Två visdomspärlor från Alexandra Nilsson

Text på bilder: Alexandra Nilsson publicerade en video där hon pratar om att dricka juicer som en cleanse, men att det blir lite mycket när massor av människor skicka dms till henne om att det inte är hälsosamt. Hon berättar i samma video att hon inte gör det för att banta eller liknande, utan om hon blir hungrig så kommer hon äta något. Sen ger hon två små visdomspärlor som även jag skriver under på... Gör ni det också? 1: Besatthet över hälsa är också en form av ätstörning. 2: Akta er för att bli besatta av hälsan. Bara för att en influencer tycker att det är bra så är det inte sant.
Bildkälla: Alexandra Nilsson Instastory

Vad tycker ni?
Har Alexandra en poäng? Helt rätt? Helt fel?

87 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Lex Therese Lindgren

      Skit snack ! Hon vill gå ner i vikt samtidigt som hon lägger upp videos och bilder på Nån fett valk så folk ska jubla ! Åh hon visar att hon har brister ! Hon följer bara de andra gör
      Tjejen har inga egna idéer . Klart hon mår dåligt att folk påpekar och hon vet om att hon gått upp i vikt . Vem försöker hon lura ? Minns när hon mobbade bla blondinbella om hennes vikt ? Hon vill lura tjejer att man ska vara sig själv men hela hon är fixad !! Hon är inte vacker utan smink

        HON ÄR INTE VACKER UTAN SMINK – ursäkta, men vad är det du säger? Inte undra på att folk blir osäkra på hur de ser ut naturligt när du kläcker ur dig sådant. Så himla konstig slutkläm på en kommentar som ändå försöker ”dissa” någon sorts norm eller vikthets eller vad det nu är du försöker göra. Skärp dig.

        Alltså va? När blev det ok att skriva sånt här om folk? Du är elak och jag hoppas innerligt att du förstår att du bidrar till hetsen du kritiserar i din kommentar!

        Hon är inte ens vacker med smink. Fulaste bruden i Sthlm

      Vad betyder Lex?

    Fattar ingenting.
    Vad är visdomspärlorna? De långa texterna över bilderna eller de små längst ner?
    Eller har Camilla skrivit de långa texterna som täcker bilderna, och i så fall varför?
    Hänger inte med i alla dessa Instagram-inlägg där instabilder blandas med bloggtext, ibland upprepas texten, ibland inte…

      Jag fattar inte heller. Skriver Alexandra om sig själv i tredje person eller vem skriver om henne?

      Nej, detta blir extremt oklart varje gång poster från stories publiceras… Svårt att diskutera när det inte framgår vem som säger vad…

      Tips är att sluta lägga till text på bilder öht och skriva nedanför i bloggtext istället här på BB.

      Uppfattar det som att hennes filosofiska, genialiska visdomsord handlar om att overkill hälsofokus är skadligt för hälsan.

      Ja. Läst å läst men fattar inget

      Håller med, sjukt förvirrande text och inlägg?

    Helt rätt!

    Håller med om att det är en form av ätstörning, dock är det ju sån sjuk dubbelmoral att först deklarera att man ska köra juicedetox för att sedan klaga på att andra influensers bidrar till hälsohets. Att hon påstår att hon gör det för att ”rensa kroppen” köper jag noll procent då det är allmänt känt att det INTE funkar. Dessutom, vill hon dricka juice, drick juice då men varför måste hon tala om det? Klart folk kommer reagera.
    Tyckte det var lite komiskt att hon sa ”AVFÖLJ såna influensers”. Eh ja, avfölj Alexandra då det första ni gör.

      Håller med totalt ! Såklart folk reagerar när man lägger upp bilder på Juica som ”cleanse” (dom flesta vet vad dom är till för), för att sedan säga att man ska inte lyssna på influensers osv…

        Juicecleanse på RÄTT sätt fungerar visst. Man driver ut toxins ur kroppen om det görs på rätt sätt. Problemet är de flesta bara följer de tre första artiklarna på Google när man söker information om det här, och således görs ofta det här på fel sätt. Ofta hör jag riktigt hjärndöda argument till varför det skulle vara nyttigt/inte nyttigt, men oftast förstår bara inte de som tror att en juice cleanse är onyttigt varför det skulle vara nyttigt. Handlar om brist på kunskap.

          Källa på att det fungerar?

          Juicecleanse är bara ett påhitt och fungerar inte alls. Så länge du inte har druckit 1 flaska sprit varje dag i 20 år eller har kronisk Hepatit C sköter levern din detox hur bra som helst. Och skulle det nog oturligt vara så att du har en pajad lever kan jag lova dig att juicer inte är lösningen.

            Lol, man behöver ju dock hjälpa lever och njurar. Man kan inte trycka i sig pasta och gluten och mjölk och tro att levern drar ur all skit man för i sig genom det. Celler på grundnivå behöver rensas.

            Tack vare sådana som de som svart här, är grunden att jag får passiv inkomst av mina aktier i diverse med-companies. Folk är sådana får. Man investerar i Nestle som sponsrar rapporter och forskare, att framkalla syntetiska mediciner, man trycker ned riktig fakta på Google och framhäver sin egen, sedan negociatear man läkemedelsindustrin och trycker bort riktig hjälp så som fasta och (riktig) juice clease. Jag vet inte varför jag ens säger det här, ni lär inte ”tro” på det pga att det inte står överst på Google. Men vad gör det mig egentligen, I guess. Brukar egentligen inte skriva sådant här, längre, orkar inte sitta och argumentera sidvis om saken, så istället drar jag in era årslöner i månaden. Lycka till med er hälsa. Men kan ni lägga ihop två och två borde ni förstå varför allvarliga sjukdomar blir vanligare och vanligare 😉 Mer fortsätt ni i ett spår. Jag cashar in på det.
            Och läkarstudent, tacka Nestle för din utbildning och dina kommande jobb. De skapar maten, läkemedlet och sponsrar forskarrapporterna. Win win ?????

              ”negociatear”? negotiate? förhandlar? ”Sedan förhandlar man läkemedelsindustrin”? dör inombords av din text.. Använd hellre ord och uttryck som du förstår så kanske folk kan ta dig åtminstone en smula på allvar

              Varken gluten eller laktos är giftigt/dåligt/ohälsosamt så länge du inte är allergisk.

              Nej, att äta bara pasta, vitt bröd, kakor etc är inte hälsosamt men det är inte pga att det innehåller gluten, det är a) socker och snabba kolhydrater i överskott (varken socker eller kolhydrater är gift/ohälsosamt i lagom mäng dock) och b) inte särskilt näringsrik kost.

              Mvh någon med celiaki vars kropp däremot tror att gluten är ett gift (det är det dock fortfarande inte, min kropp är dum i huvudet och lurar sig själv).

          Ofelia, vad tror du att vi har lever och njurar till? På tal om brist på kunskap, pseudovetenskap är inte riktig vetenskap.

            Oj, du låter så ointelligent så jag orkar inte lägga energi på dig. Helt sjukt hur dum man får lov att vara. ?

          Toxins? Du är ju helt körd. Vad är ens ”toxins”? Vad tror du levern och njurarna arbetar med?

      Ja det är helt muppigt. Vill man detoxa kroppen så fastar man o dricker bara vatten.

        Det är sant. Det är ju det bästa.

        Man varken kan eller behöver ”detoxa” kroppen. Det flyter inte runt massa gifter helt fritt, som kan drivas ut med vatten.

          Nej exakt!!!

            Lol, man behöver inte detoxa kroppen om man inte lever i radiationvågor (vilket vi alla gör i och med telefoni/internet samt i närhet av LED lampor, tv och och). Man behöver inte detoxa om man endast lever på icke besprutad eko och organisk frukt samt grönsaker. Äter du processerad mat behöver man detoxa. Eller så får du diverse sjukdomar som man idag i media kallar ren ”otur” eller ”genetik” när det handlar om dina val du tagit genom livet i form av mat, aktivitet och exponering av miljö.

            Men för all del. Fortsätt sprida de där falska ”faktan” för jag investerar trots allt mina pengar i medbraschen. Folk är alldeles för blåsta för att se igenom branschen. Jag kan inte blamea er för hårt. De är grymma på marknadsföring och det märks. Men som sagt, jag lägger inte too much i att argumentera heller för in the end of the day tjänar jag på att folk köper tron om otur och genetik och inte fattar att det är deras aktiva val. Fasta gäller om man ska bli frisk från något på riktigt. Då ska man stötta sin kropp, helt genom ren vattenfastning. Ni får gärna säga emot. Kommer inte argumentera emot ändå, för som sagt, ni ska veta vilka guldgruvor ni är den dagen ni kommer behöva gå till läkaren.
            ??

              Du låter helt spacead i din text. Drick lite mer vatten ?.

              Vill man bli frisk från någon på riktigt är det viktigaste att ÄTA så kroppen får ENERGI och NÄRING. Hört talas om det? Du får gärna argumentera emot, men källor vore toppen om du vill få någon att lyssna på dina egna övertygelser

      Har dock för mig att hon gör det pga problem med magen? Kanske ännu ett steg i att försöka ta reda på vad det är hon inte tål. Skulle kunna tänka mig att göra något liknande för att liksom nollställa systemet och sen testa mig fram till vad det är jag inte tål.

    Alexandra har utvecklas sjukt mkt som person o människa. Paow är samma tragiska person 2021 som hon var 2011….

      Alexandra har lärt sig vilka tomma floskler som ligger i tiden och använder dem flitigt för att framstå som vis, mogen och feministisk. Hennes mobbiga beteende och ytliga utseendefixering lyser dock igenom rätt ofta ändå.

        Det var precis det jag tänkte skriva haha.

        Exakt. Förstår inte att folk går på hennes skit. Att INGEN vill umgås med henne säger ju ganska mycket också.

          Nej Alexandra bryr jag mej inte ett dugg vad hon pratar om för goja.

      Paow står ju dock för den hon är och ändrar inte det varje kvart beroende på vad man tjänar pengar på.

    Jag är förvirrad men jag antar att visdomspärlorna är att inte bli besatt över sin hälsa. Jag håller med till 100% då jag själv led av ätstörningar som ung och det är en av anledningarna till att gym är något jag håller mig borta från – jag vet att det triggar igång mina onda tankar jag hade förr.

    Å maj gad.

    När skall myten om att kroppens organ själv inte fixar att ”rena” kroppen dö ut???

    Nej – det finns inget som heter ”slaggprodukter” som magiskt kleggar ut sig bara för att du dricker denna superduper dyra näringsfattiga vitamindryck. Nej nej nej.

    Periodiskfasta – en helt annan femma – ”rensakroppen” = skitsnack för att tjäna pengar på Dig.

      Haha ja detta är sjukt roligt! Varför förstår inte vissa att kroppen har ett inbyggt reningssystem? Har de hört talas om urin, avföring…? Levern? Njurarna?

        Fick genast flashbacks till tvåan på gymnasiet då en av mina klasskompisar på riktigt trodde att njurarna hade lungornas uppgift och lungorna hade njurarnas. Lär man sig inte sånt på lågstadiet??‍♀️

        Så allt är uppenbarligen inte självklart för alla?

        De som säljer in alla dessa reningskurer är rätt övertygande, dels är de själva övertygade om att de har rätt men de är också övertygade om att de kommer tjäna massa pengar om folk köper… summa summarum jätttteövertygande.

        Nu har jag skrivit övertygande så mycket och kommit fram till att det måste vara synonymt med att bädda.
        Man liksom lägger på ett ”övertyg” – överkast. Man övertygar…..

        Hej hopp /fredag idag

      Periodisk fasta är dock inget det går att tjäna pengar på då det per definition går ut på att inte äta och dricka. Dessutom, jag kan garantera att alla här inne per automatik ägnar sig åt periodisk fasta varje dag hela livet…när vi sover. Det heter bokstavligen bryta fastan på engelska, breakfast. Kroppen behöver en tid av vila, även magen och vårt matsmältningssystem. Det är därför så många nattarbetare får problem med vikten. De har ingen regelbunden fasteperiod när de jobbar i skift. Vi är inte gjorda för att konstant småäta.

        Japp, droppade som tusan när jag jobbade natt. Hade absolut noll hunger dygnet runt, levde på Nocco och kaffe.

        Näää, skrev ju det också…
        Men du kanske svarade ngn annan.

    Daniel Paris postade ett inlägg på insta iklädd en bröllopsklänning (?) med något chokladmärke i händerna som han skrev en massa om, att man hellre ska äta en choklad och strunta i killar och allt annat, kan det vara smygreklam för chokladen?

      Det kanske har ändrats sen du såg bilden men det står ju ”Paid partnership with Nicks”

        Haha, gick in nu och tittade och nej, det stod inte där innan! ?

    Är det du som skrivit över hennes bilder eller va? ??

    Vad handlar dramat om Alexander Wik och Anna Book? Är det därför hon har kryptiska inlägg? Camcam har repostat hans storys på instagram och jag blev nyfiken

      Nej han menar ju bara att hon själv inte håller det hon lovar. Hon har blåst honom på det arvodet han skulle få för att förhandla hennes lön i biggest looser. Han vill bara markera att hon är en hycklare ?

        Älskar att han lägger ut allt på stories, Anna ska fan ha det så som hon beter sig mot andra.
        Hur fan kan man forsätta vara så rutten år efter år?

      Försöker komma på vilken kille det var som skrev liknande instastories om Booken för några år sedan. Det handlade också om att hon inte hade betalat det hon skulle. Aja, njuter av att hon blir outad. Avskyr varg i fårakläder.

      Inlägg kommer.

    Alexandra fick världens sötaste födelsedagspresent av Andreas, hade varit kul om du hade uppmärksammat det istället.
    Börjar faktiskt tröttna ur på att gå in här när majoriteten av inläggen handlar om brister i reklammarkering och förlöjliganden av trender och klädstilar samt Covidskammande. Jag vill inte läsa inläggsföljetonger med dialogdumpar gällande privata angelägenheter typ bråk av diverse slag som folk outar på sina sociala medier typ Nellie, Unni och Cissi. Stor skillnad mot ”bloggbråken” som förekom på stenåldern. Är också trött på att de flesta inläggen triggar till ett kommentarsfält där man dömer och bedömer människors uttalanden,handlingar och utseenden.

      Varför ska hon uppmärksamma att hon fick en hund? Varför ska man bry sig mer om det ena eller det andra ??‍♀️

        Vad hände med Rolex klockan hon skröt så mycket om ? Tror inte en sekund på att hon inte visste om att killen köpte en hund
        Hon målar verkligen upp allt i sitt liv till perfekt ?

          Det var en present till sig själv, klockan alltså. Dessutom så fyller hon senare i april.

          Dock så tror jag att hon hoppats på att Andreas skulle fria. Hon har ju hintat massa gånger i vloggar och på Instagram om att hon väldigt gärna vill att han friar.

            Kan förstå att hon vill att han friar men de måste vara något han själv vill . Hon känns väldigt desperat med sina hint om att han ska fria . Vissa vill inte och det tycker jag att man får acceptera ! Eller som hon skriver till läsare då och så , som ställer fråga om hur som ska göra . Då ska du gå vidare ! Är hennes svar . Kanske åt hon själv borde göra då ? Om man nu bara ska gå vidare om man inte får som man vill ?

      Håller helt med!

      Influencer kan nog vara den bransch som är mest klandervärd tillsammans med banksektorn. Klart som fan att de ska granskas, förlöjligas (om det finns befog för det) och bevakas.
      Det är ett gäng lata narcissister som inbillar sig att det är en fullspäckad dag med ”jobb” om de stiger upp vid 09, äter frukost vid 10, tar några bilder vid 12, har ett teamsmöte kl 15, tränar vid 17 och postar på instagram vid 20.
      Finns ingen bransch som är så hypad och överskattad som dessa muppar. Dessutom, hur intressant är det att läsa om att person A gav person B en hund?
      Läser hellre om deras korkade inlägg, tankar, bilder, handlingar m.m

    Det första jag tänkte på var att var det inte Alexandra som för några år sen försökte sälja in juciedieten? Där man fick hem ett bud med massa juicer och sen levde man endast på dom i några veckor. Vill minnas att det var nummer på juicen så man visste vilken man skulle dricka när

      Hon ha väl hittat på många märkligheter. Barnmatsburksdieten gick ett par kompisar till mignpåni högstadiet med henne som inspiratör (bläää). Dock har hon väl skärpt till sig rejält?

    Just att rena kroppen med juice är så jäkla dumt. Det skapar en föreställning om att kroppen är smutsig och behöver renas, hallå har du en lever? Det är ENDAST en ursäkt för att fortsätta ett ätstörd beteende. De flesta med ätstörningar är normalviktiga, vissa även överviktiga. Man måste inte vara en pinnsmal för att lida av en ätstörning. Juica är ett inköpts port för många till ett ätstört beteende så totalt jävla oansvarigt att promota detta vilket många influenser gör.
    Jag har själv gått i behandling för ätstörning och insåg aldrig hur stort det är att rena kroppen med juice(har aldrig själv gjort det), alla gjorde det eller hade gjort det i gruppen.

      Jag har gjort det utan att ha eller ha haft en ätstörning & tyckte det var toppen om jag ska vara ärlig. Lika lite som jag kan därmed kan säga att det är bra till alla kan ju du säga att det är uselt till alla. Fattar faktiskt inte hur det kommer sig att ätstörda har monopol ang juicedetox…

        Monopol på juicedetox? Nja, men man måste väl förstå att ätstörda beteenden är vanligare bland personer med ätstörningar såklart. Sen Eftersom det inte finns några fördelar (däremot nackdelar) med juicedetox förstår jag inte hur det kan vara toppen för någon.

        Du kan ju ha din du subjektiva åsikt om att du mådde bra av det (även om man inte bör förringa placebo heller), utan att det är synonymt med att det faktiskt rensar kroppen.

          Du förstår inte sambandet med människors hjärnkapacitet och hur den kan bota sjukdomar. Skaffa lite hjärnceller så kommer du ikapp oss andra.

    Detta känns ju väldigt konstigt? ”Att vara hälsobesatt är inte hälsosamt”, tycker Alexandra om någon kan framstå som väldigt hälsobesatt när hon snackar om olika slags mat, tjock inte tjock, svullen inte svullen, träning och nu detta, en juice cleanse? Liksom först ska hon informera om att hon ska dricka juice för att ”detoxa” för att i inlägget efter skriva att det inte är hälsosamt att vara häslobesatt? Tycker det klingar väldigt fel.

    Jag var väldigt förvirrad över vem som skrivit vad? Var tydligare Camilla var tvungen att
    Läsa igenom kommentarerna för att ens förstå

      Noterat. Tack. 🙂

        Varför förtydligar du inte i inlägget när du får en mängd kommentarer om att det är obegripligt?

    Om hon ska göra det för sin egen skull (som att det ens skulle hjälpa) varför måste hon då posta det? Alla som läser vet inte hur hon tänker, vi kan inte läsa av hennes tanke om att hon kommer äta om hon blir hungrig osv. Jag tycker det där liknar överdrivet fokus på hälsa, som hon skriver också är en ätstörning.

    Men NÄR kommer uppdateringen om marmorborden?! Hur länge ska de få på sig att fila på ett svar, Camilla? ?

      Tror vi får tjata på ansvarig utgivare för nyheter 24 istället 🙂

        Vem tror du bestämmer när och vad jag kan publicera om det?
        Kanske min AU? Så att jag fortfarande inväntar visst material från deras juridiska ombud och inte kan publicera än, är i samråd med honom.
        Det kommer, men det går inte snabbare för att ni tjatar.

          Ja det var ju det jag menade? Att det är där proppen sitter så att det inte hjälper att tjata på dig? Jag har heller inte tjatat så jag vet inte varför du är irriterad på mig….

      Men gud vilket tjat det var om detta….

        Eller hur, jag som inte hann läsa inlägget innan det togs bort undrar varför det har blivit en så stor grej. Hoppas på en bra resumé ifall en uppföljning kommer ?

    Besatthet av ”renhet” och en opropitionerlig avsky mot att se andra människor t ex äta godis tror jag absolut är att klassa som någon form av ätstörning.

    Tycker många lätt fastnar i förbjuda ingredienser och att jaga dem på marginalen snarare än se till helheten. Totala förbud är sällan förenligt med en ”avslappnad” inställning till mat i min mening och kan leda till fixering. Tror det är bra att äta nyttigt men man ska inte känna att man behöver bikta sig för att man ätit en rad choklad, utan mer kanske att man tänker oups nästa gång ser jag till att ha någont nyttigare hemma och sen är det klart med det.

    Lex Molly Rustas

      Ja hon verkar inte leva på något annat än juicer

      Vad betyder Lex?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.