Det kom ett mail…

Bildkälla: Anna Toledano Book Instastory


Jag fick ett mail så fullt av smicker att man nästan skulle kunna tro att jag skrivit det själv.
 😉
Personen undrar vad som gäller för innehållet på de bilder Anna Book publicerat på sin story, där hon visar upp vad ett företag skickat till henne.

Jag skulle tro att det där räknas som ett pressbud, vilket hon ska betala förmånsskatt på i sin deklaration.

HÄR kan du läsa mer om förmånsbeskattning på pressutskick och bud för influencers.

Hur många influencers tror ni faktiskt deklarerar för sina bud? 

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Shit vad hon tigger. Ögonbryn, fransar, löshår, solarium, naglar, växter, sängkläder. De har det väl knapert, med bara en vuxen som jobbar och resten som går och drar fötterna efter sig. Inte undra på att Attefallshuset aldrig blir färdigt.

  Svara

  Lite humor i att hon fick billigaste bäddsetet från dem. Så mycket var gratisreklam från Anna Book värt för dem….

  Svara

   Klickade på länken om förmånsbeskattning där det stod om den minsta totala summan man måste tjäna för att skatta. Jag har för mig att jag läst någonstans att en vara måste vara värt minst 200,250 kr för att influencers ska behöva skatta? Tror det var hos Beijer för rätt länge sedan nu, men det kanske inte stämmer längre.

   Tror för övrig att de flesta influencers inte förmånsskattar som de ska, framförallt inte dokusåpainfluencers (fördom) . Hanapee och Sandra Beijer har skrivit om att de skattar för det, deras revisorer hjälper till.

   Svara

    Råkade visst klicka på ”svara”, det skulle vara en egen kommentar 🤷🏻‍♀️

    Svara

   Hahaha bästa ju😂😂😂😂

   Svara

  Jag hade gärna tagit emot ett bäddset för 3.000 kr. INga problem och glad och rörd skulle jag också bli.

  Svara

   Då måste du tacka dina följare i 15 inlägg om jag får be😌 reklammarkering undanbedes

   Svara

   Anna gör det så uppenbart när hon börjar följa företag och skriver fjäskande kommentarer på löpande band. Bäddsetet kom efter noggrant och uppenbart fjäsk på Insta. Eller solariet, herregud! Är det någon som vet om hon har lyckats bli sponsrad där än? Om inte så får man ju ge henne att hon är ihärdig åtminstone.
   Känns som hon gjort det till sin alldeles egna lilla sport att tigga. En och annan rättsprocess där företaget inte insåg vilken stor stjärna hon är får man liksom räkna med (mattorna!). Lovar att hon försöker förhandla varenda faktura som kommer och vill betala med (smyg-)reklam som naturligtvis inte tas upp till beskattning. Vart tog hantverkarna till Attefallshuset vägen t ex? Väldigt tyst om dem helt plötsligt. Ville de kanske hellre ha betalt i pengar? Fy fan, skulle aldrig ta mig an ett uppdrag för familjen Book.
   Måste brinna i huvudet på henne när hon ser Wahlgrens alla pressbud. Skillnaden? De behöver inte böna och be om dem då de innehar ett stort reklamvärde och är ständigt aktuella. Anna Book? Not so much! Avundsjukan lyser så tydligt igenom. Hon vill ju vara som dem. Säg något hon inte försöker apa efter. Pinsamt…

   Svara

  Haha jag tror att noll antal influencers deklarerar pressbud.

  Svara

   Löwengrip definitivt inte, och de andra med.

   Svara

   Nej, varför skulle de betala skatt i onödan?
   Så länge som uppgifterna inte lämnas till Skatteverket av den som skickar grejorna så säger det sig självt att mottagarna inte talar om vad de fått och vad det är värt.
   Att man betalar skatt på lön fungerar bara därför att dessa uppgifter får Skatteverket från arbetsgivaren. Skulle var och en själv deklarera sin inkomst skulle det nog bli lägre belopp än de verkliga 🙂

   Svara

    Det är lite så egenföretagare fungerar man betalar skatt på intäkter, även om man inte har en arbetsgivare som skickar några kontrolluppgifter till skatteverket.

    Svara

   Jag tror att de som är seriösa och intelligenta gör det. Med andra ord typ noll, med vissa undantag.

   Svara

   Har för mig att Sandra Beijer gör det, men jag kan ha fel.

   Svara

   Helt ärligt, skulle jag vara influencer skulle jag aldrig deklarera för pressbild.
   Vill någon skicka gåvor-fine, men jag skulle aldrig betala för det haha

   Svara

    Det är liksom inte ett val.

    Svara

  Jag tror inte hon får så mycket reklamsaker och vill därför höja upp de stackare som skickar till henne så att hon ska få mer.

  Svara

  Jag älskar🧡 hur Anna Book 📖 skriver✏️ som att allt är en bilderbok📗 för små barn👶.

  Svara

   Det är ju så att vi ska SE hur färgstark och god hon är.

   Svara

   🤣🤣🤣🤣
   Anna är ju lite pedagogisk av sig för att göra det enkelt för sig själv.
   Om Anna skulle bidra till en egen matlagningsbok,vore en
   pekbok det enda rätta.
   Annas recept är inte att leka med…
   Extremt komplicerade maträtter som.. taco, stekt mat, färdigrätter och pulvermat…a la Anna.

   Svara

  ”Hur ofta jag bäddar rent”. Haha, låter som att hon gör det tre gånger om dagen.

  Svara

   Det gör hon i princip….. 🛌

   Svara

  Jag trodde du skulle avslöja att Anna hade beställt sängkläderna själva…😊 (som att ”det kom ett Mail” från företaget du hade kollat med som nekade till ett pressbud)

  Svara

  Funderar på en grej. Vad händer om de tar emot gåvor men inte gör PR? Kan avsändaren ha såna motkrav om de inte skrivit avtal?

  Svara

   Det är grejen, det är inga avtal skrivna. Det finns ingen motprestation.

   Svara

  Nån som vet vad som hänt mellan Emma och miss ”jag har bott i LA/Hollywood Diana m? De är inte vänner längre plus att Emma har tydligen ändrat lösenordet till deras poddinstagram?

  Svara

   Emma ska starta en ny podd med Hanna ”HK”.

   Diana kör sin podd med Anty istället för Emma.

   Oklart vad som hänt mellan dem två.

   Svara

  OT.. men Maja Nilsson Lindelöfs stil var så jäkla snygg tidigare och nu?!?!? En jävla cowboyhatt i tyg. Kan omöjligt vara någon som tycker den är snygg? Känns endast som den bärs pga den är från ett high-end märke.

  Svara

   Hela hon är så trist.

   Svara

   Maja har ingen egentlig ”stil” när man tänker efter, hon har bara råd att köpa det som är nytt eller trendigt. Finns folk som lyckas vara innovativa och snygga i second hand och fynd från kedjorna är sådanna som jag beundrar och tycker har ”stil”.

   Svara

  Anna är ingen influenser hon är bara en took.

  Svara

   Nä jo är dum i huvudet !

   Svara

    Tänker att hon är deprimerad pga att inte ha ett arbete. Som Lady dahmer. Tänk att gå hemma dag ut och dag in och inte vara till någon nytta. Satan vad deppigt.

    Svara

     Men då ska man göra något åt det, inte sitta på arslet och tycka synd om sig själv. Handling löser problem.

     Svara

     De väljer det ju uppenbarligen själva. Men jag håller med, jobbar hemma som så många andra och får panik över hur jävla deppigt det är. Då har jag ändå ett heltidsjobb.

     Svara

  Hon inspirerar till att inte bli som hon är.

  Svara

  Efter 20 år i äldreomsorgen lyckas min hjärna bara läsa draglakan, inte dra-på-lakan 😂
  Jaja, kanske bara kul i mitt huvud 😉

  Svara

   Inte jobbat inom vården men tänkte samma 🤣

   Svara

  Anna took skriver som en människa som går i 5e klass! Jag tvivlar på att hon gått klart grundskolan, men oavsett så är hon gränslös och lite tokig.

  Svara

   Ganska många i den generationen dock som inte gått klart grundskolan. Man kunde hoppa av i 9an, gå till arbetsförmedlingen och så fick man lite olika jobb att välja på. Var andra tider då. Nu är inte Anna direkt vassaste kniven i lådan, men ville mest poängtera att man inte behöver vara dum för att man inte gått klart grundskolan. Iallafall som 50 och 60 talist.

   Svara

    Öh nej…man fick allt gå klart nian iallafall(är 3 år yngre än Anna). Sen kunde man mycket lättare få jobb direkt efter nian, idag är det omöjligt i princip. Vet inte en enda i min högstadieskola som hoppade av, det var allt skolplikt som gällde då med och har varit sen 1962.

    Svara

    Anna är född 1970.

    Svara

   Hon hoppade av 8:an för att satsa på sin karriär. Gick väl så där … I och för sig, morsan var ju en starkt bidragande orsak till att det blev som det blev.

   Svara

    Var inte hon ganska hemsk, mamman alltså?

    Svara

     Mycket. Ganska synd, men då får man ta tag i sitt liv istället för att sitta och lajva fem timmar varje dag om ingenting. Fatta! Hur mycket tid som helst att göra något bra, istället för att slå ihjäl tiden med totalt trams.

     Svara

      Ja, detta totalt meningslösa att som 50 + lägga oändliga timmar på att säga tack vad snäll du är till främlingar som driver med en. Så himla tragiskt.

      Svara

    Tror Anna har mycket inverterad ilska mot morsan, som hon sublimerat till det här hysteriska sörjandet efter mamma som hon aldrig verkar kunna gå vidare ifrån. Så fort något går henne emot börjar hon snyfta om sin mamma, det säger en del faktiskt om än inte medvetet från hennes sida. Om någon i skivbranschen sagt åt Anna och morsan hennes på skarpen för 30 år sen att hon inte borde satsa på artistkarriär på heltid så hade det varit den bästa tjänst Anna hade kunnat få. Då hade hennes liv idag förmodligen sett annorlunda ut.

    Svara

  Jag satt och beundrade det märket bara härom dagen och blev CHOCKAD över priset! Och då har jag en uppsättning av Mille Nottis bästa lakan.

  Svara

  Dock la ju Oliver upp storys igår som var från Antos lägenhet där dom käkar tacos. Och på sin insta har han väl lagt upp att han skulle flyga hem. Men hon har väl inte vågat gå ut med att hon är i Sverige.

  Svara

   Hon la ju upp en story om att hon fått ett jobberbjudande i Sverige som hon inte kunde tacka nej till. Så hennes dröm om att hitta ett boende i Spanien skjuts upp tills sommaren. Flera följande stories har hon dessutom skrivit om att hon skulle testa sig och även oliver och nu är dom hemma i hennes lägenhet och käkar tacos.

   Svara

    Det är så de brukar fungera i influencer världen att de avslöjar världens plan eller projekt och sen kommer de och bara ah fast nej jag hade ej tid till det eller jag fick ett erbjudande jag inte kunde säga nej till eller det kändes inte rätt. De är rätt kul för egentligen skulle liksom de kunna lura sina följare till vad som helst och sen komma krypande tillbaka.

    Svara

  Annas liv on repeat:
  1) Fyra timmars passivt aggressivt live på Insta
  2) Googla engelska visdomsord och lägga ut som Insta-story
  3) Åka till återvinningen och lägga ut som Insta-story
  4) Bli bitter på vänners svek och lägga ut vissa ledtrådar på Insta-story
  5) Sola solarium som att det är 1984 och lägga ut som Insta-story
  6) Fixa nytt löshår/nya ögonbryn/nya tänder och lägga ut som Insta-story
  7) Städa i fyra timmar och visa upp resultatet som Insta-story
  8) Bädda sängen och visa upp resultatet som Insta-story
  9) Lägga ut hårt filtrerad bild av sig själv på Insta (avkapad vid pannan och snett från sidan) med begränsade kommentarer
  10) Blockeli-blocka alla troll
  11) Gå tillbaka till punkt 1

  Svara

   Istället för att skaffa ett jobb. Ett vinnande koncept!

   Svara

   Klockrent! 😂😂😂 Så tragiskt egentligen men kan faktiskt inte tycka synd om någon som väljer ett sådant liv. Hon skulle kunna söka mängder av vanliga jobb som vem som helst. Istället lever hon ff i drömbubblan om att hon är en artist. Det tåget, som på den tiden gick på ånga, har gått för längesedan.

   Svara

   Lägg till
   – fantastiska dotterns matlagning
   – hur fantastiskt mycket hon älskar mannen. Fortfarande.
   – filmad bilkörning i fantastiska området hon bor.

   Svara

    Och den obligatoriska balkongstoryn:
    – vid fint väder tar hon ett kliv ut, sveper med mobilen över ägorna så att följarna kan se det vanvårdade gräset som slöfockarna inte orkat klippa, lägger ut på Insta och går in och lägger sig i sängen och kollar vidare på Netflix.

    Svara

    Lägg även till
    – baka någonting till grannarna/en vän, skriv att det är ett recept ”à la Anna”, lägg upp bilder på bakverket från 20 olika vinklar och höj dig själv till skyarna för att du är så bra och god medmänniska

    Svara

     Undrar just hur trötta grannarna är på fröknäcke och sockerkaka nu?🤔

     Svara

   Elakt

   Svara

    ..men sant.

    Svara

   Äta scampi (eller kyckling) som var trendigt och fräscht 1986 men som alla(nästan) idag vet är ett stort miljöhot, bidrar till antibiotikaresistens mm. Men att scampi i mat inte är trendigt och fräscht längre har Anna missat i sin åttiotalsvärld hon fastnat i…

   Svara

    I Annas universum är hon fortfarande 14 år och hoppas att någon annan ska ta ansvar för hennes liv.

    Svara

   Kamerasvep över köket när hon lagar mat-gärna med trendig musik av någon hipp artist i bakgrunden.

   Fotselfie i soffan

   Fota bordet dukat för grannfika (är grannarna där är de alltid fotade nedanför halsen-vill de inte synas med världsstjärnan??)eller något mystiskt ”möte”

   Roberto eldar i kaminen

   Frukostomelette till ”mi amor”(mindre portion till Anna förstås)

   Filma TVn när hon kollar någon realityserie, Netflix, Let’s Dance och nya favoriten ”Masked singer”.

   Svara

  Hon kanske köpt dem själv o låtsas att det kommit överraskningspaket 😂😂😂

  Svara

   Tänkte samma sak. Blir väl så när ingen vill sponsra en välfiltrerad s*l. Måste hålla skenet uppe.

   Svara

  Men kan vi få veta nu snart vem Anna var så bitter på? Kvinnan som inte ville ge henne jobb utan bara tryckte ner henne. Var det Åza B? Och har både Anna och My gjort slut med Åza pga detta? Ni som vet, berätta!

  Svara

   Jaa vill veta mera

   Svara

   Ja. Va fasen är detta❓

   Svara

   Ett av Åsas företag rekryterar läkare o andra inom vården till Sverige, samt utbildar dem i svenska. Kanske inte det lämpligaste för Anna. Inom vilka andra brancher Åsa verkar har jag inte koll på.

   Svara

   Åza har skrivit ett inlägg om det

   Svara

    Fast inte om vad det gällde, väl?

    Svara

   Troligen någon producent som jobbar med ”Talang ”eller liknande program. Anna lär ha fikat efter juryplats, därav allt prat på stories om hur bra hon är på att ”spotta” talanger, förutse vem kommer vinna melodifestivalen, allt taggande av deltagare i Idol mm.

   Svara

   Åza och My kom i luven på varandra över något träningsresekoncept, Anna tog Mys parti. Jobbet hon inte fick lär inte ha med det att göra.

   Svara

    Ja de har träningsresor samma datum i maj.

    Löjligt att bli ovänner för. Ännu löjligare att ta parti som en barnunge.

    Svara

     Så var det ja. Ja, verkligen barnsligt. Anna måste förstås blanda sig i och ”ta ställning” oombedd…

     Svara

  Skulle inte heller deklarera saker jag inte bett om

  Svara

   Då ska man inte ta emot dom och hylla produkten på sin Instagram.

   Svara

    Ha ha ja, exakt.

    Svara

   Hon har ju ”bett” om det egentligen, hon har gjort fjäskiga kommentarer på företagets Insta.

   Svara

  Följer Anna på insta har inte sett inlägget ( borttaget)

  Svara

   var i hennes stories häromdagen.

   Svara

  Svar på din fråga: Hur många influencers tror ni faktiskt deklarerar för sina bud? Inte en endast.

  Svara

   De största influenserna de skickar tillbaka sakerna. Men det känns jättefel. Om influencern är endast modell för ett plagg alltså visar upp det utan att hylla det till skyarna då stör jag mig inte på om de skickar tillbaka de för då har de ej uttryckt åsikt. Men när tex någon hyllar produkten i både text och tal och sen skickar dem tillbaka det för att de vill inte ens ha grejerna när de vet de ska skatta för det. Min favorit är ändå när Bianca gör en kollektion på Nelly som hon designar som hon sen aldrig använt (förutom på produktbilderna) Då kände jag bara OK men de blev liksom inte tillräckligt fint för dig och bära. Sen när hon avslöjar att det är mest Lovisa som designat den och att hon såklart fick pengar av Bianca för det (därav det stora beloppet i julklapp) så blir man lite tveksam. Jag fattar att man inte designar något helt själv och kanske behöver dels hela Nellys designteam plus sina assistenter men när de är Lovisa som fått göra alla val i processen för hon inte har haft tid känns konstigt. Sen när man får se behind the scenes videos då sitter hon och bläddrar i en bok när någon annan ritar. Jag säger inte att hon inte gjort något alls jag tycker bara de är lite konstigt hur man väljer att visa saker utåt för det ser ju ut som att hon får en massa jobb sedan delegerar hon det till andra sen så får hon cred för det och alla tror hon gjort de själv. De är skillnad på CAIA för där är de så öppna med allt på företaget och man förstår allas roll och man ser hur allt fungerar men om någon släpper något i sitt eget namn så förväntar jag mig att personen jobbat dag och natt i ett års tid med kollektionen som de skrev utåt. Är det förresten någon här som vet vilken knapp man trycker på för att få styckesindelning. Frågar åt en kompis

   Svara

  Bara att tipsa Skatteverket 🙋🏼‍♀️

  Svara

   Och du deklarerar så klart precis allt. Varje jobblunch, julklapp och annat ska så klart förmånsbeskattas.

   Svara

    Får aldrig nåt på mitt jobb. Hade jag fått nåt hade jag naturligtvis deklarerat för det. Hade inte du gjort det.

    Svara

    Nä det ska det absolut inte. Allt ska inte beskattas. Så jäkla sjukt att folk tror det och anser att så ska det va för alla ska ha det exakt lika. Vill man ha nåt får man jobba för det. Och tycker man att alla ska ha det exakt lika tycker jag man kan läsa på lite om kommunismen och se vad det har lett till

    Svara

     Man vad du tycker och vad skatteverket har för regler är nog olika grejer. Personligen tycker jag förmånsbeskattningen på ex. julklappar från jobbet är överdrivet. Men det tycker jag också att ifluencers som behöver betala skatt på gåvor de inte bett om är också.

     Svara

  Självklart!

  Svara

   Finns tydliga skatteregler kring vad som ska förmånsbeskattas.

   Svara

  Jag är av oklar anledning blockad av Anna på Insta men såg hennes senaste Live på Youtube o blev chockad! Hon va helt lugn i 60 min. Det va skittrist att titta på ju… Har hon börjat medicinera tro? Eller har hon bara blockat att som gör henne arg 🙈 Hur som helst så önskar jag ett dagligt inlägg om tokBooken här ☺️

  Svara

  Gun va sjukt att man ska skatta på det också egentligen.

  Svara

   Gud va sjukt…

   Svara

  Lite komiskt att Louielouie (Louise Johaneessen) jobbar både med sina egna sociala medier men även på en byrå och inte vet att man ska reklammarkera det första man gör? T.ex de senaste inlägget för Fitbit tog det ca 7 meningar innan det kom fram?

  Svara

  Kan man bli blockad från stories/lives? Kan se Annas flöde, men ser aldrig att hon lägger upp stories längre 🤔

  Svara

   Ja! Tyvärr , blev också begränsad så..

   Svara

   Haha, kollade nu från mitt andra konto och kunde se hennes stories, så japp då var det så! Har aldrig ens kommenterat något av hennes inlägg eller stories 😂

   Svara

   Ser inte alla hennes stories men ser lives om jag är inloggad(följer henne inte eftersom jag vill undvika blockeliblock).

   Svara

  Jag med efter att hon blockade mig av oklar anledning.

  Svara

  Vilken slump med postbudet då. Läste nyss nånstans att hon just önskade sig nya bedsets.
  Det är så man gör för att kunna leva gratis. Läste nånstans om en tanta (typ snart 60) som ingående berättade om hur hon behöver förminska sina bröst men det var dyrt och hon visste inte vart hon skulle vända sig.
  Gå med håven kallas det! Anna fick napp men tydligen inte tanten.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.