My Martens öppnar upp om sonens skolsituation

Efter att sonen gått på sommarlov så öppnar My Martens upp om hur han haft det i skolan sedan han började som ny elev.
Det har varit allt annat än trevligt och My går in och beskriver ganska ingående, både om vad sonen utsatts för, i form av fysisk och psykisk mobbing men också hur klimatet är i klassen och vad som kan vara de bakomliggande orsakerna till att vissa av barnen beter sig på det här viset.

Jag känner mig extremt kluven här.
Att det som sonen utsatts för, både är fruktansvärt och problematiskt är helt klart, och att det är en akut situation som måste adresseras och lösas omedelbart råder det heller inga som helst tvivel om.
Jag förstår Mys behov av att ventilera det hela på sin blogg, men det jag oroar mig för är hur utlämnande Mys inlägg är.
Hur detaljerat och utlämnande sättet hon beskriver sonens trauma på är.
Är det verkligen någonting som ska exponeras på det här viset?
Kommer det hjälpa sonen eller riskerar han att fara illa av det?
Givetvis har My enbart sonens bästa för ögonen, men kanske hade hon kunnat berätta om vad som hänt, utan att vara riktigt så detaljerad som hon faktiskt är här.
Faran med att vara extremt öppen och ärlig med allt på sociala medier kanske?

Jag kommer inte citera hennes inlägg över huvudtaget, utan anser att man kan diskutera kring situationen ändå, vilket jag vill eftersom det finns flera olika saker att diskutera kring.
Dock vill jag inte ”skamma” My på något vis, hon är förmodligen fortfarande chockad över vad som faktiskt hänt här.
Jag vill be er också att ha det i åtanke.

Oavsett vilket så gör det mig glad att läsa att My agerat kraftfullt mot skolan för att gå till botten med vad som hänt och för att se till att hon på bästa sätt kan skydda sin son.
I kommentarsfälten är det många som skriver att hon borde byta skola, samtidigt som att det borde vara mobbarna som tvingas flytta på sig.
Så borde det givetvis vara, men frågan man måste ställa sig då är.
Är det värt att låta barnet fortsätta gå kvar med sina plågoandar, allt medan man försöker få skolan att omplacera mobbarna, eller är det viktigare att skydda barnet och ta det ur den våldsamma miljön som skolmobbingen utgör så fort som möjligt, trots att det egentligen är fel person som flyttas på?
Jag tycker alltid att det utsatta barnet ska skonas så snabbt och mycket som möjligt, men att man samtidigt får dem att förstå att det inte är de som gjort något fel. Att det är mobbarna som egentligen ska behöva flytta på sig, men att det inte är värt att vänta på med tanke på vad det kan tänkas innebära för det utsatta barnet.

Jag önskar, hoppas och håller tummarna för att Mys son får börja nästa läsår i en klass och en skola där han får en massa nya vänner som tycker om honom precis som han är och att han aldrig någonsin mer behöver gå till skolan med en klump i magen.
Det önskar jag ALLA barn! ❤️

178 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och än en gång försöker hon dra fördelar av sonen, för att få uppmärksamhet, och du nappar direkt. Ingen som tycker det är lite märkligt att hon skriver detta nu när skolorna slutat och inte tidigare. Vad är det som säger att det inte är hennes son som är lite bråkig av sig, som sin mor som bråkat och som ständigt ljuger, kanske sonen också gör men visst är det fruktansvärt om han blir mobbad och hemskt med mobbing och rasism åt alla håll men My är svår att ta på allvar, hon behöver klicken och views.

   Hur kan du ens tro att hon gör det för klick??

    M, jag tror du utgår från dig själv när du inte tror att My skulle kunna göra det här för klick. Folk gör alla möjliga hemska saker för uppmärksamhet och pengar som de flesta av oss inte ens skulle drömma om.

   Ja visst är det så, hon skriver detta nu för att hon behövde uppmärksamhet och fler click för att tjäna pengar. Mönstret, det är hennes strategi. Sedan är det säkert så att det finns problem i skolan kanske och mobbing är hemskt men man vet Mys ljugande, desperation och strategier och sonen har säkert drag av mamman, vi vet ju inte exakt vad som hänt för att My påstår och skriver det. Jag vägrar ge henne några blogg-click!

    Du verkar väldigt insatt i hennes strategier, utan att vilja ge henne klick.

     Ja har man följt henne så ser man hennes mönster och strategier, inte svårt alls och vissa vet saker… Du M verkar väldigt aktiv med att försvara henne.

      Ah så du HAR följt henne och vet hur hon jobbar 👍👍

       Är det så orimligt att någon har slutat följa en influencer?

        Att vara så insatt att man vet hur och vilken strategi någon har etc. ja det är orimligt

         Fast har man följt någon så märker man väl det? Kan ju också vara en anledning till att man slutade följa. Mer konstruktivt att sluta följa om man ogillar influencern..

         Fast M det finns också vissa som faktiskt VET saker… men det kan också räcka med att ha följt My på blogg och insta för att märka och veta att hon ljugit om många saker och allt som oftast ljuger, och det är lätt att se ett mönster. Så det är svårt att lita på vad My säger och skriver helt enkelt.

          Är inte anonym som alltid kritiserar My samma anonym som alltid försvarar Isabella Löwengrip, eller minns jag fel och bara tycker mig se samma språkbruk?

           Finns många anonym och det finns många som kritiserar My.

           Det är absolut samma person

          Ropar man ”vargen kommer” många gånger så blir man till slut inte trodd. Tyvärr.

    Ja ja hon har ju haft så få likes och kommentarer den senaste tiden så då kommer hon i vanlig ordning med något drama eller snyft för att få uppmärksamhet, fler likes, klick och kommentarer – och det funkar varje gång. Det är hennes strategi. Visst ser man mönstret, hon behövde detta nu.. och så en bild på sonen med bruten arm som extra dramatik, som att det har med mobbningen att göra – det är så My jobbar. Fruktansvärt med mobbning men jag litar inte på ett ord som kommer från My, så mycket man sett att hon ljuger, hon ljuger hela tiden, värre lögnare är svårt att hitta.

     Så hon ljuger om mobbningen menar du?

      Kanske det ja kanske inte, men tycker du inte att det är lite märkligt att hon skriver om detta just nu, när skolorna slutat och om det pågått så länge – nu när det har varit väldigt få likes och kommentarer på hennes kanaler en tid. Du tycker dig inte se ett mönster M? Men du M kanske inte följt henne så länge och väl.

       Nej jag tycker det är väldigt logiskt. Eftersom han inte kommer vara i skolan på ett tag nu pga sommarlov. Och kanske inte ens kommer gå tillbaka till den skolan heller då dom försöker flytta eller i alla fall byta skola.

        Tänker flytta? Under den här tiden som sonen varit mobbad, så har ju My köpt ett nytt hus i samma område som hon ska flytta till i höst.
        Och hon verkar inte veta att det går att byta skola, utan att” ha annan folkbokföringsadress och det tar tid”???
        Va?

         Hon skriver att dom vill flytta men dom måste sälja huset dom inte flyttat till än först

      Hur ska vi veta?

       Hahahaha men verkligen

     Om situationen var så katastrofal är det förvånande att resa bort två veckor efter att innan dess varit inlagd på sjukhus med sin ”hemliga” diagnos.

   Man lämnar inte ut sin son på detta sätt!! Som en kärleksfull förälder värnar man om sitt barns intrigitet och tar hjälp i sitt föräldraskap om det är jobbigt! Samtal med skolan, extra möten med föräldrar med proffesionell personal. Usch blir illa berörd av utlämning av sonen i alla år?!

    Hoppas det inte är pga bloggen som han är mobbad, kanske inte så ” coolt” att ha en mamma som bloggar och skriver en massa + lägger ut bilder på sin son i olika sammanhang.

     Lite långsökt tanke ändå…?

      Hurså? Lägg till att AB är där och peppar grabben till en dusch, och kammar honom och lägger ut det på sin insta.
      Jag tvivlar inte på att han haft det jättetufft i skolan, och det är förjävligt, men nu om någon gång är det väl dags för Mamma Mu att tänka ett varv till om vad som läggs ut till allmän beskådan. Det gäller alla föräldrar.

       Och att pojkens ögon LYSTE för en glass 😃😍😋😋😋

       Sen fick han EN TILL oreokaka som JAG hade bakat 😚😋🤗😊😊😊 som han kunde äta efter vägen hem 😊😊👍🏻👍🏻😋😋😊

        Och du är en av mobbarna när du skriver och hånar denna texten. Även om det är ABs text, är det den oskyldige pojken som kommer i kläm.

        Mår illa av vuxenmobbare!

         Exakt hur kommer pojken i kläm av att citera en extremt ”cringy” text från AB?

          Undrar jag också. Var inte ute efter att såra pojken. Tycker att My och Anna borde tagga ner lite och inte hänga ut han sådär.

       Han blir behandlad som att han är mycket yngre än vad han är. AB skrev om hur duktig han var som lyckats välja egna kläder. Det gör liksom min tvååring! Så låga förväntningar för man inte ha på ett barn. Plus blir ständigt kallad för Lilleman på mammans blogg. Han är inte en bebis, hemskt att han blir behandlad så.

   Hon kanske ville skona sonen under själva skolgången och inte skriva något då?

    Så han mår bättre nu då eller vad menar du? Är det OK tycker du att fläcka ut sitt barn inför alla, han är 10 år!! Blivit utsatt nog med kläder/utan kläder i olika situationer på mammans blogg? Varför har inte hon tagit tag i detta som mamma istället för åka utomlands ex. Innan sommarlovet?!

     Ja hon påstår att hon låg på sjukhus i flera veckor, sen åker hon utomlands i två veckor också och är borta från sonen Igen. Gissar att hon behövde drama och snyfta om ”sjukdom” och ”legat inlagd” för att få upp klicken och för att slippa få kritik för sitt resande under pandemi, få sympatier istället, i samma veva hade hon tydligen gjort sig ovän med folk också och då brukar det komma snyft ifrån henne, man ska då tycka synd om henne.

   Ja varför nu🤔

   Jag gick in och läste inlägget på hennes blogg. Killen går ju i en ”invandrarskola”, det märks på de glåpord som används. Han är 1 av 3 svenskar i sin klass.
   Är det OK, tycker ni? Hur språkutvecklande är det för killen?
   Lärarna tycks ju inte alls klara upp situationen med de tuffa smågrabbarna. Man har ju uppenbarligen inte heller lyckats få dessa barns föräldrar att att ansvar för uppförandet. Problemet är inte löst med att flytta några stycken mobbare.
   Det må vara aldrig så synd om dessa mobbare med svår bakgrund mm (hur vet My det? har lärare tullat på tystnadsplikten?). Men Mys som ska inte betala priset för det.
   Tycker familjen borde flytta till ett annat område med där det finns övervägande svenska barn i skolan. Det finns massor av sådana villaområden runt stan.

    Men Mys son ska inte betala priset… ska det stå! Skrev fel.

    Verkar mycket märkligt om man bor i ett villaområde.

  Jag tycker hon gör rätt. Det är så långa som inte vågar prata om de problemen som faktiskt finns. Vissa har fan inte respekt för någonting. Hur ska det blir med dom?
  Hoppas dom flyttar och Ludvig får en bra skola med fina klasskompisar

   Sonen har väl dock haft problem i sin förra skola, så att han därför flyttade till My från sin pappa, kanske inte att just han blev mobbad men att han var i någon form av bråk vad jag förstod om jag uppfattade rätt.

    Vad har det med saken att göra att han blivit utsatt igen?

     Kanske att han är bråkig och därför hamnar i bråk. Inget försvar, det är hemskt om han och andra blir retade och mobbade och tragiskt med mobbing och bråk på skolor oavsett.

      Alldeles för många pojkar som inte blir uppfostrade av människor som kan sätta gränser.
      Sen blir det tvärstopp i tonåren när de söndercurlade pojkarna får svar på tal av farbror blå.

      Självklart träffas man som riktiga män och pratar med varandra om att vara snälla mot varandra.

      Ett blogginlägg, eld på brasan.

   Dom ska flytta i höst. Hon har ju köpt ett nytt hus i närheten. Tillhör väl samma skola antar jag.

  Som mamma till ett barn som mått skit av skolan i 7 år (!) kan jag förstå hennes förtvivlan (har inte läst på ig utan bara det C skriver här. Man går sönder som förälder. Jag har, när det var som värst, skrivit rätt öppet om det men har sedan efteråt plockat bort en del för att det kändes som att jag balanserade på gränsen så att säga. Då ska tilläggas att jag varken är fluns eller har öppet konto. Så det är absolut en kluven fråga.

   Men varför behöver man skriva om det? Prata med dina vänner istället. Förstår verkligen, så snälla berätta!!

    Kanske för att man känner sig så maktlös, och besviken på allt? Att man vill dela med sig så att andra ska få större inblick i hur det kan vara, att man desperat vill att det ska bli ändring..

     Fast det förändrar ju inte situationen i skolan. Man måste tänka på sitt eget barn i första hand, och inte skriva för att hjälpa andra som man inte ens känner. Detta är något mellan föräldrarna och skolan.

      Jag håller med dig helt men förstår även ensamma mammor t.e.x som känner sig små och maktlösa och lätt kan falla för frestelsen att skrika ut problemen från varje taknock. Att kämpa för sina barn i skolväsendet kan ibland vara ett helvete och man får passa sig så man inte lämnar ut sina barn mitt i frustrationen.

      Jag tror det är svårt att tänka så rationellt sånt här sker.. Jag kan inte svara för My, men för många tror jag att man är just så frustrerad, förstörd och maktlös att man är villig att ta till vad som helst. Att man bara vill bli hörd; av andra, av föräldrar till mobbarna, av lärare.. Att man kanske sätt vad sociala medier kan göra och vilken kraft det varit så nu hoppas man på samma resultat: Och kanske också att det blir ett sätt att straffa skola och kommun på.

  Min första reaktion var ”nej, nu exponerar hon sonen igen!” Följer inte henne men har sett några tveksamma inlägg, Jag har själv ett barn som haft det svårt i skolan (en skola som reagerade långsamt och svagt när jag larmade) och jag har varit väldigt försiktig med att skriva något om detta på sociala medier och överhuvudtaget prata om det på ett sätt som går för långt, av hänsyn till mitt barn.

  Men så gick jag in och läste i Mys blogg och har faktiskt vänt. Tycker hon gjorde rätt. Hon skriver ju egentligen inte utlämnande om sonen, han är ju offret här och det måste lyftas att många barn har det svårt i skolan. Jag ser faktiskt inte att hans integritet kränks här, däremot så vet jag att det finns många förtvivlade föräldrar som behöver få känna att de inte är ensamma. Så jag är team My här.

   Man kan teama med vem man vill.
   Men på nåt sätt känns det ändå som att dessa bloggmammor skulle kunna lösa detta utan att lägga ut ungarna på bloggar.
   Är ju likadant med Madde Ilmruds ungar, är väl flera där tydligen som har problem i skolorna på ett eller annat sätt. Jag tänker så att det KAN ju faktiskt litegrann bero på all uthängning.
   Låt barnen hållas borta och sköt sånt här ändå.
   Det hjälper inte My’s kille att vi sitter här och tycker vare sig det ena eller det andra.
   Jag trodde My bodde i ett område med mestadels svenskar men tydligt är de vara tre svenskar i killens klass.
   Klart det blir språkförbistringar men jag undrar VAD det beror på ändå att de andra kallar honom för allt detta som hon ändå nämner.
   Jag tar inte ställning men ett barn som mobbas är ett barn för mycket.
   Känns också som man skulle vilja veta vad det var i skolan ( omgivningen) på Öland som inte var bra.
   För nåt var det.
   Men hoppas hon får rätsida på detta och att killen har i alla fall nån kompis i sin närhet att umgås med under lovet, eller att han får åka till sin pappa och syskon så han slipper leva vuxenliv hela sommaren

  Vägrar ge My några click. Tycker hon är osmaklig och detta är svårt att ta på allvar för hon har ju haft så få likes och kommentarer på sista tiden så då behöver hon komma med något snyft, som hon alltid gör i vanlig ordning, och vips så får hon fart på click och kommentarer och kan få fler samarbeten och tjäna mycket pengar. Hon har ”använt” sin son förr, är det inte sjukhusbilder så är det att hon eller sonen blir mobbad… Mönstret, hon följer sitt excelark, man ser mönstret. Men absolut hemskt med mobbning och jag önskar det blir bra för sonen och alla barn i skolan.

   Men okej Stollis. Du är skitläskig just nu, kommenterar under flera olika nicks, samma meningsuppbyggnader fast omkastade. Hur fan mår vi där hemma egentligen? Ta en nap och drick ett glas mjölk förfan

    Den där kommentaren har absolut noll likheter med ”Stollis”. Känns mer som att du försöker förringa personens åsikter genom att kalla denne rubbad.

     Ja det är tydligt att ”Nicki” försöker flytta fokus och få folk att tro att det Anonym 18:23 skriver inte är sant, men Anonym 18:23 har vissa poänger, jag tänker likadant.

  Är kluven utifrån ditt inlägg (inte läst hennes). Tycker att barns integritet på nätet är oerhört viktigt och att det knappt finns några omständigheter som gör det okey att ”hänga ut” sina barn till allmän åskådan, varken som influencer eller som privatperson. Jag hade tyckt att det varit svinjobbigt om mina föräldrar skrivit om min skolgång/uppväxt oavsett vad inläggen handlat om. Men om de beskrivit en jobbig skolgång hade jag nog deppat ihop. Hur kul är det att veta att ens mobbare kan ta del om det ens mamma skriver om mobbingen? Kan det förvärra situationen? Ja, ganska säkert. Och hur är det för barnen som mobbar, vars handlingar alltid kommer att ligga offentliga i någons blogg? Är det rätt åt dem eller är deras handlingar förmildrande att de är barn?

  Kan Mys inlägg hjälpa andra föräldrar att hjälpa sina barn i liknande situationer? I sådana fall kanske detta kan hjälpa och rädda både barn och föräldrar som genomgår liknande saker att hitta handlingskraft? Är det enskilda barnets upplevelse då mindre värd än det ”greater good” som sådana inlägg kan göra? Och om det nu är det, skulle hennes inlägg göra lika stor nytta som ett anonymt inlägg i ett forum, och då inte riskera att barnet far mer illa?

  Väldigt svårt.

   Exakt, skulle inte vilja att en massa för mig kännt eller okänt folk skulle veta om att jag var mobbad.

  Jag, lärare i Malmö, delar inte din syn på ”utländska” elever.

   Du jobbar väl kanske bara på en skola? Och några kanske fungerar. Men majoriteten läser vi ju dagligen om

   Nä alla lärare är ju inte förmögna att läsa av ett klassrum, än mindre enskilda elever, för att kunna göra en förändring. Alla passar inte att vara lärare.

    Vad trevligt att gå till personangrepp och kalla mig inkompetent för att jag inte delar er åsikt…

  Ludvik är inne på sin tredje klass efter att ha gått i skolan i 3år.
  Flyttat mellan olika hem än fler ggr. Nog jobbigt i sig för en ung kille.
  Att då utsättas för mobbning som verkar vara av det allvarligare slaget måste vara jobbigt för alla i familjen men mest för Ludvik. Det som sker i skolan borde inte få pågå men tyvärr inte ovanligt.
  Problemen finns på många skolor och många barn är och har varit drabbade, så sorligt.
  Vore nog bäst att lämna och byta skola. Nu verkar de först o främst vilja bo kvar och försöker få hjälp att lösa problemen i skolan och Ludvik är den som kommer att bli lidande, då det kommer att ta tid och kräva mycket resurser för att få till en långsiktig förbättring.
  De byter nu boende för att Jonas ska få ett eget musikrum. Kanske skulle ha funderat ett tag till om de inte skulle ha bytt bostadsområde för Ludviks skull ( om inte bara skolbyte). Då mobbningen startade upp långt före de bestämt flytt till större boende inom samma område. Ibland verkar det gå så snabbt i Mys värld.

   LUDVIG

    Jag är lite ordblind. Hoppas att du förstod vem jag menade ändå?

   Sorgligt*

    Autokorr 🙄

  Men hur orimlig kommentar?
  Själv har jag ett barn som gått förskoleklass, lågstadiet och mellanstadiet på en skola med hög andel utländska elever. I hans klass har det varit han och tre andra svenskfödda, resten av klasskompisarna från Somalia, Irak, Syrien osvosv. Aldrig har klimatet i klassen eller på skolan varit ett problem. Tvärtom, har han lärt massor av sina klasskompisar, och de har lärt massor av honom.
  När han bytte skola till högstadiet blev han hemmasittare, mycket pga det extremt rasistiska och homofobiska klimatet på den skola han började på. Som ligger utanför stan. Med lantortsungar, vita sådana. Sorry men det sitter liksom inte i ditt ursprung. Det finns mobbare och idioter av alla ursprung, i alla samhällsklasser, av alla kön.
  Det som skulle behövas i skolan är mer utbildad personal och vuxna som har förmågan att nå fram till barn och ungdomar.

  Mycket tråkigt med den mobbning som Ludvig utsatts för.
  Men jag blir ofta illa berörd på Mys blogg när jag ser hennes inlägg om sonen. Hon lägger ofta upp, vad i alla fall mina barn skulle klassa som pinsamma bilder. Endast kalsonger, sovande, på sjukhus, genomblöt, när han är sjuk och tidigare la hon även upp blid när han var naken. Tror Ludvig skulle må mycket bättre om My helt slutade lägga upp bilder på honom, skriva ingående om hans sjukdomsbesvär, hans avföring (jo hon har skrivit om hans bajs etc tidigare).
  Tycker synd om pojken.

   Instämmer. Många influenser och andra slutar lägga upp bilder på sina barn när de blir runt 2-4 år om de har större antal följare och barnen kan bli igenkänd på stan. Ludvig fyller 10år.

    Många? Vilka?

     Om du följt med i debatten om influenser o bilder, reklam med och av deras småbarn så vet att flera har bestämt sig för att sluta med det. Många inte alla. De flesta har lagt upp fin bilder och vardagliga händelser. My har som många redan noterat och reagerat på lagt upp utlämnande bilder på sin son. Ingen varken barn eller vuxna vill visas upp på så sätt för andra.

   Väldigt obehagligt och jag tänker inte gå in på hennes blogg för att hon ska tjäna pengar på sonens bekostnad !! Hur många ggr har han bytt bostad?? skola på tre år? Hur mycket har han varit hemma sjuk??! Detta är så sorgligt stackars barn..

    Genuin fråga, hur tjänar hon på att folk går in och läser? Är det inte bara samarbeten, rabattkoder etc som ger pengar?

     Ju fler som klickar in och läser desto mer tjänar hon, det är därför hon och en del andra clickbaitar, och ju fler likes och kommentarer på instagram desto mer samarbeten kan hon få och kan ta mer betalt för samarbeten om det är många exponeringar och likes på hennes poster.

   Gränslöst!

  Vad i hela fridens namn betyder ”pokkis”

  Har ni sett att en på Twitter skriver:
  ” Okej så Anna B**k ringde mig här om dagen och var väldigt upprörd. Enligt henne hade min lillasyster ”trakasserat” henne på instagram och hotade med att ”sånt här kan bli väldigt dåligt för henne i framtiden” allt min syster kallade henne va ”jävla kokbok” hur INSANE e hon?”

  (Lillasystern är minderårig)

   Hahahfhhahaha sluta jag dör 😂😂😂 skärmdumpar snälla!

    Finns på Haveristernas Ig.

   ”Allt hon skreva va ’jävla kokbok’”. Spelar ingen roll hur gammal syrran är, man skriver inte så.

   Den twittraren gör bort sig, även AB kanske överreagerar. Men hade fan också kokat..

    Ok. Jag hade inte kokat. Garvat kanske.

    Kanske överreagerar? Ett barn skriver jävla kokbok. Anna blir så kränkt så hon snokar reda på en anhörig till flickan. Ringer upp en person som visar sig vara flickans storebror och Begär att få kontaktuppgifter till flickans föräldrar. Sen hotade om att detta kan vara dåligt för hennes framtid. Undra om hon sagt detsamma till sina egna barn? Se om ditt egethus först lilla Anna.

    Ja man undrar ju varför en minderårig lillasyster sitter och skriver j*vla kokbok, till AB?

     Ja hur många unga är faktiskt medvetna om att AB existerar? Har de hört hennes låtar ens?😅

  Tycker inte att det är rätt att lämna ut sonen på det här viset. Inte alls. My är extremt gränslös och detta är bara ännu ett tragiskt exempel på det. Hon har rätt i allt hon skriver och jag förstår givetvis den hjälplöshet och frustration hon måste känna, men det gör ändå inte att man får lämna ut sitt barns integritet på det här viset. Håller tummarna för att hans situation löser sig, på ett eller annat vis, och att My får rätt vägledning i sitt föräldraskap och vad gäller integritetsfrågor.

  Jag blev mobbad av Adam, Jocke, Marcus, Daniel, Martin. Ingen av dem hade utländsk bakgrund. Det förekommer överallt att barn är elaka mot barn, till följd av vad de lär sig från sina föräldrar samt samhället. Till följd av vad de själva blir utsatta för. Integreringen i Sverige är ett problem, men det är _inte_ anledningen till allt dåligt som händer i landet.

   Detta var svar till en kommentar jag inte längre kan hitta.

   Hade dom också knivar dom hotade dig med?

    Irrelevant. Mobbing har skett långt före invandring och är ett allvarligt problem oavsett ursprung.

     Absolut. Men det är väldigt grovt idag

     Sen är det ju skillnad på verbal mobbning och ren misshandel. Läste Mys inlägg och det är ju grov misshandel det handlar om.
     Med det sagt vill jag poängtera att min, icke vetenskapligt belagda, upplevelse är att barn som använder den här typen av våld ofta har det tufft hemma oavsett vilket land föräldrarna är födda i.

   Situationen lär inte underlättas av att barnen som mobbar honom talar andra språk. Så jo, integrationen är en del av problemet här. Dessutom finns det stora kulturella skillnader, både i uppfostran, mobbing och respekt för auktoriteter mm.

    Handlar nog mer om assimilering än integration, men ja.

     Att kunna språket i klass 3 är ett minimikrav för lyckad integration, så skulle inte säga att det handlar om assimilering nej.

  Nicci är singel

   Ja??? De gick ut med det båda två. ok???

    !!!!!!

   Vem? Och vad spelar det för roll för dig och mig?

    Missat att det skrivs om influensers här?

     Fast nu handlar det om My.

     Är man verkligen en influenser om ingen vet vem det är?

      Ingen? Det finns i dagens inlägg 9.00

  Absolut bra hon tar upp det. Det är ju hemskt. Verkar som sadister så dem håller på. Ska stoppas omedelbart. Tycker detta är hemskt. 😢

  Hon hade kunnat skriva om mobbing i allmänhet. Engagerat sig i organisationer mot mobbing. Jobbat med skolan som en klassförälder eller vad de nu har för system på skolan. Men hur skulle detta hjälpa pojken? Hon måste justera vissa saker i förhållande till honom. Sluta exponera, sluta kalla honom för ”Lilleman” bland folk och sluta flänga omkring och låta honom rota sig någonstans. Det finns allvarliga problem här (vilket inte minst bokens film med ”vilken hand” visade där pojken verkade sjukt osäker på om han verkligen fick glassen etc) som behöver lösas av professionella, inte nåt himla internetdrev. Alltså! Stackars killen.

  Det är aldrig offrets fel och barn kan vara riktigt elaka mot varandra.
  My själv och AnnaBook kan ju vara en bidragande orsak till att hennes son mobbas. De förödmjukar honom i deras storys och inlägg och förlöjligar honom 😢
  Jag förstår att de själva inte inser att de gör det då de slår ifrån sig.
  Jag lider med pojken! Han är jättefin ♥️

  Hur kan detta pågått i bakgrunden, My har ju varit lyrisk över området dom bor i med Ludvigs skola och kompisar. Låter lite skumt att det plötsligt har varit så illa hela året, samma med kompisen Anna Books dotter Vanessa som också tydligen blivit mobbad i gymnasiet…dom följer varandra i allt och förstår inte att deras instagramkonto skadar deras barn och familjer. Dom är helt gränslösa i sitt exponerande av allt i deras liv.

   Och någon STJÄRNA föreslår att sonen ska ta med sig Annas son Antonio till skolan för att inge respekt🙄😂 INTE så smart om du frågar mig. Snarare tvärtom.

   Ja låter jättemärkligt. Har AB sagt att hennes dotter varit mobbad också nu, va? Hon har ju skrivit att hennes gymnasietid varit den bästa. Ja de följer varandra i allt, hittar på samma saker för klick, sympatier o uppmärksamhet, de båda hintade ju om sjukdom samtidigt också. My o Anna är svåra att tro på och lita på. De är ju såå lika som personer, lika fejk, överdrivna, offerkoftor, kryddar.

  Vet inte så mycket om My. Och det spelar inte så stor roll att hon bor i ett nybyggt område som heter något fint. Verkligheten är ju att det är Märsta hon bor i och med beskrivningen hon ger om att det är få svenskar i klassen att sonen går i skolan där. Bara läsa nyheterna och konstatera att man inte skulle flytta dit frivilligt.

  Det låter som detta pågått ett helt skolår utan förändring utan istället eskalerande och fysisk mobbning så detta är väl en sista desperat grej kanske. Jag hade inte skrivit om mitt barn situation så själv men jag är jätteprivat och har inte ens någon blogg osv så vad vet jag…
  Tror dessutom ingen i skolan läser svenska, varken föräldrar eller barn om man läser Mys inlägg, så det är ingen risk att dom läser nåt av detta och därmed förvärrar situationen. Det är nog grövre än så och bottnar i att han är en av få svenska elever på skolan, inte sånt som bloggar osv. Verkar också som att lärare och rektor inte tar tag i det och man kan inte prata med familjerna utan tolk, många kan inte engelska. Jag tycker det är rätt att detta blottas i förhållande till skolan, det är SJUKT DÅLIGT 2021 att skolor och rektor inte stoppar mobbing, helt otroligt egentligen att det ska få fortgå så länge. Hoppas dom kan byta skola. Politiker och skolan får jobba på dessa invandrares integrering men Mys son ska inte behöver offras på kuppen.

   Men ärligt talat, skolan kan ju inte stoppa mobbningen. Skolans främsta uppgift är att utbilda barn och ungdomar. Det är självklart att skolan ska gå in och avbryta beteenden som inte går att tolerera.

   Men någonstans hamnar ansvaret till slut hos föräldrarna. Svenska skolor är ingen uppfostringsanstalt. Det är föräldrar och anhöriga som måste lära barn ett schysst beteende.

   Är ju himla lätt att peka på skolan och säga att ”ni får fixa våra barn”. Istället för att ha en ständig dialog kring köksbordet och att i dagliga sammanhang påpeka vad som är rätt och fel.

   Visst kan skolan vara med och medla i vissa saker men huvudansvaret ligger hos föräldrarna. Så är det bara.

    Men vad ska man göra när vissa föräldrar inte bryr sig eller fattar? Kanske inte ens tycker det är ett problem liksom

    Fast om det sker på skoltid och man som förälder är skyldig enligt lag att skicka dit sina barn så hamnar även ansvaret på skolan. Om jag inte har något annat val än att skicka mina barn till skolan måste de kunna garantera en rimlig miljö för alla elever.

     Jag håller med i det du säger. Självklart ska det vara en rimlig miljö. Det jag opponerar mig emot är att vi lägger ett så stort ansvar på skolan att uppfostra barn. Det är liksom där det går fel.

     När föräldrar inte kan få en feedback på att deras barns beteende suger och sedan agera där efter. Om en lärare ringer hem till en förälder och säger att ditt barn inte är snällt så är det faktiskt upp till föräldern att ta dialogen. Att lita på bedömningen och förstå att något är fel.

     Problemet idag är ju att föräldrar tar sina barns parti i situationer där det inte är rättfärdigat. Det i sig kanske någonstans bottnar i att läraryrket inte längre är auktoritärt.

     Oavsett så är det i hemmet vi formar våra barn och om vi ger dem kärlek, tid och omsorg så kommer de antagligen begripa att deras beteende är oacceptabelt. Det kan vi inte förvänta oss att en stressad lärare ska förmedla på 10 min mellan två lektioner.

     Så som sagt – håller med. Skolan ska absolut säga ifrån men de behöver också föräldrarstöd för att nå fram.

     Om vi ska förlita oss på att skolan utöver sitt huvudsakliga uppdrag också ska uppfostra våra barn så får vi väl slänga in mycket mer skattepengar för att utöka resurserna, men vet inte hur pigga vi är på det heller?

    Skolan är enligt lag skyldiga att se till att alla barn är trygga i skolan och motarbeta mobbning och kränkningar. När barnet lämnas i skolan övertar dom föräldraansvaret för barnet. Så jo, dom har faktiskt en del av uppfostran ligger i sitt ansvar.
    Sen håller jag med om att föräldrar har det huvudsakliga ansvaret att se till att deras ungar kan bete sig som folk. Om inte föräldrarna tar sitt ansvar och sköter sin del av uppfostran blir det väldigt svårt för skolan så klart.

     Okej tror egentligen vi är överens 🙂 För herregud min gud vad jag minst av allt vill att ett endaste barn ska må dåligt i skolan. Har varit där och det är hemskt gånger tusen.

     Blir bara lätt less på när folk tror att en skola ska kunna fixa problem som att barn ibland är vidriga mot varandra.

     För allt det handlar ju någonstans om så mycket mer. Det är grundvärderingar. Vad du bär i ditt hjärta och förståelsen för att dina ord och ditt beteende kan såra någon annan.

     Som jag önskar att du kunde lära ut det över några lektioner. Tyvärr är min erfarenhet att det inte går.

     Därför menar jag att det skolan kan göra är att säga att det här är absolut inte acceptabelt. Samt meddela föräldrarna. Sen har föräldrarna ett långt arbete framför sig som handlar om att lära ut empati och medkänsla. Ungefär så 🙂

      Jag håller med dig A.

  Så här är det i många skolor runt om i Sverige vid det här laget och det är därför jag och min man sagt att vi aldrig skulle ens tänka tanken att låta våra barn gå i svensk skola. Varför tror ni att vi flyttar till Danmark?

   Danmark har en vidrig djurhållning. Flyttar hellre till Norge.

    Ja eller till Finland!

   Mobbning finns princip i alla skolor världen över. Herregud vad folk överdriver. Mobbing är hemskt men kommer tyvärr alltid finnas.

    Vad är det som överdrivs?

     Att bara för att man flyttar till ett annat land och tror på något sätt att mobbning inte existerar där. Ganska överdrivet tycker iaf jag.

      Det handlar väl inte bara om mobbning utan hur skolor fungerar rent allmänt jämfört med skolor i Sverige.

   Alltså förstår ej, du tror alltså att du kan flytta land så kommer inte mobbing förekomma?

   Vad är beläggen för det? Om du har några så får du gärna posta. Vore ju mega att flytta barn samt mig själv till ett land där elakheter inte förekommer.

    Nej du har läst fel, jag skrev tvärt om.

    Oj jag trodde du svarade mig

     Nee det gjorde jag inte 🙂

   För att ni vill slippa invandrare… och så blir ni invandrare själv. Kul för Danmark.

  Jag följer ej My på något sätt och har inget intresse av henne, men gick in och läste efter detta inlägg. Som lärare i Storbritannien, med en mamma som har arbetat som lärare i Sverige i många år, så tycker jag att det är bra att My uppmärksammar detta. Jag vet ett flertal skolor i Sverige där den ojämna fördelningen av svenskar och invandrare bidrar kraftigt till ökad mobbning och generellt otrevligt beteende. Säga vad man vill, men klasser/skolor där invandrare är överrepresenterade har ofta mer problem än ”svensk-tunga” klasser. Detta är ej barnens fel, men det är fortfarande ett stort problem. Som lärare kan du inte gå ut med dessa observationer på grund av risk för konsekvenserna, så jag tycker det är bra att hon faktiskt tar upp hemskheterna som hennes son utsätts för.

   Det är väl helt uppenbart och något alla vet? Det måste verkligen vara det minst kontroversiella man kan säga idag, att invandrarbarn ofta får gå i sämre skolor.

   Intressant. Vad har du för belägg för ditt påstående? Nyfiken på dina källor 🙂 eller är det ditt egna allmäna tyckande du tar för sanning?

   Det har ju inte med just att det är invandrare att göra utan att det är socialt utsatta områden dessa skolor ligger i.

  Att man inte kommer tillrätta med mobbningen i skolan är förskräckligt men ser man till hur vuxna uppför sig så kanske det är en utopi?

  Sånt jäkla hyckleri kring skolorna och mobbing också… allvarligt rädd för att mina barn ska upp till skolan inom några år.. https://www.lokaltidningensto.se/nyheter/tjörn/pappans-kritik-efter-toaförnedringen-varför-ringde-ingen-1.49188647

  Sverige 2.0

   Finns mobbning överallt, inte bara speciellt i Sverige. Allt som är hemskt händer inte bara här i Sverige.

    Men va? Det spelar väl ingen roll. Så länge en enda människa blir mobbad och får men för livet så är det en för mycket.

     Jag skrev inte alls indirekt att det inte spela någon roll! Mobbning finns i dem flesta länder, speciellt på skolor och arbetsplatser. Jag svarade anonym 21:10 på hennes svar: Sverige 2.0 tycker jag är överdrivet.
     Mobbning är ett globalt problem!!

      Har något sagt att mobbning inte finns i andra länder?

       Nämen tydligen är det klassisk svenskt

   Vi ligger nu i topp i Europa vad det gäller dödskjutningar under 2021. Ingen topplacering att vara stolt över. Vet inte hur vi ligger till när det gäller mobbning. Då det ofta sker i det dolda och kan vara svårt att mäta. Mobbarna är fega och ger sig på de som de ser som svaga eller kan vara lite annorlunda ( behöver inte vara så kan ske utan specifik orsak med) . Ofta sker det i grupp två eller flera ger sig på en ensam.

    Såklart vi gör. Blir så när öppna våra hjärtan är vår nya nationalsång.

    Leif gw säger annat om dödsskjutningar. Var har du får ditt fakta Aftonbladet?

     ”Din”

     Leif Gw är ingen myndighet. Han är en privatperson som mest sitter i rutan och killgissar.

      Han får mer information än du

       Han är pensionär, så jag tror inte han får så mycket information.

       Eller rättare sagt kan förtydliga och tillrättavisa tillexempel Aftonbladet och andra propagandakåta ”mydligheter” om tillexempel skjutningar, de vill bara ge rädsla

     Om du kollat på aktuellt, rapport, TV 4 nyheterna den sista månaden har du inte kunnat missat det. Jag litar på att de journalisterna och redaktionerna kollar upp fakta, gör källkritik, bättre än jag själv kan göra. Håller med om att Leif GW är kunnig om mycket. Men någon uppslagsbok på den senaste statistiken gällande dödskjutningar m.m vet jag inte om han är.

      Jamen om båda sidor säger olika da, hur ska man tänka då? Jag har hellre inte läst ”Leif ljuger i direktsändning”
      Rapport och nyheter kan också vända och vrida på saker och vinkla allt hur som helst för att skapa en oro!!! Vi är alldeles för naiva.

     Detta rapporterades om i samtliga nyhetskanaler för ca 2 veckor sedan
     Det är alltså BRÅs statistik där de jämfört Sveriges dödsskjutningar med andra länders. Så aftonbladet skrev säkert om det, så som SVT, Sveriges radio, DN, SvD och andra medier också gjorde. Så innan du anklagar någon för dålig källkritik kanske du ska kolla upp källan själv och inte bara dra till med något Leif gw sagt någon gång 🤦‍♀️

  Välj boende utifrån hur skolorna ser ut där du vill flytta till. Om skolan är undermålig köper du inte ett nytt boende i samma upptagningsområde. Försök låta barnet träffa kompisar på helgerna istället för att sättas på ett flyg eller hänga med förälderns kompisar. Ställ dig i kö till privata skolor omgående och inte någon månad innan skolan ska öppna. Håll barnet borta från sociala medier. Kontakta andra föräldrar och hjälp barnet att få kompisar.

  Sååå förfärlig situation för gossen!!!
  Det jag skulle göra är precis detsamma som jag skulle göra om jag själv som vuxen skulle drabbas på mitt jobb.
  1. Ett kort informativt möte med högsta chef=rektorn om vad som hänt.
  2. Kräva omedelbar säkerhet=samma dag som det skett
  3. Polisanmäla både gällande psykisk misshandel=mobbning och fysisk misshandel=knuffar, slag osv
  4. Orosanmäla alla barn som är skyldiga. Om det sker på jobbet :Vuxna kan man också orosanmäla ifall gärningsmannen är vuxen då denne kanske har barn som inte bör vistas med sådan förälder
  5. Var kvar i hemmet tills i detta fallet barnet, har en personlig assistent som förhindrar att barnet känner minsta oro och rädsla.
  6. Byts skola i detta fallet, går man i skolan i Sverige så kan man kräva att barnet får en stimulerande språkutveckling inom normalspannet vilket är omöjligt om så många i klassen ,årskurs 3, inte kan någon svenska.
  Synd att jag inte bor inom rimligt avstånd till My Martens för i så fall skulle jag utan att blinka vara med ditt barn under skoltid i höst då jag är långtidssjukskriven pga operation i armen.

  Vad märkligt, My skriver: ”Den sista händelsen hände bara några dagar sedan. En av killarna som är absolut värst gav sig på Ludvig igen…. Lite knuffar, som istället blev en stor Sten på ca 12 -15 cm, som träffade Ludvig snett över ögat. Ett hårt kast. Allt vad han hade. Det hade kunnat sluta riktigt, riktigt illa.”
  Men på dagens bilder syns inte ett spår av en sten rakt över ögat. Ett sådant kast borde ju ha lämnat rejäla spår?

   Hade han haft märke hade hon nog visat, det låter som hittepå hela detta igen. Dom har ju trivts jättebra i området hela tiden om man läser Mys inlägg.

  Tycker inte My gör fel men däremot du. Du öppnar verkligen upp här. Misstänker att många här inte läser Mys blogg och det du gör är att sprida detta till fler människor plus att du sprider en åsikt som du står för. Folk gaddar ihop sig här i kommentarsfältet och bygger vidare på din åsikt. Så i slutändan kommer det kanske bli jobbigt för sonen, då kanske vissa av dina läsare börjar skriva dessa kommentarer på Mys blogg.

  Så nä, tycker att My va modig som våga beskriva vad som händer i utsatta områden. Bra att folk får höra att man tappat kontrollen där . Det du gör däremot är inte ok. Dessutom tjänar du pengar på detta 🤮

   My bor väl inte i ett utsatt område!

    Hon bor en kort promenad från Märstas stökigaste område. Fint och lugnt i steninge slottsby men Märsta är bara på andra sidan kullen. Förstår inte hur nån kan köpa hus där alls. Men dom tänker kanske ha skolplats i stan och aldrig besöka centrum. 👀

     Stämmer in. Märsta är otroligt uppdelat, men fina Sigtuna är inte heller så lugnt och fint som folk tror.

     Finns många bra skolor i Märsta också, att behöva åka utanför kommungränsen är inte nödvändigt.

   Om det My skriver är sant så är det för jävligt. Men hon har en förmåga att förstora upp och dra till med lite extra för att göra historien mer intressant.
   Där My bor är inte ett utsatt område, däremot skolan verkar ha en del rötägg till ungar.
   För övrigt så tjänar väl My också pengar på sin unge och vad som händer honom.

    Hennes område är det nog inge fel på då det är nybygge och svindyrt. Men det ligger nära Märsta. Klassas väl som högriskområde

   Det är bra Pia! Shoot the messenger

  Tråkig och onödig kommentar.

  Kan vi bara sluta använda begreppet ”skamma”? Det finns inget sådant ord, det heter ”skuldbelägga” och/eller ”skambelägga”. Svenska influencer kan vara det sämsta som hänt skrivspråket……

  Du sänker verkligen nivån på hela kommentarsfältet. Det du skriver om andra människor är inte ok.

  Tycker det är vidrigt att göra content av sin sons liv. Lägg allt fokus på att lösa detta istället. Själv vill hon inte ens skriva vilken diagnos hon fått för hon är inte redo. Vänta med sonens grejer tills han är myndig!

  Så konstigt när hon gör reklam för sina pt-tjänster och kostschema, vill inte säga hur mycket de kostar men lchf är bara folk som vill tjäna pengar….köp hennes tjänster istället.🤣

   Haha ja andra försöker bara tjäna pengar säger hon men vad gör hon inte själv då, hennes så kallade pt-tjänster och kostscheman kostar ju hur mycket som helst, väldigt dyrt men det nämner hon inget om. Hon får det att låta som att hon vill hjälpa folk av välvilja och inte för att tjäna pengar haha och vissa tror kanske att det är gratis. Hon är så fejk och manipulativ. Gå inte på det där!

    Vad kostar det?

  Måste vara jobbigt att flytta så många gånger i den åldern.

  Hon ljuger, skarvar och hittar på så mycket att jag omöjligt kan känna medlidande.

   Hon har ingen trovärdighet kvar. Så blir det när man år efter år ljuger och överdriver. Hennes beslut är alltid korkade och leder till problem för sonen.

  Heja My! Tycker hon gör helt rätt. Bara ut med trollen i ljuset de spricker då. Jag är f.ö. Väldigt emot att influenser exponera sin barn på nätet. Men här gör hon helt rätt. Våga ta upp det hemska obehagliga som pågår mot ens barn helt offentligt det är det som behövs för att få noll tolerans.

  Jo instämmer då det gäller My men medlidande med sonen känner jag absolut. Både oroligt hemma hinner inte landa mellan alla flyttar.
  Bott på flera ställen på Öland, Vasastan, hos Jonas, Sigtuna, Märsta snart flytt igen om än inom samma område. Säger själv att mamman alltid är trött och när hon inte är det är det full fart. Mobbning på det kan inte vara lätt och det tror jag inget barn hittar på snarare tvärt om, något man ofta döljer.
  Att man drabbas av sjukdom kan man inte rå för men hoppas att medicinering ska hjälpa henne att finna balansen hon eftersträvar och bli lite mera ödmjuk inför det. Jag upplever att hon alltid vet bäst.

  🥲😭 Så hemskt att läsa, verkligen, blir så oerhört ledsen.
  Inget barn i världen ska någonsin behöva bli utsatt för mobbning, detta präglar resterande liv den har framför sig. Stackars oskyldiga barn, kan förstå och känna empati som Mamma. ❤️🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *