Köpa smink på Dollarstore?
Margareta Grääs är en av mina nya favoriter på Youtube, där hon testar smink och skönhet på ett väldigt härligt och naturligt sätt.
I den här videon testar hon smink som hon löpt på Dollarstore, för att utröna vilka budgetprodukter som faktiskt är helt okej att använda, vilka som är MER än okej och vilka som är rent skräp.
Personligen tycker jag att sådana här videos är snäppet roligare än när influencers testar dyrare märken, då det oftare kan gå lite hur som helst när det handlar om budgetprodukter än vid dyrare motsvarigheter.
Själv håller jag på att testa Caias nya foundation och concealer, men kommer inte recensera dem förrän jag använt dem ett tag, och kommer jämföra dem med de produkter jag normalt använder för att ge er en idé om dem.

Har ni någon riktig budget-favorit när det kommer till smink eller andra skönhetsprodukter?
Tipsa gärna här nedan.

Tre produkter från Makeup-makka
Bildkälla: Makeup Mekkas hemsida

Mina är helt klart ögonbrynsprodukterna från Makeup Mekka. 
De dyker upp i olika kampanjer hela tiden och jag betalade 30 kr/styck för mina om jag inte minns fel.
SÅ bra!!

113 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Margareta är väldigt trevlig irl också, vilket alltid är ett plus 🙂

   Skriker hon lika mkt irl? Kan inte titta på henne för hon skriker så, även om jag sänker ljudet så hörs det att hon skriker och jag får stress lol

    Tycker också hon är gapig. Vissa YouTubes är så behagliga att jag sätter på deras videos för att somna till men Margaretas videos ger mig stress och sömnstörningar i typ tio timmar efter att jag tittat på en video. Synd då jag verkligen vill ta del av innehållet.

    Haha, nej det tycker jag inte. Det är nog det klassiska prata-i-mikrofon-syndromet.

     Jag gillar verkligen Margareta också. Otippat, för tycker hon är lite tjatig på Facebook i olika grupper – men hennes videos är jättebra 🙂 Och hon gav också ingen ”meeen GUDDDDD SÅ BRAAAAA CAIAS FOUNDATION ÄRRRRR DÖRRR” utan var ärlig.

     Men va? Vad olika man kan vara men jag tycker inte att hon är skrikig/gapig utan att hon har en härlig energi 😍 hon är den enda influenser jag litar på i sina recensioner

   HALLÅ!!! Kapar!

   Jag har vitiligo på vänstra hals, haka och kind. Vilket smink täcker bäst? Har olivfärgat hud (tänk Bianca Ingrosso) så det syns tyvärr väldigt mycket!

    Stå för det! Vet att du bad om sminktips, men är säker på att du ser fantastisk ut utan att du försöker döja det!
    (nu blir det säkert en shit-storm, absolut inte min mening.) ❤️

    Isadoras foundations i tub har väldigt hög täckning, speciellt den som heter matt!
    Trevlig dag 🙂

     Är det spf i den?

  • Puder från NYX!
  • Lumenes CC-cream!
  • Yves Rochers mascara ”Sexy pulp” är WOW!

  Det var väl typ det..

  Jo! Glitter highlighter från H&M 89kr! Jag ääälskar att glittra i ansiktet på sommaren 😍

   Och bronzer från Isadora!

   Bara jag som inte tänker på nyx, lumene och yves som budget haha? Tänker dem som väldigt ”vanliga” i pris men kanske bara är snål 🥴

    Haha tänkte jämfört med snordyra märken. Men det kanske du har rätt i 😅 Mascaran är iof rätt dyr med.

   Minns från när jag var barn för 20
   -30 år sen (shit vad jag är gammal) att min mormor beställde smink och annat från Yves Rocher. Då var det rätt tantigt tyckte man.

   Så kul därför när alla unga influensers idag gör reklam för YR. Vad allt ändras 🙂

    Jag är 32, har haft mascaran från YR i säkert10 år nu😍 Älskar den! Borsten och själva mascaran 😃

  Du skriver ju alltid att du är helt isolerad? Vad ska du med smink till isåfall?

   Får man inte sminka sig för det? 😅

    Får man väl men vad är vitsen? 🙂

     Jag sminkar mig även om jag är ensam hemma för att jag känner mig piggare. Tycker det är en mysig stund.

     Hade jag dessutom jobbat hemifrån så hade jag behövt det (nu utgår jag från mig och vad jag känner för smink) för att känna att jag har rutiner. Något jag tycker om, känner mig pigg och fräsch i.

      Ok då är jag med! Själv är jag mest glad att slippa. 🙂

       Ja, jag älskar att gå osminkad också 😃 Speciellt nu på sommaren (eller ja, snaaaart sommaren) när jag fått färg på kroppen. Men njuter av att sminka mig med, speciellt efter ett par dagar osminkad 😄 Det är tur vi alla är olika 😄

     😂 jag sminkar mig för att känna mig som en människa igen. Går runt i mitt blåställ på dagarna, blir varm, svettig, dammig/smutsig, listan kan göras lång. Men så kommer helgen och jag kör mitt hemmaspa för att starta helgen, därefter smink och fixa håret, även om jag på in höjd bara ska till Ica. Så det kan vara för att känna sig pigg som man sminkar sig eller för att man tycker om smink. Det kan finnas tusen anledningenar☺

     Vad är vitsen med att sminka sig när
     Man skall ut bland folk då?!

   Vem sminkar du dig för?

    Andra människor? Är man isolerad känns det lite poänglöst. Men har fått bra svar från andra.

     Jag hoppas inte detta låter drygt – men om man sminkar sig för andra människor, så känns det som att man gör det av fel anledning.

     Jag hoppas att de som sminkar sig gör det för sin egen skull 😍 Ensam eller ej 😃 Och om man inte vill, så ska man självklart låta bli.

      Men om du vore sista människan på jorden, skulle du verkligen sminka dig då? Inte dryg här heller, bara nyfiken. 🙂

       Ja absolut, det ger mig lite ro att stå och sminka mig. Sen om nån ser det eller inte hade jag inte brytt mig om 😄

      Alltså att sminka sig ”för sig själv” innebär ju att det gör dig glad för att du känner dig pigg/fräsch/vacker – Anledningen till att du gör det är för att det, rent normativt, är så du uppfattas av andra människor om du är sminkad. Så det är klart att majoriteten av de som sminkar sig ”för sin egen skull” i förlängningen gör det för andra.

      Skillnad förstås med folk som använder smink som sin konstform eller i sin yrkesroll!

       Herregud, ja om man vill dra det till sin spets. Så är det ju med allt då.

   Videomöten??

    Jag vet inte om Camilla har videomöten! Menade inte heller att vara kritisk mot någons val att smiska sig! Var bara nyfiken på varför! Fått bra svar!

     Smiska 🤭😏😜

   Jag sminkar mig inte privat men på jobbet och även om jag jobbar hemifrån så sitter jag i många digitala möten med kollegor och andra, vilket gör att jag sminkar mig lika ofta nu som innan. Vi har alltid på kameran så de ser mig ju nu med.

  Jag älskar Makeup Mekka 🙌🙌🙌
  Särskilt paletter, läppprodukter o rouge-stick 😀

   Oj för många p där såg jag 😝

    Du är bannlyst från sällskapsresan!

     Har dessutom aldrig använt piral….

  (Hoppas att det här räknas som budget!)

  Max Factor Clump Defy Mascara. Har testat så många andra dyra mascaror men det finns ingen bättre för mig. Sitter bra, blir aldrig svart under ögonen av den och är så lätt att applicera. Älskar!

  Lidls mascara!

  Concealern från Catrice! Typ 42 kr på Lyko.

  Smink blir bara dyrare och dyrare. Köpte alltid när jag flög utomlands förut Elisabeths arden läppcerat. Så bra. Finns på affären normal nu.

   Kommer ihåg att jag tyckte att Arden var i den dyraste klassen förut. Nu är det typ bland dom billigare? Verkligen galet hur dyrt det blivit.

  Hej!

  Jag heter Nanna och är en 20 åring student som håller på att skriva sin examinerande uppsats på Östra Grevie Folkhögskola.

  Jag skulle behöva din hjälp!

  Min uppsats handlar om hur olika reakampanjer kan påverka kunders uppfattning om produktkvalite och jag har gjort en enkät för att undersöka detta. Om du har 5 minuter att bespara, hade jag varit dig förevigat tacksam om du kunde hjälpa mig genom att fylla i min enkät. Den är på engelska, så det bör man kunna för att svara.
  ➡️ här är enkäten: https://forms.office.com/r/VjGbSvmerc

  Tack på förhand. Ha en trevlig dag ❤️

   Ett jäkla spammande! Ok, ska göra den.

   Det är tur att du går på folkhögskola för det där hade aldrig godkänts som underlag för en akademisk uppsats. Du tvingar folk att ta ställning genom snäva val. Lär ni er inte om metodik och forskningsetik på folkhögskolorna?

    Men hej viktigpetter, detta är en alldeles godtagbart utformad enkät, du känner inte ens syftet med den så du kanske ska avvakta med att uttala dig. Innan du muppar dig så har jag dubbla examen inom juridik och har deltagit i flera olika studier på olika nivåer inom olika ämnesområden.

     Men hej själv! Jag vet att ni jurister är ett knepigt folk och att ni tror att era metoder är allmängiltiga. Om du uppriktigt inte ser de empiriska bristerna i enkätstudien så får jag be om ursäkt, ers juridiska majestät.

      Dubbelexamen inom juridik är inte samma som jurist – det betyder oftast att man plockar ihop sin egen utbildning som typ innehåller Jöken och Höken och möjligen en skvätt förvaltningsrätt 🤣

       Jo, men personen ifråga drygade sig om sina dubbla ”examen” i juridik. Så drygade omoget tillbaka.

       Är jurist utbildad på Stockholms universitet, juristprogrammet, och har affärsjuristexamen från Linköpings universitet. Ingen jöken och höken men juridisk introduktionskurs (JIKen) som är den första, inledande kursen på juristprogrammet på SU. De studier jag deltagit i har som jag skrev behandlat fler områden än juridik, bland annat psykologi och marknadsföring, och då på universitetsnivå. (Anonym 22:47)

       Det enda jag säger är att du uppenbarligen inte kan avgöra var/om studien brister utan att känna till syftet med undersökningen. Det kan finnas en anledning till att personen valt att hålla frågorna så snäva som hon gjort som inte framgår och som heller inte är menade att framgå för de som deltar. Du vet heller inte vilken eller hur stor roll just denna undersökning fyller i arbetet.

       Men oavsett om studien vore att anse som bristfällig på högre nivå så har du en oroligt trist attityd mot en 20åring som är i färd med att skriva sitt examensarbete, det är alltså någon som kort efter gymnasiet går en 1-2 årig utbildning på folkhögskola, vad känner du att du tillför med kommentarer om att hennes studie inte skulle duga för en akademisk uppsats? Bara kul att sänka någons självförtroende?

       Undanber mig på förhand eventuella efterkonstruktioner om att det på något sätt skulle ha rört sig om konstruktiv kritik. (Anonym 22:31)

        Lägg av du är färdig jurist en utbildning som tar 5 år att genomföra och är 20år ..halllåååå….hur vore det med lite ärlighet och sänka överdrifter som tom är så synliga så barn fattar att du ljuger !!!?

         Nu är det väl ändå inte juristen som är 20-åringen…

         Agnes säger inte att hon är 20, utan att TS är det. Hur vore det att läsa innan man går loss?

        Jag är Anonym 22.47 – jag struntar fullständigt i vad du har för utbildning, grejen är den att här inne är alla läkare/jurister osv utifrån vad de kommenterar😅
        Så ja, det spelar ingen roll hur mkt du beskriver din utbildning – jag tror fortfarande på Höken och Jöken från Mittuniversitetet 😜

         Anonym, klockan var bara 06:44 när du skrev din kommentar men grattis, du har redan vunnit dagens töntigaste kommentar…

    Ganska dryg kommentar faktiskt :/

     Vilken?

   Men fattade du inte förra gången du spammade att det där får du ta under Öppet spår i morgon kväll?

   Och du har rätt svårt för det här med basal rättstavningsförmåga. Finns det inte något rättstavningsprogram du kan använda? Fråga mamma och pappa som du bor hemma hos?

   / Fortfarande dina älskade klasskamrater

    Klasskamrater på riktigt? Fy fasiken vad elakt skrivet av dig/er i så fall.

    Om ni är hennes klasskamraten, fy fasen vad jag tycker synd om original postaren.

    Oj vad mogen du verkar! Du har rätt svårt för det där med basalt hyfs. Har du ingen mamma och pappa som har uppfostrat dig?

    Till dig som gjort enkäten den hade en del brister ja men jag har svarat och önskar dig lycka till i utbildningen. Tro däremot inte att dina klasskamrater är här inne och mobbas internet är fullt av troll.
    Det kan va nån sorglig typ i nån sorlig småstad i sverige med ett sorgligt liv med två barn, fejknaglar och dollarstore inredning som sitter och försöker göra sig märkvärdig.

    Men fy fan vad hemskt om det är klasskamrater!!!!!

     men nej det är nån Michaela, Steffi eller Emmy med dåligt självförtroende, risigt hår och ful snubbe som älskar ullared och unga mammor på tv

      Är väl inget fel på Emmy 🙁
      / En Emmy som ogillar Ullared, med universitetsexamen

       Hahaha blev också kränkt, är emmy ett trash-namn numera 🥲 / annan emmy

        Hoppas inte det haha 🙁
        Tycker Emmy är fint. Ett gammalt namn från 1800-talet

   Gjorde testet men tyckte svarsalternativen var otillfredsställande. Tillexempel tycker jag kvalitet handlar om materialval, och inte vad det är för märke. Sen det där om man skulle handla kläder från en viss websida så såg man bara suddiga bilder och typ inga kläder på bilderna, vad var det om?

    Denna unga tjej bad om hjälp att svara på en enkät och alla här verkar vara experter på enkäter. Vad är fel på er människor? Hon bad om hjälp att svara på en enkät och inte era åsikter om enkäten, det lämnar vi till läraren att bedöma.

   Jag tycker det var en bra enkät, lyssna inte på dessa dumma människor här inne som gömmer sig bakom en skärm och är så missnöjda med sina liv att de tar ut det på en ung tjej. De är tragiska och sorgliga människor inte du! Lycka till med arbetet!
   /ingenjör

  Lumene rent generellt, men särskilt deras blur foundation. Helt otrolig. Räcker aslänge. Jag vill ha ganska mkt täckning ocj min har ändå räckt i ett år nu och är inte slut. Vet att man ej ska ha smink så länge egentligen men aaah.

   Har väldigt väldigt torr hy men är ytfet med finnar, men där hyn också är sprucken av torrhet. Svårjobbad alltså hehe. Lumene ger ej perfekt resultat, men otroligt mycket bättre än alla andra dyra och billiga alternativ jag testat. Den syns i den supertorra hyn och glider iväg i den feta, men verkligen MYCKET mindre än ALLA andra jag testat.

    Prova sheer tint från dermalogica

   Haha och jag hatar den! Tycker den lägger sig asfult på huden. På mig då alltså. Det är sååå svårt med smink, blir tokig.

  Köpte en läppenna på Ica Maxi för ca 40 kr men minns ej märket. Bästa läppennan ever – krämig men satt som berget ändå samt skitsnygg naturlig beigerosa nyans. Höll länge trots att jag vässade den typ varje dag 😀

  Var går gränsen för budgetprodukter? Min sminksamling är stor men innehåller de där vanligaste, Isadora, L’Oréal, Max Factor, Maybelline (kan nog ha stavat fel på något här nu). Några dyrare produkter men mest dessa.

  Bästa billiga produkt jag har (den var t.o.m på rea) är en contour-grej från Nyx. Att jag även hittade en grymt bra contour-borste på rean gjorde inte saken sämre.

  Typ allt från Elf. 🙂

  Jag har en mascara från Dollarstore som kostar 40 kr, riktigt bra men mascara från Essence är snäppet bättre för 36 kr.

   Instämmer, Essence mascara är SÅ bra… iaf den jag använder Essence 24h. Använder även deras vattenfasta brynpenna (tror den kostar 24kr på Lyko). Av alla brynpennor jag provat (och det är en hel del) så slår denna alla.

  MCo Beauty! Bästa mascaran jag någonsin haft! Och concealern. Och eyeliner. Och… TESTA!!

  Jag hittade henne i helgen och kollade på henne säkert 5 timmar, Supermysigt att ha i bakgrunden hemma när man går och pysslar.

  Dollarstore har bästa lösögonfransarna. 10kr😍

  Griploov är tillbaka! Isadoralionhold på insta!

   Sluta ragga läsare Griploov!

    Gullis 😘

   Sämre än någonsin tyvärr.
   Får mer skratt av Löwengrip herself

  Loreal true match-foundation, förvisso inte haft den på ett par år för har testat olika sen dess (samt kört utan, alt mineralpuder) men ingen som varit lika bra som den. Även Maybellines concealer med ”puff” som går i rosa ton, att ha under ögonen😊

  Måste också tipsa om dagcreme! Neutral Daycreme/dagcreme, typ 45-50 kr 👏🏻

   älskar loreal cc cream, den gröna tuben

  Jag har en sån där rougepalette (kanske inte exakt samma nyanser) och den är inte alls så pigmenterad. Jag är ljus och gillar verkligen paletten.

  Jag fastnade för Margareta Grääs för ett tag sen men nu klarar jag verkligen inte av hennes content. Waaay too much reklam på hennes instagram, reklamlänkar i typ varje story, ”tips” om reor nästan varje dag trots att hon inte är sponsrad (för att tjäna pengar på reklamlänkar alltså vår konsumtion) och asså nej. Konsumtionshets till tusen. Blir stressad av bara tanken så jag slutade följa henne ganska snabbt

   Samma här! Tyckte hon var härlig och hade fortsatt följa henne om det inte vore för konsumtionshetsen. Sen fick jag magont varje gång hon ”skällde” ut sina följare för att de brutit mot reglerna vid tävlingar då de skrivit till henne. Har inte sett någon annan influenser flippa på sina följare som hon gör. Och då tänker jag att de får väl lika många jobbiga och konstiga DMs. Chilla

    Ja , hon har haft dålig attityd .. duktig på skönhet men inte vidare trevlig ! Skäller och har sig ! Hon är ju tokigt influencer nu så kanske borde hon ta hand om den hand som föder henne .

   Håller med! Gillar verkligen Margareta som person och det mesta av hennes content, gillar hur hon blandar högt och lågt och hon gör ett stenhårt jobb! Men tycker också det är för mycket reklam hela tiden och väldigt mycket konsumtionshets. Förstår att hon är makeup-artist men vid utrensningar och sånt är ändå 90% knappt använt. Får sådan miljö-ångest (inte bara av henne utan hela smink-youtube, där folk verkar samla mer än de faktiskt använder smink). Sedan blir jag osäker över om hon alltid är så ärlig. Hon var typ den enda på youtube som inte sågade Sephoras kalender i julas. Utan hon tyckte väl t.o.m. att den var bra? Den var ju lika mycket skräp som året innan. 😀

  Den här tjejen gör mej glad, hon är härlig. Men guuu vilken svada. Hinner hon andas?
  Och sen, jag erkänner, jag känner mej som en alien när jag ska handla smink. Jag har inte varit så intresserad tidigare, jag har aldrig använt mascara, men utbudet har verkligen exploderat. Och dom heter så konstigt, 9 av 10 produkter vet jag inte ens hur man använder.
  Nåväl, det var inte min make-uphistorik jag ville nämna, utan känns det inte konstigt att hon börjar med ögonen? Ska man göra det? Gör ni det? Jag börjar med tonen i fejset, sen brynen, (bara liite för dom är snygga ändå) kinderna och sist läpparna.
  Tell me the secret, hur göör man?

   Det är smart att börja med ögonen eftersom att vissa produkter kan ha så kallad fallout. Mycket lättare att få en snygg bas om man gör ögonen först, särskilt om man håller på med starkare färger och/eller glitter 🙂

  Hon har börjat vlogga också! Så underbart med hennes lite stökiga hem!

  Jag kan tycka att Dollarstore endast duger till att köpa julpynt och lite mer nostalgiskt godis som slutat att säljas på annat håll. Smink där ifrån känns lite väl läskigt.

  Jag gillar henne men hela kanalen är uppbyggd på galen konsumtion.

  Jag klarar inte av att lyssna på henne. Avskyr hennes sätt att prata. Däremot gillar jag verkligen idén med att testa så billigt smink kontra dyrt.

   Hur pratar hon?

   Same. Tycker hon gör väldigt bra recensioner, och uppskattar hennes ärlighet när de kommer till produkterna. Men har också svårt för sättet hon pratar på, vilket gör att jag endast kollar vid behov.

   Samma med Sandra Lindahl. Älskar hennes personlighet och humor, väldigt skön kontrast till alla andra influencers som är så putsade och perfekta. Hon är en influencer jag hade velat stötta helt enkel… Men har svårt för hennes sätt att prata på.

   Inser ju att problemet ligger hos mig, som uppenbarligen är jättekänslig för olika typer av röstlägen? Det är ju inte bara ”lite irriterande” utan kryper typ i hela kroppen på mig. Varför är jag sån? 😭

  Jag är såpass gammal så jag bryr mig inte ett dugg om tester utan kör mitt eget race.
  Har aldrig köpt dyra märken, finns ingen vits att lägga pengar på ett namn.
  Köper wet’n Wilds vattenlösliga mascara ( tål nästan inga rengöringsprodukter runt ögonen) för den behövs inte många drag med borsten av och är lätt att få bort.
  Vem orkar !!? ens sitta och titta på tester
  Är utrustad med ett rejält tålamod men där går gränsen

  Jag köpte caias concealer men tyvärr för svår att jobba ut så man inte får pandalooken, och lägger sig i alla linjer. Spännande att se vad du tycker.

  Aaaaabsolut bästa ögonbrynspennorna finns på dollarstore. Har använt dom i flera år och får ofta komplimanger om mina bryn, alltså jag överdriver inte nu! Har även testat många olika märken i olika prisklasser men denna är helt enkelt bäst. 10 eller 20 kr styck tror jag de kostar. Köper alltid på mig ett par stycken om jag är på en dollarstore-affär! Har även en rouge och en highligher därifrån som är bra också. Så, dyrt är inte alltid bättre..

  Normal har flera billiga och riktigt bra grejer.

  Jag älskar henne!
  Älskar att hon bjuder på sig själv, hennes hauls och hennes galet snygga sminkningar trots att jag själv alltid bara har lite cc creme, mascara typ 😂
  Verkligen en person som ger mig energi!

  Tål inte henne !

  Skriker och gapar trots flera har skrivit till henne att inte göra det..

  Nej fy för henne finns bättre att titta på, svenska YouTubes är 💩

  Om det är någon jag vill sitta i karantän med så är det Margareta! 😍

  Jag är van att bo i storstad och då ha nära till att enkelt testa och köpa dyrare märken. Jag vill testa det mesta sminket innan jag köper. Nu bor jag långt ut på landet utan närhet till större städer. Så det enda smink man kan testa är väl på storköp och apotek. Det har gjort att jag börjat köpa en del billigare saker. Foundation vill jag fortf betala mer för dock.
  Isa Doras vattenfasta Eyeliner tycker jag är suverän! Den sitter trots att man grinar, tränar och svettas etc.
  Hittade en ögonbrynspenna från Mavala som är minst lika bra som den jag brukat ha från Chanel.
  Blev nyfiken och kikade in på en Dollarstore och köpte ett translucent puder. Inte lika bra som Smashbox Halo som jag annars har. Men för 40 kr är det ju magiskt! Det är väldigt lätt och syns inte på huden. Men blurrar iaf bra.
  Har också en matt bronzer från Isa Dora som jag tycker är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *