Laila Högfeldt om det något ambivalenta i att vara kvinna

Finns det någonting en kvinna kan göra som är ”rätt”, och som det inte finns synpunkter på?
Jag började klura lite, efter att ha sett den här videon av Laila Högfeldt.

Träning?
Nej, antingen är man en soffpotatis eller så hetsar man.
Barnafödande?
Inga barn – då är man tragisk, ensam, barnlös och utan mening i livet (som jag då – i alla fall enligt det här kommentarsfältet).
För många barn – då skaffar med dem (som influencer) för att hålla sig relevant och för att kunna kränga samarbeten.
Shopping då?
Eller kan man kritisera en kvinna för någonting, för att hon inte shoppar?

Fyll gärna på listan om ni har fler exempel! 

Tack för tips!

168 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gud vad tröttsamt det här börjar bli.

   Det gör det inte mindre sant för det!!

    Åh nej, folk som är anorektiker blir tillsagda att gå upp i vikt medan överviktiga får rådet att gå ned. Guuud vad knasigt va, fattar ingenting.

     Jag var normalviktig när jag fick höra av vissa att jag behövde gå upp i vikt och av andra att jag behövde gå ner.

      Jag var normallång….

      Byt umgängeskrets. Det kan ju omöjligt vara normen att de runt omkring än påpekar ens vikt, förutsatt att man inte är i riskzon för sjukdomar. Hade någon i min närhet tagit sig sådana friheter hade jag tackat för mig.

      Låter jättekonstigt att folk håller på att påpeka din vikt.

   Scrolla vidare så blir du inte så trött.

   Verkligen, kom på nåt nytt/eget…

   Hon är numera aktiv på tiktok försöker få nya följare. Det intressanta med henne är att hennes sambo tils nyligen var skriven på en annan adress i Stockholm fast han bodde i Borås. Efter några tips till skatteverket blev det ändrat bums. Hon visar även upp dyra kläder resor men tar emot sponsrade grejer till barnens rum från Jollyroom. Samt sökte inte hon även en prao till att arbeta hos henne med content via Arbetsförmedlingen. Så mycket skumt med de 2. Hon och sambon. ??

    Vad var det skumma? Måste missat poängen?

     Yta och åter yta, de har råd varför ska hon ha en prao som ska göra Gratis Content åt henne. Har en del köpta följare.

    Fast hon har varit med i väldigt många år. Följt henne sedan första sonen. Hennes man har varit VD i många år på ett stort säljföretag och de har gjort bostadskarriär genom centrala lägenheter och sedan köpte de hus. Laila är ingen korkad person utan pluggade till civilekonom när hon pausade bloggandet för att fokusera på studier och familj (vettigt!)

    Att mannen var skriven i Sthlm kan ju faktiskt varit ett misstag. Kontor/lägenhet eller liknande? Är väl vettigt att de ändrade adressen direkt när det påtalades.

    Och att inte ta emot gratis produkter som influenser för att en har råd är väl raka motsatsen till vad precis alla influensers gör? Känns korkat att en skulle betala för det själv för bara för att det är möjligt? Herregud sluta klaga bara. Gött med en småstadstjej som har framgångar där bara en liten elit når fram.

    Avundsjuka måste vara jobbigt

  Amen.

  Kvinnor är oftast väldigt dömande.

   Dömande, ängsliga och offerkofta.

   Inga kvinnor dömer mej.

    Inte alla kvinnor?

    Du är en munk och lever i ett kloster

     Kul ändå att du bevisar din tes genom att döma en person som inte känner sig dömd. Så meta!

      Sej, om jag får be.

     Ja här kom det. Någon högg till. Ang munken. Mår du bättre nu?

      Att säga att ingen dömer mig är ju ett nonsensuttalande. Går du förbi en stor mängd människor så kan du ju inte veta.

      Däremot kan man ha en inställning att man inte bryr sig så mycket. Och letar efter trevlig människor att umgås med. Resten sållar man bort.

      Du kan ju aldrig uttala dig om andras tänkande, märkligt annars.

  Kanske inte bry sig så mycket om vad alla tycker? O

   Är väl kvinnors största problem.

    Sen skyller kvinnor på att det faktiskt är alla mäns fel i grunden ?

     När det faktiskt är andra kvinnors fel. Hur många hälsosamma har inte blivit påtvingande en bulle i lunchrummet? Alltid kvinnor.

      Så jäkla elakt va.

       Edit, alltid tjocka kvinnor

  Bo hemma i en viss ålder?
  Herregud du är ju social inkompetent och kan ingenting.
  Oskuld i en viss ålder?
  Vad är det för fel på dig egentligen? Varför är du så jävla tafatt?

   Hjärnspöken.

    inte hjärnspöken, går man utanför normerna kring dessa saker så ÄR det. stigmatiserat som fan.

     Det är verkligen så och så förbannat irriterande. Fattar inte om det handlar om att andra människor är avundsjuka för att man kan stå på sig eller vad grejen är.

      Tror inte så många är avundsjuka på en 25-åring som bor hemma. Eller är oskuld för den delen.

       Och där kom den dömande kommentaren. Dröjde inte länge. Hoppas du mår bättre nu.

        Den som verkar må dåligt av det här samtalsämnet är du. Varför läser du in så mycket i ett kommentarsfält. Ingen bryr sig överhuvudtaget om var någon bor. Alla har fullt upp med sin bostadssituation.

         Yep! Och eftersom jag har bott hemma såpass länge nu så har jag råd med en grym bostadsrätt så!

          Och eftersom jag flyttade hemifrån vid 21, jobbade och pluggade har jag råd med ett hus!

           Dra den om älgen som badade och blev ren.

       Nä precis. Man kan ju anta att de flesta velat flytta hemifrån eller testa att ligga, och om de inte gjort det så är det ju mer sannolikt att det inte har för att de är för socialt inkompetenta, snarare än att de inte velat.

        Eller så är det helt enkelt så att det finns andra orsaker eller att personen kanske har varit med om något som skapar en rädsla. ELLER att sex för en person inte är så jävla viktigt.

        Du antar, du förenklar och det är exakt det som leder till fördomar!

       det är sådana som du som bidrar till stigmatisering!

        Nej det är verkligheten som gör det. 25-åriga oskulder som bor hemma är statistiskt sett inte så coola.

         Är du avundsjuk för att du särade för snabbt?

          Först shamades det att man var oskuld. Nu shamas folk som särade för snabbt.
          Kanske bara är så att vissa människor är små och ilskna och vill peka finger oavsett.

           Det verkar inte bättre. Vad är det för jävla stil på människor som påstår att man inte är cool för att man inte knullade när man var 25? Funderar på om den personen är extremt osäker inombords.

          Bor man hemma som 25åring tänker jag att man inte kommit så långt i livet. ??‍♀️ Oskuld eller inte. Vid 25 hade jag jobbat i 6 år (10år, men deltid tills slutet av gymnasiet), haft eget boende i 6år, flyttat till annan stad och skaffat mig umgänge och ett eget liv hemifrån. Tror faktiskt inte att det är särskilt många 25åringar som vill bo kvar hemma.

           Du dömer hårt. Tänk på att alla inte lever samma liv och alla har det inte lika lätt.

           Jag har bott hemma väldigt mycket under det här året. Är 25 år, arbetar, har studerat, har egen bostadsrätt och en egen umgängeskrets. Så varför har jag spenderat så stora delar av detta år (och även 2020) hemma? För att det har varit så jävla deprimerande att komma hem till en tom lägenhet, när allt annat runtom har varit så deppigt det också. Jag mådde dåligt av det, och inte hjälpte det att det var tufft på jobbet också. Så vad gjorde jag? Jag ”flyttade” hem temporärt till min mamma som även hon bodde själv. Det har på sätt och vis räddat mig under den här perioden, att ha någon hemma man kan prata om sin dag med och laga mat tillsammans med.

           Samma här Sabina. Är många många år äldre än du och har en mamma som är svårt sjuk. När jag var 18 var det inte så enkelt att gå ut genom dörren och flytta när alla andra gjorde det för att jag för det första inte hade en lägenhet som redan var betalt för mig som alla mina klasskamrater och sedan trivdes jag gott ihop med min mamma. Vilket jag gör ännu.

           Jag jobbar och sliter och försörjer mig själv och har pluggat hela livet så är vare sig socialt inkompetent eller obegåvad. Är snarare jävligt glad att jag har någon att komma hem till som frågar hur jag har haft det och som tröstar mig när jag har svår PMS och jag bara vill dö.

           EXAKT! Du tillhör normen som flyttat hemifrån. Grattis. Det var inte det vi diskuterade. Vi tog upp att normbrytande personer buntas ihop och avfärdas. Det är det som är problemet, folk som DU är problemet.

           Människor som bor hemma är problemet? Snällt sagt

         Hur är man statistiskt sett cool?

          Undrar jag med. Finns det regler som visar om man är cool?

   Tror du, och många med dig, överskattar hur mycket andra funderar och bryr sig om vad du gör.
   Ärligt talat skiter folk i din oskuldsstatus eller var du bor. Låter mer som ett hjärnspöke.

    I var väl oskuldsfrågan en jättesnackis. Kanske det som sätter spår?

     I högstadet*

    Män bryr sig inte direkt. Kvinnor gör för kvinnor är andra kvinnors värsta kritiker.

    Bara att kolla kommentarerna ovan. Folk kanske inte säger det till ditt face, men många dömer.

  Konstigt nog finner jag det inte alls svårt att vara kvinna. Jag bara är ?‍♀️

   Samma här. Har aldrig blivit ifrågasatt på det sättet, snarare uppmuntrad och stöttad. Men så lever jag heller inte mitt liv i ett skyltfönster online och delar enbart mina livsbeslut med dem det angår.

   Jag tycker det är ganska skönt att vara kvinna, de machonormer som män prackas på kan jag vara utan. Men, det som är jobbigt tycker jag är att det alltid ska vara så viktigt att vara snygg. Ibland upplever jag att det är viktigare att vara snygg än allt annat. O så det här med barn. Jag kan inte få barn och upplever att andra då tycker att jag inte riktigt är kvinna på riktigt. Min man upplever inte samma från hans manliga vänner, det är helt från andra kvinnors håll.

    Vem tycker att det är viktigt dock? Och vem avgör hur du ser ut för att anses snygg? Skönhet kommer mycket ifrån hur man själv känner och tänker om sig själv.

    Men vilka är det egentligen som tycker att du inte är en riktig kvinna pga din barnlöshet? Finns de personerna på riktigt eller är det dina hjärnspöken som talar?

     Dom finns helt klart, oftast i form av troll. I verkligheten är det lite mer inlindat i bomull.

     Kanske sådana som själv har barn och som verkligen är stolta över att ha kunnat få barn (kanske en av få saker). Jag har upplevt samma fast då har det varit att jag fött med snitt och ej vaginalt. Ej riktig mamma.

    Machonormer? Tycker snarare att pojkar och män numera prackas på krav att vara undfallande, mjuka, leka med dockor, ha på sig klänning osv.
    De med stereotypt manliga åsikter eller intressen kallas för toxiska grottmän som lever under stenar.

     Inte prackas de på det utan det är små barn som gillar färger och klänningar!

      Du har inte varit på ett genusdagis på Södermalm hör jag.
      Det är mer än färgen rosa som pådyvlas telningarna.

       Stackars barn. Inte konstigt att de undrar vilket kön de har när de fyller 13

    Har en liten evolutionsteori om varför mammor är så benägna av att ha väninnor som också är mammor. Och det är för att deras barn ska kunna knyta nya kontakter tillsammans och leka, vilket ger bättre överlevnadschans för barnet i framtiden.

    De vet inte själva om detta. Det är bara en drift hos dom för att filtrera i sitt umgänge.

     Är du ledsen du inte får vara med leka med småbarnsmammorna? Jag tänker såhär, man umgås helst med de som är i samma fas som en själv.

      Nae, som kille så är småbarnsmammor alldeles för upptagna för mig och jag vill absolut inte ha någon papparoll.

     Kanske mer kombinera nytta med nöje. Som småbarnsförälder är tiden för rent nöje kraftigt begränsad. Att hänga med andra småbarnsföräldrar med sitt egna lilla barn brukar bli mer friktionsfritt.

  Ja då fortsätter vi väl kroppssnacket i det här kommentarsfältet också antar jag.

  Inte för att vara den men varenda negativ kommentar jag fått om min kropp har kommit från andra kvinnor.
  Jag har haft ett bmi på allt mellan 21-27, varit gravid, fått bristningar på bröst och mage, celluliter och andra ”fel”. Ingen av de pojkvänner jag någonsin varit tillsammans med, eller de killar som visat intresse, eller manliga vänner eller manliga familjemedlemmar har någonsin kommenterat min kropp negativt. När jah vägde som mest sa min mam att jag var snygg medans min syssling gav mig bantningstips. Min kollega sa att jag passar som gravid för att jag går gulligt medans min kvinloga chef tipsade om mandelolja mot bristningar. Min bror körde runt mig för att jag inte skulle få ont men mamma köpte en korsett som skulle hjälpa magen sugas platt igen efter förlossningen.

   kvinnor är andra kvinnors största kritiker

   Jag blev mobbad av tjejer när jag var ung pga fick former väldigt tidigt. Män som har raggat men blivit nekade har kommit med taskiga kommentarer men det är ju för att de blev dissade. Som liten var det tjejer som var hemska.

    Jag känner igen detta med killar som är elaka när de blivit dissade. Amen du är ju inte ens snygg, vem tror du att du är. Men det är fel på dem, och det vet vi. När kvinnor ”tipsar” om tandblekning och fettsugning då är det för att de anser att felet ligger i vårt utsende, man tar mer illa upp. Så synd att folk ens ska våga kommentera.

    Intressant, du ursäktar männens elaka kommentarer men inte tjejernas.
    Kanske tjejerna var elaka för att de var avundsjuka?
    Lika bra/dåligt argument som för att ursäkta männens beteende, eller är det så att vi har lägre krav på männen?

     Men så klart. Har man blivit dissad så måste man ju få ur sig hålet i själen.

     Är ju dock stor skillnad på elaka tonårstjejer och nån kommentar från dissad kille.

      Och säger inte att något av det är rätt, men visst fan tog tjejernas kommentarer hårdare än att nån looser blir sur?

     Du tycker att någon som skriver att hon blev MOBBAD ska tycka att en kommentar av dissad kille är på samma nivå som mobbing?

     Alltså jag köper verkligen inte att tjejer som är elaka är avundsjuka. Det är precis samma logik som att killar som slår är kära, och att om man ignorerar en mobbare så slutar dem.

     Uppför er som folk eller som svin, men kom inte med trams om avundsjuka.

      Du är nog själv elak/avundsjuk. Det är liksom vida känt att många vackra tjejer har det så. Det är till och med vetenskapligt bevisat att vackra kvinnor upplever ett större motstånd från andra kvinnor, särskilt om de kvinnorna inte är lika vackra som den vackra tjejen.

       Låter mest som att du är avundsjuk på vackra kvinnor.

       Va?

       Alltså, jag har själv varit mobbad och utsatt för en hel del och har som även som vuxen svårt att få kontakt med kvinnor i min egen ålder. Accepterar fortfarande inte avundsjuka som ursäkt för svinigt beteende av kvinnor mot andra kvinnor.

        ??? herregud, det är så vida känt men du vägrar acceptera det.

         Som FÖRKLARING, ja. Inte som URSÄKT.

     ”..men det är ju för att de blev dissade. ”

     Låter mer som killar med usel kvinnosyn om de inte kan ta ett nej.

    Yes! Har sett det här själv. En skitsnygg tjej som var flickvän till en av mina killkompis joinade oss och några tjejer som jag inte kände från ett annat sällskap. Tjejen var skitsnygg, lite utmanande klädd men inget överdrivet, världens trevligaste och de andra tjejerna ignorerade henne helt, och när hon försökte prata med dem var de såå spydiga att jag blev chockad. Vidrigt. Jag var den enda som pratade med henne och min killkompis TACKADE mig dagen efter och sa att hon var så ledsen och inte fattade varför de var såna mot henne. Jag sa då att det är avund och inget annat. Har sett det med egna ögon flera gånger och folk som säger att sånt inte stämmer och att tjejen kanske hade attityd (alltid andra kvinnor som ska hitta på sånt för de inte kan erkänna hur många avundsjuka kvinnor det finns) ljuger rakt av. Den här tjejen var en av de trevligaste jag träffat och jag såg verkligen de andras blickar och vidriga exkluderande beteende mot henne, galet.

   Håller så med om detta! När jag gick ned väldigt mkt i vikt (ofrivilligt, inte för det spelar någon roll men ändå) var det ENBART kvinnor som kommenterade det på ett eller annat sätt, främst i positiva ordalag. De få nära män i min närhet hade en helt annan inställning- en kom hem till mig och lagade massa mat och matlådor till mig för han ville att jag skulle må bra och såg att jag var för tunn för mitt eget bästa och inte orkade någonting (aldrig kommentarer om själva utseendet).

    Men exakt, män visar att ”de ser” tex en viktuppgång men de slänger inte ur sig elaka kommentarer och tips. När jag vägde som mest köpte min man alltid choklad till mig för att han tyckte att jag var vacker och skulle äta gott. När jag sen ville börja gå ned i vikt så började han springa med mig. Han respekterade mina beslut och pushade mig. Mina vänner kom med bs som ”du är fiiion, du behöver inte bantaaa” för att 5 min senare beställa typ svart kaffe UTAN mjölk för att de tänker på figuren. Typ.

     Så din man är alla män? Vore ju lite taskigt om ens egen man hävde ur sig kränkande fettiskommentarer.

      Nej, jag skrev min man. Vågar nästan påstå att de flesta män är bra. Min man är långt ifrån perfekt men just när det gäller att kommentera kvinnokroppen, som här är ämnet, så är han, likt många män, inte lika elak som många kvinnor.

       Host, nä män kommenterar aldrig negativt om kvinnors kroppar.

        Majoriteten av män gör inte det, nä.

        Många gör väl det på nätet, precis som kvinnor gör. I verkligheten uppfattar jag kvinnorna som betydligt värre.

        Den som kommenterade här skrev inte att män aldrig kommenterar negativt om kvinnors kroppar? Hon har tvärtemot (?) helt rätt i att det OFTAST är kvinnor och att det då dessutom rör sig om betydligt elakare kommentarer.

   Många kvinnor är inte trevliga. Speciellt inte mot vackra tjejer och om de är osäkra i sig själva, och sitt utseende. Det är sorgligt. Kolla bara det här kommentarsfältet.

  Jag håller med!! Har bara ett barn o vill ej ha fler!!!!

   Okej!!!!

    Hahaha ok jag fattar, det var en konstigt kommentar

     ☺️

   Bra! Det är det bästa för miljön (om man själv är miljövän) – inte att ha noll eftersom då blir nästa generation bara bestående av barn som växt upp i miljöfientliga/miljöobrydda familjer och det bådar inte gott för framtiden. Oavsett vad man tycker så spelar familj o föräldrar extremt stor roll för barns senare värderingar, det som spelar mest roll är uppväxtmiljön.

    Herreeeeegud!!!!

    Tror inte det spelar så stor roll. Om miljövänner skaffar ett barn och miljöfientliga två eller fler, så betyder det ju att andelen miljöfientliga konkurrerar ut miljövännerna ganska fort. Typ som de nya coronavirusen.

    Hahaha miljökortet snark

  Det gäller att antingen skaffa sig ett självförtroende eller att vara obrydd. Skit i vad andra säger eller tycker, like a dude!

   Det är inte manligt att strunta i vad andra tycker och leva som man vill. Det kallas att ha ryggrad.

    Må så vara. Men åtminstone jag har den erfarenhet att män, generellt sett, är bättre på att ge fan i vad andra tycker och tänker. På gott och på ont.

     Håller med. Sen tycker jag män har en mycket skönare inställning till allt. Min mans kompisar skojar med varandra och slår lite på magen om nån gått upp i vikt, hade en kvinna gjort så mot en annan hade det blivit ett helvete.

      Jag spyr på den här kommentaren ”Män är mycket enklare, män pratar inte skit de är mer raka” bla bla bla. Hur män och kvinnor förhåller sig till varandra beror i grunden på samhällsstrukturer och normer (som i vårt land vilar på kristna grundvärderingar). I århundraden har kvinnor formats efter ett ideal där man inte ska vara högljudd, ta plats, vädra sina åsikter osv. Är det då konstigt att det finns vissa mönster i kvinnors beteenden? Med det sagt, hade du verkligen uppskattat den typ av ”mansbeteende” som du beskriver? Om din väninna gick fram till dig, tog ett stadigt tag i fettet runt din midja och utbrast ”Helvete vad fet du blivit!”, hade du då garvar och tänkt ”Fan vad skön hon är ändå”.
      Kanske är det så att varken normtypiska mans- eller kvinnobeteenden är att föredra. Sen borde folk sluta kategorisera beteenden efter kön. Det som här beskrivs som typiskt kvinnligt har aldrig förekommit i min umgängeskrets, men det kanske beror på att mina väninnor är intelligenta och respektfulla individer………

   Idiot delux. Du är troligtvis en sådan där person som säget ”Jag är bara ärlig” när du egentligen är en oförskämd idiot.

  Sånt här från influencers är ju bara likefiske? Det är inne att lägga upp sånt här just nu så då gör de det.

   Ja det är klart. Dessutom har hon väl bara översatt något hon snott från Instagram.

  Livet blir inte automatiskt bara en dans på rosor för att man råkar vara kille.

  1. Kvinnor är de som är värst när det gäller kommentarer om andra kvinnor.
  2. Varför påverkas? Sätt upp en målbild för ditt eget liv och din egen kropp, vad du trivs med, och skit i vad andra tycker.
  3. Vill man inte ha kommentarer om sin kropp så lägg inte ut utmanade bilder online. Sett folk lägga upp bilder med rumpa i fokus sen bli sura när folk kommenterar rumpan.

   Ang 1 – EXAKT. Kolla kommentarsfältet på inlägget innan detta liksom ?

    För här är så många män som skriver? Tips, kolla Flash back, random kvinnlig kändis så får du läsa lite mysiga kroppskommentarer….

     Bara för att det finns idioter på Flashback betyder det inte att många kvinnor (främst osäkra och ej attraktiva verkar det som) är lika mycket skit, om inte mer. Du får vara snygg, men inte för snygg, för då är du en konkurrent.

     Det stod det inget om i TS kommentar. Bara att kvinnor är värst när det gäller kommentarer om andra kvinnor. Och det gäller ju allt. Står inget om män, självklart är de också vidriga. Men kvinnor är fan kaos, ser man ju härinne varje dag.

  Hm. Är det lättare att vara man, tro? Inte för macho- då är man helt fel i tiden och på gränsen till förövare. Inte för mjukis för då blir man hånad och inte tagen på allvar. Inte för engagerad i kvinnofrågor för då tar man (återigen) kvinnornas plats, men inte för lite engagerad för då är man inte medveten nog och en mansgris. Osv. Hmmm….. är det lättare?

   Jag har aldrig varit ledsen för att jag varit kvinna.
   Visst finns det klart fortfarande saker som är skeva och ojämställda. Och det är skit med allt våld mot kvinnor och annat förtryck.
   Men tycker ändå det är mer okej för kvinnor att vara sig själva och välja intressen fritt medan killar har mer press på sig att vara på ett visst sätt och inte ha vissa jobb/intressen.
   Tror inte pressen på att se ut på ett visst sätt direkt kommer från mannen utan samhället i sig.

   AMEN!

   Det är ett jävla minfält att vara Man idag.

   Man får inte vara för smal, inte för tjock, inte för vältränad och inte för otränad. Helst ”lagom kroppsbehåring” och man får absolut inte svettas, inte ens på gymmet! Fy vad äckligt!

    Det är ju exakt samma för kvinnor? Man ska va smal men inte för smal, man ska ha former men inte vara tjock.

     Ja du dessa ideal kommer alltid att existera pga BIOLOGISKA ORSAKER. Vi är tyvärr djur, om än väldigt intelligenta sådana, men vissa drifter finns kvar och kommer alltid göra. Man kanske istället ska vara glad att vissa saker går att åtgärda nuförtiden, saker som förr i tiden kanske hade gjort en ”ogiftbar” hr hemskt det än låter

   Exakt. Hur är det lättare att vara man?
   Först ska man ha en stor balle för annars skrattar folk bakom ryggen på en. Dissar de en tjej blir de kallade för ”gay” ( att hon inte var attraktiv har inget med saken att göra). De måste också ha rätt längd annars blir de förbisedda. De ska inte vara tjocka utan helst som Jason momoa. De ska var empatiska men inte känsliga för då är de gay eller omanliga. De ska tjäna bra och helst vara framgångsrika, de har en helt annan karriärspress på sig och förväntas ofta ha sitt på det torra långt innan kvinnor. Det är helt oacceptabelt om de lever på en kvinna, det är liksom höjden av omanlighet även om det görs i samråd med deras partner. De ska även vara beskyddare, redo att ta en fight, stå för de största inköpen i många fall osv osv. Sluta gnälla och inse att båda könen har det svårt i många bemärkelser

    Och allra viktigast ska han ju vara LÅNG! Min son beräknas bli runt 160 cm, och får ont i magen av att veta hur kvinnor kommer prata om honom när han blir vuxen.

     Jag tror det finns tillväxtsprutor

  Aldrig tyckt att det är speciellt jobbigt att vara kvinna!

   Inte jag heller. Jag har glidit och sluppit mycket pga att jag är kvinna. ??‍♀️ Kommit undan böter, hade lättare i skolan än killarna, blir behandlad med respekt överallt, blir bjuden på saker, blir räddad ur knipor, får hjälp om jag behöver hjälp… Blir tagen seriöst när jag mår dåligt istället för att få ett ”Ryck upp dig” som min bror upplever att han får.

    Antar att du är snygg. Snygga kvinnor har dessa privilegium.

     Vad är snygg då? Jag är smal. 172 cm lång. Men om jag inte tränar så är jag spinkig och ser nästan utmärglad ut. Är dessutom svårt att träna upp armar osv så jag ser ”normal” ut. Jag har acne. Idag med medicin är den under kontroll men under skolåren upp till 25 års åldern hade jag finnar i hela ansiktet. Minst 20 åt gången. Jag har blont hår och blåa ögon. Men har självlockigt hår som lätt blir frissigt. Idag går det ner till svanken så nu är det fint pga tyngden i håret, men under skolåren såg jag mest ut som en blandning av Ronja rövardotter och Kristina Lugn i huvudet. Jag har inget pigment, jag blir inte det minsta brun och bränner mig efter några minuter i solen om jag inte har spf på mig.

     Skulle inte påstå att jag haft mycket hjälp av mitt utseende.

      Haha jag med! Har tvättat min bil tre gånger själv och varje gång har någon kommit från båset bredvid och erbjudit sig att tvätta den. Har sluppit undan en massa skit pga att jag är kvinna. Upplever att folk är mer ”hjälpande” trots att jag klarar mig själv. Visst finns det riktigt jobbiga grejer med att vara kvinna men som helhet tycker jag det är skönt. Sen känner jag att samhället har lägre prestationskrav på oss. Vi förväntas inte vara driftiga och framgångsrika osv, folk dömer oss inte utifrån hur mycket pengar vi har vilket är en jäkla lättnad.

     Buhu, stackars dig… Denna offerkoftementalitet. Alla gör det bästa av sina förutsättningar här i livet. Om du tror att vackra människor glider fram på ett bananskal hela livet så förstår du inte den mänskliga naturen. Ja, dom kanske slipper någon bot och dom kanske fick skolans snyggaste kille i högstadiet. Men livet är mer än så.

     Skulle nog säga att det är osäkra kvinnor som inte har detta privilegium, och inte att snygga har det. Osäkerhet syns och känns av.

      Du tror inte man kan bli osäker av att bli kallad ful?

       Snygga kvinnor blir också kallade fula.

       Gå in med självförtroende av rang istället

       Men gud släpp det bara

    Nu vill jag inte påstå att jag försökt glida så mycket bara för att jag är kvinna 😮

    Jaha, det är därför fula kvinnor hatar vackra kvinnor och en förklaring till varför många kvinnor här hatar män. De är helt enkelt inte vackra?

  Om någon undrar varför alla var så positiva inne hos Mona ?

  ”Cissi
  Skenheligt att plocka bort kritiska kommentarer

  monasuniversum
  Om man är en feg jävel och använder en fejkad emailadress så har man ingen som helst rätt att tycka och tänka här inne. Avskyr människor som inte vågar stå för vad de säger. Sorry, my blogg, my rules!”

  Har någon normal människa någonsin sagt ”du har för små bröst, gör en bröstförstoring”?

  Angående allt det andra så ja, måttfullhet är väl inte så dumt. Självklart bör man sträva efter att varken vara underviktig eller överviktig, det är väl inget konstigt?

   Bara hört det ifrån kvinnor med små bröst. Har två i min närhet som hade noll bröst, alltså lika mycket bröst som en 5 åring. Båda två förstorade, en till a kupa en till b. Gjorde stor skillnad i hur de mådde.
   Men aldrig hört någon utomstående säga något till dem och de har inte sagt något om det heller. En av dem hade problem och TRODDE att det var ett problem för hennes kille, medans vi andra fattade att han inte skulle vara tillsammans med henne om det nu var ett så stort problem.

   Mitt ex sa att jag har små bröst och sa att jag skulle passa bättre i en bröstförstoring. Han påpekade alltid min vikt och gjorde så att jag fick en ätstörning. Han sa tex ”killar kommer alltid välja den smalaste tjejen” och tex när vi skulle handla mat ”smalt är snyggast” så att jag skulle tänka på det och inte handla onyttiga saker.

    Handlade nog mer om att han ville ha kontroll över dig. Visst finns det rötägg till killar!

    Tänker att alla har saker de vill ha hos sin partner, ibland ser man förbi det. Men om det är viktigt för en så blir man ju inte tillsammans med personen från början. Så du borde ha frågat honom varför han valde dig om du inte var vad han ville ha.

     När jag blev tillsammans med mitt ex vägde jag 10kg mindre än jag gör idag, då vägde jag 45kg till 163cm, jag mådde inte särskilt bra. När jag sedan började gå upp i vikt och samtidigt blev både gladare och trevligare blev han asförbannad över att jag blivit tjock och ful – han undrade då varför jag blev så arg på honom och förstod inte alls varför jag dumpade honom, han var ju det bästa jag kunde få.

     Killen jag dejtar nu är attraherad av självförtroendet jag fått av viktuppgången. Vet inte vad jag ville ha sagt med det.

    Fast det där är en skit, för en sån finns en som aldrig skulle säga/tänka så.

  Gör bara som killar som håller på med hobbys. Strunta i vad andra tycker.

  Mitt intryck är det ses som ”slöseri” om en tjej nördar vid datorn och spelar spel eller hobbys medan det är okej för killar.

   Fast det har ju inte med kön att göra utan vad man har för bild av gamers. Jag förstår inte charmen och kan tycka att både killar och tjejer som spenderar så många timmar av sitt liv framför ett spel är lite märkliga. Men de tycker gissningsvis samma sak om mig som spenderar tiden på gymmet.

    Varför skulle det vara sämre att spendera massa tid framför spel än framför andra skärmar (tex blogg, soc media, film, mobil, dator osv)? Via spel lär många känna andra personer över hela världen, lär sig språk o strategi osv. De flesta människor är nog på ett eller annat sätt skärmberoende.

  Tycker dock det är sjukt att hennes son har egen insta och hon tycker alla ska följa hnm ?

  Jag har varit med under 90, 00, 10.. Modet och vad som är trender ändras hela tiden. Ser inte varför man ska bry sig och påverkas av andra. Jag ändrar mig en aning, men med kläder. Skulle aldrig få för mig att ändra något på kroppen pga en trend, för om 10 år är du ute igen.

  Att många upplever att det främst är kvinnor som är elaka mot andra kvinnor innebär ju dock inte män inte också är det. Jag har fått elaka kommentarer från både män och kvinnor, min upplevelse är att tjejer är mer bitchiga och kommenterar saker på ett beräknande sätt, medan män bara är svin som vräker ur sig saker de tänker. När jag var yngre tog jag ofta åt mig, men med åldern har jag lärt mig att inte bry mig.

  Kan vi inte strunta i att diskutera kön i den här frågan och bara vara överens om att inte vara elaka mot varandra? Människor som är elaka mot varandra är skräp, oavsett kön.

   Folk som hänger här är till 90% överviktiga, dumpade vänsterfeminister som går på ssri. Klart de skriker att män är värst i allt.

    Jaha, då tillhör väl jag ”the 10 percent” då som smal högerkvinna utan läkemedelsrecept. Eller så drar du din ”statistik” ur röven.

  Jag har faktiskt typ aldrig fått några sådana negativa kommentarer som hon nämner. Upplever inte att det är svårt att vara kvinna, tvärtom. Men sen å andra sidan… Jag är en vit kvinna med utbildning och goda inkomster, så där ligger kanske orsaken.

  Jag älskar att vara kvinna. Män hjälper en hela tiden, får förmåner lite här och var, behöver inte försörja mig själv. Visst att sexuella övergrepp och sådant är hemskt och vi alla utsätts men om man bortser från det. Hellre det än att vara man med alla krav på längd, storlek på ballen, inkomst, bil, visa känslor men inte för mycket så man inte blir kallad för gay, inte gråta trots att man går sönder, vara stark och kunna ta en fight, nej tack.

  Fast vem säger så till henne? Jätte konstigt

  Till alla kvinnor som säger i kommentarer:
  ”Men vadå, jag har ju aldrig blivit behandlad sådär, jag tycker det är lätt att vara kvinna”.

  Grattis, du kanske har sluppit att bli kritiserad och ifrågasatt jämt. Det betyder inte att det faktiskt existerar ett problem där alla ska ha en åsikt om hur du ser ut, vad för karriär, antal barn (eller inga barn), vad för andra livsval du gör. Bara för att DU inte haft den upplevelsen av att vara kvinna, gör inte andras kvinnors erfarenheter där de faktiskt mycket väl stött på dessa problem oviktiga eller inte ens existerar.

  Jag har aldrig fått en negativ kommentar av en kvinna ang mitt utseende och jag tror det beror på följande: jag är skitful.
  Jag aspirerar inte på att var snygg och konkurrerar därför inte. Att slänga en negativ kommentar åt en sån som jag är bara meningslöst. Jag tror ni snyggingar skulle se det som att sparka på en som ligger. Däremot har jag många vänner av båda könen. Inte så komplicerat med en som är uppenbart inget hot och inget prospekt.

   samesame! Jag har tom blivit lite kränkt ibland när vissa klagar på hur mycket uppmärksamhet de får på stan, hur många som ber dem om deras nummer osv. Det har bara hänt mig en gång, det var en uteliggare som sa ”vad snygg du e” … haha, det är vad det är.

  Är det inte lite märkligt att först lägga inlägget före detta om bla. Molly Sanden som visar något annat än en perfekt tillrättalagd yta, sedan lägga upp detta? Like-fiske från en person som gör allt för att visa en perfekt yta, som visar upp diverrse (spomsrade?) behandlingar av kroppen efter graviditeter? Som inte kan visa upp sig utan brutala filter eller från annat än rätt vinkel? Kobran hugger och andra måste ju vara bättre att lyfta om du vill ta up problematik, istället för en problematisk glitterfeminist utan koll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.