en dusch för jag kan av någon anledning inte gråta i duschen.
  – Se på ”skräp”tv.
  – Lyssna på arg musik på hög volym.
  – promenad om man orkar det. Tycker dock ångesten slår tillbaka lika hårt så fort man kommer hem igen.

  Svara

  Sen på bollen kanske men vad har hänt mellan My och Anna B? Båda har avföljt varandra och Anna är bitter på insta..

  Svara

   Vet inte men inte förvånad. Bägge verkar ha lätt för bli oense med sina vänner.

   Svara

    Queen of drama × 2 tog ut sin rätt.

    Svara

  Att ha städ/tvätt-hjälp lindrar min ångest rejält också. Alltid skinande rent hem en gång i veckan ❤️

  Svara

  Det beror på trigger och nivåer. Är det väldigt illa så brukar jag ta tabletter och gråta tills jag somnar. Orkar jag röra på mig duschar jag kokhett och länge.
  Annars:
  – Meditation och andning funkar i särklass bäst.
  – Scrolla Tiktok. Glömmer tid & rum då.
  – Ringa min kille.
  – Sova.
  Om jag har måsten den dagen så avbokar jag eller skjuter upp så gott jag kan. Gå inte det så har jag ett block med avprickningslistor och då skriver jag en to-do. Brukar oftast vara typ: kissa, borsta håret, borsta tänderna, gör en macka, försök äta mackan o.s.v. Och efter det kommer det som är jobbrelaterat, efter att jag fått mat i magen och kanske orkat tvätta ansiktet.

  Anyways: Ångest är ett helvete. Men om någon läser detta och har ångest och är pisstrött på alla tips som inte funkar; ge dom där andningsövningarna du fick av den trötta psykologen på vårdcentralen en chans. En lång och ärlig sådan. Jag lovar att det kommer funka och det kommer att bli bättre! KRAM❤️

  Svara

  Inget hjälper mot min ångest. Blir som förstelnad.

  Svara

  Har precis innan jag gick in här legat och googlat ”hur hantera ångest och oro”. Märkte nu att det började kännas lättare att andas nu, när jag läste alla kommentarer under detta inlägg. Veta att man inte är ensam med att behöva hantera såna här känslor <3

  Svara

   Svara

   ❤️❤️

   Svara

   Samma här. Det här var ett inlägg jag absolut behövde just nu… Jag känner mig ofta så ensam i min ångest, lättare att läsa nu att man inte är så ensam i sin ångest.
   Kram till alla som berättar om sin ångest i det här inlägget 💕
   (Själv spelar jag mobilspel eller pusslar och lyssnar på podd när jag har ångest, skulle dock önska att jag kunde städa eller göra nåt vettigt istället 😊)

   Svara

  Ångest och stress är för mig två helt skilda saker. Ångest kan utlösas av stress men alla som upplever stress får ju inte ångest av stressen. Jag tror inte jag ens begrep vad ångest var förrän jag drabbades själv.

  Vid riktigt mycket ångest klarar jag inte av någonting, det handlar verkligen om att ta sig igenom sekund för sekund. Man undrar hur man ska överleva den närmaste minuten och minuten efter det osv. Jag klarar inte av yttre intryck då, att lyssna på pod eller kolla på serier eller att ta sig ut är helt uteslutet, snarare behöver jag ta mig hem om ångesten sätter igång på stan eller så. Jag behöver minimera intrycken. Jag vill ibland vara själv, ibland kan det vara ok att bli kliad på ryggen av min sambo medan jag ligger i sängen men i övrigt är det bara att försöka anda sig igenom skiten. Jag satsar alltid på att försöka somna ifrån vilket ofta tar ett par timmar men när jag väl somnar får jag paus från helvetet medan jag sover ett tag. Lergigan är bra mot ångest och hjälper också för att somna ifrån. Vid något lite mildare ångest så försöker jag istället promenera för det märker jag hjälper (men som sagt, har man för mycket ångest går inte det utan då är det sängen bara som gäller). En varm dusch kan vara skönt. Kolla på något meningslöst tv-program, typ Böda camping är också bra i dessa lägen.

  Är läget riktigt jävla akut måste man besöka psykakuten, hur mycket det än tar emot. En enda gång har jag behövt göra det (det är på dagen två år sen idag) men tack vare det besöket har jag sedan fått hjälp med min ångest.

  Sedan är det skitsvårt i stunden men jag försöker säga till mig själv att det kommer gå över, jag kommer komma ur den pågående ångesten, jag kommer inte alltid må såhär!

  Svara

  Jag har just beställt storstädning nu i veckan (inte av det bolaget). Har aldrig haft det förut men efter några månaders sjukskrivning för utmattning/stress när jag inte orkade städa alls förutom diska och tvätta när det var slut på rena kläder så känner jag att jag behöver en nystart hemma så att allt inte känns helt oöverstigligt.

  Svara

   Verkar som ett klokt beslut. Hoppas du mår bättre med tiden.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.