Säsongen av Paradise Hotel ställs in permanent

Vårens säsong av Paradise Hotel har helt ställs in och kommer inte att visas på Viafree eller Viaplay. Under rådande omständigheter är detta det enda rätta. Vi är såklart mycket ledsna över denna situation och för de som drabbats.

Vinnarna av säsong 14 kommer att avslöjas inom kort. Vi återkommer till det.

Efter avslöjanden om att en deltagare utsatt två andra för sexuella övergrepp så valde Viaplay att tillfälligt pausa säsongen av Paradise Hotel och tillfälligt ta ner alla avsnitt.
Nu meddelar kanalen att beslutet är permanent – resten av säsongen kommer inte visas utan är inställd, och att vinnaren kommer avslöjas inom kort.

Jag trodde faktiskt att kanalen skulle fortsätta visa säsongen efter att ha plockat lite pluspoäng och ”good will” med tanke på att de uppenbart måste ha vetat om vad som komma skulle.
Givetvis kände de till vad som skedde i det uppmärksammade avsnittet, men valde likväl att sända det som att ingenting hade hänt, och agerade inte förrän reaktionerna från media, tittarna och de medverkande deltagarna kom.

Vad tror ni kommer hända med konceptet ”Paradise Hotel Sverige” nu?
Kommer det gå i graven?

Theo Pokorny är en av deltagarna som tidigt gick ut på sociala medier och skrev just att kanalen borde ställa in resten av säsongen.
Han säger så här om beslutet som nyss kom från kanalen:

Jag tycker det är ett bra beslut.
Det roliga försvann för längesen.

Jag tror de kommer behöva göra en del förändringar för att kunna sända det igen. Produktionen kommer också ta kontakt med deltagarna inom kort för att tillsammans komma fram till förbättringar i formatet. En del måste göras för att det ska kunna sändas igen, just nu känns programmet väldigt ofräscht. // Theo Pokorny

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag hoppas dom inte försöker ta ”cred” nu för att de valt att lägga ner salongen för att de aktivt valt att ta med två tv svin med skev kvinnosyn.
  Tack för en bra blogg.

  Svara

   Löjligt!
   Det var inte en konfirmationskurs de deltog i utan en Club 33 festresa.
   Man skäms hur lättkränkta feminister blivit när det passar.

   Svara

    Hahahaha

    Hållkäften skithuvve

    Svara

    Toby? Äre du?

    Svara

  Känns som att det kan bli svårt att spela in en ny säsong till hösten som om ingenting hade hänt. Skulle tro att det här var sista säsongen av PH.

  Svara

   Höstens säsong är ju redan inspelad 🙈

   Svara

    Exakt. Ställs den in med nu tro?
    Grattis till Moa och Ike som vann årets säsong iaf.
    Jag har längtat efter två personer som inte är så pengakåta att de ska förstöra och kasta kulan.
    I år delade de på hela summan som lagkamrater så det känns surt att inte få se det.
    Hoppas produktionen åker på konsekvenser för deras icke agerande.

    Svara

     Finns ju inget tråkigare än en kulceremoni när ingen kastar kulan. Blääää.

     Svara

      Håller inte med alls.
      Det har blivit så jäkla tjatigt det här med att kasta varenda säsong.
      Finare att se två personer med en gnutta integritet istället som inte svinar med tomma ord och what not.

      Svara

       Vet någon om och när dom får vinstpengarna? Förut har det ju varit efter att finalavsnittet sänts

       Svara

     Jaa samma här! Hade verkligen velat se en kulceremoni där kulan inte kastas, så mycket finare!

     Svara

     Hur vet du att dom vann?

     Svara

   Ja att P H sjunger på sista versen är nog givet – tänker på hur ex Victoria’s Secret håller på att försvinna o att även Playboy sakta nedmonteras. Fast det är klart produktionen kan ju ändå vilja fortsätta försöka ett litet tag- men förgäves tror jag.

   Svara

    Victorias secret håller inte på att försvinna.

    Svara

     Jo. Sist jag var i USA (2018) var det markant skillnad på besökare i butikerna samt utbudet. Inte ens tonåringar i USA tycker det är coolt med löjliga mjukisadressar med fula printscreen på. De har tappat köpare och är desperata. Det syns lång väg i butikerna.

     Svara

      Så du baserar det på ett besök i en affär en gång? Bra källa.

      Svara

       Det är väl allmänt känt att det inte går bra för VS? De kör inte sin berömda show längre, har blivit väldigt kritiserade online osv.

       ”Victoria’s Secret plans to permanently close approximately 250 stores in the U.S. and Canada in 2020, its parent company L Brands announced Wednesday.”
       – USA today

       Svara

        Ja, men du verkar ha missat att det inte går bra för butiker?
        De satsar på webshop istället. Betyder inte att de lägger ner totalt. Det är mycket mer lönsamt med webshop än butiker.

        Svara

       Bodde ett år i USA 2019-2020 och såg definitivt massor av tjejer i åldern 15-29 som gick runt i både Victoria’s Secret och deras andra märke PINK. Fortfarande väääldigt stor i USA. Alltid folk i butikerna jag gick förbi.

       Svara

  Det programmet har väl aldrig känts fräscht.

  Svara

   Precis. Obildade människor som saknar allmänbildning super, har sex och hugger varandra i ryggen framför kamerorna, undrar hur man ens kommit på programidén.

   Svara

    Oj så du generaliserar.
    Knappt hälften stämmer.
    Hade du följt programmet så hade du insett att många är ganska så smarta som deltar med vra värderingar.
    Rövägg finns överallt. Även utanför kameror.

    Svara

     Jo, bara skitmänniskor.

     Annars fungerar ju inte konceptet. Men visst kör en säsong med ”the beauty and the geek ” då kommer tjejerna bli sura för att ingen nyper dem i rumpan.

     Svara

      Dom hade ju faktiskt en säsong när dom hade ett gäng med ”fula” killar och ett gäng med ”snygga” killar. Dom skickade in dom fula först och tjejerna blev besvikna och jadajada och sedan skickade dom in dom snygga och så skulle tjejerna välja om dom ville behålla sin fula kille som hon umgåtts med några dagar eller byta mot en snygg.
      Så jävla sjuk grej.

      Svara

       Det sjukaste med den säsongen var ju ändå att de ”fula” killarna var såna som var ”snygga killar” i sin hemort, så när de insåg att de blivit castade som de fula så blev det dubbelt grymt.

       Svara

        Det var ju bara killar. De kan man behandla hur som😂

        Svara

    Jag tänker ändå att det som många gör framför kameran, det har garanterat du med flera gjort i livet utanför kameran med.
    För inte har väl du levt utan att ha sex, supit eller gjort dig ovän med någon i hela ditt liv?

    Svara

     Skillnaden är vi med vett inte gör det framför kameror

     Svara

      Fin hög häst du satt dig på där, måste kännas så bra

      Svara

      Ja och det är ju just enda skillnaden. Så med andra ord även alla andra ofräscha och korkade. Fast anonymt då. Fattar.

      Svara

       Tillägger även obildade och utan allmänbildning.

       Svara

    Tur att man bara hänger med den sofistikerade kulturella eliten här inne på Bloggbevakning 🙂

    Svara

  ”Just nu känns programmet väldigt ofräscht”.

  Jag tycker nog det kändes så redan innan den här skandalen.

  Svara

  Exonphspoiler har redan spoilat vilka som vinner och vad som händer de sista veckorna 🙂

  Svara

  Extremt konstigt beslut enligt mig. De har för de första vetat om händelserna i ett halvår och ändå valt att ta med händelserna i tv, och dessutom sända det utan problem.

  Förra säsongen fick en deltagare som även han sexuellt ofredade en annan deltagare VARA KVAR i programmet och dessutom vara med i nästa säsong. Varför?

  Den här gången är mannen i fråga ute ur tävlingen och kommer inte synas mer – klipp bort honom då och sänd resten? Varför har dem tagit ett HELT annat beslut den här gången? Endast för att leka godhjärtade?

  Svara

   tänker på RuPauls drag race som hade med en deltagare som gjort något olagligt. Trots det sändes säsongen men redan från första avsnittet hade de en text i början av programet som förklarade varför han syns, och att han inte var inbjuden till något efter att det kom fram till produktionen vad han hade sysslat med.

   Tänker PH hade kunnat vara smarta och 1. anmält direkt 2. inte gjort ett avsnitt där de la fokus och byggde upp dramat kring detta 3. en disclaimer innan varje avsnitt 4. försökt klippa bort så mycket som möjligt av Toby

   Svara

    Sherry Pie. Låtsades vara casting director och fick folk att spela in videos på sig själva, ta kort osv. I ganska ”obekväma” scener, som jag förstått det.

    ”allegations from five men that they had been catfished by the performer, who was posing as a casting director.”

    Svara

  Förstår inte beslutet. Exakt hur hjälper det situationen som redan har varit? Känns som de bara gör så nu för att folk ska glömma vad som hände.

  Svara

  Jag tror kanalen helt enkelt insett, efter både detta med Toby samt Niclas förra säsongen, att killarna där inne inte går att ha koll på ordentligt. Även om 99 % beter sig så finns det 1 % som kan vara direkt skadliga för kanalens varumärke och inte minst för tjejerna där inne. Det är ingen risk man kan ta, särskilt när programmet i princip riktar sig till barn och tonåringar. Jag tycker de borde lägga ner och komma på ett annat koncept i så fall. Castingen har spårat och de tar in killar med mindervärdeskomplex och ger dem alkohol och snygga tjejer – kan liksom inte sluta bra.

  Svara

   Det borde dom ha insett innan dom återigen bjöd in Niclas. Dom bryr sig helt enkelt inte, det har dom visat genom att inte agera förrän det blev tittarstorm.

   Svara

    Uppenbarligen bryr de sig nu, men ja, det verkar ha suttit fel människor på de högsta stolarna för länge. Vi får inte glömma att konceptet är väldigt gammalt och man är ”van” att se sånt här på tv. Det är tur att det äntligen sätts ner foten för beteenden som tidigare ansetts vara helt okej, men jag förstår också alla som känt sig osäkra kring detta. Vi är inte vana som tjejer att kunna säga stopp, nej, det räcker nu!

    Svara

  Sänds det inte på TV3 längre eller varför står det bara om viaplay?

  Svara

   Denna säsongen har endast visats på viaplay och viafree.

   Svara

  Bra start för Nicole. 😐

  Svara

   Tycker synd om henne, att hennes programledardröm inte fick en bättre start, men förhoppningsvis får hon något annat bättre.

   Svara

    Ja verkligen men samtidigt var ju det där programmet en tickande bomb när det kommer till sexism och övergrepp. Skulle aldrig vilja bli förknippad med något sånt även om det är en stor möjlighet yrkesmässigt.

    Svara

    Visar ju bara vad för människor det är. Ingen ryggrad ingen ledare

    Svara

  Kollade deras instagrams kommentarsfält där jag spyr på att många anser att Toby vann är de på riktigt de som skriver så ? På vilket sätt har han vunnit. De är helt rätt att inte sända mer att pH betyder så mycket för vissa att de blir arga för att den slängs i papperskorgen är skrämmande. Men de spelade ju in två säsonger samtidigt så de finns ju en säsong till som de kan välja att klippa bort tveksamheter i om de vill eller så skiter dem i det. Men pH är ett av flaggskeppen på TV3 så är tyvärr väldigt tveksam till att dem skrotar det förevigt för TV3 är desperata efter att locka tittare speciellt unga tittare så förvånar mig inte om de går över lik för att sända fler säsonger och det är helt fel. Det går ej att rädda upp situationen och de är fruktansvärt de som hänt. Och folk som säger de är dåligt för deltagarna att de slutar sändas ja absolut de får inte fler samarbete och stora konton på insta men de är väl för fan endast synd om de som blivit utsatta för övergrepp i programmet hur kan man tänka annorlunda. Jag hade hoppats att flera program skulle försvinna som ex om the beachen osv kan folk kolla på gift vid första ögonkastet eller bonde söker fru istället nej för de vill bara se sex vad är de för fel på folk??

  Svara

   GammelTV är död och kanalerna vägrar inse det.

   Svara

   Det är pga att endel av deltagarna hade sett fram emot att se programmet, att sig själv, att se dem andra deltagarna, osv. Någon av deltagarna beskrev det som att dem var ledsna eftersom dem såg PH som ett äventyr/upplevelse som dem såg fram emot att se på tv. Men att Tobys agerande förstört för alla andra.

   Det blir liksom kollektiv bestraffning, Toby fuckar upp och alla andra deltagare blir också straffade.

   OBS: inte min åsikt, försöker bara förklara varför vissa blir så upprörda

   Svara

  Såg just Petras senaste på insta.
  Ögonbryn som uppochnervända V
  Hur får man till det? Gillar henne så ingen kritik bara förundrad

  Svara

   Ingen kritik bara lite vanligt skammande förklätt som nyfikenhet 🙄

   Svara

    Bara för att du tänker så behöver inte alla göra det

    Svara

   Botox.

   Svara

    Men botox slappnar väl bara av?

    Svara

     Beror på var du placerar botoxen.
     Sprutar du in den i muskeln som ”drar ner” brynen, då kommer dessa att slappna av och ögonbrynen höjas.

     Svara

   Man anar tråden under huden som draaaar upp ögonbrynet till ett upp och ned vänt V.
   😒

   Svara

    Va?

    Svara

     Personen ovan pratar om trådlyft. Att det är vad Petra har gjort 🙂

     Svara

  Vågar man hoppas att dritten aldrig kommer tillbaka?

  Svara

  Theo ville ju knappast att den skulle ställas in för tjejernas skull utan för att han ej vann och för att han blivit extremt hatad för att han betett sig tveksamt snacka om att försöka plocka billiga poäng asså snälla

  Svara

   Theo har väl inte blivit hatad eller betett sig tveksamt? Tycker att han (och Niklas Arleryd) varit rimligast och vettigast även fast han varit med i drama. Utveckla gärna för har inte hört något om detta?

   Svara

  Så bra att det ställdes in. Hoppas kommande säsonger tas bort. Det måste ta slut med kvinnoförnedrande program i rutan.

  Svara

  Läste precis att Discovery nu skrotar Ex on the beach, det programmet går väl hand i hand med PH.

  Vill man ha andra typer av realityprogram är The Circle på Netflix ett förslag! 😊

  Svara

   Fan vad bra. Att sånna här program sänts på bästa sändningstid så länge är så jäkla sorgligt. Handlar bara om att supa sig full och knulla runt. Med en stor klick sexism på toppen.

   Svara

   The Circle 🙌🏻

   Svara

    Blir så glad över att någon annan ser det!!

    Finns ju säkert bra diskussionstrådar på Facebook men hänger inte där såatteh jag får liksom prata om det med mig själv.

    Svara

     Kolla reddit! De har en superbra subreddit /thecircleTV där de diskuterar främst säsongerna från UK och US men även avsnitten från andra länder 🙂

     Svara

      Men tack! 😀 Att jag inte tänkte på reddit, är ju så självklart nu när du säger det. Det blir att damma av appen ikväll.

      Svara

       Var kan man se UK? Hittar bara usa, Frankrike och Brasilien 😭

       Svara

        Har själv inte sett UK-säsongerna, finns väl på fulstream någonstans. Förr har man kunnat se på Youtube men avsnitten är tydligen borttagna. Jag hoppas verkligen att Netflix kommer köpa in brittiska versionen!

        Med VPN kanske det finns fler alternativ 🙂

        Svara

  Stackars alla dem som är med i PH (tänker mest på dem som knappt var med innan de släcktes eller dem som inte ens kommit in än…) och exotb som nu inte kan skriva ”PH 21” eller ”ex on the beach 21” på sina insta-bios. Tanken att skapa sig en karriär baserat på att de varit med i en realityserie som inte ens kommer visas på tv längre gick ju inte så bra… vad ska dessa stackare göra nu. Skaffa sig ett riktigt jobb? Befängt!

  Svara

  till alla som skyller på programmet – usch!!! oavsett situation, alkohol, kvinnans klädsel eller beteende har killar ingen rättighet att bete sig på detta sätt!

  sen har väl produktionen inte skött hanteringen av det hela så bra, men i slutändan är det ju tobys fel! och niclas. usch spyr på såna personer

  Svara

   Fast tänk på att produktionen medvetet castar dessa män som betett sig svinigt i sina tidigare säsonger. De måste ju göra någon slags riskbedömning för vad som kan ske när man 1. tar in en man som konstant tryckt ner sin partner i tidigare säsong samt lagt upp sjukt tveksamma saker på sociala medier och 2. en man som anklagas för ofredande av en kvinnlig deltagare i sin säsong + flera andra deltagare vittnar om samma händelse. Att någon av dessa killar går över gränsen (igen) hade för mig varit alldeles för stor risk för att ta in dem igen. Jag tror att produktionen brytt sig mer om underhållning (även fast dessa män fyller noll underhållningsvärde) än deltagarnas säkerhet och trygghet och därför är de visst det ansvariga.

   Svara

    Anonym / 12:31

    Håller med! det du skriver om att produktionen fokuserat på underhållningsvärdet o tittarsiffror för när allt kommer omkring så handlar det enbart om pengar o hur mycket som går att tjäna.

    Som jag ser så är det sinnessjukt hur deltagarna utnyttjas – kvinnorna utsätts för övergrepp ja visst men även männen som deltar blir också på ett sätt utnyttjade förlorare i det hela.

    Svara

   Ändå tittar du uppenbarligen …

   Svara

    Ja det gör jag och det är ett guilty pleasure absolut! Att man dras till intriger och drama är inte konstigt och tror tyvärr inte att huruvida jag tittar eller inte gör så stor skillnad, då jag ändå har ett viaplay konto. Finns värre saker än lite hyckleri 🙂

    Svara

     Tycker det är extremt konstigt att man dras till denna sorts program. De allra flesta i Sverige är inte intresserade av skiten, det är en minoritet av lite sämre människor som tycker sådant är kul.

     Svara

      Du själv verkar vara en toppenmänniska!

      Svara

       Det är ingen bedrift att vara bättre än PH-människor.

       Svara

      PH har höga tittarsiffror så det är rätt populärt! Sen att de över 30 som grupp inte tycker det är lika intressant som ungdomar är mindre konstigt. Att man är sämre människa för att man gillar en dokusåpa var dock en oerhört svag fördom hahaha, vad menar du ens? Ha det fint, jag ger upp här tror jag!

      Svara

      Säga att någon är en sämre människa för att dem gillar program du inte gillar? wow, du verkar vara en ganska dålig människa själv…

      Svara

  Vad gör folk där? De borde utbilda dig, arbeta, gör något vettigt. Bara vara normal, det som händer där på ph är inte normalt, att bilda par på det sättet. Stackare som är med där.

  Svara

   Det är ett spel.

   Svara

    Spel att va dum i huvudet eller?

    Svara

  Deras svar på alla kommentarer är att ”vi tog bort säsongen när ny information kom till oss den dagen”
  HUR kan inte tjejernas ”nej” under inspelningen ha varit tillräckligt? De bygde ju upp hela avsnittet på händelsen och har klippt för att det ska vara kvällens händelse. HUR? De har liksom behandlat det som underhållning till en början.

  Svara

  Tror vi alla överlever att PH och Ex on the beach läggs ned. Det känns bara skönt helt ärligt.

  Svara

   Tycker faktiskt samma. Jag har kollat på både PH och EOTB i många år men tycker verkligen det blivit sämre sista året, såg bara de första avsnitten av den här säsongen PH och såg inte senaste säsongen av EOTB alls… och då har jag verkligen varit ett stort fan tidigare!

   Svara

   Yes, instämmer! Lägg ner program som sänder ut helt fel signaler till unga tjejer och killar.

   Svara

  The circle är bästa reality programmet, hoppas de kör igång det i Sverige istället.

  Svara

   Håller med till 100%, hade varit så kul!
   Det är till och med en realityshow som jag själv skulle kunna tänka mig att vara med i haha.

   Längtar till när fler säsonger kommer upp på Netflix!

   Svara

    Har du sett alla? Franska säsongen från 2020 är guld 👌🏻 De spelar bättre än de i usa.

    Svara

     Har sett allt, utom originalsäsongen från UK men det finns väl inte tillgängligt någonstans på enkelt vis?

     Jag har sett allt men ska erkänna att mycket smälte ihop då jag såg allt i ett svep förra året. Men jag tyckte att både franska och brasilianska var snäppet bättre än amerikanska och då är ändå USA-säsongerna bra!

     Men från franska säsongen vill jag minnas att han som spelade singelfarsan Gabriel var väldigt rolig 😁

     Svara

      Haha ah han var skön. Åt hela tiden och verkade fatta nada av spelet. Han tog sig till final bara av att vara i utkanten haha.

      Svara

       Jaa, sin egen lilla bubbla. Och det är väl det jag gillar, att alla verkligen är sin mysiga bubbla och får lajva en karaktär bäst de vill eller servera sig själv då.

       Vem har du hejat på under denna säsong? Hur ser rankningslistan ut, vem vill du blocka heh?

       Svara

        Hoppar in i tråden här! Hoppas att ”Trevor” vinner, ”River” är också supergullig :’))) Älskar att även när det blir drama så är de snälla mot varann.

        Favorit från förra US-säsongen är ju lätt när Seaburn (Rebecca) skulle försöka prata mens med tjejerna och sa att han hade ont i vänster sida… <3

        Svara

         Jag hoppas också på att Trevor vinner! Och River tycker jag verkligen om.
         Chloe hade jag svårt för i början men hon har växt under tiden, men hade hoppats på att hon skulle bryta sig fri från Courtney och River för att röra om i grytan mer.
         Jag tyckte om hon med det blåa håret vad hon nu hette.

         Hahah just det, underbart! Och hur han verkligen försökte leva sig in i det här med mens. Och de övriga kvinnorna bara ”… 🤨 Vet inte om jag haft ont precis i vänstersida …” han var ju klart bättre än årets ”Emily”. Liiiite roligt med sminkdockan.

         Svara

  Svara

  Det blir väll såhär med deltagare när Aina sköter castingen.

  Svara

   Polisen?

   Svara

    En gammal deltagare i programmet gick hela vägen till final som är tillsammans med en redaktörerna på programmet

    Svara

  Nej vad tråkigt. Först ställs PH in, sedan Ex on the beach och Olof K bannad från tiktok. Vad ska man förgylla den grå vardagen med nu?

  Svara

   The circle. Eller börja hoppa hopprep, bränner gött i kroppen.

   Svara

   Blev lite nyfiken, vem är Olof K?
   Antar att det rör sig om Olof K Gustafsson när jag googlar lite lätt och jag förstår det som att han är entreprenör, men vad lade han ut för slags klipp på TikTok? Varför bannad?

   Svara

    En mytoman.

    Svara

    Olof K har blivit en youtubesensation senaste veckan. Sök Olof K Gustafsson och kolla hans intervjuer på youtube, sanningshalten får du avgöra själv men enligt mig otroligt roande i alla fall hahaha. På tiktok sände han live och var väldigt osvensk och vågade till skillnad från andra säga sina äkta åsikter.

    Svara

     Ok, tack så mycket för svar Ebba! Får vandra in på Youtube då och se vad är för filur.

     Svara

  Produktionen valde att casta Niclas igen trots det han gjorde mot Josie förra säsongen, det säger väl allt om deras inställning till synen på hur kvinnliga deltagare får behandlas.

  Svara

   Mm precis. Och det verkar vara ett invant mönster, ett speciellt tänk då produktionspersoner bytts ut till denna säsong om jag kommer ihåg rätt.

   Och de flesta som är med tycks alltid känna en eller flera personer som också deltar, de triggar säkert igång varandras sämre sidor. Samma umgängeskrets som håller varandra om ryggen och ser mellan fingrarna.

   Svara

  Lägg ner hela skiten – FÖR ALLTID. Jävla skitprogram. Tjejer och killar som super, ligger i tv och beteer sig allmänt som vilda apor offentligt. Lägg pengarna på bra program i tv-rutan istället. Vem f-n kollar ens på detta skitprogram?

  Svara

   Aldrig sett ett avsnitt.
   Däremot 175 st Helgmålsbön i SVT.

   Svara

    Gud finns inte
    Jesus finns inte
    Aliens finns inte
    UFOs finns inte

    Svaret: Ingen jävel har sett dom 😂

    Men sitt du o kolla på helgmålsböner i SVT 🤦🏻‍♀️

    Svara

     Liza du behöver kolla lite på bönerna för du verkar inte må bra.!🙋‍♀️

     Svara

    PS: jag förstår att du inte kollat på ett enda avsnitt av PH, det är ju synd! 😂

    Svara

  Tycker det är tråkigt att inte resten av säsongen kommer sändas. Hade varit kul att se en säsong där 2 personer från start står i finalen, och extra kul att dem inte kastar kulan.
  Dem senaste säsongerna har det alltid varit gamla deltagare i finalen och en tävling om vem som kastar kulan först typ.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.