My Martens försöker omplacera sina katter igen

Beskrivning En hona & en hane. Två renrasiga Ragdolls med stamtavlor. I år fyller de båda 5 år.  Detta är två familjemedlemmar som ligger mig varmt om hjärtat. Att skapa denna annons tar emot, men är ett nödvändigt ont pga av allergi i familjen. Jag har testat allt och lite till för att få det att fungera, men nu går det inte längre.  Sture kom till mig våren 2016 som kattunge. Han är varm, framåt, väldigt kelig och älskar att gosa. I övrigt är han lat, bekväm och alldeles underbar!  Några månader efter så kom Stina, även hon som kattunge. Efter några dagar var dom som syskon. Stina är också tillgiven och gosig, men lite mer på hennes villkor. Hon är blyg emot nya människor och är reserverad i början, innan man lär känna henne.  Båda katterna behöver få fortsätta att bo tillsammans. Man får INTE separera katterna! Jag söker efter ett varmt kärleksfullt liv som vill ta sig an två underbara Ragdoll-katter. Dom är inomhuskatter men är vana att få gå ut på balkong. Så om du har en inhängnad uteplats är det ett plus! :) Det medföljer två katträd (ett högt och ett lågt) och kattlåda, om ni vill.  Skriv gärna och berätta om dig själv och varför just du vill ta över mina pälsklingar.


Bildkälla: Blocket

Just nu sitter jag i bilen påväg hem. Tårarna rinner, jag grinar som ett litet barn! 😭💔 Ludvig också ledsen….. ( Jonas ledsen för att vi är ledsna)

Jonas har ställt ett ultimatum. Han eller katterna. Han tycker om katterna. (Har är ärligt talat världens snällaste mot dom)

MEN. Han hatar katthåren, står inte ut med dom. // Ur My Martens blogg 17 februari 2019

Med tanke på att My Marten ska sälja sitt hus för att pojkvännen Jonas, återigen, ska flytta in hos henne så verkar det som att katterna åker ut. Igen.
Han har ju tidigare ställt ultimatum på henne där hon fick välja mellan honom och katterna, så jag utgår ifrån att det är samma sak som händer igen.
Försäljningen av huset, det nya, större huset där de återigen ska bli sambos och Blocketannonsen för katterna sammanfaller lite väl bra för att jag ska tro att det är en ren tillfällighet.

…………………………………………………………………………………………..

Jag känner inte My och tror väl egentligen inte att hon är intresserad av vad jag har för råd till henne, men eftersom jag följer henne på sociala medier sedan flera år tillbaka och har den här bloggen att skriva vad jag vill på, så kommer här ändå en liten reflektion…
Hon har lidit av utbrändhet och ångest ett bra tag nu och har en kropp som inte samarbetar med henne och som hon försöker gå till botten med.
Jag får bara känslan av att hon aldrig riktigt sätter sig själv och sina behov först, utan alltid håller fjorton dörrar öppna för eventualiteten att pojkvännen vill följa med, flytta in och säljer sitt hem som hon mådde så bra av, för att han – återigen – vill flytta in. Jag vet inte hur många gånger hon skrivit om bråk, att han flyttat ut, hon flyttat in till stan, till radhuset för sin och sonens skull, men ändå så rivs allt det upp så fort Jonas knäpper med fingrarna. (Det gör han givetvis inte, men jag får den känslan)
De har knappt hunnit flytta in, innan det är dags att flytta igen, och det känns som att My är beredd att göra vad som helst för att få pojkvännen att stanna, allt från att flytta till ett nytt hus till att återigen försöka omplacera katterna för att han inte gillar katthår.
Jag tror hon glömmer bort sig själv och att hon sätter honom före sina behov och det hon mår bra av – som exempelvis katterna eller sitt nya hus – och kanske är det svårt att få bukt med stress och ångest då när man hela tiden tullar på sitt eget välbefinnande.

Det är känslan jag får och den kan vara helt åt helvete, men jag vet samtidigt hur svårt det är att bryta inkörda mönster och beteenden, särskilt om man älskar någon.

Dr CamCam signing off.

Tack för tips!

209 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lol. Din hobbyanalys är helt åt helvete. Älskar man någon så tvingas man aldrig att välja :s idiot. Både du och hon. 🥲🥲

  Svara

   Håller med 🙌🌟

   Svara

   Hur menar du, att Jonas inte skulle tvinga henne att välja om han älskar henne? I så fall är jag med!

   Svara

    Såklart hon ska göra som Jonas vill. En kvinna ska följa sin man.

    Svara

     🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

     Svara

     Och du är en vidrig man.

     Svara

     🤣😂🤣😂

     Svara

     Min man ville ha en katt. Jag ville ha två. Vi kompromissade och har nu tre katter.

     Svara

     😂😂😂

     Svara

   Och din läsförmåga med tydligen.

   Svara

   Min partner skulle aldrig ens våga tänka på att be mig välja mellom honom och djuren, han vet att jag skulle välja dem. Att ställa ultimatum öht oavsett vad det gäller är så jäkla fult och manipulerande! Idiot. Dumpa honom och behåll katterna! Eller var särbos om han är så ”allergisk”.

   Svara

    Att hata katthår och att vara allergisk är inte samma sak riktigt.

    Svara

    Haha! Hur bra som helst!

    Nå, nu ska vi ju komma ihåg att vissa faktiskt är väldigt allergiska mot djur och särskilt mot pälsdjur. En ungdomskärlek hade en bror som var just det och han träffade en tjej där stor kärlek uppstod och ihopflyttning ganska snart diskuterades. Tjejen i fråga hade papegojor och min killes bror fick problem. För att reda ut om det verkligen var allergi gick han till läkare som snabbt kunde konstatera att det var de vingklippta fåglarna som framkallade nysningarna och de rinnande ögonen och som sa att nu fick hans tjej (som var med vid läkarbesöket) välja. Hon tänkte i några sekunder och så sedan, på fullt allvar:

    ”Då väljer jag papegojorna! Dem har jag känt mycket längre än jag känt N.N.”

    Det gjorde hon också och den stackars killen blev ju förstås ledsen, han tyckte att turturduvor borde gå före burfåglar. Men sedan tog de sig ett snack och kom fram till att så länge hon hade sin egen lägenhet med fåglarna så kunde de vara tillsammans i hans lägenhet, värre var det inte. Och hör och häpna, så levde de i många år innan papegojorna till slut trillade av pinn. För då skaffade hon i alla fall inte nya….

    Svara

   Glöm inte att Läckberg gjorde detsamma!

   Hon hade tre katter!

   Svara

   My bör ta kommandot över sitt eget liv. Hon har son, hus och katter. Vill killen leva med henne så får han acceptera dem. Om inte, så kan han dra! Finns ingen anledning till varför han ska diktera villkoren så.

   Svara

  Har hon bytt namn också?

  Svara

   Till?

   Svara

    Annonsen är underskriven Camilla.

    Svara

     Oj. Hoppsan.

     Svara

      Det är väl ganska så förståeligt på blocket. Skulle heller aldrig använda mitt eget namn om jag inte var företag. Såklart ännu värre om du är lite halvkänd.

      Svara

     Hennes assistent Milla kanske?

     Svara

   Det är någon bekant som har katterna tillsvidare.

   Svara

  Aldrig någonsin skulle en man gå före mina katter!

  Svara

   Håller med! Jag är ett paketerbjudande.
   ( nu har ju nån redan nappat på detta fina erbjudande men ändå! 😂)

   Svara

    😂 är också själv och förbli gärna det om det inte passar 😻😻😻😻😻

    Svara

     Sorry läste fel, härligt du träffat kärleken med dina djur 😁

     Svara

   Ha ha

   Svara

   Same. Min sambo är allergisk mot katter. Vi hade dejtat ca 8-9 månader när jag skaffade henne. Min kattabstinens var för stark efter att ha fått tagit bort min andra katt ett år tidigare. Det fick liksom bära eller brista… I slutändan kunde jag leva lyckligt utan en man, men aldrig utan en katt.

   Men slutet gott, allting gott… De har gått bra med allergin, så mannen har fått stanna☺️

   Svara

   För många år sedan så testade jag nätdejting. Var jättetydlig med att jag hade hund och att jag tränade/tävlade med honom osv. Ändå hörde diverse män av sig och skrev ”jag är allergisk/hundrädd/vill inte bo med djur” och verkade på riktigt tro att jag skulle välja en karl framför min hund.

   Träffade till slut en man som jag blev intresserad av, han var inte så inne på hundar men är numera, 15 år senare, stolt husse till vår nuvarande fyrbening:) (samt pappa till våra barn) Det gäller att hitta rätt partner, dvs inte en som ställer ultimatum!

   Svara

  Men fy fan. Vem ställer ett sånt ultimatum? Dumpa.

  Svara

  Usch tycker inte man ska spekulera i nån annans relation såhär.

  Svara

   Helst när man bara hört hennes sida

   Svara

    Varför inte? Hon ska göra sig av med sina katter helt plötsligt. Hunden då?!

    Svara

     För att det står ingenstans om varför. Och folk spekulerar och har skrivit fruktansvärda kommentarer om detta här nu. Snacka om att elda på hat 🤯

     Svara

     Just det ! Om man inte gillar katthår så stör man sig troligtvis på hundhår också……

     Svara

     Hon kan inte sköta om sina djur, så är det!! Tyvärr

     Svara

      Är du insatt i det?

      Svara

    Och inte ens det, det är bara en annons🤯

    Svara

  Tror din analys är helt rätt.
  Skulle någon ge mig ett ultimatum så skulle människan åka ut just av DEN anledningen. Att den ställer ett ultimatum. Som ”C 18:07” skrev: ”Vem fan ställer ett ultimatum?”

  Jo en omogen självupptagen pojkvasker som tar sig själv på alltför stort allvar gör det.

  Don’t do it My!!!!

  Svara

   Men vet dom som är allergiska och det är ju skitjobbigt. Hur många gånger ska det hända att katterna ska omplaceras. Var inte dom hos något äldre par. Bättre låtit dom vara kvar där. Jag själv skulle inte kunnat ge bort min katt pga kille med allergi.

   Svara

    Hos Jonas föräldrar väl?!

    Svara

  Jag har flera katter men snabb-dammsuging varje dag är ”problemet” löst! 😍 kan varmt rekommendera denna 😁https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/dammsugare-rengoring/handdammsugare/andersson-handdammsugare-vch-2-1/1006635.9265/

  Svara

   Fast nä, gillar man inte katthår så kvittar dammsugare 😂

   Svara

    Fast Jo jag hatar katthår men har 5 katter och det märks inte alls. Bara att städa lite varje dag! 😅

    Svara

     Jag har haft katt själv och dammsög varje dag. Enligt mig märks det ändå, omöjligt att få bort allt. Men alla är vi olika 😁

     Svara

      Alla katter är också olika 😉

      Svara

      Märker inte alls att min katt hårar? Kanske för att jag har två gråhundar som fäller året runt. 🙂

      Svara

     Jag har också katter hemma och trots städning och borstning av katterna flera gånger i veckan är det fortfarande katthår på allt! Framförallt på lakanen och på kläder. Står knappt ut själv så jag fattar att folk som inte själva äger djuren tröttnar fort.

     Svara

      Jag har aldrig några katthår 4st katter. De får själva välja in de vill vara inne eller ute. Min ena misse är inne hela tiden vid minusgrader. De är ute dygnet runt 4 månader på sommaren. Det är ett helvete att vara intängd m värre än man kan föreställa sig, man är hellre död. Jag har varit instängd i 2,5 år i min lgh pga skada. Det var en sån enorn lycka när jag äntligen kunde gå en promenad vart jag ville. Det är definitivt inte samma sak att ha fönstret öppet.

      Svara

     Haha, verkligen bara kattägare som kör med ”det märks inte att vi har katt, det är sååååå fräääääääscht hos oss!”.

     Alla andra: ”Jo, det märks.”

     Svara

      Exakt och så luktar det.

      Svara

       Luftrenare är grymma när man har katt. Tar också bort de flesta allergener så ett tips till dem med allergisk partner också! (Lukt & sånt existerar inte heller)

       Svara

        Man ska då inte ha mycket allergi om man klarar sig med en luftrenare. Har man riktig allergi hjälper det inte.

        Svara

       Luktar absolut ingenting. Köper man kattsand på Ica är det inte fräscht men köper man dyrare sand på djuraffären så finns det noll antydan till kattlukt.

       Svara

      Ej nej! Och det luktar heller inget om man sköter om lådorna morgon och kväll och kastrerar sina djur! 👌😁

      Svara

      Jag håller med om att det kan lukta hemma hos folk där katterna bara är inomhus, så använder de ju kattlådan med mera. Men i hem där katten/katterna får gå ut och in som de vill tycker jag att det brukar vara fräscht såvida människorna inte är äckliga och aldrig städar. Dessutom förstör utekatter inte grejer inomhus eftersom de får all stimulans som de behöver utomhus.

      Svara

       Nej, kattlåda och innekatter luktar inte ett dugg om man sköter det som smak ska. Bra lådor, bra sand och bra foder.

       Svara

     Det är bara galna kattmänniskor som tror det 😅

     Svara

   Är själv allergisk mot katter och det är inte pälsen i sig som man inte tål. När katters saliv torkar så blir det som små små dammpartiklar som finns i luften/lägger sig på saker. Såklart även kattens päls eftersom att den slickar sig. Min läkare sa till mig att om en katt flyttar från ett boende så ”finns” den indirekt kvar där i upp till ett år om inte mer.

   Ett jäkla skit det där, jag älskar katter💔💔

   Svara

    Och med det sagt ☝ så är det bra stor skillnad på om han gnäller på att det är katthår i hemmet än att han är allergisk såklart!!

    Svara

    Äsch. Det finns bra mediciner och man vänjer sig vid de katter man har. Jag är såpass allergisk att läkaren avrådde från att ens hälsa på vänner med katt, men jag har tre katter själv och det går utmärkt! Kan reagera mer på nya katter men tar bara extra mediciner och biter ihop så går det snart över. 🙂 Sen kan man ju tänka på att inte klappa katten och klia sig i ögonen direkt efteråt, inte ha dem i sängen eller låta dem gosa i ansiktet.

    Svara

     Vad tar du för mediciner?

     Svara

     Fast det är inte riktigt sant… Utsätter man sig för det man är allergisk mot så kan man förvärra symtomen. Mitt ex hade en hund som jag inte tålde. Efter månader av att bli utsatt för hunden så slutade allergi- och astmamediciner att verka, var bara att åka in på sjukhus och inhalera en cocktail av olika astmamediciner under 20-30 min och inte förrän då började det släppa. Så sprid inte såna falsarier att man ”vänjer sig vid de katter man har” va. 👎🏻

     Svara

      Precis anonym. Sånt där skitsnack att det bara är att ta några tabletter så är det lugnt kan hon bespara oss andra. Finns ju folk som går på det.
      Vet inte hur många ggr jag fått höra ”men om vi stänger in djuren i ett annat rum.” Eller ”Jag är sååå allergisk men min katt klarar alla av”
      Suck

      Svara

     Bra mediciner om man är riktigt allergisk 🤦🏻‍♀️ Då är man inte särskilt allergisk om man tar några allergitabletter och klarar det. Jag är RIKTIGT allergisk och tagit sprutor, men klarar absolut inte av att vara hemma hos nån med djur ändå. Jag blir dålig om nån kommer hem till mig med allergener på kläderna.
     Så äsch det är ju du som inte är allergisk.

     Svara

     Självklart hjälper det inte för oss med svår allergi att ta några tabletter. Kul för dig att du klarar av djur. Men för oss som är riktigt allergiska går inte det. Så bespara oss ditt äsch du. 😡

     Svara

     Allergitabletterna blir man ju så satans trött av.

     Svara

  Detta bidrar ju bara till negativ stämning. Nu häller du vatten på kvarnen, presenterar ett scenario folk går igång på och snackat illa om henne och hennes kille. Inte sjysst ÖHT!

  Svara

  Kvinnor med katter vilken är deras diagnos lästa jag någonstans ha ha.

  Svara

   Män med hundar höhöhö så roligt med ”mansgrishumor” eller INTE! 😻

   Svara

    Nu har jag sett flera inlägg som bekräftar frågeställningen om katterna och kvinnor.

    Svara

     Kvinnor och hundar är nog det allra värsta man skådat.

     Svara

      Fast om det är värst vara kvinna både med hund och katt kan vi väl konstatera det är att vara kvinna som är problemet och inte husdjuren.

      Svara

      Jag är kvinna med hund men håller helt med dig! Finns inget värre än väääldigt många kvinnliga hundägare. Aggressiva som få!

      Svara

       Speciellt om det är en bruksras

       Svara

  Tänker att det är

  Svara

   Oj råkade trycka innan jag skrivit klart… tänker att det är skillnad på om någon typ är allergisk men att han inte tycker om katthår?! Känns elakt att ställa ett sådant ultimatum på någon man älskar och som man vet älskar sina katter.

   Svara

    Hade slängt ut denna patetiska ”man” på en grisblink!!

    Svara

    Tänkte samma. Är någon allergisk är det ju en sak, men är det bara ett ogillande av katthår så känns det som ett orimligt ultimatum.

    Svara

    Förmodligen mer än bara lite katthår… hunden gäller väl oxå?!

    Svara

  Ja, har ju ingen aning egentligen läser bara hennes blogg och följer insta.
  Men visst får man känslan av att hon försöker blidka honom att stanna kvar. Jag kan förstå det till viss del. Jag var som yngre mamma ensamstående och väldigt kär i en man. Han accepterade inte riktigt mitt liv och mitt ”bagage” om man kan kalla det så. Så jag försökte göra honom nöjd – till min egen förlust och mina barns förlust. Det är mänskligt, men jag tror My låter ”Indianen” få för stor plats i hennes liv. Herregud – är han inte närmare 50 och beter sig som 23?

  Jag tycker My är en driven tjej med stor potential. Tror hon kan nå långt. Men att hon har låg självkänsla vilket gör att hon fastnar för typer som ”Indianen”, och vrider ut och in på sig själv.

  Mitt bästa råd till My – snart 60 plussare med massa livserfarenhet – är att leva sitt eget liv. Låt din son vara fokus, och gör det du mår bra av. Relationen med din son är den enda viktiga.

  Svara

   Vad bra skrivet 🥰

   Svara

  Jag skulle nog inte ställa ett ultimatum om ”jag eller katterna”, däremot skulle jag aldrig bli tillsammans med någon som inte kan ta hand om sina katter på ett bra sätt och det är katthår överallt. Har kattägare i vänkretsen och det är allt ifrån ett skinande rent hem där man går hem utan katthår på byxorna och hem som är täckt av hår och luktar illa. Nu spekulerar jag exakt som Camilla men om My mår dåligt och kanske inte kan se efter katterna på ett bra sätt kan jag förstå att de dels blir en olägenhet och dels att det då kan vara bättre att de får bo hos någon som kan sköta om dem ordentligt.

  Svara

  Katter borde inte vara tillåtet at ha. Katten är en utrotare av andra djur en livsfarlig invasiv art.
  https://fof.se/tidning/2018/10/artikel/kattens-katastrofala-jakt

  Svara

   Ta OT i Öppet spår om drygt 90 minuter.

   Svara

   Suck på folk som dig. Alla djur finns av en anledning, det värsta djuret är utan tvekan MÄNNISKAN!

   Svara

    Tyvärr inte i detta fallet.

    Svara

    Katter finns i öknen av en anledning – deras rätta habitat. Att katter finns i Europa, i hus och städer är pga ”det värsta djuret”: MÄNNISKAN!

    Svara

   😂😂😂

   Svara

   Tyvärr hur gulliga katter än är så är de ett hot mot de vilda fåglarna och det
   går inte att vifta bort även om man älskar katten.

   Svara

    Och hur många fåglar tar Mys innekatter varje år? haha

    Svara

   Mina mördarmaskiner innekatterna Vojta och Vančura fångar och äter endast flugor och det är hur bra som helst. Aldrig en fluga inomhus, de som vågar sig in dödas snabbt. Jag tror de kanske 20 st de fångar på ett år inte hotar arten alls….

   Svara

    Ja dina innekatter lär ju inte hota någon. Men alla utekatter gör det tråkigt nog.
    I mitt kvarter spankulerar åtminstone 7 olika katter ute. Konstigt nog finns inga
    gråsparvar kvar längre vad nu det kan bero på.

    Svara

     Jag tror inte att du har tillräckligt på fötterna för dina slutsatser. Inga gråsparvar, menar du verkligen inga alls? Tror du på riktigt att sju katter har lyckats utrota dem alla? Hur många fanns det innan katterna? Finns det andra faktorer som påverkar gråsparvarnas existens? Och så vidare.

     Svara

      Sök på
      ”Jonas Nyhetsmorgon katter” så får du se vad en utekatt ställer till.
      Katter är en invasiv art i vår natur.

      Svara

      Ja ja var inte så bokstavlig om gråsparvarna men fakta är att de utgör
      ett hot mot smådjur i naturen då de inte hör hemma utomhus i vår natur.
      https://www.svd.se/tamkatter-dodar-miljoner-smafaglar

      Svara

      Många utekatter i många år betyder mycket för omgivningen.

      Svara

      Nä troligen ingen annan förklaring då katterna ökat från 0 de senaste 30 åren.Kvarteret i övrigt är oförändrat. Om varje utekatt tar 7 byten i veckan gånger 7 katter blir det 49 gånger 52=2548 . Så det blir ju en del.

      Svara

     Här där jag bor finns det säker ca 20 utekatter, och trots det finns det massor med fåglar, möss och sorkar 🙂
     obs: inte mina katter, tillhör olika gårdar i omgivningen.

     Svara

   Jag tänker att två lata innekatter inte dödar så hemskt många arter.

   Svara

    Stackars alla innekatter😭 djurplågeri

    Svara

   Människor är en livsfarlig invasiv art. Borde inte finnas tänk vad fin världen hade varit.

   Svara

    Svara

   Isåfall borde det inte vara tillåtet att ha barn heller. Människan är den största faran för den här planeten.

   Svara

    Alldeles sant planeten skulle må bäst utan människan. Men kanske inte
    om det dyker upp en ny asteroid som vi kan förhindra från att skapa en ny
    massutrotning som då dinosaurerna utrotades. Vem vet.

    Svara

  ÄJag tycker hobby-analysen är väldigt bra.
  Så tråkigt att My väljer bort katterna pga en pojkvän som ogillar katthår..
  Tyvärr har jag i min ungdom gjort samma sak med en katt. Känslan av det sveket får jag leva med resten av mitt liv.
  Trots att jag lämnade bort min katt tog det slut med den dominerande pojkvännen.
  I dagsläget har jag lyckligtvis gått vidare med ny man och familj, men jag ångrar fortfarande mitt felval gällande min tidigare katt.
  Tycker det är väldigt sorgligt med kvinnor i dessa tider som fortsatt väljer att prioritera bort sina djur framför pojkvän. Vad blir nästa steg ? Hunden och sedan sonen eller …
  Håller med C om att My måste bli bättre på att tänka på sig själv och sina egna behov för att må bättre.

  Svara

  Hade min partner ställt ett ultimatum att jag behövde omplacera mina katter hade jag istället omplacerat partnern 🤷🏼‍♀️ Mina katter är min familj.

  Svara

   Förmodligen inte alltid ett lika självklart val om man står framför det själv

   Svara

    Exakt. Lätt att säga.
    Du älskar dina katter och du älskar mannen du just träffat. Ni vill flytta ihop, men mannen är allergiskt.
    Omplacerar du katterna eller säger du hej då till kärleken?

    Svara

     Men snälla, finns fler killar. Om man känner så starkt för sina djur och träffar en allergisk person hinner man nog aldrig fram till att älska den personen? Man avbryter nog innan liksom.

     Svara

     Älskar man nån man just träffat??

     Svara

     Jag blir i alla fall inte kär i män med pälsdjursallergi. Dom går liksom bort redan i första gallringen. Jag tänker mig att det samma skulle gälla folk som vill ha barn, dom flyttar väl inte ihop med nån som har steriliserat sig eller inte vill ha barn.

     Svara

      Men eller hur?

      Svara

  De enda det är synd om är katterna som skickas hit och dit efter lust och humör hos My. Hoppas de får ett hem för alltid snart.

  Svara

  Skulle aldrig sälja lr ge bort mina djur för en mans skull.

  Svara

  Har en norsk skogskatt med lång och tjock päls. Skulle aldrig i hela mitt liv sälja henne för att tillfredsställa en man. Min man fick henne på köpet när vi blev tillsammans och han älskar henne lika mycket som jag gör. Sen känner jag att ifall man gör slut så kommer man både vara utan en pojkvän och utan sina katter…

  Svara

   ÄLSKAR norska skogkatter ❤️

   Svara

  All styrka till My. Hon har verkligen fått kämpa i uppförsbacke mer än många andra. Hoppas hon kan finna lugn och ro. Kanske kan hon åka och hälsa på katterna hos nya ägaren då o då- såklart med den personens godkännande?

  Svara

   Och vem är det som ständigt skapar dessa uppförsbackar? Hur länge ska det vara synd om nån som är svag i handlande och tanke?

   Svara

   Jag som tycker hon har det så bra, får hjälp med det mesta, kommer undan och tjänar lätta stora pengar. Att flytta igen är ju hennes eget val inget måste. Men visst hon har kämpat med att bli känd och få kändis-vänner. My kämpar på med lögner för att verka intressant, få sympatier, få klick och tjäna pengar. Hittat på diverse titlar och annat, köpt följare och likes, lögner, överdriv, historier som ändras… Hur gick det med senaste utbildningen, den gjordes inte klart heller eller? Och licens för PT och kostrådgivare har väl ingen fortfarande sett röken av eller? Många ”klienter” är det inte heller, mest hennes vänner.

   Svara

    Många tydligen som vill dalta med denna 33-åriga jättebaby. Det patetiska offret som aldrig ska stå till svars för sina idiotiska handlingar.

    Svara

     ÄR HON 33?

     Svara

      Ja det stämmer.

      Svara

    Tycker hon är klok mysig snygg och verkar väldigt go,och hon väljer själv sitt liv och sina boyfriends med eller utan katthår,lycka i livet My

    Svara

   My försätter sig i de mest märkliga situationer. Om hon taggade ner rejält så skulle hon inte behöva kämpa sig upp i alla uppförsbackar. Tror inte heller att hon någonsin kommer finna lugn och ro. Hon har en alldeles för orolig själ. Att hälsa på katterna hos nya ägaren är enligt mig absolut inte någon bra idé för någon part. My har inte haft katterna i så många år trots det har dom blivit omplacerade en gång tidigare vilket hon då ångrade och tog hem dom igen. Problem har ju även kunnat uppstått mellan katterna och hunden. Hon väljer hellre hunden. Hoppas innerligt att katterna får komma till ett kärleksfullt hem som har tid för dom.

   Svara

  Mannen prioriteras. Tycker synd om både barnet och katterna. Fy fan.

  Svara

   Ja, tänkte på det. Ena sekunden bor karln där och då åker katterna. Nästa flyttar han och då får katterna komma tillbaka. För att sedan flytta igen när karlsloken vill tillbaka. Kul för sonen.

   Var det inte samma man som såg till att dessa ragdolls blev rakade vid något tillfälle 😱 byter My och sonen även bostad för att han ska flytta in igen?

   Svara

    Japp.

    Svara

    Men Gud, My har rakat katterna många gånger. Har en granne med såna katter hon rakar dom också med jämna mellanrum.

    Svara

    Undrar hur Lilleman mår med en sådan ombytlig mamma, saknas stabilitet. Byten av skolor kompisar mm, ja listan kan bli hur lång som helst. Nu börjar han dessutom komma in i en känsligare ålder. Det är bara en reflektion som plötsligt dök upp.

    Svara

     Han borde få henne omplacerad till något barn och djurfritt hem. Hans förutsättningar att må bra i livet skulle öka om han slapp henne.

     Svara

  Visst, väääääärldens snällaste kille som bara inte står ut med lite katthår så att han givetvis måste ställa ett sånt ultimatum 🤦‍♀️

  Jag vet ju vem som hade åkt ut på momangen här hemma om min kille hade tvingat mig välja mellan honom och katten och det är inte den fyrbenta.

  Svara

   Det var hennes version.. Har vi hört ngt från honom?!

   Svara

  Lite talande när hon skriver att hon och hennes son är ledsna och också att Jonas är ledsen för att de är ledsna. Hon bryr sig om att han är ledsen för att hon är ledsen för att han har ställt ett ultimatum om deras liv tillsammans som innebär att hon gör sig av med sina älskade katter.
  Det lallas nog rejält med den pojken.

  Svara

   Om jag träffade en kille och vi blev kära och ville bo ihop så skulle det aldrig kunna hända om han hade katter.

   Svara

    Nä och då får du hotta nån som passar bättre?

    Svara

  Skulle min man plötsligt ställa det ultimatumet- han älskar inte katter men dom tycker han är okej, dom får ju godis av honom liksom hallåååå – så skulle jag säga att det är jag och katterna eller ingenting alls. Inte en chans i helvete att jag väljer min man framför mina katter.

  Svara

   Och där visade sig diagnosen i full glans.

   Svara

    Vaddå för diagnos? Ansvarstagande av husdjur kallas det.

    Svara

   I deras fall var det väl inte helt plötsligt

   Svara

   Toxoplasmainfektion ?

   Svara

  Bra beslut. Katterna lämnas ofta ensamma och sedan hon skaffade hunden har katterna helt kommit i skymundan. De förtjänar mer.

  Svara

   Det du ser är vad hon lägger ut på nätet. Du måste nog förstå att du inte vet hur hennes liv ser ut.

   Svara

  Hade jag haft en katt i mitt liv innan jag träffade en kille så hade katten stannat och killen fått dra?
  Killen har fan inget att säga till om, då får han väl gå och träffa någon som inte har katt. Han har ju valt att vara med henne och han vet redan att hon har djur liksom.
  Hade det varit tvärt om att katterna hade köpts mot mannens vilja från början så hade det väl kanske varit lite av en annan grej.

  Svara

  Du har snöat in på My igen nu, tre inlägg om henne denna vecka. Men du har fel, My har pratat om ångest i flera år, innan hon träffade Jonas, och det är ju något hon återkommer till emellanåt när läsarna minskat för det ger sympatier och fler klick, hon använder det för karriären, alltid när hon gått upp i vikt också, och du hjälper henne till fler klick genom att skriva om henne hehe. Hon började ångest-pratet när Graaf gjorde slut som vän. Att ljuga ger en del ångest kan jag tänka, men hennes ångest depression och utbrändhet verkar inte vara såå allvarlig och svår iaf, skönt det. Jonas har bott i det nuvarande huset också förresten.

  Svara

   Till och från har han bott där. Han har aldrig varit skriven där.

   Svara

    Hon skrev ju på sin insta för ett tag sedan, några månader sedan, att ”nu är vi sambos”, och hon fick en massa grattis haha de har ju varit sambos innan liksom typ sedan de först träffades ju, typ sen dag ett flyttade hon ju in hos honom. Alltså My.

    Svara

    Han säljer väl sin lägenhet nu, eller hyr iaf ut den i andra hand så då har de råd med ett större hus nu.

    Svara

  I annonsen står det att hon måste omplacera på grund av allergi. ?
  Men det är ju inte riktigt sant. Hennes kille bara hatar katthår.
  Älskar han henne så skulle han inte ställa ultimatum alls.
  Det är inte My som ska behöva välja! 😠

  Svara

   Var det verkligen hennes annons, jag tyckte den var signerad ” Camilla”?

   Svara

    Bilderna är från Mys vardagsrum.
    Men visst, det kan ju vara nån annan som hälsar på där med sina ragdolls, som råkar heta likadant som Mys kissar, knäpper några bilder och sedan lägger ut katterna till försäljning.

    Svara

     Det kanske är samma person som ”lånade” Anna books telefon när de var på Ikea.?

     Svara

   Så är det alltid. ”Allergier” dyker väldigt lägligt upp i samband med att ägaren tröttnar på djuret. Hemskt.

   Svara

  Dom verkar vara sålda. Annonsen är borta.

  Svara

   Hoppas hon ångrat sig.
   Jag hoppas det dyker upp en annan annons under rubriken Skänkes/Gratis med ”begagnad hobbymusiker söker nytt hem”!

   Svara

  Hälsa på! Har inte Mys katter några känslor?
  Skulle man hälsa på bortadopterade barn också som om det bara är Mys känslor som ska räknas.

  Jag blir så förbannad när man skaffar djur som man bara kan slänga iväg när det inte längre passar in i livet, innan hunden kom så var ju katterna hennes livräddare när hon var utbränd. Och hur blir det för hunden som blir av med sina kattvänner.
  Jag blir ledsen och tårögd bara jag tänker på dessa katter, hon ska omplacera dom men vill samtidigt ha betalt…det kallar jag för att sälja dom😿

  Svara

   Dessa katter har verkligen givit mer än de fått. Bra att ha när hon ligger hemma och snorar och grinar, men lätta att lämna.

   Svara

   Man GER aldrig bort katter.

   Svara

  Kan du inte bara hitta någon annan att ständigt hacka på?
  Ditt liv måtte vara bra surt!!

  Svara

   Nä det är jävligt sött!

   Svara

   Hacka? 🤷🏼‍♀️

   Svara

  Där sänkte My sin blogg till absoluta botten, hon har redan väldigt få kommentarer sedan hon bytte portal och nu blir det nog inte bättre. Men hon lär väl upptäcka det snart och hitta på någon ny sjukdom.

  Svara

   Att hon inte har kommentarer kan dels bero på att det för det första är en skitsida ( må bra) och dels att kommentarerna kanske modereras.

   Svara

  Skulle aldrig sälja nåt levande via Blocket. Ragdollklubben har ju omplaceringsverksamhet, varför inte omplacera katterna via dem?

  Svara

   Beror nog lite på vem som svarar. Även reggade raskattsuppfödare säljer, letar fodervärd och omplacerar via blocket.

   Svara

   4000k för två ragdoll det var inte fy skam. Men så blev dom snabbt sålda också.

   Svara

  ”Man får INTE separera katterna!”

  Köparen får separera katterna om den vill. Därför är det ofattbart att vill lita på nån vilt främmande människa i den frågan (+ andra frågor) när man skakat fram denna människa via Blocket.

  Svara

  Det är ju din annons, Camilla.
  Säljer du Mys katter?
  Vad sjukt!

  Svara

  Eftersom My nu har en karriär som bla består av träningsresor både kortare inom Sverige och längre utomlands så måste hon ha någon som sköter om katterna. De resorna ligger nere för tillfället pga pandemin.
  Jonas har fått agera som kattvakt och om han inte varit tillgänglig har någon annan fått titta till katterna då och då. Inte så snällt kan jag tycka varken mot katterna eller Jonas. Så det är nog så att karriären går före katterna. Lilleman kommer väl få åka till sin pappa ( vid lov då) när My börjar åka på sina resor igen och Jonas börjar gigga. Hunden kanske ska följa med vid resorna inom Sverige, eller lämnas bort?

  Svara

  Ena inlägget om att My ska flytta och andra när katterna ska säljas! Men jag håller med om att My verkar vara en vilsen själ.

  Svara

  Känns som hon får klättra själv med en hel karl på ryggen.
  Måste säga att jag är imponerad av hur hon på egen hand lyckats ordna det såbra för sin familj. Men hon framstår som en tuff ensamstående i allt. Mannen känns väldigt mkt som en plankare.

  Svara

  Annonsen borttagen!

  Svara

  Allergi mot katter men inte mot hund? 🤔
  Eller har hon inte hunden kvar? Förvisso kanske mindre päls på hunden men brukade hon inte raka katterna? Så många frågor 🙊😂

  Svara

   Det är faktiskt inte konstigt alls. Kattallergener är bland de absolut mest allergiframkallande, mycket mer än hundar. Det är alltså betydligt vanligare vara allergisk mot katt än hund eller häst osv.

   Svara

   Det är ett protein i kattens saliv som framkallar allergi och inte pälsen. Har alltså inget med hund eller annan päls att göra.

   Svara

    ”Många som har allergi mot pälsdjur får mer besvär av hundar och katter med lång och tjock päls, jämfört med korthåriga djur. Det beror på att större mängd allergen kan samlas i den täta pälsen än i en kort päls”.

    Svara

     Det där har så stor betydelse alls. Problemet med just kattallergener dvs proteinet är att det fastnar överallt, tex på väggar och i textilier, inte bara på katten. Världens minst allergiframkallande katt, den sibiriska, har bland den längsta och tätaste pälsen! Men det saknar helt betydelse då den har minst allergent protein, det är alltså inte pälsen som gör det.

     Svara

   Jonas är inte allergisk mot katterna det har My själv skrivit på sin blogg. Han gillar bara inte katterhår. Kanske mera är en psykisk allergi.

   Svara

  Måste det vara ett ultimatum? Kanske sa han att han älskar henne, har provat bo med katthåren men bara inte står ut och att han ser fram emot att bli sambo när katterna inte finns mer? Sedan valde My att inte ta med katterna in i det nybyggda huset de ska bo i? Kanske berikar Jonas sonens liv mer än vad katterna gör och hon så till the big picture? Menar bara att det måste inte alltid ligga drama bakom allt som händer i människors liv.
  Nej, jag är inte My. Inte ett fan. Bara lite sansad.

  Svara

   Lite drama ändå. Då hon fösökt samma sak tidigare och då var det mycket tårar. Att lämna katterna och även Jonas vid något tillfälle. Kastade förlovningsringar etc. Mycket som publiceras för alla att läsa om.

   Svara

  Hennes val, det är ju inte så att killen har någon form av hållhake på henne, utan hon väljer kärleken framför katterna, då är det hennes val, andra väljer djuren framför kärleken, och då är det deras val. Det finns liksom inget rätt val som alla måste göra i en sån situation enligt mig.

  Svara

   Han har en sorts hållhake på henne. Han gillar inte katthår och det enda hon kan göra då är att sälja katterna. Om hon vill ha honom kvar.

   Svara

    Det är ingen hållhake, en hållhake är tex att hon blir hemlös utan honom, att hon är beroende av honom ekonomiskt eller att dem har ett barn ihop som han kommer bråka om vårdnaden om ifall hon lämnar.
    Att göra slut är ingen hållhake, M har ett val att göra, katterna eller honom, inget tvingar henne att välja honom. Hon kan låta honom gå och välja katterna om hon vill, men det är vanligt att folk ”offrar” saker för kärleken även om jag tycker man inte ska behöva det.

    Svara

  Har 3 katter och dom hårar, men man lär dammsuga varje dag, ha percalesängkläder samt välja kläder som är i rätt material. Då funkar det👍

  Svara

  Hon ledsnade väl på katterna när hon skaffade sin hund, jag har tyvärr inte högre tankar om henne än så.

  Svara

   Hon har försökt omplacera katterna innan hunden kom.

   Svara

    Och hunden hon hade innan katterna kom.

    Svara

     Näe, den här hunden hade hon inte innan katterna.
     Ärligt talat förstår jag inte alls varför hon eller andra som har många järn i elden och reser mm ska ha djur överhuvudtaget.
     Katter kan t o m bli förvirrade av att man flyttar på en stol hemma.
     Nu ska hennes katter flytta igen och de får ofta vara hos andra eller tillsyn av andra. Det kommer väl bli likadant med hunden antar jag.
     Det känns inte rätt.
     Sen i min värld finns det inget som heter INNEkatt.

     Svara

      Fanns en annan hund som fick flytta till Öland när hon inte hade tid med den pga studier. Sen kom katterna när hon enligt sig själv mådde som sämst. Sen mådde hon skitdåligt igen och blev åter hundägare. Finns ingen logik i hennes hjärna.

      Svara

       Inte i min heller😉

       Svara

  Om jag hade fått en sån ultimatum, så hade killen fått dra innan han hunnit ställa hela frågan till mig. Jag hade lätt öppnat dörren för honom och hjälpt honom ut.

  Mina husdjur stannar.

  Svara

  Jag har aldrig märkt någon ”glöd” i deras relation, inte ens i början…ingen kär och galen känsla.
  De känns så trist och problematiskt mellan My och Jonas.
  Han verkar helt charmlös och inte ett dugg attraktiv, klippte han sig skulle han kanske se bättre ut och log nångång.
  My har på några år förändrats utseendemässigt till det sämre trots all träning, piller och krämer.
  Jag fattar inte varför de är tillsammans än.

  Svara

   Båda är dysfunktionella och i den miljön ska inte djur och barn vara. Det har aldrig varit nån air av harmoni runt dem.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.