Bianca Ingrosso stänger av sina kommentarsfält

Bianca Ingrosso stänger av alla sina kommentarer ett tag, och jag har fått frågan om vad jag tycker om det.
Svinbra!
Är vad jag tycker om det! 👍🏻👍🏻

Jag återkommer ganska ofta till det egna ansvaret, inte för vad andra människor skriver, tycker eller tänker om en, till en, men vad man själv kan göra för att vara så snäll som möjligt mot sig själv.
Bianca pallar uppenbarligen inte med vad folk skriver till henne, och av det jag snappat upp så är det ingenting hon heller borde palla med, utan jag tycker hon gör HELT rätt i att stänga av kommentarerna då.
Går man aktivt in och skriver hat hos någon så KAN den personen inte skärma av eller skona sig från det på något annat vis än att stänga av kommentarsfunktionen. Det är I eller PÅ ens egen plattform.
Som jag också sagt tidigare, det är skillnad på hat och kritik, men har man blivit utsatt för mängder av hat så är det inte så lätt att ens urskilja, än mindre ta till sig av vad som är konstruktiv kritik, när det dränks i en ocean av hat.

Det här är en punkt som jag backat på, sedan jag startade upp Bloggbevakning.
Då tyckte jag att det var fegt att radera kommentarer och/eller stänga av funktionen. Man kan fortfarande rikta kritik mot att någon hellre stänger av funktionen än bemöter kritik, men det är varje människas val. Jag tror många hellre tar kritik mot att ha stängt ett kommentarsfält än ett kommentarsfält med kilometervis av regelrätt hat.
Kanske är det en variant av att man får välja sina strider?

Så oavsett anledning till att Bianca stänger sina kommentarafält så stöttar jag det.
Alla frustrerade hatare som inte få spy ut sin galla hos Bianca kommer förmodligen göra det någon annanstans, men då kan hon i alla fall välja att inte läsa det, istället för att det trycks upp i ansiktet på henne på hennes egna plattformar.

Så resonerar jag. 💜

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man måste göra det som är bra för sin egen skull.
  Och att få kommentera är ingen rättighet. Så jag förstår henne

  Ja, inte en dag för sent att hon stängde av det 🙂 Men tycker mycket av kritiken hon får är befogad. Dock handlar det ju oftast om hur man säger något och inte vad man säger.

   Men alltså vad är befogat? Hon får kritik för allt, hur mycket hon handlar, vad hon äter, hur hon pratar, sitt förhållande, om hon säger att hon inte hatar alla män, alltså det är seriöst inte normalt och det är ingen befogad kritik. Om hon inte vill sluta shoppa eller inte hatar män, vad är det hon ska kritiseras för? Låt folk leva sina liv. De har fått kritik, vill de inte ta åt sig så vad ska du göra? Det låter ju som en diktatur om alla ska tryckas ner tills alla gör på samma sätt. Och vissa som tjatar om kritiskt tänkande men bara om man tänker som alla andra. Tänker man annorlunda eller gör på ett sätt som inte passar de allra bittraste och mest högljudda på nätet då blir man lynchad.

  I podden ursäkta pratade hon tydligen om Worges bonus, någon som snappade upp hur mycket det rörde sig om?

   De beepade summan.

    Har aldrig fattat grejen med att lyssna på deras podd, dom beepar ju allt hela tiden? Varför ens lyssna om man får lyssna på ”skvaller” där all väsentlig information har beepats bort

   Kommer inte ihåg ordagrant vad hon sa, men i intimt med björken pratade hon också om det och det handlade väl om ”några nollor”. Vet inte vad som stod före nollorna dock.

    Några nollor? Typ 100-900? Det var inte mycket att snacka om.

     Hon sa så iaf.

  Hennes kommentarsfält är hemska. Fattar verkligen inte varför folk frivilligt går in och skriver hat. För det är hat, sällan kritik.
  Inte som att någon tvingar dem att kolla.
  Bianca gör ju rätt i att stänga av dem, men det ska inte behövas egentligen eftersom det inte är hos henne felet ligger utan hos de idioter som bara måste vara elaka, jag hoppas de blir blockade också.

   Samhället är extremt hatiskt generellt just nu. Vågar knappt yttra mig längre.

   Ja det är helt sjukt, och de flesta av dem har mage att påstå att det är kritik när det inte alls är det. Det finns liksom vissa som väntar som ett gäng hyenor på att få hugga och hitta något fel.

  Man behöver inte vara insatt eller ta ställning för att tex säga att man tycker hela situationen är hemsk och att man lider med ALLA utsatta, på båda sidor. Man kan vara neutral i konflikten och ändå visa sitt stöd för alla utsatta- vilket tyvärr är många.

  Med det sagt- ingen ska behöva utstå hat eller påtryckningar att göra något, hon har såklart all rätt i världen att stänga sitt kommentarsfält, bra att ta ansvar för sitt mående.

  Det mest PK just nu är dock helt utan tvekan att vara helt tyst. Nästan alla med stora plattformar är helt tysta, vilket faktiskt är ganska fegt. Man kan som sagt tex bara säga att man lider med ALLA utsatta. Men få vågar det. Fegt.

  När BLM var stort svämmade Internet över av svarta rutor, då var tydligen alla väldigt insatta. Eller ville plocka PK-poäng. Nu när det är PK att vara tyst, är alla tysta. Märkligt att det ska krävas mod att säga att man är emot krig och lider med ALLA utsatta, på båda sidor.

   På vilket sätt skulle det vara ”PK”? Och varför måste man SÄGA att man är emot krig? Är inte det ganska självklart?

   Vad är det du försöker få fram? Israel/Palestina? Helt okej att inte ge sig in i det. Har varit konflikt i över 60år. Man måste inte tycka och tänka om allt, ibland är det bättre att vara tyst.

   12.16 varför skulle det vara pk att vara tyst om det som händer Palestina/Israel? Klart att alla är emot alla krig.

    PK är ju att följa strömmen, att se sig omkring hur andra gör och göra lika, följa efter. Med BLM var det att posta en svart ruta. I detta fallet är det att vara helt tyst. Nästan alla med stora plattformar är helt tysta, vågar inte nämna något. Några få modiga vågar stå upp för utsatta.

     Vadå vågar? De kanske inte bryr sig helt enkelt? Man behöver inte bry sig om precis allt som händer i världen. Känns inte riktigt som svenska influencers har något med saken att göra till skillnad från blm som är aktuellt även i Sverige. Är ju en viss skillnad på något som händer i en annan del av världen och något som händer på hemmaplan.

     Fast va? Haha. Är inlfuencers politiker? Obama, Reinfeldt Biden? Visste inte det! Nä, varför ska inlfuencers som inte har något att säga till om i frågan, som antagligen inte vet ett skit om en 70 år lång konflikt, vars röst inte betyder något ALLS och som har noll anknytning till platsen ifråga att säga till om? Vad har Bianca ingroaso, uppväxt på Östermalm med en svensk kändismamma och italiensk pappa att göra med Palestina Israel konflikten? Det är ju sjukt att ens tänka en sån tanke.

    Själv känner jag lite att det bästa vore kanske om det bröt ut ett fullskaligt krig nu så det får ett slut någon gång?

     Det kommer nog aldrig ta slut, tyvärr.

      Säg inte det. Andra konflikter i världen har tagit slut efter krig.

     Ja det är lätt att önska krig när man inte behöver ta konsekvenserna av det. Trevligt att någon bitter jävel i Sverige tycker det vore bra med krig, så länge bomberna inte faller över ditt huvud antar jag. ✋🤮

    Tex Henrik W och Greta är ju två av de absolut mest PK vi har här i vårt land. Båda de, och många fler som är tydligt PK i alla frågor, har valt att vara HELT tysta i denna frågan. När alla som är PK väljer att vara tysta, är det klart att det är PK att vara tyst. Och alla andra följer efter som en svans och väljer att vara PK= vara tysta.

   Nu följer jag inga svenska influencers men det är absolut inte tyst i sociala medier om Israel/ Pakistan konflikten. Följer många vänster och höger instagramprofiler i USA (tycker det är lite kul, no hate).
   Titta till exempel på @Shaunking. Det finns bara att Israeliterna är settlers, colonists, Zionister, mördare, begår apartheid osv. Och att palestinierna är the indigenous people, nyhetsfilmen där en jude säger att detta området ska bli ett judisk område när palestinierna slängts ut. Det finns ingen notis om att synagogor förstörs, att det finns videos från före 10 maj där palestinierna skriker ”death to all jews”.

   Går någon influencer ut och säger att de är något annat än pro Palestina så attackeras de för hur kan man vara något annat än för Palestina. Titta till exempel på Bella Hadid stories.
   Så nej förstår helt klart att många är tysta om detta för hur de än gör får de kritik och många har inte mer information om situationen än vad de fått från nån grafisk design som delats.

    Ja, om man ska kunna föra diskussionen måste man vara insatt. Är man inte det kommer man inte kunna hantera kritiken eller ifrågasättanden, det är onödigt mot dem och läsarna.

   Bättre att vara tyst än att yttra sig oinformerat. Jag skulle personligen aldrig uttala mig om israel/palestina eftersom jag är alldeldes för oinsatt – Och att reposta utan att veta vad man pratar om innebär att folk riskerar att sprida felaktig information eller propaganda.

   Jag kan däremot markera mot BLM eftersom jag självklart kan stå för att jag tycker att våldet mot svarta är oacceptabelt. Jag har ingen åsikt om israel/palestina som jag kan backa upp, eftersom jag vet för lite. Istället spenderar jag den här tiden med att reflektera över min okunskap i frågan och läsa på.

    Tycker också det finns en skillnad där faktiskt…. Inte samma sak att ta ställning för ena sidan i ett kring som att ta ställning mot polisvåld mot svarta. ”Jag är emot rasism” är inget större ställningstagande alls.

     Precis det jag menar 🙂

    Du kan ha en åsikt om etnisk rensning utan att vara insatt i Israel/Palestina.

  Jag kan tycka att kritiken hon får på youtube är rimlig. Men det handlar ju om att hon har långa samarbeten i vloggen. Det handlar ju om vad man vill titta på och inte.

   Fast det är ju kommentarerna du ser. Det är nog betydligt mer skit än det som visas.

    Så är det absolut. 💕

   På youtube (Säkert andra plattformar också) kan du ju sätta ord i modd. Räcker ju sen att se hur många kommentarer som blockat med det ordet i för att förstå hur mycket hat man får.

   Men influencers måste göra samarbeten, det är ju så de tjänar pengar.
   Och ja, hon kanske har väldigt jättemycket pengar, men hon vill ju såklart fortsätta tjäna pengar.
   Går snabbt att klicka sig framåt i en video om man inte vill se, men ni som stör er kanske är väldigt lata?

    Trot kritiken är att det är över 50% reklam i varje video. Man följer knappt Bianca längre utan bara en TV-shop kanal.

     Har inte ont av det, alls. Och då köper jag ändå inget som en influencer marknadsför.

     Samt att hon bidrar till köphetsen och klimatförändringar. Hon säger ju själv att hon har jättemycket kläder som hon knappt använder men samtidigt har hon flera samarbeten i veckan & köper nya kläder & saker konstant.

  Igår när jag såg hennes story med reklam för Caias foundation och concealer, tänkte jag att nu kommer det nog komma en del negativa kommentarer från de kunder som är missnöjda med kvaliteten. Har oxå köpt både concealern och foundation och är djupt besviken, då klingade det väldigt falskt när hon i sin story gör reklam för hur bra och fint det blir med den och att den passade alla hudtyper. Fast jag kommenterade inget, jag bara avföljde henne.

   Är inte allt hon gör falskt?

   Tycker hennes fundation är så jäkla bra. Men där är vi alla såklart annorlunda.

    Alltså foundation och concealer är stor skillnad på vad som passar för ens hudtyp så självklart är vissa missnöjda och andra supernöjda, finns inte en enda foundation som passar alla

    Du menar olika.

   Kanske har du lärt dig något av det 12.33?
   När en influenser säger att något är gaaaalet bra, så betyder det inte att det ÄR bra. Det betyder bara att den influenser som säger/skriver hur magiskt det är, gör just det för att dom måste. Annars får dom ingen lön.

  Skulle tro att den toxiska kvinnligheten har lett fram till Biancas beslut.

  Synd att ett fåtal hatare kan förstöra så mycket.

  Hoppas hon snart mår bättre.

   Skulle snarare tro att det är den toxiska internetkulturen som lett fram till beslutet.

    Fast seriöst, det är något specifikt med Sverige. Jag är inne på Reddit och YouTubes kommentarsfält hela tiden och det är fan aldrig i närheten av den bitterhet och elakhet som finns i svenska kommentarsfält. Till exempel här innan Camilla införde det här nya sättet (verkar funka skitbra), och på Flashback fanns det inte en trevlig kommentar. Allt skulle vinklas till det mest negativa vilket är helt sjukt. En oskyldig grej vända för att verka helt hemsk och utmåla person som en taskig människa. Så nej, det ser verkligen inte ut så överallt.

    Du svarar Lewis. Han dryper alltid av internaliserat kvinnohat.

     Nä det är folk här inne som drivs av kvinnohat: speciellt om kvinnan ifråga är snygg.

      Haha fy fn nej du de handlar inte om kvinnohat! hahahahah

     Du är rolig du.

     Personer som du har inga problem att kalla män för kvinnohatare och slänga me är ord som toxisk maskulinitet.

     När man använde samma narrativ mot kvinnor, som kvinnor använder mot män så tar det hus i helsike.

     Kommer aldrig backa för personer som dig.

     Han är vettig och ser verkligheten.

   😂

   Jesus

   Ja för anonyma män på internet är reko och hyggliga mot kvinnor? Bara uppåtpuffar?

   Är det den ”toxiska kvinnligheten” eller ett fåtal hatare?

  Stora konton gör rätt i att stänga av kommentarerna. De blir ju övermäktiga och de hinner ändå inte ha en dialog med sina följare där. Känns ju alltid onödigt att kommentera på ett konto/blogg där man vet att inte kommentarerna kommer att ses av mottagaren.
  Dessutom är väl kontoägaren ansvarig för vad som skrivs under deras paraply?!

  Bianca är ju verkligen en som inte heller verkar kunna ta till sig kritik så jag har alltid ställt mig lite frågande till varför hon då väljer att vara influenser. Hon kan ju fortfarande vara entreprenör och medverka i t ex Wahlgrens värld men om hon tycker att det är jobbigt med negativa kommentarer så kanske hon ska göra något som inte ger henne dessa…?

   … t ex fortsätta vara influenser men stänga av kommentarsfältet?

    Sant.

   Inte ta kritik? Är kritik att ständigt få taskiga kommentarer om sitt utseende, läppar, shopping, relationer osv? Säg bara att du tycker hat är befogat istället för att skrika att sånt är kritik

    Fast att få kommentarer om sitt utseende är ju inte hat (eller kritik för den delen). Men till viss del ingår det ju i yrket att kommunicera med sina följare och vissa av dem är väl tyvärr mer ”frispråkiga” än andra. Säger inte att det är rätt men det är ett hårt klimat på nätet idag och jag tänker att det måste bli än värre för Bianca om hon dessutom tar åt sig av dessa kommentarer.

     Haha kan inte fatta vad jag läser. Du är ju precis en sån som man inte vill ha att göra med på nätet. ”Att kommentera någons utseende är inte hat”, 😂 nä? Vad är det då? Åh vilka fula läppar du har! Ta åt dig av kritiken. Helt sjukt

  Bra beslut av henne. Men i den branschen som hon jobbar i så måste hon väl se vad följarnas reaktioner på vad hon lägger upp. Man måste ju få kritisera om det är så att det behövs?! Man kan se i synvinkel att hon är företaget och vi är kunder och då ska vi kunder få kritisera!?
  Jag tror att hon förlorar bara på att stänga ner kommentarsfältet.

   Varför måste hon det? Och varför måste man få kritisera? Går ju utmärkt att ta ställning genom att avfölja. En kritisk kommentar gör ingen skillnad men följa vs inte följa gör skillnad.

    I min kommentar så syftar jag på att ge kritik är nyttigt. Ett företag behöver få kritik av kunder i detta fall följare för att kunna utvecklas. Och som influenser, entreprenörer, chefer egentligen i alla yrken så måste man får ge kritik, om det är så att det behövs.

     Man måste inte ta kritik som egenföretagare. Det kan vara smart för företagets utvecklings skull, men man har ingen skyldighet att göra det. Det drabbar bara en själv om man låter bli.

     Däremot om man sålt något har man såklart en skyldighet att leverera enligt kontrakt, men så är inte fallet här.

      Jag menar egentligen om man jobbar som influenser så är det ganska märkvärdigt att stänga av sitt kommentarsfält där man som bäst ser vilken respons om man får av sina följare. Och då försvinner kommunikationen helt med sina följare. Eftersom man jobbar med att influera människor. Generellt ser man kritik som dåligt men man behöver inte göra det 🙂 Därför tror jag att det ger en motsatt effekt för henne:) För då får vi/de som följer henne en känsla att hon inte bryr sig hur hon framställs = inte utvecklas. För att utveckla samhället behövs det:) Men hon förtjänar inte hat, det gör hon verkligen inte. Om det är den enda anledningen att hon får hat vilket hon har tycker jag är dåligt.

     Haha ”att ge kritik är nyttigt”. Mår du bättre nu när du känner att du gör samhället en tjänst? Alla fattar att hon inte pratar om kritik mot hennes produkter överhuvudtaget, det handlar ju om kritik mot henne som person, hennes utseende, hennes sätt att vara, relationer osv. Det där är aldrig kritik oavsett vad du vill intala dig

      Personangrepp och nedlåtande ord är inte kritik, det är bara elakt! Jag ser det att stänga ner sitt kommentarsfält är dåligt i ett större perspektiv. En person som har ett växlande företag och är ansiktet utåt samt jobbar som influenser så, i mina ögon ser jag personen som inte seriös och vill inte utvecklas och bara vill framstås på dens villkor. Det skadar bara mer varumärket. Jag tycker inte illa om Bianca.

   Förstår inte den här inställningen. Ja, hon driver ett företag men det är hon själv som äger företaget. Hon har inga skyldigheter mot oss följare, vi kan bara sluta följa om vi inte är nöjda, och den som drabbas ekonomiskt av det är hon själv, en smäll hon kan välja att ta?

   Hade vi betalt en prenumeration hade hon haft en skyldighet att fortsätta leverera utlovat innehåll så länge som vi betalat för, men fattar inte hur man kommer fram till att influenser man klickat ”följ” på plötsligt blir skyldiga en själv massa saker?

   Är du däremot missnöjd med hennes smink eller något du köpt finns konsumentköplagen och en kundtjänst för företaget.

    Jag gav bara ett exempel att hon är företagare. Jag gav en parallell att om man jobbar med människor så är det mycket bättre om man har kommunikation mellan varandra. Den försvinner ju helt när man stänger ner kommentarsfältet. Då ser jag individen som konflikträdd och ansvarslös gentemot hennes kunder och hennes personal.

  Bra av Bianca! Får man ta mycket hat så är det inget annat att göra.

  Bra att Bianca tar beslut som visar att hon inte längre accepterar att ta massa hat och strunt.

   Allt som är negativt är inte hat. Hatkommentarer är onödigt men det är inte den enda får en del är kritik och det behövs.

    Ja, det vet vi. Men tyvärr är det så att Bianca oförtjänt får hat och det kan hon ju klara sig utan.

  Tänk om busschaufförer och tågbiljettkontrollanter bara kunde trolla bort det hat de möter varje dag irl, bara stänga stänga av. Att influensers kan stänga av kommentarsfält är bra, men glöm inte att de är väldigt priviligerade som har den möjligheten. Många yrken med låga löner och låg status står ut med så mycket hat och hot i vardagen irl. Skänk gärna dem en tanke, och tänk efter en gång extra innan ni tar ut er dåliga dag på dem ❤️

   Tror aldrig en busschaufför har fått höra taskiga kommentarer om sina relationer eller utseende.

    Tror aldrig Bianca blivit nedslagen eller fått utstå någon som skriker en rätt i ansiktet.

    Om inte Bianca snackar om sitt av o på förhållande, så skulle ju inte kommentera om det.
    Om man lägger ut hela sitt liv och lite till, då får man kommentarer. Bianca glappar om precis allt, och så klart blir folk provocerade, och kommenterar. Jag säger inte att man ska vara elak.
    Hon skulle göra bäst i att stänga ner alla sina sociala plattformar, och ta tag i sitt liv i stället.

     17:57
     Håller med.

    Där tror du fel. Min bror samt kusin har kört buss i 25 år, om du visste vad de får göra samt har båda blivit misshandlade flera gånger för att de säger till folk att betala för att åka , se bara busschauffören i Frankrike förra sommaren, han dog av skadorna när han misshandlades till döds då han bad några att kliva av bussen om de inte har munskydd. Vilken bubbla lever du egentligen i?

  Det som hände igår var att en massa människor krävde att Bianca skulle uttala sig i Israel/Palestina frågan. Till slut slängde hon lite pliktskyldigt och väldigt knasigt upp ett uttalande på hennes stories mellan middagen på Nobis. Hon tog en bild på hunden som låg på golvet och skrev uppe på den. Jättedumt och så skrev hon nåt som förmodligen uppfattades som provokativt om man är insatt i frågan. Storyn togs bort snabbt och sen började hatet komma från insatt politiska människor. Det blir fel hur hon än gör. Jag tycker inte man ska eller kan kräva uttalanden från varenda influenser. Varför liksom? Det är som gjort för att det går åt helvete

   För att folk är dumma i huvudet och väntar på att någon ska göra något fel så de har något att hugga på. De har inga liv helt enkelt

    Eller för att folk tror att om någon som har xx antal följare har liiiiite koll På läget och kan uppmuntra sina följare // fler människor till att göra världen till en bättre plats
    And also wish world peace ✌🏼

   Ja det var ju korkat av dom att be henne om det det. Tror inte hon kan räkna upp 3 länder öht. Eller vilken världsdel vi bor i.

  Du svarar Lewis. Han dryper alltid av internaliserat kvinnohat.

  Vad är det som skrivs till Bianca? Vilket nivå av hat är det hon får utstå?

   Bra fråga! Jag vet faktiskt inte heller mer än det jag läser här.

   Det har varit hat mot Bianca på hennes mammas blogg, hur sjukt är inte det. Det har varit hat mot Bianca här på bloggbevakning bland kommentarena. Och på hennes sociala medier.

    Vad kallar du hat?

     Men snälla! Tycker du seriöst det är kritik att skriva att hon är ful, prata om hennes fillers, utseende, relationer, pappa, mamma osv? Herregyd

  Märkligt att det ens är föremål för diskussion.

  Kan någon verkligen anse sig ha rätt att bestämma över vad B vill/kan/ska göra med sitt företag och varumärke?

  En ickefråga för mig.
  Stäng, öppna, avsluta, gör av DU känner för B.

  Det känns som att det är väldigt få kommentarer på inläggen här inne nuförtiden. Kanske för att det är så enormt tråkiga inlägg som skrivs? Hela BB känns ganska passé?

   Nej, jag fångar upp och raderar skit innan de publiceras. Det är skillnaden. Antal sidvisningar är i princip samma fortfarande, bara mindre hat.
   Vad gäler inläggen har jag däremot inga svar att ge dig, jag får väl helt enkelt rekommendera dig att hitta en annan blogg om den här inte fyller sin funktion för dig längre. 🙂

    Vilken jäkla skillnad det har blivit. Ett kommentarsfält som tidigare överöstes med taskiga kommentarer är som förvandlat. Ni som påstår att det inte alls var taskiga kommentarer eller hat är ju bara själva troll, det var förjävligt här inne. Du lyckades Camilla. Blir ju långt färre diskussioner och kommentarer med det är väl värt det.

     Ja, jag har lite att göra här bakom kulisserna, men jag tänker att trollen kommer tröttna på att skriva kommentarer som aldrig släpps igenom. 🙂

   Ja det är ingen diskussion längre. Tror folk inte pallade med mailadress och sllt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *