Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

Ps! Tjafsa mindre!

638 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har upptäckt något sorgligt i och med att jag varit hemma otroligt mycket förra året och fram tills nu pga pandemin + jag pluggar så sitter på distans och gör allt. Jag har levt efter rekommendationerna – inte åkt kollektivt om jag verkligen inte behöver, hållit mig hemma osv, har 3 vänner jag umgåtts med lite då och då under denna tid men det händer inte så ofta.
  Vi måste ibland ta oss till skolan för tentor och när jag kommer hem efter det är jag HELT slut, huvudvärk och så trött som att jag varit ute hela dagen och hållit på. Idag behövde jag in till stan och fixa en grej inför LIA och jag va i stan från kanske kl 10-12 och jag va helt yr och färdig när jag var påväg hem. Jag känner inte igen mig själv. Jag blir trött av att vara social (tappat min sociala förmåga dessutom) och jag vill bara hem? 🙁 blir så ledsen, får sån huvudvärk och vill bara sova när jag kommer hem, sen släpper det efter ett tag. Hoppas verkligen detta går över för vill inte ha det såhär.

  Svara

   Har varit isolerad några gånger tidigare och har upplevt att det går över närmmam vänjer sig, man slutar sortera in varje ansikte man ser som ett ”nytt intryck” och typ folk på tunnelbanan förvandlas till en enda massa, som de brukar.

   Svara

    Hoppas på det då!

    Svara

   Du är inte gravid?

   Svara

    Nej 🙂

    Svara

    Du bara antog att personen var en kvinna?

    Svara

     Ja fy, F R U K T A N S V Ä R T att anta något sånt! Spöatraff skulle hen ha😝

     Svara

     Frågan i sig utesluter inte att Anonym 20:07 är öppen för tanken att det kan vara en man, den bara bekräftar att det är en kvinna (iaf någon med kvinnliga könsdelar – orkar inte ta en diskussion om detta) om Anonym 20:00 svarar jakande på den.

     Svara

   Börja leva normalt. Du är inte riskgrupp men riskgrupp för social ohälsa om du fortsätter.

   Svara

    Försöker, men blir mycket hemma pga skolan som kräver nästan hela dagen framför datorn. Men ska träffa 3 klasskompisar i helgen, ska bli sjukt kul! Tar med Ipren ifall huvudvärken slår till 😅

    Svara

    Nej gud, är du galen? Vi ör fortfarande mitt uppe i en pandemi, nu med värre mutationer också…

    Svara

     Inte galenskap enligt mig. Att vara så isolerad (som många är) tar död på fler än vad Corona gör.

     Att vara helt isolerad är inte bra för någon, varken för samhället i stort eller individuellt

     Svara

      Exakt. Kolla statistiken. De som dör är gamla multisjuka (ja undantag finns. Undantag finns alltid. Men motiverar inte nedstängningar lika lite som att förbjuda bilkörning för att folk skadas och dödas i trafiken).
      Skydda och vaccinera dem (pågår ju nu). Vi andra måste hålla igång samhället.

      Livet består alltid av risk. Vi kan inte isolera oss och vara rädda för en sjukdom med så extremt låg dödlighet.

      Svara

       Att dö är inte alltid det värsta. Många drabbas av långvariga symtom med extrem trötthet, muskelvärk, hjärntrötthet etc i många, många månader efteråt. Jag är INTE beredd att riskera det.

       Svara

        Isolera dig då.

        Svara

        Ja. Det kan hända. Mycket kan hända. Jag har själv haft covid och har spår av trötthet och förminskad smak kvar 4 månader senare.
        Men sånt är livet. Oro och rädsla och ensamhet ger värre och mer förödande långsiktiga konsekvenser.

        Svara

       Ni är knäppa. Följ bara restriktioner och rekommendationer, det är inte upp till er att bestämma! Inte konstigt att smittspridningen ökar…

       Svara

       Handlar inte om antal döda utan om trycket på sjukvården. Eller tror du att alla som vårdas på iva hamnar i statistiken för döda? De allra flesta blir ju friska igen. Det är inte döda utan antal sjuka du får kolla på, det är den siffran vi kan påverka. Där ingår även stor del 20-50 åringar.

       Svara

        Mjo stäng ner samhället under en längre tid så ska du få se på tryck på vården. En tsunami byggs upp under för lång nedstängning. Redan nu missas flera framtida cancerpatienter på grund av framflyttad screeningar.

        Svara

       Så det är ok att de dör då alltså? Vilken ful människa du är. Usch.

       Svara

      Håller heeeelt med dig!! Blir så frustrerad på hur sjukt utbrett den psykiska ohälsan blir av detta. Såklart ska man ha respekt för Corona och restriktionerna men till en viss gräns..

      Svara

   Har du inte känt såhär alls innan pandemin? Inte känt dig ovanligt uttröttbar sen innan?

   Om det är helt nytt fenomen skulle jag tro att du nu känner effekten av hur jävöa sjult vi lever packade i städer med avgaser och massa onaturligt skit och leverne. Vi borde leva som på stenåldern.

   Svara

    Har haft det lite upp och ner innan pandemin men inte i närheten av hur jag mår nu. Klarar knappt av hålla i en konversation, känner mig helt lost typ :/

    Svara

     Det kan vara sviter efter covid-19, många märker inte att dom haft sjukdomen…

     Svara

      Faktiskt inte testat mig, inte känt mig sjuk och har knappt utsatt mig för smittan alls .. kanske ska kolla ändå 🤔

      Svara

       Du kanske blir överstimulerad av alla sinnesintryck, det blir jag och hade det även så innan pandemin.

       Svara

   Vad läser du?

   Svara

    Ssk

    Svara

     Har du LIA på ssk utbildningen? Vi har VFU.

     Svara

   Du har inte varit sjuk i corona? För symptomen kan hänga kvar länge med trötthet och andra symptom.

   Svara

   Jag tror att det kommer att gå över. Det är som allt ”nytt” i livet, tänk vad trött man är i början på ett nytt jobb eller på en konferens med massor av människor, mycket nya intryck och man spänner sig mer än i bekanta miljöer och sammanhang. Bra att du tar dig ut tycker jag. Man ska vara försiktig, absolut. Men det är ohållbart att isolera sig månad efter månad om man är en ung och frisk människa. Lyssna inte på Krösa-majorna härinne alltför mycket.

   Svara

    Ja man kan va ute, men inte träffa massa folk eller va i trängsel. Kom ihåg bubblan av några få som man träffar, gäller än!

    Svara

   Jag har upplevt samma sak efter perioder av ”isolering”. Första gångerna jag gick på fest eller aw efter mina föräldraledigheter var värst. Tror att det är för att hjärnan arbetar hårt med alla intryck i miljöer med mycket människor och ”brus”. För mig har det gått över efterhand. Kan återkomma första dagarna efter semestern men sen släpper det igen.

   Svara

  Jag vet inte riktigt vad jag vill med detta inlägget, kanske mest skriva av mig men kanske också en önskan om lite tips och råd. Jag och min sambo har varit tillsammans i snart fem år. Vi trivs väldigt bra ihop, skrattar, har kul tillsammans, umgås mycket, delar samma värderingar och har samma vision med huset vi äger ihop. Vi har det alltså ganska bra. Men (såklart finns det ett men), jag känner inte alltid att vi är på samma plats i livet. Jag närmar mig 30 och han är sju år äldre. Jag börjar, och har sedan flera år, känt en väldig barnlängtan och jag skulle gärna också vilja gifta mig någon gång mest av juridiska skäl, struntar egentligen i upplägget. Han vill inte gifta sig alls, någonsin. Gällande barn så vill han ha det, bara inte nu, någon gång i framtiden. För min del känner jag att tiden snart rinner ut för att skaffa barn och han är helt oförstående till det. Till saken hör också att vi har väldigt lite sex. Vi låg 5 gånger år 2020, vilket är ungefär lika mycket som jag hade velat ligga på en månad. Om vi bara har sex fem gånger om året när vi ska försöka skaffa barn så är jag så orolig att det kommer ta flera år. Sannolikheten att vi prickar ägglossning är inte heller så stor eftersom vi bara har sex när han vill. Jag har också kommit till den punkt att jag blir så otroligt ledsen inombords när någon gifter sig eller ska ha barn och jag känner att jag aldrig kommer komma dit, även om jag såklart är genuint glad för deras skull… Och ja, vi har såklart pratat om allt detta, men konversationerna leder ingenvart. Så, nu har jag fått skriva av mig och tack till er som orkade läsa hela!

  Svara

   Det kunde ha varit jag som skrev detta. Varenda liten detalj stämmer in på min situation och jag lider med dig!

   Svara

    ❤️❤️❤️

    Svara

    Men avsluta och gå vidare. Sådär ska det inte kännas inför att sätta barn till världen. Den rätte finns därute

    Svara

     Jag håller med, tycker att ni båda ska gå vidare. Jag levde länge (tio år) i en relation som jag nog större delen av tiden visste inte skulle leda dit jag ville (familj till exempel). Jag hade länge svårt att komma över att jag lät det gå så många år av mitt liv! Tror att ni sitter på svaren, och jag vet att det svåraste är att ta steget och hålla sig till det ❤️❤️

     Svara

   Vill ni inte ha sex eller varför så sällan? Du borde också prata allvar och säga att du vill ha barn och vill han inte det så kanske ni ska gå skilda vägar? Vad menar han i framtiden? 1 år? 3 år? Prata är nog det viktigaste. Och ställa ultimatum om du känner han inte förstår hur viktigt det är för dig.

   Svara

    Jag vill gärna ha sex oftare, tyvärr inte han. Han har inte den lusten helt enkelt. Vi har pratat många gånger men tyvärr leder det inte någonstans. Han kan inte svara på när alls, utan svaret är alltid ”någon gång”.

    Svara

     Då tycker jag du ska lämna, han kommer inte ge dig ett barn och vill man ha barn med någon man måste ”tjata” på. Hitta styrkan att gå isär och försök träffa en ny kille som vill ha barn lika mycket som du vill

     Svara

      Jag förstår hur du tänker och hade vi inte haft det väldigt bra i övrigt så hade jag lämnat för längesedan. Men vi har det verkligen bra och trivs ihop, vilket är jätteviktigt. Jag vet faktiskt inte eon detta är något som gör mig villig att lämna…

      Svara

       Okej men dåså 🙂 då ska du stanna, men lät på dig som att barn är viktigt och när du beskriver honom och hans inställning så låter det som att han inte är så sugen på barn alls. Man kan inte heller tvinga någon till barn. Men är du fine med att leva med honom och att det kanske inte blir barn eller att det kommer dröja så ska du ju göra det!

       Svara

       Om detta är något som gör mig villig att lämna, skrev du och tvekade … nästan inget sex, kanske inga barn, inget giftermål… vad är det som lockar då… att ni har roligt ihop. Är han din kompis?

       Svara

   Förlåt om detta låter hårt, jag menar väl. Om du verkligen vill ha barn så behöver du gå till botten med din sambo om vad han egentligen tänkt sig angående den biten. Han bör ju skaffa sig förståelse för att du har begränsat antal år på dig och kanske har önskemål om vilken ålder du är när du skaffar ditt första eller sista barn. Väldigt många är ihop av bekvämlighetsskäl och har kanske inte dåligt samvete för vad man hindrar sin partner från. Jag har själv varit ihop av bekvämlighet när killen ville ha barn men inte jag. Så om du vill ha barn, red ut läget men din sambo, se till att ni är på samma våglängd angående detta. Annars kanske ni behöver lägga om planen för era liv. Jag hoppas det löser sig för dig!🌼

   Svara

    Det är inte hårt alls! Jag förstår helt vad du menar! Han är väldigt barnkär och vill ha barn, han är bara inte redo nu. Jag har kommunicerat tydligt att jag egentligen ville ha mitt första barn innan 30, det är tyvärr redan för sent… Tack för dina tankar! Det krävs nog vidare fundering och diskussion 🌸

    Svara

     Låter kanske elak nu. Men är han inte redo vid 37 års ålder så kommer han aldrig bli redo. Han kan inte bli mer vuxen än vad han är nu… ☹️

     Svara

      Exakt så. Om du är kvar och ni efter flera år fortfarande inte har barn kommer du bara bli bitter. Bitter på honom och bitter över ditt liv. Men du avgör vad som väger tyngst.

      Svara

      Jo då stor skillnad på att mogna hur man är nu och om 20 år.

      Svara

      Handlar inte om att va vuxen…
      Han kanske vill göra annat först osv. Men håller med om att de måste prata om det och bestämma nåt för ts har inte så mkt jättemycket tid.

      Svara

      Jag har upplevt ngt liknande. Inte med att skaffa barn med ang sex. Det var så illa att jag de gånger vi hade sex så prickade jag av att nu har vi haft det. ”Jippi” Det verkade vara helt oviktigt för honom medan jag kände att sex är det enda vi bara delar med varandra och att det är ett av fundamenten för ett förhållande. Jag gav upp till slut för det blev bara värre och värre. Jag var alltid på dåligt humör och slutade att ta initiativ själv. Jag gjorde slut och flyttade. Sex är inte allt men viktigt i ett förhållande. Ironiskt nog så när vi umgås numera, på landet och under jul, påsk mm så vill han. Eh…Tack men nej tack, tåget har gått

      Svara

   Förlåt att jag skriver detta för jag kan verkligen ha fel. Men min erfarenhet är att många män, när de inte vill ha barn ”nu” egentligen betyder att den inte vet om de vill ha barn med dig. Jag har ett ex som när vi var tillsammans absolut inte ville ha barn. Någonsin. Han gjorde sedan gjorde slut för att han träffat en annan tjej och två år senare hade de redan två barn. Nu var ju vi inte ens sambos….men ändå.

   Vad säger din kille att han väntar på? Varför vill han ha barn sen och inte nu?

   Svara

    Jag förstår helt hur du tänker! Jag har själv varit den personen i en annan relation. Men då fanns det också andra tecken från min sida. Vi har det väldigt bra annars och han är kärleksfull osv. Vi har stabila jobb och äger vårt hus. Det är just här det skaver.

    Han har inga svar på vad han väntar på, men jag vet att han ser mycket upp till sin kusin som fick sitt första barn vid 40 och tycker väl det känns ”lagom”.

    Svara

     Men vill du fortsätta leva nästan utan sex resten av ditt liv? Varför vill han inte ha sex? Har han haft det så med alla sina ex?

     Svara

     Då är du ju bara 33 så det kan ju gå.

     Svara

    Får mig att tänka på en väninna som fick kommentaren:

    ”Jag vill inte ha barn med dig för du skulle inte bli en bra mor.”

    Det förhållandet varade inte.

    Svara

    Exakt min tanke också. Han verkar ju helt enkelt inte vilja ha barn med dig. Oavsett hur bra jobb eller bra hus ni har. Handling väger tyngre än ord. Ni har aldrig sex för HAN vill inte. Han kan inte ens svara på när han vill ha barn? Förlåt men det låter inte som att han är kär i dig.

    Svara

     Håller inte med. Man kan ha olika sexdrift och inte va redo/vilja ha barn än.

     Svara

     Du anonym resonerar jättemärkligt. Han har sagt att han inte vill ha barn NU. Varför måste han ha ett datum för när?

     Sex – tja, måste man ha sexlust för att ha en relation? Det är väl klart att ingen ska ställa upp på sex, om man inte vill. Right?

     Babbla inte om huruvida det låter som kärlek. Du behöver bli nyanserad.

     Svara

      Sex är ju inte allt i en relation heller, klart det är viktigt, men absolut inte allt.

      Svara

   Förstår din känsla och frustration, tycker du ska sätta dig ned och fråga honom vad han vill nu och vart ni ska stå om 3år och 5år. Hur ser er gemensamma framtid och drömmar ut. Sedan är det viktigt att lyfta sexet, jag hade en period där jag grät över att mina tjejkompisar sa ”jag får aldrig vara ifred, han vill ligga konstant” medan min partner knappt rörde mig och jag kände mig så oälskad och oattraktiv. Nu gick det över men jag sa det rakt ut till honom. Hur jag kände och det var utelämnande svar ja, men det gjorde att det blev mycket bättre mellan oss.

   NÄR vill han ha barn? Stå på dig. Ser han det inom en 1års period, 3års period eller är det ännu längre bort?

   Hur ofta vill han ha sex, hur ofta vill du ha sex? Vad mår ni bra av?

   KRAM ❤️

   Svara

    Tack för ditt svar! Kommunikation är viktigt! Jag får väl göra ett nytt försök att ta upp det igen helt enkelt.

    Svara

   ❤️

   Svara

   Till att börja med så vill jag skicka dig lite kärlek och omtanke. Det du går igenom är förkrossande, det går inte riktigt att sätta ord på det. Jag vet för jag har varit där själv.

   Jag har varit tillsammans med en yngre kille i många år. Därför blev min längtan efter barn ännu mer akut iom att jag redan var +30 när vi träffades. Jag tog upp barn och framtid efter något år eller två och det var tvärstopp, inte ens ngt han ville prata om. Åren gick och inuti mig gick jag sakta men säkert sönder. Jag har alltid vetat att vi var rätt för varandra, menade för varandra. Därför kunde jag inte förstå varför han inte ville ta nästa steg med mig. Mina känslor har varit ganska turbulenta och efter att några år gått formulerade jag en plan om att om vi inte skaffar barn så lämnar jag honom och skaffar barn på egen hand. Det var så tydligt för mig. Samtidigt som det ju var med honom jag ville detta, inte ensam. Hur som helst, efter dryga 3 år kom ämnet återigen på tal och det bara kom ur mig att nej, jag vill inte fortsätta leka relation på dessa premisser, jag vill ha mer. Då kom det, det jag väntat på så länge att nu, nu kör vi, vi skaffar barn. Och där är vi idag, vi har världens bästa lilla människa och det känns som att vi är starkare än någonsin. Fantastiskt, eller hur? 😍

   Detta är en solskenshistoria i sammanhanget. Men vis av erfarenhet känner jag att jag pausade mig själv i flera år. Lät honom styra över hur vårt liv utvecklade sig. Hade jag fått göra om hade jag först och främst varit tydligare mot honom från början (då hade jag iofs inte suget, det växte fram iom att jag var med honom). Jag hade också stått på mig mer och satt hårt mot hårt. Jag tror inte på att tvinga någon till något, men han var oförmögen att ge mig besked. Jag bad honom säga om han egentligen inte ville vara med mig, så att jag kunde lämna honom. Men det gjorde han inte. Jag tror att jag tog det som att han ju ville vara med mig, vilket han också ville.

   Detta blev ett rörigt svar och kanske inte ger dig något perspektiv alls på din situation. Men kanske är det någon annan som läser detta. Till dig vill jag skriva lev DITT liv, dansa inte efter någon annans pipa. Följ ditt hjärta, ibland innebär det att du stannar där du är (som i mitt fall), ibland innebär det att du går en annan väg. Det finns inga enkla svar när kärlek är inblandat.

   Svara

   Känner för dig. Här kommer tråkigt svar som kanske inte stämmer för er: när en partner är helt emot att gifta sig eller försöka få barn ihop, speciellt när man är i den åldern som din partner är i, medans en själv verkligen vill allt detta, kan det vara ett tecken på att han inte är helt säker på just ert förhållande är rätt för just de sakerna.

   Svara

   Prata prata prata. Jag var i din situation, när jag sa att jag ville försöka få barn så ville inte han. Han hade sagt tidigare att han ville, men när jag tog upp frågan och tyckte det var dags så var han tveksam. Jag blev ledsen och sa typ ”säg till när du ändrat dig”, och pratade inte om det mer utan gick och väntade. Det visade sig när jag gjorde slut ett par år senare att han visst kunde tänka sig nu, men hade inte fattat att jag väntat på honom typ. Så, utan att tjata, se till att han förstår hur viktigt det är för dig och hur du tänker.

   Svara

   Jag tycker mer det låter som ni är två kompisar som bor ihop. Det bör finnas lite mer om ni ska bilda familj.

   Svara

    Varför tycker du det? Håller inte alls med.

    Svara

   Om du känner att kommunikationen brister kanske kan hjälpa utifrån i form av terapi av något slag vara till hjälp? Då kanske konversationen leder någon vart. Så klart älskar du honom och han älskar dig, hoppas det ordnar sig. Det vore dock bara synd om några år längre fram befinner du dig i exakt samma situationen med honom, noll framsteg och ”slösat ditt liv med att vänta”.
   Testa med att vara tydlig redan i början av konversation med vad du känner och vill ha, om han är nonchalant med det, säger det väl något om vad han tycker?

   Svara

   Jag hade gått vidare. Du kan bli lycklig på egen hand. Din tid kommer.

   Svara

   Ställ dig frågan om det är såhär du vill leva resten av ditt liv. För det är väl ändå det man har som tanke med sin partner, att det är för alltid.
   Vill du inte det så lämna, ställ ultimatum om barn är något du inte vill leva utan? Som någon skrev så borde rimligtvis 37 år vara mogen nog att ta dessa steg, annars kommer han aldrig bli det.

   Att ha en kärleksfull relation i övrigt och två stabila inkomster och ett hus kan du hitta med någon annan ockps, men som även vill ha barn, ha sex, gifta sig och leva det liv du vill.

   Vid 35 sjunker fertiliteten mycket och bara för hans släkting fick barn vid 40 så är det verkligen ingen garanti för att du kan det.

   Hoppas du hittar en väg att gå som känns rätt i hjärtat! Det är ändå den känslan du ska leva med resten av ditt liv ♥️

   Svara

    Håller med dig i allt utom att ställa ultimatum. Han kanske då känner sig tvingad att skaffa barn trots att han inte vill och vem vill ha barn med någon som blir tvingad till det? Känns inte kul.

    jag tänker så här, man kan inte förändra en annan person och man kan inte tvinga dem till att gå med på barn för husfridens skull. Så vill du ha barn och det är en viktig sak i ditt liv så kanske det är bättre att försöka hitta någon annan, som också tycker det är lika viktigt.

    Svara

   Mitt ex och jag hade det bra (tills han funkade upp saker) men han tvingade mig välja mellan inga barn alls, eller lämna honom och skaffa barn med någon annan.
   Jag valde att stanna och slösade bort 3 år på en man (inte ens det är han) som när jag valde att göra slut, säger att han vill ha barn men inte just då. LITE sent påtänkt! Lämna eller ställ ett ultimatum.

   Svara

  Jag hatar kakor.

  Svara

   Jag med. Spelar fan ingen roll hur många gånger man accepterar skiten så kommer det nya.

   Svara

    Trodde verkligen ni pratade om ätbara kakor först bliv otroligt förvirrad

    Svara

   Hur känner du för kex?

   Svara

    Dom är historia.

    Svara

  Vem är författaren som nämns i senaste Ursäkta?

  Svara

   Det undrar jag också haha

   Svara

    Stina Sundling? Kom ut med en roman om dejting under 2020. Men kanske helt fel ålder?!

    Svara

     Kan vara hon. Hon följer Edvin och han sa att hon gjorde det.
     Ingen som vill annats köpa hennes bok och de om den har något kapitel om storlek?😂

     Svara

   Snart kommer jag lyssna på den där podden bara för att jag blir nyfiken av att alla är nyfikna… Ha ha ha!

   Svara

   Fattar dom inte kan säga vissa saker men blir så sjukt nyfiken när dom beepar och vill bara veta vad dom säger!!!! Hahaha 🤪🤪
   Va något om Linnea C också va?

   Svara

   Måste ju vara Happy Jankell eller?

   Svara

    är inte hennes bok en roman? Det var ju ett kapitel om hur en kvinna lämnade en man för att han hade en liten penis. Det var ju själva piken.

    Svara

    Nämner du bara en random författare nu eller har du faktiskt lyssnat på avsnittet? Hon passar inte alls in i det dom beskriver.

    Svara

   Vad säger dom?

   Svara

    Lyssna på senaste avsnittet, 24 minuter in börjar dom prata om det.

    Svara

     Gud vilken jobbig jävla podd. Den ska jag aldrig lyssna på igen.

     Svara

      Okej gör inte det då

      Svara

   Åh måste veta! Jag skrev i förra veckan, jag kollade upp och det var inte Josefin Dahlberg, som jag trodde. Ska se om jag kan gräva lite till…

   Svara

    Henne har jag så svårt för 🤪

    Svara

  Precis som att vissa biter på naglarna eller har andra saker för sig så sliter jag på riktigt sönder mitt hår? Jag pillar med fingrarna i håret heeela tiden, borstar med fingrarna så det drar med sig massa hårstrån och jag sätter upp håret i en bulle sen drar jag ut delar av håret, lite åt gången ur bullen tills håret är utsläppt. Vet detta låter sjukt men jag kan inte sluta, fingrarna är jämt i håret när jag sitter vid datorn eller kollar på tv/mobilen, min kudde är full med hårstrån när jag är klar 🙁 vet det bara är för mig att sluta precis som med folk som biter på naglarna men undrar om det är någon annan som har något liknande för dig 😅

  Svara

   Samma här! Biter dock på naglarna ibland också. Men tror att det beror på rastlöshet/stress? Iallafall för min del. Jag snurrar håret, drar bort kluvna hårtoppar osv. Pillar alltid med håret. Det är jätte störande och det är flera som har påpekat detta. Men det är ju jätte svårt att bara sluta.

   Svara

    Ja jag är rädd att jag kommer bli typ extremt tunnhårig eller få kala fläckar 🥲 men har jätte svårt att sluta, tänker inte ens på att jag pillar i håret och kommer på de senare och tar ut handen som är full av hårstrån hehe

    Svara

   Jag har haft liknande för mig, beror oftast på stress, ångest eller rastlöshet 😅 Googla trichotillomani och se om du känner igen dig (menar inte att du har det men det kanske kan räta ut lite frågetecken kring själva beteendet).

   Svara

   Åh jag har haft det där problemet i mååånga år, mest att jag sitter och river av slitna hår toppar men är också och pillar i håret hela tiden. Gick till frisören och klippte mig för några månader sen för första gången på typ 10 år, efter det har jag knappt hållt på alls på samma sätt, för det finns liksom inget att riva bort. Sen har vanan bara försvunnit. Kan hända någon gång ibland kanske, men inte alls som förut. Lider med dig för det är fan jobbigt (dock typ lite mysigt när man sitter där och håller på haha)

   Svara

   Hade en i min klass när jag pluggade på universitetet som alltid satt och drog i håret bak i nacke. Så pass att det blev kala fläckar. Men den personen var också den mest stressade av oss alla, så tror verkligen att det hänger ihop med stress!

   Svara

  Ja ni, vad tycker ni om Lambertzsituationen?

  Svara

   Att man inte ska anklaga folk falskt.

   Svara

    Det vet du ingenting om.

    Svara

     Åtalet lades ju ner. Den här gången också.

     Svara

      Att ett åtal läggs ner säger dock inget om vad som är sant eller falskt.

      Svara

       Men t r e gånger??

       Svara

       Hon är ju psykiskt sjuk och farlig.

       Svara

        Men om hon redan innan hade anmält folk för våldtäkt ett par gånger och om hon var psykiskt sjuk och farlig, och om han hjälpte henne juridiskt, varför valde han att göra sexuella närmanden mot henne på julafton? Varför? Hur tänker man? Jag skulle aldrig ens göra en sexuel invit mot t ex en praktikant på jobbet. Man gör inte så.

        Sen betyder det ju inte att det är våldtäkt för det, men håller med honom själv om att han är moraliskt skyldig i och med att han legat med henne. Konstigt om dom umgicks tätt och han var en fadersfigur för henne att han inte märkt några konstigheter alls inför det där samlaget.

        Svara

         Läste idag att han sa, ”jag blir kladdig när jag är full”……….
         Vet inte om det skulle vara en förklaring? Sjukt obehagligt tycker jag i alla fall.

         Svara

          Och igår var han ”svag i köttet och anden”. Skulle gärna vilja ha en kommentar från hans ärkefiende GW.

          Svara

           Kolla Dyngbaggegalans ig!

   Han har betett sig så jävla vidrigt att det nästan saknar motstycke. Det är en sak att hävda sin oskuld, en helt annan att medvetet agera på sådant sätt att man kan svartmåla motparten mesta möjliga och riktigt trycka ned en mycket svagare motpart.

   Svara

    20:11 håller med. Usch vad han är osympatisk. Tycker det ät så tragiskt.

    Svara

    Tack!

    Svara

   Fy fan vilket äckel han är. Ovärdig att kalla sig jurist.

   Svara

    Eh? Kanske bra att inse att utbildning inte är lika med fantastisk personlighet.

    Svara

   Tycker hennes ex verkar va en snuskgubbe! Hans bilder är så motbjudande! Känns som han är besatt av sex.. Och nu är han i Thailand o raggar unga flickor. Säger inte det allt om hans kvinnosyn?

   Svara

  Någon som vet vad Danjals fästmö heter?

  Svara

   Uno

   Svara

    Dos?

    Svara

     Tres

     Svara

      Quadro

      Svara

       quatro*

       Svara

        Cinco. Hur länge ska vi hålla på?

        Svara

        Fast ska man vara språkpolis kan man ju stava rätt till quattro…

        Svara

         Båda hade fel. Det stavas cuatro. 🙂 HHAHAHA.

         DAMN

         Svara

          Du har fan rätt. Förlåt.

          Svara

         A6 Avant!

         Svara

          I see you!

          Svara

        Seis (har ingen aning om hur det stavas!).

        Svara

    Due

    Svara

   Jocke?

   Svara

  Du som skrev om Estonia förra veckan, vad tror du hände?

  Svara

  Har blivit så obekväm i sociala sammanhang, känns som jag glömt bort ”hur man gör” 😂 tips på hur jag kan tänka för att det ska kännas bättre?

  Svara

   Tappat det sociala helt 😅🤷🏻‍♀️ Känner mig fel och dum typ haha

   Svara

   Att det är likadant för alla och beror på isoleringen under pandemin.

   Svara

   Jag också! Längtar nog inte efter att vara mer social heller. Men jag kan ha fel, svårt att veta! Kanske jag bara håller på att tappa förståndet utan att jag vet om det!

   Svara

  Vad är du mest stolt över i livet?

  För min del är det att jag vågade och orkade lämna en destruktiv relation. Trodde aldrig att jag skulle finna mod till det! Är så tacksam och stolt över mig själv nu i efterhand

  Svara

   Heja dig! ❤️

   Svara

   Jag är stolt för jag slutade röka efter att ha rökt i tretton år. Har aldrig rökt sedan dess.
   Jag är stolt att jag lyckades höja mitt resultat på högskoleprovet och komma in på min drömutbildning (som jag tyvärr inte slutförde).
   Jag är stolt att jag efter att ha irrat bort mig på arbetsmarknaden, efter lång arbetslöshet och misslyckade studier, och utan att ha någon att lämna som referens lyckades ta mig tillbaka.

   Svara

    Grymt ju!!

    Svara

     Tack. Men nu är jag tyvärr arbetslös igen. Känns svårare den här gången.

     Svara

    Bra jobbat!

    Svara

    Himla bra jobbat!
    Och snälla du, hur lyckades du med att få jobb utan referens? Hur tog du dig tillbaka? Är i den situationen nu, har du några tips?

    Svara

    Hur löste du det där med arbetssituationen? Vill bli inspirerad. Behöver bli inspirerad!

    Svara

   Grym är du! ❤

   Jag är i en period där jag har väldigt svårt att vara stolt över mig själv, men jag är stolt över att jag lever I guess. Och att jag lyckats sluta med benso cold turkey 🙈

   Svara

   Att jag har utbildning, jobb, bostadsrätt och bil. Utan att ha fått en endaste krona från mina föräldrar

   Svara

    Jag säger detsamma. Plus att jag även har semesterbostad.

    Svara

    Lyxigt med föräldrar iaf

    Svara

     Ja! Det har vi alla 2st av på denna planet

     Svara

      Ja om de inte dött. Då är de i himlen. Som mina

      Svara

    Varför skulle dina föräldrar betala för dig?

    Svara

     Ingen har väl direkt påstått att föräldrar ska betala för en, men det är väl ändå rätt vanligt att föräldrar sätter upp sparkonton för t.ex körkort när man är barn? Eller ger en del av barnbidraget?

     Tycker att man hör en del om hur föräldrar hjälper till med pengar till bostad eller körkort så att lyckas med detta själv utan en krona som hjälp blir väl mer och mer ovanligt tänker jag.

     Svara

   Mina två välartade och välmående barn som exet inte lyckades förstöra.

   Svara

  Är ni oroliga för mutationerna?

  Svara

   Inte då. Träffat så många idioter i mina dar.

   Svara

   Inte så länge vi har Arnold Schwarzenegger!

   Svara

   Litet mutanter har inte så många dött av.

   Svara

   Ja.

   Svara

   Det borde alla vara. Inga kryssningar till/från USA fram t.o.m. 1 november. Nyheten kom just.

   Svara

   Ja, men vad ska man göra, de tillhör ju hälften av jordens befolkning.

   Svara

  Någon som lider av urinläckage eller har gjort det, främst i samband med tex en hostattacker, nysning, skrattanfall eller ”hoppande rörelse”?

  Knipövningar har jag testat under flera års tid, hjälper inte ett skit.

  Svara

   Bakingbabies.se

   Svara

   Japp. Stannar upp och kniper ihop mina ben varje gång jag ska nysa. Jobbigt nu när pollensäsongen börjar. Är ju inte lika underhållande som när jag spelar fotboll med mina gudbarn och skjuter en prutt för varje steg.

   Svara

   Haft problem och kämpade med knipövningar. Googlade på behandling och hittade att det lätt kunde åtgärdas med en operation. Så bokade in en och nu är allt bra. Kan t.o.m. hoppa studsmatta och nysa samtidigt.

   Svara

    Ja hon jag delade rum med på sjukhus hade opererat sig och satt in typ ett nät. Hon hade inte ens ont dagen efter.

    Svara

    Cevitacare.se är en klinik man kan göra det på i Stockholm. Du behöver ingen remiss utan kan ringa direkt till kliniken och få en undersökning så kan de avgöra om en operation kan hjälpa för dig. Det kostar som en vanlig landstingsoperation. Någon hundralapp om du inte har frikort.
    Operationen är klar på tio min men man blir kvar nån timme för att nyktra till. Stramar lite i ljumskarna nån dag men inte farligt.

    Det bästa jag gjort för mig själv någonsin!

    Svara

     Attans, jag bor på västkusten, annars hade jag ringt dit imorgon!

     Svara

   Anna, det var lika för mig. Gå till din gynekolog och be om att få en remiss till inkontinensutredning.
   Jag blev opererad, lätt och smidigt och har fått livet tillbaka. Tveka inte.

   Svara

   Tack för goda råd, någon som vet någon privatklinik på Västkusten?

   Svara

    Enligt Google har ni något som heter Carlakliniken i Göteborg. Men googla bara på urininkontinens operation och region så får du fler alternativ.

    Svara

     Tack, Carlaklinken kollade jag upp i morse och de var fullbokade om man inte hade privat sjukvårdsförsäkrning, vilket jag inte har, men söker vidare.

     Svara

  Alla de som stör sig på stavfel, om killar har kjol eller Paow har onlyfans etc etc. Alltså småsaker! Tänker ni också på kriget i Congo och förhållandena i Foxconn-fabrikerna tex? För jag har alltid tänkt att om man klagar på såna småsaker så måste livet vara så skönt om det är ens enda problem. Men sen vet man ju inte om personer som tänker smått även tänker stort. Så problemen blir dubbla! Vad tror ni?

  Svara

   Congo?

   Svara

    Ja, det är crig där.

    Svara

    Förlåt mig för stavningen. Hoppas ni ändå förstod kontentan. Men antar ni då bryr er mer om stavningen av Demokratiska Republiken Kongo än rådande situationen där. Det är ett svar på frågan även om det är implicit.

    Svara

     Contentan är implikit.

     Svara

     Det är faktiskt hemskt på riktigt. Jag kan bara svara för mig själv, men tänker att det är lättare att fokusera på småsaker än det som verkligen är grymt, svårt att ta in och till stor del ligger utanför det jag kan kontrollera eller påverka. Men du har rätt. Mer fokus borde ligga på att hitta lösningar här. Vad kan man som ”gemene man” göra?

     Svara

   Du är så söt. 🙂

   Svara

    Tack!

    Svara

   Ja, vi ska genast sluta ta upp allt som inte är lika vidrigt som exempelvis hur det är i Nordkorea. Så skönt.

   Suck.

   Svara

    Det var ju inte alls så jag menade. Jag menade om man generellt bryr sig om både små och stora saker, eller något av det. Det verkar ju skönare att inte bry sig om båda, vilken det än är.

    Svara

     Jag tänker att ditt liv måste vara väldigt tungt eftersom du endast ser allt kaos. En liten felstavning lättar upp mer än ett krig jag lovar.

     Svara

   Du kan ju inte stava till Kongo.

   Svara

   Du kan ju inte stava till Kongo.

   Svara

    15 min och typ 5 kommentarer senare och jag har fått tillräckligt med vatten på min kvarn 😂 Nu kan jag logga ut för ikväll med ett gott skratt! Är så jävla glad att jag inte bryr mig om andras business hela tiden, you should try it sometime.

    Svara

     Fast du verkar ju bry dig ganska mycket om andras business eftersom du bemödar dig att göra ett inlägg om det?

     Svara

      Är såklart intresserad av mina medmänniskors åsikter eftersom vi lever i samma värld. Speciellt folk här inne, för det är sånt jag och mina vänner diskuterat men de är lite mer lik mig än vad många här verkar vara! Det heter ju öppet spår som ni vet. Men sen bryr jag mig inte om VAD folk gör med sina liv. Det chokade mig i förra inlägget hur många som moraliserade mig över att Paow har onlyfans. Vem fan bryr sig tänkte jag, men folk gör tydligen det fast det inte rör dem alls.

      Har en master i socialantropologi fick arbetar med beteendeforskning på ett svenskt institut och är väldigt intresserad av hur människor fungerar. Är bara här inne kanske 2-3 ggr om året, detta stället är typ som flashback fast för kvinnor för mig.

      Svara

       Socialantropologi? Detta är en skvallerblogg – om du tänker forska om skvaller har du kommit rätt, annars blir det svårt….

       Svara

     Du söker bekräftelse på en blogg om bloggare och influencers och vill diskutera de stora världsproblemen? S Å annorlunda.

     Svara

     Jag tycker synd om dig faktiskt. Så jobbigt det måste vara för dig. Du tänker bara på det allra värsta.

     Svara

   Tänker jätteofta på sånt. Men jag diskuterar det inte här på bloggbevakning. Mer Paow!

   Svara

   Man kan väl ha flera saker i huvudet samtidigt…

   Svara

    Det är exakt det som var min poäng. Då förstår jag varför folk är så sura om de går runt och stör sig på ALLT. Man får väl välja lite tänker jag, men det är upp till var och en I guess.

    Svara

   De flesta kan hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt.

   Svara

   Jag vet att det är ganska meningslöst att försöka diskutera hur man ska lösa konflikten i Mellanöstern i ett kommentarsfält som handlar om att Paow skryter om hur mycket hon tjänat på sitt onlyfans-konto.
   Man anpassar budskap efter publik och passar på att diskutera problematiken i onlyfans under ett blogginlägg som handlar om just precis det.

   Svara

  Gabjoss verkar sjukt instabil, ena dagen gnäller hon över att hon är sååå ensam för att dagen efter skriva att hon ska på dejt och är helt förtvivlad för att hennes ansikte är rött. Tar upp exakt samma frågor i alla frågestunder. Lämnar över barnen i två veckor för att hon tycker att de är jobbiga, som att hon vill att man ska tycka synd om henne hela tiden…

  Svara

   Haha.. fast nää? Hon håller ju på o slutar snusa – chilla!

   Svara

    Haha det går längre bak än snusandet, hon skriver ju alltid hur dåligt tålamod hon har, att hon inte är stresstålig osv. bara kolla på ordvalen hon använder sig av så är allt sjukt överdrivet hela tiden.

    Svara

   Hon verkar så jävla oskön. Tror F ska vara glad att de separerat

   Svara

    Ganska hårda ord. Jag tycker hon är mänsklig. Hon har mycket i luften nu med Jolies hjärtoperation, sluta snusa, plugga till mäklare samtidigt som hon är den bloggare som verkligen presterar. Okej att hon är utseendefixerad men det är inget fel med det. Snyggt skött skilsmässa med. Give her a break.

    Svara

     Mm hon kan inte blogga pga hennes operation men sen välja att inte träffa Jolie på typ två veckor för att hon behöver rå om sig själv känns bara… konstigt.

     Svara

      Men va? Vem lämnar sitt barn innan operation? Min dotter har opererats flera ggr och hur jobbigt det än är för en själv så måste barnet komma först. Det är ännu jobbigare för barnet som inte riktigt förstår. Galna prioriteringar.

      Svara

   Jag tycker synd om F:s framtida partner när Gabriella verkar kräva att han ska ställa upp på alla hennes impulser. Jag tycker att det är tydligt att hon vill hålla kvar honom då hon så ofta skriver att det inte är omöjligt att de blir ihop igen och att de ses såå ofta och har en så fin relation. Känns som en hint till hans ev partner.

   Svara

  Någon som har erfarenhet av bipolär eller borderline? Vad har ni fått för hjälp?

  Svara

   Det beror helt på vart i Sverige du bor. Jag sökte hjälp några gånger men det som gjorde att jag till slut fick hjälp av psykiatrin var efter ett självmordsförsök. Sedan dess har jag fått hjälp men innan det var det bara kaos. Tyvärr!

   Svara

    Men väl på psyk har jag fått superbra hjälp, men man måste också själv göra jobbet. Det är mycket admin, tester, träffar, gruppmöten, drogtester, prova ut mediciner etc som tar ganska mycket kraft. Speciellt när man redan mår skit! Men för mig har gruppterapi och regelbundna träffar varit en game changer och jag är nu friskförklarad. Var diagnostiserat sjuk mellan 16-34 (men förmodligen innan) så man kan bli frisk också 🙂

    Svara

     Okej! Vet inte vad jag har för diagnos än. Gick utredning när jag va 18-19 och då trodde dom bipolär och add, men fick ingen diagnos. Gick hos psykiatrin men det va jätte dåligt då de aldrig följde upp eller informera ordentligt. Sen skrev dom ut mig från ingenstans. Gick fram tills förra våren utan hjälp men då krascha jag. Fick träffa kurator, psykolog osv och blev inskriven på psykiatrin i en annan stad då jag flyttat. Har nu väntat i ca 1 år på hjälp men den kommer inte. För ca en månad sen börja jag må sämre och sämre, och förra veckan så va jag så otroligt deprimerad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Men nu är jag nästan som vanligt förutom otroligt orolig. Har sånna fruktansvärda svängningar i mitt mående.

     Svara

      Kan tillägga att jag är 24 år nu och att psykologen jag prata med förra året trodde att jag hade borderline

      Svara

   DBT, medicinering, arbetsterapeut sen typ tyngdtäcke. Upplever generellt att om man behöver mer individuell hjälp alltså ej generell vård som medicin och dbt, så måst man kämpa mycket och länge. Medicineringen har hjälpt mig mycket dock.

   Svara

    Står i kö för att gå dbt!

    Svara

   Jag har ospecificerad bipolär. Fått bra hjälp av slutenvården och psykiatrin med medicinering och samtal (även BUP som yngre). Träffat några nötter på vägen tyvärr men dom som är bra håller jag hårt i 🙂

   Svara

    Diagnostiserad bipolär. Fått sådan fantastisk hjälp av min läkare, KBT:are, psykolog och försäkringskassan. Jag är på riktigt frisk. När symptomen kommer är jag sjuk. Allt känns som en balansgång.

    Svara

     När jag mår riktigt bra och allt är på topp så är det i regel en hypomanisk/manisk period på intågande.
     Precis då vill jag absolut inte ha någon medicin eller inblandning av någon. Tyvärr är det då jag behöver hjälp/förståelse. Efter denna maniska period så dippar jag ordentligt.
     Är dock oftast frisk och fungerar hur bra som helst. Men ibland så blir det lite (för mig) kaotiskt och då blir det lite problem.

     Svara

  Jag ska på intervju för en praktikplats i morgon förmiddag. Jag är så otroligt nervös och vet fan inte vad jag ska säga_göra för att få en av platserna?

  Svara

   Förstår att det är nervöst. Tips är att ta lite tid innan intervjun och peppa dig själv. Intala dig att du är bra och att de är dig dom vill ha. Går alltid mycket bättre om man tror på sig själv. Va formell men ändå trevlig och varm. Om de frågar om du har några frågor visa på intresse för tjänsten. Tex fråga hur en vanlig dag kan se ut, hur de värderar framgång, varför de själva jobbar just där osv. Försök att visa att du är förväntans full inför att praktisera där. Starta med att tacka för att de tar sig tiden att intervjua dig och avsluta med tack för er tid jag ser fram emot att höra från er. Lycka till det kommer nog att gå jättebra!

   Svara

   Varför ska just du få praktisera där? Försök få fram det. Lycka till!

   Svara

   Jag var i den situationen för en vecka sedan. För mig var det viktigt att repa frågorna som kunde komma innan. Så jag inte behöver komma på akuta svar under mötet.

   Frågor som jag fick var:
   – Varför vill du praktisera hos oss?
   – Vilka arbetsuppgifter/roll vill du ha i framtiden när du är klar med din utbildning?
   – Vad är dina svagheter? (våga visa dem)
   – Vilken plats tar du i en grupp?

   Jag höll på att spy rakt ut när jag skulle sätta igång mötet (online). Men jag lugnade mig i att jag kan bara vara mig själv. Och jag fick platsen!

   Svara

   Glöm inte ställa frågor och visa dig intresserad också, så man inte endast sitter och väntar på att få frågor. Lycka till 🤗

   Svara

  Vet någon något mer om Petra Tungårdens nya lägenhet?

  Svara

   Ja.

   Svara

    Berättaaaa! Var ligger den? Finns det länk kvar till mäklaren? Så nyfiken!

    Svara

   Vad vill du veta?

   Svara

    Typ läge, mer bilder (vore nice om någon hade länk till annonsen). Tyckte den såg så intressant ut på bilden hon la upp på instagram! Kände: vill veta mer!

    Svara

   Karlbergsvägen ligger den på. En 3:a på typ 98 kvm. Gick för 11 mille

   Svara

    Tack! Förvånad jag blir att hon lämnar Östermalm!:o

    Svara

     Hon blev rånad där. Tror dock inte Vasastan är säkrare.

     Svara

      Jo, men hon blev ju rånad på Biblioteksgatan, det är ju mer city och ”mitt i smeten” än där hon bodde på Östermalm. Tycker personligen mycket mer om lugnet på Östermalm, men superfin lägenhet!

      Svara

       Artillerigatan, inte lång från hennes bostad.

       Svara

      Vadå blev hon rånad?? Har jag helt missat 😳

      Svara

  Är det någon här som sett ”Älskar, älskar inte” på Discovery+? Vad tänker ni? Vilka tycker ni/tycker ni inte om? Jag får lite olustiga känslor av Ivan – är jag den enda?

  Svara

   Jag har sett lite. Klarade dock inte av att titta mer när hon kvinnan som ska gifta sig med killen i Afrika . (Jag lär nog spola över henne). Jag blir så arg, tycker så synd om hennes barn.

   Svara

    Varför? 😊

    Svara

     Jag får bara känslan att hon är en sån som åker ifrån sina barn bara för att vara med kärleken. Jag har säkert fel. Sen tror jag blev för upprörd när jag såg hur dom slaktade geten och tänker kulturellt så är dom alldeles för långt ifrån varandra. Jag tror aldrig deras förhållande komma funka.

     Svara

     Hennes äldsta son verkar ju inte alls acceptera situationen och vill inte ens vara med programmet…

     Svara

    Åh, hon verkar så himla snäll men också naiv! Har hennes man ens varit i Sverige? Måste bli en extrem omställning för honom att ha levt som masaj för att flytta till en småstad i Sverige 😬

    Svara

   Jag tror typ inte på något par förutom det där killen är muslim (jag är skitdålig på namn!!). Tjejen från Karlskrona och killen från Japan är ju ett haveri, känns inte som om dom någonsin har varit kära i varandra?

   Svara

    Fick typ ont i magen i ett av avsnitten när de besökte hennes kompisar.. Alla satt och pratade svenska utom Aoi som satt själv i ett hörn :-/ Om jag var i hans sits hade jag åkt hem

    Svara

    Håller med. Hon pratar om honom som att han är värdelös. Det finns inte en gnutta kärlek där emellan. Hon har inte framställt sig bra.

    Svara

    Alltså de verkar ju verkligen ogilla varandra? Hur blev de ens ihop? Varför är hon så dryg mot honom hela tiden? Han verkar iofs vara tidernas tråkigaste. Men ändå.

    Svara

   Jag kollar ibland.
   Isabella och André: Tycker inte dom passar. Tror han trivs bättre med det livet han lever som är mer fritt.
   Nicole och Aoi: Tycker jag inte passar heller. Tycker det är så konstigt av henne att ta hit honom när hon bor hemma? Skulle också va obekväm.
   Michael och Rebecca: Söta tillsammans.
   Mattias och tanawarn: Tycker som passar, men han verkar så himla off och verkar ha svårt att leva tillsammans med någon.
   Sandra och isaya: Tycker att hon verkar så ängslig. Dock förståeligt då det är väldigt stora kulturskillnader. Blir nog konstigt för honom att komma till Sverige.
   Hanna och Ivan: får typ inget grepp om honom. Känns som att hon är betydligt mer kär. Tror samma sak här, att han egentligen trivs bättre i sitt hemland där det är mer fritt.
   Tony och Christy: Asså vet inte vad man ska säga. Tycker att han verkar va en förvuxen bebis. Och hans mamma som ska begära faderskapstest osv. Tycker det känns fördummande och elakt mot tjejen.

   Svara

    Håller med i typ allt. Michael och Rebecca hoppas jag verkligen på, de ser genuint lyckliga ut. De få dagar de spenderat tillsammans i verkligheten..! Även det paret i Afrika (minns inte vad de heter) men som gifte sig sist, de verkar också lyckliga. Men allt är ju så nytt för dem, så det kan nog hända saker där. Alla andra par verkar ytterst tveksamma. Särskilt Nicole och Aoi, de verkar ju snarare hata varandra! Hon verkar visserligen extremt kontrollerande och påfrestande som person också, så kan nästan förstå honom där.

    Svara

     Håller med om att Michael och Rebecca verkar tycka om varandra (till skillnad från flera av de andra), men måste de vara så frispråkiga och äckliga? Jävla snack om ”vuxenmys” och ”spit or swallow” herregud håll det för er själva

     Svara

    Tony verkar ha världens finaste mamma (som är bonusmamma). Hon och alla inblandade har även sagt att även om barnet inte är Tonys kommer de att älska barnet som sitt eget barn/barnbarn. De undrar lite för att flickvännen hade pojkvän strax innan hon träffade Tony och födde barnet åtta månader efter det att hon träffat honom.

    Svara

   Jag tycker detta program är riktigt underhållande (älskar 90 days konceptet)!

   Jag har inte heller fått bra intryck av Ivan, han känns lite kall av det pyttelilla jag sett och hört…

   När jag var på Puerto Galera i Filippinerna var typ 80% av turisterna äldre vita män som gick runt med unga filippinskor… jag tänker lite på det när jag ser vissa av deltagarna i ”Älskar, Älskar inte” och det skaver lite.

   Svara

    Älska också 90days och det här är också underhållande. Tycker dock synd om barnen som mamman lämnade i Filippinerna…

    Svara

   Råkade se när någon gifter sig och männen runtomkring skulle spotta ut dricka på bruden. Hon såg så obekväm ut stackarn.
   Vet inte om jag pratar om samma program men tror det 😅

   Svara

  Tips på bra silverschampoo/färgbomb. Vill behålla min kalla blonda färg efter blekning.

  Svara

   Systems har ett bra silverschampo👍🏼

   Svara

    *System

    Svara

    ”Systems”🤡🤡🤡

    Svara

   blandar alltid fudge silverschampoo+balsam med vanligt varje tvätt och det gör susen- får massa kommenterar alltid när håret är nytvättat!!!

   Svara

   Fudge silverschampo! Finns med eller utan sulfater. Går att hitta på Lyko.

   Svara

    Fanola är bättre enligt mig!

    Svara

     Nej… fattar inte varför andra tipsar om detta schampoo 😆
     Jag tyckte den var hemskt.
     Färgade av sig mer än något silverschampoo jag använt och luktade riktigt konstigt, svårt att bli av med både färg o lukt

     Svara

   Revlon har en som är skit bra, även en ljus beige som är jävligt snygg jag mixar båda för en lite naturligare look

   Svara

   Milkshake har en som är grym

   Svara

  Dagens tidrapport:

  Tid för att montera en rätt stor byrå från Jysk: fem timmar.
  Tid (på slutet) för att till sist tvingas inse att byråjäveln aldrig kommer att bli klar: 7 sekunder.
  Tid för att kånka, bära, svära ner skiten till grovsopen: åtta minuter.

  Svara

   Låter onödigt att slänga den bara för att du inte lyckas följa instruktionen?

   Svara

    Den är din! Gratis! Står i grovsopen utanför 7:an. Bara att hämta.

    Svara

    Då får nästa person sin dag förstörd och kastar skiten. När den sista hyresgästen fått nog kan den skänkas bort i annons. Byrån blir ett negativt evighetsprojekt.

    Svara

   Oj, kanske behöver se över det där beteendet?

   Svara

    Rätt. Sluta handla platta paket från Jysk. Platta paket från Ikea går däremot utmärkt bra att förvandla till möbler.

    Svara

   Kan ju vara värt att bli av med skiten.

   Svara

    Får bli Nordiska Galleriet i fortsättningen. Möjligen Svenskt Tenn.

    Svara

     Största klassresan på en kväll

     Svara

     Ja, Jysk och Svenskt Tenn är ju lite samma sak när man letar byrå…

     Svara

      Poängen är väl snarare att det inte ska vara samma sak med tanke på hur det gick?

      Svara

       Poängen är väl mer att det är lite skillnad i formgivning, utseende och utförande.

       Svara

        Men det är fortfarande en byrå va?

        Svara

  Är det någon som har läst denna barnbok eller sett denna illustration? Det är mest illustrationer av en gammal man som åker båt till en öde ö och bygger ett litet hus, men med tiden blir ön bara större och större för allt fler vill dit och till slut blir det en storstad med massa avgaser och då flyttar mannen (och hans hund tror jag) till en annan öde plats i lugn och ro. Jag kom bara plötsligt på att jag på något sätt hade denna bok eller illustration som barn men sen försvann den och jag har inte sett den på flera år, så blev nyfiken om någon känner igen sig? Kanske vet vad den heter?

  Svara

   Viktor bygger en bro av Jan Lööf 🙂 Brukar vara lätt att få tag på som pixibok tex. Men annars finns det exv i den stora samlingsboken men Jan Lööf.

   Svara

    Tack så mycket! 😃

    Svara

   Älskar Viktor bygger en bro! Ville alltid kolla i den boken när jag var liten.
   Hus är gott sa Oskar var en annan favorit 😊

   Svara

  Är det någon som har förslag på bra ställen att arbetsträna på?

  Jag är en långsam och stresskänslig person, med flera npf diagnoser. Känner mig väldigt långt ifrån arbetsmarknaden, men är tacksam för tips om någon känner till något i Stockholmsområdet, eller generellt bara.

  Svara

   Arbetsträna hemifrån. Annars riskerar du flera långvariga ’diagnoser’. (corona)

   Svara

    haha ja, det hade varit drömmen…

    Svara

     Är det verkligen drömmen det? 😀

     Svara

      haha har inget emot att bli sjuk i Corona iof, men drömmen är att jobba hemifrån x)

      Svara

       Va? Varför skulle man vilja ha corona?

       Svara

       Har du inget emot att bli sjuk i corona? Då är du oerhört dåligt insatt i den sjukdomen.

       Svara

        Alla mina bekanta har haft symtomfri covid, så det är kanske därför jag inte känner mig orolig? Såklart vet jag att man kan bli dålig, men risken är inte så stor för mig. Har dessutom ingen möjlighet att kräva att arbetsträna hemifrån, och måste verkligen ut på arbetsmarknaden snabbt, så då är det bättre att inte gå och oroa sig för något som kanske kan hända.

        Svara

   Kanske i skolkök? Eller nå liknande.

   Svara

    Åh det tror jag kan vara något faktiskt! Tack 😀

    Svara

   Skolkök eller typ Myrorna, Röda Korset eller dylikt 😊

   Svara

  Någon som vet om en viss influencer fettsugit låren?

  Svara

   Vem?

   Svara

   Annica englund?

   Svara

    Annica gjorde dom mindre så det skulle bli större gap mellan benen.

    Svara

   jag vet vem du tänker på och svaret är ja

   Svara

    ;))))

    Svara

    Tror du!!! Jag menar alltså nyligen isåfall. När hen bara var hemma under ett par veckor.

    Svara

     Japp, precis nyligen

     Svara

      Har du också hört detta eller är det egen spekulation?

      Svara

       Har man sagt B får man säga I…

       Svara

        amagaaaaad

        Svara

     Vaddå, Bianca? Hon var väl hemma, men folk skrev att hon hade opererat brösten…

     Svara

   Berätta! Annica opererade ju låren för länge sen och var öppen med det.

   Svara

  Jag vill prata lite bloggminnen:

  Att Blondinbellas favoritbok i hennes yngre dagar var ”Mina drömmars stad”. hehehe. Stackars Per Anders Fogelström.

  Att Kenza typ 2007 eller var det kan ha varit var med i en tävling om att vinna en biobiljett och att en del tyckte man skulle rösta på någon annan bloggare eftersom Kenza redan får så mycket. Tänk om de hade kunnat förutspå vår samtid när man typ kan få ett hus på spons….

  När Kenza var helt betatt av Tokio hotell och fyllde Si kropp med tatueringar.

  Skönhetsävlingen Kenza var med i när de tog bilder på henne i olika outfits. Någon var t ex pirat. Jag satt på.mitt flickrum och räknade ner till varje nytt släpp….

  När alla bloggare fick sina kylskåp proppfulla med någon vitamindyck. Typ när det började bege sig med reklam? De fick säkert inte ens betalt mer än i drycken.

  När BB sålde pins med ”fina flickor röker inte” (Ebba von Sydows citat?).

  När BB höll på med nattklubbasfester som hette SBN (Stockholm by Night?) där alla tjejer hade vita t-shirts och röda hotpants med SBN på rumpan. Enbart. Och så var det mycket skum och backslickillar. Underklädesfester hade hon också!

  När BB var ihop med Marcelo aka ledsen_delfin på Playahead, och han hängde i ett gäng som kallade sig ”sällskapet”. BB fikade alltid på Café Madeleine och skrev mycket om NK Mint.

  Kenza som klädde sig i kläder från sin fars klädbutik i botten på en galleria i Stockholm. Och designade en egen skinnjacka.

  OK ledsen för mitt selektiva minne som mest verkar ha fastnat på BB. Någon annan bloggnostaligker i farten här?

  Svara

   Eller när Kenza var kär i den där utländska killen från Kreta? Cypern? Och åkte dit hur många ggr som helst?
   Eller att hon varit förlovad, i början av sin bloggkarriär. Hur gammal var hon då? Tyckte det var så speciellt.

   Svara

   *När det kom fram att det var Ricky som skrev majoriteten av Fokis inlägg och att de gjorde slut
   *Kenzas ex kontaktade blondinbellas assistent Emelie och sa att han hade saftigt skvaller om hennes konkurrent

   Svara

  Behövs verkligen primer eller kan man köra på utan?

  Svara

   Behövs? Du behöver ingenting.
   Primer fanns väl inte ens på marknaden förrän för ett par år sedan.
   Onödigtmed smink överlag.

   Svara

    Primer har dock funnits längre än så. TS: jag kör utan, tycker foundationen kan bli fläckig med primer. Så nej, skulle inte säga att det behövs!

    Svara

     Tack! Känns som det blir onödigt med meck att hålla på med en primer också, men är samtidigt rädd att något skulle gå galet om man inte använder det🙈

     Svara

      Vad skulle gå galet menar du?

      Svara

      Det är en hel industri som vill att du ska tro det för de skrattar hela vägen till sina feta bankkonton, för att vi är så lurade att tro att vi behöver köpa alla olika produkter för att duga som kvinnor ute i samhället.

      Du behöver inte en endaste produkt egentligen, om du inte vill såklart.

      Svara

    Inte alls onödigt med smink, vissa känner sig vackrare med det – medans andra bara tycker det är jobbigt.

    Svara

   På mig blir jag mkt fetare eller kladdigare av primers. Så jag kör utan 😃

   Svara

   Jag har funderat på samma sak. De flesta foundations är ju både primer och foundation i ett, men det kanske ger bättre resultat om man har en primer också?

   Svara

   Beror på din hud, jag måste ha en återfukta de primer för att annars får jag torra fläckar, polaren måste ha matt för hon är så oljig medan andra inte behöver. Jag måste även preppa med peeling, serum och hudkräm innan medan andra bara kan köra på om dom vill. Allt handlar om din preferens.

   Svara

  Försökte läsa inlägg på instagram idag men det är omöjligt att förstora kommentarsfältet? Är man förpassad till 600 pixlar höjd och 300 pixlar bredd? Helt omänskligt. Känns som windows 95 vertikalt.

  Svara

   Du får väl ändra dina inställningar i telefonen och ha sån där stor text 😉👵🏼

   Svara

    Är på bärbar 🙁

    Svara

  Ni som hängde med i lördags! Jag va irriterad över att killen jag dejtade bara slutade läsa/svara. Skrev update i söndags (oläst) och i måndags – då skrev jag igen.

  Kände bara att jag fan va värdig ett avslut 😂Så jag skrev ”Har det hänt nåt?” så svarade han ”Vad menar du?” – jävla idiot tänkte jag. ”Vi skulle ju ses i lördags men du svarade inte?”. Då svarade han att han trodde att jag inte ville höras mer, för hela min chatt va borta på messenger.

  Så på nåt vis (han skickade bildbevis) har min chatt försvunnit på nåt vis. Han ville heller inte sluta höras, tvärtom! Så vi tog tag i det och sågs igår. Alltså jag har typ fjärilar i magen? Vi satt och pratade i timmar, han är inte på eller liksom äcklig. Han försöker inte ligga med mig utan tar den tiden det tar. Jag bestämde mig för att INTE ligga direkt med, för.. ja, nej det känns bara mest rätt så 😂

  Vi löste det iaf och det känns faktiskt riktigt bra. Vilken jävla vändning 😱😂

  Är så glad att jag inte raderade honom helt utan att jag hörde av mig (igen). Annars hade båda gått och trott att den andra inte vill 🙄😂 Aaah! Får väl uppdatera mer hur det går senare! 😃

  Svara

   Åh precis den här kommentaren jag letade efter!! ❤️

   Svara

    Hahah! Älskar engagemanget!! 😍😂❤️

    Svara

   Blev orimligt glad av detta!!

   Svara

    Haha åh underbart att höra! 😃😍

    Svara

   Okej då vet man det också.

   Svara

    Fyfan vad tråkig du verkar vara.

    Svara

     Det är ni som är tråkiga – så det så!😂

     Svara

      Okej ”😂”

      Svara

    Men lämna min happy-tråd tack 😃

    Svara

     Nej jag har också rätt att kommentera mina åsikter i detta öppna kommentarsfält😊

     Svara

      Absolut! Men man kan välja var och vad man skriver 😃 Jaja, sov så gott!

      Svara

       Och jag gjorde valet att kommentera, stör det dig?

       Svara

      Okej Karen

      Svara

      Fan vad såna som du bara ska förstöra. Om något är så ointressant så låter man väl för fan bli att kommentera. Vad vill du ha ut av såna kommentarer egentligen? Att alla ska skriva sånt du tycker är intressant? Att ÖS ska dö ut? Uppenbarligen behöver du ÖS som så många andra gör, eftersom du hänger här.

      Svara

   Omg! Jag undrade hur det gick för dig! Jag kommenterade aldrig men läste din kommentar och höll tummarna för dig😍 så spännande! Älskar ”lära känna stadiet” 😅

   Svara

    Åhh haha!! Va gullig du är 😃😍 Jag va verkligen i ett ”jag bryr mig inte”. Men efyer igår känner jag bara att jag vill träffa honom ikväll igen 🙈😍 Galet hur det vänder haha! Det får bli en fortsättning följer på detta 😃😃😃

    Svara

   Yey och tack för att du har ett nick! Jag vill också vara där du är. Det är så spännande. Mysigt!

   Svara

    Haha ja det blir lättare att följa då 😍 Ja så mysigt! Vill träffa honom igen nu!! Får uppdatera om hur det går sen haha 😃

    Svara

     Ja tills helgen 👌.
     Blir så nyfiken

     Svara

      Lovar!! 😍

      Svara

   Ok blev oväntat jätteglad av det här! Läste också tråden i lördags och tänkte ”jäkla snubbe” 😂 men fattar inte hur chatten försvann för honom eller vadå? Han fick inga av dina meddelanden förutom det du skrev sist?

   Svara

    Hahah alltså ÄLSKAR att jag lyckades sprida lite glädje här 😍 Och som sagt – ert engagemang!! Love it haha!

    Nä alltså hans son hade haft hans telefon, om han typ har tryckt runt eller ngt. Han hade ingen aning, och han visade mig – det va helt tomt, sjukt märkligt 😱 Vi pratade om det och lovade varandra att vi säger till om vi känner att vi inte vill mer 😂 Men alltså jag har typ pirr i kroppen?? Fjärilar i magen? 😱 Vi har inte legat än så det är inte därför haha! Men han är så lugn och fin och vettig? Är så förvånad! Så hoppas det håller i 😂😂😂

    Svara

    Ps. Jag har inte berättat för vänner än, så det är skönt att få ventilera här med er😂🙏🏽

    Svara

   Jag vet inte vad jag känner inför att jag är så engagerad i detta 😂😂 men KUL!! Hoppas den bra känslan håller i sig och ni slipper fler missöden 😁❤️

   Svara

    Hahah men ni är ju UNDERBARA! Borde starta en instagram BARA för att kunna uppdatera i närtid om detta 😂😂😂 Story of my covid-lovelife 😂😂😂 Nä hahah, det ska jag inte 😂 TACK snälla 😃😃😃❤️ Uppföljning kommeeer 😄

    Svara

     Här har du en tant på snart 68 år som läst och hållit tummarna. Så glad jag blev nu. Var rädd om dig/er. Vårda, älska, förstå och förlåta. 💕

     Svara

      Berätta mer 🧡 när du vill.

      Svara

      Nej men vad roligt! 😃 Tusen, tusen tack! Mitt kärleksliv förut har varit dåligt. Denna verkar vara en pärla, därför kände jag att det är lugnt om han inte vill mer men vore skönt att få veta det isåfall. Men är såklart ännu gladare att det faktiskt verkar gå bra 😱😍

      Älskar att sprida glädje, är sååå glad att mitt lilla ”problem” blev en ljusglimt trots allt 😃😃😃

      Ta hand om dig du med, nu ska jag försöka sova trots att måsarna skriker för fullt 😬 Va rädd om dig, vi hörs bland kommentarerna 🥰

      Svara

   Jag letade också (det var jag som skrev igår och bad dig ta ett nick). Vad kul att ni träffades 💗💗 Vad bra, bara vänta med sex och se vart det tar vägen innan det. Ska ni ses snart igen? Bor ni i samma stad?
   Många frågor här 🤗

   Svara

    Haha heeej! 😃 Ja, alltså så mysigt! Pratade om allt möjligt och han läser mig bra. Jag gillar när de kan provocera mig utan att jag blir arg 😂 (mitt ex provocerade mig till den grad att jag körde hem 😂 men så är han ett rövhål 😂).

    Vi har inte kyssts än 🙈 Jag vågade inte ta steget, kände mig osäker. Men så skickade jag en gif när jag kom hem och skrev ”Eftersom jag inte vågade ge dig en puss, så får du en här”. Lite för att se var han stod. Han svarade att jag gärna hade fått ge hnm en 🥺 Så, nästa gång! Vi ska nog ses redan till helgen 😃 Vi bor 50 minuter från varandra. Det suger, men samtidigt lite skönt? Jag tänker att OM/när det tar slut så är det skönt att inte bo så jäkla nära 😂 Åh bara fråga på!!😃 Jag känner mig helt kolsyrig i kroppen 😱😍 Wow, vad hände liksom 😂😂😂 Ångrar att jag kallar hnm idiot 😅😂😂

    Svara

    Åh nej! Skitlångt svar i modd 😂 kort svar: sååå kul!! Kommer uppdatera varje öppet spår nu 😏 Haha nä inte varje. Men om nåt händer 😂 vi bor 50 min bort, och ska kanske ses i helgen 😍 Han fyller snart år med. Börjar redan få stress, han fyller 30 😬 Vad köper man? Eller jag väntar ju tills det närmar sig. Det kan vända jävligt kvickt som vi nu vet 😂

    Svara

   Yey! Gick in här enkom för att se om ”hon med killen som inte svarat” hade skrivit nått och tänkte; har hon inte det så frågar jag om någon vet nått (om du kanske skrivit vidare under ett annat inlägg eller så)haha. Så kul att få uppdateringar (bra att du kör nick!) och underbart med pirr ju 🙂

   Svara

  Ni som lyft ögonlocken i landstinget, blir det lika fint som hos en privat plastikkirurg?

  Svara

   Hur ska man veta det?

   Svara

    Du tar det ena på landstinget och det andra privat!

    Svara

     Toka!

     Svara

    Ser man inte det efter operationen?

    Svara

   Jag har gjort ett ingrepp hos en privat plastikklinik. Läkaren som opererade mig var även överläkare på hand- och plastik på universitetssjukhuset i stan och flera av de andra kirurgerna arbetade på regionens sjukhus också. Kan inte tänka mig att de är mer ”slarviga” när de arbetar på något av ställena.

   Svara

    Åh är du då en sån där plastdocka nu?

    Svara

     Ja?

     Svara

     Jag också.

     Svara

     Min frisör berättade att hon gjort sånt och jag blev chockad för hon ser ut som en sån som aldrig skulle sätta sin fot på en klinik och jätte vacker naturligt. Så bara för att någon fixat sina ögonlock är de inte ”plastdockor”.

     Svara

   Det är ju plastikkirurger som gör båda operationerna.

   Svara

  Någon här som har en portabel fotoskrivare eller kan tipsa om någon som skriver ut i fin kvalité? Har kikat på Instax Mini Link, HP Sprocket, Canon Zoemini bland annat men det är skitsvårt att veta vad man ska välja 🤯

  Svara

   Har en Canon selphy (senaste modellen, kommer inte ihåg vilken siffra men köpte den för ngn månad sen). Jättenöjd!

   Svara

    Kan man skriva ut foton från internet med den? Eller bara från kameran?

    Svara

     I guess att du kan skriva ut från internet. Du kan skriva ut från din mobil via en app. Så om du sparar bilden i din kamerarulle är det väl bara att skriva ut. Kan ev gå att göra ännu smidigare än så.
     Den är smidig och trådlås, går via wifi.
     Men bilder från nätet har inte alltid toppkvalite dock men så länge du har koll på sånt ska det inte va några problem.

     Svara

      Låter bra. Tack för svar!

      Svara

  Första året och bommat flera kurser. Klarat de flesta men inte alla. Har ingen ork och vill bara hoppa av!

  Någon som pluggat sig ikapp i liknande situation?

  Svara

   Var på samma ställe förra året, kuggade 2 stora tentor och var helt förtvivlad, ville bara hoppa av som du skriver. Denna termin har hittills gått bra och har klarat allt än så länge men de där 2 mardröms tentorna hänger över mig, ska göra dom i höst, klarar jag inte då så vet jag inte vad jag gör.

   Svara

   Jag kuggade 3 tentor första året men tog ikapp det (fortsatte även kugga de följande två åren men blev ändå klar till examen).

   Svara

   Ja, det är det många som har. Att göra omtentor är inte allt för ovanligt.
   Själv fick jag underkänt på en tenta som jag sedan fick högsta betyg på motsvarande omtenta några månader senare.

   Svara

   Är i exakt samma sitts. Vissa tentor kan vara så brutala och de hjälper inte med en pandemi som påverkar plugget så mycket.

   Svara

   Tänker alltid jag ska plugga ikapp men tar oftast ett år till istället x)

   Ligger ca 4 år efter nu på min 5-åriga så känn ingen oro 😂. Det var skrämmande att ta ett år extra första gången men då upptäckte man att det inte var så farligt alls 🙂

   Svara

   JA! Ge inte upp. Det som behövs är struktur och nya tag. Jag läste civ. ing och fyyyy vad tufft det var att komma in i. Första året kuggade jag seriöst typ hälften. Det var HEMSKT! Tappade typ livslusten vem är jag? Hade varit så duktig i skolan innan. Men det var bara svårt för mig att ställa om. Hade alltid varit duktig och gjort allt ”by the book”. Men för att klara denna utbildning var man tvungen att lägga ännu mer tid och typ plugga gamla tentor och sånt.

   Jag hade det tufft de första två åren, men klarade det med mycket struktur och vilja. Det är häftigt att få lära sig nåt i livet, allt ska inte vara lätt. Har verkligen fått ett nytt perspektiv.

   Om du vill det här, försök ta nya tag så du inte fortsätter i en dålig spiral. Mitt råd är att köra om första året o kanske endast läsa nån enstaka kurs från årskurs 2, så du tar saker i rätt ordning. Då slipper du ond spiral o kunskapsluckor. Gör om gör rätt – du kommer vara så mycket mer förberedd denna gång.

   Svara

   TACK ALLA!! Så skönt att inte vara ensam. ❤️️

   Svara

    <3 <3 <3 Känner samma har låst in mig i typ en vecka och mått piss. Fint att du skrev det känns mindre ensamt då

    Svara

     Exakt samma för mig!! Vi får ta nya tag ❤️ Hoppas både du och jag kan må bättte snart 😩❤️

     Svara

  Någon som varit på endometrioscentrum i Malmö? Hur va det? Har tid dit snart för en heldag 😱

  Svara

  Nån som vet hur länge man måste vänta på svar från en DT-röntgen? Gjorde en idag men glömde fråga… Går det snabbare om de ser något allvarligt?

  Svara

   Allt från 0-4 veckor beroende på prioritering på remissen. Fick du vänta länge på tiden?

   Svara

    En vecka från kallelse. Så två veckor från besöket på VC.

    Svara

     För mig tog det några dagar endast.

     Svara

     Då får du nog svar inom 1 vecka ungefär

     Svara

  Nu när man lever instängd och ensam så är det otroligt lätt att vräka i sig onyttigheter (iaf för mig). Det är liksom det enda jag ser fram emot! Ughh måste dra ner!

  Svara

  Tyckte kommentarerna på Paulas inlägg om gemensam ekonomi var intressanta och att man kan se på det så olika. Ni som är gifta/sambos, har ni ENBART gemensamt konto och helt och hållet gemensam ekonomi eller kör ni med delad ekonomi och egna konton utöver ett ev. gemensamt konto? Hör gärna hur ni tänker kring detta? 🙂

  Svara

   Helt och hållet gemensamt. ❤️ Skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt!

   Svara

    Samma! Vi är ett team och en familj, finns inget ”mitt” eller ”ditt” ☺️

    Svara

   Förstår ej hur man kan vara gifta utan att ha gemensam ekonomi? Finns det ens folk som har det så?

   Svara

    Jag. Vi har typ gemensam ekonomi i liksom att vi båda betalar saker och att det inte är så att den ena har pengar och den andra är pank. Men vi har skilda konton. Tror egentligen inte att vi gjort om våra konton och så sedan vi träffades, vi har liksom kvar våra gamla konton.

    Sen underlättar det att vi är fattiga, så det finns varken pengar eller stora utgifter att tala om.

    Svara

     Exakt så har vi också. Vi har varit ett par i ca 25 år och gifta i 13 år och vi bråkar aldrig om pengar.

     Svara

     ”Sen underlättar det att vi är fattiga” haha, älskar ändå positivitet i det ❤️😂

     Svara

   Rent juridiskt har vi gemensam ekonomi (dock har vi äktenskapsförord på sånt vi hade innan vi gifte oss + eventuella framtida arv). I praktiken har vi delad ekonomi men med gemensamt spar och delar 50/50 på allt som rör hemmet. Vi vill båda ha ”egna” pengar att kunna göra vad man vill med, försöker komma fram till vad smidigaste lösningen är för oss. Får barn i sommar så det förändrar ju en del också.

   Svara

    Vid gemensam ekonomi så har man ju också pengar att göra vad man vill med. Naturligtvis.

    Svara

     Absolut är det så! Men vi har tyckt att denna lösning varit bättre för oss, i detta skede. Men kommer nog ändras nu när vi får barn.

     Svara

   Vi har ett gemensamt konto som vi nyttjar för gemensamma utgifter, ex. mat, saker till hemmet, restaurangbesök, bil och resor. Vi har även ett gemensamt sparkonto. Men sen har vi pengar som är mina och pengar som är hans för att vi gillar att lägga pengar på olika saker. Han vill inte betala en dyr väska och jag vill inte betala för fiskeutrustning eller massa fotbollsmatcher. Vi vill också spara olika mycket. Givetvis skulle vi backa den andra om nåt hände ekonomiskt, tex om nån förlorade jobbet eller blev sjukskriven. Indirekt delar man ju ekonomi när man bor ihop, eftersom man påverkas av den andras levnadsvanor, men för mig är det oerhört viktigt att ha mina egna pengar om nåt skulle hända mellan oss. Viktigt att notera är dock att vi tjänar typ lika.

   Svara

   Vi har viss skillnad i inkomst och gör så att vi delar på ALLA gemensamma kostnader (hem, mat, hämtmat, barn, resor, bil, inredning och sparande inkl. pensionsspar) efter inkomst, så att vi får över ungefär lika mycket varje månad. De pengarna ligger kvar på ett eget kontokort som man får göra vad man vill med.

   Svara

   Inte gemensam ekonomi. Delar lika på fasta avgifter och kostnader för gemensamma barn, jag betalar för mina barn. Dvs proportionerligt mer för mat och resor osv. Vill inte ha gemensam ekonomi, vill vara självständig och styra över mina egna pengar.

   Svara

  Bästa boken ni någonsin läst? Och varför var den så bra?

  Svara

   Alltid Amber av Kathleen Winsor. Var längesen nu jag läste boken och kommer inte ihåg mycket av den mer än att jag var helt fast i den.

   Svara

   Illusionisten av John Fowles, den har allt.

   Svara

    Den är fantastisk.

    Svara

   Shoppa som du raggar.

   Svara

   American Gods av Neil Gaiman. Kan inte förklara, den är bara helt makalös.

   Svara

   Veronika bestämmer sig för att dö. Tycker den är fin och djup. Fick mig att börja uppskatta Paulo Coehlos böcker.

   Svara

  Hur är det att studera på SU? Är det något studentliv där?

  Svara

   Min syster läste en kurs där förrut. Hon lärde känna människor i sin kurs. Men jag tror det är olika i olika kurser hur mycket folk umgås. Man ska ha tur liksom.

   Svara

   Beror helt på vad du pluggar. Om du ska läsa natur så finns det ändå mycket studentliv i NF (naturföreningen) med inspark, torsdagspubbar, sittningar, klubbmästeri, mycket kontakt med KTHs klubbmästerier. Många trevliga människor och gröna villan där det i princip alltid är folk som sitter och pluggar eller bara umgås. Vet inte hur de är för de andra programmen tror juristerna har lite studentliv men vet inte helt. För samhällsvetare och ekonomer är jag rätt säker på att de är rätt dött. NF är dock öppen för alla studenter vet flera ekonomer, jurister och lärarstudenter som både är med i NF och flera har suttit i klubbmästeristyrelsen.

   Svara

    Jag hade tänkt plugga till socionom men vet inte om jag ska söka till någon anna stad typ Örebro eller Jönköping

    Svara

     Om du vill ha studentliv skulle jag inte söka SU då. Tror ”studentstäder” är bättre då. Lycka till med utbildningen! Uppsala är annars bara en pendel från stockholm om det skulle vara staden som lockar.

     Svara

      Kommer ta Uppsala som 1a alternativ! Men tror ej jag kommer in tyvärr… tack snälla ❤️

      Svara

   Jag pluggar vid su och hade bytt om det inte hade varit för krångligt. Så med andra ord skulle jag välja ett annat uni

   Svara

   Nej

   Svara

  Blivit sjukskriven för stress/utmattning, typ. Får ej ihop vardag och Jobb samtidigt.
  Tror jag har adhd men ej enligt psyk, de vill bara sjukskriva mig och ge mig sömntabletter…. jag vill inte ha det, jag vill jobba OCH klara av att vara mamma!
  Skäms för att gå hemma på detta viset. Känner mig så meningslös. Oroar mig för ekonomin. Känns som jag kämpar och sliter för att få hjälp, men som att jag skriker för döva öron… försökt få tag i min kontaktperson i tre dagar (för telefonsamtal ang plan framåt osv), enda jag fick var en tid i slutet på april. Vet ej ens om det är till läkare eller nåt annat…

  Suck.

  Svara

   Det är väldigt lätt att känna sig värdelös vid utmattning. Just själva tröttheten tar bort det som tidigare var ljust. Acceptera sjukskrivningen och ta hand om det viktigaste, dig själv och dottern.

   Vet att det är svårt att orka, men försök att vara envis med psykiatrin. Du har rätt att få ordentlig information och den behandling som behövs. Googla på personligt ombud och se om det finns där du bor. Har du en vettig arbetsgivare som kan hjälpa dig med kontakt inom företagshälsovården? Innan jag fick mitt första besök till psykläkare träffade jag en företagsläkare som var duktig på att lyssna. Att få träffa en person med tystnadsplikt kan underlätta även om personen inte har rätt kompetens.

   Jag har skämts över min psykiska ohälsa tidigare, men upptäckt att jag har positiva egenskaper som dykt upp under resans gång. Har blivit väldigt ärlig och säger ifrån. Magkänslan är viktigare än tron på vad som passar sig.

   Nu börjar jag bli trött och svamlig. Önskar dig lycka till i kampen 💚

   Svara

    Hej,

    Ville bara kommentera kort på detta (vet inte om du ser det nu dagen efter), ang att du tror att du har Adhd men att psyk inte vill göra adhd-utredning. Bor själv i Uppsala och haft mkt kontakt med psyk i perioder, har inte själv adhd men har haft många vänner och bekanta som antingen har det lr tror att de har det (varav vissa helt solklart har det men inte har fått diagnos). Vet inte helt hur det är i Sthlm men här i Uppsala i princip totalvägrar psyk att göra adhd-utredningar, vet inte om det beror på att det redan är jättelång väntelista på dom lr på något annat (som uppfattningen om att adhd blivit en ”modediagnos”). Vet inte en enda person här som fått genomgå adhd-utredning genom psyk faktiskt. En nära vän till mig lyckades dock lösa det genom att få kontakt med en bra privat psykiater som skickade remiss till privat utredningsklinik i Sthlm (finns flera). Det gick på bara någon månad, utredningen tog ca en månad till med flertalet besök och därefter hade hon sin adhd-diagnos och kunde få medicinering, vilket hjälpte henne enormt. Vet inte om du har den ekonomiska möjligheten att göra detta, men ville oavsett skriva att det är den bättre vägen att gå. I annat fall, fortsätt kämpa för din rätt till utredning. Allt gott!

    Svara

  Huuur tar man bort noppor från kläder? Jag har för mig att ngn tipsat om ett sätt i ett gammals ÖS, men minns inte vad. Och jag menar inte att raka plagget eller använda en noppborttagningsmaskin.

  Svara

   Min noppborttagningsmaskin från Clas Olsson är typ mina bäst spenderade 149 kr någonsin dock!!

   Svara

   Varför vill du inte ta bort dina noppor med en maskin som är gjord för att ta bort noppor?

   Svara

    Därför att tipset som nämnts tidigare var något annat 😊 Maskinen känner jag redan till och den varierar i resultat.

    Svara

     Kan man inte dra in nopporna med en nål? Så dom hamnar på insidan, tror jag gjort de 😁

     Svara

  Jag är så jävla sjuk. Känns som att jag sprungit ett maraton med 40 graders feber. Orkar inteeeeee.

  Svara

   Sov så mycket det går❤

   Svara

   Få i dig vätska, ta Alvedon och sov. Och testa dig för covid så klart. Krya.

   Svara

  Mår alltid illa efter att ha ätit vofflor, klarar bara av att äta en om ens det😭 Tydligen voffeldagen i morgon så kommer bli tvingad av familjen att äta vofflor för de förstår inte hur illa jag mår. Förklarar varje gång men det går liksom inte in i skallen på dem så de blir alltid lika förvånade ”va, äter du inte vofflor???”

  Det var mitt gnäll – tack och hej🥳

  Svara

   Men ät en VÅFFLA då.
   Du är vuxen och säger ifrån om det behövs och du äter det du själv vill äta. Ingen kan tvinga dig.

   Svara

    Men låt mig få gnälla av mig?!? Kommer fixa min egen mat i morgon så du behöver inte skita ner dig.

    Svara

     Men herregud. Lite oprovocerat otrevlig kanske. Ja men ordna du din egen mat. Inte ett käft bryr sig.
     Ditt gnäll är patetiskt.

     Svara

      *en

      Svara

   ”Vofflor” 😆

   Svara

    🙄

    Svara

     Vofför gör di på detta viset?

     Svara

   Voff Voff!

   Svara

   Vad är det för konstig familj du har som tvingar i dig våfflor? Något som dessutom inte är speciellt nyttigt. Säg bara att du inte vill ha.

   Svara

    HUR har man mage att bjuda på något som inte är speciellt nyttigt? Fyfan alltså!!

    Svara

     Det var väl snarare ”tvingandet” som var problemet

     Svara

   Haha jag mår också alltid illa av våfflor, vet inte varför men det är samma med pannkakor. Kan äta en, max två.

   Svara

   Vem är cam?

   Svara

    Camilla Gervide som driver denna blogg.

    Svara

    Tanteluran som driver den här bloggen.

    Svara

   Så synd, tkr de har rätt fina kläder. Men ja, fast fashion och dålig arbetsmiljö leder till bojkott för min del. Skärp er för fan, NA-KD.

   Svara

  Seriöst, in och kolla Marcelos stories på insta. Den där, förlåt, JÄVLA idioten är ute och rastar sin hund – dessutom utan munskydd. Han säger att det är lugnt för han går i mitten av gatan och försöker att inte komma nära människor. Alltså jag är typ mållös. Stackars, stackars barn säger jag bara.

  Svara

   Trodde du att man inte fick vistas utomhus om man har Corona?

   Svara

    Eh, rekommendationen är ju tamejfan isolering. Dvs – stanna hemma!

    Svara

     Nej restriktionerna säger inte att isolering = sitta hemma.

     Svara

     Absolut inte. Man får vistas utomhus så länge man kan hålla avstånd. Rekommenderas tom att röra på sig om/när man orkar.

     Svara

   Det fanns ju inte en människa i närheten.

   Svara

   Vadå? Hunden måste ju få gå ut och rastas annat vore djurplågeri.

   Svara

   Ja, FYFAN! Han skulle låtit hunden bajsa inomhus istället, kanske i en blomkruka eller hålla hunden över toalettstolen!!!

   Svara

    Toalett träna hunden!😂😂😂

    Svara

    Bajsa dååå, kom igen gubben, bajsa nuu

    Svara

   Han får dock gå ut och rasta hunden… så länge han håller avstånd och inte går in i en affär eller är bland folk.
   Jag trodde med att hemma isolering betydde karantän, dvs inte gå ut alls men det är inte så.
   Men absolut borde han ha munskydd

   Svara

   Jag var ute och gick timslånga promenader efter mitt positiva coronatest, helt enligt riktlinjer från smittskydd i min region. Klart att du får vistas utomhus så länge du inte kommer i kontakt med människor. Har man hund så måste man ju såklart kunna gå ut och rasta den, ska man låta den kissa inne annars?

   Svara

    Ja det är ju tamejfan TOTAL ISOLERING som gäller!!!!! ALLA SKA STANNA INNE!!!

    Svara

   Hur tror du alla människor som har hund, gör?

   Svara

  Vad hände med marmorborden som det stod om för några dagar sedan? Är inlägget borta, och varför i så fall?

  Svara

   Det finns en uppdatering några inlägg bort.

   Svara

   Om du nu letade efter inlägget borde du ju sett uppdateringen. Gör ni er till?

   Svara

    Men orka bry sig om några sketna bord

    Svara

    Men oj förlåt att jag missade det…

    Svara

     Ja du borde faktiskt skärpa dig!

     Svara

     Tröttsamt med folk som klagar utan att ha koll.

     Svara

  Varför får ni en inre klåda när ni ser felstavningar? Förlorar ni förmågan att tyda meningarna korrekt då eller tycker ni bara att det är kul att leka stavningsnazis?

  Svara

   Generellt sett kunde jag inte bry mig mindre om felstavningar. Men ”voffla” va liksom en ny nivå 😂😂. Som ett barn som gissar hur något stavas.

   Svara

    Dyslexi må väl vara uttjatat men flera borde tänka sig för i alla fall.

    Svara

     Varför ens håna de som inte kan stava? Det kommer ju inte göra att de magiskt kommer skriva bättre – möjligen större risk att de slutar skriva överhuvudtaget.

     Svara

      Finns också en chans att de lär sig något nytt till nästa gång! Utveckling 👍

      Svara

       Fruktansvärt löjligt att lägga den energin på att rätta någon i ett kommentarsfält. Ingenting som skrivs här är särskilt viktigt, inte direkt en vetenskaplig rapport eller nyhetsartikel som man vill ha felfri.

       Dessutom, ni som nu rättar folk och VILL att folk ska lära sig något (skulle själv aldrig ta åt mig kunskap från bitterfttor på en blogg dock och förhoppningsvis är det fler med samma åsikt), gör det genom att förklara VARFÖR. De/dem t.ex. Att bara rätta till ett ”de” när någon skriver ”dem” hjälper sällan, kan man inte behövs ofta en minnesregel, men det är det minsann få som ger utan kommer bara där med sina pekpinnar och tror att det ska ha effekt. Det enda det gör är dock att dra ner kommentarsfältet.

       Detta kan ni läsa btw. https://nyheter24.se/bloggbevakning/2019/03/11/ska-vi-kora-en-traditionell-nystart/

       Svara

   Därför att det är så jävla jobbigt att läsa en mening full av särstavningar, syftningsfel och ”dem” på fel ställen. Det bara är så och nej, det är inte oss det är fel på utan ni som INTE KAN LÄRA ER KORREKT SVENSKA. Det har fan gått för långt när Brödernas till och med har skrivit ett ”dem” i sin reklam med Bianca Ingrosso. Det brinner i mina ögon när jag ser sånt. Hur kan man inte kolla igenom texten i en reklam innan man printar upp den? 🥲

   Svara

    Men nu pratar vi ju inte om olika företag och restauranger utan kommentarfältet på en skvallerblogg. Även om du rättar någons kommentar så kvarstår ju felstavningen, så det hjälper ju liksom inte. Det enda som händer är att tråden blir kapad och man får skrolla förbi 10 kommentarer från olika språkpoliser som tjafsar om vad som är rätt.

    Det är också en etablerad härskarteknik där man flyttar fokus från det personen vill förmedla. Är det endast de som stavar korrekt som får lov att kommentera på en blogg? Camilla har ju sagt att hon inte vill ha språkpoliser här just för att alla ska kunna kommentera utan att bli hånade. Och om dina ögon brinner så kanske du ska hålla dig till facklitteratur och liknande?

    Svara

    Ojdå om det är så illa så kanske du borde se efter om det finns en stödgrupp som du kan gå med i? Funderat på om du möjligtvis har en diagnos också? Livet kan inte vara lätt för dej,

    Svara

     Var menat till Updated / 22:44

     Svara

    Varför språkpolisen alltid har fel.

    https://rightthing.se/sprakpoliser-har-alltid-fel/

    Svara

  Vilken sida smörar ni mackan på? Ovansida eller undersida.

  Svara

   Visste inte att man smörar för mackan. Möjligen så brer man smöret på den och man brer alltid ovansidan såvida mackan inte ska ätas upp och ner.

   Svara

    För i helvete?? Hur kommer det sig att alla språkpoliser samlas här? Eller är du ensam och jobbar så hårt?

    Svara

     Åh nej🤡 ”buhu här kommer en till språkpolis för jag inte kan stava korrekt buhuhuhu”🤡

     Svara

      Tycker mer synd om språkpoliserna faktiskt, är något oerhört sorgligt med att påpeka hur andra skriver sina kommentarer på en skvallerblogg.

      Svara

       Haha va? Sorgligt? 😄 Det är bara kul.

       Svara

        Din stackars sorliga själ, har du inget annat att roa dig med?

        Svara

         SorGliga…

         Svara

          Är din kloda myket besvjerlig?

          Svara

          Är din kloda veldigt jåbbig nu?

          Svara

          Som sagt..

          Svara

           Men på riktigt VAD får ni ut av att håna de som har det svårt med stavningen? Hade förstått om det var en uppsats eller artikel till svenska akademin men nu är vi på en skvallerblogg för tusan!

           Det är viktigt och det handlar inte om att håna. Skriv rätt bara.

           Det handlar om härskartekniker. Ge fan bara?

         Naaw puttinutt på dig.

         Svara

          Till 21.59

          Svara

       Nej, du har fel. Det är ju lika viktigt att skriva rätt på en skvallerblogg som någon annan stans.

       Svara

        Varför skriver du själv inte rätt då om det är så jävla viktigt?

        Svara

     Det är inte bara här. Vi finns överallt.

     Svara

      Tyvärr

      Svara

       🤷🏻‍♀️
       Synd att du känner så gumman.

       Svara

    S skrev faktiskt inte ens ”för” utan ”på”, vilket gör att din ”roliga” rättning faller.

    Svara

   På lingongrova brukar jag variera.

   Svara

   Den där det fastnar mest smör. Gärna i gropar.

   Svara

    Jag brer på undersidan just för att det inte finns så mycket gropar där.

    Svara

     För mig är den gropiga sidan undersidan.

     Svara

  BOKTIPS
  Vad har ni för boktips?
  Jag läste häromdagen ut Jojo Moyes Etthundra mil. En go bok, skrattade hur mycket som helst emellanåt, den hade några cringe moments också men en riktigt bra bok! 🙂

  Svara

   Böcker är överskattade

   Svara

    Nej de är ju sjukt underskattade.

    Svara

    Böcker är för livet vad vaxa bilar är för karate.

    Svara

   Älskar alla Jojo Moyes böcker! En annan författare som jag tycker skriver liknande fast lite mer bitskt är Mhairi Mcfarlane, tipsar om hennes böcker! Förut älskade jag alla Sophie Kinsellas böcker, men de är lite för happy för mig nu. Så inga boktips kanske, men författartips iallafall 🙂

   Svara

    Håller med! Älskar hennes böcker!

    Svara

   Ah tack för tips 🙏 behöver nåt att lyssna på när jag lyssnat klart på alla Harry Potter böcker.

   Svara

   Fortsätt med Moyes. Livet efter dig, och sen böckerna efter. Så bra.

   Svara

   Thriller: Ruth Ware, Liane Moriarty, Peter Swanson, Lucy Foley, Lisa Jewell, B.A. Paris

   Rom com: Mhairi Mcfarlane, Beth O’Leary, Sophie Kinsella

   Svara

  Vad tror ni hände mellan Amir å hans ”Squad”?
  Samma sak som mellan Amir & André (vad nu det var). Eller att de förändrades av ”kändisskapet”? Och vad tror ni om hans podd?

  Svara

   Ingen bryr sig

   Svara

    Antar att det endast är barn som svarar sådär ohövligt. Du kanske ska hänga på tiktok istället? Alternativt gå och nanna 🙂

    Svara

     Många barn som hänger här då, nästan bara otrevligheter i kommentarerna😂

     Svara

   Podd? Han? Du skojar?

   Svara

    ?

    Svara

   Undrar jag också, Kan ha nämnts, men vet man varför han slutade med youtube?

   Svara

  Hur ser man i Teams vilka som har anslutit till ett möte innan man själv gör det?

  Svara

   Där jag jobbar kan man bara se vilka interna som har anslutit (tror jag). Genom att gå in i själva kalendern och sen trycka upp kallelsen. Har jag blivit kallad på ett externt möte där jag behöver vänta i lobbyn kan jag inte se.

   Svara

  Har ni haft några paranormala upplevelser? Berätta!! Tycker sånt är sjukt spännande 😁

  Svara

   Kanske inte paranormalt men drömmer aldrig mardrömmar. Men så en natt drömde jag bara om mord och när jag vaknade på morgonen fick jag nyheten att min kusin blivit mördad (fanns ingen möjlighet att jag skulle ha hört någon prata om det då jag sov i en egen friggebod). Det kändes lite olustigt faktiskt.

   Svara

   Kylskåpsmagneter som helt plötsligt ramlar ner när ingen är i köket, tallrikar som skramlar i samma folktomma kök, plastpåsar som drar sig fram genom golvet där det inte finns något drag, ”kalla fläckar” i soffan medans resten av rummet är normaltemperatur och soffan står inte i något drag.

   Svara

    Kom tillbaks när något mer ordentligt händer. En kylskåpsmagnet ramlar ner…

    Svara

     Den magneten är vanligtvis väldigt stark och sitter där den ska så att den ramlar av sig själv är inte något vanligt som sker.

     Svara

     Men skärp dig.

     Svara

   En vecka efter att min farfar dött så hade vi middag hemma där vi hyllade honom och sjöng hans favoritlåtar. Under hela den kvällen blinkade lamporna där vi satt. Det har aldrig hänt varken innan eller efter. Det känns fint att tänka att det var farfar som mixtrade med lamporna den kvällen ❤️

   Svara

    en familjemedlem har lyckats fånga orber på fotografi! Det var under en begravning och de var ovanför kistan som för att ”samla in” den nya själen till dem.

    Svara

   Jag fick ett jobb för några år sen, och fick veta att tjejen som jobbat där innan hade dött i cancer. Hon hade också varit med och startat upp företaget och var väldigt omtyckt på jobbet. Jag jobbade där mellan 2014-2018 och lamporna i taket ovanför receptionen där jag jobbade blinkade till någon gång i veckan. Jag bytte lampor, hade byggubbar över, hyresvärden osv, men dom slutade aldrig blinka. Jag tänkte alltid att det var hon som kom tillbaka på besök. ❤️

   Svara

    Fyfan vad tragiskt att behöva gå till jobbet till och med när man är död.

    Svara

     Hon kanske älskade sitt jobb.

     Svara

   Yes. Drömde att min mamma dog en vecka innan det hände. Hon var helt frisk så det var helt oväntat. Jag ryser när jag drömmer något dåligt nuförtiden. Det värsta är att det gick till exakt som i drömmen.

   Svara

  Jag och min sambo vill flytta till Stockholmsområdet men har svårt att veta vilka områden som vi ska leta bostadsrätt i. Vi letar efter en 2a för runt 2,5 miljoner så lättillgängligt som möjligt för pendlande in till stan. Är det någon som har tips på områden vi kan kolla närmare på?

  Svara

   Flytta inte till Stockholm, det är bara elände här.

   Svara

   Årsta, Hammarbyhöjden skulle jag säga, nära till stan med tunnelbanan men med fina gröna områden.

   Svara

    Svårt att få en bra 2a där för den prisklassen. Letade själv där med en budget på 2,6 och budgivningarna sköt i höjden och landade oftast på 2,7-3,2.

    Svara

    Finns inte en chans att köpa en lägenhet i Hammarbyhöjden för 2,5.

    Svara

   Lidingö är fint.

   Svara

   Skulle rekommendera Tyresö, hyfsat bra kommunikation och bra lägenhetspriser, mycket nyproduktion om man gillar det.
   Annars nacka?

   Svara

    Flytta till Tyresö, annars nackar vi er!

    Svara

   Kvarnholmen, nacka!!

   Svara

    2.5 mil? 😅 kanske 30kvm

    Svara

   Aspudden Farsta, björkhagen, hökarängen

   Svara

    För 2,5 får man på sin höjd en etta i Aspudden 🤷🏻‍♀️

    Svara

   Snälla, varför just till Stockholm? Det finns fler städer i det här landet. Måste alla komma hit? Det är trångbott och svårt att hitta bostad som det är, ni kommer att tycka att allting är dyrt och att alla är dryga så ni kan lika gärna låta bli. Hoppas ni inte hittar jobb och måste flytta tillbaka hem igen

   Svara

    Så jävla dryg och bitter. Det är bara att du flyttar från Stockholm om det är jobbigt för dig.

    Svara

    Stockholm är inte din stad som du äger, låt folk göra vad de vill.

    Svara

   Ursvik utan tvekan. Du kan nog få en tvåa för 2.5 och har typ tio minuter med bil till stan. Fina nybyggen.

   Svara

    Ligger dock väldigt trist till med Rinkeby tvärs över gatan….

    Svara

     Jo men nu är budgeten 2.5. Sen är det fortfarande bra där borta. Hade ju såklart sagt Sundbyberg men 2.5 får man inte en tvåa för där

     Svara

  Tycker oftast öppet spår är ganska tråkigt eftersom det till 90% består av gravid/bebisfrågor, vuxna med adhd-utredning och list-trådar med hur många miljoner i månaden folk tjänar.

  Men idag har det fanimej levererat både crig i congo och vofflor. 😂😂 Så jävla värt slöscrollandet ändå.

  Svara

   Mm jättekul att håna de som inte alltid har stenkoll på stavningen🙄

   Svara

    Skitkul faktiskt.

    Svara

   Skönt att vara så lättroad ändå!

   Svara

    Ja.

    Svara

    Tänk om en själv hade varit så tom i bollen att en hade varit så lättroad. Livet hade varit så mycket lättare då.

    Svara

     Äh ta en voffla och sluta va bitter.

     Svara

      Det är bara bittra småsinta jävlar som hänger här.

      Svara

   Nej jag kan faktiskt inte se det roliga i det hela, känns som en slags mobbning🙅🏻‍♀️

   Svara

    Kul att se de så kalalde språk poliser in action om inte annat ^^ ..vill varken retas och bryr mig knappast om andras diverse grodor och felstavningar, det mesta går att uttyda likafullt så länge det inte är rena rama grekiskan 🙂

    Svara

     Men den som blir utsatt tycker inte alltid att det är så roligt.

     Svara

   Hahaha skrattade så jag grät. Tänkte exakt samma som du, så bra sammanfattat 😂 crig i congo och vofflor

   Svara

  Stockholm -Yay eller nay?

  Har efter ett par år utomlands börjat titta på
  Att flytta hem till Sverige igen. Jag har nu blivit erbjuden en tjänst i Stockholm.
  Jag har en del vänner och familj i där och karriärmässigt så är det helt rätt väg att gå.

  Jag funderar bara rent ekonomiskt ifall det är rätt beslut? Flyttar jag hem till min småstad igen så kan jag få så mycket bättre boende, kunna bo centralare osv? Jag är rädd att hamna i en förort i en liten lägenhet och ha 75 min till jobbet i Stockholm. Är det då klokare att flytta hemåt, släppa lite på ambitionerna och kanske kunna ha en högre levnadsstandard? Kunna ha ett fint hus med trädgård, kanske ha råd att resa mer i framtiden? Eller kommer jag ruttna bort i min småstad och för alltid ångra att jag inte tog chansen när den erbjöds? Gaaah, så mycket frågor! 🤯 Någon som har några bra tankar att dela med sig? 💕

  (Jag är 29 år och vill nog ha barn inom ett par år)

  Svara

   Ta chansen och om du inte skulle gilla det så kan du ju flytta till en småstad då istället. Då har du i alla fall testat.

   Svara

   75 min till jobbet.. hade du tänkt bosätta dig i Norrtälje eller?

   Svara

  Vad tycker ni om Tiingelinn? Följer inte men går in på hennes instagram då och då. 22 år med 2 barn, 2 olika pappor och skild med senaste pappan nu. Sjukt att hon orkar!

  Svara

   Vadå orkar? Vad ska hon göra liksom?

   Svara

    Är man i den sitsen så är det klar att man orkar! Vad ska man annars göra? Dumpa barnen och fly landet eller??

    Svara

    Ja, tänkte mer att hur hon orkar med sitt ”rosafluff”, nya karlar, och ekonomin, influenser, strävan efter kärnfamiljen, m.m.

    Svara

     Hon är väl en sådan som lever på hoppet. Är det förbjudet eller?

     Svara

     Vadå nya karlar?

     Svara

      Visste du inte – som kvinna får du bara träffa en man per livstid, annars klassas man som luder!😱

      Svara

       Haha just det, glömde fan! 2 olika pappor, heeeelt sinnessjukt ju! Typiskt kvinnor. Alla män har ju endast en mamma till sina barn.

       Svara

        Visst är det fruktansvärt?!? How dare she?!?😱😱😱

        Svara

     Nya karlar?
     Utveckla gärna

     Svara

   Äh, vet en som har 5 barn, 5 olika pappor.

   Svara

  Jag jobbar på ett kontor och kan jobba hemifrån, har dator och telefon och inget problem för mig att göra mitt jobb. Vissa åker till kontoret då och då, skriver ut eller fixar med nåt. Jag måste åka kommunalt, har ej bil och över en timmes resväg och jag stannar därför hemma. Men jag känner påtryckningar från både mina chefer och kollegor att jag borde komma till kontoret lite då och då. Detta trots att det är emot alla rekommendationer och finns absolut ingen mening för mig att vara där. Får kommentarer varje dag och börjar bli obekväm och vet inte riktigt hur jag ska bemöta dem. Nån som har tips eller upplever samma?

  Svara

   Tips – du är en vuxen människa så sluta gnäll och sköt bara ditt jobb.

   Svara

    Men vilket otrevligt svar. Hjälpsamt du

    Svara

     Håller samma standard som resten av kommentarsfältet.

     Svara

      Varför sjunka till samma låga nivå då? Säger mycket om dig.

      Svara

   Svara dem med rekommendationerna.. Ta hjälp av facket?

   Svara

  Första fulla lönen imorgon sen 1,5 års föräldraledighet. Sååå härligt 💰

  Svara

   slösa inte allt på en gång nu

   Svara

  Favorit internationella Youtubers? (alltså icke svenska.?)
  Jag gillar Bestdressed och Rose&Rosie. 🙂

  Finns en del andra jag kollar på till och från, men de två kanalerna är underhållande.

  Svara

   Pia & Kane!

   Svara

  Någon som jobbar i butik och blivit rånad? Jag är stationschef på en mack och en av säljarna blev rånad nyligen. Ett mycket grovt och otäckt rån. Hen har bokade tider hos psykolog via företagshälsan. Men hur hjälper jag hen på bästa sätt? Hen verkar bara kunna öppna upp sig och anförtro sig till mig. Jag vill ju göra allt jag kan för att stötta säljaren. Jag hoppas ju att hen orkar komma tillbaka till arbetet så småning om. Jag vet att ingen reagerar lika som en annan men om nån av er har erfarenhet av något så hemskt som ett rån. Vad hjälpte er att må bättre?

  Svara

   Inte specifikt butiksrån men har varit utsatt för andra rån samt hot i arbetet.
   Jag tycker det låter jättebra att du bokat in tid på företagshälsan för den anställde och att du finns där som stöd och lyssnar. Du kan inte göra mkt mer nu!
   Sen blir väl en fråga om det går att anpassa arbetet i början när personen kommer tillbaka. En mack har ju ofta ganska långa öppettider, om ni har flera pass på en dag så kanske att personen slipper jobba stängning? Eller om ni ibland har fler än en i bemanning men man ibland är själv så kan det ju också va rimligt att undvika ensamarbete i början. Och att du följer upp och stämmer av efter de första passen. Eftersom den anställde litar på dig och känner förtroende för dig så gör det säkert mlt att du visar att du bryr dig när personen är tillbaka i tjänst.

   Svara

   Kan du inte få en stund med psykologen på företagshälsan för att få stöd i hur du ska bete dig?

   Svara

   Jag fick absolut 0 stöd från min chef. Jag fick vara hemma 2 dagar efter det väpnade rånet och sen förväntade hon sig att jag skulle jobba som vanligt. Sa upp mig till slut. Det jag hade velat ha i det läget var just en förstående chef som inte satte, för mig, helt orimliga krav på en. Liksom okej jag förstår att du vill ha det som vanligt så fort som möjligt men här ligger jag och fullkomligt blöder inombords av chock och vågar inte gå in på min arbetsplats. Det ÄR ett fruktansvärt trauma att bli utsatt för och vissa, jag bland annat, kan utveckla PTSD om inte rätt stöd ges på en gång. Så svår situation. Helst önskar man ju att det aldrig hänt <3

   Svara

  Jag håller just nu på att läsa upp matten (2b). Är ändå hyfsad på matte och det mesta i boken kan jag, även mer komplicerade räkningar.

  MEN något jag inte kan så är det koordinatsystem samt grafer, vilket typ hela matte 2b bygger på.
  Har just nu gått tillbaka 100 sidor i boken för att lära mig detta.

  Jag förstår inte hur jag kan tycka det är så svprt. Jag har suttit nu i flera timmar, me