Nellie Berntsson om dålig kvinnosyn

Nellie Berntsson skriver om män och kvinnosyn på Instagram. 
En sak kan vi väl vara rungande överens om – att det inte är synd om män med skev kvinnosyn och att det inte går att skylla på dålig uppfostran.

Samtidigt känns det som en lite för smalt resonemang, som att dålig kvinnosyn kommer från en enda plats – hemmet. 
Vi matas väl med taskig kvinnosyn lite överallt i samhället, så att bara skylla alltsammans på dålig uppfostran är att trivialisera ett betydligt större problem för att inte riktigt behöva se omfattningen av det.

Eller hur tänker ni? 

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Av sin mamma” vart har pojkvännens pappa varit?
    Är inte de värderingar man får under sin uppväxt från båda sina föräldrar?

      Att en familj är ”Mamma pappa barn” är inte alltid givet, är det?

      Alla har inte två föräldrar.
      Andra har kanske två mammor eller pappor.

        Alla som inte är klonade har en biologisk pappa. Som allt som oftast väljer att inte vara delaktig. Det är dålig uppfostran – från pappas sida alltså.

          Egentligen ska det väl inte behöva påpekas men jag ska ge dig ett par scenarion för jag tror det behövs i ditt fall.

          – pappa eller mamma har avlidit
          – barnet är adopterat av två mammor/pappor eller av bara en person.

          Du har satt noll delaktighet som synonymt med dålig uppfostran. Det är givetvis inte korrekt. Något som inte tagit plats kan inte påverka en individs utveckling åt endera hållet.

            Allt som oftast lämnar i min mening öppet för andra scenarion än att alla barn som inte har en delaktig pappa, har blivit övergivna av densamme ?

      Var kan jag köpa tröjan som hon har på sig? Någon som vet?

        Det är en Hööks-tröja från ridsport EM i GBG 2017. Tror inte den finns kvar till försäljning men den kanske finns begagnad nånstans.

    Jag håller inte med Nellie om att vi kvinnor står bakom varandra. Känner mig alltid mer nedvärderad av kvinnor än av de män jag umgås med. Sedan håller jag med dig om att problemet är större och sträcker sig längre än hemmet. Handlar ju mycket om vilka man umgås med och varifrån man hör och ser olika saker.

      De personer som får mig att tvivla på mig själv och att ibland älta situationer i huvudet i efterhand, är andra kvinnor. Därför att man kan bli snäst åt, skrattad åt, baktalad. Sånt sysslar iaf inte män med. Generellt. Sen att det finns rötägg som gör annat det förstår jag. Men jag tror kvinnor av naturen är otrevliga mot varandra.

        Precis.
        Bara att titta på jargongen här inne liksom.
        Kvinnor använder i första hand verbal misshandel och ryktesspridning eftersom de inte kan använda fysiskt våld

        Så trött på argumentet att män minsann inte gör så och så och så som alla elaka kvinnor gör. Män trakasserar, misshandlar och mördar kvinnor, men visst dom kanske baktalar och snäser mindre än vad kvinnor gör…

          Och där kom den. Du verkar inte fatta skillnaden på när man pratar umgänge och när man pratar brott. Så fort någon säger att det finns hemska kvinnor så ska någon köra med att det minsann inte är värre än att våldta. ? så trött på skiten

            Fast det är ju du som inte fattar. Ingen har sagt att det inte finns hemska kvinnor också, men att påstå att män skulle vara bättre än kvinnor för att dom inte beter sig som kvinnor gör är sånt skitsnack. Det finns hemska kvinnor och det finns hemska män. Men det dom hemska männen gör är i regel så mycket värre än det som dom hemska kvinnorna gör.

              Ingen har påstått att män är bättre än kvinnor?

                Jo var det inte så ts skrev?

          Fast nu var ju inte det Idas poäng..?

          Så fort någon säger att kvinnor har en del vidriga egenskaper så ska man direkt lyfta att män minsann våldtar? Wtf? Kan du inte hålla två tankar i skallen samtidigt?

            Det är ju ingen nyhet att man inte får ha negativa åsikter om kvinnor här inne och positiva om män. Här inne är män idioter medan kvinnor är motsatsen.

              Håller inte med dig. Jag tycker att de flesta kommentarer här handlar om hur hemska kvinnor är mot andra kvinnor. Även under inlägg som handlar om mäns våld mot kvinnor, finns massvis med kommentarer som nedvärderar kvinnor.

              Jag antar att jag inte riktigt håller med Nellie med andra ord. Tyvärr. Desto bättre, att jag arbetar på en plats med många kvinnor som stöttar varandra!

        Jag är kvinna och är aldrig otrevlig mot andra kvinnor. Dock har jag upplevt samma sak men bara av andra kvinnor. Jag tror dock det är en viss typ av kvinnor som gör så, såna som inte är säkra i sig själva. Sällan jag träffat en skitsnygg tjej som är otrevlig mot andra tjejer.

          Klurigt det där. Skönheten ligger i betraktarens öga.

          Jag tycker själv jag är rätt ful, i alla fall alldaglig.

          Men är rätt ”okvinnlig” på det viset att jag gillar raka rör, skippa tissel och tassel – lite mer manhaftig (utan att köpa sex eller misshandla kvinnor då 🙂 )

          Problemet som jag upplever med just mitt beteende är, att det av andra kvinnor kan uppfattas som provocerande, jag får försöka mjuka upp mig lite när jag skall förmedla info till kvinnor kontra män.

          Ja nu vet jag inte vad min poäng var alls med detta, tappade tråden helt och känner att jag svamlar loss, så mycket var det med de där raka rören 🙂 🙂

            Men män klarar inte av raka rör från kvinnor. Lustigt att många kvinnor tror att om man är ”manlig” nog i sitt sätt accepteras man av män och ”går säker”. Det fungerar inte så, kvinnor kan inte, oavsett hur kompetenta vi är och hur rakt vi än kommunicerar, stövla in ett rum med män och tro att de accepterar det. Det kanske verkar så, man kanske får höra att man inte är som andra, men du kommer alltid att vara kvinna i deras ögon. Jag har arbetat med högt uppsatta män och jag måste linda in det jag säger och smöra deras ego innan jag säger något. Det är kvinnor jag älskar att arbeta ihop med, de har inte ett känslig ego och överskattar inte sin förmåga på samma sätt. Män är rädda för kvinnor och särskilt rädda för kvinnor som stöttar varandra, därav myten om att kvinnor inte kan vara vänner, ärliga och schyssta.

              Detta!???

              Jo tack, jag vet. Jobbar i mansdominerad bransch och kan säga att det är inte uppskattat att en kvinna har skinn på näsan och inte sitter med benen i kors och skrattar med. Har jag aldrig trott, men det är så här jag är, har ALLTID varit och är inte en anpassning till mitt jobb. Så jag skakar av mig och går vidare.

              Nej, jag håller verkligen inte med alls. Jag jobbar med män, tränar med män, umgås med män och upplever ingenting av det du sa.

              Jag har också arbetat med män och håller med dig! Var stundvis enda kvinnan på arbetsplatsen. Och att män inte skulle tissla och tassla och integrera är också blaj. Däremot vill de få alla att tro att det är något bara kvinnor gör. De satt sinsemellan och snackade skit om varandra så fort tillfälle gavs.

              Arbetar nu på en kvinnodominerad arbetsplats och vi brukar konstatera hur oerhört mycket kunskap vi sitter på och hur bra jobb vi gör ? tycker definitivt att vi är bättre på att stötta varandra, än männen var sinsemellan, på min förra arbetsplats. Förstår inte att folk fortfarande går på denna myt. Och jag begriper inte heller att någon går på myten att det skulle vara bättre att vara pojkflicka, för att man då blir accepterad av männen. Som är bättre på att uppföra sig än vad kvinnor är. Jättekonstigt!

        Män skrattar åt varandra, hånar varandra, snackar skit om varandra, mobbar varandra, spöar varandra, snäser åt varandra och får andra män att känna sig dumma. Skillnaden är att när män gör det så ses det som grabbig jargong, och män uppfostras (tyvärr) till att tro att de måste stå ut med den sortens ”kamratuppfostran” för att vara manliga. Inte visa känslor, inte bli ledsen. Eftersom kvinnor får uttrycka att de blir ledsna när andra kvinnor gör samma sak, är bilden att kvinnor är elakare.

        Men alltså lyssna på män i grupp, titta på män i grupp. Och föreställ dig att de var kvinnor. Det är exakt samma saker som sker, förklätt till skön snubbighet.

          Vilken hög med struntprat

            Utveckla?

            Vad pratar du och dina manliga bekantskaper om då? Eftersom inget av ovanstående stämmer.

          Tycker män oftast har en mycket skönare inställning till sina vänner. När någon går upp i vikt är det en klapp på magen och lite skoj, hade en kvinna bara fått höra av sin kompis att hon gått upp hade kompisen anlitat en torped. Tycker inte man ska kommentera folks kroppar, tråkigt att jag måste påpeka det men ni här inne ska ju alltid leta frl på vad man än skriver

            Knappast, så skojar jag och mina tjejkompisar också. Jag tycker dessutom att kvinnor har mycket mer intelligent humor som är lite mer än ”höhöhö ölkagge”.

              Ja men du verkar ju bara umgås med män som läst fordonsprogrammet så din bild är väldigt skev..

                Du menar personen vars kommentar jag svarade på?

            Va? Män är skönare för att de kommenterar kroppar och tar det bra, men man ska inte kommentera kroppar och det är ”vi här inne” (kvinnor..) dåliga på? Du bekräftar ju precis det jag skriver – Samma beteende hos män och kvinnor uppfattas olika. Av kvinnor som taskigt, av män som härligt.

              Ah fast grejen med kvinnor är att dom till 99% av gångerna, faktiskt menar vad de säger. Till skillnad från män

                Vänta var det inte killar som var ärliga och rättfram och tjejer som tisslar och tasslar och är skenheliga? Svårt att hänga med i svängarna här!

          Summa sumarum:
          Både män och kvinnor är idioter.

        ”Men jag tror kvinnor av naturen är otrevliga mot varandra.”

        Det är ingen medfödd egenskap att vara otrevlig mot andra.

          Att vara konkurrensmässigt inställd till de av samma kön är det. Vilket är samma sak.

            ”Konkurrensmässigt inställd” var ett märkligt begrepp men om det skulle ligga sanning i det är det inte mer sant för kvinnor.

              Nej det gäller för båda könen såklart, men yttrar sig på olika sätt.

              Kanske ocharmigt, och kanske beror det på bristande självförtroende, men jag (som är kvinna) är väldigt konkurrensmässigt inställd mot andra kvinnor, haha.

                Det tror jag de flesta är, oavsett vad de säger.

        Fattar inte vart alla dessa elaka kvinnor finns?! Kan inte påstå att jag upplevt det du pratar om.

      Tycker det där är en seglivad myt. Jag har inte upplevt sedan gymnasiet att det har baktalats eller nedvärderats något alls i mitt tjejgäng. Varken gentemot varandra eller andra okända kvinnor. Känns som något man växer ifrån men ändå får höra resten av livet

        Exakt, de kvinnor jag möter privat och i arbetslivet skulle aldrig tala bakom ryggen på någon annan. Det skulle bara bli dålig stämning och den diskussionen skulle kvävas fort. Jag uppfattar snarare att kvinnor försöker hitta gemensamma nämnare och ser upp till varandra.

          Tyvärr är ju inte era upplevelser representativa för populationen i stort..
          Det finns mängder av forskning på mäns kontra kvinnors sociala beteenden och hur de väljer att sabotera för varandra på olika sätt.

            När gjordes dessa forskningar och av vem?

                Har du läst studierna själv? De handlar om hur stereotyper tvingar kvinnor in i roller, inte om att kvinnor är på ett sätt av naturen. Det är de mansdominerade arbetsplatserna som är orsaken till det. Bevisar ju min ståndpunkt.

                  Fast den inledande diskussionen handlade ju om mäns och kvinnors sociala beteende.
                  Inte hur de är av naturen.

                    Du skrev att kvinnor väljer att sabotera för varandra och om du läst dina egna länkar borde du ju förstått att problemet är större än så och att dina länkar inte innebär att våra upplevelser inte är ”representativa”

                      Men herregud.
                      Kvinnor och män saboterar för varandra på olika sätt socialt. Det var vad jag skrev. Ingenting om att de är si eller så av naturen.
                      Försök igen.

                      Jaha? Vad ska jag försöka med igen? Förstå något jag redan vet? Vad ville du säga med dina länkar då? Det är ju ganska uppenbart, om du läser hela tråden med kommentarer, att det du länkar är det som vi försöker säga.

                Jag kan inte minnas att jag såg stöd för den uppfattningen under min utbildning. Mvh magister i sociologi.

              Har länkat ”forskningar” men det verkar fastna i modd.
              Under tiden kan du ju googla på t.ex. skillnader i socialt beteende mellan könen, psykologistudier, sociologistudier, biologi, etc. Förslagsvis på engelska.

                Okej, men då kan du ju passa på att googla på neurosexism.

                  mm en ganska kritiserad teori vad jag vet och såklart ej helt fastställd (liksom den mesta forskningen inom dessa ämnen)

                    Ja den är kritiserad för att den krockar med andra teorier, det jag ville säga med det att det finns forskning och teorier som visar både det ena och det andra så att säga att det finns forskning som visar att kvinnor visst är på ett sätt, och det med basta, är inte riktigt sant.

                      Ingen har ju påstått det dock, men vi kan släppa det.

                      Då uppfattar vi saken olika.

                  ja det innehåller mycket kritik och är ingen allmänt vedertagen teori vad jag kan se.

                    Ajabaja inte googla!

        Jag har stött på några få kvinnor i arbetslivet som baktalat och nedvärderat mig, men jag har även stött på män med samma beteende. Jag tror fullt ut att det är ett personlighetsdrag som inte har med könet att göra. Är man en skitstövel så är man, oavsett kön.

          Jag har bara stött på kvinnor som ser ned på en och gärna sprider rykten, mest inom sjukvården. Jobbar nu på en mansdominerande arbetsplats och upplever inte alls lika mycket skitsnack, bara bland tjejer och nån enstaka karl som gärna spyr skit på cheferna

            Men hur definierar du ”enstaka karl”? Hur många kvinnor respektive män är det egentligen då? Inte konstigt att det var flest kvinnor som snackade skit om dig inom vården. Fanns knappast så många män där som kunde göra det.

            Jag tror helt enkelt att du ställer olika krav på kvinnor och män här.

              Förstår du inte skillnaden? De är inte lika mycket skitsnack bland killar än vad de är bland tjejer. Det är ju jätte bra att man ska bli nedvärderad inom vården, så vi vet vilket yrke vi inte ska satsa på!

                Hur tolkar du min kommentar till att man ska bli nedvärderad inom vården? Om man blir det, är ju risken stor att det är av en kvinna, eftersom det är mest kvinnor som jobbar där.

                Jag vill gärna veta hur många män respektive kvinnor på din nuvarande arbetsplats, samt egentligen hur stor andel av männen respektive kvinnorna, innan jag är övertygad. Jag skulle förvisso också vilja veta vad du menar med skitsnack. Kanske det är befogad kritik som kvinnorna men inte männen för fram?

                  Av 100 medarbetare kanske 20 är kvinnor, resterande män. Jag skulle inte direkt ta ”alltså herregud, hon särar verkligen för alla killarna på jobbet, hur fan kan hon vara så jävla äcklig?” Eller ”hon där, de va hennes dotter som Blev antastad av hennes pojkvän” är befogad kritik, jag tycker de är skitsnack och ryktesspridning.

                    Men ser de ner på dig för att din dotter blev antastad av sin (eller din?) pojkvän, eller konstaterar de det och känner empati? Är du säker på att de menar illa i det avseendet? Det är klart att man varken kan klandra dig eller din dotter för något som (faktiskt en man) har gjort mot din dotter och mot dig också! Kom ihåg det ? det säger jag som en medsyster!

                    Det andra, håller jag med om, är skitsnack (huruvida du har särat på benen, det har ingen att göra med). Men är det alla 20 kvinnor som säger det?

                      De handlar inte om mig, de är tjejerna som snackar högt så man hör. Det är för mig, fortfarande ryktesspridning för de har ingen aning om vad som hänt. Har själv suttit vid samma bord och dom pratat verkligen nedvärderande om denna tjej vara dotter blev utsatt, tyvärr. I stil med ”hur kunde hon inte ha fattat att de var något”.

                      Du ville ha en statistik på hur många killar respektive tjejer de var på min arbetsplats, de är ett ungefär.

    Nellie är ju känd för att hänga ut folk, och nu passa det tydligen bra att ”hänga ut” farsan. Sånt tycker jag är osmakligt!

    När det kommer till den familjen, så vet vi ju att det alltid finns andra sidor av myntet med…

      Hov1s låt ”Barn av vår tid” har aldrig känts mer passande. De sjunger ”de cancelar nog sin mamma ifall det ger trafik”. Bara byta ut mamma mot pappa ?

      Verkligen. En förtalsdom waiting to happen.

      När har hon hängt ut sin pappa?

    På tal om nåt helt annat så blir jag alldeles pirrig av att se hur glad och kär Pernilla Wahlgren är på sina instastorys från senaste dygnet. Så glad för hennes skull!

      Äääääntligeeeen! ?

      Jätte kul men hon pratar fööör mycket om det

        Men gud, låt henne. När man är så kär och lycklig att man vill skrika ut det och bubblar av känslor, då är det inte särskilt konstigt att man ”pratar för mycket”. Det har garanterat du också gjort. Om inte, stackare, hoppas du får uppleva det någon gång.

      Vet ni vem det är hon är kär i?

        C Bauer

    Var skriver hon att uppfostran bara sker i hemmet? Hon skriver att sambon uppfostrats så. Men redan i första meningarna skriver hon ju att hon är stolt över att ”kvinnor, tjejer, flickor … uppfostrar pojkar och män hur vi ska behandlas”..?

      Eller hur? Igen en analysmiss av Camilla. Jag uppfattar det som att hon menar allmänt, i samhället. Både i hemmet, på arbetsplatsen, på bussen, i affären, på Instagram – you name it! Att kvinnor inte längre nickar och tiger utan säger till och tar plats.

    Håller inte med att kvinnor står bakom varandra. Och dålig kvinnosyn är verkligen större än hemmet. känner bröder där 3 av dem har bra kvinnosyn och den fjärde är helt åt helvete, alla uppfostrade på samma sätt och har i stort sett samma umgängeskrets. Bara ett exempel.

      Håller med. Min närmsta vän och hennes syster är som himmel och jord, min bästa killkompis och hans bror är två helt skilda världar. Det går inte att skylla på uppfostran hela tiden

        Vad innebär ”himmel och jord” samt ”två skilda världar”? Jag tycker att det låter som att de har ganska snarlika relationer, med andra ord?

    Jag gissar att det är riktat mot en specifik person i hennes närhet. Och att det kanske finns en spökskrivare?

      Exakt min tanke – det där inlägget har inte Nellie skrivit, snarare hennes mamma.
      Mamman som nu letar nytt boende hastigt och lustigt.

        Jag tror nog att hon skrivit det själv men att det är riktat mot pappan.

          Vad har hänt med pappan? Har nog helt missat ?

            Pappan verkar ha tagit ut skilsmässa mot mamman.

              Vad grundar du det på?

          Valentina – har du sett hur illa Nellie skriver så skulle du inte tro att hon skrivit detta själv.

            Jag tyckte att detta var illa skrivet – menar du att det brukar se värre ut?

    Fint att hon vill ta ställning, men jag anser att resonemanget är alldeles för ytligt och platt. Hon saknar helt djup i sin text och jag tänker att det här är ett ämne som kräver lite mer analytisk förmåga för att bli trovärdigt. Plus att jag får lite klåda av den låga språknivån, men det hör förstås inte hit.

      Ja jag håller med, debatten vattnas ned när allt och alla skriver sina åsikter utan att läsa på data, statistik, motargument osv. Men så ser det ut idag, alla får delta.

    Nellie är väl inte känd för att backa kvinnor?

      Nej, det är hon inte

    Alla behöver sunda manliga och kvinnliga förebilder. En förälder kan uppfostra barnen rätt för att sedan se barnet hamna i fel umgänge.
    Även om man har en bra och sund uppfostran så kan det gå utför när barnet blir äldre.

    Det är inte bara föräldrarnas ansvar, det är allas ansvar.

      Ja så är det ju. Rutten kvinno/människosyn finns verkligen överallt i samhället. Helt klart gäller att som familj/förälder jobba för att barnen ska få goda värderingar, men det gäller även utanför familjen. Gentemot alla man möter.

    Jag mår lite illa av allt det här att kvinnor ska höjas som Nellie skriver och resonemang om att kvinnornas hyllas som man kan läsa lite här och var.
    Hur ska vi någonsin tro att vi kommer få ett jämställt samhälle om vi hela tiden måste tro att ena könet ska sättas på en piedestal?
    Det är ingen kamp om tronen mellan män och kvinnor – vi måste kunna mötas på samma nivå.

    Sedan är det en annan sak att hylla individer oavsett om de är män eller kvinnor, för hur de är som person eller för en prestation. Men att säga att man ska höja och hylla gruppen kvinnor bara för att de är kvinnor får jag inte ihop.

      ??

      Eller ännu värre, folk som verkar tro att kvinnor är perfekta helgon som aldrig kan fela.

        Exakt ???? Finns vidriga kvinnor där ute. Klarar inte av den här överdrivna tro alltid på kvinnan mentaliteten. Tack och lov att den bara finns på bloggbevakning. Och ja visst, jag vet att ni kommer att fultolka det där och börja skrika om att det är fel på samhället som aldrig tror på kvinnor och blablabla

        Exakt, men här inne verkar inte så många ha den åsikten.

        Jag tycker att många här ställer det kravet på kvinnor. Och när kvinnor inte lever upp till de kraven, ser många här det som att kvinnor inte är något att hänga i granen. Då är kvinnor falska och pratar skit.

        Jag tycker att jag ser helt andra krav gentemot män, i kommentarerna. Typ några enstaka män pratar skit. Då är skitpratet helt plötsligt på individnivå, medan alla kvinnor får stå för enstaka kvinnors oegentligheter.

      Varför ska kvinnor ska hylla sig själva på ett allmänt sätt? Det är tjatigt när kvinnor lyfter upp sig sitt eget kön på en piedestal. Det finns goda och dåliga människor av båda könen. De flesta människor är rätt justa och gör sitt bästa.

        Kvinnors kön har alltid varit på en piedestal, skillnaden är nu att vi vill välja orsaken till att stå där.

      Tack! Jag saknar verkligen denna nyans i debatten. Jag vet många vidriga män och kvinnor. Kanske på olika sätt men det kommer aldrig bli ett jämställt och balanserat samhälle om ska sätta en grupp framför en annan.

        Du menar på det sätt män satt sig själva framför kvinnor sen tidernas begynnelse? Men det är först när kvinnor försöker få lite plats som det börjar opponeras. Ser du inte problemet här?

        Det här är en skör tråd du balanserar på. Nyansen ”kvinnor kan också vara svin” är väldigt märklig att sakna i debatten kring det systematiska förtrycket av kvinnor. När vi pratar om våldet mot kvinnor från män, är det varken relevant, eller för den delen ovanligt, att diskutera att även kvinnor kan vara dåliga människor. Det är inte en nyans som saknas (det går typ inte ens att tänka på ämnet feminism utan att någon dyker upp och ska påpeka detta).

        Däremot orginalposten – att kvinnor faktiskt inte gynnas av att sättas på piedestal, är en helt annat fråga. Men det handlar ju inte om att ”kvinnor är också taskiga(!!!)” utan om att alla kvinnors gärningar inte per automatik är feministiska och hjälper kvinnor bara för att de utförs av kvinnor. Vi tjänar ingenting på att backa en kvinnlig partiledare som praktiserar antifeministisk politik tex. Eller en kvinnlig företagare som kapitalisera på andra kvinnor lever i extrem fattigdom för att producera hennes varor. Vi kommer framåt i jämställdhet när vi driver jämställdhetsfrågor och jämställd politik, inte för att vi skriker ”boss lady!!” åt alla kvinnor som lever oavsett vad de gör.

          Bra och genomtänkt kommentar! Jag hoppas att alla tar sig tid att läsa och begrunda vad som står ?

    Nellie som vägrade inse att hylla Chris Brown inte var speciellt hälsosamt… Nellie som hänger ut vemsomhelst…

    Att backa en person som behöver stöd, oavsett vilket kön personen har mellan benen, tycker jag är viktigare än att fokusera på att ”kvinnor skall stötta kvinnor”.

    Jag vurmar för att backa upp ALLA som jag upplever blir orättvist behandlade.

      JA! Precis, detta.

      Ja det är jättebra. Det är också bra att ha i bakhuvudet, att kvinnor bedöms hårdare än män och att män i de flesta områden i samhället och i världen, gynnas framför kvinnor.

    Camilla, är det nya tider på inläggen? ☺️ Alltså att tex 05.30 inte kommer? Kanske har missat något om det ?

    Gå in på Daniel beijners insta där han öppnade upp om sitt beteende och om lärdomar. Läs hans sparade storys om män som öppnar upp. Tycker det är bra att han öppnar upp så fler gör det.

      Klapp klapp klapp till män som ”öppnar upp” dvs beter sig som en normal människa.

        Exakt, håller verkligen med.

    Vad innebär de nya användarvillkoren för svenska Youtubers?

    ”Royaltybetalningar och källskatt: För kreatörer som får utbetalningar av intäkter kommer sådana betalningar att behandlas som royaltyer enligt amerikanska skatteregler och Google kommer att dra av skatt där så krävs enligt lag.”

    De nya villkoren börjar gälla den 1 juni 2021 för användare utanför USA.

    Betyder detta dubbelbeskattning eller slipper de den svenska skatten då de blir skattepliktiga i USA? Det har jag svårt att tro i och för sig. Eller har jag missuppfattat det nya villkoret överlag?

    Hennes inlägg känns lite som ett gilla-fiskande. Vem idag är inte medveten om detta? Det var ju inget nytt, liksom. Jag vet ingen som tycker synd om män som misshandlar sina familjer.

    Kvinnor står upp för varandra mer? Nej det håller jag då inte med om. Så som tjejer håller på och hackar på varandra, hela tiden.

      Då tycker jag du ska byta umgänge.

        Jag umgås inte med tjejer. Det räcker dock att kolla hur det ser ut i kommentarsfältet här inne. Mycket gnäll på varandra.

          Men hur kan du då veta egentligen? Då lyssnar du kanske mest på vad du och dina manliga bekantskaper tycker och tror om kvinnor? Om du inte umgås med kvinnor, utan med män (antar jag?), är det inte männens uppfattar om kvinnor som du egentligen har fått då? Och internalisera är, det vill säga gjort till din egen?

          I så fall är det ett skolboksexempel på hur männens uppfattning styr.

            Men du tror inte jag har umgåtts med tjejer eller??‍♀️ jag har umgåtts med dem och jag ser ju hur tjejer bemöter varandra.

              Som du bemöter mig nu? Eftersom du inte är så trevlig mot mig nu, undrar jag varför du tycker att du passar bättre i sällskap med män än med kvinnor? Du tycker ju att män är snällare än kvinnor?

                Men ditt bemötande var inte 100%-igt heller då du kan ju börja där om du ska klaga på hur jag bemöter dig. Varför stör det att jag föredrar att umgås med killar? Varför måste alla här hela tiden skapa världens diskussioner hela tiden? Är det så svårt att acceptera att alla tycker olika?
                Och jag har väl aldrig på något sätt framställt mig själv som en ängel, jag är inte felfri och det är inte du heller. Så kan du bara ta och acceptera att jag inte tycker som du?

          Din kommentar är ju ”hack och gnäll” på kvinnor. Och du umgås inte med kvinnor, så det är ju inte därigenom du har lärt dig det.

            Hackar och gnäller inte alls, har observerat hur det ser ut här, bland annat. Och jag har ju umgåtts med tjejer genom åren.?

    Är så jävla trött på att höra att mammor eller föräldrar ska uppfostra pojkar till män med hod kvinnosyn. Som pojkmamma har jag aldrig stött på någon annan förälder som försöker göra tvärtom.
    Däremot är det väl förutom föräldrarnas ansvar hela samhällets ansvar?
    Barn gör som vuxna gör!
    Räcker att gå på fotboll så hör man tränare till tonårskillar som skriker att de ska sluta spela som kärringar, och vi lär pojkar att de ska vara extra snälla mot tjejer istället förnatg vi ska vara snälla mot alla!
    Tjejer ska vara tuffa och fostras till självständiga kvinnor, inte ta ngn skit, ta plats osv osv. Kan inte bara tjejer och killar få vara som de är utan att det ska vara föeväntningar åt det ena eller andra hållet?!
    Och så föregår vuxna med gott exempel och hjälper alla barn att lära dem att behandla andra som man själv vill bli behandlad.

    Räcker att titta på Robinson där
    Många tycker Joanna och olivia är såååå coola för att de säger vad de tycker. Olivia är dryg och bossig, men det får man inte säga för hon tar plats. Ingen som vågar säga ifrån för tjejer ska minnsan inte tryckas ner.

    Less på hela den häe könsuppdelningen.

      Där sa du det! Behandla alla andra som man själv vill bli behandlad! Utan några om- och men!

    Jag förstår såklart hennes poäng men hon uttrycker sig som en 11åring… helt platt och ihåligt.

    Säger kvinnan som hängde ut hästens nya ägare för alla sina följare på Instagram, absolut vi kvinnor står upp för varandra ???‍♀️.
    Hon drog den kvinnan genom smutsen fram o tillbaka flertal gånger.

    Nellie kan ju börja med att sopa rent framför sin egen dör. Hon hänger ut allt från personer som jobbar i hennes stall, hästköpare och den nya ägaren till en häst hon sålt för länge sedan, och sen när hästen får en allvarlig skada och tvingas avlivas fortsätter Nellie hänga ut den senaste ägaren.
    Nellie hänger ut fler flickor/tjejer/kvinnor än hon hänger ut män. Så kanske dags att hon själv börjar följa sina egna råd…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.