Bikini för bebisar?

Fi Lindholm är förbannad och tar till Instagram för att uttrycka detta.
Hon har postat en bild på en trekantsbikini för bebisar med följande text:

Ser ni bild nr 2?
Hur finns det ens bikinis till bäbisar och vem köper det?
Det är inget oskyldigt gulligt över det. Det är att sexualisera barn och jag kräks.

Det låter helt sinnessjukt i mina öron.
En bikini? På en bebis?
Ska den lilla bikinitrosan vara ovanpå blöjan då, eller hur är det tänkt?
Det känns fan mer rimligt att klä THK i en bikini, än en bebis!!
Han har ju i alla fall hängtuttar att fånga upp med små kupor, så där finns det ändå någon form av funktionalitet.

Bild på THK i bikinitopp

212 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Den lilla bikinitrosan är väl över badblöjan? Håller dock med om att bikini inte känns bra på små barn, väldigt opraktiskt om inte annat.

   Hela grejen med knyttrosa känns fel. Det finns badblöjor som sagt och det är väl nog? Varför köra en knyttrosa över ens?
   Sen kan man ju dra det ännu längre och fråga sig varför hela urskogen man väljer att döpa färgen till ”skrikrosa” ist för bara ”rosa”…
   Får samma vibbar som när det avslöjades att de där dockorna visa dolda sexuella budskap när de doppades i vatten…..
   Fy fasen alltså

   Håller med! Inte bikini på bäbisar o småbarn över huvud taget!!! Små barn ska ha heltäckande på kroppen, sådana dräkter som skyddar mot skadliga strålar från solen. Bäbisar ska inte sola i bikini – fattar inte vilka mammor som köper bikinis till sina flickbäbisar?

   Jag tycker man kan se att småflickor sexualiseras allt mera – googla ex småflickor i bikini – en uppsjö av småflickor som poserar på väldigt utstuderat sätt i bikini. Absurt!!

    Kolla denna ex;
    Slutsåld! : ”Leopard print Baby Girls Swimwear 0-2Years”
    https://www.aliexpress.com/item/4000552374021.html

     Helvete vad sjukt 😭💔

    Hellre bikini på små barn än slöja på små barn. Det är sju riktigt problem. Detta är ett icke problem

   Jag är född tidigt på 90 talet i Skåne och har syskon födda mellan tidigt 70 talet fram till tidigt 00 talet, och vi har alla haft badkläder- bikinis och baddräkter. Nakna var vi hemma när ingen såg, men ute på stränder och i poolhus hade vi badkläder. För mig är det normalt. Varför är det så hemskt för er?

  Helt fel val av emoji men aja…

  Ingen som minns H&Ms stringtrosor till 6-åringar?
  Jag ser massa barn bada helt nakna, vilket såklart är ok för mig -som är frisk-, men det känns för läskigt att låta de gå runt heöt nakna om det finns massa vuxna. Man vill inte väcka björnen som sover, tänker jag (finns massa peddos, fanns en gubbe när jag var tonåring som alltid tittade på barnen som lekte på gården med kikare).

  För bäbisar räcker det med badblöja men ju äldre de blir desto viktigare att börja med baddräkt/uv-dräkt. Mest för att de ska ”få in rutinen” inför vuxenlivet. Så tänker jag.

   Få in rutinen? Alltså va? Det är ju inget man behöver träna på, som vuxen kommer man ändå att förstå när man bör vara påklädd.

    Mina föräldrar lyckades aldrig få in rutinen att jag skulle ha badkläder, så nu är jag 28 och oförmögen att ha badkläder på stranden :/

     Kämpa på. Det kommer säkert snart.

     Men snälla, nu väljer ni bara att ignorera allt jag skrev för att håna och tramsa runt. Det får faktiskt er att framstå som oförmögna att försöka förstå vad en annan människa försöker förmedla.Ni beter er korkat, med andra ord.

      Fast du skrev ju att det var viktigt med baddräkt just för att få in rutinen. Du får faktiskt vara beredd på att vi läser det du skriver och eventuellt kommer med invändningar eller ifrågasättningar.

       Men hur kan man missförstå detta? Rutiner byggs ju upp och blir sen ett omedvetet agera de med tiden.
       Att alltid klä sig i baddräkt blir ju barnets ”normala”, varför är det så fel? Eller ska jag riskera att gubbslem spanar in mitt barn för att naket är naturligt.

       Jag förstår att korkade människor också får kommentera så jag svarar på dig som verkar ha … bättre förutsättningar…

       Min kommentar handlar om att det finns sjukt folk i alla åldrar och platser. Jag kan inte kontrollera världen men jag kan kontrollera mig själv till viss grad. Mina barn måste förstå att världen är osäker och till och med vårt rättssystem kränker en våldtagen kvinna om hon klätt sig utmanande vid övergreppet.

       Varför låta barn bada nakna till en viss ålder och sen vips så ska det täckas och skammas? Bara så jag tänker. Jag vet att det låter sjukt för många då jag ser nakna barn leka vid stranden och deras föräldrar delar ju uppenbarligen inte min åsikt. Blev själv mer medveten när jag fick en dotter.

        Peddos kommer att spana in dina barn oavsett om de är nakna eller inte. Spelar ingen roll hur de klär sig

         Jo det gör det. I ett hav av nakna ungar med en unge i baddräkt kommer ungen i baddräkt att uppmärksammas för hen sticker ut. Så det har inte med nakenheten att göra utan vem som avviker.

        Jag tror jag förstår hur du tänker. Allt vi gör med barn, blir en rutin. Det är inte direkt så att dom kommer på själva i efterhand att man ska klä dig varje morgon, utan de är ni som föräldrar (har inga barn) som klär på barnen varje morgon. Det är väl lite som att dom lär sig med tiden, rutin. Eller?

         Precis! 🙂

      Ja din kommentar var ju verkligen ett under i smartness….

       Jag delade en tanke, inte en C-uppsats.

        Då förstår jag inte varför du blir stött för att vissa ”hånar och tramsar runt”.

         Jag förväntade mig liiiiite mer, skyller mig själv nu när jag ser de hundratals som gillat tramskommentarerna. Nivån är ju inte så hög direkt.

          Nivån varierar och tyvärr är den mycket låg vissa dagar, på gränsen till att man blir orolig för artens överlevnad.

          Jag förväntade mig mer av din kommentar också, tyvärr blev man besviken.

           Sista ordet?

     Då får du gå till bad där man får vara naken.

     Hahaha jag skrattade så mycket åt din kommentar att jag spillde ut glaset med cola över bordet 😂

    Skrev en lång kommentar men jo, jag vill helst sludda min dotter mot att objektifera sin kropp då det finns många som tar till sig friheter baserat på hur vi kvinnor klär oss. Jag är en realist och tar eget ansvara istället för att leva i en fantasivärld där alla kan klä sog som de vill och bli respekterade för sina val.

    Kolla Natacha Peyres inställning till naket. När hon kritoseras för sina itvik skyööer hon på sin mamma och mormor som tydligen badar topless. Jag vill inte normalisera nakenhet för mina barn för att världen är en läskig plats och de får i ung ålder lära sig att nakenhet är naturligt men att man får vara försiktig.

     Undrar hur skadade dina barn kommer bli av att tro att nakenhet är onaturligt samt konstant gå runt i rädsla över att något kommer hända. Mamma har ju lärt dem att världen är en läskig plats!

      ”Naket är naturligt men man får vara lite försiktig”.

      Herregud, inte konstigt att kvinnor blir mer utsatta för övergrepp när en mamma skammas för att hon vill skydda småbarn mot äckel som lurar i buskarna? Vad är ni för människor som inte fattar att nakenhet kan vara naturligt OCH privat OCH att det finns pedofiler på gatorna?

       ”Inte konstigt att kvinnor utsätts för övergrepp…”

       Here we go again.

       Att lära sig att nakenhet är något privat och något man bör undvika publikt av hygienskäl och därmed hänsyn till andra (barn fattar ju att kiss och bajs kommer från de nedre regionerna) ger ju samma effekt (det mest privata skyls från förövare), man behöver ju inte bokstavligen sexualisera och skrämma dem med ”farliga gubbar och gummor” för att motivera att ta på sig shorts eller badunderdelen. Eller för den delen motivera det med att sand inte är kul att få i de regionerna heller, och kan orsaka obehag/infektioner om man får bakterier där osv. Eller att det inte är fräscht att sitta med naken rumpa där andra ska sitta senare.

       Och ja pratar inte bikinitopp här nu utan detta eviga ”det är naturligt för barn att springa runt nakna!!!!” som gör mig galen. Vill inte ha nakna barn omkring mig, inte någon naken människa alls. Ja nakenhet är naturligtvis och stundvis oundvikligt, men det betyder inte att det är lämpligt överallt i alla situationer. T ex. i närheten av främlingar, så slipper man dessutom oroa sig för att barnets nakenhet ska hamna i fel persons tankar/mobilkamera/online osv.

       En tanke bara, vänligen läs detta inlägg med en vänlig ton, är ingen expert, yttrar bara en tanke i ett ämne jag är noll procent påläst inom.

        Stör du dig om det är en tvååring som leker naken på en strand tex?

         Det vore faktiskt sjukt om hen störde sig på det, vem ens noterar sånt?

          Man KAN tycka det är äckligt att barn som kanske inte lärt sig gå på toa ordentligt än, tex kissar och bajsar på stranden eller sitter naken på ett bord man ska ha mat sen. Det är väl inte så svårt att fatta?

           Hahahhaa ja men det var väl knappast en så specifik situation som togs upp

      Intressant vad du läser in i anonym 9.23 kommentar och ännu intressantare att du får likes på den. Har mycket hellre en mamma som lär mig risk- och konsekvenstänk än en mamma som tycker att det är bara att köra på.

       Tror du att det är hälsosamt för ett barn att få lära sig att nakenhet är onormalt och att det finns stora risker kopplat till att vara naken?

        Jag tänker att det inte kan vara fullständigt orimligt med något mitt emellan. Naket ÄR naturligt och inget att skämmas över – men att det finns faror i världen som man måste reflektera över.

         Behöver små barn reflektera över pedofiler verkligen?

          Nä men de som diskuterar för nakenhet kan ju va pedofiler. Man behöver inte förklara alla sina beslut för barn. Ibland gör vi si ibland så o alla andra gör på sitt sätt. Integritet o gränser så de har nåt att bryta mot som tonåringar, de som vill

           Bajs är ex i högsta grad naturligt.

        Hur lyckades du dra den slutsatsen ur min kommentar? Skrev jag någonstans att jag tycker det är viktigt att föräldrar skrämmer sina barn till att inte vara naken? Jag måste anta att du inte är så korkad som din kommentar antyder och att du är ute efter att provocera. Stämmer det?
        Låt mig förklara risk och konsekvenstänk för dig. Ta barns nakenhet eftersom du verkar ha snöat in dig där. Nakenhet är korrelerad med ålder och även kön spelar in vilket betyder att risken kommer att ha en spridning från väldigt låg till hög. En annan aspekt att ta hänsyn till är var man väljer att vara naken, är det hemma inomhus, hemma på tomten, den lilla badsjön nära hemmet, hotellbasängen i ett muslimskt land eller kanske på tunnelbanan. Att låta barn springa naken på tomten oavsett ålder är att betrakta som låg risk eller vad tycker du? När barnen kommer upp i puberteten kommer de själva välja att ta på sig kläder för de har börjat upptäcka att kroppen då förändras. Att låta barn springa naken vid den lilla badsjön är ofta i paritet med den egna tomten. Det är människor du känner i närområdet som vistas där oftast som du känner och dyker någon okänd upp kommer du att märka det. Att låta barn, oavsett ålder vara nakna i för dig okända miljöer ökar risken för att du inte kan ha kontroll på saker som kan hända, som att någon främling stirrar på eller fotar dina barn.
        En förnuftig förälder styr sitt barn bort från risker inte genom att skrämma dem utan genom att leda dem bort från risken. Ex genom att ta på dem en UV dräkt för att skydda dem från solen när man är på stranden man sällan vistas på och där barnet dessutom kommer att exponeras för solen under en lång tid är det snarare en större risk att barnet skadas av solen utan UV dräkten.
        Jag trodde faktiskt att man slutat skrämma barn med vargen och annan folklore för 100 år sedan.

   Jag tänker också att uv-dräkt är viktigt för små barn, så de inte påbörjar brännskador redan som barn (mvh Valentina, som har solskador/cellförändringar och det är sk*t…).

   Peddos har nog alltid funnits, i alla tider, kanske rentav i samma utsträckning, men vi är mer medvetna om dem idag – och de har fått nätverk att leva ut vissa fantasier genom, som inte existerade före internet. Det är för jävligt. Jag har foton i familjealbum av mig själv som naken på allmän badstrand, och jag var nog minst 6 år där….. Min egen dotter var ofta naken hemma i trädgården om somrarna, men inte på stranden.

   Bebisar ska absolut inte vara i solen, så uv-kläder direkt. Skydda er och era barn från solen.

   /har haft hudcancer

   Wow vilka kommentarer. Ni bokstavligen letar efter något som ni kan vrida på så ni kan ”kritisera” något.

  När ska du prata med din veterinär om dina överviktiga katter och riskerna med det?

   Tror nog hon har full koll på hur katterna mår. Utan att du behöver kommentera det.

   Varför skulle hon behöva ge dig den typen av information?

    Precis, läsarna här inne blir ju rasande så fort hon pratar om sig själv och sitt liv dessutom.

   Varför anta att hon inte gjort det?

   Nu är det ju så att katterna var överviktiga när de kom till henne. De är ett omplaceringsärende. Det är hennes förtjänst att de har gått ner så mycket som de har.

    Det där är även en gammal bild som jag valde just för att hans små skinnlappar till tuttar syns extra tydligt.
    Han mår så bra som han kan göra, med tanke på hans höga ålder, men han uppskattar engagemanget kring hans välmående. *tasshjärta*

     Skinnlappar till tuttar 😂❤️

    Hur längesen var det?

   Dexter är djupt kränkt över att buntas ihop med THK i kategorin ”överviktiga katter”.

    Nööööööööbollen 😻

    Catfatshameing

     Catshaming

   Du kan anonymt anmäla det till Länstyrelsen för vanvård 09:09

    Ja för de har ju inte riktiga vanvårdsärenden att ta hand om.

     Det var till anonym 09:09.
     Riktiga och riktiga, det avgör väl inte du 😉 Jag hade själv inte anmält dock.

  Bilden på katten kändes väl lite sådär. Ändå ett ganska seriöst ämne om sexualiserande av barnkroppar och så kommer en bild på din katt med en photoshoppad bikiniöverdel

   Lägg ner 😅

   Men lilla snöflinga..

    Läste det med Ursulas ”lilla slyna” röst 😂

   Var väl inte så farligt. Jag tror att det är nyttigt att försöka lära sig att inte bli upprörd/reagera negativt över precis allting, måste ta så extremt mycket onödig energi 😅

    Haha eller hur! 95% av alla som kommenterar här borde lära sig det😂

   Sexualiseringen av katter

    Ja nu är det stor risk att någon zoofil går igång på kattbilden 🙄🙈🤣

   sluta leta fel för hel*te………..bilden var ju hur kul somhelst….

  På tal om att sexualisera barn:

  Jag har en genuin fråga om influencers och deras relation till manliga (och kvinnliga) familjemedlemmar. Har själv 2 bröder, en bonuspappa och självklart min biologiska pappa.

  Jag ser massa flunsor som klär sig extremt sexigt hemma (internationella och svenska). Jag förstår inte varför man vill klä sig i mini-shorts och spetsbh inför sina egen familj, speciellt pappa (och mamma)? Känns så olustigt. Jag är verkligen inte pryd men när vi ska bada och pappa är med så skippar jag string-bikini och kör på baddräkt tex. Vill ju kunna leka med familjen i havet och känna mig bekväm…samma sak när jag är hemma och hälsar på. Visst en kroppad top ibland eller sov-shorts, men de är mer ”pyjamas”-stil än sexiga underkläder.

  Bara en undran varför dessa kändisar har ett behov att känna sig sexiga inför sina familjemedlemmar. Känns..olustigt…som sagt.

   Det låter som att du har en ganska sjuk relation till din familj tyvärr med tanke på hur du uttrycker dig. Att klä sig hur man vill har naturligtvis ingenting med att vilja vara sexig inför sin familj att göra :/.

    Nej, missförstå mig inte. Jag har shorts, kroppade toppar osv men jag har inte behovet av att känna mig sexig inför min familj. Vacker, söt, bekväm är mer min klädstil hemma.

    Det är just att känna sig sexig som jag inte fattar. Och nej, haha min relation till män är helt normal. Jag klär mig i urringat på jobbet, bland vänner och även om familjen är med så kan jag ha korta shorts, sexigare linne osv UTE där icke-familjemedlemmar kan ”uppskatta” min sexighet.

    Det är när det endast är familjemedlemmar som jag inte riktigt förstår vitsen av att känna sig sexig?
    Vill liksom inte känna mig sexig inför min 7-åriga lillebror? Eller 47-åriga bonuspappa? Eller halvsystrar?

     Men varför tror du att det handlar om ett behov av att vara sexig inför sin pappa? Det känns långsökt. Antagligen gör de väl som du och klär sig fint och bekvämt. Att ni har olika preferenser bara…?

      Varför hänger du upp dig på pappa?
      Men aj, pappa blir väl mer obekväm än mamma, skulle jag gissa. Men det spelar ingen roll, familj som familj.

      Det är väl ändå rätt sjukt att vilja upplevas som sexig av syskon och föräldrar? Tycker du det är normalt att en styvpappa klär sig sexigt inför sina bonusbarn?

       Min styvpappa får gärna ha på sig korta badbyxor, jag kommer inte tycka att han är ”sexig” (🤮) för det. Skulle vara ganska obekvämt om han tog på sig en uv-dräkt för att slippa upplevas som sexig??

        Vi pratar om hemmet här. På stranden gäller andra regler, folk är mer bekväma med naket där.

        Hade du uppskattat om din styvfar gick runt i leopard-kalsonger hemma? Eller om din mamma hade en transparent spetsbody och knästrumpor när ni spelade brädspel?

         Din originalkommentar handlade dock inte om transparenta spetsbodys och knästrumpor vid brädspel.

         Förövrigt får väl min styvfar ha vilka kalsonger han vill.

       Jag hade lika gärna kunnat skriva bror, mamma eller kusin. Jag har inte hängt upp mig på pappan. Jag hänger däremot upp mig på att du tror att det är ett behov att visa sig sexig.

   Tänker också att det är ditt tankesätt som inte känns helt sunt. Varför skulle din pappa spana in dig för att du klär dig ”sexigt”?

    Jag klär mig i urringat osv även när jag hälsar på familjen. Aldrig ens tänkt tanken att det skulle vara olämpligt att min pappa ser mig så eller ens tänkt tanken att han på något sätt skulle reagera på det.

     Men nu är väl inte syftet att de ska se din sexighet? Det är väl mer ett ”normalt” plagg. Har också urringat.

     Jag menar mer när de VILL känna sig sexiga inför familjen. Varför finns behovet av att upplevas som sexig av sin familj? Det är väl sjukt att medvetet klä sig utmanande och sexigt inför släkt?
     Nu snackar jag om savage X fenty sexighet, inte vanliga plagg liksom. Var rätt otydlig med detta 🙂

      Pappor och bröder bryr sig mindre än vad trådstartaren tror.

       Vem bryr sig om pappa och syskon? Frågan är varför flunsan har behovet av att klä sig sexigt, det är henne jag ifrågasätter inte pappas upplevelse. Läsförståelse osv.

        Det är väl rätt skönt att ha på sig korta shorts på sommaren när det är varmt. Eller ska man ta till burkan tycker du?

         Men snälla: jag skrev tydlIgt I HEMMET INFÖR FAMILJEMEDLEMMAR.

          Är det alltid vinter i ditt hem där dina familjemedlemmar är?

          Men vad folk lägger upp på instagram visar ju inte verkligheten. Bara för att en person lägger ut en bild på sig de de är sexiga när ”de bara är hemma” betyder ju inte att det ser ut så efter att bilden är tagen. Inte heller tror jag att de är sexiga inför sina föräldrar, utan snarare för sina följare.

         Wow haha folk här inne är psykiskt sjuka på riktigt. Snacka om att vända på exakt allt du säger

      Vad är det som får dig att tro att familjen ens är mottagare för den eventuella sexighet som DU upplever att någon annan visar upp? Du applicerar ju dina egna tankar och värderingar på andra när du talar om vad du tror att de vill. Du har ju ingen aning om varför någon väljer ett visst plagg. Om du måste välja en annan baddräkt när du är ensam med din pappa så säger det tyvärr mer om dig.

    Varför klär kvinnor sig sexigt? För att de är bekvämt? För att det är snyggt? För att väcka uppseende? För att visa att man kan klä sig som man vill? Skulle man klä sig så om man befann sig helt ensam i en fjällstuga i 14 dagar? Ärligt talat, det finns inget som har förändrat sig sen man kastade behån på 70-talet. Snacka om att vi lever i en värld där vi å ena sidan ska få klä oss som vi vill utan att bli sedda som objekt medan vi tycker det är ok med marknadsföring med lättklädda i ställningar som antagligen ska visa upp det sexiga. Dubbelmoralen flödar. Låt barnen vara barn och koncentrera sig på att leka i sanden istället för att sitta som små modeller. Vår värld är bara så sjuk!

     Så du anser att det är normalt att vilja känna sig sexig inför syskon och föräldrar?

      För oss normala är inte syftet med shorts och bikini på sommaren att känna sig sexig.

       I hemmet, årstid spelar ingen roll.

        Shorts utomhus men kliver du innanför dörren så måste jag be dig att klä dig heltäckande!

         Haha, ”du vet ju att vi kommer tycka du är sexig annars”

          Näää men fyyy nu visar du ju ankeln IGEN, jag sa ju åt dig att ta på dig burkan så fort du kommer INNANFÖR DÖRREN

   Lite som när Gunilla Persson lägger upp foton på sin dotter som har på sig minimala toppar och trosor och allt är genomskinligt… Märkligt.

   Jag förstår dig, har tänkt på samma sak och skulle inte heller klä mig så. Men det har ingenting att göra med att min pappa skulle se för mycket av min kropp. Jag är bara inte bekväm med att någon skulle se så mycket, och planterar väl min obekvämhet på de influencers jag ser som klär sig lättklätt.

    Jag utryckte mig lite klumpigt. Jag menar inte att man inte får visa hud utan mer behovet av att känna sig sexig onför sin familj.
    Du kanske är obekväm även inför främlingar?
    Jag är behväm att ha lite utmanande kläder ute men ser ingen vits i att klä mig i korta spetstoppar och kortkorta shorts inför mamma och pappa haha.

     Nej jag förstår vad du menar. Men jag tänker att de antagligen inte känner sig sexiga utan att de vill se ut så, att de tycker det är fint och förhoppningsvis skönt.

     Nej, stämmer, jag är inte bekväm med det någonstans.

     Vad menar du ens med behov? Och hur vet du att det är ett behov?

    Jag förstår verkligen båda sidor här! Jag tror absolut inte att pappor bryr sig men jag reagerade en gång när Amanda Strand la upp en vlog från Thailand tror jag det var. När hon sprang runt på stranden i en minimal stringbikini när hon va o solade med sin typ mamma pappa och lillebror. Hon är skitsnygg och vill såklart visa upp sig men det var verkligen STRING, vilket iallafall jag förknippar med lite mer sexig klädsel. Det här missuppfattas säkert men jag har hellre vanliga badtrosor med familjen och kanske string med polarna..? Men antar att vissa inte reflekterar över huvud taget kring detta.

     Det vill jag minnas att jag har sett och också reagerade på

     Ja, det är märkligt. Samma som att jag hellre har fina, mysiga kläder på mig på släktmiddag och sexiga partykläder med mer urringning på fest med polarna.

   Jag förstår vad du menar.

   Förstår exakt vad du menar. Jag känner och gör samma.

    Så himla konstigt att inte ens kunna ha bikini runt familjen och känna att man måste klä sig i baddräkt istället.

     I baddräkt kan man ju flamsa och leka utan att något ”hoppar ut”. När man solar så funkar bikini fint.

      Men då kommer ju din familj tycka att du är sexig?? Jk 😂

       Haha, syrran suktar och broshan glor.

      Men snälla, familjen om någon är väl dom som kommer bry sig minst ifall något råkar ”hoppa ut”. Ha på dig baddräkt ifall du vill men oss normala känner inte behovet av att täcka oss inför vår familj för att undvika att vi blir för ”sexiga” inför vår pappa och bror(🤢)

   För ganska länge sedan pågick en diskussion under ett Sandra Beijer inlägg där hon gjort reklam för underkläder och någon tyckte det var onaturligt att käka pizza i sängen med sina tjejkompisar iklädda trosor och bh. Det blev då ett jäkla liv om att det är högst normalt och naturligt att klä av sig och sitta i underkläder och umgås med sina vänner. Jag skrattar fortfarande lite åt det ibland. 🙂 Aldrig haft en tjejkompis som klätt av sig brallorna när hon kommer in genom min dörr.

    Hahah så sjukt! Hade tappat hakan om min vän klädde av sig och hoppade in i mi säng med en pizzakartong.

     Ja eller hur? Inte så att man blir kränkt eller arg eller upphetsad, utan bara känner ett enda stort ”Umm är du väldigt varm av dig?” 😛 Hade dessutom blivit sjukt förvirrad om jag kom hem och min man satt med sina polare framför TV:n med pizza i handen och alla hade kallingar på sig. Jag behåller mina kläder på, förutom om man ska till stranden/poolen och har badkläder istället.

      Haha exakt! Eller mamma och hennes vänner i bh och trosor. Haha

    Haha klart man får ta av sig byxorna hemma hos mig om vi är kompisar och byxorna är osköna. Kan inte på något vis fatta hur det skulle vara en issue. Jag har sett alla mina tjejkompisar mer eller mindre nakna.

     Va!! Jättekonstigt😂 vill verkligen inte ha tjejkompisar utan byxor hemma hos mig.

     Ja det var ju precis det som kom fram i den diskussionen förra gången med, ett helt gäng med kvinnor som tydligen möts och kollar tv och käkar pizza i underkläder. Säger inte det är fel, bara något jag aldrig någonsin varit med om och jag skulle bli så förvånad om mina vänner plötsligt gjorde så. 🙂 Däremot har jag sett många vänner nakna då vi har lånat eller fått kläder av varandra, eller varit utomlands och delat hotellrum ihop, eller varit på badhuset ihop o.s.v. Det tycker jag är mindre ”konstigt” då man befinner sig i situationer när man självklart klär av sig/klär om.

   Anonym 9.14 bra fundering. Det finns ingen skarp gräns när man slutar vara den man är och själv vill vara och istället blir det någon annan vill att man ska vara. Men det sitter inte enbart i kläderna. Det handlar om helheten och även vad man själv signalerar genom sitt kroppsspråk.

    Håller med! Dock är det svårt att signalera ”gullig” i sexiga pyjamaser. Inte omöjligt men svårt.

     Varför känner du behovet att vara gullig inför dina familjemedlemmar?????

      Vaför försvarar du sexighet inför familj, är ju frågan? Knappt normalt att vilja upplevas som sexig då sexighet och förförande går hand i hand.

       Du har stora problem om du tror att man försöker vara sexig inför och förföra sin familj för att man visar sig i shorts och bikini.

        Men orka missförstå henne med flit!!! Jag fattar precis vad du menar, vissa klädesplagg är opassande framför familjen, inte shorts och topp men typ string och bh, såklart

  Mår illa över Monas fiskande för insamling igen.

   Fast jag tycker inte att hon gör det. Plus att hon har råd att betala. Jösses, de bor ju bra mycket större än en normal familj på tre personer och med tanke på alla deras egna företag (nu och tidigare) så behöver hon ingen hjälp utifrån. Hennes förra insamling startades på initiativ av Cissi.

    Men då kan hon väl bara betala utan att lägga upp det såhär. Givetvis har hon råd.

     Det handlar ju om det sorgliga i att en pappa som våldtagit sitt barn kräver in skadeståndet som dömdes när dotterns mamma berättade om det. Det må ha varit juridiskt rätt att döma henne för förtal eftersom hon skrev det i en stor blogg men det är givetvis något stort i hennes liv. Varför skulle hon INTE dela det i bloggen? Det är många som tackar henne för att hon och dottern pratar så öppet om det här, det är inte konstigt om dessa känner att de gärna är med och hjälper till. Det konstiga är hur man inte kan se vad det handlar om utan hellre mår illa över en insamling Mona inte ens bett om.

      Det sorgliga är att Mona utmålar frun till den anklagade pedofilen som extremt klandervärd. Så hon lär nog bli polisanmäld för förtal igen.

       Det sorgliga är vad dottern utsattes för. Fattar du på riktigt inte det?! Oavsett vilken roll frun har så är hon vuxen, det var inte dottern och vi kan bara hoppas att de andra barnen är orörda.

   Och där var insamlingen igång!

    Det som är stötande är att det verkligen inte är första insamlingen hon kör. Hon har haft en förut med exakt samma mål. Fast använt de pengarna till annat. Till psykologbesök för dottern. Men det var över 100.000 så ställer mig lite tveksam till det. Dessutom sa hon den gången också att hon skulle skänka bort överskottet. Sen innan det hade hon en annan insamling till någon som var på flykt. Också den gången skulle överskottet skänkas och alla pengar redovisas. Men sen hände inget av det. Locket lades på. Sen har hon haft insamlingar till sovsäck till de hemlösa äldre. Det blev en billig sovsäck och ingenting redovisades då heller. Det känns galet oseriöst.

  Men vilket krystat raseri 🙄 barn vill ju likna sina vuxna, det behöver inte vara krångligare än så. Min dotter ville också ha bikini redan från blöjåldern, jag köpte ingen till henne utan förklarade att det är mer praktiskt för vuxna kvinnor men om någon vill köpa så är det knappast något att bli upprörd över…

   Vilken förenklad värld du lever i! Måste vara skönt att kunna blunda för problem på detta sätt!

    Varför skulle hon blunda för problem bara för att hon inte håller med dig? Tycker det låter sunt att man inte sexualiserar ett barn med bikini.

     Då tycker jag att flickbebisar ska ha trosor och bhtoppar på sig. De vill ju bara se ut som mamsen! Tycker det låter sunt 😍

      Och foundation och mascara! Kanske lite botox? Börja träna på bikinilinje-rakning med låtsashyvel?

       Det är inte det ta skrev, att de borde ha det. Ts skrev bara en rimlig förklaring till varför småtjejer skulle kunna ha hade, inget mer.

    Förenkla, kvinnor i hög ålder kladdar med smink i ansiktet. Något som borde vara lekfullt och tramsigt för barn att håll på med.

    Jag anser helt enkelt inte att detta är ett problem. Din syn på vad som är problem är inte facit och Fi tjänar pengar på att bli upprörd på patriarkatet så hennes analys känns inte särskilt trovärdig.

   Vad är blöjåldern egentligen? Känns som ett extremt stort spann, kan lika gärna vara 1 månad till 5 år?

    Generellt under 2 år kanske? Vid den åldern kan inte bikini/inte bikini vara en diskussion. Och ja, jag har barn.

  Ögonbrynens svar på gubbarnas comb over där…

   Om några år kommer det vara helt obegripligt att detta var en trend. Ser verkligen inte bra ut!

    Likaså pt-fia på Instagram. De lever ju!!

    Tror också det. Kommer vara som 80-talet pudelfrilla.

   Eller trenden med överdimensionerade ögonbryn. Snart är det inne med 90-tals ögonbrynen igen…

   Och jag som tänkte ”vilka snygga ögonbryn”

    Långa tunna mörka strån som smetas uppåt och utåt? Ok.

    Haha samma här!

   Jag har aldrig fattat det där med ögonbrynstrender. För mig är det verkligen att man har de bryn man har.
   För egen del är jag väl visserligen jäkligt trendig just nu då dagens bryn är vad jag har naturligt, men kommer aldrig plocka dem till streck om det blir inne😂

  Bäbisar😝

  På med UV-dräkter på små barn! Helst på större också.

  Ingen kommentar eller reflektioner över att du tog bort kommentarsfältet på förra inlägget? Det var ju nödvändigt men hur många gånger har du gjort så nu? Och hur många gånger ska det ta innan du förstår att en blogg av den här storleken inte kan ha ett obevakat kommentarsfält? Du har gjort exakt så här så många gånger, ett inlägg om ett ämne som garanterat kommer generera massa vidriga kommentar, du lämnar det vind för våg över natten, massa olämpliga kommentarer skrivs och sen tar du bort allt nästa morgon lagom till 9-inlägget. När kommer det ske en förändring Camilla?

   Nej, jag tycker att agerandet i sig talar sitt tydliga språk, men jag ska ta en diskussion med min AU om förbättringar och förändringar som kan göras för att undvika att jag behöver göra så igen.

    Du har inte haft den diskussionen med din ansvarige utgivare tidigare?! Hur många gånger har det inte spårat ur? Hur många år har du haft den här bloggen nu? Det här är ju en fråga du skulle lyft redan när bloggen började bli stor.

     Bloggen är dynamisk och således även förutsättningarna kring den.

      Har du läst det i en managementbok? Låter i ärlighetens namn som en klyscha…

      Diskussion kring ett mer modererat kommentarsfält har funnits i många år bland läsarna. Du kan omöjligt ha missat det.

   Om hon inte tycker det är acceptabelt hur kommentarsfältet såg ut så är det helt okej att stänga av. Såg själv massa olämpliga kommentarer och det tillkom bara nya hela tiden så förstår helt och hållet att camcam inte hinner sitta och kontrollera vad som skrivs 24/7. Då är det mycket bättre att stänga av. Om du tänker efter lite så förstår du nog också det 🙂 Det är ingen rättighet att skriva vad man vill här. Som bloggägare har man all rätt i världen att själv styra vad som är okej och inte okej. Vill du tvunget ta den typen av diskussion/utrycka dina åsikter så finns det andra ställen du kan göra det på 😊

    Men du, om du tänker efter själv så kanske du förstår det olämpliga i att ge den sortens vidriga kommentarer en plattform på en av Sveriges största bloggar? Eftersom den här bloggen inte har ett övervakat kommentarsfält så kan skiten ligga uppe tills att Camilla vaknar och plockar bort det.

    Sen förstår jag inte hur du kunde tolka min kommentar som att jag vill ha den sortens diskussion? Läs mitt inlägg igen tack….

   Hon vill ha intäkterna för så liten ansträngning det bara går.
   Då får hon statistiken för antal kommentarer men slipper stå till svars för det som skrivs?

    Tror du att ETT inläggs kommentarsfält gör någon som helst skillnad i min inkomst?
    Kommentarerna jag raderade hade i runda slängar genererat mig strax över en 1 kr när jag stängde kommentarsfältet.

  THK!! 😻

  Nu avser inte problematiken med boys will boys flickor som umgås med jämnåriga pojkar kanske. I den värld jag lever i så har problemet ofta varit flickor som tar sig friheter mot pojkar.

   Vilken värld lever du i? 😅

    Om man till exempel har barn i låg och mellanstadiet.
    Jag har fått mail från lärare om att flickorna inte får antasta pojkarna. Minns själv hur det kunde va. Men det passar kanske inte i offerbeskrivningen av kvinnor?

     Handlar nog snarare om att det är extremt ovanligt!

  Mina barn bastar nakna med hela släkten och springer näck på landet. De har baddräkt bland folk men sexåringen byter ff om utan att bry sig nämnvärt om det blir en kort stunds naket mellan klädbytena. Känns sunt.

   Ja, barn bör kunna byta om på stranden utan att vara obekväma tills de kommer in i puberteten.

   Antagligen känner du de vuxna som barnen umgås med, och på landet är det ju lite folktomt.

   I städerna eller på internet har du ingen koll på vem som kontaktar/ser ditt barn.

    Men jag tänker inte lära henne att det är livsfarligt att vara naken på en badstrand korta stunder för att det kan finnas äckelgubbar i buskarna! Hur förklarar man ens det för en sexåring? ”Jo du förstår det finns män som tänder på barn”. Hon kommer inte och ska inte fatta det nu. Lite vanligt sunt förnuft räcker gott.

     Ja, när tänkte du berätta om farliga vuxna och ”stopp min kropp”? Eller privata kroppsdelar?

     Barn på förskolan lär sig sånt för att de ska våga prata med vuxna om de blir utsatta.

     En 6-åring förstår absolut. Men om föräldern inte förstår så hjälper ju det inte barnet.

  Tips till Camilla: en av Tysklands största träningsinfluencers, Sophia Thiel, är tillbaka på sociala medier efter att ha varit borta i nästan två år. Hon berättar nu att det framför allt var på grund av en ätstörning som förstås blev mycket värre av att hon skulle visa upp sitt ”perfekta” och ”hälsosamma” yttre hela tiden. Hittar inga engelska artiklar men här är på tyska: https://www.fitbook.de/health/sophia-thiel-comeback-interview

  Video där hon berättar (på tyska): https://youtu.be/qvxn4JLJA7s

  det är så himla osmakligt hur alla följare pyntar en livsstil som bygger på konsumtion. Läs Sofia Fahrman som inte kan göra ett inlägg utan att uppmana till köp. Jessica Wahlgren har det dåliga omdömet att åka till Marbella och spela padel, men hey köp det här osv…

   Tycker mest att det är lustigt att alla är influensers och får samarbeten, särskilt de runt Wahlgrensklanen. Jag menar, Jessica?! Plötsligt blev hon tillräckligt intressant kändis/influencer för att hon syns lite i Wahlgrens värld som Pernillas kompis. För att inte tala om Melina Criborn som också slagit igenom pga sin koppling till Wahlgrenarna.

   Det finns liksom ingen hejd på vem och vilka som ska köphetsa och göra samarbeten. Helt ärligt tycker jag att både Jessica och Melina känns strentrista. Och då menar jag inte på ett personligt plan som vänner, men som ”offentliga personer”.

  Har den tjocka katten gett sitt medgivande till att medverka på bild?

   Det har säkert förhandlats om mer chips till fredagsmyset. Underskatta aldrig en katts förmågor.

  Var på grand Canaria 2004, på en ”familjeresort”, massa barnfamiljer på stranden och hotellet.
  På stranden såg vi MÅNGA små små flickor i stringtrosor, alltså typ 3 åringar. Vi såg inga vid poolen, nej jag kollade inte men om jag såg det så SÅG jag det för det var helt främmande för mig. Antog att det var lokalbefolkning på stranden som hade detta till sina barn eftersom att de inte var vis poolen men kan lila gärna varit turister.. Ni som rest mer, i andra länder är det vanligt? Var vanligt förr?

   Sorgligt

   Jag har rest ganska mycket genom åren och upplever att det till stor del är vanligare hos en del kulturer att klä upp småflickor i feminina små trekantsbikinis (gärna med volangkant) men också andra märkliga outfits med klackskor och annat som lätt associeras till hur vuxna kvinnor klär sig. Dessutom har alla småflickorna örhängen redan från några månaders ålder vilket i kombination med t ex klackskor och klädseln förstärker intrycket att de ska se ut som pyttesmå ”kvinnliga kvinnor” – till för att behaga med sin skönhet. Riktigt motbjudande faktiskt.

    Beror mest på att mammorna till dessa barn är korkade.

     Papporna har väl lika stor del i det ändå?

    Okej.. Låter lite hemskt.. Jag har inte rest mycket och såna saker är ju inget man läser om när man läser om andra kulturer direkt.. Det var en riktig chock för mig då 19 år gammal att se treåringar i string.. Då låg jag ändå själv och solade topless så jag är inte ”pryd” men det kändes så främmande.
    Jag känner att jag skulle föredra naket barn på stranden än ett barn i en string.. Mitt eget barn har aldrig fått vara naken på offentlig plats, för mkt mobilkameror som smattrar överallt.

  Men pedofiler sitter och laddar ner oskyldiga bilder på halvnakna barn. Det är upp till var och en om man kännersig bekväm med att ens barn förekommer i en pedofils hårddisk. Jag skulle inte vilja det, även om man lägger upp fina bilder på dina barn för släkt och vänner, men ingen behöver se halvnakna barn och på internet är ingen information eller bilder säkra.

  Jag tror inte att folk förstår hur maniska pedofiler är, de kan ha miljoner bilder på halvnakna/nakna barn som ovetande föräldrar själva har lagt upp.

  För ett par månader sen upptäcktes det på Youtube att pedofiler tittade på småflickor gymnastikvideos och i kommentarerna skrev de ut ”timestamps” alltså hur många minuter och sekunder in i filmen man kunde pausa och se rörelser som pedofiler kan associera till annat än gymnastik.

  Det finns sjuka jävlar i världen, jag kan inte tycka att en bebis som censureras blir diskriminerad pga sitt kön, utan snarare försöker techjättarna ta ansvar för de vet ju vilken skit som finns på deras plattformar.

   Småflickor måste helt enkelt sluta med gymnastik!

    Ja, vi kan ju inte vira in småflickor i wellpapp för att undvika att något peddo får syn på dem. Det är knivigt det här.

     Fyfan va förnedrande att inte ta pedofili på allvar.

     Fast vi kan skydda dem online. Vad är störst risk, att det sitter nån pedofil i publiken eller pedofiler online? Det kommer liksom inte finnas en pedofil på varje aktivitet barn gör, medans det alltid kommer att finnas online.

      Ja precis. Att aldrig få bada på en strand eller delta i olika uppvisningar vore ju verkligen att begränsa barnens liv. Någon kanske fotar eller tittar men den risken tror jag de allra flesta är beredda att ta. Men när det hamnar online, sprids över hela världen och folk sitter bakom sina skärmar och glor, det är en helt annan sak. Barnens liv blir ju inte förstört för att man inte lägger upp bilder och filmer online.

   Men pedofiler laddar även ner påklädda barn i diverse kläder de tycker är upphetsande. Skall vi då börja censurera alla barn oavsett kläder eller situation? Pedofiler går inte igång bara på naket.

    Om det är en störd jävel som laddar ned bilder på dig, föredrar du att det är bilder där du är påklädd eller bilder där du är på stranden?

   Sverige har varit ett land där vi inte blygs vår naturlighet och sunda inställning till kroppar men plötsligt ska vi se pedofiler i varenda hörn och speciellt flickor ska kläs på från topp till tå. I fall att, för säkerhets skull heter det. Bäst att ta på något heltäckande. Nakenhet är fult. Nån kan titta. Draperi för duscharna i omklädningsrummen. Ska verkligen kvinnor få klä sig som de vill? Ni känner inte att vårt samhälle håller på att förändras?

  Ser bara ögonbrynen. Typ fem uppkammade strån, wtf.

   Life goals med ögonbryn som spretar åt alla håll och kanter och fladdrar i vinden! 🙂

  Min dotter badar naken på egen strand hos mormor och morfar. På stränder det inte bara är familj får hon ha baddräkt/uvdräkt.
  Ska vi vara på stranden länge får hon givetvis ha uvkläder hos mormor och morfar med, men där har jag inga som helst problem att låta henne springa runt naken.
  Skulle aldrig låta henne ens gå i blöja på typ askimsbadet. Fy fan. Folk är vidriga.

  Vad är det för trubbel gunilla hamnat i förresten som det går rykten om nu? Tydligen ska det vara värre än någon sits hon satt sig i hittills (brottsligt alltså). Även ursäkta poden ska ha tagit upp det kort.
  Ps. Varför tas det inte upp särskilt mycket om Johanna och Edvin här förresten? Känns som att mycket av det de säger hade varit granskvärt, både vissa situationer och personer de nämner men även de själva också som trampar i klaveret många gånger?

   Oj det skulle vara svar på kommentaren om gunilla och hennes dotter ovan

  Vad är THK för sorts katt? Så himla fin tycker jag.

   Cornish rex. 🙂

  Blir äcklad av tanken på en trekantsbikini på en bebis. Vad fan, så jävla sjukt. Tycker det enklaste är lösningen att kanske inte lägga upp bilder på sitt barn om de inte gett samtycke kanske 🤷 personligen så har vi hudcancer i släkten så dottern har uv tröja alltid eftersom jag är så jävla hispig 😂 sen lägger jag inte upp bilder på henne när hon badar generellt 😅

  Varför skulle man inte ha bikinitrosa över blöjan dock?

  Vad är problemet med en bikini till en bebis. Hellre det än fullt nakna bebisar på stränderna. Dessutom (om man ska ta bilder och lägga upp) så tillåter inte alla plattformer naken överkropp på barn. Varför ska man antingen täcka barn helt eller ha dem helt nakna. Vad är felet med mittemellan.

  En bikinitrosa över en blöja…oj oj vad farligt.
  Oj oj vad farligt att den lille har en bikini som sin mamma. Mamma sexualicerar sitt eget barn men inte sig själv.

  OT
  Ja men snälla kan vi prata om paulas story från igår ???? Ingen 🙈

   JA!! Så märkligt 😂😂😂😂

    Vad hände?! Nu blir jag sjukt nyfiken!

  Ja alltså åker du till USA har alla bebis bikini eller baddräkt. Att vara barn och naken är BIG No No där! Så skönt att flytta hem till Sverige och låta barnen vara mer fria.

  Förstår inte varför hon till stor del går på män/killar och föräldrar till pojkar så mycket. Att man ska lära sin son vad ett nej betyder osv.

  När det gäller pedofiler känns det som om det är väldigt jämnt mellan könen. Tänker på den senaste tiden, med den där mamman från Nässjö och den där förskolläraren… Känns som om man inte ser hela problemet när man lägger så stor vikt vid att killar ska lära sig vad ett nej betyder. 🤔

  Jag älska THK, mer THK åt folket! Det skulle alla må bättre av.

  Det är hela världen det är fel på. Kvinnor uppmuntras ju typ till att se ut som små barn.
  Man ska vara fast i kroppen, inga celluliter, leverfläckar, rynkor, slät hy, putiga rumpor, fylliga läppar och dockögon. Vilka ser ut så? Små barn! Inte vuxna kvinnor…
  Men när vuxna mer och mer försöker efterlika barn och unga tjejer så blir allt skevt.. Bara en tanke jag haft, kanske är helt ute o cyklar.. ( är själv mamma till två små barn och avskyr att barn sexualiseras)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *