Bättre eller sämre utan barn?

Margaux Dietz är den som fått agera ansiktet utåt för diskussionen vad gäller influencers och barn på sociala medier.
Pappan till det gemensamma barnet var nämligen extremt bestämd på den punkten, han ville att sonen skulle sluta förekomma på Margauxs sociala medier och efter många om och men så skedde detta, men intrycket jag fått av det är att hon är allt annat än nöjd med det.
Han förekommer fortfarande ska tilläggas, men man ser inte hans ansikte och han spelar en väldigt liten roll nu, jämfört med tidigare.

Upplever ni att Margauxs sociala medier blivit sämre efter att hon slutat exponera sonen, eller har de snarare blivit bättre?
Finns det någon annan influencers vars plattformar fått ett lyft av mindre ”barnexponering”.
Som influencer tror jag att man kanske är rädd för att inte kunna fylla ut sina plattformar med content om man plockar bort barnen, eftersom ett barn så klart är en så stor del av en förälders liv, men jag upplever det snarare som tvärtom.

Ta Paula Rosas som exempel.
Hon visar ofta upp sina barn och har med dem i sitt innehåll –  men ska jag utgår från mig själv som som ren content-konsument, och inte Bloggbevakare,  så skulle jag nog uppskatta hennes plattformar mer utan barnrelaterade inlägg. För någon annan är det så klart tvärt om, det beror nog på vart i livet man befinner sig, vad man identifierar sig med och uppskattar.
Det här är alltså ingenting negativt mot Paulas och Hugos barn, om någon ville få det till det, utan jag känner nog ungefär likadant inför alla barnexponerade influencers, men Paulas blogg var den jag senast besökte och därför har jag henne färskast i minne.
För min del hade jag föredragit dem alla utan barnexponering, helt enkelt för att jag inte har något utbyte av det.
Om man ska hårdra det så är jag ointresserad av det.
Hundar, katter och hästar däremot… – tryck in så många du bara kan, i ditt content!!!! ?????

Hur är det med er?

 

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker att Margauxs videos/bilder är lite ”platta” utan Arnold. Men det beror väl antagligen på att jag inte riktigt är målgruppen. Jag upplever hennes målgrupp som yngre tonåringar.

      Tycker Margaux är otroligt ointressant, det var Arnold som var hela grejen med hennes framgång som influencer. Bra att Arnold slutar exponeras, men tyvärr innebär det nog döden för Margaux karriär i sociala medier…

    Inte heller intresserad av barn och avföljer i princip alla influencers med barn.

    Jag kollade typ endast på Margaux kanal pga Arnold. Tycker rent moraliskt att det är helt rätt att han inte exponeras på samma vis men jag har helt tappat intresse för hennes kanal nu.

      Varför roas du av ett litet barn?

        För att hennes kontent var underhållande för mig? Han sa mycket roliga och tokiga saker och tempot var skoj. Jag kunde även relatera mycket till mina egna barn och det är också kul ?

        Det förstår väl en normalintelligent person rent objektivt, även om man själv inte roas av just det. Sluta sprida barnhat, gå roas av bajsflugor istället, lär vara roligare än att prata illa om barn.

          ”Sluta sprida barnhat” ??? Herregud…

      Samma här, Arnold var rolig att både se och höra men Margaux ger inte mig någonting alls.

    Förstår inte influensers behov och lust att dela med sig av sina barn till hela världen.

    Foton på mina barn är mina privata och inget jag vill fläka ut på nätet.

    Men misstänker att flunsors bekräftelsebehov är större än barnens integritet.

      Håller med till fullo Lewis.Nu följer jag ingen speciell influncer utan kikar bara in lite då och då hos några olika.
      Är nog bara Katrin Z och My martens barn jag skulle känna igen på stan just för att mammorna har ett så fruktansvärt stort ego.
      Hoppas vi snart får en lag som tar barnens integritet på allvar.

    Hennes videor var roligare att kolla på när hennes barn var med.

    Margaux är nog den enda influencer som jag tycker blev roligare med barn. I andra fall tycker jag att alla jag följer med barn är roligare utan.

    Har nog aldrig kollat någon av hennes videos, på grund av att jag har uppfattningen att hennes kanal handlar om Arnold. Är 31 år, har inga barn än (förhoppningsvis har jag kanske ett om typ tre/fyra år eller något – men inte än!) och har inget intresse alls att följa någon annans barn.

    Skulle hon haft en stil som matchar min personliga smak hade jag kunnat följa av den anledningen, men är inte lika sprudlande färgglad som hon så har inget utbyte på den fronten heller, så tror inte jag kommer börja följa henne utan A heller, då klädstil och inspiration är huvudanledningen till att jag följer influencers över huvud taget. Det blir dock väldigt få att följa då min favoritstil var Bella under hennes stylistera med vita midikjolar mm. ?

    Någon som har tips på influencers med liknande klädstil som Bellas stylist stylade henne med under den perioden?

    Någon som minns vad stylisten hette?

      Sacha Beetz Magnusson

        Sascha* ???

    min favoritstil var Bella under hennes stylistera med vita midikjolar mm. ?

    Någon som har tips på influencers med liknande klädstil som Bellas stylist stylade henne med under den perioden?

    Någon som minns vad stylisten hette?

      Kan det ha varit Sasha kanske? Om du gillar den perioden är mitt tips en finsk influencer, @Mettiforssell på Instagram. Ganska feminint och mycket neutrala färger om det är något sådant du är ute efter! 🙂

      Instagram @saschabeetz

    Förlåt men dog cringedöden av den texten+bilden. ?

      Låttexten är skriven av Sarah Dawn Finer och den heter Kärleksvisa. Det var den låten som Bianca och Alice uppträdde med i Globen.

        Ja det vet jag. Eller den andra meningen visste jag inte.
        Det var cringe ändå.

      Haha jag med. Kunde inte läsa vidare efter två rader

        Haha samma

    Tycker hur de skriver (om de lyckas fånga mig på ett sånt sätt så jag känner mig anförtrodd till och litad på, dvs ganska rått och utblottat) avgör om jag har behållning av bloggen. Och gillar när det är nyanserat, dvs inte svart eller vitt bara.
    Sen är det nog inte så viktigt att det faktiskt är så, gillar såna bloggar även när jag vet lite mer om hur det är bakom kulisserna. Då blir det nästan ännu mer fascinerande.
    Vad jag ville komma till är nog att barn inte är avgörande om jag fångas eller ej, men det är nog ofta en del.

    Det har naturligtvis att göra var i livet man är. Innan jag själv hade barn tyckte jag att andras barn var så sjukt ointressanta men efter första bebisen kan man inte få nog av att läsa om hur andra gör med sina barn och är otroligt öppen för inspiration/tips kring hur andra föräldrar gör. Sen en annan aspekt – exponerar man inte sina barn/familjeliv försvinner hela den inkomstkällan gällande samarbeten med barnrelaterade företag. Allt från matkassar, hudvård, (barn)kläder, inredning you name it. Är man förälder vill man se produkter som funkar för barn/barnfamiljer och det vet naturligtvis sponsrande företag om. Så ja – är man influencer och tjänar pengar på att exponera sina barn är ju barnen på sätt och vis delaktiga i att dra in familjens inkomst. Det är ju ytterligare en diskussion som man kan tycka vad man vill om.

      Jag instämmer i ovan. Jag gillar att läsa bloggar skrivna av ”mammor” och att dessa delar med sig av sitt liv. Samarbetena får också gärna vara barnrelaterade. Däremot så är jag helt med på debatten om överexponering. Jag tycker vissa har lyckats bra typ underbaraclara, Elsa B, Emma Sundh.

      ”Man” kan visst få nog. Du kan inte få nog.

        Viktigt.

          Ja.

        Men jeez louise fatta vad jag menar istället för att lägga all tyngdpunkt vid ett ordval. Självklart vill många föräldrar (eller snarare mammor) läsa om hur andra mammor gör, vad de köper till sina barn, nya klädkollektioner till barn etc. Annars skulle inte den typ av samarbeten där barnen exponeras rulla på som de gör.

      Nja, ”man och man”. Du kanske inte kan få nog. Jag har fullt upp med mina egna barn så orkar verkligen inte läsa bloggar om barn. Jag tycker det är super trist haha.

    Jag har barn själv och tycker om barn men skulle ändå föredra att barn inte exponeras ☺️ Tänker att det går att vara ”mamma” influenser ändå.

    När mitt barn var mindre tyckte jag om influencers med barn pga man fick inspiration såvitt avsåg barnrum och kläder . Nu när mitt barn är större har jag inget intresse eftersom hans personlighet nu får styra dessa inköp (läs: han bestämmer själv nu och jag har nästan inget att säga till om).

      Samma här! Tycker även det är mäkligt att alla influencer-ungar fortsätter gå med på att stylas delux..

    Jag tycker mest att det är tråkigt att Margaux har blivit en slagpåse för debatten, medan Angelickpickture blir hyllad när hennes nu stora dotter ammas med rumpan fri och närbild när munnen ammar . Det blir så fel allting .

    För övrigt har Margaux kanaler blivit lite tråkigare utan Arnold, enligt min mening .

      Har du kollat Rebecca fredrikssons Instagram? @rebfre
      Det är bara bilder på sonen, han gör reklam för olika företag och det är MASSOR av bilder när sonen ammar? Liksom närbilder på ansiktet när han ammar.

      Tycker hennes konto är obehagligt pga hur ungen exponeras. INTE okej. Barnet är väl typ 2 år gammalt nu och är naken eller ammas på ALLA bilder?! ??‍♀️

        Jag tror Angelicas dotter fyller 3 år i sommar!

          Så jävla sjukt

    Barn = Zzzz…..

    Tappar intresset så fort det är barn med i bilden, måste vara lite svårt för bloggare för som du skriver så är barnen en stor del av deras vardag. Har själv småbarn men är liksom inte intresserad av att Kenza sitter med blommig miniklänning och ammar så jag avföljer! OBS inget fel om man vill det men jag är inte målgrupp längre och har sökt mig annanstans!

    Helt rätt att inte ha med barn så mycket. När det gäller just M så har väl hennes content baserats mycket på just A så nu är kanalen rätt platt utan något som sticker ut, inget som är unikt. Målgruppen är/har varit ung men man ser ett försök att ändra detta (bla med ”erotik-boken”). Svårt att veta om det kommer lyckas – inget för mig direkt men jag är inte heller målgruppen. Jag söker mer substans.

    Ot- angående att väldigt många väljer att vara helt tysta om det som pågår i världen nu. Man behöver inte vara insatt (eller ställa sig på någon sida) för att tex dela att Rädda barnen samlar in pengar till mat och förnödenheter till de utsatta i området. Man behöver inte vara insatt för att tex säga att man tänker och lider med ALLA utsatta där, på båda sidor.

    Det som verkar vara allra mest PK just nu är ju att vara helt tyst, för det är ju så nästan alla kända personer med plattformar agerar. Har bara sett typ 4 av otroligt många som ens tar upp det och alla de 4 har varit väldigt respektfulla.

    Det verkar vara väldigt PK att vara tyst…

      Och för att vara övertydlig- nej självklart ska ingen ha hat eller tvingas dela nåt- det är alltid fel.

      Detta handlar om att det mest PK just nu, det som de allra flesta med stora plattformar gör- är att vara helt tysta och inte nämna detta alls.

      Rädda barnens generalsekreterare tjänar 1.14 miljoner kronor per år.
      Det i en organisation som lever på donationer och gåvor som ska gå till svältande barn.
      Det är så jäkla girigt att jag spyr på skiten.

      Även styrelsen kostar 360.000kr/året.

      Finns bättre organisationer än rädda barnen.

        Okej, men då kan man ju passa på och tipsa om dom? 🙂 Det är nog svårt för många att veta vilka organisationer som är ”bra” och inte bra. De flesta känner nog bara till jättarna som man ser i tv-reklamer, som till exempel Rädda barnen. Därför tycker jag att det är mer konstruktivt att tipsa om VAR man bör skänka pengar/engagera sig i stället för att bara säga ”buu, det där är dåligt!”

          Skulle isåfall tipsa om organisationen hand in hand.
          Inriktat mot att bland annat att bekämpa fattigdom , ge kvinnor/flickor möjlighet till utbildning i länder där kvinnor ofta är starkt begränsad på arbetsmarknaden och motverka barnarbete.
          De har givetvis ett 90-konot.

          Dit går mina pengar.

        Rädda Barnen lägger faktiskt förhållandevis lite pengar på löner osv då endast 11% av deras intäkter går till administration och annat som behövs för att pengarna ska komma dit de behövs. Enligt svensk insamlingskontroll får man lägga max 25% på detta så Rädda Barnen lägger alltså långt mycket mindre än det. Jag håller med om att generalsekreteraren får för mycket i lön men samtidigt behövs det (tyvärr) konkurrenskraftiga löner för att människor ska välja att engagera sig i civilsamhället istället för vinstdrivande företag.

    Margaux har blivit klart tråkigare utan A. Det vet hon så klart om och det var naturligtvis därför hon kämpade för att få fortsätta exponera honom. Jag är egentligen inte intresserad utav att följa någon med barn, men grejen med Margaux är ju att hon är så förbannat tråkig och ointressant utan sin son. Hon byggde ju bokstavligen hela sin karriär på hans födsel och liv. Det är mycket lättare för vilken influencer som helst att sluta exponera sina barn jämfört med Maggan. Något kommer hon behöva hitta på om hon ska upp på samma nivå igen. Jag tror hennes inkomster kommer minska rejält på sikt utan A. Mest stiligt skyndar hon väl på och får barn med Sean som de sen kan exponera sönder. Tycker redan synd om deras framtida barn som kommer ha noll rätt till sin egen integritet. Jag hoppas det finns lagar mot att exponera barn när det barnet föds.

      Var det därför hon förlovade sig tro, flyttat ihop och allt???
      Hoppas ju att det var av kärlek men influencers känns inte så pålitliga..

    Jag tycker att en dels influencers barn är härliga att ha med, som Clara Lidströms familj, herrgud så familjärt det känns. Medan tex Rosas barn känns lite krystat att ha med. Även om den familjen också verkar otroligt kärleksfull.

    Men, jag tycker ändå inte att barn ska vara med på sociala medier. Är du inte bra nog på ditt jobb utan att blanda in barn så får du se dig om efter ett annat jobb.

    Mitt intresse för Margaux har helt svalnat, och det var innan hon slutade exponera Arnold. Följde henne på alla hennes kanaler innan och tyckte att hon verkade vara en sympatisk och rolig person. Sen hände något med henne och jag tyckte att hon ändrade attityd och blev en mer osympatisk person som trodde att hon var envåldshärskare, hehe.
    Känner ungefär samma förtroende för henne som jag gör för Blondinbella (NOLL).

    Förresten. Det är mkt roligare att läsa kommentarer nu när man slipper spammandet av bitterhet. Det verkar funka det nya systemet ?

      Bitterhet verkar vara populärt nu. Se bara på Emelie i Big Brother som verkar vara en populär bitter person.
      Att vara taskig och elak är dock en annan sak.

    Har inte följt innan och följer inte nu. Klarar ej av henne.

    Har själv barn så uppskattar att läsa om andras familjeliv även om jag är emot exponering av barnen (motsägelsefullt jag vet). Gillar mimi höglin för hennes content bygger inte på barnen även om de är med lite på ett hörn och alltid i positiva inslag. Det gillar jag med Paula Rosas också, alltså att barnen bara är med i positiva ordalag.

      Jag håller med om att man kan göra så. När barn är en del av helheten snarare än att vara huvudpersonen. Jag tycker även Undetbaraclara klarar den balansen.

      Efter att ha sett några vloggar med Höglin så undrar jag varför man följer henne..alla videos innehåller samma sak i stort sätt..hon äter och smaskar,gör ngn slags hemmaträning i fast forward,lagar mat,sätter upp håret i knut,tar ut knuten,sitter i bilen och tar på och av solbrillorna…gullar med bäbis…och samma visa i nästa vlogg,fattar inte grejen?

    Jag tycker frågan är felställd. Barn ska vara med sparsamt i sociala medier pga integritetsfrågor. Alltså spelar det ingen roll om det är roligare med eller utan barn, det kan inte få spela roll.

      Sant

    I Margauxs fall har hon ju mer eller mindre förlorat hela sin influenceridentitet när hon inte kan lägga ut bilder på A, när hon slog igenom med förlossningsvideon och sen dess varit känd främst som hans mamma. Jag föredrar barnfritt innehåll men upplever att M fortfarande är ganska trevande i det.

    Jag tycker att barn inte ska visas upp ö.ht influensa eller inte.
    Ha isf en privat för dig och närmsta familjen.
    Jag blir äcklad och illamående, Paula Rosas har ju sina barn i div reklam kampanjer, hon säger åxå om barnen säger nej, så respekterar hon det.
    Barnen är inte införstådda i vilken exponering det utsätts för.

    Sorgligt när hela ens flunsaidentitet kretsar kring ens barn. Förutom Margaux, tex Alexandra Bring och Sannealexandra. Vad skulle de lägga upp för content som inte involverar deras barn?

    Fattar inte varför Paula fortsätter exponera sina barn. De är rätt stora nu.

    Det är väl som det ska, att det finns konton som passar olika smaker och intressen? Oavsett om det gäller barn eller hästar eller träning etc. Vissa, inte minst yogagirl, har tappat massor sedan kontot blev nittio procent lilla Lealuna istället för yoga. Så det kan gå åt vilket håll som helst. Hennes konto numera är ju ffa dottern, sen mögelstoryn och sist av allt en aning yoga. Bucketlistfamilys konto är i stort sett bara barnen – idag gråtande barn som inte vill ta spruta (men sen tycker det var ok).

    Margaux är förmodligen den minst intressanta influencern i Sverige med eller utan att visa sin unge. Ja hon är superglad å sprallig å härlig men saknar djup. Ida Warg samma där. Sjukt tråkiga båda två.

      Finns det nån flunsa som har ”djup”? Lite svårt när hela ens tillvaro går ut på att kränga massa krimskrams. Eller ”designa” kläder/smycken/hudkrämer som redan finns i överflöd.

        Sandra Beijer.

        Sant, få flunsor har djup. Men tex blondinbella är iaf fascinerande å intressant pga hennes lögner och storhetsvansinne osv. ? man vet aldrig vad hon ska hitta på och det gör iaf mig nyfiken.
        Att Margaux har skrivit en erotisk bok får mig bara att skratta högt, hon har verkligen NOLL sexappeal. Hade då hellre läst en av Maxinne björk.

    Om man inte ”klarar av” att fånga/behålla följare p g a att ens barn inte längre är med på sociala medier har man kanske inte så mycket att komma med. (Inget illa menat.) Då verkar ju ens liv inte innehålla så mycket intressant som är värt att skrivas om liksom..? Vilket måste vara tråkigt och lite skrämmande för en influenser som lever på det.

    När det kommer till Paula är det egentligen bara familjelivet som intresserar mig.
    Hennes inlägg om mat och träning är för mig helt ointressanta.
    Men alla är vi olika.:)

      Håller med!

    Inte underligt att Margaux’s besökare på sociala medier minskar när sonen inte är med, det är inte lätt att göra sig själv intressant.

    Vad hände med hennes och broderns podd?

    Nej bevare oss väl om något negativt skulle riktas mot Paula Rosas!!!

    Jag tycker också att Margaux har blivit ganska ointressant att titta på. Detsamma tycker jag om Ida Warg. Hon har förvisso det stora barnet Pärleros kvar i ett och annat inslag, men de få youtube videos hon lägger upp är ganska ointressanta. Elvis var speciell att kolla på, men där ser man nackdelen med att bygga upp ett innehåll baserat på barnen och när de sedan försvinner bleknar de själva till oigenkännliga.
    Någon som fixar balansgången bra är ju Yayanaiomi. Hon har förvisso bara sin Instagram men där är barnen med ibland utan att ta över.
    Detsamma gäller Helen Torsgården! Den perfekta balansen enligt mitt sätt att se det.
    Men ett Instagramkonto som är ganska trist eftersom det bara innehåller dottern ”snufsan” och reklaminslag är ju Melinda Criborn! Detta blir nästa konto jag avföljer.
    Och Jocke och Jonnas IG-konton såklart… Jag vet att man inte ska kommentera barnen, men i detta fallet är det pappans sätt att prata med dottern som retar gallfeber på mig!
    KZ och Bingos IG har jag redan plockat bort – dessa människorna gjorde mig enbart på dåligt humör och det orkade jag inte starta dagen med hela tiden!
    Men alla tycker olika och man har som tur är valfriheten att själv bestämma vem man vill kolla på!
    Och att barnen inte ska utnyttjas är jAg helt med på! Frågan är ju var den gränsen går…

    Jag följer flera som valt att plocka bort barnen, som Maja Lindelöf, Sanna Guidetti m.fl. Toppenbra tycker jag!!

    Kan alls förstå hur en del har med barnen i varenda inlägg, är ju varken underhållande eller ok på nåt sätt.

    Som Sanne som inte vill visa bilder i huset för det är för privat, men barnen går bra… logiskt?!

      Och vissa (eller snarare en stor del) av bilder/videos hon lägger upp på barnen känns också för privata. Alltså, varför är det intressant för okända att kolla när man håller på gulligullar med sina barn? Eller lägga upp halvnakna bilder på barnen. Fattar inte.

    Kenza skulle ju inte visa upp son nr 2 hette det ju 🙂
    Men vad ser man?? Jo, den söta lilla bebisen i var och vartannat inlägg 😀
    Kassako and money talks more than honor….

    Jag tycker det varit roligt att följa tex Ida Warg och Elvis eftersom han föddes ett par månader innan jag själv fick första barnet. Kul att se utvecklingen, hur lika barn beter sig och även få lite förvarning på faser som kan va på gång. Men jag har samtidigt full respekt för att de nu väljer att inte dela med sig av Elvis på samma sätt. Pga var jag är i livet så följer jag gärna just småbarnsfamiljer, jag är helt ointresserad av modeinfluencers och 20-åringar i allmänhet.

    Jag tror att om ens kanaler blir ”ointressanta” när barnen inte längre syns, så borde bara det vara ett varningstecken och en tankeställare. Personligen ser jag ingen större fara i att barn syns lite på sociala medier, om det inte innefattar utelämnande och personliga bilder och texter. Dock är det oroväckande om en influensers hela varumärke är uppbyggt och beroende på barnet, till den grad att det blir en markant skillnad när barnet inte längre syns.

    Nyfiken på andras tankar och resonemang kring detta 🙂

    Jag tycker att Denice Moberg exponerar sin son mer och mer och ofta i väldigt utsatta situationer (som när han gråter tex). Följde henne förut för all träningsinspiration men nu är hennes insta 90% sonen.
    Känner samma med Paula, men skillnaden är kanske att hon alltid exponerat sina barn så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.