Powerkvinnor!

Vad har Keyyo, Antonija Mandir, Camilla Läckberg, Laila Bagge och Mouna Esmaeilzadeh gemensamt? 
Jo, det är alla deltagare i den realtid-serie som kommer på TV3 i höst och som handlar om svenska powerkvinnor.
De har alla haft ett filmteam i hasorna för att – som Keyyo beskriver det – låta tittarna få följa dem i vad de gör om dagarna, när de tar sig an olika uppdrag och jobb men även vanligt hederligt häng i vardagen.

Powerkvinnor.
Det är ett intressant uttryck. För vad som definierar power borde vara högst subjektivt, variera och helt bero på vem du frågar.
Det kan absolut vara en känd kvinna som kan bolla både familj och karriär, men det kan ju lika gärna vara en ensamstående förälder som kämpar med att få ihop vardagen, och med att ge sina barn de absolut bästa förutsättningar i livet som hen bara kan.
Eller en kvinna som kämpar mot en tuff sjukdom – som Elin Kjos.
Eller en kvinna som kämpar mot fördomar och transfobi – som Tone Sekelius.

Min mamma är min powerkvinna. ❤️
Vem är din?

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker det är intressant att man använder uttrycker ”Powerkvinna” eller ”Stark och självständig kvinna” om kvinnor, men motsvarande begrepp finns inte om män. Det indikerar ju att svag eller icke-stark är normen vilket jag tycker är rätt skevt.

   Ooo intressant! Har aldrig gillat uttrycket, men du satte ord på varför. Tack!

    Älskar Strong Woman* i South Park av just den anledningen att det visar på hur jävla dumt och löjligt det uttrycket är. ?

    * https://www.southparkstudios.nu/video-clips/44pzpz/south-park-vice-principal-strong-woman

   Bra där!

   Exakt! Otroligt skevt och ledsamt.

   Eller ”Boss Babe” ? Så ootroligt löjligt med dessa begrepp.

   Jamen exakt, vad är en powerman? Nä det finns inget sånt ord utan män är bara män, oavsett om de är sjukt drivna och begåvade och har tusen järn i elden eller bara sitter hemma i trasiga kallingar och äter ostkrokar. Eller karriärkvinna, vet ni många karriärmän eller? Zzzz, powerkvinna töntigt och tröttsamt ord, känns så Blondinbella 2012

   Kvinnor kan! För oss som minns.

    ❤❤❤

    ”Nu ska jag tillbaka i samhället och få alla mina fördelar” ?

   Spot on!

  Älskade Tramsfrans reflektioner på programmet.

   Ja, den var klockren!

  Så symtomatiskt på fenomenet som säger att kvinnor ska kunna ”have it all”. Påtryckningar som gör att kvinnor bränner ut sig för de ska rodda hus, hem, barn och göra lysande karriär samtidigt. Och ha fritidsintressen och springa maraton också.

  Bara lägg ner. Både programmet och uttrycket ”powerkvinnor”.

   Känner ingen av dessa förutom Laila. Som typ gör radio…? ? Var utbudet av kvinnor som ville ställa upp inte så stort?

  Skulle i alla fall inte välja en av dessa ” kändisar”? Hade min mamma levt så hade jag nog pekat på henne.

   Varför kändisar? Ska man prompt göra ett program med ”powerkvinnor” vad de nu ens betyder? Varför inte vanliga arbetande kvinnor? Ja jag förstår kändisar lockar tittare men ändå ?

    Kommer inte titta på detta, men hade det varit ett gäng enastående mammor som deltagit så hade jag självklart sett det? Hoppas att ni alla som bär ensamma ansvaret för familjen känner att ni är riktiga Powerkvinnor!

     Ja varför har de inte program bara kvinnor som kan saker? Typ ett :mest kapabla kvinna program och så får alla som inte vill vara med i ph och bb en chans att söka in till reality tv ?

  Vad är det för ”Power” med de där?

  Men saknas inte Blondinbella? ?

   Hon har väl inte tillräckligt många järn i elden just nu för att kvala in.
   Vilket egentligen är sunt.

   Ja, hade hellre sett Isabella Löwengrip som hon heter, Katrin Z, Ida Warg eller Hannah Graaf istället för Antonija, men vet att KZ sagt att hon inte vill vara med i någon reality.

    eller Carolina Gynning och Johanna Toftby hade varit intressant också.

     Fast Toftby är väl en vanlig bloggare?

    På tal om Ida Warg, varför pratar hon så konstigt nu förtiden? Gick tillbaka till vloggar 2018 för att se om jag bara inbillade mig men hon har ändrat hur hon pratar. Låter tillgjort på nått sätt.

     Ja du inte vet jag, bättre du frågar Ida. Har inte tänkt på att Ida pratar konstigt, tycker jag väl inte direkt. Alice Stenlöf hade jag sett hellre än Antonija också.

     Hon skyller på pollen eller vad sjutton det nu är?

     Vidare förstår jag inte alls vad Keyyo gör bland dessa powerkvinna, men det är klart, hon känner Läckberg och jag gissar att hon var ville att godkänna före hon hoppade på detta tåg.

     Någon som verkligen är powerwoman är Bianca Ingrosso.

    Vad gör Hannah Graaf ?

   Tänkte precis det!
   Hon måste vara grön av avund.

    Varför skulle hon vara det? Tror du att hon så gärna vill vara med i en reality-serie? Hon hade ju en reality på gång om sig själv och sitt team för två tre år sedan men hon avblåste det och det var hennes val.

     ??

   Hon är för stor för dessa program. Snälla hon skulle ju bli the queen of the World ?

  Undra om program-idén är Laila Bagges, skulle tro det, detta istället för Lailaland nu då.

  Borde inte powerkvinna betyda en kvinna som har makt, exempelvis genom att vara chef för ett stort företag, sitta i styrelser, beslutsfattande organ, eller ha mycket inflytande helt enkelt?

  Ingen av dessa damer skulle jag vilja ge titeln Powerkvinna.

  Amelia Adamo är i mina ögon en riktig förebild.
  Kom från väldigt enkla förhållanden, mamman städerska och sedermera hushållerska.
  Amelia har visat att allt är möjligt, är både smart och otroligt driven.

  Läckberg och DR Mouna är Powerkvinnor. Bagge – tveksamt.
  Men vilka är de andra?

   Varför tycker du att Läckberg är mer ”powerkvinna” än Bagge?

    Vad är Bagge känd för egentligen ? Förutom att vara med i tv .

     Har varit aktiv sen 1995, låtskrivare, sångerska, manager, förutom det hon gjort i TV då. Alltså är inget fan eller något, men tycker väl hon kvalar in minst lika mycket som Läckberg?

  Finn fem fel med den bilden.

  Vet inte ens vilka antonija och keyyo är ?
  Åh det hade varit mer najs med kvinnor som försöker göra stor skillnad typ Gunhild Stordalen istället för några influensers som Filmar sig själva när de arbetar för att sen lägga upp på sociala medier. Men jag är väl gammalmodig ?

   Dom får väl ta dom som kan tänka sig att ställa upp 🙂

  Alltså det här måste vara en av de sämsta idéerna dom haft. Kände mig inte ett dugg peppad eller intresserad och antar att jag tillhör målgruppen. Jag har småbarn som jag tar hand om själv, jobbar och studerar på universitetet samtidigt. Vad krävs för att vara power kvinna? (Löjligt uttryck 2021 förresten)

   Håller med, detta kommentarsfält blev inte riktigt som Camilla hade tänkt sig ?

    Enda orsaken till att jag kommer att titta är för att få det bekräftat att det är något mellan Keyyo och Hugo. Jag har snöat in på dom ?Hon förnekar nu, men det visar sig nog i programmet…om inte förr. Camilla Läckberg är jag inte alls intresserad av se i programmet.

  OT: Stockholmare! Nu har dom öppnat vaccinbokning för folk födda 1981 eller senare! ☝️ Lyckades precis boka mig en tid! ?♥️?

   Det står på alltid öppet att det är för de födda 1981 eller tidigare?

    Sorry, my bad, skrev förstås fel. Du har rätt, 1981 eller tidigare!

   35-åringar kan ställa sig i reservkö 🙂

    Jag har ställt mig i reservkö hos Filadelfiakyrkan, de lägger alla åldrar på reservlistan. De prioriterar ju dock enligt ålder så jag som 94 kommer nog inte få någon reserv, men ändå tips!

     Är du 94 borde du fått vaccin för länge sen ?

     Jag är 35 och vill så gärna få vaccin snarast, hur kommer man på reservlistan?

     Vart hittade du den? Alla jag hittar är för 35+..

   Tur att man kan åka till Dalarna då när det fortfarande inte är ens egen tur här hemma ?

    Jag skrev så här igår:

    ”Jag är så innerligt trött på hur segt det hela är i Stockholm, kraschade appar, jättetryckt och allt + det ska ta sån tid innan man kan få tid här. Å andra sidan tillhör jag gruppen som släpps härnäst så kanske ska jag fortsätta vänta ett tag till. Dock om det dröjer och jag inte lyckas få tid här i närmaste framtiden så kanske åker jag till Dalarna eller nån annanstans, även om det känns jättefel att ta nån annan regions tid.”

    Igår visste jag inte att de skulle släppa tiderna för min åldersgrupp idag då de inte gått ut med det på förväg. Jag hade alltså ingen aning om det men med tanke på det hur segt det gått här hittills tänke jag att det lär dröja ett bra tag till innan de öppnar. Och när de väl öppnar kraschar appen såsom det gjort hittills.

    Alltså här i Göteborg är de fortfarande på 50+
    Inte klokt att det är sådan skillnad…

     Känner samma sak, fördelar de inte vaccinet så alla får lika mycket? Varför ligger Gbg så långt efter?

    Det tycker inte vi i Dalarna. Pga att många utomlänspersoner väljer att boka tider här saknas nu vaccin till befolkningen i Dalarna. Vaccinera er där ni är folkbokförda tack!

  Heja dig!

  Jag är min egen powerkvinna. Jag har mycket tid för mig själv, styr inte hela familjens vardag och har inte koll på exakt allting. Jag tycker att lagom duger gott och väl och är stolt över att kunna leva ett stressfritt liv trots två barn.

  Jag är nog ingen powerkvinna direkt men det gör inget.

  gaslight gatekeep girlboss…

  Kenza är en riktig powerkvinna som åker utomlands själv med sin bebis under en pandemi för att plåta för kompisens partners märke chimi. Sån power ??

  Nej men skämtåsido, tycker det finns många starka kvinnor som jag ser upp till både i min närhet och kända. Dock ingen influencer direkt på den listan. Många bra kvinnor där med, men ingen som utmärker sig som extra mycket.

   Som kvinna måste man verkligen göra 100% rätt för att duga.

    Det är din tolkning av vad jag skrev.

     Ja?

  Gillar verkligen inte sånna här uttryck så mycket. Som att det indikerar att alla andra kvinnor by default är svaga. Fattar dock tanken med själva inspirationsgrejen inom områden då kvinnor är underrepresenterade.

  Hmmmm..

  The Banshee Queen Sylvanas från warcraft.

   Ja, det är en viss power att styras så brutalt av sin rädsla för döden eller snarare, rädsla att möta sina egna misslyckanden och synder. Riktig power att själviskt ta till alla medel och individer för att egen vinning.
   Det är en bra förebild, men visst, hon är cool för den som inte spelat senaste expansionerna 🙂

    Ja? men mina favoriter är alltid skurkarna. Typ Palpatine från star wars eller Arthas när han mördar sin farsa, etc. Och Sylvanas är en av väldigt få skurktjejer.

    Det var rätt åt de lismande alverna att hon brände ned Teldrassil, eller om det nu faktiskt brändes ned. Precis som du gissar så har jag inte spelat de senaste expansionerna.

  Powerkvinnor är Powerpuffpinglorna som nu vuxit upp. Bubblan tog jobb på ett zoo, Buttran blev telefonförsäljare, och hon den rödhåriga bor kvar hemma hos professorn.

  Skulle villja se kvinnor som e lantbrukare i programmet för dom e powerkvinnor. Dels så 1 driver företag med dålig lönsamhet , 2 ta hand om kor och grisar , köra traktor är power, och med det menat jag inte att man bara skall se massa gullande med djur och natur sköna bilder utan de skall va när grönskan går sönder mitt i skörden , korna har rymt mm xD

  Men varför skulle folk vilja se dem? Det är en variant av Svenska Hollywoodfruar minus intriger. Vi ska alltså följa runt dessa kvinnor i sin vardag när de är upptagna med att vara upptagna? Känns lite narcissistiskt att vilja visa upp för hela världen hur effektiv och duktiga man är och sen hoppas att andra ska bli inspirerade. Barnsligt till och med.

   Detta ????

  Nån som minns Ladys på Östermalm. Allt var så sömnigt o ingen verkade vilja va där de verkade inte alls förstå programiden utan improviserade lite halvt. En bra författare gör en historia om ett äpple bra. Laila o keyo kanske kan vara lite roligt att se. Läckberg kan visa tusen sidor men kan hon va sig själv?

  Det enda jag tänker är: NEEEJ ge inte mer utrymme åt Oliver (Antonijas uppmärksamhetsökande kille).

  Ja, inte är det Antonija iallafall.
  Jag har så svårt för henne,går det verkligen så bra för hennes företag och vad gör de? Är det bara hennes kanaler som står för intäkterna? Tycker ändå hon e power men har svårt för hennes person

  Håller helt med detta inlägg Cam! Så kände jag precis när jag läste det, och jag vet inte vem 2 av kvinnorna är ens. Varför inte göra ett program om okända kvinnor i Sverige, som har jobb, barn, familj osv. Helt ointressant att se om Läckbergs mfl vardag, vem kan relatera liksom. Blä säger jag och det känns som att dom bara är med för att få en inkomst från det. Motiveringen från Läckberg att denna skulle vara mer empowering än andra reality shower hon har blivit tillfrågad att medverka i känns inte alls genuint.

  Får mig osökt att tänka på TV3s kalkonserie ”Svenska flickor”, plagiat av ”Sex and the city”.

  Ville inte IL vara med? ?

  Powerkvinnor är alla kvinnor som sliter för att få Sverige att rulla. Vård, affärer med mera. Powerkvinnor i min närhet är min mormor när hon levde och min mamma. Båda blev änkor som unga med 5 respektive 3 barn.

  Kunde dom inte tagit kvinnor som typ är aktivister? Eller som är riktigt högt uppsatta? Och vart FAN är diversityn??

  Vita kvinnor som är influencers är väl inte det jag skulle kalla för powerkvinnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *