Jag blir bara SÅ trött på människor…

Tillägg: 
Vi kan väl lägga till den här också då…

Ska vi leka en lek?
Hur många influencers kan ni identifiera i den här videon?

Från gårdagen. ⬆
Ska ske idag. ⬇

Klart man ska fira sin födelsedag med stor dagsfest på Grand Hotel Saltsjöbaden!
Herregud, vad är en pandemi och lite medmänniskor i det stora hela?
Man fyller ju bara 30 år en gång i livet, och det SKA firas och hör sen!
Klart man ska…får vi alla komma eller?

Restriktion, schmestriktion!

Jag sökte födelsedagsbarnet och Grand Hotel Saltsjöbaden redan igår men ingen av dem har återkommit för en kommentar.

Tillägg:
Så här svarade hotellet:

Hej, hos oss kan man äta lunch och middag med rekommenderat avstånd på 1 m och max 4 personer vid varje bord. Det ligger såklart i vårt eget intresse att följa restriktionerna till punkt och pricka. Vår svit har även den restriktioner som vi följer upp. Sedan hoppas vi att våra gäster tar ett eget ansvar för sina handlingar!

274 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alla influensers säger ju alltid att de har antikroppar, så det är luuuuugnt. Det här med att man kan bära på covid och ge till andra som inte har antikroppar vet de ju inte om, trots att det upprepas varje dag på nyheterna, i sociala medier och på deras konton. Lätt att missa, ju!

  Helt ärligt. Så länge vi följer dessa rikspuckon så kommer de fortsätta vara just det. Idioter.

  Svara

   Det är faktiskt så att om du har antikroppar kan du INTE föra vidare en sjukdom då du inte kan bära den suukdomen i kroppen, vilket du kan efter en vaccination där du både själv kan bli sjuk, bära smittan samt föra den vidare. Antikroppar ger 100 % skydd mot smitta, vaccin har olika skydd men mellan 60-100 % om vi ska ta Corona som exempel. Så krasst är antikroppar det säkraste både för en själv och för andra, däremot i ett kollektivt perspektiv är vaccin bättre då det går snabbare att vaccinera än att nå flockimmunitet via sjukdom. Finns väldigt bra förklarat av bland annat Agnes Vold, klinisk professor i bakteriologi…

   Svara

    Rent krasst ska ALLA följa rekommendationerna trots antikroppar. Smittsamheten är inte utredd till 100%, oavsett vad Agnes Vold säger.

    Svara

    Hur kommer det sig då att vaccinerade personer på ett äldreboende i Göteborg, blivit sjuka nu?

    Jag tror ingen kan säga sig VETA hur detta virus och dess mutationer beter sig. Men det alla kan göra är att ta sitt ansvar.

    Svara

     För att vaccinet inte skyddar dig mot att få Covid? Man blir bara mindre sjuk som jag förstått det.

     Svara

    Skulle du våga chansa? Om du har antikroppar, besök en konstaterat smittad person, vänta några dagar och umgås sedan utan avstånd med din ovaccinerade farmor. Skulle du verkligen göra det och lita på att hon inte blir smittad? Skulle inte tro det…

    Svara

    Detta stämmer inte. Vaccin gör att man skapar antikroppar på samma sätt som din kropp automatisk skapar antikroppar om du får viruset.

    Inget av detta ger 100% skydd. Du kan även få in virus i kroppen utan att bli sjuk (om antikropparna finns) och överföra viruset till andra.

    Svara

     ”Vaccinationen mot covid-19 bör ses på som ett skydd både mot sjukdom och mot smitta. Det anser virologprofessorn Fredrik Elgh: ”Är man välvaccinerad så kommer man ha en mycket liten förmåga att smitta någon annan”.”

     Men visst, ”smittskyddsläkaren” 😂

     Svara

      Men det du skriver motsäger ju inte det hen skrev?

      Svara

       Fast ”Smittskyddsläkaren” skriver att man kan få viruset och överföra det till andra. Det är en MINIMAL risk som man i princip kan betrakta som obefintlig.

       Svara

        Ja hen skrev att det inte går att garantera 100% skydd, hen har inte skrivit att det är hög risk att man smittar andra eller blir sjuk igen bara att det är en risk som finns, dvs ”en mycket liten förmåga att smitta någon annan”.

        Svara

         Fast hen skriver ju att det går att överföra viruset till andra. Det finns inga bevis på att man kan göra det som vaccinerad.

         Svara

          Citatet du lämnade i ovan kommentar säger dock inte att det är omöjligt att överföra viruset till andra, det säger ”Är man välvaccinerad så kommer man ha en mycket liten förmåga att smitta någon annan”, vilket jag tolkar som att vaccin är ett bra skydd men att det inte går att garantera ett 100% skydd och du tycks tolka det som att vaccin kan ge 100% skydd, inga tvivel?

          Svara

           Vadå inga tvivel? Jag skrev att det är en minimal risk.

           ”Men uttalanden om att vaccinen bara skulle skydda mot sjukdom är olyckliga och spär på en onödig oro, anser Fredrik Elgh.

           – Som jag ser det så är det mycket troligt att vaccinationen både ger ett skydd mot att bli svårt sjuk och mot att föra smittan vidare, säger han.

           Vaccinet hindrar förvisso inte viruset att ta sig in i kroppen. Men hos en vaccinerad person kommer endast en obetydlig mängd virus att kunna växa, enligt Elgh.

           – De allra flesta som får ett fullgott skydd kommer inte att få så mycket virusförökning i sig så att man smittar någon annan.

           – Folk som vill hålla på med hårklyveri kan säga att det finns en teoretisk risk, ja det gör det. Men den är väldigt, väldigt liten.”

           Därav frågetecknet efter. Det du citerar nu motsäger ju dock inte heller det som den som kallar sig smittskyddsläkare säger, det bara lägger till att det kan spä på en onödig oro att fokusera för mycket på det då det är så pass liten risk.

           Ni får gärna hålla på med hårklyveri och skapa oro i onödan, gör det! Kanon av en ”Smittskyddsläkare”.

           😂 Ja det skulle ju vara olyckligt om folk blev mer oroliga och började följa de rekommendationer som finns.

           Finns ingen anledning till att sprida oro i onödan. Folk har liksom mått piss i ett år. Mer dödsångest behövs inte.

     Fast AK av vaccin är inte samma AK som av att fått AK från att man naturligt infekterats av viruset. AK från vaccin är för att det känner igen Spike proteinet på virusets yttre membran. AK från att haft infektion ger AK mot virusets hela/samtliga ”beståndsdelar” inte bara från det yttre höljet. Dvs att vid mutation så kan sannolikt en kroppsegen AK ge bättre skydd. Sedan så kan man helt rätt bli sjuk i covid igen trots genomgången skukdom eller vaccination. Men man är skyddad mot Svår sjukdom, dvs minskar risk för sjukhusomläggning och död. Detta är svar till ” smittskyddsläkaren”

     Svara

      Åh äntligen en vettig människa som har läst på och har kunskapen! Blir helt mörkrädd av alla ”experter” både här och ute i samhället. LÄS, LYSSNA PÅ KUNNIGA men framförallt plugga på hur kroppen fungerar. Hur antikroppar fungerar både från en infektion där kroppen tagit hand om viruset själv samt hur det fungerar vid en vaccination. För den sakens skull behöver man ju inte springa runt hit och dit som om det inte fanns en morgondag. Respektera andra som är oroliga och befinner sig i riskgruppen.<3

      Svara

    ”Om man har haft covid-19, kan man ändå smittas med de andra mutationerna och bli sjuk?

    Man kan smittas med covid-19 igen även om man haft sjukdomen en gång, och risken är troligtvis högre för vissa av varianterna. Dessutom kommer vi med stor sannolikhet att få se nya varianter med mutationer som gör att de som är vaccinerade eller haft infektionen lättare kan infekteras. Men, med stor sannolikhet kommer man ändå ha ett förhållandevis gott skydd mot svår sjukdom och död även av nya varianter.”

    källa : Agnes Wold och Magnus Gisslén svarar på vaccinfrågor https://sahlgrenskaliv.se/agnes-wold-och-magnus-gisslen-svarar-pa-vaccinfragor/

    Svara

     ”Med stor sannolikhet”. Det betyder att de gissar. Visst med bakgrund i sin gedigna kunskap. Men fortfarande finns det inte forskning som bekräftar det, och därför ska inte liv riskeras pga detta.

     Svara

      Den jag svarade påstod att antikroppar från sjukdomen skulle ge 100 % skydd mot smitta jämfört med om man tagit vaccin, så var i respons till det. Jag håller med om att man inte ska riskera andras liv.

      Svara

    Det du skriver stämmer inte fullt ut!
    Du kan ha haft infektionen, fått antikroppar men sen kan du faktiskt bli sjuk igen! Detta är såklart ovanligt men har hänt.
    Ingen vet exakt när antikropparna försvinner.

    Svara

    De med antikroppar kan fortfarande vara smittbärare så.

    Svara

    Ingen som vet till 100% exakt hur smittsamt det kan vara och rent kasst kan man väl tänka lite längre än sin egen näsa. De finns de som påstår att det inte ens existerar en pandemi så man kan ju använda sig av försiktighetsprincipen så länge? Skulle gå snabbare om alla höll sig i skinnet men nu kan vi bara se på när vissa håller pandemin igång. Det är bara trist.

    Svara

    Agnes Wold borde lära sig att hålla tyst om covid. Hon har sagt så mycket felaktigt det senaste året. Hon är inte heller virolog.

    Svara

     Inte bara det senaste året, hon säger en massa dynga mest hela tiden den jävla voffaren!

     Svara

     Jag tror att Agnes är alkoholiserad? Hon skriver bra saker ibland, vettiga. Sen gör hon en helvändning och säger emot det hon nyss sagt. Litar inte en sekund på henne.

     Svara

    Skitsnack! Jag har en vän som har haft covid-19 två gånger. Hon hade fortfarande antikroppar när hon åkte på skiten andra gången. Så det där är det ingen som vet någonting om!

    Svara

     Låter smått världsunikt. Är många ” Jag har en vän” men när man gräver i historien håller den inte.
     Det här inte skett något sådant bevisat fall i Sverige, bor din vän utomlands?

     Svara

      Åjo,det kommer muterade nya varianter som är mer smittsamma än tidigare.Den värsta i dagsläget är den nya dubbelmuterade varianten som Indien drabbats av.Den är mer smittsam och dödlig än någon tidigare covidform,och drabbar barn och yngre människor i mycket större utsträckning.
      Tidigare vaccinerade har blivit väldigt sjuka och t om avlidit.

      Svara

      Min bror har fått 2 ggr under 2020
      Och han bor i Sv .

      Svara

    ”Agnes Vold, klinisk professor i bakteriologi”, och det är just det hon är och inte någon expert på virus!

    Svara

    Det du inte förstår är att viruset hela tiden muterar och därför kan smitta den som redan varit infekterad, även om personen inte blir särskilt sjuk, just på grund av antikroppar som delvis påverkar sjukdomsförloppet.

    Det vore klädsamt om du inte uttalade dig om saker du inte begriper dig på.

    Svara

    Antikroppar ger inte 100 % skydd. Dumheter. Vet flera som haft antikroppar som blivit sjuka igen. Vi är med i studie på jobbet där dom mäter antikroppar kontinuerligt och folk har trots sina antikroppar blivit sjuka igen.

    Svara

   Det är inte 100%-igt säkert när man har haft bekräftad Covid-19 men det är väldigt liten risk att man skulle föra någon smitta vidare. Så antikroppar är att ganska bra skydd. Men såklart ska man följa restriktionerna ändå.

   Svara

    Liten risk… ja men så länge det finns en risk kommer pandemin att fortsätta…

    Svara

    Ja, så säger all forskning.
    Även att de som eventuellt eventuellt kan bli återsmittade, är troligtvis de som har ett utslaget immunförsvar, t.ex genom läkemedel.

    Svara

   Just det Rikspuckon och idioter.
   Skämmes människor

   Svara

    Men vad närvarande alla verkar med mobilerna i högsta hugg. Alla vill bara desperat skapa kontent?

    Svara

   Frågan är just varför alla följer dessa? Jag instämmer med det du skriver.

   Svara

   Rövhattar, puckon , idioter… vad vi än kallar Ann Söderlund. Sofia Wistam. Anitha Clemens. Isabella. Pernilla W…. m fl de kommer undan. Men det är bara restriktioner. Vi måste inte. Har flera kollegor på jobbet som varit i Spanien. Hemmakarantän är nye deras grej. Så vad gör man….. dessa foliehattar som har fest… de tror de är på en annan planet . De tror de gör samhället en tjänst. Bidrag till lokala krogar och hotell

   Svara

   Jag undra hur alla som irrar runt och hävdar att de har antikroppar tror att smittan sprids? Kan de föreställa sig smittkedjan eller tror det bara att antikropparna finns där för evigt? Visa vilka vetenskapliga studier kan visa exakt hur länge man har detta skydd. Om alla gjorde som sig bör och varken reste runt som oroliga andar eller släppte loss bland massor av andra människor så kanske denna pandemi hade tagit slut för länge sen?

   Svara

  Börjar tro att detta eviga coronapolisande har mer negativ inverkan på folkhälsan än vad själva smittan har. Herregud, låt folk leva sina liv som de vill så länge de inte gör något olagligt. Jag lever väldigt isolerat men respekterar dem som gör ett annat val. Det är faktiskt inte omöjligt att göra båda sakerna och jag är övertygad om att coronapoliserna bryr sig mer om att själva framstå som duktiga än om smittspridningen.

  Svara

   Så vi ska bara strunta i att smittskyddsläkarna upprepar att följsamheten är dålig och människor behöver bli bättre på att följa restriktionerna annars kommer vi behöva leva med detta under allt längre tid? Sades senast på presskonferensen i torsdags, till exempel.

   Svara

    Ja, till exempel. Myndigheterna har det senaste året gjort allt för att undergräva befolkningens förtroende och det märks. Det har varit hattiga besked som ändrats från dag till dag, inkonsekventa restriktioner och motsägelsefulla rekommendationer. Förstår fullt ut att folk lessnar ur till slut.

    Svara

     Det är fortfarande upp till varje medborgare att hålla sig uppdaterad om vad som gäller och att sedan följa det. Det går verkligen inte att skylla på att förutsättningarna i en pandemi ändrar på sig, självklart gör de det pga mutationer, efterföljsamhet, vaccintillgång, m.m. Så det argumentet håller inte.

     Svara

      Ja och alla har en egen hjärna och en egen moralisk kompass och en egen magkänsla också. Eller njae kanske inte…

      Svara

     Men alla normalbegåvade människor har väl ändå fattat grundregeln som det tjatats om dagligen i över ett års tid? Tvätta händerna, håll avstånd och TRÄFFA INTE MÄNNISKOR DU INTE BOR MED. Förstår att man såklart måste träffa vissa andra ibland, iom jobb, om man bor helt ensam osv men att man inte ska ses och styra upp en stor fest fattar väl alla att man inte ska?!

     Svara

      Själv är du uppenbarligen inte normalbegåvad om du tror att man endast har fått träffa människor man bor med på ett år? Herregud.

      SJÄLVKLART får man träffa människor man inte bor med. Helst liten krets är det som gäller.

      Svara

       Ja jag skriver ju det? Självklart kan man inte sitta hemma ensam i ett år.

       Svara

       Nej så är det verkligen inte. Inomhus ska man bara träffa de man bor med.
       Singlar får ha 1-2 vänner som de träffar och som inte träffar andra än denna lilla grupp på 2-3 personer.
       Så är rekommendationerna.

       Svara

        Nej. En kort period vid julas var det så. Du får läsa på.

        Svara

        Tänk om folk ändå fattade…

        Svara

       Du har fel. En del län har verkligen att vi inte ska träffa nån inomhus som man inte bor med. Några län har att man inte ska ses utomhus heller.

       Så det är lite olika.

       Svara

   Förlåt men gnället på ”coronapolisandet” är så jävla tramsigt. Jag lever också mitt liv isolerat, detta trots att jag haft covid. Kanske för att jag vet hur jävligt det kan bli? Jag vet inte. Men jag tänker inte acceptera att någon c-kändis håller kalajs och kultiverar smitta medan sjukvården går på knäna, ekonomin hänger på en tråd och folk fkn dör av viruset. Man kan gott avvakta till i sommar med att hålla trettioårsfest? Det framgår ju med all önskvärd tydlighet att om vi försöker hålla restriktioner, vaccinerar oss och väntar tills de flesta är vaccinerade kommer vi kunna leva ett mycket friare om någon månad. Men jag vet inte, folk verkar jävla sugna på en spa-trip till random infektionsklinik i landet. All inclusive – men sängarna är lite hårda!

   Svara

    Du får nog acceptera det ändå. Kommentarerna här hjälper liksom inte, folk kommer ändå göra som de vill.

    Svara

     Idiotiskt resonemang. Ska vi acceptera pedofiler också bara för att de fortfarande finns eller?

     Svara

      Tycker du ska ta det jävligt lugnt med att kalla någons resonemang för idiotiskt efter den parallellen.

      Svara

       Det är ju ett helt idiotiskt resonemang…

       Svara

     Nej, mina kommentarer här syftar mestadels till att uttrycka min åsikt, och även uppskattning för att cam ligger på berörda företag osv osv.

     Folk kommer naturligtvis göra som de vill, men om man tror att andra sköter sig är man mer benägen att försöka sköta sig själv också.

     Svara

      Uppenbart sköter sig inte folk oavsett vad man tror om dem….

      Svara

   Om man är för att covid ska forsätta att sprida sig, så ska man inte kan efterleva restriktionerna. Man har helt rätt att påpeka för dem som inte följer restriktionerna att de ska göra det och förklara varför. Det handlar om smittfarlig smitta, som utbreder sig i hela samhället. Folk är så bortskämda. De måste lära om sig hur man ska bete sig.

   Svara

   Dom borde få böter.

   Svara

    *De

    Svara

     Vilket är syftet med att påpeka att det ska vara de och inte dom som anonym 12.40 skrev?

     Svara

     ”Dom” är helt korrekt här!

     Svara

     Dom är helt ok. Om du inte vet, så ska du inte påpeka.

     Svara

      Helt korrekt! Fast jag tycker överhuvudtaget inte att man ska sitta och rätta andra människor, i olika kommentarsfält, där syftet endast är att sänka en annan människa.

      Det är väl superbra att hjälpa någon med stavning eller skriftspråket, men då ska man göra det på ett sätt som får människor att växa, inte på grund av något annat. 🙂

      Svara

       Sänka? Jag rättar för att den människan ska tänka till och kanske kolla upp, så det blir rätt nästa gång.

       Svara

        Nej det gör du inte.

        Svara

   ”Herregud, Låt folk leva sina liv så länge de inte gör något olagligt.”

   Istället hade du kunnat skriva ”Låt folk leva sina liv så länge de inte riskerar andras liv.”

   Klipp av dig allt hår, hoppa fallskärm, rull runt i koskit, ät en snigel eller virka en snopp-värmare.
   Men att hålla fest för 50 pers skulle i värsta fall kunna leda till smittspridning och död. Helt klart en stor skillnad på att leva ett lagligt liv och ett liv som inte riskerar andra människors liv på kuppen.

   Jag får ångest av att människor skiter fullständigt i sina medmänniskor, finns inte ens en gnutta av respekt eller samarbetsvilja. Patetiska personer.

   Svara

    Personerna på festen får väl skylla sig själva om de blir sjuka.

    Svara

     Visst men de SPRIDER ju i så fall vidare sjukdomen till folk som inte är där! Hur svårt är det att fatta hur smitta fungerar?!?

     Svara

      Alla fattar, men det du inte fattar är att alla gör som de vill. Finns och har alltid funnits de som fullständigt skiter i konsekvenserna. Förstår inte hur ni kan bli överraskade?

      Svara

       Folks dumhet slutar aldrig att överraska, tyvärr.

       Svara

     Ja men då kan du räkna på hur många oskyldiga dessa personer hinner smitta som inte var på festen.

     Svara

     Ja men om de blir sjuka sprider de ju det till andra, som sprider det till andra osv.

     Om 5 pers på festen blir sjuka och varje person sprider det till 2 st varav dessa sprider det till 2 var och dessa sprider också till två var…

     5-10-20-40-80-160, det går fort…

     Svara

      Varför man ska hålla sig inom sin egen bubbla med människor. Klockrent exempel.

      Svara

       Vill inte vara den som ör den men har inte direkt följt den restriktionen med att bara vistas med dom under samma tak, jag har varit i affärer tillsammans med folk och även själv, pepparpeppar så har jag inte ens fått en förkylning än

       Svara

     Hur tänker du då? Jag tänker att det är urbota dumt att riskera att bli sjuk. Du kan få följdsjukdomar, du överbelastar sjukhusen o den personal som inte har fått välbehövlig vila, du riskerar att föra smittan vidare, du måste vara hemma från ditt jobb och i värst fall smittar du någon som inte klarar av sjukdomen. Finns säker många fler punkter att ta upp. Det kostar samhället massor av resurser o pengar på varje sjuk person. Bra om man kan undvika det genom att bara ta det lugnt ett par månader till.

     Svara

     Men nu tänker du inte längre än din näsa räcker 12.46
     Någon som är på festen smittar någon som går till ICA i morgon och smittar mig.
     Smittspridning! Man kan inte säga att dom får skylla sig själv, dom kan smitta oss andra.

     Svara

     Skylla sig själva? Ja självklart. Men idioterna har ju redan hunnit sprida deras virus innan de blir sjuka. Har du inte fattat hur en smittkedja ser ut?

     Svara

      Men om ni ger fan i att gå it, ni följer restriktioner och håller er borta, vips så kan inte dom 50 personerna smitta er

      Svara

       Men ge dig själv för han. Fatta hur många de hinner smitta i sin tur. Du måste vara väldigt ung som inte förstår hur det hänger ihop med smittspridning. Ung och dum uppenbarligen. Hela samhället påverkas av en spridning.

       Svara

   Varför är det så svårt att förstå att sjukvården inte kommer klara för många sjuka samtidigt? Och att det är rejäla köer till undersökningar och operationer pga covid. Du kanske inte drabbas men din kompis barn eller kollegas mormor. Alla måste hjälpas åt! Så tack till alla moralpoliser som drar sitt strå till stacken!

   Svara

    Instämmer. Alla med vett ska fortsätta säga ifrån. Skit i idioterna som suckar och tycker att man leker coronapolis. Visa att liv är viktigare än att de ska sucka över att man är löjlig.
    Önskar att vi kunde ta dessa alla festande, utlandsresande/fjällresande/ förnekare/ och resten som skiter i Corona och sätta på en öde ö i havet. Kan de sitta där tills de får nåt att tänka med.

    Svara

   Enda anledningen till att ”vissa” kan leva på som vanligt är för att andra tar sitt ansvar, för sig själv och sina medmänniskor. Om alla sket i rekommendationerna skulle allt vara stängt. Sluta försvara idioter inklusive dig själv.

   Svara

  Restriktioner, smittorisk, avstånd, hänsyn, försiktighet, skyddsmask, stanna hemma vid sjukdom och såna där grejer är ju viktigt. Men JAG tänker inte följa det för JAG är en egoistisk, blaserad idiot.

  Svara

   Låter jobbigt!

   Svara

   Det enda vissa av dem gör är att använda munskydd ibland och det hjälper noll och inget. Hålen i materialet är vida större än viruspartiklarna.

   Svara

    Men vad är då vitsen med att använda munskydd?

    Svara

  Hur många blir de på dagens tillställning?

  Svara

  Fast klart 50 pers kan vara bjudna och man ändå kan följa restriktionerna om 4 vid varje bord? Och det kan spelas hög musik från en musikanläggning. Menar bara att de sakerna inte säger emot att de restriktioner som finns följs.

  Svara

   Inte om de hyr lokalen för att ha en fest, för då gäller max 8 personer (vilket hotellet borde ha koll på). Men har varje person bokad sitt eget bord, då går det ju. Fast då är det ett sätt att kringgå restriktionerna, så det är olämpligt i dagens läge oavsett.

   Svara

    Och sen träffas alla uppe på hotellrummet? Har någon koll på det?

    Svara

    Nej, privata tillställniningar har aldrig haft dessa restriktioner, det är offentliga tillställningar.

    Svara

  Tror ni Isabella kommer att hålla sig hemma i en vecka efter Portugal-resan hon ska göra, och testa sig dag ett o fem.
  ”Jag har ju antikroppar”
  Enligt folkhälsomyndigheten ska alla göra så även de med antikroppar.

  Svara

  Det är inte okej någonstans. Jag har två släktingar som har fått covid två gånger, förra våren och sedan nu i februari. De fick viruset en gång till just för att de trodde att de var säkra och de umgicks med andra. I februari hamnade en av dem på intensiven i två veckor. De är inte gamla och inga riskgrupper samt ganska vältränade båda två men jäklar vad sjuka de blev.

  Svara

   Ja,man ska ju inte umgås med folk utanför sitt hushåll/sin bubbla…

   Svara

    Jo det får man absolut, det är ”helst i en mindre krets” som gäller.

    Svara

     ”I en mindre krets”=hushållet/bubblan?

     Svara

      Nja, finns inga regler om hushåll. Dessutom får man träffa människor utanför den mindre kretsen (och då bör man ses på ett sätt som minskar smittorisken).

      Svara

       Det är väl ändå åtta personer som gäller, på både privata och offentliga tillställningar?

       Svara

        En mindre krets är ett fåtal personer, men det går inte att säga en exakt siffra.

        Svara

         Åtta personer är den nya normen för privata sammankomster.

         Svara

          Nej, det gällde allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

          Folk är riktigt dåliga på att läsa och ta till sig information alltså.

          Svara

           ”Normen”, stod det. Ja det är en oskriven norm som vi borde följa för att visa solidaritet och minska smittan. Restriktioner är något annat, de kan vi läsa om.

           Det är uppenbarligen ingen norm.

       Det beror just nu på i vilken region du bor också.

       Svara

       Jo det finns det, det beror på var man bor

       Svara

       Men starka rekommendationer finns. Just nu är det enbart hushåll i mitt län. Fler län har så också. Dvs inga bekanta hemma. En del ska inte ens träffa andra utomhus med avstånd. Så man måste hålla sig uppdaterad vad som gäller där man bor.

       Svara

     Det är olika från region till region. I Stockholm: umgås endast med ditt egna hushåll, om du bor ensam endast med en mindre krets

     Svara

   Dina släktningar måste ha haft en väldig otur. Och jag hoppas de är med på den forskning som pågår om man kan smittas två eller fler gånger. Den forskning som finns hittills är det bara att det finns ett fåtal patienter i exempelvis Sverige och England som bevisligen har fått coronavirus två gånger.

   Svara

    Det har kommit fram en del som fått det fler gånger. Så förminska inte tack.
    De som hade Corona för ett år sedan kan mycket väl få det igen.

    Svara

     Nej, det har Det INTE. Det har berott på dåliga eller obefintliga tester i första omgången, som gjort att personer trott sig haft covid, men ej haft det.
     Finns inga bevisade sådana fall av återsmittade i Sverige
     Flera miljoner människor har haft covid, max en handfull i VÄRLDEN har bekräftats vetenskapligt med återsmitta.

     Svara

      Det gläder mig att du kan mer än vården

      Svara

      Från november 2020:
      Folkhälsomyndigheten utreder just nu 150 fall där personer kan ha fått covid-19 två gånger.

      Får du in 150 pers i en hand, eller kan räkna de på en hand, då borde du söka till guinnies rekordbok

      Svara

      Det du beskriver var rätt länge sedan.

      Svara

      Jag jobbar på ett sjukhus, vi har provtvång vid minsta symtom, och har haft så sedan förra året. En kollega till mig har haft KONSTATERAD covid 2 gånger, första gången i mars förra året, sedan ytterligare en gång i november.

      Svara

   Det låter helt osannolikt, det finns inga sådana bevisade fall i Sverige. De fall som har varit, så har personerna inte haft covid och fått antikroppar, utan vara trott det, första gången.

   Svara

    *bara trott det

    Svara

  Vilket icke-svar från hotellet

  Svara

   Kanske för att deras gästers eventuella fest inte angår Bloggbevakning? De borde inte ha svarat alls.

   Svara

    Nä, det vore ju synd om de stod upp för att vara pappskallar..

    Svara

    Hade det varit 2019 hade inte en kotte haft något med den där festen att göra om det inte var så att de själva var gäster. Men hur fan kan du ha missat att det är 2021 och att vi har levt med en pandemi sedan början av 2020? Deras oskyldiga sammankomst kan betyda smittspridning eller död för någon annan.

    Svara

     Man får som restaurang/hotell ta in stora sällskap, så länge man följer restriktionerna och placerar dem 4 st vid varje bord med avstånd mellan borden.

     Svara

    Ja, har de inte någon typ av tystnadsplikt om sina gäster?

    Svara

    Fast det är olagligt att hyra ut lokaler för fest med mer än 8 personer. OLAGLIGT

    Svara

    Det är ju en Herrey som sköter hotellet nuförtiden, Richard Herrey med fru! Diggiloo-diggiley på Grand så smittar vi dejj

    Svara

     Ja och han har ju varit emot att stoppa spridningen redan från början har man kunnat se i kommentarer. Han har varit upprörd att inte artister fått haft shower för stor publik 🤦🏻‍♀️🤦🏼‍♀️

     Svara

  Meeeeen de är helt okej att åka till sitt familjehem i italien(?) , springa på stan och dessutom bli hyllad, för ”hon är värd de”

  Svara

   Lite skillnad på det och att ha en fest kanske. Men nej, S ska verkligen inte hyllas för att hon är ute och reser just nu!

   Svara

    Ja men de jag vill få fram är att ena hyllas medans dom andra sågas, de är lika jävla illa båda delar!

    Svara

     Lika jävla illa 😭😭😭 Nej man kan ju såklart resa och leva på ett coronasäkert sätt. Det förstår du säkert.

     Svara

      Nej, ska man dra de till en och samma gräns så är de lika illa

      Svara

     Jo jag håller med som sagt, att båda är illa. Lite nyanser finns det dock.

     Svara

  Fattar inte hur man orkar ha sån koll på andra. Det var ju någon undersökning som visade att majoriteten tyckte att alla andra missskötte sig, men själv var man felfri minsann.

  Svara

   Undrar om alla som är så duktiga härinne och inte har gått utanför dörren sen mars 2020 verkligen är så duktiga som de säger😂

   Svara

    Haha tveksamt 😂

    Svara

    Under kommentarsfältet här har alltid de duktiga varit. Oj oj de följer alla restriktioner till punkt och pricka..

    Svara

     Sluta vara spydig, det är bara så onödigt. Folk dör faktiskt.

     Svara

     Man kan ju läsa att ni inte skött er så känsligt det var för er.
     Sköt er, så blir kvitt skiten snart.

     Jag har INTE varit delaktig i någon smittspridning. De vettiga jag känner har gjort samma. Inte träffat nån inomhus det senaste året. Osv
     Trot eller ej är vi många som velat fått stopp på pandemin. Inte som ni som varit delaktiga att det sprids som pesten.

     Svara

  My var ju väldigt sjuk ?! Nu ska hon till Marabella på träningsläger. Och sedan träningsläger på Öland.

  Svara

   Men exakt!! Galet!!

   Svara

   Hon skriver ju att hon inte orkar någonting. Bara sover.
   Hur går det ihop?

   Svara

    Ja och vilka läkare tycker det är en bra idé?

    Svara

     Exakt. Hon har ju ett helt team och tar massa prover varje dag. Skriver hon

     Svara

  Jag bor i en invandrartät förort, här hålls varje vecka fester och bröllop för +100 festdeltagare. Trots poliser cirkulerande i kvarteret avbryts aldrig dessa. Förorten har helt klart egen lagbok där svensk lag ej göre sig besväret.

  Jag min idiot flyttade hem efter 18 år utomlands och hyrde bostad på blocket, nybyggd lägenhet med stor terass.
  Hade lite panik och tackade ja utan att googla området som jag inte kände i magen namnet på utan läste enbart att man var i city på 12 minuter. Fick en chock, bott här i 4 månader och nu köpt bostad på andra sidan stan.

  Jag kan lova på mina ev framtida barn att jag aldrig kommer närma mig denna förort någonsin igen.
  Snälla börja bospara till era barn om ni kan eller i alla fall sätt upp dom i alla bostadsköer som finns så snart de har åldern inne så att de förhoppningsvis kan ha en valmöjlighet när det kommer till var de ska bosätta sig.

  Svara

   Är det en privat tillställning får polisen inte avbryta den. Tyvärr.

   Svara

    Det om något är ju helt sjukt, 100 pers som glatt sprider smittan och sedan ligger på iva

    Svara

     Tänk på att de flesta av dom bor under ett och samma tak, då är de ju okej att umgås

     Svara

      Ja, dom bor säkert 100+ pers under samma tak. Snälla.

      Svara

   That escalated quickly…

   Svara

   Oj klassföraktet i den här kommentaren.

   Svara

    Finns absolut inget klassförakt i kommentaren men you tried 🤷‍♀️

    Svara

    Var får du klassförakt ifrån?? Ser ingenting om det alls. Bara någon som förfasas över hur folk i ett område väljer att sätta kalas före risken att smitta och smittas av covid samt skiter i restriktioner och avrådan från att umgås i grupper med andra än absolut närmsta.

    Svara

    Okej att bli upprörd över svenskar som festar, men blir man upprörd över invandrare som festar så är det klassförakt…??

    Svara

    Äsch, det är ju sant. Skulle du vilja bo i en förort där man inte kan vara ute efter 21 och knappt gå ut för att kasta soporna när det är mörkt? Dessa ställen existerar i Sverige idag. Det är fakta inte förakt.

    Svara

   Förstår absolut att du vill komma bort från folksamlingar men jag hoppas det är för just hat mot festande och inte för att de är invandrare. Det rimmar nämligen illa med att du själv varit invandrare i ett annat land i 18 år – tror du alla där gillade dig?

   Svara

  Men lägg av med detta jävla polisande. Stanna hemma själva om ni vill, men det är äckligt och totalitärt att sitta och agera coronapolis på det här sättet. Att inte leva för att man kan bli förkyld är mycket farligare för mångas hälsa. Och detta säger jag som är sjuk och har självisolerat mig i mer än ett år nu. Låt folk leva.

  Svara

   Men nej. Folk varken ska eller kan inte leva som vanligt nu! Vad folk gör just nu påverkar andra på ett sätt som sällan har varit så tydligt, och man måste få säga ifrån. Corona är ingen förkylning!

   Svara

    Eller så tar vi som är i riskgrupperna eget ansvar och låter andra leva. Corona agerar likt en förkylning för de allra flesta som smittas.

    Svara

     Så förklara då alla inneliggande på vårdavdelningar och intensivvårdsplatser som är sjuka i covid. En förkylning? Du behöver nog lära sig skillnaden på det och covid.

     Svara

      För de allra flesta, skrev TS.

      Svara

       Det är väldigt många friska människor mitt i livet, som fått detta virus och dött. Vem vill chansa på att man bara blir ”förkyld”?

       Svara

        Nej, det är inte väldigt många människor procentuellt av alla som smittas av corona. Det är förhållandevis extremt få. Det är väldigt många friska människor mitt i livet som omkommer i bilolyckor eller vanlig säsongsinfluensa också, men vi tvingar inte folk att stanna hemma för det. Det är inte riskfritt att leva och folk måste sluta bete sig som om det ska vara det.

        Svara

         Runt mig kryllar det av folk som smittats. På min arbetsplats just nu 10 pers. Känner friska unga människor som fått sitta och sova för att kunna andas. Känner en frisk person som blev inlagd på sjukhus och fick ligga i fyra dagar med syrgas. Känner en annan frisk person inlagd i två dagar med syrgas, ung, frisk man. Känner friska unga människor som smittades förra våren, blev lindrigt sjuka men som fortfarande inte kan träna som de brukade. Ha respekt för den här skiten!

         Svara

       Utom för alla miljoner som dött……

       Svara

      Har du koll på vilka som ligger inne på IVA? Det är absolut överhängande personer i riskgrupp som blir allvarligt sjuka och det är extremt få procentuellt som dör. Jag själv isolerar mig ju för att sjukdomen skulle kunna vara dödlig för mig, men det innebär inte att alla andra i världen ska behöva ha kassa liv för att jag är i riskgrupp. Jag konstaterar fakta här. Har du problem med det?

      Svara

       Problemet är att du inte fattar vad smittskyddsläkare i hela världen har tjatat om i över ett år nu: alla måste hjälpa till att bromsa smittspridningen, det kan inte bara handla om att de i riskgrupp isolerar sig, alla måste hjälpa till. Du verkar ha missat att detta är en pandemi? Läs på lite om dem så fattar du nog vad som krävs för att stoppa den.

       Svara

        Du har ingen aning om vad du pratar om. Du rabblar bara saker utan substans som du hört någon annan säga. Att det är en pågående pandemi är inte synonymt med att staten måste begränsa invånarnas frihet på ett sätt som är extremt i förhållande till vad man kan drabbas av -> i detta fall ett virus som i de flesta fall agerar som en förkylning.

        Svara

       Och på grund av att sjukvården just nu är väldigt upptagen med patienter som är sjuka i covid så påverkas resten av sjukvården med uppskjutna operationer, överbelastad personal som redan går på knäna osv. Tänk ett par steg längre…

       Svara

       Det jag har problem med, är att du tror du vet mer än alla specialister.

       Svara

      Finns folk som får vårdas på intensiven för en förkylning också, just sayin

      Svara

     Fast vänta här nu. Jag är fullt frisk, inte i riskgrupp men inte fasen vill jag ha på mitt samvete att skita i rekommendationerna och ”leva” på bekostnad av någon annans liv. Du missar att folk till exempel kan ha underliggande sjukdomar utan att själva vara medvetna om det. Att det finns så lite kunskap om sjukdomen att vi inte vet hur det påverkar oss, sjuka som friska, i det långa loppet. Mutationer har ju uppstått på grund av att folk just kunnat leva sitt liv och nu sitter vi här med en sjukdom som inte var vad den var från början och vaccin som man inte är säker på hjälper. Med det sagt så offrar jag gladeligen årets valborg om det kan få någon annans oro över sin hälsa att minska.

     Svara

      Du kan riskera att smitta någon varje gång du går ut. Du kan bära på exempelvis en influensa som inte brutit ut och personen bredvid på bussen smittas och dör. Lås in dig för gott. Det är bäst.

      Svara

      Stort hjärta till dig!

      Svara

      Det är ingen som tvingar dig att festa eller leva som vanligt. Du får gärna isolera dig om du anser det vara det bästa att göra. Men staten, eller självutnämnda coronapoliser, ska inte tvinga dig att isolera dig. Det är inte riskfritt att leva, som jag skrev i en annan kommentar ovan.

      Svara

       Staten eller självutnämnda coronapoliser? Staten lade ju inledningsvis fullt ansvar på folket. Man gav människorna förtroende att använda sitt sunda förnuft och se hur det gick. I slutändan hamnade vi i en sådan situation att regler krävdes.

       Svara

        Vart vill du komma? Staten borde ha skyddat riskgrupperna direkt (t.ex. tydliga restriktioner och regler för äldreboenden, ekonomiskt och socialt stöd till alla som behöver isolera sig) och stängt gränserna för då hade vi aldrig hamnat i ett läge med ett brutalt överbelastat vårdsystem som också går ut över oss som är sjuka i annat än covid. Vanliga friska individer ska inte behöva leva flera år i isolation och bli jagade av coronapoliser om de så mycket som tittar på en annan individ utomhus. Ni inser inte vilken frihet ni frånsäger er och hur svårt det kommer vara att få tillbaka den när den väl har tagits ifrån oss.

        Svara

         Men va? Skyddat riskgrupperna direkt och stängt gränserna samtidigt som du förespråkar frihet och att ”staten inte ska bestämma”? Att man inför restriktioner är väl ett led i att skydda riskgrupperna för att i sin tur inte överbelasta sjukvården? Man frånsäger sig sin frihet, som du så fint kallar det, för empati för sina medmänniskor. Kom till verkligheten, du vet mycket väl att gemene man inte kan hantera sin frihet, därav den tredje vågen och höga dödstalen. Hade det fungerat så hade pandemin varit över och vi hade haft lägre siffror än våra grannländer.

         Svara

       Finns inte ens chans i hela helvetet att du är i riskgrupp och isolerat dig i över ett år. Sluta ljug!

       Svara

        Jag önskar att jag ljög men det gör jag faktiskt inte. Jag är i riskgrupp på grund av en pågående sjukdom så jag har isolerat mig i över ett år. Du tror givetvis att jag ljuger eftersom jag inte tycker likadant som dig, men då kan jag meddela att vi sjuka som gillar frihet faktiskt existerar. Jag önskar inte min värsta fiende att tvingas leva i ett totalitärt samhälle där man tar till drastiska metoder för att ”skydda folket” mot vad som i de allra flesta fall är förkylningsliknande symtom.

        Svara

     Hur ska riskgrupperna ta detta ansvar? Skita i att gå till jobbet, aldrig handla mat (nej, alla har inte tillgång till hemkörning)?

     Svara

   Förkyld??? Nu handlar det inte riktigt om det du…

   Svara

    Jo, de allra allra flesta får av covid-19 symtom som liknar de man får under en förkylning. Nästan ingen dör utan underliggande sjukdomstillstånd. Jag säger det igen: låt folk leva.

    Svara

     Det är ju precis det folk inte får göra om alla inte följer restriktionerna: leva.

     Svara

      Jo, det är just det folk får. Inte ens 1 procent av alla smittade dör. De flesta får extremt milda symtom.

      Svara

       Ah så vi behöver inga restriktioner alltså? Du verkar ha kommit på något revolutionerande här. Ring Tegnell så kanske han kan berätta om detta på nästa presskonferens!

       Svara

        Restriktionerna finns inte till för att skydda oss från smittan, de finns för att vi ska bli smittade i ett tempo som gör att sjukvården hinner med.

        Svara

         Det är både ock såklart.

         Svara

       Och du har varit inne på ett Iva och sett hur det ser ut för dem som är inlagda där? Eller hur det är att jobba på den avdelningen? Som en känd radioprofil sa: Alla borde testa att en dag därhemma ta på sig all skyddsutrustningen där hemma och varje gång du ska byta rum ta av och sedan på med utrustningen. Gör detta en dag.
       Var fasen är empatin?

       Svara

     Och vi som har underliggande tillstånd vill gärna få stopp på denna pandemi så vi också kan leva vårt liv utan rädsla. Jag är dryga 50, har jobb där jag träffar människor och två tonårsbarn. Vi gör stora uppoffringar i denna pandemi, för att jag lider av något som är medfött och kroniskt. Vi som har underliggande tillstånd är MÅNGA. Det där snacket är så provocerande. Som om de som löper större risk än andra liksom fick skylla sig själva. Rent fascistsnack, vidrigt. Dessutom inte sant. En bekant dog härom veckan. Inga underliggande faktorer alls, i mycket god form. Riskfaktorer i så fall = man, strax under 60. Dra ur huvudet ur röven och se dig omkring och ta till dig lite mer fakta och lite mindre av det skitsnacket du läser om från självutnämnda experter på facebook.

     Svara

      Du kommer inte få stopp på pandemin genom att sitta hemma. Det är vaccinet som kommer ”stoppa” pandemin. Restriktionerna är till för sjukvårdens skull.

      Svara

       Restriktionerna är väl ändå till för att folk inte ska bli sjuka. Färre sjuka människor (på samma gång) = mindre tryck på sjukvården.

       Svara

        Ja för sjukvårdens skull, dvs mindre tryck på sjukvården precis som du skriver.

        Svara

         Och självklart för att folk inte ska bli sjuka alls

         Svara

          Går inte att undvika!

          Svara

     Jaha, de allra flesta där inte eller hamnar på IVA. Men vissa gör det. Ska vi riskera deras liv eftersom de ändå är så få eller vad menar du?

     Svara

      Ja.

      Svara

     Till TS, är du dum på riktigt eller vill du bara provocera?
     Visst, inte jättemånga dör. Men problemet är att covid-vården slukar så mycket personal att övrig vård blir lidande. Du kanske inte kommer märka av det men massa andra kommer att göra det.

     Svara

      Nej, jag konstaterar bara fakta och yttrar min åsikt. Konstigt att bli provocerad av att jag önskar er alla den frihet ni hade men nu tror att ni inte förtjänar. Om regeringen hade sett till att skydda riskgrupperna hade inte belastningen på vården varit i närheten av så stor som den nu är och varit. Det här är ett haveri från statens sida och handlar inte om att vanligt folk lever ”för fritt”. Som jag initialt skrev: riskgrupperna får skydda sig (med hjälp av staten förstås), övriga måste få leva. Orättvist måhända, men livet är varken rättvist eller riskfritt.

      Svara

     Du är otroligt okunnig TS. Eller så har du så tråkigt att du vill provocera. Din ramsa, ”låt folk leva” gör ju att folk dör.
     Har en vän, hon visste inte att hon bar på viruset. Smittade sin mamma, som var fullt frisk, 70 år.
     Mamman dog. Vem vill ha det på sitt samvete?

     Svara

      Nej, jag är faktiskt inte okunnig. Jag är påläst och tycker inte som du, finns en viss skillnad. Och än en gång: nej, att låta folk leva gör inte att folk dör. Ovaccinerade 70-åringar tillhör en riskgrupp, då är det deras ansvar att avstå umgänge som i det här fallet med din vän. Din vän ska inte ha det på sitt samvete eftersom hon ingenting kunde veta. Din väns mamma hade lika gärna kunnat bli smittad av kassörskan på ICA, med säsongsinfluensan eller covid, och dött på grund av det.

      Svara

       Du svamlar. Jag har inte känt någon så länge jag har levt, som har dött av en influensa. Inte ens hamnat på sjukhus med en influensa. Det här året vet jag 4 personer som dött. Den yngsta 50 år. Ingen hade bakomliggande sjukdom.
       Självklart har man det på sitt samvete resten av livet, om man smittar sin förälder. Speciellt när det slutar med dödsfall.

       Svara

        Det är rätt vanligt att människor dör i vanliga säsongsinfluensa faktiskt. Oftast äldre och ungar barn.

        Svara

        Vad får dig att tro att din anekdotiska bevisföring kring personer du känner skulle vara ett sakligt argument? Jag har aldrig gått på en begravning eftersom ingen i min släkt har dött medan jag har levt. Det betyder inte att ingen människa någonsin har dött. Som Anonym skrev så är det relativt vanligt att gamla och småbarn dör i säsongsinfluensa.

        Svara

     Att de allra flesta bara får en förkylning av viruset är inte samma sak som att det ÄR en förkylning…

     Svara

   Äckligt? Att bli förbannad på folk som beter sig så jag kan bli sjuk och faktiskt dö?
   Låt folk leva så dom kan döda andra?

   Svara

   Så du tycker om att vara isolerad?

   Svara

    Är det en fråga från en normalbegåvad vuxen människa?

    Svara

   Men idiot som likställer Corona med att bli förkyld.

   Svara

  Asså kan vi bara lägga ner att ”avslöja” folk för bete sig olämpligt under pandemin. Det är ju förfan ingen som sköter sig och blir bara så ledsen och upprörd när jag ser det när man själva suttit instängd i min lgh i 14 månader. Är endast ute på promenad med min hund och ser alla umgås som vanligt och flera ggr har jag sett 65 plussare samlas 40-50 st samtidigt för att fika och spela boule här i mitt område. Men vafan ska hela samhället anpassa sig för att skydda de äldre men de skiter fullständigt i det och sitter där som inget, har sett detta sen i höstas och då var det andra vågen som värst och nu senast i veckan och tredje vågen som värst. Alla skiter ju i det och gör det som passar dom bäst. Blir så trött

  Svara

   Corona blev en pandemi enligt WHO 11:e mars 2020, du började alltså isolera dig före det?
   Duktig du är.

   Svara

    Har en vän som är i en extrem riskgrupp, han blev sjukskriven sista JANUARI 2020 och varit isolerad sen dess. Fan alltså, då visste man ännu inte hur illa det skulle bli men det togs åtgärder redan då.

    Svara

     Nej vid det laget trodde man inte ens att det skulle bli så enormt. Första svenska bekräftade fallet 31:a January och det andra 26:e februari. Nästan en månad. Ingen trodde nog det…

     Svara

      *Januari. Min autocorrect har lärt sig engelska.

      Svara

    13 1/2 månad då, ditt puckade fanskap!

    Svara

     Vad är det för fel på dig?

     Svara

    Ja men innan det klassades som en pandemi kunde man ju ha förstånd. Vi har inte umgåtts med andra inomhus sen mitten av februari ifjol. När man såg spridningen började så var det ett enkelt beslut.

    Svara

     Ja men gud så duktigt att ni låg steget före både WHO och FHM. Applåder?

     Svara

  Hotell och restauranger omfattas av trängselregeln, som innebär att ingen trängsel får uppstå, så länge de följer de restriktioner som finns (max 4 personer/ bord, all mat o dryck intas sittandes, inget mingel, dansgolv eller liknande).
  Regeln om max 8 personer gäller offentliga tillställningar och evenemang, som vem som helst får gå på (teater, idrottsevenemang, demonstrationer osv).
  Sen kan man tala om lämpligheten i att arrangera en tillställning i dessa tider, men inget man kan beskylla hotellet för. Jobbar själv inom den branschen o är så less på folk som inte förstår att vi faktiskt får ha öppet och bedriva vår verksamhet så länge det görs på ett säkert sätt.

  Svara

   Nu verkar detta vara en fest med 50 inbjudna dock….

   Svara

    Det är okej så länge de placeras 4 och 4 med avstånd mellan borden. Du kan boka upp en hel restaurang om du vill och bjuda in alla du känner, så länge restaurangen jobbar efter restriktionerna och ni sköter er.

    Svara

     Nej det är inte okej även om borden placeras 4 och 4. Det är olagligt att hyra en lokal för fest med 50 personer. Oavsett avstånd.

     Svara

      Klart att det inte är. Den regeln gäller för allmänna sammankomster, inte privata.

      Svara

   Hahaha det sjukaste tycker jag ändå är att tex fotbollen tar in publik. Åtta stycken. Åtta supportar på Ullevi..😂 jag fattar ju, men det är en stor arena så det känns lite töntigt.

   Svara

    Det sjukaste är väl att fotbollen INTE tar in publik? Det hade lätt kunnat ordnas på ett coronasäkert sätt.

    Svara

     De tar in publik🤦‍♀️ Det är precis det jag menar. De kan ta in fler än 8 på ett säkert sätt.

     Svara

     Många som tycker att reglerna är krångliga redan uppenbarligen. Ska man ha olika regler för olika verksamheter så blir det ju ännu mer att hålla koll på. Så på det sättet kan jag tycka att 8 i alla allmänna sammankomster utan undantag är ganska vettigt än så länge, trots att det är kanske lite väl fyrkantigt.

     Svara

      Fattar ju det, men samtidigt så löjligt. En arena är uppdelad i olika sektioner, hade mest troligt gått att lösa på andra sätt.

      Svara

       Det handlar ju mest om att trängsel kan uppstå när folk kommer dit och ska hem. Dessutom vill man ju undvika att arrangera så stor arrangemang så att folk börjar röra sig mer mellan olika städer (även om man får, men det är ju dumt att uppmuntra till det)

       Svara

       Problemet är när alla ska ut.

       Svara

        Hade kunnat lösas.

        Svara

        Hade absolut gått att lösa.

        Svara

  Börjar känna att allt bara är godtyckliga rekommendationer utan en klar strategi. Jag har covid men min man (som jobbar inom vården) ska gå till jobbet ändå för han fått en spruta vaccin för mer än 3 v sedan.

  Hur är det logiskt när dom samtidigt säger att vaccinerade ska följa restriktionerna för att de kan föra smittan vidare?

  Min man behöver int ens göra ett test så länge inte han har symptom, men mina barn över sex år ska göra det. Ologiskt.

  Svara

   För att det är en minimal risk att sprida smittan när man är vaccinerad. De säger bara så för att vara på den säkra sidan, men det finns ingenting som tyder på att man kan smittsprida när man är vaccinerad.

   Svara

   Vadå ska han stanna hemma från jobbet? De som kan jobba hemma ska det, men de som inte kan ska ju såklart vara på sitt jobb.

   Svara

    Om ngn i hushållet är smittad med covid ska alla andra i hushållet också vara hemma i karantän. Det är de restriktioner som gäller alla i Sverige.

    Tydligen gäller det inte personens man som fått vaccinspruta och då blir det komstigt om de säger att vaccinerade också ska följa restriktionerna och så är det ändå inte så.

    Svara

     Lite får man väl tänka själv kanske.

     Svara

     Precis vad jag trodde men fick ett annat svar från Smittskyddsteamet jag kontaktade. Han ska jobba. Måste betyda att han även kan gå och handla och liknande?

     Svara

      Men JA. Han är vaccinerad. Vad trodde du poängen med vaccinet var?

      Svara

       Vad jag tror är väl helt irrelevant, det handlar om vad FHM kommunicerar och om du läser bland kommentarerna så är det inte helt tydligt. Jag har dessutom fått två olika svar när jag ringt 1177 så de verkar inte heller på det klara med vad som egentligen gäller.

       Svara

        Men du måste väl själv begripa att man som vaccinerad får gå till affären och jobbet?

        Svara

      Ja ensam. Man ska fortfarande handla ensam trots att man är vaccinerad för att minska trängseln.

      Svara

    Nej, var har du varit senaste månaderna? Är en familjemedlem sjuk är det karantän på hela familjen.

    Där jag jobbar blev det coronautbrott i en persons barns skola, då fick hela familjen testas och sitta hemma tills de fått sina negativa provsvar.

    Svara

     Nej, vårat landsting har andra regler. Kom ut för två veckor sedan.

     Svara

  Jag fattade inte vad Doreen månsson hade med nåt att göra? Hon lyssnade på gospel?

  Svara

   Hon är Hayats mamma

   Svara

  Det är olagligt att ha anordna fest för personer mer än 8 stycken.

  Från krisinformation:

  ”Det får inte heller vara fler än åtta personer på privata fester eller möten
  i festlokaler, föreningslokaler och på andra platser
  som man kan hyra.

  Om du ordnar till exempel en fest eller ett möte som bryter mot den här regeln
  kan du få betala böter eller få fängelse i högst sex månader.”

  Så om grand hotel anordnat en fest för 50 personer är det OLAGLIGT och ska ANMÄLAS.

  Svara

   Ja om de har hyrt lokalen för att ha mest med fler än 8 så är det olagligt. Då är det arrangören som är ansvarig och ska anmälas.

   Svara

    Jag menar de som äger lokalen är ansvarig.

    Svara

    Precis. Om Grand hyrt ut lokalen för mer än 8 personer så ska de anmälas. Spelar ingen roll om gästerna suttit 4 och 4.

    Svara

     Precis. OM de gjort det. 50 pers kan även ha bokat bord separat, för samma dag.

     Svara

      Varför skulle de dra dit högtalare om de inte bokat en lokal?

      Svara

  Att influenser (benämningen borde börja användas tvärtom. Gör inte som dessa, köp inte det dessa rekommenderar etc.) inte har mycket att tänka med börjar bli allmänt känt, men att ansvariga på Grand Hotel Saltsjöbaden inte följer rekommendationer och lagar är mer förvånande!

  Svara

  vilka är coronapoliserna som hänger här? aldrig träffat en i verkliga livet och har ändå varit på många restauranger och butiker sen pandemins början. Bara nyfiken liksom om man hänger här och skriver sura kommentarer om folk som ex väljar att gå på restaurang, går ni även fram till folk på stan som sitter på en uteservering och säger samma sak som ni skriver? Bara genuint nyfiken vilka ni är och vad ni själva sysslar med? (med det sagt inte ok att ha fest för 50p, menar generellt folk här som går i taket såfort folk shoppar eller allmänt gör nåt annat än att sitta hemma)

  Svara

   Japp! Sade till två killar så sent som igår för att de var två och handlade samt att de ställde sig oavbrutet på ett sådant sätt i gångarna för att diskutera inhandlingslistan, så att de blockerade så att man var tvungen gå mellan de två där de stod och pratade. (Behöver jag säga att de inte heller bar munskydd). Jag bad dem handla en och en eller iaf ställa sig tillsammans åt långt åt ena sida så att det skulle gå att passera dem utan att gå genom deras andedräkt.

   Deras reaktion; Allt är bara rekommendationer och inte någon lag. 😩

   Svara

    Förvånad ändå att du vågade dig ut! Modigt 😄

    Handlar ofta tillsammans med min syster, vi handlar åt andra och åt oss själva. Vi är inte samma hushåll så vi utgår ifrån att vi får göra så.

    Svara

     Det kanske man får men det innebär inte att man ska springa i bredd i affären. Då får ni handla på skilda håll och mötas vid bilen. För att inte orsaka trängsel.

     Svara

     Vågar och vågar. Ibland har man inte något val.

     Sedan hade jag ”vågat” mer om bara fler/alla visade hänsyn och respekt, men det är tydligt för mycket att förvalda sig.

     Svara

   Har aldrig sagt till någon och egentligen skiter jag i vad andra gör, för jag vet vad jag gör och det är det viktiga. Men igår var jag på dåligt humör, behövde handla och var nära på att fräsa till någon att den skulle hålla avstånd. Gjorde dock inte det.

   Jag själv håller alltid avstånd så det var inte mitt fel utan personen i fråga kom och knödde sig på.
   Handlar också alltid ensam, eftersom jag bor ensam. Dock handlade jag och min dejt ihop förra veckan och först efteråt insåg jag att det var ju fel av oss, så jag skämdes lite. Han är dock vaccinerad, men det hjälper ju inte antalet besökare i affären.

   Svara

   Jag är Coronapolis. Säger inte till människor jag inte känner men diskuterar gärna med de jag känner kring hur de tänker kring vad de gör/inte gör. Jag tycker alla måste hjälpas åt nu. Jag är inte perfekt på något sätt men undviker resor, spa, fester, restauranger på kvällarna.

   Svara

   Nej. Men jag anmäler restauranger som inte klarar att upprätthålla reglerna.

   Svara

   Kanske kan det vara så att vi inte går på stan. Vi är inte på restauranger. I min värld pågår en pandemi. Så beter sig min familj min släkt och mina vänner också.

   Svara

   Man går så gott man kan. Man kan tipsa kommunen om reglerna inte efterföljs. Om folk trängs på uteserveringar osv

   Sen kan man ju ha vettiga personer omkring en. Ingen i min familj eller vänskapskrets har rest/umgåtts med andra inomhus/osv
   Redan när pandemin började så slutade jag och min sambo att handla tillsammans. Sen fortfarande är det familjer/par som handlar. Trots avrådan efter avrådan.

   Svara

  Apråpå influencers och deras sätt att bete sig under Coronan…
  Sanna Brådings son har visst feber, men ändå är de ute i parken och umgås med andra barn och vuxna 🤷🏼‍♀️
  Känns väl inte direkt lämpligt i dagens läge kanske, men jaja..

  Svara

   Blir så trött på folk som inte kan tänka.

   Svara

  Det här borde typ gå att polisanmäla? Ge arrangörerna en go böter, ungefär som de som anordnar demonstrationer fått?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.