Nellie Berntsson har frågestund och jag är frågvis

Det finns en uppdatering av inlägget längre ner. 

Fråga: Äger ni båda företaget eller är det en av er? Svar: Vi äger 50/50 och så hade det vart sedan start.
Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory
Gråga: Varför står Olav som 100% ägare när man kollar upp ert företag? Svar: Vi diskuterade detta nyss, vet inte om ni ser fel. Hans namn kommer upp först med adress, men sen om man klickar in så äger vi det 50/50. Alltid vart så fattar inte. Ni är nyfikna ni.
Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory

Nellie Berntsson bjuder in till frågestund på Instagram och får frågor om det företag som hon och Olav driver, där de köper och säljer hästar.
Hon får frågor vad gäller ägarförhållandet i företaget O.N Sporthorses och svarar att de äger 50/50 och att det alltid varit så. Att följarna ser fel.
Jag skulle vilja skicka tillbaka den till Nellie, att det kanske är HON som ser fel eller inte förstår innebörden av benämningen ”verklig huvudman”.
Som ni ser i bilden här under så står Olav Aklestad som ”verklig huvudman” och innehar 100% av företagets andelar.

Uppdatering: Igår efter att det uppdagats att Nellie inte ägde någon del i företaget så uppdaterades informationen på Bolagsverket.
När jag tog fram min information så stämde den alltså.
Så här ser det ut efter uppdateringen.

Så vad är då en verklig huvudman?
En verklig huvudman är den eller de personer som ytterst äger eller kontrollerar exempelvis ett företag eller en förening.
En verklig huvudman kan också vara den eller de personer som tjänar på att någon annan agerar åt dem. (Källa: Bolagsverket)

Utifrån informationen här nedan som kommer från Bolagsfakta, så äger Olav Aklestad 100% av företaget O.N Sporthorses, medan Nellie endast sitter i styrelsen som suppleant.

Kan kanske vara läge att kika på för henne, eftersom hon verkar helt ovetandes om att hon faktiskt inte äger några andelar alls i företaget?

När vi ändå är inne på temat ”frågestund” så har jag faktiskt själv ett par frågor jag skulle vilja ställa till Nellie.

1. Med tanke på att du inte verkar känna till att du inte äger andelar i ditt företag, så undrar jag om du känner till att O.N Sporthorses redan dragit på sig två betalningsanmärkningar?
Uppdatering: Dessa ska enligt Nellie vara betalda idag.

Sen fick jag även det här mailet som jag tolkar som att det faktiskt var Olav som stod som 100%-ig ägare på företaget fram till igår, så vad som är faktafel vet jag faktiskt inte…

 nellie berntsson 13:36 (för 5 minuter sedan) till kontakt@bloggbevakning.se Hej! Det stämmer inte Jag själv har suttit på möte när vi skapade bolaget med både vår mentor inom bank och Skatteverket. Ja, de vet jag mycket väl om, han kollade igår då vi båda blev chockade över hur det stod , han tryckte då in mig som ledar mot.  Men som jag skrev ovan, jag vart med på alla möten och jag äger 50% av firman. Alltid gjort och gör även idag. Då kan de vara så att O missat att göra något. Tråkig läsning, som vanligt när man kommer in på din blogg 👍 Mvh Nellie

2. Vad menar du här?
Vad är det du insinuerar?

Nellie: Säger inte att Laissa bara kan ha det bra hos mig. Hon behöver heller inte tävla. Men ge tillräckligt med mat är A&O om du har häst. 2. Ett jobb med inkomst är kanske något att tänka på? Inte bara skicka bilder på Snapchat och få betalt?
Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory

Nellie: Säger inte att Laissa bara kan ha det bra hos mig. Hon behöver heller inte tävla. Men ge tillräckligt med mat är A&O om du har häst.
Ett jobb med inkomst är kanske något att tänka på?
Inte bara skicka bilder på Snapchat och få betalt?

3. Och så slutligen undrar jag lite över de meddelanden som du skickat till Laissas nya ägare, där du bland annat skriver ”Kör på ni, det är inte slut än” och ”Du har ögonen på dig Sara, hur Laissa tas om hand osv. Dagligen.”
Jag upplever dem som ganska hotfulla.

Det var nog de frågor jag själv har i nuläget, och jag räknar väl inte direkt med att få svar på dem, men nu är de formulerade i alla fall.
Jag har fått konversationen i sin helhet från Laissas nya ägare, men klippte ner den till dessa två, något anmärkningsvärda meddelanden från Nellie för att inte få ett på tok för långt inlägg.
Jag kan absolut publicera den i sin helhet om det skulle behövas, men den ändrar ingenting av det Nellie skrivit eller innebörden av det.

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stackars Regina Lund. Åker till Maldiverna men har inte betalat hyran och blir vräkt. Och är förvånad. Suck.

  https://stoppapressarna.se/svenskt/regina-lunds-fracka-logner-om-sin-misar

  Svara

   Men Regina för helvete…

   Svara

    Kanske lättare att vara hemlös på Maldiverna så här års.

    Svara

    Haha och förihelvete Aftonbladet.. Hur kunde de missa detta?! Så pinsamt 😂

    Svara

   Spendera alla sina pengar och sen gråta ut i pressen för man inte har råd med hyran. Är folk så jävla dumma att de gör av med alla sina pengar får de skylla sig själva.

   Svara

   Inget synd om henne. Man betalar väl för fasen sina fasta utgifter först, sen om det blir något kvar kan man göra vad man vill.

   Svara

    Hyra och försäkringar är det jag ALLTID ser till att ha pengar till. Nu är jag inte arbetslös eller så men ett av mina sparkonton är till för att kunna täcka hyra och försäkringar om den dagen skulle komma.

    Svara

   ”Jag trodde inte detta hände i Sverige.”

   Hon trodde alltså att man bara kan låta bli att betala hyran?

   Svara

    Hon trodde inte att man blev vräkt i Sverige, om man inte betalade sina hyror???

    Svara

   Fast att vara aktieägare till företaget dvs äga företaget är inte samma sak som verklig huvudman. Där får du nog läsa på lite. Be att få kolla på deras aktiebok där ägarandelarna står med.

   Svara

  Känns osunt från båda håll, gränsdragningen för vad som bör avhandlas privat har helt försvunnit.

  Svara

   och här läggs sedan alltsammans ut en gång till…. ”all publicity is good publicity”?…..

   Svara

  Lite nyfiken på vad den här bloggen egentligen har med deras betalningsanmärkningar att göra? Vad har det med sociala medier att göra egentligen?

  Svara

   Dessutom förstår jag inte vad Camilla menar med att betalningsanmärkningarna är betalda idag? En anmärkning ligger kvar i två år. Menade Camilla kanske inkassokrav?

   Svara

    5 år!!

    Svara

  Nellie verkar vara på god väg att bli den nya Madeleine El Hanafi.

  Svara

   Ja! Hon har tappat det!

   Svara

   Det är hon ju nästan också! 😉 De är vänner & nellie säljer hästar åt henne o köpt hund av henne

   Svara

    Hur vet du att hon säljer hästar åt Hanafi?

    Svara

  Antingen har Nellie nollkoll på företagande, vilket är oroväckande för hennes del om nåt skulle hända och företaget är Olavs helt och hållet. Eller också är det nån skatteteknisk grej där han har lägre inkomst än Nellie och därför kan ta intäkterna från O.N. med lägre skatt? Dvs helt medveten skatteplanering.

  Svara

   Och betalningsanmärkningarna ser jättemärkliga ut – det är så låga summor att de inte borde ha minsta problem att betala dem. Kan det röra sig om bestridande av fakturor? Som sen under tiden gått vidare till Kronofogden? Jag vet inte hur sånt fungerar riktigt. Betalningsanmärkningar ska man ju hålla sig miltals ifrån.

   Svara

    Vet inte hur vilken gång fakturorna haft, men har det exempelvis gått via inkassobolag och det är en tvist om fakturorna ska det gå till rättegång inte till kronofogden. Men jag vet som sagt inte hur gången sett ut. Men att ett sådant nytt bolag redan har 2 st betalningsanmärkningar är inte bra. På uc har de gått från en 5:a vilket är det bästa till en 1:a vilket innebär att man räknas som högriskkund. De har även bara lagt 25000:- som aktiekapital vilket blev nytt från 2020 tidigare var det lägsta aktiekapitalet 50′. Dessutom om Olav äger 100% av företaget innebär det att det är någon med icke svenskt personnummer vilket inte heller är någon fördel när man vill ha kredit

    Svara

     Nej man kan tycka att det hade varit läge att anstränga sig lite extra med ekonomin och prioritera att ha ordning på alla papper, för att undvika att klassas som högriskkund. Inte minst om man samtidigt letar efter ett nytt ställe att hyra in sin verksamhet på för stora pengar varje månad.

     Svara

    Antagligen har Nellie bara struntat i att betala

    Svara

   Det är Camilla som har noll koll. Verklig huvudman är helt separat från faktiskt ägande. Man kan i princip rapportera in vad man vill, eller ingenting. I värsta fall får man böter, men det påverkar inte alls det faktiska ägandet.

   Svara

   Nellie har väl koll koll på det absolut mesta här i världen? Om hon enbart kunde hålla sig till själva ridningen/ hästeriet och ge f*n i sociala medier/ intriger/ skitprat/ bråk etc etc så vore det toppen. Hon förstår bara inte hur mycket skit hon gör för sig själv i slutändan.

   Svara

  Alltså känner verkligen när jag läser allt drama med dessa hästmänniskor att mina redan existerande fördomar gällande hästpersoner blir starkare. Alla hästpersoner jag känt i mitt liv har varit bortskämda, dryga och kan kliva över lik för att få vad dom vill ha.
  ”Inte alla hästmänniskor”, nej jag vet, det är bara… så svårt att inte tänka så när man ser sånt här med.

  Svara

   Jag tänker lite tvärtom. Riktigt hästfolk har fötterna på jorden och sköter sitt. Influencers, däremot….. En annan femma…. N får väl räknas som influencer i första hand, fortfarande. Eller vad man nu ska kalla det.

   Jättesynd för jag tyckte det var så häftigt med hennes nya business och nya inriktning. Och så blev det såna här helt onödiga offentliga fnurror.

   Svara

    Precis!

    Influenser / wannabe influenser hästfolk är i många fall ett släkte för sig, on par med ”tuffa gänget” på ridskolan, tyvärr.

    Svara

    Håller med dig, vi vanliga häst tjejer håller inte på som Nellie.

    Svara

   Alla ”hästmänniskor” som jag har känt har varit jordnära personer med noll intresse för drama etc. Detta är nog mera influensa-instagram-atmosfärens dofter än stallets.

   Svara

   Jag har hållt på med hästsport hela livet och jag kan bara säga att hästfolk är antingen de absolut bästa, mest hjälpsamma och vänliga människorna du kommer stöta på eller så är de totala rövhål. Har aldrig mött någon som faller utanför dessa motpoler.

   Svara

    Haha vi mitt i mellan finns också 🙂

    Svara

   Nellie är hästvärldens Paow i mina ögon

   Svara

  Beklämmande om på allvar tror att hon är delägare i företaget för att hon är suppleant.. 🤔 Då har hon blivit riktigt blåst.

  Svara

   Undrar om det tar hus i helvete nu när miss kontrollbehov inser att hon har noll kontroll över sin business..

   Svara

    Kommer det garanterat att göra

    Svara

     Men hur fan kan hon ha missat det,
     På riktigt?!
     Att sitta i en styrelse har ju ingenting med ägande att göra.

     Bara 20 år och håller redan på att förstöra hela sitt varumärke med sin personlighet, tycker det är så sorgligt på ngt sätt.
     Hennes föräldrar som slitit som djur i alla år och ändå har hon så kass attityd.

     Svara

      Hon har säkert inte missat det, utan vill försöka få alla sina följare att tro att hon äger halva firman.

      Svara

   Ytterst märkligt om de inte har en revisor som lägger märke till sånt och tar upp det till diskussion? Jag tror det är medvetet av nåt skattetekniskt skäl.

   Svara

   Om man är suppleant eller ledamot har inget med ägandet att göra så jag förstår inte din kommentar.

   Svara

    Det var ju precis det som TS skrev. Att det verkar som att Nellie tror att bara för att hon är suppleant så äger hon 50% av företaget.

    Svara

   Utan Olav som rider och har hand om kunderna hade det inte varit ett företag.

   Svara

  Fast den där resan har väl ändå hennes skivbolag betalat ändå?
  Såklart hade det kanske varit smartare att spela in en musikvideo i Sverige och gett Regina ett förskott som hon kunde använda till att betala av sina skulder. Men ingenting förvånar mig längre…

  Svara

   Skivbolaget som hon äger. Hon kunde ju betalat ut lön till sig själv istället.

   Svara

   Men låt Nellie bara vara. En ung duktig och ambitiös tjej.
   Tycker mest det låter som ni är avundsjuka.
   Hon är inte bäst på att kommunicera och ibland uttrycker hon sig osmidigt och klantigt.
   Absolut.
   Men hon är duktig på det hon gör, dvs rida, utbilda och sälja hästar.
   Finns så många som tycker att de är världsmästare på hästar och ridning som gapar högt om Nellie. Men själva kan de knappt rida.
   /Hopptränare

   Svara

    ”Avundsjuka”…….??

    Svara

    Ibland??

    Svara

    Hon är även väldigt duktig på att bete sig son eb jävla snorunge online och hänger ut folk som inte ens gjort något fel i den verkliga världen.
    Ska hon dessutom börja hota folk för att de ska känna sig övervakade då har hon fantamej gått för långt. Nej Nellie är inte främst känd för vad hon kan med hästar utan snarare för vad hon inte kan med folk.
    Hon kan inte bete sig.
    Hon kan inte vara professionell
    Hon kan inte låta folk sköta sitt
    Hon kan inte stötta andra (kvinnor)

    .. ska jag fortsätta? Listan är inte slut än…

    Svara

    Aha, den gamla avundsjukan! Intressant! Utveckla gärna mer exakt vad det skulle vara folk är avundsjuka på? Allt drama? Negativ uppmärksamhet? Hetlevrade utfall? Instabil tillvaro? Finns så mycket, men du får gärna reda ut vad just du tror är grunden till denna avgrundsdjupa avundsjuka som alla tydligen känner gentemot denna oerhört framgångsrika människa?

    Svara

    Avundsjuk på vad?
    På att hon tror att hon ägare 50% av företaget när det visar sig att killen ägare allt? är det något att vara avundsjuk på?
    På att hon hänger ut folk som köpt häst av henne? är det något att vara avundsjuk på?
    Exakt vad i detta inlägg skulle folk vara avundsjuka på?

    Svara

     Nellie själv är ju flitig med att dra avundsjuka-kortet – kan denna skribent vara någon från Nellies krets? Själv förstår jag inte att hon inte skäms som hon bär sig åt nuförtiden, hon borde säga upp sitt internetabonnemang och ta ett år fritt från allt vad sociala medier heter.

     Svara

  Hoppas innerligt att de har avtal som reglerar företaget dem emellan, speciellt med tanke på att de är ett par privat.

  Jobbigt läge om förhållandet tar slut, och dessutom upptäcka att man inte har några rättigheter i det gemensamma företaget.

  Svara

  Sluta sm*tskasta Camilla och den här bloggen. Helt sjukt är det.

  Svara

   Det är lugnt. Jag känner mig inte särskilt sm*tskastad. =)

   Svara

  Intressant cam, varför blev alla positiva kommentarer om Isabella bortagna? Var det alla S? Du behöver hjälp. Slutar läsa denna bloggen nu, pinsamt du inte vågar läsa andra åsikter än dina egna och att du fjäskar och är PK med vissa som inte ens tycker om dig tillbaks..

  Svara

   Bye.

   Svara

    Ja absolut jag förväntar mig inte att någon bryr sig om att jag lämnar jag tycker bara fler borde göra det, ni försvarar cam med näbbar o klor medans hon spyr galla över vissa o försvarar andra. Men ni som sitter i öppet spår o gråter över att ingen gillar er sen kanske finns en förklaring till varför ni skriver som ni gör ❤️

    Svara

     Jag försvarar henne verkligen inte. Tvärtom för det mesta!

     Svara

  Gervide, du har tyvärr fel ovan. Om man tittar på ett mer tillförlitligt register (Bolagsverket och infotorg) så framgår det tydligt att Nellie och Olaf är båda registrerade som verkliga huvudmän. Vidare är det ena betalningsföreläggandet bestritt och det andra avskrivet.

  2020-12-22 1 320 Bet.förel. ansökan Sjv/Distriktsveterinärorganisatione Ansökan avskriven
  2020-11-24 16 081 Bet.förel. ansökan Marcel Jordan Horse Transport B.V Ansökan helbestridd

  Svara

   Är Bolagsfakta ett otillförlitligt register? Var får de sin info ifrån? Vet du?

   Svara

    Jag tror Bolagsverket är källan till allt. Köp reg bevis.

    Svara

     Ett regbevis säger ingenting om vem som äger bolaget så nej, inget att rekommendera för detta ändamål.

     Svara

    Kan det inte nu då vara rimligt att antingen ta ner det här inlägget tills du hunnit reda ut fakta, eller iaf göra en rättelse? Ju längre det får ligga uppe desto mer hinner det bli en sanning att bolaget har betalningsanmärkningar tex.

    Svara

    Lätt att reda ut, ring Skatteverket/bolagsverket och fråga om ägare, och kronofogden om skulderna! Förövrigt hämtar dessa sidor information automatiskt från bolagsverket/skv/kfm så det ska mycket till om det är fel det som står där.

    Svara

    Alla utom Bolagsverket är andrahandskällor men det går att söka i registret för verkliga huvudmän med sin egen e-legitimation och då kan man se att 2021-03-16 (igår) ändrades verklig huvudman i ON sporthorses AB från Olav 100% till ”över 50% men inte mer än 75%” kontroll för dom båda 🙃 så de kanske kom på efter frågestunden att de inte anmält rätt i somras när bolaget bildades!

    Svara

    Infotorg lämnar korrekt information..
    Kollade upp vårat bolag där procentsatsen på bolagsfakta inte stämmer, det står bara att ägarna äger mellan 25-50% när det egentligen är uppdelat 60% 20% och 20%, och på allabolag framgår inte alla ägare i gratisversionen. Kan inte gå in på Infotorg via mitt inlogg då det är via jobbet och myndighet men vi använder de regelbundet. Så bolagsfakta kanske inte är uppdaterade men jag tror aldrig vårat bolag varit uppdelat så det stämmer in i spannet 25-50% för någon av ägarna. 🤔

    Svara

    Det går att kontrollera verklig huvudman via Bolagsverket:

    https://bolagsverket.se/pb/etjanster/verklig-huvudman/sok/sok-verklig-huvudman-1.14583

    Dock ska man komma ihåg att Bolagsverket inte har någon kontrollerande funktion utan endast registrerar de uppgifter som kommer in så i praktiken kan ägarförhållandena vara annorlunda än de som är registrerade hos bolagsverket.

    Svara

     Informationen ändrades igår och jag har uppdaterat inlägget med den.
     När Nellie och Olav hade sin frågestund så verkar Nellie ha ägt 0% av företaget, något hon inte verkade känna till.

     Svara

      Ägarfördelningen som registreras hos Bolagsverket avseende verklig huvudman är inget bevis för hur ägandet verkligen är fördelat eftersom det endast är vad som uppgetts vid registrering, det kontrolleras inte av Bolagsverket. För att se hur ägandet verkligen förhåller sig måste man gå till aktieboken som är en förteckning av aktierna och aktieägarna. Så ändringen hos Bolagsverket säger egentligen inget om hur ägandet faktiskt sett ut, inte helt ovanligt att det är felaktigt registrerat gällande verklig huvudman.

      Svara

       Om du läser det mail som Nellie skickat mig så framgår det att Olav stod som verklig huvudman på företaget och ägde 100% av det, fram till igår.

       Svara

        Fast ägandet framgår inte hos Bolagsverket så det kan du inte säga är förändrat sen igår. De verkar ha registrerat verklig huvudman fel, i övrigt vet vi inte.

        Svara

         Precis, men Camilla förstår inte att det är en helt annan sak än faktiskt ägande.

         Svara

        Så tolkar inte jag mejlet. Jag tolkar det som att hon ägt 50% hela tiden men att det vid registrering av verklig huvudman blivit fel, så att det sett ut som han ägt 100%, och att detta nu rättats. Men sen verkar hon inte riktigt ha koll på skillnaden mellan faktiskt ägande, registrering av verklig huvudman och roll i styrelsen så det hela ät lite luddigt. Förslår att du ber att få ta del av aktieboken, den är offentlig, så får vi svart på vitt hur det ser ut.

        Svara

         *är

         Svara

        Vad hade hon att säga om hennes sms till Alexandra och nya ägaren?

        Svara

         Än så länge – ingenting.

         Svara

    Bolagsverket huvudkällan och den myndigheten som hanterar det. Infotorg är tillförlitligt och är det tex domstolarna använder. Resterande är privata aktörer som lever på klick.

    Svara

   Registrerade sedan 2021-03-16 enligt InfoTorg*

   Svara

   Att ett ärende avskrivs eller bestrids innebär dock inte att betalningsanmärkningen försvinner vid kreditupplysningsföretagen. Iallafall inte om det gäller ett bolag, vilket det gör här om jag uppfattar det rätt? Eller är det ansökningar om betalningsföreläggande som riktats mot Nellie som privatperson?

   Svara

  OT men det har ju varit en hel del diskussion om Amir och hans oförmåga att behålla vänner, Amir och Marcel slutade ju umgås varav Amir gick ut och sa att Marcel behandlat honom dåligt osv i en video. Marcel höll tyst om allting men för inte så länge sen lagt ut en video där han pratar om det här? Jag hade helt missat det?

  Svara

   Vad säger Marcel i den videon då?

   Svara

    Att han tyckte det var jobbigt att bli uthängd på en så stor plattform som amir har eftersom han var väldigt aktuell vid tidpunkten men är glad över att han inte som 17-åring satt och gjorde en ”försvarsvideo”. Han förklarade väl att han ansåg att han själv gjort fel men även att Amir gjort fel och att de båda betett sig illa, medans Amir kastade allt på Marcel och att han behandlat Amir ”dåligt”.

    Detta visar ju endast hur mycket mer mogen Marcel är trots att han är 10 år yngre och Amirs ”trackrecord” med vänner visar även att det kanske är han som är problemet.

    Svara

   Inte så länge sen? Videon är 8 månader gammal.

   Svara

    Jämfört med när det hände, 2017, så är den inte alltför gammal

    Svara

   Varför har varken Marcel eller Amir vloggat på 8 månader?

   Svara

  Hon kommer längre och längre ifrån sin dröm att leva på detta och rida i landslaget. Ngn som fortfarande tycker det är konstigt att hon observerades på tävling?

  Svara

   Vad var det som hände där egentligen? Minns inte.

   Svara

    Minns inte alla detaljer, men kan skriva det jag minns. Nellie tävlade Nations Cup i Haagen, en ur ledningen ska ha sagt något om Nellies häst High Hope, som Nellie ansåg var nedlåtande. Har för mig att han sa att Hilda inte var tillräckligt försiktig. (Hon hade 16 fel i runda två om jag inte minns fel)

    Nellie blev då arg och kände sig illa behandlad och skrev därför ett inlägg om att hon blev illa bemött, att hon aldrig kommer slicka röv, att hon är trött på sånt och bla bla. Minns inte exakt vad hon skrev, det var inte något jättehemskt, men inte heller något trevligt. Hon skrev inte vem inlägget handlade om, men för oss insatta så finns det ju inte så många personer att välja på som var med i landslagsledningen som var på plats i Haagen… Hon har även tidigare skrivit lite pikande inlägg om att andra ryttare i toppen har fått allt serverat på silverfat, som har fått sina dyra hästar och lastbilar – dvs sånna som de andra ryttarna i laget.

    Sedan hade Nellie och hennes pappa kontakt med ledningen och de kom fram till att de skulle släppa det och gå vidare. Nellie blev uttagen till NM den sommaren, men valde att avstå då Hilda inte var fräsch (!) och blev behandlad. Under Falsterbo så blev Nellie kallad till ett möte och de sa att det var någon på plats som skulle bevaka henne (oklart om den personen enbart skulle bevaka henne, men det lät så enligt Nellie) för att de tyckte att hon såg sur och otrevlig ut.

    Hon blev till sist i alla fall inte uttagen till EM och de sa då att de inte tyckte att hon var någon lagspelare och att det kunde bli oroligt och dålig stämning i laget i fall hon var med. Tydligen ska också någon eller några av de andra föräldrarna till ryttarna i laget ha sagt att om Nellie är med i laget så är inte vi med. De tog även upp blogginlägget som Nellie hade skrivit om en av ledarna.

    Nellie blev då jättearg och menade att hon visst borde blivit uttagen för hon hade bättre resultat än några av de som istället blev uttagna. Det stämmer att Nellie hade bra resultat och hade kunnat vara en kandidat till laget med sina resultat, men hon var absolut inte självskriven. Man ska t.ex. ha med i beräkningen att Nellie aldrig har presterat på ett mästerskap förut.. De flesta av de andra uttagna hade ridit antingen NM eller EM tidigare och presterat. Nellie har bara startat SM och har aldrig fått till det på SM, inte nu i efterhand heller. O de gångerna hon red Nations Cup så gick det bra i runda 1, men inte runda 2… Det är inte önskvärt i ett lag när man ska rida mästerskap med flera stora rundor på rad. Det finns massa aspekter att ta med.

    Svara

   Oavsett så ska de bästa tas ut att representera sverige, hur galna eller konstiga än är (inom lagliga gränser). Om Nellies tävlingsresultat betyder att hon är top 4 eller vad som krävs så ska hon tas ut att representera Sverige i internationella mästerskap.

   Svara

    Nej, det finns inte något som säger att man endast går på resultat.

    För övrigt är resultat en ganska komplex grej. Ranking visar ju hur mycket placeringar osv du har. I ett mästerskap handlar det om mer än så. Du kanske har få rankingpoäng för att du sällan är placerad, men trots detta kan man vara väldigt stabil och rada upp felfria rundor. Samtidigt kan man ligga högt upp på ranking för att man har fått till några stjärnträffar med höga placeringar, men man har ojämna resultat, felfri ibland och mycket fel ibland. Dessutom är det skillnad att rida mästerskap jämfört med enstaka tävlingar. I ett mästerskap ska du kunna prestera i flera klasser på rad under samma helg. Det handlar även om rutin från mästerskap, har du presterat på t.ex. SM eller NM tidigare, tävlingar med någorlunda likt upplägg? Resultatmässigt så var de som blev uttagna istället för Nellie minst lika värdiga oavsett vad hon hade för ranking.

    Nellie var rankad som nummer 3 och tyckte därför att det var en självklarhet att hon skulle få rida. Newsflash, så går det inte till. De fyra som är uttagna till mästerskap bland seniorer är inte heller rankade 1-4… Det är liksom inte så en uttagning går till.

    Svara

    Man ska skilja på resultat och poäng. Nellie hade hög poäng vilket direkt korellerar med många starter. Du kan ta lite poäng på många tävlingar och det kommer aldrig vara mer värt än att ta mycket poäng vid färre tävlingar. Hon satsade på att få höga poäng och tävlade en period oerhört intensivt. Vilket sen betalade sig i ofräsch häst.

    Svara

    Nellie tillhör inte de bästa, hon är en amatörryttare som rider amatörtävlingar och ofta slutar bland de sista. Ingen som har på internationella mästerskap att göra. Du kan kolla hennes resultat själv på https://tdb.ridsport.se/rider_results/search. Hon är känd bland folk som såg ponnyakuten och började följa hennes blogg, inte för sina tävlingsresultat. De flesta vuxna hästmänniskor som inte följer unga influencers har ingen aning om vem hon är.

    Svara

  Varför har du valt att lägga ut deras fyra sista? Jag vet att det är offentliga handlingar som man kan få ut från myndigheter, men varför väljer du att lägga ut dem när vi lär oss sedan barnsben att vara försiktiga med dessa?

  Svara

   Vad kan man göra för dumt med dom fyra sista?

   Svara

    Sätt dig i skolbänken igen.

    Svara

     Du behöver ju inte vara dryg för att någon frågar.

     Svara

      Dryg måhända, men kunskapsnivån idag är ju löjligt låg när det gäller sånt här.

      Men okej, dom fyra sista siffrorna är en värdehandling precis som exempelvis pinkoden till ditt bankkort.

      Svara

       Det var ju knappast ett svar på frågan vad man kan göra med de fyra sista siffrorna.

       Svara

        Men snälla du…

        Svara

         Men förklara då istället för att använda härskartekniker? Jag är 25 bast med en högskoleutbildning i bagaget och jag har inte den blekaste om vad folk kan göra med mina fyra sista.

         Svara

       Vad jag vet så lämnar inte banken ut våra pinkoder. Om din bank gör det, så borde du nog byta.

       Svara

        Antingen är du ett troll eller så är du bara dum i huvudet.

        Svara

         Det var inte jag som jämförde pinkoden till bankkortet med dom fyra sista.

         Svara

          Du är lattjo.

          Svara

       Mam kan ringa till skatteverket och får reda på vem som hellst 4 sista siffror på dess person nr.

       Svara

        Exakt😁

        Svara

        Vilket naturligtvis är förjävligt.

        Svara

       Och går att få tag på hur enkelt som helst genom ett enkelt och gratis medlemsskap på t.ex merinfo?

       Duh.

       Svara

       No it’s not.

       Svara

   Det är så lätt att ta reda på de fyra sista siffrorna om man vill det.

   Svara

    För den skull behöver man inte strössla med dom.

    Svara

    Finns på Mr koll för alla att se.

    Svara

  Det vore bra om du kollade upp vad du pratar om ordentligt. ”Verklig huvudman” är något man rapporterar in manuellt. I princip ska det approximativt reflektera den verkliga ägarbilden – man rapporterat ägandet i väldigt grova spann 0-25%, 25%-50% etc.

  Men det faktiska ekonomiska ägandet kan vara annorlunda, och återfinns i aktieboken. Det är den som avgör vem som har rösträtter och har rätt till aktieutdelning, och den har bara ägarna tillgång till.

  Senast igår upptäckte jag att jag glömt uppdatera verklig huvudman för ett bolag, det påverkar ingenting alls i praktiken.

  Så skriv inte om saker du inte har koll på.

  Svara

   Instämmer vad gäller registrering av verklig huvudman men vad gäller aktieboken så är den offentlig och ska hållas tillgänglig hos bolaget för alla som vill ta del av den.

   Svara

    Förvisso sant, i alla fall i teorin!

    Svara

  Ledar mot

  Svara

   Varje gång man läser något Nellie har skrivit: stay in school kids.

   Svara

  Herregud! Varför kan inte Nellie bara släppa det här med Laissa

  Svara

  Jag blir väldigt illa berörd av sms-växlingen mellan nya ägaren och Nellie. Det kan inte tolkas som något att än hotfullt från Nellie. Hon skickar hela sin följarskara på 346 000 personer på denna stackars privatperson. Stackars männsiska som inte gjort något annat än att köpa en häst.

  Som sagt – nya ägaren borde anmäla Nellie för förtal. Det här kan inte vara något annat.

  Svara

   Var är deras mammor? Varför beter de sig såhär löjligt

   Svara

    Är hon inte vuxen?

    Svara

    Köparen kan jag inte klandra. Tänk på vad hon utsätts för…

    Svara

    Nu är de ju vuxna båda två men annars kunde man undra var deras pappor är istället.

    Svara

  Men vad ÄR det för fel på Laissa egentligen är vad jag undrar? Nellie har alltså hotat med att A måste sälja henne billigt. Varför?Vem som helst ser ju att hennes hoppteknik är ineffektiv och att hon inte kan nå de allra högsta klasserna, men 110-120 har hon ju absolut kapacitet för. Sedan att Nellies flängiga och ryckiga ridstil i kombination med dålig kunskap om hästar i allmänhet gör att hon har en förmåga att rida sönder hästar, men nya ägaren påstår att det inte finns någon känd skadehistorik på henne?

  Svara

   140 gick hon ändå… undrar också… känns jättekonstigt alltihop från början.

   Ingen känd skadehistorik kan man ta med en nypa salt har jag märkt… Har ingen aning om hur det är i Laissas fall, men jag vet i alla fall många som påstår att deras hästar är fullt friska, trots att man vet att det har varit mycket fel på dem. En del räknar inte röntgenfynd t.ex. o menar att det inte gills för att hästen ”inte har ont av dem” för att den inte är halt rakt ut..

   Svara

   Laissas spännda hoppteknik gör att hon får problem med ryggen.
   Det går att träna bort men tar väldans tid. Laissa har ingen kännd skadehistorik.

   Svara

   Inge fel, bara en svår häst. Rätt ryttare kan få henne att hoppa bättre än om hon fortfarande har en unik stil.
   Video när Laissa var på utbildning hos en annan ryttare
   https://www.youtube.com/watch?v=PvUWiWLpHKc

   Svara

    Tycker det är synd att den hästen hamnat hos nåt träsktroll i Norrland.

    Svara

  ”Missa” att skaffa tillstånd för att bedriva handel med hästar. ”Missa” att ha koll på ”deras” bolag… Bara jag som nyfiket väntar på vad nästa ”miss” blir

  Svara

   Vi får ”hålla ögonen på henne” !

   Svara

  Är det ingen som reagerar på stavningen? Ledar Mot…. Men är nog inte så noga. Paolo Roberto ägde ju 200 bolag.. Det tuffar på i influencer Sverige.

  Svara

   Jo jag. Mina ögon blöder. Har hon inte gått i skolan?

   Svara

    Bara till 9an

    Svara

  Jag har nog aldrig hållt med Nellie om någonting, men jag förstår ilskan över var Laissa hamnat. Jag hade inte heller varit glad om min häst hamnat hos någon som det frekvent varnas för i hästgrupperna på Facebook och blir utslängd från stall efter stall där hon varken betalar för sig och dessutom stjäl saker. Vet inte ens hur många anmälningar tjejen har på sig. Verkar inte ta hand om sina hästar heller. Bara att läsa i ”Hästvärldens blacklist” på FB.

  Svara

   Kan gå i god för det som ovan skrivit!

   Svara

   Som säljare är personen fri att försäkra sig om att djuret hamnar i rätt händer (vilket N.B. uppenbarligen ej har gjort här). Med det sagt, så köper jag inte förklaringen med vinklar an nya ägaren, då man inte ska kunna räkna revbenen på en häst som på bilden i föregående inlägg (oavsett i vilken vinkel den fotograferas i). Det är samma sak som alltid, de som ogillar Berntsson kommer aldrig erkänna att i vissa fall ligger det något i det hon säger.

   Jag tycker båda verkar fel ute, i narrativ och kunskap i stort i hur man sköter en vettig djurhållning, och bolag/affärer på ett vettigt sätt.

   Oavsett så får man hoppas att det blir ordning på dumheterna…snarast!

   Svara

   Hästvärldens blacklist drivs ju Madeleine el Hafani eller hur hon stavas. Jag blev utskickad fort så kan inte se vad som skrivs där.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.