Att ha en insamling men ändå inte…

Jag hade bestämt mig för att inte göra en ny insamling då jag har extremt dåligt samvete över att det mesta av den första insamlingen inte gick till skadeståndet men så messade en kompis en screen shot på en kommentar från bloggen (jag tog som sagt en paus) och den berörde mig djupt.
[…]

Vill ni så får ni hjälpa.
070-XXX XX XX // Monas Universum

Monas Universum har blivit fälld för grovt förtal och dömdes att betala ett skadestånd till de båda målsägandena.
Behöver du bakgrunden till alltsammans så rekommenderar jag att du läser HÄR.
Hennes följare samlade in hela summan till henne, med lite hjälp av Cissi Wallin, men i sina senaste inlägg har Monas berättat att pengarna gått till terapi till dottern och att hon nu fått ett betalningsanspråk från Kronofogdemyndigheten för, i alla fall, ett av skadestånden.

Hon skriver nu på sin blogg att hon egentligen inte tänkt be om mer hjälp vad gäller pengar, men att hon fått så många mail och dm från människor som vill hjälpa henne, att hon återigen lagt ut sitt nummer med texten ”Vill ni så får ni hjälpa.”.
Jag har läst ganska många kritiska kommentarer till det här inne, men jag tänker som så:

 1. Mona har varit helt transparent med att pengarna gått till terapi, snarare än till skadestånd, och vill man se bevis eller liknande på det så kan man säkert vända sig till Mona.
  Jag gissar på att terapin skett i privat regi, därav kostnaden.
 2. Vill man, trots det, ändå hjälpa henne så kan man göra det, och det är helt upp till var och en att skänka pengar. Vill man vara 100% säker på att ens donerade pengar gått till EXAKT syfte som utges, så ska man kanske inte skänka pengar till en privatperson utan till en mer uppstyrd och kontrollerad organisation.
 3. Har man problem med att Mona spenderar pengar på shopping, frisörbesök och ansiktsbehandlingar samtidigt som hon ber om swishhjälp till sitt skadestånd, så föreslår jag att man INTE skickar några pengar till henne, utan istället kikar hemma om man har någon katt att filma för att få Agria att skära ytterligare 10kr till ett katthem. 
  Mona är ju trots allt hyfsat transparent med allt detta. Person Shrugging on WhatsApp

Så tänker jag…
Hur tänker ni?

290 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tänker att man polisanmäler henne för att hon gång på gång samlar in pengar som hon sedan använder till annat.
  Det är olagligt att ha en insamling med ett syfte, här till skadestånd, för att sedan använda pengarna till annat.
  Mona har flera gånger lagt upp manipulerande inlägg med mål att få följarna att swisha pengar utan att hon själv behöver be om det. Hon lägger gärna till saker som ”Jag tänkte inte be om pengar men eftersom ni vill..” och viiiips är en insamling igång. Igen.

  Förövrigt är dottern att brottsoffer. Inte Mona. Mona är den dömda. Hon är skyldig att betala sitt straff.

   Spot on

   Jag tänker att vuxna människor får bestämma själva vad de vill göra med sina egna pengar.

   7 j-a bilder med tvångsklick på diverse saker för att skriva en mening här?!??!?! Allvarligt talat

    Blir så när man är en ?

    Fast när man ljuger om vad pengarna ska gå till så låter man ju inte vuxna människor bestämma vad de vill donera till utan man blåser vuxna människor på pengar? Om jag har en insamling och utger mig för att vara en småbarnsmamma som behöver pengar till mat men i verkligheten är jag en tonåring som sen festar upp varenda krona så har jag blåst alla som donerat. Samma här, Mona och Cissi (Även om jag verkligen inte tror att Cissi menade att göra det) har blåst folk på pengar. Pengarna har gått till något annat än de samlades in till.

    Hur många gånger är det ok att hon samlar in till samma skadestånd? 2 gånger? 3 gånger? Dottern kanske behöver några månader utomlands, är det lugnt om de samlar in pengar en 4e gång?

    Finns fan inget värre än människor som spelar på människor välvilja.

     Skulle vilja se Cissi be om samma skadestånd igen. ”Jag vet att ni redan betalat det en gång men ni kan väl betala det en gång till?”.

     Jag undrar om Mona hade kunnat strunta i några skönhetsingrepp, frisörbesök, shoppingturer och annat för att själv betala för sin dotters terapi. Hade hon fått gå i terapi alls om inte främmande människor hade skickat pengar?

      Alla i Sverige får gå i terapi. Till en kostnad av 1150kr per år oavsett hur många gånger du sen går under det året. Det enda är väntetid för att komma igång men eftersom dottern redan var inne i systemet borde hon fått hjälp ganska omgående. Finns ingen som helst anledning att betala över 70 000kr för att få kbt.

       Mona har skrivit att det är ingen vanlig terapi utan traumaterapi.

       ”Som en del av att välja livet blev hon diagnostiserad ”komplext PTSD”. Det vill säga, hon har den svåraste graden av PTSD pga av de grova våldtäkterna hon blev utsatt för. Har man fått en PTSD-diagnos är man berättigad så kallad traumaterapi. En speciell form av terapi för den här ”nivån” av skador. Hon fick dock stå i kö i nästan 2 år innan det fanns plats. TVÅ ÅR! Jag tycker att det säger en hel del. A) ett oerhört behov B) få är utbildade.”

       Och

       ”Dottern genomgick traumabehandlingen och den var jättebra problemet är bara att pga rättegången mot mig och hennes vittnesmål där, så har såren rivits upp. Hon skulle behöva mer terapi men guess what?! Det får hon inte eftersom hon redan fått det en gång.”

       https://www.monasuniversum.se/2019/04/20/kan-vi-prata-lite-om-pedofiler-2/

        Bullshit. Finns ingen gräns för hur mycket terapi man kan få.

         Haha jo finns det visst…..

          Jag har gått i terapi i fyra år utan att betala själv och jag har fortfarande inte fått någon gräns för när jag inte får gå längre.

           Och jag fick tio gånger sen fick jag gå resterande 60 privat. Du är inte normen, tyvärr.

           Anonym 19:14: Nej, men bestämmelserna inom Region Stockholm är normen i det här fallet

           Samma för mig – landstinges psykolog. Vänte tid 2 mån.

        För psykiatrin är inte kapabel till traumaterapi. Du vet om att kbt är en form av traumaterapi va?

         Eh fast traumaterpi är ju mycket mer än bara kbt. Undrar om folk här inne har någon som helst jävla erfarenhet innan de ska berätta vad de TYCKER.

          Ja, det kan en verkligen undra.. Det finns idag två behandlingsformer som socialstyrelsen rekommenderar för behandling av ptsd. Den ena heter EMDR och den andra tf-KBT (traumafokuserad KBT). Båda behandlingsformerna hjälper patienten att bearbeta trauma och lära sig att hantera det genom att närma sig det, med några skillnader i hur en gör det. Jag skulle dock inte säga att någon av dessa behandlingar är ”mer än bara KBT”. Tf-KBT är en behandling utformad för trauma som bygger på exakt samma teorigrund och som all annan kbt

      Vilken hemsk tanke att behöva avstå shopping och ansiktsbehandlingar osv. 😀 Skämt åsido, men dottern är nog fullt kapabel att betala sin egen terapi då hon fyller 30 i år och har ett välbetalt arbete, enligt Mona.

       Varför gick Monas följares pengar till dotterns terapi då?

        Anonym 17:06, det kan bara Mona svara på.

        Mona gör som Mona vill…..

       Någon gång, förhoppningsvis inom en snar framtid, kommer nog folk i allmänhet genomskåda bluffen fler och fler kändisar verkar köra med: lajva en superlyxig livsstil med resor, skönhetsbehandlingar och prylar, samtidigt som man försöker gnälla och tigga till sig insamlingar från vanliga, kanske fattiga människor. Det går liksom inte både att vara så rik att man kan ”unna sig” lyx var o varannan dag, och samtidigt så fattig att man inte har råd med saker de allra flesta har råd med. Bluffen är synad, hoppas människor slutar skänka till giriga kändisar/privatpersoner.

      Det är ju så att Mona ofta o gärna talar om hur dyra saker hon/dom har.
      Firman går så bra, så hon packar ordrar dygnet runt. Mannen jobbar alla dagar i veckan.
      Viktigt för henne att så fort det hyrda huset kommer på tal, berätta att det faktiskt är 350 kvadratmeter stort.
      Hon visar upp ett liv där det finns pengar.
      Hur kan man då ha mage att betala sin dotters terapi, med pengar som andra människor samlat in till något annat?
      Att dessutom hela tiden mala på om hur dåligt hon faktiskt mår i det här.
      Släpp det, det handlar om din dotter. Bara din dotter.

       Jag håller helt med, det är så skrupellöst. Bara SLUTA- du Mona har råd både att hjälpa din dotter med traumavård och att ge ett par hemlösa skor/sovsäckar alt swisha en mindre summa till de organisationer du stöttar/vill att dina läsare ska stötta.

       Varför ska random främlingar swisha dig bidrag? Bidrag som du redan bett om och som nu ökat i storlek eftersom du inte betalat i tid? Du säger samtidigt att du bereder dig för ett fängelsestraff. Ta dig samman. Är det respektfullt mot din dotter eller alla dem som swishat av det lilla de har? Att spela på folks samvete när man själv anser sig ha möjlighet att göra x antal skönhetsbehandlingar per månad, köpa smycken, ”sladda runt” i ”finhooden” dagarna i ända – det smakar illa.

        Har man följt Mona ett tag så förstår man att det är bullshit alltihop. Hennes samvete är väldigt rymligt när det gäller att bränna pengar som inte är hennes egna. Utan att veta så tvivlar jag på att förklaringen om dotterns traumaterapi ens stämmer. Pengarna har gått till Monas allmänna konsumtion, men vem kan förneka ett brottsoffer terapi? Bara Mona kan komma med sådana lögner utan att skämmas. För övrigt är det väl högst osäkert vad som är sanningen i hela brottsmålet också, med tanke på alla andra lögner som omgärdar Monas liv och tvångsmässiga shopping av skräp.

    Jag tänker att skrupellösa, manipulativa helt egoistiska människor, kommer alltid att kunna lura empatiska, inkännande och naiva människor. Är det rätt? Tycker du det är rätt att de mest manipulativa, som vrålar högst från störst plattformar, får spela på fattiga men empatiska människors känslor och därmed få dem att skänka pengar som kunde gått till annat? I allmänhet alltså, pratar inte om något specifikt fall. Tycker du detta är bra, att bara för att en människa är känslosam, bryr sig om allt o alla men är något lättmanipulerad, ska bli av med sina besparingar?

   Är ju bara att kolla rubriken på inlägget. ”Jamen då har förövarens fru gått all in”. Eh nej? Frun begär att få det skadestånd hon har rätt till och som Mona är dömd till att betala. Precis som vilken människa som helst hade gjort.

   Tillägg: Det är olagligt oavsett hur bra saker de insamlade pengarna än går till.
   Typ samla in pengar till hemlösa men skänker dem till barncancerfonden.

   Håller med om anmälan! & resten också för den delen. Sådant här måste upphöra. Folk blir lurade & manipulerade & kommer att bli för att de har goda hjärtan.

   Hej! Jag är så skitledsen att jag har använt pengarna i insamlingen som vad avsedda för att betala skadestånd till mina brottsoffer, till annat så som terapi till min vuxna dotter. Då min dotter fyller 30 år i juli och jag vill fira henne i Spanien då jag har hyrt ett skitstort hus där de senaste åren för 20.000/vecka och jag vill semestra i Spanien i 2-4 veckor om pandemin tillåter, men skit i pandemin det är inga problem då jag har antikroppar. Som ni förstår har jag inte råd att betala både skadestånd och semesterresa så ni får gärna swisha mig xxx-xxxxxx. Vill ni så får ni hjälpa. En annan Mona

    Exakt. Lite smutsigt, kan man väl säga?

   Anonym 15.05
   Helt rätt.
   Mona kunde använt de pengar som samlades in första gången att betala skadeståndet med. Istället gick det till terapi för dottern. Visst, tror nog att det behövdes men man kan få hjälp och stöd för mindre summor än det
   Kanske skulle Mona försökt betala innan det hamnade hos kronofogden för inte kan hon väl vara så dum att hon trodde det skulle försvinna?
   Skulle inte förvåna mig om hon inte får fler åtal att vänta nu.
   Hon måste nog lära sig att det som hänt dottern och sitt eget åtal är två olika saker.
   Tvivlar inte en sekund på att dottern varit med om detta hemska men tyvärr är ju ingen dömd för det.
   Njae, kanske skippa lite shopping och injektioner och smycken och betala av istället.
   Den som vill får väl skänka för mig men att starta en insamling som sen går till terapi !? Nej. Inte rätt

  Tycker det bara är pinsamt

   Det är bedrägligt. Mannen kan vara oskyldig, vad vet vi. Stackars 30-åriga dotter hur som helst. Mona, du har knappast hjälpt henne.

  Att man inte skäms!

  Skulle aldrig ta emot andras pengar bara sådär. Skuööe heller aldrig, verkligen aldrig, tigga pengar om det inte handlar om liv och död. Varken av medmänniskor eller regeringen. Självrespekt, heder och eget ansvar.

   Det som är trist är att de människor som varken har självrespekt, respekt för andra eller bryr sig om andra människor, ofta lyckas manipulera mer godtrogna människor. Många tänker att andra är som de själva, dvs : ”men man lurar ju inte andra, säger hen att hen verkligen behöver pengar är det nog så”. Det folk inte fattar är att människor är så olika. Vissa drar sig inte för att manipulera, luras och spela teater, bara de kan roffa åt sig andras pengar. Tror att folk i allmänhet måste vara mer misstänksamma.

    De är verkligen vidriga parasiter. Skäms bara jag läser om dem.

  Varför tar du inte upp att Mona själv sagt att pengarna går till skadestånd plus överskott går till organisation dottern väljer? Det var ju ren lögn.
  Och varför skulle dottern betala 70k i terapi? Hon hade ju redan en psykolog hon gått till länge? Det var ju så hela historien kom fram. Skulle hon då akut byta och börja gå hos någon de inte har råd att gå hos? (Använder man pengar man inte har så har man inte råd.).

   Det här är så jäkla bedrövligt, olagligt, saknar ord!? Hon är rik själv och tigger pengar som hon ljuger om var dom ska gå?! Semester, botox, ny handväska mm!? Vidrigt var anmäler man för detta om något måste väl vara ren och klar bedrägeri?

    Nej, hon är inte rik själv och tvingades sälja det förra huset och hyr nu ett likvärdigt som säkerligen kostar massor, som de inte riktigt har råd med, men de har ännu mindre råd att köpa en Brommavilla.

     Hon skriver att de ska köpa huset.

      Vill du slå vad om det kommer bli så eller inte? Det kommer att komma en påhittad förklaring till varför det inte blir så, när sanningen är att pengarna inte finns.

  Herregud. Bli illamående av att bra läsa vad den stackars dottern varit med om

   Varför tro på vad Mona skriver? Tro på den fakta som finns.

  Pinsamt! Så länge man har pengar att lägga på skönhet o shopping skulle jag inte bidra med en spänn till henne. Sen beklagar jag det dottern varit med om.

   Eller hur? Gör man behandlingar konstant och shoppar konstant så är det rejält pinsamt att be om pengar.

   Vi vet inte vad som är sant.

  Medan Mona nästan dagligen ränner runt och shoppar, gör sina skönhetsbehandlingar, opererar sig mm mm har jag noll kronor att skänka den familjen. Att hon har mage att överhuvudtaget ägna sig åt att tigga!!!

  Jag tänker att män är vidriga djur ? Totalt gränslösa.

   Är det förresten inte helt sjukt att förövaren har en ny fru?

    Nej, eftersom frun var med i bilden långt innan det uppdagades. Jag tror på dottern, men jag har ingen som helst relation till mannen. Om man har en relation till mannen så blir det nog knepigare. Står man utanför kan man använda hjärnan, men så fort känslor blir inblandade blir det genast svårare. Mannen är heller inte dömd, vilket många true crime case vittnar om brukar ha en avgörande effekt för att närstående ska komma ur sin bubbla och kunna se med andra ögon.

     Alltså förlåt men hur fan kan man stanna med en man som man vet våldtagit sitt eget barn? Oavsett relation eller känslor så kan man inte sluta använda hjärnan. Usch, din kommentar är rätt sjuk.

      Vaddå sitt eget barn? Det är inte fruns barn. Ingen vet heller vad frun haft för relation till dottern. Dottern kanske har bränt broar förr där vilket minskar hennes trovärdighet hos frun? Och du kan inte utgå ifrån att hon vet att han gjort det. Han kanske är sjukt övertygande om att det är dottern som hittar på. Allt är inte alltid så enkelt när man är inblandad.

       ”Sitt eget barn” som i mannens eget barn,inte fruns eget barn. Som i att frun vet att mannen har våldtagit sitt eget barn. Annars hade det väl varit ens eget barn… ”som man vet har våltagit ens eget bsrn”….tror jag… är bara språkpolispraktikant och inte medlem av kåren.

        Hamnade som svar till fel person. Skulle till den anonym ovanför svarade till. /Språkpolispraktikanten

         Språkpolisaspirant ☝️

       Du kan ju inte läsa. Såklart avses hans dotter. Sitt eget barn som i hans barn. Men visst, det verkade spela roll vilket barn hade blivit våldtaget ? sjuka jävel

        Anonym 18:34, Hur vet du att det är en ”sjuk jävel”, känner du honom eller är du insatt i fallet?

      Kärlek kan göra en blind. Läs om Lori Daybell tex. Hon lät sina barn mördas för att få vara med sin nya man. Gick på kort tid från en bra mamma där barnen hade allt fokus till förblindad och hjärntvättad.

      Vet man det? Nej, det vet man inte. Det kan vara en av Monas fantasier för att hämnas. Det vet vi inte heller men den kvinnan kan ju vara uppfinningsrik.

      Jag förstår båda era poänger särskilt den första då jag också har läser mycket om true crime. Men gud vad jag hoppas innerligt att jag aldrig blir en sådan som väljer förövarens sida, hur svårt det än är. Men kan också förstå hur svårt det måste vara när man uppenbarligen känner en helt annan person än den som anklagas och hur jävla svårt det måste vara att komma to terms med det.

       Jag med. Livrädd för en sån situation. Alltid lätt att stå utanför och peka men ärligt talat är människor så komplexa och allt sjukt vi kan göra under påverkar av en annan person.

      Vadå vet? Vad vet någon i detta?

      Troligen tror ju nya frun på mannen, att han inte våldtagit dottern.

       Ja, och vi (här utanför) har ju verkligen ingen aning om vad som hänt. Tänk tanken att mannen kan vara oskyldig.

        Oavsett om mannen är skyldig eller inte så är Mona skyldig.

    Ge dej inte på henne! Hon har blivit uthängda och blottad av Mona i ett påstått åtal som in de facto inte ens existerar. Hon är också ett offer (för Mona) och kvinnor bör stötta varann, inte sänka varann. ?

   Tycker samma om kvinnor ?

    Same. Tycker män är mer gränslösa fysiskt medans kvinnor är gränslösa psykiskt. Obs inte alla män och kvinnor, bla bla.

     Alltså, för att man ska komma till stadiet att ta till något fysiskt så måste man gå igenom stadiet med psykisk manipulation/våld… Så män är gränslös både psykiskt och fysiskt.

      Låter väldigt rasistiskt om man skulle prata om folkslag.
      Men om det gäller män verkar det OK.
      Känner mig kränkt avskyvärda åsikter.

   Det var det mest vidriga jag hört på länge.

   Är du någon övervintrad deltagare från Sonderkommamdo ?
   Vidriga åsikter liknande dessa hittar man hos dessa personer.

    Sonderkommamdo.

     Autospell
     Sonderkommando.

  Hur har Mona råd att börja tillverka sina egna produkter (Bajssprejer) om hon inte har pengar?

   Man skaffar investerare. Framställer produkten och säljer med vinst så de får sina pengar tillbaka plus vinst. Så går i princip all enskild produktion till. Det kan man knappast klandra henne för eftersom det är ett jobb.

    Undrar hur bra för miljön det är att spola ner oljefilm med toalettvattnet. Det kanske fastnar i reningsverk, vet ej. Så klart att det redan finns miljöovänliga nedspolningar men man måste ju inte tillföra mer. Antar att nya saker måste miljögodkännas innan försäljning?

  Att Mona hellre lägger pengar på glasögon och solglasögon för att dom är snygga och på en massa andra helt galna skönhetsbehandlingar, dyra produkter och behandlingar är ju helt sjukt. Hon får väl göra som alla andra prioritera det som är viktigast. Jag skulle inte ge henne en krona om jag så vore miljonär….

  OT. Jag har ett orimligt måste i mitt liv och det är att läsa Anna Books insta och det som skrivs om henne på Flashback ? En ständigt pågående bilolycka som aldrig verkar ta slut. Så insnärjd i sina egna lögner, hennes egen uppfattning om sig själv som den mest generösa, godhjärtade och ärliga person som världen skådat. Först kommer Gud och sen kommer Anna. Hon gör sååå mycket för andra och glömmer bort sig själv. Postar klyschiga visdomsord och så gott som dagligen superfiltrerade leende närbilder på sig själv. Skriver om ”branschkollegor” Hon är inte i artistbranschen öht. Hon har en egen bransch där hon bäddar rent, solar solarium, duschar och smörjer in sig, sänder timslånga lives (också filtrerade till max) med blockfingret i högsta hugg, gråter en skvätt över troll som är så elaka mot henne och annat massa dravel. Varför säger inte hennes egen familj till henne att hon skämmer ut både sig själv och dem? Hjärntvättade?? Och ja, jag fattar att det är stört att jag skriver det här men jag kan inte låta bli haha. Vad är det för fel på människan och hur kommer det sluta? Vilka är alla de som ”gillar” hennes inlägg och postar hjärtan? Mina frågor tar liksom aldrig slut ?

   Älskar allt kring Anna men just nu är jag så förb på Mona att jag inte kan slå om till glädjen att läsa om Anna.

   Ska vi bli kompisar Lina? Mina kompisar har tröttnat på mitt särintresse Anna Book.

  Mona har nämnt att hon är skriven som arbetslös för att slippa betala skatt.
  Tänker ofta på det när hon bokstavligen öser sina skitprodukter till flocken av följare.

   När har hon sagt det? Hon har ju både eget företag (Tillsammans med maken) och samarbeten ofta?

   Va? Det låter…olagligt

   Nää, det är inte riktigt korrekt. Mona är inte arbetslös då hon är egen företagare. Däremot har hon sagt att hon har sett till att vinsten i hennes företag är så pass liten så inte inte kan ta ut någon lön, då hennes böter baseras på hennes inkomst.

    *inte =hon

    Gud varför berättar man om sånt. Skäms man inte

     Mona skäms inte.

    Blir så j-a arg över sånt här!

   Varken Mona eller hennes man tar ut någon lön från något av sina bolag, jättelätt att kolla på mera info. Mona är involverad i 9 bolag och hennes man 7, (kanske han har en anställning också men det låter i bloggen som han är konsult). Bloggen omsatte 2019 2.3 miljoner vilket jag verkligen unnar henne då jag upplever att hon verkligen engagerar sig i bloggen och sina samarbeten, men jag blir verkligen beklämd när människor som kommenterar att de lever på existensminimum vill hjälpa Mona! Där går min gräns.
   Hur hon kan shoppa? Antagligen tar hon det mesta på företagen. Bilen är en företagsbil så den regelbundna handtvätten ska då också betalas av företaget (inget konstigt)

  Jag tänker att det är ungefär som Lady Dahmer som samlade in pengar som gick till en palm och gifflar.

   Undrar om palmen lever än hos Lady D?!

    App app app, var en Monstera variegata om jag får be!

   Men var det samma? Hade för mig att det var mer ”Swisha om du gillar mitt arbete” och då skulle hon köpa en palm. Typ som Lamotte som vill få swishat för sin ”journalistik”. Då kan man ju inte riktigt räkna med att få bestämma vad personerna använder pengarna till.

    Hon samlade in pengar specifikt för en dator. Hon köpte dator och för överskottet köpte hon den där växten som kostade nånstans runt 2000 kr.

    https://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/04/da-fuck-3

  Är hon verkligen så fattig att hon inte kan få ett banklån. Tragiskt i så fall. Att tigga trodde jag mer var för de riktigt fattiga, t.ex. romer utanför ICA. Pinsamt!

   Men tänk hur det känns att behöva ta ett lån för att betala sin dotters våldtäktsman? Svårt att resonera kring då det (tack gud) inte har hänt mig men fyfan, det skulle jag inte vilja göra.

    Lånet hade hon kunnat ta för att betala sin dotters terapi. Skadeståndet var ju redan donerat till henne, så hon hade inte behövt ta lån till det.

    Men ha ha, de hyr ett hus i Bromma på över 400 kvadratmeter. Kostnad? Måste två personer bo så stort? I Bromma? Tydligt vad de prioriterar. Och sedan tigga, fy fan.

     De är 3 personer. Tror inte att Mona förstår att man inte kan göra saker man inte har pengar till.

      Ok tre. Dottern över 18, flyttar snart. Behöver dock knappast 400 kvadrat i fin-Bromma. Hon skriver också att de tänker köpa huset. Pengar saknas inte.

       Precis. Ändå är folk så dumma så de swishar henne mer pengar för att hon ska slippa betala sin dotters förövare. Hon har ju redan fått de pengarna, hon hade inte behövt betala dem. Hon borde tagit egna pengar för att hjälpa sin dotter.

        Mannen är inte dömd. Han kan inte kallas förövare som att det vore en sanning.

       Nej de har inte råd att köpa ett hus i Bromma. Och de har inte möjlighet att låna pengar om de ”inte tar ut någon lön”, helt enkelt för att de inte är något vidare framgångsrika företagare, det räcker att kolla historiken för deras många misslyckade företag. Det enda som tjänat pengar är väl porrdistributionen på 90-talet.

     Ett sådant hus går ju för många millar, kan det kosta 15? Men uppenbarligen är det viktigt för Mona att bo flott. Då har man dock råd med att betala sitt eget skadestånd, helt klart. För ett par år sedan skrev Camilla här på bloggbevakning att hon visste varför Mona var tvungen att lämna sitt förra hus. Jag är fortfarande väldigt nyfiken på varför?

     Lägger vi till att Fitterbittan blev tvungen att stämma paret Lundgren för att få tillbaka sina pengar som de blåste henne på så skulle jag vilja uppmana alla att INTE skänka något till Mona! Den som missat detta: googla gärna för det finns nog en del… hon har ju fruktansvärt tvivelaktig moral. Beklagar det dottern varit utsatt för, men inte ok att lura folk på mer pengar för det…

      Jag skulle tippa att det kostar mer än 15 miljoner.

      Är tydligen 20 000 000

       De hyr och kommer troligen inte köpa.

        Hon säger ”vi kommer troligen köpa”.

         Med vilka pengar?

  ”Mona har varit helt transparent med att pengarna gått till terapi.” Nej det har hon inte varit. Är först nu det sista hon sagt det. Lägligt till att kraven på skadestånd började komma…?

   Mona skrev den 26 mars: ”Mina läsare, samt ett gäng av Cissi Wallins följare, samlade snabbt in summan och även fast jag har använt en större del av det till min dotters traumabehandling så löser vi det” https://www.monasuniversum.se/2021/03/26/hovrattsforhandlingen/

   Vad jag kan se var detta första gången hon nämnde vad pengarna gått till. Jag skulle inte kalla det för att vara transparent att närmare 2 år efter insamlingen (som var i april 2019) konstatera i förbifarten att pengarna gått till nåt helt annat än till syftet de samlades till.

    Eller hur! Är 100% säker på att hon nämnt det nu bara för att hon visste att kraven skulle komma snart. (Hur ska hon kunna baklaga sig över dem om följarna tror att de är betalda redan.)
    Har du ingen att säga om det Camilla? Hur kan du tycka att hon varit transparent med det när hon aldrig nämnt det?

     Precis. När hon skrev det så tänkte jag bara WHAT??? Läste jag rätt? Har hon gjort av med pengarna som folk samlat in till ett annat ändamål? Bara tagit dom liksom? Fy tusan.

  Jag är kluven. Jag följer inte Mona, men har ju sett vad som skrivs om henne här och endast på grund av det så har jag nog inte en så positiv bild av henne. Däremot, om det var min dotter, skulle jag säkert ha agerat likadant. Skulle också vilja skriva om det dels då det 1) påverkar allt 2) det är mitt barn och någon (inte bara en random person heller) har utsatt för något hemskt och 3) om ingen vågar gå ut med det kommer det aldrig förändras. Jag förstår varför förtal är olagligt men samtidigt är det så jävla sjukt att man inte ska få berätta om vad människor har gjort, med risk av att dömas för förtal. Och som sagt, jag förstår varför man kan dömas för förtal men bara för att det inte går att bevisa i rätten att något har hänt, betyder det inte att personen är skyldig. Samtidigt så måste det ju finnas en domstol osv osv, känns som att jag svamlar nu men min poäng är att jag förstår att Mona prioriterade terapi till sin dotter. Förstår också att hon gör naglarna, shoppar osv, tänk hur sviken man har blivit när ens barn har blivit utsatt för något och man själv döms för att ha pratat om det. Känslan av att behöva ge sin dotters våldtäktsman pengar, som att han har vunnit och att HAN är offret. Usch.

   Vad har det med saken att göra dock? Skulle du be människor donera pengar till ditt skadestånd på över 100 000 kr för att sen använda pengarna till annat och sen ha mage att be folk donera pengarna igen? Du ber alltså främlingar om strax över 200 000 kr sammanlagt.

    Folk har donerat pengar till en levande människa, inte en organisation. En människa har känslor och gör val utifrån vad de tror är bäst. Om dottern behövde terapi för att hon mådde skit och Mona var rädd för dotterns liv, skulle du då inte använda dom pengarna för det som krävdes då?
    Sen förstår jag din poäng men tycker inte det är helt svart eller vitt. Personligen så skulle jag tolka insamlingen som att pengarna går dit de behövs, är det så skadestånd, terapi, ledighet för dottern osv så so be it. Men det kanske är där vi tänker olika. Men att ha utsättas för något hemskt har ju lixom inte ett fast pris, en våldtäkt kostar ju inte offret 200k och sen är hen klar om du förstår hur jag menar.
    Sen kanske Mona skulle ha varit mer vag i hennes beskrivning av vad insamlingen skulle användas till men har folk verkligen så lite empati?

     Du kan inte fritt tolka en insamling till skadestånd. Är en insamling för att betala ett skadestånd så är det dit pengarna ska gå. Det finns lagar att följa.
     Traumaterapi kostar lite över en 1000 lapp om året, finns ingen anledning att betala nästan 100 000 för det när man inte har de pengarna.
     Och nej, Mona/Cissi var inte vaga gällande insamlingen. Det stod uttryckligen att det var för att betala skadeståndet. Mona bekräftade till och med efteråt att pengarna skulle gå till det och att det som blev över skulle doneras.

      Ja, det var det jag skrev att de SKULLE ha varit mer vaga om vad insamlingen var till för.
      Sen tror jag att många som varit i kontakt med vård i Sverige vet att det ofta är en väntetid, därför väljer man (om man kan) privat. Om all vård fanns till alla som behövde skulle vi ju inte ha så många självmord, våldsbrott osv som det faktiskt är i Sverige.
      Som sagt, försöker inte försvara henne eller bevisa något men tycker bara att det finns olika sätt att se på det hela.

       Fast nu var dottern redan igång. Det var via sin terapi som hon tog steget att berätta för sin mamma. Så vilken väntetid? Jag har en psykolog och en kbt terapeut, när jag behövt annat så har de skickat en remiss. Det är att komma in i det som tar tid, när man väl är inne brukar det bara ta några veckor.

        Personligen tycker inte jag att ”några veckor” är acceptabelt om läget är akut. När jag var var väldigt deprimerad i England och gick in på min vårdcentral fick jag samtal samma dag. En trygghet jag verkligen saknar när jag inte längre bor där. Statliga vården i Sverige är bra men ingen kan väl tro att den är på topp? I Sverige har jag aldrig blivit tagen på allvar. Receptionen skulle knappt ens släppa in en. Och don’t get me started on psyk för då kan du kolla nyheterna de senaste veckorna så vet du att det inte fungerar.

         Jag är själv inskriven i psykiatrin och upplever 0 problem som inskriven, däremot fick jag vänta länge innan jag fick min första tid.

      Mitt problem här kanske är att jag inte följer Mona. Kollar genom kommentarerna och har ingen aning om vem Moa är exempelvis. Men min poäng är mer hur jag skulle ha tänkt om det var en granne/kollega/person i min närhet där något hemskt hade hänt deras barn. Skulle aldrig ifrågasätta att de spenderar pengar på terapi/ledighet/fredagsmys eller vad de nu väljer för hur ska jag veta vad de behöver.

       Det är ingen som har problem med att hon spenderar pengar. Vi har problem med att hon spenderar pengar som hon har fått donerat öronmärkta till skadeståndet. Förstå skillnaden.

        Ja men då kanske du ska läsa igenom mina kommentarer igen för det är ju precis det jag skriver.

       @Manonym, du har ett gott ❤️!

        Tack, det var snällt sagt särskilt när alla verkar tycka emot mig haha ❤️

         Ser inte att någon tycker emot dig i sak, självklart ska dottern ha terapi och Mona kan göra hur många behandlingar hon vill om det får henne att må bra. Bara inte med pengar insamlade i tron att de ska gå till Monas skadestånd.

     En organisation består av flera människor med känslor. Tror du att en organisation är en robot som tar totalt känslokalla beslut? Självklart påverkar människorna i organisationen, organisationen.

     Ush vilka hemska människor det finns som gör så här mot godtrogna snälla människor som vill hjälpa ush vad arg jag blir fyfan skaffa dig ett jobb.

  Det vore intressant att veta exakt hur mycket pengar som kom in på den första insamlingen. Det har skrivits bara om att pengarna skulle räcka till skadeståndet (70 000 kr) och överskottet skulle gå till en organisation Monas dotter valt.

   Skadeståndet är på över 100 000. De fick in till skadeståndet och ett överskott som skulle doneras till organisation som dottern bestämde.

    Den ursprungliga summan på skadestånden var 70 000 kr till en person och 5000 kr till en annan. Då Mona inte betalat tidigare har det växt i ränta så att de nya summorna är 98 986 kr (+ grundsumman 600 kr) och 6784 kr (+ grundsumman 600 kr) = 106 970 kr och räntan tickar på så länge Mona inte betalar.

     Du skrev fel, du menar så länge inte följarna betalar.

      ?

      Du menar så länge mona spenderar pengarna följarna betalar på annat? 🙂

   Varför grävs det inte mer om Mona? Är man rädd för henne?

    Då får man nog även Maggan Graaf efter sig och det vill man inte.

     För att inte tala om Johanna Toftby

      Lätt att gräva o rota i nån mer harmlös persons skit alltså? Trist eg. Vissa får ju verkligen inlägg där de sätts i dålig dager. Det här är väl minst lika viktigt som kopierade diadem från Kina… Försvarar inte det. Men borde det inte grävas här med..

   Fast den som tror att pengarna går dit de ska bara för att man skänker till en organisation har blivit rätt lurad. Senast va det väl SOS barnbyar där pengarna gått fel och personer inom Sos barnbyar har förgripit sig på barn. Nä, jag är ytterst försiktig med var jag skänker mina pengar. Det finns alltid nån jävel som roffar åt sig. Men samtidigt så får man väl hoppas att den största delen kommer fram till de som behöver. Men säker på att det går rätt till ska man knappast vara

  Skulle aldrig swisha ett öre till en shopoholic. Hon säger själv att hon har 2 intressen och det är smycken och skönhetsvård. Handla lite mindre och ge fan i att tigga pengar av läsarna.

   Och skor och väskor och kläder och ganska mycket annat.

  Mona redovisade aldrig insamlingen till ”Moa” om ni minns?Får bedragar-vibbar av Mona. Märkligt att inte Graaf genomskådat vad Mona är för en människa.

   Kommer ni ihåg när hon ville möta folk på ett fik för att visa kvitton osv? Jag skrev tre mail sammanlagt att jag tänkte komma, fick inga svar, sen skrev hon på bloggen att det inte blev av för ingen ville komma.

    Stämmer bra det, jag hade inga problem att dyka upp på Wilmers kl 8 på morgonen för en redovisning men fick inget svar när jag mailade Mona. Bedragare är bara förnamnet.

     Har sett flera kommentera liknande både här och inne hos Mona. Men då blir Mona sur och svarar bara att hon inte tänker prata om Moa mer. Håller fullständigt med.

     Intressant! Jag minns inlägget så väl där Mona skrev hur iiiiiiiingen vågade anmäla sig och möta henne face to face på Wilmers. Och hur denna ”Moa” var också på plats redo för att snacka om saken. (Dock hade Mona inte skrivit på förväg att ”Moa” skulle vara där utan gjorde det först efteråt när ingen kom på Wilmers).

    Är det sant 16,09? Det har hon ju tagit upp vid flera tillfällen att ingen minsann vågade komma.

   För att Mona är så snäll mot Maggan.

  Du uppmanar att anmäla folk som missat att skriva reklam på ett uppenbart reklaminlägg, men har inga problem med att en influencer upprepade gånger ber om stora summor pengar som sen används till annat?

  Tiggeri som satts i system? Traumaterapi kan man få via landstinget. Jag tycker att det här är smaklöst. Inte ok att hänga ut ”frun” heller. Har aldrig följt M så har inte koll på vad som hänt mer än i stora drag. Har man en skuld betalar man den & 95.000 kr är inte mycket om man har en ok månadsinkomst. Hennes blogg omsätter väl en del. Synar att 150.000 kr gått till terapi & tycker synd om människor som betalat i avsikt att bidra till skadestånd. Säkert många med små medel & mycket medkänsla. Usch mår lite illa av att läsa inläggen på bloggen!

   Hon har skadestånd till frun också på 5000 nått. 95 000 är till maken.

    Då räntan tickat på är skadeståndet till den ena personen nu uppe i 98 986 kr (+ grundsumman 600 kr) och 6784 kr (+ grundsumman 600 kr) till den andra. Sammanlagt alltså 106 970 kr och räntan fortsätter att ticka på så länge Mona inte betalar.

     *Så länge inte följarna betalar.

   Inte följt heller. Känns som det behövs en sammanfattning här ?

  Tappat ALL respekt för dig, Mona, och jag har följt dig länge.

   Skriv det till Mona.

    Hon läser säkerligen här.

     Nääääää, det är hennes kompisar som läser och rapporterar till henne! ? Men hon vet alltid exakt hur det är här på kommentarsfältet och vad som skrivs ?

    Vägrar gå in på hennes blogg.

    Finns de mer kritiska kommentarerna kvar? Tror hon ”trollat” bort trollen?

  Mona har fortfarande inte lagt fram några adekvata bevis på att insamlingen till ”Moa” faktiskt nådde en utsatt person och inte gick till att bekosta Monas eget shoppingberoende. Jag är övertygad om att den här ”Moa” aldrig ens har existerat.
  Monas trovärdighet är lika med noll och det övergår mitt förstånd hur någon ens kan komma på tanken att swisha pengar till henne?
  Speciellt nu, när ovan framkommit.
  En lögnare och bedragerska är vad hon är, och hon kan gott betala sitt eget skadeståndskrav själv.

   Verkligen. Tyckte det var fint att folk gick ihop och betalade det åt henne, men en andra gång? Glöm det. Helt otroligt att människor swishar.

    Det var fel redan första gången. Vem vet om detta är sant öht.

  Traumaterapi ges kostnadsfritt av psykiatrin. Skäms å mina godtrogna medsystrars vägnar. Och det är naturligtvis helt uteslutet att ens nämna frågan – tänk om det inte är sant? Det har hänt förr.

   Just där tror jag att det var max 10 besök inom skattefinansierad vård. Så antagligen har de fått söka privat, vilket kostar skjortan.

    Då skulle Mona betalat det med egna pengar, inte pengar öronmärkta till skadeståndet.

    Det stämmer inte då man ofta måste gå i traumaterapi länge!

     Ok, jag är rätt säker på att hon skrev att det var begränsat antal besök. Det var iaf något som gjorde att dottern inte fick den behandling hon behövde.

      Om det bedöms att hon behöver mer så får hon det.

  En ny Lamotte på arenan. Kommer också att bli fälld för förtal. Folk fattar inte att man inte får dela vad som helst fast det är sant och har hänt!

  Folk måste fatta skillnaden att ”berätta sin historia” och förtal.

  Det är helt lagligt att berätta vad dottern varit med om, men eftersom Mona nämner att det är exmannen/dotterns pappa som gjort det gör det att det går att identifiera honom. Då blir det förtal, hade hon skrivit texten utan att nämna att det var exmannen/dottern pappa hade hon inte blivit anmäld.

  Det är även lagligt att privat berätta för folk i sin närhet var exmannen/pappan gjort, det blir förtal först när man skriver offentligt så att alla i hela Sverige får veta vad mannen har gjort.

  Förtal spelar ingen roll om personen är skyldig eller inte.

  Och jag har svårt för behovet att offentligt hänga ut mannen som Mona gjort, hur förändrar det något? vill man göra skillnad på riktigt finns det bättre sätt att göra det på.
  Och hur hjälper det dotterns mående att hela Sverige vet vad hon blivit utsatt för?

   Ja håller med.

   Dessutom delade hon ett foto från ett bröllop på en kändisblogg, där denne man var med och hon hade suddat hans ansikte. Men eftersom man förstod vilken blogg det var, så kunde alla gå in där och titta på honom….
   Hon är inte den vassaste kniven i lådan den där Mona.

    Hon visste vad hon gjorde.

     Ja absolut! Sen att det blev trist för brudparet var ju ingenting som Mona brydde sig om.

   Jag håller med dej. I kommentarsfältet på hennes blogg rasar man över att han får pengar, den hemske förövaren (det vet de att han är). Men han får ju ett skadestånd för förtal, inte betalt för någon eventuell händelse. Om någon hade förtalat mej hade jag också velat få ett skadestånd, sen kan ju jag välja vad jag vill göra med pengarna t.ex skänka dem till cancerfonden eller vad som.
   Jag gick in och läste dotterns berättelse som barn (när hon var barn alltså inte jag). Nu är jag inte bekant med hur barn skriver, det var väldigt väl uttryckt.

    Vart kan man läsa texten som dottern själv skrivit?

      Hur kan folk verkligen gå på att den där texten är skriven av en 10-åring???
      Och skärsår i händerna är svåra att dölja, hur kan ingen förälder eller lärare sett att barnet hade konstiga sår i händerna???

    Den texten kan omöjligt vara skriven av ett 10 år gammalt barn.

     Den texten är skriven av en vuxen, 10 åring vare sig skriver eller uttrycker sig så. Texten är skriven av en störd och manipulerande vuxen hjärna, denna skribent kan vara allt ifrån Mona, dottern, Cissi Wallin m.m, texten kan ju även vara stulen från nån sida på nätet eller ur nån bok.

      En 10-årig flicka tar ett rakblad från en pennvässare och skär sig i händerna för att sedan fatta en penna och skriva i dagboken (som försvann men just detta blad hittades?). Ja kanske möjligt. Hur vet en 10-åring hur djupt man kan skära utan att allvarligt skära av något? Och ingen märkte av några skärsår? Ja helt omöjligt är det inte.

  Mona har vid ett par tillfällen i sin blogg nämnt att dottern gått hos Irradiakliniken på LPG-behandling som terapi för det trauma hon varit med om. Det kostar väl 1000-1500 kronor per besök. Det blir många besök för en person för att bränna över 75000 kronor. Jag är tveksam att hela förra insamlingen användes till endast det ändamålet. Det dottern har varit med om är fruktansvärt och hoppas hon får den hjälp hon behöver. Mona å andra sidan, verkar sakna förmågan att tänka både kritiskt och logiskt, men hon är extremt manipulativ och narcissistisk. Men man blir väl kanske det när man har skapat ett eget universum utan några studieskulder alls. Hon och Booken har många gemensamma personlighetsdrag.

   Är inte LPG behandling massage?
   Dottern behöver prata med någon utbildad som kan hjälpa hennes mående, inte få massage…

    Massage kan dock hjälpa/lösa en del problem…

     Inte psykiska problem. Man behöver få prata med någon professionell, inte få massage som gör att celluliter minskar och elasticiteten i huden återställs…

      Mona har tidigare skrivit att dottern går i terapi (enligt bloggen var det där Mona blev informerad om vad som hänt dottern som barn). Hon har även skrivit att dottern gått på LPG behandling för att hjälpa kroppen från traumat. https://www.monasuniversum.se/2020/10/13/nar-man-blev-av-med-lpg-oskulden/

       Om barnet får skador efter övergreppet av sådan allvarlig grad att det blivit kroniska och ger besvär även i vuxen ålder är det chockerande att ingen vuxen i barnets närhet har noterat att barnet varit skadat!!! :O
       med vuxen i barnets närhet menar jag: mamma, övriga familj, lärare, m.fl.

        Dessa skador i underlivet ska ju ha varit så stora och smärtsamma så har vuxna inte sett detta så har dessa vuxna medvetet *valt* att inte se. Finns inte en ingen chans i helvete att dottern som barn och tonåring skulle lyckats dölja dessa skador, smärtor, blödningar för omgivningen då det borde gjort så vidrigt ont att bara gå, sitta och göra nr 1 och 2 på toa utan vrål av smärta.

   Tyckte hon skrev att dotterns terapi kostat 150.000 kr, men vet inte om jag läste rätt! Dottern var ju vuxen (jag hade betalat terapi för min vuxna dotter iofs) & lär ha haft medel för egen del. Är man riktigt sjuk av sin PTSD kan man gå i samtal via psykiatrin. Eller få välja terapeut & få remiss via HC & kanske brottsofferjouren om jag inte missuppfattat det alldeles.

    Brottsofferjouren skriver inga remisser. Den hjälpen de erbjuder är samtalshjälp med utbildade volontärer (alltså Brottsofferjourens egen utbildning), praktiska råd samt ev. nån kan följa till rättegång som ett stöd.

  Jag tänker att det är olagligt och att det är problematiskt att du sopar det under mattan så lätt.

  Helt galet att följarna ska betala två gånger! Och att de också ska behöva betala ränta, när deras pengar kom Mona tillhanda för länge sedan. Varför betalade hon inte skadeståndet direkt? Eller satte in pengarna från följarna på banken för att invänta kravet från exmaken?

   För att hon helt enkelt tyckte att hon kunde använda det till annat, så otroligt dåligt.
   Mammas läsare betalar din terapi???

    Mona skämmer ut sin dotter.

  Usch, så fruktansvärt att utnyttja människors medmänsklighet.
  Jag tror på karma!

   Det gör Mona också. Det står till och med ”karma” tatuerat i nacken på henne.

    Ja, det är verkligen utmanande med tanke på hur Mona beter sig.

  Ingen av oss vet om övergreppen verkligen har hänt. Om man läser det som dottern har skrivit som 10-åring är man förvånad att hon inte redan fått Nobelpris, otroligt avancerat för en 10-åring så man undrar. Var man lagd åt det skeptiska hållet skulle man kunna tro att allt är påhittat för att uppmärksamhet och samla in pengar. ”Hur vågar du tänka så, skriker ni nu” ”Alla män är våldtäcksmän”. Men är det verkligen så? Tänk OM det inte stämmer. Det kan inte vara så kul att få domen utlagd på bloggen med brottmålsnumret synligt, det är ingen svårighet att hitta namn. Och är man dömd till skadestånd får man väl prioritera sina utgifter. Tycker att man ska vara kritisk till insamlingar i eget syfte och se förbi ”men hon är ju en utsatt kvinna”. Det vet vi nämligen inte om det är så.

   Äntligen. Du har så rätt.

   Om man läser det här verkar det vara lite för mycket fakta för att det inte ska ha hänt:

   https://www.monasuniversum.se/2016/05/13/jag-har-varit-gift-med-en-pedofil/

    Det där är vad Mona säger, det innebär inte att det är sant och något åtal finns inte… Jag tror inte på Mona, inte på dottern men på ”hustrun” som verkar vara tusen gånger mer reko än vad Mona nånsin drömt om…

     Ja, håller med. Vilken vidrig situation.

  Helt ärligt vad är det för jävla fån till följare som swishar pengar till henne, speciellt en gång till för samma sak?

  Hade jag swishat pengar så hade jag blivit sur när det uppdagades att de gått till något annat än vad det det ursprunliga meningen var, jag hade känns mig lurad och tappat förtroendet för människan, men troligtvis inte gjort något mer vid det skedet och hade det som nu kommit ett tigger till för SAMMA sak, då hade jag starkt övervägt att polisanmäla henne för bedrägeri.

  Mona din mupp, sluta utnyttja korkade människors välvilja, ta av dina egna pengar, för pengar det har du!!!
  Skäms du inte att tigga Mona!!
  Jag hade behövde gnaga på mina benknotor innan jag hade tiggt om ett enda öre och då hade jag ändå skämts!

   Hon gömmer sig bakom att det inte är hon själv som samlar in pengar utan att det är hennes följare som nästan kräver detta. Sen vet vi ju inte så klart om det verkligen ÄR följare eller om hon skriver inläggen själv. Skulle man verkligen skriva så utelämnande om sin egen dotter? Jag menar inte att man ska sopa något under mattan men läser man det hon skriver så är det ett vältrande i självömkan. Och för varje inlägg med panikångestpiller så kommer kommentarerna om hur man stöttar och vill starta insamling. Hmm…

    Ja, Mona har alltid talat om hur otroligt dåligt HON mår av allt det här med dottern. Så klart, men hon överskuggar dotterns trauma med sin egen kollaps, ångest, sömnproblem mm. Visst Mona, det är verkligen värst för dig.

     Mona skrev väl nån gång att hon sagt upp bekantskapen/vänskapen med nån som påpekat för Mona att det är Monas dotters trauma och inte Monas eller dylikt. Minns inte exakt hur Mona uttryckte det.

   Men ja!! Det är så pinsamt. Är ju inga småsummor det handlar om. Hon kan ju inte känna någon som helst tacksamhet för de nästan 100 000 hon fick första gången när hon har mage att be om dem igen.

   Men jag förstår inte varför någon swishar till privatpersoner? Det må finnas problem med insamlingssektorn men 90-konton har ju vissa krav på sig.

   Det är Mona, det är ”Moa”, LD, någon här, cancersjuka, folks hundar…

    Jag tror faktiskt att många är MER benägna att swisha till privatpersoner än till stora organisationer. Det handlar ju om storytelling. Man får ta del av en rörande historia från en ”vanlig” människa. Man tänker att det kan hända en själv. Och man känner att man får skänka pengar till nåt som känns och märks. Direkt till den ledsna, utsatta och/eller sjuka personen. I stället för till en stor, opersonlig organisation där mycket ska gå till löner, marknadsföring etc. Men de glömmer ju dock ”detaljen” om att de faktiskt inte alls vet exakt var eller hur deras pengar används.

     Hej,anonym du svarade här.

     Ja, jag är helt med på det spåret. De flesta av oss har ju även förtroende för våra medmänniskor och utgår ifrån att de vill väl, och de flesta är ju goda människor. Men förstår då inte varför de blir sura över att personen gjort någonting annat med pengarna. Eller ja, jag förstår ju varför de blir det eftersom människan tror gott om andra,men ändå… Det är ju som att ge pengar till en tiggare och bli sur över att tiggaren köper kläder för pengarna.

    Haveristerna håller på med en granskning av dessa swishinsamlingar på sociala medier och jag tror att både Cissi och Mona kommer tas upp. Det kommer bli ett spännande poddavsnitt!

  Life finds a way.

  Vad är det här för bs inlägg? Hon har inte varit transparent med något av detta innan fakturor började trilla in.

   Ja, är förvånad CamCam.

  Högst osmakligt att tigga pengar när man shoppar och gör så många ansiktsbehandlingar som hon gör. Usch!

   Hon lägger ju upp det så, att det aaaaaabsolut inte är hon som tigger.

  Mona, hur kan du tro att ditt beteende är till gagn för din dotter? Har du helt tappat vettet?

   Mona har tidigare skrivit hur hennes dotter är så jätteprivat och introvert, ändå tycks dottern inte ha nåt emot det här hela cirkuset som Mona håller på nätet. Jag är jätteprivat och introvert och skulle aldrig tillåta nån skriva saker om mitt privatliv på nätet, även om sakerna inte skulle vara av detta kaliber som i Monas dotters fall.

    Håller med dig, det är verkligen jättekonstigt.

  Vet man ens att summan som kom in förra gången stämmer? Det kan ju handla om så mycket mer än vad som uppges. Om pengarna har gått till terapi undrar man var resten tog vägen. Att man i Sverige skulle behöva lägga ca 100 000kr på terapi finner jag osannolikt.

   Det bör rimligtvis finnas kvitton eller ett redovisat timpris x antal timmar. Lite ironiskt är det att den nuvarande mannen tjänat sina pengar på att distribuera porrfilmer vilka till stor del går ut på att på olika sätt kontrollera och våldföra sig på kvinnor och den dåvarande mannen anklagas för att gjort detsamma.

    Fy fan!

  HUR beng är denna Mona på en skala? ?

   Hon slår i taket faktiskt.

  Jag skulle aldrig ge pengar till Mona (det finns kvinnor som lever gömda i Sverige, som inte ens kan unna sig och sina barn en påse chips på fredagar – där kan man bidra och det är minst lika meningsfullt) men jag är nyfiken på de som swishat. Känner ni er lurade eller spelar det ingen roll?
  Man gör ju vad man vill med sina pengar tänker jag.

   Jag antar att det är dom som kvittrar nu igen att ”vi Swishar”. Dessutom var det en följare/vän som ”letat fram” swishnummret sen förra gången, och la ut det i kommentarsfältet.

    Japp, och det ligger kvar.

    Och någon vän/följare har så påpassligt meddelat att betalningsinformationen på fakturan fungerar alldeles utmärkt.

     Ja, och nu skriver Mona att hon har panik också så det lär nog swishas vidare från alla hjälpare.

  Hon är livrädd för att få negativ kritik skriver hon…hmpfff!! Manipulativt så det förslår!!
  Dock lider jag både med dottern och Mona såklart…men har man lurat sina läsare en gång, så kan man förmodligen skratta hela vägen till banken gång nr 2 och 3 osv…
  Så nej – inte en krona.
  Sluta med alla ingrepp, dyra smycken och krämer, glasögon o.s.v… så kanske du får ihop både till dotterns terapi och skulderna.

  Ska bli intressant och se hur hon pudlar detta…

  Har flera gånger mailat och önskat mer gräv gällande bland annat Mona, tyvärr kommer det bara ”förtielva” inlägg om IL men önskar igen 🙂

  Gräv i Monas universum – här finns det att gräva: Händelsen med Plain Vanilla, händelsen med Fitterbittan, deras förra hus, alla företag, insamlingen till Moa, reklammärkningen, skulderna, inblandningen i VDS

  Men önskar även ett stort gräv i alla djur som M. Graaf gått igenom – hästen goliat, bulldogen det lilla äcklet, den lilla svarta pudeln (?), drago, hunden som finns just nu (och säkert några fler djur som bara är borta ena dagen från den andra för att sedan ersättas med en ny och så börjar det om….)

   Jag har också mailat flera ggr om helt galna, flagranta grejer som Mona har gjort och här har vi ytterligare ett!
   Mina själv skulle ha sagt att nu har du tappat kompassvattnet Camilla!
   Mona ljuger och bedrar och skrattar hela vägen till banken.
   Är man dömd och dömt till att betala skadestånd så BETALAR MAN DET. Det finns inga if:s and but:s kring det. Hon kan sälja allt sitt shit hon köpt/fått (och ej skattat på) så kanske hon får ihop pengarna. För guds skull Berit och Gun-Britt, öppna ögonen!

   Ja, Mona behöver granskas! Jag läste henne i många år men efter att ha läst om hennes beteende mot Fitterbittan så fick jag nog. Att man kan med att lura en kompis på massa pengar! När det dessutom kom ut vad hon skrev till plain vanilla – Johanna , då tappade jag exakt all respekt… Som nån nämnt så är ju hennes make ingen duvunge heller, även om Mona gärna vill få det att framstå som att han är en toffel , typ.

    Vad har hennes make gjort för att vad ska man säga, inte vara en duvunge?

     Porrfilmsdirektör…

      https://www.expressen.se/nyheter/porren–offren/

      Här kan man läsa om Monas man… så jävla äcklig ?

       Detta företag har även Mona varit anställd i. Innan Mona träffade äldsta dotterns pappa så levde bloggerskan i flera år i en misshandelsrelation, detta säger hon i sin egen film i filmsviten om barnen i Jordbro. Mona har av nån anledning begåvats med en egen liten film. Jag är övertygad om att Mona själv råkat ut för övergrepp under uppväxten

       Nuvarande man alltså…

   Hon har 2 hundar nu.

    Maggan alltså

  Mona style att inte göra rätt för sig! 2020 dömdes Monas och makens företag att betala 320 000 för utebliven lokalhyra.
  Mår f-n illa över mönniskor som shoppar och åker på dyra semesterresor OCH tigger pengar
  Skulle inte skänka en krona till henne

   Det här vill jag verkligen veta mera om!

    Kolla på Lexbase, Arkh…an Hemslöjdsprodukter där finns domen

   Är det det som hon kallar att hon åkt på en, vet inte hur hon uttryckte det, men j*vligt stor restskatt?

    Och därför hon numer har lager i sen egen källare?

     i sin egen källare

   Men åh, låt oss swisha!

  Mona Lundgren tjänar multum på sin blogg genom reklam och produkter hon kränger till sina läsare. Hon spenderar multum på hudvårdsprodukter, botox, fillers, fransar och ögonbryn, tandfasader, skor, smycken, diverse behandlingar och skönhetsoperationer etc. Hennes pengar, hennes val. Enligt bloggen är hon nu på gång att göra annu en operation, denna gång ett bröstlyft/förminskning. Konstigt blir det med tanke på alla kronor hon spenderar på sig själv att hon då inte kan / vill betala det skadestånd som hon redan fått pengar skänkt till tidigare. I mina ögon är det bedrägeri att tigga pengar till att betala ett skadestånd som hon blivit dömd i domstol att betala och sedan inte betala sagda skadestånd utan använda de hoptiggda pengarna till annat. Att sedan ha mage att återigen manipulera en del av sina läsare till att skänka pengar till detta fortfarande obetalda skadestånd (denna gång plus ränta) är så sjukt att jag blir mållös. Ännu sjukare att folk faktiskt skickar pengar till henne ännu en gång.

  Ta en titt på den företagshistorik den här kvinnan och hennes make har. Det luktar fiffel och båg lång väg med så mycket uppstartade företag. Märkligt också hur hon, det året rättegången var, såg till att sälja hus och bil samt överförde allt på maken så hon inte skulle kunna bli dömd till dagsböter. Ändå marknadsförde hon sitt skit på bloggen … hur går det ihop? Hon argumenterade för att hon tjänade noll kr och levde helt på maken? Varför marknadsför hon då polyesterskit, bajsspayer och träskor på bloggen? För att hon ville?
  Jag tror inte på någonting som hon säger. Inte någonting.

   Håller med. Tror inte på någonting Mona säger längre. Det här är verkligen inte bra för utsatta barn som på riktigt behöver hjälp.

  Alla kommentarer på senaste blogginlägget hos MU raderade. Alla var inte snälla, tvärtom. Jobbigt att bli ifrågasatt tydligen när folk inte sväljer hennes gråtvalser med hull och hår.

   Ska vi gissa på ett nytt inlägg med hänvisning på hur utsatt hon blivit på denna bloggbevakning. Buhu buhu och sen kommer ett inlägg där hon klickar hem nya toppar som är bra för kvinnor med stora boppar (jisses du är en kvinna på 56 år, inte ett litet barn). Kanske borde sparat alla pengar då istället för att hetskonsumera. Underligt att företagen fortsätter samarbetet.

    Fast hon läser ju inte Bloggbevakning enligt egen utsago, så det lär ju vara en kompis som berättar hur det låter här..

     Och alla som är kritiska är avundsjuka.

      Precis! ✌️

  Nu är inlägget och alla kommentarer således borta… det var ju en del som ifrågasatte ”insamlingen” versus hennes leverne…
  Hmmmmmm…

   Snart kommer hennes tantfans yla om ”avundsjuka människor” vars fel det är att Mona tagit bort inlägget (tycker dom, ja). Det är standardsvaret som tantfans skriver när deras idoler blir kritiserade/hamnar i blåsväder.

    Vet vi att alla dessa tantfans verkligen finns?

     Nej, men skulle tro det ? Det är samma typ av tantfans som ylar om avundsjuka så fort nån t ex ifrågasätter/kritiserar Vid din sida på deras Facebooksida. Dock brukar Vid din sidas tantfans vara mer rabiata i sitt sätt att uttrycka sig än Monas tantfans.

      Alltså vet inte om de finns men skulle tro att de finns.

  Kan man lura människor att skänka pengar till en utsatt kvinna, ”Moa”, som inte finns, så kan man definitivt ljuga om andra grova saker. Det är nämligen grovt att dra en falsk story som den om ”Moa”, att spela på folks känslor och lura dom ekonomiskt. En människa med empati o samvete kan inte göra så. Vittnar mer om en svårt störd person. Lite falska pedofilianklagelser från Mona för att hon hatar exet och frun och utnyttja och manipulera sin egen dotter? Absolut! Mona är iskall.

   Ja, dottern kan ju knappast backa nu.

  Vem i hele världen får för sig att betala pengar till någon som är dömd i domstol? Dessutom när den dömde sitter i en 15-miljonersvilla. Det begriper jag inte alls. Den dömde har uppenbarligen råd själv att betala för sina olagligheter!

   15 miljoner räcker inte. Snarare 20, minst.

    Dom hyr den väl? Vad kan det kosta i månaden? Det är något mystiskt med det också. Varför inte köpa den istället för att betala en förmögenhet i hyra varje månad?

     Jo, dom hyr men Mona har skrivit att det vill köpa huset. Jag vet inte om hur skrivit hur mycket de betalar i hyra men med tanke på att de betalade 20 000 kr eller 25 000 kr/månad för det förra huset som var nog ganska mycket mindre så måste det nuvarande huset kosta rejält i hyra.

      Det fixar man lätt med att trixa lite och ta det på firman. Inga moraliska betänkligheter här inte.

  Fast det bästa är ju att det finns en hel dokumentärfilm från -92 om Mona och hennes uppväxt, giftermålet med exet, alltihop. En guldgruva för en hobbypsykolog https://www.folketsbio.se/film/det-var-en-gang-en-liten-flicka/

  Jag har två döttrar. Finner det fullkomligt absurt att inte avstå botox o ansiktsbehandlingar så att man istället kan bekosta terapi?? Nu gör jag inte botox o går väldigt sällan på behandlingar men alltså jag hade typ sålt en jävla njure!

  Vart gick pengarna från första insamlingen/tiggeriprojektet?? Det är väl fan kriminellt att blåsa folk?

   Mona har tidigare skrivit att en större del av de pengarna gick till hennes dotters traumaterapi.

    Som hon kan få via psykiatrin, utan kostnad?

     Som det står längre upp så hade Mona skrivit så här:

     ”Som en del av att välja livet blev hon diagnostiserad ”komplext PTSD”. Det vill säga, hon har den svåraste graden av PTSD pga av de grova våldtäkterna hon blev utsatt för. Har man fått en PTSD-diagnos är man berättigad så kallad traumaterapi. En speciell form av terapi för den här ”nivån” av skador. Hon fick dock stå i kö i nästan 2 år innan det fanns plats. TVÅ ÅR! Jag tycker att det säger en hel del. A) ett oerhört behov B) få är utbildade.”

     Och

     ”Dottern genomgick traumabehandlingen och den var jättebra problemet är bara att pga rättegången mot mig och hennes vittnesmål där, så har såren rivits upp. Hon skulle behöva mer terapi men guess what?! Det får hon inte eftersom hon redan fått det en gång.”

     https://www.monasuniversum.se/2019/04/20/kan-vi-prata-lite-om-pedofiler-2/

  Det swichar, inte swishar. Same same but different.

   Det swichar?

   om du ska leka språkpolis får du nog fundera en runda till.

   Appen heter Swish och INTE Swich, så man Swishar visst.

   Jisses vad pinsamt fel du har där

  Det är helt rätt att börja ana ugglor i mossen när gäller övergreppshistorien och den medföljande störda cirkusen mamma Mona dompterar. Mona påstår att dottern är så privat och introvert men hade hon varit det så hade dottern inte tillåt denna cirkus. Mor och dotter stod inte varandra nära innan denna historien printades ut på Monas blogg. Mona skrev även högt och lågt på sin dåvarande blogg om den då 15-16 åriga dotterns och hennes tjejkompisars sexliv samtidigt drev nuv mannen ett företag som distribuerade porrfilmer och i detta företag jobbade även Mona. Nåt står verkligen inte rätt tiil i Monas universum. Detta tiggeri om pengar är rent bedrägeri.

  Inlägget nertaget men återigen lämnas hennes nummer ut i kommentarerna! Näe, Mona har inga pengar på kontot… för hon har inga privata pengar! Människa: ta ut lön, betala sociala avgifter och skatt så kan hon själv betala sin skuld. Återigen 9 bolag varav bloggens omsätter 2.3 millar. Inget av bolagen har lönekostnader. Om du man ändå vill hjälpa stackars Mona sätt in valfri summa på bg som syns på räkningen.

   inlägget är väl kvar? bara massa hjärtan och swisherbjudanden, all kritik raderad.

    Inlägget där Mona själv skriver att man får swisha henne är borta. Hon tog bort det redan igår och skrev imorse ett nytt inlägg där hon skriver att hon tog bort inlägget. Andra inlägg rörande skadestånden finns kvar.

  Varför gräver folk inte mer om denna bedragare? Detta borde in till aftonbladet eller liknande direkt

  HUR kan folk donera en enda jävla krona till en så sjuk bedragare?

  Underligt att all kritik och besvärliga frågor raderas så snabbt nu när personen i fråga har valt bort bloggen hela helgen ?

   Jag tänker lite så här: OM allt är sant så har man inget att dölja och kan svara ärligt på alla frågor. Om man har något att dölja så gör man sig oanträffbar och skyller på diverse omständigheter (typ mobilen gick sönder, vi missförstod varandra, nån annan sa osv). Det går säkert att göra en tidslinje mellan t.ex momsinbetalningar/skönhetsoperationer och akut uppstådda insamlingar till något man ska känna sig dålig över att man inte deltar i. Seriösa insamlingar redovisar belopp och kvitton.

   Kanske Maggan Graaf sköter bloggen nu? Som tack för att Mona sköter Maggans?
   Ha ha , så komiskt det var när Mona presenterade Maggans nya kärlek som att det var en världshändelse.

  Nu kom det ett snyft inlägg om att hon minsann inte har några 100.000 på kontot. Det är en ren lögn för hon har massor av bolag med pengar. I sitt bloggbolag drog hon in 2,3 miljoner. Hon har 1 milijon i tillgångar på det. Det är bara att betala ut pengar till sig själv och sen betala räkningen. Undrar hur många som gett henne pengar som har 1 miljon liggande.

  Den ledsna personen som ringde Mona igår och bad henne ta ner tiggeri/bedrägeriinlägget var troligen dottern som kanske insett att mamman går för långt denna gång i sin hämdiver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.