Antonija Mandir gör sin pappa skuldfri

Jag säger som Byrådirektör H.K Bergdahl:

Det var förbanne mig det finaste jag har hört sedan jag konfirmerades. Vill du ha ett fikon?

Antonija Mandir har betalat av sin pappas skulder, och om man vill vara negativ och cynisk så skulle man kunna säga att hon borde gjort det utan att posta om det, för att inte slå mynt av det hela, men jag väljer att se det så här:

Antonija gör en fantastisk, osjälvisk sak med pengar hon tjänat på sociala medier och med tanke på hur ofta influencers kritiseras för att influera till ”fel” saker så unnar jag henne all eventuell ”good will” som hon kan få av att posta det hela på samma plattformar som gjort den här fina kärlekshandlingen till sin pappa möjlig.

❤️❤️

 

164 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon betalade ju även av hennes mammas skulder för några veckor sedan. Tycker det är väldigt fint gjort av henne oavsett om hon fiskar likes om det på sociala medier.

   Sin mammas.

   Vems mamma?

    Din mamma.

   Fint av henne men varför måste hon visa upp det? Varför måste hon tala om att hennes föräldrar har skulder, och att hon betalat av dom? Folk som måste tala om hur duktiga/snälla dom är, går bort.

    Bra att tala om det så kanske fler som skulle kunna blir inspirerade att göra desamma.
    Influenser eller ej.

  fint 🥰

  Jag tycker alltid att det är bra när influencers visar att de skänker pengar till välgörenhet eftersom det ju faktiskt influerar andra att göra likadant.

  Men i det här fallet känns det tyvärr lite gränslöst. Ekonomi och skulder är privat, och majoriteten av följarna kan inte betala av sina föräldrars lån (och där faller ju influerar-syftet).

  Men jag ser att hon är inspirerad av amerikanska klipp där sånt här är relativt vanligt (men fortfarande gränslöst enligt mig).

   Är det ”gränslöst” att hjälpa någon man älskar att bli skuldfri?

   Det låter på dig som att du tar för givet att det är dåliga skulder hennes föräldrar haft. Det kan ju va vanliga bolån. Det måste ju inte va resultatet av slarv tex. Nä hennes föräldrar kanske har slitit hårt för att ge henne en så bra uppväxt som möjligt, men pga att vi måste låna till våra bostäder i det här landet så är det ett fint TACK från henne.

    Jag tänker tvärtom, att om det är dåliga skulder är det en fin sak att betala av om han slutar dra på sig såna nu. Men om det är bolån så förstår jag inte varför hon skulle betala av det?! Låter väldigt dumt rent ekonomiskt. Så, genom inlägget har hon meddelar oss alla att antingen har hennes pappa haft dålig koll på ekonomin och hon har hjälpt honom eller så har hon tagit ett dåligt ekonomiskt beslut. Ingen av de är så smickrande…

     Inte så lite bitter du. Såklart fint gjort!

      Helena har ju en poäng dock.

      Tycker inte alls att det låter bittert utan snarare sakligt.
      Förövrigt får jag en väldigt dålig bismak av detta…. visst, betala av en skuld är ju en fin gest, men det fina i handlingen försvinner ganska mycket (enligt mig) när man gör en sak av det på sociala medier. Förstår inte alls att pappan vill be ”outad” såhär heller.

       Vilket larv 😊 Har man råd betala av sina egna eller föräldrarnas lån och har pengar över är man lyckligt lottad. Grattis till antonija & pappan, fint gjort!

        Det var väl inte det som ifrågasattes…?

     Varför är det dåligt att betala ett bolån? Är det knte målet?

      Den som kommenterat ovan är garanterat en sån som bara betalar räntan och därmed hjälper till att sätta oss andra i skiten. Det finns en anledning till att vi numera har krav på amortering vid bolån.

      Säg att du har 1,000,000 i bolån med en ränta på 1.35%. Att då överväga att betala av bolånet, när miljonen skulle kunna investeras och växa istället, är en dålig affär. Börsen har historiskt gått upp ca 8% per år, så investerar du dina pengar tjänar du bra mycket mer på det än att betala tillbaka lånet.

      Är alternativet att låta pengarna ätas upp av inflationen på ett sparkonto dock kan man absolut betala av lånet istället.

      Det är så pass låg ränta idag att de pengarna kan ge högre avkastning någon annanstans. Om pengarna ändå inte var tänkta att investeras så är det klart bättre att betala av lånen. I vilket fall är det skönt att vara skuldfri och inget dåligt, även att det kan finnas mer fördelaktiga alternativ.

      Man ska helst ha halva huset belönat. Det är för att när du blir äldre så är det svårare att få lån 🙂

      Nej, målet är inte att betala av om man vill ta beslut där man maximerar sin personliga ekonomi. Klart man kan ha andra mål, speciellt om man har dålig hand med pengar och behöver låsa upp pengarna i bostaden för att inte slösa bort dem, men i grunden är det ett dåligt ekonomiskt beslut att betala av bolån helt.

     Det är inte dumt att betala av ett bolån?

     Finns andra lån som är högre prio men det är absolut inte dumt.

      Kanske inte dumt men inte heller den smartaste investeringen. OMX30 har haft en uppgång på 21% i år medan de flesta bolån har en ränta på lite över 1%. Det är således mycket bättre sett till avkastningen att investera pengarna istället för att amortera.

       Men alla är inte intresserade av aktier? Vissa vill nog bara bli av med sina skulder. Sluta döm andra för hur de gör med sina pengar

        OMX30 är inte en aktie… Folk får ju bränna sina pengar som de vill men nu pratas det om kloka investeringar, inte intressen.

     Det är dock många (helst äldre) som bara tycker det är skönt att vara skuldfri. Även om det inte 100 procent är det mest ekonomiska. Rätt galet egentligen att det kan vara positivt att ha lån mot att betala av!

     Jag tror inte människor som du, som förmodligen kommer från andra förutsättningar än många utav oss med utlandsfödda föräldrar har, kan förstå vikten av detta.
     Och att man inte ”bara” samlar på sig skulder för att man köper lgh eller för man är slarvig. Som att det är svart/vitt

     Ni har ingen aning om varför hennes pappa dragit på sig skulder.
     Min ensamstående mamma har skulder upp över öronen,för att hon försökte ge oss allt vi behövde, och pengarna räckte inte till – det gör de för det mesta inte om man 1. Inte har generationspengar, ekonomisk trygghet, social trygghet, utbildning, mm.

     De som är lägst betalda i samhället sliter som mest med skit jobb.

    Nej, det är inte gränslöst att hjälpa någon att bli skuldfri. Det är gränslöst att filma och lägga ut det (enligt MIG).

    Då hade hon väl sagt bolån? Och det gränslösa är ju inte att hjälpa någon, så klart, det förstår du nog. Det gränslösa är att tala om att dom har skulder som hon nu betalat av.

   Förstår inte, var i ligger det gränslösa?

   Det framgår inte (vad jag ser) någon summa så det hålls privat.

   Hade kunnat göra samma inlägg om jag hade haft möjlighet att betala av någon annans skuld, hade varit så glad och stolt så visst hade jag haft lust att glänsa lite med det…

   Har dock egna skulder att fokusera på först

    Eftersom folk verkar studsa på ordet ”gränslöst”:

    Jag tycker INTE att det är gränslöst att betala av hans skulder. Det är jättefint gjort! Jag hade gjort likadant ifall jag hade kunnat. Jag tycker däremot att det är gränslöst att filma och lägga ut det.

    Om jag skulle sätta mig in i pappans situation, så finns det två möjliga scenarion: Scenario 1: Säg att jag bara ”vanliga lån”. CSN- och bolån. Nån betalar dem åt mig (jippi!) och lägger ut det (eh…). Då spekuleras det ju mina lån (som det görs här i kommentarsfältet). Vad hade hen för lån? Billån? Spelmissbruk? Säng på avbetalning? osv. Gränslöst och integritetskränkande för en ”vanlig” person som bara har skött sig.

    Scenario 2: Säg att jag har massor av ”konstiga”/högräntelån pga olika orsaker. Nån betalar dem (snällt!) och lägger ut det. Det spekuleras om lånen. Gränslöst och integritetskränkande för en person i en utsatt ekonomisk situation.

    Summa summarum: oavsett lånesituation så spekulerar främlingar om ens (privata) ekonomi.

    Sen är jag väl ”knäpp” då jag generellt inte skulle vilja bli filmad (om det inte vore för privat bruk) när jag får glädjande besked. Jag vill liksom inte att mina känsloyttringar ska användas som nån form av storytelling.

     Och framför allt så tar det bort en del av det fina om det direkt ska ut på sociala medier för att bekräfta hur snällt det är och fiska likes.

   I kulturer där patriarkatet är starkare så är familjen viktigare. Svårt att ta det ifrån dem.

   Död åt familjen funkar inte alltid

    Skönt att du kunde använda ett fint inlägg till att sprida din dynga 🙂

    Ja då är det väl bra att hela världen är på ett sätt och Sverige på ett helt annat där det är gränslöst att hjälpa sina föräldrar och träffa de mer än en gång per år. Det är väldigt vanligt i de flesta kulturer förutom den svenska att hjälpa sina föräldrar om man kan det

     Nina, tror du verkligen att folk menar att det är gränslöst att hjälpa?

    Är du dum? I kulturer där transfereringar till staten inte betalar vård, skola, omsorg osv är familjen viktigare. Samma gäller länder som varit i krig där tidigare statliga institutioner kraschat.

   Uppenbarligen verkar ju dock dessa amerikanska influencers inspirerat någon (Antonija) att göra samma sak.

   Absolut inte gränslöst? Jag lånade ut pengar till min pappa så att han kunde bli skuldfri. Efter 5 år var pengarna tillbaka och han kunde efter två år köpa loss sin lgh.
   Han hade gjort samma för mig och är min familj lycklig är jag lycklig

    Nej men va? Lånade du ut pengar för att lösa någon annans skulder? Om jag var förälder skulle jag hellre se till att mina barn spenderade sina pengar på sig själva för att ha hus/bil/bra liv. Han har haft sin chans i livet att tjäna pengar och betala av lån i den åldern.

    Han blev ju inte skuldfri, skulden flyttades bara till dig.

   Nej, majoriteten kan inte betala av närståendes lån, men om en enda inspireras av detta räcker det. Detta kanske startar något fint. Pay it forward.

  Väldigt fint gjort 💕
  Och såklart hon delar det på sociala medier för att få plus-poäng hoppas pappan inte känner sig kränkt ( förmodligen är han nog bara tacksam ) och tycker det känns jobbigt att dottern betalar hans skulder och att hon skriver om det.

  Det tycker jag var en ganska privat grej. Det kan ju vara mycket skam i att vara satt i skuld. Skulle absolut inte vilja att min dotter basunerade ut att hon betalat mina skulder.

   Skam att ha bolån? Det är också en skuld. Vet inte om hon specifikt skriver att dom har spelat bort alla pengar eller levt ett liv med överkonsumtion, eller varifrån ni får att det skulle va en skam…?

    Kommentarer som de ovan får mig mest att tänka….. man känner andra som man känner sig själv 😁

    Inte en skam att ha bolån. Däremot en skam att vara så ekonomiskt okunnig att man väljer att betala av dem, dessutom åt någon annan…

     Haha, vi är rätt många som borde skämmas isf.

     Det behöver inte vara ett dåligt eonomiskt beslut att betala av ett bolån. Att bolån är en bra affär är rent krasst spekulation på bostadsmarknaden och som alla spekulationer kan det gå både bra och dåligt. Det finns ett värde i tryggheten att vara skuldfri, det handlar om vad man prioriterar.

     Varför ska man inte betala av bolån? Undrar alltså på riktigt.

      Det är just nu så låg ränta på bolån att det är mer lönsamt att investera pengarna på andra sätt och göra en vinst.
      Den dagen räntorna höjs lär många tvingas gå från hus och hem, det skedde senast på 90-talet. Som sagt, spekulation som sannolikt går bra men det finns inga garantier.

      En del menar att du du då har låst upp kapitalet i en fast tillgång (boende) då du istället kunde ha investerat pengarna på börsen (mer lättillgängliga pengar). Sen är det också kopplat till om du tror att boendet eller börsen kommer att öka mest i värde (och om du öht vill sälja boendet om du behöver pengarna). Om boendet ökar mest och du planerar att sälja den så är det smart att ha pengar i boende, om börsen ökar mest i värde och du behöver pengarna mer lättillgängligt så är det mer lönsamt att ha dem där. Båda idéerna bygger ju på att tillgången som du satt pengarna i ökar i värde.

      För att räntan på bolån är så låg idag att det går att investera pengar så att man får bättre avkastning själv. Så har du cash kan det vara smartare att köpa fonder/aktier än att betala av lån för dem.
      Därmed inte sagt att alla lyckas med detta, ingen garanti att det funkar. Var man med på -90-talet minns man när ekonomin kraschade och räntorna var på nivåer som millenials och yngre tror är omöjliga.
      Jag har betalat av alla mina lån och bryr mig inte om att Helena tycker jag är ekonomiskt okunnig, känner mig fri av att veta att mina lägenhet faktiskt är min 🙂

       Den är ju inte mer din för att du betalat av lånet..

       Mamma berättade att de skyndade sig att låsa räntan när den var låg. Då var den på 12-13%. Det berättade hon när jag köpte min lägenhet och förhandlade med banker och tyckte att 1.75% var högt.

        Klart den är.

       Kan inte ha varit ett stort lån. Försök betala tillbaka huslån på 5 miljoner…

       Om det är en lägenhet så är den ju troligtvis inte din dock. Finns väldigt få ägarlägenheter i Sverige. Bostadsrättsföreningar kan gå i konkurs. Inte så kul historia när det händer. Som tur är händer det inte ofta, men viktigt att känna till om man blir medlem i en bostadsrättsförening istället för att köpa sin egen bostad.

        Därför ska man alltid kolla en bostadsrättsförening noga innan man köper en (blir medlem i föreningen). Läs årsredovisningar, vilka stora jobb har gjorts, vad planeras etc.

     Ekonomiskt okunnig? Om hon nu har en massa pengar över, varför skulle hon inte hjälpa de hon älskar mest? Många invandrarfamiljer har kämpat ihjäl sig för att deras barn ska ha det bra, inte konstigt att barnen då vill ”ge tillbaka ” om de har möjlighet

      Fast man kan väl hjälpa någon ekonomiskt utan att betala av dens lån?

      Ge honom samma summa investerat i fonder tex.

       Obs! Endast ett svar på att hjälpa någon ekonomiskt. Inte en kommentar om att hon borde ha gett honom pengarna rakt av.

       Klart man kan. Men varför skulle man- det är väl en otroligt fin gest göra nån annan helt skuldfri…?

       Ehh varför i helvete ska man ge någon en investering i fonder om man bara kan se till att personen blir skuldfri? Är nog en mycket större lättnad att få bort sina skulder än få några jäkla fonder. Nej tack

        Och därför måste du vara otrevlig?

      Så klart man ska hjälpa om man har möjlighet. Men att lägga ut det på nätet är ju det som inte känns ok.
      Varför måste man visa för alla att man är så himla generös så man betalar bort sina föräldrars skuld?
      Gör det bara!

     Vilken konstig kommentar? Har du råd casha upp för lånen gör du väl det? Som flera andra skriver så tror jag många invandrarfamiljer har en helt annan syn än svenskar på att hjälpa varann ekonomiskt- det märks att ni som förfasar er över att hjälpa pappsen med lånen av ingen annan anledning än att man KAN har ett tänk enligt vilken staten i sista hand hjälper folk. Många invandrare kommer från länder där man inte har samma syn på staten eller ett socialt skyddsnät och då stöttar familjen.

      Framför allt har de flesta från andra länder en helt annan synpunkt på bolån. I de flesta länder hjälper bankerna kunderna med att så fort som möjligt bli av med sina bolån. Banker i Sverige och kanske nåt annat nordiskt land vill att låntagarna ska vara skuldsatta hela livet. Vilka tror ni tjänar mest på det?

      Dessutom vill inte alla spekulera i fonder, aktier etc. Nej, försök bli skuldfri så fort som möjligt! Det är en härlig känsla! Bra för välmåendet.

      Det roliga är att det är svenskar vs hela världen. Alla andra kulturer funkar typ likadant när det gäller föräldrar osv, bara svenskarna är som de är, patetiskt och då är jag svensk men verkligen inte ”typisk”.

       Jag fattar inte ditt problem. Att hon betalar deras skulder är väl inte så många som har något emot?
       Men det är ju att hon måste filma sin duktighet och lägga ut det på nätet som ”kolla allihop vad snäll och duktig jag är” Varför inte bara göra det privat?

        Vad har det för betydelse? Låt henne vara stolt och glad över att kunna hjälpa sina föräldrar- välförtjänt.

    Vart står det bolån?? jag hade skämts om jag hade ”lyxfällan skulder” som mina barn hade räddat mig ur.

     Var står det ”lyxfällan skulder”? De allra flesta i 60 års åldern har väl bolån- billån etc.

   Hur vet du att det inte är vanliga bolån tex?

    Ja eller ett billån. Eller hur många lånar inte för att köpa en säng tex? På ett sätt lite sunt att visa upp. Nej, alla kan inte casha en lgh eller bil eller liknande, men kanske måste ha det ändå.

     Är det vanligt att låna pengar för att köpa en säng?

      Ja, det är inte ovanligt eller något konstigt med det direkt. 🙂

      Med tanke på vad sängar kostar idag så skulle jag definitivt behöva ta lån om jag måste köpa en ny.

       Vad den kostar beror ju på var du köper den. Och vilken modell du köper.

        Jovisst men efter en snabbkoll på Ikea, det billigaste ligger runt 3,5k och det lär ju vara som att sova på en betongsugga. Frågan är om det är bättre eller sämre att bara sova på golvet.

        Min poäng var dock att många människor har inte ens 3k att lägga på sådana kostnader, vilket då gör att lån och avbetalningar är nödvändiga. Eller ja, beroende på vad man anser som nödvändigt. Man kan ju såklart sova i badkaret också.

         Javisst förstår jag också att inte alla har råd med en säng men finns absolut sängar under 3k (som jag hellre skulle sova i än att sova på golvet). Tyckte bara att det lät som att sängar numera kostade så mycket att gemene man får låna för att köpa en. Och visst, en del sängar är snuskigt dyra men man kan få en (i mitt tycke) schysst säng för inte alls så dyrt.

          Nej jag menade mest att oförutsedda utgifter överhuvudtaget kan innebära att många åtminstone behöver ta det på avbetalning 😅 då är det ju en tolkningsfråga vad som är nödvändigt och inte, även om det är konsumtionslån.

           Ja vi är nog överens i sak: )

         Jag har två lägenheter värda många miljoner, men i alla sovrum har jag sängar från Ikea. Supersköna
         sängar med extra bäddmadrasser. Jag tror inte ens jag betalade så mycket per säng som du uppger.

         Min poäng är att Ikea har jättesköna sängar till bra pris, men vet att många inte ens kan köpa en säng på Ikea kontant. Dock behöver man ju en säng att sova i om man är så lycklig att man har en bostad. Så ja, inget fel att låna till det. Eller spara.

   Jag tycker också det kunde varit en privatsak dem emellan.

    Dom har nog pratat igenom det hela, så ingenting vi ska lägga oss i. Han är trotts allt vuxen och kan prata för sig själv skulle jag tro.

     Jo men eftersom man kan kommentera här är det ju men ingen att vi ska lägga oss i!!!

   När man skriver skuld och skuldfri så tänker nog de flesta på konsumtionslån. Eller? Jag har bolån men tänker inte på mig själv som ”skuldsatt” utan ett sätt att kunna bo billigare. En dag kommer det vara avbetalt men ser inte heller det som något att firas, på samma sätt som man inte firar att betala sina räkningar eller nåt. Därför kanske det blir lite konstigt att visa upp dessa bilder eftersom det lätt leder till tolkningar men antar förstås att föräldrarna inte bryr sig. Så win win för alla = bra.

    Firar du inte varje månad när amorteringen dras från ditt konto?

     Jag gör inte det i alla fall, varför skulle man det? Hade jag såtlt mitt boende med stor vinst så ja då hade jag nog korkat upp.

      Har hon sålt hans boende med stor vinst?

    Nej jag tänker att man har skulder när man är skyldig en bank pengar, oavsett om du har lånat till lägenhet eller resa till maldiverna.

    Precis. Bolån och skulder är inte det samma, när man använder ordet skulder handlar det i regel om lån ala lyxfällan. Skulder har en väldigt negativ klang.
    Problemet är givetvis inte att hon betalat hans skulder, det är jättefint! Men att dela det på instagram är fräckt och gränslöst, hon använder sin ”godhet” som redskap för att tjäna mer pengar. Hon kanske går i pluss tack vare det och då är det inte en god och osjälvisk gärning.

   Men då hade han väl inte ställt upp på bild?
   Jag har studielån, bolån, lån för bilen.
   ”Skam”, det kan du fetglömma.

   Det kanske är gamla studielån?

  Ja allt för lite positiv feedback.

  Är det skamfyllt att ha skulder?

  En skuld är inget jag förknippar med skam, utan med studier, bil och bostad.

  Är det nu mera en annan syn på skulder som jag i min generation (70) missat??

   Jag tycker det är skam, för min egen del 🙂

    Det är nog denna skuld och skam grejen som gör att folk har svårt att ta tag i sin ekonomi. Har själv varit där när jag var ung och hade man vågat öppna sig så hade man vågat ta hjälp tidigare innan det går åt skogen.

    Fint gjort för sin pappa! 💓💓💓

   Skam är en dum sak, den kan förstöra så mycket. Skam över psykisk ohälsa, skulder osv när det egentligen är ganska… normalt och vanligt.

   Nej, inte skamfyllt att ha vanliga skulder i ett välordnat liv. Men varför skulle man betala av dem? Antingen har hon gjort ett dåligt beslut här rent ekonomiskt eller så har han skulder som är lite mer ovanliga och behövde betalas av…

    Hon lider knappast brist på pengar och kommer få en massa framöver med så.. Inte din huvudvärk.

     Nej. Är argumentet att vi inte ska bry oss om det vi kommenterar här är det såklart så att alla kommentarer borde bort 😂. Bra argument!

   Ja det undrar jag med?! Var ligger skammen? Jag har CSN-lån och bolån, det är allt. Skamfyllda lån associerar jag med att man spelar bort pengar och därefter tar sms-lån med galna räntor för att klara matkostnaden för veckan… Eller som Lyxfällan där de tar sms-lån för allt från löshår till chips. :/ De allra flesta idag i min ålder (30) har lån. De jag känner som inte har det är ofta över 60 och köpte sitt hus 1980 så har hunnit betala av både bolån och CSN.

    Det är väl inte bolån man menar då heller, utan snarare ”onödiga” lån.

   Tror att anledningen till att vissa tänker på det som skamfyllt är för att de tänker på lyxfällan-aktiga skulder, konsumtionslån med dåliga villkor. Som många skriver i kommentarsfältet är tex bolån så självklart att vissa inte ens ser det som skulder tydligen…
   Så det är nog snarare tvärtom, inte alls skamfyllt med ”vanliga” lån.

    Nej men när de firar att han äntligen är skuldfri så låter det ju som att skulderna är något som tyngt honom innan.

   Det anses som skamligt av många i Sverige att ha skulder, mycket mer så här än i många andra länder. Det har konstaterats i forskning och utredningar gång på gång och är en utmaning för t ex Kronofogden i arbetet med att minska överskuldsättningen.

  Bra gjort.

  Som när Markoolio köpte hus åt sin mamma som hade haft det tufft. Eftersom även missbruk ingick i hans barndom så kunde han lika gärna gjort ett annat val.

  Om man gör en god gärning utan att posta ett inlägg på sociala medier om det, har det då hänt?

   Nej det har det inte. Det är sen gammalt.

   ABSOLUT inte

   Om man gör med n god gärning och postat på sociala medier om det, försvinner allt det goda med det då?

   Det verkar så lär man läser kommentarerna.

  Skulle tycka det var fantastiskt om någon klev in och gjorde mig skuldfri (bolån och csn), tycker enbart detta är en jätte fin sak hon gjort både för sin pappa och sin mamma. Att kunna ge tillbaka till de som uppfostrat än och stöttat henne genom livet. Hade jag haft råd att göra detsamma till min mamma hade jag gjort det.
  Förstår inte alls varför det skulle vara skamfyllt som några skriver ovan. Väldigt många tar lån för att kunna tex studera eller ha tak över huvudet.

  Jag tycker det är gränslöst och pinsamt att skriva sånt här på instagram för hela världen att se. Dåligt omdöme helt enkelt.

   Ja det känns mer som något man gör för att visa upp för andra än något man gör som en genuint god sak.

   Ja, jag är negativ och cynisk.

  Bra gjort:) När jag sålde hästgården och flyttade så betalde jag min sons studie skulder:) LOVE:)

  Önskar verkligen att jag kunde göra samma för mina föräldrar ❤️

  Mycket fint, omtänksamt och generöst gjort av henne. Jag tycker inte det är fel att berätta om det heller.

  Tycker det var väldigt fint gjort. Vi behöver fylla sociala medier med mer kärlek. Man kan alltid diskutera varför man väljer att visa vissa saker men väljer att se det goda i detta.

  Önskar jag kunde ge tillbaka till mina föräldrar en dag, då skulle jag köpt dom ett fint litet hus.❤️

  Satan vad bittert vissa kommentarer uttrycker sig!

  FANTASTISKT fint av Antonija, önskar att jag kunde göra samma sak och unnar både henne och föräldrarna det.

  Tvekar starkt på att hon inte har pratat med sin pappa först innan hon la ut på sin kanal, sluta bli så otroligt sekundärkränkta åt någon som säkert bara är svinglad!

   De är bara sura för att de inte har samma relation till sina föräldrar. Är väl såna som träffar sina föräldrar en gång per år och till och med det tar ”energi” från dem

  Det är väl mer cyniskt att skriva att det skulle kunna vara cyniskt?
  Jag tror ett sånt här inlägg på sociala medier kan inspirera andra att ge bort lite av sitt överflöd.
  ”Skam med lån” är en absurd tanke, och det borde vara skamlig den tanken snarare.

  Och folk tror fortfarande att det finns osjälviska handlingar…

   Men såklart det gör!

    Jag tror inte det.

    Om det ens får dig att må bra så har du fått ut något av det själv. Du kanske gör det för att inte verka elak, för att få hjälp själv när du eventuellt behöber det, för att undvika negativa konsekvenser av att inte göra det osv.

    Jag tror inte att någon gör något alls som de inte vinner minsta lilla på själv.

    Här är ett tydligt exempel på en som inte gör osjälviska gärningar i alla fall. Då hade det inte behövt åka upp för allmän beskådan.

     Men bara för att man mår bra av att göra nåt snällt betyder det inte att det var därför man gjorde saken. Det är bara en helt normal reaktion på det.
     Sen har jag sett och upplevt många tillfällen där man gjort nåt för nån annan som inte gett nåt positiv för personen själv eller t.o.m. inneburit nåt negativt eller riskerat att göra det för utförare . Man gör saker för att nån annan ska ha det bra eller för att det är det rätta att göra.

      Jag håller inte med dig. Jag tror inte att det finns helt osjälviska gärningar. Jag tror att man vinner något på det även om man riskerar något eller att det är en direkt negativ effekt av det. Kan ju vara i längden man vinner på det tex.

      Men jag är inte här för att bråka.

      I detta fallet känns gärningen inte alls osjälviska i mina ögon i alla fall. Då hade det räckt att göra honom glad utan att lägga ut det på sin egen plattform för att visa upp det för andra. Här är det rätt tydligt vad hon vinner på detta.

       Ok då har vi olika livssyn helt enkelt. Vet vad jag upplevt och varför jag gör saker iallafall. Vissa handlingar vinner man verkligen inget på men de är det rätta att göra för någon annan, enligt lagen osv.

        Att följa lagen vinner man väl i allra högsta grad något på att göra?

         Menar mer inom sitt jobb t.ex, ingen kanske får reda på det. Orosanmäla t.ex., det är inte roligt för en själv.

     Och med det sagt så menar jag INTE att ”mottagaren” inte kan uppskatta gärningen eller att man inte bör göra goda saker.

     Så tråkigt att tänka att bara för att man mår lite bra av att vara snäll så är gärningen självisk? Varför skulle det vara så? Att människan mår bra av att känna att man beter sig etiskt är inte någon dålig egenskap hos oss.

     Givetvis kommer du bara hitta själviska gärningar om du definierar själva den positiva känslan av att glädjas åt någon annan eller bli glad att man kan bidra till något positivt som självisk. Men är det en rimlig omvärldsyn? I en osjälvisk värld skulle vi våndas och plågas av känslan att vi hjälp någon? Eller åtminstone vara helt likgiltiga?

     Kan lova dig att 100 personer här inne gärna skulle lösa sina föräldrars lån om det kunde, utan att lägga upp det på insta. Att en person gör det betyder inte att alla gör allt för likes.

  Så fint gjort familjen är allt ❤️ önskar jag kunde göra samma sak.

  Det här gjorde mig glad i alla fall 🙂 Kul att läsa.

  Som alla dessa filmer på Instagram (främst amerikanska) där någon filmar när de ger en stor summa åt en hemlös, eller frågar vad hen vill ha och köper det åt hen, osv. Visst, jättesnällt att du gör det men blir så tydligt att man gör det bara för att få bekräftelse om hur god man är och få massa likes.

  Snarare följarna som säkerligen gjorde pappi skuldfri 😅

   Slitit hårt på våra tummar att klicka ”följ” och ”gilla”!

  Fin kärlekshandling!

  Anledningen till att hon visar upp det kanske är för att det är följarnas förtjänst att hon kan leva och tjäna mycket pengar på det hon gör? Det kanske är ett sätt att indirekt visa tacksamhet för den följarskara hon har som gjort det möjligt att betala av hennes pappas skulder.

   Väldigt otydligt i så fall.

  Väldigt fint gjort av henne men åter igen….måste alla veta allt hela tiden? ??? Då blir det svårt att säga ”detta tar vi privat” när 99% av ens liv finns i sociala medier…

  Bolån kan ju bli dyra om huset är belånat upp till taknocken. Någon får gärna betala mina bolån…! Så, det var fint gjort tycker jag – även om jag personligen hade hållit det privat. Men jättefint gjort oavsett!

  Ser ingen skam i lån. 🙂 Har själv billån och tycker att det känns vettigt. Har inga andra lån dock.

   Ser inte heller någon skam i lån, så länge det är ”bra” lån som Lyxfällan kallade det exempelvis bolån och CSN-lån. Billån låg under det på listan, allt beror ju också på hur ens avbetalningar ser ut på billånet. Har själv bolån, CSN samt billån. Vi har en bra avbetalning på billånet, CSN är inte så högt och bolånet är under 70% (vårt hus har dock ökat i värde sen vi flyttade in för två månader sen, hehe).

   Men skulle aldrig få för mig att ta blancolån eller något annat, här sparas det i mängder istället. 🙂

   Jag köpte en bil som jag hade råd att köpa utan lån. Hallå någon….?

  Min fader hade skrattat ihjäl sig om jag försökt ge pengar till honom, haha.
  Men absolut, snällt av henne!

   Varför hade han skrattat om du ville göra något fint för honom? Hjälpa till om du kan och han hade en utsatt situation?

   Men absolut, du kanske kan fundera över att det finns olika situationer och möjligheter för folk men också olika kulturella gester kring pengar och hjälp.

    Jadu.. det kan jag inte svara på varför han skulle tycka det kändes märkligt och inte vilja ta emot dem från sin dotter. Har dock inte provat, så jag kan ju ha fel:)
    Är absolut medveten om sådana kulturella skillnader..

     Det var för övrigt inte en otrevligt menat kommentar, utan jag funderade endast utifrån mitt perspektiv.

  Godhet och givmildhet kan gott visas upp. Det ger fina ringar på vattnet ❤. Man kanske inte kan betala sina föräldrars lån, men det kan inspirera till att göra andra goda handlingar, som att bara visa lite extra tacksamhet till sina nära och kära. Det kostar gratis men kan vara väldigt betydelsefullt 🌞.

  Vad fint gjort! Det här gjorde mig glad.
  Fattar inte folk som måste hitta ngt fel i en sån här bra sak.
  Nu har jag inte behövt ha lån till något. Men hade jag tex bolån, studielån etc hade jag blivit hur glad som helst om någon löste det!

  Få kunde hon hjälpt sin kompis som behövde pengar för sin hunds operation oxå men det fick följarna betala

   Så kan man väl inte resonera. Man gör vad man vill med sina egna pengar. Tvingade hon sina följare att betala kompisens veterinärräkning? Jag hade inte betalat mina kompisars räkningar, MEN om jag hade haft en stor följarskara så hade jag kanske kunnat hjälpa till med en insamling.

    Hon skrev ju att hon ville göra allt i sin makt för att hjälpa sin kompis som inte hade råd med veterinären , då kan man faktiskt ge kompisen ett lån. Som kompisen sedan får betala tillbaka. Med tanke på att det kan finnas barn och minderåriga bland följarna så var det rätt ifrågasatt . Visst det e jätte fint att betala sina föräldrars lån det håller jag med om men troligen har hon såpass mycket ekonomiska medel att 40 tusen e en liten summa.

  Familjen är allt och Antonija betalar sina föräldrars lån. Samtidigt har pojkvännen ett barn som han inte hjälpt till att försörja ordentligt. Han köper svindyra märkes presenter till flickvännen som uppenbarligen har pengar så det blir över men borde lägga pengarna på sin dotter istället. Kanske tar han bättre (ekonomiskt) ansvar nu men mamman till barnet har tidigare gått ut med att så inte varit fallet.

   Jaha och hur är det hennes fel?

   Det är verkligen inte hennes problem.

   Hänger inte alls med? Antonija tar ansvar mer än hon måste x 100 och betalar pappas lån….men du tycker hon är ansvarig för vad hennes pojkvän gör och inte gör med sin familj…?

   Tänk liiite längre. Om person As värderingar är att familjen är superviktig och att endel i att ta hand om sin familj innefattar att lösa skulder för vuxna arbetsföra människor, skulderna vet vi inte vad de består av men för vuxna att ha lån på exempelvis bostad är inget konstigt eller ovanligt. Kan tolkas som att person A då är väldigt mån om att familjen ska ha det så bra som det går.
   Person A blir tillsammans med person B som inte deltar i tillräcklig utsträckning i försörjning av sitt lilla barn som absolut inte kan försörja sig själv.
   Vi kan nog se att person A och B har olika värderingar och det kommer sluta dåligt, minst ett barn finns redan i bilden och jag tror att vi alla är överens om att vi vill utesluta separationer och att barn ska behöva ha olika vuxna in o ur deras liv i största möjliga mån.

   Tiden får utvisa. Aningen stämmer det inte och o har försörjt sitt barn med sin del. Eller så har han mognat och gör rätt för sig nu och framåt. Annars blir det nog svårt för dem. Speciellt om de får gemensamma barn

  Väldigt vackert gjort🙌🏼

  Jag tycker Antonija gjorde en väldigt fin sak för sin pappa, att kunna hjälpa sina familjemedlemmar på ett sådant sätt önskar nog många de kunde göra. Däremot tycker inte jag att man behöver berätta/dela med sig av sådana saker för allt och alla, jag anser att ekonomi och skulder är av privat karaktär. Men jag gissar (hoppas) på att pappan godkänt det. Med det sagt, jag tycker det var en fin gest av henne att hjälpa sin pappa med detta. 🌸

   Troligen ganska svårt att säga nej till publicering efter den gåvan.

  Varje dag matas vi med sinnessjukt mycket konsumtion som alla influensers livnär sig på, de tjänar (uppenbarligen) otroligt mycket pengar på det.

  När en influenser istället för att köpa grejer/resor/restaurangbesök/etc väljer att betala av sin förälders lån så surar folk ihop över att hon ”visar upp det”. 🤯 It’s what they do! Finaste jag sett en influenser göra på jag vet inte hur länge, bra mycket roligare läsning än ”köp mitt smink” eller fyrtio vinklar på bikinitrosor upphängda i armhålorna på en sponsresa.

  Hade det kanske varit enklare om hon bara köpt en bil till pappan? (Billån) Eller en lägenhet? (Bolån) Eller en ny teve? (Konsumtionslån)

  Att pengarna eventuellt placeras smartare på börsen är helt irrelevant i det här fallet, att HON betalar av pappans lån ger HONOM en ekonomisk lättnad.

  Önskar jag hade lika bra kontakt med mina föräldrar att jag velat göra det för dem.

  När ska folk lära sig skillnaden mellan skulder och lån….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *