Carolas ilska mot SVT på Instagram

Eftersom det var 30 år sedan Carola vann Eurovision Song Contest med Fångad av en stormvind, så hade SVT utsett henne till att vara den som läste upp Sveriges jurypoäng, live i sändningen från Rotterdam.
Det gick kanske inte helt som planerat då man fick se en lång arm i bild som höll på att fixa med hennes kläder, samt att Carola stakade sig på några ord i ett tal som upplevdes som aaaaaaaaalldeles för långt.
Hon babblade på om sig själv och om vad Eurovision betytt för henne, och efter att ha hört alldeles för många andra göra samma sak så ville man BARA höra poängen.
Sluta prata och ge oss poängen – lite så kände i alla fall jag.
Kanske var Carola sur över att inte ha blivit en av de utvalda vinnarna att framträda på galan, så som Måns Zelmerlöw fick göra, och därför passade på att stjäla några extra sekunder i strålkastarljuset?
Vad vet jag?

Nu verkar i alla fall Carola tycka att SVT lägger över allt ansvar på henne för fadäsen – om man nu ens kan kalla det för en fadäs?
I samma stund som Carola var klar och ett nytt lands representant dök upp i rutan så gissar jag på att 99 % av tittarna redan glömt bort hon i blått som babblade lite länge.
Om jag ska vara ärlig så tror jag att den enda som egentligen bryr sig riktigt mycket om det här är Carola själv. På riktigt, vem bryr sig?
Vem pratar om det här om en vecka?
Ingen.

Så snart drogtestet på vinnarbidragets vokalist kommer tillbaka så kommer den här tävlingen glömmas bort, likt många andra före den, och så även Carolas lilla poängcameo.
Mot nästa års tävling och en ny vinstchans för Sverige.
Moving on, som Sarah Dawn Finer skulle ha sagt.

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känner mig mest förvirrad ? Inget inlägg 05.30 men två st 12.00? Uppskattat med två! Men känns som nåt blivit fel? Eller Camilla? ?

    Jag ligger hemma ändå, så vill ha mycket att läsa ???

      Det hade kanske varit fint om detta inlägg haft något annat syfte än att vi ska raljera om att Carola gjorde bort sig. Här hade Camilla kanske kunnat uppmuntra oss att skicka lite kärlek och pepp till henne istället? Om nu ändå ingen bryr sig så behöver hon ju inte få höra hur pinsamt alla tyckte att det var…

        Det hade varit fint om du gjort en egen ”tråd” istället för att norpa min ?

      Ett hamnade fel och kommer åter kl 15.

        Då förstår jag ? Tack för svar ?

        Fortsätter på frågeställningen och undrar om 05.30 inlägget kommer tillbaka? Saknar det till frukosten.

          Kommer tillbaka? De brukar komma varje vardagsmorgon med vissa, väldigt få undantag.

      Jag tycker inte att Carola gjorde bort sig. Han som stack fram handen gjorde bort sig.

      Jag tycker synd om henne som kom ur fas pga hans petande

    Hon är så full av sig själv att man storknar! ?Shit happens, sluta älta!

    Tror ni droganklagelserna hade uppstått om han inte hade varit medlem i ett rockband?

      Nej!

      Och man måste verkligen tro att deras IQ skulle ligga på ca 30 om man på riktigt tror att de skulle dra en Lina live med tv-kameror i ett öppet rum med nästa 4000 andra personer som kan se vad de gör. ?

        Sen är det fantastisk av honom att lyckas snorta upp det i näsan utan händer, utan ett spår i ansiktet av vitt pulver.

          Jag har för 10+ års sedan umgåtts med såväl amfetamin användare som kokain användare, samt vi enstaka tillfälle provat själv då det begav sig. Och det går utmärkt om du lärt dig tekniken.

          För mig såg det uppenbart ut, men jag dömmer ingen. Sen vet jag inte det ska förklaras som ett glas som gått sönder, tittar han på glasskärvorna extra noga eller varför ha huvudet så nära bordet?

            Utan att bli vit om näsan? Ok…

            I vilket fall. ?

            https://www.expressen.se/noje/eurovision-vinnarens–drogtest-ne/

            Han hade ju näsan i höjd med överkanten av dryckesskålen. Skulle han tryckt näsan mot bordet skulle mer av hans huvud försvunnit bakom skålen.

            Det här med att understryka sin ”expertis” och sedan fortsätta med en gissning?

            Vet inte ens vad jag ska säga.

        Fast han visste ju inte att de var i sändning just då. Kollegan till vänster knuffar ju till honom när han förstår att de är live.

    Det var tyvärr.. sååå pinsamt. Så präktigt o sitta o tjöta (inte bara för svenska folket) för hela världen om sin forna storhetstid… o i kombo med alla nyheter om de andra länderna som ”tröttnat” på sverige i esc… Vi gömde oss bakom skämskuddar…

      Tror dessutom ingen förutom Sverige fattade vad hon prata om, blev verkligen pannkaka av allting.

      Vad menas förresten med att de ”tröttnat” på Sverige? Inte hört det 🙂

        Är svårt att sätta fingret på konkret, men så som jag tolkat det är det många från andra länder har upplevt att Sverige har fått orättvist höga poäng från jurygrupperna, men inte särskilt höga från publiken (dvs är inte så populär ute i tvsofforna). Och pga de högra jurypoängen så har vi hamnat i typ topp 5 eller topp 10 väldigt många gånger de senaste åren.

        Efter att Loreens och Måns vinster kom så tätt inpå varandra så pratades det liksom väldigt mycket om Sverige och det lyftes fram hur duktiga vi var på att göra pop, att vi har vunnit många gånger, skött det snyggt när vi hostat finalen osv. Nu verkar det väl som att jurygrupperna fortfarande är påverkade av den synen, men att folk flest liksom har blivit lite mätta på Sverige och att vi alltid ska framhävas som bättre på allt.

          Okej jag förstår men hur kan det vara konstigt att man får olika poäng från de olika grupperna? Det såg vi ju i lördags också att de blev olika från jury och tittarna på en del låtar ?
          Är låten bra så är den ju det. Och Tusses va rätt tråkig och de visade ju sig i poängen också så upplever inte vi fick nån orättvis behandling.

            Sverige fick ju mer av folket än juryn så det där får de ju äta upp

            ”Är låten bra så är den ju det. Och Tusses va rätt tråkig och de visade ju sig i poängen också så upplever inte vi fick nån orättvis behandling”

            Precis. Därför blir det pinsamt när Tusse sa att han skötte sin del med sitt framträdande men att publiken inte skötte sin del och gav honom poäng. Eller hur han nu formulerade det. Som om man skulle ge Sverige poäng automatiskt oavsett hur låten är och hur den framförs.

          Halva världen verkar trötta på Sveriges präktiga framtoning. Tycker man känner dom vibbarna lite överallt i sociala medier.

      Men låt henne! Typiskt svenskt att tycka allt är pinsamt. Carola var väldigt vacker och full av skön energi så jag tror ingen utanför Sveriges gränser brydde sig speciellt mycket om hennes långdragna tal.

        Programledarna brydde sig! – may we have your points, please, en omskrivning för shut the fuck up please ??

          Samma fick ju islänningen. Han var ju lite kul men drog ut på det för mycket

            Om man inte sett filmen så var han inte det minsta rolig. Han var bara off och långrandig.

        I alla fall den tyska kommentatorn fick bryt på henne och tyckte hon bara skulle ge poängen. Islänningen var ju kul, Carola bara pinsam, och inte pga strulet med mikron utan hennes me myself and I.

      Ja, haha det va pinsamt jobbigt att kolla på faktiskt ?

      Äsch jag tycker vi kan kosta på oss att inte alltid vara perfekta och präktiga. Eurovison ska ju vara kul och visa alla länders olikheter och lite kultur. Jag tyckte det var fint. Trist med teknologimissen men det ger väl bara den mänskliga aspekten lite mer djup. Slappna av svenska folket. slappna av.

        Instämmer till 100%

        Huvudet på spiken!

    Hela det där spektaklet är ju en enda stor cringefest.
    Det är väl bara passande att det innehåller pinsamma element.

    Ingen som reagerar på att Carola skrev att ljudteknikern ”kanske hade tourettes” för att han höll på att pilla på hennes mic mitt i sändning? Sjukt osmakligt!

      Carola kanske har Tourette, så som hon slänger diagnoser efter folk?

      Jag ser inte den raden, så hon har nog tagit bort det?

        Nope. Finns fortfarande med i ett tidigare inlägg, inte det Cam visar här ovan. Carolas sjätte senaste inlägg.

          Tack! Min bror har tourettes så känns förjävligt att hon slänger med diagnoser sådär :/

            Släpp det, skaka av dig det. Lovar att det går.

              va??

      Ja vi vet ju inte om han kastade ur sig svordomar och olämpligheter utanför kameran?

    Tycker de skulle valt Victoria Silvstedt eller Dolph Lundgren istället. De är också helt uppe i sig själva, men med en helt annan självdistans. Det är mer som att de spelar en roll.

    Carola däremot hon spelar inte. Hon är sådär på riktigt. Huvaligen jag tycker nästan synd om henne.

      DS och VS är högintelligenta människor.

    Ett manus till alla kommande uppläsare, svt kan sno manus om de vill: Hej! Tack för en fin kväll. *Eventuell snabb kommentar om något särskilt hänt under kvällen*. Jag vet att alla väntar på rösterna så ska inte dra ut på det, 12 poäng ifrån Sverige går till….

    Haha men herregud vad hon skämmer ut sig. ?

    Den där handen var inte problemet utan Carolas alldeles för långa babblet i kombination med hennes tjat om sig själv.

      Precis! Uppdraget är att tacka för en fantastisk kväll och tävling för att sen meddela poängen. Vilket annat land hade en presentatör som stod och babblade om sig själv tills programledarna gick in och bad om poängen. ?

        Jag tycker att de länder vars resultatpresentatör säger något mer än ”Good evening Rotterdam and thank you for a fantastic show. Our 12 points goes to…” skulle portas från ESC i tio år.

      Handen var verkligen det minsta problemen. Det var ju mest lite roligt. När handen försvann tog det roliga slut.

      Men enligt henne var det ju överenskommet med SVT, och de hade skrivit ”manus” tillsammans. SVT verkar dock ha ”glömt” att stämma av det med programledarna, eller också var de bara högst ointresserade av vad hon hade att säga.

    Hela det där spektaklet är ju en enda stor cringefest.
    Så det är väl bara passande att det innehåller pinsamma element.

    För någon som varit artist sen unga år så är det ju lite märkligt att hon inte har bättre ”scennärvaro” och blir såpass nervös att hon helt tappar tråden och visst.. Fumligt av ljudtekniker att dyka in i bild mitt från ingenstans men hennes tal var verkligen inte bra. Helt egofixerad och svamligt. Varför inte bara tacka för en härlig show och kul att det är folkfest igen för att sen ge poäng? Enkelt och koncist. Och inte ”jag älskar mig själv, god bless you” som hon nu gjorde.

      Å andra sidan, vad förväntade vi oss av Carola?
      ”jag älskar mig själv, god bless” är väl det hon gör mest nu för tiden.

        Sant iofs xD ..men tänk om hon och måns bytt plats.. Fångad av en stormvind hade väl varit något istället för dansade demon hjältar på ett nederländsk tak? =)

    Carola gör som Anna Book. Lever kvar på gamla meriter. Passé för längesedan.

      Skillnaden är att Carola hade en riktig karriär. Anna hade EN låt. Orättvist att jämföra kan jag tycka.

        Ja men är det inte underligt hur Anna FORTFARANDE hänger kvar? Vad tusan har hon gjort i sitt liv? En känd popsdänga och sedan resten(ish) av ett liv i rampljuset? Undrar om hon fortfarande hade varit på tapeten om SoMe inte hade funnits.

        Vill skrika ’det är orimligt’ som Kisthi.

      Carola är ju inte pasé? Hon säljer slut så fort hon gör något. Att jämföra henne med Anna Book är ju bara konstigt…? Är väl Lena Ph och Carola man kan jämföra om man ska jämföra?

        Ja, inte vet jag.. men jag känner nog inte att Carola är i ropet precis. Hon har inte levererat något som har slagit på många, många år. Kan väl känna att hon säljer slut på gamla meriter…

          Carola är alltid intressant, för hon är en sådan stor artist sångerska och är fantastisk person, ingen kan ta det ifrån henne.

            Jaha. Ok om du tycker så.

          Röstmässigt vinner väl ändå Carola med hästlängder

    Det pinsammaste jag har lyssnat på under en lång tid. Alla andra nämnde pandemin och hur svårt det har varit det senaste året men var glada att de kunde samlas igen under en musiktävling medan Carola enbart pratade om sig själv. Hon nämnde dessutom Främling när hon var sexton år som hon inte vann med.

    Ska sångaren drogtestas?? Hoppas! Borde väl vara gjort redan isåfall…

      Ja han sade att han ville ta ett frivilligt för att visa att han inte tar droger.

        Men vem orkar bry sig? Alla kränkta som ansåg att fel låt vann eller?

          Varför är du så spydig?

            Det var inte min avsikt. Jag skulle kanske använt en svettig smiley eller nåt? ?
            Känns som att alla som inte uppskattar rock vill se en anledning till att ta ifrån italien priset?

              Ha ha men lägg av. Farliga rockare!! Det spreds ett klipp som gav upphov till frågor. Är väl bra det tas upp?

              Snarare tänka på hur du formulerar dig. Handlar inte om att de är ett rockband även om låten är värdelöst dålig utan handlar om en bild som är enkel att misstolka.

                Var ju bästa låten i Eurovision nånsin. Visste inte ens att jag gillade rock på italienska innan detta! ?

      Han ville det själv och det blev negativt. Hela grejen är nu överspelad.

    Jag undrar vad som gör att vissa kommentarer inte går igenom? För det är uppenbart att det inte alltid handlar om stötande, eller kränkande uttalanden. Nåja ett bra sätt att tröttna på att gå in här. Det är ju diskussion man vill ha och självklart inte en massa elakheter, men går inte ens det igenom så…

    Som utflyttad svensk kan jag berätta att Carola stod för det största skratten under hela programmet. Har man bara sig själv i tankarna är det antagligen självklart att man tror att resten av världen minns vilken världsstjärna man är. Proffsigt nja men väldigt underhållande och så fick vi ju en slags välsignelse på köpet.

      Jag tror att Carola har mer scenskräck än vi i sverige förstår. Hon fick det här uppdraget och kanske stressade hon upp sig för att göra ett framträdande om vad eurovision betytt för just henne? Att hon satt länge och knåpade på vad hon skulle framföra framför kameran. Jag tror inte jag kunnat göra det bättre själv och med allt krångel i sändning tycker jag vi kan ge henne en applåd och tacka henne för att hon ställde upp även om det blev lite knasigt.

      Haha ja hennes ”god bless” var ju fantastiskt roligt! Mer Carola nästa år! Och kanske Vickan Silvstedt också som grädde på moset.

        Glöm inte Anna Book!

    Carola hade sitt tal i en prompter men lyckades ändå inte. Hon borde väl kunna improvisera? Riktigt pinsamt.

      Men lägg av. Man måste inte vara bra på allt. Hon är en duktig artist, det räcker väl?

        Kanske skulle hon tacka nej till erbjudandet om hon inte kände sig bekväm i uppdraget… eller fått hjälp med talet? Hur många utanför Sverige vet vem hon är så vi kan nog glömma detta och gå vidare utan problem.

      Tänker att hur förberedd och duktig man en är så blir det nog svårt att komma tillbaka efter en seg studiosnubbe ställt sig i bild och sabbat det från början. Lägg på lite nervositet på det.

        Precis.. usel uppladdning. Nä vi behöver inte hacka på henne för att det blev lite svamligt. Men hon kan ju oxå vara lite mer ödmjuk kanske i sitt försvarstal

    Sa dom nåt om publiken och deltagarna- hade alla testats eller varför kunde alla sitta så tätt och så många?

      Jo de ska ha varit testade. Men hur tillförlitliga är de där testerna egentligen? Om man kan samla så många i en arena bara för att de är testade så kan vi väl släppa alla restriktioner och leva som vanligt bara vi har neg test 2 ggr/dygn?

        De är med i en studie.

      De gick ut med att några hade blivit sjuka efteråt. Bland annat sångaren till Islands bidrag.

        Nej? Island satt ju på hotellet just för att en i bandet testats positivt INNAN finalen.

          Just det ja SÅ var det ju haha! *Minnesförlust*

      Alla har testats för att komma in på arenan. Även alla deltagare och delegationerna.

      De är med i en studie den holländska staten håller i.

    Det är svårt för Carola att inse att världen består av andra stjärnor än henne! Lite skämskudde över hennes inlägg.

    Men det ska ju vara lite strul när Carola är i farten. Perlagonplantan som hon kastade i huvudet på någon under Allsången. Glasbordet hon trampade igenom hos Meltzer och Berg.
    Go Carola

      Haha jag hade heeelt missat det där glasbordet-incidenten. Vem hade kunnat tro att Carola var så Punk!! ??

      Inget Carolafan men plantgrejen är det bästa hon har gjort.

    När jag har träffat Carola har det alltid känts som hon tror hon äger världen. En gång var jag volontär på en välgörenhetskonsert där Helen Sjöholm skulle uppträda (utan ersättning) biljetterna gick för 300 kr och gick oavkortat till organisationen, men Carola bara klampade in utan att ha köpt någon biljett och ingen sa något. Jag blev sne, speciellt över rövslickeriet bara för att hon är Carola. Hon frågade mig när Helen skulle gå på och jag sa att jag inte var säker. Sen gick hon 2 min innan Helen ens kom upp på scen, för han hade noll tålamod? Helen var däremot väldigt trevlig och ödmjuk.

      Som polisen en gång som stannade henne för fortkörning varpå hon svarade: vet du inte vem jag är?

      Har inte alls samma intryck av Carola. Bodde en gång på samma hotell som hon. Hon tog sig tid att prata med alla, även de som störde under frukosten. Hon är väldigt osvensk i sitt beteende, kanske det som folk stör sig på, i landet som styrs av Jantelagen?

        Men att hon vill prata med alla (trots mitt i frukosten) är ju bara ett kvitto på att hon fortfarande tror att hon är nått. Det är ju en boost för hennes ego att folk vill prata så det är klart hon lägger ner frukostbesticken då! En ”normal kändis” hade nog blivit mer besvärad av att bli störd i en måltid.

          Vad menar du med ”tror att hon är nått”? Hon är en av Sveriges bästa sångerskor. Den bästa om du frågar mig, rent tekniskt och med klang i rösten. Otroligt driven person, som är en av de få i underhållningsbranschen som trots pandemin höll ett antal utsålda coronasäkra konserter. Medan andra artister fokuserade på att gnälla om allt de inte kunde göra, hittade hon lösningar. Så hon är verkligen ”nått” helt speciellt, och hon varför ska hon dölja det?

            Absolut är hon en bra sångerska. Menar bara att hon inte är Beyoncé direkt, vilket hon verkar tro själv.

      Hon handlade kläder av mig en gång för säkert 10 år sedan. När hon skulle betala gav hon mig ett kort med en bild på henne med hennes autograf på, utan att jag frågat om det.. Hon lämnade även en extra, ifall någon utav mina kollegor skulle vilja ha en.

    Om sångaren nu hade snortat kokain tror folk verkligen att han hade gjort det mitt i Green Room omgiven av kameror??? ? Ganska enkelt att ”gå på toaletten”

      Folk kan ju vara väldigt skickliga men jag tror snarare han har böjt sig fram och hållit tummarna.

      Också det att ingen ens bryr sig om det dom sa på pressträffen efteråt? Minns jag rätt sa dom att nån i bandet hade råkat ta sönder ett glas på bordet, han böjde sig framåt för att kolla på något ang det. Man ser så tydligt att han är långt ifrån bordet, fattar inte hur folk tror han snortar?? Blir ärligt lack? Ingen hade sagt ett skit om det va frankrikes sångare som gjorde så

    Några som verkligen passerat bäst-före-datum är väl schlagertöntarna på Aftonbladet, Tobbe Ek med BOYkepan på sned som inte kan prata rent och han den superbittre norrlänningen. Vad har de åstadkommit i livet förutom att gnälla på allt? Tobbe var tvungen att skämma ut sig på presskonferensen efteråt och fråga vinnarna om de snortade… Han tyckte säkert att han gjort världens scoop men framstår ju bara som missunnsam att inte Sverige vann eller kom högre upp!

    Otroligt oproffessionelt och nonchalant av svt att inte fixa att meddela sveriges 12poängare i eurovision. Den ljudkillen var verkligen kass, hans framtid i brachen är körd. Klart att Carola inte skulle behöva oroa sig för micken satt rätt. Och hon skulle inte ensam ansvara för manuset. Är det typ 6-7 miljarder som svt har varje får och så klarar de inte denna uppgift. Svt ska be Carola om ursäkt.

      Håller inte med.

    Meh – den lilla fnurran med armen tänkte jag inte ens på. Det är ju sånt som händer. Skämskudden kom ju fram pga Carolas utdragna utläggning om sitt eget deltagande i Eurovision för en evighet sen – när alla bara ville höra POÄNGEN!

    orry för OT men vill efterlysa den som skrev och länkade till en skjorta på misguided. Halva skjortan är leo och andra halvan svart. Du var osäker på att beställa från den hemsidan. Jag tyckte skjortan var snygg och beställde i storlek 40. Den passade inte. Du som skrev, du kan få den för priset för portot så skickar jag den till dig om du vill. Kommer annars skicka den på myrorna. Svara här om du är intresserad. Annars provar jag efterlysa dig på nästa öppet spår.

      Sorry*

      Vad fint! Det är inte jag, men hoppas hon ser detta?

    Sjukt besviken på att det inte var Molly Sandén som läste upp Sveriges röster!

    Men hur uttrycker hon sig? Att hon borde ha rätt att golva teknikern? Kan lika gärna vara hon själv som flyttat på micken vid klädbyte, smink osv. De ända som vet är hon och de två teknikerna då. Hade dom gått ut och pratat så här hade de nog inte haft arbeten i morgon, snacka om maktmissbruk… Bara släpp det, hon har nu gjort det 100 gånger mer pinsamt.

    Hennes kackel var problemet, inte ljudteknikerns hand som ingen brydde sig om….

    Ingen kritik emot ljudsnubbens hand eller att hon snubblade på orden/sa fel någon gång.
    Däremot att hålla på och prata så extremt länge som hon gjorde och enbart prata om sig själv, det är pinsamt.

      Och att hon så tydligt läste allt hon sa från en skärm, det var pinsamt, såg ingen annan göra det när dem meddelade poängen…

        Det tror jag inte är särskilt ovanligt, känns som att du kanske vill hitta ännu mer fel med Carolas poängleverans? För nog tycker jag det är många som stannar upp och tittar på något innan de säger poängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.