Fi Lindfors om att vara vuxen

Hur du vet att du är vuxen:

Allt gör ont.
Du sover hellre än att träffa folk.
Bekvämlighet trumfar stil.
Folk som tagit studenten ser ut som 12.
Du har en favoritstekspade.
Att odla och plantera känns spännande.
Du är i princip konstant trött.
Du har konversationer med andra om ”husmorstips” och går igång på att testa saker som att skrubba spisen med bikarbonat.

Fyll gärna på 👇🏼

Hahaha..
Hur många punkter på den här listan checkar du av för egen del?
Själv prickade jag in alla utom EN, att odla och plantera känns fortfarande inte spännande och kommer nog aldrig heller att göra.
Känslan är synonym med min oförmåga att hålla liv i de mest svårdödade av växter, som kaktusar.

En bild på blomsnittaren "Flower Power"
SÅÅÅÅÅÅ vuxet!

Däremot har jag köpt en sån där blomsnittare, för att kunna snitta stjälkar på rätt sätt, men inte heller där är jag särskilt vuxen eftersom jag inte förstod hur den fungerade förrän efter att jag sett Sandhra Johnsson använda sin. 
Det är inte odling eller plantering, men så nära jag någonting kommer komma till att aktivt, lyckas hålla liv i grödor. 🙂

Vad skulle du vilja lägga till på vuxenlistan?

191 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bara en sak stämde in på mig – sover hellre än träffar folk..

  Svara

  Att man blir ganska likgiltig till mer och mer.

  Svara

  Vuxen eller gammal?

  Kanske mer gammal, men jag lägger till:

  Progressiva glasögon samt
  Att man gör ljud ifrån sig när man reser sig
  (Och då menar jag inte okontrollerad flatulens utan mer ”sjostande ”)

  Svara

   Haha jag började gubbstöna på skoj för något år sen typ när jag reser mig osv. Nu har det typ fastnat och kommer automatiskt och jag kan inte sluta. Är 31, jag borde inte gubbstöna redan 😅

   Svara

    Började när jag var gravid (12 år sedan) och har inte slutat.

    Svara

    FAN insåg precis att jag gör detta med.. Iallafall om jag reser mig från golvet.. Jag har blivit min far :)))

    Svara

  Byter sängkläder efter schema så det ska slitas jämnt i tvätten.
  Det finns alltid frukt och grönsaker hemma istället för en påse frystorkat grönt i frysen med fler år gammalt utgångsdatum.
  Man hör sig själv säga till sina barn – ät inte för mkt fika nu, du ska orka mat sen också.

  Svara

   Fnissade åt ”slitas jämnt i tvätten” 😂. Underbart!

   Svara

   Mina sängkläder slits fortfarande mer i sängen. Som tur är.

   Svara

  När Wordfeud-ligaspel är något man ser fram emot.

  Svara

  Fattar inte heller hur man använder blomsnittaren. Hjälp!

  Svara

   Stoppa in stjälken i hålet – dra med snittaren.

   Svara

    Det är så jag brukar göra men det funkar dåligt. Blir aldrig snittat helt igenom utan blir en lång bit kvar på undersidan.

    Svara

     Det ska ju alltså bli ett snitt längst med stjälken, så det ska bli en lång bit på baksidan

     Svara

  Du sätter ditt barns eller dina vänners barns (om de är hos dig över en helg) bekvämlighet före din egen.

  (lite tråkig vuxen poäng kanske, men viktig!)

  Svara

  Att man bryr sig minde om vad folk runtomkring en tycker och tänker och liksom bara lever sitt liv.

  Svara

   Åh jag önskar så att jag vore där. Är 31 och ser absolut ingen förändring inom överskådlig tid.

   Svara

   Det hände efter 25 och är det bästa som hänt mig

   Svara

   Ja, detta är en delare, man läser av direkt vid nya bekantskaper om de kommit till det stadiet eller inte.

   Svara

  • Man struntar i människors åsikter om en
  • Man har inget behov av umgänge utan trivs i eget sällskap
  • Man uppskattar sina föräldrar mer
  • Man föredrar slappa hemmakvällar under helgen än att gå ut någonstans

  Åtminstone jag haha.

  Svara

   Jag var tydligen gammal när jag var 13

   Svara

  Vi ska bygga villa i år och jag är superexalterad över att bygga ett växthus på tomten och odla grönsaker i (allt kommer antagligen dö pga inga gröna fingrar men det ignorerar vi nu) och så vill jag ha ett litet potatisland. Det känns vuxet! För några år sen hade jag aldrig kommit på tanken ens.

  Svara

   Bara en sån sak som att ta banklån för att köpa hus – lägenhet, en miljon vuxenpoäng på det! 🙂

   Svara

    Det här är en av de vuxensaker jag inte fattar. Att endast riktiga vuxna äger sitt boende.

    Svara

     Privilegierade vuxna får man kanske säga.

     Svara

      Men sluta överanvända det ordet. Det är inte ett dugg priviligierat att knega och sköta sin ekonomi och ta ett bolån.

      Svara

       Fan att ha ett heltidsjobb är privvat!

       Svara

        Nej, det är normalt. Att vara typ kunglig är privvat.

        Svara

        Att kunna jobba deltid känns privilegierat för mig! Glad att jag kan göra det 😊

        Svara

       Lite privvat är det väl, men samtidigt att ha 6 miljoner i lån (vilket vi kommer ha) är väldigt jobbigt och ångestframkallande. Men jag förstår (och är tacksam) att vi är priviligierade. Jag är både ledsen för hur marknaden ser ut, och lättad att vi lyckas ta oss in på den, vi går från hyresrätt till bygga villa. Bostadsmarknaden är sjuk 🙁

       Svara

        Nej, det är inte ”privvat”. Jag jobbar i kundtjänst och min man installerar larm och vi äger vårt hus. Är så spyless på bortskämda hipsters i någon hipp närförort som inte jobbat en dag i sina liv men ylar om andras privilegier som de inte vet ett jävla skit om.

        Svara

         Fast det beror ju också på var man bor någonstans? Det kan ju vara svårt att komma upp i den handpenningen som behövs för att köpa bostad i de större städerna om man inte är två pers med jobb och möjligheter att spara mycket. Kul för dig och din sambo dock..

         Svara

          Var man väljer att bo är ett fritt beslut. Man har möjlighet att påverka sitt liv. Endast misslyckade och avundsjuka människor skyller skillnaderna på andras privilegier.

          Svara

           Nu var det jag som sa att det var privilegierade vuxna som äger sina hem, att jag blir kallad misslyckad, avundsjuk och bortskämd hipster förstår jag inte riktigt. Jag skulle nog inte säga att jag är något av det.
           Vad jag däremot skulle säga är att ni som vräker ur er det kanske skulle fundera över varför ni blir så provocerade. Det går nog att gräva fram många roliga anledningar till att ni känner ett behov av att vräka ur er sånt. Testat terapi?

       Jo det kan vara >väldigt< priviligerat. Det finns de som pluggar till ingenjör, söker drygt 300 jobb i Sverige under ett års tid, får komma på några få intervjuer men inte får jobbet. Bestämmer sig för att söka jobb utomlands istället och får ett jobb i London efter bara en månad. Anledning? Personen heter Mohammed i förnamn. (bara ett exempel, finns nog många fler om ni orkar bry er…..)

       Svara

        Att enskilda har svårt att få jobb av olika anledningar innebär inte att alla andra är privilegierade.

        Svara

         Om du på något sätt står utanför ”normen” så är du per automatik i en grupp som inte är priviligierad. Det kan vara en sådan enkel sak som att vara rullstolsburen och inte kunna få ett visst jobb eftersom arbetsplatsen inte kan handikapps-anpassas.

         ”inte mitt problem” kanske du tycker, nej , men det kan nog räknas till vuxenpoängen att vara medveten om vilka privilegieskillnader det finns i dagens samhälle. Det som vi tar för givet är verkligen inte alla unnat!

         Svara

          Det är olagligt att inte anpassa arbetsplatsen efter funktionsnedsättning eller liknande. Kul att du får lära dig något idag! 😊

          Svara

           Fast om arbetsgivaren står mellan att handikappanpassa arbetsplatsen eller välja en annan kandidat är nog valet enkelt i vissa fall.

     Jag känner mig rätt vuxen som vet att det kan vara bättre att ha mer i lån på boendet och låta sina pengar arbeta på annat håll.

     Svara

   Börja enkelt och prova dig fram. Du kommer lära dig av misstagen 😀 kanske börja odla tomater i olika sorter? De går nästan inte att misslyckas med. Och spenat/sallat är ju väldigt enkelt o snabbväxande! Sen smidigt köpa färdiga grönsaksplantor.

   Svara

   Byt vinterhage! Sååå mycket mer användbart, både som odlings- och uterum, om du kan gå rakt ut i det och använda det som en del av huset. Vi har byggt i dubbel takhöjd, har fikonträd, klätterväxter, druvor, citrusträd, hängmattor, klättervägg, träningsutrustning, drivbänkar etc och bor i vår från mars till oktober.

   Svara

    *Bygg, inte byt

    Svara

     Åh har du någon insta eller något sätt att se det här på bild? Låter som en dröm! Vilken del av landet bor ni? Hur är temperaturen?
     Hoppas den kommer fram nu

     Svara

      Av någon outgrundöig anledning kommer inte mlna kommentsrer fram

      Svara

    ²åh har du någon insta eller något sätt att se det här på bild? Låter som en dröm! Vilken del av landet bor ni? Hur är temperaturen?

    Svara

  Min bästa insikt som vuxen är att bejaka mitt inre barn!

  Svara

   Jag har nog tyvärr mördat mitt inre barn.

   Svara

  Att uppskatta tidiga kvällar.
  När man stör sig på ”skrålande ungdomar” som passerar utanför huset.
  Att ha huslån.
  Att skrävla om hur diskmaskinen gick sönder och man tvingades köpa en ny.
  Öht att lägga pengar på trista saker som bilservice, fastighetsskatt etc.

  Svara

   Varför skulle man skrävla (skryta) om det??

   Svara

    Även: l. uttala sig (högljutt o.) onyttigt l. vidlyftigt l. ovederhäftigt, prata strunt (SAOL).

    Svara

   Haha, vi brukar diskutera tvättmaskiner på jobbet (ja mest kvinnor då) och alla får något drömskt i blicken och suckar längtansfullt när vi kommer in på hög tvättkapacitet. Typ tio kilo eller mer vore ju en dröm! Finns det till privatpersoner?

   Svara

   +Fulla ungdomar på elsparkcyklar som far fram som galningar på trottoarer, mot trafiken etc etc.

   Svara

  När jag var ung kunde jag vara uppe hela natten för att sen på morgonen gå till skolan och komma hem vid 16 på eftermiddagen… Idag orkar jag knappt hålla ögonen öppna till 1 på natten.

  Svara

   01.00 är ju skitsent ! Jag somnar 21.30-22.30 varje dag! Kanske inte om man har gäster – men det var ju länge sedan….

   Svara

    Haha jag är 19 och somnar då 😩 Alla mina vänner tycker jag är en partypooper, men jag kan verkligen inte hålla mina ögon öppna efter 00.

    Svara

  Blomsnittare? Wtf? En vanlig kniv funkar precis lika bra.

  Svara

   Jag brukade klippa av stjälkarna, men det är tydligen en big no no. 🙂

   Svara

    Sågtandad brödkniv är alltså inte heller optimalt får jag anta?
    Mvh ogrönafingrar

    Svara

     Oh, vet inte om jag kan svara på det utan att du swishar mig 95 spänn.
     #spaguideswedenstyle

     Svara

   Haha, kände direkt att jag behöver denna!

   Svara

   Om du skär med något som inte är jättevasst eller funderar på att klippa…aj aj…. då kniper du liksom ihop stjälken så den inte kan ta upp vatten ordentligt. Vilket resulterar i att blomman vissnar fortare.

   Svara

    Önskar jag känt till detta tidigare 😶

    Svara

  Att inte behöva ha rätt i en diskussion utan att kunna ta andras åsikter utan att börja bråka.

  Svara

   Yes men det är många vuxna som inte kan detta. Bäst är de som säger att man ska diskutera lugnt och sansat men själva brusar upp.

   Svara

   Läste någonstans något i stil med att vara mogen innebär att kunna lämna en diskussion utan att ha sista ordet om att man har rätt.

   Svara

    Fast jag vet inte om det nödvändigtvis är tecken på mognad. I alla fall inte om man har andra saker som drar ner mognadsgraden något enormt mycket.

    Svara

  Haha kan hålla med om mycket på den listan…

  En sak jag kan lägga till, som jag inte gör men ofta tänker är att jag vill ruska om de som är typ 20 år. Vill säga ”snälla förstå att detta är dina bästa år i livet, du måste NJUTA!!”. 😛

  Och en till grej jag gör nu för tiden (är strax under 35) är att jag gråter om jag tittar på gamla foton på mig själv som barn och släktingar och så. Kanske för att man pappa varit väldigt nära döden i år men ja, detta är ett nytillkommet beteende som är lite löjligt kanske. 😛

  Sedan har jag blivit klen i magen med åldern. Kunde lätt äta 5 hg lösgodis till middag när jag var 20. Gör jag det idag ligger jag vaken med magkramper hela natten…

  Svara

   Alla har inte sina bästa år när de är 20. Synd att tänka så tycker jag.

   Svara

    Nej jag förstår att det är min egen projicering. 🙂 Därför jag aldrig säger så. Alla lever olika liv. Jag var egentligen inte som lyckligast då men kan längta tillbaks till den totala känslan av frihet och att inte behöva ta så mycket ansvar…

    Svara

     Ja alla ska inte bli föräldrar

     Svara

      Vad har det med saken att göra??

      Svara

      Jaha? Vet inte riktigt hur det berörde något jag skrev?

      Svara

   Har blivit så otroligt blödig, speciellt efter jag fick barn. Börjar gråta över historier där det går bra, historier där allt går åt he-vete, barn som blir sjuka, barn som blir friska, nyheter om miljö/ krig/ natur/ trafikolyckor/ sjukdomar/ uppfinningar, berättelser om förritin, folk som läser dikt, musik, teater, film, barn som sjunger/ demonstrerar/ räddar djur/ är solidariska/ plockar blommor/ bygger koja/ hjälper en kompis, när naturen är vacker: snöfall/ knoppning/ vattenfall/ solnedgång etc etc ALLT!

   Svara

    Tillägg: kan inte återberätta någonting (något barnen sagt, bok/artikel jag läst, hur avslutningen på förskolan var, film) utan att det stockar sig i halsen.

    Svara

     Men du, förritin…?

     Svara

      Vadå?

      Svara

     Sådan är jag med. Börjar darra på rösten som ett fån. Min tonårsdotter bara stirrar på mig med döda hajögon liksom när jag börjar återberätta något😂

     Svara

   Jaaa, jag fick en video på mig som liten, omgjord från VHS till USB och jag sitter och bölar över allt i filmen 😂 äter en kaka, försöker säga lampa, klättrar upp i en säng för att hoppa i den, sjunger Björnen sover om och om igen, döda släktingar dyker upp… Tycker så synd om dagens barn som kan se sådant på sig själva hela tiden

   Svara

    Åh eller hur, så fint! Så sitter man och sörjer att man aldrig kommer få vara så liten igen 😭

    Svara

    På tal om det, hur gjorde du om filmen?

    Svara

     Jag har gått till fotobutik och fixat vhs till usb.

     Svara

   Jag håller med dig och även uttrycket ”ungdomen är bortkastad på de unga”, när det gäller mig själv. Jag ägnade stor del av tiden mellan 18 och 30 till att må dåligt. Grubblade. Levde i en inte så bra relation. Hade massor av ångest och var deprimerad. Med facit i hand skulle jag vågat leva mer, jobbat hårdare på att börja må bra, lämnat relationen tidigare och träffat fler människor. När jag bröt mig ur relationen behövde jag även bearbeta att jag hade låtit det gå så många år av min ungdom.

   Men å andra sidan, har det gett livserfarenhet och att vara fullvuxen är ändå att föredra 😊

   Svara

    Får sånn igenkänningsfaktor här. ”Skönt” höra man inte är ensam i att ha haft de så. Sakerna jag grubblade över när jag var tonåring till typ 23 år kan jag inte fatta idag!

    Svara

   Har tänkt exakt så också. Önskat jag förstod när jag var 18 att 18 till 25 är de bästa åren i ens liv. Önskar alla tonåringar förstår hur fantastiskt det är att vara ung, ha bra hälsan och ORK och framför allt den där känslan av att saker är nytt och att vad som helst kan hända 🙂
   Och att de inte ska tro att de har all tid i världen på sig. När man är 20 känns det som om man kommer vara 20 för alltid om någon förstår vad jag menar, man tror liksom inte att åldern kommer ”komma ikapp en”

   Svara

  När man inser att ens föräldrar inte var så töntiga ändå och även dem är människor.

  Svara

   Även om de inte lyckades lära sina barn hur man använder ’de’ och ’dem’.

   Svara

    Ja det påpekandet gav definitivt inte heller några vuxenpoäng. Tycker du kan köra upp de och dem i dajmkrysset.

    Svara

     Dajm ger inga vuxenpoäng.

     Svara

      Nej just därför.

      Svara

     Slappna aaav! Kommentaren var lite underfundigt rolig och dessutom korrekt.

     Svara

      Skönt att någon fattar, tack!

      Svara

     Jo att försöka rätta någon som gör fel är verkligen vuxenpoäng. Däremot att be någon ”stoppa upp det” för att man blir rättad är riktigt omoget.

     Svara

    Anonym 13:17:
    😄😄😄👍🏻

    Svara

     Du kanske ska tvätta dina skitiga nördglasögon och ditt flottiga hår istället för att sitta här och bli upphetsad över sådana kommentarer.

     Svara

      Det är inte heller helt sunt att bli så upprörd av att någon påpekar grammatiska fel (dock ganska underhållande att läsa😁)

      Svara

      Alla som är över 12 vet att glasögon och hårkvalitet inte hänger ihop med grammatikintresse/-kunskap.

      Svara

       Ja alla tänder vi på olika saker. Finns förstås en del som tänder på märkliga saker som fötter, lik och annat bisarrt. Och själv sitter du här och kåtar upp dig över att någon inte vet hur hen ska använda de och dem korrekt. Klimax nås väl när du äntligen får påpeka det.

       Svara

        Du är ju sjuk som ser sex i allt… Inte normalt.

        Svara

        Oj, ja, för det är ju inte du som spårar ur fullständigt..

        Svara

        Du tror på riktigt att någon ”tänder på” att din svenska inte är korrekt? Märkligt beteende.

        Svara

         Haha, ja 14:30 verkar vara en superhärlig och sexig person!

         Svara

   *de

   Svara

    *anonym 13:17 och 13:42 apskaft!

    Svara

     Ja det där var ju vuxet och moget… Du behöver inte bli så kränkt för att någon påpekar grammatik.

     Svara

      Det är bara omogna små ❄️ som blir kränkta över sånt.

      Svara

      Var eftersöktes vuxenpoäng? Har du problem med läsförståelsen. Har inte mamma och pappa lärt dig det?

      Och vem är kränkt? Förvirringen är total.

      Svara

       Hela inlägget handlar om vuxenhet. Och personerna verkar ta åt sig oerhört av en helt korrekt rättning – kränkta.

       Svara

     Nu använde du ”*” fel.

     Svara

      Är också osäker på om användningen av ’apskaft’ är korrekt här.

      Svara

       Jag tror inte det för vad är egentligen ett Apskaft?

       Svara

      Berätta hur det spelar roll i ett sådant här kommentarsfält? Vilka blir konsekvenserna, mer än ett ytterst bortkommet påpekande från någon som dig?

      Ni som brinner så mycket för att påpeka andra människors grammatiska tillkortakommanden, kan ni inte åtminstone göra det när det är dags för öppet spår diskussionerna?

      Kan tillägga att jag är inte ”Ullis” som skrev den första kommentaren. Men tycker det är så otroligt onödigt att ge sig på någon för att hen förväxlar de och dem, särskriver eller vad det nu handlar om. Det enda ni är ute efter är att ge sken av att vara så smarta när det i själva verket är precis tvärtom. Vuxenpoäng ger det knappast heller.

      Svara

       Du skrev just den absolut längsta kommentaren på temat. Grattis?!?

       Svara

        Jag skriver så jädrans fort, så…

        Svara

        Tar väl en dag för dig att svara på!

        Svara

       Tycker det är bra, språket är viktigt. Ja man förstår men för egen del vill jag inte att språkkunskaperna går förlorade med tiden, folk behöver lära sig.

       Svara

        Kära B!

        Att i ett kommentarsfält som detta, spydigt kommentera de som inte har korrekta språkkunskaper, hur kan det vara bra? Hade syftet varit gott är jag säker på att tonen hade varit annorlunda.

        Dessutom är det en väsentlig skillnad på att reagera på människor som inte behärskar språket, men som har språket som sitt arbetsredskap. Många journalister skriver exempelvis som krattor. DET är under all kritik.

        Svara

         Kommentaren var inte spydig, den var humoristisk.

         Svara

          Schyst efterhandskonstruktion.

          Svara

           Vaddå efterhandskonstruktion? Inte jag som skrev den, tyckte bara den var kul.

           Skönt att vi är fler som uppskattar lite humor och grammatik!

       Vi vill inte se det i Öppet spår heller.

       Svara

       Det handlar väl om att det är viktigt med det svenska språket? Att bli rabiat och otrevlig för att någon rättar är väl värre tänker jag? Varför är det inte viktigt att man skriver rätt här?

       Svara

        Exakt! Det ÄR viktigt att kunna skriva rätt och att göra det.

        Svara

   Åh jaa 😃 på punkt efter punkt får man ge sina föräldrar rätt! Det är nog en process som kommer pågå hela vuxenlivet.

   Svara

  Tycker inte 25-åringar (i allmänhet, har ingen aning om hur gammal personen i detta inlägg är) som pratar om ”adulting” och att de är gamla nu är särskilt vuxna. Det känns mera vuxet att inte prata om hur vuxen man är, det är ju inget man går och tänker på…

  Svara

  Jag har kommit lite till instinkt med något jag tror kan vara lite vuxet.. när jag var yngre så var allting så väldigt mycket nu och man fick ofta lite panik för att bli äldre. Att bli 40 kändes så fruktansvärt och det var så mycket man ville hinna med. Idag kan jag ofta känna lite att naturen liksom sköter det självt: att man vallas in i diverse åldrar och ofta är man redo för dem utan att veta om det..

  Svara

   Ja faktiskt, spot on. Jag tyckte det var jobbigt att fylla 40, mest kanske för att steget till 60 kändes så kort. Man var ju nyss 20. Men det är nog ändå roligare att vara 40 än 20 tänker jag 🤔 som att saker faller på plats som du säger.

   Svara

  Alla som säger att de jämt känt sig ”ädre än sin egen ålder” är iaf ett gott tecken på icke vuxen än, och att det snarare är tvärtom…
  Hint bella mfl influensers

  Svara

  Det där att man låter precis som sina egna föräldrar, i tex bilen till barnen: ”Titta ut nu på naturen ist!” 😀 och massa andra förnuftigheter…

  Svara

   Hör min mammas ord komma ur min mun flera gånger om dagen, samma tonfall och allt.

   Svara

   Haha, mina barn förekommer nu mig med såna kommentarer de vet jag kommer säga:
   ”Seeee, så vacker himlen är!”
   ”Ooooooh, här var det fint!”

   Svara

  Shopping som ger extra mycket pirr när man är vuxen: nya sommardäck till bilen.

  Svara

   Köp 5 vedsäckar betala för 4!
   *iiiiiiiiiiih*

   Svara

    Nedsatt pga datum👍

    Svara

     *tar två extra*
     *det går alltid åt*

     Svara

  Man (jag) sänker radion i bilen när man närmar sig slutdestinationen, man liksom hittar bättre då. Oavsett om det så är att leta parkering på Ica Maxi eller nåt husnummer

  Svara

   JAAAAAAA!!! 🙂

   Svara

   Icke att förglömma: när man ska göra en vänstersväng i en trafikerad korsning, då måste det vara nästintill tyst så man ser vad man gör!

   Svara

   äh det gjorde jag redan när jag var 18.

   Svara

    Jag har börjat med det på äldre dar. Förstod inte alls varför folk gjorde så innan men sen blev man 30 och efter det gick det bara utför. 😅

    Svara

    Lillgammal…

    Svara

   Hahahahaha sååååå sant! Kan inte koncentrera mig på att parkera på min parkeringsplats hemma om radion är på för högt 😂

   Svara

  Man måste ta ansvar
  Man får bestämma allt själv

  Svara

  Art värdesätta praktiskt och bekvämt.

  Svara

  Fotriktiga skor (och/eller med inlägg)
  Autogiro
  Storkok för att frysa in till matlådor
  Och nog det mest tydliga för min del i alla fall: att inte längre bry sig om vad andra tycker om en, utan göra och vara på det sätt som känns rätt.

  Svara

   Men autogiro? Vad skulle man annars ha.

   Svara

  Matlådor, att bli stressad och irriterad då matbutiken renoveras eller byter plats på hyllorna. Uppe klockan 7 på en söndag, äter lunch 12 på en söndag… och sist men inte minst, vet inget om godissorter mera, köper alltid samma chokladsort och inget annat.

  Svara

   Bridgeblandning.

   Svara

    😂 Yes!

    Svara

   Blir upprörd när butiken slutar sälja ens standardprodukter för man har favorit-mjöl / -pasta / -choklad / -haricots verts / -tomatkonserv / -müsli / -juice. Och tänker inte byta.

   Svara

  Man har blivit vuxen då man inte längre kräver kondom
  utan planerar att bli ensam mamma oavsett om man känner
  honom sen tidigare än om det bara är ett krogragg.

  Svara

   Hej, könssjukdomar.

   Svara

   Va? Tyckte det lät som ett väldigt omoget tankesätt/beteende…

   Svara

   Då är det bättre att göra inseminering, de kollas ju för sjukdomar och har valt att bli donatorer.

   Svara

   Just krogragg känner jag mig på tok för gammal för. Får ångest bara av tanken att dra hem en främling. Fy för.

   Svara

   Sjukaste jag läst. Fattar du inte hur mycket sjukdomar du kan få? Förutom de klassiska könssjukdomarna så finns det massor med andra bakterier och virus du kan bli smittade av som orsakar UVI.

   Till och med karies i munnen är bakterier som smittar via saliv, fatta då hur mycket man kan smittas av via sex 😱😱😱

   Svara

  Jag kände mej ruskigt vuxen (läs tantig) när jag ville gå fram till mina EPA-traktorungdomar i området och säga åt dom, i all vänlighet och omtanke, att tänka på hörseln. Dom spelar så förbannat högt inne i bilen att mina rutor skallrar när dom åker förbi.
  Men jag lät bli, för jag visste att dom skulle skratta och tänka Hahaha… kärring!

  Svara

   Bra att du hejdade dig. Generellt skulle jag vilja att fler har spärr för att ge ”välmenande råd”. Det är alltid bara drygt.

   Svara

  När jag kommer på mig med att säga
  Det var bättre förr…..

  Den är det bestämt tantvarning på!

  Svara

  Tydligast för mig blev det när jag fick barn. Herregud, slutar inte grina åt fina/sorgliga saker. Igår såg jag ett vackert moln – påmindes då om allt det vackra i livet = grät.

  Svara

  På spåret på fredagar… istället för en partykväll/aw

  Svara

  Slutade gå med mina högklackade skor och kilklackar. Nu är det bara bekväma skor som gäller 😂

  Svara

  Jag känner mig extremt vuxen när jag börjar relatera till saker med orden ”för 20 år sen” och det liksom är modern tid. Alltså efter att jag gick ut gymnasiet. Då börjar man bli gammal. Det och att jag omedvetet gör ljud när böjer mig och plockar upp saker från golvet. Ålderstecken à la grande.

  Svara

  När man är äldre än tandläkaren, läkaren 😅🙈

  Svara

   Barnens lärare, kunder på jobb, alla ’unga och lovande’ inom ens profession.

   Svara

    Har barn som är äldre än mina yngre barns lärare…

    Svara

   Äldre än sin chef!

   Svara

    Hahaa 😄

    Svara

  Att ha med och byta till inneskor när man är bortbjuden på fest eller middag (som medtages i särskild skopåse för extra vuxenpoäng).

  Svara

  – Bridgeblandning
  – Framfall
  – Permanentat hår
  – Rynkor
  – Månadsmatsedel

  Sånt känns vuxet. Än uppfyller jag inget av det så det finns hopp kvar! Tycker alltihop verkar förjävla trist.

  Svara

   Görs ens permanent fortfarande???

   Svara

    Och månadsmatsedel?

    Svara

     Åjo, finns många präktiga på familjeliv som tävlar i att vara duktiga (på skit, sen att de är arbetslösa etc är irrelevant).

     Svara

   Vänta du bara! Vid en viss ålder kommer din livmoder att släppa i något fäste och du kommer dessutom att få ett oerhört sug efter bridgeblandning. Även marmeladkulor.

   Svara

    😄

    Svara

    Snacka inte skit om bridgeblandning. Bästa!

    Svara

    Haha marmeladkulor 🙂

    Svara

    Alltså kombon framfall och marmeladkulor! Min inkontinenstendens (vuxenpoäng!) klarar knappt bilderna jag får av detta!

    Svara

  Man kan knacka på väggen för att hitta en regel och därmed vet om man behöver plugga eller inte.

  Man vet vilket håll batteriet ska sitta på utan att behöva kolla + elr –

  Svara

   ”Checking the walls, checking the walls.”

   Svara

  Tecken på min stigande ålder är att om jag ska festa behöver jag förbereda mig minst en vecka i förväg (inkluderat ett digert resorbintag), orimligt mycket av min tid ägnas åt väderleksrapporter samt att jag anser att dra på-lakan är livets uppfinning🙈

  Svara

   Sant att man börjar kolla vädret med stigande ålder.Man vill veta hurdant väder det är när man ska nånstans,eller när man ska vara ledig.Yngre mänskor tycks också ”sova” när de har ledig tid medan man som äldre vill få något praktiskt gjort en ledig dag.

   Svara

  Förlåt men varför ingår det i att vara vuxen att vara så otroligt trött? Sova ist för umgås, alltid vara trött etc. Låter inte bra! Är själv över 30 (men inte mkt) och hoppas att detta inte är något som ”kommer”, låter sjukligt.

  Svara

  Bekvämlighet trumfar stil — javisst, tänker på mina älskade Icebugs som tagit vintrarnas hundpromenader till en ny nivå.

  Svara

   Agree!!!!!

   Svara

  Om man har småbarn är man ofta trött och sover när man kan. Och eftersom det pågår en pandemi träffar vi inga alls just nu, vi håller oss i vår familjebubbla. Men det är nu, annars tar jag gärna att vara lite trött för att kunna träffa vänner. Och att lägga tid i livet på hur man tvättar en spis?! Ha en ”favoritstekspade”? Skulle aldrig falla mig in.

  Jag tyckte att listan kändes lite trist kvinnlig och misstänker att få män skulle pricka av en enda punkt, hur mycket småbarnspappor de än är -vilket i så fall hedrar dem. Hoppas att det är likadant för de flesta kvinnor, för annars är det nog dags att lyfta blicken lite.

  Svara

  Man går på toaletten när man har något annat ärende därinne eftersom ”jag ändå är här redan”

  Svara

  Jag är en lycklig kvinna idag, och jag tackar den här långivaren som räddar min familj från vår dåliga situation. De gav mig lycka. Jag behövde ett lån för att börja mitt liv överallt eftersom jag är ensamstående mamma med 2 barn, jag träffade detta ärligt och gudfruktigt företag som hjälper mig med ett lån på 25 000,00 euro med en ränta på 2%, om du behöver lån och är säker på att du kommer att betala tillbaka lånet, kontakta dem på

  Företagets e-post: matthewryan12122@gmail.com
  Whataspp / Call: +1847716 2201

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.