Bianca Kronlöfs brev till Soran Ismail

Lyssna på dessa inlägg eller läs texten.
Bianca Kronlöf har snudd på vält Instagram med dessa tre inlägg.

Hej @soranismail Det gör mig så jävla ledsen att se hur dåligt du mått och fortfarande verkar må. Men mitt i programmet måste jag stänga av för att jag bokstavligen håller på att kräkas. Hela min kropp reagerar. Nu kommer det svåra, för det här programmet handlar inte bara om dig Soran. Mitt illamående börjar när @ozznujen@mansmoller och @appelstoffekommer in. Alla ni distanserar er från det som faktiskt har hänt genom att använda ord som ”det där” ”metooad” ”grejen” ”efteråt”. Prova att använda dom rätta orden: ”när du blev anklagad för flera sexualbrott, bla våldtäkt av flera olika kvinnor som inte känner varandra” då går det inte att distansera sig längre. Måns tycker att din föreställning måste ”gå in i skiten” men då snackar han inte om det du blivit anklagad för, det är inte ”skiten”. ”Skiten” är din skitiga lägenhet som ska vara en metafor för din psykiska ohälsa. Kristoffer distanserar sig tom så mycket att han inte ens vet vad som hänt. Sen går han vidare på ett ironiskt sätt säga att du borde gjort en presskonferens, bett om ursäkt och så hade du blivit insläppt i värmen igen. Det är absolut en strategi men jag har mer erfarenhet av en annan: den strategi som händer på Tv’n mitt framför mina ögon. Att bli insläppt i värmen genom ”brödraskapet”. Det är mekanismer vi kvinnor varit med om tusentals gånger men nu får jag följa det på bästa sändningstid. När mammas kompis anmält sin man för misshandel han fick besöksförbud. Då ställde hans polare upp. Dom besökte henne på jobbet, nej, trakasserade henne på jobbet, så mycket att hon inte kunde driva sitt företag och gick i personlig konkurs. På mellanstadiet tafsade en kille på min kompis, när vi konfronterade honom slöt hans killgäng upp bakom honom så vi var rädda för att gå till skolan. ”Jag backar dig brorsan”. Det händer i alla åldrar, klasser och på olika grova nivåer. Nu ser jag det på Tv. Jag är så jävla äcklad av brödraskapet samtidigt som jag är avundsjuk. Nu gäller det att kunna hålla flera bollar i luften samtidigt. Om jag ska vara helt ärlig så har jag en del i mig som är avundsjuk. Systerskapet är inte lika starkt som brödraskapet…

Som feminist gör det ont att skriva det och jag fattar om du som läser blir arg på mig bara för att jag ens skriver så. Men jag ÄR avundsjuk på den villkorslösa gemensamheten i brödraskapet. Snubbarna backar varandra när även om kompisen anklagats för våldtäkt. Kvinnor backar inte ens varandra om vi använder fel ord. Där är skillnaden i att vara man och kvinna i Sverige idag.

MEN Jag tycker att alla människor behöver vänner. Till och med mördare. “Hur fan kan ni vara vänner med en våldtäktsman?!” Skriker folk efter Måns, Kristoffer och Özz. Men det är inte ett problem för mig, grunden till att dom är med i programmet är att dom är oroliga för sin väns psykiska ohälsa. Och mäns psykiska ohälsa är ett stort samhällsproblem och jag tycker att det är starkt att Måns, Özz och Kristoffer stöttar sin vän när han mår dåligt. Det är inte vänskapen i sig som är problemet utan vad den fokuserar på. Och enligt mig fokuserar du och dina vänner på HELT FEL SAKER! Alla fokuserar på att du ska upp på scen igen. Borde ni inte fokusera på din kvinnosyn Soran? Hur fett hade det inte varit om polarna kom in och haft samtalet: “Jag är din kompis och jag vill att du ska må bra MEN du behöver hjälp med hur du söker bekräftelse genom att sexuellt trycka ner kvinnor.” Hur snabbt hade inte samhället förändrats om det här hänt min mammas kompis: Istället för att mannens polare åkte till henne och frågat varför i helvete hon sett till att han fått besöksförbud så skulle dom åkt till honom och frågat vad i helvete han gjort för att sätta sig själv i den sitsen?

Soran, du fokuserar också helt fel. Du fokuserar på dig själv. Du fick inte ligga på högstadiet och du har blivit utsatt för rasism. Nu gäller det att kunna hålla två tankar i huvudet. Tanke ett: Det är fruktansvärt att du blivit utsatt för rasism. Till Skillnad från Kristoffer så har jag gått in och läst på flashback. Där var ju lyckan total när du blivit anmäld. Och retoriken var tydlig: På grund av att du är kurd så är du våldtäktsman. Det är inte bara helt fruktansvärt det är också helt fel fokus. Tro mig, det hade varit så lätt att vara kvinna om det patriarkala våldet var bundet till ett geografiskt område eller en specifik folkgrupp. “Okej, om det bara är kurder, män i bohuslän och Nya Zeeland som våldtar så undviker jag dom platserna och dom männen” Men till alla rasisters besvikelse så måste jag säga att det är inte så enkelt. Och med tanke på att #metoo exploderade ÖVER HELA VÄRLDEN så borde myten om att det bara är män med svart hår som slåss dött 2017. Jag mår illa, blir ledsen och förbannad när jag läser all rasistisk skit som skrivs om dig Soran. Men samtidigt blir jag ledsen och förbannad på dig när jag hör var du lägger fokus: (Tanke två nu) Tjejerna som inte ville vara ihop med dig på högstadiet och tjejerna som inte ville ligga med dig innan du blev känd. Fredrik Virtanen fokuserar på samma sak i sin bok (ja, jag har läst den) han är så förblindad av smärtan att han var tjock och att ingen tjej såg åt hans håll, att när han blir känd och tjejer helt plötsligt ville ligga så såg han sig fortfarande som den tjocka, mobbade killen, utan makt. Utan självinsikt skulle jag vilja säga. Det här är en så jävla stor varningsflagga: Nu blir förövaren ett offer. Vi ska känna sympati för honom. Den VUXNA MANNEN kan inte stå till svars för sina handlingar för att DEN LILLA POJKEN var sårad!? Så det är dom kräsna tjejerna på högstadiets fel att Fredrik och Soran har en kass kvinnosyn? Betyder det att alla tjejer måste ligga med alla killar på högstadiet för att på så sätt undvika att killarna inte ska bli våldtäktsmän när dom blir vuxna?

Sen kommer fokusförflyttning: FILOSOFI (!!) I den första delen undrar du ”vad är sant, vad är ens sanning?” På samma sätt som Mikael Persbrandt (nej jag har inte glömt dig) på frågor om övergrepp svarade ”det var som en dröm, en märklig dröm” Nu ska vi alltså sluta fokusera på konkreta handlingar och ansvar. Istället ska vi leka filosofer och diskutera begrepp som “drömmar” och “sanning”. Och alla är så jävla kåta på att slippa dålig stämning så diskussionerna hamnar i filosofiska hörnan i stället. SLUTA göm er bakom filosofiskt flum och och lägg fokus där det ska vara: Det här handlar om BROTT! Och det handlar om er kvinnosyn! Det handlar inte om den lilla pojken, den handlar om den vuxne mannens handlingar!

Sen kommer fokusförflyttning: SEXLIV! Du berättar om ditt extravaganta sexliv Soran. Det fungerar, jag garvar när jag hör att du blivit ombedd att kamma ut sperma i nåns hår. Du är noga med att säga det: du blev OMBEDD att göra det. Det är en viktig detalj på riktigt. Om man har ett sexliv där man binder fast folk och kallar dom ”hora” så måste man vara expert på samtycke. Och jag undrar: hur tog du reda på att tjejer du brydde dig om så lite, att du glömde dom efteråt, ville bli kallade hora? Blev du OMBEDD att göra det? Fokus i historierna borde inte ligga på allt knasigt sex du haft, fokus borde ligga på samtycke.

Sen kommer fokusförflyttning: FAMILJELIV! Din flickvän intervjuas och vi hör barnjoller. På samma sätt tar Fredrik Virtanen konstant upp att han har en fru och barn, på samma sätt satt kungen i folkdräkt med hela familjen dagarna efter att det kommit ut att han varit på strippklubb. Som om ”han kan ju inte gjort det där, han är ju morfar!?” Familjen ska i dom här fallen få oss att känna att förövaren är en heeeelt vaaaanlig kille. Det här är också en så jävla stor varningsflagga! För helt vanliga killar kan också vara våldsutövare! Det är heeelt vaaanliga killar som åker till Amsterdam och köper sex, åker till Thailand och köper barn eller slår sin fru. Våldtäktsmän är inte monster med nåt konstigt är över hela ansiktet. Det hade varit så lätt för polisen om det fanns ett utseende eller ett civiltillstånd som gjorde nån till våldsutövare, tyvärr är det inte så, tvärtom. När det dessutom kommer till offentliga män så är frun extremt nödvändig. Retoriken är: om hon han förlåta honom så borde vi också göra det. Och om det inte funkar så är hon som en slags sista utväg: om vi inte kan tycka synd om honom, så borde vi i alla fall tycka synd om henne. Allt för att försöka göra förövaren till ett offer. Men familjen har inget med det här att göra. Kan vi släppa kärnfamiljen som ”tvättmedel” en gång för alla?!

Och en till anledning att att jag får en klump i magen av det här programmet är för att det handlar om min arbetsplats. Vi är alla frilansare så vi har inte nån HR-avdelning att gå till. Vi ses backstage innan gig eller i logen innan inspelning. Jag anser att en av dom största feministiska handlingarna man kan göra är att säga ifrån. Inte att göra en pjäs, en bok eller att hålla föreläsningar. Att säga ifrån är jobbigt och skapar dålig stämning. Tex: om en lärare ska säga ifrån vid kaffemaskinen i lärarrummet så kostar det mycket mer än när jag står på scen som skämtar om sexism. Jag lämnar staden efter att showen är över. Läraren måste möta sin kollega även dagen efter hen sa ifrån för det plumpa skämtet. Läraren måste också möta alla andra kollegorna som skrattade med eller bara stod tysta bredvid. Jag vill säga ifrån. Jag vill vara tydlig vart jag står. När ni ser mig på parlamentet, morgonpasset eller annat ställe där roliga killar finns. Oavsett om det är bredvid en av dom tysta männen eller en av dom som stöttar sin “bror” så ska ni veta att jag orsakat dålig stämning vid kaffemaskinen innan kameran börjar rulla.

Men det här är ju ett brev till dig Soran: om vi ses så kommer jag inte fokusera på din föreställning. Jag kommer fråga hur du mår och sen kommer jag prata om samtycke och om kvinnosyn. Om du vill snacka skriv till mig.

Brev till ALLA manliga komiker.

Nu riktar jag mig till ALLA män i komiker branschen. Ja, jag drar er alla över en kam. “Men vad fan Bianca, varför blir du arg på mig jag har ju inte gjort nåt” EXAKT! Det är just det som är problemet: du har inte gjort nånting! Du sa inte till när din kompis låg med tjejer som är 10-15 år yngre, du sa inte stopp när kokainet kom fram till dom unga tjejerna, du slutade inte garva när han skämtade om dom, du har gjort INGENTING! Branschen är LITEN och alla känner alla, jag är inte ens med på era turneer men jag hör alla rykten. Ni som vänt Soran ryggen, det är inte för att ni tycker att han gjort fel. Det är för att ni är FEGA! Hade ni haft ryggrad som tex Özz, Måns och Kristoffer faktiskt har, så hade ni ifrågasatt era kollegors/vänners beteende eller varit öppna med att ni inte ser några problem. Det är den tysta massan som är den farliga. Och om jag ska vara helt ärlig så tror jag också att många av er är tacksamma för att allt ljus är på Soran. Jag tror att vissa av er tackar Gud varje dag för att skiten som sägs om er inte kommit upp till ytan. Er tystnad är bara ett skydd för er själva. Annars hade ni gjort motstånd. Och kom inte NU och säg att ni är för eller emot Soran, han är EN individ i en  struktur som både stöttar och ser upp till sexistiskt beende. Ni är förebilder. ”Men vad fan jag har aldrig begärt att bli en förebild, jag vill bara dra skämt!” Tråkigt för dig men om ditt jobb är att stå på en scen, gå på röda mattor, om folk betalar pengar för att höra dina skämt så är du en förebild vare sig du vill eller inte. Den enda jag begär av er är att ni ska ändra ert betende. Lätt va? Säg stopp, säg emot, knulla inte tjejer som är 15 år yngre som kommer upp och vill prata om ert gig och sina egna stand up drömmar. Vet ni vad ni kan göra istället: säg tack, ge henne tips, kanske ett nummer till er producent och sen går ni upp på hotellrummet och kollar på en dokumentär om samtycke.
Jag vet att jag förlorar jobb på att skriva det här. Eftersom jobb i den här branschen ges till vänner. Jag vet att det finns män på höga positioner som snackar om mig som ”henne är man ju rädd för”. Jag undrar vad det är ni är rädda för?
Jag är inte farlig, jag är ärlig. Och mycket av det beteendet som accepteras just nu är mycket farligare än vad jag är.

Brev till branschen

Jag tycker att Soran ska få göra en föreställning. Reglerna för en föreställning är rätt enkla och logiska: om du gör nåt som folk vill betala för att se, så är det väl bara att köra? Det sjuka är att SVT gör en timmes reklamfilm för den här föreställningen! Jag blir helt stum av att alla i programmet tycker att Soran är tystad. Programmet heter tom ”persona non grata” Soran är inte tystad och oönskad! Han har fått ett mittuppslag av Svenska Dagbladet, en timme av SVT, Han har 50.000 följare på instagram. (Jag har 36.000 och tycker det är ett stort konto) om ni vill förstå vad ”tystad” är så kan ni gå in på kontot @gömd.kvinna som har 8351 följare.

I programmet pratar Kristoffer skämtsamt om ”säsong metoo” och ”säsong Greta Thunberg” men vi som jobbar mot mäns våld mot kvinnor ser inte ”säsonger”. Våldet är KONSTANT! Det är media som har säsonger i vad som får uppmärksamhet. Och det här är viktigt för mig: skillnaden mellan UNDERHÅLLNING och FÖRÄNDRINGSARBETE. Metoo var egentligen ”bara” att miljontals kvinnor berättade om sina erfarenheter. I underhållningens värld så räcker det. Alla blev chockade, tidningarna fick sina löpsedlar och vi PRATADE om det. Att PRATA ger en KÄNSLA av att man gjort något. Men egentligen är det bara första steget. Andra steget är att börja GÖRA NÅGOT åt saken. Så när Christoffer säger ”säsong metoo” stämmer det medialt. I media är mäns våld mot kvinnor ”såååå 2017” medans feministerna står och undrar “vad fan som hände sen!?”

Jag uppträdde på Raw EN GÅNG och om jag berättar vad jag såg och hörde då så skulle jag åka dit för förtal. Ja, för så är det nu för tiden. Soran, du får ett Tv-program där du kan prata fritt om ditt perspektiv men om jag pratar om mitt perspektiv så blir jag stämd. Ta in det en stund. Jag har varit rädd och blivit kränkt. Allt detta är olika nivåer av patriarkatets våld. Är det en slump att det var helt tyst i gruppen med kvinnliga komiker under Metoo? Nej. Jag är skådis som gör inhopp i komikernas värld då och då. Och det är en ensam värld samtidigt som den är extremt beroende av vänskapsband.

Vem blir inbjuden till sommarturnén med dom stora artisterna? Vem bjuder in vem till den nya coola klubben? Ensamheten och beroendet av vänskapsbanden skapar tystnad. Till och med mellan kvinnor. Hur mycket kan man lita på ”systerskapet” eftersom branschen är liten och alla känner alla?

Gunilla Röör och Ann Petren är två fantastiska förebilder som vet vilken makt dom har som fast anställda och etablerade. När jag fick mitt första jobb efter scenskolan så tog dom mig under sina vingar jag är så tacksam för allt dom gett mig! Jag vill gå i deras fotspår. Om du är ny i branschen och råkar ut för något, om du är gammal i branschen och blev utsatt men inte vågade prata om det då, oavsett om du är skådis eller jobbar med fikabordet, och oavsett om den som utsatt dig är någon som jag känner, så vill jag att du ska veta att jag kommer att lyssna på dig. Du är inte ensam.

I sitt sista inlägg säger Bianca att hon har 36 000 följare på Instagram och tycker att det är mycket. 
I skrivande stund – kl 16.12 – har hon 74 700 st and counting. Jag gissar på att hon når 100 000 innan kvällen är över och det är mer än välförtjänt.
Hyllningarna strömmar in under inläggen från följare, vänner och kollegor till Bianca där Alexander Karim, Micael Bindefeldt och Jonas Gardell är tre av ytterst få män som öppet hyllar initiativet.

Här är några stycken av dem.

Mia Skäringer Jonas Gardell Alexander Karim Alexandra Pascalidou Katarina Wennstam., Jessica Frej, Hedda Stiernstedt Edward af Sillen Sanna Bråding Micael Bindefeldt, Silvana Imam, Linnea Henriksson Shima Niavarani, Jessica Frej igen

237 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  så jävla bra rutet av henne. Hon satte nog ord på allt jag och väldigt många andra velat säga. Kloka kloka Bianca.

   Amen ❤️ Har gjort vad jag kan för att hon ska få fler följare!

    Hon har ju mer än dubblat antal följare de senaste dagarna, så coolt! Tycker Bianca är fantastiskt och ser fram emot att hon får fler följare än Cissi Wallin. Undrar vad hon tycker om att inte stå i rampljuset denna gång.

     Är det viktigt i det här sammanhanget verkligen? Att hon får fler följare än en annan kvinna?

      Verkligen, så otroligt sorglig kommentar😕

       Det är det väl ändå inte om man tänker att fler följare = större räckvidd?

      Det behövs kloka och vettiga inslag i debatten och Bianca är en mycket bra förebild så jag anser att det är fantastiskt att så många har upptäckt henne, själv har jag följt henne i många år och blir ständigt imponerad.

  Otroligt välformulerat och modigt

   Det var väldigt välformulerat och bra gjort av henne, dock håller jag inte alls med om att det är modigt. Det ligger ju helt i tiden, hon visste självklart att hon skulle få en massa hyllningar, de som tycker annorlunda skulle bli helt utbuade om de skulle skriva något, frågan är glödhet till hennes favör och det är verkligen att slå in öppna dörrar. ALLA vettiga människor håller med henne och detta vet alla om. Så, modigt, nej, men ändå väldigt bra gjort!

    Ja haha modigt är inte direkt rätt ord. Som att tycka att en vit tjej är modig får att hon står upp för svarta eller att någon som påpekar att polisvåld är fel är modig 🙃 Är ju snarare säkra kort på att bli hyllad?

     Jo det är modigt för hon kommer garanterat få en väldig massa hat och hot från brödraskapets riddare.

      Nej det kommer hon inte.

       Du menar att du är där och tar hela skitstormen innan den träffar henne eller?

       Jo. Hört talas om flashb*ck?

        Nu är de här männen redan hatade på f b.

         Och alla kvinnor. Speciellt feminister.

          Alltså okunskapen om flashback här inne är så stor. Forumet har över en miljon medlemmar och flera hundra underforum. Att du ser 100 pers som skriker i de här få trådarna innebär inte att hela flashback hatar alla feminister. Om du går utanför underforumet skvaller och aktuella brott så är det helt vanliga svenssons som pratar om allt från godast chips, till feminism, till vilken gräsklippare är bäst, till hur du klipper klorna på din kattunge.. Forumet är enormt med alla sorters personer.

           Såklart, men kvinnohatet är ändå dominant trots att en och annan feminism hänger där.

           19:49,nej, kvinnohatet är faktiskt inte dominant mer än i skvaller forumet och vissa trådar i aktuella brott. 2 underforum av 100tals.

           19:49 Det är mer kvinnohat här inne dagligen än jag stöter på i de forum jag läser på fb.

           19:56 då har du inte läst mycket på fb!

           Då har du inte vart inne på relationsdelen på fb 🙄 forumet där alla kvinnor är horor som aldrig vill ha sex

       Hahaha, du måste vara man, för total okunskap hindrar dig inte från att ge en tvärsäker åsikt.

        För att kvinnor inte kan vara tvärsäkra? Fräsch fördom.

         Jo, när de har rätt.

          🤣

       Hon pratar ju ut om sina kollegor och till viss del arbetsgivare så jo, klart som FAN hon är modig. Inte sett alltför många som lagt ut sådana här videos även om många känner likadant. Det är mod.

      Då sluter vi andra upp runt henne om det blir så!❤️

    Jag tycker det är modigt att markera såhär öppet mot framgångsrika kollegor

    ”Jag vet att jag förlorar jobb på att skriva det här. Eftersom jobb i den här branschen ges till vänner.”

     Hon markerar inte mot framgångsrika kollegor. Hon markerar mot kollegor som inte längre är framgångsrika. De som blir utsatta för drev får inga jobb. Bra att hon erkänner att jobb tillsätts pga nepotism dock. Det är i sig unket och något som borde uppmärksammas mer.

      Måns Möller, Özz Nujen och Kristoffer Appelquist är framgångsrika

       Visst, men deras insats i detta programmet var ju inget annat än fiasko och idioti. Har du hört någon som sagt något annat?

        ??

        ?

      Missade du att Soran precis fick en dokumentär i två delar på SVT? Vinklat ur sitt eget perspektiv? Nog fan har han vänner på höga stolar fortfarande, och (tyvärr) många som köper hans skit. Bianca gör vad hon kan för att sprida andra sidan av myntet. Hon är fantastisk.

    Modigt är det i bemärkelsen att hon kritiserar sin egen bransch och riskerar framtida jobb. Hon nämner branschen i ett av inläggen.

  Så bra! Men tycker inte alls att dokumentären gagnade Ismail något. Man får bara se han för den lort han är.

   Håller med! Satt mest som ett frågetecken när jag såg dokumentären gällande vad han ville få ut av att vara med…. kändes mest som att han ville berätta hur många människor han legat med för det är faktiskt hundratals!!!!!

   ”Buhu, jag fick inte ligga på högstadiet!”

   Vem fan fick ligga på högstadiet?

    Ingen.

     Jag fick🙄

    1/3 del enligt våra tillfälliga sex & samlevnad lärare i högstadiet. Läraren sa även att en kille var porrskadad för att han kunde svara på hennes frågor om medellängden på en kuk & medeldjup på en slida haha.

    Många.

    Jag låg för första gången 1,5 år efter studenten 😳

    Inte jag. Konstigt nog låter jag ändå bli att våldta.

   Håller helt med! Förstår inte varför många är så uppträda på att SVT ”ger utrymme” åt Soran i detta fall. De exploaterar honom. Till synes välförtjänt – men dock.

  Bianca är grym men jag kräks på alla skenheliga kändisar som skickar hjärtan och liknande när de själv är en del av problemet. De är hjälper ju till att upprätthålla mycket av det som sker. Och nej alla måste inte vara som Bianca men då behöver de inte låtsas att de bryr sig.

   Hur menar du nu? Vilka av de som skickat hjärtan har bidragit till det här?

    Det är ju några av dem som inte har sagt/säger ett skit när det väl gäller…

     Hur vet du det då? Du har ingen aning vad folk tagit tag i när de sett saker ske?

      Jo det vet jag, tyvärr!

       Nej, det gör du inte.

        Ok.

       Klart du inte vet. Vi har ingen aning vilka som pratat med sina arbetsgivare osv. Allt behöver inte tas öppet i media liksom.

        Du vet inte vad jag har för yrke. Men vi lägger ner för det leder ingenstans.

         Det är skitsamma vad du har för yrke, du vet fortfarande inte vad individer har gjort. Vilka de berättat för, vilka de varnat, vilka åtgärder de tagit. Oavsett vem man är så vet man inte allt om en person.

          Du var mig en riktig besserwisser.😂

          ”Oavsett vem man är så vet man inte allt om en person” det är precis det som jag menar!

         Lol

   Detta är så sant! Så många som skyndar sig att hylla o skicka hjärtan bara för att själva inte bli ifrågasatta, fast de är del av både problem och struktur. De tycker väl att de gjort en god gärning när de skickat en kommentar med hjärtan och hyllningar….

    Är det bättre att de inte gör något alls?

     Det ena utesluter inte det andra.

     Det vore bättre om de skulle vara modiga på riktigt. Men det är de inte. Att skriva ett hjärta på sociala medier gör varken till eller från. Om något blir deras feghet mer tydlig.

      Sa sant!

       *Så

      Men alla behöver inte vara modiga. Herregud. Vad får dig att tro att alla är redo att ge sig in i en debatt officiellt bara för att de råkar vara officiella personer? Folk är olika.

  Sånt här är grymt när det tas upp på BB. Större spridning.

  Jag kräks på virtanen. Han är narcci av sällan skådat slag och precis aaaallt handlar om hur synd det är om honom. Riktigt läbbig

   Jag kräks inte på honom, tror att Cissi ljög, särskilt när det kom fram att hon själv fabrikerade att fler var utsatta. Tycker faktiskt synd om F, särskilt synd om hans familj, att behöva gå igenom allt det där bara för att en instagram feminist blir våt av att synas och höras. Blä.

    Fy vad dålig kommentar, det är det här som är problemet

     Dålig kommentar? Camilla har själv erkänt att hon hjälpte Cissi starta bloggen som Cissi sen presenterade som gjord av någon annan av hans offer. Cissi är definitivt den minst trovärdiga personen av henne och F.

      Det betyder inte att det inte har hänt, Cissi visste kanske hur systemet fungerar, att en mans röst är lika med 10 kvinnors.

       Cissi visste om att F redan var hatad på f b och var ett säkert kort att gå på, igen. Första gången såg ju folk igenom hennes lögner. Man är naiv om man tror att Cissi ville något annat än att lyfta sig själv och sin egen status. Hur många tjejer har hon inte sänkt sen dess?

        Vem lyfter sig själv genom säga att man blev våldtagen?

         Cissi.

      Absolut har Cissi gjort fel, jag tror hon har gjort mycket fel men att kalla henne ”instagram feminist blir våt av att synas och höras” var ju uppenbart onödigt. Jag tycker illa om många människor men inte säger/skriver jag onödigt otrevliga kommentarer för det.

       Tycker det beskrev henne väldigt bra. Är ju det enda hon gjort sen 2017.

     Vad exakt är problemet? Att man ser igenom Cissis lögner?

      Är generellt väldigt emot Cissi, men jag tror inte att hon ljög i grunden. Jag tror på henne att våldtäkten skedde, sen tror jag dock att hon så gärna ville att han skulle åka fast att hon i desperation fabricerade ihop andra offer och försökte få det att låta trovärdigt – Och det tror jag blev hennes fall, ihop med andra domino effekt relaterade lögner och händelser. Men själva våldtäkten tror jag faktiskt på att det hände.

       Får du väl tro om du vill. Jag tror att hon ljög rakt av.

       Det finns andra dokumenterade offer.

        Nej det gör det inte. Inte i fuparna och ingenstans online. Det finns ingen som varit villig att prata om det. De som finns är de Cissi påstår finns.

         Det gör det.
         Det står aldrig om andra som utsatts för brott i en annans fup

        Källa på de dokumenterade offren? Hm?

    Jag tror Cissi talade sanning om detta. Sen tror jag att hon är en skitperson i övrigt och att hon ljög ihop en massa andra grejer. Och det är tråkigt för människor vill gärna se andra som onda eller goda. Om Cissi var ett offer för Virtanen är hon god. Men om hon ljuger om annat är hon ond. Och är hon ond kan hon ju inte vara god! Alltså måste hon ljugit om Virtanen.

    Flera kvinnor oberoende av varandra anmälde Virtanen.

    Hej Virtanen 😂

    De andra 11 kvinnorna då? Ljög de också?

     Vilka kvinnor?

   Virtanen har ju sagt att det är mycket möjligt att det som Cissi sa stämmer, men att han inte minns.

   Det var ju först när Cissi anklagade honom för att ha våldtagit barn som han anmälde henne för förtal.

   Soran Ismail anmälde en tjej som skrev i en privat facebookgrupp (visserligen med typ 200 medlemmar), trots att flera andra hade anklagat honom men de kunde han inte komma åt. Han ville ju bara straffa tjejen som vågade säga ifrån. Virtanen fegis-står för vad som hände ”det är säkert som Cissi säger, men jag minns inte”, medan Soran förnekar i sten, vill inte ens bemöta anklagelserna i detalj.

   Det ena fallet är INTE som det andra.

  Så himla bra skrivet! 💪🏻
  Tycker också att man får komma ihåg att de som konsumerar program, artiklar osv inte är dumma. Vet INGEN som gillar S efter dokumentären. Att han har fått utrymme har ju tvärtom skadat hans rykte ännu mer. Han målade en måltavla på sig själv och tryckte av. Han har en offerkofta på sig, det innebär ju inte att de som ser på anser att han är ett offer. Känns ändå viktigt att påminna sig om så man inte tror att bara för att de fått synas så är allt förlåtet.

  Sen reaktionen… Kräkas? Är det jag som är avtrubbad eller reagerade ni så? Tyckte mest det var riktigt cringe (Samt synd om flickvännen, vaaaaarför tackade hon ja att vara med?).

  Özz Nujen är sliskig! För ungefär 6 år sedan stötte jag på honom i en klubb… kysste mig på halsen och bar upp mig i hans famn fast jag klart och tydligt visade att jag inte ville, puttade bort honom flera gånger.

   Varför raggade du på han då? 🤔

    Att stöta på någon = bump into someone.
    Alltså inte ragga.

     Ja precis.

     ”stötte JAG på honom”. Inte konstigt att det kan missförstås om meningen är felskriven.

      My bad.

      Men den är inte felskriven!

      Vad säger man då om man stöter på någon som i att ”springa på”, ”träffa på”, osv..?

      Jag stötte på grannen i hissen här om dagen. Problemet är att det betyder olika beroende på hur man betonar, vilket inte framgår i text. Men fel är det inte.

    [Borttagen kommentar]

     Dra in taggarna. Stötte på = ragga på i stora delar av landet. Ett missförstånd.

      Haha märkte att det blev missförstånd men oavsett så klänger man inte på någon utan medgivande.

      Det betyder både och. I stora delar av landet.

     Men överreagera much? Stöta på kan innebära ragga på. Hur fick du det till att tjejer ska skylla sig själv för att de har utmanade kläder? 🤦🏼‍♀️

      Men kom igen …vem skriver ”varför raggade du på honom då” … när det va Özz som var problematisk? Victimblaming.

       För att du skrev meningen som att du stötte på honom på en klubb. Alltså en feltolkning, ett missförstånd. Ingen victimblaming. Din lilla snöflinga.

        Även om man raggar på någon (viket jag INTE gjorde) så betyder det inte att man har rätt att kladda och kyssa någon på halsen. Hur fan raggar ni egentligen? Drar ni fram tungan direkt eller? Ragga = flörta verbalt (i min värld) … inte slicka folk på halsen.

         Beror väl på, men jag har definitivt raggat med målet att kyssas. 🤷🏼‍♀️ På krogen liksom. Raggar man är det ju för att få hemsläp.

          Men kyssen ska väl ändå ske i samförstånd? Oavsett vem det var som började ragga?

         Så gör en som inte har respekt. Kör bara på utan att läsa inn vad kvinnan vill. Fy fan.

        Fast det gjorde hon inte. Det kan betyda både och. Sluta lägga felet på ts när det var du som tolkade det på fel sätt.

         Eftersom det finns två olika tolkningar så är det såklart inte bara läsarens fel att det blev missförstånd.

          Jo i det sammanhanget är det rätt tydligt vad ts menar.

       Det var ju du som uttryckte dig som att det var du som stötte på honom. 😂

        Stötte på honom = träffa på. Fucking hell.

        Snacka om att dra fokus från det riktiga problemet.

        Det var du som fattade helt fel.

       Jag håller med du. Jag hade inga bekymmer med att förstå vad du skrev. Men ska man tolka som de andra så – oavsett om du hade ”stött” på honom, så har du fortfarande rätt att tacka nej om det han visade inte passade dig. Så trött på människor, vill ni peka finger så peka åt rätt håll!

    Du vet att man får säga ”nej” trots att man var den som först visade intresse va?

     Vet männen att de bör sluta vid ett nej även om hon först visade intresse?

     neeeeeeeeeeeej inte alla män….

    Fast oavsett, så handlar det om samtycke. Även om personen hade bjudit in så har personen fortfarande rätt att säga ifrån! Sluta upp att ge fel person skulden!

   Jag kan instämma i detta. Han sa att han skulle bjuda mig, nyss fyllda 18 år (jag är 28 nu och tycker 18-åringar är SÅ JÄVLA SMÅ, han var ju bra äldre än vad jag är nu) på att få gå på gratis en av hans standup-shower för att få mig på bättre humör (jag arbetade på café där han var då i denna stund, och han såg att jag var ledsen (jag mådde inte alls bra den här perioden i mitt liv). Jag blev jätteglad eftersom jag älskar komedi, så han sa perfekt ge mig ditt mobilnummer så skickar jag detaljerna. Han börjar messa mig om helt andra saker, såklart, kommer ärligt talat inte ihåg exakt vad han skrev men jag blev väldigt äcklad (han raggade alltså, och mycket) och när jag sa nej till att möta upp honom efter jobbet vid midnatt så sa han att det inte blir några biljetter. Jag ryser faktiskt varje gång han kommer upp på tv:n. Önskar verkligen jag kom ihåg mer exakt vad han skrev till mig men hela den perioden i mitt liv är väldigt dimmig i minnet

    detta skulle alltså hamna under Özz-kommentaren

    Är ju inte fel att ragga dock? Så länge han inte skickade något olämpligt och inte fortsatte efter du sagt att du inte var intresserad.

     Tycker du inte att det är konstigt att locka med biljetter, och sedan säga att du inte längre får biljetter om du inte möter upp honom?

      Konstigt och konstigt, äckligt mest. Fortfarande inte fel att ragga? Så länge han lämnade henne ifred när hon sagt nej förstås.

       Jag (som skrev kommentaren) skrev ju att jag instämmer i ”Predator Nujen”s kommentar om att Özz är sliskig, det är det min kommentar handlar om. Att han är äcklig.

       Fast det är väl klart omoraliskt att bete så?

      Jo för tanken var uppenbart att de skulle betalas på något sätt 🤢

      Tycker inte det är konstigt. Det är som i Seinfeld när en kvinna ska bo hos Jerry, och han tror att hon är intresserad. När det visar sig att hon är förlovad så känns det inte som en lika bra idé.

       Anonym 18:29 var intresserad av det som erbjöds.

        Kvinnan i Seinfeld var också intresserad av det som erbjöds dvs sängplats.

         Kvinnan i Seinfeld frågade Jerry om hon fick sova över, Jerry visste inte om det innebar att hon var intresserad eller ej.

          Och när det visade sig att hon inte var intresserad så ville han inte längre att hon skulle bo där.

           Du borde se om det där avsnittet. Oavsett vilken tv-serie du sitter och kollar på för tillfället så finns det inget bra argument för att män ska tycka sig ha rätt till att omvandla vilken situation som helst till ett opassande raggningsförsök

           Har redan sett det flera gånger! Rekommenderas!

    Japp, låter som honom! Han gav mig predator-vibes.

     Exakt! Riktig predator. Jag blev så besviken också, han hade varit som en snäll farbror liksom där på cafét, och jag hade då tidigare tyckt att han och flera av hans kollegor var så himla roliga. Så det blev en sån besvikelse att ännu en man bara ville ha mig för min kropp (jag var nydumpad av en kille som behandlat mig som skräp, och hade verkligen NOLL kärlek för mig själv och tyvärr känner ju killar detta och utnyttjar det). Äe vetefan det var bara så äckligt och blev så besviken. Usch

      Soran är ju vidrig, men att ragga på någon är väl inte ”äckligt”? Tycker du överdriver. ”Han ville bara ha mig för min kropp”, han tyckte väl att du var snygg? Kan tyvärr inte se vad som är fel här.

       Mångkulturen trumfar alltid systerskapet för vänsterblivna.

        Ja helt klart är det så.

       Özz är fyller 46 år i år, så när det här hände för 10 år sedan var Özz 36 år och TS 18 år. Det ÄR äckligt och sliskigt. Jag är 36 och skulle aldrig någonsin få för mig att ragga på en 18 åring 🤢

      Så man får bara ragga på människor som har stor självkärlek? Hur man nu ska känna av det?

       Finns ju undantag såklart, men man märker ju oftast om någon inte mår bra.

        Och då får man inte visa intresse?

         Ja, det är EXAKT det som 19:16 menar! Vilken förmåga du har att läsa mellan raderna

          Då kan väl duktiga du förtydliga?

    Ungefär såhär

    Att man inte ska locka unga ledsna tjejer med falska löften om gratisbiljetter till ens standupshow ”för att muntra upp” personen, för att sedan (istället för att göra som man sa och smsa detaljer angående biljetterna) börja ragga så pass mycket att den ledsna tjejen blir äcklad.

     + För att sedan dra tillbaka erbjudandet om biljetterna när man inte får den ”betalning” man hoppats på.

     Ni som försvarar detta – Ni vet att någonting inte måste vara olagligt för att vara äckligt och ofräscht beteende va?

   Du får inte skriva sånt här. Det är förtal att utmåla någon som klandervärd på en stor blogg på detta sättet. Spelar ingen roll om det är sant. Camilla får inte låta sånt stå kvar.

    Hej Özz!

     🤣🤣🤣😂

    Han får la anmäla hen som skrev det för förtal då? Good luck 😂 Lika enkelt som att anmäla mansgrisar för våldtäkt.

     Det är ju Camilla i första hand som riskerar att råka illa ut.

  Så bra inlägg!!! Många tummar upp!

  Mycket bra sagt av Bianca! Förstår dock inte varför polarna ska lägga sig i om man ligger med någon yngre? Så länge båda är myndiga och villiga så är det väl inga problem. Och strippklubbar är inte heller något förbjudet. Kan vi fokusera på det som är olagligt och direkt olämpligt istället?

   Ja, det där är bara skumt. Ålderskillnad är okej och är upp till dem två det gäller. Hade blivit sur om jag raggade på en 10+ år äldre person och deras kollega la sig i…?

   Strippklubbar har ju direkta kopplingar till trafficking och prostitution.

    Inte alltid.

     Nämn en.

      Chat noir.

       Skojar du? Jag kan garantera dig att där sker sexköp.

        Garantera mig! Ge mig bevis!

         Du får väl skaffa bevis själv…

          Du skrev ju att du kunde garantera mig.

           Nu är det inte jag som skrev 19:00 men gå in på tråden om stället på Flashback, googla, se vilka som jobbar där.

         Du kan ju alltid gå in på tråden på Flashback.

        Plus att de har kopplingar till Hells angels. Så direkta kopplingar till prostitution, trafficking och kriminalitet.

         Du tror alltså att alla strippklubbar har kopplingar till HA?

          Varför skulle jag tro det, jag svarade på en kommentar om chat Noir.

     Man dör inte alltid av att bli påkörd av tåget heller.

      Tåg har direkta kopplingar till smuggling. Det händer faktiskt ibland – inte alltid – men ibland. Därför tycker jag inte att man ska åka tåg.

       Ja för strippklubbar kan ju jämföras med infrastruktur.

        👍

        Det var en liknelse för att påvisa att logiken inte håller.

         Hur bevisar det att logiken inte håller? Du jämför en samhällsviktig funktion med en verksamhet i skuggdelen av samhället. Det finns nytta med tåg, vad finns det för nytta med strippklubbar?

          Vad finns det för nytta med barer?

           Hur så? Åter till hur du visar att logiken är bristfällig i din jämförelse.

       Tror det smugglas mer på strippklubbar faktiskt.

  Har länge tänkt att han och FV har det där med mobbing i barndomen gemensamt. De bär på så mycket hat då de ”förtjänade” att bli omtyckta men inte blev det pga kort/tjock/ful. Ur det växer ett vidrigt förakt mot kvinnor fram. 🙁 Hade de inte lyckats med egen karriär hade de fastnat i föräldrarnas källare och varit klassiska incels.

   Det här med att förtjäna snygga tjejer är en sån sjuk tanke.

    Låter som något från stenåldern. Typ om en stenåldersman inte fick ligga, hur spred sig hans gener vidare?

    De rättfärdigar på vilket sätt som helst.

   Jag var väldigt mobbad och utanför i min ungdom. Ingen såg åt mitt håll, om det inte var för att säga taskiga grejer eller putta in mig i ett skåp.

   Har jag liksom ett frikort för att bete mig som ett svin, strunta i samtycke och bara ta vad jag vill ha?
   Så jävla orimligt tänk.

  ”Snubbarna backar varandra när även om kompisen anklagats för våldtäkt. Kvinnor backar inte ens varandra om vi använder fel ord. Där är skillnaden i att vara man och kvinna i Sverige idag.”

  SÅ JÄVLA SANT. Kvinnor hånar varandras utseenden, klankar ner på varandra, är missunsamma och startar bråk vid minsta felanvändning av ord. Det märks tyvärr väldigt tydligt i kommentarsfälten här. Man är extremt oförlåtande. Sorgligt!

   Det är väl inte bra att ”backa” halva mänskligheten (vilken halva vi än talar om) i alla lägen dock, att ”backa” vid våldtäkt som exemplet var eller även vid andra elaka/egoistiska beteenden ser jag inte som något positivt. Man behöver självklart inte ösa hat heller, men att fördöma handlingen tycker jag är mest logiskt, vilken halva av mänskligheten man än tillhör.

    Klart det inte är positivt att backa våldtäkter. Man ska ju såklart inte backa i alla lägen bara för att man har samma kön, men jag tycker ändå att kvinnor ska sluta klanka ner på varandra gällande småsaker och utseende.

   Kommer aldrig att backa någon enbart pga kön i privata frågor. Jag kan backa kvinnor i feministiska frågor som drabbar oss alla, men man är bra dum och naiv om man automatiskt backar en kvinna i allt (eller man) bara för att man har samma kön. Människor är snakes. Jag vill iallafall ha mer bevis än att någon påstår nått innan jag ger personen mitt fulla stöd.

    Då missförstod du nog både mig och Bianca. Ingen har sagt att man ska backa varandra för att man har samma kön. Däremot behöver systraskapet bli starkare, och brödraskapet behöver uppenbarligen bli svagare.

     Ellllller så behöver både systerskap och brödraskap försvinna och inse att vi alla behöver varandra. Att gå ihop som kvinnor är lika illa som att män går ihop.

      Systerskap och brödraskap är ju bara något teoretiskt liksom, för att beskriva hur lätt män håller varandras ryggar osv. De skulle behöva sluta backa varandra i alla lägen, och kvinnor behöver sluta hacka på varandra i onödan.

      Sen sjunger vi alla kumbaya och dansar runt lägerelden… Eller hur 18:53.

   Kommer aldrig någonsin backa en tjej för att vi är av samma kön.

    Kommer alltid alltid i första hand backa tjejer för att vi är av samma kön.

     Jag litar inte på tjejer för fem öre och backar hellre en kille om jag måste välja.

     I det här fallet måste jag inte välja, för jag bryr mig inte.

   Tror det beror på att män suttit på resurserna genom tiderna, då blir det ju mer konkurrens emellan kvinnorna.

    Tror du att män har levt i en socialistisk utopi där man har fördelat resurserna mellan sig?
    Kan lova dig att konkurrensen mellan män är extrem hård.

  Bianca K vet inte vad hon pratar om.
  Hemsk person.

   Kan du utveckla vad du menar med det?

   Hon jobbar i samma bransch, uppenbarligen så har hon bevittnat saker och förstår bättre än de flesta.

   Äh, ge dig, anonym 18:41, det där är bara elakt och dumt att skriva. Det mår du bara sämre av. Sluta sitta och gamea i källaren, surfa på flashback och irritera dig på saker. Tips: kolla på mordoch inga visor på 4play, snällt och gulligt, man blir vänligare. Eller Landet runt på svtplay.

  Bra där av Bianca. Måns Möller blockade mig när jag ifrågasatte.

   Fortsätt ifrågasätt! Han ska stå för vad han gör!

    Vad gör han ens? Tycker ändå Måns uttryckte sig bra i dokumentären.

    Han har kommenterat i Aftonbladet om ni vill veta vad han tycker.

     Tycker det var ett bra svar även om det är lätt att vara efterklok.

  Tycker det är bra att hon poängterar att det är klart att ALLA ska ha vänner oavsett vad man gjort för skit och att problemet inte ligger i vänskapen utan att vännerna inte tar tag i sin kompis och säger att hen behöver hjälp. Riktiga vänner stöttar varandra genom skit och säger sanningen till varandra… som B skriver ”jag finns här men du behöver hjälp”

   Ja det var väldigt bra och intressant skrivet! Har inte riktigt tänkt på det sättet förut. Men som du skrev, viktigt att stötta men samtidigt göra det tydligt att man tycker att vännen har gjort fel och behöver professionell hjälp.

    Tyvärr är det väldigt vanligt att man dumpar vännen i det läget istället för att hjälpa.

  BIANCA❤️💪🏻👏🏻❤️💪🏻👏🏻❤️💪🏻👏🏻 Ja ja jaaaaaaa!

  Väldigt välforumlerat av Bianca 👏🏻

  Det verkar verkligen som att ”lika barn leka bäst” om man går efter lite rykten och upplevelder.
  Özz : uppenbarligen en slusk, bara hört om det ryktesvägen
  Måns : otroligt otrevlig och som lite stöddig,”se på mig” . Handlar inte om en gång eller två gånger, utan flera. Tror liksom inte att han har en dålig dag om och om igen.
  Kristoffer : Bufflig och dryg under Värmlandstiden. Men jag ger honom cred för att kämpat med integrationen och skänkt en del timmar av sin fritid.

  Jag vägrade att gömma mig, jag vägrade att gå omvägar när kompisar till min förövare försökte få mig att ändra min historia.
  Dom försökte stirra ut mig vid rättegången, dom ropade efter mig när jag var ute och gick i vårt lilla samhälle, dom ringde och försökte prata bra om honom, att det han gjort var ett misstag och att han inte menade det som skedde.
  Dom fortsatte att stötta honom trots att han erkände de vad som skett.
  Ju mer dom stirrade, desto mer sträckte jag på ryggen och tittade tillbaka.
  Jag vägrade böja mig för dom, deras beteende gav mig mer styrka.
  Självklart skulle han få ha sina vänner och släkt, men inte tusan skulle dom gå på mig när han var förövaren

  Var ingen våldtäkt, men han tvingade in sina fingrar i mig och tog på mig. Vägrade sluta när jag sa nej och sa ifrån.
  Han friades i tingsrätten, men fälldes i hovrätten.
  Jag blev så arg på hans försvarare, jag hade tydligen varit inbjudande då jag hade mina ben i soffan, satt i ”kroken” på en hörnsoffa, kunde inte hålla mig då så frågade honom om han var ok med att hans fru utsatte honom för övergrepp om han hade benen i soffan.
  Minns jag rätt så fick han lite bannor för att ha gått för långt för långt där.
  Han fick 3 månader i fängelse.

   Grym är du ❤

   Bra och starkt gjort av dig ❤️💪👍 särskilt att svara emot advokaten i en så utsatt situation! Fortsätt att sträcka på dig!

   Det är ju dock i laglig mening en våldtäkt

    Du såg att han fick fängelse……..?

  Så bra skrivet av Bianca Kronlund. Man måste vara tydlig och klar, inte gå med på några lögner eller flum , eller offerkofta.
  S är så rakt igenom patetisk. Programmet var inte till hans fördel, skulle vara svårt att göra ett sådant program. Han har inte fattat att gör inte som han gjort, eller så fattar han, men har en sådan sjuk kvinnosyn och hur kan man var så dum i huvudet att man drar in sitt kändisskap. Det han har gjort är galet att tro at han göra comeback är galet och patetiskt .

  Det som är synd är att effekten av hennes post blir fler följare till henne fokus på det hon och hennes närstående varit med om och återigen noll fokus på de som anmält honom och inget mer det blir ingen skillnad tråkigt nog.

  Väl rutat!

  Ta med appelquists svar också. ”Nej alltså vi är inte vänner” lol

  Besviken på Måns. Trodde mer om honom är att försvara detta..

  Hehe förlåt nu men… kunde hon inte ha gjort det lite mer kortfattat

   Håller med, pallade en kort stund av det dravlet.

    Men en timme av Sorans dravel slank ner?

    Dravlet? Vad var det som var dravel enligt dig? Själv tycker jag att det var en ytterst välformulerad analys.

     Dessa två har inte gått klart grundskolan. Allt som är längre än löpsedeln för Aftonbladet är dravel för dem.

  Synd att ingen i branschen står ut med henne bara och det är därför hon har så få gig, parlamentet har ju blivit en kyrkogård för komiker liksom. Men kul för henne att hennes videokarusell med plattityder på instagram ger views.

   Kan du ge exempel på ”plattityderna”?

    Lille inceln här ovan ville bara trycka till en tjej.

   Nu känns det bra va!🦍

  Kompaniet är en av mina favoritpoddar, men vettefasen om jag vill fortsätta lyssna nu när jag sett Kristoffer i det här sammanhanget 🙁

    Den är tyvärr låst 🙁 man tack ändå, ska se om jag hittar det någon annanstans 🙂

   Jag tycker han svarar bra i Aftonbladet.

    Han är efterklok i AB. Stor skillnad. De är patetiska och ryggradslösa hela bunten.

  Kollar först Biancas inlägg på IG som jag tycker är starkt och välformulerat. Och så läser man kommentarsfältet här….. och blir lätt mörkrädd när en stor del av kommentarerna handlar om hacka ned på andras kommentarer istället för att fokusera på andemeningen i Biancas inlägg.
  Ingen kan väl undvika att läsa om kvinnor som misshandlas i relationer, kvinnor blir utsatta för sexuellt våld / sexuella övergrepp mm. Något som andra män genom sin tystnad indirekt ger sin accept till. Och nej, inte alla män men många. Tänk er omvänt; om ni hade en väninna som utsatte män för olika typer av övergrepp och / eller hade en nedvärderande kränkande syn på män som hon talade öppet om, skulle ni varit tysta eller sagt ifrån? Eller om ni i bekantskapskretsen hade någon som behandlade barn illa? Eller djur? Skulle ni vara tysta då eller skulle ni säga ifrån? Så vad är felet med att be män säga ifrån till varandra, om de en sådan kompis? Civilkurage behövs, på alla fronter.

  Bianca snackar om en dokumentär om samtycke, men finns det någon sån?

   De kan ju börja med att titta på ”Stopp min kropp”. Om det får ett barn att förstå borde nog poletten trilla ner hos vuxna också kanske?
   https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/foralder/stopp-min-kropp/

  För jävligt att hon hänger ut Soran som faktiskt inte är dömd för något brott.
  Vi vet faktiskt inte ens vad som hänt. De vet bara han och de kvinnorna som anklagar honom. Eftersom hon själv inte var med vid de tillfällena som kvinnorna säger sig ha blivit utsatta, kan hon inte säga vad som har hänt eller vad han ska känna ansvar för. Han är oskyldig tills motsatsen bevisats. Allt annat är oacceptabelt i ett land med ett vettigt rättssystem. Och allt snack om att offren inte fått uttala sig, det är ju han som är offret som fått sitt liv förstört utan att ha blivit dömd.

   Tycker du på riktigt att det är han som är offret här? I så fall tycker jag synd om dig. Hoppas du mår bättre snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *