På tal om nagellack

Jag vet inte hur det är med er, men jag har ett helt tre våningar högt kakfat, fyllt till bristningsgränsen med olika typer av nagellack. 
Betydligt fler än de Mona visar upp här, men så har jag en passion för att måla naglarna och får aldrig utan lack.
Men…

Det fick mig att tänka på en sak, och här kan jag inte var den enda tänker jag. Minst en gång i månaden ser jag ett nagellack vars färg jag blir helt förälskad i, och så klart köper. För att inse när jag kommer hem, att jag redan har exakt det nagellacket, i just den färgen.
Ibland kan jag komma hem med ett nytt lack och inte redan ha en flaska av samma, utan två. 🤷🏼‍♀️

Jag har även lyckats beställa två likadana underställ, i samma storlek och i samma färger. Har jag världens sämsta minne, eller är jag bara väldigt säker på vad jag gillar och slår till när jag får chansen?

Och snälla, säg att jag inte är den enda. 😂

207 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kanske lite minimalism vore en bra ide 🙂

  Svara

   Verkligen. Jag skulle må så dåligt om jag visste att jag hade alla dom där framme nånstans, eller i en byrålåda. Får lust att slänga allting i en hink och lämna på återvinningen, men jag hatar också allt meningslöst samlande.

   Svara

    Men det där är väl inte riktigt meningslöst samlande, ändå nåt som används.

    Svara

     Svaret hamnade längre ner…

     Svara

      Inte för att jag själv skulle vilja ha 500 billiga nagellack ligga och drälla här hemma, men tänker att samlare nog inte håller med om att samlandet skulle vara meningslöst.

      Svara

       Mona har visat såna här bilder på läppstift, smycken, skor, handväskor, julgranskulor mm mm
       Allt hon har, har hon skrattretande mycket av. Hon vill liksom visa att hon har 100 gånger mer än alla andra.

       Svara

    Men nu är ju skadan redan skedd, redan inhandlat alltså. Uppenbarligen gillar hon nagellack. Bättre att ställa fram den på något sätt så hon ser vad hon har och sen införa köpstopp på nagellack för en lång tid framöver. Ogillar minimalisttänket att allt ska göras av med.

    Svara

     Man beh;er inte g;ra sig av med saker, man kan anv\nda det man har och v’nta med att k;pa nya tills de ’r slut. Mycket ekonomiskt

     och ja jag har fel p[ tangentbordet och lyckas inte fixa det

     Svara

   Exakt, jag tycker att det är skönt att överkonsumtion inte längre glorifieras på samma sätt. Tyvärr är det fortfarande en lång väg kvar tills det är oacceptabelt, t ex om man ser Kardashians garderober fyllda med 300 par skor och 200 väskor sänder det ut en signal till att det är ett tecken på framgång vilket i sig är tragiskt.

   Svara

   Flest nagellack vinner😉 Nja, om man tycker om att ha ett hem där allt ska gå i överflöd så är man säkert nöjd men själv vill jag ha översikt på det jag har därför blir det max 10 flaskor med lack. Kläderna har jag koll på så några dubbelköp har jag inte lyckats med. Att bara köpa för köpandets skull kanske ger lycka till vissa medan andra föredrar att lägga pengarna på annat.

   Svara

   Jag har två nagellack 😅 en ljusrosa och en röd.

   Svara

    Då beror det nog på att du inte använder andra färger….

    Svara

     inte VILL använda andra färger

     Svara

   Tror att dessa samlare vill få bekräftelse och beundran. Att man försöker visa att man både har råd och tillhör den gruppen som vill visa upp sin status. Man fyller ju sitt liv med det som känns meningsfullt och vill man vara ytlig och trivs med det så är det ok. Att man sen inte klarar av att ha ordning på torpet är ju kanske en pekpinnar att man har för mycket krimskrams krams?

   Svara

  Och jag tänker bara ”shit vad nöjda topparna inom skönhetsbranschen måste vara, de skrattar hela vägen till banken över alla pengar folk lägger på sånt här”.

  Så nej, jag äger inte ett enda nagellack och det är jätteskönt. Slipper massa jobb.

  Svara

   Har du inget, alltså verkligen INGET i din ägo, hobby eller intresse som någon annan skor sig på?
   Äger du endast nyttiga saker, som typ kastruller och tvättmedel, nä du tror kanske till och med att tvättnötter fungerar.

   Undrar genuint och är inte alls kränkt eller något annat skit över att du dissar nagellack, har ingen alls känsloladdning till just nagellack. 🙂

   Svara

    Undrar också detta när folk bara ”nej jag har inget som är onödigt och som företagen lurar på en”. Känns som ett lite tråkigt liv om allt man äger bara är väldigt nödvändiga saker

    Svara

     Varför skulle livet vara tråkigt för att man inte äger en massa prylar? Jag undrar genuint då jag har massa saker som är onödiga men känner inte att de gör livet roligare.

     Svara

      Det tråkiga vore väl att bara ha saker som är rent nyttiga. Inte någonsin köpa något för att det ger nöje helt utan nytta.

      Svara

       Jag ser vad du skriver men förstår fortfarande inte varför livet skulle vara tråkigt? Det finns nog fler människor på jorden som bara köper det som behövs än tvärtom och har en roligt liv ändå.

       Svara

        Men VAD för saker har du som är onödiga att ha? Och varför gör de inte livet bättre?

        Undrar genuint eftersom allt jag äger på något sätt förgyller eller underlättar dagen.

        Svara

         Bättre är ju inte samma sak som roligare. Blir livet bättre är det ju inte direkt onödigt.

         Svara

          Men svara på frågan istället för att undvika den.

          Svara

        Ja men ta bort allt i ditt liv som inte är nyttigt då. Vad är ett netflixkonto för nytta? En bra bok? En fin tavla, en tatuering, ett nytt smycke, ett spel, en låda med gamla brev,….

        För mig låter det rätt så tråkigt att bara ha det som är nödvändigt och nyttigt. Och nödvändigt och nyttigt enligt vem?

        Svara

      Som anonym 08.01 säger.

      Svara

     Varför skulle det vara tråkigt? Mera fritid och mindre bekymmer kan väl aldrig vara tråkigt?

     Svara

    Fast jag läser äger inget nagellack. Det gör inte jag heller.
    Dock troligen en massa saker som andra tycker är onödiga

    Svara

   Jag har ganska många. Passar på vid rea. Och nej skäms inte ett dugg.

   Svara

  NEJ
  Du är inte den enda….

  Jag har även lyckats med samma konst med böcker. I bokaffären, läser snabbt på baksidan- den HÄR verkar bra, köper. Kommer hem, börjar förstå varför jag tycker den verkar bra, för den är bra, men jag har dessutom läst den redan….

  Och just lack, läppglans, kläder osv – ja, det man trivs i och märker att man passar med i färger och form söker jag mig till spontant.

  Har prövat att ”nä nu ska jag pröva kläder som jag spontant INTE vill ha” för att liksom tänka utanför boxen – och då inser jag snabbt varför jag inte vill ha viss typ av modell av skjorta, byxa etc etc.

  Svara

   Jag har jättemånga nagellack, men jag fick inse någonstans längst vägen att nu har jag dom färger som jag tycker om.
   Köper jag fler, så är det ett jag redan har.

   Svara

  Här vare läppglans. I minst 50 shades of peach.

  Svara

   Jag med! Kan inte motstå läppglans – med glitter! ALLTID glitter men varierar färgerna!

   Svara

  Har inga nagellack och klarar mig utmärkt. Lägger hellre pengarna på snask och där är dubbletter inte ett problem om man säger så. Ska nog skaffa ett (1) kakfat dock, tack för inspo!

  Svara

   Vad bra formulerat. Choklad existerar inte i dubbletter och har väldigt kort bäst före datum i detta hushållet.

   Svara

    Hoppas det är ekologiskt och helt fritt från palmolja 😶🙃

    Svara

     Varför hoppas du det?
     Jag gör min choklad själv, från hemmaodlade kakaoplantor och spenvarm mjölk som jag snuttar ut ur min ko.

     Svara

      Allt annat är miljöskadligt.

      Svara

      ”Snuttar ut ur min ko” HAHAHAHAHAAAAAAAA

      Svara

       Ja, dagens högsta garv!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       Svara

   Hahaha, sant!

   Svara

  Jag får avsmak när jag ser de mängder av nagellack och annat smink som MU och andra lägger så mkt pengar på varje månad. Samtidigt som hon säger sig inte ha råd med andra saker utan måste spara. Dissar sedan SVT programmet som avslöjade delar av skönhetsindustrin. Ingen människa behöver så mkt smink, krämer, behandlingar och annat. Ingen människa behöver heller ständigt testa nya produkter i stora mängder. Galenskap även om det är ett intresse.

  Svara

   Jag tänker på alla pengar som tjejer slösar bort i onödiga, dyra och verkningslösa produkter. Pengarna dom hade kunnat pensionsspara t.ex.

   Svara

    Pensionsspara måste vara det tråkigaste ordet som finns

    Svara

    Vad tycker du om pengar som killar slösar på onödiga saker? Bättre?

    Svara

     Prostituerade, OnlyFans, cyklar som kostar 30 000 kr, lån på bilar, helikopter- eller flygplansleksaker… Plötsligt känns ett nagellack för 70 kr ändå rätt ok?

     Svara

     Nu var det inte jag som skrev kommentaren du svarade på. Men män lägger oftare pengar på saker de kan få tillbaka pengar för, tex bilar, dyrare tv osv.

     Svara

      Men när kvinnor köper smycken, designväskor, dyra kläder osv kan de också säljas vidare. Ändå ska det alltid förminskas.

      Jag tror inte på att män oftare köper saker med andrahandsvärde än vad kvinnor gör.

      Svara

       Jag upplever verkligen att män har mer värdefulla saker! Men det beror såklart på vilka man umgås med…
       I min krets köper inte kvinnorna så dyra grejor, mer slit och släng saker. Väldigt få märkessaker med andrahandsvärde utan snarare Edbladssmycken och kläder från Lindex….

       Svara

      Förlusten på den nya bilen de inte behövde men ville byta upp sig till hade de kunnat lägga på pensionen i stället. Onödigt. Varför köpa en dyr teve i stället för att köpa en billigare men bra och pensionsspara mellanskillnaden?

      Svara

       måste man alltid vara så tråkig. Jag är tjej och köper gärna ny bil, tv eller vad fan som helst. Lägger hellre pengar på saker som ger mig glädje nu än sen när jag är gammal.

       Svara

       Vad kör du för bil? Märke, modell, årsmodell.
       Hur länge har du haft den?
       Hur länge kommer du ha den?

       Svara

      Va? Skojar du nu? Både TV och bil SJUNKER väl snabbt i värde? Det dräller ju av stora osmakliga TV-apparater på blocket som Jeppe, svetsare, 24, från Kristianstad har fått ge upp när han flyttat in med tjejen.

      Svara

       Inte många bilar man får tillbaka pengarna för när man säljer och definitivt inte när det gäller en tv.
       Dyra i inköp och säljs med stor förlust.

       Svara

       Ok, dåliga exempel. Men jag upplever att män har mer saker av värde, äger mer. Medan våra hudkrämer är borta efter en månad.

       Svara

      Hur får du tillbaka pengar på en TV? Hur ofta säljer man en TV? Och det är ju sällan något man förlorar så mycket på, som ett bilköp?

      Svara

   Galenskap att testa nya produkter? Det är väl att ta i. Tycker man det är kul så.

   Svara

    Jo men i de otroliga mängderna är det galet. Finns ingen som helst anledning för en privatperson att göra det. Jag har också intressen. Skulle dock inte kunna tänka mig att testa varenda ridtröja, hovolja, pingisboll etc bara för att. Det är skrämmande att se så mkt yta och bortkastade pengar.

    Svara

     Din personliga uppfattning om vad som är onödigt och för mycket är dock inte facit. Så länge inte staten går in och bestämmer hur många tröjor och nagellack man får äga så är det upp till var och en.

     Svara

    Fast det r ju inte bara lack. Här gäller det ju krämer, skor och jackor som måste köpas i alla färger som finns, schampo, kläder, inredning mm mm. Det är inte bara lack.

    Svara

   Hon får väl ändå en hel del av det där som pressprover?

   Svara

    Nej ohhhhh nej, hon beställer.

    Svara

   Du har en poäng där. Tror inte just MU har haft den möjligheten tidigare och nu tar hon chansen. Att det sen flyter ut pengar på vad det nu måtte vara är säkert ingenting som bekymrar henne så länge pengar kommer in.

   Svara

   Jag tycker det är befriande att hon inte ber om ursäkt för sin konsumtion. Tyckte inte hon dissade programmet heller utan ifrågasatte lite, vilket jag själv gjorde. För oss många med rosacea så är det det skrattretande att niveas blåa skulle på något vis fungera. Många produkter som kritiserades är exakt de produkter som hjälper många av oss.

   Svara

    Hon dissade verkligen programmet. Hon svarade folk på ett spydigt sätt. Hon vet minsann hur det är…

    Svara

     Man får dissa SVT iofs.

     Svara

   Jag minns när Mona skulle åka på semester för några år sen. Hon hade smink och rengöring med sig som vägde flera kilo.
   Dessutom hörrni, det är inte särskilt ofta som hon sminkar sig, eller har nagellack.

   Svara

  Jag har också råkat köpa dubbletter men det gör inget för jag använder upp mina lack även om jag har många. Upptäcker däremot ofta att jag köper ”samma” färg från olika märken. Som alla nyanser av gråturkos till exempel. Men har man en favoritfärg så har man 🙂

  Svara

  Nagellack torkar ju rätt snabbt, eller blir iaf sega. Om man nu inte är en verklig storkonsument men då hinner det ju heller inte bli så stor mängd kvar att fylla necessärer, kakfat och annat med. Själv har jag några favoriter att variera med. Använder alltså nog nagellack men har dem inte i mängder.

  Svara

   Nu vet jag inte vad för nagellack du köper, men jag har vissa nagellack som jag haft i säkert 10 år, som fortfarande har bra konsistens och torkar lika fort.

   Svara

    Använder OPI, Chanel, Essie och Lumene. Och gör säkert något fel för de blir ”sega” allihop, oberoende prisklass/märke.

    Svara

     Du kanske inte stänger dem helt?

     Svara

  Jag tycker det är ett tecken på att du överkonsumerar. Att man köper så mycket saker hela tiden att man inte minns vad man köpt eller egentligen har hemma. Jag konsumerar också onödiga saker men jag vet att jag har ett rött nagellack i skåpet och ett underställ i garderoben.

  Svara

   Applåder till dig 🙃

   Svara

  Jag har också många nagellack men det är en typisk impulsköpsvara, så senaste året då jag inte gått i butiker alls så blir det heller inga nagellack. Jag tycker bilderna är ett dokument över vår tids enorma överkonsumtion. Det är helt sjukt hur mycket prylar vi har och ändå köper vi fler. Så ledsamt, jag blir riktigt sorgsen.

  Svara

  Zzzz

  Svara

  Jag har inga nagellacker hemma. Går och får manikyr var 4:e vecka.

  Svara

   Det heter bara nagellack i plural.

   Svara

    Måste vara en skåning som skrivit? De tror även att paket i plural heter paketer. 🙂

    Svara

     Wow nej verkligen inte 😂 Finns nog från alla dialekter att folk pratar fel

     Svara

      Ja, fast har du varit i Skåne? Det är som om de tävlar om hur de kan böja ord mest felaktigt. Chokladet, böt, paketer, vars en…

      Svara

    Vad är det för jävla besserwisser kommentar?
    Spelar roll vad det heter man förstår i alla fall vad som menas.

    Svara

     *messerschmitt

     Svara

     Fast där ser jag inte något typ av påhopp som vissa andra kan göra när dom rättar folk, här gav hon ju mer eller mindre en liten förklaring

     Svara

      Och det är ett kommentarsfält, ingen viktig uppsats som bör vara felfri, alltså kan man skita i de fel som folk gör.

      Svara

       Lägg ner det där. Man skriver bra svenska vare sig man skriver uppsats eller i ett kommentarsfält.

       Svara

  Uppenbarligen inte med tanke på att flaskorna ser välfyllda ut. Många oanvända i originalförpackning. Ingen med ett normalt liv hinner konsumera sådär mycket nagellack själv innan det torkar ihop.

  Svara

   Är jag den enda som kan ha nagellack i typ 10 år och det inte torkar?

   Svara

    Tänkte precis skriva samma sak. Man får förvara dem bra bara.
    Fast jag vet inte vad som är korrekt sätt att förvara dem på? Jag har mina i en byrålåda i badrummet, min mamma har sina i en påse i kylskåpet. Mina nagellack håller, vissa har kanske torkat, mamma har nagellack från när jag var liten (tidigt 90-tal) kvar som inte har torkat.

    Svara

     Har mina i badrumsskåpet, det äldsta jag har fick jag i födelsedagspresent för 20 år sedan av en klasskompis 😂 alltså det är LÖST som smält glass, det har inte torkat men går utmärkt att måla med.

     Svara

      Varför köper man ens fler nagellack om man har kvar sen 90TALET?!?!

      Svara

       Man kanske tycker det är kul? Man kanske inte har i en viss färg som man gärna vill ha? Orka ifrågasätta skitsaker.

       Svara

       Hahaha wow, varför köper man ens någonting av någonting om det finns KVAR?

       Japp, ett enda ljuslila nagellack från Nivea och no more färger förens det är använt. Got it. Gärna tips på kläder som funkar till den nyansen.

       Svara

        Ja se nu fan till att använda slut det innan du köper nytt😂😂😂 annars kommer Anonym 08:20 gå i taket!

        Svara

  Köper näst intill aldrig dubbelt av något, men det beror nog på att jag inte har så mycket pengar att röra mig med. Därför tänker jag efter noga vid inköp, spontanhandlar nästan aldrig och verkligen uppskattar det jag får med mig hem.

  Svara

  Jag var sådär innan, men för något år sedan bestämde jag mig för att nu får det vara nog med bunkrandet. Istället ska de jag har användas slut. Målet är att MAX äga 5 nagellack sammanlagt samtidigt.
  Jag börjar få fobi mot för mycket saker och vill bara rensa bort. Gäller samma sak i garderoben. Jag vill bara ha sådant som verkligen används. Varför köpa nytt innan man slitit ut plagg man redan äger.

  Svara

  Tecken på dags att rensa. Släng inte i vanliga soporna, räknas som farligt avfall, visste ni det?

  Svara

   Ja.

   Svara

  Jag har råkat beställa en träningsbh i sömnen en gång 😳

  Svara

   😂

   Svara

   Det är i alla fall bättre än han som beställde 300 sexleksaker på fyllan😂

   Svara

   När jag har morfin i kroppen (pga sjukdom) så får jag också nåt jäkla sug för shopping! Köpte 7 vinterjackor en gång (behöll en), bokade tatueringstid 😂 Dock är det sånt jag velat/behövt men inte tagit tag i. Men ändå 😂

   Svara

   Det är väldigt lätt att råka buda på grejer i Traderas app när man sover. Jag somnade medan jag scrollade och när jag vaknade hade jag fingret på budknappen på nån grej till katter. Jag har inte ens en katt.

   Svara

  Åh nu kommer föraktet mot kvinnors intressen och hobbies att flöda här. Härligt…

  Det tråkiga med nagellack tycker jag är att man aldrig kan använda upp exakt hela flaskan. Det sista på botten når man antingen inte riktigt med borsten (även om man vrider och vänder på flaskan och gräver) eller så blir de tjocka och torra innan man hunnit använda så mycket. :-/

  Svara

   Ja! Någon borde uppfinna en flaska med en fjäder i borstskaftet så att man kan trycka ner borsten i botten liksom. Men då säljs väl färre nagellack, så det kommer nog aldrig hända.

   Svara

   Japp. Min kille kör frisbeegolf, padel och fotboll. Han behöver såklart en frisbee, accepterar det. Behöver han fem 5pack frisbees och två egna korgar man kan ta med sig? Att padelracket behövs och bollar förstår jag, men varför ha två racket? Padelskor och padelkläder? Tre par fotbollsskor och en hel del träningskläder?

   Och nämnde jag att i stort sett allt är i märket Nike, för ingenting annat är lika bra?

   Kan någon förklara varför det är okej, men att testa en ny hudkräm, råka köpa samma nagellack två gånger och att äga 40 par skor (som inte är likadana) inte är okej?

   Svara

    Förstår din kille HELT! Spelar inte padel, men tennis. Jag har minst fyra racketar till varje träning, ifall de skulle gå sönder. Alltid bra med reserv så jag förstår din kille till 100%.

    Fotbollsskor, samma där. När jag spelade hade jag även fyra par i väskan för jag visste inte vilket underlag vi skulle spela på.

    Och Nike? Självklart är det det enda man kan ha. Och man kan absolut inte blanda märken. Men märke brukar bara vara vad man hängt upp sig på, jag tycker Nike är både sköna och snyggast medan det finns de som tycker samma om t.ex Adidas. Och tränar man mycket behövs mycket träningskläder.

    Svara

     Räcker det inte med ett i reserv? Vad ska du med fyra till? Ingen spelar fotboll på grus längre, borde väl räcka med gräs och konstgräs?

     Träningsmänniskor (som jag själv är) borde testa att köpa en tvättmaskin! Det går faktiskt att tvätta kläderna en gång i veckan, då behövs max sju uppsättningar. Variation behövs inte.

     Vanliga kläder däremot. Ute finns folks skitiga, kladdiga barn som tar i allt, hundbajs, fyllon, regn, snö, slask, blöta löv, kan spilla… Krävs minst 5 outfits per dag för att gardera sig. För att inte tala om variation av årstid och väder. Träning däremot, not so much.

     Svara

      Det spelar ingen roll vad jag svarar. Du kommer ändå inte fatta.

      Men träningsnivå, träningsmängd och skadehistorik är tre ord som beskriver min situation i alla fall.
      Och vad spelar det för roll om jag lägger pengar på det som är min stora passion i livet. För min del är det saker som behövs, av flera anledningar.

      Svara

       Så vad spelar det dig för roll vad andra lägger sina pengar på?

       Jag har tränat på elitnivå, jag behövde inte mer kläder eller skor för det. Och varför ska välfärdspengar gå till dina skador?

       Svara

        Va? Välfärdspengar, vad fan snackar du om?
        Jag har också tränat på elitnivå så jag vet vad som behövs. Och jag har väl aldrig ifrågasatt vad andra lägger sina pengar på?? Det är ju du som gör det när du nu tycker det är onödigt med ”mer än man använder”.

        Svara

    Så länge man köper fungerande saker som man faktiskt använder så är det inte pengar i sjön. Det är väl superbra att träna dessutom. Det tjänar man på i form av hälsa. Tjejer spenderar pengar på hudkrämer som inte fungerar, som inte används upp, som ersätts med nya krämer. En burk kan kosta 500-1000kr, och man köper rätt många under sin livstid. Sportutrustning kan man sälja vidare, det kan man inte göra med använd kosmetika.

    Svara

     Han ANVÄNDER ju inte sakerna. Han har ju ett favoritracket han använder hela tiden. Padelskorna var dessutom obekväma att spela i.

     Jag har sett SVTs ”dokumentär” bland de mer pinsamma sakerna de producerat. Och visa gärna ditt underlag på att krämerna inte används upp. Jag känner personligen inte en enda som inte använder upp sin kräm innan de köper en ny. Och du behöver nog kolla upp marknaden lite bättre och inte sitta här och killgissa.

     Svara

      Jag ger inte mycket för den dokumentären heller… Har favoritkrämer från Filorga, köper samma dag- och nattkräm som jag använder dagligen tills de tar slut. Jag tycker mig se fräschare ut i ansiktet (inbillar mig inte de tar bort rynkor så klart), känner mig len och mjuk, har inga problem med hyn, tycker om doften och känslan av krämerna… Så vad är problemet? Tycker själv absolut de är värda de 1200 kr jag spenderar hmm var 4:e månad kanske det är. När jag är extra torr köper jag mandelolja för 50 kr och använder innan nattkrämen. Vill inte prova den magiska Nivea-krämen då jag tycker lukten är så äcklig… Kan inte förstå varför det provocerar så mycket. Min man har spenderat flera tusen kr på vårt wifi för att få det umm felfritt (?) och tja, det är ett vanligt jäkla wifi och han är ändå missnöjd, fattigare, och ingen säger ett ord om det då teknik = alltid genialiskt tydligen.

      Svara

      Jag känner många som har gamla krämer i skåpen som slängs efter ett tag, då dom inte används. Hudvårdsrutiner som byts ut innan man ens kan kalla det för en rutin.
      Men tipsa killen din att sälja vidare grejerna han inte använder. Det känns som det enda rimliga i dagens samhälle. Och du får för min del spola ner pengar i avloppet om du nu föredrar det, men kom inte och klaga sen om pensionen blir låg, vilket jag hört är ett problem för många kvinnor.

      Svara

       Oj oj svenskarnas favoritsyssla: Planera och drömma om pension! 🙂 Jag har inte den livsfilosofin, har inte tänkt att gå i ”helpension” där jag spenderar en förmögenhet på golfresor varannan månad. Burr mardrömmen.

       Svara

        Men det verkar som att din pension redan är säkrad. Bara att skippa några golfresor så har du en förmögenhet. Inte mycket att tänka på. Men du tillhör en minoritet så resten av oss får nog vackert bara spara under väldigt lång tid.

        Svara

        Du kanske inte vet att du utan eget sparande får i pension typ, drygt hälften av vad du får ut i slutlön.
        Det är inte mycket roligt du kan göra med dom pengarna.

        Svara

       De kvinnor som går i pension nu har ju dock haft en helt annan livsstil och situation än vad vi har idag… Och varför skulle min pension lida av mina intressen?

       Svara

        Ja, köper du nagellack för 200 000 kr per år så blir det inte mycket i pension hörrö 😉

        Svara

        Hur menar du 09.44?

        Svara

      Och vad gör han när hans favoritracket går sönder? Tar det andra.

      Svara

       Man gör väl samma som när ens nagellack tar slut. Köper ett nytt.

       Svara

        Kanske går sönder 10 minuter in på en träning, ännu värre i en match.
        Reserv är bra!

        Svara

         Räcker väl med ett?

         Om nagellacket tar slut precis när man målat halva handen vill man kanske ha ett i reserv.. osv osv.

         Svara

          Driver du? Hur I hela friden ska du kunna fullfölja en match om du bara har ett racket och det går sönder?

          Svara

           Hyr ett?

           Hahahaha. Vi säger så.😂😂

     Så du menar att män bara köper saker de faktiskt använder? Tala om det för alla som tex ska börja cykla, går loss i sportbutiken och sen cyklar två gånger.

     Svara

      Nej, men jag hoppas på att cykeln ändå fungerar, och att man har vett att sälja den vidare om man inte använder den. Jag har inga problem med pengaslöseri om man också samtidigt säkrar sin framtid och har sparade pengar för kärvare tider.

      Svara

       Du kanske ska lägga din tid och energi på din EGEN ekonomi istället för att jaga upp dig över andras?

       Svara

        Henrietta investerar sin tid i andra, det är sen gammalt.

        Svara

         En bra investering inför pensionen!

         Svara

       Jag är helt på din sida Henrietta! Att vi kvinnor som många gånger är fattigare än männen lägger alldeles för mycket pengar på tex skönhet som egentligen inte gör så mycket för oss. Medan män köper dyrare grejor som de kan sälja vidare.
       Det är inte konstigt att kvinnor går genom livet fattigare än män.
       Jag skammar inte utan bara konstaterar att det är så!

       Svara

        Det rimliga skulle väl vara att den som har mindre pengar förvaltar dom bättre. Istället för anti-rynk krämer som inte fungerar, köpa aktier, investera i fastigheter, köpa verktyg som är bra att ha till hands när man äger ett hus osv, om man verkligen vill spendera pengar istället för att spara.

        Svara

         Jag håller helt med! Men många verkar inte se det så utan tycker att kvinnor och deras inköp ”skammas”. Alla får givetvis köpa vad de vill men vi måste kunna se sambanden mellan varför tex kvinnor inte bryter upp från osunda relationer pga penningbrist.

         Svara

       Sköt dig själv och skit I andra?

       Svara

  Det enda jag kan komma på som jag ”överkonsumerar” är svettband och överlindor till mina racketar. Det är dock sånt som går åt men jag har alltid ett stort lager.

  Svara

  Hand upp här! Köper fanimig alltid exakt samma färg av samma märke och är alltid lika nöjd med mitt ”nya” lack. Tills jag kommer hem och blir hånskrattad åt av min dotter.

  Svara

  Alla har vi säkert något som vi köper lite för mycket av, inte för att man behöver det, mer för att man vill ha det.

  Men så länge man själv mår bra av det så är det bara att köra på.

  Svara

   Nu är jag lite dramatisk men… exakt det tankesättet är vad som gör att mänskligheten ligger illa till.

   Svara

    Ja det är vi kvinnor och vår kärlek till nagellack som är roten till all ondska!

    Svara

    Du utgår jag ifrån att varken du eller någon som gillar din kommentar har köpt alkohol någon gång..
    För inte fan behöver ni alkohol, utan ni vill ha den. Eller är ni alkisar?

    Mänskligheten ligger inte illa till pga överkonsumtion, utan överpopulation.

    Svara

     Jag gillar dig!!

     Svara

   Ja fyfan vilket själviskt tankesätt. Att fortsätta göra dumma saker för att man själv mår bra av det? Jag tror det är bättre att gförsöka analysera sig själv

   Svara

  Vad köper du som du vill ha men som inte är nödvändigt?

  Svara

  Tips, köp en flaska thinner till nagellack. Jag använder OPIs. Några droppar i en seg trist nagellacksflaska och det blir som nytt igen!

  Svara

   Älskar fan OPI. Och att OPI och Essie inte har samma nyanser av sina lack.

   Svara

   Jag droppar i aceton. 😱😂

   Svara

    Men det gör ju att nagellacket flagar fortare.

    Svara

    Aceton?! 😱😱😱
    Big no-no, där har du garanterat en sak som förstör lacket. Köp en thinner, tex Opi.

    Svara

  Saknar att ha nagellack! Jobbar inom livsmedel, så när jag jobbar kan jag inte ha nagellack och då blir det inte av att jag målar 😂 men var likadan. Köpte massa massa. Gärna färgglatt 🤩

  Svara

   Måla tånaglarna? Inte riktigt samma sak kanske men ändå kul med lite färg och få känna sig fin

   Svara

    Haha målade tånaglar är så läskigt! Jag vet inte varför men kanske för att fötter och tår är äckliga och målar man känns det som att man ”döljer” något😅😂

    Svara

     Jag tycker det är tantigt. Och ja, det känns som att ”sminka en gris”, fötter är äckliga! 😄

     Svara

      Fötter är ÄNNU äckligare utan lack på tånaglarna. Ryser av obehag när jag ser barfotafötter med parmesanhälar och gulnade tånaglar.

      Svara

       Gula tånaglar har man väl bara om mar nåt fel på dem??

       Svara

     Jag tycker det är läskigt med tånaglar som inte är målade.

     Svara

  Blir galen på mig själv när jag köper en tidning/magasin så verkar intressant och så ligger samma ex i en hög under mitt sängbord.
  Hänt fler än en gång. Teflonminne!

  Svara

   Haha, samma här! Jag brukar ge dupletten till svärmor eller ta med den till jobbet så att kollegorna har något att bläddra i när de behöver en paus.

   Svara

  När jag målade naglarna själv hade jag väl ungefär två nagellack som jag valde mellan. Latheten personifierad!

  Svara

  Jag är ingen samlare direkt förutom parfymer. Har minst femton stycken och många är flera år gamla.

  Svara

  Jag skulle aldrig kunna få manikyr som håller en månad. När jag vaknar kan jag känna mig röd, titta ner på mina ljusrosa naglar och behöva måla dem röda istället. Kan även ha en outfit planerad där det maskrosgula lacket jag har inte fungerar, då måste jag byta.

  Äger dock ingenting i dublett, däremot ett antal nyanser mörklila och rött.

  Svara

  Jag kanske är jättetråkig men för mig är det osmakligt med så mycket saker. Någonstans måste energin komma ifrån. Vi lever som att vi hade flera jordklot!
  Jag är långt ifrån perfekt själv, men försöker varje dag att jobba på att leva mer simpelt och minimalistiskt, mest för moralens skull. Kan liksom inte försvara för mig själv eller framtida barn att jag levt i överflöd.

  Svara

   Bästa duktiga du!

   Svara

    Ja det håller jag verkligen med om, hoppas att fler tänker så framöver.

    Svara

    Okej tack för att du ironiskt trycker ner. Det verkar vara fel att dela med sig av sånt som man är stolt över?
    Kan ju annars dela med mig av att jag lider av ångest och återkommande depressioner, har SKITsvårt att ta tag i saker, äter choklad nästan varje dag, skippar ibland att borsta tänderna, petar i näsan, äger en bil.
    Vad är bra nog för dig? Tydligen var det inte ok att jag delade med mig av mitt tankesätt utan att bli ”hånad”. Tack! Du verkar vara en riktig peppande människa!

    Svara

     Det är så fruktansvärt irriterande med dessa pekoraler. För att inte tala om alla dessa pekpinnar och moraliserande om att man ska tänka på planeten. Herregud alltså, lägg bara ner det. Inte blir det bättre av erkännandet att du äger en bil (Hur var det nu, TÄNK PÅ JOOOORDKLOTET??). Vilket är värst, en hög nagellack eller en bil?! Tänk själv.

     Vi som lever i ett välfärdssamhälle och har ekonomisk möjlighet att göra våra egna fria val väljer själva hur vi vill leva våra liv. Som tur är.

     Svara

      Jag kom inte med en endaste pekpinne till någon annan. Jag pratar om hur jag känner och min moraliska kompass. Varför ens ta åt dig?
      Men ja, klimatet går åt helvete och det är tydligen pekpinnar och moraliserande att belysa det. Stackars dig. Men nej, jag kommer inte lägga ner det. Läs på istället.

      Svara

   Enligt MU filosofi går jordklotet under om vi inte konsumerar konstant. Det står på nåt inlägg i hennes blogg. Dvs hon är totala motsatsen till Greta.
   Vi ska alla köpa så mycket vi kan hela tiden enligt henne.
   Personligen tror jag på att vi ska värna och vårda vår miljö och inte alls behöver så mycket onödiga saker. Dessutom är vi en liten liten del av jordens befolkning som förbrukar väldigt mycket. Alla andra klarar sig utan proppfulla garderober, en miljon hudvårdskrämer och metallsmycken i drivor. Det räcker med lite lagom.

   Svara

  Aldrig ägt ett nagellack i hela mitt liv och har inga planer på att göra det heller. Som läkare måste jag ha korta naglar och vi tvättar oss ju stup i kvarten, lacket skulle säkert nötas bort rätt snart. Ändå skulle jag ju förstås ha kunnat ha lack till fest….men nä, jag orkar inte lägga energi på sånt. Men jag har prövat! En gång. Tyckte bara att det kändes jobbigt och när det snabbt blev repigt och fult tog jag bort lacket direkt.

  Men! Jag har minsann lyckats skaffa mig nagelsvamp på en tånagel och därför penslar jag med medel mot det. Det kanske kan räknas? 😉

  Svara

   Önskar man kunde förbjuda den avskyvärda 😉- smileyn. Blä.
   För övrigt vet jag läkare som älskar smink och nagellack och har det som hobby precis som vem som helst, oavsett yrkestillhörighet.

   Korta välmanikyrerade – målade – naglar är för övrigt det snyggaste jag vet. Tycker långa plastklor är gräsligt och ser tacky ut.

   Svara

    En superbra emoji om man vet när den ska användas.

    Svara

    Och? Du har svarat på min kommentar och jag fattar ingenting. Jag förutsätter att det finns läkare som använder smink men vad har det med mig att göra? Jag skriver om mig, inte om resten av kåren. Inte om gruppen influencers heller. Ej om rörmokare. Inte om frisörer. Med inte ett ord avser jag veterinärer.

    Jag skriver om mig. Vad är det du inte förstår?

    Tack ändå för ett gott skratt – för det är så uppenbart att du sitter och osar av dålig självkänsla när du svarar mig. Det är fel på allt – smileyn, mitt icke-lackande (använder inte något smink alls så nu har du chansen att påpeka att det säkert finns läkare som använder mascara också!) Det du egentligen skriver till mig är:

    Du tror att du är förmer, du gör dig viktig för att du är läkare. Men det du inte tänker på att bara en person med låg självkänsla tänker så. Och därför kommer en ytterligare smiley, direkt tillägnad dig: 😀

    Svara

   Använder alltid lack, men har aldrig sett att det blivit ”repigt”?

   Svara

  Nej verkligen inte ensam!! Jag är precis likadan.. Jag använder bara Essies nagellack. Har i princip varenda färg därifrån men ändå lyckas jag med att köpa på mig dubbletter. Går heller aldrig utan nagellack, det är en del av mig liksom :).

  Svara

   Samma… Visst känns naglarna sköra och nakna utan lack på? 😮 Även om jag bara ska drälla runt hemma i flera dagar utan något fancy planerat så drar jag på nagellack för att inte ha den där läskiga känslan…

   Svara

    Ja, precis! Sköra och nakna. Förmodligen sköra pga min höga konsumtion av nagellack, byter färg ca 3 gånger i veckan med…

    Svara

  Camilla!!! Eftersom du verkar vara en expert på nagellack har jag en fråga.
  Jag gillar nagellack men hatar att ta bort det. Tycker nagellacksremovern är dålig (den jag har) och luktar fruktansvärt. Hur tar du bort ditt nagellack? Finns det nagellacksremover som inte luktar så fruktansvärt illa? Tips tas gärna emot 🙂

  Svara

   Depend har en sån burk du stoppar in fingret i och snurrar! Sååå bra! Finns typ överallt (matbutiker, H&M osv) 😃

   Svara

    Annars älskar jag den rosa flaskan från Gunry! Bästa borttagningen 😃

    Svara

    Tack för tips! Jag ska kolla upp det 🙂

    Svara

   Tips är att ha kvar bomullrondellen på nageln i ca 10 sek och sedan ta bort nagellacket! Då har nagellacket ”lösts upp” och blir så mycket enklare att ta bort 🙂

   Svara

    Tack för tips Nicole! Kanske ett fel jag gör ja 😅

    Svara

   Det är som du säger, lite dåligt. Det är för att det inte ska göra så mycket skada på nageln. Förr användes Aceton, men det är på tok för starkt och torkar ut nageln. Lägg bomullstussen på nageln en lite stund först, sen går det lättare att ta bort.

   Svara

   Cien från Lidl – klart bästa removern.

   Svara

  Jag forstår inte detta hamstrande av produkter och att inte ha överblick.

  Jag älskar nagellack och beauty generellt, men att ha överblick och att rensa ut är nyckeln till att inte överkonsumera, vilket är so oattraktivt. Många influencers agerande ger ett berättigande till konsumtion och lite dumhets beteende. Skaffa dig överblick och sluta ursäkta med att ’jag älskar det ju’.

  Jag har själv en grej för svarta klänningar i olika modeller och material, när jag köpte min 12 för många år sedan så insåg jag att detta måste sluta – rensade ut (använde ju egentligen bara 3 av dem), sålde av och har lyckats hålla fast i att 3 räcker. Nu har jag 2 klänningar och en kaftan; en för sommar, en för vinter och så kaftanen för stranden.
  Men, dras alltid till svarta klänningar när jag är i en butik, men nu handlar jag dem inte hela tiden – så befriande!

  Svara

   Särskilt nagellack som är lite av en färskvara. De tjocknar, torkar och håller inte heller längre bra när de åldras.

   Svara

    Precis som all beauty och skincare, hållbarhet samt att bakterier etc kan göra profiten dålig.

    Svara

     Produkten menade jag 😆

     Svara

    Nagellack håller typ hur länge som helst med rätt hantering. Förstår inte varför folk tror att de har nåt bäst före-datum?

    Svara

   Jag har svårt att förstå det här med att utrensning skulle leda till att man inte överkonsumerar. Om jag tex rensar mina nagellack så kommer det garanterat bli så att jag en dag saknar en nyans jag gjort mig av med och då känner ett behov av att köpa ett nytt. Bättre att använda upp allt man köpt och inte slänga halvanvända saker. Kan appliceras på allt känner jag. När det gäller kläder slänger jag bara saker som gått sönder, skulle jag rensa oftare skulle det bara sluta med att jag köper mer nytt för att fylla på.

   Svara

    När du rensar ut så står du öga mot öga till dig själv vad du konsumerar och därav kan det ge dig insikt, se vad du använder och inte använder. Men, det kräver såklart självinsikt.

    När jag rensar så åker gammalt, söndrigt etc ut. Det som inte är det ger jag bort eller säljer. Och såklart då reflektion – använder jag rött nagellack? Om inte, köp det inte…

    Svara

    Btw – du ska inte slänga kläder lämna in så det blir till förnyat material.

    Svara

  OT men är inte detta ganska galet?

  https://henrietta.baaam.se/hem-inredning/var-nya-lagenhet/

  Visst att man ignorerar klimatkris och resursslöseri, men till denna grad? Obs menar inte att hänga ut en enskild bloggare, detta är ju ett utbrett fenomen bland många influencers (och andra). Varför ska man alltid riva ut och bygga nytt?

  Svara

   Men each to their own. Låt dem! Man kan ju bara se efter sitt eget!

   FANTASTISK lägenhet hon köpt btw!

   Svara

   Toppen! Hon kommer att skapa massor av arbetstillfällen (allt från arkitekten till hantverkare, för att inte tala om material). Precis vad vi behöver nu – få rejäl snurr på ekonomin! Hel suveränt!

   Och wow, vilken fantastisk lägenhet! Helt i min smak. Önskar den vore min 😍

   Svara

   Blir helt uppgiven. Varför har man köpt en lägenhet där man uppenbarligen inte gillar något med den? Fel kök, fel planlösning, fel badrum, fel mått på sovrummen, fel garderobslösning.
   Alltså det var ju inte ett renoveringsobjekt på något sätt, bara något som inte alls passar vad de ville ha. Det här resursslöseriet får mig att må illa.

   Svara

  Men JA! Älskar H&Ms nagellack! Prisvärda, sitter sååå bra och har sjukt fina nyanser 😍 Jag är en 50 shades of red/beige-tjej. Och däremellan. Gärna mörka som är lila/röda men ser svart ut på. Älskar!! Haha 😍

  Svara

  Jag äger 0 nagellack, inga nattkrämer hit å dit, inte något smink (förutom en liten palett ögonskugga som jag inte vet hur man använder och mascara som jag använde senast 2019 lol).
  Jag lägger hellre mina pengar på min hobby. Så mycket garn. Och mat 😁 istället.

  Svara

   Tänk på att folk svälter ihjäl. Du får därför inte ha mat som intresse.

   Svara

    😂😂😂

    Svara

   alltså fattar att garn är ditt intresse men skulle gärna vilja bjuda dig på känslan av att bli sminkad och känna sig smashing efter. Att fixa naglarna i en fin färg och bli glad varje gång man tittat på dem. Eller på känslan när man ska ha den där stora jobbpresentationen och sminket liksom lyfter än en nivå till för man känner sig riktigt fin. EN lyx som liksom är vår och inte männens.

   Eller när man flugit, sprungit ute eller varit i solen och får smörja in ansiktet med en skön kräm! Inte heller fy skam. Så många nivåer i att gilla skönhet, både en självvårdande, kreativ och utseendekorrigerande (på egna villkor så klart men en concealer när man är trött ändå).

   Svara

  Ca 1300 nagellack i tre lådhurtsar, inga dubletter eller sega lack. Eller jo förresten, två st har jag nog dubletter av, men det är inte köpt av misstag.

  Jag vet dessutom att det finns lacknördar som har nästan tio ggr så många.
  😘

  Svara

  Gör ett dokument i valfritt program och skriv in alla nagellack så kan du kolla i affären om du redan har det. Man kan lägga in färg/ namn osv.

  Svara

  På tal om nagellack, hur fan får man det att se snyggt ut? Jag målar utanför men det går ju att pilla/torka bort men även lagren på nageln blir typ ojämnt. Ser ut som att det är mer nagellack på toppen av nageln än i mitten till exempel. Blir galen. Måste man verkligen ha bas- och topplack och allt det där? Vågar aldrig ha mörka nagellack för det blir så fult.

  Svara

  Kan inte låta bli köpa nagellack. Och ja det händer ju ibland att man köper samma utan att veta om det. Jag brukar mest skicka efter så ibland är det inte ens samma färg som på bilden 🤷🏼‍♀️

  Svara

  Jag var en riktig nagellacksjunkie/samlare för några år sen. Har typ 800 lack nu. Vet inte vart jag ska göra av dem, vare sig nu eller om jag dör. Byter lack en gång i veckan kanske och många är rariteter, men nä, så många behöver man inte.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.