Får man bete sig hur som helst bara för att man sörjer?

Det här inlägget kan nästan ses som en fortsättning på föregående inlägg som handlade om Unni Drougge och hennes hund – som Länsstyrelsen fastslagits ska avlivas pga dålig hälsa.
Det här inlägget handlar om Nellie Berntsson och den häst som hon tidigare hade i sin ägo, och som avlivades i förrgår efter en olycka i hagen.
Nellie har postat flera inlägg som insinuerar att den nya ägaren bär skuld i hästens död, där Nellie skriver att hon ”velat rädda den här hästen varje dag” mm.
Lite som det här inlägget:

Nellie: Jag vill inte ha några frågor om vad som hänt. Sen jag sålde Laissa så har jag haft en skam och oro i kroppen. Jag har velat rädda den hästen varje dag. Aldrig fått frågan om att köpa tillbaka. Nu står vi här. Alla utan Laissa. Hela min familj har känt henne i 5 år och jag kan varje liten millimeter om vad som hon tycker om och inte. Vad son passar henne och inte. Jag är arg. Ledsen. Förtvivlar. Så låt mig gärna va.
Bildkälla: Nellie Berntsson Instastory

Nellie: Jag vill inte ha några frågor om vad som hänt. Sen jag sålde Laissa så har jag haft en skam och oro i kroppen. Jag har velat rädda den hästen varje dag. Aldrig fått frågan om att köpa tillbaka. Nu står vi här. Alla utan Laissa. Hela min familj har känt henne i 5 år och jag kan varje liten millimeter om vad som hon tycker om och inte. Vad son passar henne och inte. Jag är arg. Ledsen. Förtvivlar. Så låt mig gärna va.

När Laissas senaste ägare, och den som hittade Laissa i hagen, skriver till Nellie och berättar om hur ledsen hon redan är över förlusten av Laissa och blir ännu mer av att Nellie svartmålar henne på sociala medier så utspelar sig den här konversationen:

Nya ägaren: Jag blir så himla ledsen av att det känns som att du svartmålar mig. Jag gjorde ALLT jag kunde för Laissa, att hitta henne i hagen på 3 ben var en mardröm. Jag började darra och tårarna sprutade. Jag gjorde ALLT i min makt för att hon skulle kunna räddas. Jag ser alltign framför mig på repeat. Drömt om denna markdröm gång på gång. Jag kunde inte rädda henne. Då hade jag givetvis gjort det. Dom hade sparkat av hennes benoch det var brutet på fler ställen än 1. Så snälla, jag sörjer henne minst lika mycket som ni. Så snälla sluta göra inlägg som får mig att framstå som elak, jag behandlade henne väl & gjorde allt i min makt för att rädda henne. Finns ingentin som NÅGON kune ha gjort.

Nya ägaren: Jag blir så himla ledsen av att det känns som att du svartmålar mig. Jag gjorde ALLT jag kunde för Laissa, att hitta henne i hagen på 3 ben var en mardröm. Jag började darra och tårarna sprutade. Jag gjorde ALLT i min makt för att hon skulle kunna räddas. Jag ser allting framför mig på repeat. Drömt om denna markdröm gång på gång. Jag kunde inte rädda henne. Då hade jag givetvis gjort det. Dom hade sparkat av hennes benoch det var brutet på fler ställen än 1. Så snälla, jag sörjer henne minst lika mycket som ni. Så snälla sluta göra inlägg som får mig att framstå som elak, jag behandlade henne väl & gjorde allt i min makt för att rädda henne. Finns ingenting som NÅGON kunde ha gjort.

Nellie: Är du helt jävla sjuk i huvudet? Tror du jag vill se bilderna? Sara. Låt mig va och kontakta aldrig mig igen. Jag vill inte ha med dig att göra och sagt det sen dag ett och ändå håller du på. Jag har lika mycket rätt att tycka och känna som du Däremot hade jag hästen i min ägo i 5 år och inte i 3 veckor som du. Gör lika ont för dig givetvis. Men jag försökte säga till dig att Laissa inte funkar med andra hästar. Om en häst stått i box - ut och in i från hage så kan man inte efter flera år kasta ut den bland andra hästar i en hage och tro att allt funkr. Det är en övergång. Det hoppades jag på att du förstod. Låt mig va, jag ber dig.

Nellie: Är du helt jävla sjuk i huvudet? Tror du jag vill se bilderna? Sara. Låt mig va och kontakta aldrig mig igen. Jag vill inte ha med dig att göra och sagt det sen dag ett och ändå håller du på. Jag har lika mycket rätt att tycka och känna som du Däremot hade jag hästen i min ägo i 5 år och inte i 3 veckor som du. Gör lika ont för dig givetvis. Men jag försökte säga till dig att Laissa inte funkar med andra hästar. Om en häst stått i box – ut och in i från hage så kan man inte efter flera år kasta ut den bland andra hästar i en hage och tro att allt funkar. Det är en övergång. Det hoppades jag på att du förstod. Låt mig va, jag ber dig.

Nya ägaren: Hon älskade sina kompisar och hon hade inga som helst problem med att vara ute. Så olycka som skett var mest troligt av att dom lekt och Laissa råkade få en olycklig spark på sig. Men hon ÄLSKADE sina hagkompisar. Dom stod alltid och kliade varandra. Åt från höbalen tillsammans. Låg enr i ligghallen tillsammans. Hon ÄLSKADE dom. Om du nu ska svartmåla mig så himla mycket och inte tro att jag gjorde allt i min makt. Så vill jag att du ska ta del av bilderna. Att finna henne var en mardröm. Men INGEN hade kunnat rädda henne. Alla som känner Laissa sörjer. Men snälla sluta häng ut mig som att jag vore hemsk och inte gjorde allt jag kunde.

Nya ägaren: Hon älskade sina kompisar och hon hade inga som helst problem med att vara ute. Så olycka som skett var mest troligt av att dom lekt och Laissa råkade få en olycklig spark på sig. Men hon ÄLSKADE sina hagkompisar. Dom stod alltid och kliade varandra. Åt från höbalen tillsammans. Låg ner i ligghallen tillsammans. Hon ÄLSKADE dom. Om du nu ska svartmåla mig så himla mycket och inte tro att jag gjorde allt i min makt. Så vill jag att du ska ta del av bilderna. Att finna henne var en mardröm. Men INGEN hade kunnat rädda henne. Alla som känner Laissa sörjer. Men snälla sluta häng ut mig som att jag vore hemsk och inte gjorde allt jag kunde.

Hon bifogade även två bilden – en från hagen och en på hennes röntgenplåtar – för att Nellie ska förstå att det inte fanns något att göra för att rädda Laissa med tanke på skadornas omfattning, och att hon bör se dem eftersom hon skuldbelägger henne inför sina 345 000 följare.
Jag har pixlat hagbilden då den inte alls är rolig att se. 🙁

Vidare skriver den nya ägen till mig – ”hos Alexandra så gick Laissa med kompisar i hagen i 2 år, så att Laissa inte gillar hästar är skitsnack. Hon ÄLSKADE sina nuvarande kompisar också.”

 Nellie skriver att hon aldrig fått frågan om att köpa tillbaka Laissa.
Jag undrar om hon själv någonsin ställt frågan, eller om hon bara förväntade sig att få erbjudandet genom att köparna begåvats med förmågan att läsa tankar?

215 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stackars häst 💕😔

  Svara

  Av den här soppan känner jag bara fyfan vad glad jag är över att inte vara en del av hästvärlden längre. Ännu värre är det idag då det finns influencers med stor publik där sån här skit kan komma fram. Kräks

  Svara

   Detsamma. Får nästan ptsd av att läsa detta. Hästvärlden är full av hat, sura miner och dålig stämning.

   Svara

   Men är det inte bra att sånt här kommer fram så att det kanske äntligen kan leda till en förbättring?

   Svara

  Hon gick även med kompisar hos Tyra, bara hos Nellie hon inte funkade med kompisar eller vara i hage. Samma visa med Hilda, som hos sin nya ägare funkar med kompisar och att vara i en hage.

  Svara

   Så alltså inte hästen som är problemet utan Nellie?

   Svara

    I alla ekvationer där N är delaktig kan man räkna med bråk och att det är N som är problemet.

    Svara

     Låter ganska…orättvist? Kan vi inte försöka vara objektiva?

     Svara

    Det är nog en mkt rimlig slutsats.

    Svara

    Varför raderade du alla kommentarer om Laissas nuvarande ägare, men det går fint att det står att Nellie är problemet och att det alltid är hon som är problemet?

    Det blir ju en värdelös diskussion om man bara får skriva om den ena personen. Kommentarerna du tog bort om henne är ju relevanta i allra högsta grad. Annars borde du inte lagt upp inlägget alls

    Svara

     Nellie har 345 000 följare på Instagram. Den nya ägaren har 3800.
     Ser du verkligen inte problemet här?

     Svara

      Jo, men det svarar inte på min fråga. Du har även behållit kommentarer som anklagar fias tidigare ägare för en del… Hur många följare har hon? Om det är så vi ska gå till väga för att bedöma vilka som får nämnas i ett kommentarsfält.

      Hon har 832 följare för att svara på min egen fråga.

      Svara

       Har du anmält dessa kommentarer om jag kanske råkat missa dem? Det är det absolut enklaste sättet.

       Svara

        Nej jag har självklart inte anmält dem eftersom att det inte var syftet med mitt inlägg.

        Svara

         Okej, men hade du gjort de så hade det varit raderade direkt eftersom jag inte vill ha sådana kommentarer. Dåligt av mig att missa så jag får tacka dig för att du uppmärksammade mig på dem.

         Svara

          Kommentarerna är fortfarande kvar så vet inte vad du tackade mig för…

          Svara

           Jag sitter och försöker hitta dem, men det går snabbare om om du kan hänvisa mig till namn eller inlägg. Jag vet inte ens vad hon heter.

           Du postar alltså TVÅ MINUTER efter att du fått svar ifrån Camilla! Det här är inte public service. Alls.

           Kommentarerna är fortfarande kvar så det var inte relevant att det bara hade gått 2 min, man fattade ju från start att hon inte alls var intresserad av dessa kommentarer. Och jag skiter som sagt i om de är kvar, jag ville mest poängtera att det inte alls handlar om hur många följare hon har och att Camill är totalt inkonsekvent gällande sina egna värderingar.

           Hur många kommentarer tror du innehåller de tre bokstäverna som utgör namnet ”Fia”?
           Jag har ingen aning om var kommentarerna är, och eftersom du inte vill ge mig några ledtrådar så kommer det ta sin lilla tid innan jag hittar dem.

        Var är min kommentar?

        Svara

      Jo men det svarar inte på min fråga. Du har även behållt kommentarer som handlar om Nellie där andra personer omnämns.. en blir anklagad för att barrera hästarna eller liknande bland annat. Hur många följare har hon?

      832 följare om jag ska svara på min egen fråga.

      Skriv inte ett inlägg om en person med bara 3800 följare om man inte ska få kommentera saker om henne.

      Svara

     16:17 Anonym
     Hästen finns inte längre, Nellie har kanske förstått att hon inte kan styra över hästar hon sålt, hon gör bara bort sig själv, hoppas hon tar till sig och nästa gång hon vill ha full kontroll så lämnar man hästen på foder inte säljer….Tyvärr så lät hon pengarna tala och Punkt slut! Tänk om Uppfödaren,Björn, Tyra osv skulle blanda sig i, snälla tänk lite till.. Alltid sorgligt att på plats behöva avliva djur men snälla låt det vara ägarens beslut och sorg❤

     Svara

    Närmast misstänkt tycker jag någon av de andra hästarna är. Visserligen kanske Nellies förra häst är lättkränkt? Men polisen kan ju förhöra hästarna som var där. Alltid en början.

    Svara

     🤣

     Svara

    Försökte mer påvisa vad Nellie skrev om laissa inte passar för varken kompisar eller hage inte riktigt stämmer

    Svara

    Både hos Tyra och Alexandra fick Laissa gå ute i många timmar, in stor hage, då är det enklare att få det att funka. Hos Nellie gick dem ute i 6-8 timmar i väldigt små hagar, då ökar risken för understimulans och bråk. Så det behöver inte var Nellie som person utan hur hennes hästars vardags ser ut som gör att det blir ett problem.

    Svara

  Men herregud Nellie nu får du fan dra in huvet och skärpa upp dig. Sluta släng andra hästtjejer under bussen första bästa chans du får, så jävla ovärdigt. Om du älskade hästen så mycket så skulle du inte sålt utan hittat en fodervärd. På så sätt hade du kunnat hämta tillbaka hästen under de tillfällen då din skam blev för stor….

  Svara

   Nellie har inte lagt ut detta. Det är S, Laissas senaste ägare som delar med sig av deras privata konversation.

   Varför…

   Svara

    För att hon får sjukt mycket skit av Nellies följare antagligen? Så jävla äckligt och vidrigt att börja antyda att det är hennes fel att hennes häst är död samma dag. Fan något av det värsta jag läst inom influencervärlden. Hoppas karma kommer hennes väg.

    Svara

  Hästar finns inte.

  Svara

   Jo det gör dom visst! Jag har sett flera stycken. Jag har till och med bildbevis på mig och en häst! Om du skriver din mailadress kan jag skicka den bilden om du vill, den är några år gammal men det syns hur tydligt som helst att det är en häst!

   Svara

    Hästar är en frukt.

    Svara

     Det är inte kul längre 🙄

     Svara

      Det är sådana som du som gör det kul

      Svara

     Men alltså ingen kan tycka det skämtet ä kul längre?

     Svara

      Jag gillar de fortfarande

      Svara

     Nej, frukter och hästar är helt olika saker. Hästar har päls och hovar till exempel. En frukt har något som kallas skal. Det är extremt stor skillnad. En häst har ett bankande hjärta, det har inte en frukt. Däremot har till exempel äpplen (som är en typ av frukt) ett kärnhus. Det kanske är därför du blandar ihop dem?

     Svara

      Man kan äta båda, det har de gemensamt! Hästkött och fruktkött!

      Svara

       Hästkörning ÄR väl fruktkött? 🤔

       Svara

        Hästkött* autocorrect

        Svara

       Ja det är faktiskt korrekt! Skönt att se att det finns andra som också har kunskap, eller som man brukar säga, kött på benen. Men förutom att man kan äta både hästar och frukter så har de inte så himla mycket gemensamt. Hästar har till exempel ögon som de kan se med, det har inte frukter. Frukter är dessutom mycket billigare att köpa än hästar och man kan bära hem frukt i en kasse, en häst måste åka i en transport om det är långt hem.

       Svara

        Inte om du skär ner köttet först, då kan du enkelt lägga hästen i påsar också😍

        Svara

         C, Nina..
         Empati? Hört talas om? Kom just på…troll är ni.

         Svara

          Anonym 21:34:
          Bara förjävla kul att retas med hästtjejer för dom blir alltid illröda som tomater och förbannade när man säger något.
          Empati har jag, dock bara för dom jag tycker synd om.
          Ingen sagofigur här inte, livslevande person skulle jag vilja påstå att jag är💃🏻

          Svara

   Ja karma. Laissas ägare har isf samlat på sig genom att lura och bedra under lång tid.

   Svara

  Hon som köpte Laissa av Nellie, äger hon fortfarande Saga eller blev Saga också såld?
  Och i så fall, vet någon vem som äger henne nu?

  Svara

   Tror inte hon har kvar saga, vet inte exakt vart hon är nu men en bekant till mig har lagt ut bilder och filmer när hennes unge rider på en häst som kallas saga och ser exakt likadan ut. Södra Sverige

   Svara

    Okej, tack och tack Nicka

    Svara

   Hon sålde Saga.

   Svara

   Varför säljer man hästar höger till vänster? Är det inte synd om hästarna? Jag kan inte hästar men alla håller med om att det är elakt att sälja vidare och omplacera en hund titt som tätt – finns det inte en gräns för hästar med? Och för sig själv, har man inga känslor för hästdjuren? Skulle hellre sälja min lever och lägenhet innan jag säljer min hund. Det är ju min familj.

   Svara

    Självklart bör man inte sälja hur som helst. Men att någon gång behöva sälja en häst kan nog ske de flesta.
    Tyvärr har många dåliga kunskaper om vad de behöver i en häst, både i form av hur svår häst man klarar av och hur pass lätt hästen har för vissa uppgifter. Många köper pga okunskap fel häst. Den kan vara för explosiv, för outbildad, för känslig, ha dolda skador, ha en kroppsbyggnad som skapar svårhet i ridningen etc.

    Många ryttare med prestationsdrift i kombination med okunskap byter häst för att det eventuellt kan gå snabbare att kunna tävla högre klasser än att lära sig rida den häst de har. Jättetrist!

    Personligen har jag behållit mina hästar tills de blivit gamla och tagits bort. Och är mycket tacksam över att jag fått lära mig arbeta även med lite knepigare hästar genom det. Det är väldigt bra för ens egen utveckling.

    Svara

    Tävlingsryttare säljer ofta hästarna, det kan vara för att dem inte matchar med hästen eller att dem vill tävla högre men inte kan ta hästen till den nivån. Hos dem stora toppryttarna är det få hästar som stannar längre än 3 år.
    Hobbyhästar stannar dock ofta hos sin ägare länge.

    Svara

     Det handlar ju oftast om pengar också för de som arbetar med häst.
     Om man som tävlingsryttare äger hästen måste man ju ofta sälja om den blir rktigt bra och man får bud. Man har sällan råd att behålla.
     Har man hästägare med mycket cash kan man ju tänka annorlunda. Men där kan man också riskera förlora hästägarna och hästarna.

     Svara

      Jo jag vet hur det funkar, men det betyder ju fortfarande inte att det inte påverkar hästen negativt att flytta ofta, nytt stall, ny ryttare, osv.

      Svara

  Nellie hade sålt hästen och hade inget med den att göra. Visst kan man tycka det är synd att ett djur man sålt dött men hon är bara för mycket. Och det är ju märkligt att det bara var hon henne (Nellie) som hästen inte kunde gå med andra.

  Svara

  OT
  Har Filippa Fransson gjort ytterligare rövimplantat? Börjar se smått groteskt ut nu…

  Svara

   Herregud, aldrig sett en person så besatt av sin rumpa…

   Svara

    Men oj! Jag blev nyfiken och kollade. BARA bilder på hennes rumpa i olika vinklar. Helt klart vill hon bli rumpkändis! What else?

    Svara

     Internationella kvinnodagen – grattis med en rumpbild.

     Svara

     Haha jag blev också nyfiken och LOLade när jag såg flödet. Kvinnan är säkert cool och snäll men kontot är ju rent parodiskt: 95% av bilderna visar gumpen…

     Svara

    Nästa operation: ögon i nacken. Annars ser hon ju inte sin nya bak.

    Svara

   Åh känner mig så dum! Haha gick på instagtamfällan och har alltid trott att den är äkta?

   Svara

   OJ 😳 Varför vill man gå runt med en sådan uppblåst jätterumpa?
   Vad ska dessa människor göra sedan när trenden blåst förbi och det blir inne med småstjärtar igen? Kan de göra rumpförminskningar då eller hur funkar det?

   Svara

    De får väl börja träna på riktigt..

    Svara

     Nej det ser inte ut som hon satt sin fot i gymmet, det är ju bara massa extrafett.

     Svara

    Ja, fast det borde väl vara lika riskfyllt att förminska? Vågar de verkligen riskera sina liv så många gånger?

    Svara

   Hur vet du att hon gjort rumpan? ser äkta ut

   Svara

    Aldrig sett något som ser mer fejk ut

    Svara

    I så fall är hon den första som lyckats isolera rumpan helt i sin styrketräning. På alla andra utvecklas hamstrings och vader också till viss del, även om man skulle få för sig att endast göra isolerade rumpövnigar i några år. Rumpan sitter liksom ihop med benen och lever inte ett eget liv.

    Svara

     Tror aldrig Filippa har rört en hantel, ännu mindre en stång i hela sitt liv..

     Svara

   Längtar efter ett inlägg med Sveriges rövar med störst antal följare! Filippa skulle garanterat va med på en fin topplacering. Rövarnas röv Anna Nyström

   Svara

   Lik Tammy Hembrow, det kanske inte är inplantat?

   Svara

    Filippa har uppenbart implantat.
    Tammy ser inte lika extrem ut som Filippa, men lutar åt implantat även där.

    Svara

   Hej Fillippa.
   Nöjd med arschlet?

   Svara

   Har hennes syrra Amanda Fransson också gjort implantat? Jag som alltid trott det varit äkta haha, känner mig blåst..

   Svara

    Undrar också, känner mig så dum 😅

    Svara

   Jag trodde att den var naturlig. Är inte syrran Amanda Fransson?

   Svara

  Min bild av hästfolk bekräftas i alla fall….

  Svara

   För att inte tala om min bild av anonyma på BB.

   Svara

    Man är inte anonym om man kallar sig för en svamp? 🤔

    Svara

     Nä det ser du väl?

     Svara

     Nej?

     Svara

      Finns inte så många som heter svamp så då blir det ju lätt att hitta din postlåda 🤔

      Svara

  Men man kan tycka att Nellies beteende är förkastligt och SAMTIDIGT kunna fördöma x antal av de val som den sista ägaren gjorde.
  Man ska inte mäta ägarskap utifrån hur väl man hanterar olyckor när de hänt utan snarare i de olyckor som aldrig låts hända. Nej, lekande hästar sparkar inte av varandra benen. De har bättre koll än så i en funktionell grupp. Ingen grupp är funktionell i en ledig lösdrift där en ny häst tillkommit efter en lång flytt och utan acklimatisering slängts in. SPECIELLT inte på vintern när det är halt, kalt och inte går att beta. Den nya ägaren köpte på sig mer häst än vad hon borde ha, vilket oerhört många andra hästar råkar ut för hela tiden. Det är tragiskt och hästen fick betala priset som varje gång. Vad nellie sen håller på med är en annan femma, men ingen i ”hästsverige” köper ju av Nellie. De säljer till utlandet och kan göra det pga extrem hästbrist. Oerhört många uppfödare, gårdsägare, tränare och tävlingsryttare har nellie på sin blacklist och detta är bara ytterligare vatten på den kranen. Men alla som håller nya köparen om ryggen: visst är det synd med det här traumat. För hästen framför allt. Men att rikta kritik mot hennes val och beteende är inte att ta Nellies parti utan att ta hästens. Något annat anser jag vara kunskapslöst.

  Svara

   Är Nellie på en Blacklist?

   Svara

    Berätta mer om Nellies blacklistning! Vad anser folk att hon gör som är så dåligt att de vill varna andra?

    Svara

   Vatten på kvarnen

   Svara

    Vet du vad, jag tror att folk förstod ändå vad L menade 🙂

    Svara

   Fredrik Jönsons VM-höst bröt ju benet när den brallade under longering, så nej hästar har inte alls alltid koll på kroppen… Varför har folk så svårt att acceptera att man inte kan förhindra alla olyckor? Moderna hästar är ju tunga kroppar på tändsticksben, de hade aldrig överlevt evolutionen om de såg ut så av naturen

   Svara

    Vi hade en häst på ridskolan som lyckades bryta benet i en spilta(!). Olyckor händer och hästar som går ensamma i små hagar skadar sig också. Jag hoppas och tror att de allra flesta gör det som dom anser är bäst för just deras häst.

    Svara

    Även om det här naturligtvis kan vara en tragisk olycka som orsakats av lek, fråntar inte det alla de andra jävligt omoraliska beslut ägaren fattat rörande hästen. Adderar man dem är det lätt att se att kunskap saknas, vilket bidrar till att man antar att allt med ihopslöppningen på lösdriften inte gått enligt konstens alla regler.

    Svara

   Inte en fysisk blacklist uppenbarligen. Det är ju inte så att man skriver namn på ett 4 och hänger på stallväggen. Men hon har ju historik om att ta all smutstvätt publikt, sen wayyyy back. Även när det inte sällan är hennes familj genererat fläckarna. Hon har gått i konflikt med några av de tyngsta namnen i Sverige som Peter Markne och Royne Zetterman, m.fl. Hon har mejlat som jag vet om i alla fall 3 profilerade uppfödare (men det lär ju vara fler) i jakt på samarbeten för att få tillgång till bra hästmaterial. Lyckades till slut landa ett med ägaren till Fia som själv varit i blåsvädret enormt och har anklagats för att ha skaffat hästar på jävligt fula metoder. När man har mött familjen B på tävlingsplatser är det uppenbart att de är utanför klicken, håller sig för sig själva, och förväntar special services. Hon lyckas inte stå kvar på någon anläggning, lyckas inte behålla någon tränare, och sådant går inte obemärkt förbi. Hennes resultat är på inget sätt outstanding eller kan bidra till att motivera hennes attityd.

   Svara

    Jag driver företag inom häst och samarbetar med en del stora profiler samt har kontakt med andra företag inom andra delar av häst som gör detsamma. Finns inte en chans i helvete att jag eller de flesta av dem vill samarbeta med någon som Nellie. Det är för mkt drama och oseriositet.

    Jag driver ett företag och inte en ungdomsgård.
    De som ska representera mitt företag måste förutom att de är duktiga ryttare och tränare också uppträda respektfullt gentemot hästen, sporten, konkurrenter etc. Vi skriver in det i kontraktet och har rätt att bryta samarbetet om ryttaren brister på de punkterna.
    Självklart kan alla inte tycka likadant eller tycka om alla. Men det här är ett jobb.
    I hur många andra yrken vore det korrekt och acceptabelt att via sociala medier eller i andra sammanhang hänga ut kunder, kollegor, konkurrenter som tex Nellie gör?
    Man hade ju fått sparken.

    Normalt folk i hästbranschen ser att det är ett yrke och agerar professionellt.
    Det gör inte Nellie. Därav vill många inte arbeta med henne trots att hon når ut till betydligt fler än de flesta ryttare.

    Svara

     Sant. Man hade fått hästsparken direkt.

     Svara

    Fast en av de du nämner har hon kanske blivit blåst av?

    Svara

     Hurdå?

     Svara

    Vad bråkade hon om med Markne och Zetterman?

    Svara

     det va väl antagligen markne hon hängde ut i haagen när hon blev petad till em

     Svara

   Visst händer ”lekolyckor” även i stabila grupper. Min fick frakturer i radius och ulna efter spark av hagkompisen.

   Svara

   Nellie är ju helt tokig, hennes beteende är under all kritik! Hon borde skämmas för hur hon beter sig. Själv skulle jag dock aldrig göra som ägaren gjort i det här fallet. Jag skriver inte detta för att skuldbelägga henne, men jag vill förklara varför det kan ha hänt så att andra inte behöver göra samma misstag.
   1. Lösdrift i flock är en mycket stor övergång från att bara gå i hage på dagen, hästen behöver vänjas gradvis vid att vara ute. Då talar vi om att öka tiden ute med max en timme i taget.
   2. Lösdrift+inackorderingsstall är dömd att misslyckas pga att flocken hela tiden ändras när nya hästar kommer in och gamla flyttar. Det blir ingen stabilitet om flocken är i ständig förändring. Hästar som inte kommer överens tvingas ihop på en för liten yta, då händer det olyckor!
   3. Man släpper inte ihop broddade hästar pga skaderisken. Antingen får man vänta till våren eller så får man ta av bakskorna.
   4. När man introducerar nya hästar är det bra om det finns gräs. Att göra det såhär års och dessutom på en lösdrift innebär att det är kamp om ressurser som mat, vatten och skydd. Man tvingar hästarna att gå för nära varann för att få äta, dricka och söka skydd. Ligghallar är aldrig tillräckligt stora så nya hästen tvingas invadera andras personliga sfär, då blir det bråk.
   Jag vet inte exakt hur det var just på den här lösdriften och vad som hände, men detta är klassiska fel som oerfarna hästägare gör i tron att de gör det som är bäst för hästen. Det är inte för att de är lata eller inte bryr sig, de saknar helt enkelt den djupare kunskapen om hur hästar tänker och reagerar. I en stabil flock med rätt individer och flera hektar stora beten är lösdrift fantastiskt! Men tyvärr är det ju inte så verkligheten ser ut, en lösdrift med inackorderingar vintertid är som att be om problem. Det kan verka lugnt till en början, tills en pressad situation uppstår och då smäller det.
   När det är sagt så skadar hästar sig även när man gör allt rätt, att säga att det är ägarens fel att en annan häst sparkat benet av den är bara elakt. Det var en tragisk olycka. Hon har gjort det hon trodde var det bästa för hästen.

   Svara

    1. Nja, beror på vad hästen är van vid, Laissa verkade ju vara van att gå ute länge hos A, så tror inte det blev något jätte problem. Tycker snarare vädret är ett större problem, att hästen inte är van att gå ute på natten när temperaturen sjunker. Vi har flera ggr tagit hästar från box på natten till lösdrift dygnet runt utan problem. Så att hästen inte ska klara det är extremt ovanligt. Däremot är det mycket för en häst att ta in med nytt stall, ny flock, så såklart bör man ta det lite lugnt i början och låta hästen landa i allt.
    2. Där håller jag med, oftast kommer och går det hästar i en flock vilket skapar obalans i flocken.
    3. Ännu farligare att släppa ihop obroddade hästar i en hage med is.
    4. I Lassias hage hade dem fri tillgång på hö och vatten, så tror inte det var något problem, däremot är det lagligt utrymmet i en lösdrift väldigt litet, vilket gör att man tar inte fler hästar än vad som ryms i lösdriften samtidigt, så alla kan inte söka skydd samtidigt eftersom dem ranghöga inte släpper in dem ranglåga, det är enligt mig ett stort problem i många lösdrifter med oseriösa stallägare, vet dock inte hur stor lösdrift Laissa gick i och hur många hästar som var i den hagen.

    Men håller med att det är fel att skylla olyckan på nya ägaren, den var en olycka som lika gärna hade kunnat hända hos Nellie eller A.

    Svara

   Fast hur vet man ens vad som hände? såg nya ägaren när Laissa blev sparkad? Dem kan ha busat och Laissa halkade till, dem kan ha blivit skrämda och skenat, Laissa han ha busat runt på egen hand och skadat sig. Oftast är det ju ingen på plats och ser när själva olyckan sker, så oftast är det svårt att veta exakt vad som hänt.

   Svara

  Vidhåller min åsikt från igår, just denna olyckan kunde ha undvikits om mer erfarenhet och kunskap hade funnits hos nya ägaren.
  Att ha haft en ny relativt känslig häst i tre veckor, redan klassat den som utbränd inom just hoppningen och sedan postat åtskilliga klipp från olika pass med just hoppning.
  Att redan efter 3 dygn gå ute på lösdrift dygnet runt med 8 okända hagkompisar i vinterväder.
  Att öka på riskerna för att en liknande olycka kan ske på detta sättet är tyvärr enbart nya ägarens fel på grund av ren okunskap eller dumdristighet.
  Olyckor sker och kommer alltid att ske det kan man aldrig garantera sig emot men man kan göra enormt mycket annorlunda än vad denna tjejen gjorde.
  Jag blir verkligen bara ledsen å hästens vägnar.

  Svara

   Tilläggas bör väl oxå att den som äger lösdriften oxå saknar kunskap eftersom de släpper in en ny häst under de omständigheterna.
   Mina hästar älskar kanske inte kommer bra överens, trivs i varandras sällskap och har sin rang. Men alrig att det skulle släppas i en ny häst i deras lösdrift nu. Alldeles för lite att göra i hagen och fruktansvärt dåligt underlag.

   Svara

   Instämmer helt!

   Svara

   Exakt, håller verkligen med

   Svara

   Håller också med. Lösdrift kräver kunskap om hästar och de aktuella individerna, dessutom de rätta förutsättningarna och en del jobb, särskilt vintertid. Blir beklämd när man hör om hästar som plötsligt ”går på lösdrift” och man inser att det bara innebär att de huxflux går ute dygnet runt i otillräckliga hagar. Jag är starkt för att ge hästar möjlighet att så mycket som möjligt fungera ”naturligt”, men det krävs planering. Med detta sagt vet jag INGENTING om hur det gått till i stackars Laissas fall.

   Svara

  Å ena sidan så tycker jag att det är magstarkt att säga att det var nya ägarens fel att Laissa blev sparkad… Men o andra sidan så håller jag med om att hon känns totalt okunnig och ovettig.

  För det första, vem hoppar en häst ute i snön? Det säger allt… Särskilt när det är en häst man precis fått som man själv hävdar var utbränd.

  Jag tror absolut att Laissa skulle kunnat gått med kompisar, om de passade osv, så det i sig hade säkerligen inte varit ett problem. Men själv skulle jag aldrig släppa ut en ny häst på lösdrift med nya hästar mitt i vintern… Det kan både vara halkigt om de försöker fly eller leker för mycket. O har man broddar pga halkan så är ju det i sig en förhöjd risk för sparkskador. Olyckor kan förstås ske hur försiktig man än är, men detta tycker jag låter väldigt oansvarigt alltihop. O mitt i vintern… om alla hästar ska kunna gå in och lägga sig, det är ju inte vilken häst som känner sig trygg och går in o lägger sig i en ligghall med främmande hästar om det inte är väldigt gott om utrymme. Kan skriva mängder av anledningar till varför jag inte tycker att det var vettigt att släppa ut henne på en ny lösdrift mitt i vintern. När det är kallt är det ju extra viktigt att de får i sig ordentligt med mat för att hålla värmen. De andra hästarna kanske vaktar maten till en början innan de känner varandra. Eller tvärtom, Laissa kanske är hög i rang så att det blir bråk. Laissa har ju varit en häst som verkar ha haft svårt att hålla hullet, av vad man har sett på bilder och filmer, så det är ju extra viktigt i ett sådant fall att de är lugna och får äta i fred. Nu kanske det inte alls var så i detta fallet att det var problem, men bara alla risker gör att det för mig är helt ofattbart att man kan komma på tanken att prova, i alla fall med denna typ av häst.

  Jag har själv vissa hästar på box och ute i bra hagar dagtid. O sen har jag ett annat gäng på lösdrift, så jag är absolut inte anti lösdrift i sig. Mina hästar som går där trivs fantastiskt bra. Vad som funkar bäst är olika för olika hästar. Några av de jag har på box hade kunnat trivas på lösdrift också, men inte i den flocksammansättningen som är… Den ena har vi redan provat och det fungerade inte för att hon var ranghög. Det kan också spela roll om man har blandat ston och valacker. Sedan kan det också spela in hur mycket mat hästarna ska ha… De som går ihop får ju ha relativt likt intag av mat, så att inte de ena ska ha fri tillgång och en annan blir tjock eller får fång. Det finns ju massor att tänka på.

  Svara

   Klockren kommentar tack !
   Det är inte bara att kasta ut en häst på lösdrift på helt nytt ställe.. nu påstår ju S att dom inte gjorde det utan att dom hade ”invänjning” men hon har själv publicerat inlägg bara några få dagar efter hon fick hem Laissa där hon springer med 5 andra hästar i hagen. Själv släpper jag alltid ny häst med EN ny kompis till att börja med. Det kan givetvis gå illa ändå. Så summan av kardemumman… otur men kanske inte bara otur ändå.. tyvärr. Och jag kan förstå Nellie.. hon sålde till ett ”för alltid hem” där Laissa skulle få leva livet ha det gott utan allt för höga krav… vad fick hon göra? Springa runt med 15 olika medryttare på ryggen och byta kompisar varann dag ungefär(eftersom Alexandra verkar ha väldigt lätt för att köpa och sälja hästar om och om igen) , tappa både hull och muskler för att slutligen efter 2 år säljas igen… upp till Norrland o ut på lösdrift… ny ryttare, ny miljö, börja hoppas direkt… man behövde inte ens känna hästen för att se och förstå hur känslig hon var och vad dessa vad många verkar tycka var små och helt normala förändringar troligen gjorde med hennes mående. Nä usch!!
   Men jag säger som jag och syrran brukar säga, en död häst lider inte. Må hon vila i frid ❤

   Svara

  Fy fan vad sjukt att skicka bilder på det skadade benet.

  Svara

   Nellie antydde att skadan inte var så farlig och att hästen hade kunnat räddas. Det var nog därför hon skickade bilderna för att ”bevisa ” vidden av skadan.

   Svara

    Var antydde hon det?

    Svara

    Hade kanske räckt med röntgenbilden i så fall?

    Svara

  Det är såklart sorgligt, men ingen vettig hästmänniska slänger ut en sån här häst på lösdrift bara sådär, speciellt inte med broddar! Jag hade aldrig tillåtit en broddad häst att gå tillsammans med min, olyckor händer men det finns saker man kan göra för att försöka förhindra dom. Den nya ägaren verkar lite väl desperat att försöka avsäga sig sin skuld i det hela. Hade det varit min häst hade jag enbart beskyllt mig själv för att jag var så dum och inte tänkte längre..

  Svara

   Men varför sparkade de hästen på benet?

   Svara

    Bråk om rang/foder troligen

    Svara

  Hästvärldens TRH: ”Dressyrryttare” om 3… 2… 1…

  Svara

   Trh har ju ridit (vet inte om hon fortfarande gör det) så det skulle inte förvåna mig om de var en och samma person. Efter att Camilla skrev att Trh hängde här 24/7 så har Trh börjat skriva anonymt/under andra alias. Visst slänger hon ibland in kommentarer som Trh men för det mesta använder hon inte det aliaset.

   Svara

    Nope, nope och nope.

    Svara

     Yes, yes och yes.

     Sluta ljuga. Om du inte vill t ex att folk ska veta att du hållit på med ridning så skriv inte det då på nätet. Du har blandat dig i ganska många konflikter på nätet åratal innan denna blogg och det finns folk som läst dessa, t ex jag. Det måste svida, förstår jag, att du inte är helt så anonym som du försöker låtsas. Vad gäller att du kommenterar anonymt/med annat alias så stämmer det också eftersom du envisas med att skriva likadant hela tiden.

     Svara

      Haha, det var inte det jag sade Nope till. Det är ett jopp, jag har ridit .

      Allt annat är fortfarande nope.

      Sorry not sorry. 😊

      Svara

   Äsch då, jag har redan sagt mitt i förra tråden och fått bekräftat att ägaren har en lösdrift med broddade hästar. Idioti!

   Svara

    Det lustiga är dock att jag faktiskt håller med dig i stort Dressyrryttaren.

    Ogillar dock att detta avhandlas alls vare sig man vill utmåla Nelly eller den nya hästägaren som om att de vansköter djur.

    Men jag uppskattar att du nyanserade bilden där hela drevet annars hade ensidigt varit mot en person.

    Svara

  Nellie borde se hur lillasyster smilla beter sig hon la bara ut två bilder om hur laissa skulle vila i Frid och hjärtan inga påhopp.

  Svara

   Ja Nellie borde lära sig av Smilla. Smilla rider också bättre än Nellie…

   Svara

  Sån här smutskastning hör inte hemma i sociala medier. Detta tar man privat om man vill framstå som seriös.

  Svara

   Det är ju Laissas senaste ägare som vill få respons.

   Svara

    Jo men inget konstigt att man skriver att man blivit tvungen att avliva sin häst pga av tragisk olyckshändelse.

    I övrigt så har hon väl försvarat sig mot vad som skulle kunna vara rent förtal?

    Svara

  Älskar hur Nellie skriver att hon vill att den nya ägaren ska låta henne vara. Men vägrar göra detsamma när ägaren ber om det.
  Såhär: Nellie sålde hästen och har därför INGENTING med hur hästen behandlas/har det sen. Hon avsade sig allt när köpet gick igenom. Därför har hon inte heller rätt att säga något om denna situation.

  Hon har inte heller ägt Laissa på två år, och kan därför inte säga att hon känner hästen utan och innan. För det gör hon inte, då hon inte varit med hästen under denna period och vet inte alls något om skicket då.

  Så Nellie: Sluta var martyr och inse att du gjorde ett misstag (sålde hästen från första början) och ät upp din skit.

  Svara

   Klart hon har rätt att uttala sig, herregud

   Svara

    nej, det har hon faktiskt inte på det sätt hon gör, efter hon sålde hästen har hon inte med den att göra mer, är det så att hästen missköts till den grand att det kan kallas för vanvård så borde hon anmält det till Länsstyrelse, om inte så ska hon bara vara tyst!

    Svara

     Jag kan tycka att N har rätt att uttala sig, absolut, men vad nya ägaren gör med N’s åsikter är helt upp till henne med tanke på att det trots allt är hennes häst🤷🏼‍♀️ Tar man även N’s stora följarskara i beaktning tycker i alla fall jag att det är högst olämpligt att ta upp eventuellt missnöje offentligt. Jag förstår helt ärligt inte vad det tjänar till, mer än att det blir dramatik och pajkastning till både höger och vänster.

     Tragisk olycka för alla inblandade!

     Svara

  Finns en hel del i Sverige som köpt häst av Nellie. Men de skyltar inte med det eftersom de vet att de får ”hata-Nellie” drevet efter sig.

  Svara

   Jens Fredricson köpte väl häst av nellie förra året.

   Svara

   Eller så är dem seriösa ryttare som fokuserar på sin ridning och inte på att bli kända som ”tjejen-som-köpte-häst-av-Nellie”
   Endel som köpte häst av Nellie är länkade på deras instagram så man kan gå in på nya ägarens instagram och kolla hur det går med hästen osv.

   Svara

  Är inte del av hästvärlden (thank god) men tycker detta är så sorgligt från alla håll och kanter. För det första måste väl alla inse att tjejen som ägde Laissa inte ville att Laissa skulle råka illa ut på något vis? Om inte annat så kostade hästen en stor summa pengar och vem vill kasta bort det? Man kan väl inte annat än att anta att detta var en olycka där en häst fått sätta livet till och ett flertal personer blivit ledsna då de hade ett band till hästen. Räcker inte det? Måste det tjafsas vidare om det ena eller andra? Hemskt hur dessa tjejer bara strör salt i såren hos varandra.

  Svara

   Saken är den att alla hästmänniskor bör ha kunskap om hur man försöker förhindra olyckor. Annars kan man ju skylla all skit som händer på att det var en olycka? Vi använder hjälm på den snällaste häst för även den kan snubbla eller bli rädd, vi stängslar våra hagar ordentligt för att dom inte ska ta sig ut på vägen, vi har benskydd för att dom inte ska slå sig, osv osv.

   Svara

    Men den blev ju sparkad? Hur kan det vara en olycka? De andra hästarna har ju gjort det med flit, man kan ju inte bara råka sparka av benet på någon.

    Svara

     Med flit? Menar du att de blev arga på Laissa (kanske avundsjuka på hennes kändisskap?!) och siktade in sig på hennes ben och gick loss…? Sedan galopperade de nöjt iväg och flinade elakt.

     Svara

      Jag vet inte om det var så det gick till, såklart. Vad jag kan utläsa fanns det inga vittnen. Men verkar det inte lite osannolikt att det skulle vara en olycka?

      Svara

       Du har aldrig varit med om en olycka, va?

       Svara

        Jo, men i det här fallet tycker jag det låter misstänkt.

        Svara

        Det är inte så vanligt med olyckor där man sparkar benet av någon av misstag. Nu var ju detta bara hästar, men har ändå svårt att tro att det handlar om en olycka.

        Svara

         Hur många års erfarenhet har du av hästar? Med tanke på att du inte verkar fatta att det är en olycka när hästar sparkar av ett ben på en annan häst så antar jag att du inte ens vet hur en häst ser ut.

         Svara

    Ja men det innebär att medan vi minimerar risker så låter vi väl också djuren leva liv de är menade att leva (med utevistelse, motion o.s.v). Här har ju en olycka hänt. En olycka är just en olycka? Lite som att jag tar på bältet och kör inom hastighetsbegränsningen, men så råkar jag få vattenplaning eller en älg springer ut på vägen och då kraschar jag.

    Svara

     Men du hade bälte på dig och höll hastighetsbegränsningen så du överlevde troligtvis. Laissas ägare hade hästar som känt varandra några veckor gåendes tillsammans med broddar. Hon körde i 140 och glömde bältet..

     Svara

     Nja, mer som att släppa ut en häst till nya hästar mitt i vintern med isbrodd när det är halkigt.

     Olyckor kan förstås hända ändå, men det var inte så smart.

     Svara

  Den där Nellie verkar vara en problemfri person…. Hur kan man hamna i så mycket bråk med allt och alla?

  Svara

  När vi ändå är inne på hästar, vad hände med Corvara och Fleur som Tyra ägde?

  Svara

   Corvara är avelssto

   Svara

   Corvara äger Cornelia Rydén, men är bara avelssto då hon inte fixar tävlingsbiten. Fleur hade Cornelia ett tag men ägde inte om jag fattade det rätt, sedan vet jag inte vart hon tog vägen

   Svara

    Varför äger en häst en människa…?

    Svara

     Varför äger min katt mej?

     Svara

     Kan inte ljuga, ibland känns det som mina hästar äger mig snarare än tvärtom

     Svara

    Så märkligt att avla på corvara!

    Svara

     Hurså?

     Svara

      Att avla på en häst som mentalt i funkar för tävling gör ju att man riskerar att gå avkommor som inte heller kommer kunna tävla pga deras psyke.

      Svara

       Corvara fick ju dock en skitdålig start och inridning och tror det är där mycket av den mentala biten sitter. Med rätt hingst kan det bli ett sjukt fint föl.

       Svara

        Jo, men det är som sagt en risk, ligger mentaliteten genetiskt kan man stå där med avkommor som är svårridna, svåra att sälja och inte går att tävla med.

        Svara

     Cornelia har ju sagt att Corvara är en mentalt sund häst, förutom när det kommer till ridning pga hon pressades för hårt som ung (Med vad vi kan anta inte så schyssta metoder). Så knappast något som ärvs vidare… kan väl liknas vid ptsd, hon blir knäpp & stressad vid hoppning/ridning pga tidigare erfarenheter.

     Men hästen i sig är en sund och trevlig individ 🙂

     Svara

      Njaa alltså jag tycker ändå att det är ett märkligt val att avla på henne. Finns så många fina ston, som har finare kvalitéer och är långt mer ridbar än Corvara..

      Svara

  Förlåt en okunnig- varför måste en häst dö på grund av brutna ben?

  Svara

   För att det är nästintill omöjligt att få en häst att stå still under så lång tid som det krävs för att få benet att läka.

   Svara

    Tack för svar! Dum fråga egentligen, kanske. Det är ju rätt logiskt när man tänker efter. Stackars häst😔

    Svara

   De är så tunga att ett brutet ben mkt sällan kan läka under en hästs kroppsvikt. Går att hänga dem i hängmatta i flera månader, men hästen är ett flyktdjur med stort rörelsebehov, så man får göra sig noggranna övervägningar om denna metod är human + att de inte är gjorda för att hänga i sele (kan knäcka revben osv).

   Svara

    Tack för svar! Dum fråga egentligen, kanske. Det är ju rätt logiskt när man tänker efter. Stackars häst😔

    Svara

     Med hästar har du dessutom problemet att de inte är gjorda för att ligga ner – de dör då! Eller ja inte direkt såklart, men hästen klarar inte av att ligga ner i veckor utan att resa sig.

     En hund kanske du kan gipsa och så får den ligga ner och läka. Hästar är tvärt om. De hästar som fick neurologiska viruset och blev riktigt sjuka fick man tvångslyfta upp med sele och hjullastare för att de skulle ha chans att överleva. Och då talar vi om att tvångslyfta ett djur på 500kg + som inte ens klarar av att hålla uppe huvudet själv. Hästen måste upp.

     Svara

   Förutom de svar du redan fått så är hästar gjorda för rörelse och inte att stå/ligga stilla länge och de kan därför lätt få livshotande problem med tarmarna om de hålls stilla för länge.

   Svara

    Oj. Jag tycker vissa hästar mest står o äter gräs hela dagarna. Runt runt, räfs räfs räfs

    Svara

     Ja, den är gjord för att ströva runt och beta. Och gå i en flock. Äta, gå lite, tugga tugga, gå lite igen.

     Svara

   Sen så är de skapta för att snabbt kunna fly från rovdjur/faror. Precis som rådjur så är inte benen gjorda för att vara starka.. de är gjorda för att vara snabba.

   Svara

  Kan bara säga att Laissas senaste ägare verkligen inte har rent mjöl i påsen.

  Jag vet med 100 procent säkerhet att hon stulit saker och sålt. Finns en massa annat hon gjort oxå.
  Så i detta fallet är det faktiskt inte Nellie ni ska hacka på. Nellie yppade typ 5 procent av vad Laissas senaste ägare gjort.

  Varför vill hon så gärna svartmåla Nellie för att peka ut henne??
  Jo för att flytta fokus på det hon själv gjort.

  Svara

   Om du med 100% säkerhet stulit saker så antar jag att det har polisanmälts och det är polisen som får ta hand om det?

   Svara

    Ja det polisanmäldes

    Svara

   Man måste väl ändå hålla sig till sakfrågan?
   Eventuella lagöverträdelser eller andra förseelser har ju ingenting med detta att göra.
   Så släpp det bara, nu diskuteras händelsen kring hästen.

   Svara

    Det hör ju till händelsen. S försöker få N att framstå i dålig dager. Det är därför S delar med sig av deras konversation. Förstår Ns svar, att hon vill att S lämnar henne i fred.

    Svara

     Jaja men det är fortfarande SAKFRÅGAN som ska diskuteras. Eller handlar det bara om att smutskasta varandra och bedriva karaktärsmord? N har ju sålt hästen så jag förstår öht inte varför hon inte bara skriver att det är tråkigt att hästen är borta och sedan släpper det. Varför denna pajkastning i offentligheten?!!

     Svara

      Fast handlar inte hela inlägget om att hänga ut varann? Båda har delat saker om den andre o båda har varit i blåsväder förut. Det är inte så att vi har Nellie som är dum o S som är ett offer. Ingen av de verkar vettig.

      Svara

   Nellie, bara håll käften. Då är det ingen som märker hur korkad du är. Tack.

   Svara

    Tonen?

    Svara

   Fast det spelar ingen roll i detta fall. Det skedde en olycka, Nellie skyller olyckan på nya ägaren, att det var ägarens fel, när en olycka kan hända vem som helst, när som helst, och därför kan man inte skylla det på nya ägaren.

   Hur vida nya ägaren är en fantastisk människa, som aldrig gör något fel, är inte vad som diskuteras här.

   Svara

    Allt låter tramsigt bara. Små flickor som står med flätor på skolgården o räcker ut tungan åt varandra.

    Svara

  Det här är så fruktansvärt. Jag pratar inte om vem som tog bäst hand om hästen eller vem som ägt henne när. Utan om hur sociala medier kan användas för att krossa andra personer helt efter eget huvud och utom kontroll.

  Nellie har en stor plattform – 345 000 följare. Hon når de allra flesta inom ridsporten på endera sättet. Hon är inte en ”liten” influencer. Att först hänga ut Laissas första köpare som hon gjorde, och nu hänga ut denna stackars tjej som hon gör, det är hemskt på så många plan. Att misskreditera personer så, offentligt inom hästvärlden, är både empatilöst, ansvarslöst och rättshaveristiskt gjort. Alla ni som tycker annorlunda – sätt er själva in i situationen att bli uthängd på detta sätt.

  Nellie som fått många följare och många samarbeten har tjänat mycket pengar på sin roll som influencer. Hon hade inte varit där hon är utan bloggen hon startade under Ponnyakuttiden. Att vara en sån stor influencer innebär också ett ansvar. Ansvar att inte missbruka sin plattform för att krossa privatpersoner utifrån sin egen agenda.

  Jag förstår faktiskt Laisass nuvarande (eller fd) ägares reaktion. Självklart vill hon rentvå sig. Inte bara är hon uthängd i hela hästsverige – med heta diskussioner och ryktesspridning om allt hon gör och inte gör i olika forum – dessutom har hennes nyinköpta häst förolyckats. Kan bara föreställa mig hur hon känner.

  Nellie visar upp sidor av sig själv som är väldigt osympatiska. Är nog ett varningens finger att köpa häst av henne. Tänk om hon inte är nöjd med köparen…

  Mycket, mycket tragisk situation för Laissas båda köpare efter Nellie.

  Svara

   YES!! Det krävdes någon lite äldre, mognare (”har vuxna barn”) för att sammanfatta det på ett vettigt och tänkvärt sätt.

   Svara

  1) varför sålde nellie hästen från första början?
  2) hur är hästen fortf hennes ensak?
  3) varför snokar hon och tror sig ha rätt till all info om vad som händer med hästen?
  4) varför blockar inte hästens nya ägare henne överallt?

  hur fick nellie ens veta att hästen dött? hade jag köpt en häst av henne skulle jag aldrig publicera något online om något som rörde den 😛

  Svara

   Den här köparen publicerar ju allt om laissa… och om nellie. Så det är inte så att hon har försökt vara privat.

   Tycker absolut inte att man ska hänga ut köparen som Nellie har gjort, men samtidigt håller jag med henne i det hon har skrivit o förstår att man blir upprörd när hästen inte får det så bra som man hade hoppats.

   Svara

   Nr 1 Nellie har själv skrivit: ”jag ville ge dig ett kravlöst liv.” Därför valde hon kanske för första gången i sitt liv att göra något för någon annan än sig själv i detta fall då laissa. Nr 2 SJÄLVKLART bryr man sig fortfarande om ett djur man sålt och vill att det ska ha det bra ?!
   Nr 3 hon behöver troligen inte snoka då hon blivit kontaktad av nya ägaren samt hundra tusentals följare.
   Nr 4 kan jag inte svara på för ja jag håller med om Nellie nu är så jävla hemsk o jobbig blocka henne då eller sluta publicera saker om hästen.. Men jag tror helt ärligt att S ville ha uppmärksamheten o följarna som laissa drog till sig.
   Och som svar på din fråga hur hon fick veta att hästen dog så var det ju ägaren själv som kontaktade Nellie och dessutom skickade bilder på benet samt röntgen…HUR sjukt är inte det. Sen är jag fascinerad över att ingen reagerar över att man mitt i allt stått och facetimeat med den förra ägaren när hästen avlivas?! Jag tycker inte det låter helt klokt… Men det är tydligen bara jag 🤷🏼‍♀️. Jaja varför ska vi alla ens diskutera detta egentligen… Hästen är på en annan plats nu.

   Svara

   1. Nellie kunde inte tävla Laissa på den nivå Nellie ville, och Nellie kan inte ha hästar som hon inte kan tävla på eftersom tävla är det viktigaste för henne.
   2. Den enda som kan ta hand om Laissa på ett bra sätt är Nellie (enligt henne själv), därför måste hon kritisera alla andra som inte gör som hon vill att dem ska göra.
   3. För att hon tror hon vet bäst och alla andra gör alltid fel.
   4. För att nya ägaren känner ett behov av att försvara sig emot alla lögner som Nellie sprider om henne inför hela hästsverige…

   Ägaren gick ut offentligt att hon var nya ägaren av Laissa, om hon plötsligt slutade uppdatera om Laissa skulle folk börja undra.

   Svara

    Ja okej kan hålla med om att du kan ha något rätt på nr1… Men Nellie valde trots allt att göra det hon trodde var bäst för hästen- att sälja till någon där prio ett inte var att tävla. Jaja nu blir ju nya ägaren hur som helst tvungen att sluta uppdatera om hästen 🤷🏼‍♀️

    Svara

  Är det smygreklam för Ullared på Pernillas Instagramstory?

  Svara

   Smygreklam för ett samhälle….?

   Svara

    Gekås Ullared!😆

    Svara

  Så Unni drougge ursäktas i ditt tidigare inlägg för att hon ”sörjer” (trots att hon själv misskött hunden så till den grad att den LIDER) men Nellie ska hackas på? Logiskt!

  Svara

  Det påstås att A som köpte hästen av NB vid två tillfällen erbjudit henne att köpa tillbaka den. Hästen, Saga och den bästa som hon väl bytte på ngt sätt mot Lux har hon väl bedömt inte hålla för de höjder hon vill hoppa. Då säljs de. Lux väl inte gått så bra och den hon sålde tävlar högre klasser med sin mer meriterade ryttare. Lux ska nu också säljas.

  Svara

   Hilda sålde hon ju för att den skulle få det bättre med en mer rutinerad ryttare då Nellie inte kunde ta henne vidare enligt egen utsago. Så meningen var ju att den skulle gå högre med den nya mer meriterade ryttaren.

   Svara

  Jag håller med om att nya ägaren inte direkt verkar kunnig. Jag jobbar som tränare och har sett filmer på då hon rider. Hon är på rätt grön nivå.
  Som tränare måste man berömma och mjukt lotsa vidare till mer kunskap. Och att då säga att ”er samspel är fantastiskt” efter bara 3 veckor gör man för att lyfta ryttaren utan att ljuga. För det kan man säga även om man egentligen menar för att vara just den gröna ryttaren är det fantastiskt.
  Och de gröna ryttarna tar det ibland som att det är fantastiskt punkt eller att det är fantastiskt att just de två kommit så långt ihop på 3 veckor trots att ryttaren är grön och hästen het och känslig tex.

  Sen kan en veterinär inte uttala sig om när sparken skett. Dvs om det varit bråk eller lek. Har de inte sett kan de inte gissa kvalificerat.
  Det är mkt styrka i hästar och det kan ske misstag vid lek eller vid en markering.

  Men oavsett nuvarande ägares agerande så har Nellie sålt hästen. Om hon vill bestämma över hur ett djur har det måste hon behålla det.
  Jag har genom åren haft hästar som jag inte sålt vidare IOM att de varit för svåra för de flesta och jag inte kan garantera att de mår bra om de säljs vidare till någon okunnig från en första vettig köpare.
  Väljer man att sälja har man avsagt sig rätten att larva sig och hänga ut folk offentligt.

  Jag skulle aldrig ha obroddade hästar i en hal hage. Det finns enormt mkt statistik på hur otroligt mycket vanligare det är med fläkskador(halkskador) än broddskador. Och hur pass mycket värre skadorna blir vid fällning. Ring valfritt försäkringsbolag och kolla. Det har varit samma i 20 års tid.

  Jag vet hästar som brutit benet vid longering på välgjord utebana, i terrängritt, i hage vid lek, i hage vid tjafs.

  Och jag har själv haft svårklasshästar på lösdrift i flock precis som på box nattetid. De är individer med individuella behov.
  Att en häst inte funkat med andra hästar i hagen i Nellies stall kan ju bero på för små ytor och fel hästar. Vi gillar ju inte alla människor och alla hästar klickar inte. Precis som Nellie kanske inte gjort bästa förarbetet innan hon testat släppa ihop.

  Svara

   Håller med i allt du skrev, men måste fråga, tycker du att det då är lämpligt att släppa ihop nya hästar när de är broddade och när det är halkigt?

   Svara

    Det beror helt på individer. Många hade jag inte gjort det med.
    Men jag hade gjort ett annat förarbete som består i att göra mer än bara låta gå i hage bredvid/box bredvid etc.
    Det går att få hästarna att bonda mer genom att arbeta dem ihop flera gånger och man kan minimera riskerna genom att jobba med att få hästarna separat för att få dem i rätt energi och inte hantera allt via att explodera.

    Jag har flera hästar som är Ferraris och som kommer från liv där de bott på box och ridits i ridhus. Givetvis kräver flera av dem aklimatiseringsperioder. Det är ju vanligt.

    Och jag vill inte spela lotto med mina hästars hälsa. Så därav gör jag ofta ett grundarbete för att inte riskera större skador. Det är ingen full garanti. Men ger en kraftigt minskad risk.

    Jag har genom åren haft vissa hästar som jag känt väldigt lite oro att släppa ihop med andra. Och när jag förut stått uppstallad hos andra kan man inte alltid styra hagbiten helt.
    De har haft väldigt bra och tydligt hästspråk, varit balanserade mentalt och oftast också mycket snabba och rörliga. De triggade inte tjafs, de triggade inte extemt hög energi/flykt/etc och de kunde lätt kväsa sådant om det uppstod oroligheter i flocken. Om någon mot all förmodan svarade upp på något av deras rätt milda styrande så var de så pass snabba att de alltid hann undan och inte skadades. De kunde också skydda övriga mot en eventuell bråkstake likväl som de var försiktiga med ängsligare individer.

    Så ja, eventuellt kunde jag släppt ihop vintertid beroende på individer. Men då med ett helt annat förarbete gjort.

    Svara

   Äntligen en vettig kommentar till skillnad från Dressyrryttare och compani!

   Svara

   Det där med en tränare säger och hur ryttaren tolkar det.
   Tror det var Nellie, men tränare sa iaf att hästen var ”en på miljonen”, ryttaren tolkade det som att tränaren sa att hästen var ”värd en miljon”, och gick sedan runt och skröt hur hon hade en häst som var värd en miljon ifall hon skulle få för sig att sälja den :’)

   Svara

  Word!!!

  Svara

  Alla som äger ett djur vet att oavsett om du behåller djuret eller säljer, så mår man dåligt ifall man får reda på att djuret inte mår bra. Att Nellie sörjer är inte alls konstigt, hon hade hand om hästen under fem års tid, så hennes reaktion är inte alls konstigt.
  Huruvida Nellie blivit erbjuden att köpa tillbaka hästen eller inte vet ju bara N och A, eller hur.

  Svara

  Detta är så sjukt märkligt. När en hund far illa är det ingen som säger ”skitsamma,såld är såld.” utan då ska alla lägga näsan i blöt om hur hunden har det trots att dom inte är ägare..

  Om en person haft djuret i 5 år så känner hen djuret bäst och man som ny ägare bör lyssna på det OM man tänker på djurets bästa. Ingen människa inget djur mår bra av att komma till ett nytt hem och helt plötsligt få nya rutiner huxflux på så kort tid. Så om N sa att hästen inte är lämpad för detta borde man lyssnat – uppenbarligen med facit i hand. Olyckor händer men det känns som denna olycka hade kunnat undvikas om den nya ägaren hade lyssnat på den som känner hästen bäst och dess vanor. Om man nu ändå investera i en häst, ett liv, så ge den ett år att vänja sig vid sitt nya liv. Inte bara såja ut med dig i hagen. Trots att du inte är van vid det..

  N ska inte ha skulden för att hon inte köpte tillbaka hästen. Hon sålde i god tro om att människan skulle ta väl hand om den.

  Svara

   Fast Nellie sa att Laissa inte kunde gå med andra hästar. Hos A gick Laissa i flock med andra hästar i 2 år utan problem, så uppenbarligen hade Nellie fel ang Laissa.

   Svara

    Fast utan problem? Hästen såg ju förjävlig ut, hon såg inte ut att må bra. Sen berodde säkert inte det på att hon fick en hagkompis, men man ser klart och tydligt att hon inte var välskött eller nöjd i alla fall, så vad som gick utan problem o inte var ju relativt.

    Svara

  Alla som håller på med djur vet hur det känns när de dör. Om man nu tycker att det var ett riskfyllt val att släppa hästen i lösdrift så tyck det då, men håll det för fan för dig själv eller diskutera det utanför sociala medier där ägaren inte kan ta del av det. Så fruktansvärt okänsligt att diskutera något sådant på det här sättet när tjejen säkerligen är förkrossad.

  Svara

   Jo, men hon hade haft hästen i tre veckor och valde att släppa en högkänslig häst i lösdrift, det kallar jag okänsligt mot hästen faktiskt. Om du själv är van vid att sova och leva i hus i flera år och sedan är tvungen att bo i ett tältcamp utomhus med individer du inte känner så blir situationen självklart förvirrande och jobbig. De köpte en high-class-power häst som de trodde skulle funka som hobbyhäst. Otroligt naivt. Men gjort är gjort, Laissa är död och det är väl ingen mening att skriva mer om detta.

   Svara

    Nellie ville ju dock att Laissa skulle få vara hobbyhäst, det var ju därför hon sålda Laissa.

    Svara

    Ja man kanske tog någon form av risk, de enda som verkligen kan uttala sig om det är väl ändå de som varit på plats? Men VAD får man ut av att dra upp det på dagen när hästen gått bort? Finns det inte någonstans i ens kropp där det känns som aningen okänsligt?

    Svara

  Spelar ingen roll vem som har gjort fel. NB har ett företag vars syfte är att köpa och sälja hästar. Att snacka skit om kunder som man sålt häst till och sedan ha mage att snacka skit om kunders kunder ser extremt illa ut. Även om min drömhäst stod hos ONSporthorses hade jag inte köpt den. När man köper häst i sådana prisklasser förväntar jag mig att bemötas professionellt och det är inte ett ord man kan använda för att beskriva NBs beteende här. USCH.

  Svara

  Nellie söker nytt stall/gård, IGEN 😂😂Vad faan är det för fel på den tjejen?

  Svara

  Om vi nu ska vara realistiska. Alla hästar kan skada sig så pass illa så att de får avliva. De behöver inte ens gå i hage med andra hästar för att olyckan ska uppstå. Vi hade för inte så länge sedan en känd svensk ryttare som fick avliva sin mästerskapshäst pga en olycka där hästen sparkade sig själv när den longerades och fick avlivas. Det man som hästägare kan göra är att försöka skapa en säker miljö i hagen, bra staket och inga vassa föremål etc. Men kommer olyckan så kommer den. Vissa hästar är riktiga olyckskorpar och står skadade under längre perioder medan andra verkar kunna göra frivolter i hagen utan en skråma. Det är djur!!! Mycket tragiskt att nya ägaren får utstå detta. En seriös säljare borde ha denna insikt.

  Svara

  Nellie är en mytoman av sällan skådat slag- Hon letar ny anläggning igen! och i Skåne är hon inte välkommen på många anläggningar. Man vill helt enkelt inte ha med en sådan människa att göra-vad hon är gör så skapar hon drama och skit!
  Där är så mkt fel på både Nellies sätt att ha hästar och att sköta sina affärer….att hennes anställda måste lägga ut att hon söker stallplatser ” åt en vän” säger ju allt.
  Dessutom söker de stall för 8-10 hästar-hur lata är de? behöver man vara 3 stycken på det antalet hästar???
  Hon lever på att skapa drama och skit-sjukt oseriös på alla sätt! och drar sig inte för att hänga ut allt och alla.

  Svara

  Jag har pratat med nya ägaren sen dag ett när all på hopp började. Då jag har pratat med henne i flera års tid. Har själv haft hästar och utbildning. Tycker synd om nya ägaren att hitta Laissa i hagen på tre ben och en olycka händer så lätt. En jag har haft nästan som min fick hasen sönder sparkad bara för att hon gick i mellan och en var hela leden till hoven av då han fastnade i dålig hag träng hos en fodervärd.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.