Det händer på Instagram ft. Dr Radtke

Älskar att Tova Helgesson poserar med ett glas julmust. I maj månad. 😉
En fråga – ni som känner skillnad på gamla och nya smaken av Cola Zero, känner ni även skillnad på julmust och påskmust?

Vem tror ni kommer ta hem skon på lördag?
Jag vill att Anis ska vinna, men tror däremot att det blir Filip som kommer ta hem segern.
Har Filip överhuvudtaget någon gång hamnat i botten och fått duellera? Inte va?
Det har ju Anis, trots att han fått högst poäng av juryn. Därför tror jag Filip kommer ta hem segern, han har helt enkelt fler tittare på sin sida.

Carina Bergfeldt fortsätter dela med sig av arbetet om Utöya, som jag är övertygad om kommer vara både välgjort och extremt gripande.
Jag minns fortfarande när hon och kollegan Linda Hjertén rapporterade live från rättegången i Oslo. Som att det var igår.

Jaha, då vet jag vad som kommer snurra i mitt huvud fram till midsommar.
”Nok nok sprit…”

FAAAAAN!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Utöya. Apropå att korrekturläsa inläggen. Eller Utøya om man ska vara helt korrekt. Har för mig att svenska dagstidningar skriver Utøya.

   Precis. För ön heter så, Utøya.

    Här i Sverige blir det Utöya.

     Det förutsätter att ön har fått ett svenskt namn. Det är inte per automatik.

   Får man åka ut dit.? Någon som vet?

    Man kan ju läsa inlägget.

     Och var i inlägget framgår det att vem som helst får åka dit? Eller är ön nu fridlyst och endast godkända som t ex skolungdomar får åka dit? Vet du det helt säker utan att googla svaret?

     /en annan anonym som är trött på dryga och korkade svar

      Dumma frågor, dumma svar.
      Trött på lata människor som inte kan googla fram saker själva utan förväntar sig att andra ska göra det åt dem.

       16:53 du är elak!?

        Elak för att jag inte pallar göra folks jobb åt dem? Snarare ni som är lata.

         Varför skulle du göra någon annans jobb? Ingen ber dig googla, handlar bara om en person som undrar om någon vet. Om du inte vet så gå vidare med ditt liv! Du måste verkligen vara en bitter jävel.

          Ja för du verkar ju vara en liten solstråle ? Varför googlar man inte fram svaret istället för att fråga?

           Varför ens svara på en fråga om man vägrar ge ett svar på frågan i sig!?

           Märkligaste kommentaren! Varför fråga något alls, någonsin. Det mesta går ju att googla sig till i så fall. Varför ens småprata med sina vänner. Antingen kan man svaret, eller så går det att ta reda på i polarens sociala medier ?

           Du borde fundera över varför det stör dig så mycket.

  Duellerade inte Philip mot Keyyo en gång, då när Mia Parnevik hade uppmanat sina följare att rösta på Keyyo?

   Stämmer bra.
   Bitter mamma och en självupptagen dotter.

   Hoppas Filip går vidare och hittar någon som inte tror att världen snurrar runt sig själv.

    Fast Mia är väl verkligen inte en bitter person? Och om det är så att Peg bett henne att inte ta upp Filip så bra gjort av Mia. Barn före barnens ex.

     Ex? De har väl inte påstått att de gjort slut ??‍♀️

     Hon hade ju inte varit tvungen att be folk rösta alls. Låt dottern ha sitt liv och lägg dig inte i.
     Tyckte hon att Filip dansade skitbra förra veckan så blir det ju barnsligt att be folk rösta på någon annan veckan efter. För att det är trassel på tråden.

  Tog lite för lång tid innan jag fattade att ”köra över” inte betyde köra över som i köra över någon på marken med sin bil. Funderade på varför jag aldrig läst om att en man körde över terroristen med sin båt, och varför kör han dagligen över skolungdomar för att få mening med livet, är inte det absurdt och olagligt?

   Alltså jag fattade verkligen inte heller, kände ”vad har jag missat här?!”

    Förstod inte heller, märkligt formulerat. Läst flera gånger men fattar fortfarande inte ?

   Fattar inte vad som menas med ”köra över” ? kan någon förklara?

    Samma här!

    Först läste jag: ”jag körde över X” = man kör bokstavligt talat över något/någon vilken orsakar skada

    Men det är alltså (så klart):

    ”Jag körde över med M/S Thorbjörn” (det är alltså en båt) = jag körde dem över till ön/jag tog dem över till ön körandes i en båt

     ”HIT kör jag dagligen över skolungdomar” hade nog varit enklare att läsa och förstå direkt. Men det är en piss i havet i sammanhanget. ❤️

     Jaha, nu klarnar det. Körde över vattnet, givetvis ?

    Du skämta aprillo?

     Haha, skämtade inte aprillo, var bara lite trög ? förstår precis nu, tack ni som förklarade ?

     Ja, med tanke på att det är en ö dit man tar en färja så förstår jag inte riktigt missförståndet. Eller är det någon generationsgrej i språket då flera inte verkade förstå?

      Om man inte åker båt så ofta eller pratar om att åka båt, så är det väl inte så konstigt?

   Men jag med!!! Jag begrep ingenting. Det tog hela eftermiddagen innan jag plötsligt fattade.

  Trodde det var en orm runt Anis hals, behöver nog nya glasögon…

   Du är inte ensam isåfall.
   Trodde det var en kobra han försökte pussa.

   Gå inte till specsavers. Skitglas.

   Du borde gå till Specsavers

  Jag vill inte att Anis ska vinna för så duktig är han inte. Är mer fjäsk från hans sida som gör att han blir populär. Filip ska vinna.

   Tycker att han är jätteduktig.

   Mycket med känsla än hos Filip

   Anis är verkligen skitduktig. Problemet är att Filip också är skitduktig.

   Tror du på riktigt att någon vinner en danstävling pga fläsk?

  Nu är Fayme igång och ondgör sig över att hon inte får kringgå komvux regler. Hon vill gå en viss studietakt samt i en annan kommun än hemkommunen, men komvux är ju gratis och då får man ta det som bjuds där det bjuds.
  Hon vill gå snabb studietakt, jag fattar inte varför hon stressar på? Hon har ju inte återupptagit gymnasiet på alla dessa år och ska dessutom få bebis, varför är det då så viktigt att ha korta intensiva kurser istället för längre?
  Märks att hon aldrig haft ett jobb, tror att allt går att få exakt som man vill…

   Fayme är verkligen mitt guilty pleasure.

    Samma här.
    Barnen är så gulliga och fina, men deras mor hade mått bra av lite reality check. Hon gnäller sönder över minsta småsak.

   Hon misstänker att hon vill plugga på distans först och främst och därför missnöjd, där hon bor måste hon till åka lektioner och då är det inte lika lätt med barnen. Just en biten kan jag faktiskt förstå, däremot inte att hetsa med studietakten. Dock så måste det vara lite störigt att vilja plugga snabbt och på distans och att andra grannkommunen har exakt det du vill ha men inte din egen kommun.

    Hm tre av barnen går i skola/förskola och med en bebis ska man inte räkna med att kunna sköta arbete/studier, det är därför vi har föräldraledighet.
    Jag har själv vidareutbildat mig medan mina tre barn gick i förskola/skola och jag hade inte valmöjligheten distans överhuvudtaget. Just därför väntade jag tills yngsta började på förskolan.
    Fayme har ju dessutom gått hemma många år sedan hon hoppade av gymnasiet. Då kan det ju inte vara jättebråttom helt plötsligt.

     Jag lägger noll värdering i varför hon känner att det är bråttom, blir ju lite märkligt ifall man lägger sina egna känslor och värderingar kring andra människors känslor. Hon har skrivit att hon fått panik över att åren går och hon vill bara få undan gymnasiet så hon fort är ikapp. Hon har nämnt att hon är sugen på att t ex bli barnmorska och då förstår jag att man vill att gymnasiet ska gå så fort som möjligt då det bara är en trist startsträcka att bli av med.

     Hur hon hade tänkt att lägga upp sin föräldraledighet med distansstudier vet vare sig du eller jag, det finns många egenföretagare som jobbar hemifrån fast de precis fått barn. Föräldraledighet är ett val, inget tvång.

     När jag pluggade med barn hemma för inte allt får många år sedan så fanns inte möjligheten att plugga på distans. Om jag hade hoppats på den möjligheten, och det inte gick just i min kommun men i grannkommunen, så hade jag också blivit besviken och säkert luftat det om jag haft ett större instakonto.

     Det jag reagerar på är din ton och att du ifrågasätter hennes val och reaktion utifrån hur du är och hur du levt ditt liv.
     Det blir bara märkligt, känns som du stör dig på henne i allmänhet och hoppas på lite skitsnack. Det måste väl finnas konstigare saker hon gjort som har lite tyngd om du diskutera hennes val i livet?

      Konstigare saker?
      Hon har väl inte gjort mycket överhuvudtaget, men att klaga hela tiden på systemet första gången man närmar sig samhället på åratal i annat syfte än mödravård (detta är inte första syv-ranten) blir komiskt. Det är klart att denna syv gett henne besked som inte var de önskade, men hon får ju dock plugga och behöver inte betala för det. I de flesta andra länder får man i motsvarande situation gå kvällskurser och betala själv. En syv har ansvar för enormt många personer och det är ganska bortskämt att börja tokgnälla som om hon blivit nekad utbildning.

       Men lägg av. Nej det är ingen mänsklig rättighet att få plugga över huvud taget, särskilt inte på distans eller med en viss studietakt. Men självklart blir hon irriterad när möjligheten erbjuds i andra kommuner. Det är ju orättvist. Jag hade blivit jätteirriterad och ledsen om det hände mig. Och nej, livet är inte alltid rättvist. Men hon måste ju ändå få ventilera hur hon känner.

       Sen har ju du främst påtalat olämpligheten i att plugga på det sätt hon vill, vilket bara är helt sjukt, och inte huruvida det är rimligt att komvux har olika villkor i olika kommuner.

       Jag är väldigt tacksam att jag hade en väldigt tillmötesgående studievägledning när jag väl bestämde mig för att läsa upp mina betyg. Jag kunde läsa på distans och exakt i vilken takt jag ville. Varje kurs påbörjades direkt när den andra tog slut. När det blev problem med uträkningen av mina poäng (som inte stämde för att kunna få en gymnasieexamen) hjälpte de mig att snabbt kunna starta en ny kurs som jag avslutade efter 2 veckor med godkänt.

       Numera läser jag termin 8 på juristprogrammet och är väldigt tacksam att de hjälpte mig med gymnasiekurserna. Om jag inte hade kunnat läsa på distans så jag inte hade kunnat jobba samtidigt hade jag inte haft råd att göra det. Om jag inte hade kunnat läsa i den farten jag läste hade jag kanske inte kunnat hålla intresset uppe för att kunna slutföra studierna, och hade därmed aldrig börjat på juristprogrammet.

       Tack gode Gud att du inte var min studievägledare.

        ”Om jag inte hade kunnat läsa på distans så jag inte hade kunnat jobba samtidigt hade jag inte haft råd att göra det. Om jag inte hade kunnat läsa i den farten jag läste hade jag kanske inte kunnat hålla intresset uppe för att kunna slutföra studierna, och hade därmed aldrig börjat på juristprogrammet.”

        Så sant! Och allt annat du skrev också.

    Hon har tidigare skrivit om flera diagnoser, det kan ju vara så för henne som för många att distansstudier inte är optimala när man har diagnoser. Det kan vara värt att ge vanliga studier en chans. Under pandemin har många med diagnos behövt specialanpassade studier och fått vara i skolan trots distans för övriga elever.

   Inte läst faymes inlägg men förstår inte resonemanget att man ska nöjda sig med det man får för att det är ”gratis”? Klart att komvux ska hålla kvalitet trots att det är skattefinansierat? Och det är verkligen önskvärt att man kan läsa upp betyg på ett smidigt och lättillgängligt vis, det har varit ett politiskt uttalat under lång tid. Därmed inte sagt att man kan få exakt det man vill ha jämt, men det är inget konstigt med att önska.

   Det är väl förståeligt att man vill hålla lite tempo i att tenta av när man gör klar gymnasiet sent. Det har eftersläpare alltid gjort, och är ju också naturligt att hålla lite högre tempo som vuxen än som ungdom.

    Ja men hon har ju haft sju år på sig att börja…

     …och därför ska hon plugga långsamt nu eller? Annars brukar ju de som börjar sent läsa in kurser för att bli klara snabbt, just pga åldern.

      Hon får ju barn i augusti. Ingen självklarhet att klara snabb studietakt med en nyfödd.

       Nehe, och? Då klarar hon väl inte kursen då. Hon måste ju ändå vara bättre än vad du är på att förutse hennes pluggengagemang.

        Beror ju på vad man har för erfarenhet av att plugga med en nyfödd hemma. Har man gjort det kan man ju faktiskt ha en realistisk uppfattning om hur det är.

     Anonym / 17:03

     Och om hon inte känt om hon vill plugga föres på senare tid så ska det kritiseras? Vad är problemet? Jag fattar verkligen inte hur man kan störa sig på detta.

    Ok läste hennes inlägg nu och tyckte det var högst rimliga invändningar, samhällsekonomiskt idiotisk att hon ska läsa en 5 v kurs och sen vänta ett halvår innan hon får läsa nästa kurs om hon bara hade kunnat tenta av allt snabbt på distans i grannkommunen. Mycket bättre om hon kan plugga effektivt och komma ut tidigare i arbetslivet.

    Och vadå snabb studietakt, att läsa 5 v/ halvåret är en extrem snigeltakt? Bara sunt att vilja lite snabbare framåt än så.

     Men hon är ju föräldraledig med nyfödd bebis. Högst rimligt då att ta det lugnare. Sedan kan hon ju plugga hur snabbt hon vill efter sexmånaderspausen.

      Anonym / 17:08

      Men varför stör du dig på hennes önskan och val gällande detta? Du tycker hon ska fungera och lägga upp sitt liv enligt dina val i livet, jag fattar ingenting.

      Jag undrar om du driver. Hon måste ju få bestämma själv vilken takt som funkar för henne. Jag har pluggat heltid på komvux och arbetat heltid och ändå fått okej betyg och aldrig underkänt på någon kurs. Jag säger inte att det passar alla eller att det funkar för alla men funkade det för mig skulle det också kunna funka för henne.

      Där jag gick hade jag också möjlighet att läsa alla kurser efter varandra vilket gjorde att jag blev klarare tidigare än vad jag annars hade blivit. SÄRSKILT när man redan har skjutit upp att börja plugga länge för att det t.ex. känns jobbigt vill man väl extra mycket få det avklarat så fort som möjligt. Jag själv väntade ungefär fyra år innan jag läste upp mina gymnasiebetyg och var otroligt otålig för att få det klart. Det är inte kul att läsa gymnasiekurser, framförallt inte tillräckligt kul för att vilja dra ut på lidandet om man själv känner att man klarar det snabbare. Jag själv blir dessutom väldigt omotiverad när jag är understimulerad vilket gör att jag presterar bättre i en snabbare studietakt.

      Nu får du ge dig med din besatthet över hur hon vill lägga upp sina studier.

     Hon vill skaffa grundläggande behörighet tror jag, hon skrev något om att hon vill plugga till socionom i nästa steg. Så då är det ju specifika kurser hon måste klara, inte bara gymnasiekompetens för att kunna söka enklare jobb.

  ’Utøya’ på svenska blir i direktöversättning ’Utön’. / Norrbagge ?

  Skillnad mellan påskmust och julmust? Nej. Skillnad mellan gamla och nya Cola Zero? Ja, den nya smakar mindre och är inte lika skummig ?

   Det är ingen skillnad på julmust och påskmust. Det är samma must, annan etikett

   Men VAD är skillnaden mellan Cola zero och Cola light????? Varför behövs två likadana??

    Coca cola zero och coca cola light är olika produkter med olika ingredienser. De SKA smaka olika. Zero ska efterlikna vanlig cola, medans light ska ha en mindre cola smak = Light. Light i namnet har inte med avsaknaden av socker att göra utan står för mindre cola smak. Kollade upp det när zero kom för många år sen.
    Vad smakskillnaden är på nya och gamla zeron är det folk hänger upp sig på, de verkar inte gilla den nu.

     Haha gud jag visste inte!

   Nya cola zero smakar muskot.

  Tänker att cola zero fenomenet är samma som med koriander. Antagen smakar det skit (tvål) eller så gillar du det ?‍♀️

   I LIKE PEPSI!!!!

  Pepsi max är så mycket godare än vanlig!! ?

  Någon som sett Tovas video? Hennes kameraman skrattar när hon berättar att hon hade sex mot sin vilja när hon blev av med oskulden. Samt att det gjorde ont för hon var torr. Då klipper han in ”öken” sången. Orimligt!

  Vad har hänt med Tova? Eller är det bara de där bilderna? Ser ju ut som en helt annan person, jag kan på riktigt inte känna igen henne.

   Psykisk ohälsa, dåliga förhållanden och trauman.

  Jag känner skillnad på nya Cola Zero och den gamla.
  Men jag föredrar den nya för den smakar mer som riktigt vanlig cola. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.