Öppet Spår

 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

734 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  HÄJ!

  Svara

  Hej!
  Har konstaterad järnbrist och har fått tillskott av läkaren, två tabletter per dag, men hur lång tid kan jag räkna med innan jag börjar piggna till? Tänker att det ganska vanligt att råka ut för järnbrist och behöver lite pepp för är fortfarande så trött, är på dag nio nu.

  Svara

   Sa läkaren ngt om det när hemmagjord dig tillskotten?!
   Tror inte att du kan känna av ngt resultat så fort iaf

   Svara

    Om fyra veckor ska jag ta nya prov och följa upp, men jag hoppas ju att det börjar vända uppåt före dess.

    Svara

     Hej! Det beror lite på vad du hade för blodvärde från början och hur bra du svarar på behandlingen

     Svara

   Det kan nog ta ett litet tag har jag för mig. Jag är i samma situation som du och har fått utskrivet häromdagen (och har haft samma tidigare), men skulle inte göra uppföljning förrän om 12 veckor. Hur lågt värde hade du?

   Svara

    11 på ferrittin eller vad det kan heta . Lite placebo hade varit nåt men blir bara tröttare

    Svara

     Ok, det är ju ganska lågt. Själv har jag 5, men har nog gått med det så länge att kroppen nog har vant sig för jag är inte särskilt trött…

     Svara

      Ja har förstått att det kan hända. Men låter ändå tufft med 5

      Svara

       Det beror ju på hur blodvärdet ligger också.
       Tänk förresten på att ta tabletterna med ett glas apelsinjuice (eller något med c-vitamin) och absolut inte i samband med mjölkprodukter eller kaffe, så tar kroppen lättare upp järnet.

       Svara

   Jag hade hb 91 och var efter 6 veckor uppe i hb 122. Kan inte säga att det gick från en dag till den andra med att bli pigg, men på de 6 veckorna blev jag som en ny person. Ville gå upp på morgonen pga inte längre konstant trött, hjärtklappning borta, orkar och ville träna, var glad igen. Trodde jag hade gått in i en depression men det var ”bara” järnbrist. Dock har jag fortfarande nästan tomt i ferritinförråden så behöver käka på ett tag till. Hoppas du blir piggare snart och att järntabletterna inte ger för jobbiga biverkningar 🤗

   Svara

    Låter hoppfullt! Tack!

    Svara

   Jag åt i tre månader, gjorde tester igen och då var nivåerna bra igen, jag var dock precis lika trött som innan 🤷🏼‍♀️😩

   Svara

    Aha bra medskick! Kanske ska sänka mina förväntningar lite också

    Svara

   2-3 månader så brukar värdet vända och gå upp. Hur lång tid det tar innan du slutar vara trött är svårt att säga när du inte skriver ut aktuellt hb. Finns olika grader av anemi, har man runt 70-80 så kan det ta längre tid (men då brukar man få en infusion).

   Svara

   Hej! Jag har haft järnbrist så långt jag kan minnas och fått dropp med järn till o från. Det visade sig att jag hade något annat som gjorde att jag får i mig järnet men det inte tas upp av kroppen riktigt. Så var inte brist på järnet utan något annat vilket jag inte minns. Kolla verkligen upp det! Spenderade 5 å r med de problemet

   Svara

    Usch låter inte kul. Jag har en bra läkare som är noggrann och följer flera olika värden, känns skönt.

    Svara

   Har också, likt Kajsa här ovan haft järnbrist sedan så länge jag kan minnas så har alltid tagit järntabletter (Duroferon). Nu på senare år har jag dock tagit B12 tillsammans med mina järntabletter samt c-vitamin just för att de ska ge en boozt åt varandra. Nu när jag äter det regelbundet så är jag inte längre yr, tappar inte hår, har inte hjärtklappning (den biten bidrog till en hel del panikångest i tonåren) och är allmänt piggare.

   Så skulle råda att se över andra eventuella brister också om du inte märker någon skillnad! När jag var som värst och mådde pyton så tog jag två järntabletter varje dag och märkte skillnad inom kort. Kanske inte höjde mina värden till det normala förren några månader senare men bara känslan av att må bättre tycker jag kom inom två veckor.

   Svara

   Jag hade ferritin 4 i maj förra året, fick järn intravenöst ock fick livet åter. Hade varit trött hela mitt liv! 30 år. Ungdomstiden plus mycket annat förstört pga detta

   Svara

   Jag fick välja mellan tabletter ( som ger mig magproblem) och järninfusion, alltså ligga med dropp 30 min. Tog droppet, kände mig piggare efter bara några dagar. 😊

   Svara

  Är det nån mer här som färgar sitt hår med henna? tips och trix önskas 🙂

  Svara

   Gör det inte om du vill kunna bli ljusare igen utan att klippa av hälften. Gör det heller inte om du använder produkter som t ex olaplex. Henna lägger sig som en hinna över varje hårstrå, det får det att se friskt ut – men många produkter som då t ex olaplex blir verkningslösa.

   Jag har tjockt, långt och mörkt hår – har kört med henna och resultatet blir jättebra. Slutade med det för två år sen och det har varit ett projekt verkligen, hade jag fått gå tillbaka i tiden hade jag aldrig börjat.

   Tips är iaf att låta hennan bli mer rinnig än grötig som förpackningen ofta säger att den ska vara. Dela upp håret i många mindre sektioner och massera in det ordentligt i längderna. Ha den i väldigt länge, ju längre desto bättre upplever i alla fall jag.

   Svara

   Jag har hennat håret till och från i 15 år. Det är precis som Linjal säger permanent men det går att byta hårfärg utan att klippa av osv – det krävs dock blekning och det förstår jag om alla inte är intresserade av. Så länge man hennar det blir hårkvaliteten mycket fin och frisk! Henna har ju vårdande egenskaper.

   Svara

  Fy vad humöret och orken är helt borta just nu med allt som händer i världen. Berätta något kul!

  Svara

   Såg en tussilago idag

   Svara

    Blev oväntat glad av detta 🌻

    Svara

     Känns som att man inte längtat till våren riktigt såhär mycket som just i år!! Även om våren är min favoritårstid alltid.

     Svara

   Hade turturduvor i en trädgren utanför vardagsrumsfönstret idag som höll på med varandra tills den ena flög iväg.

   Svara

   Jag tror att jag har skrivit det här innan, men fortfarande lite kul.

   Jag skulle köpa min första ”riktiga” bil. Var jättenervös och försökte förbereda mig så mycket som möjligt. Kom till bilhallen och det var så nytt och flådigt alltihop, vilket bara förstärkte min nervositet. Så jag gick igenom allt i huvudet. ”När bilhandlare säger välkommen säger jag tack. Sen säger jag att jag vill titta på den röda Toyota jag sett på hemsidan” osv.

   Fram kommer en bilhandlare med backslick, skjorta och stort leende.

   Han: ”Hej, jag heter Per”
   Jag: ”TACK!”

   Svara

   Mina tulpaner har börjat sticka upp i rabatten 😍 Jag är orimligt glad!

   Svara

    Åh vad fint äntligen lite vår på gång.

    Svara

   Jag var den enda i min personalgrupp på 8 st som testa negativt på Covid-19 testet 😎

   Svara

    Vad jobbar du med?

    Svara

   Idag var det vårdagjämning! Det blir alltså mer dagsljus än mörker från och med nu. Och nästa helg är det sommartid.

   Svara

  Någon som kommer ihåg Stina Auers blogg? Hon var mitt guilty pleasure länge med så enormt lyxigt liv. Nu hittar jag varken uppdaterad blogg eller privat insta. Vad gör hon nuförtiden förutom skönhetsoperationer? Jag vet att hon bytt efternamn men tänker hon är mer känd som Auer.

  Svara

   Följde henne för 10 (?) år sen när hon kämpade för att gå barn, sen fick hon väl 2 tätt efter att ha träffat ny man. Tror hon driver en klinik för injektionsbehandlingar idag?

   Svara

   Följer henne på instagram där hon uppdaterar flitigt stina_is_my_name

   Svara

   Hon är betydligt mer privat idag, men går att finna i sociala medier om man vill. Driver egen klinik i Stockholm. Bor utomlands. Jag följde henne för längesedan, långt innan barn osv. Saknar hennes blogg som var som en flärdfull godispåse med fylld med inspiration och kloka tankar.

   Svara

   Hon bor väl i Schweiz, eller gjorde iaf?

   Svara

   Älskar henne. Besatt av hennes hem och hennes klädstil, även om den inte alltid skulle passa mig. Men tycker att börjar gå lite för långt med hennes injektioner. Alltså hon ser bra mycket bättre ut än alla andra som har trillat dit…men jag tycker ändå att hon HAR trillat dit…

   Svara

  Gillingebanan – ska göra risktvåan i veckan och är supernervös!! Är det något jag borde tänka på? Vad är det man gör? Kommer det bli gruppdiskussioner?

  Svara

   Jag var iofs där för typ 10 år sedan men det var kul!!! Köra på halkbanan är jätteroligt. Alla har olika erfarenhet så jämför dig inte, gör din grej bara. Det kommer vara folk som är bättre och sämre än dig. Minns inte några gruppdiskussioner.

   Svara

   Är det halkbana? Det är skitkul!
   Jag vet tyvärr inget om upplägget, eftersom jag har haft körkort i 10 år, så det ser säkert annorlunda ut. Men själva halkkörningen är jätteskoj.

   Svara

   Åh vad skoj! Bil eller MC?
   Jag har för mig att det är en och annan gruppdiskussion, men det är inget man behöver oroa sig för man behöver inte prata om man inte vill.
   Det du ska tänka på är att inte komma påverkad, lyssna och ha kul!

   Svara

   Är lite diskussioner men man behöver inte säga nåt. Visa bara att du lyssnar. Halkbanan är rätt rolig men jag fick en bil som krånglade så jag fick ingen bra start haha

   Svara

   Inget att noja för det är jättekul.

   Svara

   Jag gjorde det i höstas (dock i Bromma) och var också SÅ nervös. Ledarna var så roliga och avslappnade och VILLE liksom att vi skulle ”misslyckas” och tappa kontrollen och sladda för att få testa på hur det känns. Lyssna bara noga på instruktioner. När jag körde hade vi en kort introduktion och sen var vi tre och tre i varje bil där vi diskuterade lite smått.

   Svara

   Om det är som för 7 år sen så kommer du förutom halkbana också att få sitta i en bil som hamnar upp och ner och en bil som krockar i väldigt låg fart, för att få uppleva hur obehagligt det faktiskt är (men inte på ett läskigt sätt så du behöver vara nervös). Sen kommer det vara lite diskussioner men ingen förväntan att du ska vara superaktiv.

   Allt som allt tyckte jag det var väldigt lärorikt. Jag gissar att de som är mer intresserade av bilkörning än mig dessutom tyckte det var rätt kul. Lycka till!

   Svara

   vi hade en i min grupp som inte fick godkänt. Hon kunde dock inte köra bil överhuvudtaget och fick lämna efter första åket, eller ja det blev inte ens ett åk för hennes del för hon kunde inte ens få bilen att rulla.

   Svara

    Huh vad gjorde stackarn där kan man undra.

    Svara

    Jag har dock aldrig suttit i en automat bil utan bara kört manuell. Blir orolig att det inte kommer gå nu… vet ju hur man startar en bil och har övningskört i ett halvår

    Svara

     Mycket lättare ju. Lägg i växelvljaren i D. Gasa och kör inget växlande.

     Svara

     När jag gjorde halkbanan där för några år sen kunde ingen i min grupp köra automat. Men det var lungt, instruktörerna visade hur innan men ingen brydde sig om just den biten, inte det momentet handlar om. Du har också en komradio med dig i bilen och när jag fick total hjärnsläpp kunde jag fråga hur man nu gjorde igen. Kommer gå bra!

     Svara

    Jag hade en medelålders herre från Turkiet i min grupp. Han visste först inte hur man hade bältet när vi skulle få testa sitta i den krockande/rullande bilen eller vad det nu var, sedan gjorde han fel på samtliga moment då han inte förstod instruktionerna. Sedan hotade han handledaren när han inte fick godkänt och därefter har jag inte sett honom mer. Det var en spännande och rolig dag! Dock inte för honom…

    Svara

     😂

     Svara

     HAHA! 🙂

     Svara

   Var över 10 år sen för mig också men det viktigaste jag kommer ihåg var att inte vara för försiktig utan att köra på så man verkligen får känna på halkan.

   Svara

   Var inte orolig, tanken är att du ska få testa på hur det känns att sladda – tvivlar på att man kan få underkänt 🙂 Det kommer säkert vara gruppdiskussioner och kanske att man tittar på nån film tillsammans, men lyssna och var intresserad så kommer det vara noll problem! Som folk tidigare har skrivit, det var helt ärligt mest kul 🙂

   Svara

    En som var i min grupp fick underkänt – hon fick panik av att sladda så hon SLÄPPTE RATTEN OCH SATTE HÄNDERNA FÖR ANSIKTET 🙃 ”Du är inte redo”, sas det.

    Svara

   Körde Gillingebanan för tre veckor sedan.
   Först har man en kort intro med sin grupp i ett klassrum. Sedan går man ut i ett rum där det finns olika bilvrak och så pratar man om risker i trafiken.
   Sen går man ut på halkbanan där alla får varsin automatbil. Läraren berättar hur man kör bilen om man ej vam förut. Sedan får man köra halkbanan i två timmar. Sedan kort avstämning och så är det slut.
   Så länge du lyssnar på läraren och följer instruktioner får du godkänt.

   Svara

  Avföljde alla influencers på Instagram och det är sååå skönt. Följde LD in i det sista och hoppades att hon återigen skulle börja posta om feminism etc men icke sa nicke. Så det blev bye bye till henne också.

  Svara

   Vad skönt. Räcker att hänga med här. Vilka konton följer du istället?

   Svara

  Hej på er ❤️
  Jag hade verkligen behövt hjälp med en sak för jag känner mig helt hjälplös!!
  Jag (som många andra) valde fel linje på gymnasiet och vill idag som vuxen utbilda mig till frisör (är 25 år) MEN det verkar vara en total omöjlighet om man inte har möjlighet att punga ut 200 000kr på en privat utbildning eller ska börja gymnasiet och kan välja frisörinriktningen. Jag blir GALEN. Varför ska det vara så svårt?? Är det någon som varit i samma sits och kan tipsa om någon skola/utbildning som är CSN berättigad eller liknande? För jag har då fan inte 200 000kr till övers att lägga på en utbildning. Det bästa vore även om ni hade tips på skolor/utbildningar nere i södra Sverige. Jag bor tyvärr alldeles för långt ifrån Stockholm. Hade varit evigt tacksam för minsta lilla hjälp. ❤️ Hoppas ni har en fin kväll!

  Svara

   Har också ångrat att jag inte utbildade mig till frisör på gymnasiet och letat efter samma sak som du söker efter. Förstod det som att det redan nu finns fler frisörer än det finns behov för (pga alla gymnasieutbildade) och därför är det privat som man bekostar själv som är det enda alternativet. Trist, men någon annan här kanske har annan info (var trots allt några år sen jag gick i de tankarna). Lycka till, hoppas du finner en väg att nå din dröm!

   Svara

    Ångrar att jag läste frisör på gymnasiet 😅

    Svara

     Okej får jag fråga varför? 🙂

     Svara

      För att det inte var det jag ville jobba med.

      Svara

    Idag så är läget annorlunda, det behövs fler frisören än det finns, särskilt duktiga frisörer. Jag har kunnat förhandla upp min lön ganska bra tack vare det.

    Svara

   Vet inget om den branschen men jag tänker att man kanske kan få bli lärling hos någon man känner. Eller om man ber väldigt snällt!
   Låt inte din ålder stoppa dig. För övrigt är 25 JÄTTEungt. Om jag var 25 idag skulle jag byta bana. Lycka till!

   Svara

   Finns det ingen yh-utbildning till frisör?
   Annars borde hus arbetsförmedlingen kunna hjälpa till med att hitta utbildning/lärlingsplats eftersom du har ett tydligt mål med vad du vill bli.

   Svara

    LOL. YH-utbildning till frisör? Knappast yrkesHÖGSKOLEnivå på det yrket! 😂

    Svara

   Min kompis läste till frisör som vuxen på Svenska frisörskolan i Göteborg. Har för mig att det kostade 60 000kr (är dock inte helt säkert), så även om det fortfarande är dyrt är det ju ändå mindre än 200 000kr. Kan vara värt att kolla upp iaf ❤️

   Svara

  Jag börjar jobba igen på måndag, efter en ganska lång sjukskrivning. Känns skitläskigt. Hur gör man? Förväntas jag vara mitt gamla jag och kunna köra på? Kommer alla hata mig och tycka att jag är dålig och svag?
  Lääääääskigt.

  Svara

   Din chef borde väl ha en rehabplan åt dig? För att underlätta din återgång till arbetet.

   Svara

    Jag ska börja på 25%, men det är ju läkaren som bestämt, inte chefen. Chefen har mest sagt ”kul, välkommen tillbaka”. Så jag vet inte om han har någon plan i bakfickan.

    Svara

   Om folk kommer att hata dig för att du är ”dålig och svag” så säg upp dig

   Svara

    Nej då kontaktar du HR och fackförbund

    Svara

     Jag personligen skulle iallafall inte vilja vara kvar på en sån arbetsplats med sånna arbetskamrater, men you do you

     Svara

      Ja, det är en jättebra plan och sen kan du leva på luft och vatten. Vad kan gå fel? 🙄

      Svara

       Räknar med att normalt folk har en buffert och sen får man söka nya jobb? Hälsan först

       Svara

        Naivt tyvärr!

        Svara

   Vad jobbar du med? Alltså har du nära kontakt med kollegor?

   Jag är förskollärare och har varit öppen med mitt mående, varför jag är (deltids)sjukskriven osv. Allt för att få så mycket förståelse det går.

   Man behöver absolut inte vara öppen med det! Men enligt mig så blir det betydligt lättare. Ta hand om dig 🌸

   Svara

    Också förskola. Vet inte om jag ”vågar” vara öppen med måendet. Kollegorna är ganska…otrevliga. Pratar mycket skit om allt och alla. Vi känner inte varandra så bra heller och jag tycker i ärlighetens namn inte om dem.
    Jag vill ju göra ett bra jobb för barnens skull, men känns som att jag inte kommer orka. Även om det nu bara är två timmar om dagen 😛

    Svara

     Jag jobbar också 2h/dag och har världens bästa kollegor som har så bra förståelse! De ger mig inte dåligt samvete alls, de är med på att lägga mina arbetstider när jag vill osv. Hoppas det ändras för dig 😞🌸

     Svara

      Vad fint att de är förstående!

      Svara

     Jag hade nog sökt mig till en annan förskola, om de går att börja någonstans 2h per dag förstås. Skulle aldrig palla med skitsnackande kollegor och ni är ju trots allt ett arbetslag där barnen säkerligen känner av eran energi mot varandra. Ta hand om dig, och ta ingen skit från någon. Lycka till på måndag och lyssna på kroppen 🌸

     Svara

      Tack 🙂

      Svara

     Kan du inte byta arbete? Är ju stor brist på förskollärare så borde finnas andra ställen med trevligare kollegor?

     Svara

      Det är tanken så småningom, men har fast tjänst där jag är nu och tänker att jag bör nog vara frisk innan jag byter jobb.
      Vi får se.

      Svara

       Ok förstår det. Och är det ett kort tag så orkar man ju oftast även om folk är dumskallar. Lycka till!

       Svara

     När jag jobbade som barnskötare hade förskolläraren på min avdelning precis börjat jobba efter lång periods sjukskrivning för utmattning. Hon var den finaste,varmaste kollegan jag har haft. Stundvis hade hon det jobbigt med minnet, koncentrationen m.m men det gjorde inte mig något. Förhoppningsvis finns de några där som ser dig för dig ❤️ det kommer gå bra. Oroa dig över dig sj och din läkning. De som inte förstår det kan ta sig.

     Svara

      Tack 🙂
      Egentligen kan jag ju skita i vad de tycker, eftersom jag ju inte ens tycker om dem. Men det är svårt att övertala min ångesthjärna om det 😛

      Svara

   Har du varit utbränd? Bäst att ta det lugnt då, lite i taget.

   Svara

    Jag var sjukskriven för depression och ångest. Känner mig inte återställd, men ”tillräckligt frisk” för att behöva ett sammanhang tror jag. I nuläget blir jag inte bättre av att gå hemma längre. Men läskigt att ge sig ut i världen igen.

    Svara

  Värsta stavningen av ett namn ni sett?

  Svara

   Caj

   Svara

    Jag har sett Cay…

    Svara

    Cent

    Svara

   ijkmn – Noelle

   Svara

   Kewiin

   Svara

    Cewin

    Svara

     Även Sara med C.

     Svara

     Ja! Alla som stavar k-ljudet med C framför e,i,y! Det blir ju Sevin!!
     Däremot Cigge med C, men då låter det ju Sigge precis som det ska.

     Svara

      Cigge, storrökar’n

      Svara

   X Æ A-12. Seriöst hur jävla tappad kan man vara?

   Svara

    Det uttalas cheaeaintoo

    Svara

     Nej, inte enligt Elon själv

     Svara

    Elon musk är allt annat än tappad.

    Svara

     Ja, det är han när det gäller namnet ifråga.

     Svara

   Cazzandra

   Svara

    Jag har sett en Milizza 😱

    Svara

     Vad är vitsen med att dissa folks namn?

     Svara

   Cevin

   Svara

    Jag har fram tills nu trott att Cevin var ett namn, alltså SEVIN, aldrig tänkt på att det är Kevin med skev stavning, är det någon som tänkt att döpa sitt barn till cevin, snälla tänk om

    Svara

     Om någon nu gillar den stavningen och vill döpa sitt barn till det, tror du då att dom ändrar sig för att du tycker det är fult?

     Svara

   Cesilija och Anjelika

   Svara

    Sandhra

    Svara

   Allt där man lägger in ett z ist för s

   Svara

   Nu kom jag att tänka på denna gamla goding Hyacinth Bucket.

   Svara

   Chatrine, varför uttalar man inte det sh/tjatrin? Så skumt

   Svara

    För att man inte uttalar Richard ritjard eller Michael mitjael här i Sverige.

    Svara

     Men ordet ”chat” uttalas ju så. Inte som att chat uttalas kat.
     Tror namnen du nämnde uttalas med k pga nån annan regel än vad som gäller ch i början av ett ord.
     ”Chans” är ett annat exempel. Heter knte ”kans”. Chaufför heter inte kaufför och champinjon heter inte kampinjon.

     Svara

   Kolla trollmorsan’s bio på instagram. Fyfan för att krångla till namnen på ungarna så 🤢

   Svara

    😂😂😂

    Svara

    Hon verkar gilla bokstaven H 😆

    Svara

     Men varför har inte stackars Alexsander fått nåt H? Mobbad av sin egen fhamihljh!

     Svara

    Åh nej, stackars ungar. Ett helt liv av att rätta folks stavning.

    Svara

    Å herre 🥴

    Svara

    Det blev värre och värre för varje unge…

    Svara

     Hahaha verkligen! Fy, hurts my eyes.

     Svara

    Men guuud är hon katolik eller vafför sååå många barn?

    Svara

     muslimer har också många barn :p

     Svara

    Är hon dyslektiker stackarn?

    Svara

     Alltså garvade ihjäl mig för ALLA barnen har h utan Aleksander, ”you have to be worthy of the H but you ain’t my son”. Men 15 barn herrejävlar. Räcker knappt till mina 2.

     Svara

      Tror dock att Alexsander är hennes mans namn för i någon post stod det om Nathalie som henens förstfödda 😅

      Svara

       Han är hennes son från ett tidigare förhållande.

       Svara

    Taskigt att barn nummer 14 får heta Nio.

    Svara

     Skrattade åt denna 😂

     Svara

    Det är hon som i kommentarer inte kan stava till sina barns namn…

    Svara

    Wow. 15 barn? Och hennes yngsta blir lika gammalt som barnbarnet? Ja men varför inte, kanske hamnar i samma klass sen ”jag går i samma klass som min moster/morbror”😂

    Svara

    Hahahah men skämtar hon? Som en parodi!

    Svara

   Julhia

   Svara

   Jeccica

   Svara

    Hahahah neej Jeccica måste vara hittepå

    Svara

     Sök på ratsit! Det finns fler än en insåg jag!! 😮

     Svara

    Stackars Jeckicka

    Svara

    Tänkte precis skriva denna! Hemsk!

    Svara

   Cenneth

   Svara

   Ryhanna

   Svara

   Luqaz

   Svara

   Filiph
   I min värld blir det ”Filif”

   Svara

  Kom på vilken sång det var som jag sökte efter igår! ”Nu och för alltid” från pingvinen och lyckostenen!

  Svara

   Haha yei!!

   Svara

    Det var så skönt när jag hittade den! Hjärnklådan bara försvann😂

    Svara

  Jag är så sjuuuuukt ledsen. Fick inte godkänt på min examination på praktiken. Ska göra om det på tisdag. Kommer vara såå nervös att jag blockerar hela mig. Någon mer som varit med om detta och kan peppa mig lite?

  Svara

   Jag har inte varit med om det men vad kuggade du på, alltså typ vilken del?

   Svara

   Vad var det du kuggade på då?

   Svara

    Min lektion. Pluggar till lärare. Hon tyckte att min genomgång var för kort och uppgiften för lång. Att lärandemålet inte nådde fram till eleverna

    Svara

     Oj vad hårt att kugga dig för det!
     Kämpa, är själv lärare och alla har dåliga lektioner ibland. Din handledare med. Du måste såklart få en ny chans. Be då om feedback på din planering innan lektionen.
     Och som sagt, har själv gjort samma sak flera gånger. Man lär på vägen.
     Heja!

     Svara

      Tack!!! Känns bättre efter dina snälla ord

      Svara

   Har underkänt en student en gång. Försök att ta till dig kommentarerna du fick och tänk igenom alla momenten flera gånger före. Om det känns bra kan du säga till din handledare att du är nervös innan. Man vill som handledare inte underkänna någon heller, men ibland är det tyvärr ett måste.

   Svara

    Ja. Hon kanske inte såg att det kommer duga att som lärare leda o göra så. Hon får ju tänka på framtida elever som ska klara mål o få lära sig på bra sätt. Se det som en utmaning i att du får fula lite på dina metoder (tappar du redan gesten för ditt uppdrag så byt utbildning) Eller så är hon en apa eller bara tror på sina metoder. Om hon är knäpp så luska ut hur hon vill ha det o tillfredsställ den missnöjda damen. Hon kanske har issues men du vill ju ha ditt betyg.

    Svara

    Jättebra tycker jag. Helt sinnessjukt att en klasskompis till mig blev godkänd på alla VFU-perioder. Hon är verkligen inte lämpad att vara lärare (jobbar som tur är inte som det idag). Jag är helt för att handledaren ska säga till om det krävs förbättring. Det är så vi höjer statusen och kvaliteten på vårt yrke! Med det sagt TS – förstår att det känns tufft men se det som en chans att verkligen bearbeta och fila på din lektion. När du väl börjar jobba kommer du kanske ha det där i baktanken och ha världens nytta av det. Misstag gör man hela tiden även som lärare. En av mina elever sa lågt och förtroligt till mig efter en lång genomgång när de andra hade lämnat klassrummet, och jag frågade om han lärt sig någonting nytt: ”förlåt, men… jag orkade faktiskt inte lyssna på dig hela tiden” 😂 Heja dig! Kommer att lösa sig och säkert gå toppen! / Mellanstadielärare

    Svara

   Känner bara hur sjukt att du som säkert pluggat flera år och gått med handledare osv blev underkänd (och därmed antar jag bedömd inte redo att bli lärare), meanwhile jag som 24-åring hade lektioner i exakt alla högstadieämnen under min tid som vikarie och ingen sa ett ord om hur jag skulle göra, ba in i klassrummet och kör hårt, låt dem inte mobba dig. Haha

   Svara

    Fattar att det är helt olika situation men ändå, ironin!

    Svara

  Jag har funderat mycket på hur man vet om ens föräldrar beter sig normalt? Man har ju inget att jämföra med, eller jo det är klart att man kan prata med vänner och bilda sig en hyfsad uppfattning men det blir ju inte riktigt som att uppleva att ha andra föräldrar.

  Jag har reagerat på en del saker mina föräldrar gjort, men jag vet ju inte om det är jag som har fel eller dom? Är jag som andra och det är dom som sticker ut, eller är det tvärtom? Ni som brytit med era föräldrar: hur har ni resonerat? Förstår ju att det blir en sak om dom exempelvis slåss för det vet man ju är fel rent objektivt men när det är mer diffust, ex att man känner sig illa behandlad, tycker dom har skeva åsikter osv. Flummig kommentar men hoppas ni uppfattade något iaf hehe!

  Svara

   Jag bröt med min mamma. Det tog lång tid innan jag förstod att man FÅR göra det. Det är ju tabu för många människor.
   Om du berättar dina historier för nära vänner du litar på och får deras reaktion så faller nog bitarna på plats.
   Man kan bli misshandlad på många sätt, fysisk misshandel är inte det enda sättet.

   Svara

   Inte ens när man blir fysiskt misshandlad av sina föräldrar vet man alltid om det är rätt eller fel. Talar ur min egen erfarenhet. Min pappa slog mig på fyllan när jag var liten och än i dag förminskar jag det och tänker ”men jag fick iallafall inga skador av det eller började blöda mm.”. Det kan vara så svårt. Särskilt om man under uppväxten aldrig blivit bekräftad i sina känslor och upplevelser vad som är rätt och fel, att det man känner blir bekräftat så tillslut börjar man tvivla på allt man känner och tänker och börjar förminska det.

   Din kommentar är inte flummig. Känner du att du mår bra psykiskt? Hur känns det när du är nära dina föräldrar? Jag önskar att jag en dag vågar bryta med min familj för de får mig att må dåligt över allt de gjort mot mig och de är så dysfunktionella. Men samtidigt tycker jag synd om dem och är rädd för att lämna dem i sticket trots att de gjort mig så illa. Sedan är inte allt svart eller vitt, det har funnits ljusa stunder också vilket gör det ännu mer svårt att bryta och där kommer tankarna som ”så farligt var det ju inte” , det hade kunnat vara värre mm.

   Svara

   Om det är något du reagerar över eller mår dåligt över så är det inte dig det är fel på. Har du provat att ta upp det med dina föräldrar? Om de inte möter dig i det och det är så pass allvarligt att du mår dåligt så hade jag nog brutit. Jag bröt med min pappa men det var en ganska självklart oacceptabel grej – mig eller knarket. Hoppas att du kommer fram till en situation där du mår bra 🌸

   Svara

   Det härliga med att vara vuxen är att jag bestämmer själv över mina relationer. Jag har ansvar över dem och full kontroll. Jag bröt med min far när jag fick barn, det blev svårt att rättfärdiga det han sa framför henne. Han har åsikter jag inte kan förklara för min dotter på en rimlig nivå, sexistiska, rasistiska och homofobiska. Sen har mitt beslut även tagit av att jag och min familj blev slagen av honom som barn men på något märkligt sätt var snarare det som sa stopp till kontakten att han sa dumma grejer framför min dotter. Även om jag är skadad för all framtid av min barndom så blev det värre att försätta leva med han åsikter.
   Alla föräldrar gör fel och ”skadar” sina barn MEN det måste vara på en rimlig nivå. Gör relationen dig glad, eller drar den bara energi och skapar ångest?

   Svara

   Ofta tror jag att magkänslan stämmer, om det är något som inte riktigt känns bra så är det nog så.

   Svara

   Det kan vara en bra idé att tala med kurator eller terapeut. Jag har en mamma med narcissistiska tendenser och pappa med typ milda (?) alkoholproblem. Just det där med min mamma är så svårt för emellanåt var hon såå kärleksfull och överröste mig med komplimanger men sedan vände det totalt andra gånger och hon slängde kritik och hat över mig. När jag gick i terapi (för stress på jobbet egentligen) tog jag upp vissa beteenden min mamma uppvisat och det kändes väldigt skönt att min terapeut sa rakt ut ”nämen det där är inte okej för en förälder att göra/säga!”. Det är skönt att få stöd från ett proffs så att säga. Har även gått tidigare hos en socionom som utbildade sig till terapeut, det var lättare att få gå hos henne och priset var bra.

   Men har du tankar på att du inte alltid blev helt bra behandlad så är det troligtvis så att din magkänsla stämmer. ❤ Man behöver inte ha blivit slagen och torterad för att bära på ärr i själen.

   Svara

   Jag växte upp i tron att alla hade det som jag hemma. Minns att jag frågade några kompisar i mellanstadiet om hur de brukade göra när deras föräldrar bråkade om de var rädda, och jag sa att jag brukade kura ihop i sängen och blunda och hålla för öronen. De såg helt chockade ut och förstod inte ens vad jag menade, bråka liksom…?
   Allt eftersom jag blev äldre insåg jag att vi inte hade det helt bra och normalt hemma. Men det har liksom tagit väldigt väldigt lång tid att inse att saker inte är rätt och att jag blivit illa behandlad. Har alltid kommit med ursäkter i mitt huvud ”ja men de gjorde ju si o så pga det och det”. Men när jag sen rent objektivt ser på situationer, tex efter att ha skrivit ner det eller berättat för någon, så inser jag hur sjukt allt är.. och att det inte är normalt.
   Jag skäms fortfarande över att inte ha en bra (snarare obefintlig) relation med mina föräldrar så jag vågar inte berätta för vänner. Vet inte varför jag skäms egentligen. Men vet att mina vänner är väldigt tighta med sina föräldrar och jag är rädd för att ingen förstår mina känslor, tex ångesten som kunde förstöra en hel vecka inför en middag när jag visste att jag skulle åka dit. Och sen hur dåligt jag mådde efter att ha varit där. Lång kommentar men skönt att skriva lite..

   Svara

   Bröt med min mamma efter inget jag gjorde eller gjort va bra . Insåg att hon har lätt narcissistisk personlighet och att jag inte mår bra att ha henne i sitt liv . Så e det bara

   Svara

  Dejtat en kille (corona-safe, ses inte med symptom, ingen träffar nån mer än kollegor och familj), haft kontakt VARJE dag i två månader, nästan tre. Han ville ses mer, han föreslog när osv osv osv. Idag skulle vi ses iaf.

  Nu radiofuckingtystnad sen i onsdags. VARFÖR GÖR DE SÅÅÅ? Vill man inte, varför kan de inte bara säga det? Får fan panik på killar 😂

  Svara

   Varför har inte du skrivit?

   Svara

    Det har jag! Han har inte läst 🤔

    Svara

     Tänk om han råkat ut för något?

     Svara

      Mja. Jo. ”Hoppas” 😏 Nä jag hoppas inte det hänt hnm något. Men ah får väl se 😁

      Svara

   Skriv till honom och fråga om han fortfarande vill ses? (Med glad ton)

   Svara

    Glömde skriva det. I did, skrev igår om hur han känner för idag. Han har inte ens öppnat skiten 😱

    Svara

     Åh, vad tråkigt. Då är det bara att kasta honom. En idiot som inte är värd dig ändå!!

     Svara

      Ja, alltså jag tänker att det ska till nåt jävligt allvarligt för att man inte ska kunna skriva något? 🤔 Alltså detta är en snubbe som svarar direkt annars.

      Aahhh jaja. Det är lugnt, tycker bara det är så jävla tråkigt när de gör såhär 😂

      Svara

     Hahaha älskar ditt val av emoji här, helt rätt 😱😱

     Svara

      Hahah, tackar 😏😂😱

      Svara

   Antingen har något hänt eller så var han inte så intresserad trots allt. Han ville kanske bara ligga och fick någon annan på kroken…

   Svara

    Jag inväntar att han råkat tappa telefonen och kanske att han… ja nån annan konstig anledning 🤔😂

    Ah jag fattar inte varför man inte bara kan svara ”Du, jag känner att vi är olika eller vad det nu är, så vi avslutar detta”. 😂

    Svara

     He’s just not that into you. Och det är inget att bli ledsen över. Du känner inte samhörighet med varenda snubbe du träffar heller. Om du nånsin varit med någon som du inte var kompatibel med så vet du vilken plåga det är. Tacka honom för att han inte slösade din tid och gå vidare.

     Svara

      Nej gud, jag blir inte ledsen 😂 Men tycker det är märkligt att han bjuder in mig och allt, och sen bara slutar höra av sig. Men men, får väl se om det dyker upp en förklaring annars så ja. Tråkigt eller nåt 😂

      Svara

      Han slösar ju hennes tid nu dock. Hade väl varit mycket enklare att inte boka in en dejt för att sen go radio silence och lämna henne som ett stort frågetecken? 🤔

      Svara

    Det är så enkelt, som tur är.
    Om han varit på och smörjt dig ett tag, men sedan försvinner, då har han en annan tjej på gång som han är mer intresserad av och där det funkar bra just nu.

    Vi tjejer gör ju ärligt talat lika, eller hur? Man vill ju inte höra av sig till en man träffar och säga: jag träffar en jag nog kommer att vilja ha mer än dig, så vi hörs inte mer nu tack!
    Man ligger ju lågt tills man är säker.

    Svara

     Oj, nä jag träffar bara en åt gången. Och enligt honom, gör han likadant. Ah får se helt enkelt! 😁

     Svara

   Han kanske har en flickvän?

   Svara

    Alltså man vet fan aldrig, det hade mitt ex 😂 Men nej, tror inte det. Tror bara han är en mes som inte vågar ta tag i det som är ”tufft 😂

    Svara

     Vadå tufft? Han träffar en annan tjej som han tror är bättre. Han är inte säker, så han vill inte säga något till dig.
     Jag har gjort precis samma (är tjej). När man känner sig säker på den ”nya” gör man slut med den gamla. Funkar den nya inte? Återgår till den gamla och säger nån bra ursäkt till radiotystnaden.

     Svara

      Okej, tur att alla inte är som du då 🤯

      Svara

       Alltså väldigt många gör såhär. Sedan kan det gå två månader och så helt plötsligt dyker personen upp igen. Man är plan B helt enkelt, det kan hända den bäste! Alla kan inte vara den rätta för alla!

       Svara

        Jo DET vet jag 😂 Det har gått 3,5 år sen jag och mitt ex gjorde slut. Han dyker upp än. Och min gamla kk och vissa gamla Tinder-ragg.

        Denna är nog mer en kille som vill sopa saker under mattan och låtsas som att det regnar. Men får se. Han får alltså avsluta det, jag blir inte ledsen 😂 Bara irriterande att inte kunna avsluta det. Och dessutom att han ville ses 😂 Bara skrattar åt det 😅

        Svara

    Men va? Vad är det för kommentar? 😳

    Svara

     Vilken kommentar?

     Svara

      Att han kanske har flickvän? Jävligt onödigt

      Svara

       Men va? Det har hänt mig flera gånger? Skriver bara baserat på erfarenhet, sorry?

       Folk är svin

       Svara

        Jo men kanske onödigt ändå. Tråkigt, killar är svin men ändå kanske inte kul för denna tjejen att läsa.

        Svara

         ”Kul”? Är det roligare att gå runt och fatta noll? Det är ju bra att få upp ögonen.

         Svara

          Okej – jag (TS) fattar ju att det är nåt 😂 Jag har dejtat många innan, haft otrogen pojkvän osv. Tycker bara det är sjuuuukt tråkigt att han inte kan avsluta det istället 😂

          Och med tanke på hur han är, så har jag svårt att tro att han har nån annan. Men man vet aldrig 🤔 Återigen, han får gärna avsluta det då 😂 Och inte bjuda hem mig och sen inte svara alltså 😂

          Svara

         Men ville hon inte ha ärliga svar på vad som kunde vara anledningen till hans radiotystnad?

         Svarade bara vad anledningen varit för mig flera gånger. Men det behöver ju inte vara fallet denna gång? Men ingen kan ju veta, vilken anledning får man gissa att det kan vara och skriva då?

         Svara

       Onödigt? Men det är ju fullt möjligt, dessutom rätt vanligt att man blir ghostad pga att personen i själva verket är upptagen. Ska vi som vet att detta är möjligt låtsas som att det inte är möjligt?

       Svara

        Exakt så, tack. Hänt mig många gånger, därför jag skrev min kommentar

        Svara

   Håll oss uppdaterade under kvällen, om han har läst, skrivit etc!

   Svara

    Lovar!! 😂

    Svara

     ngt nytt?!

     Svara

      Nope. Det har nu officiellt gått 30 olästa timmar sen jag frågade ”Hur känner du för imorgon? 🙂”!

      Och så tänker jag – tänk om nåt faktiskt hänt 😅 En släkting till hnm har legat inlagd nyligen. Tänker om npt hänt med hen.

      Eller så är han bara stupid haha! Men nä, varken läst eller svarat. Vi skriver på messenger. Och han har inte plockat mig från Tinder heller 🤔

      Vill på nåt vis spela dum o fråga om nåt hänt om han inte hört av sig om nån dag. Mest för att jag vill få ett svar 😂 Men samtidigt så vill jag bara släppa det. Hur hade du gjort? 🤯

      Svara

       Hmm men kan du se om han har varit aktiv t ex? Om du går in på er konversation, vissa har ju inställt aktiv status.

       Svara

        Nä den funkar inte alls på mim tyvärr 😕 Eller – jag är glad för det, hade varit ännu mer irriterad annars 😂

        Svara

    Btw, vi skrev i onsdags. Det sista läste han, men svarade inte. Frågade ”Ses vi på lördag? 😃” – han läste men svarade inte. Så jag slängde in igår (alltså jag är ju inte stupid, så jag vill mest skriva för att se om jag fick svar 😂) ”hur känner du för imorgon? 🙂”, det är typ 28h sen. Tror det typ är kört. Men uppdaterar om! 🤣

    Svara

     Har varit med om samma sak typ. Pratade varje dag med en kille, han var jättegullig och pratade om att ses osv, och sen helt plötsligt från ingenstans BLOCKADE han mig?! 😂 hans konto var nämligen kvar om jag kollade via en kompis. Fick aldrig veta vad som hände, aldrig hört av honom igen. Hoppas verkligen i ditt fall att det inte är samma sak utan att han hör av sig med en förklaring åtminstone

     Svara

     Tro inte att det är kört- det ÄR kört! Iaf just nu då han (uppenbarligen) träffar någon annan istället. När han hör av sig, vilket han säkert kommer göra, ska väl inte du ta ”tillbaka” honom. Han är en player och det är inget ovanligt.

     Svara

      Mja jag tror bara inte han är redo. Har är ingen charmör eller ”snygg” (fy va elak jag känner mig nu 😂) eller nån som tar tag i saker. Så jag tror seriöst bara att han fått kalla fötter. Men får se! Jag tänker inte höra av mig mer iaf 😂

      Svara

       Eller åh skrev fel! Skulle ta bort ”snygg” – klart han är fin, jättefin! Menar bara att han inte är typiska playern som jag råkat ut för mååånga ggr innan. De brukar vara sjukt snygga, de vet att de är snygga och är inte empatiska eller snälla. Manipulativa och ljuger om allt.

       Denna är annorlunda. Men som sagt, jag kan ha jättefel! 😂 Det är bara själva grejen att inte avsluta det som stör mig så enormt. Han påminner om en annan kille jag dejtade. Vi hade bästa förhållandet! På sms. Han kom aldrig till skott. Lite likadant här.. Aaaaah får se. Nu ska jag sova😄

       Svara

    Fortfarande inget svar eller läst 😂

    Svara

     Hur gammal är han o sånt? Bor i Hbg?

     Svara

   Det låter som att han har fått kalla fötter. Och han kommer nog inte våga kontakta dig igen eftersom att han tror att han bränt alla broar hos dig

   Svara

    Haha ja men det har han typ gjort också. Om inte han råkat ut för nån läskig olycka såklart 😳 Men ahhhh får se! Det gör inget om han avslutar det, tycker bara att man kan göra just det – avsluta 😂 Men får se vad/om nåt sker haha

    Svara

     Haha vet inte exakt varför, men jag kände redan i början av din tråd TS, att du och jag skulle vara riktigt bra vänner 😄 blev fan mer övertygad ju längre jag läste. Killen verkar va ett rövhål btw 😊

     Svara

      HAHA näää va underbart att höra! 😂 Matchar jag dig? Kvinna, 32 år (helvete vad gammalt det lät), skåning, megasingel och sjukt trött på snoppbärare 😂

      Svara

       Åh här är en 29-årig kvinna som är relativt nyinflyttad i Malmö och vill lära känna folk 🙋🏽‍♀️

       Svara

        Wohooo välkommen till södern! Jag (TS) bor förvisso i Heeelsingborg 😍

        Svara

       Haha trevligt! Jag som skrev kommentaren är 28 år från Trollhättan. Också singel och har träffat några nötter i mitt liv 😅 vi borde gå på raggrunda 🤷🏽‍♀️

       Svara

        Haha hejheeej 👋🏽 När viruset är borta, då jävlar 😍😂

        Svara

  Det står att man måste jobbat ca 8 månader för att få ut mammapenning. Men om man jobbat typ en dag mindre än det, får man bara det minsta då?

  Svara

   Det beror på.
   Ring kundservice och fråga.

   Svara

   Det heter föräldrapenning. Men som svar på din fråga: ja

   Svara

   Jag har för mig att det baseras på de senaste 6 månaderna innan man tar ut föräldrapenning oavsett vad för slags inkomst det är (lön, CSN etc.).

   Svara

   Öh alltså jag gick från arbetslös med soc till föräldrapenning, får lägsta ca 5.900 .

   Svara

   Det baseras på ditt senaste jobb där du jobbar minst 6 månader.

   Svara

  Lets Dance börjar ju jävligt bra…

  Svara

   ?

   Svara

    Tillfälligt avbrott 🙂

    Svara

   Men vart är hålla avstånd o allt det där på TV4?? De följer det inte alls i nåt av ”familje” programmen. Enda är att det är utan publik

   Svara

    Verkar vara avstånd än så länge i LD… dock testar de sig väl ofta…

    Svara

    De testar ju sig hela tiden, som i alla andra program. De smittar ju inte varann om de är friska

    Svara

     Smart att slösa massa test på detta

     Svara

      Men det är ju inte den skattefinansierade sjukvården som belastas. TV4 betalar för testerna.

      Svara

     Tänker mer på att det ger ett fel intryck till befolkningen. När vi är mitt i en pandemi.
     Men de har väl antikroppar förstås som alla influensers

     Svara

      Hoppas att folk kan göra skillnad på verkligheten och det de ser på tv.

      Svara

       What? Så att hålla avstånd gäller inte på ett livesänt tv program? 😂

       Svara

        Jag hoppas att folk fattar att de under ett tv-program har tagit åtgärder för att kunna genomföra det smittsäkert.

        Svara

         Bara att man hör hela tiden på senaste presskonferensen nu att man inte ska träffa nya människor alls. Samt man ska hålla avstånd även fast man är vaccinerad.

         Svara

   Tråkigaste programmet ever! 😬

   Svara

    Men titta inte då.

    Svara

  Jag är 27 år gammal och har börjat må sjukt dåligt över min kropp. Jag är smal utan kurvor och verkligen NOLL bröst. Alltså helt platt. Varje dag matas jag av bilder på vackra kvinnor med kurvor på sociala medier. Det har börjat tära på mig rejält. Jag vet att jag borde ta bort appar och så för att slippa se det, men jag kan inte låta bli. Det är särskilt grejen med bröst. Jag har aldrig haft några, men det är först nu jag verkligen börjat må dåligt över det. Jag känner mig okvinnlig. Jag vet inte vad jag vill få ut av att skriva det här, kanske undrar jag hur man börjar älska sig själv och slutar jämföra sig med andra.

  Svara

   Det sitter i huvudet så ändra inte på din kropp, den är fin som den är <3 kram på dig

   Svara

   Åh känner igen mig❤️

   Svara

   Läs böcker istället för att hänga på kylie jenners instagram.

   Svara

   Se det positiva istället. Du kan ha snygga djupa linnen utan bh och andra kläder som inte passar en storbystad.

   Svara

    Exakt, det finns ju jättemånga smala tjejer du kan titta på istället. Typ andicsinger eller pepamack? Jag önskar jag vore så smal haha

    Svara

     Pepamack har ju skitstora tuttar dock så hon är ju dubbelt upp ett dåligt tips

     Svara

    Och tänk på att det är inte så att du skaffar implantat för livet. Dom måste bytas ut efter x antal år.

    Svara

   Det är det här som är så märkligt med tiden vi lever i nu. Jag är kurvig och känner ofta att det också är fel.

   Svara

   Låter svinsnyggt! Jag har stora bröst till liten kropp och har alltid varit obekväm med dem. De syns hela tiden, känner mig alltid vulgär. De studsar, hoppar och liksom kräver uppmärksamhet.
   De är dessutom ivägen rent fysiskt. Tunga, svettiga och gör att alla kläder sitter konstigt.

   En rakare kroppsform och små bröst är såååå sexigt och snyggt. Lösa skjortor med djup urringning ser vulgärt ut på mig men high fashion på er med mindre byst. Kläder med öppen rygg, söta sommarklänningar, strapless grejer, vackra spetsbhar/toppar osv. Allt det kan du ha! Helt omöjligt med stor byst.

   Det finns många ”platta” influenser och kroppspositivister på Instagram. Jenny Mustard pratar mycket om mode och stil och är väldigt ”rak”. Finns på Youtube bland annat.

   Äg din vackra kropp!

   Svara

   Har heller inga bröst. Knappt a kupa. Jag tror som någon redan skrivit att man hittar kläder som faktiskt är smickrande för ens kropp, jag älskar exempelvis halterneck. Sen får du fokusera på vad som är fint med din kropp. Jag har väldigt fina axlar och snygga ben. Det är ju najs, mycket svårare att operera ett par ben man inte är nöjd med än brösten. Inte för att jag förespråkar något av det 😬.

   Svara

   Egentligen borde du bara jobba med ditt självförtroende. Älska dig själv, bli kär i dig själv! Men jag vill bara säga att jag har två kompisar som är helt platta och de är sååå himla fina! Tycker kläder sitter så himla fint på dom och nakna är de också jättefina. Jag lovar, du ÄR jättefin som du är <3

   Svara

   Men gud, det är min dröm att vara så smal. Kolla på Elin Kjos. Jättesmal och snygg.

   Svara

   Jag kände som du fram tills för en månad sedan då jag äntligen opererade mig. Är så sjukt nöjd nu även om det är en lång rehabprocess.
   Är 30 och har känt mig rätt okvinnlig hela livet. Nu menar jag inte att du ska springa och operera dig bara sådär, men det är ju definitivt ett alternativ!
   Sin bröststorlek kan man ju liksom inte ändra på annat sätt.

   Svara

    Viktuppgång är ett annat sätt. Jag fick lite större bröst när jag gick upp i vikt, inte mycket men tillräckligt för att fylla ut och känna att jag har bröst på ett annat sätt än innan. Fick också fler kurvor, känner mig mer kvinnlig nu med lite fett på kroppen mot när jag var spinkig.

    Svara

   Mina bröst typ försvann efter jag fick barn. Har väl lite kvar men inte mkt. Funderade lite på att operera men ändrade mig och nu trivs jag väldigt bra. Kan väl kännas lite tråkigt i bland men vill jag ha lite bröst så kör jag nån push up bh med mkt stoppning. Älskar dessutom mina små bröst när jag tränar. Kan ha vilka sport bh-ar som helst då stödet inte är särskilt viktigt. Aldrig nåt i vägen.

   Minns också att jag såg en film med Kate Hudson för många . Hon har nästan ingen bröst å hon va så snygg i alla kläder ändå, även urringat

   Svara

    För många år sen skulle det stå

    Svara

   Åh, jag skulle vilja ha små bröst. Tycker att det är jättefint!

   Svara

   Jag är avis! Jag har bröst men är tjock och sliter som fan för att försöka gå ner lite i vikt. Trött och hungrig idag. 🙁 Du har säkert annat fint du kan framhäva? Fina ben? Fint hår? Läppar eller ögon? Kom ihåg att alla har komplex över något. Jag tror du klär i dina bröst! Tror du ser classy och cool ut. 🙂 Kram

   Svara

   Jag har små bröst (70B) och har alltid varit osäker i mig själv på grund av dem. Jättedåligt självförtroende! Så dåligt att jag alltid köpte Bh med superpush i. Jag har inga kurvor heller och rumpan är plattare än förut. när jag fick barn och brösten fylldes med mjölk trodde jag att jag skulle bli glad som äntligen fick större bröst än förut men icke sa nicke. Så fort jag slutade amma och brösten blev lika små (och hängigare) blev jag förvåningsvärt glad😅 Mitt självförtroende har stärkts i samband med min nya roll som mamma så jag reflekterar inte över mina bröst längre och tänker att jag inte borde ha lagt ner så mycket tid framför spegeln på att trycka ner mig själv.

   Nu menar jag inte att du ska gå och skaffa barn för att bli bekväm i dig själv. Det jag försöker komma fram till är att många gånger så ligger allt i hjärnan. Jag tror att om du arbetar mer med din självbild så kommer du se att den kroppen du har är minst lika snygg som vilken annan kropp som helst oavsett storlek.

   Jag tänker att är man självsäker och har ett starkt självförtroende blir allt snyggt på en oavsett form och storlek. Att lysa av säkerhet är för mig snyggare än något annat.

   Svara

   Seriöst, operera dig. Orka må dåligt hela livet över något som kan åtgärdas på en timme och 40.000. Ja, man känner sig bättre med lite bröst, vi är kvinnor, det är naturligt. Jag mådde också dåligt över mina bröst, fixade dem och har aldrig mer tänk på dem. Har ej opererat något sedan dess och det var tio år sedan.

   Svara

    Har också opererat mig men att säga att 40 000kr räcker är att ljuga, du bör operera om dem någon eller ett par gånger.

    Jag har jag börjat ångra mig, kanske bör plocka ut dem, när man läser om alla risker som kan va kopplade till just implantat, är det värt det, att gå runt med oro på cancer tex? Då kostar det genast 40 000kr till för att eventuellt plocka ut dem, Sen läs på om BII, detta är något usa börjar att erkänna kan hänga ihop med kvinnors oförklarliga dåliga mående.. silikonimplantat är trots allt ett främmande föremål kroppen ej vill ha där, (de har en hemsk innehållsförteckning) detta triggar då igång kroppens immunförsvar vilket gör att man mår dåligt, läste om en kvinnlig plastikkirurg i Sverige, hon plockar ut mer implantat än hon sätter i just nu.. 🤷🏼‍♀️ Mina ryker nog ut om några år när jag ändå måste hosta upp 45 000kr till en ny operation..

    Svara

     Ehh va? Du behöver inte plocka ut dem på 20 år med de nya implantaten. Och varför skulle jag ta ut något när jag inte mår dåligt eller har symtom? På dig låter det ju som att varenda kvinna mår dåligt av sina implantat när majoriteten verkligen inte gör det. Och det är ju uppenbart att du inte har en susning om vad du pratar om. Uttag kostar runt 15-16.000

     Svara

      Nej, ett uttag av ALLT, inklusive kapseln kostar lika mycket som att sätta in implantat, uttag av enbart implantaten kostar runt 20 000kr, men då är uttaget onödigt eftersom de giftiga ämnen från implantatet är kvar i kapseln.
      Ja, jag hävdar att du ljuger när du säger att det räcker med 40 000kr sen är allt klart, du kan ALDRIG veta hur framtiden ser ut, om du måste operera om eller inte.. visst är de nya implantaten bra, och ger livstids garanti att de ska hålla, men klinikerna ger inte livstids garanti på själva operationen, resultatet kan ändras flera år efteråt och du tvingas operera om och då behöver du minst 40 000kr till… att räkan med att en bröstförstoring bara kostar dig 40 000kr under en livstid får dig att fråga stå som extremt naiv..

      Visst mår säkert många kvinnor lika bra med implantat som utan, det va därför jag skriver kvinnor som lår oförklarligt dåligt, för många kvinnor mår idag dåligt utan att egentligen veta varför.. har man då dessutom implantat så är det ju en möjlighet att det kan bero på dem, tycker mest att det är du som känns extremt okunnig och blind för verkligheten.. och dessa symtom på tex BII kan komma många många år efter man opererat sig.. läs på lite vetja..

      Svara

     Och sen ”du bör operera om dem ett par gånger”, haha? Seriöst? Du lever ju under en sten och sprider massa lögner men påstår att JAG ljuger 😂 man behöver verkligen inte operera om dem alls, på sin höjd ett byte på 20 år men de nya implantaten behöver inte ens tas ut

     Svara

   Tack snälla för er pepp ♥️
   Jag vet att jag måste börja älska mig själv och jag försöker varje dag. Ska tänka på att framhäva det jag tycker är fint på mig själv och försöka förstå att bröst inte är allt.

   Svara

  Jag och min sambo bjöd min syster, hennes barn och man till en skidresa. De behövde inte betala nånting, inte hyran eller nåt. När vi kommer hem från resan är hon så otroligt förbannad och skriver att vi tyckte att hennes barn var jobbiga. Att vi (jag och min kille) inte hade passat hennes barn tillräckligt mycket, att hon och hennes man inte hade kunnat åka skidor tillsammans så mycket som de önskat tack vare det. Jag skrev att vi absolut inte tycker hennes barn är jobbiga tvärtom och att det var tråkigt att hon var så missnöjd och att vi då bjuder med några andra istället nästa gång då. Hon svarar att jag kan dra åt helvete, att jag är död för henne och att jag inte är hennes syster mer. Bara för att vi inte hade passat hennes barn så mycket som hon ville….nu har hon blockat mig överallt.

  Svara

   Det låter som att något inte riktigt är som det ska med din syster. Har du upplevt liknande beteende tidigare?

   Svara

    Ja det har jag faktiskt. Inte första gången hon reagerar så otrooooligt starkt. Blir riktigt fundersam…

    Svara

     Borderline?

     Svara

      Narcissist? Du svarade bra ts. Sjukt vad otacksam man kan vara. Världen cirkulerar inte kring henne liksom, jeez

      Svara

     Kan du prata med hennes man?!

     Svara

      Kanske…fast han tyckte tydligen heller inte att vi passade deras barn tillräckligt

      Svara

       Han hintade redan på resan ”här finns ju ingen barnvakt”

       Svara

        Då kanske man inte tar med sig barnen?

        Svara

        Hur kan dom kräva att ni ska vara barnvakt? Det är ju som som har skaffat barn, inte ni

        Svara

       🤔.. frågade de rent ut om ni kunde tänka er att passa dem en stund?!

       Svara

        Ja och då gjorde vi det. Jag erbjöd mig även två gånger efter det men då sa de nej

        Svara

         Låter ju onekligen märkligt i så fall. Om det inte var ngn kommentar som du/ni sa som kunde tolkas så…. men galet att hon skulle bli så arg 😮

         Svara

     Varför skulle du passa hennes barn? Lite orimliga krav på sin omgivning. Så förbannad jag hade blivit. Så jävla otacksamt.

     Svara

      Tycker också det var sjukt otacksamt

      Svara

   Det finns mer bakom den här historien. Det låter ju helt stört och fruktansvärt otacksamt att reagera så.
   Har det hänt andra saker mellan er sedan tidigare?

   Svara

    Det finns faktiskt inte mer bakom. Vi har alltid varit väldigt nära och jag älskar hennes barn som om de vore mina. Min sambo och jag umgås ofta med henne och hennes familj. Men hon blir så sjukt arg ibland. Speciellt om det handlar om att man inte ställer upp för henne tillräckligt. Alla runtomkring henne har ställt upp så otroooligt mycket för henne men hon ser inte det. Om man inte gör det hon vill så blir hon sån som jag beskrev där uppe…

    Svara

     Alltså, du är ju otroligt förlåtande om du fortsätter att umgås med henne. Hon går långt över alla gränser. Det är en sak att säga att man blev besviken, en helt annan att säga att man är död för henne. Ha noll dåligt samvete och försöka inte laga detta. Hon måste ju ta konsekvenserna av sina reaktioner och så småningom komma till insikt att hon behöver söka hjälp.

     Svara

      ❤️💫💫❤️
      Håller med Ts. Den här människan BEHÖVER att du sätter hårt tillbaka. Hon MÅSTE få konsekvenser av sitt handlande. Det finns mycket forskning om hur sådana här personer faktiskt t.o.m. söker att någon runt dem ska sätta gränser mot dem för det är det de pushar. Finns det ingen gräns trycker de den bara längre och längre. Du behöver verkligen ge hårt tillbaka mot det här och absolut inte släta över det eller förlåta. Hon behöver böna och be om din förlåtelse. Det här är oförlåtligt och det behöver din syster förstå, hur lång tid det än ska ta.

      Svara

     Kanske ni ställt upp fööör mycket för henne?! Så att hon tror att det är så det SKALL vara och inte insett vad och hur ni hjälpt henne?

     Svara

      Ja du så skulle det faktiskt kunna vara…

      Svara

      Jag har en person i min närhet som har det så. Han är så otroligt bortskämt utan att se det själv.

      Svara

   Det låter inte som normalt, friskt beteende, ärligt talat. Är hon ofta sån?

   Svara

    Ja om hon inte tycker man ställt upp för henne tillräckligt

    Svara

     Hur mycket ställer hon upp tillbaka?!

     Svara

   Nej men va? Vad är det för jävla beteende? Du verkar ju vara en hyvens människa är du säker på att ni är syskon? Vissa människor är det tyvärr hål i huvudet på och din syster är tyvärr en sådan. Var glad att hon sagt upp bekantskapen så att du slipper sån här skit framöver.

   Svara

   Vilken vidrig bortskämd syster fy fan. Blod är inte tjockare än vatten.

   Svara

   Låter inte normalt. Otacksamt och oförskämt och drastiskt. Vad sorgligt för dig och för barnen som kommer i kläm.

   Svara

  Någon här som gjort en ADHD-utredning nyligen? Vad får man göra, hur går det till? Kön har äntligen släppt och nu är det äntligen min tur att få hjälp.

  Svara

   Samma här, har stått i kö i tre år och blev kallad hux flux nu och har fått tid på tisdag men ingen mer information om vad som ska ske.

   Svara

   Frågeformulär att fylla i, svara på en mängd frågor om vilka svårigheter du har och hur länge du haft dessa, vilka hinder dessa leder till. En del tester för att bedöma saker som allmänbegåvning, arbetsminne e t c. Anhörigintervju ang symtom under uppväxten och nu. Frågor om andra typer av svårigheter som kan finnas (depression, ångest, ptsd och liknande). Ev drogtest.

   Svara

   Frågeformulär att fylla i, svara på en mängd frågor om vilka svårigheter du har och hur länge du haft dessa, vilka hinder dessa leder till. En del tester för att bedöma saker som allmänbegåvning, arbetsminne e t c. Anhörigintervju ang symtom under uppväxten och nu. Frågor om andra typer av svårigheter som kan finnas (depression, ångest, ptsd och liknande). Ev drogtest.

   Svara

   Det är ju inget prov du ska få godkänt på eller något du förväntas kunna, så förstår inte varför du måste veta innan?

   Svara

    Det är väl mer det att om man gått och väntat på något i 3 års tid och sedan bara får en kallelse med tid. Inget om hur lång tid det kommer ta eller liknande, vill liksom förbereda mig mentalt bara.

    Svara

    Anonym 20:51 – jag är väldigt nervös av mig och tycker det är jobbigt att inte veta vad som kommer hända, om det är två eller tio besök, om utredningen tar kort eller lång tid, om man bara gör självskattningar eller en massa annat. Är väl inte så konstigt?

    Svara

   Jag gjorde för inte alls länge sedan! Det är först mycket intervjuer där det bland annat pratas om barndom, vad man tycker man har för svårigheter och lite hur man tror en diagnos skulle underlätta sitt liv. Sen görs massa olika diverse tester. Man ska göra lite huvudräkning, minnesövningar i form av att man ska först se en bild och sen försöka minnas hur den såg ut och rita av den. Det är verkligen alla möjliga olika tester, jag minns knappt allt. Mycket konstiga tester görs tycker jag, som jag knappt kan fatta kan vara relevant haha..

   Svara

    Hur lång tid tog det? Vet bara att jag ska bara på sjukhuset kl 10 och inget mer.

    Svara

     Oj lite svårt att svara på då HC hjälpte till i början för att avlasta psyk.. Först träffade jag psykolog på HC för lite intervju och enkäter. Sen blev jag kallad till att kissa för droger. Sen blev jag kallad för vilo-EKG samt venprov på alkoholmarkörer. Väl på psykiatrin fick jag först prata med överläkare som gjorde hälsokontroll och lite mer intervjuer. När jag sedan träffade psykiatrins psykolog tror jag vi hade två träffar á fyra timmar med alla dessa tester. Så mitt sätt kanske var lite utdraget och tog ett bra tag. Hela processen kanske 1,5 år? Men från när jag väl fick träffa överläkaren på psyk tills det var klart, ett halvår. Då du får träffa psyk direkt är det nog ett snabbare förlopp. Men det beror ju mycket på också hur mycket psykiatrin har att göra.

     Svara

  Så, jag har ett ”problem” eller en önskan kanske man ska säga. Jag vill så gärna att mina föräldrar och min mans föräldrar ska erbjuda sig att vara barnvakt åt vår son ibland. Han är 1 år.
  Hittills har det aldrig hänt. Fick barnvakt för några månader sen i samband med att jag fyllde år för att jag bad om det. Annars händer det aldrig.
  Pratar inte om barnvakt en natt eller så, utan kanske några timmar.
  Har frågat mina föräldrar för 3 veckor sen om dom kan ställa upp några timmar, men dom har nästan aldrig tid och åker hellre till sitt landställe på helgerna. Har en bra relation annars till mina päron.
  Det är ju såklart tufft att aldrig få egentid med sin man, men kan ju givetvis inte ”kräva” att någon ska göra det. Hade bara önskat att dom hade frågat för att dom VILL umgås ensamma med sitt barnbarn. Bara några timmar, inte flera dagar.
  Detta har gjort att jag ibland känner mig ganska ledsen. Nu är det såklart corona osv men kan dom inte umgås med honom ute på en promenad då? I lekpark?
  Vi har setts annars enl rekommendationer max 8 pers och ofta ute.
  Har någon annan varit i liknande sits? Vad gjorde ni?
  Vill inte låta otacksam eller så. Vet att jag själv valt att skaffa barn. Men ja, hade jag haft barnbarn hade jag velat umgås väldigt ofta med dom. Men alla kanske är olika.

  Svara

   Utan elakhet säger jag att jag inte kan känna någon sympati med ditt problem. Att andra ska offra sin fritid, sin frihet och bekvämlighet för att möjliggöra dina livsval är inte realistiskt. Dina föräldrar har gjort sitt, de tog hand om DIG. Barnbarn kallas för livets efterrätt. Det innebär att man njuter av dom ibland, när man själv känner för det.
   Påminner om en tjej på mitt jobb som tycker att vi andra ska ta pass och arbetsuppgifter för att täcka för hennes ständiga familjeproblem. Det är så tungt att ha barn, säger hon. Jo men visst…

   Svara

    Fast klart man blir besviken om ens föräldrar inte intresserar sig så mkt för ens barn!

    Svara

     Inget vi fått veta tyder på att de inte intresserar sig för barnet. De vill bara inte lösa sin dotters barnvaktsproblem i tid och otid.

     Svara

      Men alltså va? Lägg ner nu. I tid och otid? Hur bitter är du på en skala?

      Svara

       När argumenten tryter kallar man andra för bittra. Ledsen att du är så fantasilös.

       Svara

        Man ser vilken typ av farförälder du kommer bli i alla fall… Hoppas du inte har barn. I all välmening.

        Svara

         Men fan va rutten kommentar! Du har ingen aning om personens privatliv. Att gå på om barn är så jävla uselt!

         Svara

          För hens kommentar va så jävla trevlig? Nä hoppas på riktigt att hen inte har barn. Väldigt tråkig attityd. Tror inte hen gillar barn så mycket baserat på det hen skrev.

          Svara

    Men om dom aldrig känner för det? Har jag inte rätt att bli besviken då? Inte som att jag ber ofta heller. Hänt en gång. Tycker din kommentar var hård. Tycker du ska läsa mitt inlägg igen…
    / TS

    Svara

     Du har absolut rätt att bli besviken!!! Herregud folk här är ju sjukt bittra. Klart du vill att dina föräldrar ska vilja ha egentid med dina barn, att det inte ska kännas som en uppoffring för dem och något de inte ”har tid med”. Tycker du kan prata med dem om detta, att det gjort dig ledsen. Spontant tänker jag att pandemin ändå har spelat in, din son har ju bara funnits under Corona.

     Svara

      Tack… Ja tyvärr känns det så :/ Som att mamma är jättesnäll om hon offrar sin dyrbara tid. Hon älskar dock att umgås med honom om jag är med. Får väl vara glad över det 🙂
      Men tror du har en viktig poäng ang pandemin.
      / TS

      Svara

    Ska man säga detsamma sen till sina päron när dom blir gamla och behöver mer hjälp?
    ”Sorry, du själv som valt att bli gammal, ha de gött”. Vad är det för skitattityd du har? Att alla ska reda sig själva bara? Usch 🤮

    Svara

     Att bli gammal är ju inte ett val dock så ologisk jämförelse…

     Svara

      Jo det kan man 🙂
      Man väljer också att ev få barnbarn när man väljer att skaffa barn! Sen väljer man också vilken relation man ska få till sin familj. Väljer man att bara bry sig om sig själv, får man hjälp därefter sen också 😉

      Svara

    Om man skaffar barn får man väl räkna med att få barnbarn.

    Svara

     Hahaha va? Man har ju inget ansvar för barnbarnen 😄

     Svara

      Men suck. Någon som inte riktigt förstod inlägget här….😂

      Svara

    Min farmor har aldrig någonsin brytt sig om mig. Kommer inte gråta en tår när hon dör eller hjälpa henne. Hon har aldrig funnits där… just saying. Det är ni som vuxna som väljer vilken relation ni vill ha till barn och barnbarn. När dom är vuxna sen är det försent.

    Svara

    Hur kan du jämföra en tjej på ditt jobb som utnyttjar att hon har barn, med en person som önskar att hennes föräldrar vill ha en relation till hennes barn? Och att få så många ”gilla” på inlägget. Wow, det finns många som mår dåligt här ikväll. Med din syn på barnbarn så hoppas jag faktiskt att du avstår barn…. Det är inte kul för ett barn att känna att farmor/mormor inte bryr sig :/. Livets efterrätt kommer att visa sig för dig sen beroende på hur du investerade i dina barnbarn.

    Svara

   Mina barn har världens snällaste farföräldrar som älskar sina barnbarn hur mycket som helst, men trots detta har de aldrig själva bett om att få egentid med våra barn. Däremot säger de (i princip) alltid ja om vi ber om barnvakt och när vi är och hälsar på engagerar de sig väldigt mycket i barnen. Min poäng i detta är att det inte säger någonting om själva engagemanget huruvida man ber om att få spendera tid själv med barnbarnen. Det kan ju vara så att man vill visa respekt gentemot sina barn genom att inte tjata t.ex. (så hade jag nog själv tänkt, särskilt med en ettåring).

   Svara

   Förstår att det är något du drömmer om och önskar dig. Vi har aldrig haft den uppbackningen, är väl inte helt ovanligt att det av olika skäl inte blir så.

   Svara

   Vet att en kompis oxå blev besviken på sina föräldrar när hon fick barn. Dom var inte så intresserade och hade fullt upp. Tror många i den generationen nuförtiden är väldigt aktiva. Själv ”har jag inte det problemet” då mina föräldrar inte lever.

   Svara

    Beklagar att dina föräldrar inte lever 🙁
    / TS

    Svara

    Håller med, det var före jämställdheten tid som man tog hand om barnbarnen på ett då förekommande normalt sätt. Nu är man ju i arbete till 65 och sen har man hobbyn och tid att föra det man inte hunnit med tidigare. Att passa barnbarn är ett nöje men inte en självklarhet alla gånger.

    Svara

   Har absolut inget råd utan beklagar. Partid under småbarnsåren är otroligt viktigt och jag har en teori att det är bristen på just det som orsakar så många skilsmässor i Sverige. Nu menar jag absolut inte att det kommer hända dig men har onserverat detta under de 15 år jag bott i Sverige. Svenska mor och farföräldrar umgås oftast inte lika mycket med sina barnbarn som mor och farföräldrar från andra länder. Där är det mer självklart att man hjälper till med barnen utan att behöva be om det. I Sverige ska mamman och pappan göra allt utan hjälp och det påverkar relationen. Det finns självklart flera faktorer men tror starkt att mycket partid utan barnen stärker relationen.

   Svara

    Tack för din kommentar… Tror du har en poäng. Det är ”jobbigt”, men framför allt tråkigt att dom inte önskar egentid med sina egna barnbarn. För mig är det konstigt, men såklart som jag skrev är alla olika. 🌸
    / TS

    Svara

     Min mamma är lite likadan. Totalt ointresserad av vår son och blir oftast till och med lite besvärad och småkränkt om jag inte kan prata i telefonen för att han sätter igång och gapar.

     Svara

    Ja det är normalt att ta hand om sina egna barn merparten av tiden…

    Svara

     Absolut men har du nånsin hört uttrycket ”it takes a village”? Jag och min man har haft MYCKET hjälp från våra föräldrar. Vår barn har åkt själva på semester med våra föräldrar, sovit över väldigt ofta, dom har hjälpt till med hämtning när barnen var små och dom har spenderat hundratals timmar i olika lekparker. Dom har inte varit själviska och bara tänkt på sina behov och det har dom fått tillbaka. Våra barn är stora nu och gör så mycket för våra föräldrar. Kör dom till sjukhuset, handlar, umgås, ringer flera gånger i veckan och ser till att dom har det bra på alla sätt och vis. Inte för att dom måste utan för att dom vill, av ren kärlek. Samtidigt finns det så många gamla i Sverige som sitter ensamma, undrar varför

     Svara

      Har du samma minnen från när du var liten att dina mor och farföräldrar tog hand om dig så mycket?

      Svara

      Ja då har ni haft tur då, var tacksamma för det men det är inte självklart. Vi lever inte i ”it takes a village” tider/kultur.

      Svara

      AMEN to that. Så undrar alla gamla varför ingen hälsar på dom? Ja det du investerar i dina barn och barnbarn får du ALLTID tillbaka. Det barnen minns från sin barndom finns kvar.
      Så nej, man måste inte och har ingen skyldighet att passa barnbarn. Men varför vill man det inte? Och varför vill man inte för att investera i sitt framtida familjeliv?

      Svara

     Vilket ju är exakt det TS gör? Orka vara otrevlig. Att få barnpassning några timmar per kvartal är knappast att inte ta hand om sina barn. Idiot

     Svara

   Just nu går det ju inte.. Inte förrän de fått anti-kroppar el vaccin. Det funkar ju inte att vara barnvakt till en ettåring ens 30 min utan att ha närkontakt (närmare än 2 meter) så ni får nog tyvärr vänta lite :-/

   Svara

    Min mamma har fått vaccin då hon arbetar inom vården. :)! Men du har såklart rätt i det.

    Svara

   Ja, alla är ju olika. Men det kan bero på att barnet är så pass litet fortfarande. De kommer säkert tycka det är roligt och givande att umgås med honom senare när det kan bli lite interaktion.

   Och: det är speciella tider nu på grund av pandemin. Hade det varit möjligt hade de kanske valt att tillbringa all sin tid på landstället.

   Svara

    Ja så är det kanske också. Fick ju barn precis i början av pandemin, så har ju inte upplevt det ”normala livet” men mitt barn än!

    Svara

   Detta är väl vanlig anledning till att folk separerar tänker jag. De pallar inte barn 24/7. Bättre 24/3 – 24/4 då!

   Svara

    Ja, jag hoppas verkligen vår relation håller. Men klart det tär på den att aldrig kunna vara ensamma. Känns ganska stabilt just nu i alla fall. Fattar inte hur människor med 3-4 barn håller ihop dock 😁 Kanske får skaffa hjälp utifrån av nanny någon gång ibland!

    Svara

    Men så är det ju, vad ska man göra? Får man tänka på innan…

    Svara

     Är du den bittra som skriver i denna tråd? Märks att du inte har barn. Snälla skaffa inga. Ha dig som farmor vore en mardröm.

     Svara

   Min pappa är sjukt obekväm med småbarn, en 1-åring är ju klurigt att hantera. O ännu mindre bebisar-hjälp! Hur tröstar man en sån? Vi hade ingen hjälp alls de första åren, pappa vågade inte ens ha lillebror en kvart när jag duschade. Nu med större barn går det mkt, mkt bättre! Jag tror mor o farföräldrar kan vara bra i olika faser, och de som har mkt hjälp jämt-asså är sååå avis på dem men landat i att det helt enkelt inte ser ut så för oss. Sen är mitt råd-fråga! Vänta inte på erbjudande, det kan va så att ni går o väntar på varandra också. Va tydlig-på lördag kl 12. Då kommer barnet sova 2h i vagnen o jag ska träna. Då blir det enklare!

   Svara

    Okej! Känns ju i alla fall positivt att höra 🙂 Då kanske det finns en ljusning trots allt, och att de kan bygga en fin relation framöver 🙂

    Svara

    Ja, tänker också att den lilla är väldigt liten än. De kanske tror att den ska sakna er mkt, en vagnspromenad vore välbokat ändå om de helst vill vara utomhus.

    Svara

     Vore väl ok skulle det stå🙂. Annars får ni väl respektera att de inte vill…

     Svara

    Men kunde inte din partner ha barnet när du duschade? Många har ingen särskild hjälp av föräldrar eller andra med sina barn, inget konstigt, det får man räkna med.

    Svara

     Haha jo självklart! Det var på besök själv hos föräldrarna! Poängen var att många äldre är nervösa med bebisar-det va längesen de tog hand om småttisar o kanske inte ens va bekväma då!

     Svara

   Alltså, de har ju rätt till sitt liv som de vill ha efter att ha jobbat och förmodligen uppfostrat sina barn på ett bra sätt. Har de inte tid när ni frågar om de kan vara barnvakt så skall väl det vara okej!!
   Nu vet jag inte hur gamla de är men det är rätt jobbigt att hänga med i en ettårings tempo. Dessutom gillar inte alla småbarn eller känner sig bekväma med att passa så små barn.

   Svara

    Nej såklart har de rätt till det, och det ska inte vara kravfyllt. Vill ju att dom ska vilja för sin egen skull och för relationen till sitt barnbarn. Mina föräldrar är unga och friska. 50-55 år bara… Så det borde ju inte vara ett bekymmer. Får väl inse att alla inte tänker som jag. För mig kommer mina barnbarn vara allt och något jag vill prioritera 🙂

    Svara

     Klart jag förstår att du kan vara besviken också om det inte är som du hoppades att det skulle bli.

     Svara

      Ja, nej… Hade verkligen väntat mig något helt annat :/

      Svara

     Det kan du ju inte veta nu? De träffar ju er? Man måste inte träffa barnbarnen själv för att vara engagerad…

     Svara

      Jag är väldigt familjeorienterad och kommer absolut vilja ha mycket egentid med mina barnbarn 🙂

      Svara

     De kanske har fullt upp med jobben och också behöver egentid när de inte jobbar?

     Svara

   Jag älskar mina brorsöner. Dom är jätteroliga att umgås med och vi kommer bra överens. Jag hänger gärna med dom mycket och ofta, men har aldrig bett om att passa dom. Precis som att jag aldrig BETT om att jobba över eller passa någons hund. Ja, det är en annan grej med barn, men det är ju fortfarande jobbigt och ett åtagande.
   Dina föräldrar är kanske nöjda med att träffa din dotter när ni är med, bara.

   Svara

    Jag förstår hur du menar… Samtidigt är det ju lite
    min önskan att de inte ska känna det som ett ”jobbigt” åtagande, utan som något njutbart och kul! Förstår att det är jobbigt att ta hand om en liten unge och så, men tänker när det bara gäller några timmar? Vet inte, hade kanske väntat mig att dom verkligen skulle vilja umgås med mitt barn.

    Svara

     Men det ÄR ju inte bara njutbart och kul att passa barn, en ettåring ör ju så liten och krävande också… Du har för höga förväntningar/bild av hur andra ska känna och agera tror jag (inget illa menat).

     Svara

     Ni umgås ju? De behöver ju inte träffa barnet själva för att umgås…

     Svara

   Först och främst, ta inte åt dig av den första kommentaren. Den personen har förmodligen inte en likadan relation som du har till dina föräldrar. Jag utgår från att din önskan grundar sig i någon slags förhoppning baserad på er relation? Har du berättat för dom att du gärna vill att de ska hänga med din son på tu man hand, men att det får ske på deras intiativ? Att det dels vore skönt för dig att få några timmar själv men också för deras chans att bygga en relation till din son?

   Jag kan verkligen förstå din besvikelse, hade en liknande grej med min syster när min dotter föddes. Vi umgicks ALLTID innan men när min dotter föddes så var hon inte alls där. Det är såklart okej om hon inte är intresserad av sina syskonbarn men det som stör mig är att hon ska alltid verka så intresserad när vi ses, blir som att hon bara spelar. Jag har som sagt accepterat att det är så även om jag är besviken över det. Blev mest tydligt när jag har en annan syster som bor 3.5 h bort med bil som är genuint intresserad av sitt syskonbarn och det är väldigt tydligt att min nu fyraåriga dotter har en riktigt bra relation till sin moster.

   Svara

    Tack för din kommentar. Känns som du verkligen förstått mitt inlägg. Har ju en bra relation till mina föräldrar och hade på något vis hoppats att dom skulle ha samma intresse av mitt barn som för mig…
    Förstår att du är besviken över din syster 🙁 Hur är det nu mellan er? Mellan ditt barn och henne? Pratade du med henne om detta?
    🌸

    Svara

     Neej vi har inte pratat om det och jag känner min syster (och mig själv) och vet därför att inte vi kommer ha ett normalt samtal utan att det kommer spåra ur. Hon kommer känna sig attackerad och då gå till motattack och jag kommer att haka på det. Försöker ändå att värna om vår systerrelation även om det inte blir en moster/systerdotterrelation mellan henne och min dotter.

     Har du pratat med dina föräldrar om det? Har ni en sådan relation att ni kan prata om sådana saker?

     Svara

      Förstår… Tror tyvärr att speciellt min mamma kommer känna sig vääääldigt attackerad om jag skulle säga hur jag verkligen känner. Sen känns det ju också som att det förtar syftet till att jag säger det. Vill ju att dom ska VILJA. Så gärna ”behöver” jag inte barnvakt att jag påtvingar det. Med det sagt kommer jag ju att vara ledsen över det. Hoppas det försvinner.
      Känner du dig fortfarande ledsen och besviken?

      Svara

     Jag tror man får acceptera att andra (även släktingar) sällan är lika intresserade av ens barn som en själv är (även om vissa kan va väldigt engagerade). Det är inte samma sak liksom.

     Svara

    Tycker dock drt är sån himla skillnad mellan syskonbarn och barnbarn, och bör typ inte jämföras. Jag älskar mina syskonbarn och har varit en rätt involverad moster som är där ofta trots lite avstånd. Avlastar på så sätt att jag leker med de när jag är där och då kan min syrra pyssla med lite annat.
    Barnvakt har jag dock enbart varit vid ett par tillfällen och heller inte erbjudit mig. Älskar mina syskonbarn absolut. Men är ju ändå skillnad på det och barnbarn tänker jag?
    Nu ska jag själv ha barn och förväntar mig ju inte att min syster ska ställa upp som Barnvakt i tid och otid. Jag förväntar mig inte ens att hon ska komma och avlasta, att drt alltid ska va hon som tar sig till mig, ordnar med mat osv som jag gjort under 6 år! Men tänker att många mor-och farföräldrar liksom har tiden och orken till sånt? Och ayt va Barnvakt? Att man inte är ute och festar och dejtar på helgerna som småsyskon kanske är.

    Svara

     Det handlar inte om att ställa två relationer mot varandra. Om du läser min kommentar igen så kommer du förstå att jag bara ville ge TS en inblick i att andra har liknande erfarenheter av besvikelse från sina familjemedlemmar.

     Svara

      Jag förstod verkligen din kommentar! Tack för den 🌸

      Svara

      Nej jag tolkade inte din kommentar så. Det va inte något specifikt svar på enbart din kommentar, utan det va flera som skrev om syskonbarn över.
      Men tänkte också ge min syn på hur relationen till just syskonbarn kan vara.
      Sen va det ju ett helt inlägg här över om ngns syster som betedde sig illa just för att de inte varit barnvakt.
      Så ville egentligen bara säga att jag personligen förväntar mig mer av mor-farföräldrar än av mostrar och farbröder när det kommer till qtt vilja ha egentid med ens barn.

      Svara

       Okej, då var det jag som tolkade din kommentar fel. Förlåt 🙂

       Och ja, jag hade nog blivit mer sårad om det var mina föräldrar som betedde sig som min syster. Det hade nog krossat min bild av min familj helt.

       Svara

        Ja..Sen utan att veta så kanske din syster saknar er egentid..? Jag kunde känna så när min syster fick barn. Fick som sagt ta mig till henne (ute pp landet), leka med hennes barn och göra hushållssysslor varje gång vi sågs. Men all egentid hon hade så gick hon typ ut oxj åt med kompisar och inte med mig. Vi gjorde väldigt mlt sånt innan men nu var det svårt att va ngt annat än avlastning och drt va sällan man fick prata ostört. Med tiden har vi ju hittat nya former. Numera har jag bil och kan köra ut på landet till dem och stanna även efter barnen lagt sig så då kan man prata då. Sen är födelsedagar tillfällen då vi brukar försöka ses barnfritt. Och sen mkt telefonsamtal när man gör hushållssysslor och barnen kanske inte behöver fullt fokus.
        Vet ju såklart inte hur det varit i er relation och vad anledningen till din syster beteende är. Men fick en tanke om att det kan handla om att hon saknar att få va med dig snarare än att hon inte uppskattar att vara med barnen.
        Jag är väldigt sist i min umgängeskrets med barn och som barnlös är det väldigt olika hur man bemöts. Vissa utgår från att man inte vill umgås med dem, vissa verkar bara vilja umgås med andra mes barn och vissa tror att man som barnlös ska va mer intresserad av deras barn än vad deras vänner/släkt med egna barn är.

        Svara

       Förstår din kommentar också. Jag förväntar mig definitivt mer av min mamma och pappa än av min syster. Men det beror på att min syster har två små barn redan 🌸

       Svara

     Förvänta dig inget av andra så blir du inte besviken. Grunden är ju att man tar hand om sina egna barn, resten är bara bonus.

     Svara

      Men alltså seriöst kan du sluta bajsa i den här tråden? Du har helt missförstått TS inlägg och väljer att se den ur en vinkel som passar din personlighet. Bitter. Du tycker att alla ska reda sig själva och förmodligen ser ditt liv och dina relationer ut så. Kan bara beklaga!! Dina barn och barnbarn kommer aldrig hälsa på dig på ålderdomshemmet sen. Bara så du vet.

      Svara

       Oj, moget. Oroa dig inte för mig du lilla vän, tror inte så många vill besöka dig så det kanske du ska ta tag i först, potty mouth.

       Svara

   Jag skulle fråga vad de tycker om att vara barnvakt. Då vet ni vad ni kan och inte kan förvänta er av dem. Nu blir du bara besviken och funderar ut orsaker till varför de gör på ett visst sätt.

   Svara

    Ja det är en ganska neutral fråga! Tack för tipset. Då kan man kanske få ett svar utan att man anklagat eller attackerat 😁

    Svara

   Jag är i väldigt snarlik sits. Jag ber aldrig någon vara barnvakt men det hade hjälpt och uppskattats om någon far/morförälder nångång per kvartal vill sitta någon timme med mitt barn så att man kan få göra färdigt en syssla. När man har ett sånt litet barn kan många stunder bli väldigt känslosamma att man inte ber om hjälp för att man vill ju helst klara allt själv. Jag tycker isåfall att om man inte kan ställla upp på en sådan tjänst att Människor i ens omgivnig inte sedan kan klaga på att man inte har tid/energin att träffa dom tillbaka. Asså snälla bara för att det är ett aktivt val man gör själv betyder det inte alla ska bete sig som iskalla robotar. Det kallas tjänst och gentjänst. Vill människor att man ska hjälpa dom nångång så kanske man kan ta hand om ett barn i minst en timma.

   Har inte löst problemet själv så kan inte tipsa om något men i feel ya!

   Svara

    Hej! Tack för ditt svar. Gud vad jag förstår dig… Lider med dig också ska du veta! Både pga brist på egentid (En gång per kvartal vore trevligt som du skrev), och pga att man verkligen önskar att ens föräldrar ska bry sig. Vilja umgås.
    Fan vad gör man? Skaffar nanny då och då?

    Svara

    Förstår dig inte alls. Ingen har skyldighet att passa någon annans barn.

    Svara

     Det som står har inget med skyldighet att göra utan on ytterst vänlighet och omtanke som MÄNNISKA. Du verkar inte vara en så du har nog ingen förståelse.

     Svara

      Jodå det är jag, trevligt att du går till personangrepp direkt när nån inte håller med. Kanske därför du inte får nån hjälp? 🤷🏻‍♀️
      Att hålla på och ta hand om andras barn är mer än vanlig hjälpsamhet, inget man bör förvänta sig utan sånt ska man ju klara själv om man väljer att skaffa. Bara enkla hårda fakta.

      Svara

       Var går hen till personangrepp? Tror vi är fler som ser vilken typ av person du är. Och som jag skrev ovan. Beklagar att du aldrig fått känna kärlek och omtanke som gjort dig till en så kall person.

       Svara

        Att jag inte ens är en människa? Kan du inte läsa eller?

        Svara

     Ingen är skyldig att göra något annat alls för en annan människa. Hade blivit riktigt tråkigt om ingen på grund av det inte brydde sig om någon annan… Att vara vänlig, trevlig, omtänksam är något man vill göra för någon annan – till exempel för att det stärker förhållandet, att det känns bra själv eller att man tycker om att se en annan person lycklig.

     Svara

      Det säger väl ingen emot. Man kan göra alla de sakerna utan att passa nåns barn. Menar bara att det är märkligt att räkna med en sån sak när man skaffar barn. Skaffar jag hund får jag ju planera att kunna ta hand om den t.ex.? Trevligt med hjälp men man har ansvar för att ordna sitt eget liv.

      Svara

       Bara att du jämför ett barn med en hund säger allt 😂😂😂

       Svara

        Som ett exempel ja. Inte samma sak men samma princip. Du skaffar – du tar hand om. Allt annat är bonus. Då slipper man bli besviken och sitta och böla på internet och hänga ut nära och kära också 🤷🏻‍♀️😉

        Svara

     Haha shit vad ensam och bitter du är 😂 Du har verkligen invaderat tråden med din bitterhet. Man kan inte ens förklara för en sån som du vad detta handlar om. Du har nog inga sådana relationer. Och får därefter också…

     Svara

      Wow.. 😄 Haha nej det är jag inte, har en familj som jag tar hand om och som tar hand om mig.
      Det är ju inte jag som sitter och klagar på min familj och att ingen hjälper mig på en blogg… Konstigt att ni inte får mer hjälp när ni är så gulliga personer? 😉😘

      Svara

    Min mormor ställde upp mycket som barnvakt när jag var barn. Hon ville nog egentligen inte, vilket märktes för hon var faktiskt väldigt tjurig och elak mot oss barn. Både för hennes skull och för oss barns skull borde hon aldrig varit barnvakt. Det gjorde att vår relation blev lite infekterad under uppväxten.

    När jag själv var vuxen kunde jag frivilligt ställa upp och hjälpa mormor med saker som hon inte klarade pga. hennes ålder med sjukdomar och liknande. Då var det ju frivilligt från min sida för att jag ville ställa upp för henne.
    Jag kunde se att hon hade varit tyngd av ansvarskänslor HELA sitt liv, och det gynnade inte hennes mående.

    Så mitt tips är- vill du att barnbarnen och far/morföräldrar ska ha en fin relation så bör det vara frivilligt, från BÅDA parters håll.

    Svara

  Någon lärare här som jobbat med lässtrategier för åk 5? Tänkte fokusera på visualisera och förutspå. Hur kan jag göra det? Och hur kan jag inleda lektionen? Fånga deras intresse? Andra får gärna också komma med förslag

  Svara

   Bakom masken är en högläsningsbok med lässtrategier.
   Klara svenskan är bra, enligt cirkelmodellen.

   Svara

   Ett enkelt och konkret sätt att visualisera och förutspå är att låta eleverna antingen se en bild (av en bok tex) och gissa handlingen/genren/titeln, eller det omvända: visa titeln och låta dem gissa handlingen. Brukar ofta starta så med min klass. En inledning kan vara: ”Boken vi ska läsa heter Noel och den magiska önskelistan. Vad tror du att den handlar om och varför?
   Vad betyder det att någonting är magiskt?”. Men om eleverna inte är vana att arbeta med lässtrategier måste man ju börja med att introducera dem för vad det innebär att förutspå och visualisera. Konkretisera begreppen och förklara syftet. Mycket kortfattat förklarat… Gissar att du kanske är lärarstudenten som skrev några inlägg ovan eller…? Isåfall kanske den tryckta handledningen till En läsande klass finns att låna på skolan (tror licensen online har utlöpt). Där finns många bra tips. Lycka till i alla fall!

   Svara

   Jag jobbar med genensam tankekarta på smartboarden som jag sedan sparar till efter att vi har läst. Inleder med en bild och ibland läser baksida sen fyller vi tavlan med det vi tror och ser framför oss. Efter några kapitel går vi tillbaka och gör samma sak igen och jämför med första tankekarta

   Svara

  Jag har konstaterad järnbrist och tar två tabletter per dag, är inne på dag nio nu men märker fortfarande ingen skillnad. Hur lång tid har det tagit för er som varit i samma situation? Tänker att det är en ganska vanlig åkomma.

  Svara

   Tar nog ett tag innan kroppen helt tagit sig till rätt nivå

   Svara

   Förlåt nu dök mitt första inlägg upp högre upp

   Svara

   Jag hade järnbrist för ett par månader sedan och fick också äta järntabletter, märkte en skillnad efter 3-4 veckor. Blev då mycket piggare, frös inte lika mycket som jag gjort innan, orkade mer osv. Men har du järnbrist tar det ju ett tag innan du kommer upp till en normal järnnivå i blodet och fram tills dess kommer du inte märka någon skillnad så jag skulle i alla fall vänta någon månad…

   Svara

  Satan vad duktig Anis var ❤️❤️

  Svara

   Ha ha ha! Verkligen INTE!

   Svara

  Fick ni som födde barn någon present från sin partner efter förlossningen?

  Svara

   Nej och förväntade mig ingen heller! 🙂

   Svara

    Jag förväntar mig en. Ska liksom gå 9 månader och trycka ut en unge sedan liksom. Riskera alla dessa fysiska besvär etc. Hade uppskattat att få en dyrbar gåva i materialistisk form. ☺️

    Svara

   Detta är ett amerikanskt påfund som kallas ”push present”, ofta dyrt smycke. Handlar nog ofta om att visa sina väninnor vilken fin kille man har.
   Man har fått en bebis, livets mirakel and all that jazz…kan det inte räcka så?

   Svara

   Varför ska man få det? Räcker inte en nyfödd unge som ”present” längre??🤯

   Svara

    Det är en fin gest bara. Två personer vill ha barn, en person får göra allt jobb, inte så konstigt om man tackar för det.

    Svara

     J.ävla patriarkatet!

     Svara

      Ja fy fan för patriarkatet som sett till att män inte kan vara gravida, föda barn eller amma!

      Svara

       Jag är glad att jag fick göra det. Är även nöjd att jag såg till att skaffa en partner som är vettig så jag behöver aldrig känna att jag är i nån kvinnofälla. Jag tjänar dessutom mest, har 12 000:- mer i månaden. Men kan lösa ganska mycket själv. Tror man att patriarkatet styr sitt liv så blir det så.

       Svara

      Jävla patriarkat och deras *rullar tärning*: GRAVIDITETER!

      Svara

       Haha fyfan vad jag älskar din humor!
       Bli min?

       Svara

        Mkej

        Svara

     Ja men ingen hade ju nåt val (i ett heterosexuellt par)? Man kan ju va ”tacksam” utan att köpa nåt materiellt. Tycker det är skumt. Däremot kan ju partnern ta hand om den som fött och hushållen etc medan denne återhämtar sig.

     Svara

   Nej… min snubbe är lite äldre så hans generation hade inte detta fenomen med push-present. Jag själv däremot shoppade en del själv efteråt som jag motiverade som push present till mig själv Hahaha

   Svara

   Nej. Hade blivit glad om jag fått det, men min kille är inte så presentig av sig. Han visar kärlek och tacksamhet i handling istället.

   Svara

    Vad roligt att höra att du ser och förstår hur han uttrycker kärlek. Ofta kan man läsa i detta kommentarsfält att man ska dumpa aset så fort någons pojkvän inte beter sig som gruppen vill att han ska göra….

    Svara

    Det är ju fan bättre, särskilt i denna situation..

    Svara

   Jag fick två lådor vin. En låda champagne och en låda chablis som jag tycker om. Vi korkar upp en flaska och delar när ungen typ fyller månad. Så min man får också del av pushpresenten. Men inget smycke, diamanter, dyr väska eller nåt sånt.

   Svara

   Fick en extern blixt till min systemkamera 😂 Testade den en gång och efter det samlade den damm i några år tills jag sålde den. Vet fortfarande inte varför han köpte det. Inget jag hade önskat el saknat 😆

   Svara

   Ja, fick en Rolex. Det var dock inget jag visste att jag skulle få eller hade önskat mig. Eller rättare sagt, hade inte önskat mig något för visste inte att det var en grej.

   Svara

   Nej 🙂 Förväntade mig ingen heller… annat än 100 procent fokus på oss och att dela lika ansvar. Han var även hemma från jobbet i 7 veckor.

   Svara

   Ja, första gången fick jag en fin plånbok som skulle vara smidig att ha med i skötväskan samt ett presentkort så jag kunde köpa nya kläder då jag äntligen skulle få slippa gravidkläderna 😅 Med andra barnet fick jag AirPods till alla mina barnvagnspromenader. Bra presenter tyckte jag! 😄

   Svara

    Jag fick också airpods!
    Både för barnvagnspromenaderna men också för att jag låg vaken, ammade och lyssnade på podd under nätterna med hörlurar med sladd. Det slapp jag sen 🙏🏼 Jag gjorde dock akut kejsarsnitt så kallade det snitt-present istället

    Svara

   om jag får barn är det enda jag vill ha från min man att all den tid jag har lagt på att bära barnet, dvs ca 6570 timmar, ska han i sin tur lägga på barnet. Typ föräldramöten, vakta skoldiscon, kolla fotbollsträning en regnig lördagsmorgon, följa med på cup med övernattning på luftmadrass etc. etc.

   Svara

    Du är singel va?

    Svara

   Jag köpte något skitdyrt till mig själv båda gångerna

   Svara

  Någon fler där ute som väntar barn till sommaren? 🙂

  Svara

   Väldigt många på familjeliv!

   Svara

    Tror min kommentar hamnade fel 😛 Men försöker undvika familjeliv och alla dessa trådar som man får ont i magen av.

    Svara

     Fast jag försöker med undvika barninlägg och därför är jag på denna bloggen men det hjälper ju inte när ni förpestandes även denna skvallerbloggen med erat gravidtjat.

     Svara

      Vaknat på fel sida?

      Svara

      Har du svårt att få barn själv?

      Svara

      Men fan vad taskigt. Hoppa över barntrådarna bara. Jag gillar tex inte att höra om folks katter men då läser jag inte de inläggen helt enkelt.

      Svara

       Håller med dig!

       Svara

       Taskigt.. 😄 Lättkränkt…

       Svara

     Så du tar dom hit istället? Tack, verkligen.

     Svara

   Nej, det är bara du.

   Svara

    Å här trodde jag att det var fler än mig.

    Svara

   Väntar inte barn själv, men vill säga grattis ❤️

   Svara

   Nej men om en månad! ☺️

   Svara

    Åh vad kul! Grattis! Antar att du bara väntar på att bebben ska komma ut 😛 Sista tiden är tung!

    Svara

     Tack! Och grattis till dig! ☺️
     Ja nu börjar det bli verkligare så jag hoppas tiden rullar på snabbt de sista veckorna! 😅

     Svara

   Nej men har en 6-månaders som inte sover och förhoppningsvis kommer vara lite lättare till sommaren. Längtar och väntar som om att jag vore gravid 😂😅

   Svara

    Det är kämpigt när dom inte sover. Men det är tur att det går över så småningom. 😛

    Svara

   Jag 👶🙋‍♀️

   Svara

    Vilken vecka är du i?

    Svara

     V23! Så i juli är det dags. Du då? 😊

     Svara

   Nej, tack och lov väntas här inga barn😆

   Svara

  Fy fan vad amfetamin är gött!

  Svara

   Din hjärna håller inte med. 🤷🏼‍♀️

   Svara

   A precis som nervskador och tandlossning. Det visslar så härligt när man cyklar i motvind!

   Svara

    Tur man har bra gener och vet när nog är nog! 😁

    Svara

     Ja så har ju ingen annan någonsin tänkt och sen hamnat i missbruk.
     Asså okej om du vill partyknarka men just amfetamin känns så trashigt och som att man verkligen inte har saker under kontroll…

     Svara

  Tycker att Sverige gjorde helt fel när man prioriterade att vaccinera vårdpersonal mot Covid- 19 istället för äldre. Jag arbetar på ett stort kommunalt hemtjänstföretag och 50 % av personalen har valt att inte vaccinera sig samt att det också hela tiden ett inflöde av nya vikarier/timanställda inom vården så undrar verkligen hur man tänkte? P.g.a detta är man t ex i min kommun inte ens klar med fas 1.

  Svara

   Vårdpersonal är ju de som statistiskt sett är de största smittspridarna bland riskgruppen. Vill man behandla orsaken eller vill man lägga på ett plåster på en inre blödning?

   Svara

   Helt sjukt om 50% av vårdutbildade personal vägrar. De om några borde ju förstå vikten av att vaccineras.

   Svara

    Eller så vet de mer än andra om biverkningarna.

    Svara

     Nu är väl inte hemtjänstpersonalen fen mest högutbildade men varför skulle de veta mer om biverkningar än någon annan? Och hur förklarar man att så många läkare väljer att vaccinera sig isåfall, som troligen är mer utbildade än undersköterskor och vårdbiträden?

     Svara

    Kan tänka mig att många inte är utbildade. Oavsett så tycker jag nog att om man ska ha det jobbet, just nu, så borde man verkligen vaccinera sig om man kan. Menar såklart inte att någon ska tvingas men förstår inte varför man vill riskera andras hälsa genom att avstå.

    Svårt att veta vad som är bäst egentligen. Jobbar själv på sjukhus och de flesta inklusive mig själv hade redan hunnit bli smittade innan vaccinet kom. På så sätt kanske det var onödigt att vårdpersonal ska gå först. Kanske är det förresten därför vissa vägrar, de tänker att de redan är immuna? Blir ju fel oavsett eftersom man inte vet hur länge man är immun och bara en personal skulle ju kunna smitta så otroligt många sköra personer.

    Svara

  Vilka mammainfluenser med många barn följer ni och varför? 😝

  Svara

   Är nog Läckberg då… men det är ju inte för att hon har barnen direkt 😉

   Svara

    Inga från familjen annorlunda alltså 🙈 Nä men har hon så många barn? 🤷‍♀️😂

    Svara

     Fyra 🙂 Det var den person jag följer som har flest barn helt enkelt.. Eller kom på en till med fyra Georgianafizz…
     Men jag har inga barn eller är så intresserad av att följa ngn pga barnen

     Svara

      Så antar att jag kan säga att jag inte direkt följer ngn ”mammainfluenser”

      Svara

     Ja och nästan lika många pappor till barnen 😁 En av papporna gick det inte så bra för ikväll på Lets dance….

     Svara

   Trollmorsan för att det är underhållande hur hon ena stunden förskönar sitt familjeliv och ena stunden är öppen med alla svårigheter. Hennes man var nära att hamna i fängelse men allt är ändå tipp topp 100% kärlek enligt henne….

   Mirka för att det är intressant att följa henne som ensamstående.

   Drömmen om 11 barn Annika för att hon verkar leva så normalt liv trots gravid m nr 12.

   Madde Ilmrud men nu har jag tröttnat för allt är så glittrigt, perfekt och ytligt… Heminredning och renovering non stop och så läste jag på Fladhback att de har skulder över öronen så det känns så falskt alltihop.

   Svara

    Varför skulle han hamna i föngelse?

    Svara

     Insyltad i nån härva.

     Svara

    Ja Ilmrud, tänkt att närma sig 40år och endast gjort sig känd för att ha fött barn på barn men ingen annan trygghet. Vad tror du, blir det några fler ungar innan pengarna sinar? 😉 Har för mig att någon frågade henne om det här på BB när hon fint talade om hur mycket hon fakturerade i kommentarerna men sen så blev det tyst, undrar varför? 😅😂

    Trollmorsan är det hon som är troende?

    Svara

     Tror inte hon är troende. Lite andlig bara.

     Svara

      Så kanske det är, trodde hon var troende och det förklarade många barn 🤷‍♀️

      Svara

  Tja! Finns det någon som har lust att snacka på Telegram?

  Svara

   Är mer inne på fax

   Svara

    🎯😂

    Svara

  Sportamore.se hemsidan är ju katastrof efter att dom har gjort om den..

  Svara

   Veeeeeet!
   Varje gång jag ska kolla på utbudet slutar det med att jag stänger ner! Jag undrar om dom vet att dom kmr förlora jättemkt kunder relaterat till det? Då var det inte bara jag så då finns det säkert ännu fler än oss!

   Svara

    Ja jag känner samma. Får återkomma när de fixat sidan om de vill ha mina ståla

    Svara

    Bojkottar sportamore i ren protest efter detta haveri till förändring av hemsidan! Hittar ingenting, hittar inte vart jag kan hitta nånting, blir vansinnig!!! Och då har jag alltid handlat allt där förr 😏

    Svara

     Jag förstår inte heller hur man ska navigera på hemsidan. Samt all all produktinformation har försvunnit (bara massa taggar för tillfället 😒)

     Svara

    Jag jobbade på Sportamore innan det såldes till Footway. Mer eller mindre alla blev uppsagda när de tog över. Det var ganska uppenbart att de som köpte hade noll koll. De vill bygga nya Amazon typ. Glhf…

    Svara

   Håller med!

   Svara

  Jag försöker undvika familjeliv 😛

  Svara

  Vad har ni för hobbies som ni kan tipsa om?

  Svara

   köra motorcykel!

   Svara

   Sy! Bästa som finns!

   Svara

   Virka 🙂 Lätt att börja med utan att man behöver köpa en massa material.

   Promenader/vandring

   Svara

   Dricka vin och äta chips.

   Svara

   Läsa webcomics & skriva python

   Svara

    Läsa webnovels och pyssla!

    Svara

    Vad skriver du i Python?

    Svara

   Konståkning! Och thaiboxning. Och origami.

   Svara

   Sticka, virka, brodera, längdskidor

   Svara

   Tarotkort. 🙂 I andligt och självutvecklande syfte, inte för att försöka förutspå framtiden då.

   Svara

   5 D Diamond painting, bästa hobbyn att stressa ner med🙂

   Svara

   Hästar! Har flera unghästar som jag jobbat med under pandemin, otroligt givande att lära känna deras personligheter allt eftersom de växer upp. Hade inte klarat av den här pandemin utan dem.

   Svara

  Funderar på att försöka lära mig finska men det verkar vara ett väldigt svårt språk.

  Någon som lärt sig finska som vuxen och har tips på kurser eller tillvägagångssätt? Jag är barnbarn till finska invandrare men de dog när jag var mkt liten och min förälder bröt därefter med släkten och allt finskt och jag fick inte språket som barn trots att jag bad om det.

  Nu som vuxen tänkte ge mig själv lite av språket i present.

  Svara

   Jag är ingen expert men jag blev också rätt intresserad av finska (dock av en annan anledning). För tillfället använder jag Duolingo som kanske inte är så bra men jag tycker man kan få bra baskunskaper där. Sen vill jag hitta nån bra lärobok eller onlinekurs. Lycka till!

   Svara

   Om du bor i Stockholmsområdet kan man gå kurser i finska för nybörjare på Finlandsinstitutet. Det har jag gjort och det var faktiskt jätteroligt, men tyvärr var jag tvungen att sluta efter en termin av familjeskäl.
   Annars är det som med all annan språkinlärning: språkbada så mycket du kan utöver själva pluggandet (ord och grammatik). Lyssna på poddar, musik och läs tidningar på finska. Även om du fattar noll från början så hjälper det. Man måste som sagt förstås också plugga aktivt samtidigt. Sedan är det bara att utmana sig att våga prata. Kommer ihåg att jag en gång tog mod till mig för att köpa biljett på spårvagnen i Helsingfors, övade in vad jag skulle säga, men förstod sedan inte när chauffören ställde en motfråga. Att göra bort sig eller verka dum är en del i processen. 🙂

   Svara

    Man kan också gå på nybörjarkurser i finska vid Stockholms universitet.

    Svara

   Tack snälla för era tips! Bor tyvärr inte i stockholm men ska kika efter kurser.

   Svara

   Kurs på universitet. Men jag brukar använda lexikon och ta mig igenom böcker. Nu har jag inte läst just finska, däremot ryska och grekiska och det underlättar att lära sig förstå skriften först. Tips också att när du kommit en bit, se streamade filmer/serier med subtitles på finska. Finns en del ryskt dubbat som jag kollar på, osäker om det finns finsk dubb – men det är ett bra sätt att hänga med och lära sig mer. Det bästa sättet att lära sig är att vara intresserad, språkbegåvad eller inte 😊

   Svara

   Av erfarenhet – flytta till Finland och lär dig det i praktiken. Nästan oskämtat…läste under hela min skolgång finska (12 år) utan att egentligen lära mig. Lärde mig öfrst i arbetslivet då jag kastades in på en helt finsktalande arbetsplats. Bor numera i Sverige och försöker upprätthålla mina surt förvärvade språkkunskaper med finska böcker och serier. Så gå kanske en grundkurs och hitta finskt på tv att se på. Men det är verkligen ett svårt språk att lära sig….

   Svara

   Det går att se en del finska program från Sverige via tex arenan.yle.fi och ruutu.fi.

   Svara

   Jag pratar 6 språk och jag tycker det viktigaste för inlärning av språk är att: HÅLL IGÅNG INLÄRNINGEN! Man behöver inte sitta och nöta sönder grammatik varje dag, men lyssna åtminstone på ett gäng låtar på språket medans du lagar mat eller städar osv. Viktigast är att hela tiden implementera språket i din vardag. Personligen älskar jag Duolingo och det är verkligen inte sämre än att gå en kurs (snarare bättre), det är utvecklat just så att språket faktiskt ska sätta sig (ex: man måste repetera banor man klarat efter en viss nivå osv för att inte glömma bort dom) men även titta på filmer (först med subtitles så att du förstår, därefter med finska subtitles då i ditt fall då det oftast är hörförståelse som är svårast), läs nyheterna (finns ofta ”enklare” nyheter man kan börja med att läsa eller lyssna på), låna en barnbok eller enklare bok för vuxna/ungdomar. Möjligheterna är egentligen oändliga, men jag har alltid gått all in när jag lär mig ett språk (lagar även mat från det landet, osv). Men som sagt: viktigast är att bara göra något av och med det, varje dag! Lycka till!<3

   Svara

    Kostar duolingo?

    Svara

     Nej (man kan betala för premium dock), men jag rekommenderar att köra online via datorn istället för i mobilen om du inte vill betala. Online har man liksom obegränsat med liv, det är väldigt störande i mobilen att man bara har 5 liv om man kör gratisversionen.

     Svara

   Tack igen för alla svar, känner mig jättesugen på att köra igång. Jag tar till mig av era goda råd och sätter ihop en plan för mig själv. Tack för att ni tog er tid att svara!

   Svara

    Lykkyä tykö! Tips: Karppi på Yle Arenan 🤩

    Svara

  Varför är kommentarerna instängda på inlägget angående bianca?

  Svara

   Förmodligen några som kom med elakheter?!

   Svara

   För att folk inte kan uppföra sig o skriver massa skit.

   Svara

   Blev ledsen av att gå in där. Och de som skriver att det inte var så farligt är samma personer som skrev elaka kommentarer om hennes utseende. Fyfan alltså jag hoppas hon inte gick in där. Fina tjej 💔

   Svara

  Utbildar mig men utbildar mig inte.. Någon som känner igen sig? Jag går en utbildning just nu i en bransch där det finns jobb. Men jag känner inte att jag lär mig något som jag kommer kunna ta mig mig till en arbetsplats.
  Är i 30 års ålder och har aldrig haft ett ”riktigt” jobb utan mest jobbat säsong och tagit diverse ströjobb och rest.
  Kan liksom ingenting men massa av lite.
  Är också arbetsskygg alltså rädd för att söka jobb och inte kunna leverera något.

  Svara

   Jag tänker att utbildning alltid är bra. Kunskap på jobbet kan ju även ge ett självförtroende i att just du kan leverera som du ska och inte vara arbetsskygg. Men fundera på om utbildningen är något du verkligen vill, och finns det möjlighet att vidareutbilda dig om du skulle känna för det. Vad ger utbildningen dig för möjligheter. Har du gått tex 1månad kanske du ska ge det mer tid. Vad är det för utbildning?
   Att vara 30 och bara haft ströjobb tycker jag ändå är ok. Var 27 när jag började på universitetet.

   Svara

   Hahah kunde varit jag som skrivit?? Är du jag? Är 30, rest mest, säsongs jobbat osv. Går en utbildning nu och fattar inte heller hur det ska hjälpa till på kommande jobb. Men uni är väl mycket så, teori som glöms direkt efter tentan 🤷‍♀️. Men klart det kommer gå bra för dig med att få jobb och leverera som du ska, mycket med en utbildning är ju ändå bara för att komma med något på papper. Du kommer inte ha mindre erfarenhet än någon annan nyutbildad och du har ju ändå tidigare arbetslivserfarenhet till skillnad från unga studenter.

   Svara

    Hur mycket har du rest och vad pluggar du? Jag har i princip spenderat hela min 20s utomlands förutom lite mellanlandningar.

    Svara

   Om det är universitetet så är det så det är, typ. En massa teori som KANSKE kommer till användning men mest kommer du lära dig när du börjar arbeta. Känner att jag slösade 3.5 år på universitetet bara för att få ett examensbevis? Är socionom och älskar mitt jobb, har goda referenser från tidigare arbeten och vet från min arbetsgivare att jag gör ett bra jobb. Kan dock inte komma ihåg något vettigt från utbildningen, förutom praktiken. Alla håller dock inte med mig, men tror lite det är en sån grej, att man inte vill erkänna hur värdelös själva utbildningen var. Erkänner man det så berättigar det tanken om att ”vem som helst” kan komma in och göra samma arbete som en själv men utan utbildning.

   Svara

    Men liksom när man väl sökt och fått ett jobb. Kommer till en arbetsplas. Hur vet man vad man ska göra haha

    Svara

     Om du kommer till en bra arbetsplats så har de en plan för din upplärning. Om de inte har en plan och slänger en massa ärenden på ditt bord så är mitt råd att leta nytt arbete. Det är det första tecknet på en dålig arbetsplats som inte tar ansvar för sina medarbetares kompetens eller hälsa.

     Svara

      Tack för svar! Är genuint rädd för ett ”riktigt” jobb. Har bara gjort massa praktiskt tidigare och det tänker jag att vem som helst kan klara. Men just sånt där kontorsjobb/projektbaserad haha förstår verkligen inte!

      Svara

  Helt ärligt. Tvättar alla alltid händerna efter att de kissat? Typ om jag bara går hemma gör jag inte det.. kan inte vara den enda 😂 gör det dock alltid ute nu under Corona och när jag kommer hem. Kanske är en snusk, men min mamma har heller aldrig gjort det 🤔😂

  Svara

   Eh ja självklart även hemma.

   Svara

   Jag tvättar inte heller alltid händerna när jag bara kissat hemma haha

   Svara

    😱🤮

    Svara

     Kiss är ju sterilt…

     Svara

      Om jag så bara rör toalocket så tvättar jag händerna.

      Svara

       Jamen exakt! Fattar inte hur man inte kan tvätta händerna när man rör vid något på toastolen (spolknappen, toalocket osv).

       Svara

        Men vafan städar ni inte?

        Svara

         Självklart, men städar inte av toastolen efter varje toabesök. Menar du att du städar av spolknappen var gång du tryckt på den? Misstänker att du inte gör det. Så säg att du städar en gång k veckan, hur många gånger har du rört vid spolknappen då..?

         Svara

    Fy fan va äckligt, du tar ju på spolknappen där det garanterat är massa bajspartiklar

    Svara

   Alltid. Spelar ingen roll vart jag är. Känns sjukt ohygieniskt att inte göra det och man vill ju bibehålla en god hygien fastän man är hemma tänker jag.

   Svara

    Men vad skulle hända om du inte gjorde det? Liksom du kanske får lite fler bakterier i dig, vilket stärker immunförsvaret.

    Fattar om man är på offentlig toalett och okända platser. Men hemma liksom. Vet inte. För mig känns det inte äckligt haha. Man utför ju oralsex utan att tvätta snoppen/snippan med tvål och vatten precis innan. Och då är det direkt i munnen.
    /TS

    Svara

     Alltså absolut, man gör ju mycket annat som väl kan anses vara mer ohygieniskt än att inte tvätta händerna då man slickar och suger det ena och det andra haha.. Men tycker det känns annorlunda med ens egna händer? Klarar inte av att känna mig ohygienisk om händerna, det känns också som att man sprider omkring på bakterierna? Liksom tänk att man tar överallt med händerna sen.. Nja..

     Svara

     Va!!!!
     Vem gör det?
     Så äckligt, det är inte undra på att folk blir sjuka om man har otvättade underliv i munnen🤭🤢😖

     Svara

      Vem gör vad?

      Svara

       ”Man utför ju oralsex utan att tvätta snoppen/snippan med tvål och vatten precis innan. Och då är det direkt i munnen.
       /TS”

       Svara

   Ber om ursäkt i förväg till alla som kommer tycka att jag är den äckligaste personen på jorden MEN om jag är hemma kan jag göra nr 2 utan att tvätta händerna efteråt.

   Svara

   Ni som tycker det är äckligt. Tvättar ni er innan sex/oralsex också? Och kräver att partnern gör detsamma?

   Svara

    Skulle du slicka nåns anus om de inte torkat och tvättat sig ordentligt?

    Svara

    Ja faktiskt! Inget oralsex utan att vara nyduschad här! 🤷‍♀️

    Svara

    Jag är singel så är inget jag behöver oroa mig för 🙃

    Svara

    Givetvis! Tänker inte stoppa gammal svettig penis i munnen.

    Svara

    Eh ja 😅

    Svara

   Helt ärligt så orkar jag aldrig göra det om jag typ vaknar mitt i natten och måste kissa. (bor ensam, om det nu spelar nån roll) Annars gör jag det dock nog nästan varje gång annars.

   Har faktiskt funderat lite över samma sak, så kul att du skrev här 😁

   Svara

   Har alltid gjort det fram tills typ nyligen eftersom mina händer är förstörda av allt tvättande. Kräm hinner inte ens verka innan man tvättar bort det igen.

   Svara

   Om jag kissar på natten och är helt säker på att kiss inte hamnat på händerna så struntar jag i det… Men äh vi tjejer tar ju inte på vårt kön när vi kissar så vad spelar det för roll hemma där man har rent. 😛

   Svara

  26 år gammal och ej haft en pojkvän än. Är det konstigt? Aldrig känt press men nu när man börjar närma sig 30 börjar paniken smått krypa upp…

  Svara

   Nej det är inte konstigt 😊

   Svara

   Är 29 och i samma sits som du. Antar att det är lite konstigt jämför med normen, och jag mår dåligt över det. Men samtidigt skönt att se att det kanske inte är SÅ ovanligt som man tror.

   Svara

    Jo lite konstigt. Ha åtminstone sex

    Svara

  Circle of clothes på facebook. Känns som om det borde krylla av snattade plagg där vad tror ni?

  Svara

   Varför skulle det göra det?

   Svara

    suspekt många kläder som vissa lägger upp med lappen kvar och väldigt olika stilar/storlekar

    Svara

     Aldrig tänkt på faktiskt men det låter ju inte omöjligt. Det finns ju idioter så det räcker och blir över.

     Svara

      Det är sjukt lätt att snattar men lapparna måste man ta bort!

      Svara

   Hmm, aldrig tänkt på faktiskt. Får inte det intrycket av inläggen heller. Men sen ser man ju bara en bråkdel av alla inlägg så kan hända att jag missat dem🤷🏻‍♀️

   Svara

  Står i valet o kvalet om vi ska skaffa ett tredje barn eller inte.
  Hur jobbigt är det med 2 vs 3? Fördelar nackdelar?
  Har 2 år mellan mina två barn nu och kommer isf vara lite mindre än 2 år mellan den yngsta och mellanbarnet.

  Svara

   Tänk på miljön, att du har två friska barn och att allt är bättre anpassat efter 2 barn.
   Tredje kan ju bli en riktig nitlott och allt du hoppats på kastas om och ändrar tillvaron till det sämre.

   Svara

    Glömde skriva i min TS ”undanber kommentarer om miljön, tack.”