Jag undrar som en flundra

Någon som är sugen på en unge med förkärlek för att måla med vit färg på möbler?

Säg inte att det är trendigt att gå runt och se ut som björnen Paddington. Please?

Bildkälla: Annica Englund Instastory

Jag fick det här meddelandet från en av mina läsare, som tycker att Annica Englund har lite att jobba på vad gäller transparens, både vad gäller reklamidentifiering, men också för vilket företag det är hon faktiskt gör reklam för här.
Svaret är MLM-företaget Nuskin.

Tycker ni att sättet och platsen för Annicas reklamidentifiering är tydligt och bra, eller hade ni också kanske missat den pyttelilla och vita texten till en början?

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  På tal om MLM företag. Är det någon som har info om TS Life Supanova. Ser denna ”mirakel”dryck florera på instagram nu och alla skriver hur bra dom mår och att man tjänar pengar på att sälja. Bara skriker pyramid över det hela men har aldrig hört talas om företaget innan. Kanske nytt i Sverige?

   En snabb googling visar att ja det är också ett MLM-företag (pyramid) och att de verkar inte heller ens ha publicerat fulla ingredienser på sina produkter så det känns ju extremt osäkert.

    Förmodligen därför hon tycker att det är lite skämmigt att göra reklam för företaget. Hon tror inte själv på produkterna! Om hon faktiskt trodde på vad hon säljer, skulle hon väl ändå vara ok med att tala om att det är reklam!

     Det känns typiskt för MLM-företag, de uppmanas att inte skylta med företaget för att kunna lura in nya ”säljare”, då det finns så mycket att googla upp om företagen. Det är bedrägeri och de scammar folk!

      Ja, fy! Jag har varit tvungen att sluta följa de få bekanta jag har på facebook som säljer för Nuskin. Bara en massa smygreklam och alla superpositiva ”vänner” till dem säljer själva och lovordar produkterna fanatiskt i varandras flöden och använder så många emojis att Anna Book ligger i lä!

   Podcast tips: The Dream – en superbra amerikansk podcast som ägnar hela säsong 1 till att granska och infiltrera MLM- företag (=pyramidföretag). Helt uppenbart att Annica totalt gått på detta och är djupt insyltad.

  Verkligen listigt! Skriva med vit text så det inte ska synas.
  Tycker nog att om man har som yrke att spela kompis och låtsas vara intresserad av sina följare bör man vara så ärlig och tydlig som möjligt.

   Verkligen! Dessutom undrar man ju om de verkligen tror på sina produkter, eftersom de inte vill reklammarkera. Om man tror på det man gör reklam för, är det ju inte ett hot att tala om att det är reklam, tänker jag!

  Hur funkar det egentligen med A Books konstanta taggande och hyllningar av företag som inte är reklammarkerade? Det kanske inte är reklam men när man i flera poster taggar och hyllar ett företag uppfattas jag det som reklam.

   Hon är väl lite (ö)känd för att låtsas ha samarbeten för att verka viktig och tagga massa företag i hopp om att de ska nappa…

    Fast det är ju reklam i de flesta fall, hon gör massa smygreklam.

     Får jag bara fråga om det gör nånting? (Jag vet alltså inte!) Om man visar ngn produkt man gillar (och köper själv!) Var går gränsen, är det om man SÄGER ”Pepsi Max” eller SKRIVER det, eller taggar?

      Så fort du får betalt för att marknadsföra någonting är det reklam, dvs. det finns ett kontrakt som säger att du ska marknadsföra en produkt/tjänst mot ersättning. Om du köper en Pepsi Max på ICA och lägger upp en story om det, utan att få betalt av varken ICA eller någon annan så är det alltså INTE reklam.

    Och mest bara i stories så allt försvinner efter 24 timmar… Hon tror väl hon kan lura Skatteverket och andra.

   Ja det är nog den enda reklamen jag är intresserad av att läsa om här inne.

   Men hon gör ”reklam från hjärtat”, kanske andra regler då.

   För övrigt har det ju varit ett himla ståhej kring denna student och Anna jobbade så hon svimmade för att förbereda.

   Hade precis tänkt att ta upp samma fråga. Tooken har svart bälte i tiggeri så det är med allra största sannolikhet samarbete, vad hon än skulle påstå. Det lär åtminstone vara kraftiga rabatter i utbyte mot Instastories. Detta tror hon själv inte är reklam då hon visst har betalat (eh…1 krona typ eller vaddå?) och kanske är hon så dum, vad vet jag, men att ”lura” staten på skatt har ju liksom hänt förut hos primadonnan i Märsta. Hon har t o m varit i domstol för sådant tilltag (och förlorat). Vore kul att höra en kommentar kring detta från Tooken själv. Reklam från hjärtat? My ass…

   Som när anna la ut typ 5 stories om att hennes skal från ideal of Sweden hade gått sönder och hon va sååå ledsen över det. Taggade företaget i alla stories i hopp om att dom skulle skicka henne nya skal hahaha

    Och hur många frisörer har varit den bästa någonsin så länge de ger rabatt?

  Men helt seriöst, lämnar man målarfärg framme när man har en tvååring får man skylla sig själv om hen målar någonstans. Så trött på föräldrar som skyller på sina barn när dom hällt ut mjöl över hela golvet, ritat på väggen eller gjort något annat bus. Det är uppenbarligen föräldern som inte haft uppsikt eller lämnat grejer lättillgängligt så att barnet kan ställa till det🙄

   Eller hur. Och självklart fattar jag att hon bara skämtar om att skänka bort ungen och att det är sånt man säger. Men fattar ändå inte varför man måste lägga upp en bild inför alla okända människor och liksom göra en grej av det. Vem har inte gjort nåt liknande som barn? Och om man nu vill lära sitt barn att det gjort något dumt, vad tänker barnet när man ställer sig och fotar?

   Verkligen. Jättesmart och produktivt att måla med en tvååring, ännu smartare att lämna barnet utan översikt med en öppen målarburk. Skitbra om ungen äter det också. 🤦🏼‍♀️ Kan man inte tänka lite längre?

   ”Ojdå det var visst beige bakgrund i storyn hoppsan”…

   Men skyller verkligen föräldrar på sina barn? Tänker att de mer skämtar om situationen…

    Det tror jag också 😃 jag kan inte heller tänka mig att tvååringen är till skänks på riktigt. Om han är det undrar jag var jag anmäler mitt intresse?!

   Alla är nog inte lika perfekta och felfria människor och föräldrar som dig, och råkar nog göra dumma misstag ibland bara. Givetvis kan man ändå bli irriterad av en sjukt jobbig situation som uppkommer och skämta om det, TROTS att det är självförvållat…

   Sant, tycker det är taskigt att skriva bortskänkes också…

    Ja, det lär verkligen bli ett stort trauma för barnet.

   Lämna framme, lättillgängligt m.m. är relativa begrepp om man har ett vilt barn. Det som var på säkert avstånd igår kan vara en barnlek nästa dag.

   Men det är väl klart att hon fattar att det är hennes fel och inte tvååringens. Gissar att du har svårt att förstå när folk skämtar, Johanna (och de 70+ som gillat din kommentar som förmodligen också är jätteroliga på fest 🤷‍♀️)

    Precis 😃 eller tror de möjligtvis också att tvååringen bortskänkes på riktigt 🤔

    Fast är det så kul skämt?

     Allt kan inte passa alla 😃 man får även dra dåliga skämt 🤭 många föräldrar känner nog igen sig i situationen; ”vänd ryggen till en sekund och möts av en riktig överraskning”. Vi har ett litet konstverk på den beiga skinnklädseln i bilen. Liksom en familjemedlem har ett konstverk på den vita skinnklädseln på designerfåtöljen. Där och då kanske barnen är lite billiga, även om man också faktiskt skrattar åt tilltaget!

  Tycker det är sjukt fult och uträknat att göra som Annica gör här. Har i så fall mer respekt för dom som gör fel för att dom på riktigt inte vet bättre. Men här är hon ju uppenbarligen fullt medveten om att hon måste märka ut reklamen, men hon är också medveten om att det är bättre för henne om folk inte fattar att det är reklam.

  Googla gärna om Nuskin………..att det företaget fortfarande är verksamt är horribelt.

  Haha men kan Annica ge upp någon gång? Är det fortfarande någon som går på denna skiten?

  Inget om CAIAs sommarfest där de inte håller avstånd, kramas etc.?

  De flesta seriösa företagen skippar fester under pandemin… tvivlar på att de som jobbar på CAIA är fullvaccinerade då de verkar vara 20+ och inte 40+

   Myndigheten jag jobbar på tror fortfarande att det är möjligt att ha en dag där vi alla samlas (250ish medarbetare) och sen äter middag på kvällen den 23 sept. Vi ska jobba hemifrån till 15 sept 🤷🏼‍♀️😂

    Både jag och min sambo jobbar på myndigheter, där min sambos hade chefsdagar med 250+ chefer från hela landet samlade i Stockholm förra veckan. Nästa vecka har de sommarfest med runt 100 pers. Hos oss får vi knappt träffas inom samma avdelning på kontoret 😏

     Jag jobbar också på en myndighet och vi får inte ens träffas 10 stycken utomhus för att äta tillsammans. Digitala aktiviteter är det enda som är ok vid oss.

    Mitt jobb idag: ledningen bjuder in 50 pers för avtackning för en kollega som slutar, ”vi samlas utomhus men vid dåligt väder så ses vi inne”. Känns ju rimligt . Jag jobbar kommunalt… (jag förklarade att jag vägrar och sitter nu hemma och jobbar,

   Arbetar inom kommunen, och vi ska ha sommarfest. Jag går självklart inte, tänker inte gå på nån fest där det är 50-60 olika anställda varav 30-40 jag inte träffar. Urkorkat! Bara för att efter 1 juni så blev det nya restriktioner 🙄

   Men måste vi peka ut och namnge alla som till punkt och pricka inte isolerar sig? Dennapandemi har pågått ca 1,5 år nu och det är väl tydligt vid detta laget att folk tar olika mycket ansvar. Så oerhört tröttsamt med alla som gapar ”Person A åkte dit” ”Person B gick på denna fest” som någon slags modern skampåle. Personer kommer knappast bättre sig av detta.

    Här syftade inte jag på att personerna skulle hängas ut/bättra sig, utan jag ifrågasatte FÖRETAG som inte tar ansvar, inte ”personer” ! Personer kan väl göra hur de vill = eget ansvar.

    Det är stor skillnad på ”personer” och ”företag”.

    Hur hade världen sett ut om vi inte ställde krav på att företag tar ansvar?
    Det är viktigt att företag gör det oavsett om det gäller miljö, samhällsfrågor eller eventuella pandemier.

   Nej, jag tror alla är ganska trötta på sådana inlägg vid det här laget – så även jag.
   De allra flesta vet vad restriktionerna säger mm och jag tänker inte skriva fler inlägg om sådant här inne, nu när jag även gått ner till fyra inlägg per dag utan kommer försöka fylla dem med ett varierat innehåll.
   Jag kommer eventuellt uppmärksamma det på Instagram istället, men så resonerar jag i alla fall.

  Har man lite bakom pannbenet så fattar man att det är reklam för Annicas produkter.

  Kan även tänka mig att Tre kronor och Svenska Spel kanske inte tycker det är helt ok att deras varumärken syns i en reklam på det här sättet som de inte godkänt. Vad tror du Camilla?

   Sluta sno mitt nick! Jag har varit här i åratal. Du får byta. 🙅‍♀️

    Är du seriös? 🤔

    Haha oj, ber så heeeeemskt mycket om ursäkt att jag tydligen inte hade koll på alla som någonsin kommenterat här. Hade du bett om det på ett relativt trevligt sätt kanske jag hade övervägt att gå dig till mötes.

     Hehe nu är vi tre

      Heheh 😂 undrar hur många vi kan bli?

       Minst fyrtioelva!

     Känslig? Det var ett skämt 😂

   Haha, nej dessa märken är faktiskt varumärkesskyddade och får inte användas i kommersiella sammanhang. Där skulle hon rent teoretiskt kunna åka på en smäll för brott mot detta. Dock inte troligt att dessa företag driver frågan utan mer ber henne ta bort sin reklam (som ändå försvinner efter 24 h). Men i många liknande fall brukar den som äger varumärket skicka en faktura till den som utnyttjat deras märke olovligen kommersiellt. Då nyttjandet de facto har ett värde, som andra betalar för genom avtal om nyttjandet. Om man inte betalar sådan faktura så går ärendet vidare och man stämmer för varumärkesintrång. Jag arbetade på ett sådant företag med ett extremt starkt varumärke, som många utnyttjade friskt utan att tänka på det.

    Tack för ett otroligt bra svar! Man läser ju ibland om såna händelser i tidningen. Kan tänka mig att Tre kronor loggan just i det här fallet kanske skänker någon form av falsk trygghet just för att hon säljer ”hälsoprodukter”. Även om det inte är hon direkt som är förknippad med loggan. Ah, jag tycker det är ett fascinerande ämne! 😅

     Vilken ”Em”är du?

      Em nr 2. Eller möjligen nr 2. Skrev iaf 10.03 😂

    Fast just Svenska Spel har väl svenskt rekord i reklamprylar? Har nog både paraply, vattenflaska, nyckelband och t-shirts hemma som delats ut vid olika sammanhang. Tänker att det är skillnad på att bära ett plagg med en logga eller att själv faktiskt använda deras logga.

     Deras logga får absolut inte användas i en kommersiell reklam för någonting annat utan tillåtelse/nyttjanderätt härtill.

    Var går gränsen för att ”inte användas i kommersiella sammanhang”?

    Hur kan det funka med såna där tävlingar där företag kräver att man ska gilla deras bild, tagga två kompisar och så lägga upp en bild på sig själv med produkten och tagga dem…

  Margaux i hatten😂😂😂😂

   Ser ut som en jätte bebis 😂😂😂😂

  Hon kanske skulle ta bort det där framdragna eluttaget bakom barnet oxå, till att börja med…

   Du menar grenkontakten?

  Älskar att hatt är inne 🤩🤠🧢👷‍♀️🧙‍♂️🎩👲🎓👒

  Jag har alltid sagt undra sa flundran.. Har jag levt i en lögn?

  ”Jag undrar, sa flundra, om gädda är en fisk”

   Jag säger ”undrar sa flundran om gäddan är en fisk”. Senast igår faktiskt. 😂

    Uttrycket är just ”jag undrar sa flundran….”. Detta måste vara någon egen variant.

     Va? Fortsättningen är väl ”om gäddan är en fisk”?

   Då är den för ful för att vara frisk

  Man måste väl ändå alltid utgå ifrån att när en influencer, som lever på att ”influera” sina följare, rekommenderar något så får hon betalt. Inser man inte det bör man fråntas sitt internetkörkort.

   Influencern ska väl ändå markera tydligt och på rätt sätt kan jag tycka. Dom vill ju att man ska ta deras jobb på allvar, så då kanske dom ska lära sig att sköta det korrekt också.

  Men Annica jobbar inte för dom hon köper bara deras produkter och säljer säger hon 😂

  Paddington Camilla 😅
  Du är så jävla rolig, älskar dig…😂😂😂😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *