Nu är Kenzas lägenhet ute till försäljning

Kenza och Aleks har nu lagt ut sin lägenhet till försäljning då jag antar att familjen behöver utöka domänerna en smula efter att ha blivit fyra. 
Lägenheten består av tre rum och kök, 78 kvadratmeter och med ett utgångspris på 8 500 000 kr. Månadsavgiften är på 2756 kr.
Den ligger på första våningen, har balkong och två fungerande kakelugnar.

Bildkälla: Behrer & Partners

Med reservation för att jag kan fel, så ska det vara den här lägenheten Kenza och Aleks köpt till sin nya familj:

Bildkälla: Wrede.se


Liten anekdot på tal om lägenhetsförsäljningar.
Vår mäklare fick ett diplom från Hemnet pga rekordmånga views på vår lägenhet när den låg ute till försäljning efter att jag länkat den här. You guuuuuys. 😂🥳

139 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nån som vet hur mkt deras nya lägenhet kostade?

   Slutpris: 16 650 000 kr

    😳

   16,650,000 kronor.

    Det är rätt sjukt ändå, för att för det priset så kommer dom ändå renovera nästan hela lägenheten. Badrummen, sovrummen, köket, vardagsrummet, säkert flytta väggar… Undrar vad det riktiga slutpriset landar på för dom.

     … och mycket troligt bygga balkongen som det finns bygglov för.

      Den kostar nog inte mer än 300 000 dvs småmynt i sammanhanget.

     Hela avloppet är ruttet, allting måste ju bytas ut!!!!

   Minns ej riktigt, men tror det var runt 16 miljoner…

    Åh herregud! Nyfiken på hur mycket dom la in kontant..

     Ni får ju tänka på att de köpte sin nuvarande bostad för flera år sen och priserna har gått upp sjukt mkt. Vinsten blir garanterat stor, även efter vinstskatt och mäklararvode, och lägger de in hela överskottet så behöver de säkert inte lägga in mycket alls om ens något själva

      Fast vinsten blir ju inte mer än de säljer för? Den nya kostar ju dubbelt

   Är det hon som pröjsar för allting?

    Tror inte att det är något vi kan veta och jag tvivlar på att hon gått ut med att hon betalar allt..

    Nej varför skulle det vara det? Alex jobbar ju med? Han äger ju ngt internetbolag?

   Någon som vet hur stor den är?

   Jag blir mest chockad över att deras gamla lgh ska kunna gå för 8.5 miljoner 😳 den är ju inte så stor, ligger verkligen priserna så högt i Vasastan för denna typ av lgh???

    Tycker det låter helt ok. Kollade på en trea i Solna på 89 kvm. Slutade på 8,15. 😄

  Inte konstigt att ungdomar inte har råd att flytta.

   Man måste inte bo i Stockholm heller 🙂

    Jag bor inte i Stockholm.

     Inte jag heller. Mitt hus på 130 kvm kostade 650 000 🤷‍♀️

      What? Vart bor du? Småländska skogarna?

      Bor inte heller i Stockholm, men mitt boende gick på 3.7 för 125 kvm.

    Nä så lätt att lämna jobb, trygghet, rötter, vänner, familj, viljor, drömmar. Allt är individens fel och ansvar och inte politiken som leder till upptrissade priser och färre och dyrare hyresrätter?

     Är väl inte så ovanligt att man får lämna familj och trygghet och annat? Får man jobb på annan ort, kommer in på utbildning, träffar en kärlek som vill annat, inte har råd att bo där man vill.. Ja då får man flytta. Ingen mänsklig rättighet att bo mitt i centrala Stockholm.

      Nu tänker vi mer på om man har jobb i den staden man bor i.

       Jaha. Jag bodde i Stockholm och både jag och min sambo hade jobb. Sen fick vi två barn och ettan var för liten och vi ville ha hus. Vi hade noll möjlighet ekonomiskt att köpa hus i de områden vi ville bo i i Stockholm. Så vi flyttade från Stockholm. Vad är alternativet? Att staten ska ge oss ett hus där vi vill bo men inte har råd?

        Extremt omoget argument.

         Det tycker jag inte. Vad tycker du att alternativet hade varit?

          Se samhällets utveckling.

          Gud, du argumenterar som de människor i USA som säger till folk med minimum wage att ”bara byta jobb”, när det enda de vill är att ha rättvisa löner. Systemet måste förändras, om unga människor inte har råd att bo kvar i Stockohlm och den bara ska bebos av 60-åringar som köpte sin lägenhet för 50.000kr som idag är värd 10 miljoner, ja lycka till till Stockholm isf. En stad ska väl vilja ha arbetskraft, nytänkande, att den ska utvecklas. Det enda som händer är ju att barnen bor hemma hos mamma och pappa

           Och vad ska folk göra medan politikerna sitter och dricker kaffe och funderar på beslut? Jo, bo där de har råd.

        Har iofs gjort exakt samma resa och trivs med det. Men vill ändå säga att det finns ju absolut grejer man politisk nivå kan göra som påverkar byggandet och kostnader kopplat till det, och därmed indirekt priserna?

         Ja det håller jag med om.

         Tycker bara att man kan se bortom Stockholms innerstad när inte ekonomin tillåter det.

       Ts skrev om ungdomar som inte har råd flytta. Ungdomar har väl sällan högt kvalificerade chefsjobb som inte finns någon annanstans än Stockholm?

        Finns ändå en rätt stark korrelation mellan vilka platser i Sverige det är dyrt att bo på, och var det finns stort utbud av jobb.

        Även om problemet är mest extremt i Stockholm så är det här ett problem vi har på massor av platser i Sverige.

         Ja? Men att inte kunna flytta från sthlm pga jobb… i beg to differ när det kommer till de flesta ungdomarna.

      Undrar vart alla städerskor, undersköterskor, förskollärare och hantverkare ska bo som ändå ska ta hand om allt åt de rika. Ska de bo utanför Stockholm? Så inte nog med att de tjänar dåligt, de ska dessutom pendla långt till jobbet också. Heja din människosyn! Jag tycker faktiskt att det ÄR en mänsklig rättighet att kunna köp bostad i närheten av familj och vänner. Det är ju ändå någonstans det viktigaste av allt.

       Och om min familj bor i hus precis vid havet i ett svindyrt område? Är det min rättighet att köpa hus i samma område då även om jag jobbar deltid som städerska? Eller är det bara innerstan i Stockholm som är en rättighet?

       Förskollärare och hantverkare tjänar inte dåligt…
       Bostadsrätter kan man inte påverka, men visst borde det byggas hyresrätter som ”vanligt folk” har råd med , även i Stockholm. Dock blir ju diskussionen konstig här, Kenzas nya lägenhet är en stor fyra i Vasastan 😄 Alla kommer inte kunna bo i en sån, sånt är livet.

     I landsorten vill ungdomar inget hellre än att lämna allt det där…

      Nja. Under utbildningsåren kanske, men ofta kommer de tillbaka när det är dags att skaffa familj och köpa större bostad.

   För att alla vill bo i en nyrenoverad lägenhet mitt i Stockholm?

   Få saker är så lustiga som vissa facebook-annonser skapade av 21-åringar som vill flytta. Ofta i stil med ”Hej! Söker en större 1a eller 2a, ska vara mycket centralt i Sthlm, maxhyra 4500 kr inkl internet, el, möbler, helst nyrenoverad och för uthyrning tillsvidare.” Haha jodå, dream on!

    Hahaha. Vilka vanföreställningar vissa lider av.

    Eller hur! Lägg på en etta framför så kan det börja närma sig om man har tur. Alla MÅSTE dessutom bo innanför tullarna för utanför verkar de tro att det är anarki eller nåt.

     Jag måste vara helt dum i huvudet som inte vill bo innanför tullarna. Försöker inte låta cool för det är jag inte och det är kanske därför men alltså jag ser verkligen inte tjusningen. Föredrar typ Lidingö eller något annat fint område vid vattnet alla dagar i veckan

      Haha har lyssnat för mycket på podden Bygga åt idioter…”ju närmare havet desto sketnare fôlk” säger de där. Om bland annat lidingöbor😁

       Haha! Bästa argumentet hittills för att behålla strandskyddet! 😄

      Är du verkligen inte. Jag är gammal nog och vill fan inte köpa en lägenhet i ett slumområde.

      Och jag vill inte bo i Stockholm alls. Bor på pendelavstånd och slipper trafiken och alla människor.

       Jag vill också bo på pendelavstånd. Har hittat en lägenhet i utkanten av där jag bor men ligger väl på två miljoner och uppåt (en etta). Hur jag ska ha råd med det är ett mysterium.

        Jag bor på pendelavstånd (tar prick 30 min från min station till sthlm city) och här finns det tvåor för max 1,5 milj. Så beror väl på var man letar 🙂

         Bor inte i Stockholm som sagt

    Fast i andrahand kan man ju få de priserna med en rejäl dos tur. 🙂 Hyrde en etta i andrahand vid södra latin under ett år för 3200kr i månaden.

     Vilket årtionde pratar vi om då?

      För 3år sen.

     Jag upplever snarare man kan få betala rejäla överpriser i andrahand, medan kommunens hyreslägenheter har rätt rimliga hyror (dock får man ju stå i kö i 15 år så man är knappast 21 när man får en trevlig etta för 4500 kr/mån)…

      Det är ca 30års kötid för en lght i stan.
      Och visst lyckas några få hyra 2a hand utan påslag men majoriteten av lägenheter och rum är överpriser.
      En vän fick betala 12000/mån för en 2a i bredäng.

       Jag bor inte i Sthlm men upplever i min hemstad också fenomenet att folk lägger på ett antal tusenlappar för att gå plus när de hyr ut i andrahand, därav att jag upplevt att andrahand ofta är lättare att hitta men myyyycket dyrare än förstahand. 🙁 Riktigt trist. Bostadsmarknaden är skit för de som inte har rika föräldrar som pröjsar för en bostadsrätt.

       Göteborg likaså. Finns privata hyresrätter de kostar typ 10000 i månaden och ligger inknödda någonstans och är så små så knappt en möbel får plats.

       Min kompis betalar 11.500 för en etta i Nacka.

      Står ju ”med en rejäl dos tur” i ts inlägg?

       Med ”en rejäl dos tur” kan ju i princip vad som helst hända så känns sådär relevant att ta upp när man snackar dyra hyror men visst.

        Skaffa dig fast anställning. För 30 k/månad får du låna ca: 2 miljoner. Klart du måste ha en insats på 15% också, men det är inte direkt raketforskning att spara pengar. Man kan leva bra på 10 k/månad om man inte har massa onödiga krav.

         Om du har dyra andrahandskontrakt kommer det dock ta ganska lång tid innan du lyckas spara ihop de 15% som behövs. Så jo, det är svårt. Och fast anställning är inte heller superenkelt att få som ny på arbetsmarknaden.

         Jag förstår vad du menar, men samtidigt, en fast anställning är ingenting vem som helst bara ”skaffar sig”?

         Själv stod jag i kö i många år innan jag fick förstahandskontrakt. Hade emellanåt jäkligt dyr hyra p.g.a. andrahandsboende, men var tacksam jag hade tak över huvudet helt enkelt. Men nu blir det första bostadsrätten inom kort. 🙂

     Troligtvis hyrde du en hyresrätt i andra hand där man till skillnad från bostadsrätt inte får ta ut hur mkt som helst i andrahandshyra.

      Vanligt att hyra olagligt i andrahand och då tar de hur mycket de vill i hyra (vilket man kan ta till hyresnämnden i efterhand men det är en annan story)…

       det är väl inte bara olagligt att hyra i andrahand?

    Såg en förfrågan om byte av hyresrätt, typ en tvåa i solna mot en trea eller fyra på söder. Haha ja, det tackar man ju ja till.

   Man kan bo i typ Huddinge, Bagarmossen, Aspudden etc också! Det behöver inte kosta skjortan.

    Har du koll på hur mycket en lägenhet i Aspudden kostar?

     Ja, typ 70 k/kvm kring hägerstensvägen. Men visst finns det mindre lgh med bättre läge där priserna drar iväg. Är man två med fast inkomst är inte en tvåa där något större problem. Annars kan man bo i Huddinge, Bagarmossen, Kärrtorp, Hökarängen m.m.

    Man kan bo i Hjällbo också och bli medlem i Ali Khan.

     Ali kahn tillhör vän Angered?

    Haha Aspudden ligger en kort promenad från Södermalm och har nosat på innerstadspriser i flera år… Knappast ett alternativ för de flesta.

    Hehe ja jo Aspudden är ju billigt…

     Finns många objekt kring Hägerstensvägen som har gått för 70 k/kvm. En tvåa för 3,5 om man är två pers är knappast en omöjlighet.

      Men alltså hela den här tråden handlade ju om att UNGA inte har råd att flytta. För 3,5 miljoner ska du in med över en halv miljon. Det är, som sagt, knappast ett alternativ för de flesta unga.

       Nej, men du bor hemma, börjar plugga sen och får en studentlgh (jo, de finns och nej, du behöver inte köa i år. Några månader för ett rum med pentry i korridor, längre om du har mer krav. Och nej, de kostar inte skjortan), sedan jobbar du några år och sparar – sedan är du där. 500 k på två pers är inte en omöjlighet över några år.

  Hoppas att du får rabatt på mäklararvodet då 🙂

  De har köpt en lägenhet till sin nya familj? 😅

   Tur att det inte var tvärt om, dvs att de köpt en familj till sin nya lägenhet! 😄

   Reagerade på exakt det också. Visste inte att de har ny familj, det borde skvallerbloggarna ta upp. 😉

  Det där golvet är hemskt, vad har de gjort med det? Är det hål mellan springorna eller har de fyllt det med något?

  Varför står det bygglov för balkong när det finns en balkong?

   Balkongen är ”streckad” dvs finns inte. Ritningen visar bara hur det skulle se ut med balkong

   Balkongen på bilden är i deras nuvarande lägenhet och den med bygglov är inte byggd än i den nya lägenheten

  Den nya lägenheten är ju fantastisk, eller kommer att bli när de renoverar

   Tycker också den nya lägenheten ser fantastiskt ut! Tycker det är så häftigt när det gamla planlösningen är bevarad. Min första tanke när jag såg bilderna var dock ”åh nej, nu kommer ju kenza o aleks säkert renovera sönder den”. Men folk har såklart rätt att göra vad de vill med saker de har köpt, alla kan inte vurma för att bevara allt i original etc o kan såklart ha fel!

   Serveringsgång!! <3
   Känner redan sorg för att den säkert ryker.

  Men alltså den såg ju att vara ganska liten, tänker att det bara är två sovrum, köket är ju pyttelitet.
  Hade nog inte betala så mycket pengar för en så liten lägenhet och med ett sånt slitet kök. Men jag antar att det är läget som de betalar för.

   Antar att de kommer renovera typ allt. Det kanske går att slå ut alla väggarna vid köket och jungfrukammaren och på så sätt få ett större kök och tre sovrum.

    Njaa det kommer nog inte gå.. de tjocka väggarna är bärande så finns inte jättemycket att riva tyvärr

     Servering och jungfrukammare går nog att baka in i köket…

   Jag tycker 130 kvm är rätt stort…

    Rätt?! Väldigt stort för att vara lägenhet skulle jag säga 😉

     I Stockholm innerstad kanske. Jag har en tvåa på lite över 70kvm.

      Så deras blir knappt det dubbla. Helt ok storlek.

      Ja det är väl i sthlm lägenheten ligger?

   De kanske inte tänker att matsalen ska vara matsal utan ett sovrum🤔 och så kanske de kör på matbord i vardagsrummet eller nåt. River lite väggar här och var där det går. De har nog en plan för hur det ska passa deras familj.☺

   Är ju stora ytor. Ett sovrum blir lätt två sovrum.

   Eftersom de är influencers kommer väl allt renoveras ändå. Så bättre de köps ngt sliter från början. Istället för de som renoverar om redan ny kök.
   Och det är väl inte litet?!

   Kenza sa på sin story att köket kommer att ligga i antingen nuvarande matsal eller nuvarande ”arbetsrum/sovrum”. Så det lilla sovrummet blir förmodligen ett sovrum då!

    Sjukt ändå att de köper ett skal för 16 miljoner! Men hade säkert gjort samma om jag hade råd 😂

    Föreningar tillåter knappast längre flytt av kök pga av alla vattenskador som uppstår. Så trött på allt nyrikt folk som tror de kan göra vad som helst och attde äger sin lgh. De gör de inte, de äger en andel av huset.

     Sådant kollar man ju upp innan köp om man planerar att renovera så. Min förening godkände min flytt av kök i alla fall.

     Det händer då och då att man kan flytta kök men beror såklart på hur vattenledningarna är dragna och om det är flera som har gjort det så är det enklare men inte helt ovanligt

  De kanske inte tänker att matsalen ska vara matsal utan ett sovrum🤔 och så kanske de kör på matbord i vardagsrummet eller nåt. River lite väggar här och var där det går. De har nog en plan för hur det ska passa deras familj.☺

  hehe jag såg först inte att det var två olika lägenheter utan trodde att vi bara såg bilder från den de har nu. Vilken gammaldags (i brist på bättre ord) smak/inredning de har, tänkte jag 😀

  Jag undrar mest hur f*n de har råd. Tjänar Kenza fortf stora pengar på sin blogg eller insta??
  Vad tjänar han så stora pengar på?

   Haha jag med har inte ens råd med en etta *fattig*

   Hört talas om sparande? 🙃 Hon har tjänat stora pengar sen hon var 16. På insta har hon över en miljon följare, det ger en stor peng vid samarbete. När bloggen var som störst tjänade hon 500 000 i månaden på den. (Finns bevis inlägg i henne blogg som hon la upp när snubbar i media hävdade att hon ljög).

    Nej vi har aldrig hört talas om sparande faktiskt. Vad är det?

     Va!?! Så du menar att jag inte varit tvungen att köpa tuggummin och plastpåsar för att tömma kontot innan löning? 😱

    Samtidigt har hon skrivit flera gånger att de inte aaalls har så mycket pengar som folk verkar tro, att de har helt normal ekonomi…

   Om hon investerat pengarna från sin storhetstid så har hon nog en rejäl slant att lägga på boendet.

   Fast han tjänar väl inget? Är inte han arbetslös i princip

    Hur vet vi det? Har han sagt det?

     Var inte hans jobb Ivyrevel

   Hennes bolag hade ett resultat efter skatt på över fem miljoner förra året… tror hon tjänar en hel del på Instagram-samarbeten fortfarande.

   Han äger ju något internetföretag? Där man har sina hemsidor i.. eller så va de nu kallas.

  130kvm är ju stort för en lägenhet, men 16 miljoner för just DEN lägenheten? Tkr personligen att planlösningen var värdelös och onödigt många kvm går åt entré, servering och jungfrukammare. De lär väl smälla upp alla väggar där för att göra så köket och vardagsrummet har en öppen planlösning. Det + renovera köket + badrummen + fräscha upp alla rum med att måla + bygga till balkong och de är nästan uppe i en miljon till. Det är helt stört vad vissa lägger på sitt boende. Och då lär ju de dessutom få alla renoveringar sponsrade..

  Alltså, så glad att jag inte är influencer. Vet inte vad det är men hade blivit så obekväm om mitt framtida hem hängdes ut så här. Så alla vet precis var man bor och hur det ser ut. Ja, fattar att de kommer renovera och allt men ändå.

   De väljer ju själva att hänga ut sina hem för att fiska efter sponsorer.. det kommer komma ett ”tips på bra hantverkare?” inlägg inom kort och därefter bli kontaktade av olika byggfirmor som kommer erbjuda renoveringar där den ena är mer förmånlig än den andra. I slutet kommer vi få en vlogg med före- och efter videos. Så, de hänger själva ut sina hem för att det ska gynna dem.

   Som i programmet Vem bor här?

  Isabella har glampat en natt… Känns väldigt otippat eftersom hon hittills t o m vägrat bo i husbil och tvingat stackars paul att göra sig av med sin.
  Hur stor är chansen att detta INTE är ett betalt samarbete? Borde inte hela bloggen (,och många andra) helt enkelt förses med märkningen ”REKLAMBLOGG” (och ev tillsats ”alla historier och upplevelser är fejkade och/eller tjänar endast kommersiella syften)?
  Sorry för OT.

   Stor skillnad på husbil och glamping dock? Hade inte heller varit sugen på att åka runt i husbil där jag befinner mig i livet idag, men några nätter på glamping hade suttit fint.

  Med tanke på det lilla utrymmet innanför köket, ”jungfrukammare”. Tänk att man hade en person anställd boendes i hemmet i en liten skrubb. Att lägenheterna från början byggdes så. Min farmor jobbade i familj på Strandvägen som ung och bodde på det sättet. Hon kom från Värmland till Stockholm för att försöka tjäna pengar på tidigt 40-tal. Önskar jag visste mer om hennes tid där.

  Aargh klarar inte av den där EXTREMT generiska inredningsstilen!!

  Fin lgh, dyr såklart men bra planlösning och mycket potential.. Gissar att de kommer göra om köket till sovrum och göra nytt kök i det som nu är arbetsrum/sovrum+riva ner vägg mot v-rum för öppen planlösning.. Och matsalen kan nog bli ytterligare ett sovrum.. Serveringsgång kanske behålls eller kanske blir en WiC istället ev badrum.. Blir kul att se vad de kommer göra och hur mycket som rivs/renoveras, hoppas de behåller det fina parkettgolvet eller gör ett nytt som är minst lika snyggt =)

  Den ”nya” lägenheten var jättefin, tills man kom till bilden på köket. De som bodde där innan kan inte ha varit intresserade av matlagning, det där såg ut som köket på 10 Rillington Place… 😄

  Inte tillräckligt många rum för en tvåbarnsfamilj tycker jag, trots att lägenheten är på 130 kvadrat. Det kommer nog bli flytt inom fem år igen om inte tidigare, först ska lägenheten självklart sönderrenoveras.

   Oj det var stora krav på utrymme! 😅

    Tror det handlar om planlösning, snarare än storlek. Barnen kommer att vilja ha var sitt rum när de blir större, plus att två badrum är väldigt skönt att ha för att lösa logistiken. Då räcker det med mycket mindre än 130 kvm. Gamla lägenheter är oftast inte de optimala eftersom de var byggde på en tid med andra krav. Att renovera sönder är dock trist.

   Fast gör de om matsalen till sovrum får ju barnen redan nu varsitt rum eller vad tänkte du att familjen behöver utöver det? Har folk arbetsrum etc nu för tiden? Tänker att man väl numera hellre sitter med det en liten laptop på valfritt ställe i bostaden. Jag bor ensam med min son i en tvåa på 60 kvm. Det kanske uppfattas som litet för somliga, har ingen aning. Har tidigare bott på 26 kvm med kokvrå så nuvarande lyan känns som rena palatset i jämförelse. Iofs har de båda rymlig alkov och det var verkligen räddningen även den gången. Älskar lägenhetsrenoveringar och ser fram emot hur Kenza och Aleks ska lyckas behålla charmen den här gången. De verkar inte röra stuckaturer och takrosetter i alla fall, alltid nåt. Dock känns 16 mille som grövsta laget, rena fantasisummorna i min värld. Hade själv tur och fick mina hyresrätter på Söder via bostadskön.

  Vilka sjuka summor. 16 mille för ett skal. 😬

  Vad ledsen jag blir att man lägger SÅ mycket pengar på dyra lägenheter istället för att hjälpa människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *