My Martens inlagd på sjukhus

Sanningen är att livet ännu en gång gett mig en käftsmäll som resulterade i att jag tappade fotfästet fullständigt. Benen slogs undan på mig och allt blev dimmigt. Samtidigt som det klarnade och pusselbitarna föll på sin plats. Det upplevs lika rörigt som det låter.

Jag har legat inlagd på sjukhus. I flera veckor faktiskt .
Jag har ganska nyligen fått en diagnos.

Jag har en kronisk sjukdom. På gott och ont att man förstod det först nu, när jag är 33 år gammal. Tack och lov så finns medicin att få🙏🏻 Jag kommer att behöva lägga om min livstil ytterligare för att kunna leva ett så ”normalt liv” som möjligt. // My Martens

Igår publicerad My Martens ett inlägg på sin blogg och avslöjade att hon legat inlägg på sjukhus i flera veckor, dock utan att riktigt uppge anledningen till det.
Hon har tidigare skrivit om att hon fått en diagnos och att det rör sig om en sjukdom hon kommer behöva medicinera mot, men än så länge verkar hon inte vara beredd att berätta vilken sjukdom det handlar om.
Jag kan förstå att hon kanske inte är redo att dela med sig mer än så här av sin sjukdom, samtidigt som det här öppnar upp för enorma spekulationer och gissningslekar då det finns ett ganska stort antal kroniska sjukdomar som en människa kan drabbas av.

En diagnos kan vara extremt tufft att få, särskilt om det rör sig om kroniska sjukdomar som man tvingas inse att man kommer behöva leva med för resten av livet – tro mig, jag har fyra stycken och vet vad jag talar om – samtidigt som det kan vara en välsignelse att få svar på vad som är fel och kanske även få hjälp med mediciner, behandlingar och kunskap som kan hjälpa en att kunna leva ett så bra liv som möjligt. En bättre livskvalité än den man hade haft utan diagnosen och tillhörande hjälp, oavsett vilken typ av diagnos man än har fått. Psykisk, fysisk eller en kombination.

Det får ta den tid det tar, hon delar nog med sig mer när hon känner sig redo tänker jag.
Förhoppningsvis får hon all tänkbar hjälp nu, även om det förmodligen känns svintufft just nu.
Det får det göra, det är okej och när skiten väl träffar fläkten så får man glädjas med tanke på att i alla fall lite borde blåsa bort om man sätter den på max.
Lite får man i ansiktet men mycket virvlar också förbi och bort. (Nej, det går inte att köpa som väggord. Än. ⭐️)

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En tacksamhetens tanke till den sjukvård och medicinering vi kan få här i Europa.

  Svara

   Klapp klapp klapp

   Svara

   Nivån på kunskapen här är hög, dock är bemanningen och resurserna i Sverige bedrövliga. Folk dör på sjukhus i Sverige inte på grund av bristande kunskaper men av bristande resurser.

   Svara

    Precis. Och en kloss i form av byråkrati på helt löjliga nivåer. Det är pinsamt i jämförelse med andra utvecklade länder. Måtte vi få igenom reformer och ha det mer som förr.

    Svara

   Fast det har ju dröjt väldigt länga tills hon fått den diagnosen. På tok för länge.

   Svara

    Det behöver väl inte vara vårdens fel. Har hon sökt hjälp? Har hon beskrivit sina problem rätt? Om du viste hur många som inte får rätt hjälp för att de ljuger för vården.

    Svara

     Heter du Hanne Kjöller?

     Svara

      Alltså Hanne Kjöller – skulle jag behöva uppsöka läkarvård och få henne som sjuksyster skulle jag kräva byte. Mer osympatisk människa får man leta länge efter.

      Svara

     Jag håller med. Dessutom tror jag hon överdriver.

     Svara

     Kan vara så att hon inte velat ta till sig en satt diagnos tidigare?
     Har svårt att tro att utbildande inom vården missat detta speciellt under de senaste åren, klassiska symtom, maniska perioder då allt flyter på och inget är omöjligt, varvat med dippar där all energi försvinner och ångesten tilltar.
     Då man som lekman har känt igen symtomen.
     Verkar som att My velat ”självmedicinera” med hjälp av motion, mat den stresshantering som hon genomgått m.m.
     Till sist blev det övermäktigt och dippen ner blev till djup depression. Tror det var bra att My blev inlagd. För att hon skulle förstå allvaret och att medicin behövs för att kunna leva någorlunda normalt trots en svår och kronisk sjukdom.
     Skov kommer att komma men bli lindrigare och som hon skriver själv, lära sig känna igen dem både när hon vill gasa och när det vänder neråt.
     Håller tummarna att det snart börjar ljusna för henne och att hon nu får rätt hjälp och är mogen att ta emot den.

     Svara

      Det har man märkt som läsare att hon har maniska perioder och en grandios självbild osv. Men hon har ljugit om diverse läkarbesök tidigare och påstått att hon gått i div kbt, terapi och haft kontakt med psykologer som hon inte hade osv. Tror inte hon gått i stresshantering tidigare och allt snack om rehab som hon började med förra sommaren som även flera börjat med, så det ska låta och skapa nyfikenhet och klick. ”Rehab” är det nya tydligen.

      Svara

    För några år sedan skrev hon också att hon fått en diagnos, det var också så uppenbart för att få uppmärksamhet, då påstod hon att hon hade adhd men senare tog hon tillbaka det och skrev att hon inte hade fått någon adhd-diagnos. Märkligt.

    Svara

     En läsare undrade då om bipolär sjukdom. Nej, det hade de redan kollat upp pga en släkting med den sjukdomen. Hon ville ha superkraft.

     Svara

      Bipolär sjukdom är ofta inte så tydlig de första åren och leder då inte till så stora konsekvenser för individen och kan därför vara svårt att diognisera.
      När perioderna av mani och depression blir längre och kraftigare och det bli svårt att klara av jobb, familj och andra relationer så är det lättare att ställa rätt diagnos.
      ADHD diagnos delades frikostigt ut för några år sedan men är viktig att få för dem som lider av den.
      Många är utåtgerande då det känns kaotiskt inom sig och har har ofta svårt med tider och regler.
      Men man kan även bli inåtvänd.

      Svara

    svar till anonym 7/4 kl 19:03
    Vilken diagnos.
    Hon har inte nämnt nån diagnos? Idag däremot skriver hon att hennes sjukdom är DÖDLIG…. jag vet inte med mig att nån psykisk sjukdom klassas som dödlig. Självmordstankar, depression, mm mm kan man drabbas av osv. Men inte vet jag om psykiska sjukdomar är dödliga i isg?
    Men som sagt, ska bli väldans intressant att få läsa vad exakt för diagnos hon fått, förutom psykisk ohälsa då.
    Hon svamlar rätt mycket om både det ena och det andra och nu verkar det som om hon även försöker klämma in NÄR hon låg på sjukhus i nån form av efterkonstruktion.
    Hon skriver att nån varit dit med kläder? Man får inte ta emot besök.
    Hon skriver att hon fått besök av Jonas och sonen vid nån liten yta vid kafeterian? Här där vi bor får minsann INGEN som inte har tid vid läkare ens gå in på sjukhuset.
    Sen undrar jag lite varför inte det enorma specialistläkarteam hon skrivit om under lång lång tid kunnat gett henne en diagnos.
    Tja, ibland vet man inte vad man ska tro.
    Varför blogga ens om man är så sjuk? Hon kan bara skriva at hon pga hälsan tar ett litet brejk men att hon återkommer.
    Nu vet jag de som tagit skärmdumpar av hennes sista inlägg, för man måste komma ihåg vad hon skriver för att kunna ifrågasätta. Och det, det måste man ju få göra
    Men nån diagnos har hon inte nämnt.

    Svara

   Josephine! När jag jämför sjukvården i Tjeckien mot Sverige så inser jag att Sverige är på god väg att bli ett I land, så lägg ner ditt förljugna snack. Sweden is falling down.

   Svara

    U land ska det vara 😁

    Svara

    Och vad använder du för parametrar i din jämförelse? Vilka data? För inte är det väl anekdotisk bevisföring?

    Svara

  Jag vill ju jättegärna spekulera!!!

  Svara

   My skulle må så mycket bättre om Magdalena Graaf tog henne till sitt hjärta igen….det var väl när dom blev osams, som My kraschade?

   Svara

    Ja fast hon skyllde det på konkurs, låtsades att hon var såå ledsen för att hon måste sätta sitt blomföretag i konkurs men det var ganska uppenbart att hon inte ville ha det, hon ville inte jobba där för hon ville vara i sthlm och jobba inom media, och med träning. Hon låtsades också att hon fick så stora skulder som skulle påverka henne livet ut, sååå synd om henne var det (överdriv och ljug i vanlig ordning förstås). Kort efter, när hon menade på att hon var deprimerad och utmattad, så påbörjade hon en pt-utbildning, det var nog planerat innan konkursen skulle jag tro. Dock oklart om hon klarade pt-utbildningen som godkänd.

    Svara

    Det tror jag inte My vill efter vad Maggan gjorde mot henne.

    Svara

     Det ville hon ju verkligen länge, hon önskade inget hellre och hon hoppades men inte nu, nu behöver hon inte maggan för hon har ju booken nu, och dr albans fru är ju hennes sis nu också.

     Svara

     Vad gjorde hon?

     Svara

  Spekulerar på.. skulle gissa på något neurologiskt. Eller reumatiskt.

  Svara

   Psykiska störningar ( tex borderline, manodepressiv, psykos) diabetes, gall/leversjukdom, led/muskelsjukdom, KOL, hjärt- o kärlsjukdomar är några exempel på kroniska sjukdomar. My nämner psykisk ohälsa och skattningsformulär som görs inom psykiatrin. You do the math

   Svara

    Du låter som Anna Book. You do the math hahah

    Svara

   Nej hon har givetvis fått höra av läkare att hon är bipolär. Det hade jag kunnat säga för längesen utan att vara läkare, det är så tydligt. Men hon vill nog gärna få höra att hon har hypotyreos eller vad det nu heter som gör att man lätt går upp i vikt eller att hon har överproduktion i sköldkörtel, som är väldigt vanligt, så hon har en orsak till att hon gått upp i vikt. Det beror nog dock på att hon övertränar i perioder och äter fel, hon stresstränar men det verkar hon inte själv förstå. Skulle nog bli bättre om hon släpper tanken på sin kropp och på föda och träning hela tiden, det blir en stress för henne. Vore nog bättre för henne att sluta med sociala medier också men det vägrar hon nog.

   Svara

    Exakt 👍

    Svara

    Hon har ju berättat att hon har Hypotyreos. bland annat….
    Men hon måste ju ha någon sjukdom där man tar blodprov flera gånger i veckan, för det gör man inte för Hypotyreos.

    Svara

     Nej det är Anna Book. Men ja det där att ta en massa blodprov hela tiden är märkligt, men det är ju My så troligtvis inte helt sant utan överdriv.

     Svara

     Hypotyreos är en kronisk sjukdom man får medicinera livet ut men (mig veterligen, som haft det själv i 6 år) INTE en sjukdom man läggs in för. Aldrig hört om någon iaf.

     Svara

      Jag lämnar blodprov 2-4 ggr per år.

      Svara

      Samma här, aldrig hört talats om nån som blivit inlagd för det. När jag började med medicinen gick jag på koll varannan vecka (samma när jag var gravid). Men annars är det typ 1 gång om året jag lämnar blodprov. Om jag inte märker att jag mår sämre så får jag lämna oftare.

      Svara

    Medicinen mot bipoläritet ger viktuppgång och man måste lämna blodprov varje dag när man ställs in på den, så ja troligtvis bipolär.

    Svara

     Stämmer absolut inte, det finns flera olika mediciner mot bipolaritet och som absolut inte måste orsaka viktuppgång eller ständiga blodprov.

     Svara

     Vad svamlar du om? Litium? Det är knappast den vanligaste behandlingen längre. Lamotrigin, Voxra, seruqoul mfl sätts in före det.

     Svara

      Lithium är det överlägset bästa behandlingen men kan vara svår att ställa in. Kan ju också vara så att man provat annat innan.

      Svara

       Beror på typ av bipolär sjukdom.

       Svara

        Fast litium lämnar man en gång i veckan, sen en gång i månaden och sen var tredje månad. Inte varje dag.
        Dessutom är litium inte den enda medicinen som finns för bipolär.
        Beror även på om man oftare är i maniska eller depressiva skov etc.

        Jag äter tre mediciner. Tog 27 år innan jag fick rätt diagnos, men då tog det länge innan mina maniska skov började framträda. Det är en svår diagnos att fastställa.

        Svara

     Jag har bipolär sjukdom och har inte lämnat några blodprover varje dag och har definitivt inte gått upp i vikt heller. Iaf inte pga bipolär medicinen i sig. Finns vääääldigt många mediciner att testa och inte enbart en. Kan vara bra att kunna fakta innan man kommer med uttalanden. Tack för mig!

     Svara

      Det är ingen som sagt att det är så för ALLA men det skulle kunna vara så för My med tanke på hur hon beskriver sin situation.

      Svara

   Hon pratar ju hela tiden om psykisk ohälsa, så det är väl något sådant?

   Svara

   Jag har hört att det är MS!

   Svara

    Tror jag inte.

    Svara

   Hundra procent har hon IBS som hon fått någon läkare till att tveksamt säga att det kanske är Chrons eller UC. Och hade det varit det hade hon redan vetat det. Minns var ni läste det först 😉

   Svara

    Antar att hon isåfall blir ännu en i ledet som har IBS och tror att det är samma sak som/lika jobbigt som IBD… Får väl se om hon gör en kalprotektinvärdes-reveal?

    Svara

  Men snälla. My skriver detta just nu, som hon även skrivit innan men nu kryddar hon på lite extra, för att hon tappat läsare och behövde få upp statistiken och hon fiskar efter att få släppa bok också. Hon har inte varit inlagd på sjukhus i flera veckor och inte just nu, senaste veckan har hon varit och tränat, varit hos frisören, varit hos väninnor och haft väninna hemma på besök. Gå inte på allt hon skriver, mycket är lögn och överdriv även om hon säkert fått en diagnos men det var som sagt inte nu och inte nyss.

  Svara

   Exakt – hon haft vänner över på besök t ex. Ljug Anna Book och den andra personen i sina storys då de visade upp sig hemma hos My med My i bild med påskägg i handen?

   Svara

    Jag skulle skämmas om jag var Anna B och Milla som tydligen är med på lögnerna och spelar med, vad säger inte det om dem, det får ju även dem att se dåliga ut. Förstår inte hur vissa tänker. Tragiskt när man ser vissa skriver ååh stackars dig hoppas du får komma hem snart bla bla och My skriver bara åh tack fina och låter dem tro att hon är inlagd… osmakligt, man blir kräkfärdig. Kommer väl reklaminlägg idag så det är uttänkt att detta skulle ut nu, hon behövde få upp statistiken, det är så My brukar jobba.

    Svara

     Anna book kan väl inte skämmas eftersom hon själv är en lika stor mytoman. Om inte större.

     Svara

   Ja jag tänkte på det också. Märkligt med frisörbesök och påskägg. Eller var målningen från ifjol? Märkligt skrivet..

   Dessutom har hon missuppfattat coronautväxt som skulle bort. Som hon farit omkring är det ingen Coronautväxt. Sånt har de som hållit sig hemma och borta från ALLT onödigt.

   Svara

    Skulle tro att My låg inne lika länge som hon sa hon isolerade sig under Coronan. Hennes tidsuppfattning är inte logisk

    Svara

     Och Ludvig var döende, men tillbringade inte en enda natt på sjukhus.

     Svara

      Möjligtvis en men hon har fått det att låta som och fått folk att tro att han var inlagd i veckor och åkte in och ut på sjukhus men det där är överdriv också och nej han var inte döende. Hon är noga med att fota sjukjusbilder och akutingång osv… Alltså. Det är så osmakligt… hon verkar inte tro på karma. Lik sin far.

      Svara

       De låg flera timmar en natt på akuten fick vänta länge på undersökning. Inte så ovanligt
       på akuten prioriteras de som behöver mest hjälp först. Kan hända att man kan behöva vänta på ett provsvar för att sedan få träffa läkare och bli bedömd,
       Någon inläggning blev det inte heller den gången. Fick med sig brikanyl hem för att underlätta andningen och så taxi hem.

       Svara

      Han var flera ggr på akuten. Ludvik blev aldrig inlagd, så klart sjuk och My var orolig men bedömdes inte läggas in för sjukhusvård. Inte vid något tillfälle.
      På akuten fotades pojen som låg på en brits. My satt ett hjärta på pojkens ansikte först efter att hon fick kritik för att hon lämnade ut sitt barn. Fast det höll inte i sig så länge för sedan fotades den sjuka pojken hemmavid ohämmat.

      Svara

       Hon var rolig, eller ja genomskinlig till max, efter att det påpekats här i kommentarer att pojken åt mycket för att vara så febersjuk och dålig, vilket hon ju visade upp – direkt efter det så skrev hon istället ”åååhhh han vill inte äta eller dricka jag är så orolig måste åka in”. Sen kom sjukhusbild. Alltså, så genomskinligt. Skulle inte förvåna mig om hon regisserade honom när hon ville ta bilder också, det märktes ibland. Scary tjej det där.

       Svara

     På ngn bild hemma för rätt länge sedan hade hon sjukhusarmbamd på sig.

     Svara

    Målningen av påskägg var inte från
    Ifjol. My bär nyutkomna fritidskläder som hon nyligen gjort reklam för. Man kan få dagspermiss även om man är inlagd.

    Svara

     Ja det kan man få men hon skrev ju själv att det är gamla bilder. Det är det många reagerade på.

     Svara

      Några var gamla men inte alla. Vill kanske undvika att berätta att hon legat inne på psykavdelning och därför bara fotat från toan så att man inte ska se rummet som kan se lite annorlunda ut mot tex en medecin/vårdavdelning.
      Hon skriver att hon mår sämre nu än när hon låg inne så då tolkar jag det som att hon är utskriven.

      Svara

       Skrev fel. Det hon skrev var att hon inte mår bra men att hon nu mår bättre än när hon låg inne.
       My skriver i ett svar på en fråga i det senaste inlägget att hon inte ältar utan hon nu bearbetar sin diagnos/ sjukdom.
       Har under årens lopp skrivit återkommande och långa inlägg om vad som hänt tidigare i hennes liv. Därför tycker många att hon ältar sin historia och hon har fått viss kritik för det.
       Det som hänt tidigare i hennes liv tänker jag har tagits upp i samtalsterapi och i de olika rehabutreningar som gjorts.
       Varför inte bara skriva ”jag bearbetar forfarande jobbiga händelser som hänt tidigare i mitt liv ”. Borde kunna räcka så.

       Svara

   Lägg märk till också att Anna B också på senare tid skrivit kryptiskt om att även hon varit på sjukhus och har fått flera diagnoser – båda två samtidigt? De använder det för att få uppmärksamhet, de använder sjukhusbilder och kryptiskt skrivande för att uppnå nyfikenhet, för få mer klick och uppmärksamhet, det är deras strategi. Lägg märke till också att My ofta använder sig av sjukhusbilder för att skapa nyfikenhet och få klick, även gällande sonen och sjukdomstillstånd har överdrivits tidigare, osmakligt att använda det för att tjäna mer pengar och lura folk. Varje gång hon gått upp och blivit större i kroppen vill hon ge sken av att det beror på sjukdom ”kroppen svarar inte, obalans i nervsystem osv” – då vill hon gärna ha en diagnos och något att skylla viktuppgången på. När hon i själva verket stresstränar/övertränar och därför går upp. Hon är jättetrött och helt slut säger hon men ändå orkar hon skriva långa inlägg… och träna, nej det orkar man inte om man är helt slut. Men visst har hon en diagnos och jag kan säga vilken, kunde man räkna ut med lilltån så som hon blir m a n isk på att träna och snyfta.. och ilskan, hennes humör verkar si och så. Så diagnoser har de säkert både hon och Anna men som sagt, tro inte på allt de påstår.

   Svara

    När extrapappan på Öland fick en stroke så lades det ut massor av bilder på bloggen. Från sjukhuset. Hålla handen. Visa att man gråter. Och en sjuk gubbe som kämpade för överlevnad. I ett senare skede även bild på hans demenssjuka fru som hon också beskrev som aggressiv så Ludvig blev rädd. Vad fan har andra människor med det att göra?

    Svara

     Ja klart det skulle användas och då var han extrapappa något man inte sett henne kalla honom för innan men skulle väl ge extra tyngd liksom. Kanske tänkte hon att hon skulle få ärva också för mannen hade väl inga barn, men visst fint att de var där men som du säger varför lägga ut det så. Verkar som att hon i den vevan blev ovän med sin riktiga pappa, de verkar inte träffas längre.

     Svara

      Han fick nog en god man som satte stopp för utnyttjandet.

      Svara

  Haha ja du cumcum, jag är inte förvånad över att DU lider av något 😂 hoppas du dör i förtid.

  Svara

   Ja för du verkar ju helt frisk 😄

   Svara

   What!?!?

   Väldigt otrevligt, extremt onödigt

   Svara

   Usch vilken obehaglig avkomma du verkar vara😱

   Svara

   Hur lågt kan man sjunka, hoppas du har vett att skämmas över hur vidrigt du uttrycker dig. @camilla gervide camilla gervide

   Svara

   Du förkortar ditt eget liv genom att sprida hat. Det är ohälsosamt om något..

   Svara

   Ok Anna Book.

   Svara

    Är det A B , som åza syftar på i sitt blogginlägg? A skriver ju lite kryptiskt på instagram

    Svara

   Men så där kan du inte skriva. Karma kommer till dej.

   Svara

    Min kommentar var till dej som skrev otäckt till dej.

    Svara

     Nä blev fel hemskt skriva dö i förtid. Varit en jobbig dag.😕

     Svara

   Åh, det tror jag knappast.
   Jag, THK och kackerlackorna kommer överleva er alla. 😉

   Svara

    Jag håller med dig Camilla men var snäll och ta bort kommentaren, går över gränsen vad man borde få önska för någon annan.

    Svara

     För du skulle väl inte tillåta att man skrev så om någon annan? Och du måste värdesätta även dig själv.
     Skriver man att någon ska r*v kn*llas oavsett vem, borde man bli blockad och ordet i vartfall leda till modd.

     Svara

   Din mamma borde ha svalt dig

   Svara

    Some people were conceived through anal sex. There is no way being that much of an asshole is natural

    Svara

     Kallas splash pregnancies.

     Svara

    Tillägg 19:21, min kommentar här ovan var för att jag håller med dig, det är inte din mamma som blivit rövknullad 🙂

    Svara

   Men nej, vad var det för kommentar? Man önskar väl inte att folk ska dö va?

   Svara

  Kan väl iofs förstå om man känner att man vill skapa sig en egen bild av diagnosen, med hjälp av sjukvården, innan hundratals människor online börjar dela sina tolkningar/ erfarenheter. Landa lite liksom.

  Svara

  Det går att vara inlagd och ha både dag och nattpermissioner, det underlättar pappersarbete och håller en plats på avdelningen. Kan hålla med om att My överdriver ibland och det har väl gjort att detta blir lite ”Vargen kommer” men vad det än är så verkar det vara tufft för My. Om det tex är hypotyreos som hon ”hintat” om, så är det en livslång sjukdom men som jag ex. lever ett bra liv med men medicin inställningen är inte att leka med. Vad det än är önskar jag att hon ska krya ta sig den tid hon behöver för att göra det som blir bäst för dem i familjen.

  Svara

  Hur många gånger har hon inte nämnt sina vårdproffs? Det tar inte 4-5 år att ställa en diagnos som även en nära anhörig har. Hon snackar så mycket skit, men det är väl också sjukdomens fel. Är hon tillräckligt frisk för att ansvara över sonen? Som hon beskriver sina krämpor bör hon inte köra bil heller.

  Svara

   Driver du? Många sjukdomar tar flera år för att få diagnos. Oavsett om familjemedlemmar har samma.

   Svara

  Tippar på en tarmsjukdom, tex Crohns.

  Svara

   Går ju på flera ställen i inlägget läsa mellan raderna att det är någon psykisk sjukdom..

   Svara

    Man behöver inte ens läsa mellan raderna. På Instagram skriver hon rakt ut att det är psykisk sjukdom.

    Svara

   Tror det är en psykisk sjukdom men det vill hon inte komma ut med är för då kanske hon förlorar vårdnaden. Därför skriver hon att sonen är det enda som hjälper henne

   Svara

    Man förlorar ju inte vårdnaden bara för att man har en psykisk sjukdom 🙄

    Svara

     Nej exakt, det gör man inte🤦🏼‍♀️ Så jävla trött på att många tror att soc bara får för sig att ”sno” barn🙈

     Svara

   Nej, det är inget sånt. Börjar på b som flera skriver, det fattar man. Hon lär nog påstå att hon har felproduktion på sköldskörtel också så att hon ska ha en anledning/orsak att hon gått upp i vikt som hon gör emellanåt, men jag tror det beror på att hon övertränar i perioder, hon blir liksom lite för besatt av sin träning mat och kropp det blir en stress för henne och särskilt nu då hon vill vara hälsocoach o pt också, då får det motsatt effekt istället. Synd att c gav henne uppmärksamhet här nu och hjälper My till högre läsarstatistik, var ju det som var tanken och syftet med sjukhusbilden och att just nu berätta… Suck… blir helt matt av henne.

   Svara

    B?

    Svara

     Bipolär sjukdom
     Borderline
     Bältros.

     Pick one

     Svara

      Bipolär. Inget fel med det. Det är ingen skam med en psykiatrisk diagnos!

      Svara

      Battkoppor? Berpes? Barmfickor..

      Svara

       Bum i huvudet.

       Svara

        Bapelsin, gubbjävel!

        Svara

      Benpropp
      Benbrytning
      Boostersöndrad grön tarm
      Bröstsvullnad

      Svara

    Det här har du ju redan skrivit. Och Hypotyreos har hon ju sagt att hon har. Men något annat också.

    Svara

     …18.59

     Svara

     Har hon sagt det? Så hon har redan avslöjat vad det är då? Och får det att låta allvarligare än vad det är då. Du blandar inte ihop med Anna Book annars? För AB har sagt att hon har Hypotyreos och därför inte kunde gå ner fast det kunde hon sen i alla fall i Biggest loser.

     Svara

      Hon har skrivit att det har visat att hon har lite förhöjda värden för Hypotyreos inte att hon måste medicinera för det.

      Svara

  Influencer-OT men det här är bland det sjukaste jag sett:
  https://youtu.be/N_5iBSoUbDQ

  Säga vad man vill om grabben det handlar om men att de övriga tre (som ska föreställa vuxna) klarar sig utan en god man är fan beyond me. Jocke behöver inte ens säga nåt för att jag ska tycka detsamma om honom. Sitter där i baksätet på en bil och ser ut som om han blivit stylad av en femåring som har fått gå loss bland kopiorna på valfri shoppinggata i Thailand och tror, förvisso med (nåja) all rätt, att han är den ”vuxna” i rummet.

  Här snackar vi verkligen om att exploatera barn i sociala medier…

  Svara

   Orkade se ca 5 sekunder av videon.

   Svara

   znark

   Svara

  Sjukdomar kan vara förödande på så många plan. Är du öppen med vilka sjukdomar du har Camilla? Blev nyfiken men du behöver självklart inte svara. Hoppas det inte är något alltför outhärdligt, för varken dig eller My. 🙁

  Svara

   My har alltid det värst av alla. Eller som tvåa efter Booken.

   Svara

   Ja då, jag har inga problem att prata om det. 🙂
   Hypotyreos, Endometrios, Fibromyalgi och Grierson-Gopalan syndrome.

   Svara

    Som någon som också lever med fibromyalgi pga EDS, och har vänner med svår endometrios, kan jag bara säga kämpa på. ❤️

    Svara

  Troligtvis bipolär sjukdom

  Svara

   Man blir inte inlagd i veckor för medicinering av bipolärsjukdom.
   Alltså nej de händer inte, såvida hon inte är suicidal och är fara för sig själv.

   My är mytoman.
   Finns inge botemedel för det.

   Troligtvis sköldkörteln som strular för henne isf. Men nej. Alltså.
   Hon har väl brutit en nagel.

   Svara

    Det blir du definitivt inte inlagd för.

    Svara

     Sköldkörteln alltså.

     Svara

      Ja precis, därav jag skrev Men nej. Alltså

      Svara

    Fast hon har väl inte varit inlagd i veckor utan det överdriver hon, mytoman som sagt och troligtvis bipolär, det kunde man lätt räkna ut och det brukar man få medicineras för men nej botemedel finns det inte. My verkar ju dock ta sig till sjukhus titt som tätt för minsta lilla, aldrig varit med om någon som åker till sjukhus så som hon, lite hypokondri också kanske eller är det för att få viktiga bilder till sina sociala medier. Hon har ju enligt sig själv varit nära döden ett stort antal gånger och även sonen. Kan vara strulande sköldkörtel också ja och klart hon inte berättar för det ska ju vara en vinstgivande cliffhanger så klart. Hon tänker business och click vet ni vad det än gäller.

    Svara

    Jo det kan man absolut bli..utan att vara suicidal. Gissar på Bipolär sjukdom.
    /sjuksköterska inom psykiatrin

    Svara

    Det kan man absolut bli. Har en anhörig som ofta blir inlagd vid maniska eller depressiva skov.

    Svara

    Du kan visst bli inlagd i flera veckor för medicinering vid inställning av mediciner för exempelvis bipolär sjukdom även om du inte är suicidal. Tro mig, jag jobbar på psykiatrisk akutmottagning och det är fler än vad du tror som läggs in pga medicinjusteringar!

    Svara

    När de ställer in Lithium kan hon bli inlagd. Bipolär sjukdom är genetisk. Kronisk. Kommer i skov och episoder.

    Höga berg och djupa dalar.

    Lång kämpan ända sedan 2016. Ändå tar hon det aldrig lugnt.

    Hoppar på och av jobb
    Byter bostäder
    Av och på med sambo
    Av och på utbildningar
    Träningsstudios och nya klienter
    Nya husdjur
    Åker till vänner/svärföräldrar/shoppingcenter/frisörer, skönhetssalonger mm
    Sonen far fram och tillbaka på flygbiljetter

    Hon borde logga ut en period och landa! Sedan hade det varit intressant att följa hennes psykiska ohälsa i en tidning som Må bra.

    Svara

  Samma sak har hon skrivit så många gånger genom åren, det återkommer emellanåt extra kryddat nu också troligtvis för att hon behövde få uppmärksamhet och få upp statistiken för att få fler samarbeten. Nej hon har definitivt inte legat inlagd i flera veckor som hon nu vill få folk att tro, samma överdriv har hon kört med tidigare gällande både sig själv och sonen. Riktigt osmakligt ljugande på henne. Men visst hon har säkert varit på en del läkarbesök och fotar då det gör hon ju alltid för det är bra att ha så hon får uppmärksamhet och sympatier. Möjligt att hon varit inlagd någon natt eller så nyligen men hon verkar relativt pigg så som hon varit runt hos vänner, frisören och på gymmet. Och nej det är inte så mycket förinställda inlägg, att hon lagt upp en del gamla bilder är för att hon inte vill visa sig nu då hon gått upp mycket. Och gedigna utbildningar skriver hon att hon har eeeh fast fortfarande har väl ingen sett diplom eller licenser? Alltså hon. Vilken diagnos läkare satt på henne är lätt att förstå. B…lär.

  Svara

  Stackars My, krya på sig 🥰😍😘🌸🌻🍧🏋️‍♀️💝💘💖💖❣️💕💞💓💗💙💚💛🧡

  Svara

   Precis det jag ville säga. Jag önskar My lycka och välmående.

   Svara

  My påstår att hon sov hela midsommaren förra året. Jo, tjena.

  https://mymartens.mabra.com/uncategorized/montering-av-studsmatta-snart-kommer-lilleman-hem/

  Svara

   Varför skriver hon frågetecken överallt där det absolut inte ska vara det? Otroligt jobbig text att läsa.

   Svara

    Väldigt säreget sätt att skriva har hon.

    Svara

  Kan det vara mytomani?

  😂

  Svara

   Mycket troligt. Hon kanske är försöksperson för något sanningsserum 😉

   Svara

  Såklart något psykiatrisk..Bipolär sjukdom, insättning på Litium kräver blodprovstagning. Eller ev Borderline..dock går det inte att medicinera men någon medicin som ska ”sättas in”.
  Man får permissioner om man är inlagd inom psykiatrin men mår ”hyfsat bra”..skulle absolut gissa att det är det hon vill hinta om…

  Svara

  Vilket dravel, hon fotograferar sig bara i sjukhustoaletten. Hon har varit hemma och deltagit i många aktiviteter, att bilderna är nytagna ser man på Anna Book.
  Hon lider nog snarare av mytomani, och hon är nog bipolär precis som sin mamma.

  Vänta till hon lägger upp något reklaminlägg idag eller imorgon…om hon inte redan gjort det.

  Hon dumförklarar sina läsare när hon säger att ingen förstått att det var gamla bilder hon lagt upp, hon var superblond och smal på en del bilder så det missar man inte. Hon har alltid lagt upp gamla bilder även tidigare när hon hittat på saker som inte stämmer. Hon lurar bara sig själv😉

  Svara

   Exakt så. Men somliga är lättlurade, så tragiskt att se.

   Svara

  Detta tjat om ”att hålla balansen”… vet nog ingen som är mer obalanserad än hon. Ska äta sin ensidiga kost och köra på i 190, sen krascha
  Ändå verkar hon alltid så stolt över att hon kommit så långt (?) ehh.. nä hon gör väl samma misstag gång på gång.

  Berättar samma sak om och om igen, när en läsare råder henne att inte se tillbaka och älta hela tiden, svarar hon att hon INTE ältar! Jo tjena! Hon verkar leva i en annan verklighet.
  Hon tycker att hon är så ärlig, men hon har ljugit i flera veckor? Alltså vad är på riktigt?

  Önskar henne gott, men svårt att ta henne på allvar. Undrar också om Må Bra-redaktionen är nöjda med henne..

  Svara

   Hon har nog tappat mycket läsare på sistone och behövde vända det uppåt, väldigt få likes på insta också har det varit, tills nu då. Ja samma tjat och tugg, älta och så bakslag. Jag tror att hon har ångest för att hon gått upp i vikt och inte går ner som hon önskar, det blir en inre stress plus att ragga pt-kunder, klienter och likes. Att ljuga ger också ett stresspåslag. Ångest och inre stress gör en trött också, och ger sömnproblem, hon skrev nyligen att hon äter insomnings- och sömntabellter och det blir man ju trött av så om det är sant så borde hon kanske sluta med det. Hon orkar dock mycket för att vara så trött. Ångest/stress kan också sätta sig i kroppen och ge symptom så att man tror att man har ms t ex, har själv varit där. Skulle inte förvåna mig om hon behöver stänga sin pt-studio för att hon inte får kunder så att det går ihop och då behöver hon kunna skylla det på sjukdom, det har hon väl gjort tidigare, att hon slutade mäklarutbildningen pga utbrändhet hette det då. Svårt att lita på My och att ta henne på allvar. Hon har sina strategier och hennes mönster är lätt att se. Hon är både genomskinlig och förutsägbar, beräknande.

   Svara

    Ja varför hålla på att ljuga? Det är ju ingen som missat att hon mår dåligt, hon är ju i en ”svacka” typ jämt. Sen skriver hon att ”just nu är det väldigt jobbigt” till skillnad från vad? Det är ju alltid så!

    Hon skriver alltid att det är träning och bloggen som får henne att funka och må bra, men uppenbarligen inte..

    Hon borde vara ordentligt sjukskriven och vila ett tag, inte tänka på kunder, samarbeten och skriva lögner på en blogg.
    Får hon betalt av försäkringskassan tro? Hon har ju reklamsamarbeten i de flesta inlägg…

    Svara

     Måste vara jobbigt att hela tiden räkna kalorier och steg, gå på kostschema och tänka träning och hälsa hela tiden. Leka hälsocoach och försöka få klienter att tjäna pengar på, och hävda sig själv. Undrar om det är My som Alexandra Nilsson syftar på när hon skriver att man ska akta sig för att tänka för mycket på hälsa och bli för besatt av det, skulle tro det.

     Svara

  Är hon bara 33 år?! 😲

  Svara

   Du verkar vara en underbar människa

   Svara

    Utveckla gärna? Det har noll med utseende att göra om det är det du fått för dig, solstråle där!

    Svara

     Vad har det då med att göra? Du trodde hon var mycket yngre?

     Svara

  My är inte någon PT som jag skulle anlita. Tjejen verkar ljuga om mycket, egentligen är My och Tunnan skapta för varandra……

  Svara

  Hoppas inte det är något allvarligt som riskerar att förkorta hennes liv.

  Helt klart måste det röra sig om en allvarlig sjukdom om man är inlagd i flera veckor.

  Får hoppas hon kan leva ett normalt liv med rätt medicinering.

  Svara

   Det är nog inget allvarligt så om man inte anser att hypotyreos eller bipolaritet är allvarligt. Hon kan nog leva sitt vanliga liv som hon levt tidigare, det verkar så. Det ska alltid låta dramatiskt, det är hon mästare på och det är så det brukar vara.

   Svara

  Beroendesjukdom? Alkohol?

  Svara

   Nja hon är ju noga med att ofta påpeka att hon inte dricker alkohol, hon påpekar ofta hur sällan hon dricker MEN hon har väl haft en del problem tidigare genom att bli för full och då gjort bort sig vid tillfällen. Beroendet hon har är väl i så fall att få uppmärksamhet, beröm och bekräftelse då mår hon och myser. Kanske är hon faktiskt mytoman också fast jag tror hon mest ljuger strategiskt för vinning än tvångsmässigt.

   Svara

  Bipolär sjukdom
  Nedstämdhet under en längre tid
  Minskat intresse för saker, även det som tidigare intresserat personen
  Ändrad aptit, ökad eller minskad
  Ändrade sovvanor, insomnia eller överdrivet mycket sömn
  Koncentrationssvårigheter
  Negativa tankar om sig själv
  Självmordstankar
  Minskad sexlust

  Svara

   Fast hon verkar inte jättenedstämd under längre tider och intresse för träning och annat verkar hon ju ha. Flytt och husköp mitt i allt också. Hon verkar mest ha väldigt höga tankar om sig själv, grandios självbild typ men kanske vissa negativa också. Tror nog på bipolär sjukdom ändå.

   Svara

   Och under de maniska perioderna känner man sig oövervinnerlig och tror att man kan fixa allt, lovar mycket och tar ofta impulsiva beslut. Vill inte gärna lyssna på andra som kan drabbas negativ eller som vill att man ska försöka lugna ner sig för sitt eget bästa, då man tror sig veta bäst själv. Hoppar på olika jobb och projekt som man inte alltid slutför.

   Svara

  Bipolär=manodepressiv, det har man förstått när My har köpt hus, bil, träningslokal m.m. Hon bantar, tränar och umgås med folk i rasande fart för att sedan rasa ihop och bli depressiv igen. Tur att hennes son har Jonas just nu, när My är i den maniska fasen lägger hon upp lättklädda bilder på sin son och blir arg när hon får kritik på bloggen.
  Nu släpper hon inte fram kritik längre på sin blogg, därav inga kommentarer längre.

  Svara

   Och köpa hundvalp mitt i röran. Hoppas de stackars katterna har ett underbart liv hos sin nya ägare.

   Svara

  Det är väl endometrios.

  Svara

   Blir man inte inlagd för.

   Svara

  Naturligtvis måste Anna Book in med sin gigantiska tagelskjorta också.
  Hon har minsann försökt göra det lilla hon kan, men svårt när man går på knäna själv….🙄🙄🙄

  Svara

   😆😂🤣😀😁
   Stackaren som har så mycket att göra nuförtiden…noooot!

   Svara

   Håller med, men samtidigt så har väl aldrig My hjälpt Anna med något alls. Har aldrig läst att My hjälpt någon att flytta, varit djurvakt, passat barn, hjälp till med trädgårdsarbete, städning……

   Svara

  Om det är bipolär sjukdom som många här tror att det är, så kan mycket av beteendena ni tar upp förklaras av bipolär sjukdom. Inte ursäktas, men förklaras. Har själv varit inlagd på psyk i långa perioder och (felaktigt) fått diagnosen bipolär (har komplex ptsd). Träffat många bipolära i både maniska och depressiva skov där och även utanför, och det största problemet med bipolär sjukdom är just denna typen av cirkelbeteende som gör att många bipolära hamnar i samma loopar om och om igen (självklart inte endast, sjukdomen i sig skapar såklart loopar men det kan vara väldigt svårt att bryta/söka hjälp i tid för många, vilket gör att looparna hela tiden återkommer på liknande sätt). Ofta väldigt tärande för personen själv och också för personer i omgivningen. Ett annat problem för många bipolära är att medicineringen gör att de känner det som att de inte lever, går i en känslolös bubbla etc, och då slutar dom med medicinen av olika anledningar, och så är loopen igång igen. Säger som sagt inte att det ursäktar beteendet, men sjukdomen i sig är väldigt svår att balansera för många.

  Svara

   Sedan ska också tilläggas att det finns flera olika typer av bipolär sjukdom, varav typ ett och typ två är de vanligaste (men det finns som sagt fler än så). Typ ett karaktäriseras ofta av kraftigt maniska skov som pågår under längre tid och ofta skapar stora problem för personen ifråga, som därefter följs av längre period av djup depression. Vid typ två är hypomani, en slags något ”svagare” mani mer vanligt, vilken oftast får något mindre konsekvenser och ofta inte håller i lika länge som ett rent maniskt skov gör. Hos typ två är det istället vanligare att depressionerna, som kam vara både djupa och mildare än vid typ ett, håller i sig länge, avbrutet av kortare skov av hypomani. Kan vara bra att veta att alla med bipolär sjukdom därmed inte uppvisar samma beteenden, det beror bland annat på vilken typ det handlar om.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.