Influencisk nationaldag

Vad gjorde ni under gårdagens nationaldag?
Åt ni kanske tårta, eller slog till på en förlovning? Det gjorde nämligen Angelica Lagergren, som förlovade sig med sin Pontus, och vem vet? Kanske vankades det gräddtårta efteråt för att fira?

Jag är bara lycklig över det fina vädret, och spenderade gårdagen med att gå en långpromenad med hela familjen (Selma badade bara tre gånger), sen tog vi med barnen till nya huset och när vi kom hem igen så kom min mamma över med en knäckig rabarberpaj efter Linda Skugges recept.

Glad sommar! 
Idag går bloggen över på sommartid, vilket betyder 4 inlägg om dagen plus Öppet Spår. Någon gång då och då kan det dyka upp fler inlägg men det får i så fall bli en överraskning. 😊☀️

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tog årets första dopp och låg och läste en stund på stranden. 🙂 Tänkte inte så mycket på nationaldagen, brukar inte direkt göra det, även om jag älskar att få bo i Sverige och verkligen tycker detta är ett underbart härligt land. Har noll förståelse för de som åker från Sverige under sommaren! Vår sommar är så härlig ju!

  Jag spelade sims och firade nationaldagen med mina föräldrar och min hund.

   Jag var hemma med maken och dottern. Tänkte inte ens på att det var nationaldag föränn sent på kvällen… Vi höll på i trädgården och sådant hela dagen 😀

    Ja haha. Vi sjöng bara Nationalsången och kollade på firandet på Skansen på kvällen.

   Åh jag är så sugen på att återuppta Sims! 😀 Nästan så jag hoppas på lite regn och rusk i några dagar…

   Vill du vara min kompis? Så kan vi spela Sims hela dagarna.. Haha
   Mvh 29 åring SIMS spelande.

    windowknappen + . = få fram en ruta med emojis på datorn

  Gick av mitt nattpass vid 7 på morgonen, hemma lite efter 9, då blev det frukost och en dusch,, sen i säng.
  Upp vid 17, lite middag och sen iväg på ett nytt nattpass på äldreboendet

  Vilka tider är inläggen?

   Det brukar vara kl. 09,12,15 och 18 på sommaren.
   C får rätta mig om jag har fel.

  Låg i soffan. Ja, det va väl ca det 😂

  Här var det en vanlig söndag bara.

  Kommer C inte ta någon semester? Typ en vecka i alla fall utan uppdateringar

   Nej, det har jag aldrig gjort. 🙂

    Fast det förtjänar du! Kanske du kan se om någon kan vikariera åt dig?

     En kul idé med gäst-uppdateringar från någon tycker jag! Och tror inte du ska vara rädd för att ta helt ledigt heller. Det är en så stabil läsarskara här att vi hade hittat tillbaka även om tyst ett tag 🙂

  Badade, planterade växter och firade det gamla hederliga Sverige så klart 😊

  Jag trodde Angelica var ihop med någon Niclas.

   Jag med? Måste gått väldigt fort det där.

    Det har gått fort. Jag har för mig att de har varit tillsammans i 3 månader nu, eller om det är mindre. Men som jag förstått det tycker båda två att det känns helrätt.

   Samma här? Känns som hon är så desperat efter närhet och att någon ska tycka om henne. Att hon är rädd för att vara själv

    Ja, fattar inte grejen med att rusa in i ett förhållande när man precis separerat efter ett längre. Och att varje ny man träffar så är det typ ”sån kärlek har jag aldrig upplevt förut’.

     Håller verkligen med! Märkt det hos tex Margaux och Tiingelinn också. Har även många vänner som är så, tror alla mår bra av att vara singlar ett tag och fokusera på sig själva. Tror man hittar sig själv lättare som singel

      Även Eric och Nicole gick ju in i nya förhållanden ganska fort efter separationen.

   Hon gick ut med att de separerat i början av september, då hade hon flyttat. De gjorde nog slut innan det. Så det har varit slut ett tag.

  Åza ska alltså fira nationaldagen i ett hus med sjötomt och tycker det har gått utför med Sverige? Poor little rich girl, det verkar ha drabbat henne hårt.

   Såg att ABT avföljt henne. Vad hände där?

    Vill du ta bort min ovanstående kommentar? Skrev mitt namn i fel ruta och skriver en ny 🙏🏼

   Åza är både bitter och rasist. Vem kunde ha anat… 🙄

    Aha det var rasistkortet hon svamlade om.

  Haha what? Vem tusan vågar lämna dörrar olåst och framförallt cykelnyckeln i låset? Har blivit av med 5 cyklar utanför jobbet som varit låst med dubbla lås de senaste 2 åren. Blivit spottad efter av 3 olika män när jag varit ute med hunden. Min pappa har blivit spottad efter han med när han varit ute med sin hund. Varför har folk fortfarande Bullerbyn-bilden av sverige? Det finns absolut sjukvård på pappret, men i verkligheten är den extremt undermålig. Det fuskas med statisk för bilden av Sverige ska upprätthållas. Det är katastrof! Jag tycker att fler och fler börjar lämna sverige för att flytta utomlands pga att de tröttnat på mycket här.

   Men var bor du? Låter lite extremt. Men visst. Vill man lämna Sverige så var så god. Kom inte gnäll sen bara.

    Haha, du kör på den ja. FLYTTA DÅ! Kan inte jag få uppleva det jag gör och ha en bild av samhället samtidigt som du har din? Och vi har faktiskt all rätt att ifrågasätta politiken i detta landet.

     Det finns ju inga VI här. Det finns en DU.

      Så du menar att alla andra i hela Sverige utom just jag tycker att allt är 100% perfekt här? Det finns mycket med Sverige som jag gillar, men det finns även mycket som jag tycker är dåligt och jag ser inga problem med att man inte skulle kunna diskutera det.

       Men måste du diskutera det under exakt alla inlägg här? Vi har fattat, du tycker att det är kaos där du bor. Du blir sur när någon påpekar möjligheten att flytta. Du blir sur när någon ger förslag på var det är tryggare. Vad vill du egentligen åstadkomma med dina eviga diskussioner om detta?

       Annars kan du väl engagera dig i lokalpolitiken i stället och göra lite verklig nytta i ditt område. Det skulle nog de andra som bor där uppskatta också. De är förmodligen lika less på stöket som du är.

        Jag har inte skrivit om detta tidigare. Flera kan ha samma användarnamn här och ”s” verkar vara ganska vanligt.

         Märks ju på hur du skriver att det är du. Du får ändra på ditt sätt att skriva om du ska låtsas vara flera olika.

          Snälla, detta säger ni till random anonym eller t.o.m. till folk med nick att ”jag” ska sluta låtsas att vara någon annan än TrH. Måste ändra på mitt sätt att skriva tycker ni. Ni har fel då också.

           Vilka ni? Jag har inte sagt något om vem du är eller inte. Jag pratar om s som i senaste inläggen skrivit om detta med exakt samma retorik. Coincidence, I think not.

           Jag skiter i vilka nick du skriver under eller inte.

           Du kallar dig för anonym. Då blir det automatiskt ett ni från mig. Vill du bli ett du, skriv under ett nick.

           Ok… rimligt…

     Hon frågade var du bor? Vad är det för folk som spottar på er? Och varför? Har bott i hela mitt liv i Sverige, och det är verkligen ingen som har spottat på mig eller på någon jag känner heller för den delen.

      Samma här. Och har bott i både Skåne, Småland, Östergötland och Stockholm. Aldrig blivit spottad på eller ngt av det hen skrev.. 😬 (Tack och lov 🙏🏽)

   Enligt jocke och Jonna-inlägget var lösningen att flytta till Norrland! 😅

    Nej, men s var där och gapade om att norrlänningar inte får uttala sig om kriminaliteten för där finns bara renar och älgar.

    Jag bor inte i Norrland men bor i något som kan liknas vid Bullerbyn faktiskt. Det verkar väldigt provocerande för en del att det finns ställen i Sverige där folk känner sig trygga. Det är ju naivt att tro att hela Sverige är en krigszon och att allt blir frid och fröjd om man bara flyttar utomlands. Skulle jag känna så, då hade jag flyttat för länge sen. Speceillt om jag hade barn.

     Det var inte samma S. Har inte ens läst det inlägget!

      Sure..

       Haha, tro vad du vill 😘

        😘❤❤ tack gmn

     11:08
     Har inte läst den kommentaren om att vi ”norrlänningar” inte får tycka till om kriminalitet. Kan den vara borttagen? Bra i så fall. Håller med om vad du skriver.

      Ja det verkar vara rensat bland kommentarerna under det inlägget nu.

    Bättre lösning än att posta inlägg om det på en skvallerblogg om influencers iofs.

    Jag blir nog mer trygg om jag flyttar till ett lugnt område än att ta på mig offerkoftan och skriva arga kommentarer under ett inlägg om hur underbaraclara firat nationaldagen. Men hey, what do I know..

    Det kanske är lösningen för dom?

    Och för andra var lösningen att flytta utomlands. Problemet var samma, man ville bo där man känner sig trygg. Finns väl inte en enda rätt lösning på det problemet, eller?

   Jahapp. Är själv född och uppvuxen i Malmö, bor dock numera i en annan mindre stad i södra Sverige. Delar absolut inte alls din erfarenhet eller åsikt. Känner absolut ingen som har intresse av att lämna Sverige heller. Så olika det kan vara.

   Jag delar inte din uppfattning. Bor mitt i Malmö med min hund. Har cykeln i förråd över natten men låser den inte dagtid då den får stå olåst utanför huset. Du kan nog inte förutsätta att dina upplevelser är alla andras upplevelser. Men känner du så tycker jag absolut du ska flytta. Behöver du packhjälp?

    Varför blir ni så provocerade av att någon vill flytta?

     Jag blev inte alls provocerad. Jag erbjöd mig ju tom att hjälp hen att flytta.

     Tror inte någon blir provocerad av att S vill flytta, dock jäkla tröttsamt med gnäll. Gör något åt din situation eller håll tyst.
     Uppenbarligen är det långt ifrån hela Sverige som är så problematisk som TS vill få det att framstå, alltså finns det en lösning på problemet.

     Ingen blir provocerad. S frågar vem som vågar lämna dörren olåst och varför folk har kvar någon bullerbykänsla av Sverige och folk svarar på det. Svaret verkar ju oftast handla om var i Sverige man bor.

     Varför blir du så provocerad av att någon trivs och känner sig trygg där de bor i Sverige?

      Det blir jag inte, jag tycker alla får göra exakt som dom vill. Trivs man, okej vad bra. Trivs man inte, okej vad synd.
      Tycker det låg lite passiv aggression under sista meningen ”behöver du packhjälp”. Men jag läste nog in något som inte stod 🙂

       Du verkar lite provocerad eftersom du inte kan bemöta någon som tycker annorlunda utan att direkt påstå att den är provocerad 🤷‍♂️

   Där jag bor, som nog kan klassas för större by, har en tysk och en dansk familj flyttat in permanent – för att det, enligt dem, går fullständigt utför i Tyskland och Danmark. Allas upplevelser är olika helt enkelt. Någon flyttar från något, någon flyttar till något..

    Jag tror att man lätt blir trött på sitt ”hemland” för att man förväntade sig mer. Jag är faktiskt väldigt sugen på att flytta till just Tyskland även om jag vet att det finns väldigt mycket problem där med, men på något sätt är jag ändå mer förlåtande mot Tyskland då jag inte har haft några förväntningar på Tyskland tidigare, eftersom jag aldrig bott där. Jag känner flera Iranier och tyskar som bott i Sverige men som valt att flytta till andra länder för att de inte tror på Sverige och inte trivs k samhället.

     Och jag känner svenskar som bott i Portugal, Spanien och Frankrike som har flyttat på grund av olika typer av otrygga samhällen. Känner albaner som flyttat från Tyskland när de fick barn och ville ha en tryggare plats för dom att växa upp på. Känner de som flyttat från England för att skyddsnätet inte ger någon trygghet.

     Framför allt tycker jag att många svenskar som bott utomlands flyttar tillbaka till Sverige (men inte nödvändigtvis till sthlm Göteborg eller Malmö utan till mindre orter) när de får barn. Men som jag säger så är det hur jag upplever det bland de jag vet som bott utomlands.

     Jag bor i Tyskland sen flera år och rent allmänt känner jag mig tryggare här. Bor lite utanför en storstad och har glömt låsa bilen, lämnar balkongen öppen om jag går och handlar osv. Även sjukvården här är en helt annan klass än Sverige, både på husläkar-nivå där man får tid för minsta lilla problem inom bara någon dag, och på sjukhus-nivå om man ska opereras eller behöver specialistvård. Skulle helst vilja ta hit familjen för att få hjälp när dom har hälsoproblem då jag vet att här blir allting väldigt ordentligt och grundligt gjort.

      Jag skulle aldrig komma på tanken att vare sig låsa balkongen när jag går till affären eller låsa dörren när jag är hemma på dagen. Cykeln står olåst ofta eftersom vi har två cyklar men bara ett lås. Lägger nyckeln under krukan i trappen om någon av oss glömt. Vad gäller sjukvården tycker jag att jag alltid fått tid inom ett par dagar och akutvård så snabbt det behövts.

      Bor i en förort till Stockholm med i princip bara lägenheter.

     Mjae, det finns ju faktiskt statistik att tillgå, inte sant? Det är ju bara att titta på den och konstatera att bara Kroatien har fler skjutningar än Sverige. Sedan är det inte så svårt längre.

     Det var jag som kommenterade under ett annat inlägg om att vi flyttar till Danmark eftersom vi uppfattar Sverige som mycket otryggt och även som varande i utförsbacke. Men skulle man lyckas vända utvecklingen i Sverige kanske vi återvänder när barnen blivit större. Människor är ju rörliga på ett annat sätt i dag och några år i ett annat land är ju bara positivit, då får ju både barnen och man själv ett extra språk.

     För övrigt tycker jag att du tar upp något väldigt viktigt som sällan hörs i debatten – det är inte bara infödda svenskar som lämnar utan även just invandrare som hade hoppats på lugn och ro i Sverige. Det var därför de kom hit och när det inte funkar flyttar de en gång till.

      Men det ni inte verkar vilja ta in är att dessa skjutningar inte är jämt fördelade över landet utan koncentrerat till vissa områden. Därför är det inte så konstigt att andra visst kan tycka att det finns trygga ställen att bo på i Sverige. Jag själv bodde i en förort till Stockholm men flyttade när vi fick barn. Just på grund av otryggheten och kriminaliteten där. Nu bor jag i Mellansverige i utkanten av en hyfsat stor stad och trivs toppen. Jag hade ju kunnat bo kvar i Stockholm och vänta på att politiker gör något, eller flytta för att jag vill ha trygghet åt mina barn nu.

      Idag är jag inte det minsta orolig för gatuvåld, bli rånad, låta barnen cykla själv till skolan. Men jag vet ju precis hur det är i andra områden.

      Det blir så polariserat när det diskuteras här inne. Antingen så är man för eller emot, bullerby eller krogszon. Finns mycket bra i Sverige som jag skulle sakna om jag flyttade utomlands. Så då valde vi att flytta inom Sverige i stället, att det är ett alternativ ska man väl inte bortse från.

      Och angående statistiken. Många svenskar flyttar ju tillbaka också. Kanske av en anledning. Speciellt när de får barn brukar många flytta tillbaka. Just för att man uppskattar det sociala skyddsnät vi ändå har här.

      Men visst finns det stora problem med grov organiserad brottslighet i Sverige. Det tror jag att de flesta ändå håller med om. Även om man för den sakens skull kan känna sig trygg där man bor.

      Nu har jag agerat diplomat nog för dagen och ska gå ut i solen och äta glass.

      Trevlig måndag på er alla. Var än ni bor eller är på väg att flytta.

       Jättebra skrivet! Håller helt med.

      Förstår faktiskt inte riktigt vad du bor? Är genuint nyfiken faktiskt. Tycker att det är ett enormt problem att Sverige har blivit så segregerat och ur den segregationen kommer en mängd problem. Bland annat skottlossningar. Med det inte sagt att individen inte har ett ansvar. För det har den.

      Men segregationen gör ju också att de flesta av oss ”slipper” se problematiken varje dag. Jag har bott i en liten stad, innerstan och bor nu i en närförort. Känner mig alltid trygg.

      Är rätt övertygad om att de flesta som bor i Sverige knappast oroar sig för att bli oskyldiga offer i en gängfight så fort de går för att handla bröd på Ica. Men du som verkar lida så hårt och vara rädd för just det och dessutom verkar ha det okej ekonomiskt eftersom du kan byta land tillsammans med din familj och därmed också jobb etc (något som inte är alla förunnat) borde väl flyttat till ett säkrare område i Sverige för länge sen. Finns som sagt många sådana.

      Tycker snarare det finns en omvänd problematik bland mig själv samt vänner och familj. Vi lever på i våra trygga stadsdelar och hänger i skärgården på helgerna och har svårt att relatera till det ökade våldet som rapporteras.

      Vi behöver inte ens blunda för att slippa se. Våldet är nämligen inte i vårt synfält till att börja med.

      Men visst, flytta du. Eller engagera dig för att minska utanförskap. Glöm bara inte bort att Sverige trots ett ökat antal skjutningar fortfarande är ett fantastiskt land när det kommer till social välfärd och andra trygghetssystem. Hoppas allt går fint för dig och att du ändå kunde njuta lite av värmen och nationaldagen ☀️🇸🇪

   Ska du diskutera detta under varenda inlägg?

   Och vad du tycker om utflyttningen av svenskar stämmer inte med statistiken som du fått länkad flera gånger.

   🙋‍♀️ jag vågar lämna dörren olåst.

   Man bor i ett tryggt land om det läskigaste man kan komma på är att.man blivit av med cykeln ett par gånger samt blivit spottad efter. Vilket land ska man flytta till där sånt inte förekommer?

    Samtidigt som samma personer ofta klagar på invandringen (som också beror på att människor vill hitta en trygg plats för deras barn att växa upp på. Bara skillnaden att de flyr från svält och krig. Medan vi svenskar flyr från cykelstölder och att inte få träffa en läkare samma dag som man ringer.)

     Och förmodligen även samma människor som röstat för sänkta skatter och glatt köpt sina lägenheter under utförsäljningen av allmännyttan utan att reflektera över att det har ökat segregationen.

      Så sant och jag är en av de. Skäms för det idag, är dock ensamstående låginkomsttagare men äger iallafall min bostad och har ett bra liv.

   Intressant. Men när man pratar om hur otrygg man känner sig som kvinna bland män och risken att bli utsatt så är man rabiat feminist. Men att känna sig otrygg och rädd för att bli utsatt för gatuvåld är rimligt.

   Inte alla män och inte alla ställen i Sverige.

   Ja, jag är salongis mitt på blanka dagen. Jag har ju semester för tusan.

   Jag har aldrig upplevt något av det du skriver och jag bor ändå i en storstad. Varför tror folk att Sverige någonsin har varit en Bullerbyn-fantasi? Att Sverige, med sina pursvenska invånare, var ett mönsterland utan kriminalitet och kvinnohat? Jag har ett barn med många sjukhusbesök per år och vi får så sjukt mycket vård, gratis medicin, operationer, psykologsamtal mm och jag är så sjukt tacksam för det. Sverige är ett land i världen och människorna lika mänskliga som alla andra.

    Ja, det pratas inom vissa kretsar om att ”ta tillbaka Sverige som det var förr”. Vad är det de vill ha tillbaka? Svälten och hederskulturen på 1800- och början av 1900-talet, när det inte fanns allmän rösträtt? Stormaktstiden med ett evigt krig och elände? Ransoneringstiden under världskrigen? Eller är det 1950- och 60-talen de pratar om? När företagen jagade arbetskraft utomlands, invandrare som sedan blev hatade när de kom hit för att de ”stal våra jobb och kvinnor”?
    Sverige har aldrig varit bättre än nu, men kan förstås bli ännu bättre!

  Älskar folk som gnäller på att det har gått utför med Sverige (eftersom allt är invandrarnas fel) och sen flyttar utomlands och själva blir invandrare. Folk är så jävla korkade:)

   Fast om jag är invandrare i något annat land så anpassar jag mig efter deras regler och samhälle, det gör tyvärr inte de flesta invandrare som kommer till sverige..

    Så duktig du är då. Mm nä. Svenskar är inte så bra generellt på att ”anspassa” sig utomland som en del verkar tro om sig själva.

     Tack 🙂

    Fråga tyskarna vad de tycker om nyinvandrade svenskar och hur väl de anpassar sig 😉

    Det är därför som svenskar utomlands i hög utsträckning bor i samma område, skapat svenskklubbar och går på samma restauranger? Ibland ordnar de kvällar för att främja synen på svensk kultur. Är det endast ok om svenskar gör det utomlands?

     Eller alla svenska skolor som finns i många länder dit de inflyttade svenskarna gärna sätter sina barn.

      Ja precis, skulle vilka se en svensk som flyttar till tex Thailand o sätter sina barn i en thailändsk skola. Skulle aldrig inträffa.

   Lite skillnad. De anpassar sig fan inte här för fem öre.

    Svenska män som flyttar till Thailand är ett föredöme. De tar i allra högsta grad till sig av den thailändska kulturen och samhället. Fler borde ta efter dessa svenskar.

     Skojar du eller?

  Ska varenda kommentarsfält bli en lång diskussion om hur otryggt det är att bo i exakt hela(!) Sverige och att enda lösningen är att flytta till Tyskland eller Spanien? 😴😴😴

  Jag blir jätteprovocerad när folk talar illa om Sverige! Tycker det är världens bästa plats, har bott utomlands i omgångar och alltid längtat hem. Förstår att man tycker olika (obvi) men tar det personligt hehe. <3 Men skulle nog aldrig fira nationaldagen för den sakens skull, inte fått in vanan och det känns konstlat. Tänker ofta på hur bra jag har det här ändå.

  Jag firade min 35 års dag! 🎈🥳

   Grattis i efterskott!

  Handlade blommor, njöt av glass i solen 🇸🇪

  Hetsåt hela kvällen och somnade med ångest.

   ❤️

  Tror folk har lätt att ta förgivet att hela Sverige ser ut som just där man själv bor. Det finns bra och dåliga, trygga och otrygga ställen i de flesta länder skulle jag tro.

  Jag är lantis och bor i en liten by. Här känner alla alla, vilket är både positivt (folk är trevliga och hejar alltid på alla man möter) och negativt (rykten sprids väldigt fort). Här behöver man inte låsa cyklar eller ens bilar (min svåger gör aldrig det vilket jag tycker är sjukt 😅). Dyker det upp skumma typer vet hela samhället det på 2 sekunder ungefär. Väldigt lugnt och tryggt på många sätt.

  Gillar normalt sett Underbrara Clara och följer henne på IG men tycker det känns lamt och unket att liksom bräda ut ett budskap om att man ska känna skuld för att vara född i Sverige. Känns patetiskt och långsökt. Vill man hjälpa andra länder och delar av världen tycker jag det är bra, är själv månadsgivare och kan rekommendera både fadderbarnsorganisationer och naturföreningar. Men allt sånt med att känna skuld osv tycker jag är helt fel budskap i synnerhet till våra barn. Dom kan ju inte hjälpa var dom är födda. Att göra gott och dela med sig är något kreativt man kan göra för att faktiskt påverka men att gå och känna skuld då har man fått det om bakfoten tycker jag.

   Inte känna skuld för att man är född i Sverige, urna känna skuld för att man väljer att leva i överflöd trots att andra inte har råd med brödfödan.

   Handlar väl snarare om att ha lite perspektiv på sin tillvaro och vara tacksam för att man ändå har det bättre än väldigt många andra människor?

  Oj vad längesedan jag såg Isabelle Strömberg! Någon som vet vad hon gör idag? Samt hon typsteffie? Följde dom så flitigt för några år sedan.

  Men ja! Älskar också vårt väder. Framförallt såhär års. Svensk sommar, alltså jag blir så lycklig! Alldeles pirrig av att det är ljust när jag åker hem på kvällarna eller till jobbet på morgonen (skift). Älskar att kunna sitta ute sent på balkongen, allra helst vill jag iofs vara hos mamma och pappa. Hatade den lilla byhålan jag växte upp i, men nu är det som att komma till ett litet semesterställe om somrarna. Älskar att kunna ta cykeln och två minuter senare är man på landet bland rapsfält och hästhagar. Åh, vill aldrig att denna årstiden ska ta slut.🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *