Nya kedjebrev på TikTok?

Jag hörde talas om dessa kedjebrev för ett tag sedan, om att det det går runt en nutidens kedjebrev på TikTok och andra sociala medier där pojkar uppmanar varandra att filma när de tafsar på tjejer för att sedan ladda upp det den 15 april.
Nu har detta fått ännu mer spridning och därför publicerar jag nu ett inlägg om det.

Det är Fi Lindfors som postat inlägget, och enligt hennes kommentarsfält så är det flera följare som nåtts av samma information.
Kanske är läge att ta en snabb koll med din son, om han är i berörd ålder?
Se om han hört talas om kedjebrevet och hur han ser om saken?

Bland annat står det följande:

Media skriver ”pojkar uppmanas att..” som om någon osynlig högre makt uppmanar dem. Som om de är offer som inte vet bättre. Boys will be boys och stackars dem.

Men det är ju POJKAR som uppmanar pojkar att tafsa. Killar i grundskolan.
Men de kanske inte vet bättre, eller? // Fi Lindholm

Vad tycker ni om innehållet i inlägget här ovan? 
Håller ni med Fi?

170 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När ska vi förbjuda den cancerogena appen Tiktok…

   Då får du nog förbjuda hela internet om du tror problemet är är bara TikTok….

   Skyll inte på Tiktok, det finns mycket bra där. Om Tiktok stängs ner flyttar skiten bara någon annan stans, det är inte teknologin vi ska beskylla här. Män har varit svin längre än internet funnits.

    Jag har då aldrig sett nånting bra på Tiktok…

     Tiktok har en algoritm som ger dig det du gillar, lite som på Instagram. Du kan välja ”inte intresserad” och de försvinner eller interagera, som att gilla och kommentera, då får du fler liknande videor. Jag som gillar innehåll med hudvård, bakning, sömnad, musik och söta djur får upp precis det. Passar mig ganska bra!

     Jag älskar TikTok, får upp massa härliga videor där folk lagar god mat, lägger upp söta djur eller bara är roliga.

      Antar att du inte har barn i låg/mellanstadiet som diskuteras i denna artikel då du uttalar dig om alla Härliga bilder på saker, recept o djur, men det är inte den verkligheten vi med barn har att göra med…. Fel forum att kommentera

     När folk inte inser att det är deras egna val som gör att de bara ser saker de ogillar i sociala medier… 🤦‍♂️ Och hur mycket det säger om dem egentligen.

   Kedjebrev finns på sms, e-mail, Facebook, Instagram och säkert på fler ställen som jag inte kommer på. Fanns det inte fysiska kedjebrev förr? Tiktok är iallafall inte problemet utan guess what; människor är det!

  SVT får sätta S0ran på att undersöka frågan, han letar tydligen jobb.

   Han pluggar heltid till psykolog

    Fy fan.

    🤮

   Jag arbetar på förskola igen sedan årsskiftet efter att ha arbetat med annat några år. Stor skillnad nu från för att 10-12 årsedan gällande samtal med både yngre och äldre barn om ’stopp min kropp’. Kan gälla allt från att en kram eller puss till någon som inte vill ha den. Till barn som är nyfikna på den andres kön eller några större barn leker med tyngre som bara vill leka och ingen är medveten att leken inte är så bra. Nyfikenhet på våra olikheter kommer alltid att finnas. Vi samtalar om detta med barnen, det finns böcker att läsa med dem osv. Det jag vill säga är att det jobbas med detta redan i förskolan. 🙂

  När folk inte kan tänka själva … så trött på att folk skyller ifrån sig

   Män. Män och pojkar som inte kan tänka själva.

    Manshat, nej tack!

     Det är ju dock män och pojkar det handlar om?

     Knappast manshat att avsky ett beteende! Det är ju männen som tafsar, kladdar och gör övergrepp vi pratar om här, inte de normala män som kan bete sig.
     Förstår du inte det, eller?

     Kvinnohat, nej tack! För det är det som det handlar om här.

  Också jävligt trött på mäns ursäkter till varför dom beter sig som dom gör. Vore jag man hade jag blivit förbannad över hur vissa (många) män får mansläktet att framstå som grottmänniskor som inte kan kontrollera sig.

   Jag tycker vi kan införa en mans-skatt, högre skatt för män! Tills statistiken ser annorlunda ut. 🙂

    Så 98% ska få stå till svars för vad de resterande 2% gör?

     ”2 %“. Haha, den var bra 😂

     Ha! 2%? Källa på det?

      Nationella tryghetsundersökningen 2020, självrapporterad utsatthet för sexualbrott, kvinnor: 9,4 %

      Omkring samma siffra vad gäller de som begår brotten om vi antar att samtliga av dessa brott begås av olika gärningspersonen som alla är män. Och att siffran stämmer från början. Och annat som har med metoden att göra. Så väldigt oklart egentligen.

      Obs, innebär alltså inte någon sorts försvar eller så pga att grejen inte handlar om att stå till svars för någon annan. Mer att jag som man kan/bör/ska vara en del av förändringen.

     HAHA ursäkta men du vände på siffrorna. Gör om gör rätt!

    Män betalar redan mer skatt än kvinnor.

     För att de tjänar mer.

      13:32 är man och kan inte räkna.

      Antingen är det för att kvinnor är för fega för att förhandla om lönen, eller så är det för ni jobbar med lögavlönat arbete

       Nja, du missar två viktiga faktorer som jag trodde alla visste om.Utredningen visar framförallt på tre olika typer av löneskillnader:

       Strukturella – kvinnodominerade yrken har lägre lön än mansdominerade
       Befattningsskillnader – män är överrepresenterade på de högre befattningarna
       Direkta – löneskillnader som vi inte kunnat förklara på annat sätt än att de beror på kön

       https://www.saco.se/opinion/rapporter/darfor-tjanar-man-mer-an-kvinnor/

        Och ingen tvingar män till mansdominerade yrken liksom ingen tvingar kvinnor till kvinnodominerade yrken…

         Idiot.

          Typiskt feministiskt argument 🥰

  Sålänge de med dålig kvinnosyn skaffar överlag fler barn än hänsynsfulla genom tex ouppräkneliga närmanden, så kommer ju inte deras gener försvinna utan öka i andel istället. Typ som de nya coronavirusen.

   Detta sitter väl inte i deras gener dock? Det är resultat av uppfostran och samhällsnormer.

    Exakt. Tror du att de kommer få en uppfostran där man respekterar kvinnor från en pappa som inte respekterar kvinnor?

   Detta borde det pratas mer om. Oavsett om man tror på arv eller miljö, blir man ju mest påverkad av sin familj (av generna eller miljön i familjen man växer upp i). Samma skeva synsätt som de ointelligenta som ”väljer bort barn pga bryr sig om klimatförändringar”- det leder ju bara till att (om alla miljövänner skulle resonera så) framtiden kommer befolkas av extrema ovänner till miljön, som skiter i klimatförändringarna och kommer köra jorden i fördärvet. Man påverkas oerhört mycket av både arv och miljö i familjen, vi kan inte tycka synd om alla som tillkommit pga skeva orsaker.

    Vilken märklig logik.

  Jag skulle polisanmäla alla sexuella ofredanden oavsett vad det är för ålder på killen. Det blir liksom obekvämt för dennes familj om polis och socialtjänst blir inkopplade, och bara det kan leda till att föräldrarna får upp ögonen och börjar sätta gränser och dela ut konsekvenser för dåligt beteende.
  Mina föräldrarna hade skämts ihjäl om jag hade blivit anmält för brott när jag bodde hemma, och livet hade blivit rätt surt för mig efter det. Och det visste jag, vilket förstärkte min känsla av att inte göra alltför dumma saker. Men det ses ju idag vara ett fel sätt att uppfostra sina barn på.

   Håller med! De ska bli konsekvenser direkt.

   Vårt barn fick sina glasögon krossade på skolan. Med flit. Vi förklarade då att från och med nästa incident kommer vi polisanmäla allt hon blir utsatt för enligt brottsrubricering. Stöld, ofredande, hot, egenmäktigt förfarande, vad det nu råkar vara. Det finns ingen anledning att acceptera att ens barn blir utsatt för brott under skoltid, på en plats där hon enligt lag måste uppehålla sig.
   Sedan dess har skolan tillsatt ett trygghetsteam och till stor del kommit till bukt med ”mobbing” som tidigare förekom. Kors i taket.

    Bra gjort av er. ❤ Jag va mobbad i mellanstadiet och mina föräldrar inklusive skolan gjorde typ inget åt det.

     ❤️❤️

    Bra gjort!
    Ibland är polishot det enda som hjälper.

    På min dotters skola springer sjuåringarna runt och säger att de ska döda varandra, tar strypgrepp och slåss, men skolan säger bara att ”det är på lek” och ”pojkar är pojkar” och vägrar ens försöka göra något.

     Så jävla sjukt att ingen vuxen tycker att det är ett oönskat beteende att ungarna slåss och önskar livet ur varandra. Såna barn kan ju omöjligt må bra?

   Bra skrivet. Så borde vi alla göra. Om det sker (nu eller senare) så polisanmäler vi. Inte kommer med ursäkter att det nog bara var en engångsföreteelse osv

   Hatar att det är så jävla sjukt. Först var man rädd (är rädd) bli antastad som kvinna. Sen våra döttrar.

  Är det något speciellt med 15 april eller varför den dagen?

   Tror det är typ att det ska vara en ”samlad, koordinerad aktion”, vilket är om möjligt ännu obehagligare.

    Skolan borde som en minsta åtgärd den dagen ha 100% totalt mobilförbud.

     Vi har iaf fått brev om detta från skolan där vi uppmanas att tala med våra barn och förklara att det är helt oacceptabelt att försöka genomföra denna ”utmaning”. Det tycker jag egentligen är bättre än mobiltelefonförbud. Det ger föräldrar och barn en chans att prata med varandra och klargöra var gränserna går. Det blir ett värderingssnack istället för bara ett förbud som de inte lär sig så mycket av.

      Absolut bättre att prata, MEN de kommer fortfarande vara killar som kommer att bete sig svinigt ändå, så i förebyggande syfte och för att skydda tjejerna tycker jag att mobilförbud ska gälla.

     Absolut, men för det första spelas alltså dessa sexuella ofredandena in fram till den femtonde. För det andra kommer det ju ändå läggas upp och publiceras efter skoldagen. Vilken härlig helg det ska bli därefter! Pojkar kan sitta och skratta och vara cOOla och tjejer kan sitta och fnissa eller gråta.

  Håller väl både med henne och inte.
  Visst är det så att många killar därute behöver bete sig bättre mot både tjejer och andra killar (de flesta brottsoffer är män). Sen är det knappast konstruktivt att skrika om att män minsann aldrig behöver ta ansvar och slipper undan med allt. Det är ju inte sant. Det senaste exemplet är C-politikern som ertappades med att ha ett förhållande med en dömd pedofil. Han försökte göra comeback men fick lägga ner det eftersom han möttes av så kompakt motstånd. Förhoppningsvis är han ”canceled” för evigt. I de flesta miljöer är svinigt beteende inte accepterat.
  Och jag vill faktiskt även lyfta hur svinigt kvinnor beter sig mot andra kvinnor. Det här kommentarsfältet är ett praktexempel på det. Man kanske inte tafsar eller överfaller andra, men det går att orsaka otroligt mycket skada psykiskt också.
  Så min slutsats är att de flesta människor, både män och kvinnor, är vettiga som varken beter sig svinigt eller accepterar att andra gör det. Och så finns det en del, både män och kvinnor, som bör rannsaka sitt beteende och bättra sig några snäpp.

   Kvinnor använder insinuation och reputation destruction för att skada varandra, män använder fysiskt våld.
   Vi är alla djur.

    Fast det är sån bullshit? Jag har ALDRIG under mitt 35-åriga liv varit med om kvinnor som beter sig så. Det måste vara världens mest seglivade myt? Som män kommit på.

     Och jag har aldrig blivit utsatt för sexuella trakasserier, är det också en myt?
     Kvinnor beter sig svinigt mot varandra på den här bloggen dygnet runt, har du missat tonen här inne?

      Svårt kvinnor pratar rakt och säger ifrån är vi sviniga. Gå in på Flashback och återkom om hur gulliga och snälla de är mot varandra.

      Menar du ”Anonym”?

     Nej, det är de senaste 20-30 årens forskning inom psykologi.
     Bara för att DU inte varit med om det betyder det inte att forskningen har fel.
     Sluta nu.
     Och som någon skrev – den här bloggen är väl ändå ett typexempel på kvinnors förmåga att insinuera och förstöra varandras rykten…

      Sluta själv med din översittar och von oben attityd.

     Tänk typ kaxiga tjejer i höstadiet, fast det fanns ju fler kaxiga killar och de var råare.

     Att kvinnor inte skulle bete sig illa mot kvinnor är en myt. Jag har x antal konkreta exempel på kvinnor som burit sig illa åt mot mig. Fler kvinnor än män har varit elak mot mig. Jag gick i en klass med enbart tjejer i gymnasiet och jag har aldrig varit med om så mycket skitsnack. Både gentemot mig och andra elever på skolan. Särskilt om mig. Jag är med om fortsatt tråkigt beteende och det är i.n.t.e killar som beter sig illa mot mig utan det är tjejer.

     Mitt svar är till anonym 13:03.

      Och jag har helt motsatt upplevelse. Killar har alltid varit värst och mobbat och betett sig som svin. Har bara träffat på en tjej i mitt liv som har varit svinig.

    Har en dotter som slåss.
    Hon är 28.

     Slåss med vem?

      Väderkvarnar.
      Hon heter Cissi Wallin.

   Varför byter du fokus på diskussionen genom att börja diskutera hur kvinnor beter sig? Detta inlägg handlar om killar/män som tafsar, inget annat.

    För jag tycker fokuset är väldigt skevt när det skriks om beteendet hos en viss grupp som utmålas som satan själv och alltid slipper undan allt ansvar. Det är helt enkelt inte sant och leder inte till någon förbättring. Jag har ett mer nyanserat sätt att se dessa beteenden. Om det orsakar ilska hos någon så får det väl vara så, det ändrar inte hur jag ser på saken.

     Tjejer tafsar inte och lägger upp det på tiktok, så jag förstår fortfarande inte varför du tar upp detta? Och om det några som slipper undan ansvar så är det väl män som tafsar/våldtar/misshandlar? Och en av anledningarna till att de slipper undan ansvar är genom att folk byter fokus i diskussioner som dessa, på det sättet du precis gjorde. Om det orsakar ilska hos någon så får det väl vara så, det ändrar inte hur jag ser på saken.

      Tjejer skadar varandra på många olika sätt och slipper i stort sett alltid undan ansvar för det. Jag ville lyfta att skadliga beteenden förekommer i alla grupper i samhället. Förnekar inte att tafsande är ett stort problem så du behöver inte vara rädd för att fokuset flyttas. Ha en härlig helg. ☺️

       Hur tänker du att det någonsin ska gå att lösa problem om alla frågor och allas beteende ska diskuteras på samma gång? Din åsikt om att kvinnor skadar varandra lika mycket som män skadar kvinnor är förövrigt inte sann och inte jämförbar. Att någon tjej snackade skit om en i skolan går inte att jämföra med att män ofredar,utnyttjar, våldtar och till och med dödar kvinnor.

        Därför att alla offer räknas. Oavsett även kön.

         Du förstod inte va? Läs igen.

         Tjejer har snackat skit om mig, fryst ut mig, sagt elaka saker till mig. Skulle inte för allt i världen byta det mot en våldtäkt eller misshandel.

          Du blir hellre misshandlad och våldtagen än att någon snackar skit om dig? Wow…

           Anonym din läsförståelse är icke existerande i detta fallet…

       Skriv en debattartikel om det då eller något. Detta handlade om en trend på tiktok.

       Så bara för att tjejer kan vara taskiga så får vi inte lyfta problemet med att pojkar och män tafsar, trakasserar och våldtar? Vad är det för logik?

       Vad är det du föreslår? Att vi bara ska acceptera att tjejer ska bli tafsade på i skolan medan killarna filmar och lägger upp på TikTok? Eller?

        Nej, jag har inte sagt med ett enda ord att tafsande inte ska lyftas eller att det inte är ett problem.

         Men lägg ner med att byta fokus då.

     Men det här inlägget handlar ju om män och därför diskuterar vi om män och deras beteende. Ikväll kommer det öppet spår och där kan du börja diskussion om kvinnornas beteende.

      Den diskussionen pågår här 24/7 av feminister…

       Också viktigare att diskutera eftersom mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem. Tonårstjejer som snackar skit om andra tjejer är inte det..

    Det ska alltid bytas fokus.
    Skriver man om att man som mamma är rädd att dottern går hem ensam från skolan så kommer någon och säger att det är minsann värre för killar för de utsätts oftare för våldsbrott. Osv osv
    Alltid flytta fokus.

     FLER pojkar utsätts så det är inte att byta fokus.
     Det är att säkerställa att fokus sätts på bulls eye.

      Nej det är det inte.

      Då kanske vi kan skifta fokus på förövarna, män. Där har du bulls eye.

      Ok att fler pojkar utsätts men kärnan här är ju VEM som utsätter.

      Svaret är att män och pojkar oftast utsätter andra män, kvinnor, pojkar och flickor för våld.

      Istället för att ”bråka” om vilka som är de största offren, titta på vilka som är förövrarna.

      Det är män. Män och pojkar som våldtar, förtrycker, startar krig. Sedan får andra män, kvinnor, flickor och pojkar lida för det.

      Men det är väl visst att flytta fokus från killar. Vad är det som du inte fattar.

      Nej du har fel. Det är fler kvinnor som utsätts för sexuella trakasserier.

    Att ta in fler perspektiv är inte samma sak som att skifta fokus.
    Det handlar om att ha en nyanserad bild och större förståelse för problemen.

     Jo. Det är det. Starta en ny diskussion om kvinnors beteende någon annanstans för det du gör här är faktiskt att ta fokus från en viktig, aktuell och allvarlig fråga.

      Att du inte kan se flera problem samtidigt är ditt problem.

       Feministiskt envägsfokus.

        Snarare en bristande förmåga till kritiskt tänkande.
        Fast det kanske är samma sak..

       Kan jag absolut men jag tycker alla viktiga frågor förtjänar fokus och diskussion kring det aktuella problemet. Men du är väl för engagerad i att leka patriarkatets ädla riddare för att förstå. Stort grattis du tjänade just en poäng hos männen på Flashback! 😂

   Jag var mobbad under mellanstadiet. Av enbart tjejer. Killarna sa och gjorde inget elak mot mig men fyfan vad dessa tjejer har förstör min barndom. Så att tjejer är snälla som änglar det förkastar jag helt. Bara olika sätt att bete sig svinigt på

    Men finns det någon som har hävdat att en tjej inte kan vara elak? Har noll med sexuellt övergrepp att göra.

  Jag undrar en smula vad det finns att INTE hålla med om. Givetvis är det helt oacceptabelt att pojkar tafsar på flickor i syfte att sprida det på TikTok. Exakt vad är kontroversiellt eller diskutabelt i det hon skriver?

  Håller med henne fullt ut!

  Sen undrar jag varför justa killar inte syns och hörs mer och sätter ner foten mot de sviniga männen. Är de fega?

   Det är precis det som många män inte gör men som de måste börja göra för att det ska bli en förändring. De måste börja sätta ner foten när andra män behandlar kvinnor fel.

    Eller hur!
    De ska inte fungera att bara luta sig bakåt och tro att någon annan ska göra något åt saken.
    Sviniga män lyssnar dessutom inte på kvinnor utan för att deras encelliga hjärnor ska fatta behövs tydligen en annan man eller ännu bättre än smäll på käften! 😠

     VARNING! Manshat ovan.

      Tönt

      Manshat att säga att män som inte lyssnar på kvinnor är sviniga? Du måste vara väldigt öm om du blir kränkt av sånt.

       ”Män är svin” = Manshat
       Tafsa, trakassera, våldta & döda = Kvinnohat

       Det första kan man borsta av sig med en axelryckning och det andra kan ge en PTSD. Men det är fortfarande männen det är mest synd om right? 🤷🏼‍♀️

        Ja för män har fått det om bakfoten, de får ptsd av det första och rycker axlarna åt det andra.

   De är upptagna med att poängtera att det inte gäller alla män.

   Jag undrar varför vita människor inte sätter ned foten mot den andra vita människor som förtrycker icke vita människor.

   Jag undrar varför tyskar inte går ut och fördömer nazisterna….

   IDIOTISKT argument att det är männens kollektiva ansvar att sätta stopp för de mannen som beter sig som svin.

  ”alla ni som har barn och ungdomar i er närhet, var uppmärksamma på att den 15/4 är ”den stora tafsdagen”.
  så ta nu snacket där hemma , så att ni inte sitter med en blivande gärningsperson eller ett blivande offer vid frukostbordet, utan ta snacket innan, det där här är brottsligt”

  /Podden över min döda kropp

  Jag pratar om sånt här med min son. Han är sex år. Förvisso ganska förståndig för sin ålder. Jag säger saker som;
  ”Om du gör/säger sådär blir jag ledsen.”
  ”Om du gör/säger på det där sättet till någon kan den personen bli ledsen, eller arg”.
  ”Om du gör sådär när du blir äldre, kan du bli anmäld för det är fel att göra så.” (Har obviously förklarat vad anmäld betyder och kan innebära)
  ”Om jag säger nej måste du respektera mig. Om jag säger nej betyder det att du måste sluta på en gång.”
  ”Även om du tyckte det var kul och inte menade något dumt eller illa får du säga förlåt och sluta om den andra personen inte inte vill och/eller blir ledsen.”
  ”Om du ser att någon gör något tokigt eller om du ser att du någon blir ledsen måste du försöka säga ifrån. Du kan prata med en vuxen om det känns jobbigt.”

  Och sen, ja nästan tjatar, pratar vi om att han alltid, alltid ska prata med mig om saker. Även när saker har blivit tokiga.

  Förstår faktiskt inte varför jag inte ska prata om detta med honom? Precis som jag vill att han ska veta att han har rätt att säga nej och har rätten att bli accepterad och respekterad så behöver ju även han respektera och acceptera andra människor?

  Usch. Om jag hade gått i grundskolan nu hade jag aldrig klarat av att vara där runt detta datum. Fyran vad obehagligt det är med killar som inte respekterar andras kroppar.

   Tycker alla tjejer ska ta ledigt den dagen

    i protest!

    Lär bli en tuff dag för killarna.

     Bara gammal feministpropaganda.

      Män lever för kvinnor. Hela deras liv går ut på kvinnor och deras kroppar. Gammal feministsanning.

  Argumentationen lämnar en del övrigt att önska, minst sagt. Mycket känslor och en sällan skådad avsaknad av logik och resonemang som inte bygger på felslut. Klassiskt i sammanhanget; att utifrån premisser som inte föreligger argumentera för något som de flesta inte tycker något annat kring. Låter bra men säger ingenting. Sparka in lite öppna dörrar.

  Givetvis ska sexuellt ofredande inte förekomma, accepteras eller uppmuntras.

   Och du bidrar med sa du?

   Håller med helt. Ett gäng floskler utan sanning eller innehåll som de redan frälsta kan skriva under på.

   Hahaha, gå du tillbaka till att recensera tv-spel och pizzerior istället för svamla här. 🍻🍕🍕

   Som din kommentar? Vilket innehållslöst pretentiöst svammel

    Icke så, ty de flesta saknar förmåga att föra argumentation på ett sådant sätt att det är rimligt. Vanligtvis faller de tillbaka på ad hominem tu quoque eller ignoratio elenchi.

  Det är verkligen inte ok att tjejer på sin arbetsplats skolan ska behöva vara rädda för sexuella övergrepp som dessutom filmas och läggs upp på nätet!!! 😡
  Fy fan, blir galet arg!

  När det är såpass unga killar känns det som att problemet i grund och botten ligger hos föräldrarna. Mycket mobbning och dåligt beteende hos män (och kvinnor) skulle kunna undvikas om föräldrarna är vettiga.

  I Facebookgruppen HejaLivet! var det en mamma som skrev ett inlägg för några år sedan. Hon berättade hur hon och hennes son brukade kittla varandra och även fast sonen ibland sa ”Nej/Sluta” så fortsatte hon kittla honom. Hon hade insett att det kunde vara startskottet för hennes son att inte acceptera ett nej för mamma slutade inte när han sa nej. Väldigt intressant tycker jag, väldigt talande för problematiken som vi alla kan ta till oss av.

   Har också tänkt på sånt. Typ som den ikoniska nidbilden av far/morföräldrar som pussar sina barnbarn trots barnens motsträvighet.

  Min son är 13 år och går i 7:an. När jag berättar att när jag gick på högstadiet (är själv 45 år) kunde killarna tafsa, det hände och ingen tog det på allvar. Han blir helt förvånad och tycker det är jättekonstigt för i hans klass förekommer inget sådant alls.
  Det ska verkligen inte hända 2021 och var är männen, papporna som ska vara förebilder för sina barn?

  En annan kommentar om mobiler i skolan, varför förbjuder inte skolan mobiler rakt av och förbjuder barnen (högstadiet) att vara inne på rasterna. Barn / ungdomar rör sig för lite idag. På rasterna väljer de att stanna inne och kolla på telefonen eller spela spel på skolans datorer. Det är ett ypperligt tillfälle att få frisk luft genom att tvingas ut på rasterna. Känns som skolan oavett region inte orkar ta konflikter utan accepterar det mesta för det är enklast så.

   Har du någonsin jobbat inom skolan? Så himla lustigt hur lätt människor utifrån drar alla skolor över en kam och tycka att allting lätt borde fixas på en sekund. Bara för att man en gång har varit elev betyder inte det att man vet hur allting fungerar.

    Jag jobbar inte inom skolan men följer skolan på nära hål genom min sons skolgång. Jag kan bara tala utifrån mina egna iakttagelser. Rastvakter som helst står och dricker kaffe och pratar med varandra samtidigt som de kollar klipp på youtube, vikarier senast denna veckan som startar lektionen och sedan ägnar tiden åt sin privata mobil. Eleverna kan skrika de grövsta förolämpningar mot varandra framför vuxna och ingen kliver in. Det är den många elevers vardag. Själv krigar jag just nu för en dräglig arbetsmijö i min sons klass. Där får en elev härja fritt och störa / förolämpa mm. Lärarna avslutar ibland lektionerna i förtid för de orkar inte mer. Vem vill vara i den miljön dagligen?

  Jag läste om detta på Aftonbladet igår. De hade med en pappa som var så orolig för hans dotter. Sen diskuterades säkerheten för flickorna på skolan. Fanns det inte en enda förälder på skolan med en son som de kunde intervjua? Ingen vill kännas vid att det gäller ens son men alla känner vid att de gäller deras dotter. Där emellan har vi en enorm yta för män, pojkar och killar att göra vad de vill på.

   Men är väl inte konstigt att ingen vill tro en sån sak om sin son eller gå ut i tidningen och hänga ut honom

    Nä men ett stort jäkla problem när ingen vill känna en taffsare och ta ansvar för sina barn.

   Verkligen. ’Ingen känner en våldtäktsman’.. Tycker det är så sorgligt att inte fler män tar del i kampen mot våldet, mot machokultur, som ju drabbar dem själva i allra högsta grad!!

   Rekommenderar boken ”Mansboken” av Atilla Yoldas, framförallt för yngre män. Fick min sambo att läsa den och han fick verkligen insikter i hur machoidealet påverkat hans kompisrelationer negativt. Tror att alla män verkligen behöver FATTA o se att de också är offer och kan förändra.

  När kommer en uppdatering om marmorborden?

   Aldrig förhoppningsvis

  Förlåt för OT men köper Nellie följare? Känns konstigt att ha typ 350k följare men snitta typ 5-10 kommentarer per inlägg 🤔

  Alice och Klara Tanby hade precis en live där de bjudit in Denice Mellin (känd från Paradise Hotel), och det var så synd att kolla på.. det märktes att Alice och Klara egentligen bara utnyttjade hennes bråk med en annan offentlig profil som blåst upp precis på instagram, och satt och härmade saker hon sagt och helt plötsligt innan de skulle sluta liven säger dem till Denice: ”kan du inte twerka?” alltså.. kanske är ensam om att få den här viben men gud det var så jobbigt att se!

   DE inte dem. Antar att du inte har svenska som modersmål så du är förlåten då…

    Folk som rättar kommentarer på en skvallerblogg lika seriöst som om det vore något överskådligt skriftligt verk 😂😂💪🏻💪🏻

     Tragiskt är det!

     Tror bara du är underutvecklad, B.
     Lite seg i huvudet.

    Hahaha SJUKT hetsig du (Anonym 14:46) var, är helsvensk men skriver kommentarer på en skvallerblogg, inte så att jag satsar på MVG direkt

    14:46 är i farten igen. Har inget eget att komma med än att agera språkpolis. Så tröttsam!

     Ändå lite gulligt att tänka att någon skulle bry sig om att 14.46 anser att man är förlåten eller ej.

  Vem är det som startar dessa kedjebrev? Är väl förstås omöjligt att få veta? Den jäveln förtjänar ett kokt stryk iallafall. Rejält.

   Det som är litelustigt är ju att ingen har något bevis att dett finns något sånt kedjebrev uttan alla har bara fåt höra det av polisen eller tidningar. Som säger att dom har fått dett av varandra.

  1. Sluta ge män som Soran, Lambertz och Federley luft, alltså samhället är ju så sjukt.
  2. Inför avhuggning av diverse lemmar vid tafsande.
  3. För att gå tillbaks till punkt nummer 1 Lambertz, den idioten får stå i tv och säga att han ”tafsar inte han bara kladdar” så för att gå tillbaka till punkt nummer 2, va fan förväntar vi oss av samhällets pojkar när idioter får stå och säga sånt öppet i tv!?
  Vi skapar samhället vi lever i, om idioter som Soran och Lambertz kommer undan med sexuella övergrepp och tafsande, vad kan vi då förvänta oss av landets pojkar som växer upp i det här. Varför ska de vara okej för en gammal gubbe men inte för en tonårsgrabb 🤦‍♀️
  Rörig kommentar right

   Federley?

  Tycker det är bra att ämnet lyfts upp. Men stör mig på liknelsen md hunden som var en bild som florerade på sociala medier för några år sen om en hund som inte åt godsaken pga ägaren sa nej. Typ så och en text kopplat till just detta ämnet. Stör mig att hon verkar som att hon kommit på det själv. Och sen att jämföra pojkar med hundar hjälper ingen. Vi måste förstå att detta handlar om så mycket mer.

  Så märkligt hur våld och trakasserier får förekomma i skolor och liknande utan att förövarna får konsekvenser.
  Jag har många minnen av utsatthet, kränkningar från både killar och tjejer. Lärare visste om det, men det hände ju inget?! Att skada andra är brottsligt! Men det fortsatte genom skolgången.

  Så sjukt hur brutal skolmiljön tillåts vara. Och så har barn skolPLIKT också. Närvaroplikt. Så man måste befinna sig på en plats där man blir utsatt för diverse psykiska och fysiska kränkningar.
  Det är helt sjukt. HELT sjukt.

   Vad har du själv för konkreta lösningar på problemet?

    Varför så dryg?

    Ja, steg ett: Den som utsätter ska ha samtal med rektorn om att det är en kränkning de utfört.

    Sedan ska deras föräldrar få höra vad deras barn gjort.
    De ska be om ursäkt till de som blivit utsatta, och om förövaren inte ändrar sig borde man kunna bli avstängd från skolan.

    Finns säkert annat man kan göra också, men eftersom att det handlar om barn som utsätter andra barn- så ska alltså föräldrarna ha ansvar för att säga till sina barn.

     Vad händer om den som utsätter den andra nekar till händelsen? Om föräldrarna inte bryr sig eller skyddar/håller med sitt barn? Om barnet ifråga inte lyssnar på sina föräldrar och emotionellt stänger av och inte bryr sig?

     Det är lätt att peka finger men folk måste förstå att skolan är så mycket mer komplex än vad man kan tro. Det finns liksom ingen ”one size fits all” lösning.

      Ja, det är komplicerat absolut. Men många förövare nekar ju till brott, oavsett ålder på förövaren.
      Unga människor brukar iallafall ha vett att skämmas om de blir tillsagda av någon de känner respekt för, som föräldrar eller kanske till och med en polis.

      Att skita i att säga till och sätta gränser är ju inget val.

       Såklart ska man alltid säga till, det jag vill komma till är att många klagar på skolan (alla skolor är såklart inte perfekta osv) att allt är upp till skolan att fixa men har själva ingen koll på saker fungerar eller själva har adekvata lösningar. Det är ett mycket hårdare och råare klimat i skolorna än det har varit tidigare.

   Polisanmäla. Även om barn inte kan få straff innan 15 så blir det iallafall skämmigt för barnen om de måste tala med polis.
   Man ska fan polisanmäla alla kränkningar.

    Man drar igång med fullt ös från poliser till socialtanter, som alla vill tala med pojken och påtala vad lagen säger, och så kan man hota med konsekvenser om olika lösningar kommunen har för problembarn som inte tänker följa lagen. Visa att det är slutlekt nu och dags för seriösa samtal.

    Tror knappast de skäms. Bråkstakar verkar så apatiskt inställda till allt.

  Får man inte ställa en enkel fråga längre utan att man blir kallad dryg? Ja, jag undrar vad personen själv har för konkreta lösningar på problemet som tas upp.

   Du är psykiskt störd. Antar att du tycker våldsamma män är sexigt.

    Haha på vilket sätt? Utveckla gärna!

  Alltså det där är ju helt sjukt. Inte det Fi skriver, håller med henne, utan hur killar växer upp med den synen att man kan göra vad man vill med tjejer. Världen är galen på så många sätt och vis.

  Det som är litelustigt är ju att ingen har något bevis att dett finns något sånt kedjebrev uttan alla har bara fåt höra det av polisen eller tidningar. Som säger att dom har fått dett av varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *