Gabriella Joss om känslorna inför dotterns hjärtoperation

VI HAR FÅTT DATUM 25 MARS 2021, 10:09 9e april ska vi vara i Göteborg för operation. Fick veta det alldeles nyss och ville bara berätta för er <3
Bildkälla: Gabriella Joss blogg

Jag har haft en lite jobbig dag idag som ni kanske förstår. Har umgåtts med barnens pappa lite och pratat ut om hela situationen, hämtat ut paket med lite nya kläder, gråtit lite, duschat länge och nu ska jag åka och köpa godis och gotta inför kvällen. Orkar egentligen inte skriva något alls men ville bara kika in och säga att jag är okej. Kram på er och tack för all kärlek. Ni är för snälla och jag blir så berörd över hur mycket omtanke vi har fått <3 // Gabriella Joss

Gabriella Joss andra barn, dottern Jolie, föddes med ett hjärtfel och nu börjar dagen närma sig då det är dags för operation.
Gabriella är så klart jätteorolig, rädd och ledsen och då är det fint att se hennes kommentarsfält som fullkomligt svämmar över av stöd och kärlek, inte minst från andra föräldrar vars barn genomgått liknande operationer som den som är planerad för Jolie.
Så här beskrev Gabriella det planerade ingreppet i december:

Vi pratade också lite operationsalternativ och det är egentligen här min största oro ligger idag. Ett av alternativen är att flytta den andra klaffen på hennes hjärta till stället där den ”sjuka”klaffen sitter nu. Och så får den andra klaffen en ny klaff som då blir biologisk. Andra alternativet är som jag har förstått det mekanisk klaff och det är inget som man gärna sätter in på barn då man måste äta blodförtunnande då.. Och det är det sista jag vill ge mitt barn varje dag. Och ja, det är min oro just nu.. Jag vill inte att hon ska behöva få en mekanisk klaff utan ber till högre makter att det andra alternativet ska vara genomförbart. // Gabriella Joss 

Jag håller både tummar och tår för Jolie, och lite extra hårt där den 9 april.
Vill du skicka lite stöd till Gabriella (och så klart Jolie också) så kan du antingen göra det här inne, eller på Gabriellas blogg.

❤️

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför skulle man skicka stöd till Gabriella härinne ???
  Vill man göra det hoppas jag man gör det på hennes egen blogg.

  Svara

   Varför inte?
   Gabriella kanske läser här. Var inte så negativ.

   Svara

   Men hur fungerar man när man till och med måste påpeka att stödet minsann kommer från fel ställe?

   Svara

    Bättre att Gabriella får 100 peppkommentarer och mer engagemang på sin egen blogg så klart.

    Svara

  Von Chadaux, när får man se deras svar?

  Svara

   Jag väntar tålmodigt.

   Svara

    På ett svar som aldrig kommer att komma.
    Sätt lite press på dem, ge dem en deadline

    De måste ju själva förstå att ju längre de dröjer med svaret desto mer misstänksamma framställer de sig

    Svara

    Jag hittar inte dte inlägget längre. Är det borttaget?

    Svara

     Det är parkerat av C i väntan på svar.

     Svara

  Fint inlägg ❤️ ska gå och skriva på hennes sida också.

  Svara

   Jag med. Så otroligt jobbigt att behöva gå igenom något som detta som förälder. <3 <3 <3

   Svara

  Lycka till till dottern ❤️

  Svara

  Fattar fortfarande inte hur hon kan lämpa över dottern till exet så länge, hade det varit min dotter hade jag velat vara med henne hela tiden.

  Svara

   Är man en ansvarstagande mamma till ett barn så vill man såklart de ska ha en fin relation till sin pappa. Även om jag rent egoistiskt skulle vilja vara med mina barn hela tiden måste jag ju prioritera barnets relation till pappan ibland- så är det vara förälder.

   Svara

    Ja det förstår väl vem som helst, men två veckor? Speciellt nu när hon ska opereras..

    Svara

     Men så ÄR det ju 🙂 Du kan ju inte bli helt ad hoc & konstig & bryta rutiner när något händer utan även om du har dödsångest som förälder vill du ju att barnet ska uppleva att rutinerna flyter på & att de vuxna är stabila och beter sig som ”vanligt.”

     Svara

     Är väl också att Gabriella kommer vara hemma med dottern efteråt, så lika bra att passa på att umgås extra med pappan innan 🙂

     Svara

    Tror Anonym 09:38 syftar på att Gabriella ”lämpar över” (håller inte med om uttrycket) dottern i 2 veckor till pappan nu innan operationen, när dom vanligtvis kör var 3:e(?) dag.

    Dock har hon varit öppen med att hon inte mår så bra just nu, så i kommunikation med pappan erbjöd han sig att ha barnen lite längre så att hon får komma ikapp mentalt. Dom bor ju relativt nära varandra och kan ses ändå.

    Tycker att det är snarare fantastiskt bra att två seperarerade föräldrar fortfarande har en bra relation och ställer upp för varandra! Tvivlar starkt på att Gabriella inte kommer att stötta sin dotter så mycket hon kan innan, under och efter operation oavsett om hon bor hos henne eller pappan dagarna innan. Han har lika mycket ”rätt” och ansvar till sina barn 🙂

    Svara

     Dom bor ungefär 1 mil ifrån varandra och han bor i en lägenhet i ett högriskområde i Umeå medans hon bor i ett stort hus i ett tryggt villaområde

     Svara

      Så farligt är inte Ålidhem.

      Svara

      Vad normalt att söka upp det. Om G har det kämpigt mentalt just nu och har en närvarande pappa som kan ta sin roll som co-existerande förälder så har barnen nog det JÄTTE bra hos honom under dessa 2 veckor, lika bra som de har det dagarna dom vanligtvis spenderar hos honom, oavsett område han bor i.

      Är så satans trött på att det ska kritiseras åt höger åt vänster, både mammor och pappor, man får fan i mig utgå från att dom gör vad som funkar bäst för dom och sina barn, och du likaså för dig och dina om du har barn.

      Svara

      Högriskområde på vilket sätt?

      Svara

      När blev ersboda ett tryggt villaområde? 😂

      Svara

      En mil mellan Filgränd och Språkgränd? Haha!

      Förövrigt finns det inga högriskområden i Umeå.

      Svara

   Vadå lämpa över. Han har väl lika rätt till tillgång till sina barn som hon. Schas tillbaka till 30-talet där kvinnor skulle vara hemma och ta hand om barnen.

   Svara

    Nä jag föredrar 2000-talet. Det har jag aldrig sagt något om, menar på att jag tycker det är konstigt att vara ifrån sitt barn så länge när barnet ifråga inte vet hur allvarligt det är utan nog bara kommer tänka att mamma är inte här. Hade det varit mitt barn hade jag aldrig bytt bort dagar i en sån situation.

    Svara

     Det du sysslar med är momshaming. Du försöker också höja dig själv på en annans bekostnad genom att berätta hur förträffligt du själv hade agerat. Vidrigt!

     Svara

      Nej, förstår bara inte hur hon resonerar.

      Svara

       Förstår inte hur du resonerar, otroligt själviskt att inte vilja att pappan ska ha en nära relation till sina barn.

       Svara

        Men snälla, jag säger INGENTING om barnens närhet till sin pappa. Kanske ska öva lite på läsförståelsen?

        Svara

         Tror snarare du behöver öva lite på din allmänna förståelse

         Svara

     Det är ingen idé att diskutera det här, folk sätter jämställdhet framför barns mående. Ja, jag är feminist men barn är barn.

     Svara

      Och barns pappa är fortfarande deras förälder, inte någon random barnvakt. Trist för dig att du tydligen har kass smak gällande män om du nu har noll förtroende för mäns förmåga att ta ansvar och vara bra föräldrar.

      Svara

   Jag tänkte också på det först. Men jag tror att det handlar om hur man hanterar ångest.. Endel mår bra av att sysselsätta sig och tänka på annat medan andra inte klarar av att dämpa ångesten på det viset 🤔

   Svara

   ”hade det varit mitt barn så…” Men SKÄRP DIG! Är du ens förälder själv? Och om du är det, har du haft ett sjukt barn? Vet du hur jävla förstörd man kan bli av oro inför sitt barn och av att hela tiden försöka vara sitt bästa jag för sitt barn?? Man kan bli totalt utbränd av det och det är det nog många som blir.. Tycker det verkar oerhört förnuftigt av henne att lämna över till pappan lite extra om hon behöver t.ex vila upp sig och ta hand om sig själv så att hon ska orka även efter operation o.s.v.. Men oavsett vad hon tänkt så är det inte din, min eller någon annans sak hur de delar upp tiden med sina barn. Två engagerade föräldrar verka det vara, som just nu går igenom något väldigt tungt. Visa lite respekt iallafall!

   Svara

    Hon har sagt att hon inte ens kommer klara av att vara inne på operation med henne innan hon sövs. När ens barn ska opereras så måste man sätta sina egna känslor åt sidan och bara hålla god min, hur jobbigt det än är. Annars skapar du ännu mer ångest hos barnet. Mitt barn har opererats ett flertal gånger, första gången som bebis och det är tufft men man måste hålla masken och bryta ihop sen.

    Svara

  Jåli och Jäjson.

  Svara

   Haha så uttalar hon det väl ändå inte?

   Svara

    Nä förlåt, Jäjsån. 😂

    Svara

     Jolie kan även uttalas
     Scholii
     Yolii
     Joliie

     Och Jason..
     Jaason
     Yeyson

     Svara

    Haha jo det gör hon

    Svara

  Har Anna B stängt ner sin insta?
  My guilty pleasure ju

  Svara

   Nej.. du är nog blockad 😝

   Svara

    Igår på sin live lät hon alla vänta typ 5 minuter vid starten. Enda man såg var en fåtölj. Sedan hör man ”jag kommeeeer jag kommer!!” – som att vi alla var undersåtar som tålmodigt väntade på hennes entré 😅

    Svara

    Följer henne inte så kan inte vara blockad

    Svara

     Hon blockar tydligen folk som inte följer henne men kollar på storys

     Svara

      Har följt henne från tre konton, blockad från att kunna se stories och lives. Har bara skrivit positiva och snälla saker.
      Följer ej från ett nytt konto så nu får jag se hur länge jag kan se hennes lives och stories utan att jag skriver något alls.

      Jaaaaa det är slöseri med tid men låt mig, det är min hemliga hobby.

      Svara

      Måste testa😁

      Svara

  Har vi inte sagt att vi inte ska göra reklam för människor som exponerar sina sjuka barn?

  Svara

   Nej

   Svara

  I så kallade hypegrupper på Facebook utbyter medlemmarna följare, likes och kommentarer för att driva upp engagemanget på sina konton i sociala medier. Något som de annonsörer Resumé Insikt varit i kontakt med är kritiska till. Nu säger Facebook att upplägget bryter mot bolagets regler.
  https://www.resume.se/marknadsforing/sociala-medier/facebook-om-hypegrupperna-regelbrott-med-manipulerat-engagemang/

  Svara

  Thank you for your sharing. Thanks to this blog I can learn more things. Expand your knowledge and abilities. Actually the article is very practical.

  Svara

  Du är väldigt tålmodig! Undrar om de fattat att du inte är personen som kommer ge sig och glömma bort att du börjat granska hehe. Tror inte vi följare kommer ge oss så lätt heller!

  Svara

   Ang von Chaudaux alltså

   Svara

  Alltså ”ordet” gotta.. fy fan 🤮

  Svara

  Håller tummarna för lilla Jolie och att allt går bra! Jag får känslan av att Gab inte mår så bra i sig själv. Hon har ett sätt att ständigt framhäva sig själv i bloggen som får mig misstänka att hennes självkänsla inte är på topp. Hon skriver så mycket om sina val som skilsmässan och att hon följt sitt hjärta, hur så många är olyckliga i sina relationer. Hon vill gärna dela med sig ganska privata saker som att hon älskar sex, nu senast bilder på sexiga underkläder hon köpt, ständigt bilder på rumpa och kropp. Känns som att utseendet är väldigt viktigt för henne. Hon är väldigt vacker och snygg, vältränad. Att hon skilt sig bra om hon är nöjd. Hur andra har det i sina relationer vet vi inte.Naturligtvis kan en mamma ha ett sexliv och att fixa sig, det är inget konstigt alls i min krets av vänner. Men bara för det behöver man inte skrika för världen att man onanerar i duschen trots att man minsann är mamma.Förstår bara inte det här sättet att ständigt framhäva sig. Ja, hon är snygg och ja hon gillar sex. Det är inget konstigt alls men det känns som att hon ständigt söker ny bekräftelse på att hon är snygg, sexig och har fin kropp.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.