Vad tycker ni om ”Spa-guide Swedens” affärsmodell och attityd?

Instagramkontot @spaguidesweden har frågestund och flera av hennes följare har reagerat på den attityd som hon uppvisar mot sina följare.
Här är två frågor som är lite extra utmärkande och snorkiga enligt följarna:

Fråga: Hur har du råd med spa två ggr i veckan? Svar: I sometimes wonder how people with no work are able to buy cigarettes and order takeaway food multiple times a week... But that's none of my business. Fråga 2: Ang frågan om hur mycket du tjänar: nej då, det är inte en konstig fråga våga. Svar: OK, Karen
Bildkälla: Spaguide Sweden Instastory

När jag fick alla dessa DM så kom jag ihåg att jag fick en konversation skickad till mig, mellan innehavaren av Spa guide Sweden och en av hennes följare, där det framgår i alla fall lite hur hon tjänar en del av sina pengar.
Följaren skickade nämligen ett DM till @spaguide Sweden och frågade vilken av två spa-anläggningar som kontoinnehavaren skulle säga passar bäst som födelsedagspresent, eller om hon kunde rekommendera något annat.
Här nedan kan ni se hur konversationen utspelade sig.

Fråga till @spaguidesweden: Hej, Tänkte ge min pojkvän en övernattning på spa nu när han fyller 30. Vilket ställe skulle du rekommendera? Har kikat lite på Yasuragi och Ästravingård. Vilken tycker du eller skulle du rekommendera något helt annat?

Bild 1: SGS: Berätta vad du söker: Dagspa eller staycation? Ort/län du vill besöka. Något jag ska ha i åtanke? (t ex bröllopsdag, möhippa, med partner/vännner, spa för barn osv) Något spa ni redan besökt som inte behöver nämnas? Övriga önskemål. Swish 95 kr till 123 600 7223 (S:G Group AB) Skicka skärmdump på betalningen tillsammans med dina önskemil, så återkommer jag inom 24h med rekommendationer anpassade just för dig! Hälsningar S.G Group AB. Bild 2: SGS: FAQ Varför tar jag betalt? Efterfrågan på spa-rekommendationer har blivit för hög och tar för mycket av min tid att svara på. Kan jag få en rekommendation gratis? Ja, när det är Q&A på min story. Detta garanterar dock inte att jag hinner svara på just din fråga. Betalar du skatt: Ja, jag har ett aktiebolag och swisha för företag samt F-skattsedel. Följaren: Okej, förstår. Men får du inte betalt av hotellen alltså? SGS: Det dem betalar är inte avsett för att sitta och bevara 20 SMs om dagen gällande spatips... Bild 3: Följaren: Okej, tråkigt. Jag känner dock inte för att betala för att FÅ reklam, som du sedan får betalt av hotellen för att göra? Om du gör detta som en hobby eller heltidsjobb vet jag inte. Men det borde ju generera pengar/gratis övernattningar. Jaja, glöm min fråga. :-) På sätt och vis är det ju för att du har oss följare som hotellen är intresserade av att ge dig betalt eller liknande för reklam. Tycker kanske att det borde vara betalning nog. Utan följare inget intresse. Bild 4: Det lilla jag får betalt från hotellen täcker nätt och jämt resekostnaderna till/från destinationerna jag besöker. SÅ att försöka få det att framstå som att jag gör detta med någon stor vinst är helt fel. Tiden jag lägger på att fotografera, filma, redigera, klippa, skriva text mm är nästintill obetalt. Att sedan tycka att jag ska sitta och jobba x antal timmar gratis varje dag för att besvara följarnas frågor, det var faktiskt riktigt absurt. 
Om du arbetar som konsult på t.ex en bank, dvs ger tips, råd och rekommendationer. Vill du då göra det gratis? Nej, absolut inte. Så varför skulle jag arbeta gratis. Ett tips: Vill du inte betala, gör jobbet själv. Google är din vän. 
Bild 5: Följaren: Då tycker jag att du ska kräva mer betalt från hotellen, det går ju ändå att visa på all trafik samt frågorna du nu får. Det är inte jag som kräver att du ska jobba gratis.Du behöver inte alls svara. Skriv i din dm att du helst slipper frågor utöver frågestund då det tar för mycket tid. Så slipper du frågorna. Jag frågade inte alls för att vara otrevlig på något vis, utan för att jag var genuint intresserad av DIN åsikt. Hade ingen aning om att den kostade pengar. Jag kan absolut googla, och redan gjort, har även kollat igenom dina tidigare inlägg. Så det handlar inte om det, så viktig är inte din åsikt att jag måste betala för den. Bild 6: Kräver jag mer så tackar dem med stor sannolikhet nej, då besöksnäringen redan är tillräckligt drabbade som dem är av Corona. Nej, du krävde inte att jag skulle jobba gratis. Du tyckte det dock. Mina åsikter och kunskaper om spa är tydligen så pass viktiga att jag får ett 20-tal dm per dag från sådana som dig. Och det står tydligt varför jag tar betalt när jag skickar meddelanden som rådgivning. Sedan är det valfritt att gå vidare eller inte.

Bild 1: SGS: Berätta vad du söker: Dagspa eller staycation? Ort/län du vill besöka. Något jag ska ha i åtanke? (t ex bröllopsdag, möhippa, med partner/vännner, spa för barn osv) Något spa ni redan besökt som inte behöver nämnas? Övriga önskemål. Swish 95 kr till 123 600 7223 (S:G Group AB) Skicka skärmdump på betalningen tillsammans med dina önskemil, så återkommer jag inom 24h med rekommendationer anpassade just för dig! Hälsningar S.G Group AB.

Bild 2: SGS: FAQ Varför tar jag betalt? Efterfrågan på spa-rekommendationer har blivit för hög och tar för mycket av min tid att svara på. Kan jag få en rekommendation gratis? Ja, när det är Q&A på min story. Detta garanterar dock inte att jag hinner svara på just din fråga. Betalar du skatt: Ja, jag har ett aktiebolag och swisha för företag samt F-skattsedel. Följaren: Okej, förstår. Men får du inte betalt av hotellen alltså? SGS: Det dem betalar är inte avsett för att sitta och bevara 20 SMs om dagen gällande spatips…

Bild 3: Följaren: Okej, tråkigt. Jag känner dock inte för att betala för att FÅ reklam, som du sedan får betalt av hotellen för att göra? Om du gör detta som en hobby eller heltidsjobb vet jag inte. Men det borde ju generera pengar/gratis övernattningar. Jaja, glöm min fråga. 🙂 På sätt och vis är det ju för att du har oss följare som hotellen är intresserade av att ge dig betalt eller liknande för reklam. Tycker kanske att det borde vara betalning nog. Utan följare inget intresse.

Bild 4: SGS: Det lilla jag får betalt från hotellen täcker nätt och jämt resekostnaderna till/från destinationerna jag besöker. SÅ att försöka få det att framstå som att jag gör detta med någon stor vinst är helt fel. Tiden jag lägger på att fotografera, filma, redigera, klippa, skriva text mm är nästintill obetalt. Att sedan tycka att jag ska sitta och jobba x antal timmar gratis varje dag för att besvara följarnas frågor, det var faktiskt riktigt absurt.
Om du arbetar som konsult på t.ex en bank, dvs ger tips, råd och rekommendationer. Vill du då göra det gratis? Nej, absolut inte. Så varför skulle jag arbeta gratis. Ett tips: Vill du inte betala, gör jobbet själv. Google är din vän.

Bild 5: Följaren: Då tycker jag att du ska kräva mer betalt från hotellen, det går ju ändå att visa på all trafik samt frågorna du nu får. Det är inte jag som kräver att du ska jobba gratis.Du behöver inte alls svara. Skriv i din dm att du helst slipper frågor utöver frågestund då det tar för mycket tid. Så slipper du frågorna. Jag frågade inte alls för att vara otrevlig på något vis, utan för att jag var genuint intresserad av DIN åsikt. Hade ingen aning om att den kostade pengar. Jag kan absolut googla, och redan gjort, har även kollat igenom dina tidigare inlägg. Så det handlar inte om det, så viktig är inte din åsikt att jag måste betala för den.

Bild 6: SGS: Kräver jag mer så tackar dem med stor sannolikhet nej, då besöksnäringen redan är tillräckligt drabbade som dem är av Corona. Nej, du krävde inte att jag skulle jobba gratis. Du tyckte det dock. Mina åsikter och kunskaper om spa är tydligen så pass viktiga att jag får ett 20-tal dm per dag från sådana som dig. Och det står tydligt varför jag tar betalt när jag skickar meddelanden som rådgivning. Sedan är det valfritt att gå vidare eller inte.

 

Jag anser inte heller att man ska arbeta gratis, men jag vet inte om den här något bitska attityden är rätt väg att gå.
Jag sitter och svarar på kanske 40 dms och mail varje dag – 60-70 på en extra intensiv dag – om allt från marknadsföringslagen till förmånsbeskattning då jag tror att sådant kommer gynna mig i längden.
Att kräva 95 spänn i Swish för varje besvarad fråga, tror jag inte kommer göra det.
Och på tal om just förmånsbeskattning.
Så här skriver Spaguide Sweden i sitt svar; Ja, jag har ett aktiebolag och swish för företag samt F-skattsedel.
Tror ni hon känner till att hon ska förmånsbeskattas på exempelvis alla spavistelser och behandlingar hon får av hotellen i utbyte mot att hon skriver om dem?
Om inte så upplyser jag henne gärna om det, och berättar allt hon kan tänkas behöva veta i ämnet.

Det kommer bara kosta henne 95 kr, och ja, jag tar Swish. 

139 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon har inte tid att svara på frågor som rör hennes jobb/specialitet/whatever men kan bitcha i DM som är typ lika långa som noveller?
  Är väl bara att undanbe sig frågor så slipper hon, precis som frågeställaren föreslår.

  Svara

   Men eller hur! Om ngn är en Karen så är det ju hon.
   Själv blir jag mest chockad över vilka metoder folk är villiga att ta till för att slippa arbeta.
   Och ett tips till den här personen är ju att om hon vill bli tagen på allvar (knappt möjligt dock) är att hon listar upp sina priser INNAN folk frågar dvs i henne information på sin instagram.
   Och om ngn vill ha gratis råd om ästad vingård, spara era pengar! Maten är gräslig. Gräslig räcker inte ens till. Den är bara dyr, kall och smaklös.

   Svara

    Verkligen. Jobba bort attityden eller byt ”jobb”. 😶😶

    Svara

    Är ”Karen” ett vedertaget uttruck? Vad betyder det isf? 🤔

    Svara

     Karen är någon som tror hon har rätt i princip allt. Började märkas av i USA ex. när det var dessa som inte hade mask utan ville alltid prata med ”manager”, ringde dit polisen etc. För att hon hade visst rätt enligt någon hitte-på-lag att slippa mask osv.

     Någon som anser sig bättre än andra och ska alltid göra en scen av det.

     Svara

      De flesta här inne är riktiga karens

      Svara

       Ok Karen

       Svara

      Vill bara tillägga att ”Karen” varit ett vedertaget uttryck för en viss typ av personlighet långt, långt, långt innan coronapandemin. 🙂

      Svara

     Privilegierad, medelålders, vit kvinna som anser sig bättre än andra, gärna läxar upp folk och gnäller på allt och alla. Saknar ironiskt nog självinsikt och ser inte sina egna övertramp. Anna Book är ett bra exempel på en Karen.

     Svara

      Haha, du beskrev typ 90% av folk här inne

      Svara

       Inklusive spa-tjejen på insta

       Svara

    Håller helt med om Ästad!
    Maten var ingen höjdare och dom kunde inte förstå varför det var störande när dom
    hade grävmaskiner utanför rummen som drog igång klockan 7 på morgonen. Visst
    man måste kunna bygga och fixa men vid ett spa där dom marknadsförde sig som en ostörd oas eller vad jag nu nappade på så drog det ner betyget. Vänta tills kl 9 iaf tyckte jag.

    Svara

     Haha, den var fin! ”Njut av lugnet på vår ostörda byggarbetsplats”. 😂😂

     Svara

     Håller inte alls med era upplevelser! Tråkigt att de byggde när ni var där :/
     Kom precis hem från Ästad vingård där vi hade valt ”totalupplevelsen” och vi är så nöjda. Har varit på en hel del olika spa-hotell, men detta är min absoluta favorit hittills!
     Maten på ”Logen” var en mer vanligt gårdsmeny, men avsmakningsmenyn på ”ÄNG” var riktigt riktigt bra! Supernöjd med allt! 🙂

     Svara

      Jag har också varit på Ästad. Två gånger, första gången med deras Gastropaket – För mig värdelöst då vi på förhand inte fick veta vad de skulle bjuda på och det fanns inte möjlighet till flexibilitet utifrån att en inte åt det som erbjöds samt att vi hade en sen tid och trots att vi åt upp långt innan övriga par fick vi ut nästa rätt efter alla andra, par som kom efter oss hann lämna innan oss.
      DOCK andra gången så valde jag Logens restaurang och mycket bättre mat, god frukostbuffé, bra rum osv. Åkte tillbaka för att jag gillade allt annat och de skulle öppna spa’t.

      Går ofta på spa, följer Spaguide och håller inte alls med henne om hennes recensioner på flera platser.
      Falkenberg Strandbad är inte ett spa, de har en bastu, släpper in barn och typ fyra pooler. För egen del krävs mer utbud av alla delar för att kvala in till spa..
      Och jag tror inte att hon reklammarkerar korrekt alltid, bör hon inte reklammarkera när hon svarar i en Q&A där hon promotar ett spa hon fått/får betalt för?

      Så jag kan ju läsa hennes svar med urskiljning men hennes sura ton på frågor märks väl. Hon har även reagerat surt på folk som frågat varför hon inte visar sig själv i bild (förstår att hon inte vill men attityden?).

      Svara

    Tycker inte ens hon gör det bra, majoriteten av bilderna är sådär, inga ordentliga recensioner, rörig instagram där mycket är placerat i fel kategori..

    Svara

   Haha men denna människa beter ju sig som en psykopat. Vad är hennes problem???

   Svara

    Men, hon skriver ju frågor till sig själv? Samma knackiga engelska? Och det är väl ganska uppenbart att när ”någon” frågar ”have you been to blablaspa?” Och hon svarar ””no but i would love to visit blabla spa #blablaspa – så skriver hon det för att fiska ett besök där…

    Svara

  Kommentar om hur folk har råd med cigg etc var kul, det andra drygt och pinsamt.

  Svara

   Varför var den kul? Varför skulle arbetslösa inte ha råd med cigg? Oavsett om de går på a-kassa eller försörjningsstöd så är pengarna som kommer in på deras konton deras egna. Köper de cigg får de dock välja bort något annat, men det är väl ingen annans problem om de avstår andra saker?

   Svara

    Det var ju det hon skrev, att det inte var hennes business, därför var det kul.

    Svara

     Hennes uppmaning var ju trots allt ”ask me anything”, då får man väl räkna med närgångna frågor

     Svara

    Eftersom folk inte verkar fatta det förrän de sitter på pottan själv: a-kassa är inte ett bidrag. Det är en försäkring man betalar medan man jobbar för att kunna få pengar den dagen man eventuellt står utan jobb. När man väl går på a-kassa måste man ändå fortsätta betala månadsavgiften.

    Sluta se ner på människor som går på a-kassa för fan. Och bli medlem och börja betala; ni kanske kommer behöva börja gå på a-kassa en grå dag ni också.

    Svara

   Jag har varken råd med cigg eller spa.

   Svara

  Slutade följa då det nästan uteslutande var betalda inlägg.

  Svara

   Samma här! Började följa henne för att jag ville ha inspiration till resmål men tröttnade direkt när jag insåg att alla inlägg var betalda. Kändes inte ärligt på något sätt.

   Svara

    Inspiration till resmål HUR när vi levt i en pandemi snart 13 månader? Och det här är ett någorlunda nytt konto.

    Svara

     Vadå, kan man inte kolla på resekonton och planera kommande resor bara för att det pågår en pandemi? Jag har planerat resor till höst och vinter för att jag förväntar mig att jag fått vaccin då, är väl inget konstigt med det?

     Svara

  Jag tycker det beror på vad som är tjänsten som man säljer. Nu har jag ingen aning om vem den här personen är men utifrån det här inlägget så verkar hon ta fram ett personligt förslag. Jag tycker det är helt okej

  Svara

   Jag håller med om att det är rimligt. Uppenbarligen sitter hon på kunskap som många är intresserade av. Men attityden måste hon jobba på om hon vill fortsätta tjäna pengar på sina följare. Mitt förslag är att hon gör en story där hon kort och koncist beskriver utmaningen i att hjälpa följare gratis och varför det inte är hållbart. Sedan skriver hon liknande info i hennes bio så att alla vet vad som gäller. Ganska enkelt.

   Svara

    Nä, hennes åsikt är ju baserad på vad hon får betalt för från de olika anläggningarna – Jag var t.ex. på Falkenbergs Strandbad förra året. Ringde dit och frågade om de var ett ”riktigt” spa då jag var van vid spa och gärna vill ha utbud, ”absolut”, kom dit.. En bastu, flera pooler och barn överallt. Inte ett spa. Spaguide promotar det dock som värsta grejen.. Fanns typ få platser att vila på inne också. Men kanske har cash is king-principen hjälpt henne att komma med ”råd”.

    Svara

  Ironin när hon beter sig som en typisk Karen, Queen of Emotions..

  Svara

   Vem är Karen?

   Svara

    Du vet de där kvinnorna som i hela livet fått allt dukat för sig och i till exempel Sverige säger att allt fel i världen beror på svenska män😘

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Karen_(pejorative)

    Har du swish? Jag tar Paypal också.

    Svara

     Är du Ken?

     Svara

      Yes, give it to me. Point proven?

      Svara

     Är det ditt manliga ego som får dig att tro Karens endast blir upprörda över män?
     Vad jag sett av svenska Karens är det kvinnor som tror de är bättre än alla andra.

     Svara

      Kanske dett

      Svara

      Klockrent😂

      Svara

     Det är inte att vara Karen. Karen är en jobbig kund som ber om att få prata med ”chefen” för att klaga på att butiksanställda inte gör helt omöjliga grejer för denna Karen.

     Det du beskriver är kvinnor som (förmodligen med all rätta) inser att du inte var så mycket att satsa på 😉

     Svara

    Skulle säga priviligerad person som är van att få vad hon vill och när något stör ”hennes sfär” blir det ramaskri.

    Svara

     Som dom flesta influencers i så fall. 😉

     Svara

     Som typ alla som bor i det mkt välbärgade området i gbg där jag jobbar. De är vana att få sin vilja igenom

     Svara

    Hon som vill prata med din chef.

    Svara

    Tack för alla svar, då vet jag precis.

    Svara

  Varför följer folk såna här konton? Avfölj. En så dryg och otrevlig människa förtjänar inte att få uppmärksamhet. Folk behöver ta ett större ansvar över vad som får visas på exempelvis Instagram. Avfölj!! Jag lovar att det kommer göra livet mkt roligare. Jag har avföljt typ alla kändisar, och går in och kollar ibland på de jag är nyfiken på.

  Svara

   Haha exakt min tanke. Förstår det överhuvudtaget inte.

   Svara

   Ja, på samma spår så är det ju ingen som tvingar kontoinnehavaren att jobba som influencer? Jag tycker också att man ska få skälig betalt för rimligt jobb men om man tycker sig få för lite så är det ju inget som tvingar en att stanna? Sökt ett jobb som har bättre lön då? Och om nu att vara influencer är din stora passion i livet så kanske du bör räkna med att följare ställer frågor liksom. Dina följare är ju källan ditt jobb.

   Svara

  Hahaha, vad tror hon att hon sitter på för unik kunskap? Hon är inte en hjärnkirurg. Det är bara googla ”Bästa spa Sverige” så får man fram 100 listor. Gulligt ändå.

  Svara

   Lite som Mogi typ

   Svara

  Hon har väl ungefär samma attityd som du har i kommentarsfältet här Camilla?

  Svara

   Tröttnar du aldrig?

   Svara

   Du bittra människa. Är verkligen ditt liv så trist att det enda du går igång på är att tjata om och om igen hur mycket du avskyr Camilla?

   Svara

   Well you have a point there!

   Svara

    Innan man swishar pengar till denna så skulle jag rekommendera en titt på mr.koll på ägaren av detta bolag. Sen undrar man om alla dessa spa anläggningar aldrig kollar upp vem som marknadsför deras verksamheten???

    Svara

   Får jag genuina frågor, som oftast kommer via mail eller dms, så får man ofta ganska utförliga och hjälpsamma svar av mig. Har du testat att ställa någon fråga där du vill ha min kunskap eller erfarenhet om någonting relaterat till sociala medier? Jag svarar som sagt gärna på sådant, och lägger ganska mycket tid på det, trots att det inte syns, förutom för mig och den som ställt frågan.
   Man får välja vad man lägger sin tid och energi på, och jag har valt att göra så. 🙂

   Svara

    Fast då förstår jag inte varför du lägger energi på otrevliga svar.
    Hade väl varit bättre att inte svara alls i så fall

    Svara

     Ja, det har du kanske rätt i…

     Svara

  Inte en speciellt vänligt ton i meddelandena efter den första informationen tycker jag. Och att hon tar betalt för att besvara inviduella frågor och önkemål via DM kan hon ju gå ut med redan i presentationen på sitt Instagram isåfall. Jag har frågat vid tillfälle en Youtuber om lämpliga växter för en mörk (inte solbelyst) uteterass och fick ett utförligt svar vad hon kunde stå till tjänst med, men att jag fick betala för den tjänsten, att hon var utbildad m.m. och det var skrivet i en mycket vänlig ton. Klart jag blev lite besviken men ändå helt rimligt eftersom hon får sitt levebröd från sin specialisering. (till skillnad från en glad amatör)

  Sedan stör jag mig på SpaguideSwedens felaktiga användning av de – dem. Jobbigt.

  Svara

  Tycker det är en ganska smart idé att ta en slant för en skräddarsydd rekomendat, det är trots allt arbetstid. Men hon borde ha det tydligt på sin hemsida/konto som ett erbjudande och inte överraska frågeställaren med kostnaden, det ser väldigt oproffsigt ut. Sen det där småaktiga tjafset skulle ingen seriös egenföretagare hålla på med.

  Svara

   Håller helt med.

   Svara

   Precis, lägg upp en mall på frågor, typ dem som hon skickade till personen som ville ha en rekommendation och att rekommendationer ges för 95 kr, betala in och besvara dessa frågor så får du X antal tips som borde kunna matcha dina önskemål.
   Är det tydligt som behöver man inte sedan sitta och bitcha med följare.

   Följer jag någon som visar en attityd som detta så avföljer jag direkt, samma som att jag inte går tillbaka till affärer, salonger, resturanger med dryg personal.

   Svara

    Fast jag håller med den som frågade om att man ju då vet att man får betala för reklam, och tipsen kommer sannolikt bli lika innehållslösa och köpta av det spa som för tillfället betalar henne för det som det man kan googla sig fram till

    Svara

     Jag håller med dig men det verkar finnas enormt många människor som har stort förtroende för influencers trots att det är tydligt att de är köpta reklampelare.

     Svara

   Kan ändå inte förstå vem som skulle använda sig av en sån tjänst? Kanske innan internet fanns då. Leta på Tripadvisor, kolla Google recensioner, reco etc etc, finns ju huuur mycket som helst att ta del av! Då kan man dessutom få läsa om flera hundra människors åsikter istället för bara vad en enskild person tycker.

   Svara

    Det är nog ganska många. Jag har ett hobbykonto med ca 10K följare och får mängder av frågor om vad jag rekommenderar för materiel trots att YouTube är fullt med reviews av precis allt som folk frågar om.

    Svara

    Som dessutom får betalt för att bara säga gott om olika ställen.

    Svara

  Vore intressant att höra hur hennes samarbetspartners ställer sig till hennes nonchalanta förhållningssätt och rent av spydiga kommentarer till följare…

  Svara

   Skulle aldrig betala en spänn för reklam av någon som inte kan skilja på de och dem i sina inlägg.

   Svara

  Tycker inte att man ska jobba gratis,men att man kan svara trevligt på folks frågor om man är seriös med sitt företag. Det går att vara trevlig även om man blir irriterad på frågan.

  Svara

  Hitta en vinnare att leva med eller ärv pengar. På det sättet kan du få pengar gratis.

  Svara

   Eller som jag – både och😂

   Svara

  Kom och köp konserverad gröt 🎶

  Svara

  Ska man tjäna pengar på Instagram så krävs det alltid gratisarbete i början i form av tid. När hon byggt upp en kundstock och är oumbärlig så är det en annan sak. Komma dit är dock svårt. Hennes upplägg känns oseriöst och hon behöver ta det lite lugnt med hennes rätt så kassa attityd för den lär inte bära henne någonstans mer än neråt.

  Svara

   Ja, jag fattar inte riktigt heller vad aomär affärsidén, ska span betalaför attfå reklam eller ska följarna betalaför att få tips? eller ska följarna betala för att få reklam som företagen också betalar för?

   Svara

    Spa guide Sweden ska få pengar och nån annan ska betala.

    Svara

  Jag tycker nog att följaren var ganska dryg också måste jag säga..

  Svara

   Dryga kunder finns alltid. Men som företagare måste man kunna stå över det och ge kundservice oavsett, allt annat är väldigt oprofessionellt.

   Svara

    Exakt! Som privatperson kan man svara hur man vill, men som företag måste man tänka till innan man svarar.

    Svara

   Va? Tyckte inte jag. Hade också blivit upprörd om något konto jag följer plötsligt ska ta betalt för ens att svara mig.

   Svara

   Efter att hon drygat sig först.

   Svara

   Var är följare dryg? Den ställer en fråga och ger sen tips på hur sgs kunde göra.

   Svara

   Hur tycker du att spa guide swedens attityd är? Hur hade du bemött en sådan människa, genuint nyfiken.

   Svara

  Tex Hotel Skansen i Båstad har nästintill fullbelagt varje vecka med spagäster, betalande. Dom behöver inte sån här reklam så därför betalar dom inte mer till såna som henne.
  Så.. boka dom spa som du ser minst reklam om, det är bra grejjer.

  Svara

  Wow, verkligen en influencer man vill följa!

  Svara

  Maggan har på insta lagt upp jättefina matbilder. Men lagt en kattlåda full med bajs mitt i. Hon förstör den där herrgårdens rykte.

  Svara

   Ursäkta mig. Ser nu att det var ett skämt.

   Svara

    Om man tänker skriva ett inlägg här, med ett innehåll som är ett klagomål på någon bloggare, kollar man inte ordentligt då? Eller har man så himla bråttom att få ut skvallret så man inte läser/tittar ordentligt först?

    Svara

  Det är ju bara för henne att lägga upp det som en tjänst på sin hemsida eller nåt. ”Vill du att jag tar fram ett personligt spaförslag just för dina behov?” och så får det kosta, precis som att en inredningsmänniska kommer hem till mig och ger förslag på inredning och prylar för just MITT hem och MINA behov. Tjänsten är ju inte konstig alls, men attityden är och kommer inte gynna i längden. Personal shopper eller personal spa guide. Allt finns på google men man vill ju betala nån för att göra jobbet man själv inte vill göra, som t.ex. städning eller kemtvätt eller liknande om man inte gillar att göra dom sakerna. Så mitt tips till spaguide är att erbjuda det som en vanlig tjänst istället, efterfrågan är ju uppenbarligen stor! Och är det en tjänst hon inte vill göra ska hon ta extra mycket betalt. Det brukar visa sig att det är då man får uppdrag.

  Svara

   Tycker det känns jättekonstigt dock att jämföra med personal shopper och inredningsproffs, men kanske bara är jag. Hade inte heller betalt för hotell eller restaurangtips, just för att man själv vet vad man typ är ute efter och då det redan finns 1000 olika recensioner online som är bra mycket mer värda än någon vars åsikt blivit köpt. Med det sagt så ser jag det som betydligt svårare för gemene man att hitta rätt kläder eller inredning till sig själv då alla ser olika ut och det inte finns ett ”one size fits all”-koncept på samma sätt. Det som man tycker är snygga kläder kanske inte alls passar ens kroppsform eller färger, precis som bostäder skiljer sig en massa åt i ljusinsläpp, formgivning osv. Således betydligt svårare och mer komplext med kläder och inredning (om man nu bryr sig om att detta ska vara ”bra” och inte lyckas själv), än var man ska gå på spa, käka middag eller bo på hotell.

   Svara

  Jag har jobbat på ett fint spa (enligt ägaren ”nordens (eller om det var Europas) mest exklusiva spa, inte helt beredd att hålla med dock) som inte sponsrar några influensers. Som av en händelse har hon inte varit där 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Låter bra att de inte sponsrar flunsor! Det är ett kriterium jag har när jag tex letar hotell och annat,att det ska vara helt flunsfritt.

   Svara

    Jaa jag jobbade i repan och det var bra många influencers som mejlade och ville bo gratis mot exponering 😅

    Svara

     Seriööööst?? Så pinsamt att hålla på så!

     Svara

   Men åh, måste varit Lamp hotell? Gillar verkligen det stället! Gratistips från mig hehe 😉

   Svara

  Lite OT men ändå lite OT. Vilket är det finaste spat ni besökt i Sverige? Jag blev väldigt förtjust i Hooks Herrgård när jag var där tidigare i vintras. Inte jättestor spaavdelning men trevlig personal och fantastisk mat i restaurangen!

  Svara

   Mina favoritställen hittills, är loka brunn (speciellt på vintern) Selma spa och The steam- god mat härlig atmosfär och fint spa.
   Varit på yasuragi men blev inte alls imponerad, däremot var maten fantastisk.

   Svara

    Har varit sugen på både Loka och Selma men har läst i recensionerna att maten är sådär. Vad tyckte du?

    Svara

     Ja, jag kan nog hålla med om det faktiskt. Har dock varit med om både bra o dåligt på selma. Loka brunn har jag bara varit en gång och då var maten sådär… Däremot har selma spa mat i baren som jag tycker är lite bättre, burgare, sallader osv.

     Svara

    Yasuragi ärför helt okej men för stort och industrialiserat för att kunna vara ”bästa i sverige.” Men det är ju toppen för konferenser & dyl men inte superromantiskt eller chill.

    Svara

    Haha va lustigt för min upplevelse av yasuragi (var där för ett par veckor sedan) är precis motsatsen till din. Älskade spat! Men maten lämnade en hel del att önska.

    Svara

   Jag vet att det är hypat och med många influencers, men Ystad Saltsjöbad är verkligen fint och skönt! Dock ganska fullproppat nu när ordet om hotellet spridits så pass mycket, så kanske inte världens mest avslappnande upplevelse längre (vilket det absolut var för några år sedan!).

   Svara

   Åh här hoppas jag på många goa tips!

   Min favorit när det kommer till själva spadelen är Loka! Aldrig sovit där dock pga bor nära. Maten helt ok men inte fantastisk. Jättemysig där man fikar, med öppen spis osv men lite minus för att man behöver gå ut i kylan för att ta sig mellan byggnader. Men hela området i sig är ju iofs mkt vackert så det kanske är bra att de inte gör stora ingrepp i arkitekturen.

   Selma var det typ 15 år sen jag besökte men då var det en höjdare. Största besvikelsen: Varberg asia spa. Där var rummet fint och maten god men spa var en katastrof. SÅ hög ljudvolym pga en stooor bassäng och personal som kom in och gapade att folk skulle vara tystare (kändes som ett dagis) , personalen inte särskilt trevlig och ja, omysigt helt enkelt.

   Skulle vilja gå på spa i gbgsområdet, vilket är bäst? Vill ha lugnt och mysigt och gärna många bubbelpooler, god mat och bra boende. En fördel om allt är i samma byggnad

   Svara

    Vet inte hur maten är nuförtiden, flera år sedan när jag åt, men åt frukost+ spa på Arken i gbg förra året. Gillar arken för att det är lungt, lite nedsläckt, flera pooler och bastuar på olika våningsplan. Är man där på sommaren finns det gått om solsängar och hängmattor att ligga i ute på altanen och klipporna

    Svara

   Spa-avdelningen på Art Garden Spa är den bästa jag varit på i Sverige. Hotellrummen är dock små och frukosten medioker.
   Varbergs kusthotell precis tvärtom. Hotell och mat var fantastiskt men spa-avdelningen rätt trist

   Svara

   The Lodge i Skåne är otroligt, där har jag varit många gånger så tänker att det är ett gott betyg 🙂 Ystad Saltsjöbad är fint men känns som att vara på charter. Spavärldens charterhotell liksom? Har alltid tyckt det varit för crowded, även om anläggningen i sig är jättestor är det alltid platsbrist i själva spat så man får typ köa till bastun. Då försvinner lite av det där ”chill mode” jag vill ha på spa, när jag måste vakta som en hök vid bubbelpoolen för att få en plats haha. Mkt fin inredning och läge och bra mat dock. Skansen i Båstad blev jag lite besviken på, tyckte spaet var så himla litet att det kändes ovärt.

   Svara

  Jag tipsade HENNE om ett spa där hon inte varit, innebär det att hon borde swisha mig? Typ som konsultpeng

  Svara

   Det tycker jag… skicka en faktura! 🙂

   Svara

  Copperhill
  Ästad

  Och Honulele spa i Skåne verkar magiska!

  Marstrands havshotell, Tylösand och Steam är helt ok och bra!

  Svara

   The Lodge i Skåne är fantastiskt! Själva spat kanske inte är wow för det är ganska litet, men hela stället är bara en sån jävla idyll.

   Svara

    Gick inte det i konkurs?

    Svara

     Jo, men det återuppstod kort därefter. Bra tajming. Min kille hade köpt ett paket där för typ 5000 spänn, de går i konkurs och återuppstår sedan några månader efter. Oavsett så var där fantastiskt!

     Svara

      Så surt med presentkortet! Jag hann precis utnyttja mitt. Förr var deras spa väääldogt litet men nu har de renoverat och det är större. Finns en del för alla med bastu, bad och lounge och så finns en del till, men till den får man köpa en ritual och så går man genom en massa olika rum/pooler och gör fotbad, skrubb etc etc. Ritualen kostade en slant (och personligen brukar jag vara lite anti till spa”behandlingar” som man får betala för men får utföra själv hehe) men tyckte att det var värt det en gång iaf!

      Svara

   Marstrand tycker jag är sjukt överskattat. Ligger fantastiskt men that’s it

   Svara

    Håller med! Varken spa eller mat var så jättebra på Marstrand. Kommer ej att återvända

    Svara

  Hon har lagt sig i en konstig prisklass för sina råd tycker jag. Hon vänder sig väl ändå till folk med pengar? Vem annars är villig att betala nånting alls för tips om ett spa? Nä smacka på till 1995 kr eller nåt.

  För oss vanliga är tröskeln 95 kr typ exakt samma som 1995 kr. Hade inte betalat nåt av det för tips jag kan googla fram själv.

  Svara

   Fast har du 2000 att lägga på tips vet du nog var du ska vända dig för att få veta vilket spa du ska ta. Eller vimlar det av lyxspa i Sverige?

   Svara

  Tycker inte det är jättekonstigt att inte vilja svara på frågan hur man har råd med saker, eller hur mycket man tjänar. Är snarare oförskämt att fråga. Ens privatekonomi angår liksom ingen annan.

  Svara

   Well, man förstår ju kanske varför hon inte vill svara när man sett vad hon är åtalad för 😛

   Svara

    Vilket är?

    Svara

  Jag tycker idén är bra, att ta betalt för tips som är ”skräddarsytt”. Jag hade kunnat betala. Men max 50 kronor tror jag. 95 kr är för mycket tycker jag. Jag tänker att hon ”måste” ge bra tips för att kunna fortsätta ta betalt i framtiden och att det gör att det blir ”ärliga” svar till de som frågar.

  Svara

  Marcellos tjej ska sättas igång idag. Detta nämner han i samma mening (och EFTER) han nämner derbyt 😅😂🙈

  Svara

   Han har även passat på att göra sitt konto privat 😂 det var det inte tidigare idag!

   Svara

    Kan väl vara för att dom lovat någon tidning första bild? Mot betalning så klart?

    Svara

  Googla !! Läs fler än en åsikt. Hennes åsikter är personliga och kanske köpta bättre å se det som en helhet vad fler tycker

  Svara

  Eller när en följare frågade om tips på något billigt/billigare spa och hon svarar att hon minsann inte går på billiga span så det ville hon inte tipsa om. Lagom otrevligt och nedvärderande

  Svara

  Oj, varit på Asia Spa (som är samma som äger Arken Spa i Göteborg, för övrigt) och tyckte om det båda gånger. Lugnt, inga mobiler, inga barn, lagom med folk och stort utbud. Gillar Arken i Göteborg av samma anledning, tycker om att de har ”tysta zoner” så det känns lättare att be folk dämpa sig och även kamerafritt. Gillar också att det finns bastu, pool och sittplatser ute. Älskar Arkens Kanelbaatu (75grader). Rummen kanske är lite alldagliga men de är prisvärda. Bufféerna är toppen. Varit där TRE gånger, gjort behandling, sovit över och tagit dagspa.

  Ästad är toppen, finns så mycket möjligheter både ute och inne. Älskar deras Eldbastu (120-130 grader) men även deras svala meditationsbastu.

  Gillade inte Marsstrand, litet och dåligt skött i pandemitider (de försökte byta tid på oss utan att fråga, skickade ut mejl dagen innan där de la på gästen att bekräfta att uppgifterna stämde och där hade de bytt tid, när vi kom dit körde de samma stil). Och ja, det kändes allmänt oskönt.
  Vann Spa var ett tydligt konferensspa, skränig ljudnivå (var en möhippa där samtidigt som fick hålla på helt fritt), fanns ingen info om de olika poolerna eller bastumiljöerna så det var svårt att veta vad en skulle köra innan en testat. Trångt dessutom.

  Varbergs Kusthotell var första stället jag besökte, skadade mig i deras bubbelpool (rev av en del av min stortå mot kaklet så det bara rann blod överallt), kom ut och det saknades första hjälpen-kit så fick linda massa papper och köra hem själv 2 timmar med en ömmande tå… Trots att jag fick avbryta min spaupplevelse (hade ändå köpt till 3 behandlingar som jag precis gjort) så erbjöd de ingen form av kompensation. Mejlade dem och uttryckte missnöje, fick då två gratis dagbiljetter men dessa fick inte utnyttjas särskilt frikostigt för någon som arbetar vardagar, trots att de inte skrivit det på fribiljetterna så nekade de mig av olika skäl när jag väl försökte boka..

  Vill testa Hooks Herrgård, kommer från området och hört mycket gott om det spa’t av många källor. Lite mindre spa. Tylösand ska också vara bra.
  Vill också testa The Lodge (Skåne), Mössebergs Kurort, Kosta Boda Art Spa.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.