Både Marcelo och Emilia är positiva för covid-19

Positiva covid-test från Marcelo och Emilias Instastorys
Bildkälla: Amarello och Emilia Wahlund Instastory

Igår la Marcelo upp en lång story om hur han inte kunna känna lukt på ett tag, och testade att sniffa på allt från hundmat till parfymer, och hur det eventuellt kunde ha med bihålorna att göra.
Dock mådde han prima och var iklädd träningskläder, så i klippet säger han att han ska till gymmet.
Nu visar det sig att både Marcelo och hans höggravida sambo fått positiva svar på sina covid-19tester, så man får ju bara hoppas att det faktiskt är som han säger i en story, lite senare samma dag – att han bara skojade och inte alls gått till gymmet som han sa att han skulle göra.

Hur många av er har haft covid-19?
Vad fick ni för symptom och hur länge var ni sjuka?

242 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Troligtvis skojade han inte utan det är en efterhandskonstruktion för att slippa en hatstorm.

   Om han ljuger om det vid smittspårningen så är det riktigt dåligt gjort av honom. Han gym borde ju ha koll på om han gick dit. Någon som vet var han tränar så kan man ju tipsa dem om hans beteende.

  Hur kan emilia inte va mer orolig? Hon och sambon har corona och hon ska föda typ när som helst?

   Ungen kan födas med antikroppar 👍

    Eh ja det kan den men hon kommer också behöva föda ungen ensam om Marcelo är sjuk

     Hon klarar sig nog…

     Hellre ensam än i dåligt sällskap heter det ju…

     Får man inte ha med annan anhörig då?

      Jo såklart, men antagligen vill hon ha pappan med på förlossningen. Tror hon skulle vara jätteledsen om det blev så, det skulle jag iallafall vara.

       Ja alltså jag tänker att pandemin var ju redan när hon blev gravid så det är väl en risk man fått räkna med hela tiden.

     Och hur funkar det att föda med Covid? Förmodligen får hon inte ens komma till vanliga förlossningskliniken (får man hoppas för alla andra som är friska)?

      Personalen kommer att vara iklädd full skyddsutrustning.

     Och för tidigt

   Gravida räknas ju numera också som riskgrupp då det visat sig att man löper större risk att föda för tidigt om man är sjuk i covid.

    Och för att lungkapaciteten redan är nedsatt som (hög-)gravid.

    Men det är ju liksom det hon vill. Hon lägger hela tiden upp husmorsknep för att få igång förlossning. Sen när hon får kritik säger hon att det bara är för att det hjälper mot läkningen efteråt 😅

    32% av kvinnor mellan 20 – 39 år på IVA har varit gravida. https://www.svt.se/datajournalistik/corona-i-intensivvarden/

   Vad ska hon göra? Hon har det ju redan? Gå tillbaka i tiden och ändra på något? Dum kommentar

   Det är en knapp månad kvar så ”när som helst” stämmer inte även om man aldrig kan veta när bäbisen kommer 😊

    Knapp månad, sen är BF + – 2v. Så ja, ganska när som helst.

  Fyfan vad trött jag blir. Klart han inte skämtade, han var väl på gymmet för vettet är det enda man inte kan träna sig till. Detta är varför tex gym inte borde få hålla öppet, man kan inte förlita sig på att folk stannar hemma

   Exakt!! Man tänker att ingen sjuk borde hänga på gymmet. Meeeen 🙄

   Följde min pappa till sjukhuset igår och hela Stockholm såg ut att vara ute. Fullt på caféer, fullt på Dramatens trappa. Tror folk har slutat bry sig.

    Japp jag var på stan idag för att hämta min telefon som varit på reparation. Så sjukt mycket folk överallt, uteserveringar fulla mm. Vi kan inte bli vaccinerade fort nog, för folk bryr sig inte längre (did they ever)

    Vad pratar du om, 16:16? Folk har ju typ inte brytt sig alls sedan börjanav pandemin, de har inte slutat bry sig nu. Majoriteten av befolkningen i Sverige har ju levt nästintill ’normalt’.

     ”Folk”. Du menar stockholmare.

      Nej

      Mmm i typ Skåne, på västkusten, Gävle, Uppsala mm finns det ju ingen smittspridning 🙂

       I Uppsala är det tyvärr många vidriga studenter som sprider smittan. Fest hela jävla tiden.

    Anonym 16:16:
    Dom kanske har vaccinerat sig eller har antikroppar och inte kan bli sjuka. Så dom får vara ute, trotts att dom fortfarande kan bära smittan, eller nått🤭

     Folk ska ändå chilla med att vara ute och umgås i större grupper även om de har fått vaccin eller har antikroppar tills vi ser att smittspridningen gått ner tillräckligt mycket.

     ”Skyddar vaccination mot smittspridning?

     Vaccinationen mot covid-19 skyddar dig från att bli allvarligt sjuk. Men vaccinationens effekt på smittspridning har inte studerats i tillräcklig omfattning för att vi ska veta hur mycket vaccinationen bidrar till att stoppa smittan. Med nuvarande kunskap är det viktigt att vi använder alla tillgängliga åtgärder samtidigt.

     För att bromsa smittspridningen behöver vi därför, under tiden som vaccinationerna pågår, fortsätta att följa de allmänna råden: stanna hemma vid symtom, håll avstånd till varandra och tvätta händerna ofta.”
     Källa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/fragor-och-svar-om-vaccination-mot-covid-19/

     ”Can a Covid vaccinated person still transmit Covid?

     The risks of SARS-CoV-2 infection in fully vaccinated people cannot be completely eliminated as long as there is continued community transmission of the virus. Vaccinated people could potentially still get COVID-19 and spread it to others.”
     Källa: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/more/fully-vaccinated-people.html

     Om man läser på FHM står det att rekommendationerna gäller alla, även de med antikroppar och vaccin. Så samma regler.

      Oj, sarkasm är inte eran grej ser jag dirrmode

   Men då borde väl ingenting få ha öppet för ”man kan inte förlita sig på att folk stannar hemma” eller? 🤔

    Så är det och det är därför de flesta länder förutom Sverige har lockdown för att försöka rädda liv.

     Och se hur det har gått!

     De jag menar så varför bara klaga på gymmen som har öppet, de finns värre ställen än gym liksom

  Hur fan kan han inte reagera och inse att han ska stanna hemma när just förlust av lukt-och smaksinnet är covidtypiskt?

   Är ju tyvärr inte straffbart att vara dum i huvudet

   Det behöver inte bara bero på covid 19. Jag har en förmåga att tappa smak och doft vid vanliga förkylningar. Det har hänt mig flera gånger långt innan corona. Har man dock inte varit med om det tidigare så kanske man kan se det som ett tecken på corona.

    Man ska se det som ett tecken på Corona även om man brukar få det så. Precis som jag stannar hemma och testar mig så fort jag har symptom på förkylning, även mild sådan.

    Ja men nu ska vi ju vara hemma vid symtom. Så även om man ’tror’ man har en vanlig förkylning är man hemma såklart.

    Men då stannar man hemma och testar sig! Som vid alla förkylningssymptom!

   Min sambo fick konstaterad covid-19 och jag rekommenderades att arbeta hemifrån en vecka från provdatum- DOCK(!) fick vi besked om att om smak och lukt var borta var det inte skäl att stanna hemma. Bara förkylningssymtom. Så om jag tappade lukt eller smak så var det inte skäl att stanna hemma, enligt personalen som ringer och förmedlar positiva provsvar avseende covid-19.

  Ansvarslöst beteende. Har själv ej haft covid-19 men jag går aldrig någonstans där det finns mycket med folk osv heller och håller mig mest hemma. Jobbar också mycket hemifrån så det underlättar.

  Inte haft covid men däremot halsfluss 4 gånger….. har aldrig varit sjuk så ofta som under detta år av isolering. Känns inte helt rättvist faktiskt.

   Nej det är inte rättvist, själv har jag jobbat hemma och inte haft en tillstymmelse till sjukdom någon gång under exakt ett år.

   Ingen av oss på mitt jobb som valt jobba hemma har varit sjuk en enda dag (tre kollegor som i vanliga fall brukar ha ganska hög sjukfrånvaro), de endast två av de fyra kollegor som inte vill jobba hemma som varit sjuka ett par gånger (bara en med Covid),

   Tråkigt att höra! Hoppas du mår bättre nu 🌸

  Jag fick covid19 i januari
  Blev jättedålig i typ 5 dagar
  Sen blev det bara som en förkylning som satte sig på bihålorna.
  Efter 3 dagar tappade jag all smak och lukt.
  Nu, 8 veckor senare har jag fortfarande ingen smak eller lukt.

  Dötrist är det! 😩

   Samma här men hade kvar smak och börjar känna lukt igen. Hoppas du får tillbaka ditt snart! Verkligen så trist att inte kunna smaka eller lukta…

    15 aug . Svårt att andas, andfådd av att prata, sitta upp, extremt trött, orkar inte äta, med det måste man ju så bara tvinga sig att tugga, grym huvudvärk, svårt att förstå tex ,kommer inte ihåg något, orkar titta på tv max 1 h, feber till och från, svårt att se, så ont i lungorna och luftrör. Känner smak i bland men det är mitt minsta problem. Så när jag bränner det rostade brödet behöver jag inte skrapa bort det svarta för jag känner ändå inte smaken av det. Jag önskar så att jag kunde bli bra snart, att jag kan röra på mig , så ensamt & jobbit att ligga här månad efter månad

     Fy fasiken 😩 Fatta vilket jävla otäckt virus det är. Och att folk nonchalerar det.
     Hoppas du blir bättre snart. Är det svårt få hjälp i vården?
     Min svägerska hade det och fick problem med hjärtat så det verkar kunna sätta sig hur som helst.

      Jag har inte fått nåon hjälp alls. Jag har ringt flera gånger och bett om hjälp. De jag har blivit erbjuden är att röntga lungorna för att få se hur stor skada jag har fått. Då frågade jag hur jag kan vli bättre av denna röntgen. Nä, någon hjälp till att bli bättre har de inte. Det får min kropp själv fixa. Det är outhärdligt, jag vill ha tillbaka mitt liv.

       Kanske dum/okunnig kommentar, förlåt i så fall! Men jag tänker att om du gör en röntgen och får svart på vitt hur skadan ser ut så kanske det går att prova olika lösningar då? Hoppas du mår bättre snart ❤️

        Inte dum/okunnig, håller helt med! (Är inte den som är sjuk).

        Tack, snälla för att du skriver och bryr dig 💖❤. Den sjuksköterska jag talade med sa att röntgen skulle inte ge mig någon lösning för de hade ingen hjälp att ge. Röntgen skull visa hur skadade lugnorna är. Då frågade jag vad har jag för nytta av att veta det ? Jag vill slippa ha svidande ont för varje andetag jag tar. Nä, det skulle inte förändra något resultatet av röntgen. Sjuksköterskan sa att de har så många intagna att de tar inte ens emot astma patienter för de har så fullt upp.

         Nu när jag läser min kommentar igen inser jag att jag skrivit syftningsfel i en mening. * Resultatet skulle inte förändra något, för de har ingen hjälp att ge, sa sjuksköterskan till mig.

       Men börja där iallafall. Om de ser skador på lungorna så är det nog lättare få hjälp? Vill jag tro åtminstone.
       Som sagt, jävla skitvirus 😕

        Tack ❤ för att du bryr dig om mig❤

         Jag har inte haft Corona men har besvärlig astma. När jag är ordentligt förkyld (och när jag hade lunginflammation som var hemskt) så svider lungorna för varje andetag. Jag brukar få öka mina astmamediciner, även få kortisontabletter. Kan du inte be om att få bricanyl utskrivet? Det vidgar luftrören och tänk om det kunde hjälpa lite iallafall. Orkar du ta promenader? Vädra ofta (helst innan det blir värre med pollen). Försök få luft varje dag, om du så bara orkar gå ut en liten bit är det bättre än inget. Nu kan jag såklart bara tala om min astma och ge råd utifrån det, så ta inte illa upp om jag är helt fel ute. Min astma blir alltid värre av att ligga på rygg, så mitt tips är att undvika det. Sitt upp så mycket som möjligt, och ha högt under ryggen då du vilar. Jag lider med dig, när jag har det som värst känns det ungefär som att nån hällt bensin över lungorna och tänt på. Det är fullkomligt vidrigt. Jag hoppas så att du blir bättre, du måste få någon hjälp.

          Tack snälla❤❤, när jag har varit lite bättre har jag genast gett mig ut att gå promenad och så blir jag jättedålig igen. Jag vill ju vara ute och röra på mig inte var instängd , men det går inget bra att promenera. Tack jag ska ringa direkt i morgon till vårdcentralen och säga att jag vill få Bricanyl. Tycker dina astma råd är bra, känns som du förstår mig när du beskriver din astma. Klart jag ska vädra ,det kommer säkert göra det lättare att andas, varför har jag inte kommit på det själv, tack 😊

        Jag ska ringa igen och be att få komma in på läkar tid. Tack för att du peppar mig. 💖 Jag är bara så trött och matt , har ont så jag orkar egentligen inte. Nån sa att man behöver vara frisk för att se till att man får bra vård, jag tror det stämmer. Tack 💟

       Så klart ska du röntga dina lungor. Det är ju livsviktigt. Vad menar du annars att du ska kunna få hjälp med?
       Någon typ av medicin som gör dig frisk? Nog förstår du själv att det inte finns?

        Den jag talade med på vårdcentralen tyckte inte att det var viktigt eller något hon rekommenderade att röntga lungorna för det gjorde inte lungorna bättre, utan bara att man kan konstatera hur mycket lungorna har blivit skadade av coronan. Men det var det enda de hade att erbjuda. Det är klart att jag vill ha medicin som gör att jag blir av med infektionen i lungor, hjärta, hjärna så att jag blir frisk och slipper att ha så ont och kan röra på mig igen.

   Jag hade i juni förra året, fortfarande stora luktförändringar kvar, mycket luktar illa….trist som fan.

    Men tacksam att jag klarat mig så bra som jag gjort så accepterat det.

  Å han som i princip dagligen är iväg och spelar paddel.

   Exakt, undra vem det var som drog hem det från padelplanen. Smart när man har en gravid flickvän också. Han har återigen bevisat att han är en stor idiot.

   Marcelo är ju ute så gott som dagligen. Det är paddel, gym, tatueringar, restauranger, är ute på massa saker med kompisarna.
   Han borde ha tänkt på att han har en höggravid flickvän hemma.

    Vilket pucko!

  Mitt enda symptom var att jag tappade lukten. Inte smaken alls. Sen var den helt borta i drygt 10 veckor och jag kan fortfarande inte känna vissa sorters lukter. Testade positivt i mitten av december.

  Det positiva med det är att de saker jag inte kan känna lukten från är typ kattbajs, sopor och matos 😂

  Jag har haft covid i november. Sjuk i åtta dagar. Jobbade igen dag 11. Sjuksköterska. Ingen dans på rosor. Trött i tre månader, sömnproblem lika länge. Nu först känner jag alla dofter och vissa saker luktar inte som innan. Konditionen är inte heller som innan. Om folk ändå fattade att det inte är för att vara elaka som vi ska hålla avstånd osv….

   Gud vilken lättnad att det äntligen börjar bli bättre åtminstone! Krya på dig ytterligare och hoppas du blir fullt återställd snarast!

    Tack!❤

  Orkar inte att människor är så nonchalanta. Vi är över ett år in i detta helvete och just pga sådant här kommer det ju pågå i en evighet. Jag fick mejl efter att jag befunnit mig på en plats där det misstänktes finnas covid (utbildning.) Som tur är hade jag redan varit hemma hela den veckan efter men bokade ett test ändå försäkerhetsskull. Samma kväll försvann lukt och smak, två dagar senare fick jag positivt svar och fortsatte isoleringen enligt reglerna. Med det sagt så ja det är klart att man kanske inte vet på förhand om mannar smittad men oavsett så borde väl ALLA veta vid det här laget att man ska undvika onödiga sociala kontakter osv och Än mer om man dessutom har symptom? Jag blir ju galen….

  Fick covid i slutet av maj, testade positivt 12 juni, sjuk hela juni med lukt/smakbortfall, ont i halsen och kroppen som fan, svårt att andas, trött som tusan mm. Friskförklarad i juli, men drogs med biverkningar fram tills december. Får fortfarande akuta trötthetsattacker om jag gör något lite för påfrestande typ tar en lite för lång promenad, och jag har fortfarande en hjärntrötthet som inte är av denna värld.
  Så, skydda er och era nära och kära!!!

   Det är fall som ditt som gör att jag är extremt försiktig trots att jag är inte är i riskgrupp. Vill fan i mig inte åka på långvariga symptom. Har, peppar, peppar, klarat mig hittills.

  Hade covid över julen… lagom kul!! Sjuk ungefär 1,5 veckor, hade symptom som en väldigt mild förkylning. Nös lite, lite snuvig, annars mådde jag som vanligt hela tiden, eller luktsinnet försvann också några dagar. Sambon blev inte sjuk.

  Var jättesjuk i tre veckor, tappade smaken ca fyra dagar, noll matlust, låg hemma och darrade i feber, har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv. Förstår inte människor som inte vill vaccinera sig, hur tänker dom? Tror att vi kommer att få ha munskydd och handsprit med oss i åratal framöver.

   Jag kommer inte vaccinera mig och kan förklara hur jag tänker. Jag gör en risk/nytta analys. Eftersom jag inte är gravid, överviktig, gammal, underliggande sjukdomar osv så löper jag en väldigt liten risk för att bli svårt sjuk eller dö i corona. Det betyder inte att jag inte kan bli sjuk eller dras med trötthet/smakbortfall i månader. Men som sagt tittar man på dödsfall i olika ålderskategorier så har 10 personer dött MED covid-19 i åldersgruppen 20-29. KÄLLA: SCB, SOCIALATYRELSEN.
   Jag är mer rädd för biverkningar orsakat av vaccin. Både sådana som kan uppkomma direkt efter vaccinering men ännu mer orolig över biverkningar som kan komma efter flera år, autoimmunna sjukdomar eller liknande.

    men ditt jävla kioskmongo. Ta ditt ansvar och vaccinera dig för dem som INTE KAN.

     Nej det vill jag inte. Jag vill inte riskera min hälsa för någon annan.

      egoist.

       Ja det kanske jag är. Jag köper också kläder från billiga kedjor trots att jag vet att människorna som sytt dom behandlas som slavar. Men jag fortsätter köpa eftersom det blir billigt för mig. Jag flyger trots att jag vet att det förstör miljön. Jag äter kött fast jag vet att många djur behandlas dåligt. Osv..osv…..

        Men kom inte sen och gnäll om du blir sjuk och behöver sjukvård. Då kan du ligga där.

         Var ska vi dra gränsen för vem som får söka vård? Missbrukare då? Jag tränar väldigt mycket och äter väldigt hälsosamt. Jag kan ju tycka att alla som väger över 100 kg och lever på snabbmat inte ska få söka vård om dom drabbas av diabetes, högt blodtryck osv. Eftersom det är orsakat av ohälsosam livsstil. Rökare? Alla kriminella som skjuter varandra, ska vi neka dom vård?

  En allmän fråga bara:
  Jag tappar alltid luktsinnet när jag är förkyld. Ibland är det borta i en vecka.
  Gör ni också det??

   Nej!

   Ibland, inte alltid. Dock om har förkylning på en vecka så tappar jag lukt-och smaksinnet för bara några dagar, inte för hela perioden.

   Ibland, det va längesen nu dock 😄

   Ja, jag med. Ibland ett par dagar, ibland längre. För ca 2 år sedan försvann lukten i över 2 veckor. Var inte ens täppt då, bara lite rinnig 🧐 smaken har dock aldrig försvunnit. Eller, utan lukt känner man ju inte smaken av tex basilika osv men salt, surt, sött etc. Så grundsmakerna har varit kvar, kanske något dämpade.

    Haha ja jag kan tappa luktsinnet helt i några dagar, sen kan det komma tillbaka nån dag och sen försvinna igen, även fast jag blivit frisk i övrigt.. sjukt störigt!

   Ja jag gör typ alltid det också. Lukt och det mesta av smaken vid vanlig förkylning också.

    Förutom att lukten försvinner får jag alltid så svårt att andas. Kan inte gå uppför en trapp utan att vara andfådd i tio minuter efteråt. Det sitter i under flera veckor. Brukar få sitta upp och sova, beror på min astma (tar influensavaccinet årligen). Så vanliga förkylningar blir besvärliga och biter sig fast länge. Därför är jag rädd att få Corona 🙁

   Ja, jag brukar tappa luktsinnet vid förkylning.

   Nope. Det har aldrig hänt mig vid vanlig förkylning. Nog för att luktsinnet kan bli lite dämpat då också, men inte försvinna så till den milda grad att jag inte märker skillnad på pepparkakor och mariekex! (Eller känner smaken av rå lök. Eller lukten av ugnsrengöring från mr Muscle…)

   Som för så många andra som skrivit här så är mitt luktsinne fortfarande helt uppfuckat, fem månader efter att jag blivit friskförklarad i övrigt. Jobbigast är att jag känner lukten av bensin hela tiden. Alltså – inte bara när jag åker bil, eller är på macken, utan HELA tiden. När jag äter tårta, när jag duschar, när jag bara sitter i soffan osv osv… Bland det mest psykiskt påfrestande jag varit med om i hela mitt liv!

    Jag har tillhört skaran som sagt ”jag har ingen lukt/smak” vid vanlig förkylning. Det stämde inte insåg jag när jag fick vi id i vintras och det var helt väck. Kände ”smakerna” starkt och salt men ingen skillnad på ingefära/salsa/dijonsenap/barbecue sås det var bara stek gegga i munnen. Lukten var helt borta, det fanns ingenting. Det var faktiskt sjukt jobbigt och jag kände en sorg och rädsla inför tanken att det skulle bli bestående. Tack och lov så är det nästan helt återställt idag men jag tror inte att man tappar smak och lukt på det sättet när man är förkyld.

     Vad du tror är ju ointressant. Jag tappar ofta smak och lukt på det viset du beskriver, vid vanliga förkylningar också. Inte alltid, men ofta. Upplever samma rädsla och faktiskt lite panik då, så hemskt är det!! Låter ju banalt men så är det

      Samma här!
      Alltså när jag säger att jag tappar luktsinnet vid förkylning så menar jag att jag inte känner något alls, det är 100% borta.
      Sen kan det vara en dag eller en vecka, men det är inget nytt fenomen liksom..

      Samma för mig. Inte så som ovan vill få det till att man tappar lite. Finns en anledning att man knappt kan äta när man är förkyld och tappat lukt och det mesta av smaken. Man känner att mackan är mjuk men det smakar inget. Kunde lika gärna äta en servett. Och lukten är verkligen väck. Jag brukar också hinna bli orolig att det inte ska komma tillbaks, men efter några dagar/nån vecka blir det bättre för mig. Så lider med er som har haft Corona och har så konstant 🙁

    Håller med dig, var så illa att man inte kunde ha känt skillnaden mellan surströmming och äppelpaj.

   Nej, typ aldrig.

   Inte alltid men har märkt att det främst händer om jag använder nässpray vid förkylning så undviker det så gott jag kan. Tappar både lukt och smak vissa gånger jag är förkyld men då håller det ofta i sig i 2-3 dagar.

   Ja! ☹ hänt mig 3 ggr senaste året. Har då fått testat mig varje gång, ej positivt och har ej heller antikroppar.

  Hade covid-19 mest troligt i april 2020 (har testat för antikroppar och var positiv).

  Symtomen var få. Migrän i ett par omgångar och feber en dag. Dock funderar jag på att jag har kvar sviter i from av försämrad lungfunktion så här nästan ett år senare. Jag har fått en remis och jag ska testa lungfunktionen inom kort.

   Min sambo kände av detta också efter sin infektion. Han sa att det kändes som att han hade is i lungorna när han var ute och joggade i plusgrader.

    Usch vad jobbigt! Hopppas det blir bättre för honom igen. 🌸
    Som jag försåt det är detta e av det få gånger som man inte ska kämpa emot och anstränga sig för mycket, för det blir det sämre igen och tar längre tid kan man ska rehabba långsamt i lagom tempo.

    För min del känns det mer som att lungorna tar slut superfort och jag måste stanna och hämta andan. Ibland blir jag andfådd av en så enkel sak som att klä på mig där när man börjar sig ner och stäcker sig upp flera gånger på raden. Kan bli helt yr och flåsar som ett ånglok. 😫

    Andra dagar så känns allt nästa som vanligt igen, så jag hoppas på att det i långa loppet kommer att bli om inte samma som innan så iaf betydligt bättre än hur det är idag. 🤞

     ah… bra att veta att jag skulle kunna skylla min redan dåliga kondition på Coviden då… 😉 (skämt åsido, blä för dålig hälsa)

     Stillasittandet med hemmajobbandet är ju också negativt. Jag funderar allvarligt på om vi borde ta och knöka in en träningscykel i lägenheten trots allt.

     Dagens sämsta: När blir en kvigkalv vuxen?

      Haha, ja sant. 😊

      Gymkortet har gått ut sedan länge och kommer ta ett bra tag innan det förnyas igen.

      Får intala mig att det beror på det. 😜

       När blir kvigkalven vuxen? hon blir ”Covid 19” […………..]

        😂👌

  Haft Covid i september. Två veckor hyfsat elak. Tre månader senare rasar håret av i stora tussar. Önskar fler kände till att en av bieffekterna med covid är att tappa håret. Kanske de mest fåfänga skulle vara lite mer aktsamma. Jag fick det på jobbet av en kollega

   Samma här. Stora tussar i borsten varje dag. Hälften av håret har jag förlorat. Det är inga kala fläckar utan väldigt glest på huvudet nu. Flikar framtill och babyhår på utväxt på en del ställen. Kan inte ha hårklämmor som jag brukar längre då det inte finns tillräckligt med hår att fästa dem i. 😢

   Samma här! Jag var sjuk i början av januari i år, låg i tre veckor och hostade, hade svinont i kroppen men knappt någon feber. För ca tre fyra veckor sedan började jag tappa massor med hår, trodde först att jag dragit på mig någon annan åkomma. Sen fick jag veta av en vän att det är en vanlig bieffekt. Hur länge pågick ditt håravfall?

   Samma här, hemskt. Tagit över 6 månader med hårpiller för att få tillbaka lite av det. 🙁

  Isabella Lövengrip träffade honom igår 🤪

   Ops det var Alexander Pärleros aja shit happens. 😊🤣

    😄

  Min läkare misstänker att jag hade covid i våras. Dock fick man inte testa sig då och när jag tog antikroppstestet x antal månad senare hade jag inte antikroppar. Enligt min läkare är det möjligt även om jag hade haft covid tidigare.

   Stämmer!

   Samma här. Va jättesjuk mars-maj typ. Feber kom och gick, en sjuuuk hosta, hög puls (utan att röra ett finger) och noll ork. Fick 2 flaskor cocillana (hostmedicin med morfin) och två olika astmainhalatorer (har inte astma).

   Men jag va inte tillräckligt sjuk för att åka in så att de tog test (då bara på sjukhuset). När jag se tog antikroppstest så va det negativt. Men hade då gått 6-8 månader, så de sa att risken är att det är negativt oavsett om jag hade det då eller inte. Och det va negativt, men känner fortfarande av det ibland på andningen.

    Samma här som hos dig. Fortfarande den kalla känslan i vad som nog är luftrören/lungorna och hugg i bröstkorgen. Tungt är det även om man oftast mår bra. Men känner att man inte orkar så mycket. Känner sig sliten

  Min sambo fick corona, jag testade mig två gånger och var negativ båda gångerna. Jag känner flera som umgåtts nära med covid-positiva människor i flera dagar och inte heller fått det. Så himla skumt virus!

   Ja!! Misstänker att vissa inte ”kan” få det? Typ som vinterkräksjukan, vissa får aldrig den (jag ex). Sååå märkligt!

    Heller aldrig haft vinterkräksjukan. 🙂

     Inte jag heller. Undrar om det har att göra med att jag har en annan etnicitet och kommer från ett land där vinterkräksjukan är helt okänd. Vissa folkgrupper kanske har en immunitet mot de virusen?

      kanske, men jag är helsvensk och varken jag eller min mamma får vinterkräksjuka eller knappt magsjuka alls. inte min man heller, så hoppas verkligen vår 18 månader gamla dotter ärvt vår immunitet!

    Det beror på hurdan tarm du har om du får kräksjukan eller inte.

    Var glada om ni inte kan få vinterkräksjukan. Haft det två ggr. Vidrigt. Har dock inte haft covid 19 vad jag vet trots att jag jobbar i butik och åker kollektivt. Har inte varit sjuk på något sätt sedan pandemin startade så lite extra handtvätt och avstånd verkar ju faktiskt fungera

   Beror mest troligt på att du har T-celler

   Tydligen är inte alla smittsamma bara för att de har viruset. Kanske kan vara därför!

   Samma här hela min familj (man och troligtvis barn) Har haft covid och min ”andra familj” pappa och syskon har haft covid men jag och morsan har klarat oss. Har haft maginfluensa en gång i livet och då blev jag smittad av min mamma. Undrar vad vi har gemensam, stora delar av min familj (mamma, pappa och syskon) är eller bär på genen RH- (blodgruppen). Har hört att vi son är RH- ska vara resistenta mot just maginfluensa eller vinterkräksjukan, har dock inte några vetenskapliga belägg för detta men känns som det ligger något i det.

    Kan ju vara så att jag haft covid utan att märka det och har antikroppar. Har inte testat mig för det…

    Är RH- och båda min barn + make fick vinterkräksjukan vintern 2020, men inte jag. 🤷🏼‍♀️ Jag tycker om din teori! Haha

     Jag är RH- och har haft vinterkräksjuka minst två gånger, så håller nog inte riktigt med. Men finns ju såklart alltid undantag till regler 🙂

    Forskars i om de med blodgrupp 0 klarar sig mer lindrigt undan från covid,OM de ens blir smittade

    Det handlar om en gen som heter fut-2. Saknas den så är man immun mot just vinterkräksjuka. Finns test att köpa på apoteket för att kolla.

   En kollegas familj (man, 3 barn + svärson, alla bor hemma) fick covid i höstas. Mannen var riktigt dålig och de andra hade typ vanlig förkylning. Trots att kollegan tog hand om hela familjen så blev hon inte sjuk, provtogs två eller tre gånger 🤷‍♀️

   KONSTIGT???

   Om man har ett + test så borde man INTE ha C19.
   Om man har ett – test så borde man HA C19.

   VORE INTE DET MER LOGISKT?

    Nej, det vore totalt fullständigt ologiskt!

    Gå om grundskolan

    eh nej

    Förstår hur du menar, tyckte det var konstigt också innan jag visste varför

    men positivt när det kommer till sjukdomar innebär att testet visar på att det faktiskt finns något där. Typ Ja det finns här. Ja är ett ”positivt, confirming svar” oavsett om det man bekräftar är något dåligt. Negativt innebär frånvaro av t. ex virus i detta fallet. Alltså, nej, det finns inte.

    Hoppas det hjälpte:)

   Vore så skönt om vi som inte får vinterkräksjukan inte heller kan få Covid. Tänk om man kunde ta ett blodprov och få svaret ”du är immun mot covid” 😭

   När min trettonåring testade positivt så utgick vi från att resten av familjen skulle smittas då vi bor tätt inpå varandra och umgås nära. Men båda föräldrar och syskonet testade negativt! Jag blev jätteförvånad för jag hade trott att det var näst intill omöjligt att klara sig utan smitta i den situationen.

    Men om du läser tidningen så skriver dom att vissa som blir smittade dom dör, andra blir inte ens sjuka. Det är ju det som är så farligt med covid. Därför så viktigt att vara försiktig.

   Samma här. Min sambo hade Corona. Jag klarade mig (var negativ på test) Nu nån månad senare gjorde jag ett antikropptest. Jag har antikroppar men har inte varit det minska sjuk sen hela pandemin började, mysko..

  Vår elvaåring hade det för några veckor sedan. Hon var febrig och sjuk i två dagar. Vi fick aldrig några symptom.

   Hoppas som fan att ni ändå testade er. Man kan bära på viruset utan att uppvisa symtom.

  Ligger sjuk i skiten just i detta nu. Noll smak/lukt och flåsar som om jag sprungit milen på 30min av att bara ta en dusch.
  Kommer vara evigt tacksam för smak och lukt när jag får tillbaka det, för det är helt klart det värsta av allt.

   Krya! 💚

  Inte haft. Jag handlar dock precis innan stängning & åkt kollektivt ca 8 ggr under pandemin + distansarbete.

   Super att du är försiktig 👍, men tyvärr är det inte så enkelt.

   Jag kan inte förstå hur jag blev sjuk. Jag har ett par aningar, men om dessa stämmer så har det räckt men en exponering på mindre än en minut och från en ända människa för min del. Dessutom så har det isf varit utomhus.

    Blev du smittad utomhus. Även om du räknar bak två veckor? Jag tror dig, undrar bara 🙂

     Alltså jag vet inte helt säkert eftersom att jag fick svar om antikroppar någon månad senare tills när jag antar att jag var sjuk och jag kan minnas fel.

     Men jag har verkligen går igenom allt flera gånger i minnet och har inte kommit på någon annan förklaring.

     Men jag kan ändå säga att i mitt fall så har det handlat om en minimal exponering och jag har inte en enda gång åkt kommunalt tex.

      Helt anekdotiskt tror jag mycket på det där med superspridare. Jag har kompisar som varit väldigt försiktiga och ändå fått smittan och säger ungefär som du, medan jag känner till flera fall där en person i ett par blivit sjuk men inte den andra, trots delad säng osv.

  April förra året. Tre veckors sjukskrivning – feber, hosta, trötthet – verkligen en enorm trötthet! Jag kunde sova en hel natt – nio timmar – och vakna och vara fysiskt trött in på benmärgen! Långt efteråt kändes det som om jag inte hade full lung-kapacitet, det tog till juli månad innan det kändes som om jag kunde andas normalt, fylla lungorna helt ut.

  Min man har haft fyra kollegor (i ett företag på 150) som har dött – en 63 med dålig hälsa, de andra 51, 52 och 53 utan några kända hälsoproblem. Min svägerska tappade lukt och smak under några månader.

  22 763 döda hittills, Belgien har en befolkning på elva miljoner invånare.

  Var försiktiga. <3

  Fick covid som höggravid nu i februari. Hade 39 graders feber och hemsk hosta i 11 dagar framtill förlossningen startade. När jag hade fött försvann febern över en natt. Hade varit isolerad hemma sista två månaderna, men min man jobbade och blev sjuk i samma veva som flera kollegor.

  Någon här som har (eller känner någon) som legat inlagd med respirator eller annan andningshjälp? Blev lungorna permanent nedsatta?

   Dom jag vet om som var långtids sjuka överlevde inte (alltså lega på IVA/IMA)

   Men har hört mycket att återhämtingen kan vara väldigt lång.

   En släkting som fick syrgas i 10 dagar, dettta var i deceber. Han är återställd nu, 73 år.

   Vet flera som har fått syrgas och som var hemma fort igen och är återställda!

   yup en bekant. läkare. respirator i några veckor. kunde knappt gå efteråt. det var förra våren men hon återhämtade sig, fast det tog ganska lång tid.

  Feber i tolv dagar, hosta i 4 veckor och helt orkeslös. Blev andfådd av att gå tio steg. Hade kvar smak och lukt men hade noll matlust.

  Testade mig för antikroppar, var positiv. Har aldrig varit sjuk för fem öre. Helt symtomlöst. Farligt.

  Jag är supersjuk i en halsinfektion just nu. Blev covidtestad idag, men var tack och lov negativ. Även om jag är toksjuk och mår väldigt dåligt känns det skönt att det går att bota med antibiotika och vila, istället för Covid som kan ge långvariga symptom och inte direkt går att medicinera bort.

  Inga symptom någon av oss.

  Jag fick influensasymtom och tryck över bröst och rygg, yrsel samt pirrningar och smärtor i olika delar av kroppen. Var sjukskriven i 7 veckor och har fortfarande lite känningar såhär 5 månader senare. Helt frisk 28-åring tidigare (och förhoppningsvis snart igen)!

  Jag jobbar på ett café där vi har jättemånga kunder dagligen, inget plexiglas, kunder som står 10 cm ifrån en när man hämtar disk och ställer frågor, och jag jobbar med typ fem kollegor varje pass och oftast är det olika personer – men ändå har jag inte blivit sjuk. Jag jobbar visserligen bara ungefär 2-4 pass i veckan men tycker att det är konstigt att jag inte blivit sjuk, än i alla fall. På min fritid är jag dock väldigt försiktig och jag träffar mina vänner väldigt sällan, så det kanske är min räddning då.. Eller så har jag haft corona utan symptom, och i så fall min sambo också…

   Dåligt av din arbetsgivare att inte fixa plexiglas åtminstone 🙁 men vad skönt att du klarat dig!
   Jag jobbar inom vården och har under vissa perioder vårdat covid-patienter men har inte heller fått Corona, tycker det är så konstigt. Men tror som du att det beror på att jag är försiktig på min fritid, träffar ett fåtal vänner men inte flera olika samma vecka och oftast ses vi utomhus. Har dock gått på restauranger, caféer, åkt till gallerior med mera tillsammans med sambon under hela pandemin men tror verkligen att den stora faran är att gå på fester eller umgås med många olika vänner, inte att handla i butiker eller gå på restaurang. (Har testats regelbundet för både virus och antikroppar av min arbetsgivare så är väldigt säker på att jag inte haft symtomfri covid heller)

  Blev smittad i slutet av oktober och kände mig småkrasslig i 2-3 dagar och sedan försvann smak/lukt helt. Kände mig helt frisk men det tog 2-3 veckor innan smak/lukt kom tillbaka!

  Min kille blev smittad i december och blev sjuk med magsymtom. Jag isolerade mig (såklart) och blev sjuk ca en vecka senare i förkylning, testade dock negativt? Men tappade smak och lukt i ca 2 veckor.

  Haft covid. Helt utan symptom så jag rörde mig i samhället som vanligt med jobb osv. Jag testade antikroppar för jag undrade hur det kom sig att jag lyckats komma undan smitta då jag åker kollektivt och jobbar på fysisk plats. Så, haft covid helt utan symptom.

  Var lite tät i näsan. Testade positivt i början på november. Läste på massor om hur man kunde hjälpa kroppen mest möjligt att bli frisk.
  Slutade med en gång med allt socker och onyttiga kolhydrater, gjorde 6 andningsövningar varje hel timme, yoga varje morgon, åt extra D-vitamin, zink, magnesium och c-vitamin, gick 6000 steg inomhus varje dag, låg bara ner när jag sov på natten då det är det sämsta du kan göra för lungorna…
  Förlorade luktsinnet på dag 3, det kom tillbaka 8v senare. Testade negativt efter 6 dagar.
  Blev aldrig värre än lite snorig/tät näsa
  Hade ett läkarteam som tittade till mig och gjorde tester varje förmiddag (bor ej i Sverige)
  Hade aldrig feber och syresättning låg mellan 98-99%
  Lyckligt lottad!

   Vad i…

    Hen trollar bara.

     Vad är det du tror jag trollar om?
     Veckan efter negativt test gick jag loss på tacos och chips igen men att försöka hjälpa kroppen är väl inget konstigt?

    Vad undrar du?

   Wow, vilken självkontroll! Jag tyckte så synd om mig att jag mumsade godis och choklad från morgon till kväll när jag var dålig för två veckor sen. Och vilken lyx med ett team som tittar till en! Jag fick bara provsvar online, ingen som brytt sig ^^’

  Hade det för ganska exakt ett år sedan. En halv grads feber, rinnande näsa i ett par dagar. Däremot var jag andfådd i fem månader efter tillfrisknandet.

  Inte speciellt sjyst att dela denna informationen här hörredu

   Flera har sagt till henne i gruppen redan, såg en tjej konfrontera henne med om hon ljuger på FB eller insta. Och då gick emilia hårt åt henne, och skällde ut henne. Så hon själv verkar vara en hård person så lite får nog emilia tåla

  Hon säger ju att det inte handlar om att starta förlossningen utan att naturmedicinen ska hjälpa till med återhämtningen, att det är därför hon tar det.

   Det senaste hon börjat ta är tabletter som ska hjälpa till och påskynda tappen = den som håller ihop livmodern och försvinner medan man öppnar sig. Det är något som sker innan FL och inte efter. Och ska ske naturligt när barnet är redo. Hallonbladste som hon gjort minst 10 inlägg om har noll evidens baserad bevisning för att vara läkande, och en del menar det sätter igång fl. Gå med i gruppen och sök på hennes namn så hittar ni alla hennes inlägg gravida 2021.

  Jag vaknade en natt och hade hög feber. Yrade runt i lägenheten och trodde jag var på jobbet 🙄 men förstod inte vad mina arbetsuppgifter var. Frös så in i… Fortsatte ha hög feber i två veckor typ. Och huvudvärk! Det var mina enda riktigt tydliga symtom. Visst smakbortfall, tyngre andning, trött. Men inte så det var särskilt illa.

  Några dagar innan febern dök upp fick jag problem med rösten. Jag får det ibland, oftast på fredagar när jag tjötat på hela veckan. Nu kom det redan på tisdagen typ och det kändes lite konstigt men jag kopplade det inte till corona eftersom jag har problem med min röst. Nu i efterhand ser jag att det kanske hängde ihop…

  Hade i juni. Som en förkylning i två veckor men jobbig huvudvärk. Influesor jag haft tidigare har varit jobbigare. Undra hur stor chans det är att få Corona igen? Jag ska absolut vaccinera mej. Snart hoppas jag. 😊

  Var sjuk i dec (positivt pcr-test). Var sjuk totalt 10 dagar om jag inte minns fel. Tappade smak/lukt på dag tre men det var helt tillbaka en vecka senare. Totalt orkeslös men var uppe och rörde mig pga propprisken. Tungt över bröstet. Som om man liksom hade en för trång sport-topp på sig. Yr, kallsvettades någon kväll. Feber bara i ett dygn precis i början. Är tacksam över att jag är helt återställd. Hoppas på att ha T-cellsimmunitet (har testat för antikroppar vilket var negativt) tills vaccinationen erbjuds.

  Är man såhär lite rädd om gravida frun, kommer man då bry sig om barnet…?

  Min far dog 7/7-20 så var försiktiga själva!

  14 dagar med 39-40 graders feber och en enorm huvudvärk. Inte orkat sitta upp mer än ett par minuter. Andnöd, men inte så låg syresättning att jag behövde bli inlagd.
  Nu andra dagen feberfri, orkar absolut ingenting.
  Förstår inte hur krafterna nånsin ska komma tillbaka. Men andra har ju fixat det här så det ska väl jag också.

   Krya på dig ❣

  Hade covid i november. Fick på fredagen beskedet att min pojkvän varit i kontakt med en bekräftat smittad person. Varken jag eller min kille hade symtom då men jag tog det säkra före det osäkra och isolerade mig och beställde test till måndagen efter. Fick beskedet på tisdagen och det var positivt. Hade fortfarande inga symtom då trots positivt prov. På torsdagen tappade jag lukten och smaken försämrades men försvann aldrig helt. Blev också lite täppt i näsan. Hade symtom i kanske fyra dagar. Har inga sviter av viruset nu.

  Jag jobbar på sjukhus och har inte blivit sjuk. Dock har flera kollegor blivit smittade.

  Fick Covid
  Var som en förkylning, en LÄTT förkylning, som en smekning jämfört med hur jag blir av en vanlig förkylning.

  Misstänkte Covid för en i min närhet hade fått det och vi hade träffats innan när hen var symtomfri.

  Förstår att folk inte fattar att de har det.
  Förhoppningsvis håller de avstånd och stannar hemma ändå vid halsont och täppt näsa.

   Exakt som för mig!
   Är nästan nojig att gå tillbaka till jobbet nu för det har varit så milt. Är allt borta? Har varit symtomfri i 2-3 dagar nu så det bara måste ju gå nu. Har varit hemma i två veckor.

  Testade positivt i går, blev sjuk i söndags. Mådde mindre bra mån – tisdag. Feber (lite) ont i huvudet. I dag onsdag,känns nästan inget. Men det kan vända fort och bli sämre. Så jag ropar inte hej förrän efter helgen.

  Blev sjuk i november. Kände en kittlande känsla högt upp i näsan, men varken täppt eller snorig, på fredag morgon. Vaknade även upp utan lukt och smak. Dålig i magen på fredagen, ingen aptit.
  Lördagen samma som fredag.
  Söndag samma som dagen före, men på eftermiddagen fick jag även en extremt konstig värk i kroppen. Kunde inte stå upp, fick gå och lägga mig. Kändes som förlossningsvärkar i nedre delen av ryggen och ner i benen. Kände mig febrig men ingen feber. Fortsatte hela natten.
  Måndag samma som lördag.
  Tisdag kände jag mig bättre. Ingen värk mer, kände mig inte febrig. Fortsatt lukt och smakbortfall, stickningar i näsan, ingen aptit och fortsatt dålig mage.
  Onsdag och torsdag samma som tisdag.
  Fredag kände jag mig helt ok igen, kunde börja äta.
  Lördag och söndag som vanligt. Åter till jobbet på måndagen.
  Gick ner 5 kg och hade ingen smak och lukt på en månad, borta från jobbet en vecka ungefär. Även trötthet hela tiden som hängde i ett tag, och gör fortfarande tycker jag.
  Ingen i familjen blev sjuk, ingen på jobbet. Jobbar nära ca 10 personer.
  Ingen aning var jag fick det ifrån, inte umgåtts med någon och varit försiktig och noggrann med handtvätt och sprit. Kanske någon av mina barn smittade mig medans hen var symtomfri, vem vet…

  Än så länge har jag klarat mig! Var helt säker på att jag hade det i somras då jag varit med en som var smittad och hade symptom då vi umgicks. Vi drack till och med ur samma mugg. Blev förkyld efter men testade ändå negativt. Måste ha haft väldigt tur som inte fick det. Men jag blev ändå förvånad.

   Eller så visade ditt test ett falskt negativt. Alla testsvar är inte korrekta.

   Det låter nämligen som att du varit sjuk vid ”rätt” tidpunkt. Vi kan ju hoppas iaf. 🌸

    Så kan det kanske vara. För jag blev sjuk några dagar efter vi umgåtts. Och jag hade inte träffat någon annan som var sjuk. Men då litade jag ju på testet som var negativt.

  Jag fick covid i början av mars förra året. Innan det skulle finnas någon samhällsspridning 🙄 Svinsjuk. Låg inne med proppar i lungan och kunde knappt andas. Ett år senare och jag mår fortfarande piss. Har utvecklat POTS och troligtvis ME. Tidigare frisk och 33 år.

   💔🍀

   Fy sjutton vilket jävla skitvirus det är. Har du nån aning om vart du blev smittad?

    Min man jobbar inom vården och han i sjuknade ett par dagar innan mig så troligtvis därifrån.

   Men fy så hemskt! Får du någon hjälp?

    Jag har gått på rehabilitering hela hösten vilket har varit bra men det finns tyvärr inget botemedel än så länge. Lyckas jobba hemifrån nu iaf men har två småbarn och har det väldigt svårt att orka med vardagen.

  Haft covid (jobbar i butik så har ej kunna hålla mig hemma) blev täppt i näsan typ en vecka och tappade smak och lukt 3 dagar. I övrigt mådde jag prima.

   Alltså jag var ju såklart hemma när jag var sjuk 😂 men har inte kunnat jobba hemifrån och blev smittad på jobbet.

  Jag låg sjuk för ett par veckor sedan. Har inte varit så sjuk på flera år, hög feber och allt därtill. I jämförelse med när jag hade covid så har jag gärna covid framför den sjukdomen igen.

  För ett par år sedan hade jag svår bronkit. Fick ingen luft och hostade i en månads tid. Även där, tar gärna covid igen om jag får välja.

  Hade covid-19 i december, mina symtom jag kände av då var extremt ont i höfterna ner mot benen och trötthet. Ingen feber, inga luftvägssymtom, inte ens halsont och jag hade kvar lukt- och smaksinne. Min sambo blev inte smittad. Falskt negativt PCR-test (visade positiva antikroppar efter det som jag inte hade innan). Symtomen kan vara luriga, håll er hemma och testa er även om det är annorlunda symtom. Nu i efterhand kan jag känna att konditionen är påverkad och ont i bröstkorgen.

   Btw, är vårdpersonal som arbetade på covid-avdelning vid insjuknande, så jag behöver inte höra om att man ”inte varit tillräckligt försiktig”

  Hela familjen insjuknade i corona och hade feber, hosta osv, men en av mina familjemedlemmar blev så sjuk att hen behövde läggas in på IVA. Hen har blivit nedsövd och har legat i respirator i ca 2 veckor men har äntligen blivit bortkopplad från respiratorn och har kunnat börja sin rehabilitering. Jag har aldrig varit såhär rädd och trodde på riktigt att hen skulle dö. Är så tacksam för att hen kommer klara sig. Snälla, var så försiktiga ni kan! Ni vill inte vara i den här situationen, varken som patient eller som anhörig.

  Sjukt att folk berättar hejvilt hur de var sjuka i Covid 19. Det är inte direkt något att vara stolt över. Det bevisar ju bara att personerna inte varit tillräckligt försiktiga. (Exkluderat vårdpersonal då.)

   Alltså det enda annorlunda jag kunde gjort är att inte gå ut alls. Jag har inte träffat någon utanför mitt hushåll sedan i mars 2020. Jag har inte åkt kommunalt och jag har absolut inte rest. Inte ens efter jag fått besked om antikroppar.

   Ett enda undantag har jag gjort. Precis när jag fått reda på mitt antikroppstest så isolerade jag mig helt i fem dagar och körde sedan bil felar mil, utan att stanna för att äta etc där jag träffade någon annan, för att bryta isolationen och ta hand om en släkting som är i riskgruppen. Men då hade jag ju redan haft covid-19.

   Jag kan garantera dig att jag svårligen kunde gjort mer. Möjligen låtit bli att ha möte utomhus, trots att vi höll avstånd på ca 2 m. Det är allt.

   Har du gjort mer?

   Men vi som har jobb där det inte går att jobba hemifrån?

   Eller så har folk ett jobb man måste gå till och blir smittade på jobbet

   Är ju inte så enkelt. Har man barn kan de ta med viruset hem från skolan. Behöver man söka vård för något annat kan man bli smittad i väntrummet. Finns ju massor som kan hända även om man är jättenoga att följa restriktioner.

   Dummaste jag hört. Jag blev smittad av min sambo. Som i sin tur blev smittad på en arbetsplats han måste gå till eftersom han inte tillhör de som kan jobba hemifrån. Däremot kan jag ju säga att just eftersom han och jag var försiktiga så smittade vi inga vidare.

    Precis, och det är något man ska vara stolt över.

   Men man har ett jobb att gå till och man måste ha mat på bordet. Så länge man inte låser in sig och inte träffar nån är det nog ganska svårt att vara ”tillräckligt försiktig”.

   Jag har varit extremt försiktig men har en man som är lärare, där har Sverige låtit smittan härja fritt.

  Innan sjukdom- frisk med endast ibs.
  Under sjukdom (covid) i november 3 veckor- svårt att andas, feber, huvudvärk, smärta i leder, tryck över bröstet, suddig syn, ont i ena ögat, inget luktsinne, ingen smak, extremt trött.
  Efter sjukdom- håravfall, problem med leder, kognitiva problem, mental och fysisk trötthet, tung andning, oroskänsla, magont. Helt plötsligt kan jag inte stava eller läsa alla ord, minns inte saker 5 minuter efter man har pratat om det, har koncentrationssvårigheter, svårt att hänga med i samtal, somnar sittandes med mera. Allt detta är fortfarande kvar.

   Kom ihåg att en stor del av immunförsvaret sitter i magen. Så var snäll mot den och finns ju både på apotek och hälsokost olika medel som tex har bra bakterier i sig.

  Jobbar på apotek och åker dit kollektivt på fulla bussar (jag skojar inte!! Även agda 95 åker med sin rollator. Inte en ledig sittplats så långt ögat når. Så man står upp).
  Träffar snoriga och hostiga människor hela dagarna. Har varit hostig och snuvig själv, tog såklart test, som var negativt. Samt även antikroppstest i vintras som också visade neg. Undviker jag att bli smittad är det ett under känner jag lite…..

   Det är inte ett under. Ser man till antalet testade och positivt testade i förhållande till Sveriges befolkning så är procenten relativt liten och risken att smittas lika så. Därmed inte sagt att man inte ska vara försiktig och göra det man kan för att inte smittas och smitta, men risken är liten.

  Min svärfar gick bort i början av året i covid..
  Han var isolerad pga bekymmer med kroppen, enda gången han var utanför lägenheten var när han gick hos sjukgymnast, annars var han hemma.
  Efter 2,5 vecka på IVA varav större delen av tiden nedsövd gick han bort, alldeles för tidigt.. 😭💔

   Vad tragiskt. Ta hand om dej. Kram.

  Jag fick covid I oktober, mest troligt på ett spinningpass på sats. Först blev jag supertrött i två dagar, sedan piggare i två dagar. Därefter snuvig i tre dagar. Efter en vecka, när de andra symtomen var borta, tappade jag lukt och smak. Ytterligare två dagar senare fick jag nässelutslag. Min man hade inga symtom alls men testade också positivt. Mycket märkligt virus som ger så olika symtom!

  Jag hade covid runt jul. Min sambo blev smittad på jobbet(äldreboende) och smittade såklart hemma innan vi märkte att han var sjuk. Vi var båda sjuka i ca en vecka . Jag hade ont i kroppen, trött, torr i halsen och lukt-och smakbortfall. Lukt och smak är fortfarande borta/svagare nu tre månader senare. Sambon hade samma symtom plus feber. Tack och lov blev vi inte så sjuka!

  Hade Covid i december. Extrem huvudvärk och det kändes som jag hade 40 i feber men hade ingen feber. Tappade bort lukt/smak dag 4, fick tillbaka smaken efter ca 3 veckor. Tog 5 veckor innan jag kunde återvända till jobbet. Det mest obehagliga är att jag fick ”elektriska stöt” i hjärnan på nätterna, mer sällan nu men fortfarande kvar.

  Blev sjuk i covid i slutet av april förra året. Gick hemma i en vecka med feber, mådde allmänt dåligt med halsont och magproblem. Det blev bara värre så tillslut körde min sambo mig till sjukhuset. Detta slutade med 2,5 månader på sjukhus varav 3 veckor i respirator. Kom hem i juli och därefter började flera månader av rehabilitering. Mår idag bra, har problem med lungorna dock men klarar av allt i vardagen själv. Jag hade också en lång period då smaksinnet var helt borta vilket ska vara typiskt för covid såvitt jag vet.

   Men fy sjutton vilken mardröm 😦 Var du inte väldigt rädd innan du sövdes ner eller hann du inte tänka så mycket?
   Hoppas att du får det bättre med lungorna också 🌸

  Jag hade corona i november. Mitt enda symptom var tappad röst.
  Var hur pigg som helst i övrigt, men rösten var borta i två veckor.

  Har fått första dosen av vaccinet via jobbet och ser fram mot när majoriteten är vaccinerade och livet kan bli lite mer ”normalt” igen.

  Jag tror jag var sjuk förra året i januari. Kan mycket väl vara patient 0. Var sjuk o över 6 veckor fram och tillbaka. Feber, halsont, snuva och bortfall av lukt och smak. Riktigt seg ”influensa”. När jag kom tillbaka till jobbet hann jag jobba en vecka innan vi blev beordrade hemmajobb…

  Hade över 40 graders feber i två veckor, febern gick ner i ett par dagar och fick sedan över 40 grader i en vecka till. Huvudvärk så jag inte kunde lyfta huvudet från kudden eller ens läsa. Hostade till jag tappade andan, efter fyra dagar pep det när jag andades och det kändes som en elefant satt på bröstet. Ingen smak, inget luktsinne. Fick hålla mig i väggarna för att kunna gå på toaletten. Svimmade om jag var uppe i 5 min antagligen pga syrebrist. Två veckor efter febern gått bort orkade jag inte sitta upp mer än 10 min. Ett år senare har jag fortfarande problem med sömnen och tappar andan för minsta lilla. Blev förbjuden av 1177 att åka till sjukhuset när jag var som sjukast då de i alla fall inte kunde göra något. Fick i stället frågan, tror du att du klarar dig.

  Tappade smak- och doftsinne. Lätt feber (ej frossa). Feber i 4 dagar. Doft och smak tillbaka efter ett par veckor.

  Har haft ”vanlig” influensa som varit värre.

  Det värsta med Covid var tröttheten i kroppen efter. Att gå enklare promenader var jobbigt.

  Är idag fullt vaccinerad med båda doserna och det känns djäkligt gôtt.

  Hade Covid i slutet på mars/början april 2020. Var lite snorig och allmänt hängig i två dagar, sen pigg och ytterligare ett par dagar efter det tappade jag all lukt och smak i ca 4 veckor.
  Testade mig för antikroppar i slutet på maj och det påvisade antikroppar.
  En månad efter att lukt och smaken kom tillbaka förändrades både lukt och smak.
  Vissa saker, mest animaliska produkter men också kaffe, lök och tandkräm luktar/smakar helt vidrigt. Bränt/härsket/metallisk/avlopp är det närmaste jag kan beskriva.
  Nu är det nästan på dagen ett år sen jag hade covid och den vidriga lukten/smaken är kvar.
  Har helt slutat äta kött och undviker allt vad heter lök (som visat sig vara helt sjukt svårt, det är fan någon form av lök i ALLT!), kaffet tvingar jag i mig för att ja, let’s face it, jag måste ha det.. Men ja, att bara känna lukten av någon mat som innehåller kött eller lök får det att vända sig i magen.
  Joråsatte, kul!

  Just det här med lukt- och smakbortfall är ju inte bara oskönt, det är ju också sinnen som vi behöver för att känna farliga lukter/smaker och kunna avvärja faror.

  Var sjuk i slutet på november/början på december i totalt 14 dagar med konstaterad covid. Märkte att jag var sjuk då jag en dag vaknade upp med lymfkörtlar svullna som golfbollar på halsen. Hade feber och sov mest i tre dygn, sen var jag hjärntrött utan dess like. Att titta på tv gjorde mig snurrig eftersom det var för mycket intryck. Utöver det förkylningssymptom och andfåddhet. Ingen lukt och begränsad smak. Hade andningssvårigheter i två månader efteråt, men nu är det bra igen! Fick tillbaka doft och smak efter en vecka när jag blivit frisk. Märkte att lukten var tillbaka när jag tvättade och kände doften av sköljmedel 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *