Varför jag älskar Molly Sandén och den vändande trenden

Man kan tycka att så här lite retuschering väl egentligen inte är någonting att bråka om, men det är just det det är.
De där små, mänskliga sakerna, som ett veck, ett blåmärke eller en blodsockermätare som är så viktiga att se och att få låta synas.
De gör varken för eller till vad gäller en människas värde, och inte heller hennes rätt att finnas till precis som hon är – men hur lätt är det inte att glömma bort, när dessa små oväsentliga saker ändå måste tas bort och/eller ”fixas” till.

Jag ÄLSKAR att trenden börjar vända, om än så så lite, så börjar den ändå vända.
Molly är ett lysande exempel på detta, men även Emelie Walles, som jag tidigare tyckt spridit en ganska så skev kroppsbild.
Därför vill jag uppmärksamma även hennes videos – and here it is:

139 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Representation is the shit!

   Representation är skit.

  Ständigt detta tröttsamma tjat om kroppar, kroppar och åter kroppar.

   Varför har hon inte hår under armarna?

    Förmodligen för att hon tagit bort det. Som majoriteten kvinnor gör.

     Majoriteten? Visst, om du inte tror att det existerar andra kvinnor än svenska 15-50-åriga.

      50? De kvinnor jag känner som är 50-70 tar bort hår under armarna…

      …och man kallar väl knappast barn under 15 för kvinnor (eller män)?
      De är flickor och pojkar. Själv fick jag inte hårväxt under armarna förrän vid 13-14 årsåldern.

      Du har koll du. Ju yngre man är ju mer tror man sig veta. Ju äldre man är ju mindre förstår man.

    Jag luktar mer mer hår så ta kort det, kanske hon med?

     Ja blir mer yta för bakterier att ansamlas. Jag rakar mig också pga problem med mycket svett (= på sikt lukt). Och jaaa, jag duschar men jag luktar snabbt ändå för jag svettas så mycket ?

      Same

   Håller med. Tröttsamt, fokus blir ju fortfarande på kroppen. ”Kolla jag har faktiskt ett födelsemärke och ett liten synlig bristning på låren!” Wow!

    ?

   Ja det är oerhört tröttsamt med detta fokus på kroppar. Visst, det är snäppet bättre om kroppar som på något sätt inte är norm visas, just för att unga inte ska få en skev bild. Men detta är väl gjort nu? Kanske dags att ta nästa steg i utvecklingen- visa att kvinnor är mer än bara en kropp? När ska kvinnors talanger uppmärksammas och hyllas UTAN att det samtidigt blir fokus på kroppen, hur den än ser ut? Dags att ta ett steg till, att visa talangerna i sig så att begåvningarna får allt ljus på sig. Visa tex konstverk, bok, lyssna på musiken osv UTAN att ha en mer eller mindre avklädd kvinna inbakad.

   Håller med! Speciellt från sönderopererade småbarnsmorsor med lösnaglar, löshår, lösfrandar, som solar och tränar/deffat.

   Bra att man är stolt över sig själv, men det hade hon ju inte varit utan allt det där, tyvärr.
   Är glad att hon tycker hon är fin,
   Det är inte det jag säger.
   Men det hon visar är ju inte heller verkligheten även om hennes slappa skin är det.

  Jag tycker också detta är uppfriskande. 🙂 Men snart kommer väl tokstollarna som tycker detta uppmanar till fetma, diabetes, mer gravitationskraft och hemlöshet eller god knows what…

   Och vad har det att göra med det som Molly, Camilla och Emelie tar upp? 🙂 Vill du även kopiera och klistra in vad överdrivet solande kan leda till? Skador från jogging? Att arbeta med röntgen…? Fler ”relevanta” ämnen..?

    Det har med kommentaren ”…tycker detta uppmanar till fetma, diabetes” att göra. Det var ju du själv som skrev det. Så det är ytterst relevant.

    Fast nu fick du svar på din kommentar, personen skrev inte det som en fristående kommentar ??‍♀️

     Ja så fort det nämns att kvinnor inte ska behöva passa in i idealen så dyker ju dessa extrema kommentarer upp som jag som helt irrelevanta. Blir väldigt mycket ”goddag yxskaft” över det. ”Det är ok att ha valkar på magen när man sitter” leder till ”JAHA så du tycker man ska väga 280 kg och vräka i sig 12 stycken pizzor varje dag va va va?!”…

   Molly har typ 1 diabetes. Det är inte samma sak som typ två, orsakerna till varför man får det samt behandlingen skiljer sig åt, och därmed är det även viktigt att skilja dom åt.

   Men du bevisade att min kommentar stämmer, väldigt snabbt, tack. 😀

   Du vet att Molly har typ 1 som är en autoimmun sjukdom och inte har ett dugg med insulinresistens att göra va?

   Ja det stämmer att av de 4% av Sveriges befolkning som är diagnosticerade med typ 2 diabetes är 90% av dessa 4% överviktiga. I Sverige bedöms 57% av vuxna män och 46% vuxna kvinnor (16-84 år) vara överviktiga. Det innebär att den stora majoriteten av överviktiga inte har diabetes typ 2. Det blir lite väl skevt när man inte tar med hela bilden.

   Tänk om alla som lade upp bilder på när de är solbrända skulle få kommentarer i stil med: ”Det är faktiskt farligt att sola!! Nu uppmanar du till hudcancer!!!”

   Men nä, det är bara fett som inte får synas på bilder..

    Det har jag sett många gånger. Men då inte på ”normala” brännor utan ”ligga och steka i Grekland i 5 veckor insmord i olja”-bränna.

    Ja, det är uppenbart att just fettföraktet flödar, för det är väldigt mycket annat folk kommer undan med. :-/

    Tack till Camilla som tog bort de dryga och onödiga kommentarerna som var här förut. 🙂

   Fetma? Det är ju galningar som kommenterar i så fall eftersom denna bild inte är i närheten av fetma. Hon är ju helt normal, perfekt skulle jag kalla det. Alla som inte är anorektiska är inte per automatik feta. Det finns ett mellanting som kallas normalviktig.

  Tycker det blir lite dubbelmoral av Emelie när man tydligt ser i ansiktet att hon gjort det ena och det andra. Tummen upp att visa att alla kroppar är olika osv men för mig känns det bara som hon fiskar likes.

   Det är ju själva ”uppvisandet” som är det sjuka! Spelar ingen roll om det är en benig modell eller en tjock kroppspositivist. Att vi ska posera och vrida å vända på oss själva på bild å film är ju det som är konstigt. Varför inte fokusera på vem man ÄR eller vad man KAN? Alltså roliga konton eller konton där man lär sig något. Största delen av soc medier består av tjejer som lägger upp fina bilder å filmer på sig själva utan någon annan mening med det. Och tusentals andra tjejer sitter å glor på det. Det är ju verkligen slöseri på tid!

    Exhibitionism är en slags perversion. Underligt att så många ägnar sig åt det.

    Uppvisandet är väl inte så konstigt egentligen, det är väldigt mänskligt att vilja vara attraktiv i andras ögon och få bekräftelse på det? Sen blir det ju såklart skevt när det för kvinnor endast är fokus på yta.

    Word på den! Beroendet folk har av att filma och fotografera sig är helt bisarrt.
    Man kan inte bara prata om att det är fullt normalt att amma, utan man måste självklart be någon ta ett foto på en när man ammar ( helst en snygg bild) som man kan posta, för att visa det ”normala” blir så trött på mänskligheten..

    Så jävla bra skrivet!! Såååå många som lägger upp bilder enbart på dem själva i olika poser och utstyrslar. Otroligt tråkigt att följa och jag kan inte fatta att dessa har så många följare. De flesta bilder är dessutom både retuscherade och har olika filter. Fram med lite humor, intressen, ”talanger” man är bra på och lite mer verklighet. Har avföljt så många på sociala medier nu och är nästan aldrig inne och kikar på instagram och liknande. Lever livet istället och är här i nuet. 🙂

   Men läs vad hon skrivit istället. Hon har inte påstått att hon är naturlig. Hon erkänner ju själv hur dåligt hon mått och att hon klistrar på ett filter osv för att få saker att se mer perfekta ut än vad det är.

  Och NEJ jag tänker inte uttrycka mig snällare. Dags att cancellera dessa fula människor med deras fula ingrepp.

   Läs vad hon skriver istället. Hon mår inte bra. Tror du dina elaka ord på något sätt hjälper?. Folk som gör ingrepp är ju oftast inte nöjda med sig själva/mår dåligt över hur de ser ut redan, så varför strö ännu mer salt i såren. Du kan tycka och ha åsikter utan att vara respektlös/elak.

    Man behöver inte basunera ut sitt mående eller sina fula ingrepp till hela världen. Hon tjänar multum på båda delarna vilket gör hennes beteende extra klandervärt.

   ”Dessa fula människor”? Ja du, inte konstigt att folk genomgår det ena efter det andra när idioter som du finns

  Folk tror att vi bryr oss mer än vad vi gör.

  Tycker inte trenden vänt alls, snarare tvärtom. Svårt att hitta någon på insta som ser helt naturlig ut, tyvärr!
  Vore underbart om alla bara fick vara som de är utan en massa filter eller injektions.

  Vad är det för fel på hennes gravidbild? Hon ser ut som en helt ”normal” gravid kvinna ju

   Hon skrev ju det. Hon hade inget ”glow” som alla pratar om. Äh ni fpr ju börja läsa

    Klart det är skillnad när en bild typ är proffessionell och den andra en selfie i spegeln 😉
    Kika på modeller till vardags, ser lika glåmiga och tråkiga ut som vem som helst

     Jag lägger ingen värdering, men det va ju Emelies känsla ?

    Som vanligt är det någon som inte förstår vad man menar så jag måste förklara igen.

    Hon skriver: Alla dessa vackra kvinnor med ”gravid glow” ?? Sen kommer jag ?? Efter 3 gånger som gravid inser jag att det kommer nog aldrig att komma nått glow

    ”Sen kommer jag?” att hon ser ut som en säl, att hon aldrig kommer att ha något glow.

    Det jag skrev i min kommentar var att det enda jag ser är en ”normal” gravid kvinna. Så typiskt flunsor att tycka att dom ser såååå hemska ut. Ba Nej du ser jävligt normal ut

  Juste minns Emelie från när hon gick ner 45kg på 3 månader. Sjukt bra jobbat!

   Så nästan 4kg i veckan? Det låter sjukt ohälsosamt. Absolut ingenting bra med det.

    Menar du att hon är sjuk nu eller på vilket sätt var det ohälsosamt?

    Nu vet jag inte vem det är eller hur mycket hon vägde men det beror ju på hur mycket det finns att ta av? Väger man 200 kilo är det ju inte så ohälsosamt att gå ned 10-12 kilo på en månad men om man väger 70 är det kanske inte lika bra.

     Tror du på allvar att det är hälsosamt att gå ner 10 kilo på en månad bara för att man väger mycket? Det är det naturligtvis inte…

      10 kilo är ett kaloriunderskott på cirka 75 000 kalorier. Dvs ett dagligt underskott på 2500 kalorier. Det låter helt orimligt, såvida man inte är väldigt, väldigt tung och därmed förbränner extremt mycket energi enbart med att existera i en vanlig vardag. För mig, att försöka gå ner 1 kg på 10 dagar, innebär ett underskott på 750 kal per dag och även det är tufft, fastän jag tränar konditionsidrott och styrka.

    Hade det varit en bättre prestation om hon gjort det under ett år eller? Hon gick ner mycket i vikt, tycker det var häftigt.

    Varför skulle det vara det?

    Är ju sjukt bra jobbat. Jag har gått ner 23 kg på två månader. Allt går med träning och bra mat. En annan sak att sen behålla viktnedgången.

   Wow. Hur gjorde hon det? Måste ju slutat äta helt? Min kusin gjorde något liknande men då körde hon faktiskt vattenfasta i minst 20 dagar. Samtidigt som hon hade 2 jobb… :-/

    Tja om ens liv hänger på det absolut. Men annars; varför ska allting göras på en gång och så himla snabbt? Man kan väl omöjligt tro att det är bra hälsosamt och hållbart för kroppen att pressa den så? :p

     Oj jag skrev ”wow” som i att jag var chockad, inte som att hon gjort något bra, ville bara förtydliga det… 😮 Nej, man undrar ju vad som driver en person att göra något så drastiskt och faktsikt farligt. 🙁

  Tycker detta är så jävla bra!❤️ Såhär tycker jag man gör ”instagram vs reality” på rätt sätt.

  Brukade verkligen hata dessa typer av inlägg för att det nästan blev shaming till folk som lägger ut snygga bilder på insta. Vet inte om nån förstår vad jag tänker på, men kan knappt räkna hur många gånger jag sett instagram vs reality-inlägg där ena personen verkligen gör ALLT för att se ”ful” ut. Känns så konstigt? Har liksom aldrig förstått poängen?? Hoppas nån fattar vad jag menar haha

  Synd bara att hon uppenbarligen rippar låtar rakt av. Det borde väl intressera dig som jobbar i branschen och med upphovsrätt??

   Jag lyssnade också på de låtarna av Molly och 1975 som nån nämnde på Öppet spår. Helt lika ju!

    Mollys låt har exakt samma melodislinga och för många likheter för att vara en slump. Även titeln är direktöversatt från 1975 Somebody else.

   Så lika är de faktiskt inte. Kanske om man har 0 känsla för musik, men inte annars

    Jo dom är faktiskt alldeles för lika. Väldigt tydligt att hon fått ”inspiration” från den låten? Mvh musiker

  Gillar Molly, men den andra tjejen? Är det verkligen kroppspositivitism att behöva sitta i sjuka vinklar för att ens få fram minsta lilla valk? Jag ser liksom inte vad det är som är kroppspositivitism med att extremt smala människor ska visa att de är ”härliga” och ”som alla andra” genom att försöka visa att de också har pyttelite fett, väldigt påtvingat.

   För att hon visar hur ALLA kan senut. Hon är smal, men har fortf hud kvar efter tre förlossningar tex. Ska inte smala få må dåligt? Tycker det ör bra med variation.

    Men vet vi verkligen inte hur alla kan se ut? Jag har sett jättesmala, gravt överviktiga, långa, korta, body buildera, breda, anorektiker, mulliga, enbenta, vältränade, de med hängbröst, de med silikonbröst, de med magrutor, de med bukfetma.Är jag ensam om vetskapen att alla ser olika ut?

     Det är olika. Jag behöver se sådant här.

      Okej. Kämpa på!

    Ja men det vet väl alla redan! Det räcker med att ha en familj, eller vistas på ett badhus ibland, så vet man att alla ser olika ut.
    Önskar att man slapp se andras kroppar så fort man använder sociala medier.

   Jag tror inte hennes osäkerhet handlade om valkar utan om den lösa huden som hon fick av att gå ner väldigt mycket i vikt.

  Såg biancas story från Dagmar hotell, när hon låg och pratade om något i sängen. Då hade hon ett filter som endast vid första anblick gjorde ögonen glansigare och vitare.

  Jag själv testade detta filter och fick då se att filtret smalnade näsan, gjorde putigare läppar, solkysst hy och glow.

  Vad speglar detta till alla yngre följare, och även äldre följare för den delen. Ser man inte från början att det är ett filter, eller förstår källkritik (hur äkta är allting på sociala medier?) då har man kanske svårt att förstå att det inte är så gemene influencer ser ut.

  Blir ledsen över hur influenserna förskönar sig på story..

  Vad är det för fel på dig, hur du ser ut? Du är perfekt på ditt alldeles egna vis, ingen kommer bli som du. Kom ihåg det ❤️

   männen bakom dessa appar är genier

    De öppnade ett kaninhål som aldrig går att stänga igen när de uppfann snap- och instagramfilter. Svårt att minnas nu men för bara ett par år sedan fanns inte detta alls, då behövde man isåfall ladda ner externa appar och fixa ansiktet. Det är alldeles för enkelt att med ett klick minska näsa, jämna ut hy, förstöra ögon och läppar, lägga till fransar och bleka tänder nu. We Will never come back from this.

     Jag använder aldrig filter. Så det går jättebra att låta bli.

      Nu var det verkligen inte det jag menade, jättebra att du kan stå emot. Frågar du däremot valfri tonåring så har de vanan inne att slänga på ett snyggfilter så fort de känner att de har en ”fuldag” och för dem blir det en vana. De möter även andra i sociala medier med filter dagligen, t.ex bianca som har en miljon följare.

       Låter väl skönt. Ungefär som när jag tar på mössa för jag har en bad hair day.

    Kvinnor kan inte utveckla och programmera appar alltså?

  Mona har skrattat så hon kissar på sig hela helgen. Vilka töntar vi är som tror att hon bryr sig om kritik!

   Önskar verkligen att hennes följare och bloggläsare får upp ögonen för vilken scamtant hon är, att de till slut vaknar upp och inser vad hon går för.

   Jag läste Monas blogg förr, var naiv och trodde på henne när hon sa att hon inte fick elaka kommentarer. Efter att jag började läsa bloggbevakning förstod jag att hon helt enkelt inte släppte igenom dom.

  Älskade att vara gravid: slippa mensvärk och mens, känna sig mysig och förväntansfull.
  Själv ser jag ingen större skillnad på bild ett och två, ser endast två gravida kvinnor. Men så studerar jag inte varje detalj heller, haha.

   Är du blind?

    Nej, haha, men tycker båda är fina på sitt sätt och är inte så intresserad av att studera kvinnor i detalj. Jag ser att det är filter osv osv på ena men ja:)

   får samma glädje med mini-piller, ingen mens eller mensvärk på flera år. :))

    Jag hade världens menssmärtor när jag åt mina och blödde konstant. Oh the joy.

  Men alltså gud vad löjligt…allt snack om kroppar hela tiden. Folk som ska lägga ut ”åh nu är jag inte likadan längre och bryr mig knappt om hur mycket jag väger eller ser ut”. Det är så fejk. Varför lägger hon ut massa om sin kropp och att hon ändrats så mycket? Det har hon ju inte. Och hon verkar bry sig extremt mycket som skriver så långa texter om sin kropp och massa bilder.

   När de var vältränade skulle de få beundrande kommentarer ’kan jag kan du’ o när de inte orkar hålla sig deffade ska de ha hurrarop för det.

   Det kan väl visst ses som starkt att vara en av få svenska kända kvinnor som lägger upp oretuscherade bilder? Vi är otroligt matade med att redan smal tjejer redigeras så att pyttesmå valkar eller födelsemärken försvinner, självklart skulle det skapa en mer naturlig miljö om ingen redigerade sig ens lite grann. Redigering handlar inte bara om att göra modellerna jättesmala utan att ta bort ALLT som ser naturligt ut.

  Hur hon gör och väljer att visa upp sig är hennes sak, problemet ligger hos betraktaren !

  Alltså nä, jag tycker inte detta är speciellt uppfriskande. För det första är ju i princip alla kvinnor som hyllas för sånt här fortfarande skitsnygga (dom som inte är skitsnygga får istället kritik om att dom uppmanar till ohälsa).
  För det andra så bara fortsätter ju fokuset på kroppar. Varje gång någon kör en ”titta på mig och alla mina valkar” så sitter garanterat någon annan och känner, ”om hon tycker HON har valkar, vad har inte jag då?”. Vi måste SLÄPPA fokuset på kroppens utseende.
  För det tredje, kanske lite off topic i detta fallet men ändå, så är jag sjukt trött på att kvinnor ska klä av sig och göra nåt slags feministiskt statement av det. Klä av dig hur mycket du vill, men nåt feministiskt statement är det INTE.

   Exakt. Hon är ju sångerska, hur är det ens relevant att hon ska visa upp sig i underkläder (förutom att hon uppmärksamhet för det…)?

  Är det bara jag som tycker antonija och oliver är fruktansvärt barnsliga som fortsätter lägga ut ”bröllopsbilder”? Det är så otroligt fånigt och faktiskt töntigt. Väldigt positiv så här en måndagsmorgon.

   Pr-trick är så jävla töntigt, det va poppis för flera år sen men vi har kommit längre. Att båda dessutom svarar på kommentarer med ”ja vi är gifta!!” Och att ”bröllopsvideo kommer” är så töntigt!! Dom gör verkligen allt för uppmärksamheten

  Först när vi slutar kommentera ett utseende med en bild på ett annat utseende har vi kommit någon vart.
  Och först när vi slutar publicera bilder på kroppar där fokus är just kroppen – oavsett hur den ser ut – har vi kommit någon vart.
  Nu blir det bara rundgång.

   Verkligen. Så trött på allt tjöt om alla kroppar. Är någon för smal är den inte representativ/naturlig/äkta för så ser inte ”en riktig kvinna ut”, är man lite större än så (tex Molly) så hyllas man till skyarna för det är ”lagom”, är man överviktig får man en blandning av hejarop och elaka kommentarer. Kan vi inte bara sluta?

    så du tror Molly bara hyllas???

     Nej med tanke på hur besatta alla är av att kommentera kroppar åt höger och vänster får hon nog allt möjligt. Jag pratade generellt.

     Hyllas, klagas på, inte läggs märke till , jag bryr mig faktiskt inte. Jag vill inte se fler bilder på kroppar nu, varken feta eller smala eller någonting! Så uttjatat!
     Kan man bara slippa se andras magar? Tack! Skulle jag absolut vilja se en mage så har jag en egen, men jag brukar knappast glo på den och lär inte börja heller.

  Att photoshoppa bort insulinknappen tycker jag är helt ok om det inte är meningen att bilden ska väcka uppmärksamhet kring diabetes. En stor vit plopp på någons arm tar fokus från resten av bilden när det är menat att vara en säljande bild för…oklart vad? Underkläder? Badkläder? Molly själv? Hennes musik? Det är som att redigera bort en hårslinga som ligger över någons ansikte eller damm på kläderna.

   Nej, det är inte samma sak. Att ha kvar den skulle visa t.ex. barn med diabetes att det inte är något konstigt eller fel på dem. Representation är så viktigt!!!!

    Jag tycker det beror på bildens sammanhang.

   Är inte ens en insulinknapp. Tur att Molly visade bilden så att vi kunde uppmärksamma detta.

    Ursäkta, blodsockermätare.

     Vad är det då menar du?

   Men vänta nu, skulle du säga samma sak om det va en person i rullstol?? Det är ett hjälpmedel, varför kan inte hjälpmedel visas utan att man måste prata om det? Så konstigt tankesätt

    En rullstol har troligen mycket större inverkan på en persons framträdande i bilden än en vit plopp på armen. Det går inte att ta bort den ur bilden utan att påverka bilden.

    Ja självklart ska den inte redigeras bort. Tror folk inte fattar hur allvarligt diabetes är.

  Ja det undrar jag med!
  Jag orkar inte med fler bilder på kroppar! Seriöst, kan folk inte bara sluta lägga upp alla dessa bilder på sig själva där de inte GÖR något utan bara visar upp hur de ser ut.
  Snark, liksom! Jag har också en kropp, alla har det, vem bryr sig!
  Så himla ointressant om Molly har trånga trosor och det blir en liten valk eller nåt.

   Det handlar ju inte om det. Det handlar om att det ska vara acceptabelt att ha valkar och en kurvig kropp och att vi inte ska sträva efter smalhetsen.

    Men gud, ha valkar då, vem bryr sig? Jag har valkar och jag har ett bra liv ändå. Kan jag bara få slippa se kroppar så fort jag öppnar Instagram!!!

    Men hon är ju sångerska! Vad är syftet att visa upp sig i underkläder? Om hon inte vill fokusera på sin kropp – sluta då ta avklädda bilder, svårare än så är det inte.

  För att hon vill!!

   Nej. För att det förväntas av henne.

    Lägger man upp bilder på sig själv i bara underkläder utan egentlig anledning är syftet naturligtvis att personen vill synas och få uppmärksamhet. Påståenden om annat är bara bs.

    Av vem då? Jag förväntar mig verkligen inte att behöva se folk i trosor.

     Av samtiden.

      Jaha samtiden. Vem är det, är det du? Har du skrivit till Molly att du inte ska lyssna mer på hennes låtar om hon inte lägger upp bilder i trosa och bh?

   Keep telling yourself that. Det är inte normalt att visa upp sig för hela världen på det här sättet, kan vi sluta låtsas att det är det?

    Jag undrar dock tyvärr om det inte blivit så pass accepterat bland yngre kvinnor att vika ut sig på internet, helt eller delvis? Hur blev det så här? Det är absolut inte normalt men de gånger jag ser en ung influencers flöden reagerar jag på att det alltid finns underklädesbilder på den unga kvinnan ifråga. Varför? Hur pass stor roll spelar instagram för de unga egentligen? Och förstår de sedan inte varför majoriteten av följare är män?

    Ni som är yngre får gärna delge oss andra era synpunkter.

  Gaah, jag blir galen! Jag hittar bara fyra grejer som har blivit retuscherade.
  Kommentarsfältet är ju inte mycket till hjälp för där har alla svarat ”DET FINNS INGA FEL! Hjärta, pussmun, hjärta”
  Va fan! Alla ser ju att saker blivit retuscherade!? Vad är det för fem saker Molly menar???
  Knappen, magen på båda sidor och födelsemärke på låret. Vad är den sista grejen!?!

   Armhålan ?

    Tack så jättemycket!
    Kan aldrig släppa sådana här finn fem ändrade saker förrän jag fått reda på alla 🙂

   Det lilla hårstubb hon har i armhålan är borta på bild 2. Syns inte så bra här på IG, men syntes tydligt i tidningen.

   Armhålan, syns nästan inte. Hade själv missat ena sidan, så tack. Nu kan jag gå vidare med min dag ? tycker inget är fel på Mollys kropp, men kunde inte heller släppa utmaningen att hitta vilka fem saker som hänt i bilden.

    Haha, det verkar inte bara vara jag som har problem med sådana där utmaningar ?

   Valk höger sida, valk vänster sida, födelsemärke rumpa, hår i armhåla och diabetesknapp.

  Det lilla hårstubb hon har i armhålan är borta på bild 2. Syns inte så bra här på IG, men syntes tydligt i tidningen.

   Wow, lite hårstubb. Vilket statement!

    ÄNTLIGEN får vi för första gången någonsin se en NATURLIG kvinna där man kan ana kroppsbehåring (fotograferad i smickrande fotostudioljus), praise the lord! Alltid funderat eftersom jag inte själv har en armhåla.

     men snälla berätta mer! du har ingen armHÅLA?

    Det där var väl menat som svar till frågan ett snäpp upp?

  Tänker mest, ha underkläder i rätt storlek så skär de inte in sådär… Ser obekvämt ut.

   Det är ju shapewear hon har på sig ? på en bild som hon menar ska vara såååå naturlig. Det var ju samma grej på en annan photoshoot där hon gick på om att det var oretuscherat. Visst, men smink, pose och belysning och allting annat var fortfarande studiokvalitet, det var färgade spotlights riktade så kindbenet skulle få glow osv. Och nu, ”titta vad brave and stunning jag är som visar en liten valk, vänligen ignorera den figurformande trosan”. Hon säljer exakt samma sak som retuschtidningarna fast med en tunn fernissa av feminism. Och nyttiga idioter som Camilla sväljer skiten med hull och hår.

    Shapewear ska inte heller ge valkar om man har rätt storlek. Det är liksom hela grejen.

  En kropp är en kropp, herregud. Den ska fungera och om den ser trevlig ut är det väl nice om inte, så är det heller ingen grej. När man är här inne så känns det som om hela livet kretsar kring kroppen, folk som tycker si och så, och att det är så himla VIKTIGT. Är det verkligen det? Alltså i det hela stora livsperspektivet? Bryr ni er verkligen så himla mycket om era egna eller andras kroppars utseende?

   Nu kommer du få svaret att de egentligen inte vill bry sig men patriarkatet/samhället tvingar dem!

  Så sjukt trött på detta fortsatta fokuserande på kvinnokroppen, är speciellt problematiskt när de som lägger upp ”normala” bilder på sig själva fortfarande ofta är avbildade på ett sätt som (kan man anta) kommer ur en manlig betraktares syn på vad som är fint och fult. Vill de göra skillnad borde de väl flytta fokus från kroppen helt, sluta lägg upp kroppsbilder hela tiden, sluta att säga allt med en selfie. Lägg upp en bild på en hand, en fin blomma, att solen skiner, rita en streckgubbe, vad som helst, men detta ständiga fokus på kvinnans kropp måste upphöra. Finns inget feministiskt med det heller, som många försvarar det med. Sluta bara.

  Hon den andra tjejen på andra videon, när hon kliver från ena halvan av bild till andra… Förlåt (till henne) men det blev inte mycket skillnad alls tyvärr. Ser fortfarande otroligt onaturlig ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.