Gravidskämt på första april?

Jag tror de flesta, vid det här laget, vet att det kanske är det kanske inte är så jättekul att skoja om att man är gravid på första april.
Att det helt enkelt finns bättre skämt…
Dock vet inte alla det, något som Magdalena Graaf blev varse när hon och pojkvännen Louie publicerade just detta skämt på hennes Instagram, tidigare idag.
Hon pudlade för sitt första inlägg (pudel bild ett i inlägget här ovan och originalinlägget är bild 2) men följarna går fortfarande ganska så hårt åt henne i kommentarsfältet.

Relationspodden är ute med ett nytt avsnitt och jag har faktiskt en lite rolig och annorlunda nyhet till er. Katrin har bestämt sig för att skaffa en unge till och ”arbetet” med detta är i full gång så att säga. Men det finns en lite rolig tvist här. Hon hade svårt att välja pappa till barnet och kommer nu fortsätta ligga med mig och Alex regelbundet (dock inte samtidigt) helt oskyddat, tills hon är gravid och sen får vi helt enkelt se vem som blir pappa till barnet. Lite spännande och annorlunda. Men det är ju sådan hon är Katrin. Hon går sin egen väg och hon hoppas såklart på en tjej. Vem tror ni blir pappa? Vad ska barnet heta? Kom gärna med förslag! @katrinzytomierska @aklingstedt @relationspodden #binkatmodernfamily OBS. För att vara tydlig. Hon är alltså inte gravid än. Bilden är gammal. Ds
Bildkälla: Bingo Rimér Instagram

Bingo Rimér publicerade det här inlägget på Instagram där han skämtar om att Katrin vill ha ett barn till och nu regelbundet har oskyddat sex med både honom och Alexander Klingstedt (Falkes pappa) – dock ej samtidigt – tills hon blir gravid och så får man helt enkelt se i efterhand vem som blev pappan. 
Också ett gravidskämt, men dock om en ännu icke existerande fejkgraviditet, till skillnad från Magdalenas fejkgraviditet.

Same same skämt? Eller helt olika?
Är ett inlägg kul? Båda? Inget?
Hatar du kanske rent av första april?
Är det för att du brukar bli grundlurad eller för att ingen går på dina skämt?

En bubblare som uppkommit under dagen, där jag vidgar diskussionen lite… tror jag…

329 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men orka bry sig om föredettingar och vad de gör.

  Svara

   Lättkränkt AB. Det är det nya samhället vi lever i idag. Tycker faktiskt att det är helt ok att skämta om det mesta. Blir du så jäkla kränkt så tycker jag snarare att problemet ligger hos dig snarare än hos den som skämtar. Logga ut, gå i terapi och lev i den verkliga världen istället.

   Svara

   Fast att skoja om detta är samma sak som att skoja om att vara rasist, homofob eller något annat extremt olämpligt. Dags att folk lär sig att när de delar med sig saker offentligt bör de tänka några rundor till. Sånna här offensive saker kan man dela på typ sin privata fb om har sådana konstiga behov… men inte för allmänheten.

   Svara

    Går kanon att skämta om rasism och homofobi!

    Svara

     Går säkert kanon för okänsliga människor. Om någon drev om något som verkligen var känsligt för dig skulle du nog tycka annorlunda.

     Svara

      Nej, jag tycker man får skämta om allt. Det är ett bra sätt att lyfta och uppmärksamma känsliga ämnen som kan vara svåra att prata om.

      Svara

       Du talar som en person som inte gått igenom något traumatiskt. Det finns ingen som gått igenom något traumatiskt om gillar att folk skämtar om det. Om du blir t ex våldtagen skulle du vilja att folk skämtade om det på 1 april? Extrem exempel but you get the point

       Svara

        För några av oss ”väldigt känsliga” så kan faktiskt humor vara ett sätt att ljusa upp mörkret efter alla traumatiska saker som livet bjuder på, vi kan kalla det för galghumor. I min familj skojas det till den gamla och dementa att slutar den inte vara så dement så får den ingen gravsten…och sällan skrattar den dementa så hjärtligt som åt det. Eller tonåringen som lider av depression och har några självmordsförsök i ryggen, som man säger till att vet du…det är nog lika bra du tar livet av dig då (om det gnälls över något)….och denna skrattar så den gråter till det. Eller när den gamla mamman hade ramlat och slagit ansiktet som attan och precis till allhelgona var helt blåsvart i huden och vi ska sätta ljus på gravarna…och jag säger högt på minneslunden till henne att vet du…det är bara DU som halloween-sminkat dig (suckar och himlar med ögonen)….och ett litet okänt barn står bakom och utropar FÅ SE…så hon vänder sig om och utropar BUUUU till barnet som kiknar av skratt. Slutpoäng….vi är förjävla roliga och VEM har tid att vara kränkt när det finns så mycket fantastiskt i livet att fokusera på istället?

        Svara

         Jag tycker de är sjukt att man ens kan säga så till nån som faktiskt har försökt ta livet av sig, vare sig de är skämt eller inte. De är ju som att skämta om att en barnlös lika gärna ska vara utan barn. Den liknelse ser jag som samma ”roliga” skämt

         Svara

          Ja inte säger man det till någon random person, det håller jag med om, men i min familj går det utmärkt. Lika roligt är det när det skojas på min bekostnad naturligtvis, om hur fysiskt sjuk jag är och aldrig har ordentligt med mat att äta eftersom pengarna inte räcker till sådant. Valet kan faktiskt stå mellan att skratta åt skiten (eller att ta livet av sig)….och för övrigt, mina tre närmaste väninnor är ofrivilligt barnlösa och det är deras största sorg i livet, men nog SKOJAR vi även om det.

          Svara

           Humor bearbetar tuffa upplevelser. Du och dina kompisar är fullt normala. Man har väl rätt till ett roligare liv liksom.

           Jag är också barnlös men kan även skämta om de, jag tar åt mig otroligt mycket om just självmord då min lillasysters pappa sa till henne en gång att hon skulle ta livet av sig på ”skoj” min lillasyster är 12 år.

           Jag tror ändå det är viktigt att inte döma ut och kritisera. Vad gäller ett sådant viktigt ämne som självmord så fungerar detta skämtande i min familj på så vis att det dels idag förebygger risken att tonåringen försöker igen och att det är ett självklart samtalsämne som absolut inte undviks utan tvärtom. Det här är dessutom vår upplevelse, vårat liv och vår vardag, att sedan andra drar in sig själva och börjar tänka på sig med sina egon och sina liv…det kan man inte ta hänsyn till OM man berättar sin egna historia. Samma sak som om jag säger att jag behöver gå ner i vikt och folk ser det som en trigger. Men jag pratar inte om dig, jag pratar om MIG. Du har precis noll med min historia att göra och ska du envisas att försöka placera dig där ändå så är det på eget ansvar, inte mitt.

           Sätter mig inte in i erat liv men jag har precis lika mycket rätt att säga att jag inte tycker att de är okej som du har med att säga att de är okej.
           Förlåt om jag trampar på någon tå eller så nu men hur kan du veta vad den självmordsbenägna i din familj tänker och känner?
           Jag kan säga mycket med ett leende på läpparna utan att mena de

           Jag vet eftersom personen är fullt kapabel att uttrycka sig och vi alla har en öppen och tydlig dialog.

           Även den som framstår som lycklig kan ha ett helvete bakom fasaden. Du kanske tror att du vet allt om dina nära och kära men de finns oftast en liten del som tar emot. Menar inte på att ni inte ska få skämta om fe ni vill men de är respekten för andra jag letar efter i dina svar

         Det där exemplet med den deprimerade tonåringen. Tycker du att det är skillnad på att dra självmordsskämtet i en fas då hen mår hyfsat bra, och att dra det någon dag då hen faktiskt sitter och överväger självmord? Eller den dementa gamlingen, är det skillnad på att skämta om det i ett läge då hen är närvarande och på gott humör jämfört med ett läge då hen är ledsen och frustrerad för att hen glömt något viktigt?

         Och är det skillnad på att säga ”men ta livet av dig då” till sin egna gnälliga tonåring, som vet vem man är och vet att det är ens sätt att skämta (och själv uppvisat tecken på att ha liknande humor), och att gå till någon man inte känner så bra, som försökt begå självmord, och säga samma sak?

         Jag fattar att det ligger i tiden att visa hur otroligt okänslig man är och att inget skämt är för grovt. (En sorts humor som f.ö. knappt hade existerat om alla fungerade likadant, då det till stor del är medvetenheten om att skämtet är olämpligt i andras ögon/i andra sammanhang som gör att det är roligt). Men även en person med grov humor måste väl förstå att folk fungerar olika och att en annan person inte måste vara lättkränkt bara för att hens humor är lite mindre grov.

         Man kanske inte alltid måste demonstrera hur coolt obrydd man är i alla lägen, och istället visa lite empati för människor som faktiskt blir ledsna. Jag kan erkänna att jag ganska många gånger skrattat åt skämt på temat våldtäkt. Men hade jag gått fram till en nyss våldtagen person och säga typ ”men du har ju gnällt över att ingen vill ligga med dig, nu fick du ju ligga” så hade jag inte imponerat på människor med min grova humor. Jag hade framstått som en psykopat, och det med all rätt.

         Svara

          Du missar två viktiga saker: timing och finess. Alla ämnen går som sagt att skämta om, men det krävs timing och finess för att få till det.

          Svara

           Men det var ju precis det som var själva poängen med min kommentar. Man är inte nödvändigtvis lättkränkt för att man blir ledsen när någon skämtar. Jag kan skratta gott åt våldtäktsskämt men hade kanske inte gjort det minuterna efter att jag själv blivit våldtagen. Jag har inte blivit mer lättkränkt/tappat mitt sinne för humor bara för det, utan det är situationen som har ändrats. Personen vars kommentar jag svarade på berättade hur hens familj har grov humor och frågade sig vem som har tid att vara kränkt. Jag menar att det beror på situationen och att en människa kan ha grov humor i ena stunden men bli ledsen i andra.

         Jag tycker också att det är viktigt att kunna skämta om allt och för mig personligen är det också ett sätt att ta sig igenom det traumatiska som hänt. Till exempel så dig min pappa plötsligt av en hjärnblödning för 7 år sedan, min allra närmast vän som känner mig utan och innan drar relativt ofta stroke-skämt för att hon vet att det är mitt sätt att orka bära skiten, och jag skrattar och tycker verkligen att det är kul mitt i allt det tragiska och jävliga det faktiskt är.
         MEN! Jag är ändå inte främmande inför det faktum att alla inte fungerar som jag, många tycker att det är extremt jobbigt och skulle aldrig klara av skämt om det som tynger dem, och av den anledningen är det väl kanske inte så lämpligt att, när man har så stora konton som dessa influencers har, skämta om sånt som kan vara väldigt känsligt. Know your audience osv. Det är en sak om man gör det inför en grupp människor som man vet kan ta det, en helt annan om man gör det inför en så här stor grupp, där det kan träffa så otroligt fel hos så många.

         Svara

        This is so untrue. People with the most difficult experiences are generally those with the darkest sense of humour. People who get offended by nothing (jokes included) are normally those who haven’t experienced anything in life. It’s a bit absurd these humourless individuals take it upon themselves to speak for others.

        Svara

        Svar till 05:44 ”du låter som du inte gått igenom något traumatiskt”.

        Jag skulle gå under av allt mörker om jag inte kunde ironisera över det, driva med och om det samt ha självdistans till att det blivit som det blivit genom humorn.

        Undrar dock hur många trauman jag behöver för att legitimera den åsikten? Tänker om det räcker med gravt drogmissbruk, fängelsedom, avliden förälder i tonåren och våldsamt ex eller om jag behöver slänga in konsekvenserna av min drogförsäljning, dödliga överdoser hos nära vänner och missfall för att fullt ut täcka ”tillräckligt traumatiserad”?

        Svara

         Lite konstigt bara att ingen annan som var i svängen vid den tiden däromkring har samma bild av ditt liv som drogbaron…:P

         Svara

         Tror de flesta är rätt trötta på att höra det där thug-life-tugget igen. Lite cringe.

         Svara

    Håller med. Vem skulle de lura med detta.
    Hade hon varit gravid hade jag förlorat allt hopp om henne.
    Så på ett vis var det väl bra det var ett skämt.
    Men ibland skulle hon i all sin naivitet tänka både en och två gånger innan hon skriver.
    Sen undrar jag en sak till, ska hon var så snedögd och plufsig om kinderna nu?
    Har ingen erfarenhet av såna ingrepp och hoppas det drar sig tillbaka lite.
    Även här kommer det respektlösa fram när det gäller henne.
    Att ens göra såna ingrepp nu.
    De kör på precis som vanligt och efter vad jag kan förstå har ingen av dem haft Corona och därmed inga antikroppar.
    Tänk ett varv till Maggan innan du skriver.
    Allt är INTE roligt.

    Svara

     Mitt svar var till anonym 2/4 kl 0 03

     Svara

  Tycker det är så jäkla tramsigt med aprilskämt.

  Svara

   Alltså 1 april består av folk som antingen planerat ett invecklat skämt och så dom som bara slänger ur sig något tarvligt bara för att och sen alla andra som inte riktigt fattat charmen med något av alternativen.

   Svara

   Förstår inte heller grejen med första april. En tradition som kunde stannat kvar på medeltiden.

   Har lite svårt att se hur gravidskämt av den typen säga att man är gravid men luras, skulle vara så osmakliga. Men de är ju inte precis roliga och nytänkande heller.

   Svara

    Nä jag tror att folk anvönder barnlöshet för att legitimera att kunna trycka ned någon rejält i skorna för att de inte anstränger sig tillräckligt på 1a april. Do it good or not at all.

    Svara

     Vissa letar ju fel i allt, en del gör allt för att hitta fel för att få något att klaga på. Samtiden. Lättkränktheten gjorde intåg för ganska längesen och blir värre och värre, finns inga gränser. Galenskaper, ilska, cancella och pk-trenden flödar och klaga klaga hacka och tracka är det som gäller för många. Läskig utveckling. Gäller att välja sina ord. Internets fel.

     Svara

    En tradition som skulle stannat på medeltiden? Låter som du talar om slavhandel när det i själva verket handlar om en dag så man skojar och luras. Slappna av för fan.

    Svara

     Allvar? Skojar och luras?
     Till vems glädje och nytta?
     Varför?
     Vad är syftet?
     Går du på allvar och tänker ut vad du ska skoja om 1 april? Vem ska detta vara roligt för? Dig eller mottagaren?
     Väx upp!!!

     Det är bara barnsligt och korkat – punkt!

     Svara

      Är första april helt nytt för dig eller? Wow

      Svara

      01:48 här ska inte skämtas och skojsas, visa däremot stor hänsyn till det lättkränkta släktet.

      Svara

  Klart det är sorgligt att inte kunna få barn. MEN. Är man lättkränkt eller lätttriggad ksnske man ska hålla sig borta från internet på 1a april?

  Vart tog allt eget ansvar vägen? Allt är alla andras fel och alla andra ska minsann ta hänsyn till MIG, till MINA känslor och JAG ska Minsann inte behöva utsättas för jobbiga känslor.

  Eller så tar vi alla av oss våra offerkoftor och tar eget ansvar för våra känslor.

  Svara

   Så jäkla bra skrivet!!

   Svara

   Är man influencer bör man kanske ändå föregå med gott exempel.

   Svara

    Är man vuxen och följer influencers och blir kränkt över deras beteenden bör man kanske se över sin livssituation i allmänhet.

    Svara

     Det är ju vad hela denna blogg går ut på, att bli kränkt över andras livsval

     Svara

    Följer du M Graaf för att ha en förebild och ”gott exempel”?

    Svara

     Nej jag följer inte människan alls. Det dök ändå upp i mitt flöde.

     Svara

   ”Sociala medier är idioternas invasion”

   -Umberto Eco

   Svara

   Amen på egenansvar!!
   Anpassa DIG för dig istället för att försöka få andra att anpassa SIG för dig!!

   Svara

   När de sen själva blir gravida ska det minsann postas inlägg utav bara helvete, att alla hennes barnlösa kompisar hon skaffat sig (pga att hon skalat bort alla andra vänner som har barn) sitter o lider över hennes bilder skiter hon fullständigt i.
   Finns inget värre än dessa kvinnor helt uppslukade av sin ofrivilliga barnlöshet, köper 300 gravtest i månaden är mellan varven ”kemiskt gravida” o när mensen är 3h sen så har de minsann fått missfall. Jo tack

   Svara

    Från en som varit ofrivilligt barnlös i 5 år innan jag fick mitt första barn kan jag säga att det är jäkligt svårt att inte blir ”helt uppslukad” när man lever i cykler, mediciner ska tas, sex vid bestämda tidpunkter, undersökningar och till slut IVF. Jag vågar också påstå att när man som jag blir gravid första gången efter 3 års försök och får missfall i vecka 11 mår jäkligt mycket sämre än en som får missfall på första försöket och kan bli gravida ganska snart igen.
    Är väldigt glad att jag inte hade vänner som du under dessa åren.

    Men med det sagt kan jag säga att MG:s skämt inte kränkte mig nu och hade inte gjort då.

    Svara

     Jag har varit med om precis samma resa som du ❤ Nu sitter mina två IVF-barn i soffan bakom mig och spelar Nintendo.

     Svara

     Nu vet du ju inget alls om min situation men ingen tvingar en att leva på det sätt du gjort i din jakt på graviditet. Har nära vänner som haft det minst sagt fruktansvärt jobbigt på sin resa mot graviditet men vi har genom resan kunnat respektera varandra och ingen av dessa har räknat sin mens som ett mf eller varit kemiskt gravida. Jag hoppas med handen på hjärtat att du fått din beskärda del av livets orättvisor nu.

     Svara

  Man får skämta om vad som helst.

  Svara

   Don’t…

   Svara

    Man får skämta om allt och det man inte får skämta om BEHÖVER man skämta om.
    Sedan måste man såklart ta hänsyn till rätt plats, rätt nivå, rätt sammanhang osv. Man kan inte skämta hur som helst med vad som helst med vilka som helst.
    Men på nätet ska man dock få skämta om precis allt på precis det sättet man vill. Den som inte tycker om ett ”internetskämt” får ta ansvar för sina egna reaktioner och helt enkelt göra valet att scrolla vidare.

    Svara

     Helt rätt!

     Svara

     EXAKT.

     Svara

     Så då tycker du alltså att man BEHÖVER skämta om tex folkmord, skillnad mellan människoraser och liknande? Är det så du menar? I rätt sammanhang naturligtvis…..

     Svara

      Ja, svart humor är den humorn som behövs mest av allt.

      Svara

       Men så bra då! Kan du informera resten av befolkningen det, jag tror rätt många har missat den uppdaterade informationen!

       Svara

        Du visste alltså inte att man får skämta om allt?

        Svara

         Jag tycker absolut INTE att man får skämta om allt men jag tycker att folk är väldigt lättkränkta idag, alldeles för lättkränkta. Det är ju många som LETAR fel nuförtiden, som aktivt letar efter saker att uppröras över för att få klaga och få lite ljus på sig. Märkligt fenomen,så tröttsamt ibland.

         Svara

          Vad får man inte skämta om och vem bestämmer det?

          Svara

           Sex
           Med barn? Eller det är ok? Vidriga sjuka människa

           Absolut, du kan lyssna på Mr cools låt kn*lla barn eftersom du är inne på ämnet!

           Alltså mr cools låt är något av det äckligaste jag hört men det tycker du är något bra? Alltså en låt om att ha sex med BARN är något man ska lyssna på? Är du helt jävla sjuk eller? Bara en pedofil kan tänka så. Stackare

           Satir är helt obekant för dig förstår jag? Du framställer dig som extremt korkad.

     Nej precis som ute i livet ska man inte gå för långt. Finns inget som säger man kan vräka ut sig vad som helst på Internet.

     Svara

      Det beror ju ändå helt på vad det är för kanaler man ”vräker ut” sig på.
      På sina egna plattformar får man säga precis det man vill. Den som inte håller med ger bäst i att gå vidare, igorera och följa någon annan

      Svara

     Haha det här var det sjukaste jag läst. Tycker verkligen inte det här var något att bli kränkt över men tänker på sex med barn skämt och att det e något som du tycker bör skämtas om är bara sjukt och du är antagligen en pedofil själv

     Svara

      Lysande logik! Man ÄR alltså det man skämtar om.

      Svara

   och man får kritisera vilka skämt man vill…

   Svara

    Också helt rätt!

    Svara

   ”Får” man väl, men allt är inte kul.

   Svara

    Det beror ju på att vi alla har olika humor 🙂

    Svara

    Det mesta är roligt, såvida man kan skämta. Det är många här inne som inte kan t.ex.

    Svara

   Japp! Sen är det inte alltid kul, det krävs otroligt mycket finess att skämta om jobbiga saker. Men personer som klarar det gör det på ett sätt som inte kränker.

   Svara

    Ja precis så är det. Att skämta är väl ändå lite av en konst, på sitt sätt.

    Svara

   Jasså, det säger du? Får man skämta om tex folkmord eller skillnad mellan olika raser?

   Svara

    Man får skämta om vad som helst.

    Svara

    Absolut. Allt, som sagt!

    Svara

    Japp det får man. I Successiom så drog yngsta brorsan ett skämt om pedofili och incest också. Jag kommer ihåg det för det var så välplanerat och bra tajmat. Hemsk ämne (såklart snälla) men situationen då gjorde att skämtet blev roligt ändå.

    Internt i min familj skämtar vi om allt. Man får ju ta det för vad det är och anpassa det efter publik.

    Svara

     Ja men instämmer helt. Vi skämtar om allt hemma också.
     Jag och senaste killen jag dejtade hade inga spärrar, det var superskönt att kunna ha samma jargong med någon på det viset.

     Svara

      Tycker ändå folk som skämtar om sex med barn eller djur har något fel i skallen. Men kul att ni är lika ”galna” båda två. Polisen borde ändå kolla era datorer

      Svara

       Eller min kollega som skämtade med chefen när han berättade att hans fru var döende i cancer. Alla i rummet var som förstenade. Så ni som tycker man kan skämta om allt är nog precis lika icke omtyckta som den sjuka kärringen var

       Svara

        Att skämta vid FEL TILLFÄLLEN är något helt annat än att skämta om känsliga ämnen.

        Svara

         Precis så, det är en jäkla skillnad.

         Svara

       Ursäkta? Så för att man skojar om det så tar du för givet att man har datorn fylld med porr på barn? Ge dig för fan, inte ens du kan vara så dum att du tror det.

       Svara

        Men vem skämtar om sex med barn? Herregud har ni så dålig humor att ni måste ta till pedofilskämt? Ni är ju sjuka i skallen

        Svara

       Vilken otroligt skyddad värld du måste ha vuxit upp i

       Svara

   Man får skämta om vad som helst – bara det är roligt!
   Detta är och var inte roligt!
   Inte för Maggan, inte för hennes pojkvän, inte för hennes barn, inte för hennes följare, inte för någon!
   Det var helt enkelt inte någon som skrattade!
   Eller menar du på fullaste allvar att du brast ut i ett gapskratt? Eller ens drog lite på smilbanden?
   Nej, precis – det var nye roligt!
   Dvs det var inget skämt!
   Alltså var det inte något syfte med att ens skriva det!
   Vilket innebär att det inte var roligt eftersom ingen skrattade!
   Mer än Maggan då, alltså…
   Men det innebär ju bara att vi fick bekräftat vad vi redan viste – hon har dålig koll på vad humor verkligen innebär!
   Och skillnaden på att skratta MED eller ÅT någon!
   Maggan skrattar som vanligt ÅT någon…

   Skoj – jätteskojigt…

   (Finns det ingen kurs i sunt förnuft hon kunde gå?)

   Svara

    Vadå ”det var helt enkelt ingen som skrattade”? Av kommentarerna att döma så var det uppenbarligen flera som tyckte det var roligt. Eller är du den som bestämmer vilka skämt som är roliga?

    Svara

    Jag följer inte henne. Hade jag gjort det hade jag brytt mig lika lite som nu. Man får skoja om exakt vad man vill. Passar det inte följarna, då får de dra. Man kan inte ändra på någons humor sådär.

    Svara

    Hon LURADES! Det är det man gör på 1april.
    Hennes kropp.
    Hennes mage.
    Hennes kille.
    Hennes ev. graviditet.
    Hon spände ut magen, tog ett foto, la ut. Och lurade oss att hon var gravid.
    Hon var inte det. April, april.
    Hur i hela hel*ete kan någon bli kränkt av det?

    Svara

     Läs kommentarerna, flera gick på det och SJUKT MÅNGA blev kränkta.

     Svara

   Jag tycker också att man ska få skämta om vad som helst. Men sen måste man ju vara beredd på att få reaktioner. Precis som skämtare får skämta, måste mottagaren av skämtet få reagera som den vll.

   Svara

  Hur påverkar det någon som är ofrivilligt barnlös ifall en helt annan person INTE är gravid? Fattar att allt gällande graviditet kan vara nån typ av trigger men förstår inte varför detta är mer än annat.

  Svara

  Tycker mest bara inte att det är ett kul skämt ¯\_(ツ)_/¯

  Svara

   Eller hur, så jävla lamt och tråkigt.

   Svara

    Måste man be om ursäkt för att man drar ett tråkigt skämt?

    Svara

   ”Vi ska ha barn! Haha, nej, jag skojar bara vi ska inte ha barn.”

   Jätteskojigt. Verkligen kul.

   Svara

    Du tyckte det var tråkigt, ok. Andra tyckte det var roligt.

    Svara

     Va? Tyckte någon det var roligt?

     Svara

      Uppenbarligen Maggan själv samt några av följarna om du läser kommentarerna. Otroligt chockerande att folk har olika humor va?!

      Svara

   Det är inte meningen att det ska vara ett skämt. Man luras 1-a april.

   Svara

  Tycker det blir knepigt att jämföra ett gravidskämt med att någon skulle få för sig att skämta om att ha fått missfall…

  Svara

   Ja, drabbas någon av missfall så blir man ju ledsen för den personen, på samma sätt som om någon skulle skämta om att den fått en allvarlig sjukdom. Graviditet är ju annorlunda eftersom det berättas som en glad nyhet.

   Svara

  Umgås endast med de närmsta. Anna Book är ett föredöme 👌👌🙌
  Men förutom att hon inte följer rekommendationen så får man sig ett skratt av storyn (eller inlägget kanske). Att man kan ge sig själv så mycket beröm på några rader. Hon kan då allt.

  Svara

   Munskydd på när hon åker ett till synes tomt pendeltåg men sen blir det kalas med massa annat folk på en påsklunch… utan munskydd förstås. Har hon bäddat rent i hjärnan också?

   Svara

    Det saknas några kuddar.

    Svara

    Lite svårt att äta om man har munskydd 😕

    Svara

     Jo men hade hon följt rekommendationerna hade hon inte varit där ens.

     Svara

     Man äter ju inte middag ”med massa andra” människor….

     Svara

      Man ska ENDAST umgås med dom man bor med. Detta verkar merparten av befolkningen missat!

      rekommendationen är gå själv i butiker och umgås endast med din lilla bubbla.

      Svara

       Gäller ej singelhushåll, vilket majoriteten är

       Svara

        Fast då är det nån enstaka man ska hålla sig till. Inte 3-4 olika. Som i sin tur har 3-4 olika de träffar. Osv

        Svara

        Hon är ju inte ett singelhushåll dock.

        Svara

        Man ska välja EN till TVÅ personer att umgås med om man är singelhushåll…
        alltså samma personer inte två olika varje vecka.
        Anna book tillhör inte singelhushåll

        Svara

   Hon blir bjuden på påsklunch hos denna Kin och det enda hon framhäver i flera storysar är hennes medhavda och i all hast hembakade (a la Anna) äppelpaj AKA hennes egen förträfflighet. Om jag hade blivit hembjuden till någon på ”spontan” påsklunch (pre/post Corona) skulle jag ha valt att fokusera på värdinnans förträfflighet och kokkonster om jag absolut var tvingad att dela med mig i sociala medier.

   Svara

    Haha ja det är riktig underhållning hur allt kretsar kring henne. Det var det godaste hon bakat, och i all hast. Om man bara hade en tiondel av den där självgodheten 😅 Nämen det är riktigt pinsamt att framhålla sig själv sådär

    Svara

    Haha ja alltså ansträngningen för att framstå som generös faller lite platt när det presenteras på detta sättet!

    Svara

  En enkel regel som man kan följa, skämta inte om människors olika öden! Barnlöshet, sjukdomar, att man blivit dumpad osv. Finns tusentals andra skämt

  Svara

   Det var ingen enkel regel du.

   Svara

    Inte? Fick lära mig den som barn 😊

    Svara

     Oh… I see.

     Antar att du växte upp i en humorbefriad miljö.

     Svara

     Tur att de flesta inte följer den regeln, vilken tråkig värld det hade varit!

     Svara

      Ja för det är ju jätteroliga skämt, verkligen.

      Svara

       Vilket skämt menar du? Maria radade upp ämnen, inte skämt.

       Svara

       Vad skrattar ni tråkiga människor åt egentligen som anser att det finns regler? Har ni t.ex inte fattat att humor är ett sätt för många av oss att hantera jobbiga saker? Tänker bland annat på att så många tycker att det är för tidigt och fel att skämta om corona, men många av oss gör det för att det är vårt sätt att hantera den jobbiga situation som det faktiskt är.

       Svara

        Om det enda man kan skratta åt är död, pedofili och missöden måste man ha riktigt torr humor. Finns en miljard andra saker att skämta om

        Svara

         Det brukar vara tvärt om faktiskt. Men ge gärna exempel på något roligt skämt om hundvalpar och solsken!

         Svara

          Det finns ett väldigt roligt politiskt korrekt skämt, det är någon ståuppare som berättar ett långt skämt som är helt och hållet politiskt korrekt och det är jättekul! Tror man kan googla sig till det. Skrattade högt när jag hörde det första gången!

          Svara

           Det där två tomater PK edition? Haha, han driver ju om fenomenet PK. Med all rätt.

           Visst driver han med PK, MEN: det viktiga är att han faktiskt inte kränker någon! Även om det driver med fenomenet PK är det också en del av fenomenet PK. Att kunna skratta och samtidigt känna sig som en god människa, det är fantastiskt!

           Du har nog rätt. Att känna sig som en god människa är ju faktiskt det viktigaste. Tack för att du upplyste mig!

           Så bra att du kommit till insikt, anonym 2.39!

          Det var en gång tre hundvalpar som låg i solen, plötsligt blev den ena törstig och gick och drack vatten för att inte dö av törst.

          Hahahahahahahahahaha

          Svara

           Så jävla okänsligt??? Min hundvalp höll faktiskt på att dö en gång. Du får inte skämta om sånt. Oerhört respektlöst. Förnedrande.

          Så det är antingen valpar eller pedofili? Ni behöver ju psykisk hjälp hela bunten. Inte konstigt att ni är ensamma och bittra och knaprar ångestpiller. Sjuka jävlar 😂

          Svara

         Sa aldrig att det är det enda. Svara gärna på frågan, vad skrattar ni åt? För man verkar inte få skoja om någonting alls. Du tycker väl det är förjävligt att skoja om tomater som går över vägen och blir överkörda och blir ketchup också. Det är ju död i det skämtet. Norge-skämt är säkert kränkande mot norrmän. Bellman-historier? Du vet, tysken, ryssen och Bellman?

         Svara

          Jag kan svara! Finns tex ett superroligt helt och hållet politiskt korrekt skämt! Sök på PK-skämtet, Raw comedy club! Det är superroligt, hundra procent politiskt korrekt och kränker inte en enda människa! Så himla roligt, och det bästa är att det är helt PK-certifierat så man känner sig som en god människa när man skrattar!

          Svara

           Åh du måste driva. Känna sig som en god människa när man skrattar…det enda som är roligt med det där är att han driver med att vara PK. Du kan ju kolla fler stand up med honom, då tycker du nog inte det är lika roligt längre.😂

           Tror du jag skulle driva om detta viktiga ämne? Nej, DU måste driva. Jag tänker fortsätta titta på PK-skämtet, skratta och samtidigt känna mig som en god människa och du kan inte hindra mig!

           Nej jag tänker inte hindra dig. Titta på din ”roliga” humor du. Jag är bara väldigt glad över att du inte finns i min umgängeskrets.

           Ja, vi har förstått att det finns ETT skämt som inte kränker någon. Finns det andra, eller det var det enda?

           10.36, nej det var nog det skämtet. Dock tycker jag att skämtet är så bra att jag kan titta på det hur många gånger som helst, det blir aldrig tråkigt. Så det räcker gott och väl med ett skämt. Jag tittar på det lite då och då när jag vill skratta och samtidigt känna mig som en extra god människa.

           Haha. Det är alltså det enda du skrattar åt? Vill nästan tycka synd om dig. Nästan.

           Hen driver ju.

        Jag skulle inte kalla oss ”tråkiga människor”, snarare medmänskliga, goda människor eller möjligtvis politiskt korrekta personer. Du har fått tips här i tråden om PK-skämtet från Raw Comedy club. Googla, få dig ett gott skratt och känn dig samtidigt som en god människa som inte kränker en enda levande varelse. Prova! Känns fantastiskt med ett sådant skratt, särskilt i den mörka, bistra tid full av elakingar, som vi lever i vid denna tid.

        Svara

         Man är inte motsatsen till medmänsklig för att man skrattar åt saker som inte är PK.

         Svara

          Jo, faktiskt. Det finns en anledning till att vi satt upp vissa regler för vad som är politiskt gångbart, eller politiskt korrekt som vissa kallar det. Det är för att alla ska förstå vad som är ok att skämta om, och vad som inte är det. Att gå utanför detta reglage och skämta Hej vilt om vad som helst hursomhelst, närsomhelst, visar att du är en människa som inte bryr dig speciellt mycket om dina medmänniskors känslor. Du kanske ser dem som motmänniskor?

          Svara

       Du själv verkar inte heller må toppen! :/

       Svara

       HUR kan du får att man tycker det är OK att skämta om allt till att man är pedofil?

       Undrar vem det är som är skruvad i skallen här….

       Svara

        Ni tycker ju det är normalt att skämta om sex med barn, alltså VEM kommer ens på en sån tanke ? Det är ju helt sjukt att ens behöva dra ett så vidrigt skämt

        Svara

         Men det logiken så gillar alla wetsex som gör ett kiss och bajsskämt, är swingers om de gör ett otrohetskämt, är zoofiler som de gör ett djurskämt, föodligen våldtäksmän/kvinnor vid ett sexskämt, är nekrofiler om det är en dödenskämt.

         Hör du själv hur dumt det låter?

         Du kanske kan dra nårga skämt själv så ska vi se vilja parafiler som du själv tydligt måste ha.

         Svara

       Vilken klockren analys!

       (OBS! Det var ett skämt!)

       Svara

   Då får man heller inte skämta om fattigdom, skilsmässor, handikapp. arbetslöshet, arbetsnarkomani, utbrändhet. depression, arbetsnarkomani, träningsmani. Galna exfruar, exmän som inte lyfter ett finger och kompisar som festat för hårt. Småbarnsår, tonårsperioder, oändliga blöjbyten.

   Om man inte får skämta om vad människor kan gå igenom, vad får man då skämta om egentligen?
   Varför vill man inte använda humorn som ett verktyg att kunna ta sig igenom tuffa perioder liiite snabbare?

   Svara

    Skulder?
    Håravfall?
    Pollenallergi?

    Svara

     Tatueringar man ångrar, magsjuka och fyllehistorier.

     Svara

      Covid-19

      Svara

       Ko vid 19, hahaha😂😁

       Svara

    Lika bra att säga sanningen, man får inte skämta om något i Sverige år 2021.

    Svara

   Herregud. Den listan kan ju göras lång.

   Svara

   Jag håller med. Det är därför det är extremt osmakligt att skämta om missfall, dödsfall, olyckor och såna saker. MEN att skämta om att man är gravid, jag förstår inte hur det kan vara så kränkande för de osm inte kan bli gravida? Det är ju inte som att skämta om missfall eller infertilitet, då är det ju någon som skämtar om ditt hemska öde

   Svara

   Jag håller med om att man måste ha taktkänsla när det gäller skämt, särskilt som offentlig person. Jag har bara lite svårt att se det osmakliga i att inte vara gravid 🤔

   Svara

   Tramsig regel. Det är livet du pratar om. Och man får skämta om livet, sluta vara kränkt för allt.

   Svara

  Tycker inte det är okej att skämta om. Tycker även hennes beteende kring kritiken är fruktansvärt barnslig. Ibland kan man ta åt sig, ta bort och be om ursäkt utan att hålla på.

  Svara

   Varför ska man be om ursäkt när man inte gjort något fel?

   Svara

    Det är ju inte som om hon visar att hon är gravid för att i nästa bild visa hur hon gör abort. DÅ hade jag fattat att ofrivilligt barnlösa hade tagit illa upp.

    Hon har inget att be om ursäkt för så det är självklart att hon heller inte kommer göra det.

    Svara

     Hon hade inte behövt be om ursäkt i scenariot du målar upp heller.

     Svara

    Ironi, 21.15???

    Svara

  Jag tycker inte att Bingos aprilskämt riktigt kan jämföras med Maggans aprilskämt. Bingo har tänkt till och skrivit en smårolig historia, medan Maggan bara upprepat ett ”skämt” hon själv sett, hört eller läst minst hundra gånger innan.

  Svara

   Vad svamlar du om? Hon skämtade om att hon var gravid. Hon FÅR göra det.

   Svara

  Håller med kommentaren. Jag hade själv grava ätstörningar i många år, men det är mitt eget ansvar att undvika det som triggar och hantera det jag inte kan undvika. Självklart är det uppskattat och fint att ta hänsyn, men det är inget man kan kräva.

  Svara

   Detta är det rimliga verkligen ☝🏼

   Svara

  Folk får sluta vara så jävla kränkta hela tiden.
  Alla skämt är inte kul, men vad fan, är det inte din familj eller vänner som skämtar på din bekostnad, då är inte skämtet till för att kränka just DIG.
  Låt bli att skratta om det inte var roligt, men sluta gnälla över ett f-ing SKÄMT.
  Är man så känslig för allt kanske man inte ska vara på internet…

  Svara

   Bra sagt!

   Svara

  Jag har varit ofrivilligt barnlös ett bra tag tills det tillslut funkade för oss. Jag förstod inte varför detta skulle vara så kränkande så och jag förstår det inte nu. Andra människors eventuella graviditeter, påhittade eller inte, påverkade inte mina chanser att bli gravid. Inte med en ynka procent! Självklart kunde jag känna avundsjuka när någon vän blev gravid eller man hörde om någon annan. Men det är ju en helt annan sak än att bli kränkt! 🤦🏼‍♀️ Jag fattade ju intellektuellt att deras graviditet inte har det minsta men mina chanser att göra. Det delas inte ut ett visst antal embryon per år i världen liksom, mina chanser minskade inte. Efter några dagars självömkande kunde jag alltid glädjas istället, glädjas att den personen inte behövde gå igenom det jag behövde.

  Jag blir inte heller kränkt av alla som hyllar sina pappor på fars dag för att jag själv har en icke existerande relation till min skitpappa 🤷‍♀️.

  Svara

   Jag har också varit ofrivilligt barnlös och jag kanske hade kunnat tagit illa upp. Men jag blev ledsen av allt möjligt och allas bilder på sina barn mm. Det handlade ju om mig. Folk kan ju inte sluta skämta eller lägga upp bilder på barn och graviditeter för att andra inte kan få barn…

   Svara

    Det känns faktiskt som att de som faktiskt är ofrivilligt barnlösa har mer insikt kring detta och att de som blir kränkta av sådana här skämt blir det sekundärt åt de barnlösa.

    Svara

  MAN FÅR SKÄMTA OM ALLT. Kommer alltid finnas någon som inte tycker det är roligt eller tar illa upp. Så tröttsam diskussion!

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Man får även bajsa i sin chefs kaffe men det är inte direkt lämpligt. Vissa saker gör bara sjuka människor. Man kan skämta om allt utom pedofili och svåra sjukdomar

   Svara

    Verkar inte jättefriskt att fantisera om att bajsa i sin chefs kaffe? Hur mås det egentligen?

    Svara

     Nä men ni är ju friskare som tycker det är ok att skämta om sex med barn 😂 sjuka jävlar

     Svara

      Jag tror att du borde sluta bajsa i din chefs kaffe och istället hitta en ny hobby. Hoppas du mår bättre snart <3

      Svara

       Alltså ni är fan sjuka i huvudet. Jag tog ett exempel på något som är riktigt sjukt, precis som pedofili och ni påstår att jag fantiserar. Vad gör då ni som tycker pedofili är kul att skämta om? Helt sjuka människor

       Svara

     På vilket sätt fantiserar hen när hen skriver att det är något som sjuka människor gör? Herregud alltså folk här inne är inte normala

     Svara

    Är ganska säker på att du inte får bajsa i chefens kaffe.

    Svara

     Ja man får inte ha sex med barn heller men det tycker ni är ok

     Svara

      IQ:n är inte hög märker jag! Bara för att man SKÄMTAR om pedofili så tycker man ju inte att pedofili i sig är ok. Hur kan du inte förstå detta?

      Svara

  Jag hoppas att personer som säger att man inte får skämta om detta aldrig skämtar om något som någon annan levande varelse kan ta illa upp av om det ska vara ömsesidig respekt.

  Jag tycker det är helt sinnessjukt hur det går samhället har blivit. Om man nu är så skör att man inte kan ta att någon skämtar om att den är gravid bör man nog hålla sig lång borta från all sociala media/internet samt träffa en bra psykolog.

  Svara

   Man kan hålla två tankar i huvudet samtidigt. Både vara politiskt korrekt och ha roligt- samtidigt! Sök på PK-skämtet, Raw comedy club så förstår du vad jag menar. Ett helt och hållet politiskt korrekt skämt som inte kränker någon! Härligt!

   Svara

  Tycker ofrivilligt barnlösa måste sluta vara så lättkränkta över andra människors val.
  Vissa människor kan får barn, vissa människor väljer att inte skaffa barn, vissa människor för abort om dem blir gravida, men alla dessa personer ska tydligen hålla tyst och inte berätta offentligt, för dem ofrivilligt barnlösa blir ledsna/kränkta över andra människor val.
  Det var ett skämt, jag fattar inte hur att hon skämtade om att hon var gravid när hon inte var gravid påverkar andra kvinnor. För dem svårare att bli gravida pga ett skämt? nej deras liv är precis likadant som det var igår. Det måste ju nästan vara jobbigare för ofrivilligt barnlösa att se andra människor gravida och sen andra människor med sina barn?

  Svara

   Kan du inte skriva ”dom” istället..?

   Svara

    Nope, 2 fel blir inte 1 rätt, att skriva dom varje gång är inte korrekt svenska.

    Svara

     På tal om lättkränkt… Dom är mer korrekt än att använda de/dem fel i alla fall.

     Svara

      Kan något verkligen vara mer eller mindre korrekt…? Antingen är det väl det eller så är det inte det.

      Svara

      Jag är inte lättkränkt? jag skrev bara fakta?
      De och dem är det som ska användas i skrift, inte dom. Att ersätta alla de/dem med dom är felaktigt i skrift, så varför ska jag ersätta ett fel med ett annat fel?

      Mår ni dåligt av att läsa mina skrivfel kan ni hoppa över mina kommentarer, använder alltid samma nick så lätt att se vilka kommentarer jag skrivit 🙂

      Svara

       Varför försöka rättfärdiga din felaktigta stavning när någon annan ger dig tips om hur du kan förbättra den? 🤣

       Svara

        De tipset var felaktigt !

        Svara

         * det

         Svara

        Du borde tacka Katten istället som talar om för dig korrekt hur de/dem används dom är något man ska undvika att använda när du skriver, det används när du talar. Du gör bort dig som skriver ” felaktig stavning ” när katten skriver rätt stavning.
        Stay in school kids !

        Svara

        Du kanske ska läsa min kommentar igen? 😉
        Jag stavar fel, dem ger tips hur jag kan stava fel på ett annat sätt, varför ska jag stava fel på ett annat sätt för? hur blir det bättre? 😉

        Svara

       Nej, dom är korrekt att skriva om man verkligen inte kan skilja mellan de och dem.

       Annats https://hannalundquist.se/sprakkronika-sa-skiljer-du-pa-de-och-dem/

       Svara

       Du verkar alltid så kränkt när någon påpekar att du gör fel.. Dom är faktiskt ok att skriva, inte i uppsatser på universitetet än men informellt. Var bara roligt att du reagerar på hur barnlösa får eller inte får känna när du själv inte kan ta in ett enkelt språktips utan att slå bakut (inte bara denna gång du gjort det…)

       Svara

        Herre gud, om du läst mina tidigare kommentarer vet du att jag har svårt med stavning. Att det är ett problem för mig som jag jobbar på i 14 år i skolan, och idag har rättstavningsprogram på datorn, men att det programmet inte rätter tar saker som grammatikfel, de/dem, särskrivning, meningsuppbyggnader, osv.

        Att tro att en kommentar på en blogg ska hjälpa mig att kunna stava rätt när svenska lärare inte lyckats på 14 år?
        Vad vill du att jag ska göra? be om ursäkt för att jag inte kan stava perfekt? tacka för tips på hur jag kan stava fel på ett annat sätt?

        Svara

      Nä, det är det inte! Dom är för unga människor som ännu inte lärt sig att att använda de/ dem. Läs hur du använder svensk stavning & gramarik rätt på Svenska akademiens ordlista.

      Svara

     Jo

     Svara

     Varför krångla till det skriv ”dom” det blir aldrig fel.

     Svara

      Nä hon gör hellre fel…

      Svara

       Att alltid skriva dom i skrift är också fel

       Svara

      Dom ska inte användas i skrift i korret svenska, man ska använda de/dem i skrift

      Svara

   Jag får känslan av att det oftast inte är dom som är ofrivilligt barnlösa som blir så kränkta. Utan det är andra (kvinnor) som blir sekundärkränkta åt dom 🙄 ”tänk på dom som inte kan få barn!”

   Svara

    Samma som med rasism och ”rasism”.

    Svara

    Skrev precis samma lite högre upp. Jag tror precis som du.

    Svara

    Nej då, dom bara skriver ”min kompis, min släkting”

    Svara

   Tycker att alla borde sluta förutsätta att ofrivilligt barnlösa alltid tar illa upp och är lättkränkta. Som ofrivilligt barnlös blir jag mer kränkt av det än av att någon skämtar om att hon gravid (även om det är ett ganska tråkigt och oraffinerat skämt).

   Svara

    Eller hur! Vafan liksom 😂

    Svara

    Fast om du kollar var inlägget handlar om så handlar det om att ett gravid skämt ska ha gjort ofrivilligt barnlösa ledsna.

    Svara

     Jag förstår precis vad inlägget handlar om men jag är så trött på att höra att alla vi ofrivilligt barnlösa är lättkränkta. Det räcker nu.

     Svara

      Många är, och dom hörs. Du förstår väl själv att ingen tror att exakt alla är lättkränkta?

      Svara

      Fast det är ju ofrivilligt barnlösa som får folk att tro att ofrivilligt barnlösa är lättkränkta.
      Hon gör ett skämt att hon är gravid, får massor med hat för att ofrivilligt barnlösa blir ledsna av skämtet. Hur ska det tolkas om inte att ofrivilligt barnlösa är lättkränkta?

      Svara

   Tycker ofrivilligt barnlösa måste sluta vara så lättkränkta över andra människors val.
   Vissa människor kan får barn, vissa människor väljer att inte skaffa barn, vissa människor för abort om dig blir gravid, men alla dessa personer ska tydligen hålla tyst och inte berätta offentligt, för dig ofrivilligt barnlös blir ledsna/kränkta över andra människor val.
   Det var ett skämt, jag fattar inte hur att hon skämtade om att hon var gravid när hon inte var gravid påverkar andra kvinnor. För dig svårare att bli gravid pga ett skämt? nej deras liv är precis likadant som det var igår. Det måste ju nästan vara jobbigare för ofrivilligt barnlösa att se andra människor gravida och sen andra människor med sina barn?

   Svara

  Jag blev lite ledsen en gång över ett skämt som Paolo la upp på sin insta. Men snälla, inte skulle jag skriva ut det till alla och honom!! Helt absurt! Jag blev verkligen inte arg på honom heller.
  Som tur kunde jag gå vidare efter det… 😅

  Svara

  Jag kan inte svara på frågan då jag inte varit med om förluster av barn eller liknande. Blir därför inte illa berörd av dessa skämt. Men det värsta med gravidskämt på första april är väl ändå att det inte ens är roligt? Andra lyckas med kreativa och genomtänkta skämt men *höhö googla en bild på ett graviditetstest eller spänn ut magen på en bild GU va KUL*

  Svara

   Eller hur? Så basic…

   Svara

   Att spänna ut magen på bild, har ju Maggan gjort vid x antal tillfällen på sin blogg under åren.

   Svara

  Lol jag blev upprörd över svenska kyrkans teologi te 😂 dock över påståendet att te gör människor lyckligare än kaffe 😂

  Svara

  Kan inte denna blogg ha ÅLDERSGRÄNS på minst 25 så att det mesta är vuxenprat?

  Svara

   Verkligen!

   Dock tror jag att både de som anser att alla är lättkränkta som inte delar samma humor eller åsikter som dem och de som anser att man gärna kan anpassa det man säger och gör av respekt för andra, sitter inne med den mognare tolkningen.

   Svara

   De flesta här inne ÄR 25+
   🙂

   Svara

    Hur vet du det?

    Svara

     För att man märker att de flesta är lättkränkta 40+ tanter?

     Svara

      BS

      Snarare snöflingor runt 30!

      Svara

      Tant kan du vara själv

      Svara

     Via Google analytics kan kan man få sån info. Om du har ett inlogg till någon tjänst från Google (typ Gmail eller Youtubekonto) på datorn som du även är inne på denna sida så vet den både ditt kön och ålder.

     Svara

     Det har jag lärt mig på Framgångsakademins superduperbästa kurs!!!

     Svara

   Ja drömmen jisses verkar vara många fjortisar här som inte kommit ut i det verkliga livet. Där man bland annat tar hänsyn.

   Svara

    Kom ut ur PK-bubblan!

    Svara

  Sambon och jag är ofrivilligt barnlösa. Det är lika jobbigt att se ett gravidaprilskämt som det är att se ett gravidavslöjande vilken annan dag som helst, för det påminner om det jag allra helst vill ha men kanske inte kan få. Men världen kan ju inte anpassa sig efter vad som gör mig ledsen, jag får bara acceptera att det är så det är.

  Svara

   Min kompis kämpade i många år för att bli gravid, fick missfall på missfall om och om igen, självklart var det extremt tufft för henne att samma vecka som hon fick missfall se på fb/instagram att någon vän var gravid/hade fått sitt barn.
   Men resten av världen måste ju får vara glada för sitt barn även om hon vad ledsen över sin ofrivilliga barnlöshet/ha förlorat sitt barn. (såklart behövde man inte nämna det direkt till henne, eller samma vecka som man visste att hon fick missfall, men man måste ju kunna dela sin glädje offentligt på fb/instagram)
   PS: det tog lång tid, men idag är hon mamma till 2 underbara barn <3

   Svara

  Bingos skämt var kul och poängen låg ju i deras familjesammansättning.
  Att aprilskämts om att man är gravid känns bara så gammalt och redan gjort. Vad ligger det roliga i det?! Och om jag hade tagit illa upp om jag gick igenom barnlöshet det vet jag inte, men tror inte det.

  Svara

   Fast hans kändes ju extremt fejk, särskilt sättet han skrev på. Så uppenbart.

   Svara

  Tyckte vissa kommentarer ang hennes äldsta son’s död är brutalt mkt värre än aprilskämtet.

  Svara

   Japp. Överlag sjuka kommentarer: ”fruktansvärt” ”oerhört respektlöst” ”osmakligt” ”förnedrande” osv osv

   Svara

   Ja det var riktigt vidrigt 😔

   Svara

   Det är riktigt riktigt sjukt, hur någon ens kan göra en liknelse med det, i samma inlägg som ett larvigt 1 april skämt.
   Den människan mår inte bra.

   Svara

   Ja, där tycker jag faktiskt en gräns passerats. De som säger ”man kan skämta om allt”- Nej.

   Svara

  Eftersom jag är komiker blev jag kränkt över att detta kategoriseras som ett ”skämt”. För övrigt anser jag att sekundärkränkning bör förstöras.

  Svara

   😂👏🏼

   Svara

   På 1a April luras man, och det var ju det Maggan gjorde. Hon skämtade inte, hon lurades.

   Svara

  Om hon bad om ursäkt så var den väl inte värt ngt när både hon och killen hånade läsarna på story. Blir dina läsare upprörda när vi dricker vin? Ja, nu är jag en dålig mamma också.,

  Svara

   Finns ingen anledning till att be om ursäkt.

   Svara

    Bevdå inte om ursäkt eftersom hon uppenbarligen ändå inte menade det.

    Svara

     Det är ju för fasen hennes egen blogg och hon skriver väl vad hon vill? Hon tyckte nog som så många av oss att det var extremt överdrivet och, hennes förlåt var med all säkerhet som ett skämt med glimten i ögat.

     Svara

   Exakt!

   Svara

   Och ”vi har nu gjort en mail eftersom alla är lättkränkta”. Lätt att säga för nån som inte är ofrivilligt barnlös. Men oavsett huruvida skämtet är okej eller inte – om hon nu ska be om ursäkt så kan hon ju göra det lite seriösare iaf.

   Svara

    Är det inte alltid så hon bemöter berättigad kritik.

    Svara

     Denna gången var det ingen berättigad kritik som du kanske förstår

     Svara

      Jo.

      Svara

      Då skulle hon sagt det men väljer som vanligt att vara spydig.

      Svara

    Tänkte samma. Utan att lägga nån värdering i skämtet, så var ursäkten mest spydig.
    Stå för skämtet. Eller be om ursäkt och mena det. Enkelt 🙂

    Svara

    Så klart var hon inte seriös, kommentarerna var ju inte seriösa. Bara vansinnigt överdrivna.

    Svara

  Gravidroulette verkar ju kul, kan man satsa pengar någonstans på vem som är pappan sen? 😂

  Svara

   Tänk om det skulle bli tvillingar och de blev pappor samtidigt till varsin unge!

   Svara

    Det har hänt.

    Svara

  Att Maggan och hennes kille gjorde detta aprilskämt grundade sig säkert i att dom är nykära och ville passa på att skoja till det därför. Tror inte för ett ögonblick att dom ens kunde ana vilket liv det skulle bli. Alla kan trampa i klaveret utan att för den skull mena att såra folk.

  Svara

   Maggan gillar ju att provocera, så jag är 50/50 till att hon inte kunde ana att folk tar illa upp över hennes skämt vs att hon gjorde det för att hon och killen tycker det är sjukt kul när hennes följare är lättkränkta snöflingor som är för korkade för att förstå hennes fantastiska humor.

   Svara

    Men låt henne provocera då?! Varför är det så fel att influencers vill provocera? De försöker ju underhålla sina följare och skapa content, businessmodellen ser helt enkelt ut så…

    Svara

   Enligt Maggan så hamnade hon i klaveret, hon trampade inte. Inte hennes fel, typ.

   Svara

    Klart det inte är hennes fel om folk är lättkränkta?

    Svara

   Undra om de verkligen är kära på riktigt eller om det är en plan, strategi, för PR typ som vissa trott o påstått om andra, i detta fall är jag mer misstänksam eftersom att mannen just verkar ha startat två olika verksamheter och behöver väl PR. Och Maggan i sin tur får medial uppmärksamhet och når ut mer med sin reklam för sina burkar och annat. Är det förresten bra reklam som killen gör när han kallar det skräp och säger att han vill bli av med det osv, tveksamt. Såg att några undrade vad som hänt med Maggans ansikte och folk skrev det är botox, det är svullnad pga ögonoperation osv men nej det beror på fillers och inget annat, inget fel i det men det är fillers i ansiktet det syns ju. Att ta bort hud ovanför ögonen ger ingen fyllighet i övriga ansiktet liksom.

   Svara

  Aprilskämt ska ju vara kul, tyvärr tyckte jag inget av deras skämt var kul. Däremot fnissade jag orimligt mycket åt de här notiserna:

  Munskydd i laxskinn

  I sann återvinningstänk har Bolands Fisk & Skaldjur börjat sälja munskydd gjorda av laxskinn de annars skulle slänga. De garanterar att folk kommer att hålla avståndet som rekommenderas i dagens läge.

  Filmstaden erbjuder visningar av folkmassor

  För den som saknar att se stora folksamlingar har Filmstaden nu lösningen. De erbjuder visningar som ”T-centralen i rusningstid”, ”Lönehelg på IKEA”, ”Midsommar på Skansen” och ”Publikhavet på Håkan Hellströms konsert”. Salongerna går att boka för dig själv så du slipper trängsel.

  Svara

   Ja det var fyndigt 🤭 och ganska bra affärsidéer om någon vill provat att sjösätta irl!

   Svara

  Så ser jag ut varje dag. Mvh endometrios

  Svara

  Jag fick kämpa i flera år med att få barn nummer 2. Drabbades av flera missfall och ett utomhavandeskap. Tillsist fick jag hormoner för att kunna behålla fostret. Trots de har jag skämtat vid 1 april om att jag va gravid. Man måste kunna få skämta om det mesta.

  Svara

  På riktigt? Blir folk kränkta över att någon skämtar om att vara gravid?? Eller är det just Magdalena Graaf folk stör sig på??
  Jag är själv ofrivilligt barnlös och mycket runt graviditet och barn i alla åldrar gör ont i mig nu. Men hela världen består ju av barn och mammor och familjer. Så det måste JAG hantera bara hur jobbigt det än är. Hela världens kvinnor kan ju inte sluta föda barn för att jag inte fått barn men ska jag bli kränkt över att andra får barn? Väldigt jobbigt liv det blir då….

  Svara

  Första april är väl egentligen inte till för skämt utan för att luras. Skitsamma om Maggans inlägg var roligt eller inte, det är ju egentligen inte det ursprungliga syftet med första april. Om man sen har någon som helst finess så lyckas man ju med ett roligt lur, typ nylonstrumpan över tvn.
  I frågan om huruvida man får skämta, eller luras, om allt så tycker jag nog att åttio procent av kommentarerna här ovanför sammanfattar precis vad jag tycker också.

  Svara

  Någon kanske redan har skrivit detta, men jag väljer att citera Ricky Gervais:

  Please stop saying ”You can’t joke about anything anymore”. You can. You can joke about whatever the fuck you like. And some people won’t like it and they will tell you they don’t like it. And then it’s up to you whether you give a fuck or not. And so on. It’s a good system.

  Med andra ord, jag uppskattar inte allas aprilskämt, men de får säga dem. Gillar jag inte någonting så får jag ansvara för att avvika från platsen, varesig platsen är fysisk eller virtuell. That’s my two cents.

  Svara

   Ricky har även sagt: ”You find it offensive. I find it funny. That’s why I’m happier than you”. Klok kille!
   Men jag antar att alla som någonsin jobbat på ett kontor ska bli kränkta av ”The Office”.

   Svara

    Lite svinig tycker jag…

    Svara

  Tycker inte man kan ska anpassa allting efter ifall någon blir triggered. Till exempel som när alla skriver ”trigger warning” innan de tar upp något ”triggande” i en text. Jag har många saker som fungerar som triggers för mig som lider av stark ångest, men inte förväntar jag mig att andra ska anpassa sig efter mig hela tiden. Jag måste lära mig leva med triggers och hantera grundproblemet…

  Svara

  Är inte detta ämne rätt uttjatat? Känns som att du publicerar sånt du vet väcker diskussion

  Svara

   Är ju hennes jobb att göra det…..

   Svara

   Det verkar av någon konstig anledning återkomma med ungefär 12 månaders mellanrum också… Mycket märkligt. 🙂

   Svara

  Såg att instagrams typ värsta obehagliga mobbare försvarade MG på MG s insta och ansåg att det var h a t att några tyckte det var olämpligt att skämta om graviditet. Samma människa sitter typ dagligen och kränker och mobbar en annan känd kvinna öppet, hade hon skämtat på liknande sätt så hade det låtit annat på människan, jösses så märkligt. Vissa förstår man sig inte på, att de inte skäms. Tycker inte MG behöver be om ursäkt men jag ser inget kul i skämtet, Bingos skämt däremot var ju riktigt roligt.

  Svara

   Vem?

   Svara

  Varför blir många berörda av små skitsaker? Ni vet att ni lever och levt i en lögn varje dag och har gjort det sen april 2019 va?

  Svara

   Du menar Augusti 2019?

   Svara

    Givetvis. Men vi kan gå tillbaka till 50-talet för korrekthet 🙂

    Svara

    Vad hände då?

    Svara

     Det vill jag också veta. Kom igen, Olof, avslöja lögnen eller peka på en flashbackstråd som kan göra det åt dig!

     Svara

      Varför ständigt dessa kommentarer om flashback? Det är såååå tröttsamt! Det här stället är varken bättre eller sämre om du tror det. Det är samma sak, bara lite hårdare moddat här!

      Svara

       Det har länkats till trådar där, vars spridning jag inte vill medverka till. Därför är ordet ”flashback” moddat.

       Svara

      Varför ständigt dessa kommentarer om f-back??! Det är SÅ tröttsamt!
      Det här stället är varken bättre eller sämre om du tror det.

      Svara

  Jag funderade lite på aprilskämt igår och imorse och kom fram till att just skämt om att man skulle ha skadat sig eller vara allvarligt sjuk verkligen inte är ok. som aprilskämt. En stå-upp komiker kan kanske komma undan med den typen av skämt under de rätta omständigheterna, men just aprilskämt (tycker jag) ska vara lättsamma, roliga, finurliga och inte ha att göra med skador, brott och död.

  Svara

   Man ska luras 1 april, inte skämta.

   Svara

    Varför heter det aprilskämt egentligen och när började vi säga det 🤔 vad hette det innan?

    Svara

     narra april enligt wikipedia.

     Svara

  Jag tänker mest på de anhöriga om någon kommer med ett gravidskämt. Jag hade blivit rätt sur om min brorsa sa att jag ska bli faster och sen säger ”april april”. Jag har själv haft två missfall och bryr mig inte så mycket om vad främmande människor på på sociala medier aprilskämtar om, mer än att jag tycker gravidskämt är ganska mediokert och fantasilöst.

  Svara

   Alla är olika

   Svara

  Men buhuuuu.
  Svintråkigt skämt men Nu har folk fan tappat det. Allting är taget så personligt hela tiden. Skärp er. Ett gravid skämt på 1:a april, det skadar ingen. Folk som blir upprörda över ett sådant skämt är så djävulskt överkänsliga.
  Väx upp för helvete och sluta tjut hela tiden. Folk har för mkt fritid.

  Svara

  Jag går i terapi för en grej. Vi jobbar mycket med acceptans. Man kan tänka så här, är problemet ”utanför mig själv”? Då är det många gånger lättare att släppa det. Jag tror att många som är ”lättkränkta” skulle må bra av att tänka så. Jag väljer att lägga min energi på annat. Skippa att älta saker. Både sånt som andra gör som jag själv inte kan påverka. Även saker som är ”innanför mig själv” kan jag välja om det är något jag accepterar och sen släpper eller om det är något jag kan påverka och vill förändra hos mig själv. Glad påsk 🐣

  Svara

   Vilket bra sätt att tänka! Så enkelt och ändå så genialt. Fler borde få lära sig det så skulle de må bättre.

   Svara

  Jag la mig tidigt idag.

  april april.

  Svara

   Oj, det är ju andra idag, nu måste du vänta till nästa år med skämtet!

   Svara

  Från någon som själv var ofrivilligt barnlös i många år tog jag aldrig särskilt illa upp av dessa aprilskämt. Till viss del väljer man sina fighter, även när det gäller saker att bli upprörd över.

  Det som FAKTISKT var otroligt jobbigt var när någon i min närhet blev gravid på riktigt och man på nära håll under många månader var tvungen att följa allt man själv längtade efter så innerligt.

  Svara

  Att _skämta_ med folk är att göra det på den andras bekostnad oberoende om reaktionen blir positiv eller negativ. Kan någon bli uppenbart ledsen är det inte okej. Det är skillnad på att lura någon genom ett påstående, tex Drottning Silvia i alla dessa år haft sin lilla brytning för att Kungen tycker det är sexigt, i själva verket kan hon flytande svenska. Det är också skillnad när man faktiskt anstränger sig, tex lägger papper längst in i tån på alla familjemedlemmars skor, byta ut kaffet på jobbet till lösté och skriva ut ett informationsblad om att det kommer ske nedskärningar i företagets lyxkonsumtion och att alla nu måste hämta ransoneringskort till kaffe, té och annan dryck i receptionen eller på chefens kontor.

  Således skämtar man faktiskt inte om att någon skadat sig, dött, fått en befordran, graviditeter eller utseende. Poängen är väl att den andra ska tycka 1:a april är roligt. Blir rätt jobbig stämning om någon sprider skämtet vidare att tex faster Ingela dött i en bilolycka och folk börjar skicka blommor. Man får läsa rummet lite. Vill man skämta om saker gör det med personer man känner medan luras upplevs som en grej som är okej för alla.

  En sak till jag vill påpeka är att folk med vissa diagnoser också har svårare att förstå skämt och för dem kan 1:a april vara jätte ångestladdat. En tankeställare folk kan ha till nästa år. Med vänliga hälsningar

  Svara

   Fy fan, ”byta ut kaffet på jobbet till lösté”, känns som att det skulle bli lynchstämning på mitt jobb om någon mixtrade med kaffet. Vi kommer alla in med stirriga ögon och skakar av kaffesug vid förmiddagsfikat. Numera måste vi dessutom fika i omgångar på olika tider pga coronarestriktioner, så att fördröja fikat skulle vara förenat med allvarlig fara…kanske tom död för sista fikagruppen.😶

   Svara

  Ofrivilligt barnlös många år. Nu två kiddos.
  Aldrig tagit illa upp av dessa skämt… men alla känner ju olika. Att jag och min partner inte kan bli gravida kan inte alla andra hjälpa. Det är vår kamp och det är vi som ska igenom den….när livet ändå ska få pågå som normalt för andra omkring! Man kan inte låta allt påverka en…
  (Är inte gravidakämtet ganska uttjatat dock? Vad hände med älgen i trädgården…?)

  Svara

   Älgen blev gravid och då fick vi inte använda den i skämtet.

   Svara

  Det här var ett väldigt utdraget aprilskämt. Alla ni som skriver att man inte kan skämta om allt och att det finns regler för vad man kan skämta om: det är dags att säga ”April, april” nu. Alla andra förstår att ni bara skojar.

  Svara

  Att skämta om att man själv är gravid = OK I min bok
  Att skämta om missfall eller ofrivillig barnlöshet = Här går min gräns

  Svara

   Precis! Jag fattar inte; personer som inte kan bli gravida samt de som fått missfall – hur är det kränkande för dem att någon skojar om att vara gravid? Kränkande hade ju som sagt varit om någon skämtade om missfall eller ofrivillig barnlöshet.

   Skulle aldrig få för mig att skämta om att vara gravid eftersom jag vet att folk tar illa vid sig och jag vill därför visa hänsyn. Men ser inte logiken i att gravidskämt är sårande för dessa människor som grupp.

   Svara

   Men ingen har ju skämtat om det så vad är problemet. Maggan lurades. Med sin egen kropp. End of story.

   Svara

  Jag driver ett memekonto på fritiden och kan säga att om ett par år kommer man inte kunna skämta om någonting alls i Sverige så som utveckligen går nu 🙄 alltid är det någon som blir triggad, kränkt, tycker man ska ha tw på de mest absurda saker och kallar en okänslig, ignorant och dum i huvudet. Och då ska jag ändå lägga till att jag har starka förbud mot tex rasistiska, transfobiska, diskriminerande skämt men människor kan bli kränkta för allt och ofta åt andras vägnar?? De vill gärna vara vita riddare åt andra när de själva inte ens berörs av ämnet och de som berörs inte alls reagerar 😅

  Svara

  Via Google analytics kan kan man få sån info. Om du har ett inlogg till någon tjänst från Google (typ Gmail eller Youtubekonto) på datorn som du även är inne på denna sida så vet den både ditt kön och ålder.

  Svara

  Jag är själv ofrivilligt barnlös och älskade och skrattade åt båda skämten. Alla reagerar så klart olika, för mig är skämten befriande! Jag tycker det är betydligt mycket jobbigare att se riktiga gravidmagar, men bara för att jag tycker det är jobbigt kommer jag inte att kampanja för att man ska sluta att lägga upp bilder på sina gravidmagar för att någon eventuellt kan må dåligt av det.

  Svara

  Tycker Bingos skämt var bra. Det är skrivet på ett sätt som gör att man fattar att det är ett skämt, samtidigt som det finns en gnutta trovärdighet i det så att det blir komiskt.
  Att Magdalena skulle få barn är ju inte komiskt, det hade ju kunnat vara så, hur ska vi veta? Skillnad om hon vore 80 år, då hade det kunnat va ”kul”. Tycker inte alla osanningar är ”skämt”, så där känner jag mig mer lurad på ett negativt sätt om jag skulle gått på det.

  Svara

  Min spontanta tanke var, ’gud så tragiskt att de skaffar barn så snabbt’. Maggan är ju lite crazy, man vet aldrig vad hon vräker ur sig men att bli kränkt av skämtet är väl att ta i, barnlös eller inte. Däremot tycker jag det är synd vad hon gjort med sitt ansikte, har hon åldersnoja? Hon var ju jätte söt inna men nu ser allt bara stramt ut, inte så klädsamt.

  Svara

   Ingen tanke på att Magdalena är snart typ 50 år?

   Svara

  Min mamma dog för flera år sen när jag var 25 i cancer. Vi skämtade om det i det hennes behandling, under hennes sista dagar och vi skämtar om det än idag. För oss har det alltid varit hur vi hanterat vår sorg. Mina vänner reagerade med förfäran först men för oss var det aldrig respektlöst. Snarare med respekt för mamma som kanske skämtade mest av alla 🙂

  Svara

   Om någon annan hade drivit och skämtat om din mammas sjukdom och bortgång då? Fortfarande lika kul?
   #genuin undran

   Svara

  Jag kan känna att vissa grejer ska man inte skämta om typ graviditeter, ds, självmord och undra om hur Maggan skulle tycka om att polisen kommer hem till henne igen och berätta att hennes barn har dött och sen säger nä vi bara skoja och ass garvar jag tror många som inte kan få barn känner att hon skulle behöva ett sånt ”skämt”

  Svara

   Du jämför graviditetsskämt med ett skämt där en polis knackar på och säger att ens barn har dött?

   WOW. Blir mållös. Ni ofrivilligt barnlösa är inte bara lättkränkta utan också otroligt elaka.

   Svara

   Tycker du på fullaste allvar att det är samma sak? Om du svarar ja på den frågan, sök hjälp. På riktigt.

   Svara

   Du är inte frisk

   Svara

  Hur lättkränkt får man vara nu för tiden 😂 då får absolut ingen skoja om att dem köpt en Porsche för jag kommer ta så illa upp då jag aldrig kommer ha råd med det, make no sense

  Svara

  Kan tycka att MG är väldigt omogen för sin ålder 45 år.
  Filmen som hon lade ut på snapchat, vad hon och Filip gör i sovrummet är ett bevis på att hon inte har en spärr i huvudet.
  Vem lägger ut sådant på socialamedier? När man har tonårsbarn!
  Tycker synd om hennes barn, en pinsam mamma.

  Svara

  Jag är idag 47 år och är en kvinna som är helt barnlös och min största dröm sen barnsben är att kunna bli gravid och kunna skaffa en familj med måååånga barn som många andra kvinnor men livet ville annat då jag inte kan bli gravid och jag är en som tar åt mig och blir sårad när en människa lägger in såna här inlägg på nätet som magdalena gjorde och jag tror inte hon skäms över sitt inlägg hon är snart där igen och sårar nån men då är min fråga ska vi som inte lever som andra människor på grund av ett ”handikapp” ska vi bara hålla käften och inte varken höras eller synas för då säger människor att vi är kränkta och patetiska?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.