Triss i Tusse

Tusse varvar att vara Sveriges representant i Rotterdam, samtidigt som han pluggar för att kunna ta studenten i juni.
Hoppas han orkar, att rösten och han själv håller.
Heja!

Jag hade förresten helt missat när han sjöng Conchita Wursts ”Rise like a Phoenix” på Idol, och såg det inslaget först idag. *sist på bollen*
Åh, vad jag älskar Tusse!

Jag ÄLSKAR kostymer och vill ha exakt alla som Tusse burit än så länge.
Färg, passform och unik flärd!
I love it!
Kanske kan vi förmå honom att sälja dem på Sellpy Yaytrade när han kommer hem?

Avslutningsvis vill jag bara ta tillfället i akt att tydligt ta avstånd från all den rasism och det hat som tagit sig in och landat på Tusses Instagramkonto sedan han började repa i Rotterdam.
Det är både oacceptabelt och anskrämligt och ingenting som hör hemma i Eurovision, (eller någonstans om man ska vara krass).

 

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Heja Tusse! Vad finns de nya scenkläderna är.

   Du har ju inte sett dem än?

    Hen menar nog ”vad fina de nya scenkläderna är” 🙂

   Själv väntar jag bara på att Catrin Hedlund ska träda fram och hävda att han är far till något av hennes barn.

    ??

  Klickade in på det officiella Eurovision-kontot efter att jag läst artiklar om att Tusse får en massa hat på den sidan. Såg kanske en halv-rasistisk kommentar, men kanske de redan raderat resten, jag vet inte. I övrigt handlade det mest om att folk påpekade att låten är rätt tråkig men att den kommer komma högt för att Sverige är Sverige och alltid får höga poäng speciellt av juryn. Det är helt valid kritik, för faktum är att Sverige nästan varje år hamnar på höga placeringar trots att folket gett dem betydligt lägre poäng. Samtidigt är det andra länder som konstant får låga poäng av juryn trots att de är publikfavoriter. Summa sumarum, det handlar om att det nuvarande jurysystemet inte är rättvist, de borde ha betydligt mindre makt och mer fokus på publikrösterna, anser inte att de kommentarerna som påpekar det är hat. Däremot är det absolut fel med rasistiska påhopp, givetvis.

   De har väl raderat det värsta hoppas jag

   Gjorde samma och såg massa kommentarer om folk som reagerade på hur elaka och rasistiska kommentarer vissa skrivit. Så antar att de måste tagit bort dom

   Men det är väl självklart att det rasistiska är raderat redan? Varför inte bara utgå från att stort officiellt konto raderar rasism snarare än att snurra in sig i någon argumentation om att det inte är rasism att tycka låten är dålig?

    Grejen är att det också fanns en massa kränkta svenskar i kommentarsfältet som anklagade dessa helt befogade kritikkommentarer för att vara hat. Men jag anser inte att den typen av kommentarer är hat. Som sagt är det absolut inte okej med rasism dock!

   Självklart är det inte den typen av kommentarer som det refereras till när man/aftonbladet pratar om rasism och hat.

   Varför är det aldrig någon som tar upp den rasism svenska kvinnor blir utsatta för? Jag vet inte hur många gånger per dag jag blir kallad svenneh0ra.

    För att vi vita svenneh0ror är jävligt privilegierade.

     Jämfört med resten av världen är nog de flesta i Sverige priviligierade, oavsett hudfärg. Ska vi inte bry oss om rasism i Sverige då, för att människor som bor här är priviligierade jämfört med tex urfattiga människor på andra kontinenter? Om vi ska spela privvad-spelet så är det väldigt många som diskvalificeras.

     Gör det det okej?

    Kan du inte försöka göra ett överslag? Även om du inte vet exakt hur många gånger om dagen, så kanske du kan komma nära. Två gånger? Fyra? Tio? Hundra? Själv har jag nämligen aldrig blivit kallad svennehora, så det är intressant att jämföra med någon som inte kan hålla reda på alla gånger det inträffar.

  Läste i tidningen att de rasistiska kommentarerna har raderats.

  Rasisterna kan faktiskt kort och gott äta Tusses bajs!

   Kunde du inte göra din poäng utan att uttrycka dig osmakligt?

    Är det JAG som är osmaklig? Inte rasisterna då? De kan faktiskt visst äta hans bajs! Ur en skål med sked.

     Det kan du också! Den som sa det kan va det. Din kommentar bidrar bara till infantilisering.

      Du förtjänar också en skål med bajs! Se så varsågod.

   Usch! Fy! Vilken osmaklig kommentar.? Hur tänker du?

    ?

  Tusse har det cirka 99,7 procent av alla influencers inte ens inser att de saknar: personlighet.

   Dagens utmaning till dig, testa att hylla någon utan att trycka ned en annan ! Det blir så mycket bättre

  Tror ni Tusse tar sig vidare? Tycker att låten i sig är väldigt tråkig, det händer ingenting i låten. Tusse har en bra röst men när jag hör låten på radion är det verkligen ”eh, byt nu”.

   Samma! Haha. Tycker tusse är härlig, men låten lyfter aldrig tyvärr. Den är mest mjäh. Min sambos familj håller inte med mig. Tycker dotters låt fastnade mer. Tror däremot att tusse hade varit fantastik med en bättre låt. Kommer ihåg att jag hejade på loreen med de tidigare låtarna hon tävlade med i melodifestivalen innan euphoria (de/den var grymma!), men kändes ändå som ödet att det inte blev någon vinst förrän euphoria för den är ju en av de bästa låtarna någonsin i Eurovision! ?

    Tycker dotter hade en mycket bättre låt förra året än i år.
    Jag höll på Eric Saade i år, tycker hans låt var riktigt bra!
    Tusses låt är för enformig/upprepande, men hans scenframträdande är snyggt, håller tummarna för honom.

     Jag gillade inte Dotters låt iår alls, förra årets var 1000 gånger bättre.

   Efter första övningarna i helgen dalar han på oddslistorna och fansen verkar vara rätt överens om att han var en av de som klarade sig sämst. Låten är tråkig och icke-orginell. Däremot kommer juryn ge höga poäng till Sverige för att det är Sverige, som alltid.

    Njaaaa, Anna Bergendahl…

     Ja fyfan vad pinsamt dålig hennes första låt var. Tycker dock inte hon kan sjunga alls men.

    En sak som är lite ”lustig” är dubbelmoralen i att vi alltid förväntar oss höga betyg av våra grannländer (o blir sura om de inte ger poäng) medan det blir ett smärre ramaskri om andra länder gör likadant. Länder med många grannar har fördelar….

     Vi? Sen är det väl inte konstigt om grannländer har ungefär samma musiksmak.

  Gräsliga kostymer, men fin sångröst!

  Totalt oinsatt, men heter han Tusse på riktigt? Låter som ett kattnamn…

   Han heter Tousin

   Nej, det är ett smeknamn 🙂

   Gunilla Perssons katt heter Tusse ?

    Exakt…

    Så någons katt heter Tusse? Och?

     ”Och?”
     Det ÄR lite underhållande att det är just Gunilla Perssons katt. När hon med sitt förvrängda ansikte ropar ”TUSSÄÄÄÄ TUSSÄÄÄÄ”

  Har inte ens tänkt på detta, men insåg nu att Melodifestivalen har vunnits av mörkhyade personer tre år i rad. Mello är ju det folkligaste vi har, Sverige är nog bra mindre rasistiskt än majoriteten av andra västerländska länder ❤️

   ????

   Om en vit person vinner nästa år, blir ”vi” rasistiska igen då? Om tävlingen år efter år efter år skulle vinnas av icke-vita, skulle det då å andra sidan vara 100% bra och oproblematiskt?

  Älskar Tusse och älskar låten ? Hoppas vi tar hem det!

   Finns inte en chans i hela helvetet att han kommer att vinna, tror inte ens att han går vidare om jag ska vara ärlig.
   Låten är mainstream och lyfter aldrig riktigt.

  Tror inte det kommer gå så bra för Tusse dock..jag är en riktig eurovisionnörd o tittar på massa reaktioner på youtube och Sverige nämns inte när man pratar om topp tio. Tror folket gjort en liten Anna Bergendahl här, röstat på en artist man tyckt om men där inte låten räcker riktigt till..
  Men jag hoppas ju så klart jag har fel.

   Varför skulle låten inte räcka till? Den fick höga poäng av den internationella juryn. Är heller inte jämförbar med Anna Bergendahls.

    Den är tråkig, överproducerad och absolut inget originellt med den. Ser att många fans har tröttnat på att Sverige fortsätter ta framträdandet från mello och göra precis samma sak i eurovision. Det är inget nytt, man har sett det förr och det finns ingen överraskning som för de andra låtarna.

    Mina favoriter i år är Italien, Ukraina och Litauen. Plus att jag älskar att Finland äntligen har rock igen!

   Japp, har sett de klippen med… Den låter PRECIS som alla andra låtar som spelas nu, ingenting händer för att göra låten intressant, bara för att den ”internationella juryn” gillade låten betyder det inte att det kommer gå bra.

    Det där med ”internationella juryn” i den svenska uttagningen är ju lite intressant. De länderna kommer ju att ha Sverige som konkurrent sen, så vad säger att de inte röstar fram en medioker låt som deras eget land sedan har lättare att slå i en final?

  Tusse!!!!! ?????

  Får lite Prince-vibbar över hans stil. Coolt!

  Tusse är helt fantastisk! Grym personlighet, röst, närvaro, kläder..
  Jag hoppas han tar hem de här!

  Å min dotter på 7 månader blir super exalterad och asjävla glad så fort hon hör låten voices.

  Jag har hela tiden trott att Tusse var en tjej! Kan villigt erkänna att jag inte följer mello, har bara sett nån bild och något klipp då och då. Coolt med en kille som tar ut svängarna lite.

   Jag trodde också att det var en tjej ???

   Och jag har alltid trott att Keyyo såg ut som Tusse när jag bara läst namnet…

  Tusse är outstanding!!!

  Förstår inte alls kritiken om hans låt. Jag tycker den är helt underbar för att inte tala om Tusse själv! Vilken röst och karisma❤

  Tror hans mysiga personlighet och populäritet från idol gjorde att han vann för låten i sig är verkligen inget speciellt tyvärr.

  Tycker själva numret är snyggt och hans scennärvaro är på topp men själva låten är lite mjää.

  Som andra skriver lär han få höga poäng från juryn men kommer nog inte vinna folkets röster.
  Jag tror att han kommer ta sig i final och hamna på typ plats tio.

  Angående rasistiska kommentarer har det raderats för fullt på Eurovisions officiella konton, riktigt grova grejer i stil med ”tänk att *****apor får representera ett land”, ”är slavarna här för att stanna?” osv. Uttryckt på engelska då. Förjävligt men föga förvånande.

  Sjukt credd att kunna ta studenten och uppträda i ESC samtidigt!

  Jag har inte följt den här Tusse, varken i idol(?) el mello. Tror aldrig jag ens hört vederbörande sjunga faktiskt. Inte så jätteintresserad så det är väl inte så konstigt kanske. Nåt som jag dock inte varit helt säker på fram till nu var om Tusse var en kille eller en tjej! Såg att det stod ”han” i texten så då klarnade det.
  Namnet avslöjar ju inte könet och jag tycker inte att hans utseende är direkt manligt el direkt kvinnligt.
  Har bara reflekterat över min osäkerhet varje gång han dykt upp på bild.
  Hoppas att ingen tar illa vid sig el blir sekundärkränkt då det inte var min mening.

  För att kunna studenten? Camilla, läs igenom dina inlägg innan du publicerar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.