”Fick Isak ta Zlatans kostym?”

Nu är det bara dagar till fotbolls-EM drar igång och på herrlandslagets Instagramkonto har det nu publicerats bilder av spelarna, klädda i blått, blått, blått och lite vitt, på väg in i den avskilda bubbla som krävs för att inte riskera att smittas av covid-19. *host* Kulusevski *host*
I kommentarsfältet är det visserligen många som önskar laget lycka till i mästerskapet, men desto fler kommentarer handlar om kostymerna som spelarna bär och som inte riktigt verkar falla de svenska fansen i smaken. Alls.
En följare vill veta om det är skolavslutning i nian, en annan undrar om laget fått Dressman XL-spons, medan en tredje klurar på om det kan vara så att Alexander Isak fick ta Zlatans gamla kostym eller om skräddaren kan ha drabbats av långtids-covid.
Man vill även veta varför allas kostymer är så skrynkliga och varför flera av spelarna inte vet hur man använder munskydd.


Så många frågor som söker svar, och jag kan inte besvara dem alla, men jag ska göra ett försök på den allra viktigaste.
Vilket företag står bakom kostymerna?

Det är inga mindre än företaget Cavaliere, som har återigen designat herrlandslagets VM-kostym, ett samarbete som har över 20 år på nacken.
2018 var Albin Ekdahl delaktig i framtagandet av kostymerna, och så här har PR-bilderna sett ut tidigare, när kostymerna presenterats.

Bildkälla: Cafe.se

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ?? munskydden ?
  Heja Sverige !
  Snygga fotbollsspelare oavsett kostym!

   Att det ska vara så svårt och att man inte ens bemödar sig att göra rätt när officiella/halvofficiella bilder ska tas. Jag har ingen koll på var dessa spelare spelar och bor, men munskydd har varit vardag under en lång tid i många stora fotbollsländer.

    Hur smittar corona? Via nästan?

     Via luften…

    Men folk påstår ju att det hjälper även om man har skyddet fel. I alla fall är det vad de säger när man påpekar att ett tvång är onödigt när ändå nästan alla använder det fel.

    09.17/
    Lägg ned bild- polisen ?
    Våre kul se din vardagperfekt

     Va?

    I mitt land behöver man inte längre bära mask.

  Jag tycker det ser stiligt ut 🙂

   ?

   Ja det var väl inte så farligt. Så som folk ser ut irl ungefär. Bara att alla är vana vid nitiskt instagramperfekt.

   Jag med! Tycker de var jättesnygga ?

  Vad glada dom ser ut på reklambilden!

   Det är nog för att dom älskar sin nya pajaskostym att en coach är på ingång för att lära hur munskydd ska sitta.

  Slipsarna på pr-bilden såg festliga ut. Lite som elefantsnablar som letar sig fram nedanför den knäppta knappen.
  Var nog länge sedan jag såg en snubbe i kostym, minns inte om det brukar se ut så?

  Vad har hänt med Alice Stenlöf? Tycker hon känns så obrydd och oskön nuförtiden.

  Pressbilden verkar vara 2018 års kostym från Cavaliere?

  Vilka förskräckliga kostymer, synd.??

  Alltså vad fan vad lite problem folk i detta land har om man bryr sig om sån här skit. De såg väl alldeles jättebra ut. Ska man leta fel på precis allt och hur jävla perfekt måste allt vara? Sjukt. Barn svälter i världen etc etc, det finns en miljon saker att lägga bättre energi på. Och om inte, håll bara tyst. Bortskämda allihop som klagar på detta.

   Men gäsp. ? Vad gör du ens här på denna sida om totalt oviktiga saker? Ut och rädda svältande barn istället.

    Fast Honey har en poäng. Att ta sig tiden att skriva nedlåtande kommentarer om kostymer? Nä… känns inte särskilt produktivt alls…

     Nej men det kan man väl tycka utan att dra in svältande barn?

     Onödigt att skriva nedlåtande om hur de ser ut i kostymerna. Så långt är jag med.

  Har precis roats av ishockey kommentatorerna i studion med totalt illasittande kostymer (männen då) , nog svårt hitta bra passform för gamla idrottare.

  Däremot fotbollsspelare borde vara hyfsat lätt på överdelen i alla fall kan man tycka, de ska ju liksom inte vara övermuskliga på armarna för att vara lätta och snabba.

  Men- hur troligt är det att de seglar runt i den stassen i tid och otid, ligger nog hopaknölad i ett hörn och dras på när det inte går att komma undan- där av skrynkelmaraton.

  Hur många har corona i nuläget förresten, kanske inte blir så många på plan i något av lagen första matchen…

   Tänkte också att de säkert inte tar hand om kostymerna som de ska. Sedan är det lite konstigt att de inte lämnat in kostymerna till en skräddare som kan anpassa dem till deras kroppar. Om något är för stort går det ju att minska ner det på ett snyggt sätt

    Kanske vill undvika onödig kontakt (skräddare) i dagsläget. Vore ju katastrof om några i laget fick covid bara för att dem ville fixa kostymerna hos en skräddare… då har dem nog hellre förstora kostymer än att ta den risken.

   Spanien ska ha en del spelare som testats positivt för covid vet jag i alla fall.

    Två till och med, bland annat kaptenen Busquets. Bor i Spanien och funderar på om man vågar sig ut till en pub med sverigetröja…. Well, Spanien lär väl vinna i vilket fall…

  Med tanke på den kavaj som visades på bild igår så sitter ju dessa som skräddarsydda,

  Kostymerna är säkert snabbt gjorda och i ett billigt material, kanske svårt att veta om EM skulle bli av alls. Säkert också svårt att få till möten med spelarna för att få kostymerna skräddarsydda.

   Just det! Tänkte inte på de säkert inte kunnat träffa en skräddare.

   Ja man riskerar nog inte att spelare ska bli smittade i det här läget. Viktigare att de kan spela matcher än att de ser snygga ut på vägen dit kanske…

  Detta är bara så roligt! ???

  Tycker kommentarerna om att det känns Dressman XL är ofräscha som fan, ska vi verkligen håna mäns kroppar när vi jobbar så hårt för att få bort body shaming för kvinnor?

   Glöm inte att woke-teorier bara går att appliceras på kvinnor. Man får inte kalla kvinnor tjocka, fula, man ska bara bry sig om kvinnor och gud förbjude att en kvinna kallas för något fult men detsamma gäller inte män

   Jag ”hånar” kostymerna…

    Inte riktigt när det måste påpekas att de måste vara från Dressman XL va?

  Jag förstår inte ens varför de ska ha dyra kostymer överhuvudtaget. De är väl där för att spela boll?

   Håller med. Kostymer är liksom businesskläder, fotbollspelare borde väl ha överdragskläder? Eller jeans och tröja?

    Kostym som en del av officiella lagpresentationer har väl ändå varit kutym i århundraden. Kolla in alla mästerskap någonsin inspelade.

  Jag bryr mig ganska lite om deras kostymer, och tror inte riktiga fotbolls fantaster bryr sig heller, det är bara folk som sitter och letar fel som reagerar. Normala människor bryr sig inte om deras kostymer, och fotbolls intresserad bryr sig bara vad spelarna ska hålla sig friska och göra bra ifrån sig på plan.

   Tror inte det är så allvarligt. Jargongen hos gamers och fotbollsfans är ju lite så här. Mest tandlöst drivande.

  Det är inte särskilt förvånande att landslaget drabbats av Corona då de, för ett par veckor sedan, satt hopträngda i restaurangen på Hotell Skansen i Båstad tillsammans med övriga gäster. De höll inga som helst avstånd och använde inga munskydd eller dylikt. Så den Corona de dragit på sig är ingen olycklig omständighet utan högst självförvållad. Fascinerande att de vågade ta den risken, det ångrar de nog nu…….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.