Bästa solskydden med Margareta Grääs

Här sitter jag och trodde att jag kunde mycket om solskydd. 
Nope, nix, nej…
Efter att ha tittat på Margareta Grääs video i ämnet så inser jag att jag kanske visste 50% och har skyddat mig ungefär lika mycket.
Jag har helt snöat in på Margaretas videos då jag gillar hennes stil, hon känns inte köpt utan jag får intrycket av att hennes recensioner är både genuina och ärliga. Om någon undrade.. 🙂

Visste ni att ett vanligt solskydd bara är aktivt i ungefär två timmar?
Det visste inte jag.
Jag var helt övertygad om att solskyddet fungerade, så länge man inte badade eller svettade bort det, men så är alltså inte fallet.
Jag har heller aldrig applicerat solskydd ovanpå min makeup, med en svamp.
Jag har helt enkelt litat på den spf som funnits i min foundation, vilket jag inser är en smula naivt.

I sin video tipsar Margareta om mängder av produkter, i alla möjliga prisklasser, och jag ska omedelbart sätta mig och beställa hem produkter – framför allt för ansiktet, både i flaska och som mist. 
Här ska skyddas hud!!!

Här under är alla produkter som Margareta tipsar om, och alla länkar är hennes reklamlänkar från under hennes video.
Vill man inte klicka på en länk för att handla, så kan man söka upp produkten på egen hand.

Vichy Captial Soleil Multi P. Spray SPF30 200 ml:
Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Super UV Fluid:
https://apprl.com/al/6cw7/
Garnier Ambre Solaire Anti-Age Super uv SPF 50+ 50 ml:
https://apprl.com/al/6gCC/
Garnier Ambre Solaire High Protection Milk Eco-Designed SPF50:
https://apprl.com/al/6gCE/
Garnier Ambre Solaire Anti-Dryness Super uv SPF 50+:
https://apprl.com/al/6gCF/
La Roche-Posay Anthelios XL Ultra Light/Shaka Fluid SPF 50+:
https://apprl.com/al/6gCG/
EVY Sunscreen mousse spf 50:
https://apprl.com/al/6gCH/
EVY Daily Defense Face Mousse SPF 50:
https://apprl.com/al/6gCJ/
Hjärtats Solcreme Ansikte SPF50:
https://tidd.ly/3z4gbSP
NEOSTRATA SHEER PHYSICAL PROTECTION SPF 50:
https://apprl.com/al/6Z47/
SKINCITY SKINCARE SPF50 LIGHT EMULSION:
https://apprl.com/al/6gCK/
ULTRASUN FACE FLUID SPF50:
https://apprl.com/al/6gCL/
Garnier ambre solaire sensitive advanced face protection mist spf 50:
https://apprl.com/al/6gCM/
Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+:
https://adtr.co/dJyfK2

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så länge jag kan komma ihåg har det stått på förpackningen att man ska applicera om efter ca 2 timmar eller regelbundet under dagen, men folk kanske inte läser på baksidan alls?

   Minns den gamla goa tiden när man inte hade en telefon på toaletten utan läste på schampoflaskor

    Det gör jag fortfarande när jag behöver sitta en stund. ”Läser” på alla språk och försöker uttala ingredienser ? /31 år

     Åhh, minns när jag som 16-åring satt och väntade på mamma i bilen och lärde mig ingredienserna till senap på estniska ? Hade nån miniförpackning från grillkiosk.

    Jag älskar baksidetexter. Och instruktionsböcker. Finns så mycket lustigt. Och den del lärorikt också.

   Fast alltså jag var ute på vandring i 4 timmar igår och drog bara på ett varv med solskydd innan jag gick ut. Då var kl 11. Alltså stod solen högt under hela vandringen. Jag brände mig inte alls medans min man som vägrade solskydd på annat än nosen blev helt röd på axlarna bla.
   Jag körde med vanlig hudkräm: cetaphil som jag blandade i dermalogicas solar defence booster i. Typ 50/50 av båda.
   Sen hade jag dermalogicas dynamic skin recovery spf 50 i ansiktet. Det blev en del svett men inte lika illa som min man men efter att jag såg hur han såg ut på kvällen så är jag så glad att jag smorde in mig eftersom jag hade så mycket mer bar hud än honom pga linne och hotpants medan han hade t-shirt och långa shorts…

   Kanske hade jag ett bra märke eller så hade jag tur då som inte tog med mer solskydd att kladda på

    Eller så har ni olika hudtyper? Det spelar ju också in!

     Ja han bränner sig inte lika lätt som jag! Jag är typisk nordbo blåögd och blond medans min man är från sydafrika med mörkt hår och gröna ögon.

    Skyddet slutar ju inte tvärt efter 2 timmar, det är ju mer att det minskar i effektivitet och du har inte längre det skydd produkten utlovar.

     Nej det kunde ju jag med uttröna efter gårdagens empiriska studier! Jag visste dock inte att man skulle smörja på nytt efter 2 timmar. Det måste ju vara om man badar då tycker jag, med tanke på att jag inte bränt mig alls trots superblek hy som exponerades för sol första gången igår..

     Men tipsar glatt om dermalogicas solskydd iaf! ?

  Tips, kläder fungerar också.

   Absolut, kläder, hatt och solglasögon är bästa skyddet och väldigt viktigt. Men är man inte beredd att bära ansiktstäckande plagg är solkräm himla bra 🙂

   Jag använder solskydd i ansikte och på händerna, eftersom jag inte känner att niqab/burka och solhandskar är min grej.

    Tycker ändå Med hade en bra poäng! Många tror det bästa är att ha solkräm på, men om man håller sig i skuggan så gott det går och använder tex hatt/keps/solglasögon osv. så kan det vara mycket bättre skydd än solkräm, då man t.ex kan svettas bort det, glömma lägga på nytt lager, eller den klassiska: missa en liten kant som då blir helt röd :’)

     Ulrika, solen tar även i skuggan.

    Du behöver inte gå i burka. Spela inte dum.

    Ta på dig en hatt så att ansiktet skuggas, täck axlarna med något osv.

    Eller för all del, smörj in dig om du hellre vill det. Men då bör man vara medveten om hur tjockt lager spf som krävs, hur ofta det ska smörjas om osv. Annars är det inte effektivt.

     Men man vet ju själv om ens metod funkar. Alltså hur mkt som behövs osv, man mörker ju om man bränt sig eller inte.

     Det är visst effektivt även om du inte smörjer igen efter 2 timmar.
     Tycker inte hon spelade dum, lite humor har aldrig skadat.

     Tack för att du bjöd på detta, så roligt!! 🙂

  Aldrig träffat någon som inte känner till det faktiskt. Att man måste återapplicera under dagen. Trodde det var allmänt känt.

  Jag är orolig för att föräldrar inte smörjer sina barn tillräckligt. Särskilt om det är fler vuxna med samma okunskap som ”camcam”.

   När man solar eller är skrivit i solen tror jag de flesta tänker på det. Men applicerar alla verkligen solkräm i ansiktet och annan exponerad hud en vanlig dag? Typ när man går ut med hunden, handlar, går en promenad osv. Jag hade i alla fall missat det.

    *är aktivt i solen

    Alltså tror det är ganska vanligt att ha solskydd som del i sin hudvårdsrutin. Om man har en sådan dvs 😉

    jag har en förälder från ett varmare land och där kan man ge fan på att de är noga med SPF så det sitter lite i ryggraden. Jag använder SPF 50 varje dag men ingen anledning att överdriva i typ november – april liksom. Då skippar jag pga ser aldrig solen eller knappt dagsljus.

     Ja är det australien som har lägsta d-vitaminnivån i världen för att de skyr solen med alla medel? De har ju den där ramsan om att slap on, wrap up osv osv som jag inte minns numen de skyddar sig alltså FÖR mycket från solen

      Fast de har väl också extremt många fall av hudcancer? Typ dem och Danmark liksom. Så kanske hellre låg d-vitamin som man kan ta piller mot, än hudcancer.

    Jag smörjer ansiktet med spf 30 när vårsolen kommer fram och 50 på sommaren. Byter bara ut dagcremen mot en med spf när solen kommer fram. Har blivit en vana och jag började för att jag fick ful ”pigmentmustasch” på somrarna. Det får jag aldrig sedan jag började smörja med spf.

    Jag gör det runt munnen då jag annars får en mörkare skugga där (nåt hormonrelaterat). Och näsan. Men inget annat om jag bara ska gå till affären eller hänga en liten stund i trädgården.

   Jag känner till det, Men det är inte så lätt att hålla efter sina barn när de är i skolan. Även om de har med sig en tub i väskan, klart att de inte smörjer in sig igen innan lunchrasten. Isåfall är det större chans att de tar ny solkräm om de går till en park efter skolan, tror att de förknippar det med ren ”ute-i-solen-verksamhet”.

    Men alltså är de i skolan och bara ute under raster eller rör sig i solen så räcker det nog med solskydd på morgonen. De svettas ju inte bort den som en vuxen karĺ under en dag

   För barn (mindre barn) rekommenderas snarare skydd med kläder, parasoll, och liknande än solskyddskräm. Att låta en 2-åring sitta näck i gassande sol kl 12 på dagen är inte bra, även om man kladdat ett tjockt lager spf-kräm. De små har mycket känslig hud och behöver skyddas från att bli brända, kläder och att vara under tak ger mycket bättre skydd.

    Haha, tänkte inte låta mina ungar sola 😀 Men dom är ju trots allt ute och springer på föris, så dom får ett lager av oss på morgonen. Sen har alla barn en flaska på förskolan också, som personal smetar på om dom ska ut igen efter lunch.

    Och jag har alltid minst SPF 30 i ansiktet varje dag. Jag solar aldrig, men man blir ju exponerad oavsett. Vill varken ha rynkor eller cancer 🙂

     Låter ju superbra! Så noga var man inte när jag var barn haha då åkte bara solkrämen fram när man skulle till stranden… 😛

     Så är det på alla förskolor jag känner till också, föräldrarna lämnar smorda barn och sen smörjer personalen på eftermiddagen.

     Så har de solhatt också.

     Däremot är jag inte lika bra på att smörja mig själv (även om jag skyr solen). Finns det solkräm som inte känns så glansig i ansiktet?

      Jag tycker jag är ganska matt i ansiktet med Filorga UV-Defence, dock kan den lämna lite vita märken här och där men jag föredrar den framför de flesta som gör en så himla oljig hela dagen.

      Glossier Invinsible Shield är en tunn gel (SPF30) som varken känns eller syns

      Någon mer som har solhattsvägrande 1-åring? ? En vanlig keps godkänns ibland men uv-keps och solhatt åker av direkt. Envise unge.

      aco har en spf 50 för ansikten som även är matt. Skitbra.

  OT – Annica Englund kör bil, sjunger och filmar sig själv samtidigt i senaste storyn. Vilken jävla idiot.

   Första snutten står hon stilla och den andre ser det ut som mobilen sitter i en hållare.
   Aja, hon är själv i bilen.

    Har inte sett videon ni pratar om. Men skulle det stämma att hon kör under tiden och filmar så spelar det ju det ingen större roll att hon är själv. Övriga trafikanter, cyklister, folk på gatorna skulle ju kunna bli påverkade.

  Det har ju varnats för en del solkrämer har det sagts på TV och tidningar nu.
  Tycker någon var med här? Eller inte…
  Finns lista på Råd och Rön vilka som har nån farlig ingrediens…
  Chao P

   De flesta kemiska solskyddsfaktorer (99% av de på den svenska marknaden) innehåller ingredienser som inte är bra för huden. Octocrylene, t.ex, som kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner. Men ibland får man välja mellan pest eller kolera (i det här fallet, vara inomhus/påklädd när det är sol, få hudcancer eller riskera allergiska reaktioner). Det går även att köpa fysiska SPF, med antingen TiO2 eller ZnO i, men då får man en vit hinna på huden och ZnO är inte bra för miljön om det kommer ut i vattnet. Dessutom är TiO2 nanopartiklar som ännu inte är fullt undersökta huruvida de har någon negativ påverkan på människor och miljö.

  Källa på att det är ”EXTREMT hög risk att få hudcancer i någon form [om man inte använder solskydd]”?

   Vem har skrivit det? Eller har inlägget redigerats?

   Är du född under en sten? Eller stör du dig på användningen av ordet extremt i det här fallet?

    Oj måste säga att jag reagerar på Margaretas påstående också – och jag arbetar med cancerstatistik… :-/ Dels är det märkligt att hon säger det är ”extremt hög risk att få hudcancer”. Den mest diagnosticerade cancersorten i Sverige är prostatacancer, hudcancer hamnar faktiskt på plats 3. Majoriteten av all diagnosticerad hudcancer är dessutom benign, alltså godartad, och riskerar inte att ta livet av en (hon säger precis efter att det är ”väldigt allvarligt”) även om man givetvis behöver behandlas (vanligtvis genom att skära bort tumören i lokalbedövning).
    Så även om vi ska ha stor respekt för solen och att skydda oss från att bli brända, så tycker jag inte att man behöver få panik över att det är ”extremt hög risk” att få hudcancer som hon säger. Man får vara smart och även se till sina egna förutsättningar. Är man väldigt ljus med många födelsemärken och har lätt för att bränna sig ska man givetvis vara försiktig. Men vi får komma ihåg att solen gör oss gott också och det är sunt att vara ute och få lagom med sol på huden.

     Att säga ”extremt hög risk” är ju inte detsamma som att säga att det är den vanligaste cancersorten, utan helt enkelt bara att det är en extremt hög risk. Problemet med det påståendet är väl isåfall mer att folk förstår ”extremt hög risk” på olika sätt, än att det inte är det man har allra högst risk för.

     Sen förstår jag inte riktigt vad du menar med att majoriteten av all diagnostiserad hudcancer. Då är det väl inte cancer? Cancer är väl just att den är malign tumör/leverfläck/etc., annars har man ju en benign tumör/leverfläck men inte cancer. Eller?

     Slutligen, det är sant att de flesta som får hudcancer överlever och gör det utan någon superintensiv behandling (ofta räcker det att skära bort leverfläcken). Men eftersom det är en grej vi kan påverka och förebygga relativt väl genom att skydda oss från solen så är det ju ganska rimligt imo att försöka göra det. Betyder inte att man får panik över det.

      Extremt hög risk är ett märkligt sätt att uttrycka sig just för att man förstår de orden ganska olika, som du själv skriver. För mig låter det som om man är garanterad cancer för att man bränt sig ett par gånger i solen under sin livstid, men så fungerar det ju inte. För mig hade det mer stämt överens att säga ”om man lider av Lynch syndrom har man en extremt hög risk i livet att få cancer”, men jag är kanske lite arbetsskadad där…

      Basalcellscancer är per definition cancer, en hudcancer. Ungefär 50 000 fall diagnosticeras varje år men nästan alla botas. I folkmun associeras cancer med en dödlig sjukdom men all cancer leder inte till döden även om den aldrig skulle behandlas. Själva begreppet handlar väl om hur tumören tillkommit, alltså om det är celler som börjat växa okontrollerat eller om det är en vätskefylld cysta som är en tumör men inte en cancer. Hoppas det inte lät för förvirrande… 🙂

      Självklart ska man skydda sig och vara försiktig i solen, men jag tycker fortfarande ”extremt hög risk” är ett missvisande sätt att uttrycka sig. Det är mycket annat som spelar roll med, geografin, hudanlag, övrig livsstil, ålder m.m…..

       Jag håller med att det inte är det bästa sättet att säga det på, menade just bara att säga ”extremt hög risk” inte är = allra högst risk.

       Tack för infon om hudcancer, intressant! 🙂 Viiste att just hudcancer inte är särskilt dödlig, men trodde att cancer innebar just malign.

      Men varför måste man slänga sig så med förstärkningsord? Hade räckt gott och väl att säga ”hög risk” i det har fallet.

      Och ja, det är sånt som stört mig 🙂 Om vi inte brer på så fasligt i tid och otid får våra ord större tyngd.

       Eller bara att risken ökar/är högre jämfört med utan spf. ”Hög risk” kan också tolkas olika.

       Säger man att risken ökar/är högre så har man inte sagt att den är mycket/extremt/väldigt hög osv.

       Generellt ska man väl undvika ord som är upp till tolkning när man pratar om sådant.

       Nej det säger jag inget om, själv föredrar jag veta mer exakt just eftersom vad som är högt för någon annan inte nödvändigtivs är detsamma som för mig. Menade just mer bara att säga ”extremt hög risk” inte är = högst risk.

    Till E: Men upplys mig gärna då, är det en extremt hög risk att få hudcancer om man inte är manisk med solskyddet?

   Jaha okej nu satte jag på videon och hörde hennes påstående. Wow snacka om att försöka skrämma upp folk?!

   Relaterat till om du inte använder någon form av solskydd och vistas en dag ute i solen och återupprepar detta frekvent under några år av ditt liv så vill jag också påstå att det är en signifikant högre risk för solrelaterad cancer än om du haft skydd.

    Jo, det kan jag hålla med om, men det var ju inte det Margareta sa 🙂 Reagerade bara på att det var ett så starkt påstående. Det är ju inte direkt så att man automatiskt får hudcancer för att man skippar/glömmer solskydd ibland.

    Aaah, en ”signifikant” större risk! Där har vi ett passande ordval!

  Solkrämer innehåller tyvärr så mkt dåligt för kroppen. Om jag ska vara i direkt solljus har jag tunna, svala kläder över de mest sårbara områdena. Vid användning av solkräm Biarritz ekologiska med helt naturligt innehåll.

    Väldigt ohederligt av dig att länka till just den artikeln eftersom den saknar relevans, förstår mig inte heller på de personer som har gillat din kommentar. I artikeln tas endast ett ämne upp (bensen). Jaha? Kommentaren du svarar på nämner ju inte ens bensen.

    Konventionella solskydd har långa ingredienslistor och vissa ämnen sägs vara hormonstörande och giftiga för alger och vattenlevande djur. Själv vet jag inte vad som är sant men jag väljer att ta det säkra före det osäkra och undviker att använda solskydd så långt det går.

     Jag tål inte solskydd. Inte testat mig vidare för exakt VAD det är jag reagerar på men något är det.

     Kan tänka mig att det kan va en hel del märkliga ingredienser där.

      Du kan kontakta en dermatolog så kan de testa dig 🙂 Du kan även testa fysiska solskydd, men de kan vara svåra att få tag på i Sverige.

   Vilken tur att ingredienser inte penetrerar huden i betydande utsträckning, då molekylerna är för stora. Sluta med skrämselinlägg, och naturligt samt ekologiskt behöver absolut inte betyda bättre.

    Oj ta det lugnt! Alla gör givetvis som de vill 🙂 men det känns definitivt bättre att använda ekologiska produkter. Många krämer innehåller tyvärr hormonstörande ingredienser och huden är vårt största organ, så även om bara en väldigt väldigt liten del kan absorberas kan det ändå påverka till det sämre. Men som sagt, du väljer de produkter du vill men jag har ändå rätt att skriva hur jag tänker i ämnet.

    Är du säker? Jag hittade det här till exempel som verkar motsäga det du skriver:

    ”After a single application, a total of seven chemicals commonly found in sunscreens can be absorbed into the bloodstream at levels that exceed safety thresholds, according to studies by the Center for Drug Evaluation and Research, an arm of the US Food and Drug Administration.”

    https://edition.cnn.com/2020/01/21/health/sunscreen-dangers-chemicals-bloodstream-wellness/index.html

   Spännande, har du kommit på en lösning med små små bärare till andra molekyler som kan vara behjälpliga att få in dessa molekyler i kroppen genom alla hudlager och sen ut i blodet?? Det är ju jätte knepigt, särskilt om molekylerna du vill få in är stora.

   Dår får du nog ta patent!!

    De behöver inte penetrera dermis för att åsamka skada på huden. De kan ge allvarliga allergiska reaktioner till vem som helst, när som helst. Om du läser en kurs i dermatokemi på universitetet så kan du få reda på mer om det 🙂

  Tycker solkräm är så äckligt klibbigt, undviker i det längsta att smörja in mig. Föredrar att vara i skuggan, vara på stranden och bada framåt kvällen osv. Är mycket nöjd med min vita hud och vill inte få färg vilket hjälper i sammanhanget.

  Jag fick veta att jag hade hudcancer när jag var 25. Har aldrig solat aktivt eller besökt solarium.
  Ta det försiktigt i solen! På smhis hemsida kan man kolla hur högt uv-index det är hos just dig. Strålsäkerhetsmyndigheten har en app som heter Min soltid.

  Ta hand om er och er hud

  Jag kan tipsa om Biotherms waterlover sun milk SPS 50. Den är ganska tjock men den klibbar inte som många solkrämer gör och den lämnar inte en vit hinna. Skulle nog inte rekommendera till de med oljig hud dock, men för de som har torr eller normal hud passar den perfekt.

  Jag smörjer och smörjer och smörjer.

  Solfaktor 30 på kroppen 50 i ansiktet- april till september

  Sen bara 30 i ansiktet via min vanliga dagkräääm

  Och ja- jag är vit, men hellre det än röd, rynkig och fjällig.

  Men allra bäst är skugga och kläder- som andra påpekade. ?

   …OCH vill tipsa om Eucerins solkräm för känslig hud, fick tipset av ngn här och det hjälper mig som annars blir helt finnig av solkrämer

   Och jag ser ut som en pepparkaka efter 5min och alltid solskydd, inte så man inte blir brun av solskydd!!

  Jag smörjer in mig men bara så mkt så jag ändå får färg. Älskar en solkysst hy på sommaren och små fräknar.
  Lär ju ändå dö av nåt annat än cancer med tanke på hur aktivt liv jag lever haha. Det går som det går tänker jag. Orkar inte vara rädd och orolig för allt.

   Vad menar du? Har du otroligt farliga fritidsintressen och tänker det är mer sannolikt du blir uppäten av en haj än får cancer?

   Alltså, förlåt! Men vilken märklig inställning till cancer. Det spelar ingen roll hur aktiv du är, cancer kan drabba dig ändå oavsett livsstil.

   Samma här brun på 5min med solskydd på!

   Det spelar ingen roll. En gammal vän jag hade var hälsosam med en aktiv livsstil. Vinterbadade och tränade och åt ordentlig kost och vare sig drack eller rökte. Miste honom i skelettcancer.

  Och fläckig. Inte så snyggt, och man se mycket äldre ut. Så ja, hellre vit.

  Det här inlägget innehåller ju köplänkar och kan tolkas som reklam eller samarbete. Det kanske borde vara lite mer utmärkt?

   Nej, adlinks/köplänkar och reklam/samarbete är två helt olika saker och ingenting som är upp till var och ens egna tolkning.

    Fast är det ad-links eller vanliga länkar som du inte tjänar pengar på?

    För om det är ad-linka, vilka du tjänar pengar på per klick, så är det inget som var tydligt för oss läsare. För transparens skull menar jag.

    Och är det ad-links så var ju din uppmaning igår när någon frågade efter tips efter bra solskydd under ett annat inlägg, att alla skulle vänta med att diskutera solskydd tills idag under ditt inlägg inte så snyggt.

     Det står klart och tydligt i texten att länkarna under är Margaretas reklamlänkar från under hennes video.
     Jag tjänar ingenting på det, men pushar gärna för Margaretas inlägg eftersom jag tycker hon är bra. Jag svarade som jag gjorde igår eftersom jag redan hade tidsinställt den här inlägget när frågan om solskydd kom på Öppet Spår.

      Perfekt. Ser att du nu har förtydligat det i ditt inlägg också. (Det var ditt svar ovan till Stina som blev orsaken till att jag tyckter det blev oklart.)

      Tycker fortfarande att det var sådär att uppmana folk att vänta under ÖS för att någon skulle tjäna pengar på sina länkar. Kanske inte var din avsikt när du lade fram det, men blev ändå effekten.

       Tänk att du ska ta fram din besserwissersida i alla dina kommentarer. Och försöka få rätt, fast du har fel.

  Detta är min pinsammaste kommentar hittills (så skönt att kunna vara anonym): har någon tips på kosttillskott/piller/krämer/vad som helst för att få brösten att växa minsta lilla? Har testat hormonella p-piller utan resultat och vill inte lägga mig under kniven.. mvh komplex

   Graviditet är ett alternativ. Sen kan du amma i ett par år. Meloner, helt naturligt!

   Nä, men seriöst, tror att det finns fillers. Sök på ”non-surgical breast augmentation”. Kolla google och youtube.

   Jag har stora (och hängiga, tyvärr) och jag vet hur viktiga de är för mig, därför aka jag inte tipsa om ”älska dig själv”. Men om du kan, så är det mitt bästa tips!

   Det finns inte! De som påstår du får större bröst av en viss kräm eller piller ljuger och vill bara tjäna pengar på din osäkerhet. Skittrist, men så är det… Det är lite som att punktförbränna fett, det finns inga krämer eller piller som tar bort fett bara från midjan, enbart fettsugning.
   Om du väljer att operera dig, välj plastikklinik med stor omsorg. Du vill inte bli skadad för livet eller bli än mer missnöjd med brösten (ej läge att åka till Turkiet för att spara pengar!). Och är du väldigt ung hoppas jag du kan vänta några år. Jag är 34 och ville gärna operera både näsa och bröst när jag var 22, men idag är jag 100% glad att jag inte opererade mig. Det hade varit slöseri med pengar och onödiga hälsorisker.

   Annars finns det ju trippel push up-bh.

   Gå upp i vikt!

   Öka i vikt det brukar bidra till större byst. Annars är det tråkigt nog genetiskt.

  OT: varför får vi inte följa någon av Mys online klienter? Dom flesta pt/ kostrådgivare har kunder som taggar dom, visar resultat etc

  Är en prickigkorv och har fått ta bort x antal födelsemärken genom åren. Som tur är så har ingen varit malignt. Har på äldre dagar (Jag är bara 30….) insett värdet av att skydda min hy och jag värdesätter inte en schysst bränna lika mycket idag som jag gjorde när jag var yngre.

  Solkräm, hatt, något tunt över axlarna..

  Och kom ihåg att kolla era födelsemärken då och då också.

   Hur går du tillväga när du vill få dina födelsemärken kollade? Kontaktar du din vanliga vårdcentral? ?

    Tror att du behöver en remiss till hudläkare. Den skriver vc ut.

  En vit t-shirt haren spf motsvarande ungefär 10, en mörk skjorta ca spf 50. Jeans blockar i princip helt. Tunna linnekläder är inte ett särskilt effektivt solskydd. Det vet alla vi som varit i. nåt soligt land och upptäckt ränder efter underkläderna på kvällen. Smörj in er damer och herrar!

  Ska inte nån påpeka att det är CA att sola? Nån va ju upprörd för brun-utan-sol i våras mina jag ?

  Gillar också Margareta jättemycket o har fastnat inne hos henne! Hennes julkalender-genomgångar är ju suveräna! MEN hon pratar för mycket! Om hon la lite mer fakta i boxar o la lite tid på redigering skulle hennes videos bli så mycket enklare att ta till sig! Nu blir det en hel del scrollande för att komma fram till SLUTSATSEN typ!

  Har brännt mig två gånger redan i år GENOM tunna linnekläder, trodde dom var ett bra skydd 🙁

  I Asien använder ju många ett paraply med tyg som reflekterar solen! Det skulle man ju skaffa sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.