Angelica Blicks svar på kritiken för sin kollektion med NA-KD

Kroitiska kommentarer från Angelicas Instagraminlägg

I helgen släppte Angelica Blick sin andra kollektion tillsammans med företaget NA-KD, som tidigare fått massiv kritik för hur de behandlat sina anställda, och framförallt sina praktikanter.
Av den anledning så finns det en del kommentarer under Angelicas inlägg som undrar hur hon kan samarbeta med dem, just med tanke på detta.
Angelica hänvisar till ett tidigare inlägg hon skrivit på sin blogg, där hon förklarar hur hon tänkt och varför hon valt att fortsätta med sitt NA-KD-samarbete.
Där skriver hon följande:

Hej fina du som läser detta ❤️
Jag förstår era frågor och jag vill bara att ni ska veta att jag tagit detta på stort allvar och varit i en konstant dialog med NA-KD ända sedan detta uppdagades. NA-KD tog utlåtandena i december på stort allvar och tillsatte omedelbart en extern utredare av företaget, Ernst & Young som utförde en 360 graders utredning på hela företaget, samt stängde ned sitt praktikprogram.
Förra veckan gick företaget ut i media med sina nya varumärkeslöften och åtgärder där man kommunicerade vad man främst ska fokusera att bli bättre på som företag och där arbetsförhållanden, hållbarhet och jämställdhet spelade en stor del av nya NA-KD.

Jag har som sagt jobbat jättenära och i tajt dialog med dom sen detta uppdagades och haft möten varje vecka för uppdatering och verkligen sett de arbete och allvar dom tagit i den här frågan. Jag hade aldrig valt att fortsätta att jobba med ett företag, oavsett vad, om de inte tagit detta på allvar och gjort åtgärder för att detta inte ska hända igen. Det kan jag lova er. För mig har det varit extremt viktigt att se att förändringar gjorts för att vi ska har kunnat fortsätta mitt arbete kring min kollektion samt att vi valde att skjuta upp min kollektion 2,5 månad för att utredningen skulle hinnas göras innan för ett beslut. Allt detta för att jag just bara vill jobba med folk/företag som kan ta åt sig av kritiken som getts och ändra och lära sig av den. Hade detta inte skett hade jag ställt in min kollektion.
Jag tror dock på att de måste finnas rum för förlåtelse och förbättring om man tydligt visar att de är de man vill och det tycker jag att dom gjort utifrån de jag sett hur dom jobbar internt. Scrollande ner för ytligare bilder på hur dom jobbat utifrån utredningen.

Dom har släppt ett större utlåtande om hur dom jobbat de senaste månaderna, deras nya löften samt hur de ska arbeta för att fortsätta att bli ett bättre företag och arbetsplats och de kan du läsa mer om här med: https://www.na-kd.com/sv/varumarkesloften

Vad tycker ni om Angelicas motivering till samarbetet?
Godtagbar?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vita cykelbyxor?

   Jag tycker att de ser ljust limegröna ut.

   Tycker nyansen är mer solblekt pastellgrön

    Måste säga att jag älskar den färgen

   Hemsidan skriver ”light green”. Verkar lite fantasilöst.
   Pistagegrönt låter mer poetiskt 🙂

    Man förstår ju varför hon står med benen isär. Så fult.

  Angelica ser jättefin ut men kläderna är verkligen gräsliga! Om inte ens Angelica kan bära upp kläderna och få dem att se bra ut, vem kan det då?

   Inget bra. Och sedan är dom efter sommaren ej moderna mer. Så nope för mej.

    Vem vill klä på sig den 8 nummer förstora kostymen? Hur kan den någonsin vara snygg?

   Förstår inte varför man alltid ska påpeka hur fult de är hela tiden..

    Det var väl Idas första kommentar? 🙂 Håller med henne, kläderna ser inte bra ut.

   Jag kanske är den enda som tycker detta men när det kommer till kläder på en modell har jag svårt att känna att det tilltalar mig om modellen är långt ifrån min kroppstyp. Jag är ganska timglasformad och Angelika är ju väldigt rak och manlig. (Inget fel med det hon ser sjukt cool och stark ut). Men om jag ser någon med exakt min kroppsform som när ett sjukt snygg outfit känner jag typ wow måste ha den, Medans om det är någon pinnsmal eller jätterak så är det inte lika tilltalande.

    Manlig? Använd gärna andra ord om du nu måste beskriva kvinnokroppar.

     Alltså verkligen. Få män är sådär vältränade (vältränad är för övrigt ett mer lämpligt ord att använda för att beskriva Angelica!).

     Jag menade inget illa. Men hon är väldigt rak och muskulös.

  Så många influencers, små som stora, gjorde samarbeten med na-kd bara några veckor efter allt uppdagades med ”na-kd ska göra en utredning” som anledning.

  Ska du inte kommentera Margaux nya youtubevideo när hon pratar om Arnold? Jag tycker argumenten var så dåliga och har uppdaterat din sida så många gånger efter den kom ut för att se vad du har att säga

   Hej,
   Jag har redan skrivit om det. Inlägget ligger högst upp i Margauxs kategori.

  Vågar sätta en årslön på att exakt samma personer som skammar Angelica för samarbetet med nak-d samtidigt går in på HM och shoppar loss. Är helt för schyssta arbetsvillkor i modebranschen men det är så tröttsamt med allt detta ytliga hyckleri.

   Eller hur! Jag tycker att det är helt i sin ordning att samarbeta med dem igen. Vad annars krävs? De har ju visat all god vilja i världen att rätta till sina misstag. Varumärket har fått sig en rejäl törn, men du kan ju inte bannlysa ett företag för alltid om de faktiskt ändrar sitt beteende. Det är ju sedan upp till varje konsument att låta bli och handla. De som arbetar med NA-KD gör ju det med allt detta debakel i åtanke och det är ju deras val. Med smittan av varumärkesskadan menar jag. Ser inget problem med detta.

   Jo folk vill hellre hjälpa hundar än människor. De personerna har ju en chans att gå vidare. Till skillnad från h&m affärsidé

    Förstod inte riktigt ditt resonemang. Men jag är en av de som hellre hjälper djur än människor ??‍♀️

     Jag tycker också om djur, men förstår inte riktigt vad du menar? Bryr du dig inte om de underbetalda arbetarna som gör kläder för t.ex HM?

      ??‍♀️

  Ingen verkar ju klaga på Zalando som alla verkar samarbeta med & som i sort sett har slavar istället för arbetare, det är bara att googla för den som orkar. NA-KD har ju bett om ursäkt, bättrat sig och varit öppna med att de felat. Folk älskar verkligen hacka på Influencers. De kan inte göra ett enda rätt. Människorna som följer dessa människor måste verkligen vara helt felfria som kan klaga så vilt på andra

   Måste man verkligen vara helt felfri för att kunna kritisera andra?

    Ja.

    Man får sopa framför egen dörr först innan man kritiserar andra.

     Så om jag kör för fort på en motorväg får jag inte tycka att skattefusk är fel?

      Nu var jämförelsen inom samma bransch. Men världen skulle vara en mycket bättre plats om folk la ner mer tid på att förbättra sitt eget beteende än på att klaga på andras. Du kan fortsätta låtsas att inte förstå om du vill – dock är det bättre att argumentera för varför du inte håller med.

      Undersökningar har visat att fortkörare och skattefuskare ofta är samma personer. De har bristande respekt för lagen i de flesta sammanhang.

      Om man själv brukar fortköra blir det märkligt att klaga på andra fortkörare.

     Gör det då. Sopa på du.

    Nej, men man istället för att klaga på hur dåliga alla andra är börja med att försöka förändra sitt eget beteende. Enklast att göra något åt också. Men tråkigare att sluta handla på HM än att avfyra arga kommentarer på Instagram såklart.

    Du ser inte dubbelmoralen i att kritisera na-kd och alla som samarbetar/handlar där, samtidigt som man själv handlar på zalando och hm?

   För deras arbete behövs inte egentligen. Utbudet är stort med kläder och krämer etc. Det är inte till nytta för samhället.

  ”ytligare bilder”?! ???

  Det är flera som hypade det där med NA-KD men som nu gått tillbaka till dem för att ”sommaren är här och man måste våga ge en andra chans.” väldigt många hauls och samarbeten med dem igen.

  Inte bara Angelica har gjort samarbeten med Nakd.
  Även Moa Mattsson och Victoria Törnegren bland annat.

  Pengar styr. Influencers har inget samvete. Pinsamt.

  Självklart godtagbart?!
  Företaget har ju tillsatt en utredare och visat att de vill vidta åtgärder och ändra sig.

  Så tröttsamt med den här trista skampåle-mentaliteten.

  Tycker inte Angelica gjort något fel. NA-KD har ju uppenbarligen tagit till sig kritiken och gjort en utredning för att bli en bättre arbetsplats. Det hade varit en helt annan grej om de sket i kritiken och fortsatte behandla sina anställda dåligt. Det är väl snarare positivt att Angelica och andra influencers har pushat NA-KD och sagt att de måste förbättra sina arbetsvillkor för att de ska kunna samarbeta. Kolla på t.ex. H&M som någon nämnt ovan, som gjort fel efter fel eller Zalando. Extremt många gör samarbeten med Zalando, speciellt lite creddigare influencers som Emilia de Poret, Filippa Hägg, Felicia Åkerström. De har inte fått någon kritik för det trots att Zalando verkar som en hemsk arbetsplats.

  Absolut godtagbart, alla (inklusive företag) måste få en chans till förbättring och förändring, man kan inte för alltid bojkotta ett företag om de faktiskt tagit åt sig och gjort förändringar. Men tiden får väl utvisa.

   Alla förtjänar en andra chans

  Handen upp alla som var med vid förra svängen av cykelbyxor och aldrig kommer klä på sig ett dylikt plagg igen.

  Jag hade ett par vita – till saken hör att jag är vit och fnasig 10 månader om året och resterande två antingen fortsatt vit och fnasig alternativt röd (om jag glömt smörja mig med solkräm).

  Det var INTE vackert (på mej) och ett sånt skarpt felköp så minnet har etsat sig fast.

   Cykelbyxa under kjol/klänning har räddat mina sommarlår.

    mina med, utan dem så klarar jag mig inte länge utan ajaj.

     Hur menar ni här?

      Lårskav antar jag?

   Varje sommar under klänningar!

   Jag tyckte redan förra svängen att det var kräkfult.

  Vad är det för hus bilderna är tagna i?! Ljuset! Tomatplantorna i köket! Takfönster!
  Är det till salu? Bor hon där? Kan jag bo där?

   Kanske Blonda Bellas nya hus?
   Hon brukar vilja hyra ut sitt hem för snabba pengar 🙂

    Oj va långsökt

   Faringsohuset på instagram

    Tack! 🙂

  Varför har ingen ifrågasatt Aimn? Många influencers gör samarbeten med dom, trots bildbevis på sömmerskor som sitter på träpallar med vinterjackor på pga ingen värme i lokalerna. Inte ens riktiga stolar att sitta på. Detta behöver ifrågasättas mer, och framförallt samarbetena kring företaget

   De bilderna är flera år gamla, så är det inte idag (absolut, förjävligt att det ens har varit så!).

  Var handlar alla dessa som kritiserar samarbetet med nakd?

   FilippaK

  Fint inlindat skitsnack för att få släppa en kollektion.

  Det blir också så genomskinligt tycker jag att alla influencers anledning till att fortsätta samarbete med NA-KD är ”att alla förtjänar en andra chans, är det inte viktigare att de nu gör om och gör rätt?”. Jo absolut, men när alla säger exakt samma mening känns det inte direkt genuint utan mer som ett uttalande NA-KD krävt att de ska säga…

  Det enda jag vill ha efter att jag sett bilderna är sötkissen. Den är är såååå skön. Vill bara burra in näsan i gosmagen.

  Är det inte värre att hon syntes på klipp från någon fest i helgen?

  Polyesterfest!

   Ja dom alltid i billiga fula plagg!!

   Ja, materialet är företrädesvis viskos, polyamid, polyester och elastan.
   Några enstaka plagg består av bomull eller linne.
   Det är det vanliga när det gäller massproducerade kläder i denna prisklass.

  Så Daniljela Pavlica får noll kritik för sitt samarbete där även hennes barn är med, men Angelica Blick får det för hon gör en kollektion? Är det endast pga Dani är en mamma som nyss förlorat sitt barn (vilket verkligen är ofattbart hemskt och absolut synd om henne och familjen!) och därmed ej ska kritiseras? Känner att ska en dras ned i skiten för ett samarbete/kollektion med ett företag så ska det väl gälla A L L A andra influencers också? Vissa influencers verkar det även vara ok att fläka ut sina barn på sina sociala medier, medan andra verkar göra det på ett acceptabelt sätt. Man kan ju inte hacka på en person bara om flera beter/samarbetar likt.. just sayin’ ??‍♀️

   Vem är hon?

   Aldrig hört om det namnet så ja för min del så är detta mer kritiserar eftersom jag ej sett de andra. Men den person du nämnde har kanske inte över en miljon följare så det är därför jag missat? Klart att det är lika farligt oavsett.

    Hon är kompis med Kenza, Hanna Friberg och hela den där influnce-högen. Följer hon inte, men ibland när hon dyker upp på utforska så klickar man mest in för tidsfördriv. Hon kanske har strax under 100K vet ej exakt. ??‍♀️ Har för mig att hon har varit med i Nyhetsmorgon nyligen pga förlusten av sonen i v30 nånting. Absolut att Angelica når ut till fler människor, men fortfarande bör det nämnas att det gäller fler flunsor än bara Blick ex.

  Stör mig mer på att hon säger 360 grader. Ska man tolka det som att Na-kd är tillbaka vart de startade?

   Fast om utredningen är 360 grader avser det väl att den har tittat åt alla håll i verksamheten.

   Vad är ens en 360 graders utredning? Jag har inga åsikter om företaget eftersom jag inte handlar där och knappt hört om detta förut. Men om det ska vara en bra ursäkt tycker jag att hon får skriva vad det är för en utredning, vad de kom fram till och vad som ändrades förutom att avsluta praktikant-programmet. Och framförallt, Ernst & Young arbetar såvitt jag vet med redovisning, revision, skatterådgivning osv. Inte med arbetsmiljö. Att de gjort en utredning låter mer som en effektivisering av den finansiella biten. Vad nu det ska vara bra för i sammanhanget. Men ja, hon får nog förklara utredningen närmare för att det ska låta trovärdigt.

   Störde mig också på det. En 180 graders vändning har man hört annars.

  Tycker det känns väldigt tveksamt. Jag känner mer att money talks och att det blivit svårare för henne att försörja sig under pandemin när hon ej kan göra samarbete med resor. Kollar man omsättningen till hennes bolag så är den på mikro influencer nivå vilket såklart hon valt själv vad hon velat göra för samarbete innan. Glömmer aldrig när man förut alltid såg henne på hollywoodkändisarnas Instagram kommentarsfält där hon skrev saker som ”i miss you” ”hope the pics of us was ok to publish” ”sorry for yesterday” osv när hon försökte få folk att tro att hon kände dem för att få följare det var väldigt underhållande ?

   Oj, ja inget lysande resultat för 2020 ?

  Det finns ingen etisk konsumtion inom kapitalismen. Är irrelevant vilket konsumtionsföretag det görs reklam för och vilket arbete de menar sig utföra för att vara ”mänskliga och humana”. Deras mål är att vinstmaximera och det sker alltid på bekostnad av människor och miljö. Inga undantag.

   1917 passerade Lenin Stockholm på väg från exilen i Schweiz till den kommande revolutionen i Ryssland.
   Han fick hjälp av sina svenska sympatisörer att köpa en kostym på PUB.
   Han behövde förstås se proper ut när han skulle störta tsaren.
   Förmodligen var den kostymen mer etiskt tillverkad än dagens billiga kläder från Asien.

  Var ska man egentligen köpa sina kläder om man vill vara säker på att den som sytt dem har bra arbetsvillkor med en lön hen kan leva på? Det räcker ju inte med att köpa dyrare märkeskläder eller hur? Tips mottages tacksamt!

  Hon är bara desperat för att inga som vill samarbete med henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *