Sandra Beijer om influenciska människotjejer

Mitt sovrum i Frankrike, våren 2013. Nu är det en annan spegel där.
Minns att jag fick en kommentar när jag publicerade den här bilden om att jag höll för magen för att det var där fettet var. Bar sedan med mig kommentaren som en giftig karamell av absolut sanning resten av sommaren.
Man kan ju säga mycket om att influencers ska kunna ta en och annan hatkommentarer när de har stora kanaler. Men dom är också bara tjejer framför en spegel ibland. // Sandra Beijer

Sandra Beijer hittade en bortglömd mapp på sin dator med bilder från förr och bjuder på ett helt gäng inne på sin blogg.
Årtalet verkar vara 2010-2014 och antalet är tusentals.
Kul, jag gillar sådana bilder mer än de perfekta, uppstoppade bilderna som vi matas med stup i kvarten nu för tiden.

Sandra berättar om bakgrunden till den här bilden och vad en enda kommentar om utseende ledde till för henne, hela den sommaren. 
Nu för tiden förstår jag inte hur man kan bry sig så mycket om sådant, men däremot minns jag hur det var att bry sig och gå sönder av att inte se perfekt ut eller av rädsla för att någon skulle ha något negativt att säga om mitt utseende, och det tror jag är viktigt att komma ihåg.
Jag önskar att jag kunde smitta alla människor som bryr sig för mycket, av min egen ”zero fucks given-inställning” till okända människors åsikter för det är fasen BARA destruktivt att lyssna på sådant.
Varför bryr sig om vad människor man inte känner och/eller vars åsikt faktiskt inte spelar någon roll tycker?

Vad jag försöker säga är att jag helt enkelt önskar att alla människor vågade springa som Phoebe.

 

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och som vanligt så faller din åsikt platt. 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️.. måste ALLT refereras till ”Vänner”?

   Håller med så sjukt överskattad serie som bara känns sunkig nu 🥱

    Tröttaste åsikten…”FRIENDS ÄR FAKTISKT OFRÄSCHT OCH SUNKIGT”

    Vissa saker kanske inte har åldrats väl, men en referens till att våga vara sig själv (som när Phoebe joggar) är väl ändå inte sunkigt?

     Det är trendigt att tycka Friends är sunkigt just nu. Håller absolut med om att det finns mycket som är problematiskt med serien men det finns också det som är bra, och den är verkligen INTE värre än många andra serier. Tex How I mer your mother är ju tjugo rundor värre och den är ändå gjord över tio år senare.

      Jag skiter i om vänner är sunkig eller inte. Framför allt är den tråkig.

       Exakt!! 😄

       Vilken serie ska vi be Camilla referera till som ALLA läsare tycker är rolig?

        Jag är inte ts så för mig får hon referera till vänner bäst hon vill. Var bara ett svar på att den är sunkig.

        Måste det finnas referenser till serier då? Lever ingen i verkligheten?
        Men kan verkligen hålla med. Det är bara ensamma människor med noll personlighet som gillar Friends.

         ”Lever ingen i verkligheten?” frågar en i kommentarsfältet till en blogg som handlar om andra bloggar som visar upp sina tillrättalagda och fabricerade ”verkligheter”.

          Ja man kan ju tycka att den kritiska bevakningen ska ha någon typ av förankring i verkligheten. För det är väl ”vanliga människor” som läser här?

         Haha det har varit en av världens mest populära serier så tror inte riktigt att det bara är ensamma människor med noll personlighet som gillar den😂

          Eller så finns det väldigt många av den sorten. Jag är en av dom.

          Ändå är det bara du som gillar din kommentar.

         Hahahahaha, jag känner en hel hög med människor som gillar Friends. Ingen är ensam och alla har väl typ lika mycket personlighet om resten av Sverige. Korkad kommentar 11.31

      Även om något är problematiskt så kan man ju fortfarande titta på det? Bara bra om det väcker tankar och diskussioner. Allt på tv kan ju inte vara helt tillrättalagt och PK för att snöflingorna ska kunna leva i en fantasivärld skyddad från verkligheten.

       Men varför titta på något som både är tråkigt och skaver? Lämna det till historien

        ”Skaver” 😂 Du fattar väl att de som tittar inte tycker att det är en tråkig serie bara för att du tycker det?

     Jo mycket tröttsamt med det i var och vartannat inlägg, kan dessutom lova det finns både roligare och vettigare jämförelser! 😄

   Tänker att referensen till Phoebe handlar om att våga vara den man är och inte bry sig om vad andra tycker och tänker. Varken om ens utseeende eller något annat. Kunna tänka att ”vad andra tycker och tänker om mig har inte med mig att göra.”

   «som vanligt så faller din åsikt platt»
   är alltså din kommentar under ett inlägg om hur stickiga kommentarer kan skada?
   Du har självklart lov att tycka så, men det viktigaste för dig var alltså att vara först och trycka till lite med ”som vanligt ” och ”platt”?

    Samtidigt som liknelsen var SPOT OOOOON! 😉

    Hänger som vanligt inte med alls men vill bara påpeka att en åsikt är en åsikt, de faller inte. En åsikt är vad den är, välgrundad eller inte. Argument och dylikt däremot, kan falla platt.

    Ja detta är då riktat mot TS #1 i kommentarsfältet. Varför jag svarar på det just här har jag inget svar på.

   Haha och jag bara älskade referensen och klippet. Älskar Phoebe!!

  Jag vet inte hur jag ska ställa mig till Sandras inlägg. Hon är väldigt smal på bilden. Jag väger säkert 30 kilo mer än henne, och kämpar för att vara nöjd i min kropp. Men såna här inlägg påminner mig om att jag liksom inte borde vara det? När till och med pinnsmala människor får ångest över normalt underhudsfett. Hur ska jag då kunna vara fin? 😔

  Ps. Anstränger mig att gå ner i vikt och lever hälsosamt med träning etc. Men det går lååååångsamt

   Men det har ju inget med storleken att göra! Sandra har ju många gånger skrivit om att hon varit ätstörd, så det är ju i hjärnan det sitter. 🙂 Hoppas du kan känna dig fin ändå för det lovar jag att du är!

    Ja det är klart. Önskar att hon hade förtydligat det i inlägget dock… Jag har kämpat med negativa tankar om min kropp i extra stor omfattning efter hennes inlägg.

     Förstår 100% hur du menar men jag tror också att man måste ta ansvar för sina känslor, att inre försöka se det som att det handlar om dig eller din kropp, det Sandra återberättar för att antagligen lyfta problematiken med elaka kommentarer och dess symptom.

     Du kommer aldrig kunna kontrollera vad andra människor gör eller säger, bara hur du själv hanterar och agerar på det. Det är tyvärr omöjligt att publicera texter och inkludera varje läsares eventuella triggade reaktion på det. Det är också ett stort krav att ställa, vi lever i ett uppfuckat, ätstört samhälle där majoriteten på olika sätt påverkas av det, mer eller mindre såklart.

     Tänker också att din egen kommentar kan bli lite paradoxal och kontraproduktiv, då du förmedlar det mer direkt som du indirekt triggades av hos Sandra.

    Ja fast såhär: om en objektivt smal person säger ”jag känner mig tjock” eller ”jag är tjock”’ så är det fortf inte sant. Personen är INTE tjock, hur mkt den än ”känner sig det”. Såklart att man som (på riktigt) överviktig blir ledsen och fundersam då? O alla är fina oavsett vikt men om då pinnsmala tjejer mår dåligt över sin vikt o ska skriva om det så är det klart att jag som absolut inte är pinnsmal hajar till. Det är skevt när det i bloggvärlden blir så att Peg Parnevik ba ”loove your bodyyyy” och har en en cm valk på magen som hon typ med våld tvingar fram. Ja. Hon är enl normen och smal? Även om hon ”känner” på ett sätt så är hon fortf smal.

     Eeeexakt!

   Men nej. De avgörs inte i antalet kilon om man är fin eller inte. Du både äter och tränar, så är mer hälsosam än mig som enligt vad som är ” smal” insidan är viktigare än antalet kilon. Lovar att du är fin.

    Tack 🥰❤️

   Sandra har ju problem med sin vikt och ätstörningar och det har hon alltid haft. Hon har aldrig haft en bra bild till sin egen kropp. Du är fin precis som du är ❤️

   Fast det var ju kommentaren och inte underhudsfettet som var upphovet till ångesten.

   Fast det där är svårt tycker jag. Även om du är överviktig så finns det personer som väger hundra kilo mer än dig som önskar att de hade din kropp. Betyder det att du inte får må dåligt? Nej. Kroppskomplex finns hos personer med alla möjliga olika kroppar och man måste få berätta om dem. Att tiga ihjäl saker dödar.

   Jag tycker du skall se det från den andra sidan istället och inse att att lyckan inte sitter i vikten, så om du går ner till den vikten så innebär det inte att du blir lycklig.
   De allra flesta av oss har någonting. Man är för stor eller för liten, ens näsa är för grov, ens fötter oproportionerliga, ens tänder är för snedställda – men det är ofta sånt vi aldrig märker hos andra men hatar hos oss själva. Här visar ju Sandra att det var precis det hon hade, något hon avskydde med sig själv som verkade helt orimligt för oss andra.

  Så intressant att se Alice drunkna i (befogad) kritik kring sin resa men det är helt tyst hos Nicole F som åkte hem för en dag. Till en babyshower, alltså en person i riskgrupp! Galet

   Helt ärligt så förstår jag inte kritiken. Man får ju resa så vad är problemet? Sen att man inte håller med om att man borde få resa är ju en sak men det är ju inte Alice fel. Skriv in till riskdagen eller MSN eller nåt istället för till Alice.

   MEN Biancas svar på kritiken är dock INTE okej!

    *MSB

    Så tröttsamt. Nej, det är inte förbjudet men inte lämpligt. Att stänga gränser är en ingripande åtgärd och öppna gränser behövs för bland annat handel mm. Bara för att det inte är förbjudet är det inte ok. Dessutom om det slarvas med karantän och andra förhållningsregler vilket de flesta influencer som reser gör. Det är långt ifrån över med nya mutationer som ökar så nej, resande är inte ett måste och gynnar inte läget just nu.

     Med tanke på hur influencers ställt sig till restriktioner under pandemins gång.. jag menar de har ju levt på som vanligt medans folk dör som flugor. De har fortsatt influera med fester och resor och gett fingret till både vården och sina medmänniskor och tjoat om internethat när de blivit ifrågasatta. Som att deras jobb är minst lika viktigt som de som går på knäna och jobbar dubbelskift med inställd semester inom vården.
     Men jag tror ärligt talat de skjuter sig själva i foten. Efter pandemin (om man vågar hoppas på en sådan tid) lär folk inte ha mycket respekt kvar för dom. Det är ju bara synd att ingen av dom blivit riktigt dålig i covid än så att de kunnat få en reality check på så sätt.
     Ska bli intressant att se vad folk prioriterar post pandemi.

      Dom förlorar ju inga följare, alla företag fortsätter samarbeta för dom etc.
      Tror tyvärr inte det kommer hända något.

      Jag önskar att företag satte ner foten och inte vill samarbeta med personer som skiter helt i pandemin tex. Men antar att dom tjänar mer på reklamen dom får än dom som slutar köpa deras produkter just för att dom låter en influencer vara ansiktet utåt.

      Verkar som att influencers kan göra vad som helst, be om ursäkt och sen är allt glömt. Följarantalen ökar ju bara.

       Hur många följare är köpta då?

       Man kan ju också välja att avfölja, mindre följare —> mindre exponering —> mindre samarbeten/mindre pengar för samarbeten etc.

    Men var det inte Tegnell själv som gick ut i media och kritiserade derads inställning? Vår demokrati innebör en stor frihet men även ett stort ansvar på individnivå och det är ju där influencer brister totalt. De kan inte visa ansvar för de har inget?

   Det som verkligen gjorde mig frågande till influencers verklighet var Biancas otroligt tykna och konstiga kommentar som svar på kritiken angående resande i pandemin. Hon har gått ut i media och rasat över det hat hon får motta online och så skriver hon sådär som svar på befogad kritik??
   Snälla bara logga ut om internet inte passar dig.
   Jag kommer ha svårt att ta Biancas gnäll på allvar i framtiden. Vilken jäkla nippertippa

    Men varför är du förvånad över vad Bianca säger? Hon säger ju sjuka och korkade saker hela tiden.

  Minns fortfarande en kommentar från 2010 som ett knivstick. En bekant som sa ”oj vad du har breda axlar” när hon satt bakom mig på ett midsommarfirande. De orden har förföljt mig ända in i 2021 när jag äntligen vågade bära off shoulder för första gången utan att tänk att det ”breddade mina redan breda axlar”. Så oerhört tragiskt på så många sätt.

   Min syster hade tränat mycket och länge och hade börjat få definition på magmusklerna. Hon visade stolt en vän
   ”Kolla, jag har börjat på magrutor!”
   ”Ha, det där är inte magrutor, det är fettvalkar!”

   Sjysst…

    Men alltså? Vilken vän säger ens så? Även om man tänker det så kan man ju försöka vara lite peppande 🧐🧐

   Heja!
   Låt dina axlar få se världen, och världen få njuta dina axlar!

   Min syster sa till mig när jag var liten ”du har sned näsa” och ”för hög midja”. Jag är 35 och det jag ser i spegeln är min sneda näsa och min höga midja (den är rätt normalt hög tror jag).

    Alltså fyyy! Det är verkligen som ett stick, som blir till ett sår som aldrig läker 😭

    Älskar sned näsa och hög midja ❤️

   En kompis i 6:an sa till mig att jag har ful hårfärg (”Det är ju typ grått”) och att jag hade väldigt korta stubbiga ögonfransar. Är 37 idag det sitter kvar än när jag ser mig i spegeln.

    Add: har spenderat massvis med pengar på ögonfransserum och hårfärg i vuxen ålder.

   Det är supersnyggt med breda axlar. Var stolt. 👌

   *Har också rätt breda axlar*

    Tack snälla!! Jag ska fortsätta fightas 💪🏻💕

   Älskar mina breda axlar!

  Även om man själv inte bryr sig så är det ju inte så svårt att förstå hur andra kan bry sig så mycket om vad andra säger negativt om en.

  Jag önskar också att ingen tog åt sig elöer brydde sig men framför allt önskar jag att folk skulle sluta säga så elaka saker till andra.

   Exakt, dessutom kan det ju vara lite skillnad i vilken ålder man är i också, när man är yngre kanske det är lättare att ta åt sig. Inte för att säga att Camilla är gammal😉

    Det HAR dock kommit med åldern, så det är helt okej att säga. 😉

  Jag tycker nog det är fullt förståendligt att folk tar illa vid sig när man får kommentarer. Jag tror det är ovanligt att folk är så ”starka” att de inte bryr sig alls -och just influensers får ju så otroligt mycket skit och pikar.
  Hade jag varit utsatt för så mycket negativitet och tankar om mitt utseende varje vecka så hade jag mått jätte dåligt.

  Kommenteraren kanske bara behövde LIGGA?!

  Skojar, ofc 😏

   Eller ÄTA!
   Hangry!

  Hade du sagt så till ett barn som blir utsatt för elaka kommentarer i skolan också, att barnet bara ska strunta i vad de säger? Är det inte bättre att få de som säger elaka kommentarer att sluta?

   Det går inte att garantera att ingen någonsin kommer att säga något elakt. Det enda man kan påverka är sin egen motståndskraft mot sådant. Tycker det är extremt vettigt att börja med sig själv.

    Ja såklart! Det lät bara som att det var fritt fram att säga vad som helst till personer och att dom bara får svälja att andra är elaka.

   Man gör väl både och…? Känns helt naturligt att säga till ett barn att inte bry sig om andra säger puckade saker. Det betyder ju inte att man inte säger till den som säger elaka saker,har föräldrakontakter osv?

  varför kallas hon nio till fem?

   Hennes blogg hette så länge.

    å tack

     För att hon startade den under ett långtråkigt sommarjobb – och väl trodde 9-5 var ”vanlig arbetstid” liksom många unga som inte fattat hur lång en arbetsdag faktiskt är.

      Va? Det är väl vanlig arbetstid. 8 timmar.

       Om du inte tar lunch…

        Beror väl på var man jobbar. I alla jobb jag har haft efter jag blev klar med min utbildning så har 30-60 minuters lunch ingått i min arbetstid, samt två raster.

      Haha – namnet är ju från Dolly Partons låt ”workin’ 9 to 5”.

       Ja, självklart. Och för att det är så inarbetat tror många det är en normal arbetsdag.

        Gå ut i solen istället för att surkarta runt här ☀

  Faymes konto utan LD är så himla skönt.
  Det känns positivt och upplyftande på nåt vis, att se Fayme välmående och glad trots gravidkrämpor, barnen är verkligen fina och hennes konto har blivit en mjuk oas.
  Hon känns inte alls äkta när hon är med LD.

   LD har väl också ryckt upp sig i det sista och börjat skapa innehåll som inte bara går ut på att dricka sprit och snacka skit.

    Det är hennes gamla blogginlägg i och för sig, i stort sett de inlägg hon skrev runt 2018 på bloggen. Inga nya ämnen eller infallsvinklar. Men absolut lite mer meningsfullt än när de satt och rökte och drack och kallade varandra könsord.
    Hoppas de fortsätter separat, de vinner inte på att lägga upp sin vänskap. Bara tråkigt innehåll då.

   Senaste veckan menar du då eller?🙂

    Egentligen mer än så, mer och mer sedan hon blev gravid.

  Cry me a river 😴😴😴😴

  Det är nog inte helt lätt att våga springa som Phoebe, där din blogg är med och bidrar till sunkiga och negativa kommentarer om just människors utseende.

  Och ditt jag bryr mig inte tänk, märks ju framförallt i att du inte tar emot konstruktiv kritik och t.ex. raderar direkt vidriga kommenterar om andras utseende, så jag vet inte om den borde smitta av sig!

   Nä Cams no fucks given-attityd ger bara en sur smak och vittnar om hur otroligt trubbig hennes sociala skills är. Meeen med det sagt så är det ju bra att hon jobbar hemifrån och inte har ett jobb ute i verkligheten med samhällsviktigt ansvar!

    Oavsett så är det en väldigt skön inställning att ha, särskilt med det här jobbet. 😊

  De som hela tiden måste tala om hur lite de bryr sig om vad andra tycker och säger känns som att de bara gör det för att inte visa att de faktiskt tar åt sig. Bygga upp någon tuff fasad typ.

   Eller att de inte är benägna att analysera sitt eget beteende efter kritik.

  Herregud! Det handlar om att någon ser sig som berättigad att säga att ’din arm döljer fettet’ – totalt opassande och vilket uppsåt har person som skriver det? Att såra för konstruktivt är det inte. Såklart är det sårande och det är det för de flesta oavsett stor social plattform och ej.
  Urbota töntigt och dumt skrivit, och ni som menar att det är rätt att kritisera på det sättet är helt ärligt idioter, det är väldigt självklart att man bär med sig det på det sättet hon menar att hon gjorde.

  Taskig kommentar, otrevlig och elak. Men hat? Det köper jag inte att det är. Det är inte ett hatbrott att säga att någon är ful eller dum, eller komma med andra osköna nålstick. Kanske kan man åberopa brottet ”förolämpning”, men knappast att man blivit utsatt för hat. Men med det sagt borde folk fan bara uppföra sig hövligt mot varandra i all kommunikation.

  Jag hade en youtube-kanal ett tag, om ett rätt specifikt intresse jag har som inte är superpopulärt, och först efter två år fick jag min första trolliga kommentar. Det var en person som skrev något i stil med ”Hi girl! It’s been a long time! What happened to your hair? It’s fried! And you gained a lot of weight, huh? We should have coffee soon!”. Och jag var helt chockad innan hjärnan samlade sig och jag kom på att detta uppenbarligen är en knäppskalle. Jag sökte runt på andra liknande kanaler och hittade ett antal kommentarer från samma individ skrivna på liknande sätt med förolämpningar och elakheter. Då kände jag mig lite lättad på något vis, att det inte handlade om mig utan uppenbarligen var det trollet som måste må dåligt. En tid senare skrev en online-vän att hon hittat hans blogg och vi snokade i den och så mycket föll på plats. Människan hade social fobi, var utsatt för homofobi, och deprimerad i perioder. Med det sagt, självklart inte ok att skriva elakt till andra för att man själv mår dåligt, men samtidigt kan det vara skönt för drabbade att veta att vissa helt enkelt VILL få en att må skit och då sticker de en där det gör mest ont.

  Jag tycker den här vinkeln är tråkig, som att det är Sandra som ska bry sig mindre om vad andra säger. Är det inte bättre att vi slutar kommentera andras kroppar och utseende istället?

   Det är inte alls vinkeln, jag skriver att jag minns hur det är att bry sig och hur jobbigt det är, men att jag önskar att fler inte brydde sig eftersom det är betydligt enklare.
   ”Är det inte bättre att vi slutar kommentera andras kroppar och utseende istället?” – Jo, helt klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *