Introducing Iza & Elle

Iza och Elle Cryssanthander är enäggstvillingar från Danderyds kommun utanför Stockholm och innehar Sveriges största TikTok-konto med över 5 miljoner följare.
Utöver det har de 923 000 följare på Instagram och 743 000 prenumeranter på Youtube, med ett varumärke och en webshop (”Creative Social Club”) som sköts av deras mamma, Stina Cryssanthander, som VD.
De här tjejerna började med Musica.ly (som TikTok hette tidigare) när de var 11 år gamla och hade till en början varsitt konto, men beslöt sig ganska snart för att starta ett gemensamt.
Efter ett tag så gjorde barnen sitt konto öppet och då började det växa snabbt, pga de synkroniserade danserna och för att de är enäggstvillingar.

2017 slog de världsrekord med 114 medverkande i en dans i ett Musical.ly-klipp, något som ni kan se här nedan.
De var alltså bara 11 åriga barn när de började med det här och fyllde nyss 16 år.
Jag har kollat bakåt på både TikTok, Instagram och Youtube och det enda samarbetet jag kan se att tjejerna gjort, är ett för Non Smoking Generation.

Det var allt för den här gången i CamCams genomgång av kidsen som äger sociala medier.
Nästa gång – kattungen Maru – som 2017 blev certifierad som det mest sedda djuret på Youtube.

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det Kris Jenner som startat den här trenden att bli momager?

   Funnit länge, tänkt alla äckliga skönhetstävlingingar för barn! 😩

    Sant!

  Öh… Är det inte dom som är med Mange Schmidt och Viktor Frisk och Glassigt för 3Vänner som ska lanseras om någon vecka?

   Eller bara jävligt lika?

    Det är dom. Står på massa taggar som Mange repostat också

    15:09, haha du tänker att det är ett annat svensk tvillingpar som ser exakt likadana ut då eller? 🤦‍♀️

  Underhållande…. verkligen.

   Om man är 11 år kanske. Är nog inte i målgrupp.

  Alltså jag hatar tiktok. Förstår inte hur någon över 11 år kan följa det.

  Och alla dessa barn med diverse talanger där deras föräldrar står och pushar – nä, det är fan inte okej. Låt barn vara barn.

   älskar tiktok och grejen är ju att algoritmerna lär sig exakt vad du tycker om! superkurered feed bara för mig – what is not to like? jag skrattar så jag gråter av min tiktok / 35 år

    Jag använder själv TikTok dagligen men tycker att there’s heaps to not like om jag ska vara ärlig. Algoritmen i all ära, men det dyker fortfarande upp en del glorifiering av drogbruk och tveksam normalisering av att äta typ 800 kalorier om dagen. Jag stannar för matvideorna, de informativa videorna av funktionsvarierade, när folk syr och allt där emellan som är ganska roligt. Men det finns MYCKET problematiskt material också tyvärr 🙁

     Har själv aldrig sett något sånt på min TikTok, du ser vad själv söker på och så 🙂 sluta banta så slipper du sånt

      Önskar ofta att det var bantning och inte rentav ÄS hehe tro mig

   Jag är över 11 och tycker att tiktok är underhållande. Får upp massa vuxna/folk i min ålder i flödet och den anpassar sig efter det jag gillar/kollar längst på. Sällan jag för upp dansande barn eller annat som i mina ögon är för barnsligt för mig

    Men tyvärr har ju folk som inte själva kollar på tiktok en förutfattad mening och fördomar mot dem som kollar. Kan erkänna att jag själv var skeptisk innan jag laddade ner appen, men nu är jag fast 😅 perfekt när man ibland har lite tid att döda, tiden bara flyger förbi när man kollar

   Jag med. Tycker Tiktok är jobbigt förutom en del roliga djurfilmer.🐕🐱

   Alltså absolut att man kan ha tiktok osv. Men att låta sina barn lägga upp saker tycker jag är sjukt. Precis som instagram och snapchat osv för barn under 15. Eller 18 kanske.

   Min TikTok-feed visar mig folk som städar, renoverar och målar möbler. Guess I’m old 🤷

  Vilka neggiga kommentarer ovan. Tyckte det var uppfriskande att se två unga tjejer med lite talang!

  Mamman sa upp sig för några år sedan för att vara manager. Välbeställda.

   Men vad tjänar dom pengar på om dom bara gjort ett samarbete och det med NSG?

    Det är många mammor i Danderyd som har ett jobb bara för att ha något att pyssla med om dagarna efter att barnen vuxit upp, deras inkomster behövs inte för att finansiera familjens vardag. Jag känner inte till den här familjen, men det är väl inte omöjligt att mannens inkomster eller gamla pengar gör att mamman kan stötta döttrarnas satsning fullt ut.

     Det stod ju att mamman sagt upp sig 🙄

      Ja?

      Frågan var vad de tjänar pengar på och svaret kan vara att varken mamman eller tvillingarna tjänar en krona.

       Förra årets resultat på deras företag (Creative Social Club AB) var -42 000 kr (året innan – 201 000 kr) och företagets tillgångar 241 000 kr (året innan 406 000 kr) så det är ingen guldgruva direkt.

    Hemmafruar som är gifta med framgångsrika rika män. Behöver något att fylla dagarna med.

  Jättebra att du fokuserar på att vara lite mer upplyftande och positiv i dina inlägg Camilla (inte sarkastisk, menar det!), men detta var verkligen inte intressant tyvärr. (Kanske är den enda som tycker det och då ber jag om ursäkt för min kritik)

  Ännu ett exempel på det någon skrev om förut: klasskillnader, skillnad i förmögenhet och bakgrund spelar väldigt stor roll om man vill satsa på sociala medier.

  Tycker så synd om alla unga, fattiga, med arbetarklassbakgrund, uppväxt på en liten ort eller liknande, som bara ser sånt här på sociala medier och tror att de kan bli lika framgångsrika om de bara satsar på det.

  Så kanske de skiter i skolan, lägger all tid på sociala medier, men det funkar ändå inte.

  För man har ett extremt försprång om man redan är välbärgad, kommer från välbärgad och trygg barkgrund.

  Nutidens unga och folk i allmänhet är så historielösa och har ingen koll på strukturer i samhället.

  Hade det det, skulle det kunna komma någon motreaktion, som tex när arbetarrörelsen fick framgång för hundra år sedan.

  De unga idag förstår inte att man måste kämpa tillsammans för att lyckas.

  De tror att de kan bli lika framgångsrika som de redan rika de ser på sociala medier. Detta är så himla sorgligt.

   Och blir så extremt förbannad på mainstreammedia som unisont slår mot de som redan ligger, som hånar, mobbar ut och i ord trakasserar de grupper som är allra mest marginaliserade i dagens Sverige.

   Mår så illa på alla överjästa, politiskt korrekta medier som verkligen på allvar sparkar på de som redan ligger, den grupp som verkligen INGEN i Sverige bryr sig om, men som ALLA får (verbalt) slå och sparka på.

   Oj, så modigt.

   Sparka in öppna dörrar.

   Coolt.

   Verkligen.

   Så tror de att de är så ”roliga” när de hånar de allra mest bortglömda, fattiga, marginaliserade, de som alla verkligen skiter i och uppmuntras att skita i, uppmuntras att håna. Fattiga, outbildade, landsbygdsboende svensk arbetarklass. Som då ingenstans har att vända sig än ”förebilderna” i sociala medier…..

    Absolut. Drivs ju här ofta med ”WT”, människor från landsbygden osv. Föraktet mot svensk arbetarklass är i högsta grad ännu levande.

     Ja, det är verkligen en skyddslös grupp som det nästan verkar pk ATT håna. Man är en ”god människa” om man slår på fattig svensk arbetarklass. Ser så mycket sånt i mainstreammedia. Sååå konstigt att dessa människor, som ”medieeliten” gör allt för att trycka ner, röstar på SD eller liknande……

     …. och dessa ”fräscha” pk-humorister som tror de är så ”edgy” att slå mot en grupp ingen bryr sig om och som är marginaliserad (säger inte de är ointelligenta, utan marginaliserade, det är skillnad). Verkligen totalt tondövt i vår samtid. Dessa pk-humorister är så ointelligenta, fast de tror de är så smarta och försöker överträffa varandra att trycka ner svensk arbetarklass. Var tog solidariteten vägen?

     Det har jag också reagerat på, man ser den benämningen användas hela tiden här inne. Jag förstår inte hur det kan vara tillåtet, tror verkligen inte att man hade fått lov att uttrycka sig så nedsättande om någon annan folkgrupp.

     Ni som raljerar över WT- ni är inte ett DUGG bättre än de som raljerar över invandrare. För svarta och vita är lika mycket värda, du är lika dålig människa vare sig du hånar svarta eller vita.

   Fast bara för att man inte är rik, bor på landet osv så är man varken dum i huvudet eller född under en sten som tror att detta är ett fancy liv? Herregud vilka fördomar 😂

    Fast det är ju där en viss typ av media har störst genomslag. Ute i stugorna.

   Fast hur läser du själv den här bloggen? Är det via din Iphone, smartphone, padda eller dator?

   Jag har läst din kommentar fyra gånger nu och jag fattar inget av den.

   Först och främst: vad räknar du som arbetarklassbakgrund och varför skriver du som om människor därifrån skulle vara dummare än andra?
   Min mamma arbetade i fabrik när jag växte upp och min pappa var hantverkare: Var det någonting vi fick lära oss hemma var det hur viktig skolan var för att kunna få ett arbete där man tjänar lite bättre. Under åren som gått har mina föräldrar utan tvekan arbetat både hårt och mycket: Och idag de lever trevligt, har bra telefoner, åker på någon resa varje år och har folk över på middag ganska ofta.
   Jag tror inte att de skulle kalla sig för någonting annat än medelklass – men sanningen är att de brukade tillhöra arbetarklassen.

   Med det sagt så borde du, som uppmuntrar folk att lära sig historia, förstå att det är en otrolig skillnad på arbetarklassen idag och den som var för 100 år sedan. Möjligheterna man har idag är helt annorlunda och bara för att man är arbetarklass betyder inte det att man inte kan kan ge sina barn en trygg hemmiljö och trygg bakgrund.

   Som förälder har man ett ansvar mot sina barn, oavsett om man är rik eller fattig. Ett av de ansvaren är att hjälpa bygga upp trygga individer som kan tänka för sig själv, ta ansvar och inte kasta iväg allt för att följa en orealistisk dröm. Du får det att låta som om det krävs miljoner att fostra barn – det gör det inte.

    Du säger ju själv i din kommentar att de (dina föräldrar) är medelklass. Medelklassen idag är stor och bred. Läs kommentaren en gång till. Detta handlar inte om medelklass, inte ens om lägre medelklass som kanske dina föräldrar och du identifierar er som. Detta handlar om riktig arbetarklass, som många, så fort de hoppat upp till den lägre medelklassen, anser det ok att trycka ner.

    Att som medelklass ”inte fatta/märka” hån mot arbetarklass är ungefär lika dumt som att en vit person ”inte märker” rasism bara för att hen själv inte blivit kallad n-ordet, n-ordet eller z-ordet.

     Nej. Jag skriver att de har arbetat upp sig till medelklass, inte att det alltid varit så.

      Så de är alltså medelklass.

      Läs igen.

      Det handlar INTE om medelklass.

  Vill man verkligen att ens barn ska ha flera tusen följare? Kvittar om barnen är 11 eller 16 år. Visst, dessa äldre barn förstår verkligheten lite bättre men knappast kapabla att förstå helheten för det. Nej tack säger jag. Till all sorts barnarbete och negativ integritetspåverkan. Varför skulle detta vara bättre än Margaux, Paula eller andra föräldrar som exponerar barn?!

   Är väl väldigt stor skillnad på någon i Arnolds ålder och 16? Även när de va 11 för antar att deras mamma inte hade någon stor kanal där de visades upp utan de gjorde väl dansfilmer för att de tyckte det var roligt. Tro det eller ej så gör inte alla videos på tiktok/musikaly för att bli kända utan många tycker att det är kul. Jag tycker att det är skillnad på ex. misslisibell eller Linn Ahlborg som också började när de var väldigt unga för att de tyckte att det var roligt än någon som tvingas in i det från sina föräldrar.

   Hade der varit i Frankrike hade väl deras mor riskerat långt fängelsestraff för
   Barnarbete. Hörde idag att det kanske blir något åt det hållet här med så småningom.

  Jag vill också ha en tvilling

   Skulle få panik om nån hade sett exakt(!) likadan ut som mig

   Vad hindrar dig? Kämpa på så kanske det sker! Det är en inställningsfråga.

    Universums energier kommer att ge dig vad du önskar bara du önskar tillräckligt hårt. Universum ger dig vad du sänder ut. Sänd ut en tvilling så får du en tvilling, simple as that.

   Jag har en🙋‍♀️🙋‍♂️

   Köp några kristaller + boken The secret så ska du se att det löser sig.

  När jag var 11 år var jag riktigt ful, tack och lov för att sociala medier inte var så stora då. Född på 90 talet.

   Nämen gullis sluta nu! Du var garanterat söt som 11åring 🙂

  Undra om Lifeofshabels har missat denna nyheten? https://sverigesradio.se/artikel/hade-barnkalas-hotas-med-boter

  Med tanke på de stories de publicerat idag när de är på barnkalas på en restaurang.

  Stackars tjejer när dom upptäcker att man måste jobba för att försörja sig
  Sen.

   Pappa betalar!

    och lilla mamsen har något att göra på sin fritid. 🥴

     Ja nu funderar man på något liknande Frankrike för att skydda barnen
     Från barnarbete. Kanske deras mor platsar på verkstaden på Hinsan.
     Fast dessa 2 hinner väl bli 18 innan så,hon klarar sig.

   Det kommer de inte att behöva. Klassklyftorna är extrema i Sverige, mycket större än vad folk tror, de rika blir rikare och flunsor med välbärgad bakgrund kan leva på dessa pengar länge, om flunsyrket får en dipp. Det är detta som gör den stora skillnaden mellan flunsor som kommer från fattiga respektive välbärgade förhållanden.

  Booooorrriiiing

  Snark…

  Kikade på deras lilla affär, den var inte billig. Huvtröjor för 600 kr, tröjor för 550 kr, t-shirts för 250-300 kr, smycken för 250-275 kr och en poster på tjejerna för 100 kr. Stör mig för övrigt på postern, varför vill man sälja sånt på sina barn?

   Ja, det är så konstigt på så många plan. Vem vill ha det ens? Tror vi kommer att se tillbaka på denna tiden med skämskudde.

  Ni som är tvilling och över 14 år, vill ni verkligen se exakt ut som eran syster? vill ni ha samma frisyr, samma kläder, samma färg på håret, ja exakt allt likadant?
  För mig är det helt orimligt, oavsett om syrran och jag inte var tvillingar, enda gången vi var lika klädda var inför tex julfoto eller liknade, aldrig att vi skulle ha liknande kläder annars, fattar inte grejen när tvillingar själv väljer att vara exakt lika varandra, har man eget tänk vad man själv vill ha för frisyr, färg på håret, kläder, osv?

  Faktiskt! 🐱

  Deras pappa är en arbetargrabb från Göteborg, som inte fått något gratis. Han har jobbat sig upp. Hette Johansson och hittade på Cryssanthander själv. Väldigt trevlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *