Hur lång kan en helg i Portugal bli?

Reklam för förra årets golfresa.

På tal om golf så åker min golftränare Daniel och jag till Portugal näst nästa helg för att spela en helg samt ha möte med hotellet som vi ska bo på när vi arrangerar en golfresa i höst. Vi skulle åkt förra året men så blev det inställt på grund av Coronan men nu har Portugal lättat upp reglerna. Det ska bli så roligt. // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip peppar för en helg i Portugal för att planera den golfresa som egentligen skulle gått av stapeln förra året.
Enligt henne har Portugal lättat upp sina regler och ser fram emot en golfhelg med sin tränare.
Jag vet inte om Isabella planerar att golfresan ska gå till samma ställe som förra gången, men om så är fallet så kommer den här ”helgen” bli en smula längre än bara några dagar.
Då gick resan till ett hotell utanför Lissabon, på Portugals fastland och om det är dit hon planerar att förlägga golfresan även denna gång så kommer hon behöva sitta i karantän i 14(!) dagar vid inresa.
Det blir alltså inte en helg, utan en helg + två veckor.

För resa till Portugals fastland från länder med över 500 smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna gäller även obligatorisk karantän i 14 dagar vid ankomsten till Portugal, i hemmet eller på plats som anvisas av de lokala hälsomyndigheterna. Resenärer från Sverige omfattas i nuläget av detta krav.
Bildkälla: www.swedenabroad.se

Förhoppningvis har Isabella och hennes golftränare koll på det här, annars kan det bli lite av en överraskning vid ankomst. 
”The silver lining” är väl i så fall att hon då har 14 dagar på sig att öva puttar på hotellrummets heltäckningsmatta och komma ut med en slipad teknik. 😉

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Likt Sandra Beijers resa till Antibes så är Isabella värd att få åka utomlands lite. Det tycker jag vi ska visa förståelse för. Alla influencers måste få resa om de vill.

  Svara

   Nej det får dom inte.

   Svara

    Nä, såklart får de inte det. Jag tycker det är vansinnigt att resa, Totalt huvudlöst. Men nu hyllades ju Beijer här om dagen om hur positivt allt var (på resa till Antibes), så då får vi hylla alla tydligen.

    Svara

     Ja varför är sandra ”värd det” ??

     Svara

      Precis, det enkla svaret är; det är hon inte. Det inlägget skavde så mycket att jag inte kunde läsa vidare. Antingen får man resa eller så får man inte göra det. Samma regler för alla.

      Svara

       17:52 håller med dej

       Svara

    Jo, det får de faktiskt. Det finns varken förbud eller avrådan mot resor.

    Svara

     Du har helt rätt det finns inga hinder i Sverige att resa ut. Men, många länder har restriktioner när det kommer till att släppa in folk från andra länder. Antingen är gränsen helt stängd eller så finns krav på karantän som du får betala för. Så det kan vara läge att kolla vad som gäller och dessutom bekosta avbeställningsskydd vilket inte många flygbolag ger just nu. För reglerna kan ändras mycket snabbt. Och det finns inget någon i Sverige kan göra något åt det.

     Svara

      Men kom igen. Så länge Corona ökar så om man har vett och bryr sig om andra reser man inte. Nope.

      Svara

       Jag tycker det är helt galet att man inte kan hålla sig hemma men det var inte det som var mitt svar på frågan. Det finns inga utreserestriktioner men vi är inte välkomna överallt. Hur man kan vilja tvinga sig på oavsett landets regler har jag svårt att fatta. Och så länge folk inte har vett att begränsa sina kontakter så länge håller detta elände i oavsett vaccinering.

       Svara

     Fel fel fel. Varför yttrar man sig utan koll? Jag skäms över er som skriver saker utan att ens kolla upp det. Vad är det för fel på er??

     Det FINNS AVRÅDAN att resa i en del län. I mitt län är det reseavrådan. Vi ska varken resa innanför eller utanför länet. Andra ska inte resa hit. Finns fler län i Sverige som har så.
     Läs nyheter, håll er uppdaterade istället för att sitta och gissa.

     Svara

   Som Pernilla W, Anitha Clemens, Viktor Frisk och flera som nyligen varit på resor utomlands, festar, är på restauranger, på event och spelar padel….

   Svara

    Helt ärligt så är ju IL ett lite bättre föredöme än vissa andra för man har inte direkt sett henne i några folksamlingar, inte på fester eller event utan hon verkar träffa en el två vänner åt gången, ofta i hemmiljö, och mest bara vara med sin man och barn på resor. Andra influencers har man ju sett i större grupper, på event osv. Dessutom så har hon ju faktiskt antikroppar.

    Svara

     Det är ju inte för att hon tänker på coronan utanför att hon inte har mer än typ 2 vänner att hänga med. Andra influensers som hänger i gäng verkar dissa Bella totalt. Tror inte hon är om tyckt bland dem alls.

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

      Fast du vet ju inte vad hon tänker på eller inte tänker på. Tro kan du ju göra men påstå inte saker du inte vet för du kan inte veta vad hon tänker på.

      Svara

       😇

       Svara

     Har hon testat för antikroppar igen?

     Svara

   Hellre sitta själva i familjens hus i Frankrike än som Egoina (som heller aldrig får skit för något) som träffar olika kompisar inomhus var och varannan dag? Eller? 🧐

   Svara

    Gör hon ju inte? Det är väl 2 kompisar hon å hennes kille träffar bara å de 2 träffar bara egoina + kille…

    Svara

     Plus ett annat par, plus hennes mamma. Dessutom har hennes ”umgängesbubbla” ändrats ett antal ggr sen pandemin starta.

     Svara

      Haha, precis! De var väl hemma hos Fs mamma för någon dag sedan också?

      Svara

    Precis!!

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Ja så är det säkert. En handfull bellahaters med massor av alias. Säkert med vpn konton som studsar mellan servrar över hela världen. För den mer troliga förklaringen att ingen bryr sig känns ju helt osannolik.

     Svara

      🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

      Svara

  Golare har inga polare osv..
  Vem ska anmäla henne om hon går ut dag 1? Undrar genuint.

  Svara

   Om en resenär som ska sitta i karantän på ett hotell så är det relativt enkelt att hålla koll på den personen.

   Svara

    Menar du vi läsare eller Portugisiska myndigheter?

    Svara

     Men vad tror du själv? 🤦‍♀️

     Svara

   Jag tänker att om man blir stoppad i någon kontroll och de ser att man har en hemresa om tre dagar lär man få vända..

   Svara

    Och många länder har sk karantänshotell för att säkerställa att personerna följer reglerna. Så du kan nog ha rätt i ditt förslag, alternativt att hon blir stoppad vid utcheckning med hänvisning till reglerna. Många länder agerar ju mycket hårt, så inte omöjligt att polisen då kallas dit.

    Svara

     Nej, det är inte många, väldigt få länder har karantänhotell. Norge har ju blivit extremt kritiserat för detta, att folk hålls förvarade utan rätt till överprövning mm.

     Svara

      I asien ar det 100% av lander som har karantanhotell – har inte koll pa lander i andra delar av varlden. Men jo – MANGA lander har karantanhotell och det halls stenhart pa reglerna. Jag har sjalv suttit i tre lander: Thailand, Myanmar och Sri Lanka. Av egen erfarenhet kan jag saga att det ar omojligt att bryta mot reglerna och vill man resa in i dessa lander far man acceptera deras lagar. Vill man inte sitta i karantan far man helt enkelt avsta resan.

      Svara

      Om folk envist ska resa får dem ju läsa på innan. Men vän flyttade till Norge och var fullt medveten om att hon skulle behöva sitta i karantän i 14 dagar innan hon fick röra sig fritt i landet efter inresa, det kan liksom inte komma som en överraskning för folk som reser i dessa tider, bara idioter reser utan att läsa på innan…

      Svara

   Det är ju annorlunda i många andra länder där det faktiskt är olagligt att skippa karantänen så dels lär ju inte hotellet de bokat för resan vilja ha nyinflugna personer som springer omkring, andra resenärer kan anmäla dem, de kan bli stoppade av polis osv.

   Svara

   Vi läsare skulle ju tekniskt sätt kunna kontakta Portugals passkontroll och tipsa om en känd influencer som troligtvis kommer bryta karantänen? Detta hände ju en känd influencer i England när hon åkte typ till Bahamas eller vart det nu var som hon åkte..

   Svara

   ”Det norska paret vägrade att checka in på ett så kallat karantänhotell efter sin resa till Spanien i april. Det kom att stå dem dyrt.
   Nu tvingas mannen och kvinnan, som är från Bergenområdet, betala 20 000 norska kronor vardera i böter (i princip lika mycket i svenska kronor).
   ”Resan ansågs inte vara nödvändig och båda skulle enligt reglerna ha tillbringat tio dagar på ett karantänhotell. Paret nekade till detta och har nu fått böter på 20 000 kronor var”, heter det i ett pressmeddelande från Vests polisdistrikt.”

   Från Aftonbladet. Gällde Spanien men antar Portugal har liknande.

   Svara

    Såg nu jag var lite för snabb att skicka. Det gällde alltså hemresan. Så inte likt som i Sverige.
    Men man kan tänka sig liknande böter i Portugal om man inte infinner sig på sånt ställe vid en nöjesresa.

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Och ditt försvar av IL svalnar aldrig. Jisses!!

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

  Vad har hon i hcp?

  Svara

   Tror inte hon vet det själv. Det är golfkläderna som är det viktiga!

   Svara

    Du får inte spela på banor i Portugal utan officiellt handicap. Vet inte ens om hon har tagit grönt kort? Golftränaren tror kanske att hon är ett dragplåster?

    Svara

     Vad vi har sett hittills så har hon stått på driving range under tak och möjligen några hål på bana förra säsongen. Jag har mycket svårt att se att hon klarar av 18 hål på riktigt. Det 19:e, d v s i baren är möjligen vad hon klarar av!

     Svara

      Vad otrevliga ni är alltså… Märkligt att håna en person som är engagerad i en ny hobby.

      Svara

       Det är ju nya hobbys hela tidem och vi har sett det här några gånger förr.

       Svara

      Som golfande tjej blir jag uppriktigt så sjukt trött på dig och folk som uttrycker sig som du gör.
      Allt jag vill är att ha fler yngre tjejer ute på Sveriges banor och övningsområden och tycker det är superkul när fler upptäcker sporten. ALLA måste vara nybörjare någon gång. När människor uttrycker sig som du gör och hånar i allmänhet är det kanske inte så konstigt när man släpper det intresset. För att DU inte kan mind your own business. VARFÖR skulle hon inte klara 18 hål?

      Svara

   Är nog bättre att du frågar henne det på hennes blogg eller insta om du nu verkligen vill veta det.

   Svara

    Tänkte om någon hade sett det i hennes blogg, jag läser den inte och trodde inte att hennes golfande skulle bli så stort och undrar därför. Stör det dig att jag frågade?

    Svara

     nä det har hon mig veterligen inte skrivit ngt om.

     Svara

   handikapp nä hon spelar vanlig golf

   Svara

  Skulle vara skönt om du Camilla modererade hårdare eftersom inläggen totalförstörs av alla språkpoliser. Väldigt tröttsamt. Tänker alltså på förra inlägget.

  Svara

   Camilla har ju undanbett sig språkpoliserna. Men de fortsätter larva runt bland kommentarerna.

   Svara

    Det är hög tid att göra det igen.

    Svara

   Stackars dig 😢🎻

   Svara

    🤓

    Svara

   Varför irriterar det folk så mycket att bli rättade? Det är ett kommentarsfält på en blogg, varför ta det så seriöst om någon säger att något stavats fel? Jag vet att man kan vända på det till varför folk bryr sig hur andra stavar, men hur kan det ge så dålig stämning? Är väl bara att ignorera eller lära sig

   Svara

    Det är väl dels hur det görs. Ingen lär sig av att någon skriker ”DE” där någon skrivit ett felaktigt ”dem”. Ska man få någon att lära sig måste man förklara varför.

    Och sen det faktum att det är inget viktigt som skrivs här. Jag köper att man vill att en artikel i t.ex SvD ska skrivas korrekt, men här…kom igen, det är en jäkla blogg.

    Svara

    Man använder ”.” i slutet av en mening.

    Svara

     Touché 😉

     Svara

    Var kommer tvångshandlingen att meddela omvärlden om att någon skrivit fel på en blogg från ?

    Svara

     Ingen aning, tänker mer att om folk inte svarar dem så blir det inte en så stor grej

     Svara

      Jo för ignorerar man språkpoliserna kommer det bara fler och fler kommentarer…

      Svara

   Haha, ”totalförstörs” 😄 Ni kan inte ha det lätt ni.

   Svara

   Håller helt med…

   Svara

  Varför skriver du inte om Hugo då? Han kom hem men var ute bland folk genast??? Vad men karantän??? Varför bara om Bella när alla andra inte följer reglerna????????????

  Svara

   ????????????????

   Svara

   Det var ju karantän i Portugal de syftade på, inte den frivilliga karantänen när man kommet hem. Förmodligen reste han någonstans där det inte är karantänstvång?

   Svara

    Det är inte frivillig karantän när man kommer tillbaks till Sverige. Så svårt att förstå?

    Svara

     Är man vaccinerad så slipper man väl karantän? Rätta mig om jag har fel

     Svara

      Om du menar till Sverige så har du fel. Alla bör sitta minst 7 dagar i karantän efter resa enligt FHM.

      Svara

       Bör kanske men det är inget tvång

       Svara

        Bör ja. Precis som jag skrev. Man slipper inte. Utan BÖR följa det. Alla bör följa det står det på FHM. Att folk skiter i det visar bara att de är idioter. Inget tvång men man bör.

        Vad då bör kanske? Är du ännu en utan koll? Testa och läs info nån gång får du se. Håll dig uppdaterad.

        Svara

    Italien för att skriva kontrakt med zlatan tydligen. Han fick problem med hemresan enligt Paula.

    Svara

   Läst men ej förstått ?

   Svara

  Hon tror väl inte att det heller gäller henne för hon har ju ANTIKROPPAR.

  Svara

   Antikroppar är bäst! Seriöst. Absolut bästa skyddet.

   Svara

    Jag har också en antikropp😆

    Svara

   Är väl över halvåret sen hon hade covid. Då har hon ju inte antikroppar längre

   Svara

  Snälla ta bort pop-up fönstret som klagar på att jag använder adblock! Den kommer upp när jag går in på bloggen och när jag vill läsa kommentarerna. Sjukt irriterande!

  Svara

  Tolkar jag texten rätt att om Sverige vid tiden för resan har färre än 500 smittfall per 100 000 så behöver man inte sitta i karantän vid ankomst?
  Isf kan det ju faktiskt bli just en helg som hon skriver, eller?

  Svara

   Såsom reglerna är nu alltså. Sen kanske de blir striktare eller slappare och ingen vet hur siffrorna ser ut i höst. Så ja, det kan absolut bli en resa, utan karantän. Får väl hoppas de har garanti på återbetalning av kostnader om resan inte kan bli av pga covid. Skulle själv inte vilja boka upp mig för en nöjesresa över några få dagar som läget är nu men kanske finns det folk som är väldigt sugna.

   Svara

   Så tänkte jag också. Resan ska gå av stapeln i höst och då bör ju restriktionerna ha lättat i takt med att vaccineringen ökar och förhoppningsvis är slutförd vid det laget.

   Svara

    Hon ska även dit nu om några dagar.

    Svara

   Hon ska om 12 dagar eller så.
   På tal om golf så åker min golftränare Daniel och jag till Portugal näst nästa helg för att spela en helg

   Svara

    åka missade jag

    Svara

   Sverige har just nu 747 fall per 100 000 invånare (källa European Centre for Disease Prevention and Control) så det känns ju väldigt långsökt att det skulle hinna gå under 500 fall per 100 000 invånare tills nästnästa helg. Men man tvivlar väl på att Blondinbella har koll på det och/eller bryr sig överhuvudtaget…

   Svara

    Ja det går bra för Sverige. NOT!

    Svara

     Not är rätta ordet. I Övik har vi både värst smittspridning i Sverige och Europa. Men tro inte att folk bryr sig nämnvärt. Sjukhuset står knappt pall, de vädjar att vi ska följa rekommendationerna. Vi har munskyddsrekommendation sedan några veckor tillbaks. Reseavrådan. Umgås endast med de du bor med. Osv

     Men kolla en parkering utanför valfri butik så är det fullt typ hela helgen. Och många bryr sig inte om munskydden. Och om man ska tro upprörda insändare till lokaltidningen så är det många familjer som handlar tillsammans, trots vi blivit uppmanade sen innan jul att verkligen handla ensam. Folk fattar verkligen inte.

     Svara

  Men schhhh vi säger inget..!
  Skulle vara såå kuuuuul om de verkligen fastnade och blev hänvisade till något äckligt coronahotell 😆😆😆😆

  Svara

  Eller hur. Tänkte också på det! Det förtjänar också lite uppmärksamhet, Rosas.

  Svara

   Ehh kom fel

   Svara

  Var i Portugal förra veckan pga jobbet och man får stanna i landet 48 h utan karantän. (Ink negativt covidtest och en rad med onlineformulär) Så en reka-helg hinner hon nog. Den ’riktiga’ golfresan är väl däremot fortfarande väldigt oklart att de får till.

  Svara

   Helt rätt, så är det. Man blir inte fast i Portugal i 14 dagar per automatik. Man kan stanna så länge eller kort man vill men man är bunden av restriktioner tills efter 14 dagar har gått. En kort jobbresa som den Bella ska åka på är alltså inga problem.

   Svara

    Fast det är ju nöjesresa att åka och spela golf.

    Svara

     17:34
     Håller med. Alltså inte nödvändig.

     Svara

  Måste inte influencern Gertrude skriva verkar marknadsföring för hennes Foodora-inlägg? Man kan omöjligt ÄLSKA Foodora så mycket som hon gör utan att ha ett samarbete?

  Svara

   Foodora smörar för alla influencers.
   Tror inte mindre influencers har betalda samarbeten med Foodora men de får säkert extra stora portioner och färskare bröd.

   Svara

    Vet du inte vad foodora är? De kan knappast påverka maten, de kör bara ut.

    Svara

   Lovisa Barkman tokhyllar Foodora hela tiden också på sitt andra konto

   Svara

  Hon skriver att hon ska åka för att spela en helg. Kan knappast klassas som nödvändig resa i jobbet för att slippa karantän.
  https://imigrante.sef.pt/en/covid-19/faqs/#1613416901602-dc3c0f7a-b3f2

  Passengers in essential travelling and with a period of stay in the national territory not exceeding 48 hours, as confirmed by the return ticket, in which their movements must be limited as to the essential of the purpose of entering in the national territory;

  Svara

   De behöver väl provspela i jobbsyfte? Och provåka och provsticka. Perfekt ju att planera den här resan! Så den här första resan gör de ju inget otillåtet, sen kan man diskutera moralen.

   Svara

    Gah, proväta och provdricka skulle det stå!

    Svara

    Ja det kan kanske fungera som skäl.

    Svara

   ”professional purposes” finns med som exempel på ”essential travel” som inte kräver karantän.
   Förmodligen kan en rekognoseringsresa i syfte at planera en kommande golfresa rymmas inom begreppet.
   Särskilt nödvändig är nog resan ändå inte.

   Svara

    Ja det kan kanske duga som skäl, fast nödvändigt verkar det ju inte vara
    att åka redan nu för det.

    Svara

     Håller verkligen med!

     Svara

  Så skumt att ingen på Sandra Beijers blogg ifrågasätter hennes resa till Frankrike

  Svara

   Hon tar ju bort sådana kommentarer.

   Svara

  Vem är det här? Någon som sålde smink förut? Så intressant.

  Svara

  Ang Saltsjöbadens fiasko & illojalitet. Kanske dags att bojkotta även födelsedagsbarnets mamma, DM & hennes kompanjoners tex GF, aktiviteter & jippon framöver… sånt brist på omdöme!

  Svara

  Smakfullt mättat artikel. Man tackar! 🙂 Lövengripskan får hjälp + hjälp så många gånger men tackar aldrig för att hjälp med att nå verkligheten.

  Svara

  Ja hon fortsätter tydligen att flänga runt i vanlig ordning.

  Svara

  Bella ”spelar” golf pga av att få bära olika outfits.

  Svara

   Verkar rätt så standard för influencers. Full mundering, lite som en maskerad vare sig det är golf, tennis, padel, skogs- eller fjällvandring. Känns lite Real Housewives över det hela haha

   Svara

  LOL – Isabella Löwengrip har väl inte koll på någonting. Hon bara skriver och sen kan det liksom bli vad som helst – 2 miljarder följare eller, hur var det nu?, en miljon i Umeå? Hon bara flyter med, snappar upp vad andra tänker och sedan försöker hon göra sin egen pryl på samma tema genom att ljuga ihop de mest fantastiska historier. Det lyckades hon ju också med när hon var tonåring (jag har iofs aldrig följt henne men det har jag förstått att hon gjorde) men det som är charmigt när man är 15 verkar bara patetiskt när man är….visst har hon fyllt 30?

  Svara

  Men, herregud – det är i oktober och inte nu. Restriktionerna kommer ändras i takt med vaccinationer och vi måste återgå till ett normaliserat tillstånd så snart vi ser smitta och inläggelser på sjukhus minska.

  Jag kommer själv resa så snart det är möjligt, det är en del av mitt liv som jag vill återgå till.

  Svara

   Hon ska åka dit i helgen, men själva golfresan för följarna är i höst. Helt korrekt. 😊

   Svara

  Känns ju lockande när man vet att Blondinbella får ångest av att ut och äta och vistas bland folk så känns som man bara är i vägen då och kanske ej blir bästa sällskapet tror jag avstår!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.